HUISREGLEMENT. Versie 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISREGLEMENT. Versie 1"

Transcriptie

1 0 HUISREGLEMENT Versie

2 ( augustus 0) Inhoudsopgave: Organisatie.... Verenigingsstructuur.... Hoofdbestuur.... Commissie.... Organogram... Rooster van aftreden... Toezicht... Gedragsregels... Ten aanzien van de leden.... Vervolg opleidingen... Halreglement klimvereniging Friends and Nuts. (versie: )... Contributie.... Tarieven.... Tariefgroepen..... Lid worden na gast-klimmen..... Formulieren.... Betalingen en registratie.... Vrijstelling contributie Blessure.... Lidmaatschap opzeggen:... Klimvaardigheid bewijs... 0 Klachten en de klachtencommissie... 0 Appendix Formulieren.... Halreglement.... Gastklimmers en groep formulier.... Lidmaatschap.... Machtiging automatische incasso.... Nota.... Declaratie...

3 ( augustus 0) Organisatie. Verenigingsstructuur De vereniging werkt met een beperkt hoofdbestuur bestaande uit: voorzitter, penningmeester, secretaris en maximaal leden en een aantal taakgerichte commissies. Er zijn type commissies. Structurele en projectmatige commissies afhankelijk van de taak die betreffende commissie heeft.. Hoofdbestuur Het hoofdbestuur vergadert minimaal 0 x per jaar. Taken van het hoofdbestuur zijn voornamelijk strategisch van aard, bewaakt processen en speelt in op gemeentelijke en landelijke beleidsontwikkeling. Taken van het hoofd bestuur zijn o.a. - Communicatie met La Vita Sana - Opbouwen en onderhouden netwerk - Bewaken financiën o Innen contributie o Genereren extra inkomsten (subsidies, sponsoring, enz.) o Financiële verplichtingen als huurder o Jaarrekening opstellen - Bewaken voortgang activiteiten diverse commissies - Vaststellen beleid. Commissie Een commissie is taakgericht en heeft een duidelijke doelstelling en taakafbakening. Een commissie kan structureel of projectmatig zijn afhankelijk van haar werkzaamheden. Commissies zoals Opleiding, activiteiten, enz. zijn structureel gezien dit doorlopende zaken zijn. Comm. Huisreglement echter is projectmatig gezien de eindigheid van de werkzaamheden. De commissie bepaald haar eigen werkwijze mits deze niet conflicteert met de belangen en het beleid van de vereniging. Iedere commissie benoemt een primus inter pares (eerste verantwoordelijke) die als aanspreekpunt fungeert en rapporteer aan het hoofdbestuur.

4 ( augustus 0). Organogram Hoofdbestuur: Voorzitter Secretaris Penningmeester Maximaal leden Structurele Commissie s opleidingen activiteiten klachten kascontrole toezicht Huisregleme nt euregio Project Commissie s Bestuur / commissie Naam Funktie / taak Status Duur - tot bestuur Ger Schmetz voorzitter bestuur Theo Ververgaert penningmeester bestuur Remco van Eijndt secretaris kascontrole Felicia Verzijl Lid Structureel --0 kascontrole Monica Kriegers Lid Structureel --0 opleiding Lid Structureel opleiding Lid Structureel Mark Munsters Lid Project huisreglement activiteiten Ger Schmetz Lid Structureel activiteiten Peter Jonas Lid Structureel website Daan Kuipers Lid Structureel werving Erik Veentje Lid Structureel

