Nieuws van de afdeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuws van de afdeling"

Transcriptie

1 Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon Rabobank NL55RABO uitgave: juni-juli 2015

2 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Bijeenkomst over Babbeltrucs op vrijdag 19 juni j.l. 02 Tips om oplichting door babbeltrucs te voorkomen. 03 Het was een mooie reis naar Amsterdam op 22 mei j.l. 04 Nogmaals Wij(k)diensten voor al uw vragen. 05 Grote fietsdriedaagse op 18,19 en 20 augustus a.s. 06 Groot rik en jokerconcours in het Schooltje. 07 Een aantal geinige verhaaltjes. 08 Grote fietstocht op dinsdag 21 juli a.s. Bij slecht weer uitwijk naar 28 juli. 09 Bezoek aan de Biesbosch met de fluisterboot op vrijdag 24 juli a.s. 10 Zittingen van de Rabobank in de Stroming. 11 Nogmaals informatie van de formulierenbrigade. 12 KBO Brabant lanceert Ons Platform. 13 Ook dit jaar weer het Raboproject ter sponsoring van verenigingen. 14 Activiteiten de komende periode. 15 t Binnenhof 16 voor de thuisblijvers Colofon Het Nieuws van de Afdeling is een uitgave van KBO afd. Waspik en verschijnt 10 X jaar. Oplage ca Het Nieuws van de Afdeling wordt gratis bezorgd bij de leden en relaties van de afdeling. Redactie J. van Hooren en A. Smits. Foto s, C. Koster. Lay-Out, G. van Engelen. Redactie adres Geelgors 2A, 5165 TT Waspik. De contributie voor het lidmaatschap bedraagt 26,50 per jaar, waar bij voor degene die automatisch betalen een korting wordt verleend van 1,50. Lid worden kan vanaf de leeftijd van 50 jaar via een aanmeldingsformulier te verkrijgen bij het secretariaat. Opzeggingen van het lidmaatschap kan alleen schriftelijk voor 1 december voorafgaande aan het nieuwe verenigingsjaar dat op 1 januari begint. Ook verhuizingen en overlijden schriftelijk mede te delen aan het secretariaat. Secretariaat: adres: Postbus 54, 5165 ZH Waspik of Geelgors 2A 5165 TT Waspik. Telefoon Druk: Drukkerij DekoVerdivas BV Tilburg. Geheel of gedeeltelijk overname van artikelen en/of berichten is toegestaan, mits daarbij vermeld: Overgenomen uit Het Nieuws van de Afdeling.

3 Babbeltrucs worden steeds geraffineerder WASPIK - Diefstal of beroving door babbeltrucs komt steeds vaker voor. Zo n veertig geïnteresseerden waren vrijdagmiddag aanwezig in buurthuis t Schooltje in Waspik om van ervaringsdeskundigen te horen hoe misbruik wordt gemaakt van goed vertrouwen. KBO Waspik organiseerde de informatiemiddag om mensen tips te geven en alerter te maken. Aan de hand van een presentatie en voorbeelden uit de praktijk maakten Harry Balvers, wijkwerker bij Contour de Twern, en wijkagente Ann-Christien van der Geld duidelijk hoe geraffineerd babbeltrucs vaak in elkaar zitten. De verhalen werden door de aanwezigen herkend, zo bleek uit het bevestigend knikken en de verhalen. De aanwezigen kregen in t Schooltje uitleg over hoe daders te werk gaan en tips over hoe ze zelf geen slachtoffer hoeven te worden. KBO Waspik kijkt terug op een geslaagde middag. TIPS BIJ BABBELTRUCS De meeste mensen hebben goede bedoelingen, maar het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn als er een onbekende voor de deur staat. Het komt namelijk voor dat personen met minder goede bedoelingen een huis proberen binnen te komen door middel van een babbeltruc - oftewel smoesjes. DOE NOOIT ZOMAAR OPEN! Maak met uzelf de afspraak dat u niet opendoet zonder eerst te kijken wie er voor de deur staat. Kijk door het raam, deurspion en gebruik, indien aanwezig, de intercom. Als onbekenden in nood aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer. Doe, voordat u de deur voor een vreemde opent, een kierstandhouder op de deur (stevige variant van een deurkettinkje), zodat niemand de deur kan openen en u naar binnen kan duwen. Vraag wie de persoon is en wat deze komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112 Babbeltrucs en overvallen vinden niet alleen s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen. Dieven komen in alle vormen en maten voor en dragen vaak keurige pakken. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen kunt u niet per definitie vertrouwen. Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld). Laat vreemden geen gebruikmaken van uw toilet, maar verwijs ze naar een openbaar toilet. Wissel geen geld aan de deur.

4 Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u, terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen. Doe uw achterdeur op slot als u alleen thuis bent. Soms komt iemand via de achterdeur uw huis binnen, terwijl u bij de voordeur staat te praten. Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart. Kijk goed naar het uiterlijk van onbekende bezoeker(s), noteer dit voor de zekerheid. Probeer ook bij vertrek van onbekenden het kenteken van een eventueel voertuig te zien en te noteren. Twijfelt u achteraf over de oprechtheid van een bezoeker, of mist u goederen, bel dan 112 (als de dader nog in de buurt is), en doe aangifte. Laat spullen staan die door de oplichters zijn aangeraakt (bijvoorbeeld een peuk of het glas waaruit degene ge dronken heeft). BIJ EEN PINAUTOMAAT Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen af. Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld een bankbiljet of iets anders liet vallen. Denkt u dat het geld toch van u is? Stop dit dan in uw jaszak en niet in uw portemonnee. Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Berg uw geld en pinpas in aparte vakjes van uw portemonnee op. Bent u toch slachtoffer geworden? Blokkeer dan direct uw pinpas en doe aangifte bij de politie. Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening gehaald kunnen worden, is het verstandig om geld dat niet direct nodig is, van uw lopende rekening over te boeken naar een spaarrekening. Is uw pinpas of creditcard gestolen? Neem dan direct contact op met uw bank om de passen te blokkeren. Zo voorkomt u dat de dader geld kan opnemen met uw pas. Bel met de algemene meldlijn als de dader verdwenen is en bel met 112 als de dader nog in de buurt is! FILMPJES Op staan verschillende filmpjes die laten zien hoe babbeltrucs werken. Tik bij zoeken babbeltrucs in. Zoek dan bij de filmpjes Babbeltrucs van eenheid Rotterdam Dat is een mapje met 12 verschillende trucs.

5 Terugblik reis naar Amsterdam d.d. 22 mei j.l. Met een volle bus vertrokken we op 22 mei j.l. naar Amsterdam. Vol enthousiaste leden begonnen we aan onze jaarlijkse reis. Deze keer met het uitdrukkelijk doel, een rondvaart door Amsterdam en het bezoek aan het Rijksmuseum. Vooral het bezoek aan het Rijksmuseum had veel leden doen besluiten in te schrijven voor deze dag. Eerst gingen we naar Harmelen waar koffie gedronken werd in het Wapen van Harmelen, die er bij alle deelnemers goed inging en ook een 2de bakkie beviel goed. Toen ging onze chauffeur, Nico, die zo nu en dan een leuke grap vertelde niet rechtstreeks naar Amsterdam over de snelweg, maar reden we door het prachtige poldergebied tussen Utrecht en Amsterdam en via, via loodste hij ons toen naar de kade in Amsterdam waar de rondvaartboot al lag te wachten. Gedurende ruim een uur kregen we een groot deel van de Amsterdamse binnenstad te zien met zijn mooie gevels en pandjes, vaak mooi gerestaureerd. Hierna gingen we in colonne naar het Rijksmuseum waar de verwachting bij de deelnemers hoog was. Ook hierin werd niemand teleurgesteld en werd alle tijd genomen om de vele zalen die er waren door te wandelen en van kunst op hoog nivo te genieten. De meesten gebruikten ook zelf de lunch in het immense restaurant dat in het gebouw aanwezig was. Na nog enige tijd buiten genoten te hebben van de omgeving van het Rijksmuseum was toch het tijdstip van ongeveer half vijf aangebroken om de plaats van de bus weer op te zoeken. Ook dit had Nico goed aangegeven want allen waren op tijd op het goede punt. Op de terugweg gingen we bij Restaurant de Gouden Leeuw in Montfoort langs voor het diner. Na een aperitiefje zaten we snel aan een heel smakelijk diner, waar iedereen vol lof over was. Hierna zochten we de bus weer op om huiswaarts te keren, waarbij iedereen vol lof was over het gebodene deze dag. De activiteitencommissie, die dit uitstapje geregeld had kreeg in de bus nog een applaus voor het geboden programma. Wij(k)diensten Waspik: Voor al uw vragen Elke woensdagochtend en donderdagmiddag zijn de vrijwilligers van Wij(k)diensten (het voormalig Startpunt) Waspik aanwezig in de foyer van Den Bolder. Als u vragen heeft over bijvoorbeeld de nieuwe wet WMO 2015, aanpassingen in uw woning, hulp bij het huishouden, het vinden van geschikt vrijwilligerswerk, financiële vragen, de opvoeding van uw kinderen enzovoort bent u van harte welkom tijdens ons spreekuur. Samen met u gaan we dan op zoek naar een antwoord op uw vraag. We hebben intussen gemerkt dat sommige mensen liever onder vier ogen met ons praten en ook dat is natuurlijk mogelijk. We hebben hiervoor een aparte spreekkamer tot onze beschikking. We zijn ook telefonisch bereikbaar op het nummer: en per startpuntwaspik@gmail.com Hoe klein uw vraag ook is, kom gerust eens binnen lopen in Den Bolder op woensdag tussen uur of op donderdag tussen uur.

6 Fiets-3-daagse in Waspik De Fiets-3-daagse is dit jaar vernieuwd er zijn andere afstanden en we hebben speciaal voor de kinderen tot 10 jaar op dinsdag en donderdag een spannende kinderroute met een afstand tussen de 10 en 15 km. De Fiets-3-daagse vindt plaats op dinsdag 18 augustus, woensdag 19 augustus en donderdag 20 augustus Er zijn weer mooie routes gemaakt die naar alle windrichtingen voeren en de mooie weggetjes en plekjes van Brabant laten zien. De Fiets-3-daagse is toegankelijk voor zowel ouderen als jongeren, gezinnen of alleenstaanden. Iedereen die graag fietst kan meedoen. Ook mensen vanuit de regio verwelkomen wij. Mensen die van ver komen kunnen de fiets bij Den Bolder (start- en eindpunt) laten staan, zodat zij deze niet elke avond achterop de auto mee naar huis hoeven te nemen. De afstanden van de fiets-3-daagse zijn 15 km (di+do) 30 km- 45 km 60 km. De routes worden aangeboden op papier met een duidelijke routebeschrijving. Voor elke route is er onderweg gelegenheid voor een consumptie, een versnapering of om iets te bezichtigen. De starttijden voor de 60 km zijn van 9.00 tot uur, voor de 40 km van 9.00 tot uur en voor de 30 km van 9.00 tot uur. De uiterlijke aankomsttijd voor alle afstanden is uur. De voorinschrijving is geopend tot 8 Juni tot 18 juli, de kosten zijn dan 5,50. Daarna zijn de kosten 6,50. Ook is het mogelijk om 1 of 2 dagen te fietsen, de kosten zijn dan 3,50 per dag. Voor kinderen zijn de kosten 2,00 per dag met traktatie. De deelnemers starten en eindigen dagelijks bij Den Bolder in Waspik. Meer info: K.B.O. Waspik Organiseert Groot Rik en Joker concours In Buurthuis het Schooltje te Waspik de speeldata zijn: 16 September 30 September 14 oktober 28 oktober 11 november 25 november 9 december Aanvang steeds om uur Inleg 2,00 per keer U komt toch ook Want er zijn mooie prijzen te verdienen

7 Geinige verhaaltjes Moeder's oplossing Een koppel heeft ruzie gehad. De vrouw belt haar moeder en zegt: We hebben weer ruzie gehad, ik kom bij jou wonen. Nee schat, hij moet boeten voor zijn fouten. Ik kom bij jou wonen. De trein Een boer is op zijn land bezig als een man hem aanspreekt: Als ik over uw land mag lopen kan ik de trein van kwart over tien nog halen. Mag dat? Tuurlijk, geen probleem, zegt de boer. En als de stier u in de gaten krijgt haalt u de trein van 10 uur ook nog wel! Schoonmoeder Zit ik thuis, komt er opeens mijn buurman aanlopen en schreeuwt: Help, help! Ik vraag hem wat er is en hij zegt: Mijn schoonmoeder wil uit het raam springen! Ik zeg: Nou laat haar mooi springen. Maar hij zegt Dat is het hem juist. Ik krijg het raam niet open. Minnaars Juist voor het slapengaan, vraagt een man aan zijn jongere echtgenote: Schat, heb je voor mij nog andere minnaars gehad? Geen antwoord. Een lange, zeer lange stilte. Dan vraagt de man met gedempte stem: Slaap je schat? Nee, ik ben aan het tellen Geen benen Gerrit zit zonder benen in zijn rolstoel in een winkelcentrum vóór de Hema even uit te rusten. Hij heeft zijn pet afgezet en op zijn schoot gelegd. Komt er een man aan die een biljet van 20 euro in Gerrit s pet gooit en zegt: Alsjeblieft, koop daar maar een paar mooie schoenen van. Gerrit natuurlijk flink over de rooie. Even later komt zijn vriend eraan. Sjonge, wat zie jij er boos uit. Wat is er gebeurd? Gerrit vertelt het hele verhaal. Wat vervelend, zegt de vriend. Ik had het niet gepikt en die kerel direct een flinke schop onder z n kont gegeven. Als Gerrit dit hoort, slaan de stoppen bij hem helemaal door en rolt hij laaiend van woede naar huis. Zegt zijn vrouw tegen hem: Jeetje wat ben jij boos. Is er wat gebeurd? Gerrit vertelt haar het verhaal van de man met de 20 euro en de reactie van zijn vriend. Waarop zijn vrouw zegt: Nou zeg, jij bent ook snel op je teentjes getrapt. Nieuwe buren De familie De Beer heeft nieuwe buren gekregen in de flat naast hun. De eerste nacht krijgen ze een voorstelling van het stormachtige liefdesleven van het jonge paar, waar hun oren van klapperen. Ook de volgende vijf nachten kunnen De Beer en zijn vrouw geen oog dicht doen. Ten einde raad gaat mevrouw De Beer naar haar buurvrouw: 'Kunt u 's nachts niet wat rustiger doen, deze flats zijn zo gehorig.' `Tuurlijk, dat beloof ik u,' zegt de jonge buurvrouw. `Trouwens, in het weekend is het beslist rustig, want dan komt mijn man namelijk terug uit het buitenland.' Grote fietstocht op dinsdag 21 juli a.s. Op dinsdag 21 juli a.s. gaan we weer een grote fietstocht maken. We vertrekken om uur vanuit den Bolder, waarbij we een mooie route zullen rijden met onderweg een koffiepauze en gelegenheid voor lunch. De tocht zal ongeveer 35 tot 40 km lang zijn. Doel is om ongeveer uur weer terug te zijn bij den Bolder. Opgeven is niet nodig, want we vertrekken gewoon om uur met degenen die er zijn op dat moment. Bij slecht weer op 21 juli houden we de tocht op 28 juli. Zelfde plaats en tijd. U dient zelf een lunchpakket mee te nemen.

8 Zittngen van adviseur van de Rabobank in de Stroming. Wist U dat als U een adviseur van de Rabobank wil spreken dit toch eenvoudig kan, als U niet naar Sprang-Capelle of Waalwijk naar de bank kan of wil. Elke 2 weken houdt Maurice de Borst, adviseur bij de Rabobank, zittng in de Stroming, in de Kerkstraat, om vragen die U heeft met U te bespreken. Om precies te zijn elke vrijdagmorgen van 8.30 uur tot uur in de even weken voor 2015: week 28, 30, 32, 34, 36, 38, 40, enz. Wist U trouwens ook dat als u met acceptgiro s werkt, u met één telefoontje naar de bank nummer: u een aantal portvrije enveloppen thuisgestuurd krijgt om deze, na ondertekening, naar de bank te verzenden. Boottocht op 24 juli met fluisterboot vanuit Vissershang in Hank. Bij voldoende deelname gaan we vanuit Vissershang in Hank een tocht maken met de fluisterboot de Biesbosch in. We vertrekken 24 juli om uur vanuit Vissershang voor een vaar/wandeltocht naar de Biesbosch. De duur is 2.5 uur, waarbij aan boord koffie/thee aangeboden wordt met een Biesboschflap. Met deze boot kunnen we beter de kleinere kreken invaren en ziet U dingen die op de grotere tochten niet mogelijk zijn. Een tocht met de fluisterboot is een geheel nieuwe ervaring en de moeite waard om het een keer mee te maken. Er zijn wel wat kosten aan verbonden. De kosten bedragen 15.- per persoon. Daarvoor wordt U opgehaald om uur bij den Bolder, voor vervoer naar Vissershang en terug, de tocht van ongeveer 2.5 uur varen met de boot met aan boord koffie met wat lekkers. Belangstelling: Vul dan onderstaande strook in en geef die vóór 10 juli af bij de secretaris, Geelgors 2A met daarbij de bijdrage ad 15.- Ondergetekende.. Adres.. Geeft zich op voor tocht met fluisterboot op 24 juli a.s. en sluit bijdrage ad 15.- hierbij in.

9 t Binnenhof Na lang wachten en hard werken, was het eind mei dan zover. Het Rabobank gebouw ging weer Het idee van Ingrid Holman werd gekozen tot het project dat mocht worden gerealiseerd in het oude bankgebouw. Er werd een stichting gevormd om de verbouwing en inrichting, maar ook het beheer van het pand te beheren. Het stichtingsbestuur kwam regelmatig bijeen om over de indeling en sfeer van het project te vergaderen. Enkele aannemers werden ingehuurd om het grove werk vorm te geven. Als laatste ging Frank Holman met vrijwilligers aan het werk om de winkelgeveltjes te plaatsen en de wanden en vloeren af te werken. De winkeliers zorgden zelf voor hun interieur en inrichting van hun winkel. Met het doorknippen van een lint gevolgd door enkele knallen met veel confetti werd het Binnenhof op vrijdag 29 mei officieel geopend. Aansluitend openden de winkeliers hun deuren en konden de genodigden een kijkje nemen. Op zaterdag 30 mei was het pand na ruim 2 jaar weer open voor het publiek. De open dag werd door velen bezocht. Enkele Waspikse ondernemers schonken het Binnenhof een reusachtige plantenbak die voor het gebouw staat. Buiten treffen we alleen de pinautomaat van de Rabobank aan. De sfeer binnen gecombineerd met de industriële uitstraling herinneren ons niet meer aan een bankgebouw. Alles is compleet veranderd en aan het plein is naast de winkels ook een coffeecorner te vinden. In deze koffiehoek bent u van harte welkom om een kopje koffie of thee te drinken. Neem plaats aan de tafel en u kunt er tevens genieten van iets lekkers erbij of een lekker belegd broodje. De stichting nodigt u hierbij uit om met eigen ogen het prachtige resultaat te komen bekijken.

10 Hulp nodig bij het invullen van formulieren? Hulp nodig bij het opruimen van uw administratie? De Formulierenbrigade Waspik (FBW) helpt graag en gratis! Maar ook wij, de leden van de FBW, kunnen inmiddels wel wat hulp gebruiken! Er zijn in de afgelopen vier jaar al heel wat mensen geholpen. En dankzij de uitstekend werkende mond-op mond-reclame weten ook steeds meer nieuwe cliënten ons te vinden. Daar zijn we blij mee! We willen altijd iedereen zo snel mogelijk helpen. Dat is wel eens lastig met al die volle agenda s tegenwoordig. Vandaar dat wij ons team uit zouden willen breiden. Houdt u zich graag met administratieve zaken bezig? Vindt u het nog leuker als u weet dat u hiermee iemand ook echt helpt? Aarzel dan niet en bel voor meer informatie naar het telefoonnummer van de FBW: of neem contact op met Carla Meijs, de coördinator, via de mail van de FBW. Nog even alle wetenswaardigheden over de FBW op een rijtje voor de lezers/lezeressen die dat zo even niet paraat hebben: - Het FWB-team: Carla Meijs, Nelleke van der Dussen, Annelies van Gilst, Marcel Berendse. (Hopelijk komen er binnenkort een of twee nieuwe collega s bij!) - U kunt ons bellen, mailen of langs komen op het spreekuur: Telefoonnummer: (krijgt u het antwoordapparaat: spreek duidelijk uw naam en telefoonnummer in, dan wordt u terug gebeld). Spreekuur iedere donderdagmiddag in Den Bolder van uur. Mailadres: formulierenbrigadewaspik@gmail.com - De hulp is bedoeld voor mensen in Waspik en Sprang-Capelle. - Zowel het invullen van formulieren als het opruimen van uw administratie is gratis. - Kunt u niet naar het spreekuur komen, dan komen twee leden van de FBW gewoon bij u thuis! Aarzel niet, wilt u lid van het team worden of heeft u hulp nodig: bel de Formulierenbrigade Waspik. KBO-Brabant lanceert Ons Platform Vanaf vandaag kunnen de ruim leden van KBO-Brabant gebruik maken van Ons Platform, een online platform ontwikkeld door Cubigo. KBO-Brabant lanceert hiermee een uniek platform voor senioren in Brabant, waarbij gebruiksgemak op internet voor iedereen voorop staat. Ons Platform is een digitaal bureaublad dat is afgestemd op de behoeften van senioren. KBO-Brabant heeft dit platform ontwikkeld om het gebruik van internet op zowel een computer als een tablet te vergemakkelijken. Daarbij is het een nieuw communicatiemiddel waarmee de Afdeling op een snelle manier leden kan bereiken en informeren.

11 Iedereen die dit wil kan Ons Platform gebruiken. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, moet men echter lid zijn van KBO-Brabant. KBO-Brabant wil het platform de komende periode samen met u vorm geven en streeft ernaar zoveel mogelijk senioren gebruik te laten maken van de mogelijkheden binnen Ons Platform. In deze brief wordt u geïnformeerd over het aanbod van KBO-Brabant. Ons Platform biedt de volgende voordelen: Voor leden Door de intuïtieve opzet en eenvoudig gebruiksgemak door iedereen te gebruiken. Zelfstandig het internet op binnen een veilige omgeving. Altijd in contact met vrienden, (klein)kinderen en mantelzorger door middel van berich ten of videobellen. Toegang tot de digitale Ons, contactsite Groet & Ontmoet, nieuws en de activiteiten kalender van de lokale KBO-Afdeling en KBO-Brabant. Middel dat langer zelfstandig thuis wonen ondersteunt. Toepassingen hiervoor zijn reeds aanwezig op het platform. Uitbreiding volgt in overleg met de Kringen en Afdelin gen. Het platform is gratis en kan op elk computersysteem gebruikt worden. Voor Afdelingen Een korte lijn in de communicatie met de leden, waardoor u hen direct kan informeren over activiteiten of belangrijke ontwikkelingen. Kortom, een extra communicatiemiddel. Vanwege deze korte lijn uitstekend in te zetten als informatiemiddel bij de belangenbe hartiging in uw gemeente. Vanwege de digitale mogelijkheden, eenvoudig in te zetten in de samenwerking met gemeente, welzijnsdiensten of zorgaanbieders. Introductie en ingebruikname Ons Platform Ons Platform wordt Brabantbreed geïntroduceerd door middel van persberichten voor de Brabantse media zoals dagbladen, Omroep Brabant, de lokale omroepen en de lo kale nieuwsbladen. Ten behoeve van de Afdelingsbladen wordt een beknopt artikel aan de redacties aan geboden. In juni wordt in Ons een bericht aan de introductie van Ons Platform gewijd. Op is een pagina ingericht met meer informatie over Ons Platform en doorverwijzingen naar online registratie en de app. Op deze manier maken wij het inloggen en registreren zo gemakkelijk mogelijk. Ondersteuningsmogelijkheden Ten behoeve van de leden komen (digitale) handleidingen ter beschikking. Deze handleidingen worden samengesteld voor zowel ios (ipad) als Android (o.a. Samsung) systemen. De handleidingen kunnen gebruikt worden voor zowel introductiecursussen voor de tablet als voor instructies hoe Ons Platform gebruikt kan worden. De handleidingen zijn begin juni gereed en komen digitaal beschikbaar voor alle Afdelingen. Er volgen train de trainerprogramma's in de regio. In juni wordt gestart met de eerste trainingen, deze trainingen zijn bedoeld voor de Afdelingen en Kringen die op korte termijn actief aan de slag willen met Ons Platform. In de tweede helft van augustus wordt de training herhaald. Informatie aan Kring- en Afdelingsbesturen Er wordt ingespeeld op de behoefte van Kring- en Afdelingsbesturen aan informatie over de mogelijkheden van Ons Platform. Op verzoek kan reeds op korte termijn op Kringniveau een informatiebijeenkomst voor bestuurders worden georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn interactief. Samen met de bestuurders wordt nagegaan hoe het beste op vragen kan worden ingespeeld.

12 Helpdesk Voor alle technische vragen met betrekking tot Ons platform wordt een helpdesk ingericht. Alle Afdelingen kunnen hiervan gebruik maken. De helpdesk is te bereiken via of Overige informatie Wij houden u voortdurend op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen. Wilt u zich aanmelden voor de eerste trainingen in juni, reageert u dan op dit bericht. Wilt u direct aan de slag, dan regelen wij dat er voor uw Kring of Afdeling een plaats komt op Ons Platform. Om in de toekomst een cursus vanuit uw Afdeling te ondersteunen zijn er desgewenst leen tablets beschikbaar. VOOR DE THUISBLIJVERS Tijdens de maand augustus, wanneer de meesten met vakantie zijn, vindt de KBO, dat we toch iets moeten organiseren voor de thuisblijvers. Ons oog is gevallen op een bezoekje aan de kunstenares Josien Broeren. Niet alleen om te gaan kijken maar ook zelf bezig te zijn, met iets te beschilderen. Haar beschilderingen van kopjes en schaaltjes zijn vrolijk. De middag zal plaatsvinden op 25 augustus. De bijdrage is koffie en thee inbegrepen ook uw eigen geschilderde kopje krijgt U mee naar huis. Om alles goed te laten verlopen, willen wij U vragen zich van tevoren op te geven bij: Cissy de Bruijn of Ineke Ruygt of Bij aanmelding zullen wij, als u op eigen gelegenheid gaat het adres doorgeven.

13 Rabobank Clubkas Campagne. Rabobank De Langstraat draagt het verenigingsleven in de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk een warm hart toe. Daarom introduceren we de Rabobank Clubkas Campagne. Wat is de Rabobank Clubkas Campagne? De basisgedachte van de campagne is dat leden van Rabobank De Langstraat inspraak krijgen op de verdeling van een gedeelte van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar het lokale verenigingsleven. Leden van Rabobank De Langstraat kunnen hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld krijgt deze vereniging of stichting. Eind juni ontvangen verenigingen en stichtingen, die aan de voorwaarden voldoen, een uitnodiging om zich aan te melden voor de Rabobank Clubkas Campagne. Welk bedrag is er beschikbaar In 2014 is er een bedrag beschikbaar van ,-. Rabobank De Langstraat heeft ongeveer leden. Ieder lid krijgt vijf stemmen om te verdelen. Dit betekent dat ieder lid minimaal 5,80 mag verdelen. Het is dan ook in het belang van de vereniging/stichting om zoveel mogelijk stemmen te werven. Rabo Clubkas Campagne Wat kunnen clubleden doen om te steunen? Voor verenigingen en stichtingen die deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne, zijn promotiematerialen ontwikkelt om de campagne bij hun eigen leden onder de aandacht te brengen. Als clublid kun je in je eigen omgeving, bijvoorbeeld bij familie, vrienden en kennissen informeren of zij lid zijn van Rabobank De Langstraat en zo ja, vragen of zij op jouw vereniging willen stemmen. Elke stem telt! Hoe werkt het stemmen precies? Onze leden ontvangen vlak voor de stemperiode een brief met een unieke persoonlijke code waarmee zij kunnen stemmen. Via deze website kunnen de leden tijdens de stemperiode hun stem(men) uitbrengen op de vereniging/stichting van hun voorkeur. Rabobank De Langstraat is een coöperatie met leden. Onze klanten die lid zijn, kunnen hun stem uitbrengen. Bent u nog geen lid? Vraag hier het lidmaatschap aan bij Rabobank De Langstraat. Wanneer is de stemperiode? De stemperiode voor een sponsorbijdrage voor 2015 start op 25 september 2014." KBO Waspik heeft vorig jaar 560 euro gekrgen door op de KBO te stemmen. In het volgende afdelingsnieuws komt de procedure te staan. Groet, Jan

14 Lezen met een glimlach. Gipsbeen. Twee slordig uitziende jongeren zitten verveeld uit het treincoupéraampje te kijken als er een non binnen komt. Ze leunt op een stok want haar ene been zit in het gips. Een van de punkers biedt haar zijn zitplaats aan en vraagt op het gipsbeen wijzend: Enne, hoe komt dat nou? Uitgegleden in de badkuip, zegt de non. Oh, zegt de punker en vraagt vervolgens aan zijn maat; Weet jij wat een badkuip is? De ander haalt zijn schouders op. Geen idee. Moet je mij niet vragen, ik ben niet katholiek. Hoefijzer. Een bisschop komt op bezoek bij een pastoor en ziet boven de buitendeur van de pastorie een hoefijzer hangen. Verbaasd vraagt hij: Daar gelooft u toch niet in? Natuurlijk niet, eminentie, antwoordt de pastoor, Ik ben ervan overtuigd dat het ook geluk brengt, als je er niet in gelooft. Gedicht. Er zullen altijd handen zijn die je willen dragen. En armen waar je veilig bent. En mensen die zonder vragen, zeggen dat je welkom bent.( Toon Hermans). Limerick. Een ijv rige koster in Muiden, kan prachtig de kerkklokken luiden. Het mooiste luidt hij bij een trouwerij: dat trekt dus naar Muiden veel bruiden. Getrouwd. Een man komt met zijn vriendin in een hotel en vraagt een tweepersoonskamer. Bent U getrouwd? vraagt de receptioniste. Ja hoor, is het antwoord Allebei. Aktiviteiten voor de komende periode. Op 29 juni zijn een 10 tal personen vertrokken voor de 5 daagse reis naar Duitsland. Op 24 juli gaan we met de fluisterboot vanuit Vissershang in Hank naar de Biesbosch. Met de fluisterboot kom je in kreken waar je met de gewone rondvaartboot niet komt. Het programma met aanmelding treft u elders in dit Afdelingsnieuws aan. Op dinsdag 25 augustus wordt er voor de thuisblijvers een programma gemaakt waar diegenen aan mee kunnen doen die niet op vakantie gaan. Het programma treft u elders aan in dit Afdelingsnieuws. Datum, tijdstip, plaats van handeling, enz. treft u ook elders in dit Afdelingsnieuws aan. Op vrijdag 18 september organiseren we nog éénmaal een bezoek aan het Overdiep, nu het werk zo goed als klaar is. Dit bezoek zal gecombineerd worden met een vaartochtje over het oude Maasje. Het uitgewerkte programma treft u in een volgende Afdelingsnieuws aan. Op vrijdag 2 oktober vieren wij de dag van de ouderen. Het wordt lachen geblazen met de cabaretvoorstelling Computerperikelen rond de boerderij. Ook hierover meer in een volgende Afdelingsnieuws. Noteer alvast die datum vanaf uur. Op vrijdag 27 november hebben we weer onze jaarlijkse St Nikolaasbingo Op vrijdag 11 december weer onze Kerstviering. Zoals jullie kunnen lezen weer een heel programma voor de komende periode.

15 Onze organisatie Bestuur: Voorzitter: Dhr. A. Smits Sch. Hooglanderstraat 39 tel: Vice voorzitter Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: Secretaris Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: jctvanhooren@home.nl Penningm. Dhr. K. Koster Poolsestraat 55 tel: e secretaris Mw. I. Ruygt Chopinlaan 1 tel: e penningm. Mw. C. de Bruyn de Roonlaan 23 tel: Leden: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 3 tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Onze ouderenadviseurs Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Dhr. B. de Graauw tel bertdegraauw46@gmail.com Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze belastingpapieren invullers Dhr. B. de Graauw tel: bertdegraauw46@gmail.com Mw. C de Bruyn tel: cissydebruyn@wxs.nl Cliëntondersteuning Dhr. K. Koster tel: kbokoster01@home.nl Onze activiteitencommissie: Mw. W. Hooymayers Overdiepse kade 3 tel: voorzitter Dhr. J. van Hooren Geelgors 2 A tel: Mw. J. van Riel Burgm. Couwenbergstraat 18 tel: Dhr H. van Zon Leeuwerik 45 tel: secretaris: harrie.vanzon@ziggo.nl Dhr. C. Bink van Duvenvoordestraat 25 tel: Coördinatie tafeltje dekje: Mw. A. De Bont tel: Onze vaste activiteiten: Maandagmiddag Sjoelen in t Schooltje Informatie Mw. R. Lodewijks tel: Maandagmiddag Bridgen in Bartholomeushof Informatie J. Kamp tel: Maandagmiddag Koor Zang en Vriendschap Informatie Dhr. J. Verschuren tel: Dinsdagmorgen Fitness in centr. fysiotherapie Informatie Mw. C. Gennesen tel: Dinsdagmiddag Schilderen in Den Bolder Informatie Mw. Van Gils tel: Woensdagmorgen Countrydansen in Den Bolder Informatie Mw. C. Gennesen tel: Woensdagmiddag Koersbal in 't Schooltje Informatie Dhr. J. v.d. Pluym tel Donderdagmorgen Meer bewegen in Den Bolder Informatie Mw. R. van Riel tel: Donderdagmiddag Jeu des Boules Informatie Dhr. H. van Zon tel: Elke zondag Kaarten in de Stroming In Waspik Gelieve bij verhuizing, vertrek, overlijden, of opzegging lidmaatschap dit schriftelijk aan het secretariaat kenbaar te maken.

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren

Ons Seniorennieuws. Senioren Vereniging Waspik. Een maandelijkse uitgave van. Lid van. Postbus 54, 5165 ZH Waspik. magazine voor senioren Ons Seniorennieuws uitgave: februari 2018 magazine voor senioren Een maandelijkse uitgave van Senioren Vereniging Waspik Lid van Postbus 54, 5165 ZH Waspik Met deze aanpassingen kunnen we weer een

Nadere informatie

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155

Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Secretariaat Gluckstraat 49 tel.06 4755.09.12 Rek.nr.: IBAN NL88 INGB 0000 66 17 22 Juni 20155 Voorjaarsreisje. Beste leden voor ons voorjaarsreisje op woensdag 24 Juni zijn nog plaatsen open,voor die

Nadere informatie

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar

Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Samen bankieren Omdat u er niet alleen voor staat Een aandeel in elkaar Leeswijzer Handige hulpmiddelen om zelfstandig te bankieren: 3 - Geld opnemen 3 - Rabo Internetbankieren en de Rabo Bankieren App

Nadere informatie

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar

Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat. Een aandeel in elkaar Het Particulieren Mobiel Adviesteam bij u thuis! Uw Rabobank dichtbij en betrokken. Alleen in een ander jasje. Rabobank De Langstraat Een aandeel in elkaar Voorwoord Directie Rabobank De Langstraat verandert

Nadere informatie

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde

Info. Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten. Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Info Aanraken, knuffelen en meer... Informatie voor cliënten Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Inhoud INHOUD 1. Waar gaat het over 3 2. Aanraken 4 3. Hoe noem jij dat? 5 4. Baas over

Nadere informatie

Babbeltrucs en Woninginbraken

Babbeltrucs en Woninginbraken Babbeltrucs en Woninginbraken Twan Hoeks Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen Ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar

Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken. Ook als u extra hulp nodig heeft. Een aandeel in elkaar Rabobank Utrecht, partner voor bankzaken Ook als u extra hulp nodig heeft Een aandeel in elkaar 1875 RABO_Folder_A5_WEL-schreef.indd 1 01-05-15 13:45 De Rabobank, uw partner bij bankzaken Soms is het lastig

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: mei 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering van 1 mei.

Nadere informatie

Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen?

Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen? OPMAAK BR OUDEREN correctie 12 9 2 12-09-2006 13:20 Pagina 1 Oplichting aan de deur... Wat kunnen we er aan doen? OPMAAK BR OUDEREN correctie 12 9 2 12-09-2006 13:20 Pagina 2 Een keurige heer verschijnt

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105 Hudsonhof Activiteitenlijst september 2015 1 Belangrijk nieuws!! Tip 1 Op maandag 14 september is er een gratis

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

mei 2015 Lekker spelen in de zandbak

mei 2015 Lekker spelen in de zandbak / mei 2015 De laatste periode van het schooljaar is al weer aangebroken. We hopen, dat iedereen genoten heeft van de meivakantie en dat alle moeders verwend zijn op moederdag. In de school is er behoorlijk

Nadere informatie

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips

Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips. Welkom. Dorpsoverleg. De Rips Politie Gemert-Bakel Ad Rijnen, Wijkagent Bakel, Milheeze, De Rips Welkom Dorpsoverleg De Rips 1 De mens lijdt het meest door de dingen die hij vreest Praktische tips en informatie wat te doen bij overlastsituaties

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: september 2015 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Overdenking bij het overlijden

Nadere informatie

Tips. Senioren & Veiligheid

Tips. Senioren & Veiligheid Tips Senioren & Veiligheid 2 3 Tips Veilig met financiën Tips Veilig pinnen Geef nooit uw eigen pinpas en pincode aan iemand mee, als u zelf niet meer in staat bent om te pinnen of geld te halen. Ook niet

Nadere informatie

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij

Elke middag loopt Fogg van zijn huis naar de Club. Om een spelletje kaart te spelen. Er wordt altijd om geld gespeeld. En als Fogg wint, geeft hij Rijk Phileas Fogg is een vreemde man. Hij is erg rijk. Maar niemand weet hoe hij aan zijn geld komt. Een baan heeft hij namelijk niet. Toch woont hij in een groot huis, midden in Londen. In zijn eentje.

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort.

Wat? Ambers mond valt open. Krijg ik dertigduizend euro? De notaris knikt. Dat klopt. Gefeliciteerd. Liz weet ook niet wat ze hoort. Een erfenis Dag dames, kan ik iets voor u doen? Amber kijkt Liz even aan en zegt dan: Ik heb hier een afspraak met de notaris. Mijn naam is Amber Overgauw. De vrouw kijkt op haar beeldscherm. Ik zie het,

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: november 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Vanuit de bestuursvergadering

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank 1565.21.466 uitgave: mei 2014 Volgorde artikelen in dit Afdelingsnieuws 01 Vanuit de bestuursvergadering van 9

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op.

Oefenzinnen module 1. Oefenzinnen module 2. Luister goed en schrijf de zin op. Oefenzinnen module 1 1. Ik schrijf me in bij de gemeente. 2. Wat is uw nieuwe adres? 3. Naar welke woonplaats verhuis jij? 4. Ik heb de Nederlandse nationaliteit. 5. Ben jij getrouwd of gescheiden? 6.

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Fietsparkeren in Leiden

Fietsparkeren in Leiden Fietsparkeren in Leiden peiling Leids JongerenPanel Colofon Serie Statistiek 2011 / 12 Gemeente Leiden Afdeling Strategie en Onderzoek, BOA Postbus 9100, 2300 PC Leiden E-mail: boa@leiden.nl Website: www.leiden.nl/jongerenpanel

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief:

Wist je dat... Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Opvoedwinkel Twinkeltje maart 2015 In deze nieuwsbrief: Wist je dat... Thema's en cursussen in maart Lezersvraag: "Moet ik mijn zoon verplichten met andere kinderen te spelen?" Mamatijd Moeders

Nadere informatie

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/

De artikelen op deze pagina kunt u overigens ook altijd digitaal raadplegen op onze website: http://www.oosterhout.nl/nieuws/artikelen-weekblad/ Bekendmakingen via e-mail ontvangen? Wist u dat u de bekendmakingen op deze pagina ook wekelijks per e- mail kunt ontvangen? U kunt zelf bepalen welke bekendmakingen u wenst te ontvangen, door een postcodegebied

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of

Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: of of Organisatie Opgeven en algemene informatie bij Martha en Toon Roks, Thornerstraat 48, tel: 381995 of 06.34204870 of 06.43753307 fietsdagtocht donderdag 27 juni wandeltocht woensdag 10 juli opening de Achtertuin

Nadere informatie

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus

Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus kindvriendelijkgoor@gmail.com www.kindvriendelijkgoor.nl kindvriendelijkgoor.facebook.com mei/juni 2015 Van dinsdag 11 augustus t/m vrijdag 14 augustus Is er weer jullie leukste week van het jaar het kinderkamp!!!

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4

Seniorenvereniging. KBO Borkel & Schaft. Om te Weten april 2016 #4 Seniorenvereniging KBO Borkel & Schaft Om te Weten april 2016 #4 www.kbo-valkenswaard.nl Vanaf 12-april, dinsdagmorgen Jeu de Boules Vanaf 13 april, woensdagmiddag Fietsen Vrijdag 29 april Eten in D n

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013

Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Computer Hulp Geldrop Cursussen Workshops Overige activiteiten 2012-2013 Tournooiveld 10 5663 EA Geldrop Tel. 040-2861213 Doelstelling van de Stichting Senior Computer Hulp Geldrop. De stichting heeft

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid

Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting. Senioren & Veiligheid Babbeltrucs en Financiële Uitbuiting Senioren & Veiligheid Maatschappelijke ontwikkelingen Dubbele vergrijzing: Grote toename van ouderen en ouderen worden ouder Toename aantal alleenstaande ouderen Toename

Nadere informatie

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is?

Ivonne Bressers: Dank je wel. Rob Kleijs: Ivon, Kun je nog eens uitleggen wat het Usher Syndroom is? 100 Col 's beklimmen in 40 dagen met een totale afstand van 4100 kilometer. Eddy Driessen uit Arnhem wil die tocht gaan afleggen en dat doet hij voor zijn plezier maar ook voor het goede doel. Namelijk

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Hoe voorkom je diefstal op reis.

Hoe voorkom je diefstal op reis. Hoe voorkom je diefstal op reis. Diefstal op reis, dit is iets wat we liever niet willen overkomen wanneer we in het buitenland zitten. Toch gebeurt het. Ik kan me nog goed herinneren dat ik een jaar geleden

Nadere informatie

Ria Massy. De taart van Tamid

Ria Massy. De taart van Tamid DE TAART VAN TAMID Ria Massy De taart van Tamid De taart van Tamid 1 Hallo broer! Hallo Aziz! roept Tamid. Zijn hart klopt blij. Aziz belt niet zo dikwijls. Hij woont nog in Syrië. Bellen is moeilijk in

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

In je kracht. Werkboek voor deelnemers

In je kracht. Werkboek voor deelnemers In je kracht Werkboek voor deelnemers Uitleg Mijn toekomst! Benodigdheden: Werkblad Mijn toekomst! (je kunt het Werkblad meegeven om thuis na te lezen, maar dit is niet noodzakelijk) Voor iedere deelnemers

Nadere informatie

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school.

Protocol gedrag. Recht op veiligheid Iedere leerling heeft recht zich veilig te voelen in de klas en in de school. Protocol gedrag Een goede school heeft geen pestprojecten nodig, of anders gezegd: doet dagelijks een pestproject, mits zij zich er steeds van bewust blijft welke processen in de groepsvorming een belangrijke

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: juni-juli 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: februari 2016 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Gedicht Winter 2 Toch nog even Carnavalsbingo

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 05 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst oktober 205 Belangrijk nieuws!! Lichamelijke beweging Een bewegingsagoog is aanwezig

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst.

Wat mevrouw verteld zal ik in schuin gedrukte tekst zetten. Ik zal letterlijk weergeven wat mevrouw verteld. Mevrouw is van Turkse afkomst. Interview op zaterdag 16 mei, om 12.00 uur. Betreft een alleenstaande mevrouw met vier kinderen. Een zoontje van 5 jaar, een dochter van 7 jaar, een dochter van 9 jaar en een dochter van 12 jaar. Allen

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

Huiselijk geweld. Casus 1:

Huiselijk geweld. Casus 1: Huiselijk geweld Casus 1: Jonge vrouw, 32 jaar, meldt zich bij de huisarts. Ze is getrouwd en de man van deze vrouw is ook uw cliënt. Ze hebben 3 kinderen van 6-3 en 1 jaar. Ze heeft duidelijke zichtbare

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

de week van de contacten met Sofie op de koffie

de week van de contacten met Sofie op de koffie Week tegen de eenzaamheid 26 september tot en met 5 oktober De Langste Eettafel van Nederland de week van de contacten met Sofie op de koffie Programma: Het kan goed zijn om eens stil te staan bij de Week

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze?

Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Workshop C Waarom is stemmen belangrijk en hoe maak ik mijn keuze? Korte omschrijving workshop In deze workshop ontdekken de deelnemers

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015

Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof 1-9 1057 KP Amsterdam Tel: 020 2334105. Hudsonhof Activiteitenlijst april 2015 Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof Hudsonhof -9 057 KP Amsterdam Tel: 020 233405 Hudsonhof Activiteitenlijst april 205 Lichamelijke beweging Een beweegoloog is aanwezig op woensdag en vrijdagmiddag

Nadere informatie

Nieuws van de afdeling

Nieuws van de afdeling Nieuws van de afdeling KBO Waspik Postbus 54, 5165 ZH Waspik Telefoon 0416-311629 Rabobank NL55RABO 0156521466 uitgave: oktober 2015 Artikelen in dit Afdelingsnieuws 1 Terugblik op een zeer geslaagde ouderenmiddag

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 2 De Wet maatschappelijke ondersteuning 13 Ben je ouder dan 18 jaar? Woon je in je eigen

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6

Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Hoofdstuk 6 Extra spreekopdrachten 1 tot en met 6 Uw antwoorden bij de opdrachten 1 tot en met 6 moeten kort zijn. U hebt 20 seconden spreektijd. Soms staan er plaatjes of een stukje tekst bij de opdracht.

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015

Fietsvakantie 2015. De Schakel Uitwaaien op Texel. woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Fietsvakantie 2015 De Schakel Uitwaaien op Texel woensdag 24 juni 2015 t/m zondag 28 juni 2015 Volg ons door tijdens de fietsvakantie elke dag ons verslag te lezen op: www.deschakelamstelveen.nl Het programma

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt

In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt In 7 stappen naar een opgeruimd huis Hoe je op een makkelijke manier je opruimachterstanden inloopt Ben jij zo iemand die actief is en veel interesses heeft en daardoor ook veel bezigheden en spullen heeft?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4

Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 16 maart 2016 NR.4 AGENDA Vrijdag 17 maart Speelgoedochtend groepen 1/2 Zaterdag 18 maart Tuinochtend;

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6, maart 2011

Nieuwsbrief 6, maart 2011 Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Nieuwsbrief 6, maart 2011 Steeds beter op de kaart Na de presentatie van de glossy in september is er weer genoeg gebeurd. In de gemeente Lopik is in

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie