Het einde van de papieren effecten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het einde van de papieren effecten"

Transcriptie

1 KBC-Effectenrekening Het einde van de papieren effecten we hebben het voor u

2 Effecten aan toonder zijn al lang een vaste waarde in de Belgische beleggerswereld. Maar op 1 januari 2008 komt daar een einde aan. U kunt dan geen papieren effecten meer kopen in ons land. En nieuwe effecten worden niet meer aan toonder uitgegeven. Maar wat zijn nu de gevolgen voor u als belegger? We leggen het u graag uit in deze folder.

3 Kent u de drie types van effecten? Effecten aan toonder: De houder van het effect wordt geacht de eigenaar ervan te zijn. Hij blijft bovendien anoniem. Effecten op naam: De naam van de eigenaar is bekend en wordt vermeld in het aandeelhoudersregister dat wordt bijgehouden door de vennootschap. Gedematerialiseerde effecten: Dat zijn effecten die op een effectenrekening worden geboekt op naam van de deponent (die wordt geacht ook de eigenaar ervan te zijn). Ze kunnen alleen van rekening naar rekening worden overgedragen. In tegenstelling tot effecten aan toonder bestaan ze niet meer in materiële vorm. En anders dan bij effecten op naam blijft de identiteit van de houder onbekend voor de uitgever van de effecten.

4 Welke data moet u onthouden? De dematerialisatie van toondereffecten verloopt in drie belangrijke fasen: 1 januari De Belgische banken, vennootschappen en overheid geven geen papieren effecten meer uit. U kunt alleen nog effecten kopen die ingeschreven worden op een effectenrekening (gedematerialiseerde effecten) of effecten op naam. - Hebt u op dat ogenblik al bestaande vennootschapseffecten (zoals aandelen en obligaties) die worden genoteerd op een gereglementeerde markt, of kasbons, aandelen van beveks, deelbewijzen van beleggingsfondsen enz. op een effectenrekening staan? Dan worden ze gratis en automatisch omgezet in gedematerialiseerde effecten. Opgelet, die automatische omzetting geldt niet voor niet-genoteerde vennootschapseffecten die op een effectenrekening staan*. 31 december Misschien hebt u vóór 1 januari 2008 effecten aan toonder gekocht, maar ze nog niet op een effectenrekening geplaatst? Het kan bijvoorbeeld gaan om effecten die u in papieren vorm thuis of in een kluis bewaart. Voor al die binnenlandse effecten aan toonder moet u even langsgaan in uw KBC-bankkantoor en vragen om ze om te zetten in effecten op naam of in gedematerialiseerde effecten. Doe dit op tijd, want ze moeten uiterlijk 31 december 2013 op een rekening staan. * Zij worden omgezet in gedematerialiseerde effecten op de datum die de uitgever in zijn statuten zal vermelden, en uiterlijk op 31 december 2013.

5 - Wat als u toch de omzetting van uw papieren effecten aan toonder vergeet aan te vragen en de termijn verstreken is? Deze effecten worden op 1 januari 2014 in principe automatisch omgezet in gedematerialiseerde effecten en ingeschreven in een effectenrekening op naam van de uitgever. Als de statuten van de uitgever op dat moment echter de uitgifte van gedematerialiseerde effecten nog niet vermelden, worden de effecten omgezet in effecten op naam. Ook alle bijbehorende rechten (zoals het stemrecht, recht op dividend, enz.) worden geschorst tot het moment waarop de houder boven water komt met zijn effecten aan toonder en de omzetting ervan vraagt. 1 januari Op die datum kunt u beter geen Belgische effecten aan toonder meer in uw bezit hebben. Want alle fysiek geleverde Belgische effecten waarvan de eigenaar onbekend blijft, worden dan door hun uitgever verkocht. De opbrengst daarvan maakt de uitgever, na aftrek van de kosten, over aan de Deposito- en Consignatiekas. Als eigenaar van de verkochte papieren effecten kunt u de opbrengst daar opvragen. Maar dan moet u een boete betalen van 10% per begonnen jaar (vanaf 1 januari 2016). Met andere woorden, tegen 2025 is de opbrengst dus verdwenen en zijn uw effecten helemaal waardeloos geworden.

6 In de praktijk komt dit hierop neer: U hebt uw papieren effecten al op een effectenrekening gezet? U hoeft zelf niets te doen. De genoteerde vennootschapseffecten (zoals aandelen en obligaties), kasbons, aandelen van beveks, deelbewijzen van beleggingsfondsen enz. worden op automatisch gedematerialiseerd. U hebt Belgische effecten? U hebt buitenlandse effecten (bv. Euro-obligaties naar buitenlands recht)? Zet de effecten uiterlijk op een effectenrekening (of vraag de omzetting naar effecten op naam). U hoeft zelf niets te doen. De effecten vallen niet onder de Belgische wet. U kunt ze natuurlijk altijd nog op een effectenrekening plaatsen.

7 Verliest u nu de voordelen van effecten aan toonder? U kunt gerust zijn, u verliest helemaal niets. Sommige beleggers denken nu eenmaal dat materieel geleverde toondereffecten hun heel wat voordelen bieden. Terwijl dat eigenlijk niet het geval is. We zetten even een aantal misverstanden voor u op een rijtje. Ik betaal minder successierechten? Misschien wilt u uw effecten nog zo lang mogelijk in materiële vorm aanhouden, want u vindt dat veel interessanter om de successie te regelen? Eigenlijk is dat een misverstand. Of u nu materieel geleverde toondereffecten hebt, of u hebt uw effecten al op een effectenrekening gedeponeerd, dat maakt eigenlijk niets uit wat de te betalen successierechten betreft. Sommigen denken nog altijd dat na het overlijden het vlug overdragen van toondereffecten uit de kluis aan erfgenamen een perfecte en goedkope oplossing is om uw vermogen over te dragen aan de volgende generatie.

8 Niets is minder waar. Want dergelijke transacties zijn strafbaar en helemaal niet meer van deze tijd. Integendeel, u zadelt de volgende generatie met een heus probleem op. Wist u trouwens dat de successierechten in Vlaanderen in vele gevallen wel best kunnen meevallen? Bovendien zijn er vandaag heel veel mogelijkheden om op een sluitende, goedkope en wettelijke manier de overdracht van uw vermogen aan de volgende generatie te plannen. Kom gerust eens praten over fiscaal aantrekkelijke regelingen en besparingen in uw KBC-bankkantoor. We vertellen er u graag meer over. Ik betaal geen roerende voorheffing? Sommige beleggers menen dat effecten aan toonder een manier biedt om te ontsnappen aan het betalen van roerende voorheffing. En dat men in het buitenland coupons kan innen zonder belastingen te betalen. Ook dat is een misverstand. Denk eraan dat, als u coupons int, u altijd roerende voorheffing moet betalen. Bovendien is sinds 1 juli 2005 een Europese Spaarrichtlijn van kracht. De Europese lidstaten wisselen nu constant informatie uit over spaarinkomsten van niet-inwoners. Als u in het buitenland interesten int, blijft dat dus niet verborgen voor de Belgische fiscus. Uitzonderingen op de regel zijn België, Luxemburg en Oostenrijk. Int u uw coupons in Luxemburg of Oostenrijk? Dan wordt er ter plaatse een woonstaatheffing van 15% ingehouden. Bovendien loopt die heffing vanaf 2008 op tot 20% en vanaf 2011 zelfs tot 35%. U houdt er dus geen fiscaal voordeel aan over.

9 Want u moet die inkomsten en de betaalde belasting ook in België aangeven in uw belastingaangifte, en dus ook gemeentelijke opcentiemen betalen. Roerende voorheffing is dus onvermijdelijk, ongeacht het type effect. Maar geen nood. Ook hier bestaan verschillende wettelijke oplossingen om uw belegging fiscaal te optimaliseren. Plaatst u uw effecten op een effectenrekening en wordt er dan een coupon uitbetaald? Dan wordt die automatisch op uw rekening gestort, na afhouding van de roerende voorheffing. Maar die is bevrijdend. U hoeft ze dus niet aan te geven en betaalt er geen gemeentelijke opcentiemen op. Ik betaal geen schenkingsrechten? Materieel geleverde toondereffecten kunt u makkelijk doorgeven aan uw erfgenamen via een handgift? Dat klopt deze keer wel. Want een handgift hoeft u niet te laten registreren en is inderdaad vrij van schenkingsrechten. Maar ook gedematerialiseerde effecten kunt u doorgeven zonder schenkingsrechten te betalen. Niet via een handgift, maar via een onrechtstreekse schenking. Maar denk eraan: een onrechtstreekse schenking is, net zoals een handgift, pas volledig vrij van eventuele successierechten als de schenker niet binnen drie jaar na de schenking overlijdt.

10 Wat zijn de voordelen van de KBC-Effectenrekening? Wanneer u effecten op een KBC-Effectenrekening plaatst, zorgen wij voor de bewaring van uw roerende waarden. En het toezicht erop. Dat wil zeggen dat we voor deze effecten de coupons voor u innen, het kapitaal op de vervaldag uitkeren en u op de hoogte houden van regularisatieverrichtingen zoals keuzedividenden, omruilingen en openbare koopaanbiedingen. Ontdek de talrijke interessante voordelen van de KBC-Effectenrekening: Eenvoudige kostenstructuur De KBC-Effectenrekening is bijzonder eenvoudig en gunstig geprijsd. We maken geen onderscheid tussen binnen- en buitenlandse effecten, aandelen, obligaties, enz. Bovendien zijn de kosten altijd het voordeligst als u een transactie via de KBC-Effectenrekening uitvoert. Een overzicht van diensten en tarieven vindt u op onze Tarievenkaart effectenverrichtingen. Die is beschikbaar in elk KBC-bankkantoor en op Effecten uitgegeven door KBC worden altijd gratis bewaard in een KBC-Effectenrekening. Veiligheid U loopt geen risico van verlies, diefstal of beschadiging van uw roerende waarden. Wij garanderen u een veilige bewaring.

11 Comfort van een dagelijks en professioneel administratief beheer Op de vervaldag innen we voor u de coupons, het uitkeerbare bedrag of allebei. We zetten het geïnde bedrag onmiddellijk op de rekening van uw keuze. Alweer een zorg minder. Tijdbesparing Door uw effecten niet meer fysiek te laten leveren bespaart u tijd. U hoeft die waardevolle papieren niet langer heen en weer te vervoeren bij aan- en verkopen, uittreding en vereffening. Rapportering Van elke verrichting krijgt u een rekeningafschrift, zodat u de ontwikkelingen van uw portefeuille op de voet kunt volgen. Bovendien ontvangt u aan het begin van elk jaar een helder overzicht van de effecten die u in bewaring hebt gegeven. U kunt ook tussentijdse overzichten opvragen. KBC-Online Als u ook via KBC-Online werkt, is een effectenrekening zeker een must. U kunt niet alleen aanen verkooporders plaatsen, maar u bezit altijd een geactualiseerd overzicht van uw effectenrekening met de nodige koersinformatie. Zo kent u op ieder ogenblik van de dag de inhoud en de tegenwaarde van uw effectenportefeuille. Fiscale voordelen bij vermogensoverdracht Ook voor de meeste problemen die opduiken bij vermogensoverdracht in het kader van een schenking of een successie biedt een effectenrekening een fiscaal voordelige oplossing, zoals een bankgift, derdenbeding, vruchtgebruik, enz.

12 KBC-Vermogensverzekering Voor de effecten op uw effectenrekening is er bovendien de KBC-Vermogensverzekering. Die voorziet in een uitkering bij een blijvende invaliditeit (vanaf 67%) of bij overlijden door een verzekerd ongeval van de rekeninghouder(s). Deze uitkering komt ook in de nalatenschap terecht. In beide gevallen is de vergoeding gelijk aan 35% van de waarde van de verzekerde producten op de dag van het ongeval. De vergoeding kan nooit lager zijn dan euro en nooit hoger dan euro per verzekerde en per ongeval, ongeacht het aantal verzekerde producten. In de meeste gevallen volstaat de verzekering om de successierechten te betalen die uw nabestaanden zouden verschuldigd zijn op uw effecten in bewaring. Tijdelijk kunt u ook profiteren van een aantal speciale voordelen als u uw effecten plaatst op een KBC-Effectenrekening. Vraag er zeker eens naar bij uw KBC-adviseur Sparen en Beleggen.

13 Dit is een publicitaire mededeling. In deze folder Lees meer over uw effecten aan toonder: de nieuwe wet, belangrijke data, veelgehoorde misverstanden, de voordelen van de KBC-Effectenrekening. Hebt u nog vragen over uw bankzaken of ver-zekeringen? Praat er dan over met een medewerker van uw KBC-bankkantoor of met uw KBCverzekeringsagent. U kunt ook bellen naar het KBC-Telecenter op het nummer of mailen naar kbc.telecenter@kbc.be. Verantwoordelijk uitgever: KBC Groep NV, Havenlaan 2, 1080 Brussel, België. BTW BE , RPR Brussel, bankrekening KBC Bank NV, CBFA KBC Verzekeringen NV, onderneming toegelaten voor alle takken onder code 0014 (KB 4 juli 1979, BS 14 juli 1979). SAP we hebben het voor u

DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN

DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN OOK VOOR U VAN BELANG De wet van 14 december 2005 bepaalt dat effecten aan toonder geleidelijk worden afgeschaft. Concreet: de bestaande effecten aan toonder worden omgezet

Nadere informatie

Heeft uw vennootschap nog effecten aan toonder? Onderneem samen met Belfius Bank tijdig actie!

Heeft uw vennootschap nog effecten aan toonder? Onderneem samen met Belfius Bank tijdig actie! Heeft uw vennootschap nog effecten aan toonder? Onderneem samen met Belfius Bank tijdig actie! Inhoud Inleiding 3 Onder welke vorm kunt u uw effecten aanhouden? 4 Welke vennootschappen moeten hun effecten

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf Inleiding Algemeen De vennootschap 27. A. Doelstellingen van de Wet Afschaffing Toondereffecten 15

Inhoud. Woord vooraf Inleiding Algemeen De vennootschap 27. A. Doelstellingen van de Wet Afschaffing Toondereffecten 15 Inhoud Woord vooraf 11 1. Inleiding 13 2. Algemeen 15 A. Doelstellingen van de Wet Afschaffing Toondereffecten 15 B. De gefaseerde afschaffing van effecten aan toonder 17 3. De vennootschap 27 A. Tijdskader

Nadere informatie

Dematerialisatie sinds 1 januari 2008

Dematerialisatie sinds 1 januari 2008 Dematerialisatie sinds 1 januari 2008 Sinds 1 januari 2008 is het enkel nog mogelijk effecten naar Belgisch recht op naam of in gedematerialiseerde vorm uit te geven. Daarnaast zal de materiële levering

Nadere informatie

DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN

DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN DEMATERIALISATIE VAN EFFECTEN OOK VOOR UW VENNOOTSCHAP VAN BELANG De wet van 14 december 2005 bepaalt dat effecten aan toonder geleidelijk worden afgeschaft. Concreet: de bestaande effecten aan toonder

Nadere informatie

Afschaffing effecten aan toonder

Afschaffing effecten aan toonder Afschaffing effecten aan toonder Een aandachtspunt voor kmo s Is dit iets voor mij? Wat moet ik doen? En wanneer? Inleiding De wet van 14 december 2005 voorziet in de afschaffing van alle effecten aan

Nadere informatie

1. (Een gewone) hand- en/of bankgift

1. (Een gewone) hand- en/of bankgift 1. (Een gewone) hand- en/of bankgift 1.1. WAT HOUDT ZO N HAND- OF BANKGIFT PRECIES IN? 1.1.1. Schenken zonder schenkingsrechten! Schenking is in principe notarieel. Dat is in ieder geval het basisprincipe

Nadere informatie

integrale vermogensbegeleiding

integrale vermogensbegeleiding integrale vermogensbegeleiding l In familiekapitaal staat familie voorop l Een onderneming van de KBC-groep integrale vermogensbegeleiding Bij Integrale Vermogensbegeleiding staat de begeleiding centraal

Nadere informatie

Afschaffing van de toondereffecten op 1/1/2008

Afschaffing van de toondereffecten op 1/1/2008 Afschaffing van de toondereffecten op 1/1/2008 24 oktober 2007 Ann Lanssens Manager Wealth Analysis and Planning ann.lanssens@ing.be Agenda I. I. Afschaffing materiële effecten, een volgende stap in de

Nadere informatie

moneytalk Mediargus met docroom pdf SCHENKEN U doet er verstandig aan uw successie te plannen. GET

moneytalk Mediargus met docroom pdf SCHENKEN U doet er verstandig aan uw successie te plannen. GET moneytalk SCHENKEN U doet er verstandig aan uw successie te plannen. GET SUCCESSIEPLANNING VOOR ROERENDE EN ONROERENDE GOEDEREN SCHENKEN DOET U GOEDKOOP Als u wilt vermijden dat uw kinderen een hoge erf

Nadere informatie

Afschaffing effecten aan toonder

Afschaffing effecten aan toonder Afschaffing effecten aan toonder Een aandachtspunt voor kmo s Ik ben betrokken partij en het is tijd om in actie te komen Editie december 2013 INLEIDING De wet van 14 december 2005 1 voorziet in de afschaffing

Nadere informatie

De fiscale begrotingsmaatregelen van de regering Di Rupo I: invloed op uw beleggingen

De fiscale begrotingsmaatregelen van de regering Di Rupo I: invloed op uw beleggingen De fiscale begrotingsmaatregelen van de regering Di Rupo I: invloed op uw beleggingen Eind 2011 werd het begrotingsakkoord door de regering Di Rupo goedgekeurd. Een aantal van deze maatregelen hebben rechtstreeks

Nadere informatie

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 januari 2015 Orders Euronext... 2 Buitenlandse beurs... 3 Euro-obligaties... 4 KBC-Beleggingsfondsen... 4 KBC-Beleggingsproducten uitgegeven door KBC

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus April 2010

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus April 2010 Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus April 2010 ARGENTA-FUND De vennootschap ARGENTA-FUND (hierna "de vennootschap" genoemd) is een beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal ("SICAV") met

Nadere informatie

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen.

Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Evenwichtig beleggen? Ontdek de juiste balans tussen rendement en risico, zonder dat u ervan wakker hoeft te liggen. Bent u als belegger op zoek naar rendement én bescherming, zonder de zorgen van het

Nadere informatie

Toelichting bij het jaaroverzicht van dividenden en interesten

Toelichting bij het jaaroverzicht van dividenden en interesten Toelichting bij het jaaroverzicht van dividenden en interesten U ontvangt/ontving in de loop van de maand april/mei van KBC een jaaroverzicht van dividenden en interesten, eventueel samen met de eigenlijke

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ) VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ) Q1 Wat is een bijkomende heffing op roerende inkomsten? Q2 Wie is onderhevig aan de bijkomende heffing op roerende inkomsten? Q3 Hoe wordt de bijkomende heffing op roerende inkomsten

Nadere informatie

A. Algemeen 13. B. Vorm en voorwerp van de schenking 15. C. Grenzen en modaliteiten 32

A. Algemeen 13. B. Vorm en voorwerp van de schenking 15. C. Grenzen en modaliteiten 32 Inhoud 1. Voorwoord 11 2. De schenking 13 A. Algemeen 13 Vraag 1 Wat is een schenking? 13 B. Vorm en voorwerp van de schenking 15 Vraag 2 Onder welke vorm kan men een schenking verrichten? 15 Vraag 3 Zijn

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Vier schenkingstechnieken... 1

Inhoudstafel. 1. Vier schenkingstechnieken... 1 Inhoudstafel 1. Vier schenkingstechnieken... 1 1.1. Handgift... 1 1.1.1. Wat is het?... 1 1.1.2. Wat is het verschil met een cadeau?.... 1 1.1.3. Hoe doet u concreet een handgift en hoeveel kost dat?....

Nadere informatie

Fiscale aspecten van de afschaffing van de aandelen aan toonder.

Fiscale aspecten van de afschaffing van de aandelen aan toonder. Fiscale aspecten van de afschaffing van de aandelen aan toonder. 1 Voorwoord Op 17 november 2005 keurde het parlement de wet over de afschaffing van de effecten aan toonder goed. Hierna zie je een overzicht

Nadere informatie

Omzetting van uw aandelen aan toonder: wat als u nog steeds geen actie ondernam? Nils De Vriendt, intern belastingconsulent

Omzetting van uw aandelen aan toonder: wat als u nog steeds geen actie ondernam? Nils De Vriendt, intern belastingconsulent Omzetting van uw aandelen aan toonder: wat als u nog steeds geen actie ondernam? Nils De Vriendt, intern belastingconsulent Zelf handelen en niet ondergaan, dat is de kern van alles wat aangenaam is.,

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus 4 januari 2010

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus 4 januari 2010 Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus 4 januari 2010 ARGENTA FUND OF FUNDS De vennootschap ARGENTA FUND OF FUNDS (hierna de vennootschap genoemd) is een beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. De handgift... 1. 2. De bankgift... 6

Inhoudstafel. 1. De handgift... 1. 2. De bankgift... 6 Inhoudstafel 1. De handgift... 1 1.1. Wanneer is een handgift mogelijk en wanneer niet?... 1 1.1.1. Wat kunt u schenken via een handgift?... 1 1.1.2. Wat is niet mogelijk?... 1 1.2. Hoe zorgt u voor een

Nadere informatie

Het zomerakkoord: Wat verandert er voor u?

Het zomerakkoord: Wat verandert er voor u? Het zomerakkoord Het zomerakkoord: Wat verandert er voor u? Het zomerakkoord van 26 juli 2017 werd op 1/02/2018 goedgekeurd in het parlement. Na de publicatie in het Staatsblad zal de Raad van State hierover

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 15 I ROERENDE VOORHEFFING 17. 3. Bepaling van de belastbare grondslag van de R.V. 22. 4. Tarief van de R.V. 24

Inhoud. Inleiding 15 I ROERENDE VOORHEFFING 17. 3. Bepaling van de belastbare grondslag van de R.V. 22. 4. Tarief van de R.V. 24 Deel I Basisprincipes 13 Inleiding 15 I ROERENDE VOORHEFFING 17 1. Schuldenaars van de R.V. 17 1.1. Inkomsten van Belgische oorsprong 17 1.2. Inkomsten van buitenlandse oorsprong 18 1.3. Aangifte en betaling

Nadere informatie

Fiscale aspecten van de dematerialisatie van effecten aan toonder, met inbegrip van hand/bankgift - onrechtstreekse schenking - schenking met last.

Fiscale aspecten van de dematerialisatie van effecten aan toonder, met inbegrip van hand/bankgift - onrechtstreekse schenking - schenking met last. Fiscale aspecten van de dematerialisatie van effecten aan toonder, met inbegrip van hand/bankgift - onrechtstreekse schenking - schenking met last. Woord vooraf Inleiding en doelstellingen Inhoud paper

Nadere informatie

2. Wat is het fiscale voordeel?

2. Wat is het fiscale voordeel? 2. Wat is het fiscale voordeel? 2.1. verlaagd tarief behouden Bij twee van de voorwaarden om recht te hebben op het verlaagd tarief, is het kapitaal van belang. Het bedrag van het kapitaal kan van belang

Nadere informatie

LUX INTERNATIONAL STRATEGY BELGISCHE BIJLAGE VAN JUNI 2005 AAN HET PROSPECTUS VAN JULI 2004 EN ZIJN AANHANGSEL VAN AUGUSTUS 2004

LUX INTERNATIONAL STRATEGY BELGISCHE BIJLAGE VAN JUNI 2005 AAN HET PROSPECTUS VAN JULI 2004 EN ZIJN AANHANGSEL VAN AUGUSTUS 2004 LUX INTERNATIONAL STRATEGY BELGISCHE BIJLAGE VAN JUNI 2005 AAN HET PROSPECTUS VAN JULI 2004 EN ZIJN AANHANGSEL VAN AUGUSTUS 2004 BIJKOMENDE INLICHTINGEN VOOR BELGISCHE INWONERS Belangrijke opmerking :

Nadere informatie

4. Praktische gevolgen van de afschaffing

4. Praktische gevolgen van de afschaffing 4. Praktische gevolgen van de afschaffing De afschaffing van de aandelen aan toonder zal vooral praktische wijzigingen meebrengen voor de voornamelijk Belgische burgerbevolking. Hierbij moet er een onderscheid

Nadere informatie

RETAIL ESTATES KONDIGT MODALITEITEN INTERIMDIVIDEND IN DE VORM VAN EEN KEUZEDIVIDEND AAN

RETAIL ESTATES KONDIGT MODALITEITEN INTERIMDIVIDEND IN DE VORM VAN EEN KEUZEDIVIDEND AAN Ternat, 29 mei 2019 18u40 RETAIL ESTATES KONDIGT MODALITEITEN INTERIMDIVIDEND IN DE VORM VAN EEN KEUZEDIVIDEND 2018-2019 AAN DIT DOCUMENT IS NIET BESTEMD VOOR VRIJGAVE, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN OF

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE

Nadere informatie

De Europese Spaarrichtlijn. Wat betekent dat voor u?

De Europese Spaarrichtlijn. Wat betekent dat voor u? De Europese Spaarrichtlijn Wat betekent dat voor u? De Europese Spaarrichtlijn 1. Wat houdt de Europese Spaarrichtlijn in? Algemeen In Europa is er vrij verkeer van kapitaal. Een goede zaak. Maar de keerzijde

Nadere informatie

Sparen en beleggen in de Europese Unie: de Europese Spaarrichtlijn voor niet-residenten

Sparen en beleggen in de Europese Unie: de Europese Spaarrichtlijn voor niet-residenten Sparen en beleggen in de Europese Unie: de Europese Spaarrichtlijn voor niet-residenten Inhoud 3 DE EUROPESE SPAARRICHTLIJN: EEN NIEUWE CONTEXT VOOR BUITENLANDS SPAARGELD 3 DE EUROPESE SPAARRICHTLIJN IN

Nadere informatie

berekening en tarieven

berekening en tarieven Page 1 of 6 Leven - Schenken en Erven Schenkingsrechten in Vlaanderen: tarieven Net zoals bij successies worden de heffingen op schenkingen, de belastbare basis en de eventuele vrijstellingen door elk

Nadere informatie

CREDO. Kus de ROERENDE VOORHEFFING vaarwel! bon VERZEKERINGSBON. 1 Credimo 2 Zekerheid 3 Vrij van R.V. 4 Som bij overlijden 5 Geen kosten

CREDO. Kus de ROERENDE VOORHEFFING vaarwel! bon VERZEKERINGSBON. 1 Credimo 2 Zekerheid 3 Vrij van R.V. 4 Som bij overlijden 5 Geen kosten Kus de ROERENDE VOORHEFFING vaarwel! 1 Credimo 2 Zekerheid 3 Vrij van R.V. 4 Som bij overlijden 5 Geen kosten Credimo groeit. Credimo, de grootste hypotheeken kapitalisatiemaatschappij van België, is nu

Nadere informatie

déçéã~íéêá~äáëééêçé=éññéåíéå=éå=üéí=îéêçïáàåéå=î~å= ~~åçéäéå=~~å=íççåçéê

déçéã~íéêá~äáëééêçé=éññéåíéå=éå=üéí=îéêçïáàåéå=î~å= ~~åçéäéå=~~å=íççåçéê déçéã~íéêá~äáëééêçé=éññéåíéå=éå=üéí=îéêçïáàåéå=î~å= ~~åçéäéå=~~å=íççåçéê p~ê~=dééêíë éêçãçíçê=w mêçñk=çêk=k~å=qlocp = j~ëíéêéêçéñ=îççêöéçê~öéå=íçí=üéí=äéâçãéå=î~å=çé=öê~~ç=î~å= ã~ëíéê=áå=çé=íçéöéé~ëíé=éåçåçãáëåüé=ïéíéåëåü~éééåi=

Nadere informatie

DOSSIER. De Burgerlijke Maatschap

DOSSIER. De Burgerlijke Maatschap DOSSIER De Burgerlijke Maatschap U wil uw beleggingsportefeuille nu al aan uw kinderen schenken, maar tegelijk wenst u ook controle te blijven houden en inkomsten te ontvangen? In dat geval kan de burgerlijke

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt

1. Inleiding. 2. Uitgangspunt 1. Inleiding In het geval u overweegt een vakantiewoning aan te kopen gelegen in Parc Les Etoiles wilt u wellicht meer weten over de mogelijke gevolgen voor de belastingheffing met betrekking tot de aankoop

Nadere informatie

De Europese Spaarrichtlijn. Wat betekent dat voor u?

