Amendementen. op het ontwerp van decreet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Amendementen. op het ontwerp van decreet"

Transcriptie

1 ingediend op 687 ( ) Nr mei 2016 ( ) Amendementen op het ontwerp van decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen in het planningsproces voor ruimtelijke uitvoeringsplannen te integreren door wijziging van diverse decreten Documenten in het dossier: 687 ( ) Nr. 1: Ontwerp van decreet verzendcode: LEE

2 2 687 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 1 Artikel 13 In de voorgestelde tekst van artikel 2.2.1, 1, het vierde en vijfde lid vervangen In functie van het geïntegreerde planningsproces wordt een procesnota opgesteld die het volledige verloop van het planningsproces beschrijft. Het is een informatief en evolutief document dat in de loop van het planningsproces kan worden aangevuld. De procesnota geeft aan hoe het proces zal verlopen en bevat informatie over: 1 welke actoren betrokken worden bij het planningsproces, op welke wijze de participatie georganiseerd zal worden en hoe omgegaan wordt met de resultaten van de participatie; 2 hoe en wanneer de informatieverstrekking zal verlopen als ze niet geregeld wordt door de Vlaamse Regering. De procesnota en de aangevulde procesnota worden op dezelfde wijze gepubliceerd.. Dit amendement strekt ertoe om de bepaling over de procesnota expliciet te definiëren en te verduidelijken. Deze nota begeleidt de startnota en de scopingsnota en omschrijft het te volgen geïntegreerde planningsproces, welke actoren betrokken zullen worden en hoe informatie beschikbaar wordt gesteld. In de loop van het proces evolueert de procesnota naar een vorm van verslaggeving van het reeds doorlopen proces, dat als openbaar document wordt beschouwd. AMENDEMENT Nr. 2 Artikel 16 In de voorgestelde tekst van artikel 2.2.4, 2, 7, op de eerste regel het woord rapportages vervangen door het woord effectbeoordelingen. Het ontwerp van decreet heeft uitdrukkelijk de bedoeling om alle (al dan niet decretaal verplichte) effect beoordelingen te integreren in het planproces. Om de leesbaarheid van het decreet te verhogen wordt er ook voor geopteerd om overal te spreken over effecten en effectbeoordeling. Op een aantal plaatsen in het ontwerp van decreet wordt echter de term effectrapport gebruikt. Om redenen van eenvormigheid is het aangewezen om conform de toelichting bij artikel 12 overal de term effectbeoordelingsrapporten te gebruiken. Dit geeft aanleiding tot verschillende amendementen Brussel 02/

3 687 ( ) Nr. 2 3 AMENDEMENT Nr. 3 Artikel 24 In de voorgestelde tekst van artikel 2.2.9, eerste lid, op de vierde regel het woord effectrapporten vervangen door het woord effectbeoordelingsrapporten. Zie verantwoording bij amendement nr. 2. AMENDEMENT Nr. 4 Artikel 24 Aan de voorgestelde tekst van artikel een zesde lid toevoegen, dat luidt als volgt: De Vlaamse Regering kan te allen tijde beslissen om alsnog een plenaire vergadering te organiseren, ook na het ontvangen van de schriftelijke adviezen.. De plenaire vergadering blijft een cruciaal moment om eventueel tegenstrijdige adviezen van diverse instanties op het voorontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan in consensus op te lossen en een eventueel compromis te vinden. Zonder afbreuk te doen aan het facultatieve karakter van deze plenaire vergadering het is de plannende overheid die kan beslissen om al dan niet een plenaire vergadering te organiseren wordt een bepaling toegevoegd om duidelijk te maken dat de plannende overheid te allen tijde, dus ook na het inwinnen van de schriftelijke adviezen, kan overgaan tot de organisatie van een plenaire vergadering volgens de bepalingen van het ontwerp van decreet. AMENDEMENT Nr. 5 Artikel 25 In de voorgestelde tekst van artikel , 3, het eerste lid vervangen Na de aankondiging worden het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan en het ontwerp van de effectbeoordelingsrapporten gedurende zestig dagen ter inzage gelegd in het gemeentehuis van elke gemeente waarvan het grondgebied door het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan of effectbeoordelingsrapporten geheel of gedeeltelijk wordt bestreken, en worden de ontwerpen gepubliceerd op de website, zoals gespecificeerd door de Vlaamse Regering..

4 4 687 ( ) Nr. 2 In het ontwerp van decreet is de termijn voor het openbaar onderzoek teruggebracht naar dertig dagen met een mogelijkheid tot verlenging met dertig dagen. In de huidige wetgeving is in een termijn van zestig dagen voorzien. Het amendement strekt ertoe om de termijn van het openbaar onderzoek op zestig dagen te houden, om voldoende tijd te kunnen geven om het openbaar onderzoek te kunnen organiseren indien verschillende lokale overheden betrokken worden. Een termijn van zestig dagen is ook nodig om praktische redenen, aangezien gemeenteraden dikwijls maandelijks gereorganiseerd worden en de in het ontwerp van decreet voorgestelde verkorte termijn van dertig dagen dan echt wel krap is om dit alles te kunnen organiseren, vandaar een termijn van zestig dagen zoals voorgesteld in dit amendement en de huidige Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (VCRO). AMENDEMENT Nr. 6 Artikel 25 In de voorgestelde tekst van artikel , 5, het eerste lid vervangen De Vlaamse Regering stelt binnen honderdtachtig dagen na het einde van het openbaar onderzoek het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan definitief vast.. In het ontwerp van decreet is de termijn voor definitieve vaststelling van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) gewijzigd van 180 dagen, eenmaal te verlengen met zestig dagen, naar 150 dagen, een eerste keer te verlengen met zestig dagen en een tweede keer met dertig dagen. De totale maximale termijn blijft dus 270 dagen. Het amendement strekt ertoe de termijnen in de huidige VCRO te behouden omwille van de duidelijkheid en minder administratieve overlast. AMENDEMENT Nr. 7 Artikel 25 In de voorgestelde tekst van artikel , 5, het vijfde lid vervangen Op gemotiveerd verzoek van het departement beslist de Vlaamse Regering over een verlenging met zestig dagen van de termijn waarin het plan moet worden vastgesteld..

5 687 ( ) Nr. 2 5 AMENDEMENT Nr. 8 Artikel 25 In de voorgestelde tekst van artikel , 7, het tweede lid vervangen De bepalingen van paragraaf 5 zijn onverminderd van toepassing, met uitzondering van de vervaltermijn van honderdtachtig dagen.. AMENDEMENT Nr. 9 Artikel 31 In de voorgestelde tekst van artikel , eerste lid, op de vierde regel het woord effectenrapporten vervangen door het woord effectbeoordelingsrapporten. Zie verantwoording bij amendement nr. 2. AMENDEMENT Nr. 10 Artikel 31 Aan de voorgestelde tekst van artikel een zevende lid toevoegen, dat luidt als volgt: De deputatie kan te allen tijde beslissen om alsnog een plenaire vergadering te organiseren, ook na het ontvangen van de schriftelijke adviezen.. Zie verantwoording bij amendement nr. 4.

6 6 687 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 11 Artikel 32 In de voorgestelde tekst van artikel , 3, het eerste lid vervangen Na de aankondiging worden het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan en het ontwerp van de effectbeoordelingsrapporten gedurende zestig dagen ter inzage gelegd in het gemeentehuis van elke gemeente waarvan het grondgebied door het ontwerp van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan of effectbeoordelingsrapporten geheel of gedeeltelijk wordt bestreken, en worden de ontwerpen gepubliceerd op de website, zoals gespecificeerd door de deputatie.. Zie verantwoording bij amendement nr. 5. AMENDEMENT Nr. 12 Artikel 32 In de voorgestelde tekst van artikel , 6, het eerste lid vervangen De provincieraad stelt binnen honderdtachtig dagen na het einde van het openbaar onderzoek, tweehonderdentien dagen in geval van verlenging van de termijn, vermeld in paragraaf 5, eerste lid, het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan definitief vast.. AMENDEMENT Nr. 13 Artikel 32 In de voorgestelde tekst van artikel , 6, het vijfde lid vervangen Op gemotiveerd verzoek van de deputatie beslist de provincieraad over een verlenging met zestig dagen van de termijn waarin het plan moet worden vast gesteld..

7 687 ( ) Nr. 2 7 AMENDEMENT Nr. 14 Artikel 32 In de voorgestelde tekst van artikel , 8, het tweede lid vervangen De bepalingen van paragraaf 6 zijn onverminderd van toepassing, met uitzondering van de vervaltermijn van honderdtachtig dagen.. AMENDEMENT Nr. 15 Artikel 36 In de voorgestelde tekst van artikel , 2, het eerste lid vervangen Het college van burgemeester en schepenen vraagt advies over de startnota aan: 1 het departement; 2 de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening; 3 de deputatie van de provincie in kwestie; 4 de door de Vlaamse Regering aangewezen diensten; 5 als het plan grenst aan een andere gemeente, andere provincie, ander gewest of land of aanzienlijke effecten kan hebben op mens of milieu in een andere gemeente, een andere provincie, een ander gewest of land, wordt het advies van de betrokken gemeente, de betrokken provincie, het gewest of het land in kwestie gevraagd. Als het plan grenst aan of aanzienlijke effecten kan hebben op gebieden die onder de federale bevoegdheid vallen, wordt het advies van de federale overheid gevraagd. Als een gemeente, een provincie, een land, een gewest, de federale overheid, een gemeente of een provincie, verzoekt om de startnota te bezorgen, wordt ook het advies gevraagd.. In de lijst van adviesverlenende instanties werd het departement (Departement Ruimte Vlaanderen) vergeten bij de adviesinstanties over de startnota van gemeentelijk RUP. Naar analogie van de adviesinstanties op de startnota van een provinciaal RUP (zie artikel 28) wordt het departement daarom toegevoegd.

8 8 687 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 16 Artikel 38 In de voorgestelde tekst van artikel , eerste lid, op de vierde regel het woord effectenrapporten vervangen door het woord effectbeoordelingsrapporten. Zie verantwoording bij amendement nr. 2. AMENDEMENT Nr. 17 Artikel 38 Aan de voorgestelde tekst van artikel een zevende lid toevoegen, dat luidt als volgt: Het college van burgemeester en schepenen kan te allen tijde beslissen om alsnog een plenaire vergadering te organiseren, ook na het ontvangen van de schriftelijke adviezen.. Zie verantwoording bij amendement nr. 4. AMENDEMENT Nr. 18 Artikel 39 In de voorgestelde tekst van artikel paragraaf 3 en 4 vervangen 3. Na de aankondiging worden het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoerings plan en het ontwerp van de effectbeoordelingsrapporten gedurende zestig dagen ter inzage gelegd in het gemeentehuis en worden de ontwerpen gepubliceerd op de website, zoals gespecificeerd door het college van burgemeester en schepenen. Voor zover de effectbeoordelingsrapporten geheel of gedeeltelijk het grondgebied van andere gemeenten bestrijken worden het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan en het ontwerp van de effectbeoordelingsrapporten tevens ter inzage gelegd in die gemeentehuizen.

9 687 ( ) Nr. 2 9 Het openbaar onderzoek start uiterlijk op de dertigste dag nadat de aankondiging ervan in het Belgisch Staatsblad verschenen is. Die termijn is een termijn van orde. 4. De opmerkingen en de bezwaren worden uiterlijk de laatste dag van het openbaar onderzoek schriftelijk of digitaal aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening bezorgd. De opmerkingen en de bezwaren kunnen ook uiterlijk de laatste dag van die termijn in het gemeentehuis worden afgegeven tegen ontvangstbewijs. De gemeente bezorgt in dat geval uiterlijk de derde werkdag na het openbaar onderzoek de bezwaren en de opmerkingen aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening. Met de opmerkingen en de bezwaren die te laat aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening worden bezorgd, hoeft geen rekening te worden gehouden. De Vlaamse Regering kan nadere regels vaststellen voor de ontvangst en het bijhouden van bezwaren en opmerkingen door de gemeente en voor de wijze waarop ze aan de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening worden bezorgd. De deputatie van de provincie waarin de gemeente ligt, bezorgt de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening binnen de termijn, vermeld in paragraaf 3, een advies over de overeenstemming van het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan met het provinciaal ruimtelijk structuurplan en de provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen, of, in voorkomend geval, de overeenstemming met een ontwerp van provinciaal ruimtelijk structuurplan en een of meer ontwerpen van provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan. Als er geen advies is verleend binnen die termijn, mag aan de adviesvereiste worden voorbijgegaan. Het departement bezorgt de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening en het planteam binnen de termijn, vermeld in paragraaf 3, een advies over de overeenstemming van het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan met het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en de gewestelijke ruimtelijke uitvoerings plannen, of, in voorkomend geval, de overeenstemming met een ontwerp van Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen en een of meer ontwerpen van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. De gemeenteraad en de deputatie van respectievelijk de gemeenten en de provincies die grenzen aan de gemeente, kunnen de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening een advies bezorgen binnen de termijn, vermeld in paragraaf 3. Als toepassing is gemaakt van artikel , eerste lid, ten aanzien van een ander land of gewest of ten aanzien van de federale overheid kunnen deze instanties een advies bezorgen binnen dezelfde termijn.. Zie verantwoording bij amendement nr. 2.

10 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 19 Artikel 39 In de voorgestelde tekst van artikel , 6, het eerste lid vervangen De gemeenteraad stelt binnen honderdtachtig dagen na het einde van het openbaar onderzoek het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan definitief vast.. AMENDEMENT Nr. 20 Artikel 39 In de voorgestelde tekst van artikel , 6, het vijfde lid vervangen Op gemotiveerd verzoek van het college van burgemeester en schepenen beslist de gemeenteraad over een verlenging met zestig dagen van de termijn waarin het plan moet worden vastgesteld.. AMENDEMENT Nr. 21 Artikel 39 In de voorgestelde tekst van artikel , 8, het tweede lid vervangen De bepalingen van paragraaf 6 zijn onverminderd van toepassing, met uitzondering van de vervaltermijn van honderdtachtig dagen..

11 687 ( ) Nr AMENDEMENT Nr. 22 Artikel 42 Dit artikel vervangen Art. 42. In dezelfde codex, het laatst gewijzigd bij decreet van 18 december 2015, wordt een artikel ingevoegd, dat luidt als volgt: Art Als het besluit van de gemeenteraad tot definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan niet tijdig is geschorst, wordt de gemeenteraadsbeslissing houdende definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan binnen zestig dagen na de definitieve vaststelling bij uittreksel bekendgemaakt in het Belgisch Staatsblad en wordt ze binnen dezelfde termijn volledig bekendgemaakt op de website, vermeld in het Belgisch Staatsblad... Naar analogie van het gewestelijke en het provinciale RUP wordt de bekendmaking van een definitief vastgesteld RUP binnen de zestig dagen bekendgemaakt in het Belgisch staatsblad. Deze termijn was vergeten in het ontwerp van decreet. AMENDEMENT Nr. 23 Artikel 48 Dit artikel vervangen Art. 48. In artikel 6.1.1, eerste lid, 2, van dezelfde codex, gewijzigd bij decreet van 16 juli 2010, en te vervangen bij decreet van 25 april 2014, wordt de zinsnede artikel tot en met vervangen door de zinsnede titel II, hoofdstuk II.. Dit amendement is een technische aanpassing om tegemoet te komen aan het advies van de Raad van State over de chronologie van de wijzigingen die worden aangebracht aan dit artikel door middel van verschillende decreten. De wijziging van de VCRO door het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevings vergunning moet nog in werking treden. Deze datum is echter nog niet exact bepaald, evenmin als de datum van voorliggend decreet. Daarom is de formulering aangepast en komt na en te vervangen bij decreet van 25 april 2014 de verwijzing naar de titel en hoofdstuk omdat titel II, hoofdstuk II, steeds volledig van toepassing is, ongeacht de nummering van de artikelen die hieronder vallen.

12 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 24 Hoofdstuk 5/1 (nieuw) Een hoofdstuk 5/1, dat bestaat uit een artikel 53/1, invoegen, dat luidt als volgt: Hoofdstuk 5/1. Wijzigingen aan het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting Art. 53/1. In artikel , 6, van het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting wordt de zinsnede vermeld in artikel 2.2.7, of vervangen door de zinsnede vermeld in artikel , of Bedoeld artikel , 6, van het decreet van 28 maart 2014 betreffende de landinrichting bevat een verwijzing naar enkele artikelnummers in de VCRO met betrekking tot het ontwerp van gewestelijk, provinciaal of gemeentelijk RUP. Dit amendement bevat een wetgevingstechnische aanpassing aan dit artikel teneinde overeenstemming te behouden tussen die artikelen en de nieuwe nummering in het door huidig ontwerp van decreet gewijzigde luik over de ruimtelijke uitvoeringsplannen. AMENDEMENT Nr. 25 Hoofdstuk 5/2 (nieuw) Een hoofdstuk 5/2, dat bestaat uit een artikel 53/2, invoegen, dat luidt als volgt: Hoofdstuk 5/2. Wijzigingen aan het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning Art. 53/2. In artikel 30 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning wordt in het toe te voegen artikel van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening het eerste lid, 2, vervangen door wat volgt: 2 het uitvoeren of voortzetten van de handelingen in strijd met een ruimtelijk uitvoeringsplan als vermeld in titel II, hoofdstuk II, of met de stedenbouwkundige en verkavelingsverordeningen, vermeld in artikel tot en met 2.3.3, tenzij de uitgevoerde handelingen vergund zijn of tenzij het gaat om de handelingen, vermeld in artikel 6.2.2, 6 ;..

13 687 ( ) Nr Dit betreft een technische aanpassing om de wijziging waarin voorliggend ontwerp van decreet voorziet, ook op te nemen in artikel 30 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning, zodat de wijziging ook daar correct doorgevoerd wordt in het nog in werking te treden artikel. Dit volgt uit de vraag van de Raad van State met betrekking tot het decreet over de handhaving van de omgevingsvergunning. AMENDEMENT Nr. 26 Hoofdstuk 7 Het opschrift van dit hoofdstuk vervangen Opheffings- en slotbepalingen. Als gevolg van amendement nr. 27 dient het opschrift van dit hoofdstuk gewijzigd te worden om duidelijk aan te geven dat het over meer gaat dan louter een slotbepaling. AMENDEMENT Nr. 27 Hoofdstuk 7 Artikel 62/1 (nieuw) Een artikel 62/1 invoegen, dat luidt als volgt: Art. 62/1. Artikel 48 van dit decreet wordt opgeheven op datum van inwerkingtreding van artikel 30 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevingsvergunning.. Dit artikel dient om de chronologie van inwerkingtreding te bewaken en bijgevolg wordt artikel 48 opgeheven als het artikel 30 van het decreet van 25 april 2014 betreffende de handhaving van de omgevings vergunning in werking treedt vooraleer dit decreet in werking treedt. Door dit laatste decreet wordt artikel hernummerd naar artikel en is de voorziene wijziging aan artikel niet meer uitvoerbaar. Dit volgt uit de vraag van de Raad van State met betrekking tot het decreet over de handhaving van de omgevingsvergunning.

14 ( ) Nr. 2 AMENDEMENT Nr. 28 Artikel 63 Dit artikel vervangen Art. 63. Dit decreet treedt in werking op een door de Vlaamse Regering vast te stellen datum. Bij de vaststelling van de datum, vermeld in het eerste lid, bepaalt de Vlaamse Regering hoe de inwerkingtreding verloopt voor lopende planningsprocessen voor ruimtelijke uitvoeringsplannen.. Het is belangrijk om het vernieuwde planningsproces zo snel mogelijk in werking te laten treden met het oog op een beter en robuuster instrumentarium. Daarom wordt met dit amendement de zinsnede in het ontwerp van decreet geschrapt waarbij bepaald werd dat de inwerkingtreding ten vroegste één jaar na goedkeuring van het uitvoeringsbesluit kan gebeuren.

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure

2 planningsproces. 2.2 agenda RUP-procedure PROCESNOTA 1 opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP recratie Dadizele. Deze procesnota moet worden samen gelezen met de andere onderdelen van dit RUP. In functie

Nadere informatie

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem

Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem 06426 Pittem RUP Ruimtelijke kwaliteit centrum pittem mei 2019 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37011_214_00009_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be

Nadere informatie

PITTEM RUP DE POSTERIJ

PITTEM RUP DE POSTERIJ 06008 PITTEM RUP DE POSTERIJ DECEMBER 2018 procesnota plan.id. RUP_37011_2.14_00010_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E info@wvi.be datum aanpassing fase algemeen

Nadere informatie

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ

2 planningsproces. ting van: DD-MM-JJJJ PROCESNOTA 1 inleiding 2 planningsproces geïntegreerd planningsproces maand De Vlaamse Regering bekrachtigde op 1 juli 2016 het decreet waardoor de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen

Nadere informatie

RUISELEDE RUP ZORGDORP

RUISELEDE RUP ZORGDORP 06492 RUISELEDE RUP ZORGDORP JUNI 2018 procesnota - fase startnota plan.id. RUP_37012_214_00005_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase

Nadere informatie

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat

Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren Gemeentelijk Ruimtelijk UitvoeringsPlan Wijziging BPA Kleine Kromstraat Procesnota Gemeentebestuur Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Gaspar Bosteels Ruimtelijk

Nadere informatie

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota

ZELZATE RUP EUROHAL. Procesnota ZELZATE RUP EUROHAL 01.06.2018 WWW.VENECO.BE I. COLOFON Dit document is een publicatie van Gemeentebestuur Zelzate Grote Markt 1 9060 Zelzate Planid: RUP_43018_214_00006_00001 Versie Datum Omschrijving

Nadere informatie

STAD MENEN RUP HAGEWINDE

STAD MENEN RUP HAGEWINDE 06432 STAD MENEN RUP HAGEWINDE MEI 2018 procesnota plan.id. RUP_34027_214_00107_00001 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be datum aanpassing fase algemeen directeur

Nadere informatie

Gemeente Schilde RUP "De Vogelenzang " Procesnota Juli 2018

Gemeente Schilde RUP De Vogelenzang  Procesnota Juli 2018 Gemeente Schilde RUP "De Vogelenzang " Procesnota Juli 2018 COLOFON Opdracht: RUP De Vogelenzang Opdrachtgever: Gemeente Schilde Ruimtelijke Ordening Brasschaatsebaan 30 2970 Schilde Opdrachthouder: Antea

Nadere informatie

RUP Molenstraat PROCESNOTA juni 2019 GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN. Procesnota RUP Molenstraat WIELSBEKE pagina 1

RUP Molenstraat PROCESNOTA juni 2019 GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN. Procesnota RUP Molenstraat WIELSBEKE pagina 1 pagina 1 GEMEENTELIJK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN RUP Molenstraat PROCESNOTA juni 2019 pagina 3 COLOFON OPDRACHTGEVER Gemeente Wielsbeke PLANTEAM -Magali Penninck Diensthoofd grondgebiedzaken magali.penninck@wielsbeke.be

Nadere informatie

GEMEENTE BRAKEL PROCESNOTA OKTOBER 2018 RUP. Zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied

GEMEENTE BRAKEL PROCESNOTA OKTOBER 2018 RUP. Zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied GEMEENTE BRAKEL PROCESNOTA OKTOBER 2018 RUP Zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied DOSSIERSAMENSTELLING Startnota Procesnota VERSIES 1.0 01/10/2018 OPDRACHTGEVER Gemeente Brakel Contactpersoon: Peter

Nadere informatie

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden

Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden Gecontroleerd overstromingsgebied met gereduceerd getij Bovenzanden gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota

gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota gemeente zwevegem RUP Transfo herziening A procesnota april 2019, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56

Nadere informatie

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota

GEmeente Lendelede RUP Vandewalle - VENTILO NV. juni 2017, Procesnota, fase startnota GEmeente RUP Vandewalle - VENTILO NV juni 2017, Procesnota, fase startnota 1. Opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP Vandewalle Ventilo NV Deze procesnota moet

Nadere informatie

gemeente anzegem RUP reynaert procesnota augustus 2018, fase scopingnota

gemeente anzegem RUP reynaert procesnota augustus 2018, fase scopingnota gemeente anzegem RUP reynaert procesnota augustus 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA april 2019, definitief vastgeteld Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid december 2018, procesnota, voorlopig vastgesteld 1. Opzet De voorliggende procesnota wordt opgemaakt in kader van de opmaak van het RUP Natuurgebied Zuid. Deze procesnota

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. juni 2018, procesnota, fase scopingnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK juni 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

gemeente lendelede RUP dorpskom maart 2018, Procesnota, Fase scopingnota

gemeente lendelede RUP dorpskom maart 2018, Procesnota, Fase scopingnota gemeente lendelede RUP dorpskom maart 2018, Procesnota, Fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16

Nadere informatie

gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota

gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota gemeente lendelede RUP site neirynck procesnota april 2019, procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16

Nadere informatie

RUP Dennenstraat Gemeente Lanaken. Procesnota Juli 2018

RUP Dennenstraat Gemeente Lanaken. Procesnota Juli 2018 RUP Dennenstraat Gemeente Lanaken Procesnota Juli 2018 COLOFON Opdracht: RUP Dennenstraat Opdrachtgever: Gemeente Lanaken Jan Rosierlaan 1 3620 Lanaken Opdrachthouder: Antea Belgium nv Corda Campus gebouw

Nadere informatie

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota

gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota gemeente anzegem RUP Reynaert juli 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

RUP Trappen Smet Gemeente Zulte. procesnota Februari 2018

RUP Trappen Smet Gemeente Zulte. procesnota Februari 2018 RUP Trappen Smet Gemeente Zulte procesnota Februari 2018 Opdracht: RUP Trappen Smet Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Zulte Centrumstraat 8 9870 Zulte Adoplan bvba Oudenaardsesteenweg 344

Nadere informatie

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping

gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping gemeente zwevegem RUP Gemeentepark procesnota december 2018, fase scoping Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16

Nadere informatie

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota

gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota gemeente Zwevegem RUP Omleidingsweg IMOG en Moen-Trekweg december 2017, startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Dit ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) bestaat uit de volgende niet te scheiden

Nadere informatie

Rondzendbrief VLBR-RP/

Rondzendbrief VLBR-RP/ Rondzendbrief VLBR-RP/2017-01 Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 1. Inhoud van deze rondzendbrief Naar aanleiding van het decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen

Nadere informatie

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota

Stad WAREGEM RUP WINDHOEK. november 2018 procesnota Stad WAREGEM RUP WINDHOEK november 2018 procesnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be Ontwerper

Nadere informatie

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke

voor de vaststelling van ruimtelijke uitvoeringsplannen, vermeld in artikel 3, de toepasselijke procedureregels van de Vlaamse Codex Ruimtelijke 25 APRIL 2014. - Decreet houdende het rechtsherstel van ruimtelijke uitvoeringsplannen waarvan de planmilieueffectrapportage werd opgesteld met toepassing van het besluit van de Vlaamse Regering van 18

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid januari 2018, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24

Nadere informatie

RUP Tabaart Stad Bilzen. Procesnota oktober 2017

RUP Tabaart Stad Bilzen. Procesnota oktober 2017 RUP Tabaart Stad Bilzen Procesnota oktober 2017 COLOFON Opdracht: RUP Tabaart Opdrachtgever: Stad Bilzen Schureveld 19 3740 Bilzen Opdrachthouder: Antea Belgium nv Corda Campus gebouw 6 Kempische steenweg

Nadere informatie

Gemeentelijk RUP Zonevreemde activiteiten fase III Zonnehoeve Gemeente Nazareth. procesnota Juni 2018

Gemeentelijk RUP Zonevreemde activiteiten fase III Zonnehoeve Gemeente Nazareth. procesnota Juni 2018 Gemeentelijk RUP Zonevreemde activiteiten fase III Zonnehoeve Gemeente Nazareth procesnota Juni 2018 Opdracht: Gemeentelijk RUP Zonevreemde activiteiten fase III Zonnehoeve Opdrachtgever: Opdrachthouder:

Nadere informatie

Gemeente Beveren RUP TEXAMSITE. Procesnota januari 2019

Gemeente Beveren RUP TEXAMSITE. Procesnota januari 2019 Gemeente Beveren RUP TEXAMSITE Procesnota januari 2019 COLOFON Opdracht: RUP Texamsite" Opdrachtgever: Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Opdrachthouder: Antea Belgium nv Roderveldlaan 1 2600

Nadere informatie

RUP SITE ECA LEEGSTRAAT

RUP SITE ECA LEEGSTRAAT PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE ASSENEDE RUP SITE ECA LEEGSTRAAT Procesnota De ontwerper: Studiebureau Jonckheere BVBA Koningin Astridlaan 134/5 8200 Brugge Tel. 050/40 50 90 infrastructuur@jonckheere-sb.be

Nadere informatie

RUP CENTRUM OOST. Procesnota

RUP CENTRUM OOST. Procesnota RUP CENTRUM OOST Procesnota PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE LEDEGEM RUP CENTRUM OOST PROCESNOTA De ontwerper Adoplan Oudenaardsesteenweg 344 8500 Kortrijk Tel. 056/90 50 00 offivce@adoplan.be Ruimtelijk

Nadere informatie

RUP Hippodroom Stad Tongeren. Procesnota Maart 2018

RUP Hippodroom Stad Tongeren. Procesnota Maart 2018 RUP Hippodroom Stad Tongeren Procesnota Maart 2018 COLOFON Opdracht: RUP Hippodroom Opdrachtgever: Stad Tongeren Maastrichterstraat 10 3700 Tongeren Opdrachthouder: Antea Belgium nv Corda Campus gebouw

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg. Procesnota Dossier WIJ1022

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg. Procesnota Dossier WIJ1022 lijk ruimtelijk uitvoeringsplan Wommelgemsteenweg Procesnota Dossier WIJ1022 Mei2019 Provincie: Opdrachtgever: Ontwerper: Dossiergegevens: Antwerpen bestuur van Turnhoutsebaan 422 2110 Tel. : 03/288.21.10

Nadere informatie

RUP Zonevreemde activiteiten fase 1 Gemeente Zwalm. procesnota November 2017

RUP Zonevreemde activiteiten fase 1 Gemeente Zwalm. procesnota November 2017 RUP Zonevreemde activiteiten fase 1 Gemeente Zwalm procesnota November 2017 Opdracht: RUP Zonevreemde activiteiten fase 1 Opdrachtgever: Opdrachthouder: Gemeentebestuur Zwalm Zuidlaan 36 9630 Zwalm Adoplan

Nadere informatie

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024

Gemeente Wijnegem Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans. Procesnota Dossier WIJ1024 Gemeente Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Somtrans Procesnota Dossier WIJ1024 Mei 2019 Provincie: Gemeente Opdrachtgever: Ontwerper: Dossiergegevens: Antwerpen Gemeentebestuur van Turnhoutsebaan

Nadere informatie

Gemeente Bocholt RUP AFSCHAFFING OMLEIDINGSWEG N747 KAULILLE. procesnota november 2018

Gemeente Bocholt RUP AFSCHAFFING OMLEIDINGSWEG N747 KAULILLE. procesnota november 2018 Gemeente Bocholt RUP AFSCHAFFING OMLEIDINGSWEG N747 KAULILLE procesnota november 2018 COLOFON Opdracht: RUP Afschaffing omleidingsweg N747 Kaulille Opdrachtgever: Gemeente Bocholt Dorpsstraat 16 3950 Bocholt

Nadere informatie

RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas. Procesnota

RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas. Procesnota RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas Procesnota COLOFON Opdracht: RUP AZ Nikolaas - Procesnota Opdrachtgever: Stad Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Opdrachthouder: Antea Belgium nv Roderveldlaan

Nadere informatie

RUP Reconversie Douwe Egbertssite

RUP Reconversie Douwe Egbertssite RUP Reconversie Douwe Egbertssite PROCESNOTA v1 april 2018 Gemeente Grimbergen Prinsenstraat 3 1850 Grimbergen gemeentebestuur@grimbergen.be 1 COLOFON RUP Reconversie Douwe Egbertssite Initiatiefnemer:

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het voorstel van decreet. houdende de nadere regels tot implementatie van de omgevingsvergunning

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het voorstel van decreet. houdende de nadere regels tot implementatie van de omgevingsvergunning ingediend op 1059 (2016-2017) Nr. 2 25 januari 2017 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het voorstel van decreet van Lode Ceyssens, Axel Ronse, Lydia Peeters, Bart Nevens, Tinne

Nadere informatie

RUP Ibogem Procesnota juni Gemeente Kruibeke

RUP Ibogem Procesnota juni Gemeente Kruibeke RUP Ibogem Procesnota juni 2018 Gemeente Kruibeke COLOFON Opdracht: RUP Ibogem Opdrachtgever: Gemeentebestuur Kruibeke O.L. Vrouwplein 18-20 9150 Kruibeke Opdrachthouder: Antea Belgium nv Roderveldlaan

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 1149 (2016-2017) Nr. 11 29 november 2017 (2017-2018) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke

Nadere informatie

Stad Lier RUP Azelhof. Procesnota april 2018

Stad Lier RUP Azelhof. Procesnota april 2018 Stad Lier RUP Azelhof Procesnota april 2018 INHOUD 1 SAMENSTELLING VAN HET PLANTEAM... 3 2 ADVIESINSTANTIES, ACTOREN EN STAKEHOLDERS... 4 2.1 ADVISERENDE INSTANTIES... 4 2.2 ACTOREN EN STAKEHOLDERS...

Nadere informatie

RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas. Procesnota

RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas. Procesnota RUP AZ Nikolaas Stad Sint-Niklaas Procesnota COLOFON Opdracht: RUP AZ Nikolaas - Procesnota Opdrachtgever: Stad Sint-Niklaas Grote Markt 1 9100 Sint-Niklaas Opdrachthouder: Antea Belgium nv Roderveldlaan

Nadere informatie

RUP Kruiskalsijde I stad Ieper

RUP Kruiskalsijde I stad Ieper RUP Kruiskalsijde I stad Ieper procesnota v1 1 e participatieperiode 23.03.2018 RUP_33011_214_00029_00001 Opdracht: gemeentelijk RUP Kruiskalsijde I Opdrachtgever: Opdrachtgever: stad Ieper Ter Waarde

Nadere informatie

Gemeente Glabbeek RUP Zonevreemde recreatie. Procesnota mei 2018

Gemeente Glabbeek RUP Zonevreemde recreatie. Procesnota mei 2018 Gemeente Glabbeek RUP Zonevreemde recreatie Procesnota mei 2018 INHOUD 1 SAMENSTELLING VAN HET PLANTEAM... 3 2 ADVIESINSTANTIES, ACTOREN EN STAKEHOLDERS... 4 2.1 ADVISERENDE INSTANTIES... 4 2.2 ACTOREN

Nadere informatie

PROVINCIE LIMBURG PRUP Regionale bedrijven SCANIA Parts Logistics en Weltjens Transport nv. Procesnota juli 2018

PROVINCIE LIMBURG PRUP Regionale bedrijven SCANIA Parts Logistics en Weltjens Transport nv. Procesnota juli 2018 PROVINCIE LIMBURG PRUP Regionale bedrijven SCANIA Parts Logistics en Weltjens Transport nv Procesnota juli 2018 INHOUD 1 SAMENSTELLING VAN HET PLANTEAM... 3 2 ADVIESINSTANTIES, ACTOREN EN STAKEHOLDERS...

Nadere informatie

OOST-VLAANDEREN WICHELEN RUP STOKERIJ RUBBENS

OOST-VLAANDEREN WICHELEN RUP STOKERIJ RUBBENS provincie : Gemeente : OOST-VLAANDEREN WICHELEN Ontwerp : RUP STOKERIJ RUBBENS opdrachtgevend bestuur : GEMEENTEBESTUUR Oud Dorp 2 9260 Wichelen Avapartners architects & planners afdeling ruimtelijke planning

Nadere informatie

PROCESNOTA. fase raadpleging publiek en adviesronde. versie publicatie. Gemeente Opwijk. Ringlaan Opwijk. Tel.

PROCESNOTA. fase raadpleging publiek en adviesronde. versie publicatie. Gemeente Opwijk. Ringlaan Opwijk. Tel. PROCESNOTA fase raadpleging publiek en adviesronde versie publicatie Gemeente Opwijk Ringlaan 20 1745 Opwijk Tel. 052 36 51 11 Gemeente Opwijk D+A Consult nv Meiboom 26, 1500 Halle Kardinaal Mercierplein

Nadere informatie

RUP s Kernen Gemeente Zaventem. Procesnota september RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe

RUP s Kernen Gemeente Zaventem. Procesnota september RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe RUP s Kernen Gemeente Zaventem Procesnota september 2018 RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe COLOFON Opdracht: RUP s Kernen Procesnota Opdrachtgever:

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP OUDEN DOEL

PROCESNOTA RUP OUDEN DOEL PROCESNOTA RUP OUDEN DOEL Colofon Formele procedure Opdrachtgever Gemeentebestuur Beveren Periode van eerste raadpleging (60 dagen): vanaf 18/02/2019 t.e.m. 19/04/2019 Stuurgroep Marc Van de Vijver, Boudewijn

Nadere informatie

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup Camping Ter Hoeve De Panne 1.0 (04/01/2019) algplanid: RUP_30000_213_00165_00001

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup Camping Ter Hoeve De Panne 1.0 (04/01/2019) algplanid: RUP_30000_213_00165_00001 PROCESNOTA 1.0 (04/01/2019) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup Camping Ter Hoeve De Panne algplanid: RUP_30000_213_00165_00001 Januari 2019 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold III

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018)

PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018) PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup Reigersburg Gemeente Ieper algplanid: RUP_30000_213_00116_00002 april 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold III

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe Gemeente Zaventem. Procesnota januari 2019

RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe Gemeente Zaventem. Procesnota januari 2019 RUP Zaventem Noord RUP Zaventem Zuid RUP Nossegem RUP Sterrebeek RUP Sint-Stevens-Woluwe Gemeente Zaventem Procesnota januari 2019 COLOFON Opdracht: RUP Zaventem-Noord, Zaventem-Zuid, Nossegem, Sterrebeek,

Nadere informatie

RUP Jan Yperman en omgeving stad Ieper

RUP Jan Yperman en omgeving stad Ieper RUP Jan Yperman en omgeving stad Ieper procesnota fase SP RUP_33011_214_00031_00001 Opdracht: gemeentelijk RUP Jan Yperman en omgeving Initiatiefnemer: Opdrachthoud houder: stad Ieper Ter Waarde 1 8900

Nadere informatie

GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne. Procesnota mei 2019

GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne. Procesnota mei 2019 GEMEENTE HEUVELLAND RUP Brandweerkazerne Procesnota mei 2019 COLOFON Opdracht: RUP Brandweerkazerne - Procesnota Opdrachtgever: Gemeente Heuvelland Bergstraat 24 8950 Heuvelland (Kemmel) Opdrachthouder:

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Zonevreemd jeugdverblijf De Horizon Gemeente Bredene Procesnota 2.0 algplanid: rup_30000_213_00146_00001 maart 2018 dienst ruimtelijke planning. tel 050 40 35 33.

Nadere informatie

houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving

houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving ingediend op 1149 (2016-2017) Nr. 1 4 mei 2017 (2016-2017) Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving Deel 2 van een document bestaande

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 653 (2015-2016) Nr. 4 20 april 2016 (2015-2016) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten ingevolge de integratie van

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd

Belgisch Staatsblad dd VLAAMSE OVERHEID [C 2016/36276] 1 JULI 2016. Decreet tot wijziging van de regelgeving voor ruimtelijke uitvoeringsplannen teneinde de planmilieueffectrapportage en andere effectbeoordelingen in het planningsproces

Nadere informatie

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet

Tekst aangenomen door de plenaire vergadering. van het ontwerp van decreet ingediend op 880 (2015-2016) Nr. 3 9 november 2016 (2016-2017) Tekst aangenomen door de plenaire vergadering van het ontwerp van decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van

Nadere informatie

PROCESNOTA 1.0 (04/04/2019)

PROCESNOTA 1.0 (04/04/2019) PROCESNOTA 1.0 (04/04/2019) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan t Roosleen Staden algplanid: RUP_30000_213_00164_00001 april 2019 Procedure Beslissing start- en procesnota: 04/04/2019 gezien en goedgekeurd

Nadere informatie

FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat Antwerpen T F E W

FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat Antwerpen T F E W Decreet van 25 april 2014 houdende het rechtsherstel van ruimtelijke uitvoeringsplannen waarvan de planmilieueffectrapportage werd opgesteld met toepassing van het besluit van de Vlaamse Regering van 18

Nadere informatie

PRUP Tuincentrum Kruisweg te Wuustwezel. Procesnota PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN. Nummer Datum Versie Publieke raadpleging

PRUP Tuincentrum Kruisweg te Wuustwezel. Procesnota PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN. Nummer Datum Versie Publieke raadpleging PROVINCIAAL RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN DIENST RUIMTELIJKE PLANNING Departement Ruimte, Erfgoed en Mobiliteit PRUP Tuincentrum Kruisweg te Wuustwezel Procesnota Gezien en voorlopig vastgesteld door de provincieraad

Nadere informatie

RUP Omvormen kleine industriegebieden. Stad Lier Procesnota

RUP Omvormen kleine industriegebieden. Stad Lier Procesnota RUP Omvormen kleine industriegebieden Stad Lier Procesnota Colofon Opdracht RUP Omvormen kleine industriegebieden Procesnota versie oktober 2018 Opdrachtgever Stad Lier Paradeplein 2 bus 1 2500 Lier Opdrachthouder

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving

Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur en Landbouw; Na beraadslaging,

Nadere informatie

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen 1.0 (21/06/2018) algplanid: RUP_30000_213_00161_00001

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen 1.0 (21/06/2018) algplanid: RUP_30000_213_00161_00001 PROCESNOTA 1.0 (21/06/2018) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP Galloo - Ropswalle Gemeente Menen algplanid: RUP_30000_213_00161_00001 juni 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning Leopold

Nadere informatie

Gemeente Bree RUP Het gehucht t Hasselt. Procesnota november 2018

Gemeente Bree RUP Het gehucht t Hasselt. Procesnota november 2018 Gemeente Bree RUP Het gehucht t Hasselt Procesnota november 2018 INHOUD 1 SAMENSTELLING VAN HET PLANTEAM... 3 2 ADVIESINSTANTIES, ACTOREN EN STAKEHOLDERS... 4 2.1 ADVISERENDE INSTANTIES... 4 2.2 ACTOREN

Nadere informatie

VR DOC.0003/2

VR DOC.0003/2 VR 2019 1101 DOC.0003/2 Besluit van de Vlaamse Regering inzake de herziening of de opheffing van stedenbouwkundige voorschriften van algemene en bijzondere plannen van aanleg en gemeentelijke ruimtelijke

Nadere informatie

RUP NIEUWENRODE. Procesnota. Gemeente Kapelle-op-den-Bos. Marktplein Kapelle-op-den-Bos. Sweco Belgium nv Mechelen, 31 mei 2017

RUP NIEUWENRODE. Procesnota. Gemeente Kapelle-op-den-Bos. Marktplein Kapelle-op-den-Bos. Sweco Belgium nv Mechelen, 31 mei 2017 Gemeente Kapelle-op-den-Bos RUP NIEUWENRODE Procesnota Gemeente Kapelle-op-den-Bos Marktplein 29 1880 Kapelle-op-den-Bos Sweco Belgium nv Mechelen, 31 mei 2017 Pagina 1 van 14 Verantwoording Titel : Gemeente

Nadere informatie

PROCESNOTA 3.0 (14/03/2019)

PROCESNOTA 3.0 (14/03/2019) PROCESNOTA 3.0 (14/03/2019) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup Zonevreemd Jeugdverblijf De Horizon Bredene algplanid: RUP_30000_213_00146_00001 Maart 2019 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning

Nadere informatie

RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics. Procesnota

RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics. Procesnota PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT ANTWERPEN GEMEENTE WUUSTWEZEL Procesnota Procesnota, 08/2018 1 COLOFON Opdracht: RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics" Opdrachtgever: Het College van Burgemeester

Nadere informatie

VR DOC.0274/2BIS

VR DOC.0274/2BIS VR 2017 2403 DOC.0274/2BIS Ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur

Nadere informatie

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup kleiput Egem en omgeving Gemeente Pittem 1.0 (26/04/2018)

PROCESNOTA. Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Prup kleiput Egem en omgeving Gemeente Pittem 1.0 (26/04/2018) PROCESNOTA 1.0 (26/04/2018) Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Prup kleiput Egem en omgeving Gemeente Pittem algplanid: RUP_30000_213_00162_00001 april 2018 Colofon dienst ruimtelijke planning Koning

Nadere informatie

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 18 mei Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1) TITEL I Inleidende bepalingen

Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap. 18 mei Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1) TITEL I Inleidende bepalingen Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap 18 mei 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1) Het VLAAMS PARLEMENT heeft aangenomen en Wij, REGERING, bekrachtigen hetgeen volgt :

Nadere informatie

Belgisch Staatsblad dd MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

Belgisch Staatsblad dd MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 113546 MONITEUR BELGE 20.12.2017 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE OVERHEID [C 2017/40986] 8 DECEMBER 2017. Decreet houdende wijziging van diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving

Nadere informatie

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte Gemeente Dilbeek RUP Open Ruimte Procesnota Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. De wettelijke context... 2 3. Het planningstraject... 3 4. Stand van zaken in mei 2018... 4 4.1. Voorbereidende fase... 4

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Publicatie : 1999-06-08. 18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1)

Publicatie : 1999-06-08. 18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1) Publicatie : 1999-06-08 MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 18 MEI 1999. - Decreet houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening (1) Het Vlaams Parlement heeft aangenomen en Wij, Regering, bekrachtigen

Nadere informatie

RUP WIJZIGING EN UITBREIDING VAN HET BPA PEERKESWEGEL

RUP WIJZIGING EN UITBREIDING VAN HET BPA PEERKESWEGEL RUP WIJZIGING EN UITBREIDING VAN HET BPA PEERKESWEGEL PROCESNOTA eerste participatiemoment en adviesronde versie publicatie Gemeente Beveren Stationsstraat 2 9120 Beveren Tel. 03 750 15 11 Colofon RUP

Nadere informatie

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen :

A R R E S T. nr van 22 december 2017 in de zaak A /X tegen : RAAD VAN STATE, AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Xe KAMER A R R E S T nr. 240.286 van 22 december 2017 in de zaak A. 218.777/X-16.559. In zake : het VLAAMSE GEWEST bijgestaan en vertegenwoordigd door advocaat

Nadere informatie

RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics. Procesnota

RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics. Procesnota PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT ANTWERPEN GEMEENTE WUUSTWEZEL Procesnota Procesnota 1 COLOFON Opdracht: RUP Zonevreemde bedrijven deelplan Clics" Opdrachtgever: Het College van Burgemeester en Schepenen

Nadere informatie

Aanvraag van een planologisch attest

Aanvraag van een planologisch attest Bijlage I Model I Aanvraag van een planologisch attest AFDELINGSCODE- (Vul hier het adres in van de gedelegeerd planologisch ambtenaar) In te vullen door de behandelende afdeling ontvangstdatum Bezorg

Nadere informatie

VR DOC.1281/2BIS

VR DOC.1281/2BIS VR 2016 2511 DOC.1281/2BIS Voorontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake ruimtelijke ordening, milieu en omgeving DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Omgeving, Natuur

Nadere informatie

Rondzendbrief VLBR-RO/2014-01

Rondzendbrief VLBR-RO/2014-01 Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 1. Inhoud van deze rondzendbrief Naar aanleiding van het wijzigingsdecreet van 25 april 2014 werd deze rondzendbrief opgemaakt. Het specifiek goedkeuringstoezicht

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende stedenbouwkundige attesten, projectvergaderingen en stedenbouwkundige inlichtingen

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende stedenbouwkundige attesten, projectvergaderingen en stedenbouwkundige inlichtingen Pagina 1 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende stedenbouwkundige attesten, projectvergaderingen en stedenbouwkundige inlichtingen Besluit Vlaamse regering 19/3/2010 (Staatsblad.). Hoofdstuk 1. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Procesnota: RUP Poppels Meubelhuis

Procesnota: RUP Poppels Meubelhuis PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT GEMEENTE RAVELS Procesnota: Procesnota, november 2017 1 COLOFON Opdracht: Opdrachtgever: Gemeentebestuur Ravels Gemeentelaan 60 2381 Ravels Opdrachthouder: CDRO

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 5 april 1995

Nadere informatie