PROGRAMMA'S 00.1 T/M De programma's 00.1 t/m 02.9 ondergingen geen vermeldenswaardige wijzigingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA'S 00.1 T/M De programma's 00.1 t/m 02.9 ondergingen geen vermeldenswaardige wijzigingen."

Transcriptie

1

2 2 PROGRAMMA'S 00.1 T/M 02.9 De programma's 00.1 t/m 02.9 ondergingen geen vermeldenswaardige wijzigingen.

3 3 PROGRAMMA 11.1 HOOFDSTEDELIJKE AANGELEGENHEDEN DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** Vermindering ** Aangepast krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU Basisallocatie : Subsidie aan FM Brussel vzw Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Ondanks het feit dat er bij de begrotingsopmaak een L-code werd toegekend, werd er geen loonindexatie in verrekend. Het betreft hier een rechtzetting van een vergetelheid bij de initiële inschrijving van de subsidie en de daaraan gekoppelde indexberekening. De uitgaven van FM Brussel zijn voornamelijk personeels- en werkingskosten. De verhouding personeelskosten/werkingskosten bedraagt 63 %. Basisallocatie 99.11: vastlegginhgsmachtiging Vlaams Brusselfonds Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet De vastleggingsmachtiging voor 2005 werd bij begrotingsopmaak verhoogd met euro (een deel van het gebudgetteerde bedrag aan huurgelden te ontvangen in 2005) om de kleine onderhoudswerken aan het Huis van het Nederlands te kunnen vastleggen. De inkomsten uit de huur in 2005 bedragen echter euro. De machtiging werd met euro te verhoogd.

4 4 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK 2004 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK * GVK GOK 2.029* BVJ MACHT 2.779* VRK * Dit zijn de bedragen rekening houdend met de amendementen bij de tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting 2004

5 5 PROGRAMMA 11.2 COMMUNICATIE EN ONTVANGST DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU Basisallocatie : Subsidies aan organisatoren van belangrijke evenementen Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet 2005 GOK VERANTWOORDING: Bij de begrotingsopmaak voor 2005 werd op deze basisallocatie een GOK voorzien van miljoen euro. Hoewel het hier een gesplitst krediet betreft waarvan de uitbetalingen gespreid kunnen worden over meerdere begrotingsjaren werd, rekening houdend met de lopende dossiers en de respectievelijke einddata van de gesubsidieerde projecten, een planning opgesteld m.h.o. op het uitbetalen van voorschotten en saldi van engagementen uit de voorbije jaren. Het voorziene GOK van miljoen euro volstaat echter niet om, m.h.o. op het optimaal benutten van dit GOK, de engagementen uit het verleden na te komen. Daarenboven biedt het initiële GOK van miljoen euro geen ruimte voor het eventueel uitbetalen van voorschotten voor nieuwe projecten. Door het vermeerderen van het GOK met 239 duizend euro tot een bedrag van miljoen euro kunnen de voorziene betalingen plaatsvinden in 2005 en worden de nodige kredieten voorzien voor het uitbetalen van de voorschotten voor nieuwe projecten.

6 6 PROGRAMMA 11.4 GELIJKE KANSENBELEID DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet Vermeerdering 15 Vermindering 15 Aangepast krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE-NIVEAU Basisallocatie : Allerhande uitgaven met betrekking tot emancipatie en gelijke kansenbeleid. Initieel krediet 2005 Wijziging (+/-) Aangepast krediet 2005 NGK De uitgaven op deze post liggen uitzonderlijk hoog naar aanleiding van de kosten verbonden aan de Wereldvrouwenmars en 100 jaar Vrouwenraad, beide evenementen die in 2005 worden georganiseerd en waarbinnen het gelijkekansenbeleid op de voorgrond wordt gebracht. Basisallocatie : Uitgaven met betrekking tot onderzoek. Initieel krediet 2005 Wijziging (+/-) Aangepast krediet 2005 GVK De uitgaven op BA liggen uitzonderlijk hoog naar aanleiding van de kosten verbonden aan de Wereldvrouwenmars en 100 jaar Vrouwenraad, beide evenementen die in 2005 worden georganiseerd en waarbinnen het gelijkekansenbeleid op de voorgrond wordt gebracht. De kredietbehoefte op BA is in 2005 minder precair. Basisallocatie 33.50: Subsidies aan het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid. Initieel krediet 2005 Wijziging (+/-) Aangepast krediet 2005 NGK De beheersovereenkomst die werd afgesloten met het steunpunt wetenschappelijk onderzoek voorziet vanuit het programma 11.4 een jaarlijkse financiering van (verdeeld over de leden van het consortium waaruit het steunpunt is samengesteld). Daarom wordt het onbenutte krediet van overgeheveld naar BA waar de kredietbehoeften precair zijn.

7 7 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK 2004 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK

8 8 PROGRAMMA 11.6 VLAAMSE RAND DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet 852 Actueel krediet * 852 Vermeerdering ** +400 Vermindering ** Aangepast krediet 1252 B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU Basisallocatie : Werkingsuitgaven verbonden aan subsidie aan vzw RTVB. Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet VZW RTVB brengt op een onafhankelijke wijze programma s die het specifiek beleid van de Vlaamse regering in de Vlaamse Rand, waaronder de zes faciliteitengemeenten, toelichten. Ook is de zender een onmisbare schakel in de ondersteuning en versterking van het Vlaams karakter van de regio. In het Vlaams regeerakkoord staat onder hoofdstuk XIV 'De Vlaamse Rand en de faciliteitengemeenten verdienen meer aandacht' dat de regionale tv-zender structureel zal ondersteunt worden om deze taak te kunnen blijven uitoefenen. Vandaar deze ad nominatim inschrijving in de begroting. Dit bedrag laat Ring-Tv niet alleen toe om zijn taak verder te kunnen zetten maar ook om nieuwe initiatieven te nemen die het Vlaams karakter van de regio versterken en de integratie van anderstaligen kunnen bevorderen. Het bedrag van de toelage is gebaseerd op dezelfde marktconforme prijzen die in het verleden reeds werden gehanteerd voor de aanmaak, uitzending en aankondiging van programma's 'Over de Rand' die het specifieke beleid in de Vlaamse Rand toelichten, ondersteunen en versterken.

9 9 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK 2004 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK

10 10 PROGRAMMA 11.7 E-GOVERNMENT DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU Basisallocatie : Uitgaven in verband met e-government Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Verantwoording: Begin 2004 besliste de toenmalige Vlaamse Regering om de projecten Vlaamse Infolijn, e-government en Kleurrijk Vlaanderen te integreren in een overkoepelend project "Contactpunt Vlaanderen". Dit contactpunt zou de opdracht krijgen om het uniek informatie- en interactieloket voor burgers, bedrijven en voorzieningen verder uit te bouwen. Het e-governmentproject had zich immers, in overlapping met de activiteiten van de Vlaamse Infolijn, eveneens prioritair gericht op frontoffice toepassingen zoals de portaalsite Vlaanderen. Door de fusie van de drie naast elkaar staande projecten moest de klantgerichte dienstverlening naar burgers en bedrijven gecentraliseerd worden in één entiteit, die bereikbaar zou zijn via diverse kanalen als telefoon, fax, internet, interactieve digitale televisie en sms. De Vlaamse Regering besliste op 8 april 2005 tot de heroprichting van een specifieke cel voor het Vlaams e- government. De cel is verantwoordelijk voor de coördinatie van het interdepartementaal project e- government dat fungeert onder de minister van Bestuurszaken. De Coördinatiecel Vlaams E-government treedt coördinerend en stimulerend op en bouwt een generieke infrastructuur uit die de samenwerking tussen de administratieve entiteiten en de verschillende bestuursniveaus op het vlak van e-government vergemakkelijkt. Bij de opmaak van de begroting 2005 kon nog geen rekening worden gehouden met de nieuwe situatie. Voor 2005 werd een functionele verdeling gemaakt binnen PR 11.7 BA Van het beschikbare krediet van euro werd euro toegewezen aan de coördinatiecel e-government. 2,6 miljoen Euro zal door de Vlaamse Infolijn worden besteed aan het frontoffice toepassingen zoals de portaalsite, contentmanagementsystemen, klantenopvolgingssystemen, verdere uitbouw van het uniek multikanaal loket,.

11 11 Bij de begrotingscontrole 2005 wordt voorgesteld om de allocatie in die zin op te splitsen en de middelen nodig voor de verdere uitbouw van de frontoffice toepassingen over te dragen naar de nieuwe allocatie van programma 11.9.

12 12 PROGRAMMA 11.9 CONTACTPUNT VLAANDEREN DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet De bedragen worden weergegeven in duizend euro zonder decimalen B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU Basisallocatie : Allerhande uitgaven in verband met de Vlaamse Infolijn Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet NVT 121 De bedragen worden weergegeven in duizend euro zonder decimalen Op de basisallocatie van het programma 11.9 is geen kredietwijziging doorgevoerd. De wijziging beperkt zich tot het aanpassen van de tekstomschrijving. Verantwoording: De Vlaamse Regering besliste op 8 april 2005 tot de heroprichting van een specifieke cel voor het Vlaams e- government en af te splitsen van het Contactpunt Vlaanderen, doch wel in zeer nauwe samenwerking met het CC Vlaamse Infolijn. De cel is verantwoordelijk voor de coördinatie van het interdepartementaal project e- government dat fungeert onder de minister van Bestuurszaken. Om enerzijds de opdracht van het CC Vlaamse Infolijn duidelijk naar voor te brengen en omdat anderzijds het e-government opnieuw werd afgesplitst, wordt de louter organisatorische benaming "Contactpunt Vlaanderen" niet langer weerhouden en vervangen door Contactcenter Vlaamse Infolijn. Basisallocatie : Uitgaven met betrekking tot frontoffice toepassingen voor de uitbouw van een geïntegreerd multikanaal contactcenter Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet De bedragen worden weergegeven in duizend euro zonder decimalen Verantwoording: Begin 2004 besliste de toenmalige Vlaamse Regering om de projecten Vlaamse Infolijn, e-government en Kleurrijk Vlaanderen te integreren in een overkoepelend project "Contactpunt Vlaanderen". Dit contactpunt zou de opdracht krijgen om het uniek informatie- en interactieloket voor burgers, bedrijven en voorzieningen verder uit te bouwen.

13 13 Door de fusie van de drie naast elkaar staande projecten moest de klantgerichte dienstverlening naar burgers en bedrijven gecentraliseerd worden in één entiteit, die bereikbaar zou zijn via diverse kanalen als telefoon, fax, internet, interactieve digitale televisie en sms. De Vlaamse Regering besliste op 8 april 2005 tot de heroprichting van een specifieke cel voor het Vlaams e- government. De cel is verantwoordelijk voor de coördinatie van het interdepartementaal project e- government dat fungeert onder de minister van Bestuurszaken. De Coördinatiecel Vlaams E-government treedt coördinerend en stimulerend op en bouwt een generieke infrastructuur uit die de samenwerking tussen de administratieve entiteiten en de verschillende bestuursniveaus op het vlak van e-government vergemakkelijkt. Bij de opmaak van de begroting 2005 kon nog geen rekening worden gehouden met de nieuwe situatie. Voor 2005 werd een functionele verdeling gemaakt binnen PR 11.7 BA Van het beschikbare krediet van werd miljoen toegewezen aan de coördinatiecel e-government. 2.6 miljoen Euro zal door de Vlaamse Infolijn worden besteed aan het frontoffice toepassingen zoals de portaalsite, contentmanagementsystemen, klantenopvolgingssystemen, verdere uitbouw van het uniek multikanaal loket,. Bij de begrotingscontrole 2005 wordt voorgesteld om de allocatie in die zin op te splitsen en de middelen nodig voor de verdere uitbouw van de frontoffice toepassingen over te dragen naar de nieuwe allocatie van programma De focus van het vroegere projectteam e-government lag echter, in overlapping met de activiteiten van de Vlaamse Infolijn, voornamelijk op het ontwikkelen en het ondersteunen van de ontwikkeling van frontoffice toepassingen (portaalsite Vlaanderen) en in mindere mate op de achterliggende applicaties die nochtans van het grootste belang zijn voor een doelmatig e-government. De integratie binnen het CC Vlaamse Infolijn van de frontoffice toepassingen van het vroegere e-government project (de portaalssite idtv, sms, voice portal, ) komt tegemoet aan de intentie om te investeren in een transparante en toegankelijke overheidsadministratie die een betrouwbare, doeltreffende en samenhangende dienstverlening uitbouwt in een breed partnerschap met burgers, ondernemingen en voorzieningen. Voor 2005 zal deze geïntegreerde dienstverlening verder uitgebouwd worden. Multikanaal In eerste instantie zijn er de jaarlijkse exploitatiekosten voor de Vlaamse portaalsite. Dit gaat zowel om serverinfrastructuur, software, connectiviteit, ontwikkelingskosten, onderhoud aan de zoekmachine, nodig om de informatie constant up-to-date te houden, en exploitatiekosten voor interactieve toepassingen. Hiervoor wordt een bedrag voorzien van euro. Om de gevraagde informatie en diensten te kunnen aanbieden via het meest geschikte kanaal, is een gedegen multikanaalstrategie nodig. Het Contactpunt Vlaanderen zal in 2005 de kanalen interactieve digitale televisie, telefonie en mobilofonie (SMS) als volwaardige kanalen inzetten bij informatie-ontsluiting en interactieve toepassingen naar de burger. De kost hiervoor is geraamd op euro, inclusief kosten nodig voor aansluiting, de ontwikkelings- en studiekosten. Toeweb Voor het ondersteuningsprogramma ToeWeb (BlindSurfer), dat de diensten helpt om hun online diensten toegankelijk te maken voor visueel gehandicapten, wordt een jaarlijkse kost voorzien van euro. Generieke systemen Een cruciaal project voor integrale dienstverlening is het openstellen van het inhoudsbeheersysteem (CMS) van het Contactpunt Vlaanderen voor alle diensten van de Vlaamse overheid, dit zowel naar input van informatie als naar ontsluiting van informatie. Het is met andere woorden dé schakel om een vlotte informatieontsluiting via meerdere kanalen op te zetten. Vele diensten beschikken over een eigen inhoudsbeheersysteem en daarvoor dient een koppeling voorzien te worden. Bij dit project gaat het voornamelijk over ontwikkelingskosten om nieuwe diensten aan te sluiten op het centrale

14 14 informatieplatform, of om wijzigingen aan de opmaak van informatie, conform de afspraken die de strategische stuurgroep informatiearchitectuur coördineert. Voor dit project wordt euro voorzien voor Nog een project in het kader van integrale dienstverlening is het openstellen van het beheersysteem voor klantencontacten (CRM), naar alle diensten van de Vlaamse overheid. Hiervoor wordt een bedrag voorzien van euro, voornamelijk voor software en ontwikkelingskosten. Uitvoering artikel 29 van het decreet Openbaarheid van Bestuur In het kader van het decreet Openbaarheid van Bestuur dient nauwe samenwerking opgezet te worden met de gemeentelijke bestuursniveaus, in concreto de uitbouw van een gezamenlijk bestand met wegwijs- en eerstelijnsinformatie dat ontsloten wordt via zoveel mogelijk kanalen (balie, telefoon, internet,...). Voorzien bedrag voor 2005: euro. Ondersteuning Voor de onafhankelijke ondersteuning van het management wordt een beroep gedaan op enkele consultants. Blijvende aandacht moet gaan naar de ondersteuning bij haalbaarheid van nieuwe media, integratieprojecten en het veranderingsbeheer. Voor 2005 kan dit bedrag beperkt blijven tot euro. Totaaloverzicht projecten basisallocatie Project Voorzien budget (in duizenden Euro) Toegankelijkheid (multi-kanaal) 1600 Toeweb 60 Generieke systemen (CMS, CRM) 700 Samenwerking provincies, steden en gemeenten 80 Consultancy 160 Totaal 2.600

15 15 PROGRAMMA 12.1 ALGEMEEN BUITENLANDS BELEID DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA (in duizend euro) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet Vermeerdering Vermindering Aangepast krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE-NIVEAU Basisallocatie 35.04: subsidies met betrekking tot de uitvoering van multilaterale samenwerking Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of in -) Aangepast krediet 2005 GVK GOK De vermindering van vastleggings- en ordonnanceringskredieten dient als compensatie voor de creatie van een quasi gelijkaardige basisallocatie binnen het programma 12.2 (Ontwikkelingssamenwerking). C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch krediet Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK , , , ,38 GVK , ,37 GOK , ,34 BVJ MACHT VRK Voor de NGK (Niet Gesplitste Kredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 67,09 % (het laagste percentage ooit); de volgende beleidsvelden vertonen een minder performante vastleggingsratio: 1. ontvangst van buitenlandse delegaties én ministeriële zendingen naar het buitenland; 2. internationale communicatie en imagovorming in binnen- en buitenland. 3. lidmaatschapsbijdragen aan internationale instellingen en verenigingen; De eerste twee vaststellingen zijn het gevolg van en illustreren tezelfdertijd de impact van de opeenvolgende wissels van titularissen bevoegd voor buitenlands beleid. Voor de GVK (Gesplitste Vastleggingskredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 93,34 %.

16 16 96,71 % van de vastleggingen op basisallocaties met niet gesplitste kredieten is effectief betaald, hetgeen een behoorlijke betalingsratio is. Op de basisallocaties met gesplitste kredieten kunnen in 2005 en volgende jaren nog betalingen worden gerealiseerd, zodat thans geen relevante uitspraken kunnen worden gedaan inzake de betalingsratio Besch krediet Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK , , ,93 GVK , ,51 GOK , ,49 BVJ , ,75 MACHT VRK Voor de NGK (Niet Gesplitste Kredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 92,83 %, hetgeen één van de hoogste vastleggingsratio s van de jongste jaren is; ruim 2/3 de van deze vastleggingen zijn in 2004 effectief betaald. Voor de GVK (Gesplitste Vastleggingskredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 95,83 %.

17 17 PROGRAMMA 12.2 ONTWIKKELINGSSAMENWERKING DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA (in duizend euro) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet Vermeerdering Vermindering Aangepast krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE-NIVEAU Basisallocatie 30.05: subsidies ter ondersteuning van allerhande initiatieven i.v.m. de realisaties van projecten, programma s en investeringen in het kader van de Vlaamse samenwerking met regio s en landen in ontwikkeling Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of in -) Aangepast krediet 2005 GVK GOK De (lichte) vermindering aan vastleggingskredieten dient als compensatie voor de basisallocatie In de voorbije jaren is bij een (vrij) constant hoog bedrag aan vastleggingskredieten het bedrag aan ordonnanceringskredieten stelselmatig verminderd (van 10,6 miljoen in 2002 tot het absoluut dieptepunt van 7,0 miljoen in 2004). Dit dreigde een onhoudbare toestand te worden waarbij bepaalde betalingsverplichtingen met betrekking tot Zuid-Afrika, Mozambique en Marokko niet langer meer kunnen worden ingelost. De Inspectie van Financiën erkent dit probleem ook. Bij de opmaak van de begroting 2005 was reeds voorzien in een eerste stijging aan betalingskredieten; thans wordt een tweede stijging voorgesteld zodat er geen betalingsproblemen meer zouden mogen zijn met betrekking tot reeds vastlegde en bijgevolg geëngageerde projecten. Basisallocatie 33.01: subsidie aan VVOB werkingssubsidie maatschappelijke zetel, subsidie regionale VVOB coördinator in Zuid-Afrika en subsidies bijzondere opdrachthouders Vlaams ontwikkelingssamenwerking in het kader van de defederalisering van de materie ontwikkelingssamenwerking Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of in -) Aangepast krediet 2005 NGK De stijging van kredieten wordt wat betreft het vastleggingsgedeelte gecompenseerd via de gesplitste vastleggingskredieten van basisallocatie en wat betreft het ordonnanceringsgedeelte via de gesplitste ordonnanceringskredieten van basisallocatie

18 18 In de besparingsronde 2004 werd de nominatim subsidie aan VVOB met verminderd en teruggebracht van naar Deze ingreep werd doorgevoerd rekening houdend met de substantiële reserves die VVOB in het verleden heeft opgebouwd. Ditzelfde bedrag van werd ingeschreven in de initiële begroting Aan VVOB werd toegezegd dat op grond van hun subsidiedossier 2005 bij de eerste begrotingscontrole 2005 een correctie zou worden doorgevoerd indien dat noodzakelijk zou blijken om de continuïteit van de werking van VVOB te verzekeren. In het subsidiedossier van VVOB voor 2005 kon worden vastgesteld dat een subsidie aan VVOB die minstens kostendekkend zou zijn voor de operaties die VVOB uitvoert ter ondersteuning van het Vlaamse ontwikkelingsprogramma bedraagt. Basisallocatie 35.04: subsidies aan internationale organisaties in het kader van ontwikkelingssamenwerking Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of in -) Aangepast krediet 2005 GVK GOK De financiële middelen van deze nieuwe basisallocatie zijn afkomstig van de gelijkaardige basisallocatie van programma 12.1 (Algemeen Buitenlands Beleid). De jongste jaren werden de middelen op basisallocatie van programma 12.1 in toenemende mate aangewend ter ondersteuning van ontwikkelingsgerichte programma s van een aantal multilaterale instellingen. (b.v. Wereldgezondheidsorganisatie of UNAIDS). Dit is niet moeilijk te verklaren. Enerzijds hebben de meeste multilaterale instellingen van de VN-groep in principe ontwikkeling als bestaansreden. Anderzijds werd nooit een basisallocatie voorzien voor samenwerking met deze internationale instellingen op het begrotingsprogramma Vermits bedoelde programma s en activiteiten vooral de beleidsdoelstellingen inzake Ontwikkelingssamenwerking ondersteunen, is het verkieslijk om de financiële ondersteuning ook aan te rekenen op het daartoe in 2001 gecreëerd begrotingsprogramma 12.2 (Ontwikkelingssamenwerking). Basisallocatie 43.02: subsidies aan gemeentebesturen inzake een sensibiliseringsbeleid voor ontwikkelingssamenwerking Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of in -) Aangepast krediet 2005 GOK De vermindering aan ordonnanceringskredieten dient ter compensatie van de basisallocatie

19 19 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch krediet Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK , , , ,78 GVK , ,77 GOK , ,02 BVJ MACHT VRK Voor de NGK (Niet Gesplitste Kredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 88,04 %; minder performante basisallocaties zijn: (contracten inzake sensibilisatie en educatie) en (waarborgverleningen duurzame ontwikkeling). Voor de GVK (Gesplitste Vastleggingskredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 98,52 %, hetgeen een quasi maximale benutting is van de beleidskredieten. 93,07 % van de vastleggingen op basisallocaties met niet gesplitste kredieten is effectief betaald, hetgeen een behoorlijke betalingsratio is. Op de basisallocaties met gesplitste kredieten kunnen in 2005 en volgende jaren nog betalingen worden gerealiseerd, zodat thans geen relevante uitspraken kunnen worden gedaan inzake de betalingsratio Besch krediet Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK , , ,57 GVK , ,61 GOK , ,71 BVJ MACHT VRK Voor de NGK (Niet Gesplitste Kredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 77,18 %, hetgeen een voor Ontwikkelingssamenwerking zwakke vastleggingsratio is; minder performante basisallocaties zijn: (allerhande uitgaven m.b.t. initiatieven van de minister), (contracten inzake sensibilisatie en educatie) en zoals meestal ook in het verleden (waarborgverleningen duurzame ontwikkeling). Voor de GVK (Gesplitste Vastleggingskredieten) beloopt de realisatiegraad inzake vastleggingen 99,66 %, hetgeen een maximale benutting van de beleidskredieten inhoudt.

20 20 PROGRAMMA 21.1 PLANNING EN STATISTIEK DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** 94 Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU basisallocatie : allerhande uitgaven mbt de activiteiten en producten inzake planning en statistiek Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Eind 2004 werden binnen de beschikbare vastleggingskredieten voor het begrotingsjaar 2004 een aantal engagementen aangegaan die nodig waren om de courante werkzaamheden van de administratie Planning en Statistiek in 2005 te laten doorlopen. Het gaat onder meer over het veldwerk voor de jaarlijkse survey over maatschappelijk relevante thema s en de postenquête (internationaal onderzoek over houding tav werk), het drukwerk en de layout van VRIND, de uitgave van wetenschappelijke artikels in de reeks Stativaria, de contracten voor wetenschappelijke dienstverlening mbt de tweejaarlijkse studiedag Vlaanderen gepeild. De onkostennota s volgen in 2005 omdat de activiteiten doorlopen in Daarnaast stellen we vast dat een aantal realisaties in 2004 in datzelfde begrotingsjaar niet konden worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van euro in hoofdzaak met betrekking tot ICT projecten (herstructurering metadatabank) In totaal gaat het over een bedrag van euro aan vastleggingen die in 2004 werden goedgekeurd en waarvan de onkostennota s ingediend zijn of zeker in 2005 zullen worden aangeboden. In de begroting 2005 werden initieel euro betalingskredieten ingeschreven. Ten aanzien van de al aangegane verbintenissen in 2004, rest er aldus een marge van euro betalingskredieten. In 2005 is een budget van ongeveer euro strikt nodig om de nodige aankopen te kunnen doen voor datasets (noodzakelijk en rekening houdend met de gratis levering van data door NIS); voor de praktische organisatie van de studiedag Vlaanderen gepeild en de uitgaven van het congresboek (wetenschappelijke analyses op de beschikbare surveygegevens; voor het drukken van handleidingen over kwaliteitszorg surveyonderzoek en omgevingsanalyse (kerntaken van studiedienst) en de brochure met de opvolging van het Pakt van Vilvoorde; voor de praktische uitvoering van de APS survey (steekproeftrekking bij Rijksregister, opleiding enquêteurs); voor ICT ondersteuning voor de opbouw van een portal met gemeentelijke statistieken. Deze uitgaven passen binnen het beschikbare krediet voor vastleggingen in 2005 ( euro). Deze activiteiten vinden in 2005 plaats en zullen in hetzelfde begrotingsjaar leiden tot concrete onkosten. Daarom werd een verhoging van het volume aan betalingskredieten gevraagd. Het GOK voor 2005 komt met de toegestane verhoging met euro op euro Deze vraag voor vermeerdering van GOK kredieten in 2005 laat geen grootschalige nieuwe initiatieven toe in het vooruitzicht van de taken van de toekomstige Studiedienst voor de Vlaamse regering, doch enkel de voortzetting van de basisactiviteiten van de huidige administratie Planning en Statistiek.

21 21 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN Programma 21.1 BA Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK 2004 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK In 2004 werden de vastleggingskredieten maximaal aangewend, namelijk voor 99%. De verbintenissen werden mede aangegaan in het vooruitzicht van een budgetcontrole die de betalingskredieten beter in evenwicht zou brengen tov de vastleggingskredieten. Bij begrotingscontrole 2004/2 werden de initiële GOK vermeerderd met euro Jammer genoeg konden deze bijkomende kredieten niet allemaal worden aangewend omwille van het late tijdstip van de goedkeuring van de begrotingscontrole enerzijds en door de laattijdige oplevering van sommige (ICT)projecten en indiening van de bijhorende onkostennota s. De uitvoeringsgraad van de GOK bedraagt 88%

22 22 PROGRAMMA 21.1 PLANNING EN STATISTIEK DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** 94 Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE- NIVEAU basisallocatie : allerhande uitgaven mbt de activiteiten en producten inzake planning en statistiek Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Eind 2004 werden binnen de beschikbare vastleggingskredieten voor het begrotingsjaar 2004 een aantal engagementen aangegaan die nodig waren om de courante werkzaamheden van de administratie Planning en Statistiek in 2005 te laten doorlopen. Het gaat onder meer over het veldwerk voor de jaarlijkse survey over maatschappelijk relevante thema s en de postenquête (internationaal onderzoek over houding tav werk), het drukwerk en de layout van VRIND, de uitgave van wetenschappelijke artikels in de reeks Stativaria, de contracten voor wetenschappelijke dienstverlening mbt de tweejaarlijkse studiedag Vlaanderen gepeild. De onkostennota s volgen in 2005 omdat de activiteiten doorlopen in Daarnaast stellen we vast dat een aantal realisaties in 2004 in datzelfde begrotingsjaar niet konden worden uitbetaald. Het gaat om een bedrag van euro in hoofdzaak met betrekking tot ICT projecten (herstructurering metadatabank) In totaal gaat het over een bedrag van euro aan vastleggingen die in 2004 werden goedgekeurd en waarvan de onkostennota s ingediend zijn of zeker in 2005 zullen worden aangeboden. In de begroting 2005 werden initieel euro betalingskredieten ingeschreven. Ten aanzien van de al aangegane verbintenissen in 2004, rest er aldus een marge van euro betalingskredieten. In 2005 is een budget van ongeveer euro strikt nodig om de nodige aankopen te kunnen doen voor datasets (noodzakelijk en rekening houdend met de gratis levering van data door NIS); voor de praktische organisatie van de studiedag Vlaanderen gepeild en de uitgaven van het congresboek (wetenschappelijke analyses op de beschikbare surveygegevens; voor het drukken van handleidingen over kwaliteitszorg surveyonderzoek en omgevingsanalyse (kerntaken van studiedienst) en de brochure met de opvolging van het Pakt van Vilvoorde; voor de praktische uitvoering van de APS survey (steekproeftrekking bij Rijksregister, opleiding enquêteurs); voor ICT ondersteuning voor de opbouw van een portal met gemeentelijke statistieken. Deze uitgaven passen binnen het beschikbare krediet voor vastleggingen in 2005 ( euro). Deze activiteiten vinden in 2005 plaats en zullen in hetzelfde begrotingsjaar leiden tot concrete onkosten. Daarom werd een verhoging van het volume aan betalingskredieten gevraagd. Het GOK voor 2005 komt met de toegestane verhoging met euro op euro Deze vraag voor vermeerdering van GOK kredieten in 2005 laat geen grootschalige nieuwe initiatieven toe in het vooruitzicht van de taken van de toekomstige Studiedienst voor de Vlaamse regering, doch enkel de voortzetting van de basisactiviteiten van de huidige administratie Planning en Statistiek.

23 23 C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN Programma 21.1 BA Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK 2004 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK In 2004 werden de vastleggingskredieten maximaal aangewend, namelijk voor 99%. De verbintenissen werden mede aangegaan in het vooruitzicht van een budgetcontrole die de betalingskredieten beter in evenwicht zou brengen tov de vastleggingskredieten. Bij begrotingscontrole 2004/2 werden de initiële GOK vermeerderd met euro Jammer genoeg konden deze bijkomende kredieten niet allemaal worden aangewend omwille van het late tijdstip van de goedkeuring van de begrotingscontrole enerzijds en door de laattijdige oplevering van sommige (ICT)projecten en indiening van de bijhorende onkostennota s. De uitvoeringsgraad van de GOK bedraagt 88%

24 24 PROGRAMMA 24.1 ALGEMENE FINANCIËLE LOGISTIEK DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSING OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA (in duizend euro) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet Vermeerdering Vermindering Aangepast krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE-NIVEAU Basisallocatie 01.01: Terugbetaling van ten onrechte geïnde ontvangsten Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of -) Aangepast krediet Bij de begrotingsopmaak 2005 werd voor deze louter technische basisallocatie uitgegaan van een constant beleid. In 2005 werd al voor 6.197,34 euro betaald. Er werd tevens al een dossier voor een bedrag van ,54 euro ingediend. Om de betaling van deze en nog andere dossiers te garanderen wordt voorgesteld het krediet op te trekken tot 30 duizend euro. Basisallocatie 12.01: Specifieke werkingskosten m.b.t. de problematiek van financiën en begroting Initieel krediet 2005 Wijziging (in + of -) Aangepast krediet 2005 Wijziging (in + of -) - BVJ Prestaties, vastgelegd in 2002 werden pas in 2005 gefactureerd. De vastlegging is echter vervallen wegens het niet-gesplitst karakter van deze basisallocaties. Daarom wordt een bijkrediet van 100 voorzien. Basisallocatie : Kosten m.b.t. de inning van het kijk- en luistergeld Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Bij de begrotingsopmaak 2005 werd uitgegaan van restdossiers op 01/01/2005. Na uitzuivering van deze dossiers door de gerechtsdeurwaarders kon het aantal restdossiers per 01/01/2005 gereduceerd worden tot Bij ongewijzigde andere parameters (gemiddelde invorderingskost en verzendingskost per dossier, en een forfaitair bepaald bedrag voor rechtszaken) resulteert dit in een aangepast krediet van 172 duizend EUR. Basisallocatie : Kosten m.b.t. de inning op de heffing op de leegstand en de verkrotting (decreet )

25 25 Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Gelet op het resterend aantal te verwerken bezwaren enerzijds en het hieruit voortvloeiend aantal negatieve beslissingen die op zich een juridisch geschil kunnen opleveren anderzijds, is een bijsturing van het geraamde bedrag van 738 naar 547 realistisch. Basisallocatie 12.22: Kosten m.b.t. de inning van de heffingen op de leegstand bedrijfsruimten (decreet ) Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Op basis van de totale reële uitgaven voor 2004, blijkt dat de kosten van derden (vooral advocaten) minder hoog zijn dan initieel geraamd. Dit is niet het gevolg van het aantal geraamde ingeleide zaken maar wel van de afhandelingduur van deze zaken. Immers de raadsman van het Vlaamse Gewest kan in overeenstemming met de gemaakte afspraken maar een ereloonstaat indienen na de neerlegging van besluiten. Een deel van de genomen vastlegging in 2004 zal daardoor niet meer benut kunnen worden. Eenzelfde trendlijn kan gevolgd worden voor de uitgaven Rekening houdende met het inhaalmanoeuvre voor oude zaken die op het krediet 2005 zullen worden betaald, kan het initiële geraamde bedrag worden verminderd van 283 naar 131. Basisallocatie 12.39: Kredieten bestemd voor ontwikkelingen in het kader van de uitoefening van de eigen fiscale bevoegdheden Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Ter ondersteuning van het streven naar meer fiscale en financiële autonomie enerzijds en de invulling van het migratieplan voor de Vlaamse fiscaliteit binnen het project BBB anderzijds, werd in 2002 gestart met het project Vlaams Fiscaal Platform (VFP). Dit VFP heeft als voornaamste doelstelling de stapsgewijze uitbouw van een generiek platform voor ALLE huidige en toekomstige heffingen die vallen onder de Vlaamse fiscaliteit, en dit in lijn met de beschikbare kredieten. Teneinde een efficiënte, transparante en gerichte aanwending en opvolging van de in dit verband toegewezen ICT kredieten mogelijk te maken werden tijdens de budgetcontrole 2005 de voor 2005 voorziene noodzakelijke uitgaven ondergebracht in een aparte basisallocatie onder het programma Algemene Financiële Logistiek. De aanwending ervan omvat de realisatie van enkele concrete deelaspecten in de verdere uitbouw van het VFP enerzijds en consultancy ondersteuning tijdens parallelle voorbereidende haalbaarheidsstudies en realisaties anderzijds. Basisallocatie : Moratoriumintresten op de terug te betalen niet-verschuldigde heffingen ingevolge ambtshalve ontheffingen of inwilliging van het bezwaar (art. 39 2, decreet ) m.b.t. heffing leegstand woningen Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Gezien de gerechtelijke uitspraak in verband met onverdeeldheden waarbij de administratie in het ongelijk werd gesteld op basis van het niet betekenen van de administratieve stukken aan alle deelgenoten is er een aanzienlijke stijging in het verlenen van ambtshalve ontheffingen hetzij op basis van bovenvermelde rechtspraak hetzij op basis van een advies van de cel bezwaren. Dit werkt eveneens een stijging van de moratoriumintresten op de reeds vereffende bedragen in de hand.

26 26 Aangezien talloze belastingplichtigen zich op deze uitspraak beroepen is een aanpassing van 17 naar 86 verantwoord. C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK Het lage vastleggingspercentage bij de niet-gesplitste kredieten is te verklaren door de volgende elementen: 1. Het ingeschreven krediet bestemd voor kapitaalparticipaties in het amortisatiefonds (basisallocatie 85.03, 12 miljoen euro) werd noch vastgelegd, noch geordonnanceerd in Dit krediet is overdraagbaar. 2. Het ingeschreven krediet bestemd voor kredietverlening aan Aquafin (basisallocatie 85.04, 20 miljoen euro) werd noch vastgelegd, noch geordonnanceerd. Deze kredietverlening is niet doorgegaan. Naast bovenstaande verklaringen werden de ordonnanceringen op basisallocaties 85.04, kapitaalsparticipatie B.A.M. voor 15 miljoen euro, en basisallocatie 85.06, kapitaalparticipatie P.M.V. voor 10 miljoen euro pas in 2004 uitgevoerd Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK Het lage vastleggingspercentage bij de niet-gesplitste kredieten is te verklaren door de volgende elementen: 1. Het ingeschreven krediet bestemd voor kapitaalparticipaties in het amortisatiefonds (basisallocatie 85.03, 12 miljoen euro) werd noch vastgelegd, noch geordonnanceerd in Dit krediet is overdraagbaar. 2. Het ingeschreven krediet bestemd voor de uitbetaling van de lottowinsten voor Vlaanderen uit het verleden werd voor 2,6 miljoen euro nog niet vastgelegd. Dit krediet is overdraagbaar. De lage ordonnanceringen zijn voor het grootste gedeelte te verklaren door het vastleggen maar nog niet ordonnanceren van 133,6 miljoen euro voor de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij, krediet voorzien in de 2 de budgetcontrole. Dit bedrag wordt in 2005 geordonnanceerd.

27 27 DEEL II. TOELICHTING BIJ DE BEGROTINGEN VAN DE DIENSTEN MET AFZONDERLIJK BEHEER EN DE VLAAMSE OPENBARE INSTELLINGEN DIENSTEN MET AFZONDERLIJK BEHEER VLAAMS KENNISCENTRUM PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING (PPS) AUTONOME FISCALE INNING

28 28 PROGRAMMA 24.1 VLAAMS KENNISCENTRUM PUBLIEK-PRIVATE SAMENWERKING (PPS) A. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP NIVEAU VAN DE BEGROTINGSPOSTEN (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR Orafin-code COFOG Initieel Aangepast Code Code Omschrijving 08.2 Overgedragen saldi B4610 Dotatie Vlaamse Gemeenschap (PR b.a ) B1620 Eigen inkomsten 5 5 Totaal ontvangsten UITGAVEN ESR Orafin-code Code COFOG Code Omschrijving Initieel GVK GOK (in duizend euro) Aangepast GOK GVK B Personeelskosten B Werkingskosten B Algemene werkingskosten B Uitrusting Over te dragen saldo naar het volgende begrotingsjaar Totaal uitgaven ONTVANGSTEN Het overgedragen saldo bedraagt uiteindelijk euro meer en loopt op tot euro. De dotatie bedraagt euro. UITGAVEN Personeelskosten (11.0) Bij de opmaak van de personeelskosten werd rekening gehouden met de beslissing een wervingsstop in te stellen tot eind Werkingskosten (12.0) Door het uitblijven van het aanstellen van een manager werden een aantal in 2004 te maken kosten uitgesteld. De waarnemend manager zal in 2005 versneld overgaan tot het maken van deze kosten die, binnen de gewijzigde omstandigheden, noodzakelijk zijn voor een duurzame uitbouw van gestructureerde PPS-activiteiten. Rekening houdend met de beperkte personeelsbezetting (niet-vervanging van 2 adviseurs) en met een aangroei van de te begeleiden PPS-projecten, worden de consultancykosten op een vrij hoog peil behouden. Het GOK wordt voor wat betreft de algemene werkingskosten (12.11) verhoogd met euro voor de betaling van nog openstaande facturen In de tweede helft van december 2004 werden immers een aantal facturen ontvangen, die niet meer betaald konden worden in 2004.

29 29 Over te dragen saldo (03.22) Het extra deel overgedragen saldo van 2004 wordt volledig ( euro) overgedragen naar het volgende begrotingsjaar.

30 30 PROGRAMMA 24.1 AUTONOME FISCALE INNING A. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP NIVEAU VAN DE BEGROTINGSPOSTEN Aangepaste begroting 2005 Ontvangsten (in duizend euro) A4610 Dotatie (PR b.a ) A1620 Eigen inkomsten 0 0 Totaal ontvangsten ESR code ESR code Orafincode COFOGcode Omschrijving 2005 Initieel 2005 Aangepast A0821 Overgedragen saldo Orafincode COFOGcode Uitgaven Omschrijving 2005 Initieel 2005 Aangepast GVK GOK GVK GOK A Werkingskosten A Investeringskosten A Over te dragen saldo naar het volgende begrotingsjaar Totaal Uitgaven Constant beleid. Alleen het overgedragen saldo werd aan de realiteit aangepast. B. TOELICHTING BIJ DE UITVOERING VAN DE VORIGE BEGROTING. ONTVANGSTEN (in duizend euro) ESR Code Omschrijving Begroting Uitvoering 08.2 Overgedragen saldi Dotatie Vlaamse Gemeenschap (PR b.a ) Eigen inkomsten 0 0 Totaal ontvangsten UITGAVEN (in duizend euro) ESR Code Omschrijving Begroting Uitvoering GVK GOK GVK GOK 12.0 Werkingskosten Uitrusting Over te dragen Totaal uitgaven

31 31 Geplande uitgaven werden niet uitgevoerd wat de stijging van het over te dragen saldo naar het volgende boekjaar verklaard.

32 32 PROGRAMMA 24.2 RESERVEVORMING VOOR TOEKOMSTIGE LASTEN DEEL I. TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN OP PROGRAMMANIVEAU A. EVOLUTIE VAN DE KREDIETTOTALEN PER PROGRAMMA ( in duizend euro ) NGK GVK GOK MACHT VRK BVJ Initieel krediet Actueel krediet * Vermeerdering ** 0 Vermindering ** Aangepast krediet * is krediet 2005 na alle eventuele herverdelingen van kredieten ** ten opzichte van het actueel krediet B. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP BASISALLOCATIE-NIVEAU Basisallocatie : Provisioneel krediet voor het aanleggen van een conjunctuurreserve en voor de financiering van maatregelen in het kader van de Kyoto doelstellingen (pro memorie) Initieel krediet 2005 Wijziging ( in + of - ) Aangepast krediet Uit het economisch budget van eind februari is er een nieuwe parameter voor de BNI-groei voor 2004 gebleken. T.o.v. het economisch budget van september 2004 is de parameter voor de BNI-groei 2004 gedaald met 0,7 %. Het totale effect op de samengevoegde en gedeelde belastingen bij de BC 2005 wordt geraamd op een negatief effect van 77 miljoen euro, zijnde de som van -57,6 miljoen euro voor 2004 (afrekening) en -19,3 miljoen euro in De mindere ontvangsten van de samengevoegde en gedeelde belastingen worden opgevangen door het opheffen van de gevormde conjunctuurprovisie Deze conjunctuurprovisie werd aangelegd om te kunnen aanwenden in geval van tegenvallende conjunctuur. C. AANWENDING VAN DE KREDIETEN IN VORIGE BEGROTINGSJAREN 2003 Besch kred Tot Vastl 2003 Tot Ord 2003 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK De conjunctuurprovisie (basisallocatie 01.02) wordt nooit vastgelegd noch geordonnanceerd. De vermelde vastleggingen en ordonnanceringen betreffen enkele de subsidie aan de VZW Vlaams Pensioenfonds (basisallocatie 33.02). Deze cijfers zijn exclusief het financieringsfonds voor schuldafbouw en éénmalige investeringsuitgaven (FFEU).

33 Besch kred Tot Vastl 2004 Tot Ord 2004 NGK GVK GOK BVJ MACHT VRK De conjunctuurprovisie (basisallocatie 01.02) wordt nooit vastgelegd noch geordonnanceerd. De vermelde vastleggingen en ordonnanceringen betreffen enkele de subsidie aan de VZW Vlaams Pensioenfonds (basisallocatie 33.02). Deze cijfers zijn exclusief het financieringsfonds voor schuldafbouw en éénmalige investeringsuitgaven (FFEU).

34 34 DEEL II. TOELICHTING BIJ DE BEGROTINGEN VAN DE DIENSTEN MET AFZONDERLIJK BEHEER EN DE VLAAMSE OPENBARE INSTELLINGEN. PROGRAMMA 24.2 FINANCIERINGSFONDS VOOR SCHULDAFBOUW EN EENMALIGE INVESTERINGSUITGAVEN (Categorie A) A. TOELICHTING BIJ DE VOORNAAMSTE WIJZIGINGEN OP NIVEAU VAN DE BEGROTINGSPOSTEN (in duizend euro) ONTVANGSTEN ESR code COFOG code Omschrijving BO 2005 BC Overgedragen overschot vorige boekjaren Niet verdeeld over de projecten 2001, 2002 en Bestemd door Vlaams Parlement 2001 voor stadsvernieuwing Bestemd door Vlaams Parlement 2001 voor aanleggen fietspaden Bestemd door Vlaams Parlement 2001 voor missing links Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor mobiliteit en verkeersveiligheid Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor duurzame milieu-investeringen Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor onderwijsinvesteringen Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor culturele investeringen Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor toeristische investeringen (m.i.v. restauratiewerkzaamheden) Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor welzijnsinvesteringen Bestemd door Vlaams Parlement 2002 voor investeringen Buitenlands Beleid Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor mobiliteit en verkeersveiligheid Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor impulsproject ouderenvoorziening Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor brownfields en waterbeheersing Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor Wetenschapsbeleid Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor dynamo/stadsvernieuwing Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor holocaustmuseum Mechelen Bestemd door Vlaams Parlement 2003 voor sportinfrastructuur Vlaanderen Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor gevaarlijke verkeerspunten en dringende wegenwerken Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor investeringswerken aan waterwegen Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor sportinfrastructuur Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor stadsvernieuwing Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor toeristische infrastructuur Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor sociale huisvesting Bestemd door Vlaams Parlement 2004 voor onderzoek en ontwikkeling Overgedragen onbestemd saldo

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 Stuk 19 (2008-2009) Nr. 5 Zitting 2008-2009 26 november 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 TEKST

Nadere informatie

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK 403 Stuk 17-A (2007-2008) Nr. 1-B PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK DEEL 1: TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN AAN DE TOTALEN VAN DE ONTVANGSTEN EN DE UITGAVEN PER PROGRAMMA 1.1. EVOLUTIE VAN DE TOTALEN

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999 Stuk 19 (1998-1999) Nr. 5 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 4 mei 1999 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 19-B (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 25 april 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende eerste aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998 Stuk 19 (1997-1998) Nr. 3 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1997-1998 25 mei 1998 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1998

Nadere informatie

Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007

Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007 Lijst 3: - Aanwending ordonnanceringskredieten lopend jaar 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk: niet-gesplitste kredieten; gok: gesplitste ordonnanceringskredieten; vrk: variabele kredieten (begrotingsfondsen),

Nadere informatie

TOELICHTINGEN TOELICHTING PER PROGRAMMA ADDENDUM. De volgende toelichting bij programma 41.5 invoegen:

TOELICHTINGEN TOELICHTING PER PROGRAMMA ADDENDUM. De volgende toelichting bij programma 41.5 invoegen: Stuk 17-A (2004-2005) Nr. 1-B Addendum Zitting 2004-2005 26 april 2005 TOELICHTINGEN bij de aanpassingen van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Lijst 2: Kredietvorming 2007

Lijst 2: Kredietvorming 2007 Lijst 2: Kredietvorming 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk-vl: niet-gesplitste vastleggingskredieten; ngk-ok: niet-gesplitste ordonnanceringskredieten; gvk: gesplitste vastleggingskredieten; gok:

Nadere informatie

Begrotingsopmaak 2012 Philippe Muyters

Begrotingsopmaak 2012 Philippe Muyters Begrotingsopmaak 2012 Philippe Muyters Vl Mi i Fi ië B i Vlaams Minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport Economische omgeving: g groeivertraging g g verwacht in 2012 BBP 2011

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN Zitting 2008-2009 25 november 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 AMENDEMENTEN voorgesteld na indiening

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van decreet houdende de wijziging van het decreet van 30 april 2009 betreffende de organisatie

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zitting 2006-2007 5 december 2006 houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zie: 19 (2006-2007) Nr. 1: Ontwerp van

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993 Stuk 191B (1992-1993) - Nr. 4-B VLAAMSERAAD ZITTING 1992-1993 4 JUNI 1993 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1993

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van tussen de Vlaamse

Nadere informatie

bij de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2014 Toelichting per programma

bij de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2014 Toelichting per programma stuk ingediend op 13 (2013-2014) Nr. 2-V 28 oktober 2013 (2013-2014) Toelichtingen bij de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2014 Toelichting

Nadere informatie

LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007

LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007 LIJST 4 - AANWENDING OVERGEDRAGEN KREDIETEN - JAAR 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk: overdracht van niet-gesplitste kredieten; bvj: overdracht van bijkredieten vorige jaren. (in duizenden EUR)

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE GEMEENSCHAP DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE GEMEENSCHAP ONTWERP VAN DECREET VAN DE ALGEMENE REKENING VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VAN DE UITVOERING VAN DE BEGROTING VAN DE VLAAMSE RECHTSPERSONEN ZONDER RAAD VAN BESTUUR VOOR HET BEGROTINGSJAAR

Nadere informatie

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist.

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist. BEGROTING 2017 door het College van Burgemeester en Schepenen VERSLAG EN COMMENTAAR van dhr. C. Beoziere, Schepen van Financiën Het project van de begroting 2017 werd opgesteld in overeenstemming met het

Nadere informatie

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012 stuk ingediend op 17 (2011-2012) Nr. 2-N 28 maart 2012 (2011-2012) Toelichtingen bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Goedkeuring van 1 addendum bij de sectorconvenant Transport en logistiek en Grondafhandeling op Luchthavens

Nadere informatie

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015 ingediend op 17-A (2014-2015) Nr. 1 24 april 2015 (2014-2015) Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

1. ESR-vorderingensaldo A. Resultaat 2010 verschil ESR-effect BGO 2010 BGC 2010 uitvoering 2010 uitvoering vs BC 10 onderbenutting ESR gecorrigeerde o

1. ESR-vorderingensaldo A. Resultaat 2010 verschil ESR-effect BGO 2010 BGC 2010 uitvoering 2010 uitvoering vs BC 10 onderbenutting ESR gecorrigeerde o Commissievergadering nr. C090-FIN6 bladzijde 1 van 9 1. ESR-vorderingensaldo A. Resultaat 2010 verschil ESR-effect BGO 2010 BGC 2010 uitvoering 2010 uitvoering vs BC 10 onderbenutting ESR gecorrigeerde

Nadere informatie

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE

NOTA AAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST DE MINISTERS, LEDEN VAN HET VERENIGD COLLEGE VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE BIJSTAND AAN PERSONEN REGION BRUXELLES-CAPITALE LES MINISTRES, MEMBRES DU COLLÈGE

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering betreffende de financiën en de begrotingen

Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering betreffende de financiën en de begrotingen Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse besluiten van de Vlaamse Regering betreffende de financiën en de begrotingen Datum 01/06/2012 DOCUMENT De Vlaamse Regering, Gelet op de bijzondere

Nadere informatie

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET

VLAAMSE RAAD ONTWERP VAN DECREET Stuk 11 - A (1980-1981) - Nr. 1 VLAAMSE RAAD ZITTING 1980-1981 21 OKTOBER 1980 ONTWERP VAN DECREET waarbij nieuwe voorlopige kredieten worden geopend die in mindering komen van de begroting van de Vlaamse

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

VR DOC.1379/1

VR DOC.1379/1 VR 2016 1612 DOC.1379/1 De Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012 stuk ingediend op 17 (2011-2012) Nr. 2-J 28 maart 2012 (2011-2012) Toelichtingen bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Brussel, 19 december Mijnheer de minister-president,

Brussel, 19 december Mijnheer de minister-president, 19 Brussel, 19 december 2007 Mijnheer de minister-president, Wij hebben de eer U ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering het ontwerp van decreet houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting

Nadere informatie

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2016

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2016 ingediend op 17 (2015-2016) Nr. 2-V 29 april 2016 (2015-2016) Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 Verordening nr. 12-03 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

ADVIES OVER HET ONTWERPBESLUIT TOT WIJZIGING VAN DE ERKENNINGS- EN SUBSIDIEVOORWAARDEN VAN SOCIALE VERHUURKANTOREN. Advies / 6.09.

ADVIES OVER HET ONTWERPBESLUIT TOT WIJZIGING VAN DE ERKENNINGS- EN SUBSIDIEVOORWAARDEN VAN SOCIALE VERHUURKANTOREN. Advies / 6.09. < ADVIES OVER HET ONTWERPBESLUIT TOT WIJZIGING VAN DE ERKENNINGS- EN SUBSIDIEVOORWAARDEN VAN SOCIALE VERHUURKANTOREN Advies 2016-11 / 6.09.2016 www.vlaamsewoonraad.be INHOUD 1 Situering... 3 2 Beknopte

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT VERSLAG. van het Rekenhof

VLAAMS PARLEMENT VERSLAG. van het Rekenhof Stuk 20-A (2003-2004) Nr. 2 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2003-2004 30 maart 2004 VERSLAG van het Rekenhof van het onderzoek van het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de algemene uitgaven van de Vlaamse

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit Vlaamse Regering aangaande herverdeling van middelen vanuit begrotingsartikel JB0-1JBG2AC-PR

Nadere informatie

VR DOC.0633/1BIS

VR DOC.0633/1BIS VR 2019 0305 DOC.0633/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 30 januari 1979

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP Stuk 9 B (19791980) Nr. 1 ARCHIEF VLAAMSE RAAD ferugf3ezorgen CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 1979 1980 14 SEPTEMBER 1980 ONTWERP VAN DECREET houdende eindregeling van de begroting

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 68032 MONITEUR BELGE 16.10.2009 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving VR 2019 2903 DOC.0390/3 RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.442/3 van 14 maart 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan gemeenten in het

Nadere informatie

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015

bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2015 ingediend op 17-A (2014-2015) Nr. 2-V 30 april 2015 (2014-2015) Toelichtingen bij de aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999 Stuk 19 (1998-1999) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1998-1999 21 april 1999 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1999

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het Subsidiebesluit Buitenschoolse

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989. Stuk 71B (BZ 1988) - Nr.

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989. Stuk 71B (BZ 1988) - Nr. Stuk 71B (BZ 1988) Nr. 1 VLAAMSERAAD BUITENGEWONE ZITTING 1988 ONTWERP VAN DECREET houdende de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1989 INHOUD Blz. Ontwerp van decreet.....................................................................................

Nadere informatie

Nota aan de leden van de Vlaamse Regering

Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister bevoegd voor Begroting, Financiën en Energie Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Betreft: De algemene rekening 2017 en het ontwerp

Nadere informatie

VR DOC.1026/1

VR DOC.1026/1 VR 2016 3009 DOC.1026/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 37, 40 en 43 van

Nadere informatie

pagina 1 van 5 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de begroting en de boekhouding van de Vlaamse rechtspersonen Datum 14/10/2011 DOCUMENT De Vlaamse Regering, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP 5 IV (19751976) Nr. 1 CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 19751976 ONTWERP VAN DECREET houdende aanpassing van de begroting van de Culturele Zaken van de Nederlandse Cultuurgemeenschap

Nadere informatie

Vlaams ontwerpbegrotingsplan

Vlaams ontwerpbegrotingsplan ingediend op 33 (20152016) Nr. 1 6 oktober 2015 (20152016) Vlaams ontwerpbegrotingsplan Bijdrage van de Vlaamse Regering aan het ontwerpbegrotingsplan, bedoeld in artikel 6 van verordening (EU) nr. 473/2013

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Stafdienst Budget & Beheerscontrole. 1 Stafdienst Budget & Beheerscontrole

Stafdienst Budget & Beheerscontrole. 1 Stafdienst Budget & Beheerscontrole Stafdienst Budget & Beheerscontrole 1 Stafdienst Budget & Beheerscontrole Stafdienst Budget & Beheerscontrole 2 1 VOORSTELLING A. Activiteiten Directie Generaal De kernopdrachten van de stafdienst Budget

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

LIJST DER DEFINITIES EN AFKORTINGEN

LIJST DER DEFINITIES EN AFKORTINGEN Deel 5 BUDGET 5 LIJST DER DEFINITIES EN AFKORTINGEN 1. Definities In 2006 onderging de Vlaamse overheid een herstructurering onder de naam 'Beter Bestuurlijk Beleid' met een nieuwe organisatiestructuur

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Cultuur, Media, Jeugd en Brussel NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring van het voorontwerp van besluit betreffende de uitvoering van het decreet houdende

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

bij de tweede aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012

bij de tweede aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012 stuk ingediend op 17-A (2011-2012) Nr. 2-V 24 mei 2012 (2011-2012) Toelichtingen bij de tweede aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 27 september 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de uitvoering van het decreet van 6 juli 2012 houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Brussel, 2 juli Geachte minister-president,

