TECHNISCHE AFBAKENING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCHE AFBAKENING"

Transcriptie

1 Technische instructie/handleiding Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Instructie voor tijdelijk en/of definitief herstel van lekke lage druk gasleidingen. De instructie is onlosmakelijk verbonden met de VIAG en de normserie NEN TECHNISCHE AFBAKENING Deze instructie is van toepassing op de gasleidingsystemen met bedrijfsdrukken t/m 200 mbar in de netdelen van ENEXIS. 3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar de in deze instructie vermelde normen en regelgeving en de () instructie Gzz-0001.R definities en begrippen Gas. 4 ALGEMEEN In deze instructie worden werkmethoden beschreven voor definitieve of tijdelijke reparaties van lekkages in lagedruk gasleidingen. De voorkeur gaat te allen tijde uit naar drukloos en definitief repareren van de lekkage, echter er zijn situaties waarbij dit niet direct mogelijk is. Denk hierbij aan: bewoners niet thuis, voorbereiding definitieve reparatie, de juiste middelen (bijv. lassers, stoppelploeg, materialen) niet direct beschikbaar. Hiervoor zijn tijdelijke reparatie methoden beschikbaar, welke binnen de in deze instructie aangegeven termijn definitief dienen te worden gerepareerd. Houd er altijd rekening mee dat reparaties onder gasdruk alleen mogelijk zijn indien de gasconcentratie op locatie lager dan 10% L.E.L is. Tijdelijke reparaties zijn na toestemming van de WV-er toegestaan. 5 WERKWIJZE OF ACTIVITEITEN 5.1 Reparatie buisbreuk/corrosiegat in een gietijzeren of stalen hoofd en/of aansluitleiding (ondergronds buiten) Definitieve reparatie gietijzeren leiding, afhankelijk van de situatie met een rvs reparatie(aftak)klem of het vervangen van het leidingdeel. Over lekke pluggen 2 (b.v. afgedopte aansluitingen/blaasgaten) kan een rvs aansluitklem worden gemonteerd, zonder dat de plug wordt verwijderd. Definitieve reparatie stalen lage druk leiding door middel van een rvs reparatieklem, het oplassen van een schaal of het vervangen van het leidingdeel. De buis (excl. Klem) dient nadien te worden geïsoleerd d.m.v. kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband.

2 Blad : 2 van 9 Tijdelijke reparatie door middel van wikkelen met kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband. 5.2 Reparatie mofverbindingen in gietijzeren leidingen Definitieve reparatie met Densokit, Densowikkelband en Synthoglass. De lekafdichting wordt verkregen door middel van de Densokit en -wikkelband (alternatief Stopaq is niet toegestaan). Hier overheen wordt Synthoglass aangebracht ter versteviging en opsluiten van het afdichtingsmateriaal. Het aanbrengen van Synthoglass over de kunststofwikkelband staat beschreven in Bijlage A. Definitieve reparatie van loodstriktouwverbindingen d.m.v. lekbeugels. Tijdelijke reparatie door middel van kit, kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband. 5.3 Reparatie AC leiding Reparaties aan AC-leidingen zijn altijd definitief en mogen alleen drukloos worden uitgevoerd. Uitzondering hierop is reparatie d.m.v. de Enca-press techniek. Tijdens de werkzaamheden aan AC-leidingen is het vigerende asbestbeleid van kracht. Denk hierbij aan de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en veilig (tijdelijk) opslaan en afvoeren van vrijgekomen materialen. Definitieve reparatie van breuken in AC-leidingen door middel van een rvs reparatieklem klem, of het vervangen van het AC-leidingdeel tussen de moffen. Definitieve reparatie van duidelijk zichtbare lekke moffen in AC-leidingen: de ACleidingdelen incl. moffen aan weerszijden van de lekke mof vervangen. Definitieve reparatie van mofverbindingen in AC-leidingen d.m.v. de Enca-press techniek bij niet voelbare of hoorbare lekkages (zie Gdc-0014.I). 5.4 Reparatie beschadigde PE hoofdleiding: Definitieve reparatie PE hoofdleiding d.m.v. vervanging van het beschadigde leidingdeel. Definitieve reparatie PE hoofdleiding d.m.v. een PE-las reparatie zadel. Tijdelijke reparatie PE hoofdleiding door een rvs reparatieklem, rvs aansluitklem of spvc aanboorzadel. Een tijdelijke reparatie door middel van wikkelen met kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband is ook mogelijk. 5.5 Reparatie beschadigde PVC hoofdleiding Definitieve reparatie aan beschadigde PVC hoofdleiding door middel van een aanboorzadel bij kleine beschadigingen, of vervanging van het beschadigde leidingdeel. De tijdelijke reparatie wordt d.m.v. kunststof pijpwikkelband (Densoleen) of Stopaq in combinatie met kunststof beschermband uitgevoerd.

3 Technische instructie/handleiding Blad : 3 van Vervanging pakking in lage druk flensverbinding Deze werkzaamheden mogen alleen drukloos uitgevoerd worden. Asbest verdachte pakkingen dienen conform de technische instructie Czc-0005.I worden vervangen. Denk hierbij aan de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en veilig (tijdelijk)opslaan en afvoeren van vrijgekomen materialen. 5.7 Vervanging spindelafdichting in lage druk afsluiter Bij sommige type afsluiters is het mogelijk de spindelafdichting te verwisselen zonder de leiding drukloos te maken. Raadpleeg hiervoor de onderhoudsspecificaties van de fabrikant. 5.8 Reparatie ondergrondse lage druk aansluitleidingen Definitieve reparatie door middel van vervanging van het beschadigde leidingdeel. Tijdelijk reparatie door middel van wikkelen met kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband. 5.9 Reparatie draadverbindingen in een aansluitleiding(inpandig) Definitieve reparatie door middel van vervanging van het beschadigde leidingdeel. Definitieve reparatie van een hennep draadverbinding in het 30/100 mbar deelnet is ook mogelijk d.m.v. kunststofdispersie (Polyfill). De QR-Clamp (overbruggingskoppeling) is toepasbaar voor definitieve reparatie van lekke draadverbindingen in sokken of connectie-sokken waarbij er voldoende ruimte is om de QR-clamp te monteren. Met name de ruimte voor het aanslaan van de wiggen moet voldoende zijn. Voor montage voorschriften zie de bijsluiter in de verpakking. Tijdelijke reparatie (5 jaar) met Densokit, Densowikkelband en Synthoglass. Deze methode is met name bedoeld voor reparatie van gaslekken in hoogbouwleidingen welke binnen een periode van 5 jaar worden vervangen of opgeheven en definitieve reparaties waarvoor een langere voorbereiding nodig is. De lekafdichting wordt verkregen door Densokit en -wikkelband (alternatief Stopaq is niet toegestaan). Hierna wordt er Synthoglass aangebracht ter versteviging en opsluiten van het afdichtingsmateriaal. Voor montage voorschriften zie de bijsluiter in de verpakking. Tijdelijke reparatie (1maand) door middel van wikkelen met kunststof pijpwikkelband (Densoleen of Stopaq) in combinatie met kunststof beschermband. Deze tijdelijke reparatie dient binnen een maand definitief te worden hersteld. 6 OPMERKINGEN Tijdelijke reparaties van 1 maand welke niet binnen gestelde periode definitief zijn gerepareerd, dienen op of voor gestelde termijn te worden gecontroleerd op dichtheid. Indien er geen lekkages worden geconstateerd kan de gestelde periode met de in de instructie aangegeven tijd worden verlengd.

4 Technische instructie/handleiding Blad : 4 van 9 7 BIJLAGEN BIJLAGE A: Definitieve lekreparatie GGY met kit, kunststofwikkelband en Synthoglass; Aanbrengen Synthoglass op kunststofwikkelband Densoleen 8 REFERENTIES Procedure P B6 (verwijderen asbesthoudende materialen)

5 Blad : 5 van 9 BIJLAGE A: Definitieve lekreparatie GGY met kit, kunststofwikkelband en Synthoglass; Aanbrengen Synthoglass op kunststofwikkelband Densoleen 1 Startpakket syntho-glass 2 Gebruik de standaard nitril handschoenen. 3 Open de verpakking van het synthoglass en vul deze met (kraan) water. Zorg dat het rolletje syntho-glass onder water staat en laat het water minimaal 30 seconden intrekken.

6 Blad : 6 van 9 4 Wikkel het syntho-glass om de leiding, te beginnen vanaf ca. 1 bandbreedte vanaf het te repareren deel. syntho-glass dient volledig over het densoleen gewikkeld te worden Let op! Zorg ervoor dat de huid / ogen niet in aanraking komen met het (geactiveerde) syntho-glass. 5 Wikkel het syntho-glass bij de eerste wikkeling volledig rond (100% overlap) en daarna met 50% overlap. Indien nodig extra bevochtigen met bijv. een plantenspuit. 6 Doorwikkelen tot ca 1 bandbreedte voorbij het te repareren deel. Daar weer 1 wikkeling rondom (100% overlap).

7 Blad : 7 van 9 7 Tijdens het wikkelen goed in de richting van wikkeling inwassen". 8 Vervolgens weer met 50% overlap terug wikkelen. Doorgaan tot de rol volledig is afgewikkeld. Zorg ervoor dat er geen (zo min mogelijk) plooien ontstaan en dat het syntho-glass goed strak wordt aangetrokken. 9 Breng in totaal minimaal 4 lagen syntho-glass aan. Steeds proberen de 50% overlap aan te houden en voorkomen dat er zich plooien vormen. Dit wordt tegengegaan door rustig en secuur te werken en het syntho-glass goed strak te wikkelen. Zorg ervoor dat bij het strak wikkelen het syntho-glass intact blijft.

8 Blad : 8 van 9 10 Compressiefolie wikkelen, minimaal 4 lagen en strak aantrekken. Men kan de handschoenen die tijdens het wikkelen van syntho-glass zijn gedragen gewoon aan houden. 11 Zorg dat de compressiefolie het syntho-glass volledig insluit. Na het wikkelen van de compressiefolie zijn de nitril handschoenen niet meer nodig. 12 Compressiefolie perforeren. Zorg ervoor dat alleen de compressiefolie geperforeerd wordt. Gebruik hiervoor de prikroller. Gebruik eventueel werkhandschoenen ter bescherming tegen de prikroller.

9 Blad : 9 van 9 13 Na minimaal 30 minuten is het materiaal voldoende uitgehard en mag de reparatie afgedekt worden met grond. 14 Eindresultaat

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het bepalen van toe te passen standaard verbindingstechnieken voor hoofd- en aansluitleidingen

Nadere informatie

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Om een goede bescherming tegen corrosie te krijgen is het noodzakelijk dat niet fabrieksmatig beklede delen

Nadere informatie

Drukverhoging LD gasnet van 30 naar 100 mbar. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN

Drukverhoging LD gasnet van 30 naar 100 mbar. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN TECHNISCHE INSTRUCTIE / AANDACHTPUNTEN Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Aandachtspunten bij de voorbereiding en uitvoering van drukverhoging van een 30 mbar net naar een 100 mbar

Nadere informatie

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het verwijderen en herstellen van de beschermmantel op PE100RCM en PE100RCB waarbij aan onderstaande voorwaarden

Nadere informatie

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1. DOELSTELLING De aanleg van PE-gasnetten (SDR 11 en SDR 17,6) dient te geschieden volgens de vigerende

Nadere informatie

1. DOELSTELLING Instructie voor werkzaamheden aan stalen gasleidingen, waarbij ten gevolg van deze werkzaamheden vonkvorming optreedt.

1. DOELSTELLING Instructie voor werkzaamheden aan stalen gasleidingen, waarbij ten gevolg van deze werkzaamheden vonkvorming optreedt. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1. DOELSTELLING Instructie voor werkzaamheden aan stalen gasleidingen, waarbij ten gevolg van deze werkzaamheden

Nadere informatie

2. TECHNISCHE AFBAKENING

2. TECHNISCHE AFBAKENING TOEPASSINGSGEBIED Blad : 1 van 5 Productie Zuid-West, Productie Zuid-Oost, Productie Noord 1. DOELSTELLING Gaslekbewaking en gaslekbestrijding. 2. TECHNISCHE AFBAKENING Gashoofdleidingen en buiten gebouwen

Nadere informatie

Openbaar. NEN 7244 serie NEN en NPR

Openbaar. NEN 7244 serie NEN en NPR KADER Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van kaders voor het renoveren van gashoofdnetten t.b.v. Assetengineers en werkvoorbereiders, engineers en medewerkers

Nadere informatie

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van goede en veilige huisaansluitleidingen t.b.v. hoogbouw in deelnetten

Nadere informatie

Technische instructie/handleiding

Technische instructie/handleiding Blad : 1 van 7 1 DOELSTELLING Het op een veilige wijze verwijderen van inwendige afdichtingen (plaatpakkingen). Het verwijderen van asbesthoudende pakkingen kent het gevaar van vrijkomende asbestvezels.

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Toepassen van een geschikte (gas)aansluitconstructie voor aansluitingen in gebieden

Nadere informatie

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Leenders Repair clamps Type L3A Type L1A, L2A en L3A klemmen zijn roestvast stalen reparatie klemmen met aftakking voor het repareren van gebroken

Nadere informatie

Het overzetten van PE aansluitleidingen onder gasdruk

Het overzetten van PE aansluitleidingen onder gasdruk Blad : 1 van 13 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Werkinstructie en veiligheidsmaatregelen voor het overzetten van lage druk PE aansluitleidingen onder gasdruk.

Nadere informatie

G-14 Werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en meteropstellingen versie

G-14 Werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en meteropstellingen versie Doel Veilig werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht

Nadere informatie

G-07 Binneninstallaties en meteropstellingen G25 beproeven op dichtheid

G-07 Binneninstallaties en meteropstellingen G25 beproeven op dichtheid Doel veilig. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht en aanwijzing Je krijgt de opdracht van een

Nadere informatie

G-14 Werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en meteropstellingen versie (1.0)

G-14 Werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en meteropstellingen versie (1.0) Doel Veilig werken aan bestaande LD-aansluitleidingen en. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht

Nadere informatie

G-07 Binneninstallaties en meteropstellingen G25 beproeven op dichtheid

G-07 Binneninstallaties en meteropstellingen G25 beproeven op dichtheid Doel veilig. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht en aanwijzing Je krijgt de opdracht van een

Nadere informatie

Sleufloze technieken voor het vervangen van gasleidingen: Slip-lining (Buis in buis relinen) TOEPASSINGSGEBIED: Enexis

Sleufloze technieken voor het vervangen van gasleidingen: Slip-lining (Buis in buis relinen) TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING. Deze instructie beschrijft, zonder concessies te doen aan de kwaliteitseisen die van toepassing zijn voor de

Nadere informatie

G-21 HD-leidingen in en uit bedrijf nemen en/of buiten bedrijf stellen versie

G-21 HD-leidingen in en uit bedrijf nemen en/of buiten bedrijf stellen versie Doel HD-leidingen veilig in en uit bedrijf nemen en/of. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht

Nadere informatie

G-23 HD- en LD-leidingen en HD-aansluitleidingen beproeven op dichtheid 1 juli 2014

G-23 HD- en LD-leidingen en HD-aansluitleidingen beproeven op dichtheid 1 juli 2014 juli 204 Doel veilig. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald. Opdracht en aanwijzing HD-leidingen Je krijgt

Nadere informatie

G-20 LD-leidingen in en uit bedrijf nemen en/of buiten bedrijf stellen versie 15-04-2015

G-20 LD-leidingen in en uit bedrijf nemen en/of buiten bedrijf stellen versie 15-04-2015 Doel LD-leidingen veilig in en uit bedrijf nemen en/of buiten bedrijf. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald.

Nadere informatie

G-36 De omgeving veiligstellen en lokaliseren van gaslekken versie

G-36 De omgeving veiligstellen en lokaliseren van gaslekken versie Doel De omgeving veiligstellen en het veilig lokaliseren van gaslekken. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft

Nadere informatie

Bestemd voor alle medewerkers met een BEI aanwijzing.

Bestemd voor alle medewerkers met een BEI aanwijzing. Bestemd voor alle medewerkers met een BEI aanwijzing. Deze toolbox mondeling verstrekken voor 15-4-2015 Bestaat uit 2 pagina s Iedere aanwezige een exemplaar verstrekken. Toolbox met verplichte registratie

Nadere informatie

G-06 Gasmeters G25 plaatsen, verwisselen of verwijderen

G-06 Gasmeters G25 plaatsen, verwisselen of verwijderen G-06 Gasmeters G25 plaatsen, verwisselen of verwijderen Doel Gasmeters G25 veilig plaatsen, verwisselen of verwijderen. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de netbeheerder

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van een kwalitatief goede en veilige hoogbouwleiding voor bestaande hoogbouwobjecten

Nadere informatie

Sleufloze technieken voor het renoveren van Gasleidingen: Kous methode. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING

Sleufloze technieken voor het renoveren van Gasleidingen: Kous methode. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Deze instructie beschrijft, zonder concessies te doen aan de kwaliteitseisen die van toepassing zijn voor de

Nadere informatie

DE JONGH PIPESYSTEMS B.V. Specialist in PE-HD kunststof leidingsystemen

DE JONGH PIPESYSTEMS B.V. Specialist in PE-HD kunststof leidingsystemen DE JONGH PIPESYSTEMS B.V. Specialist in PE-HD kunststof leidingsystemen Laswerk op maat Voor de verwerking van plaatmateriaal en PE-HD leidingsystemen t/m 1200 mm www.dejonghpipesystems.nl Uw vertrouwde

Nadere informatie

Openbaar. Paragraaf Normen Relatie 4.1 Tracé en ligging van NEN 7244 serie. - Enexiskader tweezijdige ligging van

Openbaar. Paragraaf Normen Relatie 4.1 Tracé en ligging van NEN 7244 serie. - Enexiskader tweezijdige ligging van KADER Datum/versie : 11-10-2016 /4 Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van kaders voor het ontwerp van nieuwe hoofdnetten t.b.v. Asset Engineers en werkvoorbereiders,

Nadere informatie

1 DOELSTELLING Uitvoering en Kwaliteitscontrole van lasverbindingen in stalen gasleidingen en gasinstallaties.

1 DOELSTELLING Uitvoering en Kwaliteitscontrole van lasverbindingen in stalen gasleidingen en gasinstallaties. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Uitvoering en Kwaliteitscontrole van lasverbindingen in stalen gasleidingen en gasinstallaties. 2 TECHNISCHE AFBAKENING Deze instructie is van toepassing

Nadere informatie

Technische instructie

Technische instructie Blad : 1 van 1 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. TERMEN EN DEFINITIES Adereindhulzen gebruiken

Nadere informatie

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant WERKINSTRUCTIE Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Uniforme wijze beschrijven welke aanvullende werkzaamheden dienen meegenomen te worden tijdens

Nadere informatie

BKW10, BK20, BK21 & BK22

BKW10, BK20, BK21 & BK22 BKW10, BK20, BK21 & BK22 Inhoudsopgave A A1 B Warmte-Krimptechniek Inleiding Filofast Krimpsysteem Materiaaloverzicht B1.1 overzicht losse materialen B1.2 overzicht samengestelde kits BKW10 en BK20 B1.3

Nadere informatie

De RACI-Spacers voldoen ruimschoots aan deze eisen en bieden bovendien de volgende extra voordelen:

De RACI-Spacers voldoen ruimschoots aan deze eisen en bieden bovendien de volgende extra voordelen: raci-spacers INLEIDING In veel landen is het een voorschrift, dat bij pijpleidingen die wegen of dijken kruisen, gebruik gemaakt wordt van mantelbuizen. Om te voorkomen dat er contact ontstaat tussen de

Nadere informatie

Openbaar. 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2.

Openbaar. 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. Blad : 1 van 1 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. TERMEN EN DEFINITIES Adereindhulzen gebruiken

Nadere informatie

Openbaar. 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties

Openbaar. 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties

Nadere informatie

Werken conform het rode boekje.

Werken conform het rode boekje. Veilig werken met Asbestcementleidingen in de bodem Werken conform het rode boekje. Asbestverwijderingsbesluit 2005 Artikel 3 1. Degene die: a. anders dan in de uitoefening van een beroep of bedrijf een

Nadere informatie

Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door Enexis gestandaardiseerd zijn t.b.v. LS- en OVL- kabelverbindingen.

Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door Enexis gestandaardiseerd zijn t.b.v. LS- en OVL- kabelverbindingen. Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door gestandaardiseerd zijn

Nadere informatie

Opdracht. Buizen koppelen

Opdracht. Buizen koppelen Opdracht Soorten koppelingen Je kunt buizen op veel verschillende manieren koppelen. Sommige koppelingen zijn demontabel, andere zijn vast. Je hebt daarnaast koppelingen die alleen geschikt zijn voor een

Nadere informatie

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer.

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van een goede en veilige MS/LS aansluiting in de categorie. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan de meterruimte

Nadere informatie

AF-document nr. T.V./004/1-A 2. WERKWIJZE.

AF-document nr. T.V./004/1-A 2. WERKWIJZE. AF-document nr. T.V./004/1-A 2. WERKWIJZE. Aanvullend zijn volgende kennisregels van toepassing: Het herstel gebeurt tot en met leiding DN mm standaard steeds met PVC buis en voor DN > mm hetzij met ductiel

Nadere informatie

Opgesteld door: HSE Enexis Procedure eigenaar: Manager HSE Goedgekeurd door: Manager HSE Pagina 1 van 18

Opgesteld door: HSE Enexis Procedure eigenaar: Manager HSE Goedgekeurd door: Manager HSE Pagina 1 van 18 Maatregelen bij het aantreffen van asbest in gebouwen en bij werkzaamheden Doel en toepassingsgebied Het voorkomen van gezondheidsschade door asbestvezels bij het betreden en/of werkzaamheden in elektrische

Nadere informatie

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW Normen voor PVC drukleidingen Kwaliteitseisen nr. 49 Waterleidingen van ongeplastificeerd polyvinylchloride. Kwaliteitseisen nr. 53 Dubbele moffen en hulpstukken van PVC voor waterleidingbuizen KIWA criteria

Nadere informatie

Nederlandse vertaling KE 168. Februari 2019 Engelse versie. Keuringseis 168. Zelfsluitende gaskleppen

Nederlandse vertaling KE 168. Februari 2019 Engelse versie. Keuringseis 168. Zelfsluitende gaskleppen Nederlandse vertaling KE 168 Februari 2019 Engelse versie Keuringseis 168 Zelfsluitende gaskleppen 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze keuringseis (Engelse versie) is goedgekeurd door het College van Deskundigen

Nadere informatie

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling)

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Instructie Openbaar Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Documentnr. : Ecb-0011.I Datum/versie : 14 mei 2008/2 Blad : 1 van 1 Status : Definitief

Nadere informatie

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek

Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Buitengevelisolatie systemen standaard detailboek Algemeen Voorwoord 3 Verkorte besteksomschrijving Stukadoorswerk 6 Verwerkingsadvies Buitengevelisolatie 7 Standaard Details 10 Overzicht Standaard Detailleringen

Nadere informatie

FILOFAST 50 / FILOFAST 105 /

FILOFAST 50 / FILOFAST 105 / FILOFAST 50 / 15 500 FILOFAST 105 / 30 600 VERSIE 07 12 2005 FILOFAST Inhoudsopgave A A1 B Warmte-Krimptechniek Inleiding Filofast Krimpsysteem Materiaaloverzicht B1.1 overzicht losse materialen B1.2 overzicht

Nadere informatie

Handleiding tbv overzetten van Pe-aansluitleidingen onder gasdruk. MI 1229

Handleiding tbv overzetten van Pe-aansluitleidingen onder gasdruk. MI 1229 Handleiding tbv overzetten van Pe-aansluitleidingen onder gasdruk. MI 1229 Pagina 1 van 19 artnr. 52790 MI 1229 Rev D dd: 06-02-2017 Indeling: Inhoud van de set Aanboorblok Overzetkoppeling Handleiding

Nadere informatie

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO

WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO MONTAGE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING WATERZAK HARDSIDE MONO & DUO Inleiding Wij raden aan om deze handleiding vóóraf goed door te nemen. Werk zorgvuldig en volg de instructies nauwkeurig op. Wij adviseren

Nadere informatie

Viega Smartpress 05.1/2017

Viega Smartpress 05.1/2017 Viega Smartpress 05.1/2017 NL 573188 / www.viega.com Doelgroepen De informatie in deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor verwarmings- en sanitairinstallateurs resp. voor geïnstrueerd technisch personeel.

Nadere informatie

CONCEPT WATERWERKBLAD UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014

CONCEPT WATERWERKBLAD UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014 Herziening van juni 2004 CONCEPT WATERWERKBLAD WB 2.3 UITVOERING PERSPROEF DATUM: OKT 2014 Auteursrechten voorbehouden Met betrekking tot de persproef is in artikel 2.3 van NEN 1006 (AVWI-2014) het volgende

Nadere informatie

Aanboorset FWAB. Gebruiksaanwijzing. Inhoudsopgave

Aanboorset FWAB. Gebruiksaanwijzing. Inhoudsopgave Aanboorset FWAB Gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave 1. Opmerkingen vooraf 2. Veiligheid 3. Inbegrepen bij de levering 4. Montage 5. Het boren 6. en voor onderhoud en service 7. Garantie 8. Actualiseren van

Nadere informatie

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1. DOELSTELLING Het tot stand brengen van een veilige gasaansluiting in lage druk gasnetten,

Nadere informatie

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A Blad : 1 van 1 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Het verwijderen van een aansluiting tot en met 80 A in de laagspanningsnetten. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan het verwijderen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

AVK risico-afsluiters in HD-gasnet. Veiligheidsmaatregelen Enexis. Naam: T. Rovers. Datum:

AVK risico-afsluiters in HD-gasnet. Veiligheidsmaatregelen Enexis. Naam: T. Rovers. Datum: AVK risico-afsluiters in HD-gasnet Veiligheidsmaatregelen Enexis Naam: T. Rovers Datum: 10-05-2018 Incident bezwijken afsluiter DN400 Alkmaar Incident: Op 17-10-2017 is een AVK, PUR gecoate, schuifafsluiter

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Blad : Pagina 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1. DOELSTELLING Het tot stand brengen van een goede en veilige huisaansluiting voor woningen in

Nadere informatie

Openbaar. 4.3 Verschildrukmeting Met referentievat en differentiaalmanometer en vastlegging/registratie van d.m.v. datalogging.

Openbaar. 4.3 Verschildrukmeting Met referentievat en differentiaalmanometer en vastlegging/registratie van d.m.v. datalogging. Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Aanvullende technische bepalingen bij beproeven van gasleidingen op sterkte

Nadere informatie

Drukloos onderbreken

Drukloos onderbreken 4 Driemaandelijkse uitgave voor werkvoorbereiders, opzichters en uitvoerders gasdistributietechniek jaargang 29 nummer 4 december 2015 Drukloos onderbreken van metalen aansluitleidingen Onderbreken van

Nadere informatie

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Concentrisch systeem, flexibele-en starre voering. Duinkerkenstraat 27 Postbus 509 9700 AM Groningen Telefoon: 0503139944 Telefax : 0503185423

Nadere informatie

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p

Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Montage handleiding Broilfire 4 Poot powerfire/gas komfoor 4p-01p Instructies voor het monteren en gebruik van de Powerfire: Technische data: Gas type Butaan Propaan Werk druk: mbar 30-50 37-52 Categorie

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman

VIESMANN. Montagehandleiding. MatriX-stralingsbrander. voor de vakman Montagehandleiding voor de vakman VIESMANN MatriX-stralingsbrander type VMIII Gas-ventilatorbrander voor Vitocrossal 300, type CM3 Nominaal vermogen 87 tot 142 kw MatriX-stralingsbrander 11/2014 Na montage

Nadere informatie

Onderscheid in niet-, semi- en geïsoleerde LS-stroken

Onderscheid in niet-, semi- en geïsoleerde LS-stroken Blad : 1 van 7 1 Doel Wanneer een LS-strook te gebruiken conform de beschrijving in de VeiligheidsWerkInstructie E-22. Wat is een semigeïsoleerde LS-strook en wat een geïsoleerde LS-strook. 2 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Vloerverwarmingsverdeler I.6.2. Vloerverwarmingsverdeler

Vloerverwarmingsverdeler I.6.2. Vloerverwarmingsverdeler I.6.2 Alle componenten van de SCHÜTZ vloerverwarmingsverdeler zijn optimaal op elkaar afgestemd, zetten de systeemgedachte in combinatie met de verdelerkasten consequent voort en zijn toepasbaar bij vloerverwarmingsen

Nadere informatie

KE 52. Februari Keuringseis 52. Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar

KE 52. Februari Keuringseis 52. Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar KE 52 Februari 2019 Keuringseis 52 Gasdistributieafsluiters voor bedrijfsdrukken tot en met 16 bar 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze Keuringseis is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie

Nadere informatie

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor SolidDutch wasbakken Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur ken Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. o De montage dient uitgevoerd te worden door

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken

MONTAGEHANDLEIDING. :cellenbeton of gipsblokken MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :cellenbeton of gipsblokken => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. => Volg gedurende de montage de 7 stappen

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Openbaar. Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie

Openbaar. Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie Tactiek Tactiek TA 1080 Gasleidingen aangelegd in opdracht door derden 1 Documentbeheer Versiebeheer Versie Auteur Datum Omschrijving 0.1 T. Hoeijmakers / H. 24 okt 2012 Definitieve versie notitie Kroot

Nadere informatie

Renoveren of vernieuwen. Themamiddag Kenniskring Kostencalculatie 13 december 2012, Hein van Egmond

Renoveren of vernieuwen. Themamiddag Kenniskring Kostencalculatie 13 december 2012, Hein van Egmond Renoveren of vernieuwen Themamiddag Kenniskring Kostencalculatie 13 december 2012, Hein van Egmond CV Hein van Egmond MSc. Royal HaskoningDHV Drinkwater 1994-2012 Royal Haskoning vanaf 1-1-2013 RHDHV 1986-1993

Nadere informatie

veilig werken met asbestcementleidingen

veilig werken met asbestcementleidingen veilig werken met asbestcementleidingen in het ondergrondse openbare waterleiding-, gas- en rioolafvalwaternet verwijderen afvoeren aansluiten herstellen veilig werken met asbestcementleidingen in het

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5 Montagehandleiding Watertool Mesafsluiter Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200 Kleiss/Mesafsluiter/20160531 Pagina 1 van 5 5 4 3 2 6 1 Nr. Omschrijving Art. Nr. Nr. Omschrijving Art. Nr. Zadel

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

PVC KOPPELMATERIAAL 238

PVC KOPPELMATERIAAL 238 238 IN DIT HOOFDSTUK: Flexibele slangen PVC buizen PVC Koppelmateriaal 2-weg kogelkranen 3-weg kogelkranen Griffon PVC lijmen MTS PVC/ABS lijm MTS PVC/ABS cleaner Griffon PVC reinigingsmiddelen Griffon

Nadere informatie

GT-130095 25 juni 2013. Overzicht graafschade gas in 2012

GT-130095 25 juni 2013. Overzicht graafschade gas in 2012 25 juni 2013 Overzicht graafschade gas in 2012 25 juni 2013 Overzicht graafschade gas in 2012 2013 Kiwa N.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren van

Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren van Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren

Nadere informatie

Reparatie aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012

Reparatie aansluitleiding Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Er is bij de planning een melding binnengekomen van een lekkage in een hoofd- of aansluitleiding. Na aankomst is het zo nat dat je ervoor kiest om een bronbemaling te plaatsen, deze

Nadere informatie

Openbaar. Ontwerpkader Aansluitingen. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis KADER

Openbaar. Ontwerpkader Aansluitingen. TOEPASSINGSGEBIED: Enexis KADER KADER Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van ontwerpcriteria van nieuwe aansluitingen t.b.v. Netverantwoordelijken AsM RoN.() en werkvoorbereiders, engineers,

Nadere informatie

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Test- en hervulhandleiding

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Test- en hervulhandleiding Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Servicevoorschrift Pagina 2 van 6 Nr. Omschrijving S 2 DF 1 Borgpen 142 101 2. Drukindicator 501 816 3. Spindel met O-ring 142 082 4. Ventiel met 140 435 bevestigingsmoer

Nadere informatie

VIAG De wijzigingen t.o.v. 15 april (versie 1.0)

VIAG De wijzigingen t.o.v. 15 april (versie 1.0) VIAG De wijzigingen t.o.v. 15 april 2018 (versie 1.0) Wijzigingsnummer 1 VIAG Is voor het verrichten van graafwerkzaamheden in de nabijheid van een gasleiding altijd een VIAG aanwijzing nodig? Artikel

Nadere informatie

3 TERMEN EN DEFINITIES. Voor termen en definities wordt verwezen naar de richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen gas.

3 TERMEN EN DEFINITIES. Voor termen en definities wordt verwezen naar de richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen gas. TECHNISCHE INSTRUCTIE /3 Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING. Deze instructie beschrijft het sleufloos vervangen van hoofdleidingen door middel van de slip of close-fit relining techniek.

Nadere informatie

KE 58. Februari Keuringseis 58. Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC)

KE 58. Februari Keuringseis 58. Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) KE 58 Februari 2018 Keuringseis 58 Zadels met klampverbinding van slagvast polyvinylchloride (slagvast PVC) 253/160324 Voorwoord Kiwa Deze Keuringseis is goedgekeurd door het College van Deskundigen productcertificatie

Nadere informatie

Sloop- en verwijderingsprotocol voor gas- en elektriciteitsaansluitingen (kleinverbruik)

Sloop- en verwijderingsprotocol voor gas- en elektriciteitsaansluitingen (kleinverbruik) Sloop- en verwijderingsprotocol voor gas- en elektriciteitsaansluitingen (kleinverbruik) Datum: 27 november 2017 Versie: 2.0 Beheerder document: Netbeheer Nederland Aanleiding: Als bij het slopen van percelen

Nadere informatie

Lekkage hoofdleiding Werkproces. Oasen 2012

Lekkage hoofdleiding Werkproces. Oasen 2012 Werkproces Oasen 2012 Bij de planning is een lekkage hoofdleiding gemeld. Er is enige dagen geleden een monteur gaan kijken en die heeft geconstateerd dat de lekkage niet van dien aard is dat hij direct

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 7 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

afdichtingen (03) (03) PROTEK lektechniek ERIKS nv Boombekelaan 3, B-2660 Hoboken, België

afdichtingen (03) (03) PROTEK lektechniek ERIKS nv Boombekelaan 3, B-2660 Hoboken, België afdichtingen PROTEK lektechniek DOCUMENTATIENUMMER VAN DEZE PUBLICATIE: 054316 (2001) (03) 829 27 33 (03) 828 39 59 ERIKS nv Boombekelaan 3, B-2660 Hoboken, België info@eriks.be www.eriks.be AFDICHTINGEN

Nadere informatie

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559

Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 NL S019-FLN S 6 DN eco Uitgave 08/2008 NEN 2559 Servicevoorschrift Pagina 1 van 6 Servicevoorschrift Pagina 2 van 6 Tek.nr. S 6 DN eco 1 Borgpen 142 101 2. Drukindicator 501 817 3. Spindel met 142 082 0-Ring 4. Ventiel met 140 423 zeskant moer 5. 0-Ring

Nadere informatie

Technische instructie/handleiding. Opnieuw op druk brengen van een lagedrukgasnet, na een storing

Technische instructie/handleiding. Opnieuw op druk brengen van een lagedrukgasnet, na een storing Blad : 1 van 13 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Ondersteunen van OIV'ers en WV'ers bij grote storingen en calamiteiten in het lagedrukgasnet.

Nadere informatie

Bestek voor het uitvoeren van saneringen van aansluitleidingen Gas in Brabant en Limburg

Bestek voor het uitvoeren van saneringen van aansluitleidingen Gas in Brabant en Limburg Bestek voor het uitvoeren van saneringen van aansluitleidingen Gas in Brabant en Limburg De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht en voor rekening van: ENEXIS B.V. Versie : 4.0 Bestekbijlagen : I.

Nadere informatie

Rogafa. Het nieuwe beugelen! Rogafa. Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem

Rogafa. Het nieuwe beugelen! Rogafa. Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem Het nieuwe beugelen! Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem te installeren? Die vraag is nu eenvoudig te beantwoorden, dankzij een uniek gezamenlijk advies van de Nederlandse fabrikanten

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Openbaar. TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie is van toepassing voor alle Magnefix MD4 en MDN-installaties in de 10kV en 3kV netten van Enexis.

Openbaar. TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie is van toepassing voor alle Magnefix MD4 en MDN-installaties in de 10kV en 3kV netten van Enexis. : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop bedieningshandelingen met de 10kV installatie Magnefix MD4 moeten worden uitgevoerd. 2 TOEPASSINGSGEBIED Deze

Nadere informatie

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur

Montagehandleiding voor vrijhangend ondermeubel Type: wandmontage voor een cellenbeton- of gipsblokkenmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 8 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een holle wand Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 5 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

2 TERMEN EN DEFINITIES

2 TERMEN EN DEFINITIES KADER Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het eenduidig definiëren van de berekeningswijze en de uitgangspunten voor bepaling van de capaciteit van een gasnet t.b.v. assetengineers

Nadere informatie

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 1 a b c 2 d e f h i g j Benodigde gereedschappen: a) trekbanden, b) schuurlinnen korreldikte 40-60 mm, c) zaag, d) boor, e) kegelboor, f) PE-reiniger, g) polyfusie

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan

Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO. Propaan Gebruikers- en installatie- handleiding SUNWOOD MARINO Versie: Aardgas Propaan Specificaties Fabrikant Sunderman Openhaarden V.O.F. / Sunwood Contactgegevens Christiaan Huygensstraat 10 2665 KX Bleiswijk

Nadere informatie