Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten))

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten))"

Transcriptie

1 Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld en ingediend worden voor de afgesproken datum bij het stadsdeel binnen zijn. Een korte toelichting is achteraan toegevoegd. 1. Samenvatting Resultaatafspraken 2014 Doel België Q3 Q2 Q1 Openstelling totaal ,5 Programmering totaal voortgang per categorie doelafspraken en bereik Tussen het stadsdeel en de beheerder van het Huis van de Wijk zijn doelafspraken gemaakt die hierboven reeds zijn samengevat. Een uitwerking van deze afspraken volgt hieronder: Doelafspraken Bijzonderheden Ruimtebieding De bewoners van Nieuw Sloten, bestaande uit verschillende doelgroepen, hebben optimaal gebruik kunnen maken van de ruimtes voor verschillende activiteiten. Het gaat hier om zowel reguliere als incidentele activiteiten. Gelukkig zijn er nu na de vakantie ook kinderactiviteiten. Dat was ook onze wens en onze focus. De kinderactiviteiten zijn van De Schatkamer, een activiteit van de BSO in samenwerking met de 3 scholen in de wijk. Het merendeel van de activiteiten is nog gericht op volwassen/ouderen. We richten de komende periode onze focus verder op de kinderactiviteiten. Wat betreft incidentele ruimtebieding is er vooral vraag naar ruimtes vanuit de bestaande groepen en de VvE s (Technisch) beheer Brandweer en veiligheid voeren regelmatig controles uit in het pand, er is een ontruimingsplan. Er worden ontruimingsoefeningen uitgevoerd en Indien nodig worden brandbeveiligingsapparatuur vervangen. Er is een plattegrond met instructies voor calamiteiten en het vinden van de nooduitgang. Maandelijks komt een medewerker van de technische dienst van Impuls om in alle ruimtes van het pand de stroomkasten, stopcontacten, brandmelders en de veiligheid te inspecteren. Er is in sept 2014 een ontruimingens oefening gehouden en deze is duidelijk, goed en snel verlopen.

2 Programmering / ondersteuning Bewoners ondersteunen, helpen bij het invullen van de subsidie aanvragen voor de activiteiten in het Huis van de Wijk. Er is een netwerkoverleg geweest met verschillende organisaties die actief zijn rond het huis van de wijk. Hierdoor is onze samenwerking met overige organisaties en instellingen versterkt. Communicatie Er is een medewerker specifiek belast met P.R. taken. We hebben ook een Facebook pagina aangemaakt, er worden regelmatig berichten geplaatst. Tevens plaatsen we regelmatig activiteiten in het Nieuw Sloten Nieuws en in de Westerpost. Bij de ingang hangt een vitrine kastje met informatie over de activiteiten. De activiteiten worden ook op de website van Impuls geplaatst. Het programmaboekje ligt bij de receptie en wordt aan de bezoekers van het HVDW uitgedeeld. Tevens is het programmaboek te downloaden vanuit de Facebook en de website van Impuls. Er is een voortgangsoverleg met de medewerkers van het stadsdeel geweest en het is de bedoeling dat dit ieder kwartaal plaatsvindt. Het volgende voortgangsoverleg is in oktober. De interne communicatie vindt plaatst via het 2- wekelijks teamoverleg. Vanaf november zal er een tv scherm zijn met een Power point Wat is er te Doen in het Huis van de Wijk presentatie. Gebruikersgroepen Op 13 oktober vind het 2 e gebruiker overleg plaats, met bezoekers en vertegenwoordigers van de groepen die activiteiten in het Huis van de Wijk organiseren. Vanuit de Commissie inrichting zijn er inmiddels 2 grote Whiteborden gekocht voor de cursus lokalen. In de Ontmoetingsruimte zijn nieuwe lampen geplaatst. De Open Dag die werd gehouden op 6 september is goed bezocht en erg druk geweest. Het was een groot succes, zeker ook omdat veel groepen en groepsleden met elkaar in contact kwamen, resp. samenwerkten. Vrijwilligers - incidenteel Ongeveer 18 vrijwilligers Vrijwilligers structureel Hier spreken we over 52 vrijwilligers. Dit zijn vooral actieve vertegenwoordigers van de verschillende activiteiten die in het HVDW België plaatsvinden. Bereik Er is specifieke aandacht voor de WMO doelgroepen. Ook het gebruikersoverleg is hierover geïnformeerd. WMO is een vast agenda punt tijdens het team overleg. We zijn bezig met de voorbereiding van de dag van de mantelzorg en er is iedere twee weken een kookgroep voor mensen met een verstandelijke beperking.

3 Doelafspraken over ruimtebieding: Ruimtebieding De ruimtes en hierbij horende faciliteiten hebben als doel om een grote variëteit aan doelgroepen de gelegenheid te geven verschillende activiteiten te realiseren. Is er voldoende spreiding in de verhuur geweest? Overig Er is weinig sprake van verhuur, bewonerscommissies / VvE s uit de wijk zijn de partijen die hier voornamelijk gebruik van maken. Doelafspraken over beheer Beheer Verschillende groepen organiseren aan het einde van het seizoen een afsluiting van hun activiteit. Er is een Muziek middag voor ouderen georganiseerd, hierbij waren veel bezoekers van verschillende activiteiten die in het Huis van de Wijk België plaatsvinden. Dit vraagt een actieve rol van het beheer. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de planning, uitvoering en veiligheid van de activiteit. Het Huis van de Wijk beoordeelt of de initiatiefnemer bekwaam is om de activiteit in zelfbeheer te kunnen uitvoeren. Staat en onderhoud Goede (technische) staat Het heeft veel moeite gekost om tot onderhoudsafspraken te komen met de eigenaar. In het tweede kwartaal zijn een aantal werkzaamheden door de eigenaar uitgevoerd, zoals: vervangen van scharnieren van de buitendeuren, de onderkant van de voordeur is vervangen, de scheuren van de muur aan de kant van de computer lokaal is gerepareerd, de lift heeft een groot onderhoud beurt gehad. In het 3 e kwartaal is de ventilatie die op het dak zit boven de grote zaal vervangen. De ventilatie die zich boven de ontmoetingsruimte bevind moet ook vervangen worden, daar is opdracht voor gegeven. Schoon Er is een vaste schoonmaakster in het pand. Gedurende de activiteiten houden de initiatiefnemers de ruimtes schoon, na afloop van de activiteit dienen de ruimtes schoon achtergelaten te worden. De gebruikers, initiatiefnemers en alle overige bezoekers van het HVDW België zijn goed te spreken over de schoonmaak van het pand. Sociaal en technisch veilig Het pand voldoet aan de eisen van de Brandweer. De huisregels zijn duidelijk zichtbaar voor alle bezoekers. Herkenbaarheid en toegankelijkheid Herkenbaar als huizen van de wijk? Voor iedereen open en toegankelijk? Voor iedereen fysiek toegankelijk? HVDW België is nu beter zichtbaar en voorzien van bestikkering aan de zij- en achterkant. Er is een groot bord aan de achterkant van het pand geplaatst. Ook zijn er 6 straat borden geplaats door het stadsdeel met een veerwijzing naar HvdW België. Het Huis van de Wijk België is voor iedereen en alle doelgroepen toegankelijk. Het Huis van de Wijk België is fysiek voor iedereen toegankelijk. Het pand is toegankelijk voor kinderen, ouderen en invaliden met een rollator of mobiele scooter. Tussen de meubels is er voldoende beweegruimte en het pand beschikt ook over een gehandicaptentoilet. Daarnaast is het gebouw uitgerust met een verhoogde drempel en een lift.

4 Voorzieningen Internet en computers beschikbaar? Horeca en keuken beschikbaar? In het gebouw is er gratis Wi-Fi voor de bezoekers en twee computers in de ontmoetingsruimte, deze zijn recent vervangen en beschikken over nieuwe software. Boven is er een computerlokaal met zes nieuwe laptoppen. Deze worden gebruikt voor computercursussen gedurende 6 dagdelen per week, er is veel animo voor deze activiteit. Er wordt gebruik gemaakt van de keuken door verschillende groepen. Vooral de eettafel gebruikt de keuken intensief om maaltijden te serveren voor de ouderen. Wekelijks vindt er een diner plaatst voor circa senioren. In de keuken is de vaatwasmachine vervangen. Binnenkort worden de keuken kastjes vervangen. Hoeveel van deze voorzieningen worden er gebruikt en door wie? De recent aangeschafte laptoppen worden frequent gebruikt door Klik2Klik voor computercursussen. De nieuwe computers in de ontmoetingsruimte worden regelmatig gebruikt, door volwassen en kinderen. De keuken wordt 5 dagen per week door verschillende groepen intensief gebruikt en ook bij incidentele activiteiten. Een keer per week wordt voor ouderen gekookt, hierbij komen bewoners eten. Er is 1 keer in de 2 weken een WMO groep die gebruik maakt van de keuken, zij maken gezamenlijk een maaltijd en eten die ook samen op. Doelafspraken over Programmering en ondersteuning: Programmering / Er is sprake van programmering. En er wordt ondersteuning geboden aan ondersteuning bewoners op het moment dat ze dit wensen of hierom vragen. Activiteiten Activiteiten en aantal deelnemers Aantal Gebruikers groepen Aantal deelnemers België Per kwartaal Vaste groepen 3 e kwartaal Incidenteel 3 e kwartaal Totaal België Programmering? Er is sprake van variabele programmering. Ondersteuning Geboden ondersteuning Actieve ondersteuning Er is ondersteuning aangeboden bij het opzetten van een Jongeren Regiegroep. In totaal zijn er in de eerste en tweede kwartaal 26 Bewonersinitiatieven ingediend en in het 3e kwartaal zijn er 10 bij gekomen. Bij een aantal aanvragen hebben wij de bewoners geadviseerd en gewezen op de voorwaarden van de aanvraag. Afspraken en kwetsbare groepen Professionele instellingen We hebben een goede samenwerking met de professionele instellingen in de wijk/heel Nieuw West. Er zijn meerdere spreekuren in het HVDW België o Wijkverpleging de zichtbare schakel o Cordaan,- spreekuur voor ouderen o De vrijwilligerscentrale o Het stadsdeel; wijkcoördinator en gebiedsnetwerken

5 Binnengehaalde groepen o Sezo maatschappelijke dienstverlening o Advocaten (algemeen en belasting) Daarnaast is er een samenwerking met o Je kunt meer.nl o Voedselbank o Basisscholen en dan met name met de Brede Schoolcoördinator o Matrix jongerencentrum o Sportwerk stadsdeel (Claire Jansen) o Stadsdeel verschillende afdelingen o Vrouw en Vaart o Combiwel o Eigenwijks o Sezo o Klik2 klik o Wijkagent o Nederlands Instituut voor Migratie o Rode Kruis o Wijksteunpunt Wonen o Zina platform o Spirit o Stichting de Omslag o Loket zorg en samenleven o Wooncorporatie Eigen Haard o Cordaan o Atal o Winkeliersvereniging o Vrijwilligers Centrale o Nieuw Sloten Nieuws o Dorpsraad Oud-Sloten o Bewonerscommissies o Acta o HVO Querido Er zijn in dit kwartaal nieuwe groepen binnen gekomen. O.a. Wmo (eet) groep en kinderen activiteiten. Ook mochten wij nieuwe bezoekers ontvangen tijdens incidentiele activiteiten o.a. burendag. Geweigerde activiteiten Geen Er zijn geen weigeringen geweest.. geweigerde activiteiten. Doelafspraken over communicatie: Communicatie Zie blad 1 doelafspraken communicatie Informatievoorziening Voldoende informatie over Zie Communicatie HvdW? Volgens huisstijl HvdW? Deze wordt in alle vormen van externe communicatie toegepast.

6 Herkenbaarheid accommodatie Accommodatie herkenbaar? We zijn inmiddels herkenbaar door de bestikkering en een groot bord op de achterkant van het pand. Volgens de huisstijl? Aan de buitenkant van het pand zijn er momenteel alleen aan de voorkant twee logo s geplaatst, deze zijn geïllustreerd volgens de huisstijl. Ook aan de zij kant en achterkant is er een bestikkering met logo geplaatst. Proactieve actie behoud en vergroten herkenbaarheid? Zie Herkenbaarheid Doelafspraken over gebruikersgroepen en vrijwilligers?: Incidentele vrijwilligers Ongeveer 20 incidentele vrijwilligers Structurele vrijwilligers Vrijwilligers gebruikers groepen Vrijwilligers algemeen Werk ervaring plek DWI 1e kwartaal e kwartaal e kwartaal 51 n.v.t 4 e kwartaal Bereik: Bereik Door netwerk bijeenkomsten, het gebruikersoverleg en het voortgangsoverleg met het stadsdeel kijken we voortdurend naar mogelijke verbeterpunten. Luisteren naar de wensen van de gebruikers speelt hierin een belangrijke rol. We bereiken steeds meer bewoners. Onder andere door de succes volle open dag waar +/- 15 groepen zich hebben gepresenteerd. Zeker 250 bezoekers vond de weg naar het HVDW België. Er waren vele geïnteresseerde bezoekers voor de activiteiten. Bij bijna alle groepen zijn nieuwe cursisten ingestroomd. Ook kwamen er veel ideeën. Tijdens de open dag hebben wij gezien hoe de groepen zich mengden en hoe er werd samengewerkt. Evenwichtige samenstelling Er wordt gestreefd naar een gelijke verdeling in alle faciliteiten die HVDW België te bieden heeft. Zie Ruimtebieding Doelgroepen Zie bereik onder doelafspraken Doelstellingen behaald? Ja

7 3. Overige afspraken Werkwijze en samenwerkingsverbanden Investering in interpersoonlijke communicatie is van belang. Incidenteel en structureel vinden er bijeenkomsten plaats met instanties en samenwerkingspartners. Er wordt veel waarde gehecht aan transparantie, duidelijke taakverdeling en afbakening van verantwoordelijkheden binnen het team. We zijn voorstanders van transparante besluitvorming. Op deze manier proberen we ruis en verkeerde verwachtingen in de communicatie tegen te gaan. 4. Vrije ruimte {aandachtspunt} {inhoud} Toelichting kwartaalrapportage Betekenis smilies Gebruik deze wanneer de resultaten volledig binnen de bandbreedte vallen en dus de resultaten kloppen met de gemaakte afspraken. Gebruik deze wanneer de resultaten afwijken van de bandbreedte, maar als de verwachting reëel is dat de afwijking kan worden bijgesteld of worden ingehaald. Gebruik deze wanneer de resultaten buiten de bandbreedte vallen en als een risico kan worden beschouwd. Doel van deze format is om krachtig, in korte bewoordingen een overzicht te geven van de stand van zaken van het huis van de wijk. Daarbij is het doel om op de 1 e bladzijde een samenvatting te geven van zowel de resultaat- als doelafspraken. Onder 2 is ruimte om de doelafspraken verder toe te lichten. De vragen zijn bedoeld als een richtlijn, het is niet de bedoeling om alleen de vragen te beantwoorden. Onder 3. is ruimte om in te gaan op de overige afspraken die zijn gemaakt. Zoals de het huis van de wijk gekozen methodiek en hoe aan samenwerkingsverbanden is gewerkt. Natuurlijk is er daarnaast ruimte voor een eigen invulling onder 4. Zo is er ruimte voor bijzondere successen, overige bereikte doelen en verdere toelichting. De smiley s zijn in word geen plaatjes, maar gewoon letters. Dat betekend dat deze op dezelfde eenvoudige wijze als letters geknipt en geplakt kunnen worden. Ook is het makkelijk ze aan te passen aan de opmaak en teksteigenschappen. Ook zullen de smiley s niet als een plaatje gaan vervormen of moeilijk te plaatsen zijn. Gebruik: Selecteer de smiley met je muis, kopieer en plak waar je deze wilt hebben.

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten))

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk België (wijk Sloten en Nieuw Sloten)) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Belgie De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld en ingediend

Nadere informatie

= prioriteit. = in opbouw

= prioriteit. = in opbouw 1 e halfjaar 2012 Kwartaalrapportage Huis van de Wijk {naam huis van de wijk} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk De ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8)

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk de Aker (wijk 7 en 8) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q De Aker ( wijk 7 en 8 )

Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q De Aker ( wijk 7 en 8 ) Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Q4 2014 De Aker ( wijk 7 en 8 ) De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk 3100 Openstelling 1 ste halfjaar 2012 (Zelfbeheer) Blomwijckerpad

Resultaten en doelen doel werkelijk 3100 Openstelling 1 ste halfjaar 2012 (Zelfbeheer) Blomwijckerpad Kwartaalrapportage Huis van de Wijk t Blommetje, Blomwijckerpad Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per

Nadere informatie

= nog steeds aandachtspunt

= nog steeds aandachtspunt 1 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

= kan altijd beter. Ruimtebieding (Technisch) beheer Programmering / ondersteuning Communicatie

= kan altijd beter. Ruimtebieding (Technisch) beheer Programmering / ondersteuning Communicatie 2 e Kwartaalrapportage 2013 - Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis

Nadere informatie

= in opbouw, meer naar buiten toe treden voor contact en vraag ophalen bij bewoners

= in opbouw, meer naar buiten toe treden voor contact en vraag ophalen bij bewoners Kwartaalrapportage Huis van de Wijk {Slotervaart Noord, De Buurtzaak} De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de

Nadere informatie

Resultaatafspraken doel werkelijk Doelafspraken Bijzonderheden Toelichting

Resultaatafspraken doel werkelijk Doelafspraken Bijzonderheden Toelichting Rapportage Huis van de Wijk jan t/m apr 2012 Geuzenveld De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 3, juli - september 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 3 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2012 J J K J J J J J J

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2012 J J K J J J J J J Kwartaalrapportage kwartaal 4 2012 Huis van de Wijk t Blommetje, Blomwijckerpad Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 4, oktober december 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 4 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014. Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 1, januari - maart 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 1 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013. Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013. Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 2 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni Huis van de Wijk Nieuw West Midden

RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni Huis van de Wijk Nieuw West Midden RAPPORTAGE KWARTAAL 2, april - juni 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Rapportage Kwartaal 1 2014 Huis van de Wijk Nieuw West Midden 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal Bezettingsgraad t Blommetje, beschikbare dagdelen/uren 80% 83,6%

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal Bezettingsgraad t Blommetje, beschikbare dagdelen/uren 80% 83,6% 1 e Kwartaalrapportage 2013 Huis van de Wijk Nieuw West-Midden De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

1. Samenvatting. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal

1. Samenvatting. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal Kwartaalrapportage 3 Huis van de Wijk {Slotervaart Zuid} Anker, en BOR EINSTEIN en evt. andere locaties De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 Huis van de Wijk Nieuw West Midden Zaterdag 21 september Open Dag in het kader van Nieuw Amsterdam Stadsexpeditie! Programma van 13.00 18.00 uur Kinderspelletjes

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL januari maart 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

J 775 J 718,75. 1. Samenvatting L K J. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal

J 775 J 718,75. 1. Samenvatting L K J. Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 3100 Openstelling kwartaal Kwartaalrapportage 4 Huis van de Wijk {Slotervaart Zuid} Anker, en BOR EINSTEIN en evt. andere locaties De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL oktober december 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018

Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018 Programmering, exploitatie en beheer JAARVERSLAG Kathuis 2018 Amsterdam, februari 2019 Het Kathuis in de Dapperbuurt De sociale accommodatie het Kathuis aan de Wagenaarstraat 184 in de Dapperbuurt is een

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013

RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 RAPPORTAGE KWARTAAL april juni 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel werkelijk

Nadere informatie

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2013. 572 Bezettingsgraad Ondersteuning activiteit / initiatief

Resultaten en doelen doel werkelijk Openstelling totaal 2013. 572 Bezettingsgraad Ondersteuning activiteit / initiatief 1 ste Kwartaalrapportage 2013 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden

Nadere informatie

1. Samenvatting. Toelichting

1. Samenvatting. Toelichting De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van de wijk worden ingevuld en ingediend worden voor de afgesproken datum bij

Nadere informatie

Programmering, exploitatie en beheer. Kathuis in 2019

Programmering, exploitatie en beheer. Kathuis in 2019 Programmering, exploitatie en beheer Kathuis in 2019 Amsterdam, september 2018 Voor mij betekent de Kat: liefde, respect, enthousiasme, ambitie, samenwerking & vooral veel blijheid. Ben trots dat ik bij

Nadere informatie

Rapportage Geuzenveld tot en met september 2012

Rapportage Geuzenveld tot en met september 2012 Rapportage Geuzenveld tot en met september 2012 INHOUD Voortgangsrapportage Huis van de Wijk Geuzenveld Programma Pluspunt mei tm sept 2012 Bezettingsgraad Pluspunt jan tm sep 2012 Uren ondersteuning Geuzenveld

Nadere informatie

Verslag presentatie Welzaam

Verslag presentatie Welzaam Verslag presentatie Welzaam INLEIDING De nieuwe organisatie Welzaam presenteerde zich in het voorjaar 2013 in 3 bijeenkomsten aan 80 mensen van drie doelgroepen: 1. aan vrijwilligers van Portes en bewoners

Nadere informatie

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014

RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014 RAPPORTAGE KWARTAAL juli september 2014 Huis van de Wijk Slotervaart Zuid Het Anker BOR Einstein BOR Fiep Kwartaalrapportage Huis van de Wijk Slotervaart Zuid 1. Samenvatting Resultaten en doelen doel

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk Geuzenveld - januari t/m september 2013

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk Geuzenveld - januari t/m september 2013 Voortgangsrapportage Huis van de Wijk Geuzenveld januari t/m september 2013 De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 2018

Beleidsplan 2014 2018 BELEIDSPLAN 2014-2018 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... - 2 - INLEIDING... - 3 - DOELSTELLING... - 3 - DOELGROEP EN WERKGEBIED... - 3 - DE ACCOMODATIE... - 3 - BESTUURSORGANISATIE... - 4 - BELEID... - 4 -

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart

Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten. Voorzieningenkaart Noordwest. Voorzieningenkaart Verslag bijeenkomst 2 Sport en ontmoeten Voorzieningenkaart Noordwest 1 Voorzieningenkaart Agenda Terugblik op de vorige avond Doel van de avond + hoe vervolgen we? Uitleg van de opdracht: wat gaan we

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Aanvraagformulier Bewonersinitiatieven Slotervaart Noord 2018 p. 1/9 Slotervaart Noord Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet

Nadere informatie

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens

Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Aanvraag van onder de grens naar boven de grens Een participatieproject voor de wijk met de hoogste armoedecijfers van Nederland Cursus mantelzorg vrouwen Tweebosbuurt april 2017 (kwaliteitenspel) Inleiding

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belcrumhuis

Algemene voorwaarden Belcrumhuis 1 1. Algemeen Het Belcrumhuis wordt geëxploiteerd door Stichting Gemeenschapshuis de Belcrum in opdracht van de gemeente Breda. Het stichtingsbestuur wordt gevormd door vrijwilligers. Wat is onze visie

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018

Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 Jaarplan 2019 Vereniging Dwarsverband, november 2018 1 Voorwoord De vereniging Dwarsverband is sinds begin 2018 gestart vanuit een groeiende behoefte van initiatieven in zelfbeheer om hun krachten te bundelen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruiksovereenkomsten en geldt

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek Stichting Welzijn Middelburg Klanttevredenheidsonderzoek juli 2014 Voorwoord Met gepaste trots presenteer ik u het klanttevredenheidonderzoek (KTO) naar de dienstverlening en activiteiten van Stichting

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli

Sport en ontmoeten in Oss NW. Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Sport en ontmoeten in Oss NW Verslag bijeenkomst 1 Woensdag 2 juli Agenda 2 juli 20:00 uur start bijeenkomst Korte toelichting op de agenda en het doel van de avond Opdracht: Elevator Pitch door verenigingen

Nadere informatie

Benodigde actie. Betrokken groepen. door diversen

Benodigde actie. Betrokken groepen. door diversen punten algemeen Vanwege verschillende computersystemen worden er soms ruimtes dubbel besproken tariefswijzigingen per 01/01/2014 nog onbekend, zodat als je voor het hele komende seizoen iets wil gaan organiseren,

Nadere informatie

Handleiding Indische BuurtBalie 2017

Handleiding Indische BuurtBalie 2017 Handleiding Indische BuurtBalie 2017 2 BuurtBalie Handleiding Inleiding De Indische Buurt bruist van de initiatieven, organisaties en bewoners die zich inzetten voor de buurt én voor elkaar. Iedere dag

Nadere informatie

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan.

Hieronder staat een samenvatting van de uitkomsten van het onderzoek en worden zo mogelijk suggesties voor verbetering gedaan. Elke 2 jaar meet DOCK de tevredenheid van ketenpartners. Het onderzoek richt zich op tevredenheid over de samenwerking in het kader van dienstverlening aan bewoners in gebieden waar DOCK actief is. In

Nadere informatie

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG

ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Organisatie Programma Cluster ContourdeTwern Preventie KrimpenWijzer, informele zorg door vrijwilligersorganisaties en VOG Verlening 2017 Vaststelling 2017 Aangevraagd bedrag - Budgetsubsidie: 340.007

Nadere informatie

Huis van de Wijk Nieuw West 2013

Huis van de Wijk Nieuw West 2013 voorlopige rapportage Huis van de Wijk Nieuw West 2013 Foto: ZID Theater, tijdens Stadsexpeditie Amsterdam Huis van de wijk NWM 2013 Huis van de Wijk Nieuw-West locaties: Huis van de Wijk Het Anker Satellietlocatie

Nadere informatie

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact

Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact Subsidieregeling Inloopvoorziening(en), ontmoeting en lotgenotencontact 2020-2021 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene

Nadere informatie

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen

Welzijn Heemstede van de toekomst. Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Welzijn Heemstede van de toekomst Prettiger leven: meer welzijn, minder zorgen Juni 2015 Deze brochure is een samenvatting van het plan: Welzijn Heemstede van de toekomst Transformatieplan Welzijn Heemstede

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Z Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Maart 2015 In opdracht van het Transitiebureau Wmo Team Kennisnetwerk Wmo Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Over het onderzoek 3 3. De resultaten 4 3.1 Omvang deelnemende

Nadere informatie

Biizonderheden. doelgroepen hebben intensief gebruik gemaakt van de ruimtes voor verschillende activiteiten. Alleen in het weekend 's avonds en door

Biizonderheden. doelgroepen hebben intensief gebruik gemaakt van de ruimtes voor verschillende activiteiten. Alleen in het weekend 's avonds en door De status van de afgesprken prestaties vr de Huis van de Wijk p basis van de UVO. Deze kwartaalrapprtage met per huis van de wijk wrden ingevuld en ingediend wrden vr de afgesprken datum bij het stadsdeel

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT PttfïMEBEND RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 1073899 Datum: 18 april 2013 Behandeld door: Frans Koelemeijer, Mark Jan Prins & Sylvia de Blij Ét Afdeling/Team: Maatschappelijke Ontwikkeling/Team

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013

Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013 Voortgangsrapportage Huis van de Wijk SLOTERMEER januari t/m september 2013 De status van de afgesproken prestaties voor de Huis van de Wijk op basis van de UVO. Deze kwartaalrapportage moet per huis van

Nadere informatie

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid

Subsidieverzoek HvdW Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid Subsidieverzoek HvdW 2016 Geuzenveld Slotermeer Nieuw-West Midden Osdorp West en de Aker Sloten en Nieuw-Sloten Slotervaart Zuid INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding en samenvatting 2 2. Ontwikkeling en context

Nadere informatie

Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt

Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt Onderdeel 2 Werken met SonenBreugelVerbindt Nu gaan we werken met SonenBreugelVerbindt. Natuurlijk kun je rondkijken naar alles wat SonenBreugelVerbindt te bieden heeft maar je kunt ook actief deelnemen.

Nadere informatie

Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl

Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl Een initiatief van Tympaan- De Baat Kerkvaart 2, 3641 EP Mijdrecht, 0297 230280; debuurtverbinding@stdb.nl www.tympaan-debaat.nl Gebruikershandleiding De Buurtverbinding Inhoud Wat is De Buurtverbinding

Nadere informatie

Draaiboek: titel evenement in de streek

Draaiboek: titel evenement in de streek Draaiboek: titel evenement in de streek Inhoudsopgave Inleiding... 3 Doelstelling... 3 Doelgroep... 3 Organisatie... 3 Programma... 3 Actie- en takenlijst... 4 Communicatie... 5 Materialenlijst... 5 Begroting

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoeken 2017

Tevredenheidsonderzoeken 2017 Tevredenheidsonderzoeken 2017 Inhoud Inleiding... 3 Samenvatting... 4 1. Tevredenheid vrijwilligers... 5 2. Tevredenheid deelnemers aan activiteiten... 7 3. Tevredenheid klanten vrijwillige dienstverlening...

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Tussentijdse rapportage

Tussentijdse rapportage Tussentijdse rapportage 1 januari - 1 juli 2008 Inleiding Deze tussentijdse rapportage betreft de voortgang van de activiteiten van het Wijksteunpunt Wonen Centrum over de periode 1 januari tot 1 juli

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website:

Nieuwsbrief januari Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592) Website: Januari t/m april 2017 Verspreiding: 840 huis aan huis Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. Telefoon: (0592)245 924 Email:info@impuls-welzijn.nl Website: www.impuls-welzijn.nl Het jaar 2016 zit er al weer op

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie!

De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! De bibliotheek draagt actief bij aan preventie en participatie! 2 Wat speelt er? 3 De drie decentralisaties en de kanteling in het sociaal domein Willen we echt een inclusieve samenleving bouwen waar iedereen,

Nadere informatie

Voorstel van de Rekenkamer

Voorstel van de Rekenkamer Voorstel van de Rekenkamer Opgesteld door Rekenkamer Vergadering Commissie Mens en Samenleving en Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 14 december 2017 of 25 januari 2018 Jaargang en nummer 2017, nr.

Nadere informatie

t Huukske, Lombok, Arnhem

t Huukske, Lombok, Arnhem t Huukske, Lombok, Arnhem Gesprek Met wie: Willem Beumer, voorzitter bestuur en Trijnie (beheergroep) van t Huuske. Door wie: Titus Schlatmann, Lonnie Ploegmakers, Astrid Huygen van Verwey-Jonker Instituut.

Nadere informatie

Uitvoeren van de verduurzaming

Uitvoeren van de verduurzaming Het proces van verduurzaming binnen een VvE Uitvoering Uitvoeren van de verduurzaming De VvE Energiebalie Maastricht wijst u de weg Het duurzaam maken van een appartementencomplex kan voor VvE s een lastige

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte De Reuselhof 7 Postboxen 8 Informatieblad Op Dreef

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners

Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Hof de Vriendschap Oordeel deelnemers en bewoners Inhoud:. Conclusies. Oordeel over communicatie 3. Hoe ging de samenwerking? 4. Oordeel over verloop en resultaat 5. Oordeel over nieuwe participatie werkwijze.

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp t Blommetje Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Osdorp Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN

IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN IN GESPREK OVER STANDVAST WONEN Verslag van bewonersbijeenkomsten voor huurders van Standvast Wonen maart 2017 Druk bezette avonden D n Bogerd Druten De Zaak Beuningen Takenhofplein 3 Nijmegen Meer invloed

Nadere informatie

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013.

In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. In dit verslag blikken wij als Stichting Open Arms terug op het jaar 2012 en kijken wij vooruit naar het jaar 2013. Het jaar 2012 stond in het teken van het wisselen van de wacht. Grethe Kruizinga vond

Nadere informatie

Onbekommerd wonen in Breda

Onbekommerd wonen in Breda Onbekommerd wonen in Breda Verslag van de aanpak GWI 1998-2015 Geschikt Wonen voor Iedereen 2 Aanleiding In Nederland is sprake van een dubbele vergrijzing. Het aantal ouderen neemt flink toe en ze worden

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377

Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Samenwerkingsverband Jong in de Buurt Gemeente Boxmeer I-WL/2011/2377 Jaarverslag 2010 1 Inleiding Jong in de Buurt is een samenwerkingsverband van het jongerenwerk van Radius, de politie en de gemeente.

Nadere informatie

Selectiedocument voor exploitant

Selectiedocument voor exploitant Cacaofabriek Helmond Stichting Cultuurpromotie Helmond (SCH) Selectiedocument voor exploitant 02 april 2015 1 INHOUD INLEIDING...3 LOCATIE...3 Cacaokade...3 Gebouw en huurders...4 Afmetingen gebouw/ruimtes...4

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Sloten en Nieuw-Sloten Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT

UNIEKE WEBSITE PER OBJECT online diensten voor makelaars BROCHURES OBJECTWEBSITES MOBIELE APPS UNIEKE WEBSITE PER OBJECT www.straatnaam+huisnummer.nl Bekijk live voorbeelden op homeshow.nl/voorbeelden OVER HOMESHOW Optimaal presenteren

Nadere informatie

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong

Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong Beleidsplan Inloophuis de 7 sprong 2014-2017 Versie: 15-07-2014 gewijzigd 05-07-2016 Status: definitief Doelgroep Het inloophuis is een plek voor iedereen. We richten ons niet op een specifieke doelgroep,

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning

Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning Subsidieregeling Vrijwilligersondersteuning 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015

Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015 Programmaboek Huis van de Wijk België Derde kwartaal 2015 Huis van de Wijk België is er voor alle buurtbewoners. Het is een vertrouwde plek om elkaar te ontmoeten of om gericht bezig te zijn met activiteiten.

Nadere informatie

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van

Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Directie Realisatie Inleiding Oplegger bij onderzoek dienstverlening MaDi Zuidoost en Diemen 1 Op uw verzoek ontvangt u het onderzoeksrapport van BMC over de dienstverlening van Aan Van Stadsdeelraad Zuidoost

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PE online zoals gebruikt bij IIA.

Gebruikershandleiding PE online zoals gebruikt bij IIA. Gebruikershandleiding PE online zoals gebruikt bij IIA. Medio 2014 gaat het IIA over op een portaalfaciliteit voor het ontwikkelen, beoordelen en presenteren van de educatie-activiteiten van de IIA Academy.

Nadere informatie

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 1 Inhoud I. Doel vrijwilligersbeleid 3 II. Visie op vrijwilligerswerk 3 III. Uitgangspunten 3 IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 V. Vrijwilligersvoorwaarden 4 VI. Bijlagen: Bijlage I: Vrijwilligersovereenkomst

Nadere informatie

Verduurzamen. Schakelen en communiceren

Verduurzamen. Schakelen en communiceren Verduurzamen Schakelen en communiceren Overzicht Voor wie is deze tool? Wat is het doel van deze tool? Hoe deze tool te gebruiken? Volgende stappen Projectteam VvE Beheerder Deze tool helpt bij het maken

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2018 Slotermeer Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat de Bestuurscommissie een budget beschikbaar stelt voor

Nadere informatie

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017

Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 Subsidieregeling Vrijwillige inzet Gemeente Deurne 2017 U bent een vrijwilligersorganisatie en organiseert activiteiten in Deurne. Misschien komt u in aanmerking voor een subsidie. Wanneer komt u in aanmerking

Nadere informatie

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse

Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Prestatieplan 2015 Welzijn Lisse Kernfuncties (wat willen we) Producten (wat gaan we doen) Resultaatindicatoren Uren/ Kosten 1. Preventie en signalering 1.1 Algemene informatievoorziening Ten behoeve van

Nadere informatie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie

Doelstellingen Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Gebaseerd op onze missie en visie: Missie Werkplan Langenboomse Zorg Centraal 2017 (LZC) Doelstellingen 2017 Gebaseerd op onze missie en visie: Missie De vereniging Langenboomse Zorg Centraal streeft na dat de inwoners van Langenboom zo lang mogelijk

Nadere informatie

Subsidieregeling Opbouwwerk

Subsidieregeling Opbouwwerk Subsidieregeling Opbouwwerk 2020-2023 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal, gelet op artikel 2, eerste lid, onder h, en tweede lid, van de Algemene subsidieverordening Roosendaal: BESLUITEN

Nadere informatie

t Huukske, Lombok, Arnhem

t Huukske, Lombok, Arnhem t Huukske, Lombok, Arnhem gesprek met wie: Willem Beumer, voorzitter bestuur en Trijnie (beheergroep) door wie: Titus Schlatmann, Lonnie Ploegmakers, Astrid Huygen wanneer: donderdag 6 juni 2012 waar:

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie