Wedstrijdreglement en speluitleg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wedstrijdreglement en speluitleg"

Transcriptie

1 Wedstrijdreglement en speluitleg 1) Tug of War Tijd : Hoever Highland Games 2017 Een platte kar vast met twee touwen wordt door middel van een touw door deelnemers van het team over een afstand van 30 meter binnengetrokken. Aan beide kanten van de kar zit touw bevestigd. Nr 1 van het team begint, gewicht op de kar is 100kg. Van achter een lijn moet de kar binnengetrokken worden dmv het touw. Wanneer de kar/ de voorwielen de streep gepasseerd is, dan wordt de kar geladen met 4 blokken (200kg), twee leden van het team trekken de kar dan de andere kant binnen over 30 meter, daarna gaan er weer twee blokken bij (300kg), waarna er 3 leden van het team de kar weer de andere kant optrekken tot die de lijn is gepasseerd, waarna er weer 2 blokken bijkomen (400kg), tot de kar de lijn is gepasseerd, waarna er weer twee blokken bijkomen (500kg totaal) en alle teamleden de kar de andere kant optrekken over de lijn dan is de tijd voorbij. Elk team zorgt er ook weer voor dat de blokken van de kar gehaald worden. Voor het volgende team. Aan de kant waar de kar staat om te starten staan 4 blokken, aan de andere kant staan er ook 4, op de kar staan altijd twee blokken om te starten. De tijd begint te lopen wanneer nr 1 de kar met de voorwielen over de startlijn trekt. De tijd stopt wanneer de voorwielen van de kar over de finishlijn zijn met daarop 10 blokken of wanneer het team stopt met het onderdeel. Het hoogste gewicht in de snelste tijd wint. Nr 1 krijgt bij 8 teams deelname 8 punten, nr 2 krijgt 7 punten, enz. Maximale tijd is 10 minuten. Wanneer een teamlid met zijn voeten de lijn raakt of wanneer de kar niet over de lijn is met de voorwielen. De afstand en gewicht telt dan. 2) Caber Toss (Paalwerpen) Afmetingen paal : 4 METER (+/- 45 kg) mannen Afmetingen paal : 3 METER (vrouwen)

2 Zodra de werper de paal ontvangt (in verticale positie, en met de breedste kant bovenaan) en de helpers veilig staan begint de proef. De deelnemer brengt de paal in evenwicht en mag drie passen aanlopen tot de werplijn. Men moet de paal zo werpen dat het dunne eind, na de verticale stand gepasseerd te hebben van de werper wegvalt. De "Clock Face Method" (wijzerplaatmethode) wordt gebruikt. Een perfecte worp heeft men als de punt van de paal juist op 12 uur valt, d.w.z. op een rechte lijn getrokken vanuit het midden van de werplijn (5min. speling). Een worp is geldig wanneer het dunne eind, na een boog en via de verticale stand te zijn gegaan, van de werper wegvalt om binnen een hoek van 120 te landen tussen 10 uur en 14 uur. (wijzerplaatmethode). VOORBEELD : A en B zijn slechte worpen C en D zijn goed Er worden lijnen op de grond getrokken die het puntensysteem zullen vergemakkelijken. Elke lijn komt overeen met een aantal punten (zie tekening ter verduidelijking).

3 Hoe dichter bij de perfecte worp, hoe hoger de puntenscore. De landingspositie waar de paal tot stilstand komt telt. De eerste lijn die niet geraakt wordt telt (in het voorbeeld hierboven is dat dan 1 punt). De afstand tot de werplijn wordt pas in acht genomen na de evaluatie van de perfectie van de worp de paal blijft tussen de twee middelste lijnen liggen zonder deze te raken. De winnaar is diegene die de grootste afstand haalt bij een perfecte worp. Uitsluitingen bij het paalwerpen: Laten vallen van de paal, nadat hij op de juiste wijze door de helpers werd aangegeven; De paal zo slingeren, dat deze draait zonder door de verticale positie te gaan ( gekend als "a fifer"); Slechte controle van de paal zodat het publiek, scheidsrechter of mededinger in gevaar komt; Puntentelling: Per worp worden punten verdiend, die op het einde van de 3 beurten opgeteld worden. Per teamlid worden er punten gescoord in drie beurten. Deze worden voor alle teamleden opgeteld. De tijd wordt bijgehouden in het geval er teams zijn met evenveel punten, het team dat dan de snelste tijd heeft met hetzelfde aantal punten staat dan één plaats hoger in de eindranking van dat onderdeel. De totaal punten van het werpen + de eindranking in het onderdeel = punten voor paalwerpen. Afhankelijk van het aantal deelnemende teams is de eindranking ingedeeld. Bij 8 deelnemende teams krijgt het team dat als eerste eindigt 8 punten, tweede krijgt 7 punten, derde krijgt 6 punten. Deze punten worden bovenop het totaal van het team aan punten opgeteld. De maximale tijd is 15 minuten voor 15 beurten. (5*3). De totale tijd wordt bijgehouden, van start nr 1 tot laatste nr 5 beurt 3.

4 3) Tyre flip (tractorband flippen) Een tractorband moet per teamlid over een afstand van 30 meter worden geflipt. De band MOET gefipt worden en mag niet rollen. Op het moment dat de band gerold wordt komt er een tijdstraf van 15 seconden Nr1 begint van achter de startlijn, rent naar de tractorband en flipt deze tot de band over de bandfinishlijn is, dan rent hij terug naar zijn startlijn, daar wisselt hij/zij met nr2. Die rent naar de band en flipt deze terug tot de band over de lijn is.rent dan door naar het startpunt en wisselt met nr 3.die gaat vice versa flippen, enz. Totdat de band in totaal 5x 30meter geflipt is. Elk team zorgt er ook weer voor dat de band weer op de startlocatie ligt voor het volgende team. Tijd : De tijd begint te lopen wanneer nr 1 over de startlijn gaat. De tijd stopt wanneer de 5 e loper over de finishlijn gaat of wanneer het team stopt met het onderdeel. De snelste tijd in totaal wint het onderdeel. Nr 1 krijgt bij 8 deelnemende teams 8 punten, nr 2 krijgt 7 punten, enz. Maximaal 15 minuten. Tijdstraf bij wanneer de band rolt ipv flipt. De scheidsrechter bij dit onderdeel laat de deelnemer op dat moment 15 seconden wachten voordat die verder mag met het onderdeel. De totale eindtijd geldt dan. 4) Kettlebell run Een kettlebell moet per teamlid over een afstand van 50 meter worden getrokken. Daarna gaat nr 2. Mannen 32kg, vrouwen 24 kg. Nr1 begint van achter de startlijn, rent met de kettlebell over de finishlijn, daar wisselt hij/zij met nr2. Deze rent met de kettlebell slepend achter zich aan 50 meter naar de wissellijn. Daar geeft die over aan nr 3. Enz. Net zolang tot er 5 beurten zijn geweest. Tijd : De tijd begint te lopen wanneer nr 1 over de startlijn gaat. De tijd stopt wanneer de 5 e loper over de finishlijn gaat of wanneer het team stopt met het onderdeel. De snelste tijd in totaal wint het onderdeel. Nr 1 krijgt bij 8 deelnemende teams 8 punten, nr 2 krijgt 7 punten, enz. Maximale tijd 15 minuten. 15 seconden tijdstraf op het moment dat de kettlebell getild wordt. De scheidsrechter laat de deelnemer ter plekke 15 seconden wachten.

5 5) Cannonball throw Per team wordt er een kogel van ongeveer 18 kg op afstand geworpen. Elk teamlid heeft twee kansen voor de verste afstand. Het team ondersteunt de werper zodat deze verder kan werpen. Elk teamlid krijgt twee pogingen om de verste afstand te werpen. Uiteindelijk heeft elk teamlid een verste afstand staan. Deze afstanden worden opgeteld als totaal. Puntentelling: Uiteindelijk komt er hier een winnend team als het gaat om afstand, nr 1 krijgt bij 8 deelnemende teams 8 punten, nr 2 krijgt er 7, enz. Tijd: maximaal 15 minuten. Wanneer de tijd om is, dan geldt de op dat moment verste afstanden per teamlid. wanneer de werper over de werplijn komt (op welke manier dan ook). De beurt telt dan wel. Er is nog 1 beurt over voor dat teamlid. 6) Timber Walk Twee boomstam worden over een aangegeven parcours gesleept aan een touw, zonder handschoenen. Nadat teamlid gestopt is, één van de boomstam neerlegt, pakt teamlid 2 deze op en sleept deze verder. Nr1 begint van achter de startlijn, sleept met 1 hand de boomstammen aan een touw achter zich aan mee, loopt zover mogelijk het parcours, wanneer nr 1 de boomstammen neerlegt of niet meer kan, dan wisselt die met nr2, enz tot nr 5 de boomstammen neerlegt. De afstand die het gehele team loopt met de boomstammen telt. Bij een team van 4 loopt 1 deelnemer als 5 e deelnemer.

6 Tijd : De tijd begint te lopen wanneer nr 1 over de startlijn gaat. De tijd stopt wanneer de 5 e loper de boomstam neerlegt of wanneer het team stopt met het onderdeel. De langste afstand wint het onderdeel en krijgt dan dus ook de bijbehorende rankingpunten. De meters worden opgeteld en gedeeld door 10. Deze score telt als rankingplaats. De eindputen voor dit onderdeel zijn : meters/10 + rankingpunten. Maximale tijd: 15 minuten 15 seconden tijdstraf op het moment dat de kettlebell getild wordt. De scheidsrechter laat de deelnemer ter plekke 15 seconden wachten. 7) Steenstoten De rots wordt geworpen vanachter een lijn, waar men met beide voeten achter moet staan. Men mag een aanloop nemen van 3 passen, zolang men binnen het kader blijft. De steen wordt met één hand zover mogelijk gestoten. De tweede hand mag de steen enkel begeleiden en controleren. De deelnemer houdt steeds één voet op de grond in de aanloopstrook. De worp is ongeldig indien: o Eén van beide voeten de grond in de aanloopstrook niet meer raakt; o De steen geworpen wordt ipv gestoten; o De steen met beide handen wordt gestoten; o De startlijn overschreden wordt; Let wel: De rots moet zelf opgetild worden tot op schouderhoogte en moet gestoot worden vanuit schouderhoogte. Puntentelling: Enkel de beste worp per deelnemer wordt opgenomen. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Per teamlid mag er 3x gestoten worden, de verste afstand telt. Van elk teamlid wordt de verste afstand genoteerd en opgeteld bij de andere teamleden. Deze totaalafstand wordt gedeeld door 10. Dit geeft de ranking daarna van het onderdeel aan. De puntentotaal voor dit onderdeel = afstand/10 + rankingpunten. Maximale tijd : 15 minuten 8) Zandzakwerpen 3,50 meter Een gewicht in een zandzak dient achterwaarts in de hoogte geworpen te worden over een koord. Het koord wordt telkens verhoogd. Elke deelnemer heeft in totaal slechts recht op vijf (5) worpen. De Schotse professionals doen dit met één hand. Wanneer iemand besluit om met twee handen de zak te werpen, dan geldt het gewicht als de helft van wat er geworpen is. (Bijv: 20 kg met 2 handen telt als 10).

7 De worp is ongeldig indien: Het gewicht niet over het koord gaat of deze aanraakt; Het gewicht niet volgens de regels over het koord geworpen wordt; Elke deelnemer gaat 5 keer gewichten over het koord werpen. Wanneer het koord geraakt wordt, telt de worp niet. En volgt er geen score. Bij 1 hand werpen telt het gehele gewicht wat er over het koord wordt geworpen. Bij twee handen telt de helft van het geworpen gewicht. Elke deelnemer van het team gaat 5 keer werpen. In totaal moeten er 5 beurten gedaan zijn (5*5). Bij een team van 4 moet er iemand nog een keer een beurt van 5 worpen doen. Puntentelling: Het hoogste gewicht in 5 beurten per teamlid dat over het koord wordt geworpen telt als hoogste voor dit teamlid. Totaal voor het team is dit per 5 teamleden opgeteld. Dit totaalgewicht wordt gedeeld door 10 en geeft de rankingpositie op dit onderdeeel weer. Punten bestaan uit : totaalgewicht/10 + rankingpunten. 9) The Barrel Roll Een vat wordt over een parcours gerold. Nr1 begint van achter de startlijn, rent met de barrel om de paal heen, rent ermee terug over de finishlijn, daar wisselt hij/zij met nr2. Deze rent met de barrel hetzelfde parcours. Daar geeft die over aan nr 3. Enz. Net zolang tot er 5 beurten zijn geweest. Tijd : De tijd begint te lopen wanneer nr 1 over de startlijn gaat. De tijd stopt wanneer de 5 e loper over de finishlijn gaat of wanneer het team stopt met het onderdeel. De snelste tijd in totaal wint het onderdeel. Nr 1 krijgt bij 8 deelnemende teams 8 punten, nr 2 krijgt 7 punten, enz. Maximale tijd 15 minuten. 15 seconden tijdstraf op het moment dat de barrel buiten het parcours komt of de paal raakt. De scheidsrechter laat de deelnemer ter plekke 15 seconden wachten. 10) Hoefijzer werpen (Quoiting) Een hoefijzer wordt over een afstand van 13 meter vanachter een startlijn geworpen naar een paal. Om de paal is een cirkel van lint. Elk teamlid krijgt 5 beurten.

8 Elk teamlid krijgt 5 beurten om het hoefijzer om de paal te werpen. Tijd : Maximale tijd 15 minuten. Puntentelling: Per teamlid 5 beurten. Om de paal is 10 punten, in de 0,5 meter cirkel is 5 punten, in de 1m cirkel is 2 punten, daarbuiten is 0 punten. Per teamlid wordt de totaalscore opgeteld. De totaalscore van het team wordt opgeteld en gedeeld door 10. Dit geeft de ranking van dit onderdeel weer. Het team scoort hiermee de rankingpunten. Totaal punten voor dit onderdeel = punten team opgeteld/ 10 + rankingpunten. Wanneer de werper met de voet over de lijn is, of wanneer het hoefijzer buiten het gebied komt. 11) Caber Wave (Paalweven) Een boomstam moet door het gehele gedragen worden op de schouder en door het parcours geweven worden. De snelste tijd telt. Het team heeft 15 minuten de tijd om zovaak mogelijk een snelste tijd neer te zetten. De voorkant van de boomstam blijft altijd de voorkant. Starten bij de startlijn, weven door de palen, dan linksaf om de verste paal, terugweven naar de startlijn, dan weer weven door de palen, rechtsaf om de verste paal en terug weven door de palen tot over de finishlijn. Tijd : Wanneer de eerste loper over de startlijn gaat start de tijd, wanneer het gehele parcours is afgelegd en de laatste loper over de finishlijn gaat dan stopt de tijd. De snelste tijd wint het onderdeel. De rankingpunten tellen bij dit onderdeel dubbel (1 e plaats = 8*2 = 16) Wanneer de boomstam gedraaid wordt, voorkant wordt achterkant en wanneer er niet om de palen gegaan wordt dan is de beurt ongeldig en moet er opnieuw gestart worden.

9 12) Wood of (Wo)Manhood (boomstronk tillen) Elk teamlid gaat proberen 5 houtplakken zo snel mogelijk op een rechtopstaande ton te heffen. Nr 1 begint achter de lijn, tilt een houtplank op het vat, loopt terug achter de lijn, pakt de tweede houtplak, enz tot er 5 plakken eventueel liggen..nr 1 mag dan doorgaan vanachter de lijn elke keer starten, naar het vat toelopen, de houtplak eraf tillen en achter de lijn terug leggen (NIET GOOIEN). Net zolang tot nr 1 aftikt en nr 2 laat starten. Deze gaat dan verder waar nr 1 is gebleven. Enz enz. JE MOET DOOR WAAR HET TEAMLID VOOR JOU GESTOPT/ GEBLEVEN IS. Plak 1 = 20 kg Plak 2 = 30 kg Plak 3 = 40 kg Plak 4 = 50 kg Plak 5 = 60 kg Deze plakken gaan er in deze volgorde op, en er weer af. De scheidsrechter telt hoeveel plakken erop worden gelegd en eraf worden gehaald. Turft het aantal. Elke plak verplaatst is 1 punt. Uiteindelijk scoort het team een totaal punten aan verplaatste plakken. Dit totaal geeft daarna de ranking weer. Deze ranking geeft weer extra punten. Totaal puntentelling onderdeel = aantal plakken + rankingscore. Tijd: Maximale tijd is 15 minuten voor dit gehele onderdeel. De plakken niet worden neergelegd, maar gegooid Wanneer het teamlid niet over de lijn is geweest bij elke beurt De plak moet blijven liggen, wanneer deze eraf valt, moet die erop gelegd worden. De deelnemers mogen handschoenen aan. Puntentelling: Bij het toekennen van de punten wordt eerst rekening gehouden met het aantal plakken. Hoe meer plakken, hoe hoger in het klassement. Daarna wordt de tijd in rekening gebracht. De winnaar van dit onderdeel is degene die de meeste plakken kan heffen in een zo kort mogelijke tijd. Het totaalpunten van het team is = Aantal verplaatste plakken + rankingscore

10 Algemeen reglement Husk Events Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: een door Husk Events in enig jaar te organiseren evenement. De Organisator : Husk Events. Deelnemende Groep: een bedrijf, vereniging, groep bestaande uit natuurlijke personen of instelling dat of die op een door de Organisator toegelaten wijze collectief minimaal 4 Deelnemers heeft ingeschreven voor deelname aan het Evenement. c. Deelnemer: een natuurlijke persoon die door een Deelnemende Groep op een door de Organisator toegelaten wijze is ingeschreven voor deelname aan een Evenement als lid van een Team. e. Overeenkomst: de overeenkomst tussen een Deelnemende Groep en de Organisator, strekkend tot deelname van Deelnemers aan het Evenement. f. Organisator: de rechtspersoon (in deze Husk Events) waarmee een Deelnemende Groep een Overeenkomst is aangegaan Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst. Artikel 2: Deelnemende Groepen 2.1. Deelnemende Groepen kunnen zijn Bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, enz De Organisator kan besluiten om in individuele gevallen bedrijven of instellingen, die niet aan voornoemde eisen en overige zwaarwegende eisen (waaronder betalingsachterstanden) voldoen, te weigeren tot deelname toe te laten. Artikel 3: Deelnemers 3.1. Een Deelnemer mag aan een Evenement slechts deelnemen indien hij door een Deelnemende Groep voor deelname is aangemeld. Indien het inschrijfgeld uiterlijk twee weken voor datum van het Evenement volledig is voldaan en indien de Deelnemende Groep akkoord is gegaan met de algemene voorwaarden. 3.2 Inschrijving van een team is bindend. Het team is verantwoordelijk om zelf een vervanger te regelen, mocht er onverlet iets gebeuren en/ of in overleg met de organisator De Organisator kan op grond van overmacht op laat tijdstip besluiten het Evenement geen doorgang te laten vinden. Bij afgelasting door overmacht zal geen nieuwe datum worden vastgesteld; de eerstvolgende editie vindt dan een jaar later plaats. In dit geval zal geen restitutie van inschrijfgelden aan de Deelnemende Groep plaatsvinden De Organisator is niet aansprakelijk voor door de Deelnemende Groep en Deelnemer gemaakte kosten wanneer het Evenement ten gevolge van overmacht afgelast moet worden.

11 Artikel 4: Aansprakelijkheid 4.1. Deelname geschiedt voor eigen risico. De Organisator is niet aansprakelijk voor enige schade, hoe ook genaamd, die de Deelnemer van de Deelnemende Groep mocht lijden als gevolg van de deelname, tenzij deze schade het directe gevolg is van aan de Organisator toe te rekenen opzet of grove schuld. Deze uitsluiting van aansprakelijkheid geldt ook voor ernstige schadesoorten zoals alle mogelijke schadesoorten ten gevolge van letsel of overlijden Indien ondanks het bepaalde in het eerste lid van dit artikel aansprakelijkheid van de Organisator voor schade van de Deelnemer van de Deelnemende Groep aangenomen moet worden, blijft de verplichting van de Organisator tot vergoeding van die schade beperkt tot ten hoogste het bedrag dat de verzekeraar van de Organisator ter zake van die schade uitkeert De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van schade die hij of een nabestaande mocht lijden ten gevolge van zijn overlijden, letsel of ziekte, veroorzaakt door zijn deelname aan het Evenement De Deelnemende Groep verklaart door de inschrijving dat elke Deelnemer zich bekend heeft verklaard met het feit dat deelname een goede gezondheid in zowel psychische als fysieke zin vereist, en heeft verklaard dat hij aan deze eis voldoet en dat hij zich door training en anderszins voldoende heeft voorbereid op het Evenement. De Deelnemende Groep verklaart door de inschrijving dat hij elke Deelnemer uitdrukkelijk en dringend heeft geadviseerd zich in verband met de deelname sportmedisch te laten keuren De Deelnemende Groep vrijwaart de Organisator voor aansprakelijkheid voor schade die derden mochten lijden als gevolg van een aan een Deelnemer toe te rekenen handelen of nalaten met betrekking tot het Evenement. De Deelnemer dient afdoende verzekerd te zijn tegen het risico van aansprakelijkheid voor bedoelde schade De Deelnemende Groep vrijwaart de Organisator voor aansprakelijkheid voor schade die de Deelnemer mocht lijden als gevolg van zijn deelname aan het Evenement, tenzij deze schade het directe gevolg is van aan de Organisator toe te rekenen opzet of grove schuld. Artikel 5: Portretrecht Deelnemer verleent bij voorbaat toestemming aan de Organisator voor openbaarmaking van tijdens of rond het Evenement gemaakte foto s en beeldmateriaal en dergelijke, waarop de Deelnemer/Deelnemende Groep zichtbaar is. Artikel 6: Persoonsgegevens De door de Deelnemend Bedrijf of een Deelnemer verstrekte persoonsgegevens worden door de Organisator opgenomen in een bestand. Door deelname aan een Evenement verleent een Deelnemende Groep of Deelnemer toestemming aan de Organisator tot gebruik van de persoonsgegevens voor het verzenden van informatie aan de Deelnemende Groep of de Deelnemer en (mits hiervoor op het inschrijfformulier door het

12 Deelnemend Bedrijf toestemming is gegeven) voor het verstrekken van de persoonsgegevens aan derden ten behoeve van het verzenden van informatie aan de Deelnemende Groep. Artikel 7: Reglement Op de deelname door de Deelnemer aan het Evenement is van toepassing het algemeen reglement Hoever Highland Games. Algemeen reglement Hoever Highland Games De deelnemers zijn gehouden de reglementen van elk onderdeel na te leven; De scheidsrechters hebben het recht deelnemers uit te sluiten bij niet naleving van het reglement of bij onsportief gedrag na overleg met de wedstrijdleiding. Bij klachten van leden van een team is alleen de teamcaptain gemachtigd dit te komen melden bij de wedsstrijdleiding op het competitieterrein; Deelnemers onder invloed van alcohol en/of stimulerende middelen worden geweerd; Bij elk onderdeel is er een maximale tijd die gebruikt kan worden. Elke scheidsrechter ziet hier streng op toe. De competitie start om 12h en eindigt om 16h30 stipt. De niet afgelegde proeven brengen dan geen punten op voor het team; De organisatie is niet verantwoordelijk voor ongelukken. Elke deelnemer is zelf verantwoordelijk. EHBO is aanwezig. Deelnemers stellen de organisatie niet aansprakelijk voor geleden schade, op welke manier dan ook. Bij aanmelding gaat de deelnemer akkoord met dit algemeen reglement. Elke deelnemer is verplicht de vrijwaring- en gezondheidsverklaring te tekenen. Anders geen deelname. Deze vrijwaring wordt afgegeven door de organisatie op de dag van het evenement.

Hoever Highland Games 2016 First Edition. Organisatie

Hoever Highland Games 2016 First Edition. Organisatie Hoever Highland Games 2016 First Edition 1) Uitleg Hoever Highland Games Organisatie De Hoever Highland Games komen voort uit het Hoever Dorpsfeest. Gezien het culturele, historische en nostalgische karakter

Nadere informatie

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN ALGEMENE REGELS-WINNAARS De titel van Overall Winner wordt toegekend aan het team met de meest behaalde punten in de disciplines A-B-C-D-E-F-G (zie puntentoekenning

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 SINGELLOOP UTRECHT - INDIVIDUELE DEELNAME Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2017

ALGEMENE VOORWAARDEN 2017 ALGEMENE VOORWAARDEN 2017 NN CPC LOOP DEN HAAG BUSINESS RUN Artikel 1 Definities; toepasselijkheid 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2016

ALGEMENE VOORWAARDEN 2016 ALGEMENE VOORWAARDEN 2016 LADIESRUN EINDHOVEN BUSINESS RUNS Artikel 1 Definities; toepasselijkheid 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Organisator: Golazo Sports SX (KvK 61063835).

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave

ALGEMENE VOORWAARDEN. Inhoudsopgave ALGEMENE VOORWAARDEN Inhoudsopgave ARTIKEL 1: DEFINITIES... 2 ARTIKEL 2: DEELNAME... 2 ARTIKEL 3: AANSPRAKELIJKHEID... 3 ARTIKEL 4: PERSOONSGEGEVENS... 4 ARTIKEL 5: PORTRETRECHT... 4 ARTIKEL 6: EIGENDOMSRECHTEN...

Nadere informatie

Voorwaarden & Reglement

Voorwaarden & Reglement Voorwaarden & Reglement Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de in enig jaar te houden hardloopwedstrijd Decathlon Duorun. b. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Organisator: Custom Made Sport (KvK 50340352). Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt van het door de organisator

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EN WEDSTRIJDREGLEMENT

ALGEMENE VOORWAARDEN EN WEDSTRIJDREGLEMENT ALGEMENE VOORWAARDEN EN WEDSTRIJDREGLEMENT A. Algemene voorwaarden Studentenmarathon Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de hardloopwedstrijd Studentenmarathon

Nadere informatie

2.3 Restitutie van inschrijfgelden is niet mogelijk, ook niet bij verhindering aan het Evenement.

2.3 Restitutie van inschrijfgelden is niet mogelijk, ook niet bij verhindering aan het Evenement. Algemene voorwaarden geldig voor evenementen in 2017 Deelname: Artikel 1 : Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: a) Evenement: het door Husk Events in enig jaar te organiseren

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink

Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink Algemene voorwaarden geldig voor evenementen Pinkdrink Deelname: Artikel 1 : Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Evenement: het door Pink drink in enig jaar te organiseren

Nadere informatie

De onderdelen van de Highland Games:

De onderdelen van de Highland Games: De onderdelen van de Highland Games: Cannonball T+I Bij dit spel is het de bedoeling dat je een zware kanonskogel over een afstand van je af werpt. Daarbij mag je geholpen worden door de rest van je team.

Nadere informatie

1. Evenement: het door IJsclub Het Zwartewater te Hasselt in enig jaar te organiseren hardloopevenement: Koningsloop Hasselt

1. Evenement: het door IJsclub Het Zwartewater te Hasselt in enig jaar te organiseren hardloopevenement: Koningsloop Hasselt Algemene voorwaarden en reglement Algemene voorwaarden en reglement Koningsloop Hasselt 2019 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 2. Reglement individuele deelnemers 2019 1. Algemene voorwaarden

Nadere informatie

1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst.

1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1.2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke Overeenkomst. ALGEMENE VOORWAARDEN MIDWINTER MARATHON 2019 Artikel 1 Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: de hardloopwedstrijd Midwinter Marathon b. Organisator: de Stichting

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS

ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS ALGEMENE VOORWAARDEN 2018 BRABANTS TROTS U schrijft zich in voor deelname aan een event van Golazo Cycling NL BV, gevestigd te Oppert 21A, 3011 HT Rotterdam, 24314794, NL 809697178B01. (hierna Golazo Cycling)

Nadere informatie

de overeenkomst tussen een Deelnemer en/of Deelnemend Bedrijf en de Organisator, strekkend tot deelname van Deelnemers aan een Evenement.

de overeenkomst tussen een Deelnemer en/of Deelnemend Bedrijf en de Organisator, strekkend tot deelname van Deelnemers aan een Evenement. Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: PSV Foundation Fun Run b. Organisator: PSV Foundation c. Deelnemer: Natuurlijk persoon, niet handelend als ondernemer,

Nadere informatie

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname

Artikel 1 Definities. Artikel 2 Deelname Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Organisator: Custom Made Sport (KvK 50340352). Evenement: een hardloopwedstrijd die onderdeel uitmaakt van het door de organisator

Nadere informatie

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 No pain no gain! Galaxy highlanders & Galaxy ladies 1 Inhoud Algemeen... 3 Proeven... 4 TUG OF WAR... 5 CABER TOSS... 6 PUTTING THE STONE... 7 WEIGHT FOR HEIGHT...

Nadere informatie

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement Fireland-games Vroeger en nu Algemeen - Elke ploeg bestaat maximaal uit 6 personen. - Elke proef moet door 3 verschillende personen gedaan worden. - Gemengde ploegen zijn toegestaan. (Brandweer en Niet-brandweer,

Nadere informatie

Inschrijven Inschrijven is mogelijk t/m 31 augustus 2015. Desgewenst kan uw teamnaam op het startnummer komen te staan.

Inschrijven Inschrijven is mogelijk t/m 31 augustus 2015. Desgewenst kan uw teamnaam op het startnummer komen te staan. Estafettemarathons, algemene voorwaarden, versie maart 2015 In 2008 werd op Papendal voor het eerst in Nederland een estafettemarathon voor zorgpersoneel georganiseerd voor minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers;

Nadere informatie

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement;

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement; Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden, wandeltochten, Running Academy en andere onderdelen welke deel uitmaken

Nadere informatie

Reglement Highland Games McGuns Clan Buurtschap Calfven. 5 juli Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7

Reglement Highland Games McGuns Clan Buurtschap Calfven. 5 juli Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7 Reglement Highland Games 2015 McGuns Clan Buurtschap Calfven 5 juli 2015 Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7 Algemeen 3 Tug-o-war (Touwtrekken) 3 Putting the Stone (Rotswerpen) 4 Weight

Nadere informatie

De Consument: Een wederpartij die een natuurlijke persoon is en niet handelt in de uitoefening van een bedrijf of beroep.

De Consument: Een wederpartij die een natuurlijke persoon is en niet handelt in de uitoefening van een bedrijf of beroep. Algemene Voorwaarden voor levering aan consumenten Van: DutchMudMen.com - Tutum B.V. Gevestigd en kantoorhoudende aan de Asterweg 19 D12 1301, 1031 HL te Amsterdam. Telefoonnummer 020 820 11 41. KvK nummer:

Nadere informatie

Reglement - Atletiek Vijfkamp

Reglement - Atletiek Vijfkamp Reglement - Atletiek Vijfkamp 2018-2019 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in drie categorieën: o klas 1-2 o klas 3-4 o schoolteam Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en een meisjescategorie.

Nadere informatie

ARTIKEL 1: DEFINITIES In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder:

ARTIKEL 1: DEFINITIES In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: ARTIKEL 1: DEFINITIES 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Evenement: het door de organisatie (ICTWaarborg) in enig jaar te organiseren evenement: ICTRally; 2. Deelnemer: de natuurlijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en reglement TCS Amsterdam Marathon

Algemene voorwaarden en reglement TCS Amsterdam Marathon Algemene voorwaarden en reglement TCS Amsterdam Marathon 1.Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2017 Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: het

Nadere informatie

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES.

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. Een Clan bestaat uit 6 leden en een coach die enkel bij het touwtrekken mag invallen Afgebakende terreinen mogen alleen betreden worden met deelnemers die een bandje aan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje

Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje Algemene voorwaarden - Rundje um ut Hundje Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden en gerelateerde activiteiten zoals bijvoorbeeld

Nadere informatie

Reglement: Atletiek Vijfkamp

Reglement: Atletiek Vijfkamp Reglement: Atletiek Vijfkamp Categorieën: Er wordt gewerkt in drie categorieën: - klas 1-2 - klas 3-4 - schoolteam Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en een meisjescategorie. Onderdelen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting One Fine Day

Algemene voorwaarden Stichting One Fine Day Artikel 1: Definities a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, rechtsbetrekkingen en overeenkomsten waarbij Stichting One Fine Day diensten van welke aard ook aan een derde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities. Artikel 2: Identiteit van het bestuur. Artikel 3: Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities. Artikel 2: Identiteit van het bestuur. Artikel 3: Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden Artikel 1: Definities - 1.1 In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Speelweek of Speelweek Nieuwerbrug: De Speelweek is een jeugdvakantiespelen die ieder jaar in de laatste

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en reglement Runner s World Zandvoort Circuit Run Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019

Algemene voorwaarden en reglement Runner s World Zandvoort Circuit Run Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 Algemene voorwaarden en reglement Runner s World Zandvoort Circuit Run 2019 Inleiding 1.Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 2.Reglement individuele deelnemers 2019 3. Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Bijlage Algemene voorwaarden Ride & Run/ Ride & Bike RV & PC Hynstewille

Bijlage Algemene voorwaarden Ride & Run/ Ride & Bike RV & PC Hynstewille Organisatie RV & PC Hynstewille Appelscha Contactpersonen: Nienke Elsenaar: 06-44010509 Sanne van Doesburg: 06-83553788 Bijlage Algemene voorwaarden Ride & Run/ Ride & Bike 2019 RV & PC Hynstewille Artikel

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 600m sprint-tijdrit BinckBank Tour

Wedstrijdreglement 600m sprint-tijdrit BinckBank Tour Wedstrijdreglement 600m sprint-tijdrit BinckBank Tour 1. Afstand De afstand die moet worden afgelegd per leeftijdscategorie is voor iedereen 600m. 2. Indeling in categorieën De deelnemers aan de sprint-tijdrit

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ride & Run 2015

Algemene voorwaarden Ride & Run 2015 Algemene voorwaarden Ride & Run 2015 Organisatie: KNHS Postbus 3040 3850 CA Ermelo Eisma Horsesmedia Postbus 340 8901 BC Leeuwarden Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement;

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement; Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: hardloopwedstrijden, wandeltochten, Running Academy en andere onderdelen welke deel uitmaken

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel

Algemene Voorwaarden Stichting Vakantiespel 1. Algemeen Organisator stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren in de laatste week van de basisschool zomervakantie van een Vakantiespel voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 van de basisschool

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ride, Run & Bike 2017

Algemene voorwaarden Ride, Run & Bike 2017 Algemene voorwaarden Ride, Run & Bike 2017 Organisatie: Stal Bosgoed Lange dreef 17 4124 AJ Hagestein Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a Evenement: Het door de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The

Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The Obstacle Challenge Urk, onderdeel van Stichting Urker

Nadere informatie

Uitleg Spellen Highland Games 2013

Uitleg Spellen Highland Games 2013 Uitleg Spellen Highland Games 13 A. TUG OF WAR: touwtrekken Op commando (1--3) van de jury trekt het hele team de ketting omhoog. Stoppen met trekken is einde poging. -bij full-pull wordt de benodigde

Nadere informatie

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement;

c. Overeenkomst: de overeenkomst strekkend tot deelname van de deelnemer aan het Evenement; Algemene voorwaarden Artikel 1: Definities 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Evenement: alle onderdelen waaronder maar niet uitsluitend hardloopwedstrijden, wandeltochten, Kwaakerrun,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden, wedstrijdreglement, voor- en nazorg Fisherman s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges. Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden, wedstrijdreglement, voor- en nazorg Fisherman s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges. Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1 definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: 1. Evenement: de in enig jaar en plaats te houden wedstrijden onder de noemer van de Fisherman's Friend Strongmanrun

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ride & Run 2016

Algemene voorwaarden Ride & Run 2016 Algemene voorwaarden Ride & Run 2016 Organisatie: KNHS Postbus 3040 3850 CA Ermelo Eisma Horsesmedia Postbus 340 8901 BC Leeuwarden Artikel 1: Definities 1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ride & Run 2017

Algemene voorwaarden Ride & Run 2017 Algemene voorwaarden Ride & Run 2017 Organisatie: Ride & Run is een initiatief van KNHS en Eisma Horsesmedia/Bit magazine; beide organisaties participeren op basis van gelijkwaardigheid in dit evenement.

Nadere informatie

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING ESTAFETTE (1) In twee gelijke teams lopen de leerlingen één voor één om een pilon en weer terug. Halverwege dienen zij door de hoepel te gaan. Bij terugkomst dient het stokje aan de volgende loper gegeven

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en reglement Damloop by night Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individueel Reglement individuele deelnemers 2019

Algemene voorwaarden en reglement Damloop by night Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individueel Reglement individuele deelnemers 2019 Algemene voorwaarden en reglement Damloop by night 2019 Inleiding 1. Algemene voorwaarden individueel 2019 2. Reglement individuele deelnemers 2019 3. Algemene voorwaarden Businessloop 2019 4. Reglement

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en reglement NN Egmond Halve Marathon Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019

Algemene voorwaarden en reglement NN Egmond Halve Marathon Inleiding. 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 Algemene voorwaarden en reglement NN Egmond Halve Marathon 2019 Inleiding 1. Algemene voorwaarden individuele deelnemers 2019 2. Reglement individuele deelnemers 2019 3. Algemene voorwaarden Businessloop

Nadere informatie

Algemene voorwaarden HorsEscape 2018

Algemene voorwaarden HorsEscape 2018 Algemene voorwaarden HorsEscape 2018 Organisatie: HorsEscape is een initiatief van Horse & Dog of course en Eisma Horsesmedia/Bit magazine; beide organisaties participeren op basis van gelijkwaardigheid

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The

Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The Algemene Voorwaarden The Obstacle Challenge Urk Algemene voorwaarden van dienstverlening en uitvoering van werkzaamheden door de organisatie van The Obstacle Challenge Urk, onderdeel van Stichting Urker

Nadere informatie

ONLINE SERVICEVOORWAARDEN TIBBAA.COM

ONLINE SERVICEVOORWAARDEN TIBBAA.COM ONLINE SERVICEVOORWAARDEN TIBBAA.COM Uw gebruik van de tibbaa.com-website en de tibbaa.com online ticket verkoopdienst (de Service ) valt onder deze Servicevoorwaarden. Deze Servicevoorwaarden vormen een

Nadere informatie

Trial reglement Land Rover Club Holland (2015)

Trial reglement Land Rover Club Holland (2015) Trial reglement Land Rover Club Holland (2015) De organisatie behoudt zich het recht voor om gaandeweg de Trial competitie het reglement aan te passen indien dit wenselijk blijkt. Trial reglement Land

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale.

De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale. REGLEMENT ATLETIEK De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale. TEAMS Per regionale kwalificatiewedstrijd nemen 6 teams per middelbaar jaar

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019

ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019 ALGEMENE VOORWAARDEN ZAANSE ZWEM CHALLENGE 2019 1. De Zaanse Zwem Challenge 2019, hierna: ZZC en/of het evenement, is een initiatief van de Stichting Evenementen Junior Kamer Zaanstreek, hierna: De Stichting,

Nadere informatie

Deelnemers Reglement Versie 1.0

Deelnemers Reglement Versie 1.0 Deelnemers Reglement 2017-2018 Versie 1.0 1.1 Reglement Alle deelnemers, (evenals de besturen en trainers van trainingsgroepen en besturen wedstrijdorganisaties) dienen op de hoogte te zijn van dit voor

Nadere informatie

Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux )

Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux ) Voorwaarden voor lidmaatschap voor individuele leden van de Obstacle Course Racing Association Benelux ( OCRA Benelux ) Deze voorwaarden zijn van toepassing voor iedereen die lid wil worden van de OCRA

Nadere informatie

Deelnemersreglement seizoen 2018/2019

Deelnemersreglement seizoen 2018/2019 Deelnemersreglement seizoen 2018/2019 1.1 Reglement Alle deelnemers, (evenals de besturen en trainers van trainingsgroepen en besturen van wedstrijdorganisaties) dienen op de hoogte te zijn van dit voor

Nadere informatie

POULEINDELING GROEP 5 & 6

POULEINDELING GROEP 5 & 6 2017 POULEINDELING GROEP 5 & 6 POULEINDELING GROEP 7 & 8 PLATTEGROND VERZAMELPUNTEN SCHOLEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE ROZE WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE GROEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE BLAUW

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

REGLEMENT MEERHOVEN24

REGLEMENT MEERHOVEN24 REGLEMENT MEERHOVEN24 1. HET GOEDE DOEL Make- A- Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte. Door deelname aan

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Dit reglement is vastgesteld op de bondsraad 2009 en treedt in werking vanaf 1 september 2009. Hiermee vervallen alle vorige uitgaven. INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2019-2020 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 o schoolteam Er wordt gemengd(!) gespeeld. De teams spelen vijf tegen vijf waarbij er steeds

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU - zie spelformulieren. Tijd van voorbereiding: - ca 1 uur. Speeltijd: - ca 2-2 ½ uur. VOETBALCIRCUIT Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een

Nadere informatie

Handleiding Kallidrom spel

Handleiding Kallidrom spel Handleiding Kallidrom spel Montage Onderdelen: 1 bodem (A) 1 voorzijde (B) 2 zijdelen (C) 14 elastieken bandjes 2 hoeken 4 schroeven 1 groot elastiek Steek de uitsteeksels van de bodem in de uitsparingen

Nadere informatie

REGLEMENT MEERHOVEN24

REGLEMENT MEERHOVEN24 REGLEMENT MEERHOVEN24 1. HET GOEDE DOEL Make- A- Wish Nederland. Deze stichting vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstig levensbedreigende ziekte. Door deelname aan

Nadere informatie

ROUTE- EN POST BESCHRIJVING

ROUTE- EN POST BESCHRIJVING ROUTE- EN POST BESCHRIJVING ROUTEBESCHRIJVING SURVIVALRUN 2009 Per post een beschrijving. Per pagina staat de naam van de post, De bedoeling van de post Verdere richting van de route Evt een plaatje van

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2012.01 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2012. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 (geen leerlingen uit klas 4 of hoger) o schoolteam (alle leerlingen) Er wordt gemengd(!) gespeeld.

Nadere informatie

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail:

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail: Kubb-tornooi Geluwe Datum: 10 mei 2014 Tijd: 9u00 tot 17u00 Waar: Sint-Jorisschool geluwe Mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 1. Inschrijvingen: Via mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 10 euro

Nadere informatie

Begeleiders reglement Duchenne Heroes 2017

Begeleiders reglement Duchenne Heroes 2017 Begeleiders reglement Duchenne Heroes 2017 Definities 1. Organisatie: Het evenement wordt georganiseerd door Emolife Events & Consultancy BV, in opdracht van Stichting The Event Foundation en ten behoeve

Nadere informatie

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 : Algemeenheden 2 Hoofdstuk 2 : De proeven 3 Unihockey omloop 3 De medicinebalworp (2 kg) 4 Staande

Nadere informatie

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school MOEV TROPHY Met deze bundel willen we jullie laten kennismaken met teambuilding opdrachten. Deze bundel is opgedeeld in 3 onderdelen. 1. opdrachten met materiaal voorhanden in de sportzaal en op school.

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2014.02 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2014. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg DEEL I ALGEMEEN 1. Begrippen 1.1. Opleiding Natuurlijke Kraamzorg is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

Bij het samenstellen van de teams zijn er volgens het officiële reglement maar drie mogelijkheden:

Bij het samenstellen van de teams zijn er volgens het officiële reglement maar drie mogelijkheden: Kennismaken met Jeu de Boules in vier lessen. Een begeleidend informatieboekje BoulLes is een product van de NJBB Dit boekje is een uitgave van de NJBB Voor meer info www.njbb.nl of www.petanquekalender.nl

Nadere informatie

Algemene voorwaarden The Breakfast Club

Algemene voorwaarden The Breakfast Club Algemene voorwaarden The Breakfast Club Artikel 1: Definities The Breakfast Club (een handelsnaam van Regeltante 2.0 en hierna te noemen: TBC): eenmanszaak, gevestigd te (7943 RW) Meppel aan de Keizersmantel

Nadere informatie

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD 2018 INHOUD 1. inleiding... 4 2. Broekhangen... 4 2.1. Doel van het spel... 4 2.2. Spelverloop... 4 2.3. Puntenverdeling... 5 2.4. Materiaal... 5 2.5. Proefopstelling...

Nadere informatie

KANTOOR: Hoedemakersstraat KK Zwijndrecht TELEFOON

KANTOOR: Hoedemakersstraat KK Zwijndrecht TELEFOON KANTOOR: Hoedemakersstraat 6 3334 KK Zwijndrecht TELEFOON 0639545644 EMAIL info@crossfitzwijndrecht.com WEB www.nil-volentibus-arduum.nl www.crossfitzwijndrecht.com KAMER VAN KOOPHANDEL 60318260 BTW NUMMER

Nadere informatie

38 e Spel Met Grenzen

38 e Spel Met Grenzen Melhoekfeesten 2016 Zondag 28 Augustus 2016 Melhoek, augustus 2016 38 e Spel Met Grenzen De spelen gaan door op de terreinen van de firma Stalibo, de ploegen worden verzocht om 14u00 aanwezig te zijn (weging

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Algemene informatie voor alle lussen en proeven Op de Markt begint en eindigt elke loop- en fietslus.zowel heen als terug wordt gebruik gemaakt van de centrale

Nadere informatie

Reglement Café Geert Cup

Reglement Café Geert Cup Reglement Café Geert Cup Inhoudsopgave Wedstrijdbanen... 2 Afspraken mbt inschrijving en afmeldingen... 3 Competitiewedstrijden... 4 Competitie verloop... 5 Scheidsrechters... 7 Competitiewedstrijd...

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND

HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND HANDBOEK MEERKAMPEN Deel 1 HB-besluit NEDERLANDSE TAFELTENNISBOND Uitgave december 2000 Ten geleide. Deze druk van het Handboek Meerkampen is een herziene uitgave van het in april 1978 uitgekomen eerste

Nadere informatie

Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG

Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG Aantal spelers 6 teamleden waarvan minstens 2 vrouwen en minstens 2 mannen Doel van het spel Elk team smokkelt zakken naar de overkant via een kantelmuur die overslaat.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT 2 HOOFDSTUK 2: AFLOSSINGSPROEVEN 2 HOOFDSTUK 3: BEHENDIGHEIDSPROEVEN 5 HOOFDSTUK 4: IN PLOEGEN 7-1 - Special Olympics Belgium september 2011 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

FHN Reglement. Hoopers. Versie: 2018

FHN Reglement. Hoopers. Versie: 2018 FHN Reglement Hoopers Versie: 2018 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. FHN-competitie... 4 2. De Klasse indeling... 4 2.1. Debutanten klasse... 4 2.2. A klasse... 4 2.3. B klasse... 5 2.4. C Klasse... 5 2.5.

Nadere informatie

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten.

Bij categorieën van 8 of minder renners is de uitslag na drie manches bepalend voor de toekenning van de topcompetitiepunten. TOPCOMPETITIE FIETSCROSS (BMX) Reglement Redline Top Competitie 2012 Algemeen De reglementen van de KNWU en daarbij in het bijzonder Titel VI, Wedstrijd Reglement Fietscross (WRF) 2012, is van toepassing

Nadere informatie

Rolstoelkarakteristieken

Rolstoelkarakteristieken Rolstoelkarakteristieken Merk rolstoel Type / nummer ADL rolstoel of sportrolstoel Datum levering Merk banden Bandenspanning Gewicht Rolstoel in kg Datum laatste keer aangepast Wat is er toen aangepast

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor (Gedeelde) In Company cursussen De onderneming A.G. Wennekes handelend onder de naam Kennis Up To Date, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer

Nadere informatie

Hoogspringen. Rol van de begeleider

Hoogspringen. Rol van de begeleider Hoogspringen De leerling mag zelf de techniek kiezen waarmee hij/zij over het lint gaat. De leerling mag zelf kiezen vanaf welke kant hij/zij aanloopt. De aanloop start bij de pion. Wanneer het lint wordt

Nadere informatie

Diverse regels om darts te spleen Basisregels

Diverse regels om darts te spleen Basisregels Diverse regels om darts te spleen Basisregels In principe zijn dart wedstrijden gespeeld tussen twee spelers of twee teams. De teams kunnenworden samengesteld uit twee of meer mensen elk. Negen worpen

Nadere informatie

TEAM KWF hoort bij de Stichting Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding, verder KWF te noemen.

TEAM KWF hoort bij de Stichting Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding, verder KWF te noemen. Algemene voorwaarden TEAM KWF 2016 Voorwaarden en richtlijnen acties ten bate van KWF Kankerbestrijding. TEAM KWF hoort bij de Stichting Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Opdrachtnemer Opdrachtgever Partijen Overeenkomst: Diensten: Kind: Schriftelijk

Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities Opdrachtnemer Opdrachtgever Partijen Overeenkomst: Diensten: Kind: Schriftelijk Algemene Voorwaarden Artikel 1. Definities In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: Praktijk KIDS & COaching, gevestigd te Beuningen (Gld), ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie