Eerste week vd advent

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Eerste week vd advent"

Transcriptie

1 Advent vieren en beleven Eerste graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit het mandje en leggen dit rond de adventskrans op de tafel. De leerkrachten brengen een rood kaarsje aan en plaatsen dit ook bij de krans. Goede morgen iedereen, ik ben blij dat jullie er zijn. We zullen 4 weken na elkaar hier eventjes samenkomen rond deze krans. Weten jullie welke krans dit is? (adventskrans). Zonet legden we allemaal een groen takje bij deze krans. Sparrentakjes zijn altijd groen, in de lente en de zomer maar ook in de herfst en de winter. Ze tonen ons een beetje God, die ook altijd bij ons wil zijn. De rode kaarsjes bij de krans geven licht, ze wijzen ons de weg naar de geboorte van het nieuwe kindje. Wie weet welk kindje? (Jezus). Hoe heet het feest van de geboorte ven Jezus? (Kerstmis) Zoals vorig jaar heb ik weer een vriendje mee. (handpop) Kennen jullie hem nog? (Robby) Wat weten jullie nog van Robby? Vandaag luisteren we naar een stukje van het verhaal van Robby. (Vertelplaat bij verhaal staat vooraan) Robby zit met zijn vriendjes Lena, Fatmira en Jeroen in de klas. Alle kinderen zitten in een kring. 'Vandaag krijgen we bezoek!' zegt de juf. Ze heet Gerda en ze is heel oud. Dan klopt er iemand op de deur. Het is Gerda, de oma van de juf. Ze heeft witte krulletjes en haar gezicht zit vol rimpels. De kinderen stellen Gerda veel vragen : welke spelletjes speelde je toen je klein was? Wat was je lievelingseten? Hadden jullie een lieve juf in de klas? Oma Gerda antwoordt op alle vragen. Ze toont de kinderen ook foto's van toen ze zelf nog op school zat. Dan gaat oma Gerda terug naar huis. Ze vond het bezoek aan de klas heel fijn. Daarna vertelt de juf aan de kinderen : 'Jullie hebben allemaal oma's en opa's. We zullen jullie oma's en opa's ook uitnodigen in onze klas. Dan kunnen we samen met hen ons kerstfeestje vieren. Alle kinderen juichen! Alleen Robby is stil en een beetje droevig. Hij kent zijn oma en opa helemaal niet en dat vindt hij heel jammer!

2 Reflectie op het verhaal Wat zie je op de tekening? Waaraan denkt Robby? Hebben jullie een oma en opa? Vertelt die ook graag over vroeger of toont hij/zij ook graag oude foto's? Vind je dat leuk? Waarom denken jullie dat Robby droevig is? Zou jij ook triest zijn als je oma of opa niet kent? Waarom? Hoe zal jij er uitzien als je oud bent (denk je)? Hoe het verhaal van Robby verder gaat, dat horen we volgende week. Maar eerst gaan we een eerste kaarsje aansteken bij onze adventskrans en we bidden hierbij een kort gebed : Lieve God, Ik steek hierbij een eerste kaarsje aan voor jou. Lichtjes in mijn ogen, Lichtjes in mijn hart. Amen Daarnet heb ik gezegd dat wij nog even tijd hebben om uit te kijken naar Kerstmis. Weten jullie ook hoe lang het nog duurt? Ja, 4 weken en dan zal het Kerstmis zijn. Aan de hand van 4 kaarsen op een groene krans, de adventskrans zullen we samen aftellen. Elke maandag komen we dan samen om telkens een nieuw kaarsje aan te steken. Het kaarsje dat jullie daarnet zagen is een héél bijzonder kaarsje, het wil zijn lichtje met ons delen. Straks kom ik met mijn kaarsje rond in jullie klas om de eerste kaars op jullie adventskrans aan te steken. Het adventslied wordt aangebracht: Kijk hoe het eerste kaarsje brandt... Een vuurtje dat loopt, dat maakt ons bekend: licht zal er komen,... licht in het land!

3 Tweede week vd advent Goede morgen iedereen, blij dat jullie er weer bij zijn. Wie weet nog wat we hier vorige week samen deden (bidden, zingen, eerste kaarsje aansteken...)? Er brandt reeds een eerste kaarsje. Vandaag gaan we op weg naar een beetje meer licht, het tweede kaarsje. Maar eerst luisteren we verder naar het verhaal van deze jongen hier. Ken je nog zijn naam? (Robby) Wie weet nog wat er vorige week gebeurde in de klas van Robby? (oma Gerda op bezoek - oma's en opa's van de kinderen mogen naar school komen op het kerstfeestje) Was dit leuk? (Ja) Maar wie werd hier wat droevig van (Robby)? Weet je ook nog waarom? Luisteren jullie mee naar het vervolg? Lena, Fatmira en Jeroen proberen Robby weer blij te maken. Robby kent zijn oma en opa niet, dus zoeken ze samen een oplossing. Bij Lena in het appartementsgebouw wonen twee oude mensen, Rosa en Kamiel. Misschien willen zij graag de nieuwe oma en opa voor Robby zijn? De kinderen gaan bij Rosa en Kamiel op bezoek. Samen hebben ze een leuke namiddag : ze vertellen veel aan elkaar en spelen ook samen een kaartspelletje. Rosa vertelt dat ze vroeger een buurtwinkeltje hadden waar veel volk kwam en waar ze heel hard werkten. Maar toen werd er een grote supermarkt gebouwd in de straat en alles was daar veel goedkoper. Vele klanten bleven weg en ze moesten hun winkeltje sluiten. Dat voelden ze in hun portemonnee en nu moeten ze dus goed oppassen dat ze rondkomen met hun centen. Robby vindt Rosa en Kamiel leuke en toffe mensen. Hij nodigt hen dan ook uit om mee te gaan als zijn oma en opa op het kerstfeestje van de school. Dan gaan Robby en zijn vrienden naar huis. Hij is heel blij met zijn nieuwe oma en opa. Reflectie op het verhaal Wat zien jullie hier op de tekening? Wie zijn die twee mensen die uit het pakje komen? Hoe voelt Robby zich bij Rosa en Kamiel? Is hij blij met zijn nieuwe oma en opa? Wat gebeurde er met het winkeltje van Rosa en Kamiel toen er een supermarkt in de straat kwam? Gaan jullie vaak op bezoek bij oma of opa? Ik ben er zeker van dat zij dat dan heel fijn vinden! De vriendjes van Robby hebben hem geholpen? Wat vind je daarvan? Helpen jullie ook soms vriendjes? Hoe?

4 Door zijn nieuwe oma en opa kijkt Robby al meer uit naar het kerstfeestje op zijn school. Hoe dat feestje verloopt, horen we volgende week. Wij zijn ondertussen ook een week dichter gekomen bij het grote feest. Weet je nog welk feest? (Kerstmis). Er brandt al één kaarsje. Vandaag mogen we een tweede aansteken. Doen jullie dat dan ook in de klas? We doen dit met een kort gebed : Lieve Jezus, Ik heb het lekker warm, maar buiten is het koud. Ik denk aan alle mensen die geen warm huis hebben om in te wonen. Ik denk aan alle oma's en opa's die zich eenzaam voelen. Amen. Het adventslied wordt gezongen: Kijk hoe het eerste kaarsje brandt... Een vuurtje dat loopt, dat maakt ons bekend: licht zal er komen,... licht in het land! Kijk hoe het tweede kaarsje brandt... Een lied over licht, een lied dat je kent: laat het maar horen, hef het maar aan!

5 Derde week vd advent Goede morgen iedereen, welkom op onze derde samenkomst rond de adventskrans. Vorige week mochten we een tweede kaarsje aansteken, we kwamen een stapje dichter bij het grote feest van het licht. (Kerstmis) We luisterden opnieuw naar een stukje uit het verhaal van Robby. Wat gebeurde er vorige week? Was Robby nog zo droevig? (nee) Waarom niet? (Hij vond een oma en een opa) Wie leerde hij kennen? (Rosa en Kamiel). Wie van jullie bracht vorige week ook een bezoekje aan haar/zijn oma of opa? Vonden ze dat leuk? Luisteren jullie mee naar het derde deel van het verhaal? Robby is al drie keer op bezoek geweest bij Rosa en Kamiel. Ze zijn heel lief voor Robby en ze vinden het leuk als Robby hen een bezoekje brengt. Vandaag is het kerstfeestje in de klas van Robby. Alle oma's en opa's komen op bezoek. Robby wacht op de speelplaats op Rosa en Kamiel. Ze komen met de bus omdat ze niet zo ver kunnen stappen. Ze zijn een beetje laat. Plots ziet Robby hen. Hij rent naar hen toe en samen gaan ze naar de klas. Iedereen is er al en het feestje kan beginnen. De juf bracht koekjes en drankjes mee. De klas is mooi versierd en de kerstboom blinkt. De kindjes maakten cadeautjes voor hun oma en opa en ze hebben een toneeltje geoefend. Kamiel en Rosa zijn trots op Robby. Maar opeens komt er nog iemand binnen in de klas... En wie dit is en wat er gebeurt, horen we volgende week! Reflectie op het verhaal Wat zie je op de prent? Wat doet Robby? Waarom springt Robby van geluk? Was jij ook soms zo blij dat je kon springen van geluk? Wat maakt jou blij? Denk je dat Rosa en Kamiel ook gelukkig zijn? Waarom? Ja, oudere mensen zijn vaak eenzaam en vinden het dan heel prettig als de kleinkinderen op bezoek komen. Maar er zijn ook bejaarden waar niemand op bezoek komt. Daarom wil ik jullie deze week een opdracht meegeven. Jullie krijgen allemaal een kerstkaart. Kleuren jullie die heel mooi in? Op de achterkant staat een tekst. Je kan er je naam onder zetten. Als je kaart klaar is, dan breng je een bezoekje

6 met je kaart aan een bejaarde die je kent : oma of opa, iemand uit je straat... Zo maken we de komende week allemaal iemand gelukkig, zo brengen we allemaal een beetje meer licht bij de mensen. Vandaag mogen we dan ook het derde en voorlaatste kaarsje bij onze adventskrans aansteken terwijl we bidden : Samen delen, samen vieren is zo fijn. Samen willen we vriendjes zijn. Jezus, Nu het bijna Kerstmis is, wil ik alles delen wat ik heb : mijn vriendschap, mijn lach, mijn helpende handen. Help mij om een lichtje te zijn. Het adventslied wordt gezongen: Kijk hoe het eerste kaarsje brandt... Een vuurtje dat loopt, dat maakt ons bekend: licht zal er komen,... licht in het land! Kijk hoe het tweede kaarsje brandt... Een lied over licht, een lied dat je kent: laat het maar horen, hef het maar aan! Kijk hoe het derde kaarsje brandt... Een kaars voor een kind, die maakt ons bekend: hier ben je welkom, hier is je land!

7 Vierde week vd advent Goede morgen lieve vriendjes, we zijn hier vandaag een laatste keer samen rond de adventskrans. Er branden 3 kaarsjes en we gaan op weg naar dat vierde lichtje, samen met Robby. Wat gebeurde vorige week in het verhaal van Robby (kerstfeestje). Was dit een leuk feestje? Ook voor Robby? Waarom? Weten jullie nog hoe het verhaal eindigde vorige week? Ja, er kwam plots iemand binnen op het kerstfeestje : Gerda, weet je nog wie Gerda was? (de oma vd juf). Gerda kent Kamiel en Rosa goed en komt even met hen babbelen. 'Maar jullie zoon en kleinkinderen wonen toch in Zwitserland.' vraagt Gerda. Robby voelt zich wat rood worden, want Kamiel en Rosa zijn zijn echte oma en opa niet. Maar Kamiel die legt zijn arm rond Robby en zegt 'We kregen vorige week deze kleinzoon cadeau... en we zijn er heel gelukkig mee, we konden ons geen betere wensen!' Robby glundert. Het was een mooi kerstfeestje en Robby heeft er voor altijd een oma en een opa bij. Dat is voor hem het mooiste kerstcadeau! Reflectie op het verhaal Wie zien jullie op de laatste prent? (Rosa, Kamiel en Robby) Zien ze er gelukkig uit? Waarom? Wie van jullie heeft zijn kaart ingekleurd? En wie bracht een bezoekje hiermee aan oma, opa, een bejaarde uit de straat of...? Dan ben ik er zeker van dat jullie vorige week ook iemand heel gelukkig hebben gemaakt! We hebben nog een vijfde prent. Wat zien jullie hierop? (Robby met zijn nieuwe oma en opa en Robby's vrienden bij de kerststal) We zijn nu inderdaad heel dicht bij het grote feest van de geboorte van Jezus (Kerstmis). We mogen vandaag dan ook het vierde en laatste kaarsje aansteken. We bidden hierbij : Een kerstboom met lichtjes, een stalletje met groen. Heel veel blije gezichtjes. Ik houd van jou, Jij houdt van mij. Welkom lieve Jezus! Wat ben ik blij!

8 Het adventslied wordt gezongen: Kijk hoe het eerste kaarsje brandt... Een vuurtje dat loopt, dat maakt ons bekend: licht zal er komen,... licht in het land! Kijk hoe het tweede kaarsje brandt... Een lied over licht, een lied dat je kent: laat het maar horen, hef het maar aan! Kijk hoe het derde kaarsje brandt... Een kaars voor een kind, die maakt ons bekend: hier ben je welkom, hier is je land! Kijk hoe het vierde kaarsje brandt... En hoe je ook heet, of wie je ook bent: blijf waar bent, want Jezus komt hier!

9 ADVENTSLIED Kijk hoe het eerste kaarsje brandt... Een vuurtje dat loopt, dat maakt ons bekend: licht zal er komen,... licht in het land! Kijk hoe het tweede kaarsje brandt... Een lied over licht, een lied dat je kent: laat het maar horen, hef het maar aan! Kijk hoe het derde kaarsje brandt... Een kaars voor een kind, die maakt ons bekend: hier ben je welkom, hier is je land! Kijk hoe het vierde kaarsje brandt... En hoe je ook heet, of wie je ook bent: blijf waar bent, want Jezus komt hier!

10

11 een glimlach en een fijn gevoel geluk voor alle mensen. geen oorlog en geen ruzie meer maar vrede voor de mensen. We wensen een wereld die vol vrienden is en liefde tussen mensen. een beetje troost, een beetje hulp, en licht voor alle mensen. Een kind brengt ons een nieuwe tijd. We kunnen verder gaan. Straks worden onze wensen waar. Wie weet, misschien - we zullen zien - wel in het nieuwe jaar. ZALIG KERSTFEEST! een glimlach en een fijn gevoel geluk voor alle mensen. geen oorlog en geen ruzie meer maar vrede voor de mensen. We wensen een wereld die vol vrienden is en liefde tussen mensen. een beetje troost, een beetje hulp, en licht voor alle mensen. Een kind brengt ons een nieuwe tijd. We kunnen verder gaan. Straks worden onze wensen waar. Wie weet, misschien - we zullen zien - wel in het nieuwe jaar. ZALIG KERSTFEEST! een glimlach en een fijn gevoel geluk voor alle mensen. geen oorlog en geen ruzie meer maar vrede voor de mensen. We wensen een wereld die vol vrienden is en liefde tussen mensen. een beetje troost, een beetje hulp, en licht voor alle mensen. Een kind brengt ons een nieuwe tijd. We kunnen verder gaan. Straks worden onze wensen waar. Wie weet, misschien - we zullen zien - wel in het nieuwe jaar. ZALIG KERSTFEEST! een glimlach en een fijn gevoel geluk voor alle mensen. geen oorlog en geen ruzie meer maar vrede voor de mensen. We wensen een wereld die vol vrienden is en liefde tussen mensen. een beetje troost, een beetje hulp, en licht voor alle mensen. Een kind brengt ons een nieuwe tijd. We kunnen verder gaan. Straks worden onze wensen waar. Wie weet, misschien - we zullen zien - wel in het nieuwe jaar. ZALIG KERSTFEEST!

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Lesfiche 3. Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg. Ervaren dat je ook mooie geschenken kan wensen waar geen geld voor nodig is.

Lesfiche 3. Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg. Ervaren dat je ook mooie geschenken kan wensen waar geen geld voor nodig is. Lesfiche 3 Vakgebied: Thema: Omschrijving onderwerp: Verwijzing: Hoofddoel: Duur les: Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg Kennismaking met het verhaal van Robby- Het mooiste geschenk.

Nadere informatie

Lesfiche 2. Rooms-katholieke godsdienst

Lesfiche 2. Rooms-katholieke godsdienst Lesfiche 2 Vakgebied: Rooms-katholieke godsdienst Thema: De advent Omschrijving onderwerp: - De symboliek van de adventskrans wordt herhaald. - Jezus is een licht voor andere mensen. Hoofddoel: Verwoorden

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

24 ideeen. bij een. adventskalender

24 ideeen. bij een. adventskalender 24 ideeen bij een adventskalender 24 ideeen bij een adventskalender Heb jij een adventskalender in de klas? Zo n kalender waarbij je elke dag een luikje of vakje open mag maken? Spannend! IKEA heeft een

Nadere informatie

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig

Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig Beertje Anders zit stil in een hoekje als Beertje Bruin langskomt. Beertje Bruin zegt dan: Ik heb van moeder Beer gehoord dat je erg verdrietig bent. Kan ik je helpen, want ik ben je vriend en vrienden

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Maandplanning december 2018

Maandplanning december 2018 Maandplanning december 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Een hart vol warmte! Extra maandpunt: Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 december: - Juf Krista: Hij komt, Hij komt, die lieve, goede

Nadere informatie

KERSTMO-NU-MENT. Voor bestuursleden. KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar Werkjaar Kerstmo-nu-ment 1

KERSTMO-NU-MENT. Voor bestuursleden. KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar Werkjaar Kerstmo-nu-ment 1 KERSTMO-NU-MENT Voor bestuursleden KVLV DRAAGT BIJ TOT SPIRITUALITEIT Werkjaar 2014 - Werkjaar 2014 - Kerstmo-nu-ment 1 VOORBEREIDING Boodschap op de uitnodiging Vraag aan alle deelnemers om een klein

Nadere informatie

Lesfiche 1. Rooms-katholieke godsdienst

Lesfiche 1. Rooms-katholieke godsdienst Lesfiche 1 Vakgebied: Rooms-katholieke godsdienst Thema: De advent Omschrijving onderwerp: De betekenis van de advent + de adventskrans nader bekeken: uitkijken naar Hoofddoel: De advent leren kennen als

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 6 Les 1 een kerk Een groot gebouw. Daar komen de mensen samen die in God geloven. Er wordt gebeden en gezongen. een moskee De kerk voor de moslims. Zij geloven in

Nadere informatie

Brood, tafel, maaltijd houden

Brood, tafel, maaltijd houden Brood, tafel, maaltijd houden Route 1: Aan tafel Kaart lezen Is brood de moeite waard? Ons broodje is gebakken Elke prent heeft een cijfer. Welke tekst hoort erbij? Geef die hetzelfde cijfer. Nog een beetje

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder Zacheüs 1.Welkom door ouder Goedemorgen allemaal! Hé, hier zit al veel volk! Zijn jullie allemaal gekomen om mee te vieren met de eerste communicantjes? Dat is tof, dat zullen ze leuk vinden! Maar waar

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Openingsgebed Met mijn handen samen en mijn ogen dicht, kom ik met U praten, Vader

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint.

Witte Donderdag. Toneelstukje 1: Het feest begint. Witte Donderdag Aandachtspunt: de toneelstukjes zijn gemaakt voor een klas van ongeveer 24 kinderen. Als er meer kinderen zijn, kunnen bij alle toneelstukjes extra kinderen meespelen. Alleen toneelstukje

Nadere informatie

Brieven uit de kerststal

Brieven uit de kerststal Brieven uit de kerststal Komt allen tezamen Bijlage 1 Brief van Jozef Beste misdienaars Mijn naam is Jozef en ik spreek niet zo veel. In de Bijbel kan je nergens lezen dat ik iets gezegd heb. Dat komt

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer.

Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Beertje Anders en Beertje Bruin gingen bij oma spelen. Al heel snel hadden ze ruzie met elkaar. Het spelen was niet leuk meer. Oma hoorde: Ik wil de bal, Ik wil de blokken, Ik ga kleuren, Ik wil de kleurpotloden

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Troostboekje van. Antonius in Beweging

Troostboekje van. Antonius in Beweging Wie zijn we? Antonius in Beweging wil de boodschap van Christus in woord en daad uitdragen. We organiseren allerlei activiteiten rondom levensbeschouwing en geloof. Zo geven we op een eigentijdse en warme

Nadere informatie

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden.

Zo werkt het BIDDEN. Bidden Dezelfde gebedsopdrachten komen telkens weer terug, fijn vertrouwd. Het helpt kinderen vaak om gericht te bidden. Zo werkt het Wat zagen jullie vandaag? Kun je dat samen tekenen of opschrijven? Allebei een brillenglas! Wat zagen jullie vandaag? Iedereen ziet iets anders en herinnert zich andere dingen. Teken of schrijf

Nadere informatie

Thema: Lichtpuntjes in het donker.

Thema: Lichtpuntjes in het donker. Thema: Lichtpuntjes in het donker. WELKOM Vandaag is het kerstfeest, dat vieren wij blij. Wij steken één kaars aan en zingen daarbij Vandaag is het kerstfeest en ik doe ook mee. Ook ik steek een kaars

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Vandaag is ook de omhaling voor Welzijnszorg

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan

Woord vooraf. I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan Woord vooraf I n het begin Die woorden doen je misschien wel direct denken aan de allereerste woorden uit de Bijbel. In het begin, a, maakte God de aarde. Maar wie a zegt, moet ook b zeggen. En dat doet

Nadere informatie

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig...

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Koorddansertje Roan mocht het kaarsje aansteken en

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d.

1. Jozef en Maria moesten voor een volkstelling naar Bethlehem. Dat was een opdracht van keizer: a. Augustus b. Julius Caesar c. Tiberius d. K erstm is Kerstquiz Lezen Het kerstverhaal ken je misschien, maar hoe goed ben je op de hoogte van de geschiedenis van Kerst? En wat weet je van alle gebruiken en feestelijkheden die erbij horen? Test

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee!

Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Ruth 1 - God gaat altijd met je mee! Gezinsdienst en Doop Norah Maaike Kloeze Liturgie Welkom Eerste adventskaars aansteken plus gedichtje Zingen 1. Groot en machtig is Hij (Opwekking 387) 2. God kent

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst?

Hoe ontdekken we dat? Met Kerst? Omringd door de kerstsfeer met muziek, lichtjes, gezellig samenzijn wijst dat alles ons de weg naar die toekomst? 1 e kerstdag 2014 - Met de herders verder kijken In de afgelopen weken hebben we geoefend in het verderkijken. Nee, niet met een verrekijker, daarmee haal je vooral wat je wilt zien naar je toe, wordt

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari

o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Hofbode 4 16 december 2015 o.a. cito groep 2, kerstborrel ouders, nieuwjaarskoffie 4 januari Informatieochtend Citotoets groep 2 Woensdagochtend 25 november zijn we met de ouders van kinderen van groep

Nadere informatie

Voorbereiding Heilig Avondmaal

Voorbereiding Heilig Avondmaal Voorbereiding Heilig Avondmaal Liefhebben (bijlage) MAANDAG: Opdracht voor de jonge kinderen Knip de hartjes op het werkblad uit, kleur ze en maak er een ketting van of plak ze ergens op. Voor de oudere

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport Schrijfpalet 2 Denk goed na! 24. Lief dagboek

Uitgeverij Schoolsupport Schrijfpalet 2 Denk goed na! 24. Lief dagboek 24. Lief dagboek Informatieve tekst: dagverloop In een dagboek kan je schrijven wat je allemaal hebt beleefd. Je denkt terug aan je dag en schrijft op wat er is gebeurd! Schrijfpalet 2 Denk goed na! Denk

Nadere informatie

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016

Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 Orde van dienst voor viering op 24 april 2016 1 Thema: Wat je echt belangrijk vindt om door te geven Voorganger: Ds. Wim van der Wel Muzikale medewerking: Bert Slijkhuis Orgel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Bouwstenen kerstviering Mooi

Bouwstenen kerstviering Mooi Bouwstenen kerstviering Mooi Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Mooi! (Jaargang 9, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan deze pdf opgenomen voor het maken

Nadere informatie

Mijmeren rond Maria Lichtmis

Mijmeren rond Maria Lichtmis CD s Mijmeren rond Maria Lichtmis Inleiding: Op 2 februari, veertig dagen na Kerstmis, vierden we het feest van Maria Lichtmis, ofwel de Opdracht van de Heer in de tempel. We herdenken dan dat Maria en

Nadere informatie

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent

Nieuwsbrief vierde kwartaal Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent Nieuwsbrief vierde kwartaal 2018 Aan alle ouders/verzorgers van de Morgenster/Morgenzon, Advent 'Stil nu, stil nu, maak nu geen gerucht. Het wonder komt heel zachtjes aan, kerstkind wil naar binnen gaan.

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven.

TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. TITEL ACTIVITEIT + beschrijving: filosofisch gesprek over geloven. Beginsituatie: De lln doen als inleiding op het project rond geloven en de kerkwandeling, een filosofisch gesprek. Er komen verschillende

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom.

Brooddeeg brrr, kun je echt niet eten, veel te zout Maar wel een mooie hanger voor de kerstboom. stille nacht Sinterklaas is nog maar net uitgezwaaid en wij zijn al heel snel gestart met een groene boom vol lichtjes, kerstballen, zelf gemaakte en gebakken brooddeegfiguren en wat al niet meer. Misschien

Nadere informatie

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen

Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen Kerstavond in de Open Kring De stal, Het kind en Jij en Ik Liederen 1 Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der englen hier geboren.

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12

Zendingsmoment voor het sterzingen, opgebouwd rond Mt. 2, 1-12 Pagina 1 Didactisch materiaal Affiche, sterreflectoren, veiligheidsjasjes, van het sterzingen Projectfiche sterzingen 2015 Verkleedmateriaal voor Driekoningen CD met sterzangerslied Teksten van de liederen

Nadere informatie

nestwarmte ontvangende hand A1 Vertrouwen versus wantrouwen een hand vol pluimen A2 Mogelijkheden versus beperkingen

nestwarmte ontvangende hand A1 Vertrouwen versus wantrouwen een hand vol pluimen A2 Mogelijkheden versus beperkingen Componenten van levensbeschouwelijke en Ervaringen en geloofsverhalen, Klasrituelen, religieuze groei belevingen geloofsbeelden, van kleuters Godsbeeld, feesten Dat verdient een pluim! Jezusbeeld GEVENDE

Nadere informatie

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus

Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Marcus 10,13-16 Kleine en grote kinderen: iedereen is welkom bij Jezus Gezinsdienst Liturgie Welkom en mededelingen Voorzang: - Gezang 132 - Opwekking 461 - Gezang 146 Stil gebed Votum / groet Zingen:

Nadere informatie

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel?

Zondag 15 november kinderdienst. Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort. Thema: wat is veel? Zondag 15 november 2015 kinderdienst Dominee E. v.d. Veen uit Nunspeet Organist: Hans van Noort Thema: wat is veel? INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is, zingen we

Nadere informatie

Welkom Schooldienst de Zegge groot klein

Welkom Schooldienst de Zegge groot klein Welkom Schooldienst de Zegge groot & klein Groet en kaarsen aansteken De zee en de zandkorrel We zingen samen: Vrede voor jou Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi

nieuwsbrief Jaargang 10, nr In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi nieuwsbrief Jaargang 10, nr. 15 29-11-2017 In dit nummer: Groep 7/8 op nickelodeon Schoolschaaktoernooi Advent Kertfeest Unit 1/2 Unit 3/4 Unit 5/6 Unit 7/8 Ander nieuws Groep 7/8 op Nickelodeon In oktober

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst

Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Welkom in de Menorah bij de Kerk, school en gezinsdienst Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A. H Boschma : mw. F. Hovius : dhr. P. de Jong M.v.v. Kinderen en personeel van Het Mozaïek Thema

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Vredesweek Kennen we elkaar? Wat weet je van de ander? Droomt de ander ook van vrede?

Nadere informatie