2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 25 en 27 maart De besluitenlijsten worden ongewijzigd vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 25 en 27 maart De besluitenlijsten worden ongewijzigd vastgesteld."

Transcriptie

1 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 23 april 2014 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 29 april 2014 Aanwezig: Voorzitter: A.P.M. Veltman Griffier: J. Laurens Janse - Oostdijk Raadsleden: A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, J.F.H. Feijen, B.A.G. de Groot, W.L.G. Hanssen, M.A.J Jeuken, J.M.T.J. Klessens, T.C.W. Maas, J.M. van Maris, A.T.W. Nagel-Maas, G.W.H.L. Schoolmeesters, M.J.A.W. Stolwijk, J.H. van Tulden, A.A.J.G. Verhofstad, J.H.A.M. Verhoijsen M.k.v.: - Collegeleden: W.L.G. Hanssen, W.C.P.H. Jaspers, T.C.W. Maas, G.W.H.L. Schoolmeesters Ambtelijk: T. de Kok, T. van Leeuwen, J. Verhoeven. 1. Opening a. Opening met overweging. De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. b. Trekken van het stembriefje. De beraadslagingen en stemming beginnen bij de fractie CDA. c. Vaststellen van de agenda. Aan de agenda wordt toegevoegd een voorstel tot instellen van een onderzoekscommissie geloofsbrieven. 2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 25 en 27 maart De besluitenlijsten worden ongewijzigd vastgesteld.

2 3. Mededelingen door voorzitter, raadsleden en/of portefeuillehouders. Er zijn geen mededelingen. 4. INGEKOMEN STUKKEN: a. In handen stellen van burgemeester en wethouders / burgemeester ter afhandeling: 1. brief, d.d. 15 maart 2014, van Driessen Advies&Beheer namens Fam. Paulussen over sluiting informeel brengpunt OPK Dorpsweg 3; 2. circulaire, d.d. 9 april 2014, van VNG over verzoek tot invullen transitievolgsysteem Wmo. In antwoord op de vraag van Lijst 6 over de veiligheid bij het ophalen van oud papier antwoordt wethouder Jaspers dat in het begin een ongelukje is geweest, maar dat de verenigingen hebben aangegeven geen behoefte te hebben aan een cursus o.i.d. Het inzamelen gebeurt veilig, conform afspraken. b. In handen stellen van burgemeester en wethouders/presidium ter voorbereiding: 1. zienswijze, d.d. 14 maart 2014, van Heemkundekring De Vonder Asten-Someren inzake ontwerpbestemmingsplan Landgoed de Heihorsten, herziening 2013 ; 2. circulaire, d.d. 18 maart 2014, van VNG over model Reglement van orde voor de raad en modelverordening op de raadscommissies; 3. brief, d.d. 24 maart 2014, van Samenwerkingsverband Regio Eindhoven met aanbieding ontwerp-programmabegroting 2015; 4. zienswijze, d.d. 19 maart 2014, van Driessen Advies&Beheer namens Holding Stienen Someren BV inzake ontwerpbestemmingsplan Waterdael III herziening Boerenkamplaan 21 ; 5. diverse zienswijzen inzake ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2014 ; 6. circulaire, d.d. 2 april 2014, van VNG over model financiële verordening ex artikel 2012 Gemeentewet. c. Ter informatie: 1. brief, d.d. maart 2014, van Stichting VAC adviescommissie Wonen met jaarverslag VAC Asten Someren 2013; 2. brieven, d.d. 17 maart en 2 april 2014, van Raad van State met uitspraak inzake verzoek om voorlopige voorziening bestemmingsplan Zandstraat 99 Someren en vastgesteld plan-mer; 3. brief, d.d. 19 maart 2014, van Raad van State met toezending diverse stukken inzake beroep bestemmingsplan Zandstraat 99 Someren en vastgesteld plan-mer; 4. brief, d.d. 20 maart 2014, van Raad van State met verzoek T. Engelen om herziening uitspraak inzake verzoek om voorlopige voorziening bestemmingsplan Zandstraat 99 Someren en vastgesteld plan-mer; 5. brief, d.d. 20 maart 2014, van Raad van State met uitnodiging hoorzitting inzake verzoek om voorlopige voorziening bestemmingsplan Zandstraat 99 Someren en vastgesteld plan-mer; 6. circulaire, d.d. 20 maart 2014, van VNG over Groen verbindt voor de collegeonderhandelingstafel en het collegeakkoord; 7. circulaire, d.d. 20 maart 2014, van VNG over ondersteuningsprogramma energie;

3 8. brief, d.d. 25 maart 2014, van Inspectie van het onderwijs over rapport Kwaliteit gemeentelijk toezicht kinderopvang 2012/2013 ; 9. brief, d.d. 25 maart 2014, van Het Groene Schild met aanvulling beroepschrift inzake bestemmingsplan Zandstraat 99 Someren en vastgesteld plan-mer; 10. brief, d.d. 25 maart 2014, van Raad van State over verlenging termijn voor het doen van uitspraak inzake beroep Bestemmingsplan Recreatieve zone de Heihorsten ; 11. brief, d.d. 26 maart 2014, van de Nationale Ombudsman over jaarverslag 2013; 12. brief, d.d. 28 maart 2014, van Eigen Kracht Zuid over transitie jeugdzorg; 13. brief, d.d. 28 maart 2014, van Bibliotheek Helmond-Peel met jaarstukken 2013 en begroting 2015; 14. circulaire, d.d. 31 maart 2014, van VNG over vraagstukken van (sociale) veiligheid in de nieuwe bestuursperiode; 15. circulaire, d.d. 1 april 2014, van VNG over GROS Kansen aan de grens ;; 16. circulaire, d.d. 2 april 2014, van VNG over wijzigingen Woningwet: Novelle ; 17. brief, d.d. 2 april 2014, van Vakvereniging brandweervrijwilligers met visie op positie van de brandweervrijwilligers; 18. brief, d.d. 3 april 2014, van Raad van State met uitnodiging hoorzitting inzake beroep Bestemmingsplan Someren-Dorp op 15 mei 2014; 19. circulaire, d.d. 3 april 2014, van VNG over aandachtspunten voor gemeentelijk mediabeleid; 20. brief, d.d. 3 april 2014, van Samenwerkingsverband van Natuur en Milieufederaties over ondersteuningsprogramma Energie; 21. circulaire, d.d. 4 april 2014, van VNG over implementatie transitie jeugd; 22. circulaire, d.d. 8 april 2014, van VNG over collectieve actie voor Cao gemeenten. d. Ter behandeling: Geen onderwerpen e. Beantwoording van vragen om schriftelijke of mondelinge informatie: Er zijn geen vragen gesteld. f. Stand van zaken raadsplanning. Geen bijzonderheden 5. Aanpassen vergaderschema Zienswijze tegen ontwerpbegroting 2015 en meerjarenraming Omgevingsdienst Zuidoost Brabant Wethouder Jaspers beantwoordt een nog openstaande vraag hoe de burger de Omgevingsdienst ervaart. De inwoners hebben geen rechtstreeks contact met de Omgevingsdienst, alleen de technische beoordeling vindt daar plaats. Alle termijnen worden nageleefd en behaald.

4 7. Instemmen met structurele verhoging VVE-budget miv 2014 en kennisnemen van stand van zaken VVE. De fractie CDA wenst het VVE budget te heroverwegen bij de volgende bezuinigingsronde en daarom nu slechts incidenteel geld ter beschikking te stellen. Dit is vervat in een amendement (bijlage 1) dat mede wordt ingediend door de PvdA, Lijst 6 en Leefbaar Someren. De fractie Lijst Someren Heide is van mening dat het budget voor VVE te allen tijde beschikbaar moet blijven, de trend die nu is ontstaan zal doorzetten en daarom moeten er structureel middelen voor worden vrijgemaakt. De Gemeenschapslijst Someren Eind/Sluis XIII onderschrijft deze mening. Men vreest dat straks in de kerkdorpen geen VVE meer wordt aangeboden en men aangewezen is op Someren dorp. Portefeuillehouder Maas antwoordt dat het college heeft gekozen voor continuïteit, waarvoor ,00 structureel noodzakelijk is. Er is echter geen duidelijkheid over stijging of daling van de trend. Spreker leest het amendement zo, dat de middelen beschikbaar worden gesteld, afhankelijk van de stijging van het aantal kinderen; er wordt niet getwijfeld aan ondersteuning van volwaardige VVE. Het bevreemdt de Gemeenschapslijst Someren Eind/Sluis XIII dat een tweetal collegeleden het amendement ondersteunen. Dit constaterende wordt de vergadering geschorst. De Gemeenschapslijst Someren Eind/Sluis XIII doet een tekstvoorstel om het amendement ook voor hen aanvaardbaar te maken, door de toevoeging dat dit niet mag leiden tot sluiting van vestigingen. Dit voorstel wordt niet overgenomen. Wethouder Hanssen erkent dat het niet correct is om als collegelid het amendement te ondertekenen. Ditzelfde geldt voor wethouder Maas. Beide handtekeningen worden dan ook uit het amendement gehaald. Het amendement wordt in stemming gebracht en met 9 stemmen voor en 5 stemmen tegen, aanvaard. Het voorstel zelf wordt niet in stemming gebracht, maar wel aanvaard. 8. Het instellen van een onderzoekscommissie geloofsbrieven. 9. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Someren d.d. 28 mei De raadsgriffier De voorzitter van de raad J. Laurens Janse-Oostdijk A.P.M. Veltman

5 Bijlage 1

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 29 januari De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 26 februari 2014 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 6 maart 2014 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Datum Aanwezig: Opening Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 19 december 2012.

Datum Aanwezig: Opening Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 19 december 2012. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 30 januari 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 18 februari 2013 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 26 november 2015 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 31 maart 2016 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 21 juli 2016 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, A.W. Evers, J.F.H.

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 27 november De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 27 november De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 18 december 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 19 december 2013 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 25 juni 2015 Aanvangstijd: 19.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, B.A.G. de Groot,

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 24 september 2015 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 26 mei 2016 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, A.W. Evers, J.F.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering

Besluitenlijst raadsvergadering Besluitenlijst raadsvergadering Datum: 30 juni 2016 Aanvangstijd: 19.00 uur Locatie: Raadszaal Aanwezig: Raadsleden: J.L.M. Adriaans, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, A.W. Evers, J.F.H.

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 26 juni 2013. De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van 26 juni 2013. De besluitenlijst wordt ongewijzigd vastgesteld. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de Raad der gemeente Someren gehouden op woensdag 4 september 2013 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Datum 12 september 2013 Aanwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van donderdag 23 april 2015.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van donderdag 23 april 2015. Agenda gemeenteraad Datum: 28 mei 2015 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Raadsleden: A.H.M. van Bussel, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, J.F.H. Feijen, B.A.G. de Groot, M.A.J.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens Agenda Gemeenteraad Deze vergadering wordt live uitgezonden via internet. Ga voor deze of andere uitzendingen naar onze streamingsite. De meeste voorstellen zijn aan de orde geweest in een van de commissies.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11 Raadsvoorstel Agenda nr. 11 Onderwerp: Indienen zienswijze op de ontwerpbegroting 2016 en meerjarenraming 2017-2019 van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) Soort: Besluitvormend Opsteller: P.M.H.

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 3 en 13 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 23-06-2016 Plaats: Raadzaal Tijd: 19:30-23:00 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd:

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

Kennis te nemen van de ontwerpbegroting van de uitvoeringsorganisatie Peel 6.1. en verder afzien van het indienen van een zienswijze.

Kennis te nemen van de ontwerpbegroting van de uitvoeringsorganisatie Peel 6.1. en verder afzien van het indienen van een zienswijze. Raadsvoorstel Agenda nr.4 Onderwerp: begroting 2014-2015 uitvoeringsorganisatie Peel 6.1 Soort: Besluitvormend Opsteller: A.G.M. Laeven Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/007808 1. Samenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr.6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr.6 Raadsvoorstel Agenda nr.6 Onderwerp: Verordening tot eerste wijziging van de Verordening onroerende-zaakbelastingen Soort: Besluitvormend Opsteller: M.A.A.M. Arts Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr.8

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr.8 Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling (lichte vorm) t..b.v. het uitvoeren van de Participatiewet door de gemeente Helmond en het beschikbaar stellen van een krediet in de kosten

Nadere informatie

Agendapunt : 6 Mill, 10 juni 2014

Agendapunt : 6 Mill, 10 juni 2014 Raadsvergadering : 12 juni 2014 Agendapunt : 6 Mill, 10 juni 2014 Onderwerp : Ingekomen stukken Stukken voor kennisgeving aan te nemen Nr. Afzender Datum brief Onderwerp 1. Provincie Noord Brabant 25-03-2014

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad

Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Lijst ingekomen stukken en mededelingen. Raad 20 februari 2014 t.b.v. Raad Gemeentebladnummer: 2014/14 Vergaderdatum: 20 februari 2014 Agendapunt: 16 Portefeuillehouder Dhr. B.H.M. Link Steller Griffie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 20.30uur 22.50 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 25 april 2013 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST

Oordeelsvormende vergadering BESLUITENLIJST (22496\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 1 juni 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer drs. E.J. Tellingen (voorzitter), de heer P.A.J. van Zoest

Nadere informatie

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt.

voortgang van het actieprogramma en de resultaten die hiermee zijn bereikt. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Vaststellen Beleidsplan Wmo 2015-2017 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Peijnenburg Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2014/012545 Documentnummer: SOM/2014/012546

Nadere informatie

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014

Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 5 Vaststellen Verordening maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente Someren 2014 Datum 31 december 2013 1. Samenvatting Een uniforme Verordening maatschappelijke

Nadere informatie

Agenda commissie BenB

Agenda commissie BenB Agenda commissie BenB Datum: 9 april 2015 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Leden: J.L.M. Adriaans, L.W. Blok, A.H.M. van Bussel, M.J.J. van Dinther, A.M. van Doorn-Peerlings, J.F.H. Feijen, J.M.T.J.

Nadere informatie

.. Civiele Werken. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014.

.. Civiele Werken. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 17 t.m. 23 september 2014. Datum aanmaak: 01.10.2014.. Civiele Werken AST/2014/009901 Concept Programmabegroting 2015

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van donderdag 29 september 2016.

2. Vaststellen van de besluitenlijst van de raadsvergadering van donderdag 29 september 2016. Agenda gemeenteraad Datum: 20 oktober 2016 Aanvangstijd: 19.00 uur Locatie: Raadszaal Raadsleden: J.L.M. Adriaans, G.J.S. Claassen, M.J.J. van Dinther, H.M.G. Driessen, A.W. Evers, J.F.H. Feijen, B.A.G.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 11 Raadsvoorstel Agenda nr. 11 Onderwerp: Vaststellen van het beleidsplan 'Regiovisie aanpak huiselijke kring en kindermishandeling 2015-2018' en kennis nemen van de genomen besluiten door de gemeenten Helmond

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Businesscase samenwerking Peelgemeenten Soort: Kaderstellend Opsteller: I. Janssen Portefeuillehouder: T.C.W. Maas Zaaknummer: SOM/2016/012188 Documentnummer: SOM/2016/013235

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen.

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen wijziging begroting 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: J.H.M. Sonnemans Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/020833 Documentnummer:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 15-04-2010 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0020101 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014 De rest van dit document kun je "doorlopen" met F11. CONTROLEER OP HET LAATST OF DE GEGEVENS BIJ AANWEZIGHEID KLOPPEN!!!!!!Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting. Agenda nr. 12

Raadsvoorstel. Samenvatting. Agenda nr. 12 Raadsvoorstel Agenda nr. 12 Onderwerp: Vaststellen 1e Wijziging verordening OZB 2016 Soort: Besluitvormend Opsteller: M. Arts Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2016/001341 Documentnummer:

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14 ergadering van burgemeester en wethouders Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 mei 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Kaderstellend. Aan de Raad Agenda nr. 4. Toekomstige functie van de bibliotheek in de gemeente Someren. datum 29 januari 2014

RAADSVOORSTEL Kaderstellend. Aan de Raad Agenda nr. 4. Toekomstige functie van de bibliotheek in de gemeente Someren. datum 29 januari 2014 RAADSVOORSTEL Kaderstellend Aan de Raad Agenda nr. 4 Toekomstige functie van de bibliotheek in de gemeente Someren datum 29 januari 2014 1. Samenvatting Het gebruik van de bibliotheek is de laatste twee

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Gemeente Utrechtse Heuvelrug Agenda Raadscommissie Ruimte Hierbij nodig ik u namens de commissievoorzitter, de heer H. (Henk) Veldhuizen, uit tot het bijwonen van de openbare vergadering van de raadscommissie Ruimte van de gemeente

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht

2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht 2. Instrumentenoverzicht Gemeenteraad Utrecht Instrument Wat wil ik? Welke procedure? AMBTELIJKE BIJSTAND Verordening op de ambtelijke bijstand Gemeenteblad van Utrecht 2009, nr. 45 AMENDEMENT Artikel

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen. De voorzitter opent de raadsvergadering met de bede en heet een ieder van harte welkom.

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen. De voorzitter opent de raadsvergadering met de bede en heet een ieder van harte welkom. Openbare besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Bergeijk, gehouden op donderdag 21 april 2016, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis. Aanwezig: Callewaert-de Groot, A.,

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014

LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 LIJST VAN BESLUITEN GEMEENTERAAD OEGSTGEEST genomen in de vergadering van de raad van 25 september 2014 Agenda 4 -- Notulen van de raadsvergadering van 12 juni 2014. 6 -- Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017

2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 APRIL 2017 830 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 9 mei 2017, 9.00 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Vaststellen gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling ODZOB Soort: Besluitvormend Opsteller: P.M.H. van Mil Portefeuillehouder: L.J.M. van de Moosdijk Zaaknummer: SOM/2015/025786

Nadere informatie

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL

COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL COMMISSIE ALGEMENE ZAKEN en CONTROL VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie ALGEMENE ZAKEN en CONTROL, gehouden op 15 mei 2014 in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn:

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN HELMOND

GEMEENTERAAD VAN HELMOND GEMEENTERAAD VAN HELMOND 10 10e vergadering: 3 oktober 2006. Agenda voor de raad van de gemeente Helmond Ik heb de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van een vergadering van de gemeenteraad op dinsdag

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. Agenda nr. 8

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. Agenda nr. 8 Raadsvoorstel Agenda nr. 8 Onderwerp: Kennisnemen van het concept ondernemingsplan Werkbedrijf Atlant de Peel 2017-2018 Soort: Kaderstellend / informerend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar.

Voorafgaand aan de bijeenkomst staat er vanaf uur in de raadsontmoetingsruimte een kop koffie/thee voor u klaar. De voorzitter van de opiniërende bijeenkomst nodigt u uit voor de opiniërende bijeenkomst van dinsdag 25 februari. Aanvang 20.00 uur, raadzaal in het Raadhuis, Dr. Langeveldplein 30, Sliedrecht Voorafgaand

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 17 december 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra (VVD), mevrouw V.M.E. Kerremans

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 7 juli 2015, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda

Nadere informatie

Agenda. Aan de leden van de gemeenteraad

Agenda. Aan de leden van de gemeenteraad Agenda Aan de leden van de gemeenteraad Hierbij nodig ik de leden van de gemeenteraad uit tot het houden van een openbare vergadering op donderdag 24 april 2014 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Agenda commissie BenB

Agenda commissie BenB Agenda commissie BenB Datum: 15 mei 2014 Aanvangstijd: 20.00 uur Locatie: Raadszaal Leden: J.M.L. Adriaans, L.W. Blok, A.H.M. van Bussel, M.J.J. van Dinther, A.M. van Doorn-Peerlings, J.F.H. Feijen, J.M.T.J.

Nadere informatie

Op 1 januari 2015 is het nieuwe verdeelmodel voor de gebundelde uitkering (BUIG-middelen) in werking getreden.

Op 1 januari 2015 is het nieuwe verdeelmodel voor de gebundelde uitkering (BUIG-middelen) in werking getreden. Raadsvoorstel Agenda nr. 5 Onderwerp: Instemmen met het Plan van Aanpak verlagen uitgaven BUIG middelen Soort: Kaderstellend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/021738

Nadere informatie

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005)

BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) BESLUITENLIJST A-NOTA S WEEK 25 (20 t/m 24 juni 2005) Datum besluit College: dinsdag 28 juni 2005. Nr. Ingekomen stuk van: Onderwerp: 1. Vaststellen van de besluitenlijst van de Collegevergadering van

Nadere informatie

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van

Hierbij nodig ik de leden van de raad, zijn voorzitter, alsmede de wethouders en overige belangstellenden uit voor de openbare raadsvergadering van De leden en fractieassistenten van de Gemeenteraad, het college van Burgemeester en Wethouders en belangstellenden Raadsgriffie Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 mei 2013 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina -

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen de agendapunten 14 en 17 voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Gemeenteraad Oegstgeest 18-12-2014 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-21:50 Voorzitter: dhr. drs. J.B. Waaijer Raadsgriffier: dhr. drs. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 4

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. 3. Inleiding. 3.1 Aanleiding, achtergrond. Agenda nr. 4 Raadsvoorstel Agenda nr. 4 Onderwerp: Instemmen met het vormen van een bestemmingsreserve voor de 3 transities (Wmo,Jeugd en Participatiewet) Soort: Besluitvormend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie