Spoedeisende Hulp (SEH)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spoedeisende Hulp (SEH)"

Transcriptie

1 Spoedeisende Hulp (SEH) U bent op de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). De SEH is 24 uur per dag open. In deze folder staat informatie over de gang van zaken op de SEH. Patiënten kunnen op de volgende manieren op de afdeling SEH binnenkomen: verwijzing via huisarts of specialist per ambulance overplaatsing uit een ander ziekenhuis zelfverwijzing Belangrijk Afhankelijk van uw klachten kan u worden gevraagd om nuchter te blijven. Hiermee bedoelen we: niets eten of drinken, totdat we weten wat de oorzaak van uw klachten is. U kunt uw familie/naasten bellen vanuit de behandelkamer op de SEH om hen op de hoogte te stellen. U mag niet mobiel bellen of SMS-en op de afdeling SEH. Dit mag wel in de wachtruimte. Bent u niet in staat om met eigen vervoer naar huis te gaan? Dan kan de SEHmedewerker een taxi voor u bellen (de kosten van de taxi zijn voor uw eigen rekening, tenzij u toestemming heeft van uw zorgverzekeraar). Ontvangst en wachttijd U heeft zich zojuist gemeld bij de receptie van de 24-uurspost. Daar vroeg de receptionist naar uw persoonlijke gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig om u goed te kunnen helpen. U mag hierna in de wachtruimte gaan zitten. De receptionist meldt aan de SEHverpleegkundige dat u er bent. Wanneer u met de ambulance op de SEH komt worden uw persoonlijke gegevens aan de SEH-medewerker doorgegeven. Triage Een SEH-verpleegkundige beoordeelt hoe snel u geholpen moet worden. Het streven is dit te doen binnen tien minuten na uw binnenkomst. U krijgt van deze verpleegkundige een kleurcode. Deze code is afhankelijk van de ernst van uw medische (spoedeisende) zorgvraag en uw pijnbeleving. Om uw pijn goed te kunnen bestrijden is het noodzakelijk om te weten hoeveel pijn u heeft. In dit ziekenhuis wordt daarom gebruik gemaakt van pijnregistratie. Pijnregistratie betekent voor u dat verpleegkundigen en artsen in de loop van de behandeling op de SEH regelmatig vragen naar een pijncijfer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een pijnschaal, een soort thermometer voor pijn. Uw rol daarin is erg belangrijk. U voelt de pijn, en alleen u kunt bepalen hoe erg het is. Hierdoor kunt u aangepaste pijnmedicatie krijgen afgestemd op uw eigen pijnbeleving.

2 Meer uitleg over deze kleurcode en de wachttijden die erbij horen kunt u lezen op de tvschermen in de wachtkamer en op de achterkant van deze brochure. Bent u in een ziekenhuis in het buitenland geweest? Of komt u beroepshalve in aanraking met mestkalveren of varkens? Meld het ons dan direct! U kunt drager zijn van bepaalde bacteriën, waar u mogelijk niet ziek van wordt, maar die wel een zogenaamde ziekenhuisinfectie of uitbraak kunnen veroorzaken. Dit zijn de zogenaamde BRMO- (Bijzonder Resistente Micro-Organismen) en MRSA- (Meticilline- Resistente Staphylococcus Aureus) bacteriën. Wij zullen u vragen stellen om na te gaan of er een kans is dat u drager bent van een BRMO of MRSA. U heeft grotere kans dat u een BRMO/MRSA-bacterie bij u draagt als: u de laatste twee maanden in behandeling bent geweest in een buitenlands zorginstelling. u aanhoudende huidaandoeningen/infecties heeft na behandeling in een buitenlandse zorginstelling. u de laatste twee maanden onbeschermd contact heeft gehad met een drager van BRMO/MRSA. u de laatste twee maanden opgenomen bent geweest op een afdeling met BRMO/MRSA-problemen. u contact heeft gehad met levende vleesvarkens of kalveren of -kuikens u in het buitenland bent geweest voor kinderadoptie en u bent korter dan twee maanden terug in Nederland. u de afgelopen twee maanden als migrant, asielzoeker of vluchteling in een gezamenlijke woonvorm of opvang verbleef. Als één van de bovengenoemde punten voor u van toepassing is of u weet dat u BRMO/MRSA-drager bent, is het van belang om dit liefst voor of anders direct bij het bezoek aan de spoedeisende hulp te laten weten. Om uit te sluiten dat er kans op besmetting is, moeten dan kweken worden afgenomen. U wordt ondergebracht in een speciale isolatiekamer, waar u de uitslag moet afwachten. Dit doen wij om andere, vaak kwetsbare, ziekenhuispatiënten te beschermen tegen de BRMO/MRSA-bacterie die infecties en ernstige complicaties kan veroorzaken. Wachttijd De tijd die u moet wachten voordat u geholpen wordt, hangt af van: Urgentie (kleurcode). Uitleg over de kleurcode vindt u op de tv-schermen in de wachtkamer en op de achterkant van deze brochure. Meerdere mensen kunnen zich tegelijk voor een bepaalde specialist melden. Patiënten die later binnen komen en voor een andere specialist komen, kunnen daardoor eerder aan de beurt zijn. Beschikbaarheid van een behandelruimte. Hoe lang geleden er mensen voor u binnenkwamen.