Brussel, 2 juli Geachte minister-president, Brussel, 2 juli 2015 Geachte minister-president, Als bijlage vindt u ter bekrachtiging door de Vlaamse Regering, het ontwerp van decreet houdende aanpassing van de middelenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden;

1 Fonds : het Vlaams infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden; BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 6 JULI 1994 tot regeling van de werking en het financieel beheer van het Vlaams Infrastructuurfonds voor persoonsgebonden aangelegenheden (B.S. 30.VIII.1994) Art 1.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Goedkeuring van 1 nieuwe addendum bij de sectorconvenant Transport en logistiek en Grondafhandeling op Luchthavens

Nadere informatie

VR DOC.1341/1TER

VR DOC.1341/1TER VR 2017 1512 DOC.1341/1TER DE VLAAMSE MINISTER VAN FINANCIËN, BEGROTING EN ENERGIE NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende gedeeltelijke herverdeling

Nadere informatie

Philippe Muyters, Vlaams Minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport

Philippe Muyters, Vlaams Minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport Septemberverklaring 23 september 2013 Vlaamse begroting voor 4 e keer op rij in evenwicht Evenwicht bereikt door beperken van uitgaven Ruimte gecreëerd voor het herstel van de concurrentiekracht van Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.0184/1

VR DOC.0184/1 VR 2019 1502 DOC.0184/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 662/6 van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

ADVIES OVER HET VOORONTWERP VAN DECREET TOT WIJZIGING VAN DE BELASTING OP DE INVERKEERSTELLING (BIV)

ADVIES OVER HET VOORONTWERP VAN DECREET TOT WIJZIGING VAN DE BELASTING OP DE INVERKEERSTELLING (BIV) ADVIES OVER HET VOORONTWERP VAN DECREET TOT WIJZIGING VAN DE BELASTING OP DE INVERKEERSTELLING (BIV) Brussel, 13 maart 2002 BIV-advies_150202 NHOUDSTAFEL 1. TER INLEIDING 1 2. ALGEMENE BESCHOUWINGEN NAAR

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten

Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Decreet van 20 december 2013 tot wijziging van diverse bepalingen van het decreet van 22 december 2000 betreffende de amateurkunsten Datum 20/12/2013 Art. 1. Dit decreet regelt een gemeenschapsaangelegenheid.

Nadere informatie

VR DOC.1027/2

VR DOC.1027/2 VR 2015 0910 DOC.1027/2 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het subsidiëren van operationele groepen inzake het Europees Partnerschap voor Innovatie - netwerk voor de productiviteit en duurzaamheid

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFG0ED DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE

DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFG0ED DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE VR 2016 2312 DOC.1529/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFG0ED DE VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIEN EN ENERGIE DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het akkoord van de Vlaamse minister, bevoegd voor de begroting, gegeven op 8 juli 2016; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de vaststelling van de procedure en de voorwaarden volgens welke het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap bijzondere subsidies kan verlenen DE VLAAMSE

Nadere informatie

Begroting Raadgevend comité

Begroting Raadgevend comité Ombudsdienst Begroting 2016 postsector Raadgevend comité Ombudsdienst voor de postsector toelichting bij de begroting 2015 De begroting van de Ombudsdienst voor de postsector maakt afzonderlijk deel uit

Nadere informatie

VR DOC.0356/1BIS

VR DOC.0356/1BIS VR 2017 2104 DOC.0356/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/429 17 december 2008 Besluit tot vaststelling van het organiek reglement op de toekenning en de controle op de aanwending van subsidies Het College, Gelet op de artikelen 127, 128,

Nadere informatie

Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009 van 15 juli 2009 (RN-MA )

Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009 van 15 juli 2009 (RN-MA ) 1/6 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr 102/2014 van 10 december 2014 Betreft: aanvraag van het Departement Financiën en Begroting tot aanpassing van de beraadslaging RR nr. 45/2009

Nadere informatie

1.1. Overheidsopdrachten, concessies en andere overeenkomsten. Bedragen in euro (exclusief BTW) Werken Leveringen Diensten

1.1. Overheidsopdrachten, concessies en andere overeenkomsten. Bedragen in euro (exclusief BTW) Werken Leveringen Diensten Drempelbedragen voor advies IF en begrotingsakkoord op basis van het Besluit Vlaamse Codex Overheidsfinanciën van 17 mei 2019 en het besluit van de Vlaamse Regering van 25 juli 2014 tot bepaling van de

Nadere informatie

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012

bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2012 stuk ingediend op 17 (2011-2012) Nr. 2-V 28 maart 2012 (2011-2012) Toelichtingen bij de eerste aanpassing van de middelenbegroting en de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN, DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT EN DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW

Nadere informatie

Nota aan de leden van de Vlaamse Regering

Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister bevoegd voor Begroting, Financiën en Energie Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Betreft: De algemene rekening 2015 en het ontwerp

Nadere informatie

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09)

Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09) Fax (09) Gemeentebestuur Sint-Laureins Dorpsstraat 91 B-9980 SINT-LAUREINS Tel. (09)218 76 40 Fax (09)379 07 77 Reglement inzake betoelaging jeugdwerkverenigingen Art. 1 Toelagen inzake het volgen van kadervorming

Nadere informatie

VR DOC.0915/2BIS

VR DOC.0915/2BIS VR 2018 2007 DOC.0915/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering houdende de nadere regels voor de toekenning van subsidies aan de private uitbetalingsactoren voor de uitbetaling van toelagen in het kader van

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten, de rekeningenstelsels en de digitale rapportering van de beleids- en beheerscyclus DE VLAAMSE MINISTER

Nadere informatie

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Pagina 1 van 5 De Vlaamse minister van Mobiliteit, Openbare werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke

Nadere informatie

VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ Begroting 2012

VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ Begroting 2012 VLAAMSE MILIEUMAATSCHAPPIJ Begroting ONTVANGSTEN ESR OMSCHRIJVING UITVOERING 2010 BC 2011 BO Nieuwe aanrekeningsregels (in duizend euro) TOTAAL Hoofdstuk 0 Niet-verdeelde ontvangsten 081 Opnemingen uit

Nadere informatie

VR DOC.0986/1BIS

VR DOC.0986/1BIS VR 2017 1310 DOC.0986/1BIS Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister bevoegd voor Begroting, Financiën en Energie Nota aan de leden van de Vlaamse Regering Betreft: De algemene rekening

Nadere informatie

De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen?

De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen? De Fairness Tax: nieuwe minimumbelasting voor grote vennootschappen? Op 30 juli 2013 werd de wet houdende diverse bepalingen omtrent de nieuwe fiscale maatregelen in het kader van de begrotingscontrole

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE 1000 Brussel, Postadres : Ministerie Waterloola Kantoren : Regentsch Tel. : 02 Fax : 02 / COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 20 / 97 van 11 september

Nadere informatie

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR INTERNATIONAAL ONDERNEMEN Begroting 2012

VLAAMS AGENTSCHAP VOOR INTERNATIONAAL ONDERNEMEN Begroting 2012 VLAAMS AGENTSCHAP VOOR INTERNATIONAAL ONDERNEMEN Begroting ONTVANGSTEN ESR CODE OMSCHRIJVING UITVOERING BC 211 BO Nieuwe NIET-VERDEELDE ONTVANGSTEN 8 Interne verrichtingen 821 Overgedragen overschot vorige

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Sectorconvenant in het raam van het Vlaamse werkgelegenheidsbeleid - Goedkeuring van 1 nieuwe sectorconvenant

Nadere informatie

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 AMENDEMENTEN

VLAAMSERAAD ONTWERP VAN DECREET. houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 1992 AMENDEMENTEN Stuk 15 (BZ 1992) - Nr. 5 ARCHIEF VLAAMSE RAAD TERUGBEZO~~GEN VLAAMSERAAD BUITENGEWONE ZITTING 1992 11 MEI 1992 ONTWERP VAN DECREET houdende de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor

Nadere informatie

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET OCMW Maaseik Monseigneur Koningsstraat 8 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AANGEPAST MEERJARENPLAN 214-22 IN FUNCTIE VAN BUDGET 218 Secretaris Raymond Corstjens wnd. Financieel beheerder Inge Hawinkel OCMW Maaseik

Nadere informatie