Hoever Highland Games 2016 First Edition. Organisatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoever Highland Games 2016 First Edition. Organisatie"

Transcriptie

1 Hoever Highland Games 2016 First Edition 1) Uitleg Hoever Highland Games Organisatie De Hoever Highland Games komen voort uit het Hoever Dorpsfeest. Gezien het culturele, historische en nostalgische karakter zijn de spelen verbonden aan het dorp, het Slot op den Hoef, de slotkapel en op het oude spelenveld (Slotweg Weg naar de oude Veert Kalkovensweg). De spelen zullen een natuurlijk karakter hebben en de kleuren van Egmond (rood/ geel) zullen vertegenwoordigt zijn. Het natuurlijke karakter komt tevoorschijn door gebruik te maken van houten elementen. Alle onderdelen zullen het karakter krijgen van natuur, verbinding met Egmond en de hoofdsponsor. De Hoever Highland Games worden in teams van 5 deelnemers uitgevoerd, waarbij de onderdelen door een deelnemer van het team wordt gedaan. De spel- en speelregels zijn gemakkelijk. Voor elk onderdeel staat dat degene die het onderdeel wint 8 punten behaald, aflopend tot en met de 8e plaats 1 punt. Het maximum te behalen aantal punten staat gelijk aan hoeveel teams er mee doen. Uiteindelijk zullen er een aantal spelen plaatsvinden op het oude veld, waar alle teams tegelijkertijd aan deelnemen. De doelstelling is om 12 teams samen te stellen. Bij meer deelnemende teams kunnen er maximaal 24 teams mee doen (120 deelnemers). De Hoever Highland Games zullen op een aantal onderdelen door het dorp plaats vinden op strategische en historische locaties. Hierdoor komt het publiek van de rommelmarkt ook in aanraking met de sportelementen (sport is ook kunst). Het karakter is aards, familiair en op vriendschap en verbinding gericht. De winnaar krijgt de fusten die bij onderdeel 4 worden gebruikt en de eer voor een jaar Heer en Dame van Egmond te zijn. 2) Teamsamenstelling Elk team bestaat uit 3 tot 5 deelnemers. De samenstelling mag bestaan uit mannen en vrouwen, natuurlijk mogen er ook alleen mannen en alleen vrouwenteams gevormd worden. Minimale leeftijd om deel te mogen nemen aan deze spelen zijn 16 jaar. Bij elk onderdeel is degene die voor het team deelneemt gekleed in een rood/geel kilt. Deze wordt per onderdeel doorgegeven aan de deelnemer die uitoefent. De winnaar krijgt uiteindelijk van elk team het kilt overhandigt. Zodat elk teamlid de kilt aan kan trekken en zich Heer en Dame van Egmont kan en mag noemen voor een jaar. 3) Wedstrijdelement Reglement Elk onderdeel staat op zich. Het reglement wordt per onderdeel en voor het hele toernooi aangegeven. 10,- per team. Aanmelding is betaling.

2 4) Tijdschema Zondag 12 juni 2016 van 13:00 16:00 Aankomst en melden van de teams geschied om 12:00 bij dorpshuis de Hanswijck. Er zal een doorlopend schema plaatsvinden bij de eerste onderdelen. 13:00 starten er bij elk onderdeel 2 tot 4 teams. Deze ronde zal plaatsvinden tot 14:30 Vanaf 15:00 zullen de laatste onderdelen plaatsvinden gezamenlijk. De prijsuitreiking zal bij Hanswijck zijn om 16:15 5) Deelnemers Leeftijden vanaf 16 jaar Mannen/ vrouwen (eventueel aparte teams) Er zullen voor mannen andere gewichten zijn dan voor vrouwen. 6) Onderdelen 1) Zakwerpen (zandzakjes op KG) 2) Zandzak liften 3) Houtblokken stapelen 4) Fust lopen 5) Zwaard van het Slotkapel 6) Houtplakkken tillen ( kg) 7) Steenstoten 8) Paalwerpen 9) Estafette (teamlid voor teamlid) 300m parcours 3x p.p. afleggen 7) Materiaal Per onderdeel beschreven 1) Mannen gewichten : 1 kg / 2 kg / 3 kg / 4 kg / 5 kg / 6 kg / 7kg / 8kg / 9kg / 10kg Vrouwen gewichten: 1 kg / 2 kg / 3 kg / 4 kg / 5 kg / 6 kg / 7kg / 8kg Palen 3,5 m hoog 2x Lat 2,5 m lang Hoogte 3 m van de lat 2) Zandzak liften. 2 zandzakken van 20kg per stuk aan een touw, die op een hoogte van 2 meter door een oog gaat. Het oog zit vast aan een paalconstructie (2x). 3) Houtblokken van 10 kg per stuk (30 plakken van 10 kg) hoogte komt dan uit op ongeveer 3m. 4) Fusten 2 stuks gewicht per fust = 15 kg 2 grote pilonnen of vuurkorven Afstand tussen de vuurkorven = 10m 5) Mannen gewicht zwaard = 7kg Vrouwen gewicht zwaard = 5 kg Zwaard gemaakt van hout 6) Houtplakken (blokken) in gewichten Mannen gewichten : Vrouwen gewichten: 10 kg / 20 kg / 30 kg / 40 kg / 50 kg 10 kg/ 15 kg / 20 kg / 25kg / 30 kg / 35 kg 5 Blokken / vaten waar de boomstronken op gestapeld worden (gelegd worden)

3 7) Een steen van 5 kg en een bak van houten palen. 8) 6 Palen van minimaal 4 lang Gewicht mannen : 45kg Gewicht vrouwen : 45kg 9) Voor het parcours: a. Strobalen 20x b. Onderdoorkruip net 2x c. Houten boomstronken als hindernis d. Touw vast aan een boomstronk (touw moet helemaal van de grond zijn/ zwiep) Voor elk team komt er 1 kilt, lap stof in rood/ geel gestreept met daaraan een aantal drukknopen en klittenband, zodat iedereen de kilt aan kan/ om kan.

4 Plattegrond

5 Wedstrijdreglement en speluitleg Hoever Games ) Zakwerpen op hoogte Een gewicht in een zandzak dient achterwaarts in de hoogte geworpen te worden over een koord. Het koord wordt telkens verhoogd. Elke deelnemer heeft in totaal slechts recht op twee "missers". De Schotse professionals doen dit met één hand. Het wordt toch aangeraden om 2 handen te gebruiken. De worp is ongeldig indien: Het gewicht niet over het koord gaat of deze beroerd; Het gewicht niet volgens de regels over het koord geworpen wordt; Drie opeenvolgende ongeldige worpen, ongeacht de hoogte, sluiten de deelnemer uit. Puntentelling: Enkel de beste poging telt mee voor het eindklassement, rekening houdend met het aantal worpen die gebruikt werden. Indien geen enkele worp geldig over het koord is geraakt, worden er geen punten gescoord voor het team. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden (het maximum te behalen aantal punten staat gelijk aan hoeveel teams er mee doen). De winnaar is degene die over de hoogste stand gooit. Bij gelijke stand is de winnaar de deelnemer met het meest aantal geldige worpen over de winnende hoogte met het zwaarste gewicht. Is er dan nog geen uitsluitsel dan wordt de deelnemer met het minst aantal foutieve worpen tijdens de hele wedstrijd hoger geplaatst. Indien de stand toch nog gelijk blijft moet er door deze deelnemers om beurt over de hoogste stand geworpen worden met een zwaarder gewicht, totdat één een misworp doet. 2) Zandzak liften De tonnen/ zandzakken worden door de helpers aangegeven aan de deelnemer. De tijd begint te lopen vanaf het moment dat de helpers loslaten. De tijd wordt stopgezet van zodra de deelnemer de tonnen/ zandzakken lost, of één van de tonnen de grond raakt. De tonnen/ zandzakken wegen 20kg per stuk. De deelnemer die het langst de tonnen/ zandzakken van de grond kan houden is de winnaar. Maximaal 3 pogingen per team.

6 Puntentelling: Enkel de beste tijd per deelnemer wordt opgenomen. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden. 3) Houtblokken stapelen Er liggen 30 blokken hout, waarmee 1 teamlid probeert om in een zo kort mogelijke tijd twee (2) zo hoog mogelijke stapels hout mee te maken waar hij/ zij dan ook uiteindelijk recht op staat. Het team draagt zelf zorg voor de veiligheid (begeleiden van het teamlid die uitvoert). Puntentelling: De beste tijd per deelnemer wordt opgenomen tezamen met de grootste hoogte. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden. Maximaal 2 pogingen per team. 4) Fust lopen De deelnemer die de grootste afstand aflegt, langs het uitgestippelde parcours, met de twee fusten in de handen, is de winnaar. De koffertjes mogen de grond niet raken. De startpositie bepaalt de afgelegde afstand. Maximaal 2 pogingen per deelnemer. Puntentelling: Enkel de grootse afstand per deelnemer wordt opgenomen. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden. 5) Zwaard van het slotkapel Één teamlid houdt het zwaard in de beginstand (op borsthoogte) met gestrekte armen vast. Wanneer de handen naar beneden zakken en ter hoogte zijn van de navel dan stopt de tijd. Maximaal aantal kansen om de beste tijd te realiseren : 3 per team

7 Puntentelling: Enkel de beste tijd per deelnemer wordt opgenomen. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden. 6) Houtplakken tillen Iedere deelnemer moet 4 houtplakken zo snel mogelijk over een afsluiting heffen en deze aan de andere kant op een gemarkeerde plaats leggen. De 4 plakken wegen: Mannen gewichten : Vrouwen gewichten: 10 kg / 20 kg / 30 kg / 40 kg / 50 kg 10 kg/ 15 kg / 20 kg / 25kg / 30 kg / 35 kg De tijdsduur wordt opgenomen tot een maximum van 300 seconden. De proef is ongeldig indien: Men de stenen op elkaar laat vallen; De stenen worden gerold ipv gedragen; Puntentelling: Bij het toekennen van de punten wordt eerst rekening gehouden met het aantal plakken. Hoe meer plakken, hoe hoger in het klassement. Daarna wordt de tijd in rekening gebracht. De winnaar van dit onderdeel is degene die de meeste plakken kan heffen in een zo kort mogelijke tijd. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden. Maximaal 2 pogingen per team. 7) Steenstoten De rots wordt geworpen vanuit een houten kader, waar men met beide voeten in moet staan. Men mag een aanloop nemen van 3 passen, zolang men binnen het kader blijft. De steen wordt met één hand zover mogelijk gestoten. De tweede hand mag de steen enkel begeleiden en controleren. De deelnemer houdt steeds één voet op de grond in de aanloopstroop. De aanloopstrook is 137 cm bij 275 cm. De worp is ongeldig indien: o Eén van beide voeten de grond in de aanloopstrook niet meer raakt; o De steen geworpen wordt ipv gestoten; o De steen met beide handen wordt gestoten; o De startlijn overschreden wordt; Let wel: De rots moet zelf opgetild worden tot op schouderhoogte en moet gestoot worden vanuit schouderhoogte. Maximaal 4 pogingen per team Puntentelling: Enkel de beste worp per deelnemer wordt opgenomen. Deze worden bijgehouden in het algemeen klassement. Ook hier kunnen tussen 1 en de 16/24 punten gescoord worden.

8 8) Paalwerpen Afmetingen paal : 4 METER (+/- 45 kg) Zodra de werper de paal ontvangt (in verticale positie, en met de breedste kant bovenaan) en de helpers veilig staan begint de proef. De deelnemer brengt de paal in evenwicht en mag drie passen aanlopen tot de werplijn. Men moet de paal zo werpen dat het dunne eind, na de verticale stand gepasseerd te hebben van de werper wegvalt. De "Clock Face Method" (wijzerplaatmethode) wordt gebruikt. Een perfecte worp heeft men als de punt van de paal juist op 12 uur valt, d.w.z. op een rechte lijn getrokken vanuit het midden van de werplijn (5min. speling). Een worp is geldig wanneer het dunne eind, na een boog en via de verticale stand te zijn gegaan, van de werper wegvalt om binnen een hoek van 120 te landen tussen 10 uur en 14 uur. (wijzerplaatmethode). VOORBEELD : A en B zijn slechte worpen C en D zijn goed Er worden lijnen op de grond getrokken die het puntensysteem zullen vergemakkelijken. Elke lijn komt overeen met een aantal punten (zie tekening ter verduidelijking).

9 Hoe dichter bij de perfecte worp, hoe hoger de puntenscore. De landingspositie waar de paal tot stilstand komt telt. De eerste lijn die niet geraakt wordt telt (in het voorbeeld hierboven is dat dan 1 punt). De afstand tot de werplijn wordt pas in acht genomen na de evaluatie van de perfectie van de worp de paal blijft tussen de twee middelste lijnen liggen zonder deze te raken. De winnaar is diegene die de grootste afstand haalt bij een perfecte worp. Uitsluitingen bij het paalwerpen: Laten vallen van de paal, nadat hij op de juiste wijze door de helpers werd aangegeven; De paal zo slingeren, dat deze draait zonder door de verticale positie te gaan ( gekend als "a fifer"); Slechte controle van de paal zodat het publiek, scheidsrechter of mededinger in gevaar komt; Puntentelling: Per worp worden punten verdiend, die op het einde van de 3 beurten opgeteld worden. Eerst wordt gelet op de perfectie van de worp, en dan wordt de afstand gemeten. Het eindklassement zal een overzicht geven waarin eerst de ligging van de paal (per uurvak) bepalend is en vervolgens de werpafstand. De winnaar is degene die een perfecte worp gooit met de grootste afstand. Ook hier wordt een eindklassement bijgehouden waarbij tussen 1 en 16/24 punten te verdienen vallen voor het team. 9) Highland Parcours Het parcours moet door 3 deelnemers van het team afgelegd worden, dit in estafette vorm. De eerste deelnemer van het team doet 2x de ronde, daarna doet nr 2 en daarna doet nr 3 het. De kilt moet hierbij doorgegeven worden aan de deelnemer. Zorg ervoor dat dit goed geoefend wordt. Het parcours zal bestaan uit een aantal onderdelen die gedaan moeten worden, de scheidsrechtere bepaald of de deelnemer door mag naar het volgende onderdeel. Puntentelling: De tijd die uiteindelijk door de 3 deelnemers behaald is, word opgenomen in het klassement. Ook hier wordt een eindklassement bijgehouden waarbij tussen 1 en 16/24 punten te verdienen vallen voor het team.

10 Algemeen reglement De deelnemers zijn gehouden de reglementen van elk onderdeel na te leven; De scheidsrechters hebben het recht deelnemers uit te sluiten bij niet naleving van het reglement of bij onsportief gedrag; Bij klachten van leden van een team is alleen de kapitein gemachtigd dit te komen melden bij de hoofdjury op het competitieterrein; Deelnemers onder invloed van alcohol en/of stimulerende middelen worden geweerd; Bij het te traag verlopen van de proeven, kan het aantal pogingen per discipline beperkt worden zodat alle teams een kans maken de proeven af te ronden; De competitie start om 12h en eindigt om 15h30 stipt. De niet afgelegde proeven brengen dan geen punten op voor het team;

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN

HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN HIGHLAND GAMES Zwijndrecht 19/06/11 REGLEMENTEN ALGEMENE REGELS-WINNAARS De titel van Overall Winner wordt toegekend aan het team met de meest behaalde punten in de disciplines A-B-C-D-E-F-G (zie puntentoekenning

Nadere informatie

Wedstrijdreglement en speluitleg

Wedstrijdreglement en speluitleg Wedstrijdreglement en speluitleg 1) Tug of War Tijd : Hoever Highland Games 2017 Een platte kar vast met twee touwen wordt door middel van een touw door deelnemers van het team over een afstand van 30

Nadere informatie

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement

Fireland-games. ONS DOEL: EERLJKHEID, SPORTIVITEIT en PLEZIER. ONZE PASSIE: Liever geen blaren, maar brand. Vroeger en nu. Algemeen Reglement Fireland-games Vroeger en nu Algemeen - Elke ploeg bestaat maximaal uit 6 personen. - Elke proef moet door 3 verschillende personen gedaan worden. - Gemengde ploegen zijn toegestaan. (Brandweer en Niet-brandweer,

Nadere informatie

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017

Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 Reglement Highland Games Galaxy Clan 2017 No pain no gain! Galaxy highlanders & Galaxy ladies 1 Inhoud Algemeen... 3 Proeven... 4 TUG OF WAR... 5 CABER TOSS... 6 PUTTING THE STONE... 7 WEIGHT FOR HEIGHT...

Nadere informatie

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES.

REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. REGLEMENT PINSE HIGHLAND GAMES. Een Clan bestaat uit 6 leden en een coach die enkel bij het touwtrekken mag invallen Afgebakende terreinen mogen alleen betreden worden met deelnemers die een bandje aan

Nadere informatie

Reglement Highland Games McGuns Clan Buurtschap Calfven. 5 juli Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7

Reglement Highland Games McGuns Clan Buurtschap Calfven. 5 juli Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7 Reglement Highland Games 2015 McGuns Clan Buurtschap Calfven 5 juli 2015 Reglement McGuns Highlandgames Calfven 2015 Page 1 of 7 Algemeen 3 Tug-o-war (Touwtrekken) 3 Putting the Stone (Rotswerpen) 4 Weight

Nadere informatie

Special Olympics Belgium. Floorbal: Skills. Januari Belgium

Special Olympics Belgium. Floorbal: Skills. Januari Belgium Special Olympics Belgium : Skills Januari 2018 Belgium FLOORBAL: SKILLS Individuele skills-competitie (ISC) Deze competitie bestaat uit vier proeven: schieten op doel, passen & ontvangen, dribbel (stickhandeling),

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail:

Kubb-tornooi Geluwe. Datum: 10 mei Tijd: 9u00 tot 17u00. Waar: Sint-Jorisschool geluwe. Mail: Kubb-tornooi Geluwe Datum: 10 mei 2014 Tijd: 9u00 tot 17u00 Waar: Sint-Jorisschool geluwe Mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 1. Inschrijvingen: Via mail: kubb-sint-jorisschool@hotmail.com 10 euro

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved

Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 All rights reserved Special Olympics Belgium [Pick the date] Special Olympics Belgium juli 2012 INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1 : Algemeenheden 2 Hoofdstuk 2 : De proeven 3 Unihockey omloop 3 De medicinebalworp (2 kg) 4 Staande

Nadere informatie

De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale.

De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale. REGLEMENT ATLETIEK De onderstaande regels gelden zowel voor de regionale kwalificatiewedstrijden als voor de nationale finale. TEAMS Per regionale kwalificatiewedstrijd nemen 6 teams per middelbaar jaar

Nadere informatie

KOGELSTOTEN Bij het kogelstoten is het de bedoeling dat een kogel zo ver mogelijk wordt weggestoten. De kogel wordt vanuit de nek weggestoten. De uitgangshouding is met het gezicht naar de stootrichting.

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU

KAMPHUIS DE BLOKKEN BAARLE - NASSAU KAMPHUIS "DE BLOKKEN" BAARLE - NASSAU - zie spelformulieren. Tijd van voorbereiding: - ca 1 uur. Speeltijd: - ca 2-2 ½ uur. VOETBALCIRCUIT Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een

Nadere informatie

Handleiding Kallidrom spel

Handleiding Kallidrom spel Handleiding Kallidrom spel Montage Onderdelen: 1 bodem (A) 1 voorzijde (B) 2 zijdelen (C) 14 elastieken bandjes 2 hoeken 4 schroeven 1 groot elastiek Steek de uitsteeksels van de bodem in de uitsparingen

Nadere informatie

Reglement: Atletiek Vijfkamp

Reglement: Atletiek Vijfkamp Reglement: Atletiek Vijfkamp Categorieën: Er wordt gewerkt in drie categorieën: - klas 1-2 - klas 3-4 - schoolteam Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en een meisjescategorie. Onderdelen

Nadere informatie

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD

INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD INSPIRATIEBUNDEL PROEVEN HELD VAN T VELD 2018 INHOUD 1. inleiding... 4 2. Broekhangen... 4 2.1. Doel van het spel... 4 2.2. Spelverloop... 4 2.3. Puntenverdeling... 5 2.4. Materiaal... 5 2.5. Proefopstelling...

Nadere informatie

De onderdelen van de Highland Games:

De onderdelen van de Highland Games: De onderdelen van de Highland Games: Cannonball T+I Bij dit spel is het de bedoeling dat je een zware kanonskogel over een afstand van je af werpt. Daarbij mag je geholpen worden door de rest van je team.

Nadere informatie

Reglement - Atletiek Vijfkamp

Reglement - Atletiek Vijfkamp Reglement - Atletiek Vijfkamp 2018-2019 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in drie categorieën: o klas 1-2 o klas 3-4 o schoolteam Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en een meisjescategorie.

Nadere informatie

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING

ESTAFETTE (1) BEGELEIDING ESTAFETTE (1) In twee gelijke teams lopen de leerlingen één voor één om een pilon en weer terug. Halverwege dienen zij door de hoepel te gaan. Bij terugkomst dient het stokje aan de volgende loper gegeven

Nadere informatie

JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen.

JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen. JEU DE BOULES: DE SPELREGELS Vooraf: Waar we in onderstaande tekst speler vermelden, kan uiteraard ook speelster worden gelezen. Het zelfde geldt voor hij/zijn c.q. zij/haar. Nu de twee Jeu de boules banen

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

Spelmateriaal voor het dobbelspel

Spelmateriaal voor het dobbelspel Dit spel biedt twee speelmogelijkheden: het dobbelspel en de Alcazaba-variant. Het dobbelspel is een zelfstandig spel in de Alhambra-familie. De spelregels voor het basisspel worden hierna beschreven.

Nadere informatie

38 e Spel Met Grenzen

38 e Spel Met Grenzen Melhoekfeesten 2016 Zondag 28 Augustus 2016 Melhoek, augustus 2016 38 e Spel Met Grenzen De spelen gaan door op de terreinen van de firma Stalibo, de ploegen worden verzocht om 14u00 aanwezig te zijn (weging

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

Koersbal. Algemeen. Het speelmateriaal. De belijningen op de mat. (zie figuur 1.)

Koersbal. Algemeen. Het speelmateriaal. De belijningen op de mat. (zie figuur 1.) Koersbal. Koersbal is enigszins te vergelijken met jeu de boules. De bedoeling van het spel is namelijk, de speelbal zo dicht mogelijk bij een doelballetje te krijgen. Bij jeu de boules gebeurt dat door

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Dit reglement is vastgesteld op de bondsraad 2009 en treedt in werking vanaf 1 september 2009. Hiermee vervallen alle vorige uitgaven. INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen

Nadere informatie

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school

MOEV TROPHY. 1. Opdrachten met materiaal op school MOEV TROPHY Met deze bundel willen we jullie laten kennismaken met teambuilding opdrachten. Deze bundel is opgedeeld in 3 onderdelen. 1. opdrachten met materiaal voorhanden in de sportzaal en op school.

Nadere informatie

Spelregels Kubb. Voor meer informatie: www.kubbhw.nl

Spelregels Kubb. Voor meer informatie: www.kubbhw.nl Spelregels Kubb Voor meer informatie: www.kubbhw.nl In dit boekje vind je de spelregels van het spel kubb. Kubb is een van origine Zweeds buitenspel waarbij je houten blokken (kubbs) van elkaar moet omgooien.

Nadere informatie

Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf Palen. 1.3 Palen. Palen met beide zijlijnen.

Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf Palen. 1.3 Palen. Palen met beide zijlijnen. Mededeling aanpassing spelregels geldig vanaf 01-07-2015 Huidige tekst 1.3 Palen Palen met beide zijlijnen. Indien bevestiging in het speelveld niet mogelijk is, mag de paal geplaatst zijn op een voldoende

Nadere informatie

20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen.

20 min. Het hoogste hier is een zand van de zessen (6,6,6). Wie wint met een zand mag twee streepjes uitvegen. 69 20 min 5 Elke speler zet op zijn gedeelte van de rand van de pitjesbak negen verticale krijtstreepjes. (Het is ook mogelijk om maar drie streepjes te zetten en telkens 1/ van het streepje weg te vegen

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2014.02 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2014. Hiermee vervallen

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2018 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

Uitleg Spellen Highland Games 2013

Uitleg Spellen Highland Games 2013 Uitleg Spellen Highland Games 13 A. TUG OF WAR: touwtrekken Op commando (1--3) van de jury trekt het hele team de ketting omhoog. Stoppen met trekken is einde poging. -bij full-pull wordt de benodigde

Nadere informatie

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND

ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND ALGEMENE NEDERLANDSE SJOELBOND SPELREGLEMENT Versie 2012.01 Geheel herzien. Dit reglement is vastgesteld door de Top-/Breedtesportcommissie en treedt in werking vanaf 1 september 2012. Hiermee vervallen

Nadere informatie

WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van:

WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: WOD 1 & WOD 2 WORKOUT 1 - time cap 6 min 2 rep-max overhead squat Na 6 min time cap 1 min rust, daarna; WORKOUT 2 - AMRAP 6 min Behaal zoveel mogelijk herhalingen als mogelijk in 6 minuten van: 20 wall-balls

Nadere informatie

Minimaal twee en maximum twaalf. Er kan één tegen één of met twee teams gespeeld worden. Deze spelregels gaan uit van twee teams: team A en team B.

Minimaal twee en maximum twaalf. Er kan één tegen één of met twee teams gespeeld worden. Deze spelregels gaan uit van twee teams: team A en team B. KUBBSPEL SPELREGELS DOEL VAN HET SPEL Het doel van het kubbspel is de koning om te gooien, nadat alle kubbs op de speelhelft van de tegenstander zijn omgegooid. DE SPEELSTUKKEN EN HUN PLAATS 1. Koning,

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de verschillende landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van

Nadere informatie

Bij het samenstellen van de teams zijn er volgens het officiële reglement maar drie mogelijkheden:

Bij het samenstellen van de teams zijn er volgens het officiële reglement maar drie mogelijkheden: Kennismaken met Jeu de Boules in vier lessen. Een begeleidend informatieboekje BoulLes is een product van de NJBB Dit boekje is een uitgave van de NJBB Voor meer info www.njbb.nl of www.petanquekalender.nl

Nadere informatie

POULEINDELING GROEP 5 & 6

POULEINDELING GROEP 5 & 6 2017 POULEINDELING GROEP 5 & 6 POULEINDELING GROEP 7 & 8 PLATTEGROND VERZAMELPUNTEN SCHOLEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE ROZE WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE GROEN WEDSTRIJDSCHEMA GROEP 5/6 POULE BLAUW

Nadere informatie

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016 Wedstrijdreglement NSK Teams 2016 Inleiding Het wedstrijdreglement van het NSK Teams 2016 is een verzameling spelregels en richtlijnen om dit kampioenschap technisch en organisatorisch in goede banen te

Nadere informatie

Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten

Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten Greyhounds Het spel omtrent snelle honden en snel verdiend geld! Mattel, 1987 Bernd BRUNNHOFER 3-4 spelers vanaf 14 jaar ± 90 minuten Doel van het spel In dit spel gaat het erom zo veel mogelijk geld te

Nadere informatie

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS

Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Wedstrijdvormen voor het spel AGILITYCOMPETITIE BOXERS Hieronder tekst en uitleg van enkele wedstrijdvormen die kunnen gebruikt worden als spel bij de Agility voor Boxers Competitie. Inhoud Tijd Gambling...

Nadere informatie

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding

Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Methodieken en werkvormen Module 9: Presenteren en uitleggen van activiteiten - Spelleiding Maker: Scouting Nederland (Commissie Trainingen en Vorming) Functie: N.v.t. Datum van productie: 24 februari

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Volksspelenkar Handleiding

Volksspelenkar Handleiding Volksspelenkar Handleiding Hoe kan ik de Volksspelenkar ontlenen? Voor de reservatie van het materiaal kan je terecht bij de dienst onthaal & info. De kostprijs van het gehuurde materiaal wordt verrekend

Nadere informatie

Zaterdag 1 oktober Nikantes Spelregelavond

Zaterdag 1 oktober Nikantes Spelregelavond Zaterdag 1 oktober 2016 Nikantes Spelregelavond INHOUD 19:30 Opening Reden voor deze avond KorfbalMasterz vragen + uitleg 20:15 Pauze Algemene spelregels Quiz ~21:00 Afsluiting Nikantes Spelregelavond

Nadere informatie

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan Egede Hancate Eelen & Rhaan Draaiboek 2014 Egede Hancate Eelen & Rhaan INHOUD Voorwoord Reglement Spel 1 De playbackshow Spel 2 Rolbaan Spel 3 Tafel golf Kijk ook eens op WWW.WEIDEFEEST.NL!! Spel 4 Korfbal

Nadere informatie

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: De looptest De fysieke testbatterij De laddertest Nadat je geslaagd bent voor de competentietest en de handvaardigheidstest, kan je deelnemen aan de lichamelijke geschiktheidsproeven indien je in het bezit bent van: een medisch attest een zwembrevet van

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013

Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013 Wedstrijdreglement Wijdemeren Beach Soccer editie 2013 Het speelveld Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. De zandlaag is circa 30 cm. hoog De afmetingen van het speelveld zijn 16 meter lang en

Nadere informatie

Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0]

Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0] Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0] Brons Zilver Goud Technisch; - 20 meter Apenhang - 2 x een korte combinatie - 10 meter apenhang op het touw komen + 5 meter catcrawl - 20 x opdrukken - Tarzanswing

Nadere informatie

14.5. Impressie / Plattegrond

14.5. Impressie / Plattegrond Alle groepen Materiaal: - 7 hoepels - Bank - 2 kasten - 5 5cm matten - 2 losse grote touwen - 2 springtouwen - Ringen - Wandrek - 20 pionnen - Korf - 2 meterstokken Impressie / Plattegrond Opdracht - De

Nadere informatie

Trial reglement Land Rover Club Holland (2015)

Trial reglement Land Rover Club Holland (2015) Trial reglement Land Rover Club Holland (2015) De organisatie behoudt zich het recht voor om gaandeweg de Trial competitie het reglement aan te passen indien dit wenselijk blijkt. Trial reglement Land

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT

HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT INHOUDSTAFEL HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN REGLEMENT 2 HOOFDSTUK 2: AFLOSSINGSPROEVEN 2 HOOFDSTUK 3: BEHENDIGHEIDSPROEVEN 5 HOOFDSTUK 4: IN PLOEGEN 7-1 - Special Olympics Belgium september 2011 HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN

Nadere informatie

3.10c; deel 1. Het nemen van de vrije worp

3.10c; deel 1. Het nemen van de vrije worp 3.10c; deel 1 c Het nemen van de vrije worp c Het nemen van de vrije worp De nemer van de vrije worp moet met één voet direct achter het strafworppunt staan en met de andere voet in het gebied achter de

Nadere informatie

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015 VoetbalParty - T 65 Zaterdag 22 augustus 2015 Voetbalclinic Spel 1 Op de Stropdas / Gatendoek / ucket (Mikspellen) De gehele groep gaat tijdens dit spel om de beurt proberen de bal op (door) de stropdas

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2019 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit

Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit Oud Hollandse buitenspelen spelen voor teams of voor in een spelcircuit Bal hooghouden Je krijgt 50 seconden de tijd om een voetbal hoog te houden. Het aantal seconden is het aantal punten die je kunt

Nadere informatie

Algemeen reglement NK MBO atletiek 12 juni 2014

Algemeen reglement NK MBO atletiek 12 juni 2014 Algemeen reglement NK MBO atletiek 12 juni 2014 Titelpagina Auteur: Postcode: Plaats: CIOS Arnhem Sporting Events 6823 MA Arnhem Adres: Beukenlaan 3 E-mail: case@rijnijssel.nl Telefoon: (026) 312 95 43

Nadere informatie

Volleybaltoernooi 2019

Volleybaltoernooi 2019 Volleybaltoernooi 2019 Vrijdag 22 maart 2019 Sporthal de Hazelaar Adres: T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD Rosmalen 11.30 14.00 uur Doelstelling: Na een lessenreeks van het spel volleybal komen de scholen

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games Jijbent.nl: spelregels Egelrace Frank Nestel Copyright 2017 University Games Inhoud Spelregels Egelrace...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 Geblokkeerde Egels...2 Stap 1: Dobbelen...2

Nadere informatie

DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS

DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS DRAAIBOEK KIDS ATHLETICS Terrein en materiaal De activiteit is gericht naar aangesloten en niet-aangesloten jongeren van 5 tot 8 jaar (kangoeroes en benjamins) en gaat door naast de atletiekpiste. Gelijktijdig

Nadere informatie

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX FOR TIME ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK 3 RONDES: - 4 HANDSTAND PUSH-UPS - 6 HANG POWER CLEANS (60/40)

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX FOR TIME ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK 3 RONDES: - 4 HANDSTAND PUSH-UPS - 6 HANG POWER CLEANS (60/40) WEEK 3 SEIZOEN 2017 WOD 1 WOD 2 WOD 3 WOD 1 RX WOD 2 RX WOD 3 RX / SCALED AMRAP BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN IN 14 MINUTEN VAN: BUY-IN: 100/80 CAL. ROW - 10 THRUSTERS (50/35) - 10 TOES-TO-BAR WOD

Nadere informatie

FYSIEKE PROEVEN BRANDWEERMAN-AMBULANCIER EN OFFICIER

FYSIEKE PROEVEN BRANDWEERMAN-AMBULANCIER EN OFFICIER FYSIEKE PROEVEN BRANDWEERMAN-AMBULANCIER EN OFFICIER Gezien om te worden gevoegd bij het ministerieel besluit tot de vaststelling van de vereiste bekwaamheid van de te verwerven ambtenaren en van het programma

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Op 1 maart 2016 heeft de IHF de aangesloten landen op de hoogte gebracht van de spelregelwijzigingen die met ingang van 1 juli 2016 van kracht

Nadere informatie

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: de uithoudingstest de fysieke testbatterij de laddertest

De lichamelijke geschiktheidsproeven bestaan uit 3 onderdelen: de uithoudingstest de fysieke testbatterij de laddertest Nadat je geslaagd bent voor de competentietest en de handvaardigheidstest, kan je deelnemen aan de lichamelijke geschiktheidsproeven indien je in het bezit bent van: een medisch attest een zwembrevet van

Nadere informatie

Sportdag VMBO4YOU. De docenten van de VMBO4YOU begeleiden de groepen naar de onderdelen. Beste leerling uit klas 1VR, 2VR1 en 2VR2,

Sportdag VMBO4YOU. De docenten van de VMBO4YOU begeleiden de groepen naar de onderdelen. Beste leerling uit klas 1VR, 2VR1 en 2VR2, VMBO4YOU Sportdag VMBO4YOU De leerling gaan e individuele prestatie neerzett op de volgde onderdel: Hoogspring Sprint Verspring Kogelstot Fluitbal werp (speerwerp) Hindernisbaan De onderdel: hoogspring,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen...

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Fair Play-reglement... 4 Toernooi opzet... 5 en 6 Regelement... 5 en 6 Algemeen... 5 en 6 Spelregels... 5 en 6 Puntentelling... 5 en 6 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan

Egede Hancate Eelen & Rhaan. Draaiboek Egede Hancate Eelen & Rhaan Egede Hancate Eelen & Rhaan Draaiboek 2011 Egede Hancate Eelen & Rhaan INHOUD Voorwoord Reglement Spel 1 De playbackshow Spel 2 Reclame foto logo spel Spel 3 Naald en draad elende Kijk ook eens op WWW.WEIDEFEEST.NL!!

Nadere informatie

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Algemene informatie voor alle lussen en proeven Op de Markt begint en eindigt elke loop- en fietslus.zowel heen als terug wordt gebruik gemaakt van de centrale

Nadere informatie

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE

Parantee vzw Zuiderlaan Gent T TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE Parantee vzw Zuiderlaan 13 9000 Gent T 09 243 11 70 info@parantee.be www.parantee.be TORBAL RICHTLIJNEN TESTPROCEDURE 18/2/2014 Algemeen Afmetingen torbalveld en overzicht symbolenlijst Inleiding De diploma

Nadere informatie

PETANQUE REGLEMENT TC EMBLEM

PETANQUE REGLEMENT TC EMBLEM PETANQUE REGLEMENT TC EMBLEM ALGEMENE REGELS ARTIKEL 1 Spelsamenstelling Petanque is een sport tussen twee ploegen van twee (doublet) of drie spelers(triplet). Bij tripletten beschikt iedere speler over

Nadere informatie

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2...

Spelsystemen sjoelen. Combinatie-IV (First Loss)... 9 Combinatie-V... 9 Libre One Hundred And Eighty Moyenne Moyenne-2... Inleiding Het Spelreglement van de A.N.S. is van toepassing. De uitzonderingen op dit spelreglement bij de spelsystemen worden aangegeven. Het aantal schijven waarmee wordt gesjoeld kan anders zijn. De

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

4 e Jeu de Boules Toernooi Oostwold e.o.

4 e Jeu de Boules Toernooi Oostwold e.o. TOERNOOIPROGRAMMA 4 e Jeu de Boules Toernooi Oostwold e.o. Vrijdag 1 september 2017 Sportpark Oostwold 1/20 Pagina 2/20 Voorwoord Groningen, 1 september 2017 De Korfbalvereniging OWK, Jeu de Boules vereniging

Nadere informatie

6-5-2013. Inhoudsopgave

6-5-2013. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 3 Reglement Blz. 4 Veld indeling Blz. 5 Speelschema MB Blz. 6 Penalty bokaal MB Blz. 7 Reglement 4 tegen 4 Blz. 8 Speelschema 4 tegen 4 (4 teams) Blz. 9 Speelschema 4 tegen 4 (5 teams)

Nadere informatie

Reglement - Ultimate Frisbee

Reglement - Ultimate Frisbee Reglement - Ultimate Frisbee 2017-2018 Algemene bepalingen: Er wordt gewerkt in twee categorieën: o klas 1-3 (geen leerlingen uit klas 4 of hoger) o schoolteam (alle leerlingen) Er wordt gemengd(!) gespeeld.

Nadere informatie

Informatie voor scheidsrechters

Informatie voor scheidsrechters Informatie voor scheidsrechters De aftrap en toss Fijn, de wedstrijd kan beginnen! Wel op een correcte manier natuurlijk. De aftrap Een aftrap is de manier om een wedstrijd te beginnen of om het spel te

Nadere informatie

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd

Vierkamp Spel GROEN. GROEN schommelt door de tijd Vierkamp 2017 Spel GROEN GROEN schommelt door de tijd LEGENDE : opstelling speelveld A = hekwerk = kader 1m x 1m. B = paaltje met naambordje. C = zweedse bank. D = zwembad. E = 2 pvc-buizen met onderzijde

Nadere informatie

Reglement Beachkorfbal België

Reglement Beachkorfbal België Reglement Beachkorfbal België 1. Veld en uitrusting 1.1 Speelveld 1. Het speelveld bedraagt 20x10m, waarop 2 korven geplaatst zijn op een gelijke afstand van de zijlijnen en 4m van de achterlijn. Er zal

Nadere informatie

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016

Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Toelichting op de nieuwe spelregels met ingang van 1 juli 2016 Vanaf het seizoen 2016-2017 zijn er enkele nieuwe spelregels van toepassing, komende vanuit de IHF. De onderstaande spelregels zijn van toepassing

Nadere informatie

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels:

ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH. Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: ALGEMENE SPELREGELS FUNNY NUTS RUSH Om de onderlinge vrede wat te bewaren, wil ik even de aandacht vestigen op een aantal algemene spelregels: Fairplay is vandaag van allergrootst belang! De scheidsrechters

Nadere informatie

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ

DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ DAS BEURS 2019 EILANDENRACE 4 OP 1 RIJ Deckers Gert Eilandenrace. In de zaal liggen 35 hoepels (eilandjes) in een rechthoek (= de zee). In elke hoepel ligt een dobbelsteen (DS). De spelers spelen het spel

Nadere informatie

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN:

SEIZOEN 2017 WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN: WEEK 1 SEIZOEN 2017 WOD 1 WOD 2 WOD 3 WOD 1 RX WOD 2 RX WOD 3 RX FOR TIME MAX EFFORT AMRAP ROND ZO SNEL MOGELIJK AF OF BEHAAL ZOVEEL MOGELIJK HERHALINGEN ALS MOGELIJK IN 10 MINUTEN VAN: 3 RONDEN 28 WALL-BALLS

Nadere informatie

FHN Reglementen Behendigheid 2019

FHN Reglementen Behendigheid 2019 FHN Reglementen Behendigheid 2019 Spelonderdelen FHN 2019 Reglement Behendigheid Spelonderdelen 1 INHOUDSOPGAVE GAMBLING... 3 Openingsperiode... 3 Bonusperiode... 3 SNOOKER... 4 Openingsperiode... 4 Eindperiode...

Nadere informatie

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017

HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 HELD VAN T VELD Algemeen reglement 2017 INHOUD 1. Algemene informatie... 3 1.1. Omschrijving... 3 1.2. Wedstrijden... 3 2. Terrein... 3 3. Deelname... 3 3.1. Provinciale wedstrijd... 3 3.2. Nationale wedstrijd...

Nadere informatie

KUBB. KUBB een spel dat iedereen kan spelen. WK-regels

KUBB. KUBB een spel dat iedereen kan spelen. WK-regels KU KU een spel dat iedereen kan spelen WK-regels KU EEN SPEL MET TRDITIE Kubb is een traditioneel spel op Gotland. De wortels stammen uit de tijd toen er nog een stapel brandhout in elke tuin lag. Een

Nadere informatie

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6

Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6 Lesthema Sprinten 3: Teamsprint Groep 5 6 Inleiding Schaduwlopen Kinderen staan in tweetallen verspreid over de zaal. Nummer 2 volgt zo dicht mogelijk nummer 1, zonder botsingen. Na 20 seconden wisselen

Nadere informatie

MICROTEACHING AANGEPASTE BEWEGINGSACTIVITEITEN Master LO

MICROTEACHING AANGEPASTE BEWEGINGSACTIVITEITEN Master LO MICROTEACHING AANGEPASTE BEWEGINGSACTIVITEITEN Master LO 2009 2010 Onderwerp: Torbal Student: Elise Robeers Doelgroep: Blinden Datum: 17 november 2009 Lesdoelstelling: Opbouw naar het echte boccia + regels

Nadere informatie

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels

Phil Orbanes. De snelle NIEUWE spelvariant. Spelregels Phil Orbanes De snelle NIEUWE spelvariant Spelregels Phil Orbanes MONOPOLY Het Kaartspel De snelle NIEUWE spelvariant Voor 2-6 spelers vanaf 8 jaar. Inhoud 28 Eigendomsbewijzen 14 Huis- en 2 Hotel-kaarten

Nadere informatie

Hoogspringen. Rol van de begeleider

Hoogspringen. Rol van de begeleider Hoogspringen De leerling mag zelf de techniek kiezen waarmee hij/zij over het lint gaat. De leerling mag zelf kiezen vanaf welke kant hij/zij aanloopt. De aanloop start bij de pion. Wanneer het lint wordt

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

Methodiek softballen

Methodiek softballen Methodiek softballen Onderbouw VO Via de site Kennisnet en Wikiwijs kun je toegang krijgen tot leermiddelen voor het vak Lichamelijke Opvoeding zowel voor primair onderwijs als voor voort gezet onderwijs.

Nadere informatie

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC

PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC PTV hindernis beschrijvingen basis -TREC Versie 1, 2015 NHAV 1 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Acht rijden met één hand 4 2 Achterwaarts naast het paard 5 3 Achterwaarts te paard 6 4 Afsprong naast het paard

Nadere informatie

De ins & outs van het nieuwe wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement Commissie Wedstrijdreglement

De ins & outs van het nieuwe wedstrijdreglement. Wedstrijdreglement Commissie Wedstrijdreglement De ins & outs van het nieuwe wedstrijdreglement Wedstrijdreglement 2018-2019 Commissie Wedstrijdreglement Welkom Introductie Doel wedstrijdreglement Wijzigingen wedstrijdreglement 2018-2019 2 de geest

Nadere informatie

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs

Doelgroep: groep 7/8. Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Doelgroep: groep 7/8 Ontwikkelt en bedacht door: Renske Brouwer, Lisette Centen, Maud Löring en Inge Vogelsangs Inleiding (5 min): - Benodigdheden: De groep verdelen in groepjes van 5-6 personen (afhankelijk

Nadere informatie

MaVoLyMpIcS 23 februari

MaVoLyMpIcS 23 februari MaVoLyMpIcS 23 februari 1 Schaatsen 6 tweemansbob 2 Curling 7 Sneeuwbaltrefbal 3 Boardercross 8 Teampursuit 4 Skeleton 9 Stoeltrack 5 Eenmansbob 10 Biathlon De Mavolympics Hoi, je bent vandaag deelnemer

Nadere informatie