3 Kinderen die binnenkomen op de afdeling SEH krijgen ook een kleurcode. Als een kind en een volwassene dezelfde kleurcode hebben, dan wordt het kind eerst geholpen. Patiënten met een hogere urgentiecode gaan altijd voor op de SEH! Wij snappen goed dat het vervelend is om te wachten. Wij proberen u echter zo snel mogelijk te onderzoeken en/of te behandelen. Uw familie of kennissen Meestal is er een familielid of andere bekende met u mee. De SEH-verpleegkundige spreekt met u af of zij tijdens de behandeling bij u kunnen blijven (met een maximum van 2 personen) of in de wachtkamer moeten wachten. Ouders of begeleiders van kinderen kunnen zoveel mogelijk bij hun kind blijven tijdens de onderzoeken. Onderzoek, diagnose en therapie De SEH-verpleegkundige haalt u op uit de wachtruimte als u aan de beurt bent voor onderzoek en behandeling. De SEH-verpleegkundige is uw aanspreekpunt. Hij/zij begeleidt u in principe de hele tijd tijdens de onderzoeken en behandeling. Bij drukte kan het voorkomen dat de zorg voor u overgedragen wordt aan een andere SEHverpleegkundige. De arts-assistent (afgestudeerd arts in opleiding tot specialist) onderzoekt u. Het MCL is een opleidingsziekenhuis. Daardoor kan het voorkomen dat u zowel door een artsassistent als ook door een coassistent (arts in opleiding) wordt onderzocht. Dit gebeurt onder supervisie van een SEH-arts. Dit betekent dat er soms meerdere keren naar uw klachten wordt gevraagd. Zo nodig krijgt u nog meer onderzoeken. Bijvoorbeeld bloedprikken, röntgenfoto s, bloeddruk, hartfilmpje. Bijna alle onderzoeken vinden plaats op de SEH. Bij alle kinderen tot 18 jaar werken wij met het regionaal protocol signaleren kindermishandeling. Bij een verdenking doen wij een melding bij Veilig Thuis (Regiecentrum Bescherming en Veiligheid). Veilig Thuis onderzoekt of onze zorgen terecht zijn. Als wij een melding doen, dan vertellen wij u dat. U krijgt dan van ons ook een folder mee met meer informatie over Veilig Thuis. Veilig verkeer De SEH registreert gegevens voor het voorkomen van verkeersongevallen. Dat doen wij in het preventieregister van VeiligheidNL. De SEH registreert hoe, waar en wanneer u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval. Door deze gegevens van veel patiënten te combineren, kan gericht actie worden ondernomen om zulke ongevallen in de toekomst te voorkomen. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Als u niet wilt dat uw gegevens in het preventieregister worden opgenomen, meld dit dan bij onze medewerkers. Dit kan ook achteraf, schriftelijk of per telefoon bij de SEH.

4 De behandeling De behandeltijd verschilt van patiënt tot patiënt. Dit kan afhangen van: Bloedonderzoek; het duurt minimaal één uur voordat de uitslagen bekend zijn. Overige onderzoeken (bijvoorbeeld CT-scan, echo). Advies vragen aan een andere specialist. Deze werkt ook op andere afdelingen. Vertel de arts en/of SEH-verpleegkundige gerust wat uw vragen en wensen zijn tijdens de behandeling. Wanneer de resultaten van een onderzoek bekend zijn, bespreekt de arts met u wat de beste behandeling is. De gekozen behandeling wordt in uw medisch dossier (status) genoteerd. De SEH-verpleegkundige of arts voert deze behandeling vervolgens uit. Naar huis Mag u na de behandeling weer naar huis? Dan kan een controle op een later tijdstip nodig zijn. Dit gebeurt dan op de polikliniek van het MCL. U krijgt een bezoekerssamenvatting mee over de behandeling op de SEH. Als de huisarts de nacontrole doet, krijgt u hierover informatie mee naar huis. Opname Moet u opgenomen worden in het ziekenhuis? Dan haalt een verpleegkundige van de verpleegafdeling u op. Hij/zij brengt u eventueel in bed naar de verpleegafdeling. Uw familie/begeleider kan dan natuurlijk met u mee. Tot slot Heeft u na het lezen van deze brochure nog vragen? Stel deze dan aan de verpleegkundige en/of aan de arts-assistent van de SEH. We doen er alles aan om uw bezoek aan onze afdeling zo prettig mogelijk te laten verlopen. Het kan echter voorkomen dat u niet tevreden bent. U kunt uw opmerkingen of klachten over uw verblijf of behandeling op de SEH het beste direct bespreken met de betrokken personen of de leidinggevende van de SEH. Biedt dit gesprek voor u geen oplossing, dan kunt u uw opmerking of klacht bespreken met de ombudsfunctionaris van het MCL. Voor overige vragen kunt altijd contact met ons opnemen, via het telefoonnummer op de achterkant van de brochure.

5 Uw kleurcode = uw urgentie De SEH-verpleegkundige heeft u een kleurcode gegeven. Deze code is hieronder aangekruist. Tijdstip van toekennen code: Rood = acuut U wordt direct geholpen Oranje = zeer urgent Het streven is u binnen tien minuten te helpen. Geel = urgent Het streven is u binnen een uur te helpen. Als het erg druk is, kan dit langer duren. Groen = standaard Het streven is u binnen twee uur te helpen. Als het erg druk is, kan dit langer duren. Blauw = niet urgent Het streven is u binnen vier uur te helpen. Als het erg druk is, kan dit langer duren. U kunt ook naar uw huisarts gaan. Wilt u zich dan wel even afmelden? Wit = u wordt doorverwezen naar elders U moet nuchter blijven (zie pag. 1, Belangrijk ). U hoeft niet nuchter te blijven. Afdeling SEH (24 uur per dag) via het algemeen nummer MCL december 2018 Docnr (7) 5

Spoedeisende Hulp. Patiënteninformatie

Spoedeisende Hulp. Patiënteninformatie Patiënteninformatie Spoedeisende Hulp Inleiding U heeft zich zojuist gemeld bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van Amphia. De SEH biedt 24 uur per dag medische en verpleegkundige hulp aan patiënten

Nadere informatie

Spoed Eisende Hulp (SEH)

Spoed Eisende Hulp (SEH) Spoed Eisende Hulp (SEH) Inleiding U bent op de afdeling Spoedeisende Hulp van de Ommelander Ziekenhuis Groep. In deze folder krijgt u informatie over de algemene gang van zaken op de afdeling. 2 Triage

Nadere informatie

Triage op de SEH. Spoedeisende Hulp

Triage op de SEH. Spoedeisende Hulp 00 Triage op de SEH Spoedeisende Hulp 1 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). Op de afdeling SEH ontvangen en behandelen we dagelijks 30-60 patiënten. Een deel van deze patiënten wordt met de

Nadere informatie

Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten

Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Spoedeisende hulp: Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) biedt 24 uur per dag medische en verpleegkundige hulp bij situaties met een spoedeisend karakter. In

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp AFDELINGSINFORMATIE

Spoedeisende Hulp AFDELINGSINFORMATIE Spoedeisende Hulp AFDELINGSINFORMATIE INLEIDING In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de afdeling SEH (Spoedeisende Hulp) van het ziekenhuis Rivierenland. BIJ BINNENKOMST OP DE SEH

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. de Spoed Eisende Hulp. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. de Spoed Eisende Hulp. rkz.nl Patiënteninformatie de Spoed Eisende Hulp rkz.nl Welkom op onze afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). Inschrijven en triage Bij binnenkomst meldt u zich bij de receptie van de SEH, waar u wordt ingeschreven.

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 2 Gang van zaken op de SEH Bij het loket heeft u zich laten inschrijven en daarna heeft u plaatsgenomen in de wachtkamer. Hierna wordt u ontvangen door de triageverpleegkundige.

Nadere informatie

Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp. Spoedeisende Hulp

Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp. Spoedeisende Hulp 00 Informatie over de afdeling Spoedeisende Hulp Spoedeisende Hulp 1 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) Op de SEH ontvangen en behandelen we volwassenen en kinderen met acute gezondheidsklachten,

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp. Algemene informatie

Spoedeisende Hulp. Algemene informatie Spoedeisende Hulp Algemene informatie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Melden aan de balie... 1 3 Triage... 2 4 Wachttijden/Behandeltijden... 2 5 Pijnbestrijding... 3 6 Belangrijk... 3 7 Behandeling...

Nadere informatie

Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH)

Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH) Welkom op de Spoed Eisende Hulp (SEH) Welkom op de afdeling Spoed Eisende Hulp (SEH) van het St. Anna Ziekenhuis. Op deze afdeling zien we dagelijks dertig tot veertig patiënten. Een deel van deze patiënten

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp en triage

Spoedeisende Hulp en triage Spoedeisende Hulp en triage Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis. Op de afdeling SEH komen dagelijks 40 tot 70 patiënten. Een kwart van deze personen wordt met de

Nadere informatie

Op de Spoedpost en dan?

Op de Spoedpost en dan? Spoedeisende Hulp / Spoedpost Op de Spoedpost en dan? www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Samenwerking huisartsen en ziekenhuis... 3 Gang van zaken op de Spoedpost... 3 Aanmelding... 3 Eerste inschatting

Nadere informatie

Welkom op de Spoedeisende Hulp van het Waterlandziekenhuis! In deze folder informeren wij u over de werkwijze van deze Spoedeisende Hulp.

Welkom op de Spoedeisende Hulp van het Waterlandziekenhuis! In deze folder informeren wij u over de werkwijze van deze Spoedeisende Hulp. Spoedeisende Hulp Welkom op de Spoedeisende Hulp van het Waterlandziekenhuis! In deze folder informeren wij u over de werkwijze van deze Spoedeisende Hulp. Triage Als u in de wachtkamer zit wordt u binnen

Nadere informatie

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH)

Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) Uw opname op de eerste hart-long hulp (EHLH) www.nwz.nl Inhoud De gang van zaken op de EHLH 3 De ontvangst: wat willen wij van u weten? 4 Onderzoeken en controles 4 Triage (urgentie en volgorde vaststellen)

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Per jaar melden zich 28.000 mensen op de SEH voor een medische behandeling,

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende Hulp. Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten

Afdeling Spoedeisende Hulp. Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Afdeling Spoedeisende Hulp Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Inleiding U heeft zich gemeld bij de afdeling Spoedeisende Hulp. Alhoewel wij ons best doen om de wachttijden zo kort mogelijk te

Nadere informatie

Informatie Triage. Bepaling urgentiecategorie. Spoedeisende Hulp. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Informatie Triage. Bepaling urgentiecategorie. Spoedeisende Hulp. Locatie Hoorn/Enkhuizen Informatie Triage Bepaling urgentiecategorie Spoedeisende Hulp Locatie Hoorn/Enkhuizen Informatie triage Bepaling urgentiecategorie Kleurcodes Elke kleur geeft de mate van spoed aan, de zogenaamde urgentiecategorie.

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp (S.E.H.)

Spoedeisende Hulp (S.E.H.) Algemeen Spoedeisende Hulp Spoedeisende Hulp (S.E.H.) i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Welkom Wij heten u welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (S.E.H.). In deze folder leest u over onze werkwijze.

Nadere informatie

Triage. Spoedeisende hulp

Triage. Spoedeisende hulp Triage Spoedeisende hulp Inleiding Welkom op de afdeling Spoedeisende hulp (SEH) van Zuyderland Medisch Centrum. Op onze afdeling zien we dagelijks tussen de 60 en 80 patiënten. Een kwart van deze personen

Nadere informatie

Spoedpost / Spoedeisende hulp (SEH) Algemene informatie

Spoedpost / Spoedeisende hulp (SEH) Algemene informatie Spoedpost / Spoedeisende hulp (SEH) Algemene informatie In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op de Spoedpost / afdeling Spoedeisende hulp (SEH). De eerste stap: bezoek aan uw huisarts

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende Hulp. Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten

Afdeling Spoedeisende Hulp. Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Afdeling Spoedeisende Hulp Hoe wij werken en waarom u soms moet wachten Inleiding U heeft zich gemeld bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH). Hoewel wij ons best doen de wachttijden zo kort mogelijk te

Nadere informatie

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2 Eerste Hart Hulp Welkom Wij willen uw verblijf hier zo prettig mogelijk laten verlopen. In deze brochure vindt u informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze afdeling. Afdeling Eerste Hart Hulp

Nadere informatie

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2

p a t i ë n t e n i n f o r m a t i e 2 Eerste Hart Hulp Welkom Wij willen uw verblijf hier zo prettig mogelijk laten verlopen. In deze brochure vindt u informatie over de dagelijkse gang van zaken op onze afdeling. Afdeling Eerste Hart Hulp

Nadere informatie

Spoedpost Zuid Kennemerland

Spoedpost Zuid Kennemerland Spoedpost Zuid Kennemerland 1 U bent gekomen naar de spoedpost Zuid Kennemerland (een samenwerkingsverband van het Spaarne Gasthuis en de Stichting Spoedposten Zuid Kennemerland). Naam patiënt: Datum en

Nadere informatie

Spoedpost / Spoedeisende hulp

Spoedpost / Spoedeisende hulp Spoedpost / Spoedeisende hulp In deze folder geven we u informatie over de gang van zaken op de Spoedpost / Spoedeisende hulp (SEH) locatie Sittard-Geleen en Heerlen. De eerste stap: bezoek aan uw huisarts

Nadere informatie

Informatie over MRSA

Informatie over MRSA Informatie over MRSA Afdeling infectiepreventie Deze folder is bedoeld voor patiënten 1 en bezoekers die het Máxima Medisch Centrum bezoeken en geeft uitleg over de MRSA bacterie. In deze folder leest

Nadere informatie

Afdeling Eerste hart hulp

Afdeling Eerste hart hulp Afdeling Eerste hart hulp U, uw partner, familielid of relatie is opgenomen op de Eerste hart hulpafdeling van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. Op deze afdeling liggen patiënten die een intensieve begeleiding

Nadere informatie

Infectiepreventie MRSA.

Infectiepreventie MRSA. Infectiepreventie MRSA www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Wat is een MRSA-bacterie?... 4 Gevolgen van een MRSA-infectie... 4 Wie kan een MRSA bij zich dragen?... 4 Onderzoek naar de MRSA-bacterie... 5 Hoe

Nadere informatie

Anale drukmeting. Interne Geneeskunde

Anale drukmeting. Interne Geneeskunde Anale drukmeting Interne Geneeskunde Inleiding Binnenkort vindt bij u een drukmeting plaats in het laatste stukje van de dikke darm (anale drukmeting). In deze folder willen wij u uitleggen wat dit onderzoek

Nadere informatie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie Centrumlocatie U bent verwezen naar de polikliniek van de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie. Graag informeren wij u over de algemene gang van zaken op onze polikliniek.

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. Locatie Boxmeer

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. Locatie Boxmeer Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Locatie Boxmeer Inhoud Hoe bereidt u zich voor? 3 Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 4 Met wie heeft u een afspraak? 4 Verloop

Nadere informatie

Patiënteninformatie. MRSA en geïsoleerd verplegen. Hygiëne en Infectiepreventie. Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA)

Patiënteninformatie. MRSA en geïsoleerd verplegen. Hygiëne en Infectiepreventie. Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) Hygiëne en Infectiepreventie MRSA en geïsoleerd verplegen i Patiënteninformatie Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) Slingeland Ziekenhuis Algemeen U bent (mogelijk) drager van de MRSA-bacterie.

Nadere informatie

BRMO (Resistente bacteriën)

BRMO (Resistente bacteriën) BRMO (Resistente bacteriën) Drager van resistente bacteriën Er is geconstateerd dat u drager bent van een bacterie die ongevoelig (resistent) is voor bepaalde antibiotica. Dit is op zich niet ernstig,

Nadere informatie

Ik ben verdacht voor BMRO/MRSA, wat nu?

Ik ben verdacht voor BMRO/MRSA, wat nu? Ik ben verdacht voor BMRO/MRSA, wat nu? Bacteriën, virussen en schimmels worden micro- organismen genoemd, omdat deze organismen alleen met een microscoop zichtbaar gemaakt kunnen worden. Iedereen draagt

Nadere informatie

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA)

Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Uw verblijf op de algemene opname afdeling (AOA) Waarom deze folder? U bent opgenomen op de algemene opname afdeling (AOA) van het Kennemer Gasthuis. Op

Nadere informatie

Hypertensiepolikliniek

Hypertensiepolikliniek U bent verwezen naar de hypertensiepolikliniek van het MCL door uw huisarts of medisch specialist. In deze brochure kunt u lezen over de gang van zaken op de polikliniek. Het is belangrijk dat u deze brochure

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN ONDERZOEK NAAR BRMO EN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Inleiding In deze folder leest u informatie over Bijzonder Resistente Micro-Organismen (BRMO) en MRSA (Methicilline Resistente Staphylococcus aureus)

Nadere informatie

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST

Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom op de SPOEDGEVALLENDIENST Welkom Welkom Pijn? Welkom op de spoedgevallendienst van het AZ Sint-Lucas. We streven ernaar om u zo snel mogelijk de meest kwaliteitsvolle zorgen aan te bieden. Wachten:

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Spoedeisende Hulp

PATIËNTEN INFORMATIE. Spoedeisende Hulp PATIËNTEN INFORMATIE Spoedeisende Hulp 2 PATIËNTENINFORMATIE Met deze patiënteninformatie brengen wij u op de hoogte over de gang van zaken op de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis. Openingstijden

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE SPOED

ONTHAALBROCHURE SPOED ONTHAALBROCHURE SPOED Sint-Dimpna Ziekenhuis J.-B. Stessensstraat 2 2440 Geel T 014 57 70 00 www.ziekenhuisgeel.be INSCHRIJVING Bij aanmelding op onze spoedafdeling passeert u eerst het onthaal waar u

Nadere informatie

Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis

Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis Infectiepreventie Screening BRMO na opname in een buitenlands ziekenhuis www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl INF006 / Screening BRMO na opname

Nadere informatie

Afdeling Oost 53. Interne unit

Afdeling Oost 53. Interne unit Afdeling Oost 53 Interne unit Inleiding U wordt opgenomen op afdeling Oost 53 (Oncologie). Op onze afdeling worden patiënten met kanker behandeld. Dit gebeurt zowel tijdens een opname op de verpleegafdeling

Nadere informatie

Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA)

Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) 2 Inleiding U ontvangt deze folder omdat u mogelijk MRSA-drager bent. In deze folder kunt u meer lezen over MRSA zoals wat het is, hoe het wordt vastgesteld

Nadere informatie

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Infectiepreventie

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Infectiepreventie 00 MRSA-bacterie 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Infectiepreventie 1 Inleiding De ziekenhuisbacterie MRSA zorgt bij gezonde mensen meestal niet voor klachten. Maar mensen met een verminderde weerstand kunnen

Nadere informatie

Polikliniek Chirurgie

Polikliniek Chirurgie Polikliniek Chirurgie Inleiding U heeft binnenkort een afspraak op de polikliniek Chirurgie. In deze folder leest u meer over de gang van zaken op deze polikliniek. Organisatie In het Albert Schweitzer

Nadere informatie

Onderzoek naar MRSA en andere BRMO

Onderzoek naar MRSA en andere BRMO Onderzoek naar MRSA en andere BRMO Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U krijgt een onderzoek om te bepalen of u drager bent van de MRSA (Methicilline Resistente

Nadere informatie

Beroepsmatig in aanraking komt met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens.

Beroepsmatig in aanraking komt met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens. MRSA 1 U wordt behandeld in een zorginstelling en bent mogelijk in contact gekomen met de MRSA bacterie (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus). Dit kan zijn doordat u Beroepsmatig in aanraking

Nadere informatie

Verpleegafdeling Oost 43. Gynaecologie

Verpleegafdeling Oost 43. Gynaecologie Verpleegafdeling Oost 43 Gynaecologie U bent vandaag opgenomen op verpleegafdeling Oost 43. Ten eerste willen wij u langs deze weg welkom heten en u een voorspoedig herstel toewensen. Verpleegafdeling

Nadere informatie

Conisatie. Gynaecologie

Conisatie. Gynaecologie Conisatie Gynaecologie Wat betekent een conisatie? Een conisatie is een gynaecologische operatie waarbij de gynaecoloog een kegelvormig stukje weefsel (conus) wegneemt van de baarmoedermond. Dit gebeurt

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Inhoud Inleiding 3 Hoe bereidt u zich voor? 3 Wat neemt u mee? 3 Indien van toepassing 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 4 Met wie heeft u een

Nadere informatie

MRSA Maatregelen tegen verspreiding

MRSA Maatregelen tegen verspreiding MRSA Maatregelen tegen verspreiding U heeft van uw arts gehoord dat u mogelijk besmet bent met de MRSA-bacterie. MRSA staat voor Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus; dit is de naam van de bacterie.

Nadere informatie

Verwijderen van de zaadbal

Verwijderen van de zaadbal De uroloog heeft met u besproken dat er bij u een zaadbal verwijderd moet worden, in verband met verdenking op een tumor. U wordt hiervoor 1 á 2 dagen opgenomen in het ziekenhuis. U kunt deze brochure

Nadere informatie

Meticilline Resistente Staphylococcus aureus MRSA

Meticilline Resistente Staphylococcus aureus MRSA Tijdens uw behandeling op de polikliniek of opname in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) of MCL Harlingen worden extra maatregelen toegepast, omdat u mogelijk een moeilijk te bestrijden bacterie bij

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Hartchirurgie. Cardiologie

Hartchirurgie. Cardiologie Hartchirurgie Cardiologie U wacht momenteel in ons ziekenhuis op een hartoperatie in het academisch ziekenhuis Maastricht. In deze folder hebben wij de gang van zaken rondom deze operatie voor u beschreven,

Nadere informatie

Sedatie op de polikliniek Bijzondere Tandheelkunde of MKA

Sedatie op de polikliniek Bijzondere Tandheelkunde of MKA Sedatie op de polikliniek Bijzondere Tandheelkunde of MKA Binnenkort krijgt u een behandeling op de polikliniek Bijzondere Tandheelkunde of de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA)

Nadere informatie

Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO)

Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) Inleiding U ontvangt deze folder omdat bij u een BRMO is aangetoond. In deze folder kunt u lezen meer over een BRMO zoals wat het is, hoe het wordt vastgesteld

Nadere informatie

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie 00 MRSA-bacterie 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie 1 Inleiding MRSA staat voor Meticilline-resistente Staphylococcus aureus. De Staphylococcus aureus is een bacterie

Nadere informatie

Polikliniek Cardiologie en Thoraxchirurgie

Polikliniek Cardiologie en Thoraxchirurgie Centrumlocatie U heeft van uw arts een verwijzing gekregen voor de cardioloog. De cardioloog onderzoekt en behandelt patiënten onder andere op de polikliniek Cardiologie. Waarschijnlijk is u hierover al

Nadere informatie

MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN MRSA INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Inleiding U kunt in deze folder informatie vinden over de Methicilline Resistente Staphylococcus aureus (MRSA) en de maatregelen die het Franciscus Gasthuis & Vlietland treft

Nadere informatie

Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO)

Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) Bijzonder Resistente Micro-organismen (BRMO) 2 Inleiding U ontvangt deze folder omdat bij u een BRMO is aangetoond. In deze folder kunt u lezen meer over BRMO zoals wat het is, hoe het wordt vastgesteld

Nadere informatie

Bijzonder Resistent Micro-Organisme

Bijzonder Resistent Micro-Organisme Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO en MRSA) In deze folder krijgt u uitleg over een Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO) en wat gevolgen hiervan zijn. Ook leest u algemene informatie over

Nadere informatie

Gastroscopie via de huisarts

Gastroscopie via de huisarts Maag-, Darm- en Leverziekten Gastroscopie via de huisarts www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MDL037 / Gastroscopie via de huisarts / 14-04-2017

Nadere informatie

Meckel's divertikel bij kinderen. Maagslijmvliesscintigrafie

Meckel's divertikel bij kinderen. Maagslijmvliesscintigrafie Meckel's divertikel bij kinderen Maagslijmvliesscintigrafie Inleiding Binnenkort moet uw kind een onderzoek ondergaan van de buik waarbij we op zoek gaan naar de eventuele aanwezigheid van een Meckel s

Nadere informatie

MRSA Radboud universitair medisch centrum

MRSA Radboud universitair medisch centrum MRSA U wordt behandeld in het Radboudumc en bent mogelijk in contact gekomen met de MRSA bacterie (Meticilline Resistente Staphylococcus Aureus). Dit kan zijn doordat u Beroepsmatig in aanraking komt

Nadere informatie

Ziekenhuishygiëne BRMO

Ziekenhuishygiëne BRMO Ziekenhuishygiëne BRMO Bij u is een BRMO gevonden. Maar wat is een BRMO? In deze folder leest u meer over BRMO en welke maatregelen genomen moeten worden. WAT IS EEN BRMO? BRMO is de afkorting van Bijzonder

Nadere informatie

Vasectomie. Informatie en richtlijnen bij sterilisatie van de man

Vasectomie. Informatie en richtlijnen bij sterilisatie van de man Vasectomie Informatie en richtlijnen bij sterilisatie van de man Binnenkort wordt bij u een sterilisatie uitgevoerd. In deze folder is de belangrijkste, praktische informatie voor u beschreven. Voorbereiding

Nadere informatie

Geef resistente bacteriën geen kans.

Geef resistente bacteriën geen kans. Geef resistente bacteriën geen kans www.nwz.nl Inhoud Wat is een resistente bacterie (BRMO)? 3 Waarom is opsporing van mogelijke dragers belangrijk? 3 Als u (mogelijk) drager bent van een resistente bacterie

Nadere informatie

MRSA en patiënt in het Maasziekenhuis

MRSA en patiënt in het Maasziekenhuis MRSA en patiënt in het Maasziekenhuis Tijdens uw opname of consult in Maasziekenhuis Pantein worden extra maatregelen getroffen, omdat u mogelijk de moeilijk te bestrijden bacterie MRSA bij u draagt. In

Nadere informatie

Bijzonder Resistent Micro-Organisme

Bijzonder Resistent Micro-Organisme Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO en MRSA) In deze folder krijgt u uitleg over een Bijzonder Resistent Micro-Organisme (BRMO) en wat gevolgen hiervan zijn. Ook leest u algemene informatie over

Nadere informatie

Uw opname. Zorg goed voor elkaar

Uw opname. Zorg goed voor elkaar Uw opname Zorg goed voor elkaar Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw ziekenhuis, dat zijn wij 4 2. Voorbereiding op de opname 5 3. Uw verblijf 8 4. Uw behandeling 11 5. Naar huis of tijdelijk ander verblijf

Nadere informatie

Zorg na een ziekenhuisopname Als u (nog) niet naar huis terug kunt

Zorg na een ziekenhuisopname Als u (nog) niet naar huis terug kunt Patiënten verblijven steeds korter in het ziekenhuis en worden ontslagen zodra dat medisch verantwoord is. Wanneer u na de ziekenhuisopname (nog) niet naar huis kunt, zijn er verschillende mogelijkheden:

Nadere informatie

Een resistente bacterie... wat nu? Uitleg bij polikliniekbezoek of opname

Een resistente bacterie... wat nu? Uitleg bij polikliniekbezoek of opname Een resistente bacterie... wat nu? Uitleg bij polikliniekbezoek of opname Ziekenhuis Gelderse Vallei U krijgt deze folder omdat uit onderzoek blijkt dat bij u een bacterie is aangetoond die ongevoelig

Nadere informatie

Sneller beter na een darmoperatie in het MCL

Sneller beter na een darmoperatie in het MCL Deze brochure is bestemd voor mensen die binnenkort een darmoperatie ondergaan. Het is gebleken dat door een goede bestrijding van pijn en misselijkheid u eerder kunt starten met bewegen en eten. Dit leidt

Nadere informatie

Polikliniek Reumatische ziekten

Polikliniek Reumatische ziekten Polikliniek Reumatische ziekten U heeft binnenkort een eerste afspraak bij de afdeling Reumatische Ziekten van het Radboudumc. In deze folder vindt u belangrijke informatie voor dit bezoek. Bereikbaarheid

Nadere informatie

Opname: na een verblijf in een buitenlands ziekenhuis nadat u in contact bent geweest met varkens of vleeskalveren.

Opname: na een verblijf in een buitenlands ziekenhuis nadat u in contact bent geweest met varkens of vleeskalveren. Opname: na een verblijf in een buitenlands ziekenhuis nadat u in contact bent geweest met varkens of vleeskalveren (MRSA-bacterie) Als u in het buitenland in het ziekenhuis bent behandeld, bestaat de

Nadere informatie

Wat is M RSA? Wat zijn de ziekteverschijnselen van M RSA? Hoe kun je M RSA krijgen en hoe kun je anderen besmetten?

Wat is M RSA? Wat zijn de ziekteverschijnselen van M RSA? Hoe kun je M RSA krijgen en hoe kun je anderen besmetten? MRSA In deze folder leest u wat MRSA is, welke gevolgen dit kan hebben voor uw opname en behandeling en welke maatregelen er genomen worden om de verspreiding van MRSA te voorkomen. U wordt behandeld

Nadere informatie

Welkom op de Hart Hulp

Welkom op de Hart Hulp Welkom op de Hart Hulp Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent opgenomen op de Hart Hulp. Dit is een deel van de afdeling Observatorium. Het observatorium bestaat

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie. In Woerden Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie In Woerden Inleiding Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Orthopedie van de Sint Maartenskliniek in Woerden. In deze folder leest u informatie

Nadere informatie

Polikliniek Oogheelkunde

Polikliniek Oogheelkunde Polikliniek Oogheelkunde U bent doorverwezen naar polikliniek Oogheelkunde van het Radboudumc in Nijmegen. In deze folder wordt informatie gegeven over de gang van zaken op de polikliniek. Als u na het

Nadere informatie

Circumcisie of besnijdenis. Informatie voor ouders of verzorgers

Circumcisie of besnijdenis. Informatie voor ouders of verzorgers Circumcisie of besnijdenis Informatie voor ouders of verzorgers Inleiding Uw zoon is door uw huisarts verwezen naar ons ziekenhuis voor een circumcisie of besnijdenis. In deze folder zullen wij u informeren

Nadere informatie

afdeling eerste hart-longhulp

afdeling eerste hart-longhulp afdeling eerste hart-longhulp waarom deze folder? U bent opgenomen op de afdeling eerste hart-longhulp (huisnummer 217) van het Medisch Centrum Alkmaar. Wij willen uw verblijf daar zo prettig mogelijk

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne geneeskunde? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie

Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Goed voorbereid naar de polikliniek orthopedie Inhoud Hoe bereidt u zich voor? 3 Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 3 Met wie heeft u een afspraak? 4 Verloop van de afspraak

Nadere informatie

Observatorium. Spoedeisende hulp

Observatorium. Spoedeisende hulp Observatorium Spoedeisende hulp Omdat uw verblijf op de Spoedeisende hulp (SEH) langer duurt, bent u tijdelijk opgenomen op het Observatorium oftewel OBU. Op deze afdeling, die een onderdeel is van de

Nadere informatie

Controle op Bijzonder Resistente Micro- Organismen

Controle op Bijzonder Resistente Micro- Organismen Controle op Bijzonder Resistente Micro- Organismen BRMO In deze folder staat algemene informatie over bijzonder resistente micro-organismen (bacteriën). En waarom en hoe u hierop wordt gecontroleerd. Deze

Nadere informatie

Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA)

Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) Meticilline-Resistente Staphylococcus Aureus (MRSA) 2 Inleiding U ontvangt deze folder omdat u mogelijk MRSA-drager bent. In deze folder kunt u lezen meer over MRSA zoals wat het is, hoe het wordt vastgesteld

Nadere informatie

BRMO. Bijzonder Resistent Micro-Organisme

BRMO. Bijzonder Resistent Micro-Organisme BRMO Bijzonder Resistent Micro-Organisme Inleiding Uit onderzoek is gebleken dat u met een Bijzonder Resistent Micro-organisme (BRMO) besmet bent. Dit zijn bacteriën die verwant zijn aan bacteriën die

Nadere informatie

Maag-, Darm- en Leverziekten. Gastroscopie. www.catharinaziekenhuis.nl

Maag-, Darm- en Leverziekten. Gastroscopie. www.catharinaziekenhuis.nl Maag-, Darm- en Leverziekten Gastroscopie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl MDL012 / Gastroscopie / 24-03-2014 2 Gastroscopie Uw behandelend

Nadere informatie

Orthopedie. Biopsie onder narcose

Orthopedie. Biopsie onder narcose Orthopedie Biopsie onder narcose Orthopedie Bij u of uw kind is een gezwel gevonden in een bot, of in het weefsel dat om het bot heen ligt. Om deze aandoening verder te onderzoeken, moet er een stukje

Nadere informatie

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Ziekenhuishygiëne

MRSA-bacterie. 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Ziekenhuishygiëne 00 MRSA-bacterie 'ziekenhuisbacterie' Afdeling Medische Microbiologie en Ziekenhuishygiëne 1 Inleiding MRSA staat voor Meticilline-resistente Staphylococcus aureus. De Staphylococcus aureus is een bacterie

Nadere informatie

Informatiefolder BRMO voor patiënt en familie

Informatiefolder BRMO voor patiënt en familie Informatiefolder BRMO voor patiënt en familie BIJZONDER RESISTENTE MICRO-ORGANISMEN, WAT ZIJN DIT? Bij u is aangetoond dat u een Bijzonder Resistent Micro-organisme heeft. In deze folder leest u algemene

Nadere informatie

Echogeleide leverpunctie. Medische beeldvorming

Echogeleide leverpunctie. Medische beeldvorming Echogeleide leverpunctie Medische beeldvorming Inleiding Uw specialist heeft u voor een echogeleide leverpunctie doorverwezen naar de afdeling Medische beeldvorming, voorheen Röntgenafdeling genoemd. In

Nadere informatie

De ziekenhuisbacterie MRSA. Maatregelen tegen besmetting

De ziekenhuisbacterie MRSA. Maatregelen tegen besmetting De ziekenhuisbacterie MRSA Maatregelen tegen besmetting Inleiding U heeft van uw arts gehoord dat u (mogelijk) met de ziekenhuisbacterie MRSA besmet bent. De afkorting MRSA staat voor de naam van de bacterie:

Nadere informatie

MRSA dragerschap: wat betekent dit voor u?

MRSA dragerschap: wat betekent dit voor u? MRSA dragerschap: wat betekent dit voor u? In deze folder vindt u informatie over uw MRSA dragerschap Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Wat is MRSA? De Meticilline Resistente

Nadere informatie

Deze brochure is bedoeld om u informatie te geven over de aandoening, de operatie en de gang van zaken voor, tijdens en na de operatie.

Deze brochure is bedoeld om u informatie te geven over de aandoening, de operatie en de gang van zaken voor, tijdens en na de operatie. Het zorgnetwerk van ons allemaal Uw specialist/huisarts heeft xxx voor u aangevraagd. Dit houdt in dat... De diagnose xxx wordt gesteld via xxx. Deze operatie vindt poliklinisch plaats / U wordt een nacht

Nadere informatie

BRMO (MRSA/VRE/ESBL) Bacteriën die niet reageren op standaard gebruikte antibiotica

BRMO (MRSA/VRE/ESBL) Bacteriën die niet reageren op standaard gebruikte antibiotica BRMO (MRSA/VRE/ESBL) Bacteriën die niet reageren op standaard gebruikte antibiotica Inhoud Inleiding 3 Wat is een BRMO? 3 MRSA 3 VRE 3 ESBL en CPE 4 Wanneer verhoogde kans om drager van een BRMO te zijn?

Nadere informatie

Als u drager bent van de resistente Acinetobacter-bacterie

Als u drager bent van de resistente Acinetobacter-bacterie Als u drager bent van de resistente Acinetobacter-bacterie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Uit onderzoek is gebleken dat u met een resistente Acinetobacter

Nadere informatie

BRMO INFORMATIE VOOR PATIËNTEN

BRMO INFORMATIE VOOR PATIËNTEN BRMO INFORMATIE VOOR PATIËNTEN Inleiding Onlangs bent u op de hoogte gebracht dat er bij u in een kweek een bijzonder resistent micro-organisme (BRMO) is gevonden. U leest in deze folder wat BRMO zijn,

Nadere informatie

Myelografie Onderzoek van het wervelkanaal

Myelografie Onderzoek van het wervelkanaal Myelografie Onderzoek van het wervelkanaal U heeft een afspraak voor een myelografie-onderzoek. Dit onderzoek vindt plaats op de afdeling Radiologie. Voor dit onderzoek wordt u één dag opgenomen in het

Nadere informatie