De Europese Spaarrichtlijn. Wat betekent dat voor u? De Europese Spaarrichtlijn Wat betekent dat voor u? V.: 20-01-2012 1. Wat houdt de Europese Spaarrichtlijn in? Algemeen In Europa is er vrij verkeer van kapitaal. Een goede zaak. Maar de keerzijde van

Nadere informatie

16 coupons nr. 21 van het dividend van het gewoon aandeel geven recht op één nieuw gewoon aandeel, zonder opleg in geld; en

16 coupons nr. 21 van het dividend van het gewoon aandeel geven recht op één nieuw gewoon aandeel, zonder opleg in geld; en VOORWAARDEN BETREFFENDE HET KEUZEDIVIDEND IN AANDELEN Brussel, 02.05.2012, 8:00 AM CET De Gewone Algemene Vergadering van 27.04.2012 heeft beslist voor boekjaar 2011 een bruto dividend van 6,50 per gewoon

Nadere informatie

2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen bestaande aandelen?... 3 2.5. Alleen in eigen naam?...

2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen bestaande aandelen?... 3 2.5. Alleen in eigen naam?... Inhoudstafel Deel 1 - Inkoop van eigen aandelen 1. Inleiding... 1 2. Wat is een verkrijging van eigen aandelen?... 2 2.1. Definitie... 2 2.2. Alleen aandelen?... 2 2.3 Alleen inkopen?... 2 2.4. Alleen

Nadere informatie

PATRIMONIALE ACTUALITEIT

PATRIMONIALE ACTUALITEIT PATRIMONIALE ACTUALITEIT Moet u uw interesten en dividenden aangeven of niet? Enkele tips. Laurence Mertens estate planner Om uw verplichtingen te kennen op het vlak van de aangifte van uw interesten en

Nadere informatie

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld

A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld PPB-2007-4-CPB-2 BIJLAGE II : OVERZICHT VAN DE REGLEMENTERING INZAKE HET BIJHOUDEN VAN GEDEMATERIALISEERDE EFFECTEN A. Gedematerialiseerde effecten van de overheidsschuld 1 Erkenning voor het bijhouden

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017 Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE

Nadere informatie

OVERZICHT VAN DE TARIEVEN VAN DE VOORNAAMSTE EFFECTENVERRICHTINGEN

OVERZICHT VAN DE TARIEVEN VAN DE VOORNAAMSTE EFFECTENVERRICHTINGEN OVERZICHT VAN DE TARIEVEN VAN DE VOORNAAMSTE EFFECTENVERRICHTINGEN 1. Aan en verkopen op Euronext (BRUSSEL - AMSTERDAM - PARIJS - LISSABON) Basis: brutobedrag (aantal of nominaal x koers + opgelopen interesten)

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS naamloze vennootschap Researchdreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ("UCB NV") OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De aandeelhouders worden

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Dexia Bonds Beleggingsvennootschap conform Richtlijn 85/611/EEG 69, route d Esch, L 2953 Luxemburg Beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal naar Luxemburgs

Nadere informatie

Managed Funds Aggressive Fund 1

Managed Funds Aggressive Fund 1 Managed Funds Aggressive Fund 1 LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Waarborgen Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Er kunnen

Nadere informatie

De effectentaks: een antwoord op uw vragen

De effectentaks: een antwoord op uw vragen De effectentaks: een antwoord op uw vragen In het kader van de begrotingsafspraken die zijn gemaakt in de zomer van 2017, heeft de federale regering een belasting van 0,15% op effectenrekeningen aangekondigd.

Nadere informatie

4/07/2013 Bart De Graeve

4/07/2013 Bart De Graeve 1 Fiscaliteit Verzekeringsaspect Context Tak 21 Belegging Tak 23 Planning Verzekering = contract De voorwaarden worden vastgelegd bij ondertekening 3 Verzekering = contract Enige premie Opvragingen Premieplan

Nadere informatie

De Europese Spaarrichtlijn Wat betekent dat voor u?

De Europese Spaarrichtlijn Wat betekent dat voor u? De Europese Spaarrichtlijn Wat betekent dat voor u? 1. Wat houdt de Europese Spaarrichtlijn in? Algemeen In Europa is er vrij verkeer van kapitaal. Een goede zaak. Maar de keerzijde van de medaille is

Nadere informatie

Informatiebrochure met betrekking tot de toekenning van bonusaandelen

Informatiebrochure met betrekking tot de toekenning van bonusaandelen Informatiebrochure met betrekking tot de toekenning van bonusaandelen Samenvatting Deze informatiebrochure wordt ter beschikking gesteld van de aandeelhouders n.a.v. de oproeping van de buitengewone algemene

Nadere informatie

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen zelfstandigen ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen stars for life het pensioenplan wat doet u met uw vrije tijd? Als zelfstandige trekt u vast een wenkbrauw op wanneer iemand

Nadere informatie

Grote kantoren hebben specialist

Grote kantoren hebben specialist "Waar koopt u best uw spaar-en beleggingsproducten? Kies de financieel adviseur die best bij u past. Netto zet de sterke en zwakke punten van de verschillende financiële tussenpersonen voor u op een rijtje."

Nadere informatie

Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten

Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten Overzicht van kosten en lasten van financiële instrumenten Introductie Beste cliënt, In dit document vindt u een overzicht van de kosten, lasten en taksen met betrekking tot transacties en diensten op

Nadere informatie

MINISTERIE VAN FINANCIEN VAN BELGIE Administratie der directe belastingen VERKLARENDE NOTA 276 INT. (Not.) (A) 1999 "Het formulier 276 Int.-Aut. is aangepast voor computerverwerking en dient bijgevolg

Nadere informatie

AANKONDIGING MODALITEITEN KEUZEDIVIDEND

AANKONDIGING MODALITEITEN KEUZEDIVIDEND DIT DOCUMENT IS NIET BESTEMD VOOR VRIJGAVE, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, CANADA, JAPAN, ZUID-AFRIKA, ZWITSERLAND, AUSTRALIË OF ENIG ANDER LAND OF ENIGE ANDERE

Nadere informatie

Dematerialisering in laatste rechte lijn naar 1 januari 2008

Dematerialisering in laatste rechte lijn naar 1 januari 2008 DMAT TASK FORCE Persbericht Dematerialisering in laatste rechte lijn naar 1 januari 2008 Brussel, 11 december 2007 - Binnen 20 dagen zal de wet op de dematerialisering en de afschaffing van de effecten

Nadere informatie

DE LANGSTLEVENDE ECHTGENOOT EN HET VRUCHTGEBRUIK: VAN DE HEMEL NAAR DE HEL?

DE LANGSTLEVENDE ECHTGENOOT EN HET VRUCHTGEBRUIK: VAN DE HEMEL NAAR DE HEL? DE LANGSTLEVENDE ECHTGENOOT EN HET VRUCHTGEBRUIK: VAN DE HEMEL NAAR DE HEL? Wij hebben hiervoor al de situatie van de langstlevende echtgenoot besproken en het belang om met zijn aanwezigheid rekening

Nadere informatie

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23

Financiële infofiche levensverzekering voor combinatie tak 21 en 23 CAMELEON - CAMELEON Dynamico CAMELEON - CAMELEON Dynamico 1 TYPE LEVENSVERZEKERING Levensverzekering waarbij een gegarandeerd rendement (tak 21) gecombineerd wordt met een rendement dat gekoppeld is aan

Nadere informatie

5. Waarom wordt een rc ook weleens een vuilbakrekening genoemd?... 3

5. Waarom wordt een rc ook weleens een vuilbakrekening genoemd?... 3 Inhoudstafel Voorwoord... 1 Deel 1. Wat is een rc precies? 1. Kunt u uw rc vergelijken met een bankrekening?... 2 2. Wat boekt uw boekhouder eigenlijk op uw rc?... 2 3. Wanneer heeft u een slechte of negatieve

Nadere informatie

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl

life opportunity selection AXA Belgium Finance nl life opportunity selection AXA Belgium Finance nl TYPE LEVENSVERZEKERING Life opportunity selection AXA Belgium Finance (Nl) is een levensverzekeringsproduct van het type 'tak 23' dat wordt uitgegeven

Nadere informatie

KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel. BTW BE (RPR Brussel)

KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel. BTW BE (RPR Brussel) KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan 2-1080 Brussel BTW BE 0462.920.226 (RPR Brussel) Oproeping tot de Jaarvergadering en de Buitengewone Algemene Vergadering van KBC Bank NV die zullen plaatsvinden

Nadere informatie

Ann Claes Manager Wealth Services Beobank 14 november 2015

Ann Claes Manager Wealth Services Beobank 14 november 2015 Beobank Workshop Successieplanning in samenwerking met EY Private Client Services Ann Claes Manager Wealth Services Beobank 14 november 2015 Hoe kan u uw vermogensplanning veiligstellen door middel van

Nadere informatie

Lock fondsen. Voor wie tactisch wil beleggen

Lock fondsen. Voor wie tactisch wil beleggen Lock fondsen Voor wie tactisch wil beleggen Lock fondsen Wilt u graag beleggen in de aandelen- of obligatiemarkten en tegelijk eventuele verliezen trachten te beperken? Belegt u liefst in open fondsen,

Nadere informatie

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN

Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Managed Funds FFG Architect Strategy Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET- FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen

Nadere informatie

INFORMATIEDOCUMENT MET BETREKKING TOT HET KEUZEDIVIDEND KEUZEPERIODE VAN 11 JUNI TOT EN MET 5 JULI 2013 16:00 UUR (CET)

INFORMATIEDOCUMENT MET BETREKKING TOT HET KEUZEDIVIDEND KEUZEPERIODE VAN 11 JUNI TOT EN MET 5 JULI 2013 16:00 UUR (CET) Brussel,11 juni 2013 Gereglementeerde informatie* (11 juni 2013) Informatiedocument * Onderstaande informatie is gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november

Nadere informatie

FIRST Pensioensparen. Spaar voor uw pensioen en betaal minder belastingen

FIRST Pensioensparen. Spaar voor uw pensioen en betaal minder belastingen FIRST Pensioensparen Spaar voor uw pensioen en betaal minder belastingen FIRST Pensioensparen Spaar vandaag met een flink fiscaal voordeel Uw pensioen is misschien nog niet voor nu meteen, maar het is

Nadere informatie

Managed Funds Balanced Fund 1

Managed Funds Balanced Fund 1 Managed Funds Balanced Fund 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met een rendement dat gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23). Waarborgen

Nadere informatie

I. Kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het keuzedividend

I. Kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het keuzedividend Gereglementeerde informatie* Brussel, 8 juni 2010 Informatiedocument KEUZEDIVIDEND I. Kort overzicht van de belangrijkste kenmerken van het keuzedividend Drie keuzemogelijkheden Coupon nummer 73 kan worden

Nadere informatie

Junior Invest Plan SPAREN EN BELEGGEN. Bouwen aan een droomstart voor uw kind of kleinkind

Junior Invest Plan SPAREN EN BELEGGEN. Bouwen aan een droomstart voor uw kind of kleinkind Junior Invest Plan SPAREN EN BELEGGEN Bouwen aan een droomstart voor uw kind of kleinkind Junior Invest Plan De toekomst van uw kinderen of kleinkinderen In alle vrijheid sparen voor uw kinderen Met Junior

Nadere informatie

2. Voordelen van een doktersvennootschap

2. Voordelen van een doktersvennootschap 2. Voordelen van een doktersvennootschap 2.1 Samenwerken Een belangrijke reden om te starten met een vennootschap is de samenwerkingsfactor. De vennoten kunnen elkaar bijstaan in raad en daad. Het is natuurlijk

Nadere informatie

Voorwaarden Beleggersgiro

Voorwaarden Beleggersgiro Voorwaarden Beleggersgiro 1. Inleiding 1.1. Wat is beleggen via de beleggersgiro? 1. Via de beleggersgiro kunt u beleggen in bepaalde beleggingsproducten. Zie hiervoor artikel 1.2 (In welke beleggingsproducten

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus April 2010 TRIODOS SICAV I sicav naar Luxemburgse recht conform Richtlijn 85/611/EEG Route D Esch, 69, 1470 Luxemburg LUXEMBURG De informatie die in deze bijlage

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Dexia Total Return II Gemeenschappelijk Beleggingsfonds conform Richtlijn 85/611/EEG 136, route d Arlon, L 1150 Luxemburg Gemeenschappelijk Beleggingsfonds

Nadere informatie

Kas en stukken met geldwaarde

Kas en stukken met geldwaarde KLASSE 3 FINANCIELE REKENINGEN Deze klasse bevat de rubrieken en de rekeningen van de geldwaarden, de deposito's op zicht en op termijn, de leningen en voorschotten op één jaar en minder, alsook de effectenportefeuilles.

Nadere informatie

ESJ Accountants & Belastingadviseurs

ESJ Accountants & Belastingadviseurs ESJ Accountants & Belastingadviseurs Centen en Stenen: Waar moet je wezen Maurice de Clercq Inhoud 1. Aftrekken 2. 10 jaars termijn aanmerkelijk belang 3. 10 jaars termijn successie 4. In Nederland staat

Nadere informatie

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering

Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Financiële Informatiefiche voor fiscale levensverzekering Geldig vanaf 6/2/2015 DL Strategy Type Levensverzekering Levensverzekering met intrestvoet gewaarborgd door de verzekeringsmaatschappij (Tak 21).

Nadere informatie

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017

Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 Tarieven van de voornaamste effectenverrichtingen 1 maart 2017 1. Orderuitvoeringen op de beurs Euronext (Brussel, Amsterdam, Parijs, Lissabon)... 2 Andere beurzen... 3 2. Orderuitvoeringen buiten beurs

Nadere informatie

the art of creating value in retail estate

the art of creating value in retail estate the art of creating value in retail estate KAPITAALVERHOGING VAN 72.300.680 EUR OPENBAAR AANBOD TOT INSCHRIJVING MET VOORKEURRECHT VOOR DE BESTAANDE AANDEELHOUDERS OP MAXIMAAL 1.453.280 NIEUWE AANDELEN.

Nadere informatie

2) Gevolgen van deze verrichting voor de deelneming van Colruyt in DCA

2) Gevolgen van deze verrichting voor de deelneming van Colruyt in DCA AANVRAAG TOT OPNEMING IN DE EERSTE MARKT VAN EURONEXT BRUSSEL VAN 35.283.096 COUPONS NR. 5 VAN DE AANDELEN COLRUYT OMWISSELBAAR TEGEN AANDELEN VAN DE N.V. DOLMEN COMPUTER APPLICATIONS (9 VOOR 1) - OPNEMING

Nadere informatie

ING Life Fund 1. Verdeelsleutel: mogelijk

ING Life Fund 1. Verdeelsleutel: mogelijk ING Life Fund 1 Type levensverzekering Levensverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen (tak 23) Waarborgen In geval van leven van de verzekerde: Aangezien het een levensverzekeringscontract

Nadere informatie

U hebt iemand die u nabij stond verloren. Wat nu?

U hebt iemand die u nabij stond verloren. Wat nu? U hebt iemand die u nabij stond verloren. Wat nu? U hebt net een persoon die u nabij stond verloren. Onze oprechte deelneming Tijdens deze emotionele periode moet er heel wat geregeld worden en zit u

Nadere informatie

Bankzaken. 10 Andere organisaties en instellingen. 1 Wat gebeurt er met de bankzaken van de 1 overledene? Was de overledene cliënt bij KBC Bank?

Bankzaken. 10 Andere organisaties en instellingen. 1 Wat gebeurt er met de bankzaken van de 1 overledene? Was de overledene cliënt bij KBC Bank? 10 Andere organisaties en instellingen Als de abonnementen bij de telefoon-, gas- en elektriciteitsmaatschappij en de waterleidingmaatschappij op naam van de overledene stonden, breng die instellingen

Nadere informatie

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het

1. Verslag van de Raad van Bestuur dd. 07/09/2010 dat de omstandige verantwoording inhoudt van het Etn. Franz Colruyt Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW BE 0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

Welke impact heeft het nieuwe regeerakkoord op úw budget?

Welke impact heeft het nieuwe regeerakkoord op úw budget? Welke impact heeft het nieuwe regeerakkoord op úw budget? Het begrotingsakkoord was een pijnpunt voor de nieuwe regering-di Rupo. In welke mate wordt het dat ook voor u? We zetten alles op een rijtje.

Nadere informatie