PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Rondweg Baarle bis Baarle- Hertog definitieve vaststelling. Goedkeuring. Procesverloop: Voor de delen van de rondweg die op Nederlands grondgebied gelegen zijn, maakte de gemeente Baarle-Nassau een bestemmingsplan op. Het gemeentelijk bestemmingsplan voor de rondweg Baarle is door de gemeenteraad van Baarle-Nassau goedgekeurd op 16 april Op 24 september 2009 heeft de provincieraad het eerste PRUP Rondweg Baarle te Baarle-Hertog definitief vastgesteld. Op 9 december 2009 werd dat PRUP Rondweg Baarle en bijhorend onteigeningsplan door de minister goedgekeurd. De projectplanning voorzag de aanbesteding eind 2010, het detailontwerp door de aannemer in 2011 en de aanvang van de realisatie in Ook AWV had in haar meerjarenprogramma middelen ingeschreven voor Op 14 februari 2011 vernietigde de Raad van State het PRUP Rondweg Baarle met bijhorend onteigeningsplan. In het vernietigingsarrest werd er uitdrukkelijk gesteld dat er een planmer opgemaakt diende te worden bij het PRUP Rondweg Baarle. e opmaak van een grensoverschrijdende planmer langs Nederlandse zijde heft de verplichting van de opmaak van een planmer langs Vlaamse zijde niet op. Dezelfde planmer moest ook de Vlaamse MER procedure volgen. Daar deze procedure niet gevolgd werd, werd het PRUP met het bijhorende onteigeningsplan vernietigd. Op 22 september 2011 gunde de deputatie de opdracht voor de opmaak van het PRUP Rondweg Baarle bis. In het kader van dit PRUP moest er een planmer worden opgemaakt. Het planmer werd door de dienst MER goedgekeurd op 28 mei De plenaire vergadering werd georganiseerd op 5 juli Het plan werd door de provincieraad voorlopig vastgesteld op 24 oktober Het openbaar onderzoek over het plan werd gehouden van 5 mei 2014 tot en met 3 juli Naar aanleiding van dit openbaar onderzoek ontving de PROCORO 7 ontvankelijke adviezen en 5 ontvankelijke bezwaren.

2 Op 27 augustus 2014 heeft de PROCORO de ingediende bezwaren en adviezen gebundeld en verwerkt (zie bijlage) en advies uitgebracht. De PROCORO stelt voor om het plan op bepaalde punten aan te passen op basis van een aantal adviezen en bezwaren die werden uitgebracht tijdens het openbaar onderzoek en op basis van haar eigen adviesbevoegdheid. Andere bezwaren en/of adviezen worden weerlegd. 1. Inhoud van het plan 2.1 Inleiding In de kom van Baarle-Hertog (B) en Baarle-Nassau (NL) zijn er leefbaarheids- en doorstromingsproblemen. De hoge verkeersbelasting wordt met name veroorzaakt door een tweetal Nederlandse provinciale wegen die de kom doorsnijden. In het centrum van Baarle komen beide provinciale wegen samen. Uit het RSPA blijkt dat als de leefbaarheid van een kern op een secundaire weg in de verdrukking komt en door een herinrichting van de weg zelf niet kan worden gegarandeerd, dan moet de aanleg van de omleiding mogelijk blijven. De omleiding neemt dan de taak en de functie van de secundaire weg doorheen de kern over. De leefbaarheid langs de bestaande wegen door het centrum staat onder druk door de hoge intensiteit in relatie tot de capaciteit en functie van de wegen waar het verkeer wordt op afgewikkeld. Daarom werd besloten om een omlegging van de N260 rond Baarle te verwezenlijken en zodoende de kern van Baarle te ontlasten. Figuur 1: Aanduiding Rondweg Baarle 2.2 PRUP Op basis van de resultaten van de planmer koos de deputatie op 23 mei 2013 voor het basistracé. Door de unieke situatie in Baarle waarbij Baarle Hertog wordt gevormd door verschillende enclaves, bestaat het grafisch plan uit 8 verschillende deelplannen, die de aansluiting voorzien met de rondweg dat voorzien wordt in het Nederlandse bestemmingsplan. Het PRUP voorziet de herbestemming van landbouwgebied en KMO-zone naar lijninfrastructuur.

3 Om voorliggend PRUP te realiseren wordt eveneens een onteigeningsplan gekoppeld aan het PRUP. AWV zal als onteigenende instantie optreden. Figuur 3: grafisch plan ontwerpprup Rondweg Baarle bis 2. Decretale basis voor de definitieve vaststelling De volgende stap in de goedkeuringsprocedure is de definitieve vaststelling van het PRUP Rondweg Baarle bis en het bijhorend onteigeningsplan door de provincieraad op 27 november Art van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 2009, stelt dat de provincieraad het ontwerp van PRUP definitief dient vast te stellen. Bij de definitieve vaststelling van het plan kunnen ten opzichte van het voorlopig vastgestelde plan slechts wijzigingen worden aangebracht die gebaseerd zijn op of voortvloeien uit de tijdens het openbaar onderzoek geformuleerde bezwaren en opmerkingen, de adviezen uitgebracht door de aangeduide administraties en overheden of het advies van de PROCORO.

4 In voormeld artikel is nog opgenomen dat, wanneer de definitieve vaststelling niet is gebeurd binnen de hiervoor voorziene termijnen, het plan vervalt. De termijn voor de definitieve vaststelling komt op 180 dagen na het einde van het openbaar onderzoek of uiterlijk op 30 december Verdere timing Na de definitieve vaststelling wordt het PRUP samen met het besluit van de provincieraad en het advies van de PROCORO ter goedkeuring opgestuurd aan de Vlaamse regering. De Vlaamse Regering dient een beslissing te nemen binnen de 60 dagen na ontvangst van het dossier. 4. Wijzigingen aan het plan op basis van het advies van de PROCORO en de tijdens het openbaar onderzoek ingediende adviezen en bezwaren Tijdens het openbaar onderzoek zijn er 7 bezwaren en 5 adviezen gegeven. Op 6 november 2014 heeft de deputatie kennis genomen van de resultaten van het openbaar onderzoek en het advies van de PROCORO. Ook werd goedkeuring gegeven om een aantal wijzigingen aan het plan aan te brengen alvorens het plan definitief te laten vaststellen door de provincieraad. In wat volgt wordt telkens weergegeven wat de standpunten van de verschillende actoren zijn en welk advies de PROCORO hierover uitbracht. Telkens wordt omkaderd weergegeven hoe met het advies van de PROCORO wordt omgegaan. Belangrijkste bezwaren en adviezen Vraag om slechts 1 onteigenende instantie aan te duiden voor de percelen gelegen langs de Visweg. Momenteel worden zowel de gemeente Baarle Hertog als AWV als onteigenende instantie aangeduid voor de percelen gelegen langs de Visweg. De PROCORO ging akkoord met het bezwaar. Na de procoro werd er schriftelijk de vraag gesteld aan zowel de gemeente Baarle Hertog als AWV om slechts 1 onteigenende instantie aan te duiden. Aangezien AWV als onteigenende instantie optreedt voor de ganse rondweg, wordt AWV als de te onteigenende instantie aangeduid voor zowel de rondweg als de Visweg. AWV heeft dit schriftelijk bevestigd. Visuele hinder van de rondweg voor de bewoners van de Oordeelstraat (deelplan 5) De procoro stelde dat de Oordeelstraat ongelijkgronds gekruist zal worden ten behoeve van het bestaande open landschapsbeeld. Langs de Oordeelstraat blijft de visuele openheid bewaard. De procoro stelt voor dat de wijze waarop de rondweg de invalswegen kruist, om deze in een toelichtende kolom op te nemen in de stedenbouwkundige voorschriften.

5 De inrichtingsschetsen die eveneens in hoofdstuk 7.4 van de memorie van toelichting staan, worden ook in de toelichtende kolom van de stedenbouwkundige voorschriften gezet. Gronden aan de rondweg worden zo goed als onbereikbaar. Zoals vermeld in hoofdstuk van de memorie van toelichting, zorgt de geplande realisatie van een ventweg dat de aanpalende percelen nog steeds bereikbaar zullen zijn. Dit is echter niet verordenend opgenomen in de stedenbouwkundige voorschriften. De procoro stelde voor dat de aanleg van laterale wegen langsheen de rondweg verplicht is op de plaatsen waar dit noodzakelijk is in functie van bereikbaarheid van de aanpalende percelen. De procoro adviseerde eveneens dat deze laterale wegen onverhard dienen aangelegd te worden en dat deze per uitzondering verhard kunnen worden. De deputatie stelt voor dat de uitzondering in functie van verharding toelichtend verduidelijkt dient te worden in de stedenbouwkundige voorschriften. De deputatie stelt voor dat de uitzondering kan toegestaan worden omwille van veiligheid of waterdoorlatendheid, en dat dit een niet limitatieve lijst betreft.het advies van de procoro wordt hier verder aangevuld. Bezwaren en adviezen van eerder technische aard De overige bezwaren en adviezen betreffen eerder technische of minder fundamentele opmerkingen. De PROCORO treedt een aantal van deze opmerkingen bij. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten in bijlage. 5. Zaken die niet hebben geleid tot wijzigingen aan het plan op basis van het advies van de PROCORO en de tijdens het openbaar onderzoek ingediende adviezen en bezwaren De overige bezwaren en adviezen geven geen aanleiding tot een aanpassing van het PRUP. De PROCORO weerlegt een aantal van deze opmerkingen. Belangrijkste bezwaren en adviezen Met de aanleg van een rondweg wil men de noord zuid verbinding verbeteren. De rondweg betreft hierdoor een primaire weg. De provincie is niet bevoegd om een RUP op te maken. De verkeersleefsbaarheid verbeteren in het centrum is niet de echte reden voor de opmaak van het RUP. De PROCORO stelt dat de weg noch in Nederland, noch in Vlaanderen wordt aangeduid als een verbindingsweg (primaire weg). De N119 wordt in het RSPA aangeduid als secundaire weg. De provincie Antwerpen is bevoegd voor de opmaak van RUP s voor secundaire wegen.

6 Doordat het bestemmingsplan langs Nederlandse zijde reeds vastligt, wordt de Vlaamse planmer voor voldongen feiten geplaatst. Er is geen vrije tracékeuze meer. De procoro stelt dat zowel uit het PRUP als uit de planmer afgeleid kan worden dat naast de eerder onderzochte varianten uit het Nederlandse MER ook alle tracévarianten geëvalueerd en besproken zijn die ingesproken werden in kader van de terinzagelegging van de kennisgevingsnota van de planmer. Visuele hinder van de rondweg De procoro stelt dat een aantal woningen onvermijdelijk enige visuele invloed zullen ondervinden. Het PRUP voorziet echter de landschappelijke inkleding van de rondweg, waardoor de visuele hinder van de rondweg tot een minimum wordt beperkt. Deze landschappelijk inkleding werd verordenend opgenomen in de stedenbouwkundige voorschriften. planmer werd opgemaakt op basis van verouderde Nederlandse MER De procoro stelt dat het model uit 2002 dat in het Nederlandse MER gebruikt werd, inderdaad verouderd is. Het werd daarom niet meer gebruikt voor de Vlaamse planmer. Het zuidelijke alternatief heeft lagere impact op landbouw De procoro stelt dat de totale grensoverschrijdende impact op landbouw groter is bij de zuidelijke variant. De stelling van bezwaarindiener klopt dus niet. Bezwaren en adviezen van eerder technische aard De overige bezwaren en adviezen betreffen eerder technische of minder fundamentele opmerkingen. De PROCORO weerlegt een aantal van deze opmerkingen. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten. 6. Advies PROCORO op basis van eigen adviesbevoegdheid Op basis van haar eigen adviesbevoegdheid heeft de PROCORO ook een aantal technische opmerkingen gemaakt: Aanpassen paginanummer in de inhoudstafel. Er wordt momenteel telkens verwezen naar pg 13; In functie van de leesbaarheid worden verschillende tekstuele wijzigingen voorgesteld door de procoro in artikel 1.2;

7 Opname van een toelichtende kolom waarin aangegeven wordt op welke wijze de aarden wal moet aangelegd worden (voldoende absorptievermogen) + opname schetsen van de aarden wal. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de documenten. Digitale bijlagen: - PRUP Rondweg Baarle bis en bijhorend onteigeningsplan; - PlanMER; - bezwaarschriften en adviezen n.a.v. openbaar onderzoek; - advies van de PROCORO van 27 augustus Dit verslag werd door de deputatie goedgekeurd op 6 november De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, zoals gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 20 augustus 2009, inzonderheid artikelen tot en artikelen e.v. voor wat het onteigeningsplan betreft; Gelet op het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid van 5 april 1995 (met wijzigingen), kortweg MER-decreet genoemd; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 12 oktober 2007 betreffende de milieueffectrapportage over plannen en programma s; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 23 september 1997 houdende de definitieve vaststelling van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 17 december 1997 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 12 december 2003 houdende de definitieve vaststelling van een eerste herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 19 maart 2004 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 17 december 2010 houdende de definitieve vaststelling van een tweede herziening van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen, bekrachtigd bij het decreet van 25 februari 2011 wat de bindende bepalingen betreft; Gelet op het ministerieel besluit van 10 juli 2001 houdende de goedkeuring van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen; Gelet op het ministerieel besluit van 4 mei 2011 houdende de goedkeuring van een partiële herziening van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen; Gelet op het decreet van 18 juli 2003 betreffende het integraal waterbeleid (en latere wijzigingen), inzonderheid artikel 8, 1 en 2; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (en latere wijzigingen) tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets, inzonderheid de artikelen 2 en 4; Gelet op de bij besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli 2006 (en latere wijzigingen) tot vaststelling van nadere regels voor de toepassing van de watertoets in bijlage 1 opgenomen kaarten;

8 Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 11 mei 2001 (en latere wijzigingen) tot aanwijzing van de instellingen en administraties die adviseren over voorontwerpen van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op het besluit van de Vlaamse Regering van 11 april 2008 tot vaststelling van de nadere regels m.b.t. de vorm en inhoud van ruimtelijke uitvoeringsplannen; Gelet op de beslissing d.d. 28 mei 2013 waarbij het planmer werd goedgekeurd door de bevoegde administratie; Gelet op het verslag van de plenaire vergadering van 5 juli 2013 omtrent het voorontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis met bijhorend onteigeningsplan en de in het kader hiervan uitgebrachte mondelinge en schriftelijke adviezen; Gelet op het provincieraadsbesluit van 24 oktober 2013 houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis en het bijhorend onteigeningsplan; Gelet op het openbaar onderzoek omtrent het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis, het planmer en het bijhorend onteigeningsplan dat werd georganiseerd van 5 mei 2014 tot en met 3 juli 2014; gelet op de publicatie in het Belgisch Staatsblad en 3 verschillende dagbladen; gelet op de 5 ontvankelijke adviezen en 7 ontvankelijke bezwaren die werden ingediend; Gelet op het ministerieel besluit van 17 juni 2014 houdende advies over het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis en het bijhorend onteigeningsplan; Gelet op de bezwaren en adviezen die werden uitgebracht naar aanleiding van het openbaar onderzoek over het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis, het planmer en het bijhorend onteigeningsplan; Gelet op het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening van 27 augustus 2014 en in het bijzonder de ruimtelijke argumentatie die het advies aanvoert om de bezwaren en opmerkingen te verwerpen of om het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis en het bijhorend onteigeningsplan aan te passen; Overwegende dat de planopties van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis beantwoorden aan de principes van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen; Overwegende dat de inhoud van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis in overeenstemming is met het richtinggevend en het bindend gedeelte van het ruimtelijk structuurplan voor de provincie Antwerpen; Overwegende dat het PRUP verenigbaar is met het RSPA; dat in het RSPA werd opgenomen dat - indien in de toekomst blijkt dat de leefbaarheid van een kern op een secundaire weg in de verdrukking komt en door een herinrichting van de weg zelf niet kan worden gegarandeerd- de aanleg van een omleiding mogelijk wordt; dat de omleiding dan de taak en de functie van de secundaire weg doorheen de kern overneemt; Overwegende dat volgens artikel 8 van het decreet van 18 juli 2003 en latere wijzigingen betreffende het integraal waterbeleid het plan onderworpen dient te worden aan de watertoets; dat het besluit van de Vlaamse Regering van 20 juli

9 2006 en latere wijzigingen nadere regels vaststelt voor de toepassing van de watertoets, dat het plan werd getoetst aan de kenmerken van het watersysteem en aan de relevante doelstellingen en beginselen van artikel 5, 6 en 7 van het decreet integraal waterbeleid; dat er in de plan-mer een toetsing is gebeurd van het PRUP Rondweg Baarle bis ten aanzien van het watersysteem; dat het PRUP niet gelegen is in overstromingsgevoelig gebied; dat hierdoor in alle redelijkheid kan worden geoordeeld dat het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis verenigbaar is met het watersysteem en geen schadelijk effect op de waterhuishouding veroorzaakt; Overwegende dat overeenkomstig art van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (B.S ), een aantal conclusies m.b.t. de planmer-procedure weergegeven worden; dat op 10 februari 2012 een kennisgevingsdossier werd overgemaakt aan de dienst MER, hetwelk op 13 maart 2012 volledig verklaard werd; dat dit dossier vervolgens ter inzage werd gelegd van het publiek; dat door de dienst MER op 6 juli 2012 een richtlijnennota werd opgemaakt op basis waarvan een planmer werd opgesteld dat door de dienst MER op 28 mei 2013 werd goedgekeurd; dat bijgevolg voldaan werd aan art e.v. van het decreet houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid van 5 april 1995 (met wijzigingen), kortweg MER-decreet genoemd; Overwegende dat, ingevolge voormeld artikel en ingevolge art DABM, rekening werd gehouden met het MER-rapport; dat Het tracé dat is opgenomen in het grafisch plan overeen stemt met meest milieuvriendelijk alternatief overeenkomstig het plan-mer; dat de perimeter van het PRUP de nodige breedte omvat om niet enkel de weg zelf te realiseren, maar ook de nodige maatregelen i.f.v. waterhuishouding, landschappelijke integratie en bereikbaarheid van aangrenzende landbouwpercelen; dat op de locaties waar een geluidswal noodzakelijk wordt geacht, de perimeter hierop afgestemd is en de locatie voor deze wal indicatief werd aangeduid; dat in het grafisch plan de nodige ruimte is opgenomen voor de verbreding van de Visweg als maatregel om doorstroming van landbouwvoertuigen te verbeteren; Overwegende dat ter realisatie van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis onteigening van een aantal gronden binnen het plangebied noodzakelijk is; dat analoog met de opmaak van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis een onteigeningsplan wordt opgemaakt waarbij het Agentschap voor Wegen en Verkeer optreedt als onteigenende instantie; Overwegende dat de mogelijkheid bestaat dat de noodzakelijke grondinnemingen niet in der minne zullen kunnen gebeuren en bijgevolg gerechtelijke onteigeningen zullen vergen; Overwegende dat voor het bekomen van machtiging tot onteigening met toepassing van de spoedprocedure, zowel het algemeen belang van de onteigening, de onteigeningsnoodzaak als het hoogdringend karakter ervan dient te worden aangetoond; Overwegende dat het algemeen belang van de onteigening wordt verantwoord door de noodzaak tot opmaak van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan voor de rondweg rond Baarle Hertog; dat voorliggend PRUP wordt opgemaakt om de verkeersleefbaarheid te verbeteren in het centrum van Baarle; Overwegende dat de onteigeningsnoodzaak wordt verantwoord door het openbaar karakter van de toekomstige functies in het plangebied; dat de individuele eigenaars niet kunnen instaan voor de realisatie van deze rondweg; dat de aanleg van de rondweg een taak is van de overheid binnen de beleidsdoelstelling om de

10 verkeersleefbaarheid van het centrum van Baarle te verbeteren; dat om deze redenen onteigening van de percelen binnen het plangebied noodzakelijk is; Overwegende dat de hoogdringendheid verantwoord wordt door dezelfde redenen (tot opmaak van het plan), met name de noodzaak om de rondweg op korte termijn te realiseren; dat de verkeersleefsbaarheid in het centrum zal verslechteren; dat enkel structurele maatregelen noodzakelijk zijn om de verkeersleefbaarheid in het centrum te verbeteren; Overwegende dat, naar aanleiding van de bezwaren en adviezen en het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening, een onderstaande wijzigingen worden aangebracht aan het voorlopig vastgestelde provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis en het bijhorend onteigeningsplan; Overwegende dat de procoro adviseerde om slechts 1 onteigenende instantie op te nemen per perceel; dat de procoro geen standpunt innam welke instantie dit diende te zijn; dat het agentschap voor Wegen en Verkeer wordt aangeduid als de onteigenende instantie; dat het Agentschap voor Wegen en Verkeer ook als onteigenende instantie optreedt voor de ganse rondweg; dat de provincieraad zich uitdrukkelijk aansluit bij het advies van de provinciale commissie voor ruimtelijke ordening; Overwegende dat de procoro adviseerde dat de aanleg van laterale wegen langsheen de rondweg verplicht is op plaatsen waar dit noodzakelijk is; dat de procoro adviseerde dat deze laterale wegen onverhard dienen aangelegd te worden; dat de procoro adviseerde dat deze laterale wegen per uitzondering verhard kunnen worden; dat de provincieraad beslist om de uitzondering toelichtend te verduidelijken in de stedenbouwkundige voorschriften; dat deze uitzondering kan toegestaan worden in functie van veiligheid en waterdoorlatendheid; dat de provincieraad eveneens beslist dat dit geen limitatieve lijst betreft; Overwegende dat ook volgende wijzigingen werden aangebracht: in de memorie van toelichting: Pg 16 en 23: toevoeging dat de situatie ook veiliger wordt voor fietsverkeer; Pg 19: toevoeging dat de rondweg de Ecologische Hoofdstructuur t.h.v. Schaluinen niet doorkruist; Pg 26: correctie wegnummer Molenstraat en Turnhoutsebaan; Pg 50: Verwijzing naar vastgesteld bestemmingsplan d.d. 16/04/2009; Pg 78: opname correcte rode contour in figuur 8.2.4; Pg 84: Vermelding diepte afwateringssloot minimum 1m Pg 85: tekswijziging: Rekening houdend met de nauwe passage doorgeen het centrum blijkt dat, zowel voor de werkdagen als voor de zondagen, de intensiteiten op de drie invalswegen Chaamseweg/Bredaseweg (N639), Alphenseweg (N260-noord) en Molenstraat/Turnhoutsebaan (N260-zuid) zo hoog zal zijn, dat de verkeersfunctie dermate de boventoon voert dat een verblijfskarakter doorheen het centrum niet te realiseren is ; Pg 85: selectie van één onteigende instantie per perceel voor de Visweg; Aanpassing paginanummering in de inhoudstafel; In de Stedenbouwkundige voorschriften: Opname van een toelichtende kolom waarin verduidelijkt wordt op welke wijze (gelijkgronds/ondergronds) de kruisingen tussen de rondweg en invalswegen dienen te gebeuren + opname inrichtingsschetsen Opname dat de aanleg van laterale wegen langsheen de rondweg verplicht is op plaatsen waar dit noodzakelijk is i.f.v. de bereikbaarheid van de aanpalende percelen. opname dat deze laterale wegen onverhard aangelegd moeten worden maar dat deze per uitzondering verhard kunnen zijn.

11 Toelichtende opname dat deze uitzondering mogelijk is in functie van veiligheid of waterdoorlatendheid, en dat dit een niet limitatieve lijst betreft. Aanpassing in art 1.2 inrichting : de term en/of wijzigen in, ; de term beeldende kunst te wijzigen in beeldend kunstwerk en toe te voegen in de zin hetzij door flankerende groenvoorziening, waarden wallen, landschappelijk geïntegreerde geluidswering, beeldend kunstwerk, Opname van en toelichtende kolom waarin wordt aangegeven op welke wijze de aarden wal moet aangelegd worden (voldoende absorptievermogen) + opname schetsen aarden wal. Op het Grafisch plan Wijziging situering deelplan Op het Onteigeningsplan Selectie van één onteigenende instantie per perceel voor de Visweg, met name het Vlaams Gewest, Agentschap voor Wegen en Verkeer Op voorstel van de deputatie, BESLUIT: Artikel 1: Het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis te Baarle Hertog wordt definitief vastgesteld. Artikel 2 Het onteigeningsplan tegelijkertijd opgemaakt met het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Rondweg Baarle bis te Baarle Hertog wordt definitief vastgesteld.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Rondweg Baarle bis Baarle-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 6 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Hof Van Eeden - 't Heultje Westerlo

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Averegten Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Kerselaarlaan Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 oktober 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Sunparks Mol voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Uitvoering RSPA : PRUP Het Spek Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 februari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Planologisch attest Rijmenants nv te Wuustwezel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Heist-op-den-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 maart 2011 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Koen Helsen Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/7 Uitvoering RSPA : PRUP Kievermont Geel voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Langveld Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA: PRUP Het Leeg - Rietbeemden Brasschaat

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Stadrandbos Greesbos

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Uitvoering RSPA : PRUP Kleinhandelsconcentratie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 maart 2011 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Koen Helsen Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/9 Uitvoering RSPA : PRUP Regionale ontsluiting Geel

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Pinken

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Uitvoering RSPA : PRUP Stedelijk Woongebied

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakeningslijn Herentals,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Het Leeg - Rietbeemden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/6 Uitvoering RSPA : PRUP Kleinhandelsconcentratie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Wortel-Kolonie en omgeving

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 april 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Nota Ruimte. Ontwerp Nota Ruimte. Goedkeuring.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Kerselaarlaan Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Aarschotseweg Herentals

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 3 e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL RUP 'MUSEUMSITE VELZEKE' TE ZOTTEGEM Definitieve vaststelling de heer Marc De Buck De Provincieraad,

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Uitvoering RSPA : PRUP Het Spek Heist-op-den-Berg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Bonheiden, Rotselaar, Tremelo,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1502705 Provincieraadsbesluit betreft Aalst, Berlare, Haaltert, Lede, Sint-Niklaas en Stekene - PRUP 'Reconversie zones voor verblijfsrecreatie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 13 december 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Uitvoering RSPA : PRUP Laagland Herentals voorlopige

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00029 Onderwerp: Definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP nr. 164 Wonen

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

Amendementen. op het ontwerp van decreet

Amendementen. op het ontwerp van decreet ingediend op 687 (2015-2016) Nr. 2 23 mei 2016 (2015-2016) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1205330 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciaal RUP "Afbakening kleinstedelijk gebied Geraardsbergen" Definitieve vaststelling

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

PITTEM RUP DE POSTERIJ

PITTEM RUP DE POSTERIJ 06008 PITTEM RUP DE POSTERIJ DECEMBER 2018 procesnota plan.id. RUP_37011_2.14_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E info@wvi.be datum aanpassing fase algemeen

Nadere informatie

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering

voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent - Temse Verslag plenaire vergadering voorontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oostelijke Tangent te Sint-Niklaas - Verslag plenaire vergadering 8 juli 2015 Ruimte Vlaanderen Afdeling Gebieden en Projecten Koning Albert II-laan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Poort Vrieselhof - fort

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 november 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Ooievaarsnest Puurs

Nadere informatie

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem 06426 Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem mei 2019 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37011_214_00009_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN " Afbakening kleinstedelijk gebied Waregem op het grondgebied Zulte " Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2012 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/8 Uitvoering RSPA : PRUP Sunparks Mol definitieve

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 maart 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Gewestelijk RUP - Beerse, Brecht, Malle, Merksplas,

Nadere informatie

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke 25 APRIL 2014. - Decreet houdende het rechtsherstel van ruimtelijke uitvoeringsplannen waarvan de planmilieueffectrapportage werd opgesteld met toepassing van het besluit van de Vlaamse Regering van 18

Nadere informatie

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT Aanvullende nota screeningsnota PRUP Regionaal bedrijf Waeyaert - Vermeersch - Kortemark PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Dienst Ruimtelijke Planning AANVULLENDE NOTA VERZOEK TOT ONTHEFFING VAN DE PLAN-MER PLICHT

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Rondzendbrief VLBR-RO/2014-01

Rondzendbrief VLBR-RO/2014-01 Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 1. Inhoud van deze rondzendbrief Naar aanleiding van het wijzigingsdecreet van 25 april 2014 werd deze rondzendbrief opgemaakt. Het specifiek goedkeuringstoezicht

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

RUISELEDE RUP ZORGDORP

RUISELEDE RUP ZORGDORP 06492 RUISELEDE RUP ZORGDORP JUNI 2018 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37012_214_00005_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase

Nadere informatie

RUP Sint-Pietersmolenwijk

RUP Sint-Pietersmolenwijk RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR NOORD RUP Sint-Pietersmolenwijk BEREK 19/06/2017 ifv definitieve vaststelling door GR Situering en bedoeling RUP 1 situering huidige bestemming Gewestplan Verfijnd / gewijzigd

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen E. Feys Dienst technische dienst Volgnummer dossier 13 Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp gemeentelijk

Nadere informatie

Besluit van de Deputatie

Besluit van de Deputatie 3e Directie Dienst 33 Ruimtelijke ordening en Stedenbouw aanwezig André Denys, gouverneur-voorzitter Besluit van de Deputatie Alexander Vercamer, Marc De Buck, Peter Hertog, Jozef Dauwe, Eddy Couckuyt,

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505760 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Zwalm - provinciaal RUP Reconversie verblijfsrecreatie Rekegemstraat Definitieve vaststelling.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1108205 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening kleinstedelijk gebied Deinze - definitieve

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen :

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen : RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Xe KAMER A R R E S T nr. 240.286 van 22 december 2017 in de zaak A. 218.777/X-16.559. In zake : het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ PROCESNOTA 1 inleiding 2 planningsproces geïntegreerd planningsproces maand De Vlaamse Regering bekrachtigde op 1 juli 2016 het decreet waardoor de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RUP Kasteeldomein Ravenhof Procesnota Gemeente Stabroek

RUP Kasteeldomein Ravenhof Procesnota Gemeente Stabroek RUP Kasteeldomein Ravenhof Procesnota Gemeente Stabroek 2222953020_procesnota 0 RUP Kasteeldomein Ravenhof Opdrachtgever Gemeente Stabroek Dorpsstraat 99 2940 Stabroek Inschrijver - maatschappelijke zetel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

gemeente SPIERE-HELKIJN RUP LANDSCHAPSAFWERKING procesnota juli 2018, start

gemeente SPIERE-HELKIJN RUP LANDSCHAPSAFWERKING procesnota juli 2018, start gemeente SPIERE-HELKIJN RUP LANDSCHAPSAFWERKING procesnota juli 2018, start Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024 Gemeente Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans Procesnota Dossier WIJ1024 Mei 2019 Provincie: Gemeente Opdrachtgever: Ontwerper: Dossiergegevens: Antwerpen Gemeentebestuur van Turnhoutsebaan

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Oosterweelverbinding DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het landinrichtingsplan Zelzate-Zuid DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting, artikel 3.3.1, artikel

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat Antwerpen T F E W

FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat Antwerpen T F E W Decreet van 25 april 2014 houdende het rechtsherstel van ruimtelijke uitvoeringsplannen waarvan de planmilieueffectrapportage werd opgesteld met toepassing van het besluit van de Vlaamse Regering van 18

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille' DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP De Geit november 2018, procesnota, fase scoping

gemeente zwevegem RUP De Geit november 2018, procesnota, fase scoping gemeente zwevegem RUP De Geit november 2018, procesnota, fase scoping Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16

Nadere informatie

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos

Aanpak problematiek van de weekendverblijven. Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Inleiding Aanpak problematiek van de weekendverblijven Provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan (PRUP) Leugenboombos Verdere stappen Vragen? 6 mei 2009 dienst ruimtelijke planning - PRUP Leugenboombos 1

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN

PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Afschaffing van de ringweg rond Lotenhulle" Deel 2: Grafisch plan Stedenbouwkundige voorschriften mei 2011 Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg. Procesnota Dossier WIJ1022

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg. Procesnota Dossier WIJ1022 lijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg Procesnota Dossier WIJ1022 Mei2019 Provincie: Opdrachtgever: Ontwerper: Dossiergegevens: Antwerpen bestuur van Turnhoutsebaan 422 2110 Tel. : 03/288.21.10

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring

gemeenteraad Besluit Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/ Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen - Goedkeuring gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 september 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00809 Onderwerp: Aanvraag stedenbouwkundige vergunning NR. 2017/07133 - Kuhlmannlaan/Riemekaai - zaak van de wegen

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 29.04.2019 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001_PN_VV Dossierverloop Versie

Nadere informatie

"Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas"

Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN "Opheffing reservatiestrook N403 te Stekene en Sint-Gillis-Waas" Deel 2: Grafisch plan en stedenbouwkundige voorschriften 28 april 2010 Gezien en voorlopig vastgesteld

Nadere informatie

Wijziging van de wet op de buurtwegen

Wijziging van de wet op de buurtwegen Wijziging van de wet op de buurtwegen Vernieuwde procedure voor wijzigingen aan de Atlas van de Buurtwegen De wet op de buurtwegen De wet op de buurtwegen - 10 april 1841 - Doel: betere bescherming van

Nadere informatie

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure PROCESNOTA 1 opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP recratie Dadizele. Deze procesnota moet worden samen gelezen met de andere onderdelen van dit RUP. In functie

Nadere informatie