5 ( augustus 0) Rooster van aftreden functie naam In dienst Uit dienst Voorzitter Ger Schmetz () Penningmeester Theo Ververgaert Secretaris Remco van Eijndt Kascommissie Felicia Verzijl Kascommissie Monica Kriegers (): Maximum periode van jaar. Toezicht De vereniging streeft ernaar op tijden dat de vereniging in de klim hal actief is ervoor te zorgen dat er te allen tijde een klimwacht aanwezig is. De Klimwacht is te herkennen aan een geel T- shirt met opschrift klimwacht. De taken van een klimwacht zijn: - Het bewaken van de algemene veiligheid in de klim hal. Hierbij is o.a. aandacht voor de volgende punten: o klim technisch, klimmers klimmen op hun niveau met een gezonde marge naar boven. klimmer wordt niet opgejaagd door externe factoren (groepsdruk, relatie jeugd - volwassenen). belasting van spieren en gewrichten blijft verantwoord. o materiaal technisch, klimmer beheerst het materiaal waarmee hij klimt. klimmer gebruikt uitsluitend CE gecertificeerd materiaal. sterk verouderd materiaal. o ongewenst / gevaarlijk gedrag. discriminatie. agressie / intimidatie handelingen die mede klimmers in gevaar brengen o hygiene. verzorgde wonden poetsen van de hal o beheer verhuurde of uitgeleende spullen. in en uit gifte controle deugdigheid toepassen geleende materialen slijtage o het dragen van sieraden. Het dragen van ringen Gedragsregels De klimsport is in essentie een sport met een verhoogd risico. Dat wil niet zeggen dat in de klimsport vaak en/of veel ongevallen voorkomen. Integendeel. Het is echter wel het geval dat op het moment dat er iets gebeurd, dit vaak wel meteen ernstig van aard is. Vandaar dat wij als vereniging een aantal regels en richtlijnen hanteren en die vervolgens ook strak handhaven. Over het algemeen hanteren wij de richtlijnen gesteld door de NKBV aangevuld met een aantal specifieke regels betreffende het gewenste gedrag in de klim hal.

6 ( augustus 0) Ten aanzien van de leden. Leden van Friends & Nuts zijn in bezit van een NKBV klim vaardigheid bewijs. Minimaal indoor toprope. Indien nieuwe leden niet in bezit zijn van een KVB bied Friends & nuts een instap cursus aan op het niveau van indoor toprope (zie kopje opleiding en training). Vervolg opleidingen Friends & nuts verzorgt geen vervolg opleidingen. Indien leden een uitgebreider klim vaardigheid bewijs willen hebben, kan men dit op de Fliegerhorst halen. Friends & nuts ondersteund wel trainingsmogelijkheden. Gastklimmers / nieuwe leden Gastklimmers en nieuwe leden dienen zich voor het klimmen kenbaar te maken aan de dienstdoende klimwacht. De klimwacht controleert vervolgens het niveau van de gast / nieuw lid. De klimwacht geeft vervolgens aan welke handelingen de gast / nieuw lid mag of kan doen. De aanwijzingen van de klimwacht zijn bindend. Word er geen gehoor gegeven aan de aanwijzingen, is de klimwacht bevoegd betrokken persoon uit de hal te verwijderen. Halreglement klimvereniging Friends and Nuts. (versie: ) In de context van dit document worden personen die geen lid zijn van klimvereniging Friends and Nuts maar toch klimmen in de klimhal gastklimmers genoemd.. Gastklimmers en leden dienen zich te houden aan de regels gesteld in het halreglement.. Drugsgebruik in de klimhal is verboden.. Alcohol is tijdens de klimactiviteiten verboden.. Gastklimmers zijn verplicht zich te melden bij de klimwacht en te wachten op instructie.. Individueel klimmen (klimmer met zekeraar) is pas toegestaan als de klimwacht het niveau van veiligheid en zekertechniek goed genoeg heeft bevonden.. Gastklimmers en leden zijn verplicht de aanwijzingen van de klimwacht strikt op te volgen.. Gastklimmers en leden dienen zich in te binden doormiddel van een gestoken acht knoop.. De vereniging is niet aansprakelijk voor ontvreemding, wegraken of beschadiging van eigendommen van leden of derden.. De vereniging is niet aansprakelijk voor letsel, toegebracht aan of door gastklimmers, leden of derden. 0. Als geen klimwacht aanwezig is mogen gastklimmers niet klimmen. Richtlijnen ten aanzien van gastklimmers:. Gast klimmers kunnen alleen klimmen in de klimhal als er een klimwacht aanwezig is.. Gastklimmers dienen zich kenbaar te maken aan de aanwezige klimwacht voor dat er met klimmen begonnen wordt.. Gastklimmers mogen zelfstandig klimmen indien zij in bezit zijn van een klimvaardigheid bewijs.. Indien gastklimmers geen KVB bezitten mogen zij uitsluitend zelfstandig klimmen na goedkeuring van de aanwezige klimwacht.

7 ( augustus 0) Contributie. Tarieven De vereniging hanteert de volgende indeling en tarieven. Inschrijfgeld:,00. Tariefgroepen Normaal lid:,0 per maand. Jeugdlid:,00 (jonger dan jaar) Gast-klimmer: 0,00 Lijfelijke kinderen van leden*: gratis indien jonger dan jaar,00 indien jaar of ouder en jonger dan jaar. Vereniging tarief:,00 p.p. maximale groepsgrootte is personen. Borg toegangspas**:,00 * Onder begeleiding van het lid. Met een maximum van maal per maand. ** Bij verlies of diefstal zal bij het uitreiken van een nieuwe pas opnieuw,00 in rekening gebracht worden... Lid worden na gast-klimmen Als iemand lid wordt na tenminste maal gast-klimmen dan zal dit in de eerste maand worden verrekend. Er wordt geen geld geretourneerd. Voorbeeld: Iemand van jaar klimt maal als gast-klimmer à 0,00 per keer. Deze persoon wordt normaal lid. De eerste maand betaald hij / zij 0 (normaal lid tarief * gast-klim tarief, er wordt geen geld geretourneerd). De volgende maanden betaald hij / zij het normaal tarief van,0... Formulieren Voor formulieren zie: TODO appendix X.. Betalingen en registratie Het innen van de contributie geschied middels een incasso. Dit is voor elk lid verplicht. Als een incasso niet mogelijk is dan dient te worden betaald aan de balie van de klimhal. Alle overige tarieven worden vooraf aan de balie van de klimhal betaald.. Vrijstelling contributie... Blessure Indien leden ziek of geblesseerd raken en de ziekte of blessure periode langer duurt dan vier weken kan men een verzoek bij het bestuur indienen voor vrijstelling van contributie gelden. Dit verzoek dient schriftelijk of per aan het hoofdbestuur te worden aangeboden. Het hoofdbestuur beslist in deze en communiceert dit via of telefonisch. Vrijstelling geld uitsluitend voor de nog te betalen periodes. Reeds betaalde contributie wordt niet geretourneerd. Conflicten in deze worden in eerste instantie behandeld en getoetst door het hoofdbestuur. Indien de uitspraak niet leidt tot tevredenheid, kan men een beroep doen op de klachten commissie om de procedure en / of uitspraak te toetsen.

8 ( augustus 0). Lidmaatschap opzeggen: Het opzeggen van het lidmaatschap dient schriftelijk kenbaar gemaakt te worden aan de penningmeester. Dit kan middels een brief of naar penningmeester te sturen. De opzegtermijn is maanden.

9 ( augustus 0) Klimvaardigheid bewijs Uitgangspunten Verkrijgen van kvb Basiscursus : nkbv richtlijn, alleen indoor toprope, avonden, incl. examen Vervolg cursus kosten

10 ( augustus 0) Klachten en de klachtencommissie De klachten commissie bestaat uit personen. Deze personen moeten aan de volgende voorwaarden voldoen: - De leden van de commissie zijn lid van de vereniging. - De leden van de commissie hebben geen zitting in het bestuur. - De leden van de commissie zijn meerderjarig. De commissie is niet verantwoordelijk voor het aanbieden van een oplossing maar toets uitsluitend de procedure en de evt. voorgestelde oplossing. Klachten over personen, beslissingen of voornemens dienen schriftelijk en ondertekend ingediend te worden bij het bestuur. Het hoofdbestuur is als eerste verantwoordelijk voor het behandelen van de klacht. Het bestuur is verantwoordelijk voor het, indien noodzakelijk, uitzetten en bewaken van de nodige acties. Indien de klager vindt dat het bestuur zijn klacht onterecht afwijst of de voorgestelde oplossing niet toereikend vind, kan de klager de klachten commissie inschakelen ter toetsing van de genomen besluiten of uitgevoerde acties. De commissie is verplicht binnen weken uitsluitsel te geven over de ingediende klacht. De stelling name van de commissie is bindend voor het bestuur. 0

11 ( augustus 0) Appendix Formulieren. Halreglement Halreglement.pdf Formulier Halreglement. Gastklimmers en groep formulier 0 Gastklimmers en groep.pdf Formulier Gastklimmers en groep. Lidmaatschap Lidmaatschap.pdf Formulier Lidmaatschap. Machtiging automatische incasso 0 Machtigingsformulier automatische incasso.p Formulier Machtiging automatische incasso. Nota Nota.pdf Formulier Nota. Declaratie Declaratie formulier.pdf Formulier Declaratie

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4.

B.C.Goirle. Huishoudelijk Reglement. Artikel 1. Bestuur 2. Artikel 2. Jeugd 4. Artikel 3. Bondscompetitie 4. Artikel 4. B.C.Goirle Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Bestuur 2 Artikel 2. Jeugd 4 Artikel 3. Bondscompetitie 4 Artikel 4. Recreatie 4 Artikel 5. Kascontrole 5 Artikel 6. Toelating nieuwe leden 5 Artikel 7. Discipline

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement BCO

Huishoudelijk Reglement BCO Badmintonclub Oosterhout Huishoudelijk Reglement versie november 2015 Blz. 1 Badmintonclub Oosterhout Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 1.1 Doel en status... 3 1.2 Wijzigingen huishoudelijk reglement... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

Veiligheidsprotocol Top-it

Veiligheidsprotocol Top-it Veiligheidsprotocol Top-it Dit is het veiligheidsprotocol voor de trainers en begeleiders van de klimactiviteiten van de klimvereniging Top-it. Dit protocol is van toepassing op alle klimactiviteiten die

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen Huishoudelijk Reglement Personeelsvereniging Dow-Benelux Terneuzen Personeelsvereniging Dow Benelux - Terneuzen ALGEMEEN Artikel 1. Het Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Inhoud

Huishoudelijk Reglement Inhoud Huishoudelijk Reglement Inhoud Algemeen...2 Commissies...3 Clubblad...3 Lidmaatschap...3 Ereleden en leden van verdienste...3 Wedstrijden...4 Algemene Vergadering...4 Geldmiddelen...4 Wijzigingen in Huishoudelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE HUISHOUDELIJK REGLEMENT BADMINTONVERENIGING THE FLYING SHUTTLE Artikel 1. De Leden 1.1 Het lidmaatschap van de badmintonvereniging kan (met inachtneming van het gestelde in art. 1.2) verkregen worden door

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie

Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie Algemene voorwaarden Threewise Zorgacademie De algemene voorwaarden van Threewise zorgacademie zijn opgedeeld in twee categorieën: trainingen en e-learning & MBO-opleidingen. Lees de voorwaarden die op

Nadere informatie

Beroepsvereniging van B.S.M. de Jong therapeuten

Beroepsvereniging van B.S.M. de Jong therapeuten Beroepsvereniging van B.S.M. de Jong therapeuten Huishoudelijk reglement op basis en als aanhangsel van de statuten van de BBT, de Beroepsvereniging van B.S.M.- de Jong Therapeuten d.d. 9 maart 2013. TERMINOLOGIE

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Postbus 81 6200 AB Maastricht www.jekerdal.nl Huishoudelijk Reglement Artikel 1. Algemeen 1. De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn een aanvulling op de statuten van de Vereniging Zwembad Jekerdal.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen In de statuten van de stichting Gilde Ede, d.d. 07 februari 1992, staat in artikel 15 dat het bestuur reglementen kan vaststellen, dat noch in strijd mag zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BPBI

Huishoudelijk reglement BPBI Huishoudelijk reglement BPBI Versie 3.0 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDENDE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Algemeen... 2 HOOFDSTUK 2 BESTUUR... 3 Artikel 2 Algemeen... 3 Artikel 3 Taak van de voorzitter...

Nadere informatie

Uitgave november 2004 1

Uitgave november 2004 1 Uitgave november 2004 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de vereniging genaamd: ZWITSERSE WITTE HERDER VERENIGING NEDERLAND opgericht op 29 maart 1988 gevestigd te Utrecht. LEDEN: Artikel 1 1. Het lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de KBO afdeling Bergen op Zoom, tevens genaamd BAS, Bergse Actieve Senioren. Artikel 1: Begrippen Dit huishoudelijke reglement verstaat onder: 1.1 Statuten: de op 25 oktober

Nadere informatie

Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy.

Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy. Algemene voorwaarden & les bepalingen Coach Tennis Academy. Artikel 1: Voor het volgen van tennisles bij Coach Tennis Academy is het verplicht lid te zijn van de vereniging waar je les wilt hebben. je

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING GEEL-ZWART Artikel 1, algemene bepalingen 1. De vereniging genaamd handbalvereniging Geel-Zwart, hierna te noemen "de vereniging" is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling

regie in eigen hand b. krachtenbundeling verspreiden van kennis stimuleren van onderzoek en ontwikkeling Artikel 1. Visie (1) 1.1 De Parkinson Vereniging ontwikkelt zich tot een onmisbare professionele steun voor en door mensen die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben met de ziekte van Parkinson

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Volleybal Vereniging VIF

Huishoudelijk Reglement Volleybal Vereniging VIF Huishoudelijk Reglement Volleybal Vereniging VIF Onderstaand reglement is van toepassing na goedgekeurd te zijn op de algemene ledenvergadering van 1 november 2017: INHOUD 1: Algemene bepalingen 2: Aangaan

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie

VRIJWILLIGERS vv HOC. Vrijwilligersbeleid versie VRIJWILLIGERS vv HOC 1 VRIJWILLIGERS Inleiding Al 25 jaar geleden zijn de jeugdleden van Oring en Hunso samen gaan voetballen onder de naam vv HOC. Sinds 26 juni 2013 zijn ook de senioren samen gefuseerd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Pagina 2 van 5 Laatste wijziging 08-08-2018 Deze algemene voorwaarden vervangt alle voorgaande. Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden, waaronder inschrijf- en betalingsvoorwaarden,

Nadere informatie

Artikel 3 Alle leden kunnen op het huishoudelijk reglement inzien.

Artikel 3 Alle leden kunnen op   het huishoudelijk reglement inzien. Huishoudelijk Reglement ONZE PERSONEELSVERENIGING ALGEMEEN Artikel 1 Onze Personeelsvereniging, is opgericht op 1 november 2006 en is gevestigd te Velp, gemeente Arnhem. Artikel 2 De vereniging heeft ten

Nadere informatie

Trias Shorttrack Leeuwarden

Trias Shorttrack Leeuwarden HUISHOUDELIJK REGLEMENT Trias Shorttrack Leeuwarden Art. 1 Definities Vereniging - Vereniging Trias Shorttrack Leeuwarden, opgericht d.d. 20 december 1996 (voorheen Stichting Verenigde Leeuwarder IJsclubs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012)

Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Huishoudelijk reglement van ATV Ons Belang Nieuwegein (vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012) Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: Vereniging: de Vereniging

Nadere informatie

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013.

Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Huishoudelijk reglement SHE Bedrocks Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering op 25 november 2013. Artikel 1 Algemene bepalingen 1) De vereniging genaamd Soft en Honkbalvereniging Emmen, hierna te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Challenge Basketball Beuningen

Huishoudelijk Reglement Challenge Basketball Beuningen Huishoudelijk Reglement Challenge Basketball Beuningen Versie: 3.6 Bijgewerkt op: 05-06-2017 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Lidmaatschap... 4 Contributie... 5 Bestuur... 6 Vergaderen / Besluiten (ALV)...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer

Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Huishoudelijk Reglement Zeilvereniging Oldambtmeer Algemeen Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten, als geformuleerd in artikel 23 hiervan. Dit reglement is laatstelijk vastgesteld

Nadere informatie

Klachtenreglement Stichting KEC

Klachtenreglement Stichting KEC Klachtenreglement Stichting KEC Inleiding Dit reglement is geschreven voor de werkwijze van de klachtencommissie van Stichting KEC en het in behandeling nemen van klachten door de klachtencommissie. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam

Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Huishoudelijk reglement Volleybalvereniging Flash Veendam Inhoud 1. Begripsomschrijving 2. Lidmaatschap 3. Geldmiddelen 4. Bestuur 5. Kascommissie 6. Trainingen 7. Materiaal 8. Wedstrijden 9. Overige bepalingen

Nadere informatie

1. Leden. 2. Contributie en vergoedingen. Huishoudelijk reglement EHBO Flevoland 1.0

1. Leden. 2. Contributie en vergoedingen. Huishoudelijk reglement EHBO Flevoland 1.0 1. Leden 1.1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten zijn toegelaten tot het lidmaatschap. 1.2. Na aanmelding als lid en acceptatie daarvan door de vereniging is het lidmaatschap van het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request.

Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance. This document is in Dutch. An English version is freely available on request. Huishoudelijk Reglement S.D.A. Leidance This document is in Dutch. An English version is freely available on request. 1 Huishoudelijk reglement van Student Dance Association Leidance, zoals bedoeld in

Nadere informatie

Algemeen. Artikel 1. Begrippen

Algemeen. Artikel 1. Begrippen Reglement Klachtencommissie Woonbedrijf d.d. 1 januari 2011 Algemeen In dit reglement wordt de mannelijke persoonsvorm gehanteerd. Daar waar bijvoorbeeld sprake is van een Klager, huurder enz. wordt tevens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG

Huishoudelijk reglement LV-INOG Landelijke Vereniging INOG Versie 1 oktober 2010 Huishoudelijk Reglement LV-INOG Dit huishoudelijk reglement regelt enkele zaken die niet of niet volledig zijn geregeld in de statuten. Artikel 1 Leden 1. Het bestuur houdt een register

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017

Huishoudelijke Reglement Bijlage Bestuur en commissies SV DIO -Afdeling Basketball - Oosterwolde Per 1 juli 2017 Algemeen Art. 1 Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten of dit reglement handelen of zich op zeer ernstige wijze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst.

Huishoudelijk reglement van. Klootschietvereniging De Toekomst. Huishoudelijk reglement van Klootschietvereniging De Toekomst. Art. 1 De vereniging stelt zich ten doel: A: Het bevorderen van het saamhorigheidgevoel van de leden; B: Het behartigen van de ontspanningsmogelijkheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen Artikel 1 De vereniging wordt geregeerd door de bepalingen van haar statuten en dit reglement. Artikel 2 De kleuren van het Nijmeegs

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/Rinsma Fashion HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/Rinsma Fashion (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Volleybalvereniging Apollo te Numansdorp Opgericht 1969 Document: Huishoudelijk Reglement 1.0 Datum opgesteld: 19 maart 2012 Vastgesteld: Algemene Leden Vergadering 6 juni 2012

Nadere informatie

Klachtenregeling Avondopleidingen SKO

Klachtenregeling Avondopleidingen SKO Avondopleidingen SKO Postbus 2227 5260 CE Vught tel: 073-656 22 77 fax:073-657 16 63 e-mail: info@avondopleidingen.info De opleidingen van SKO worden verzorgd op het: Maurick College Titus Brandsmalaan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo

Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart Spoorweg Sportvereniging Venlo Huishoudelijk Reglement. Ingaande 19 maart 1999. Spoorweg Sportvereniging Venlo (artikel 01 t/m 33) (2 e wijziging ingaande 22 maart 2002) (3 e wijziging ingaande 26 maart 2004) (art.4a) (4 e wijziging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BSC Unisson

Huishoudelijk reglement BSC Unisson Huishoudelijk reglement BSC Unisson Artikel 1 Algemeen Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de in de statuten opgenomen bepalingen, alsmede de verdere inrichting en alle werkzaamheden van

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave. Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht. T 088 392 6367 E info@examentraining. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Nationale Examentraining Drift 1 3512 BP Utrecht T 088 392 6367 E info@examentraining.nl Inhoudsopgave Artikel 1: Definities Artikel 2: Algemeen Artikel 3: Aanmelding Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d.

Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. Huishoudelijk reglement van Vereniging van Amateurtuinders Ons Belang te Nieuwegein vastgesteld op de algemene ledenvergadering d.d. 16 februari 2012 Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder

Nadere informatie

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen.

1. Het tenue is een bordeaux rode shirt, een lichtblauwe broek en bordeaux rode kousen. 1 Huishoudelijk Reglement Afdeling Voetbal Zwaluwen Utrecht 1911 (Vastgesteld door de ALV Voetbal op 7 juni 2017) Artikel 1 Afdeling voetbal 1. De afdeling voetbal van de omni vereniging Zwaluwen Utrecht

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2014 versie 3. Regio Midden Nederland. Hoofdstuk 1 Algemeen. Hoofdstuk 2 Regiobestuur. Hoofdstuk 3 Activiteiten van de commissies

Concept Jaarverslag 2014 versie 3. Regio Midden Nederland. Hoofdstuk 1 Algemeen. Hoofdstuk 2 Regiobestuur. Hoofdstuk 3 Activiteiten van de commissies Concept Jaarverslag 2014 versie 3 Regio Midden Nederland Hoofdstuk 1 Algemeen Hierbij biedt het bestuur van de NKBV regio-midden Nederland u een beknopt verslag aan van de activiteiten in onze regio. Het

Nadere informatie

Reumapatiëntenvereniging Groningen REGLEMENT VOOR HYDROTHERAPIE. Voor inlichtingen en aanmelding : Ledenadministratie/ administratie hydrotherapie:

Reumapatiëntenvereniging Groningen REGLEMENT VOOR HYDROTHERAPIE. Voor inlichtingen en aanmelding : Ledenadministratie/ administratie hydrotherapie: Reumapatiëntenvereniging Groningen REGLEMENT VOOR HYDROTHERAPIE Voor inlichtingen en aanmelding : Ledenadministratie/ administratie hydrotherapie: hydrotherapie@rpv-groningen.nl zie colofon in ons verenigingsblad

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht ter uitvoering van artikel 14, lid 3, van de statuten van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Ermelo Begrippen In dit reglement wordt onder Raad verstaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging Huishoudelijk reglement EHAV Eerste Hoekse Accordeon Vereniging HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHAV (versie febr. 2009) Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Eerste Hoekse Accordeon

Nadere informatie

SIKKENS HENGELSPORT VERENIGING

SIKKENS HENGELSPORT VERENIGING HUISHOUDELIJK REGLEMENT, maart 2017 art. 1 Leden m/v: - De vereniging bestaat uit leden vanaf 18 jaar en jeugdleden vanaf 12 jaar. - De leden verbinden zich tot het lidmaatschap van jaar tot jaar. - Alle

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Algemeen HUISHOUDELIJK REGLEMENT Volleybalvereniging Next Volley Dordrecht Artikel 1 1. Dit huishoudelijk reglement is conform artikel 21 lid 3 van de statuten van Next Volley Dordrecht vastgesteld tijdens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a.

VRIJWILLIGERS STATUUT VAN. ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. VRIJWILLIGERS STATUUT VAN ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Hoogeloon, maart 2011 VRIJWILLIGERS STATUUT van ZORGCOÖPERATIE HOOGELOON u.a. Dit statuut moet gezien worden als een aantal kwaliteitsuitgangspunten

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017

Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 Huishoudelijk Reglement van de Dutch Foot and Ankle Society, DFAS per 1/1/2017 1) De Dutch Foot and Ankle Society is de werkgroep Voet en Enkel van de Nederlandsche Orthopaedische Vereniging 2) Het dagelijks

Nadere informatie

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016

KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 KLACHTENROUTE VOOR STUDENTEN VAN ROC LEIDEN 2015-2016 Versie: definitief, 1.0 Datum: 15 september 2015 Documentnummer: Intern/2015/9508 Klachtenroute voor studenten 2015-2016 (vastgesteld College van Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Thetis versie 2016

Huishoudelijk reglement Thetis versie 2016 1 Algemeen 1.1 Het huishoudelijk reglement van zwem- en polovereniging Thetis hierna aangeduid als Thetis - is vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 13 maart 2016 en geldt als aanvulling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland.

Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Huishoudelijk reglement van de Vereniging Internationale Organisatie van Zionistische Vrouwen in Nederland WIZO-Nederland. Lidmaatschap Artikel 1 1. Een aanvraag tot lidmaatschap wordt ingediend conform

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KLIMHAL AMSTERDAM.

ALGEMENE VOORWAARDEN KLIMHAL AMSTERDAM. ALGEMENE VOORWAARDEN KLIMHAL AMSTERDAM. Deze algemene voorwaarden gelden voor iedere aanbieding door Klimhal Amsterdam, iedere overeenkomst van huur/verhuur van Klimhal Amsterdam en/of opdracht tot het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement THETIS

Huishoudelijk reglement THETIS 1 Algemeen 1.1 Het huishoudelijk reglement van zwem- en polovereniging THETIS hierna aangeduid als THETIS - is vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering (ALV) van 25 maart 2007 en is ter uitwerking van

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewoon Lekker Duiken Lidmaatschap, contributie, vergaderingen, zwembadtraining en duiken Huishoudelijk regelement Doel van dit regelement is om de leden duidelijkheid te geven omtrent

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal.

Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. Huishoudelijk Reglement Vereniging Markdal duurzaam en vitaal. versie aug 2013 goedgekeurd door ALV 16 september 2013 Noot Op basis van Voorbeeld Huishoudelijk Reglement Belangenvereniging, model UVKK.

Nadere informatie

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien.

1.5 Zowel 1.2 als 1.3 geldt eveneens voor het personeel van Dance Studio Janien. Algemene voorwaarden Dance Studio Janien: Om zo goed en optimaal mogelijk lessen te verzorgen in een prettige omgeving is het belangrijk dat een ieder die onze studio bezoekt, op de hoogte is van onze

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING. LDODK/AH Gorredijk HUISHOUDELIJK REGLEMENT KORFBALVERENIGING LDODK/AH Gorredijk (Verwijst naar de statuten volgens akte dd 03 oktober 2007) HOOFDSTUK 1 1. Met inachtneming van de bepalingen van de statuten, welke zijn vastgelegd

Nadere informatie

Reglement Zeeuwse bibliotheken

Reglement Zeeuwse bibliotheken Reglement Zeeuwse bibliotheken Vastgesteld op 4 februari 2014 1 Dit reglement bevat regels voor het lenen van materialen van de Zeeuwse bibliotheken. Voor het lenen van materialen behoort de lener ingeschreven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden FNV Horecabond

Algemene voorwaarden FNV Horecabond Algemene voorwaarden FNV Horecabond Algemene voorwaarden FNV Horecabond Dit zijn de algemene voorwaarden van FNV Horecabond. Hierin vind je de hoofdregels van je lidmaatschap. Je leest wat je van ons

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013. Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT per 21-03-2013 Van de Vereniging van Volkstuinders Diverdoatsie, gevestigd te Groningen. LIDMAATSCHAP van de vereniging: Artikel 1. De vereniging bestaat uit leden die huurder zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 27 maart 2014

Huishoudelijk Reglement vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 27 maart 2014 Artikel 1: Procedure voor de toelating van leden 1. Een ieder die lid van de Vereniging wil worden dient hiertoe een ingevuld en ondertekend aanmeldingsformulier aan het secretariaat te zenden. Personen

Nadere informatie