Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 5-10 maart 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 5-10 maart 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 5-10 maart 2016 Thema s Trefwoord Week 12 Thema: Jezelf achterlaten Mensen kunnen zichzelf achterlaten. In de herinnering aan wat ze deden, waarin ze geloofden en waarvoor ze knokten. In deze week, de Goede Week, staan we nadrukkelijk stil bij wat Jezus ons heeft nagelaten. In de symboliek van het delen van brood en wijn laat Jezus ons de betekenis van zijn hele leven na: je leven delen. De lijdensverhalen getuigen van de indruk die Jezus heeft achtergelaten. Bij Pilatus die hem veroordeelt en bij de Romeinse soldaten die hem zien sterven aan het kruis. Deze man blijft trouw aan de goede God waarin hij gelooft, tot het einde toe. In de Paasverhalen horen we over het geloof dat Jezus heeft achtergelaten bij zijn vrienden, zijn leerlingen, de vrouwen die het lege graf bezoeken. Zij beseffen: dit leven is sterker dan de dood. Week 13 Thema: Oppakken Wat is achtergelaten, kan worden opgepakt. Dat doen de twee mannen die op weg zijn naar Emmaüs. Zij pakken het verhaal van Jezus weer op en lopen opnieuw warm voor zijn idealen. Het geloof van Jezus is op vele manieren door het christendom opgepakt. In de vorm van rituelen, symbolen en verhalen. Maar ook in het handelen van mensen die in Jezus geest willen werken aan een betere wereld. Soms heeft het leven persoonlijke littekens achtergelaten bij mensen en is het oppakken van een herinnering niet gemakkelijk. Ook dat hoort erbij. En soms slagen mensen er op een heel eenvoudige manier in om een mooie boodschap achter te laten die kan worden opgepakt en die de dag van een ander tot een zonnige, feestelijke ervaring laat worden. ma 14 maart: Theatertaart voorstelling woe 16 maart: Grunniger Veurleeswedstried do 17 maart: aanmeldingsmiddag uur vr 18 maart: sneldenktoernooi uur woe 23 maart: Wandelen voor Water (gr. 7/8) do 24 maart: Paasviering (kinderen om uur vrij!) vr 25 t/m ma 28 maart: Paasvakantie do 31 maart: fietsenkeuring (gr. 7) do 7 april: schrift. verkeersexamen (gr.7) di 12 april: prakt. verkeersexamen (gr. 7) woe 13 april: Daltoncongres Deventer (alle kinderen vrij van school!) do 21 april: Koningsspelen gr. 3/4 Kalender ma 25 april t/m zo 8 mei: meivakantie VSO vanaf 7.30 uur, 5 dagen/week kosten 1,50 opgave bij Simone Smit: noordkaapvso@gmail.com TSO van uur op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag opgave bij Alida de Boer: , ajdeboervink@gmail.com Willem de Mérodelaan LK Uithuizermeeden noordkaap@vcpong.nl website:

2 Paasviering Op donderdag 24 maart vieren we op school Pasen. We beginnen s morgens samen met de viering. Het thema is dit jaar Achterlaten, vergeet-me-niet! In ons leven laten mensen van alles achter. Van een leeg blikje tot een indringend levensverhaal. Met Pasen vieren we het verhaal van Jezus dat het meer dan waard is om te blijven doorgeven. Zijn duidelijke keuze om te strijden voor een betere wereld is zichtbaar geworden in zijn bijzondere ontmoetingen met mensen, zijn tekenen, zijn prachtige verhalen en, niet in de laatste plaats, zijn lijden, sterven en weer opstaan. Een verhaal dat mensen aan het denken zet, aan het twijfelen brengt, tot geloof brengt. Om uur hebben we gezamenlijke paasmaaltijd. De oudere leerlingen nemen een jonger kind onder hun hoede en schuiven samen aan bij de maaltijd. Wat moeten de kinderen mee naar school: een bord, bestek en beker, voorzien van naam, in een plastic tas. fruittas voor de pauze Om uur zijn de kinderen vrij. Er is deze dag geen gym.

3 Hallo ouders. Hoofdluis (van het LOT) We hebben 9 maart de luizencontrole weer gedaan. Deze ronde is gebleken dat we toch NIET vrij zijn van luizen en neten. Betreffende ouders hebben bericht gehad. Blijf goed kammen met een luizenkam, netenkam of stof kam. Extra hulp door een schoonmaak middel op milieu vriendelijke basis. Maar voor veel meer doeleinden te gebruiken. Het product is van HA-RA 13,50per fles en is zuinig in gebruik, zelfs na vul baar dan 13,00. Voor een emmer sop van 10 liter ben je maar 5 tot 6 druppels nodig. Merkt u dat uw kind luizen heeft of neten die niet willen loslaten. Het laatste lijken schilfers die vast aan het haar zitten en tussen duim en wijsvinger bewegend van de hoofdhuid naar de punt niet van het haar los laat. (geen nagels gebruiken). Maak het haar nat en zeep het in met het HA-RA product en laat uw kind daar een half uur mee zitten/ tv kijken o.i.d. Spoel het haar grondig na met water waar u een scheut azijn aan toe voegt. Ga daar na weer flink kammen. Hoe kom je aan HA-RA... Stuur voor maandag een mail naar hans.jeanine.wolters@gmail.com of bel Kangoeroewedstrijd Reken- en Wiskundewedstrijd W4Kangoeroe Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden. Ook op onze school doen volgende week donderdag een aantal leerlingen uit groep 4 tot en met 8 mee aan deze wedstrijd. De Kangoeroewedstrijd heeft als doel te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau. De wedstrijd bestaat uit vijfkeuzevragen, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft. De moeilijkheid loopt op van eenvoudig tot behoorlijk pittig. Het gaat om vierentwintig of dertig verrassende vraagstukken die stuk voor stuk creativiteit en inzicht vragen. Vijf antwoorden per opgave zijn gegeven, één is er goed. Welk? De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze lastiger. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen? Crea- workshops Pasen Voor de kerst hebben we in samenwerking met veel vaders en moeders twaalf creatieve activiteiten aangeboden waar de kinderen van groep 5 tot en met 8 uit konden kiezen op de vrijdagmiddag. Het was een groot succes en we hebben afgesproken dat we het voor Pasen zouden herhalen. Dit zal zijn op vrijdag 18 maart. Wie van de ouders of andere creatieve belangstellenden willen ons weer helpen op deze middag. Wilt u ons mailen, briefje of bellen wanneer u tijd en zin hebt en daarbij aangeven of u zelf een activiteit bedenkt ( welke is dat dan) of dat u graag wilt dat wij een paasknutsel bedenken. U kunt zich aanmelden bij Diddy, Alice, Gradeke of Atty. Natuurlijk hopen wij, net als met kerst, op een grote groep vrijwilligers!

4 Grunniger Veurleeswedstrijd Ien het Der Aa-theater, A-kerkstroade 11, 9712 BD Stad is op woensdagmiddag 16 meert 2016 om u. veur de 21ste moal de wedstried om de Grunneger Veurleescup. Veur onze schoul doun mit: Miriam Brouwer, Corné Haan, Lydia Scholte en Jacob Wolters Ien de jury zit de winnoar van verleden joar Gerben Scholte. Wie wensen alle dailnemers hail veul succes! Zai binnen al drok aan t oefenen. Publiek is welkom. t Wordt vast n haile mooie mirreg! Sneldenktoernooi Vrijdag 18 maart wordt in de centrale hal van de Noordkaap weer het jaarlijkse sneldenktoernooi (dammen en schaken) gehouden. Iedereen, jong of oud, groot of klein, mag meedoen. Leerlingen van de Noordkaap en de Sterren krijgen een aanmeldingsformulier mee naar huis. Alle oud-noordkapers, oud-plataners, oud-lijnbaners, oud-sterrenspelers, ouders, grootouders, ooms/tantes, vrienden, buren kunnen meedoen. Het toernooi begint om uur. Wil je meedoen, geef je op bij Sieb van der Wal, Stationsstraat 14. De kosten van deelname zijn: 1,30 voor leerlingen en 2,70 voor ex-leerlingen en anderen. Opgave tot maandagmiddag 14 maart. Mien schierste woord In het kader van Meertmoand Dialectmoand willen we op school de wedstrijd Mien schierste woord organiseren. Af en toe klinkt in de groepen een Gronings woord. Kinderen zijn vaak heel nieuwsgierig naar het Gronings. In groep 4 hoorden we laatst het prachtige woord spiekerboksem en een meisje uit groep 1 kende het woord lanteernpoal. Misschien kent uw kind ook wel Groninger woorden. Ze kunnen opa s en oma s ook vragen eens Gronings met ze te spreken om zo woorden te horen. Het hoeven echt geen bijzondere of ouderwetse woorden te zijn, gewoon woorden zoals de kinderen ze nu horen. In de hal van school plaatsen we een bus ( t/m vrijdag 18 maart) Alle leerlingen ( groep 1 t/m 8) mogen hun schierste Grunneger woord op een briefje schrijven en in de bus doen. We letten niet op spelling. Wel natuurlijk de naam vermelden. Ze mogen zelfs meerdere keren meedoen, hoe meer woorden hoe beter. Uit alle inzendingen kiest een deskundige jury de vijf mooiste inzendingen. Voor de winnaars zijn er leuke prijsjes.

5 Wandelen voor Water Op woensdag 23 maart lopen de kinderen van groep 7 en 8 een sponsorwandeltocht: Wandelen voor water. Afgelopen dinsdagmiddag is er een gastles gegeven over Wandelen voor Water. Na afloop kregen de leerlingen de materialen (flyer 8x en sponsorformulier) mee naar huis. De kinderen nemen het geld van iemand die hen sponsort meteen mee, zodat ze maar één keer langs hoeven te gaan. Woensdag de 23e weten we hoeveel geld er is opgehaald met Wandelen voor Water. De hele klas loopt dan samen met 500 kinderen uit de regio Appingedam/Delfzijl zes kilometer met zes liter water in een rugzakje. Daarmee zamelen kinderen met elkaar geld in voor schoon drinkwater in Afrika. Goed drinkwater is belangrijk, want van vies water word je ziek. En als je ziek bent, kun je niet naar school. Dat lijkt misschien leuk, maar dat is het natuurlijk niet. Want als je niet naar school kunt, kun je later ook geen goede baan krijgen. Zie voor het programma hiernaast. Woensdag 23 maart uur Inloop scholen in sporthal Eelwerd, Appingedam uur Fotosessies, reserve fotosessie na afloop uur Voorwoord + bekendmaken opbrengst uur Warming up door sportschool Dijkman uur Start van de loop: uur Einde en reserve fotosessie Voorstelling groep 4, 5 en 6 Op maandagmorgen 14 maart is er voor de kinderen van groep 4, 5 en 6 de voorstelling Hijs de zeilen! door Garage TDI Het is een interactieve dansvoorstelling met nadruk op actie en zelf dansen. De kinderen zien eerst een korte heftige dansvoorstelling waarin ze kennismaken met het leven van twee stoere matrozen anno 1650 op een VOC schip. Als die twee het niet meer alleen afkunnen roepen ze de hulp in van hun publiek. De zaal verandert in een spannend schateiland waarin de gedanste emoties hoog op lopen. Wij trekken aan de bel! Donderdagochtend hebben alle kinderen van de Noordkaap en de Sterren kabaal gemaakt voor het goede doel. Ook de kleintjes deden verschrikkelijk goed hun best. De herrie maakten ze in het kader van de actie Wij trekken aan de bel. Zo vragen ze aandacht voor het recht op onderwijs van leeftijdgenootjes met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school gaan. Dat zijn er meer dan 23 miljoen. Ook kinderen in landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië waar het Liliane Fonds actief is, doen mee aan de actie.

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 5-16 maart Week 12 Thema: Wat kun je ermee? Week 13 Thema: Onbeperkt

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 5-16 maart Week 12 Thema: Wat kun je ermee? Week 13 Thema: Onbeperkt 1 Nieuwsbrief jaargang 12- nummer 5-16 maart 2017 Thema s Trefwoord Week 12 Thema: Wat kun je ermee? Wat iemand met een beperking kan, wordt soms mede bepaald door de omgeving. De vraag Wat kun je ermee?

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 4-25 februari 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 4-25 februari 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 4-25 februari 2016 Thema s Trefwoord Week 10 Voorjaarsvakantie Week 11 Thema: Achterlaten Mensen laten van alles achter: een leeg blikje, een hartje in de bast van een

Nadere informatie

Jarigen komende week. Agenda. Paasontbijt. 25 maart Goede vrijdag, iedereen vrij. 28 maart Tweede Paasdag, iedereen vrij

Jarigen komende week. Agenda. Paasontbijt. 25 maart Goede vrijdag, iedereen vrij. 28 maart Tweede Paasdag, iedereen vrij 25 maart Goede vrijdag, iedereen vrij Vrijdag 18 maart 2016, 1 ste jaargang Nummer 27, week 12 28 maart Tweede Paasdag, iedereen vrij Jarigen komende week 20 mrt Tatev Davtyan APEN 25 mrt Daan van den

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 3-9 februari Week 7 Thema: Kwijtraken en missen. Week 8/9 Thema: Zoeken

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 12- nummer 3-9 februari Week 7 Thema: Kwijtraken en missen. Week 8/9 Thema: Zoeken 1 Nieuwsbrief jaargang 12- nummer 3-9 februari 2017 Thema s Trefwoord Week 7 Thema: Kwijtraken en missen Iedereen raakt weleens iets kwijt. Maar niet alles wat iemand kwijt raakt wordt ook even erg gemist.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 6-7 april 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 6-7 april 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 6-7 april 2016 Thema s Trefwoord Week 15 Thema: Wat is er nodig om zelfstandig te zijn? Zelfstandigheid moet kunnen groeien. Een gunstige omgeving en positieve ondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 7-21 april 2016 Thema s Trefwoord Week 17 en week 18 meivakantie Week 19/20 Thema: Neem de tijd Tijd is belangrijk, het is prettig als kinderen kunnen klokkijken: zo laat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 10-2 juni 2016 Thema s Trefwoord Week 23 Thema: Op het juiste moment spreken Hoewel het spreekwoord zegt dat het in bepaalde gevallen beter is om te zwijgen, zijn er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 16-6 oktober 2016 Thema s Trefwoord Week 41 Thema: Plaatsmaken Een plaats hebben, is niet vanzelfsprekend. Het kan voorkomen dat er geen plaats voor je is omdat de plek

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer juni 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer juni 2016 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 11-16 juni 2016 Thema s Trefwoord Week 25 Thema: Spijt Jona laat deze week zijn emoties zien. Hij vindt dat hij zelf de oorzaak is van de storm en laat zich daarom in

Nadere informatie

AGENDA nr. 9 JARIG NIEUWS. Kind op maandag Opbrengst collecte Tjeko Herhaling hulp bij de schoolbibliotheek Gastlessen Liliane fonds

AGENDA nr. 9 JARIG NIEUWS. Kind op maandag Opbrengst collecte Tjeko Herhaling hulp bij de schoolbibliotheek Gastlessen Liliane fonds AGENDA nr. 9 Dinsdag 17 januari GMR-vergadering Woensdag 25 januari MR-SR-vergadering Donderdag 26 januari nieuwsbrief 10 Vrijdag 27 januari studiedag: alle leerlingen vrij JARIG Moos Slingerland 15-01

Nadere informatie

Hij is niet dood, Hij leeft! Dat woord te allen tijde, in vreugde en in lijden. een kind van God omgeeft!

Hij is niet dood, Hij leeft! Dat woord te allen tijde, in vreugde en in lijden. een kind van God omgeeft! NIEUWSBRIEF 6 MAART 2016 PASEN 2016 Hij is niet dood, Hij leeft! Dat woord te allen tijde, in vreugde en in lijden een kind van God omgeeft! Frits Deubel NIEUWS UIT HET TEAM Na de voorjaarsvakantie zijn

Nadere informatie

Thema s Kind op Maandag

Thema s Kind op Maandag Nieuwsbrief jaargang 10 - nummer 19-10 december 2015 Thema s Kind op Maandag Week 51 Thema: Luister het begint. In de periode voor Kerst zien we reikhalzend uir naar de geboorte van Jezus. Die verwachting

Nadere informatie

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019

HOEKSTIEN NIEUWS. Maart Op weg naar Pasen. Surhuisterveen, 21 maart 2019 HOEKSTIEN NIEUWS Maart 2019 Surhuisterveen, 21 maart 2019 Op weg naar Pasen De komende weken leven we met de kinderen toe naar het Paasfeest. Het thema dat we daarbij volgen is: Pak mijn hand. Het zijn

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie.

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Ontruimingsoefening. De weken zijn voorbij gevlogen en volgende week mogen wij genieten van de herfstvakantie. Koninginfo Voorwoord Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 18 oktober 2018 Jaargang 25 nr. 4 IN DIT NUMMER

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. belangrijke mededelingen. Kalender. jaargang 11 - nummer 3-11 februari 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. belangrijke mededelingen. Kalender. jaargang 11 - nummer 3-11 februari 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 3-11 februari 2016 Thema s Trefwoord Week 7 Thema: Wat is Het kwade? Kwaad bestaat. Niet de emotie kwaad (boos), maar het opzettelijk toebrengen van leed. Waar denken de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Schooljaar Datum: april 2017

Nieuwsbrief 6. Schooljaar Datum: april 2017 Nieuwsbrief 6 Schooljaar 2016 2017 Datum: april 2017 Veldzijde maakt zich STERK. De letters van STERK staan voor: Samenwerking, Talent, Eenheid, Respect en Kwaliteit. Alles wat we doen op school moet bijdragen

Nadere informatie

P A S E N M A A R T 2 0 1 6

P A S E N M A A R T 2 0 1 6 P A S E N M A A R T 2 0 1 6 Inhoud: Voorwoord Pasen 1 Personele zaken 2 Wandelen voor water 2 Uitnodiging schoolkerkdienst 2 Paasviering 2 Potgrondactie opbrengst 3 Trefwoord 3 Nieuws uit groep 1 en 2

Nadere informatie

Vrijdag 10 maart 2017

Vrijdag 10 maart 2017 Vrijdag 10 maart 2017 De wijze en de dwaze bouwer Daarom, ieder die deze woorden van Mij hoort en ze doet, die zal Ik vergelijken met een verstandig man, die zijn huis op de rots gebouwd heeft; Math. 7:24

Nadere informatie

Nr. 8 6 maart Agenda. Zie het Lam! Welkom. Gedragsregels. Groepsnieuws

Nr. 8 6 maart Agenda. Zie het Lam! Welkom. Gedragsregels. Groepsnieuws Beste ouder(s), Na de voorjaarsvakantie zijn we weer met nieuwe energie aan het werk gegaan. De komende tijd staat in het teken van de voorbereiding van de biddagviering, terwijl we ook op weg zijn naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wat gaat er in deze fase nog gebeuren? U ziet: er is al veel gerealiseerd, maar er komt ook nog het één en ander...

Nieuwsbrief. Wat gaat er in deze fase nog gebeuren? U ziet: er is al veel gerealiseerd, maar er komt ook nog het één en ander... Nieuwsbrief Jaargang 22 - nummer 05 nov. 2016 Schoolplein renovatie Na twee weken hard werken ziet het schoolplein aan de voorkant en zijkant van het gebouw er inmiddels heel anders uit wat een verschil!!

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Paaslunch/viering

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER. Paaslunch/viering Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 22 maart 2018 Jaargang 24 nr. 16 Voorwoord Donderdagavond

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7

Nieuwsbrief. April Koningsspelen Vanuit het personeel. donderdag 6 april 2017 theoretisch verkeersexamen groep 7 In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief April 2017 Voor op de kalender Koningsspelen Vanuit het personeel Trakteren Pasen Oud papier Sportdagen De Willibrordusschool in actie voor Voor op de kalender donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp

Nieuwsbrief obs De Dennenkamp Nieuwsbrief obs De Dennenkamp 29 maart 2019 gr 1 in een eigen lokaal Sinds 25 maart hebben de kinderen van groep 1 een eigen lokaal! Hoe fijn is dat. Samen met de leidsters van de BSO zijn er afspraken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 5-24 maart 2016

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer 5-24 maart 2016 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 5-24 maart 2016 Thema s Trefwoord Week 13 Thema: Oppakken Wat is achtergelaten, kan worden opgepakt. Dat doen de twee mannen die op weg zijn naar Emmaüs. Zij pakken het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015

Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015 Nieuwsbrief Ankeveen, februari 2015 Agenda - maandag 2 en dinsdag 3 maart: rapportgesprekken - donderdag 5 maart, 13.30 uur, IKC-voorstelling groep 1-2 (locatie: Antoniusschool Kortenhoef) - vrijdag 6

Nadere informatie

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord. De weken vliegen voorbij en nog even en dan is het meivakantie.

Koninginfo IN DIT NUMMER. Voorwoord. De weken vliegen voorbij en nog even en dan is het meivakantie. Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 7 april 2017 Jaargang 23 nr. 24 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage April 2019 Vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020. Zodra het vakantierooster is afgerond,

Nadere informatie

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind.

Voor de groepen 1-2 is het schoolreisgeld 15,- per kind, voor de overige groepen is het schoolreisgeld 22,- per kind. SCHOOLFOTOGRAAF Vorige week zijn de inlogkaarten van de schoolfotograaf uitgedeeld. Vergeet niet de foto van uw kind te bekijken. U heeft 10 dagen om te profiteren van de gratis groepsfotoactie. SCHOOLREIS

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer december Week 02 Thema: Een goed begin is het halve werk

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 11 - nummer december Week 02 Thema: Een goed begin is het halve werk 1 Nieuwsbrief jaargang 11 - nummer 21-22 december 2016 Thema s Trefwoord Week 02 Thema: Een goed begin is het halve werk In deze eerste schoolweek van 2017 kijken we naar een speciaal moment: het begin.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst!

Nieuwsbrief. Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Nieuwsbrief Jarig Dinsdag 16 april is juf Alida Blokland jarig. Alvast van harte gefeliciteerd en een fijne dag gewenst! Psalm van de maand De psalm van de maand april is psalm 133: 3. Zending Latin Link

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Pasen. Opslagruimte gezocht. Schooljaar / 6 april 2017 INHOUD

Pasen. Opslagruimte gezocht. Schooljaar / 6 april 2017 INHOUD Schooljaar 2016-2017 / 6 april 2017 INHOUD Pasen Opslagruimte gezocht Schoolfruit Leerlinggegevens Koningsspelen MR Schoolreis Juffen- /Meesterdag Muzelinck Kangoeroewedstrijd Heivlus Kindervakantieweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Paasviering. Belangrijke data. Belangrijke info. April * Cito eindtoets groep 8: * Koningsspelen: 22 april.

NIEUWSBRIEF. Paasviering. Belangrijke data. Belangrijke info. April * Cito eindtoets groep 8: * Koningsspelen: 22 april. NIEUWSBRIEF April 2016 Belangrijke data Paasviering * Cito eindtoets groep 8: 19-20-21 april * Koningsspelen: 22 april Belangrijke info * Afmelden * Denkt u eraan dat u ons vóór half negen laat weten wanneer

Nadere informatie

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016

Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 Nr. 31 21 april 2016 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015 Nieuwsbrief jaargang 10 - nummer 17-12 november 2015 Thema s Trefwoord Week 47 Thema: Kleding Kleding: je hebt er iets mee of niet. De officier Naäman heeft er duidelijk iets mee. Hij is een belangrijk

Nadere informatie

Nr maart 2017 ALGEMEEN

Nr maart 2017 ALGEMEEN Nr. 14 10 maart 2017 ALGEMEEN Werkzaamheden op en rond het plein In de voorjaarsvakantie is het zandbakzand vervangen. Het plein is weer schoon gemaakt en de tuin onkruid vrij. Het kunstgras wordt ook

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Juni 2013

NIEUWSBRIEF Juni 2013 St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 e-mail: aloysius@mijnplein.nl Van Samen Spelen tot Kennis Delen NIEUWSBRIEF Juni 2013 Koningsspelen Door de vele regen konden we niet naar buiten

Nadere informatie

Jaargang 37, schooljaar Nummer 1 25 augustus Voorwoord

Jaargang 37, schooljaar Nummer 1 25 augustus Voorwoord Jaargang 37, schooljaar 2017-2018 Nummer 1 25 augustus 2017 Voorwoord Laat ik beginnen met mij voor te stellen. Ik ben Mark Privé. Sinds 1 augustus officieel de directeur van IKC De Tjalk. Na zes jaar

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a.

Fijne meivakantie! jaargang 23 - nr. 9 mei In deze schoolbrief o.a. jaargang 23 - nr. 9 mei 2019 Bezoekadres Ikeloane 10 9281 RB Corr. Adres Postbus 20 9280 AA HARKEMA Telefoon 0512 361711 E-mail adres wynroas@noventa.nl Website wynroas.noventa.nl In deze schoolbrief o.a.

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!

Nieuwsbrief 1 / Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op! Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Wennen Letters oefenen Studiedag 18 februari Geen speelgoedmiddag (let op!) 29 februari 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere

Nadere informatie

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen

Email: directie.kompas@cogdrenthe.nl - twitter: kompasassen Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 6 maart 2015. De nieuwsbrief staat ook op onze site www.kompasassen.nl. Mailadressen De ouders die hun mailadres

Nadere informatie

De Kangoeroe is jarig

De Kangoeroe is jarig Martin Winkel Stichting Wiskunde Kangoeroe Radboud Universiteit Nijmegen De Kangoeroe is jarig De 25 e editie van de W4Kangoeroe wedstrijd Elk voorjaar doen over de hele wereld leerlingen op basisscholen

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 13 oktober 2015 ALLE LOCATIES Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 16 maart 2017

Ouderinfo donderdag 16 maart 2017 Ouderinfo donderdag 16 maart 2017 Geplande evenementen 22-03-2017 Grote rekendag 24-03-2017 Boekenmarkt www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, Pagina 1 t/m 6 1. Aftrap Samenloop voor

Nadere informatie

Welkom op school: Lousewies en Lize

Welkom op school: Lousewies en Lize Datum Wie? Wat? 2 okt Allen Studiemiddag, alle leerlingen s middags vrij 3 okt Allen Opening Kinderboekenweek 3 okt. groep 1-2B 11.30 uur introductie Boekenpret-project Schatje en Scheetje. en ouders 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Schoolregel april. Groep 4 Wij maken klassennieuws

Schoolregel april. Groep 4 Wij maken klassennieuws Nieuwsbrief 16 15 e jaargang 22 april 2014 Schoolregel april APRIL Dinsdag t/m vrijdag 22 t/m 25 Kamp groep 8 Woensdag t/m vrijdag 23 t/m 25 Papiercontainer Vrijdag 25 Koningsspelen & goede doelen dag

Nadere informatie

Reminder: Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) is een vrije dag!

Reminder: Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) is een vrije dag! Nieuwsbrief jaargang 2016-2017 Nieuwsbrief nr. 8 --april2017 Reminder: Vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) is een vrije dag! Buitenspeeldag Dinsdag 11 april 2017 doet de Rietkraag mee aan de Nationale Buitenlesdag.

Nadere informatie

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04)

Kind op maandag. Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04) Nr. 14 schooljaar 2018-2019 Opening Wereldwijs 27 oud papier 29 peuterochtend Open dag 14 Groep 3 naar bibliotheek op 19 Kind op maandag Periode-overzicht nr. 5 (11-03 t/m 19-04) We lezen deze weken uit

Nadere informatie

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie!

Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Beste ouders, Hierbij ontvangt u alweer de derde nieuwsbrief van dit schooljaar. We wensen u een veel leesplezier en een fijne herfstvakantie! Kind op Maandag Vanaf dit schooljaar werken we weer met Kind

Nadere informatie

Samen veilig talent ontwikkelen met plezier!

Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! ZendMASter Brinkhovenlaan 3b 9765 BH Paterswolde 050 309 38 54 www.cbs-mensoalting.nl cbsmensoalting@conod.nl Nummer 14 6-4 t/m 20-04-2017 Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! Jarigen in de komende

Nadere informatie

Deze keer in de nieuwsbrief

Deze keer in de nieuwsbrief Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2017-2018 vrijdag 9 maart Deze keer in de nieuwsbrief Verandering onder en bovenbouw Rapport/ portfolio

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 14 31 maart 2017 Vastenactie 2017. Uw kind kreeg vorige week een a4tje mee waarvan een vastendoosje gevouwen kan worden

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Nieuwsbrief 28 30 maart 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, In alle klassen wordt in deze weken het Paasevangelie verteld. Donderdag twee april sluiten

Nadere informatie

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn

inspireren motiveren verantwoordelijk zijn Lied voor de veertigdagentijd en Pasen 2019 Jezus ging op weg naar het feest dat Pasen heet. Hij vertelde onderweg dat God mensen niet vergeet. Hij zei: Pak mijn hand, dan help ik jou. Pak mijn hand, een

Nadere informatie

TRIANGELNIEUWS. (Thema Rollen in de groep) t/m Meivakantie

TRIANGELNIEUWS. (Thema Rollen in de groep) t/m Meivakantie TRIANGELNIEUWS Nieuwsbrief van CBS De Triangel Weth. Olthoflaan 4B, 9902 LB Appingedam 0596 680023 www.cbstriangel.nl directie.triangel@noordkwartier.nl 17 april 2019 Rollen in de groep KiVa regel van

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders,

Nieuwsbrief januari Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Van de directie. Beste ouders, Nieuwsbrief 17 20 januari 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Deze week kreeg u berichten van ons per mail. Ook de komende week zullen we u nadere informatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maandag 14 april 2014 http://www.hdecock.vcpong.nl Deze Nieuwsbrief bestaat uit 5 pagina s

Nieuwsbrief Maandag 14 april 2014 http://www.hdecock.vcpong.nl Deze Nieuwsbrief bestaat uit 5 pagina s de S C H O O L Nieuwsbrief Maandag 14 april 2014 http://www.hdecock.vcpong.nl Deze Nieuwsbrief bestaat uit 5 pagina s Bijbelrooster Week 16 14/04-20/04 Dit is geen einde Marcus 15:22-47 en 16:1-8 Zó kan

Nadere informatie

Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018

Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018 Maandag 2 t/m vrijdag 6 april 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Wandelen voor water > Ontmoetingsonderwijs: Pasen Extra > Boekentips > 1 e Paasdag de verjaardag van Tante

Nadere informatie

Groep 3 en 4 Groep 5,6, 7 en 8 Opgeven Liederen project Liederen project Ps. 105:5 Ps. 105:

Groep 3 en 4 Groep 5,6, 7 en 8 Opgeven Liederen project Liederen project Ps. 105:5 Ps. 105: Schoolnieuws Nieuwsbrief 22 Jaargang 13 02--2017 05-9.30 uur GKV Leek, Bijbelproject Jezus vertelt 07- Kijkochtend groep 3 t/m 8 08- Biddag 09- kijkochtend groep 3 t/m 8 14- Kijkochtend groep 1b en 2 15-

Nadere informatie

nummer 16 3 april 2018

nummer 16 3 april 2018 Pancopost nummer 16 3 april 2018 GROEPSACTIVITEITEN Koningsspelen Dit jaar vieren we weer de Koningsspelen. Dit is een jaarlijkse sport- en speldag voor de groepen 1 t/m 8. Dit jaar wordt het gehouden

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10

Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10 Nieuwsbrief 2015 2016 Nr.10 U ontvangt hier nieuwsbrief nr. 10. Volgende week is het biddag. Op school schenken we daar aandacht aan. In deze nieuwsbrief vindt u daar informatie over. We leven in de periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Twa yn Ien

Nieuwsbrief van Twa yn Ien maandag 19 januari 2015 Uit de jaarkalender: 19 januari Extra luizencontrole. Graag geen gel in het haar deze ochtend. 20 januari Info avond voorgezet onderwijs op school, voor ouders van groep 7 en 8.

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 22 april 2016 Jaargang 22 nr. 17 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 3-9-2017 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar is begonnen

Nadere informatie

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart.

Voor de regio Flevoland, Utrecht en Noord-Holland staat er een staking gepland in het basisonderwijs op woensdag 14 maart. Zegveld, 13 maart 2018 Deze week is het biddag. Woensdagmiddag 14 maart is er een speciale dienst in de kerk waarin we God om een zegen mogen vragen. Alle kinderen en ouders zijn hier van harte welkom!

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman.

Nieuwsbrief. Beste ouder/verzorger, Namens het team, Herman Hofman. Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26 oktober 2016 Agenda 2016 Okt Nov Dec Oktober Ma 31 Herdenken Hervorming 1517 Wo 2 November Dankdag voor gewas en arbeid 14.30u. dankdagdienst Bethabara Wo 9 Start Europees schoolfruit

Nadere informatie

Nr do. 17 mrt Schooljaar

Nr do. 17 mrt Schooljaar Nr. 13 - do. 17 mrt. 2016 - Schooljaar 2015-2016 CBS De Fontein Westrupstraat 10 7841 AZ Sleen info@fonteinsleen.nl Tel.: 0591-361910 www.fonteinsleen.nl DATA: 23 mrt. Verschijning schoolkrant 24 mrt.

Nadere informatie

Info bulletin mei t/m september 2015

Info bulletin mei t/m september 2015 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin mei t/m september 2015 Overzicht activiteiten mei t/m september 2015 Gezinsfietstocht donderdag 14

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject

Project golfkarton. Grote rekendag. Agenda. 11 mrt Afgelopen maandag is het schoolproject Agenda 16 mrt. Start lentekriebels groep 7 en 8 18 mrt. Open dag voor nieuwe ouders 19 mrt. Kangoeroewedstrijd gr.4- gr.8 23 mrt. Palmpaasstokken voorbereiding 25 mrt. Grote rekendag 29 mrt. Palmpasen

Nadere informatie

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244

ouderbulletin Fietsencontrole In dit nummer: Oktober ste jaargang Nummer 244 24-ste jaargang 2014-2015 Nummer 244 Oktober 2014 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 2014-2015 Het nieuwe schooljaar is inmiddels al weer goed op- keling ingevoerd.

Nadere informatie

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts

Melkweg. Naar de dokter. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: De huisarts Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Naar de dokter Gezondheid: De huisarts Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Van kop tot teen, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

Sprankelnijs. Feestelijke Open Ochtend IN DIT NUMMER: VOORWOORD

Sprankelnijs. Feestelijke Open Ochtend IN DIT NUMMER: VOORWOORD Sprankelnijs VOORWOORD Feestelijke Open Ochtend Bezoek- en postadres Felixwei 17 9051 KE STIENS 058 257 1225 info@cbsdesprankel.nl www.cbsdesprankel.nl (nieuw) 10 april 2019 Jaargang 17 nr. 7 IN DIT NUMMER:

Nadere informatie

Nieuws van directie. Agenda

Nieuws van directie. Agenda Agenda 12 december Inloopochtend groep 6 13/14 december Kerstactie: voedselbank 14 december MR overleg 19 december Bord / bestek / beker mee voor kerstdiner 21 december Kerstdiner op school 22 december

Nadere informatie

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER

Koninginfo. Voorwoord IN DIT NUMMER Koninginfo Bezoek- en postadres Tsjerk Hiddesstraat 4 9291 AX KOLLUM 0511-451948 0511-451946 (kleuterafdeling) directie@kjschool.eu www.kjschool.eu 14 maart 2016 Jaargang 22 nr. 15 IN DIT NUMMER 1. Voorwoord

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 20 nummer 1: 15 augustus 2014 De zomervakantie is bijna weer voorbij! We hopen dat iedereen

Nadere informatie

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( )

PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. ( ) PRINSES MARGRIETSCHOOL Dennenweg 4, 8881CJ West Terschelling tel. (0562 798004) www.prinsesmargrietschoolterschelling.nl West-Terschelling, 26-8- 2016 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe schooljaar gaat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 9 - nummer 18-6 juni 2014

Nieuwsbrief. Thema s Trefwoord. Kalender. jaargang 9 - nummer 18-6 juni 2014 Nieuwsbrief jaargang 9 - nummer 18-6 juni 2014 Thema s Trefwoord Week 24 Thema: Respecteren kun je leren Respectvol gedrag is een fundamenteel principe van een leefbare, humane samenleving. Regels en normen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

nieuwsbrief t Toetertje

nieuwsbrief t Toetertje Groep 5 & 6 nieuwsbrief 19 e jaargang, nr. 27 23-03-2012 t Toetertje OBS De Schoener Werkstukken en spreekbeurten De werkstukken en samenvattingen zijn ingeleverd. Deze week krijgen de leerlingen de werkstukken

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda:

In deze nieuwsbrief: Agenda: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Vrijdag 26 februari informatie leesproject klaar voor de start voor ouders van groep 3. - 2 en 3 maart rapportgesprekken - Scouting Livingstone - Open dag - Interne Begeleiding

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 2 bij 1.2 Vraag en antwoord. Cursist A: lees de vraag hardop. Cursist B: lees het antwoord hardop. Klaar? Dan leest cursist B de vragen. Cursist A Cursist

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie. Beste Ouders van De Bolster, staat het al in jullie agenda?

't Bölsterke. Algemene informatie. Beste Ouders van De Bolster, staat het al in jullie agenda? 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 01mrt 2019 190301 volgnummer 25 0volgnummer

Nadere informatie

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14

04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Nieuwsbrief 13 28 februari 2019 Belangrijke data: 04 t/m 08 maart Carnavalsvakantie 20 maart Info-avond groepen 7 Entreetoets 19.30-20.30 uur 21 maart Nieuwsbrief 14 Algemene informatie Social media en

Nadere informatie

Schoolnieuws. Jaargang 13 nummer 26, 30 maart 2017

Schoolnieuws. Jaargang 13 nummer 26, 30 maart 2017 Schoolnieuws Jaargang 13 nummer 26, 30 maart 2017 03-04 Juf Jongsma jarig 04-04 Juf Steenbergen jarig 05-04 Lentewandeling groep 1 en 2 12-04 ALV aanvang: 19.30 uur 13-04 Paasviering in de kerk v.a. 13.00

Nadere informatie

Middenbouw. Lesideeën bij de actie "wandelen voor water"

Middenbouw. Lesideeën bij de actie wandelen voor water Lesideeën bij de actie "wandelen voor water" Middenbouw In deze lessen staan de volgende thema's centraal: handen wassen, persoonlijke hygiëne, bacteriën en water drinken De lessen zijn een eenvulling

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

DE JARIGEN: 9 april Twan Hagen groep 3 12 april Jonethan Schonewille groep 5b/8

DE JARIGEN: 9 april Twan Hagen groep 3 12 april Jonethan Schonewille groep 5b/8 30 ZELFSTANDIGHEID Zelfstandigheid is het doel van onderwijs en opvoeding en kinderen willen graag zelfstandig zijn. Maar wat bedoelen we met zelfstandigheid en wanneer vinden we iemand zelfstandig. Tot

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 6 Maandag 3 vrijdag 7 oktober Voor de ouders, De internationale Dag van de Leraar (jaarlijks op 5 oktober) valt in de nationale onderwijsweek en is een initiatief, bedoeld om alle ruim 350.000

Nadere informatie