Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG"

Transcriptie

1 Spel 1 : SMOKKELEN IN OVER-SLAG Aantal spelers 6 teamleden waarvan minstens 2 vrouwen en minstens 2 mannen Doel van het spel Elk team smokkelt zakken naar de overkant via een kantelmuur die overslaat. Men probeert een gewicht van 60 kg zo dicht mogelijk te benaderen.

2 Speluitleg Verloop van het spel De 6 teamleden staan achter een lijn bij de weegschaal, in twee groepjes van drie. Het eerste groepje vertrekt naar de kantelmuur en na de overslag bereiken zij de overkant, waar zakken van verschillend gewicht en volume klaar liggen. Elk teamlid draagt minstens één zak, meer mag ook. Zij keren alle drie met de zakken terug via de overslaande kantelmuur naar de weegschaal. Wanneer de zakken van het eerste groepje op de weegschaal liggen, vertrekt het tweede groepje. Voor hen geldt eveneens dat zij via de kantelmuur gaan en elk minstens één zak meebrengen. Wanneer de zakken op de weegschaal liggen, heeft het team de keuze: stoppen of het eerste groepje van drie opnieuw laten vertrekken. Voor hen geldt dan opnieuw dat zij via de kantelmuur gaan en elk minstens één zak meebrengen. Wanneer de zakken op de weegschaal liggen, kan het team opnieuw kiezen, enz. Einde van het spel Na 12 minuten stopt het spel. Een team kan ook beslissen om eerder te stoppen. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. In de eerste plaats telt het verschil van het overgebrachte gewicht t.o.v. de gewenste 60 kg. Het team dat dit gewicht het dichtste benadert, staat op de eerste plaats. 2. Bij ex aequo zal de tijd in rekening worden gebracht.

3 Spel 2 : HET LEVEND WEEFGETOUW Aantal spelers 6 teamleden waarvan één jongere en minstens één 60-plusser Doel van het spel De schietspoel uit een set geweven touwen halen.

4 Speluitleg Verloop van het spel De spelers krijgen elk één touw rond de rechterpols (hand door de lus, het touw vastgrijpen). Deze touwen zijn aan het andere uiteinde vastgemaakt in de hoogte aan een paal. De spelers gaan klaarstaan op een merkteken van dezelfde kleur als hun touw. Na het startsignaal moeten ze onder, boven, achter en voor elkaar bewegen om het weefsel te ontwarren. De touwen worden niet losgelaten tot de schietspoel beneden is. Einde van het spel De tijd wordt gestopt als de touwen mooi los van elkaar zijn waardoor de schietspoel van de touwen kan gehaald worden en in de voorziene emmer gedeponeerd wordt. Deze staat onderaan de paal. Of na 12 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. In de eerste plaats telt de tijd. Het team dat deze proef het snelst op de correctie manier heeft uitgevoerd, staat op de eerste plaats. 2. Als de knoop niet ontward is binnen de maximum tijd, wordt het aantal loshangende touwen geteld.

5 Spel 3 : DE MELKERIJ Aantal spelers 6 teamleden waarvan minstens 2 mannen en minstens 2 vrouwen Kids Cup: 6 teamleden Doel van het spel Ontwijk de ronddraaiende balken en blijf zolang mogelijk overeind.

6 Speluitleg Verloop van het spel Zes teamleden nemen plaats op de voorziene plaatsen. Wanneer de draaiende balk passeert, springt de respectievelijke speler omhoog en laat de balk onder zich draaien. Hij of zij moet terug op de steun landen. Wanneer een speler van zijn steun valt of stapt, waardoor één lichaamsdeel het luchtkussen raakt, verlaat hij de attractie. Deze proef wordt door ieder team twee keer na elkaar gespeeld met dezelfde teamleden. Einde van het spel De tijd stopt als de laatste speler van zijn steun is gevallen of na 5 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. De val tijden van alle spelers worden bijgehouden. Deze 12 tijden worden na het beëindigen van de proef bij elkaar geteld. Het team die de hoogste totaaltijd heeft, staat op de eerste plaats. 2. Een speler die na 5 minuten nog op de steun staat, krijgt een tijd van 5 minuten toegewezen. 3. Wanneer twee teams eenzelfde eindtijd hebben, wordt de rangschikking bepaald op basis van: het aantal spelers dat (over de 2 speelrondes samen) 5 minuten volhield zonder fout. Indien dit er geen enkele is, is de tijd van de speler die het langst op de steun gestaan heeft, bepalend.

7 Spel 4 : DE VIERSCHAAR Aantal spelers 5 teamleden waarvan minstens 1 teamlid schoenmaat 42 of 43 of 44 heeft. Doel van het spel Voor deze proef legt de geblinddoekte beschuldigde aan vier gespannen touwen een elektrisch geladen parcours af.

8 Speluitleg Verloop van het spel Het spelterrein is afgezet met nadar. Binnen de nadar is een parcours uitgezet met koperdraad. Eén speler wordt geblinddoekt, krijgt oorbeschermers over de oren, heeft aluminiumfolie rond de benen en krijgt een riem rond de buik gebonden. Aan deze riem zijn 4 touwen gebonden waarmee 4 teamgenoten de geblinddoekte speler over het parcours tussen de koperdraad kunnen gidsen. Zij bevinden zich buiten de nadars. Telkens wanneer de aluminiumfolie de koperdraad raakt, klinkt een alarmsignaal en worden 5 strafseconden toegevoegd bij de eindtijd. Einde van het spel Wanneer de geblinddoekte speler het einde van het parcours bereikt, of na 12 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Bij de teams die het parcours volledig hebben afgelegd, is in de eerste plaats het minst aantal alarmsignalen bepalend. 2. Bij ex aequo is de snelste tijd bepalend. 3. Een team dat na 12 minuten niet aan het einde van het parcours is, krijgt 1 punt.

9 Spel 5 : SAFARKEN Aantal spelers 6 (of 8?) teamleden waarvan minstens 2 mannen en minstens 2 vrouwen. Doel van het spel Het team probeert de knikker in het metershoge safarken te leggen.

10 Speluitleg Verloop van het spel Eén teamlid staat boven op de stelling. Hij/zij zal de knikker nemen en in de fles steken. Hij/zij moet met de voeten op de stellingsvloer blijven staan. Vijf (of zeven) teamleden staan in het centraal gelegen startvak. Drie (of vijf) daarvan zullen een brug naar het safarken bouwen, de 2 andere bouwen de lans om de knikker omhoog te steken. Als de lans lang genoeg is, loopt een speler met lans en knikker over de brug tot bij het metershoge safarken. De speler die boven op de stelling staat neemt de knikker van de lans en laat deze in de fles vallen. Einde van het spel Wanneer de knikker in de fles zit of na 12 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Het team met de snelste tijd krijgt de meeste punten. 2. Teams die de proef na 12 minuten niet beëindigd hebben, krijgen nadien de resterende punten toebedeeld. De lengte van hun lans, is hierbij bepalend (de langste eerst).

11 Spel 6 : DORPSKERNVERNIEUWING Aantal spelers 4 teamleden waarvan minstens één jongere en minstens één 60-plusser Doel van het spel Bouw zo snel mogelijk de meubels volgens de instructies.

12 Speluitleg Verloop van het spel Er liggen 3 zelfbouwpakketten klaar, in de verpakking, dichtgekleefd. Na het startsignaal lopen de teamleden naar de dozen en maken de meubels volgens de richtlijnen zoals die in de verpakking zitten. Wanneer het team beslist dat de meubels klaar zijn, gaan 2 teamleden elk op 1 van de meubels zitten, en plaatsen hun voeten op het derde. Van zodra de spelers klaar zitten, starten de 10 testseconden. Als er binnen die 10 seconden geen enkel meubel het begeeft, is de proef geslaagd. Einde van het spel Als 2 teamleden 10 seconden op de meubels zitten, stopt de tijd. Of na 12 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Alleen de teams waarvan het meubel klaar is en slaagden voor de draagtest, krijgen punten. 2. Het team met de snelste tijd krijgt het meeste punten.

13 Spel 7 : WACHTE(N AAN DE) BEKE Aantal spelers 8 teamleden Doel van het spel Via een waterglijbaan van 23 meter lang, moet het team zo snel mogelijk voorwerpen uit het water halen en overbrengen.

14 Speluitleg Verloop van het spel Twee teamleden staan achter de lijn vertrekkensklaar. Bij het fluitsignaal lopen zij richting de glijbaan waar ze na een flinke aanloop zover mogelijk op de buik glijden. Op het einde van de glijbaan, duiken ze het water in en zoeken elk 1 gekleurd balletje. Eens ze een balletje gevonden hebben, lopen ze terug richting de startlijn. Daar overhandigt men het balletje aan de volgende loper, die eerst het balletje in de koker legt en daarna ook via de glijbaan op zoek gaat naar 1 gekleurd balletje. Het spel gaat op deze manier door, waarbij er telkens twee teamleden onderweg zijn. Einde van het spel Het spel eindigt wanneer het team erin slaagt 6 rode, 6 blauwe, 6 gele en 6 groene ballen in de kokers te leggen of na 12 minuten. De laatste twee lopers deponeren het balletje zelf in de koker. Het tijd stopt wanneer de 24 e correcte bal in de koker gelegd wordt. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Het team met de snelste tijd, krijgt het meeste punten. 2. Teams die na de maximum tijd van 12 minuten geen 24 correcte gekleurde ballen in de kokers hebben, krijgen nadien de resterende punten toebedeeld. Indien dit meerdere teams zijn, krijgt het team met de meest (correcte gekleurde) ballen in de kokers het meeste aantal punten.

15 Spel 8 : WACHTEBEKE DIGITAAL Aantal spelers 4 teamleden waarvan minstens één 60-plusser Doel van het spel De teamleden spelen in estafettevorm zo vlug mogelijk elk een verschillend computerspel. Speluitleg Verloop van het spel In het lokaal staan 4 tafels opgesteld met daarop een PC met een verschillend computerspel.

16 1. Four in a row: dit is het gekende 4 op n rij. Het spel stopt bij 4 op een rij! Een kort spel dat gespeeld wordt tot men wint. Speler begint steeds. 2. Unblock Me: men probeert het rode blokje door het poortje naar buiten te schuiven door de andere blokken te verschuiven zodat het rode blokje vrije doorgang krijgt. Wanneer het rode blokje verdwijnt, stopt het spel : door 2 tegels in dezelfde richting te schuiven veranderen deze in een dubbele waarde van een tegel. Laagste waarde van een tegel is 2. Men probeert door steeds de waarden te verdubbelen om zo vlug mogelijk een tegel te verkrijgen van 512. Dan pas stopt het spel. 4. Flow Free: twee punten van dezelfde kleur worden met elkaar verbonden door een lijn te trekken. De verbindingslijnen mogen elkaar niet kruisen. Het spel is afgewerkt wanneer alle punten van dezelfde kleur met elkaar verbonden zijn en alle vakjes in het rooster gebruikt zijn. Einde van het spel Het spel eindigt wanneer de laatste speler klaar is of wanneer de spelduur van 12 minuten bereikt is. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Het team met de snelste tijd krijgt de meeste punten. 2. Teams die de speelduur van 12 minuten overschrijden, eindigen onderaan. De rangorde bij hen wordt bepaald door het aantal afgewerkte spelletjes.

17 Spel 9 : SPOORWEG 77A WORDT FIETSPAD Aantal spelers 6 teamleden Doel van het spel In deze proef is het de bedoeling dat het team eerst de treinbilzen van de spoorweglijn wegnemen. Eens de weg vrij is, rijdt men met een strapper het fietspad in.

18 Speluitleg Verloop van het spel Na het startsignaal ontmantelen de teamleden de spoorweg en verleggen de 12 treinbilzen naar de aangeduide merktekens. Vervolgens klimmen de 6 teamleden op de strapper en rijdt men langs het vrijgekomen parcours. Einde van het spel Wanneer de strapper en de 6 teamleden volledig over de startlijn is of na 12 minuten. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Het team met de snelste tijd krijgt de meeste punten. 2. Teams die na 12 minuten het parcours niet volledig afgewerkt hebben, krijgen nadien de resterende punten toebedeeld. Indien dit meerdere teams zijn, krijgen die evenveel punten.

19 Spel 10 : DE LETTERZETTER Aantal spelers: Het volledige team Doel van het spel De letterzetters moeten met de gekregen letters de slogan WACHTEBEKE LEEFT! WACHTEBEKE GEEFT! aan een truss ophangen.

20 Speluitleg Verloop van het spel Bij het begin van het spel staan alle deelnemers achter de startlijn opgesteld. Bij het startsignaal lopen zij naar het lettervak waar ze de bollen en haakjes ophalen. Ze brengen dit materiaal naar de opgestelde truss waaraan de slogan moet verschijnen. Aan de truss hangen de grote haken reeds op voorhand klaar zodat men onmiddellijk de eerste rij kan vormen. Om de volgende rij gemakkelijk te kunnen vormen, moet het team de truss opkrikken. Het team moet de slogan identiek namaken. Einde van het spel Het spel is ten einde wanneer de slogan correct is opgehangen en alle deelnemers terug in hun beginvak staan. Puntenverdeling De rangorde wordt als volgt opgesteld: 1. Het team met de snelste tijd krijgt de meeste punten 2. Teams die na de maximum tijd van 12 minuten de proef niet afgerond hebben, krijgen de resterende punten toebedeeld. Daarbij is het aantal correcte bollen bepalend: los van de grond hangend, op de juiste plaats en met alle verbindingen.

38 e Spel Met Grenzen

38 e Spel Met Grenzen Melhoekfeesten 2016 Zondag 28 Augustus 2016 Melhoek, augustus 2016 38 e Spel Met Grenzen De spelen gaan door op de terreinen van de firma Stalibo, de ploegen worden verzocht om 14u00 aanwezig te zijn (weging

Nadere informatie

Zondag 11/09/2016. Wachtebeekse Spelen

Zondag 11/09/2016. Wachtebeekse Spelen Zondag 11/09/2016 Wachtebeekse Spelen Versie wijkvergadering 24/02/2016 WOORD VOORAF Op vraag van het Gemeentebestuur van Wachtebeke organiseert Vzw Aktief op zondagnamiddag 11 september 2016 Wachtebeekse

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit

Vierkamp Spel GROEN The Sky is the Limit Vierkamp 2016 Spel GROEN The Sky is the Limit LEGENDE : opstelling speelveld A = startvak = kader 1m x 1m. B = 8 lege plastic drankbakken (model bier ). C = eindvak = kader 1m x 1m. D = emmer met 80

Nadere informatie

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit

Estafettespelen. Beschrijving van de activiteit Estafettespelen Auteur: Marlies Vereecke Geschikte leeftijd: Alle Duur activiteit: / Terrein: Speelveld Benodigde begeleiders: / - Zie spelen! Beschrijving van de activiteit Inhoudstafel 1. Ren-je-rot-race

Nadere informatie

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD 2018 INHOUD 1. inleiding... 4 2. Broekhangen... 4 2.1. Doel van het spel... 4 2.2. Spelverloop... 4 2.3. Puntenverdeling... 5 2.4. Materiaal... 5 2.5. Proefopstelling...

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team)

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school MOEV TROPHY Met deze bundel willen we jullie laten kennismaken met teambuilding opdrachten. Deze bundel is opgedeeld in 3 onderdelen. 1. opdrachten met materiaal voorhanden in de sportzaal en op school.

Nadere informatie

Spel zonder grenzen 2011

Spel zonder grenzen 2011 Spel zonder grenzen 2011 Algemeen reglement Ploeg: Iedere ploeg bestaat uit min. 6 en max. 8 Spelers + Coach. In iedere ploeg zitten minstens 2 vrouwen en 2 mannen aangevuld door jongeren tussen 12 en

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT 2 HOOFDSTUK 2: AFLOSSINGSPROEVEN 2 HOOFDSTUK 3: BEHENDIGHEIDSPROEVEN 5 HOOFDSTUK 4: IN PLOEGEN 7-1 - Special Olympics Belgium september 2011 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU - zie spelformulieren. Tijd van voorbereiding: - ca 1 uur. Speeltijd: - ca 2-2 ½ uur. VOETBALCIRCUIT Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach

13, 14, 15 juni. Zeskamp 2014 COACHBOEKJE. Spelregels en speluitleg voor de coach 13, 14, 15 juni Zeskamp 2014 COACHBOEKJE Spelregels en speluitleg voor de coach 1 Beste coach, Alvast hartelijk dank voor jullie deelname aan de zeskamp 2014 tijdens het Liphústerfeest. Een dorpsfeest

Nadere informatie

kan doen draaien zoals het hoort!

kan doen draaien zoals het hoort! Het rommelt in Circus Ribaldo. De dieren krijgen geen eten meer, de acrobaten vinden de trapeze niet meer veilig omdat de tent zo versleten is en de clowns krijgen niemand meer aan het lachen met hun kapotte

Nadere informatie

Spel Geel Dallenslag

Spel Geel Dallenslag Spel Geel 2017 - Dallenslag Achtergrond spel In de beginjaren van de Pinksterfeesten werd er nog geen Vierkamp georganiseerd. Het plein van Steborg lag er in die tijd ook nog niet bij zoals dat nu het

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Joy of moving Beweegparcours 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Het Joy of Moving beweegparcours is een combinatie van FUN & KNOWLEDGE en bestaat uit een combinatie van een parcours met

Nadere informatie

01. Smashen op voorwerp

01. Smashen op voorwerp opdrachtkaarten 01. Smashen op voorwerp Soort Opdracht: Mikken Regels: 1 team per tafel meerbalvorm de trainer geeft 1 bal per keer aan de speler smasht de bal bij het raken van een voorwerp 1 punt nadat

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd Vierkamp 2017 Spel GROEN GROEN schommelt door de tijd LEGENDE : opstelling speelveld A = hekwerk = kader 1m x 1m. B = paaltje met naambordje. C = zweedse bank. D = zwembad. E = 2 pvc-buizen met onderzijde

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal Teamleden: Teamleden: Spel Score Spel Score punten totaal punten totaal Hoe ver vliegt Willem Alexander? 2 tjoeks 2 ballen (met afbeelding van Willem Alexander?) tape / lint / pionnen of meetlint om de

Nadere informatie

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN

VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN PROEF 1 VOLLE DIENBLADEN OVERBRENGEN Deze proef wordt door 2 teams tegelijk gespeeld. Aan het begin staan twee personen die de bladen vullen met volle bierglazen. Een derde persoon pakt het dienblad aan

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Sport van het jaar 2014-2015

Sport van het jaar 2014-2015 Petanque Sport van het jaar 2014-2015 Materiaal Volgende zaken heb je nodig om petanque te kunnen spelen: Een plein, liefst lang en smal en plat. Een echte officiële petanque-baan maar 3m bij 12m en bestaat

Nadere informatie

WORKOUT 1 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van:

WORKOUT 1 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: WOD 1 WORKOUT 1 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: 6 squat clean thrusters (50/35) 6 box jumps 12 squat clean thrusters (50/35) 12 box jumps 18 squat clean

Nadere informatie

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : 02-10 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 minuten Inhoud 104 kaarten ; 1 handleiding. Spelbeschrijving

Nadere informatie

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN:

LES 31. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, Hardlopen, Mikken. DOELSTELLINGEN: LES 31. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Blokjesestafette: - De leerling start op tijd en rent zo snel mogelijk naar de overkant om een blokje te halen. Midgetgolf - De leerling kan de bal rollend

Nadere informatie

Tijdens de uitvoering van de testbatterij draagt de kandidaat een gewichtsvest van vijf kilogram met uniforme gewichtsverdeling.

Tijdens de uitvoering van de testbatterij draagt de kandidaat een gewichtsvest van vijf kilogram met uniforme gewichtsverdeling. Bijlage 2. De lichamelijke geschiktheid van de kandidaten wordt beoordeeld op basis van vier onderdelen: 1 Slagen voor een fysieke testbatterij; 2 Slagen voor een laddertest; 3 Slagen voor een uithoudingstest;

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING ESTAFETTE (1) In twee gelijke teams lopen de leerlingen één voor één om een pilon en weer terug. Halverwege dienen zij door de hoepel te gaan. Bij terugkomst dient het stokje aan de volgende loper gegeven

Nadere informatie

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal

werkblad Basisopstelling 2 Vak 1 Glijden en klimmen Vak 2 Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal werkblad Basisopstelling opstelling in 3 vakken klimramen aan de korte kant Vak 1 Glijden en klimmen Vak Rollen op verhoogd vlak 1 Vak 3 Doeljagerbal Materiaal 3 Groot -3 klimramen 6 banken 6 matten 1

Nadere informatie

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN:

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN: WEEK 1 SEIZOEN 2017 WOD 1 WOD 2 WOD 3 WOD 1 RX WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME MAX EFFORT AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN: 3 RONDEN 28 WALL-BALLS

Nadere informatie

De specifieke onderdelen

De specifieke onderdelen De specifieke onderdelen 1. Twee emmertjes water halen elk team bestaat uit maximaal 6 spelers, er wordt 3 x drie minuten gespeeld; twee teams strijden tegen elkaar in duo s; de leden van de duo s zitten

Nadere informatie

PARIS PARIS Abacus Spiele, 2003 SCHACHT Michaël 2-4 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten

PARIS PARIS Abacus Spiele, 2003 SCHACHT Michaël 2-4 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten Inleiding PARIS PARIS Abacus Spiele, 2003 SCHACHT Michaël 2-4 spelers vanaf 9 jaar ± 45 minuten Jaar na jaar reizen miljoenen toeristen naar de lichtstad Parijs om daar het ongelooflijk aantal attracties,

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU ZESKAMP. spel 1 TOUWTJE SPRINGEN spel 1 TOUWTJE SPRINGEN Een echte warming-up. Met je gehele groep touwtje springen. Twee personen draaien het touw, de rest springt. In de gegeven tijd zoveel mogelijk sprongen maken (met je team) onafgebroken

Nadere informatie

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018

M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 2018 M. E. J. N. B. K. E. B. S. S. Sluipwegtikkertje DAS BEURS 08 Deckers Gert: school de berk Hasselt, K.I.D.S. Hasselt (gert.deckers@deberk.be) .) Mens-erger-je-niet. a) De lln worden verdeeld in groepjes.

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 No pain no gain! Galaxy highlanders & Galaxy ladies 1 Inhoud Algemeen... 3 Proeven... 4 TUG OF WAR... 5 CABER TOSS... 6 PUTTING THE STONE... 7 WEIGHT FOR HEIGHT...

Nadere informatie

WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van:

WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: WOD 1 & WOD 2 WORKOUT 1 - time cap 6 min 2 rep-max overhead squat Na 6 min time cap 1 min rust, daarna; WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: 20 wall-balls

Nadere informatie

Materiaal: spaghetti, penne (ongekookt!) Materiaal: Tafel, halfvolle fles water

Materiaal: spaghetti, penne (ongekookt!) Materiaal: Tafel, halfvolle fles water Gebruik je mond om 6 pasta penne, aan 1 spaghetti te rijgen. Wie het eerste in de opdracht slaagt, wint het spel. Opgelet je mag je handen niet gebruiken en als de spaghetti breekt, ben je verloren. De

Nadere informatie

Hoogspringen. Rol van de begeleider

Hoogspringen. Rol van de begeleider Hoogspringen De leerling mag zelf de techniek kiezen waarmee hij/zij over het lint gaat. De leerling mag zelf kiezen vanaf welke kant hij/zij aanloopt. De aanloop start bij de pion. Wanneer het lint wordt

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

MEN TREC Hindernis beschrijvingen

MEN TREC Hindernis beschrijvingen Versie maart 2015 definitief TREC club Nederland 2015 MEN TREC Hindernis beschrijvingen Pagina Inhoudsopgave 2 Hindernisbeschrijvingen 1. Smalle doorgang 3 2. Wal 4 3. Bel 5 4. Mennen met één hand 6 5.

Nadere informatie

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten 8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 38 gele getalkaarten met de cijfers van 1-4 en 6-8 34 speciale kaarten met de getallen 0, ½, 5, 9 en de geestkaart 1 blocnote

Nadere informatie

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 1 speelbord met 2 aflegbanken en 2 scoretabellen 1 stoffen buidel 57 speelstenen 12 scorestaafjes

Nadere informatie

VOORBEREIDING VAN HET SPEL

VOORBEREIDING VAN HET SPEL DOEL VAN HET SPEL Time s Up! wordt in drie rondes gespeeld met twee of meer teams. Het doel van het spel is om de namen van persoonlijkheden te. Het team dat op het einde van het spel de meeste punten

Nadere informatie

Beste captains / coaches,

Beste captains / coaches, 42e Zeskamp Wijdewormer 2017 Beste captains / coaches, De captains / coaches mogen/ moeten, indien nodig aan de spelletjes meedoen; Het aantal deelnemers staat vrij, de minimum leeftijd is 14 jaar op de

Nadere informatie

KWALIFICATIEWEEK WORKOUTS & BEWEGINGSSTANDAARDEN WOD 1

KWALIFICATIEWEEK WORKOUTS & BEWEGINGSSTANDAARDEN WOD 1 WORKOUT 1 - TIMECAP 7 MIN Rond zo snel mogelijk af of behaal zoveel mogelijk herhalingen in 7 minuten van: 2 rondes 20 snatches (45/30kg) 50 double-unders 20 chest-to-bar pull-ups WOD 1 Mannen gebruiken

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

LES 24. GROEP: 3 t/m 8 Reis rond de wereld. Groep 3/4 - De leerlingen werken tijdens de reis met elkaar samen. Ze krijgen een groot groepsgevoel en

LES 24. GROEP: 3 t/m 8 Reis rond de wereld. Groep 3/4 - De leerlingen werken tijdens de reis met elkaar samen. Ze krijgen een groot groepsgevoel en LES 24. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Groep 5/6 Groep 7/8 LES 24. GROEP: 3 t/m 8 HET MATERIAAL: Groep 3 t/m 8 Inleiding: - Geen Basisopstelling: - 1 bank - Touwen, waarvan 2 worden gebruikt.

Nadere informatie

Ur What's your game?, 2006 Paolo MORI 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Ur What's your game?, 2006 Paolo MORI 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Ur What's your game?, 2006 Paolo MORI 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Doel van het spel Het doel van het spel bestaat er in op de bevolking van Mesopotamië succesvol naar de beschaving te loodsen.

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

METEN MET ATLETEN IN HET SPORTIMONIUM

METEN MET ATLETEN IN HET SPORTIMONIUM METEN MET ATLETEN IN HET SPORTIMONIUM Sportimonium In het Sportimonium is een sportlabo. In het sportlabo kan ik mezelf meten met atleten. Ik kan vijf eigenschappen testen aan de hand van 10 testen. Dat

Nadere informatie

Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden

Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden Verhuur Volksspelen De Ware Vrienden De volksspelen die op de Vlaamse kermis worden gebruikt zijn ook te huur voor andere activiteiten. Prijs: 10 euro per spel, 100 euro waarborg Alle spelletjes moeten

Nadere informatie

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken Lesonderdeel: Vak 1: Mikken Vak 2: Klimmen en rollen Vak 3: Touwtje/hoepel Springen Springen over zelf rondgedraaid touw Gooien, klimmen Bewegingsthema: Springen Klimmen Mikken Groep: 7 8 Lesweek 6 Les

Nadere informatie

THEMA DOELPUBLIEK DOEL INHOUDEN METHODIEKEN DUUR

THEMA DOELPUBLIEK DOEL INHOUDEN METHODIEKEN DUUR THEMA DOELPUBLIEK DOEL Pimp my bikeride De kindjes van Opkikker Enkele basiskneepjes van het fietsenmaken leren (en een hoop plezier beleven!) INHOUDEN METHODIEKEN DUUR 2u30 MATERIAAL Fietsen Sleutelhangers

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

- De leerling kan een medeleerling veilig heen en weer laten zwaaien.

- De leerling kan een medeleerling veilig heen en weer laten zwaaien. LES 40. GROEP: 3/8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Klokkenluiden: - De leerling kan een medeleerling veilig heen en weer laten zwaaien. Airhockey: - De leerling kan de bal met een blokje naar de overkant schuiven.

Nadere informatie

MaVoLyMpIcS 23 februari

MaVoLyMpIcS 23 februari MaVoLyMpIcS 23 februari 1 Schaatsen 6 tweemansbob 2 Curling 7 Sneeuwbaltrefbal 3 Boardercross 8 Teampursuit 4 Skeleton 9 Stoeltrack 5 Eenmansbob 10 Biathlon De Mavolympics Hoi, je bent vandaag deelnemer

Nadere informatie

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke Spinners Een nieuwe rage: spinners! Heb jij ze al gespot in jouw klas? Vervelend, al dat speelgoed op school, of handig! spinners in de klas, daar kun je leuke, leerzame activiteiten mee doen! Wij bedachten

Nadere informatie

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers spelen kaarten uit en bezetten op die manier

Nadere informatie

Inleiding. Meer info? Mail naar Wij helpen je graag verder!

Inleiding. Meer info? Mail naar Wij helpen je graag verder! Inleiding We willen leerlingen geen programmeertalen aanleren. Leraren zouden veel voorkennis nodig hebben om de kinderen goed te kunnen begeleiden, en daarnaast hebben die computertalen vaak een te hoog

Nadere informatie

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa TAFELTASJE Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa 0 INHOUD MAALTAFELBOEKJE... 2 SNELLE JELLE... 12 VIER OP EEN RIJ... 14 KRUISWOORDPUZZEL...

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T 09 243 11 70 info@parantee.be www.parantee.be TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE 18/2/2014 Algemeen Afmetingen torbalveld en overzicht symbolenlijst Inleiding De diploma

Nadere informatie

jaar: 1990 nummer: 06

jaar: 1990 nummer: 06 jaar: 1990 nummer: 06 In een wagentje zweeft een ballon aan een koord en hangt een metalen kogel via een touw aan het dak (zie figuur). Het wagentje versnelt in de richting en in de zin aangegeven door

Nadere informatie

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden Centraal Amerika lange tijd voor de veroveringen van een zekere Cortez. De Maya cultuur bevindt zich op een hoogtepunt. Machtige piramides zoals Tikal en Copan worden gebouwd en wij zijn erbij als bouwheer!

Nadere informatie

LES 39 GROEP: 3 t/m 8 Springen, Hardlopen, Doelspelen DOELSTELLINGEN:

LES 39 GROEP: 3 t/m 8 Springen, Hardlopen, Doelspelen DOELSTELLINGEN: LES 39 GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Handstand: - De leerling doet een rol op een verhoogd vlak waarbij de afzet op de trampoline is. Doelspelen: - De leerling speelt in een groep van maximaal

Nadere informatie

Stopcontact tikkertje

Stopcontact tikkertje Stopcontact tikkertje 5 tot 99 spelers 5 minuten : De tikkers worden uitgekozen (+/- 1 per 6). Deze tikkers hebben als doel iedereen zo snel mogelijk in een stopcontact te veranderen. Dit gebeurt door

Nadere informatie

Vierkamp 2013: Gele Energie

Vierkamp 2013: Gele Energie Vierkamp 2013: Gele Energie Benodigdheden: 8 spelers 2 kaders 1 hoepel 1 goot 1 hindernis schijven (3 gele bollen) 1 brugje over 1 brugje onder 1 dak 36 zonnecellen 36 bolle lenzen 2 korte buisjes 6 lange

Nadere informatie

Groep 3 t/m 8. Woensdag 10 september. Toolenburgse plas

Groep 3 t/m 8. Woensdag 10 september. Toolenburgse plas Groep 3 t/m 8 Woensdag 10 september Toolenburgse plas Sportdag groep 6 t/m 8, wo. 10-09-2014 Aan alle hulpouders, Leuk dat u wilt helpen op onze sportdag! Lees onderstaande informatie aandachtig door!

Nadere informatie

twe e z e s d e 12+ wat zit er in de doos spelregels 6 decks vragenkaarten* 1 uitdruk bord met A/B fiches en 30/40/50 seconden fiches

twe e z e s d e 12+ wat zit er in de doos spelregels 6 decks vragenkaarten* 1 uitdruk bord met A/B fiches en 30/40/50 seconden fiches twe e z e s d e Macht spelregels LEEFTIJD + SPELERS + SPEELDUUR 0- wat zit er in de doos decks vragenkaarten* kaarthouder zandlopers zandloperdoosje uitdruk bord met A/B fiches en 0/0/0 seconden fiches

Nadere informatie

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee De spelers nemen kaarten van de gezamenlijke voorraadstapel in het midden van de tafel. Ze trachten

Nadere informatie

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen

Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 6 - Gymlessen (middenbouw) Zomerspelen Les 1: vier zomersporten Inleiding: Warming-up Kern: Vier zomersporten Afsluiting: Olympische ringen werpen 5 minuten 30 minuten Olympische waarden: Tijdens de

Nadere informatie

SPELREGELS FRITZO BEGINNER

SPELREGELS FRITZO BEGINNER SPELREGELS Een nieuwe generatie Leer- en familie spel Vijf spelvarianten met veel afwisseling en spannende uitdagingen, om alleen of in een groep te spelen. Liefhebbers van moeilijke denkspellen kunnen

Nadere informatie

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN ALGEMENE REGELS-WINNAARS De titel van Overall Winner wordt toegekend aan het team met de meest behaalde punten in de disciplines A-B-C-D-E-F-G (zie puntentoekenning

Nadere informatie

DE JUISTE AFDELING. Doelstellingen: Verloop: Materiaal: Welk spel hoort bij welke afdeling? Duur: Contactpersoon: Contactgegevens:

DE JUISTE AFDELING. Doelstellingen: Verloop: Materiaal: Welk spel hoort bij welke afdeling? Duur: Contactpersoon: Contactgegevens: DE JUISTE AFDELING Onderwerp(en): Doelgroep: Duur: Welk spel hoort bij welke afdeling? Aspiranten Contactpersoon: Contactgegevens: Doelstellingen: Verloop: Maak een stapel met de spelen in bijlage. Om

Nadere informatie

Dschamál Zoch, 2005 Thomas LIESCHING 3-8 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Dschamál Zoch, 2005 Thomas LIESCHING 3-8 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Dschamál Zoch, 2005 Thomas LIESCHING 3-8 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inleiding Kamelen zijn het meest waardevolle bezit van een bedoeïen. Diegene die één van deze woestijnschepen kan verwerven, heeft

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest Nadat je geslaagd bent voor de competentietest en de handvaardigheidstest, kan je deelnemen aan de lichamelijke geschiktheidsproeven indien je in het bezit bent van: een medisch attest een zwembrevet van

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk:

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk: Spel Idee In deze "delicatesse" van een kaartspel, vervullen de spelers de rol van pizzabakkers. Ze ontvangen bestellingen van de ober, nemen de nodige ingrediënten van hun voorraad, en stoppen alles vervolgens

Nadere informatie

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 : Algemeenheden 2 Hoofdstuk 2 : De proeven 3 Unihockey omloop 3 De medicinebalworp (2 kg) 4 Staande

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN TOP-SAMENWERKINGSSPELEN Wanneer een pestsituatie zich voordoet gaan we uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de groep om dit probleem op te lossen. Om de kracht en verantwoordelijkheid van de groep

Nadere informatie

Verdeelspelletjes 1, 2, 3, spring

Verdeelspelletjes 1, 2, 3, spring 1 Verdeelspelletjes 1, 2, 3, spring... 1 Appelsien... 2 Dieren op de rug... 2 Genummerde kroonkurken... 2 Grassprietje trekje... 2 Het doosje... 2 Kroonkurkjes... 2 Op een rij... 2 Paard en ruiter... 3

Nadere informatie

Kangoeroewedstrijd editie Koala: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw

Kangoeroewedstrijd editie Koala: jaargang 2012, probleem 1. c Vlaamse Wiskunde Olympiade vzw . onderbroeken 4 wasknijpers 4 onderbroeken 5 wasknijpers 5 onderbroeken 6 wasknijpers Papa heeft dus telkens wasknijper meer nodig dan er onderbroeken zijn. In totaal heeft papa voor 9 onderbroeken dus

Nadere informatie

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt.

Voorbereiding. Opmerking: zo wordt bereikt dat geen enkele speler geld met een waarde van meer dan 28 of minder dan 20 krijgt. Voorbereiding Iedere speler krijgt 1 startkaartje, en legt dit voor zich neer op de tafel, en 2 pionnen in de kleur naar keuze. Leg 1 pion op het startkaartje, leg de andere pion in de linkeronderhoek

Nadere informatie

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster

Wiezen. Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Reglement voor een kaartmarathon 1 2 Wiezen Spelregels Volgens Café In de Goude Ster Kaartmarathon Er wordt van uitgegaan dat iedere deelnemer

Nadere informatie

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC Versie 1, 2015 NHAV 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Acht rijden met één hand 4 2 Achterwaarts naast het paard 5 3 Achterwaarts te paard 6 4 Afsprong naast het paard

Nadere informatie

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers

SPELREGELS 1-4. 25 min. leeftijd. speelduur. spelers SPELREGELS spelers 1-4 leeftijd 8+ speelduur 25 min. et klassieke patiencespel, waarbij een speler rijen speelkaarten legt met afwisselende kleuren en aflopende nummers, bestaat al honderden jaren en in

Nadere informatie

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore EEN SPEL VAN BRUNO CATHALA EN LUDOVIC MAUBLANC Werp je dobbelstenen, kies een kleur of een waarde, en vul je scoreblad in door de juiste beslissingen te nemen! Kleuren (kleine vierkantjes stellen het aantal

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement Fireland-games Vroeger en nu Algemeen - Elke ploeg bestaat maximaal uit 6 personen. - Elke proef moet door 3 verschillende personen gedaan worden. - Gemengde ploegen zijn toegestaan. (Brandweer en Niet-brandweer,

Nadere informatie

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 artefacten; 90 tolfiches; 1 piramide; 6 speelstenen in zes verschillende kleuren; 1 handleiding. Doel

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

Vak 1 Schommelen Vak 2 Hurksprong. Vak 3 Hokbal. Materiaal. Groot 6 banken 12 touwen 2 kasten 1 bok 6 matten 2 springplanken

Vak 1 Schommelen Vak 2 Hurksprong. Vak 3 Hokbal. Materiaal. Groot 6 banken 12 touwen 2 kasten 1 bok 6 matten 2 springplanken werkblad Basisopstelling opstelling in 3 vakken Vak Schommelen Vak 2 Hurksprong Vak 3 Hokbal Materiaal 2 Groot 6 banken 2 touwen 2 kasten bok 6 matten 2 springplanken Extra Voor tijdsbewaking bij Hokbal:

Nadere informatie