Informatiemarkt: Bevindingen participatiebijeenkomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiemarkt: Bevindingen participatiebijeenkomst"

Transcriptie

1 Informatiemarkt: Bevindingen participatiebijeenkomst Datum: 4 oktober 2017 Locatie: gymzaal Prins Hendriklaan, Hoofddorp Woensdag 4 oktober organiseerde de gemeente een bijeenkomst van het open proces Hoofdorp- Centraal. Er waren presentaties en een markt waar bezoekers in gesprek gingen met ontwerpers, ontwikkelaars en uitvoerders. Uitgenodigd waren buurtbewoners en anderen die al een aantal jaar meepraten en meedenken over Hoofddorp-Centraal, maar ook mensen die recent in de buurt zijn komen wonen en mensen die zich hebben aangemeld als geïnteresseerde in een woning in het gebied. Ook andere belangstellenden waren van harte welkom. Volop ruimte was er tijdens de bijeenkomst voor de plannen voor Hyde Park. Ontwerpers en ontwikkelaars van Hyde Park hebben bij verschillende kraampjes, panelen en een grote maquette met bezoekers gesproken over het plan als geheel, de inrichting van de pleinen en straten, duurzaamheid en meer. Onderwerpen daarbij waren: Wat vind je belangrijk in de bijdrage aan een duurzame wijk en een beter milieu? Welke voorzieningen wens je in de wijk? Welke invulling van de pleinen zou je graag willen zien? En wat vind je belangrijk voor de inrichting van de straat? Bij de kraampjes konden bezoekers voorkeuren en wensen aangeven. In voorliggend verslag zijn per thema de aanbevelingen van de bewoners opgenomen. Het verslag sluit af met een conclusie: wat werd positief bevonden, wat vraagt aandacht en hoe verder? De ontwikkelaars en ontwerpers van Hyde Park kijken, net als de betrokkenen van de gemeente, met een positief gevoel terug op een constructieve eerste bijeenkomst. De buurt en bezoekers staan open voor de geplande ontwikkelingen, concluderen zij. Met name meedenken over de inhoud van het plan werd erg waardevol gevonden. Hyde Park neemt de aanbevelingen mee in de volgende planuitwerking.

2

3 Lijst met aanbevelingen Thema: Hyde Park' Schakel tussen station en centrum: Zorg voor een veilige route tussen het station en het centrum. Stadse kant van Hoofddorp: Begin een internationale (basis)school in de wijk of een internationaal restaurant. Gevarieerd woningaanbod: Zorg ervoor dat woningen niet te duur worden. Denk aan woningen voor starters op de woningmarkt en aan voldoende sociale huurwoningen. Bouw niet te hoog en te dicht op elkaar. Maak de gebouwen aan de buitenkant groen. Park en woonbuurt versterken elkaar: Maak de overgang tussen Hyde Park en stadspark groen zoals op de Zuidas. Optimale bezonning: Kleed Hyde Park aan met planten en bomen als een verticaal bos. Herstel lange lijnen Haarlemmermeer: Maak een wandelpad in rechte lijn vanaf het station naar het centrum. Mooi idee om deze route te herstellen. Graag groen in gevels meenemen vanwege het aanzicht dat bewoners hebben vanaf de Beukse Poort. Met verticale tuinen is er geen zicht op een stenen muur. Maak de oversteek van de Kruisweg naar het Saturnuspad zodat het een geheel wordt. De kleurcodering die in de tabellen en hieronder is opgenomen is gebaseerd op de kernopgaven van het advies van buiten van maart 2015.

4 Thema: Bereikbare, vellige en prettige straten Kunst: Zorg voor meer kunst in de wijk, een kunsttribune en warme verlichting. Sport: Plaats naast wandel- en hardlooproutes (houten) trimtoestellen. Groen: Maak de wijk zo groen mogelijk, onder andere door het gebruik van groene dakbedekking. Entree van Hoofddorp: Gratis openbare WiFi. Minder auto s op straat: Maak auto s te gast en biedt de mogelijkheid gebruik te maken van deelauto s. Voorstel om alleen het gebruik van elektrische auto s toe te staan. Sociale veiligheid: Zorg voor veel fietspaden en bied sociale zekerheden. Fiets en voetgangersvriendelijke wijk: Houd rekening met voetgangers en laat auto s te gast zijn in de wijk. Trek groene verlichting onder bomen door vanuit het centrum.

5 Thema: Pleinen en ontmoetingsplekken Waterplein: Maak een waterplein dat in de wintermaanden gebruikt kan worden als schaatsbaan. Terrassen: Zorg voor leuke, diverse horecagelegenheden, niet te kneuterig. Terrassen graag op een plek met veel zonuren. Pocket park: Veel groen in combinatie met activiteiten als mindfulness. Ontmoetingspunt: Zorg dat een ontmoetingspunt niet te massaal is maar in menselijke maat. Loungeplek: Maak een mooie plek om te kunnen ontspannen, relaxen. Kunst: Bied de gelegenheid tot pop-up art in samenwerking met een basisschool of praktijkschool. Zoek de samenwerking met No Waste Decoration. En pas Nederlandse kunst toe. Evenementen: Denk aan Hoofddorp aan Zee en een overkapping die open kan bij mooi weer. Niet elke week en ook weleens kleinschalig. Zoek de lokale samenwerking met de boerderij, de kerk of de Olmenhorst. Houd rekening met duurzaamheid en organiseer een health festival of biologische markt. Kies voor een combinatie van horeca, kunst en natuur. Faciliteer een speelplek voor jonge kinderen met zitgelegenheid. Zorg voor een jongeren ontmoetingsplek en leg groentetuinen en moestuinen aan (op daken).

6 Thema: Een levendige wijk Horeca: Zorg dat er niet te veel horecagelegenheden komen. Gemakswinkels: Geef een bloemist, bakker, buurtsupermarkt en autoverhuurbedrijf een plek in de wijk. Co Workingspace: Goed idee, maar er is met name behoefte aan betaalbare werkplekken. Creatief milieu: Faciliteer werkplekken voor ZZP ers. Buurtfuncties en gezondheid: Er is behoefte aan een gezondheidscentrum, tandarts, huisarts en buurthuis. Houd rekening met parkeermogelijkheden voor bezoekers. En de grootte van de fietsenstalling bij het station. Geef een talenschool en sociale ondernemingen een plek in de wijk.

7 Thema: Een duurzame wijk Gedeelde elektrische auto s: Denk aan voldoende oplaadplekken voor de elektrische deelauto s. Stimuleren gebruik OV en fiets: Maak de route eenrichtingsverkeer en laat auto s te gast zijn. Optimale bezonning: Maak veel ramen voor veel zon. Regenwater: Laat regenwater weglopen door het gebruik van verticale tuinen, groene daken, kruidendaken en een dak kas. Materialen: Bouw circulair en zoek de samenwerking met No Waste Decoration. Zonne-energie: Maak een oplaadbaar fietspad waardoor deze s avonds is verlicht. De overgebleven energie kan naar de buurt. Geen gasaansluiting.

8 Opbrengsten van het interessekaartje: 63 bezoekers hebben op de kaart aangegeven waar zij het liefst zouden wonen. Daarnaast hebben de bezoekers aangegeven wat voor hen de ideale woonplek is door antwoord te geven op de vragen: - Hoe groot zou de ideale woning voor u zijn? - Hoeveel slaapkamers zou u idealiter willen? m2/kamers

9 De belangrijkste positieve reacties: Men staat open voor de geplande ontwikkelingen en vindt het goed dat er meer aanbod komt in Hoofddorp wat betreft woningen. Het concept van een geheel nieuwe woonwijk inclusief de voorzieningen spreekt zeer aan. Het meedenken, met name over hoe pleinen worden ingevuld en welke voorzieningen worden gerealiseerd, werd erg waardevol gevonden. Daarnaast spreekt de diversiteit aan woningtypen en de ambities op het gebied van duurzaamheid aan. Tenslotte waren de bezoekers erg enthousiast over het principe auto te gast en ziet men graag meer voorzieningen in het park. De belangrijkste kritische kanttekeningen: De overgang tussen het park en de bebouwing vraagt aandacht: komt er voldoende variatie in gebouwen met doorzichten? En wat zie je dan vanuit de Piratenwijk? Ook vraagt men zich af of er voldoende zonlicht is, met name op de Gerritshoeve vanwege de vele bomen. Ook bewoners van de Kruisweg uiten hun zorgen over voldoende zonlicht. Dan is er nog enige onduidelijkheid over het proces, het is niet iedereen duidelijk of het nog een concept is of al een officieel plan. Tenslotte heerst de vraag of er wel voldoende speelfaciliteiten voor kinderen komen. Andere tips of suggesties: Bied speelvoorzieningen in de binnentuinen en heb alle aandacht voor groen. Zorg dat de gebouwen en het groen in elkaar overlopen door verticale tuinen aan te leggen. Faciliteer voldoende bindende functies langs de hoofdroute zoals bijvoorbeeld horeca en muziek. Maak combi-functies mogelijk zoals horeca met een open podium of een koffie schenkende kapper. Ook werd geopperd om een aparte afspraak te plannen met omwonenden van het plangebied Beukse Poort (aan de Kruisweg) in verband met bezonning. Tot slot is verzocht snel te beginnen met bouwen.

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord

Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Veelgestelde vragen Transformatie Schieoevers-Noord Wat is het plan voor Schieoevers? In 2010 heeft het college van B&W van de gemeente Delft de gebiedsvisie Schieoevers 2030 vastgesteld. De gebiedsvisie

Nadere informatie

SWOT analyse Hoogstedelijk

SWOT analyse Hoogstedelijk SWOT analyse Hoogstedelijk 1. Goed dat er meer woningen komen; 2. Impressie van bouwstijl Parijs is warm en uitnodigend; 1. Gemis als er geen sociale woningbouw komt; 1. Hoogstedelijk met ruime hoeveelheid

Nadere informatie

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017

STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 STEDEN- BOUWKUNDIGE VISIE WAGENWEG- GEBIED APRIL 2017 LIGGING 1. 1 21. IMPRESSIE HUIDIGE SITUATIE ZONERING HUIDIGE FUNCTIES 1. 3 AMBITIE EN UITDAGING DYNAMISCHE EN LEVENDIGE BUURT DIVERSITEIT IN WONINGTYPEN

Nadere informatie

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten

Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten 1328 / Herontwikkeling Woonzorgcentrum Tuindorp Oost Utrecht Participatietraject 1 dd 03-04-2014 / workshop resultaten ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018

Slotbijeenkomst K-midden. 21 februari 2018 Slotbijeenkomst K-midden 21 februari 2018 Agenda 19.00 uur Deur open /inloop 19.30 uur Opening; terugblik toelichting proces, wat is er opgehaald? 19:40 uur Presentatie 2 modellen; keuze en aanvullende

Nadere informatie

Lopen op / naar / van / over Prettige Plekken. Bureau KM Kyra Kuitert

Lopen op / naar / van / over Prettige Plekken. Bureau KM Kyra Kuitert 04-07 - 2017 Lopen op / naar / van / over Prettige Plekken Bureau KM Kyra Kuitert Programma Kennismaken Hoe en waarom van Prettige Plekken Visie: de vier V s Voorbeelden van richtlijnen in relatie tot

Nadere informatie

Groen. Inhoud IN ZWIJNDRECHT. 1 Conclusies. Het oordeel over groen. Wat is belangrijk aan groen en op welke plekken

Groen. Inhoud IN ZWIJNDRECHT. 1 Conclusies. Het oordeel over groen. Wat is belangrijk aan groen en op welke plekken Groen IN ZWIJNDRECHT Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De gemeente werkt in 2018 aan het maken van een Groenvisie en uitvoeringsprogramma. In de Groenvisie legt de gemeente Zwijndrecht de ambitie

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde?

Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat. Wat komt er aan de orde? 24 februari 2016 Informatieavond De Kaai, Boompjesstraat, Molenstraat, Oranjestraat Wat komt er aan de orde? Opening Wethouder: dhr. W. Van Tilborg Toelichting, dhr. R. Vermeulen Doelstellingen voor het

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016 In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 29 mei 2016 Focus voor 2016 DAG VAN HET PARK SCHOLLEBOS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX OPMERKINGEN EN SUGGESTIES OP DAG VAN HET PARK Tijdens Dag van het Park

Nadere informatie

Uitkomsten enquête Stadsgesprek respondenten

Uitkomsten enquête Stadsgesprek respondenten Uitkomsten enquête Stadsgesprek 1.0 559 respondenten Inleiding Leiden 2040 Fijn dat u wilt meedoen aan deze enquête over de toekomst van Leiden! In de rechterbovenhoek ziet u hoe ver u bent in de vragenlijst.

Nadere informatie

Visie op Zetten in 2025

Visie op Zetten in 2025 Visie op Zetten in 2025 door comité Zicht op Zetten Magda Rem, Ton Hover, Arie van Noordwijk, Wieger van der Spek en Marc Jansen November 2017 In samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Project

Nadere informatie

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve.

Schuilhoeve. Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk Schuilhoeve. badhoevedorp Denkt u mee? Over de nieuwe woonwijk. Kom woensdag 21 september 2011 naar het Dorpshuis aan de Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp meld u aan via info@het-dorp.nl Thema 1 Thema 2 Thema 3 Routes

Nadere informatie

Gehouden op 1 november 2017

Gehouden op 1 november 2017 Gehouden op 1 november 2017 De gemeente Hoorn werkt aan de ontwikkelingen van de Poort van Hoorn. Het Pelmolenpad en de Prismalocatie maken daar een onderdeel van uit. Als er straks een parkeergarage staat

Nadere informatie

BOUW JE EIGEN BUURT > De eindresultaten

BOUW JE EIGEN BUURT > De eindresultaten BOUW JE EIGEN BUURT > De eindresultaten BOUW JE EIGEN BUURT Wat is Bouw je eigen buurt? Als jij het voor het zeggen hebt, hoe ziet jouw eigen buurt er dan uit? Die vraag heeft de gemeente Hardenberg in

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Nuenen West. Opwettens Land

Nuenen West. Opwettens Land Nuenen West Opwettens Land 2 Nuenen West Opwettens Land www.nuenenwest.nl 3 Nuenen West brengt alles dichterbij! Inhoudsopgave 4 LOCATIE, OMGEVING EN VOORZIENINGEN 6 KAVELKAART 8 DE KWALITEIT VAN NUENEN

Nadere informatie

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018

Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Verslag WORKSHOP NOORDZONE E-BUURT OOST 20 maart 2018 Gemeente Amsterdam Pagina 2 van 8 Gemeente Amsterdam Pagina 3 van 8 GROEP 1 PROGRAMMA Welk programma zou de buurt verrijken? Een plek voor startende

Nadere informatie

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Centrumperspectief Concept De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Programma 19.00 19.30 Inloop 19.30 19.35 Welkomstwoord 19.35 20.05 Concept centrumperspectief 20.05 20.20 Ruimte voor verdieping / vragen 20.20

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg

Oog voor wat telt. Wonen met intensieve zorg Oog voor wat telt Wonen met intensieve zorg Welkom bij De Lozerhof In de Haagse wijk Bouwlust vindt u De Lozerhof. Hier wonen ouderen met dementie die niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. In de huiselijke

Nadere informatie

Startbijeenkomst Buytewech-Noord Resultaten 10 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1

Startbijeenkomst Buytewech-Noord Resultaten 10 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1 Startbijeenkomst Buytewech-Noord Resultaten 10 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop p 1 Woensdag 10 januari 2018 vond de startbijeenkomst plaats voor Buytewech- Noord: de nieuwe woonwijk van de kern

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte stadscentrum / hoofdstraat Hoogeveen Ruimte voor initiatieven Workshop voor inwoners, organisaties en ondernemers: 11 oktober 2017 Diversiteit aan speelplekken aanbrengen,

Nadere informatie

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten

ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten 20 augustus 2003 ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten ANWB Vrijetijdsonderzoek 4 gemeenten Inleiding Bij dit onderzoek gaat het om wat u in uw vrije tijd doet in UW EIGEN WOONOMGEVING. Anders gezegd gaat

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Jongerengemeenteraad

Jongerengemeenteraad Verslag Ruimte, Economie en Duurzaamheid Verslag van Jongerengemeenteraad Vergaderdatum 3 juli 2019 Aanwezig Jongerengemeenteraad, ambassadeur raadsleden, ambtelijke ondersteuning Afwezig Verslaglegging

Nadere informatie

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam

Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zetten 2025 Levendig, verbonden en duurzaam Zicht op Zetten Wij zijn Zicht op Zetten, een burgerinitiatief waarvoor circa twintig Zettenaren zich vrijwillig inzetten. We zijn gestart met de wens om vanuit

Nadere informatie

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN

DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN DESKUNDIGENOPINIE NIJMEGEN De deskundigenopinie vormt al sinds 2001 een vast programmaonderdeel van het bezoek aan een gaststad. Tijdens een rondwandeling beoordelen de bezoekers de binnenstad op een aantal

Nadere informatie

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer

TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB. 23 juni 2015, Zoetermeer TERUGKOPPELING PUBLIEKSLAB 23 juni 2015, Zoetermeer Stadscentrum De gemeente Zoetermeer wil samen met vele andere betrokkenen de Entree van Zoetermeer langs de A12 en rondom Station Zoetermeer verbeteren.

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Oog voor wat telt. Prettig en veilig wonen

Oog voor wat telt. Prettig en veilig wonen Oog voor wat telt Prettig en veilig wonen WoonZorgPark Swaenesteyn Prettig en veilig wonen in een levendige omgeving, dat doet u in WoonZorgPark Swaenesteyn, in de wijk Leyenburg. U woont hier zelfstandig,

Nadere informatie

Dat maakt Elsloo voor mij...

Dat maakt Elsloo voor mij... Dat maakt Elsloo voor mij... 1. Wat maakt Elsloo Elsloo? Kenmerkend de oude kern; grote wijk richting Stein, klein afzonderlijk deel Catsop Groot aanbod: natuurrecratie, ontspanning (sport, cafe, etc)

Nadere informatie

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015

Bijeenkomst centrumvisie. 5 november 2015 Bijeenkomst centrumvisie 5 november 2015 Plangebied < Havenstraat,< Witte Kerk < Zeestraat Dorpsstraat Resultaten vragenlijst, 241 respondenten 18 t/m 35 jaar (35) Leeftijdscategorie 0 t/m 17 jaar (1)

Nadere informatie

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK

AMBITIEDOCUMENT! CENTRUM KEVERDIJK AMBITIEDOCUMENT CENTRUM KEVERDIJK Versie 1.0-9 september 2014 Opgesteld door: 1 INLEIDING Het ambitiedocument dat nu voor u ligt geeft inzicht in de ambities vanuit belanghebbenden en de, eerder vastgestelde,

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16.

Veld 5. Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Veld 5 Vragen en antwoorden n.a.v. informatieavond d.d. 16 maart 16. Waar is de locatie van Veld 5? Bouwplan veld 5 is een deelplan van de gebiedsontwikkeling Nieuw Delft, in het centrum van Delft. Het

Nadere informatie

Merwedekanaalzone: een kansrijk stuk Utrecht

Merwedekanaalzone: een kansrijk stuk Utrecht Merwedekanaalzone: een kansrijk stuk Utrecht Terugblik op Stadsgesprek 19 april 2017 Terugblik op het Stadsgesprek Merwedekanaalzone 19 april 2017 - blz. 2 Merwedekanaalzone: aan het werk met stedelijkheid,

Nadere informatie

Beeldkwaliteit vrije kavels I De

Beeldkwaliteit vrije kavels I De Beeldkwaliteit vrije kavels I De Buitenplaats Van Ruytenburch De vrije kavels in De Buitenplaats gaan mee in het beeld van de rest van de Buitenplaats. Er gelden dezelfde architectonische regels als voor

Nadere informatie

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING

ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING ZES AMBITIES VOOR EEN GOEDE LEEFOMGEVING AnnA staat voor: 1. Levendig wonen, voor iedereen bereikbaar. Levendig woonmilieu met circa 2.000 woningen Van micro-appartementen van 40m2 tot grotere appartementen

Nadere informatie

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein.

Stadspark. Een stadspanelonderzoek B A S I S V O O R B E L E I D. November Marjolein Kolstein. Stadspark Een stadspanelonderzoek Marjolein Kolstein November 2018 www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding van het onderzoek 4 1.2 Doel van het onderzoek 4 1.3 Opzet van

Nadere informatie

PARKLANDSCHAP. Tapijn Maastricht

PARKLANDSCHAP. Tapijn Maastricht PARKLANDSCHAP 1. proces tot nu toe INHOUD PRESENTATIE 2. thema s uit de verschillende avonden/ stadsronde 3. vernieuwd Schetsontwerp 4. dialoog PROCES TOT NU TOE 1. 3 avonden/ momenten van inspraak gehad

Nadere informatie

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan.

De avond is afgerond met een samenvatting van iedere partij van de door hen ontvangen reacties en hoe ze hier verder mee zullen omgaan. Programma's en Projecten bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft internet www.delft.nl Telefoon 14015 Verslag Datum 31-10-2017 Ons kenmerk Opsteller

Nadere informatie

schalkwoud schalkwoud nieuwe stad manifest

schalkwoud schalkwoud nieuwe stad manifest nieuwe stad manifest Bomen en natuur zijn niet te gast in de gebouwde stad, maar andersom: de gebouwen zijn te gast in een stads/stedelijk bos. 1 Geen bomen in stad, maar stedelijkheid in een bomenlandschap.

Nadere informatie

Masterplan De Entree. 27 november 2018

Masterplan De Entree. 27 november 2018 Masterplan De Entree 27 november 2018 1 Deze presentatie is een bewerking van de presentatie die is gegeven op de twee bewonersbijeenkomsten op 27 november 2018. De presentatie is geschikt gemaakt voor

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1

Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop. p 1 Samen ontwerpen we Buytewech-Noord Verslag bijeenkomst 31 januari 2018, Hoeve Rijlaarsdam, Nieuwkoop p 1 Inhoudsopgave Ontwerptafels in zes rondes pagina 3 Resultaten pagina 5 Eerste indrukken pagina 23

Nadere informatie

WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE. 4 april 2019

WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE. 4 april 2019 WAT NEMEN WE MEE? RICHTING ONTWIKKELVISIE 4 april 2019 LEGMEER WORDT OMARMD VOORZIENINGEN EN GROEN voorzieningen Zaandam restaurant Radio Royaal, Eindhoven IJSSALON GOEDE HORECA VOORZIENINGEN EN GROEN

Nadere informatie

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing P5 presentatie - Femke Introductie van - de Onderzoek Meulengraaf - Ontwerp - 1503103 - Conclusie - 26 juni 2014 Introductie Onderzoek Ontwerp Conclusie Probleem

Nadere informatie

Binnenkijken bij. Kiezel 20 in Malden. Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Eerste verdieping. Zolder/tuin. Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. Kiezel 20 in Malden. Inhouds opgave. Inleiding. Begane grond. Eerste verdieping. Zolder/tuin. Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij Kiezel 20 in Malden Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Begane grond 7 Eerste verdieping 9 Zolder/tuin 13 Alle kenmerken op een rij 14 Wat vind jij belangrijk? 15 Virtual Reality Tour 16 Woning

Nadere informatie

Ruimtelijk kader CBS locatie

Ruimtelijk kader CBS locatie Bijzonder Woongebied De gemeente en ontwikkelaar Schouten willen van de werk - locatie CBS-kantoor een bijzonder woongebied maken. Uitgangspunt is een duurzame, toekomstgerichte, kind - vriendelijke woonwijk.

Nadere informatie

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer

LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer LODEWIJK VAN DEYSSELBUURT Terugkoppeling bijeenkomst 14 november 2018 t.b.v. participatie Principenota Geuzenveld-Slotermeer Algemeen Tijdens drie inloopavonden is bij bewoners en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

3033BC Rotterdam. 551,11 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BC Rotterdam. 551,11 p/mnd. 69,39 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 37 B 3033BC Rotterdam Netto huur 551,11 p/mnd Servicekosten 69,39 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In de Heulbrug woont u in een comfortabel kleinschalig woongebouw. De woningen

Nadere informatie

Nieuwbouw Irenelaan Duurzaam & groen: iets voor u?

Nieuwbouw Irenelaan Duurzaam & groen: iets voor u? 2 gasloze hoekwoningen Nieuwbouw Irenelaan Duurzaam & groen: iets voor u? Irenelaan 47 en 57 Aan de Irenelaan in Dalem gaat Poort6 in 2019 zes nieuwe woningen bouwen. In deze brochure staat de informatie

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Kogerlaan 19, 1741 DA Schagen

Kogerlaan 19, 1741 DA Schagen Te Koop Kogerlaan 19, 1741 DA Schagen Geachte geïnteresseerde, Langs deze weg willen wij u bedanken voor uw belangstelling. Ter informatie De door Zuurbier Makelaardij verstrekte informatie moet uitsluitend

Nadere informatie

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage

Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage Uitkomsten Toekomstmarkt Leidsenhage 7 februari 2009, Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Vervolgbijeenkomst Thema Evenementen Ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein donderdag 23 maart 2017 Ongeveer 15 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op donderdag 23 maart deel aan

Nadere informatie

3033BB Rotterdam. 444,38 p/mnd. 69,09 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten

3033BB Rotterdam. 444,38 p/mnd. 69,09 p/mnd. Netto huur. Servicekosten. Faciliteiten Heulbrug Schiekade 29 3033BB Rotterdam Netto huur 444,38 p/mnd Servicekosten 69,09 p/mnd Faciliteiten Woningomschrijving In de Heulbrug woont u in een comfortabel kleinschalig woongebouw. De woningen liggen

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

inspiratieboek Raalte

inspiratieboek Raalte inspiratieboek Raalte centrum Inhoud Inspiratie Wat leeft er? Het centrum Inpiratiebeelden Inspiratiebeeld Grote Markt Colofon Inspiratie Raalte is gastvrij. Raalte is kleinschalig. In Raalte kun je voor

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

TE KOOP. Piet Smuldersstraat 20 Heeze

TE KOOP. Piet Smuldersstraat 20 Heeze De Piet Smuldersstraat is gelegen in een kleinschalig, jong wijkje op loopafstand van het centrum van Heeze. De Strohuls biedt een gevarieerd woningaanbod van zowel starterswoningen als vrijstaande en

Nadere informatie

Bewonersavond E-buurt Oost

Bewonersavond E-buurt Oost Bewonersavond E-buurt Oost 8 februari 2018 Agenda 1. Welkom 19.30 2. Werkzaamheden Speellocatie Emerald 19.40 Planning van de werkzaamheden 3. Terugblik eerdere bijeenkomsten 19.50 4. Ontwikkeling noordzone

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Programma Welkom en toelichting opzet Lagerhuisdebat door Theo Dohle, gespreksleider Toelichting komend proces door Esther Koelemeij, projectleider Vier rondes Lagerhuisdebat

Nadere informatie

TE KOOP. Schumannlaan EZ Zwolle k.k.

TE KOOP. Schumannlaan EZ Zwolle k.k. TE KOOP Schumannlaan 97 8031 EZ Zwolle 307.000 k.k. KENMERKEN Prijs 307.000 k.k. Postcode 8031 EZ Ligging In woonwijk, Open ligging Woningtype Tussenwoning Tuin Ja, Achtertuin, 5 11m Woonruimte 145m² Perceeloppervlakte

Nadere informatie

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020

WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 WIJKVISIE STADSKANAAL NOORD 2011-2020 Vastgesteld in de raadsvergadering van 18 juni 2012. Verkorte versie wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 1 Wijkvisie Stadskanaal Noord 2011-2020 In de wijkvisie

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF

Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF Sessie 2: WENSEN VOETGANGER & VERBLIJF RUIMTE VOOR VOETGANGERS 25x 62,5x 5x 12,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Teveel fietsers voor gedeeld gebruik. Voetganger delft onderspit Op zaterdag/zondag

Nadere informatie

zeer ontevreden NVT weet niet

zeer ontevreden NVT weet niet Bijlage 1 Tabellen Tabel 1a Tevredenheid over aspecten (Basis = alle respondenten waar betreffende voorziening in de woonomgeving aanwezig is) zeer tevreden tevreden neutraal ontevreden zeer ontevreden

Nadere informatie

Rapportage input klankbordgroep Het Zilt Inrichting openbare ruimte langs Zilkerduinweg in Het Zilt

Rapportage input klankbordgroep Het Zilt Inrichting openbare ruimte langs Zilkerduinweg in Het Zilt Rapportage input klankbordgroep Het Zilt Inrichting openbare ruimte langs Zilkerduinweg in Het Zilt Z-17-43960 INT-18-86760 Doel van het beeldkwaliteitsplan In het beeldkwaliteitsplan Het Zilt is een plein

Nadere informatie

Bouw je eigen BOSVILLA. aan de groene rand van Almere Poort

Bouw je eigen BOSVILLA. aan de groene rand van Almere Poort Bouw je eigen BOSVILLA aan de groene rand van Almere Poort 1 Ontwerp en bouw je eigen BOSVILLA Aan de groene rand van het Homeruskwartier in Almere Poort ligt een aantal kavels waarop je je eigen 2-onder-1-kap

Nadere informatie

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE Te huur: De Maalderij, Schoolstraat 6 in Orvelte Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de in 2006 geheel gerenoveerde woonboerderij

Nadere informatie

Puur genieten in Ittersum

Puur genieten in Ittersum Puur genieten in Ittersum Rijwoningen Type G, H en I Seniorenwoningen Type J 2 Ittersum. Hier is het heerlijk wonen Vrij leven in Zuiver Zuid Zuiver Zuid ligt in de geliefde wijk Ittersum. Hier woon je

Nadere informatie

Retailplekken met betekenis

Retailplekken met betekenis Retailplekken met betekenis 5 juni 2018 - Provada Jos Sentel Manager Strategy & Research Inhoud Achtergrond: plekken met betekenis Mijn lessen Hoe voeg je betekenis toe? Conclusies Achtergrond Beeld: Pim

Nadere informatie

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege

SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws voor ouders en leerlingen van het Sint-Maartenscollege SMC Nieuws 20 februari 2019 Inhoudsopgave: Terugblik op een zeer geslaagde open dag! Korting bij Arriva Telefoonhotels Enquête ouders en

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE. uitwerking. beurskwartier Lombokplein. AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/ juni 2018 concept

STEDENBOUWKUNDIGE. uitwerking. beurskwartier Lombokplein. AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/ juni 2018 concept STEDENBOUWKUNDIGE uitwerking beurskwartier Lombokplein AMENDEMENT LOMBOKPARK a2017/68 07 juni 2018 concept Stedenbouwkundige uitwerking - Amendement Lombokpark A2017/68 Omgevingsvisie Beurskwartier - Lombokplein,

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 2 juli 2015 Inleiding Op 2 juli 2015 heeft de eerste informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed en ontwerper

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg

Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Welzijn en Zorg 5 juni 2019 Inleiding Op woensdag 5 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

de GezondOntwerpWijzer

de GezondOntwerpWijzer Naar een gezonde (groene) leefomgeving: de GezondOntwerpWijzer Hanneke Kruize (RIVM) Marjo Knops (Ministerie van I&M) 1 Opbouw presentatie Belang van groen in de leefomgeving Gezonde leefomgeving als beleidsthema

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

Sfeervolle & karakteristieke

Sfeervolle & karakteristieke Sfeervolle & karakteristieke TYPE B FASE 2 Een goede film, een theatervoorstelling, een hapje eten of wandelen in het stadspark? Je hoeft er nauwelijks de straat voor uit! Omarm de Maas Roerdelta de Ster

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

TE KOOP. Vraagprijs: ,-- k.k. Joke Smitstraat 9 te Amsterdam

TE KOOP. Vraagprijs: ,-- k.k. Joke Smitstraat 9 te Amsterdam TE KOOP Joke Smitstraat 9 te Amsterdam Vraagprijs: 300.000,-- k.k. Makelaardij Amsterdam Zuidoost Wonen aan het water in een ruime goed onderhouden 5-kamerwoning met grote dakopbouw (2 e verdieping), inpandige

Nadere informatie

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht

Groen en blauw. 1 Conclusies. Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Groen en blauw Bewonerspanel over het groen en water in Papendrecht Papendrecht verandert van een groeigemeente in een dynamische beheergemeente. Belangrijk voor de gemeente is hierbij om het groen-blauwe

Nadere informatie

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen

Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Panelonderzoek inwoners en openbaar groen Gemeente Amersfoort Marlies Visser 2 juni 2015 De meeste panelleden zijn positief over het burgerinitiatief tot het opstellen van een Groenvisie. Men vindt over

Nadere informatie

Sfeervolle & karakteristieke

Sfeervolle & karakteristieke Sfeervolle & karakteristieke TYPE A FASE 2 Een goede film, een theatervoorstelling, een hapje eten of wandelen in het stadspark? Je hoeft er nauwelijks de straat voor uit! Omarm de M aas Roerdelta het

Nadere informatie

HET ZUIDERHOF VREEWIJK WONINGEN FASERING RIANT WONEN OP ROTTERDAM ZUID

HET ZUIDERHOF VREEWIJK WONINGEN FASERING RIANT WONEN OP ROTTERDAM ZUID RIANT WONEN OP ROTTERDAM ZUID HET ZUIDERHOF Ruimte De wijk is ruim van opzet met huizen die er mogen zijn. In een omgeving waar jonge gezinnen graag willen blijven omdat de omgeving vertrouwd en groen

Nadere informatie

Fietsroute Beatrixpark

Fietsroute Beatrixpark Fietsroute Beatrixpark 23 juli 2013 Afdeling Amsterdam Geachte raadsleden, Op 13 maart 2013 nam uw raad unaniem een motie aan om een fietsroute door het Beatrixpark te maken die aansluit op het bestaande

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

TE KOOP. Puttendijk 43 Maarheeze

TE KOOP. Puttendijk 43 Maarheeze De Puttendijk is mooi gelegen in een rustige, groene woonomgeving aan de rand van het dorp. De wijk kenmerkt zich door de ruim opgezette straten en gevarieerde bebouwing. Het wandel-/fietspad richting

Nadere informatie

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met:

Welkom. Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling. 18 juni jongstleden bijeenkomst met: landschap berkenhout Informatie-avond 18 juni 2018 Welkom Angelique Remijn > Triborgh Gebiedsontwikkeling 18 juni jongstleden bijeenkomst met: - Werkgroep leden (Voorzieningen Landschap Nabuurschap) -

Nadere informatie

Samen maken we Groningen

Samen maken we Groningen Verkiezingsprogramma in eenvoudig Nederlands - D66 Groningen 2018-2022 Samen maken we Groningen D66 krijgt het voor elkaar Samen maken we Groningen 2 Op 21 november 2018 gaan we in Groningen naar de stembus.

Nadere informatie

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003.

Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Zoetermeer Overig VTO 2003. Tabel 1 % Respondenten dat voorziening te weinig aanwezig vindt in woonomgeving (Basis = alle respondenten) Restaurants, eetcafés e.d. 26% 16% - 21% 9% - 23% 26% 19% 18% 17% 52% + 13% - 20% 15% - 29% 23%

Nadere informatie