ROUTE- EN POST BESCHRIJVING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ROUTE- EN POST BESCHRIJVING"

Transcriptie

1 ROUTE- EN POST BESCHRIJVING

2 ROUTEBESCHRIJVING SURVIVALRUN 2009 Per post een beschrijving. Per pagina staat de naam van de post, De bedoeling van de post Verdere richting van de route Evt een plaatje van lokatie van de post Categorie 1 = 6-11 jaar Categorie 2 = jaar Categorie 3 = 16+ DEELNAME GESCHIEDT OP EIGEN RISICO

3 POST 1 WILLETJE DRAAIEN. Dit is het begin van de route, start is voor het paviljoen van Perry. Er liggen 5 stootwillen op een rij. Ieder lid van het team moet 10 keer om een stootwil heen draaien. Alle teamleden doen dit gelijktijdig. De route gaat verder richting de houten stellage van Perry, de schuine wand met de 2 touwen.

4 POST 2 SCHUINE HOUTEN WAND. Aan de nok van de houten stellage zitten 2 touwen. Iedere loper moet via het touw over de stellage heen en aan de achterkant via de trap naar beneden. De route gaat verder richting de doelpalen op het grasveld.

5 POST 3 OVER DE BALK. Aan de eerste goal hangt een klimttouw vast. Lopers moeten het touw inklimmen en over de goal-balk heen draaien. Aan de andere goal hangen ongeveer 5 banden aan touwen aan de bovenste horizontale balk van de goal. Lopers moeten van de ene verticale paal naar de andere verticale paal, via de banden, zonder de grond te raken. TEAMLEDEN MOGEN ELKAAR HELPEN. Lopers moeten nu naar de poort in het hek naar de parkeerplaats, waar voorheen de oude post van de RBO was. Hier is het traktor trekken.

6 POST 4 TRAKTOR TREKKEN. Met het complete team moet een traktor over een afstand van 20 meter voort getrokken worden. Aan de voorkant van de traktor zitten 2 touwen vast waaraan getrokken kan worden. Zodra de voorkant van de traktor over een streep is kunnen de teamleden verder met het parcours. De traktor wordt door een chauffeur terug gereden. De route gaat verder richting de parkeerplaatsen, naar de platte kar.

7 POST 5 PLATTE KAR. Lopers moeten over de, dwars op de route staande, platte kar heen lopen/klimmen. Met rood-wit lint moet een soort trechter gemaakt worden die duidelijk maakt dat er over de kar gegaan moet worden. De route volgt de parkeerplaats, bij het einde is post 5, boomstamsjouwen.

8 POST 6 BOOMSTAM SJOUWEN. Lopers moeten een pakket boomstammen sjouwen. Afhankelijk van de categorie van de loper is het pakket licht/middel zwaar. De boomstammen liggen klaar bij de vuilnisbak. Uit de stapel boomstammen moeten de lopers een pakket stammen pakken en hiermee door de bomenrij heen (tussen de 2 lage heggen door), en rechtsom weer terug naar de vuilnisbak meegenomen worden. Hier moet het pakket weer ingeleverd worden. Per categorie moeten 5 pakketten klaar liggen. CATEGORIE 3 LOPERS HEBBEN HETZELFDE PAKKET ALS CATEGORIE 2 LOPERS Na deze post moeten categorie 1 en 2 lopers een boomschijf meenemen het parcours op, tot aan post 12 (indianenbrug). Lopers moeten verder richting de slagboom.

9 POST 7 SLAGBOOM. Lopers moeten over de slagboom heen. Lopers moeten verder richting uitgang van de parkeerplaats.

10 POST 8 AUTOBAND ZIGZAG. 20 Autobanden liggen zigzag tegen elkaar aan. Schuin over het pad richting de auto poort. Lopers moeten in iedere band een stap zetten. Lopers moeten de weg verder volgen naar de grote schuifpoort toe.

11 POST 9 WEG OVERSTEEK. Categorie 1 en 2 komen hier aan en moeten het fietspad volgen richting Geffen. Categorie 3 steekt hier over en op het fietspad aan de overkant van de weg rechtsaf. Na ongeveer 75 meter linksaf het pad volgens tussen het weiland en de wijk. OPLETTEN. Categorie 3 lopers krijgen hier 2 water gevulde petflessen mee. Deze moeten meegenomen worden naar Triton. Verdere routebeschrijving: Zie hierboven. Categorie 1 en 2 lopers komen nu aan bij post 11

12 Alleen categorie 3 lopers. POST 10 TRITON. ONDER HET ZEIL/NET DOOR. De petflessen kunnen hier neergelegd worden. Op het gras van Triton is een net gespannen. Hier moet onderdoor gekropen worden. Verdere routebeschrijving: op het tritonterrein is nog een post, boomschijfzagen.

13 Alleen categorie 3 lopers. POST 11 BOOMSCHIJFZAGEN. Na het net op triton is er nog een post, boomschijfzagen. Lopers moeten een schijf hout van de paaltjes af zagen. De schijf moet meegenomen worden naar post 12 en daar afgegeven worden. De lopers moeten nu richting de Geffens Plas lopen via de auto-route. Aangekomen op de grote weg richting Geffen is post 12.

14 POST 12 BOOMSCHIJFWERPEN & INDIANENBRUG. Op deze post hangt een stuk landbouwzeil met 3 vierkante gaten erin van ongelijke grootte. Deelnemers moeten de meegenomen boomschijf vanaf een bepaalde lijn door een gat in het zeil gooien. Ze mogen zelf kiezen welk gat. Indien ze het grootste gat kiezen moeten ze 8 keer opdrukken. Indien ze het middelste gat kiezen, 4 keer opdrukken. Kleinste gat: 2 keer opdrukken. Indien ze misgooien moet 12 keer opgedrukt worden. HIERNA MOETEN ZE OVER DE INDIANENBRUG. Tussen de 2 aangegeven bomen hangen 2 touwen boven elkaar. De lopers moeten hier overheen, staand op het onderste touw en het bovenste touw vasthoudend. Lopers moeten het fietspad verder volgen totaan de volgende post, kratstappen.

15 POST 13 KRATSTAPPEN. Aan de zijkant van het fietspad staan achter elkaar 5 kratten. Er zit steeds 3 meter tussen 2 kratten. Tussen de kratten zitten stukken rood-wit lint gespannen op 40 cm hoogte. De lopers moeten in een krat stappen, eruit en onder het stuk rood-wit lint door en in het volgende krat stappen. De randen van de kratten staan los op de pallets, lopers kunnen zich hier dus niet aan optrekken. Lopers moeten het pad in richting de Geffense Plas.

16 POST 14 AUTOBAND SJOUWEN. Lopers moeten vanaf post 14 (bij de paal met ontzanding levensgevaarlijk ) een autoband meenemen en om een pion heen die een stuk verder weg staat. Na het ronden van de pion moet de band weer afgeleverd worden bij de post. De pion moet afhankelijk van de categorie lopers (1, 2 of 3) in afstand verder weg gezet worden. Lopers moeten het pad in richting de Geffense Plas.

17 POST 15 ZANDHELLING. Lopers moeten hier de zandhelling oplopen. De berg op naar de post bovenop de zandhelling.

18 POST 16 KLIMMUUR. Lopers komen vanaf de richting van de Geffense Plas de berg op. Aan de andere kant moeten ze zonder hulpmiddelen de berg af springen/rennen. Daar moeten ze om een pion heen. En dan naar het touw wat daar links van hangt weer tegen de berg omhoog klimmen. Hierna moeten ze weer naar beneden en om de pion heen weer terug naar boven. DUS 2 KEER NAAR BENEDEN EN OMHOOG. Hierna moet de route vervolgt worden. De berg af en naar de kleine berg.

19 POST 17 KLEINE BERG. Lopers komen van rechts en gaan daar de berg op. Bovenop de berg zijn horizontaal 2 stukken rood-wit lint gespannen (40 cm hoog) waar onderdoor gekropen moet worden. Deze stukken zitten 1 meter van elkaar af. Na de kleine berg moeten de lopers weer richting de plas, het pad volgen.

20 POST 18 EIER HAPPEN. De post is bij een vuilnisbak. Hier krijgen de lopers een ongekookt ei. Met dit ei in de mond moeten ze van de ene vuilnisbak om de volgende heen en weer terug naar de start vuilnisbak. Route gaat verder langs de plas naar de 2 omgevallen bomen iets in het bos.

21 POST 19 EVENWICHTSBALK. De achterste boom van de 2, degene die het meest schuin omhoog ligt, geldt als de evenwichtsbalk. Deze moet omhoog, in de richting van het parcours, gelopen worden. Met rood-wit lint, om de boom gebonden, wordt aangegeven vanaf waar tot waar over de boom gelopen moet worden. De volgende post is iets verderop bij ook 2 omgevallen bomen.

22 POST 20 HOOG LAAG. De 2 bomen die schuin omhoog staan zijn de post. Er moet OVER de ene boom, ONDER de andere boom, OVER de ene boom, en ONDER de andere boom gekropen worden. Dit is met rood-wit lint aangegeven De route gaat verder op het pad door de bossen. Dus NIET terug richting de plas, maar de bocht afsnijden via het pad.

23 POST 21 TRAKTORBAND KRUIPEN. Aan de linkerkant van dit paadje staan 5 bomen met een tussenruimte van ong 4 meter. Aan iedere boom moet een traktorbinnenband verticaal vast geknoopt worden zodat er in de richting van het lopen doorheen gekropen kan worden. DE LAATSTE BAND MOET HORIZONTAAL GEMAAKT WORDEN. De lopers moeten het pad blijven volgen.

24 POST 22 TOUWKLIMMEN. In deze boom zit op ong 10 hoogte een dikke tak naar links, op de foto nog net te zien. Hier moet een dik klimtouw omheen gehangen worden. De lopers moeten het touw inklimmen en een stukje lint aanraken. Afhankelijk van de categorie kan het stukje lint hoger of lager gehangen worden. Dit ter bepaling van de medewerker op de post. Route volgt het hek over het hobbelige pad.

25 POST 23 ROL DE BAL. Met rood-wit lint zijn 2 vierkanten gemaakt van ongelijke grote. Lopers moeten een bal in het kleinste vierkant rollen. Indien dit lukt hoeven ze maar 1 keer om het geheel heen lopen. Indien hij buiten het kleinste maar binnen het grootste vierkant stopt moet 2 keer om het geheel heen gelopen worden. Indien de bal buiten het grootste vierkant rolt moet 3 keer rond gelopen worden. De lopers moeten verder over het grasveld naar de poort van de Geffense Plas. Daar moeten de lopers doorheen.

26 POST 24 SCHUIN NET. Over het pad heen wordt een net gespannen waar overheen geklommen moet worden. Het midden van het net wordt door een soort van noklat omhoog gehouden. Het net begint op ong 0,5 meter hoog. De nok hangt op 3 meter hoog, daarna zakt het net weer af naar 0,5 meter hoog. De route gaat verder richting het strand.

27 POST 25 ZANDZAKKEN SJOUWEN. Vanaf de post moet een zandzak gesjouwd worden om een pion heen en weer terug naar de post. Na iedere categorie moet er zand in de zak bijgegooid worden om de zak zwaarder te maken. Categorie 1 krijgt een lichtere zak dan categorie 2, en 2 weer lichter dan 3. Als pion kan ook een zandzak gebruikt worden. De route gaat verder langs het water richting de volgende post.

28 POST 26 OM DE PAAL IN HET WATER. ALLEEN CATEGORIE 2 EN 3!!!! Lopers moeten naar 1 van de stenen/stalen palen, door het water heen. Hier moet omheen gelopen worden. Aan de palen zitten waarschijnlijk lijnen aan vast. Lopers mogen zelf beslissen of ze over of onder die lijn door gaan. Zo lang ze maar om de paal heen gaan. De lopers moeten een stukje het strand volgen naar de catcrawl.

29 POST 27 CATCRAWL. Tussen 2 bomen voor de oude RBO post (aan de rand van het talud) komt een touw te hangen. Hier moeten de lopers overheen catcrawlen. Alle lopers moeten nu naar de eindopdracht.

30 POST 28 EINDOPDRACHT. Hier wordt een grote eindopdracht gemaakt. Aan het eind van deze opdracht hangt een bel, zodra die gebeld wordt stopt de tijd.

BieRun hindernissen en routebeschrijving

BieRun hindernissen en routebeschrijving BieRun hindernissen en routebeschrijving Per team heb je een autoband en een ei, en per persoon heb je een beker water. Deze dien je mee te menen door de hindernissen. Foto s en/of filmpjes mogen zeker

Nadere informatie

Centraal (met dank aan de gemeente van Wageningen)

Centraal (met dank aan de gemeente van Wageningen) Centraal (met dank aan de gemeente van Wageningen) We vertrekken vanaf . Iedereen krijgt 1 ei met een merkteken mee. Dit ei moet het hele parcours heel meegenomen worden. Aan het eind wordt dit

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

Hindernissen protocollen boek SSRA

Hindernissen protocollen boek SSRA Hindernissen protocollen boek SSRA INHOUD Hindernissen 1. Touwbaan met obstakels 2. De groene balk 3. De waterlussen 4. De watermat 5. De saté stokken 6. LORO / Swingover 7. De ongelijke balken 8. Dubbele

Nadere informatie

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Met de (OV-)fiets van station Hilversum naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum (centraal) is het nog ongeveer 50 minuten lopen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel ons

Nadere informatie

Hindernis 01, Swingover

Hindernis 01, Swingover Hindernis 01, Swingover Alle deelnemers via het touw over de balk. Koppels gebruiken hetzelfde touw Hindernis 02, Touw-swingover Alle deelnemers over het horizontale touw Hindernis 03, Kruipnet Alle deelnemers

Nadere informatie

Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0]

Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0] Survivalrun Diploma Volwassenen [Versie 1.0] Brons Zilver Goud Technisch; - 20 meter Apenhang - 2 x een korte combinatie - 10 meter apenhang op het touw komen + 5 meter catcrawl - 20 x opdrukken - Tarzanswing

Nadere informatie

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum.

Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Met de trein naar Hilversum en met de (OV-)fiets naar het Autisme Expertisecentrum. Van tevoren: Vanaf station Hilversum is het nog ongeveer 20 tot 25 minuten fietsen. Mocht u het niet kunnen vinden, bel

Nadere informatie

Indeling bouwen hindernissen

Indeling bouwen hindernissen Indeling bouwen hindernissen Wie Wat Waar (Hindernissen) Art Overzicht X Marit Overzicht X Job (1) Coördinator 5 + 6 + 7 + 8 Mart (2) Coördinator 4 + 22 + 23 Sander (3) Coördinator 24 + 25 + 27 Kaylee

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar

Joy of moving Beweegparcours. 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Joy of moving Beweegparcours 13 september Sportieve opening van het Schooljaar Het Joy of Moving beweegparcours is een combinatie van FUN & KNOWLEDGE en bestaat uit een combinatie van een parcours met

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

Aansprakelijkheid. Veiligheidsplan Arena Park Obstacle Run 2017 Versie 02 2 Dick Slootbeek

Aansprakelijkheid. Veiligheidsplan Arena Park Obstacle Run 2017 Versie 02 2 Dick Slootbeek Obstacle Run APOR 2017 Aansprakelijkheid Bij het ophalen van de startnummers moet door alle teamleden getekent worden dat meedoen aan de Arena Park obstacle Run geheel voor eigen risico is en dat de organisatie

Nadere informatie

Junglegymles. Op expeditie

Junglegymles. Op expeditie Junglegymles Op expeditie Ga je mee? Op expeditie in de jungle? Pak je rugzak maar en vergeet je verrekijker niet. We gaan op pad. Onderweg komen we van alles tegen. Omgevallen boomstammen, een rivier,

Nadere informatie

LABELKAMPEERTERREIN ' T SPELDERHOLT HOENDERLOO

LABELKAMPEERTERREIN ' T SPELDERHOLT HOENDERLOO LABELKAMPEERTERREIN ' T SPELDERHOLT HOENDERLOO tocht Hoenderloo - Loenen (ongeveer 12 km) De tocht is bedoeld zo te gebruiken of als bouwsteen te dienen bij het maken van een eigen tocht van Hoenderloo

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km)

Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Wandeling in de bossen bij Wolfheze (15 km) Afstand 15 km Startpunt Bilderberg Hotel Wolfheze, Wolfhezerweg 17 Wolfheze Wolfheze ligt op de Veluwe en dat staat garant voor mooie oude bossen. Deze wandeling

Nadere informatie

Hindernis 1. Swingover: Over de bovenste balk

Hindernis 1. Swingover: Over de bovenste balk Hindernis 1 Swingover: Over de bovenste balk Hindernis 2 Brandweerslang swingover: Over de bovenste balk Hindernis 3 Evenwichtsbalk: Over de balken naar de overkant Hindernis 4 Net swingover: Over de bovenste

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Natuurpad. Haarlemmermeerse bos

Natuurpad. Haarlemmermeerse bos Haarlemmermeerse bos Het natuurpad in het Haarlemmermeerse bos is een speel, beleef en doe pad waarbij je op zoek gaat naar twaalf genummerde borden met QR codes. Er zijn twee startpunten, de eerste is

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Natuurpad. Haarlemmermeerse bos

Natuurpad. Haarlemmermeerse bos Haarlemmermeerse bos Het natuurpad in het Haarlemmermeerse bos is een speel, beleef en doe pad waarbij je op zoek gaat naar twaalf genummerde borden met QR codes. Het pad begint en eindigt bij het informatiebord

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

Pietengymles. Kun jij een echte hulppiet worden? Doe de oefeningen en verdien een pietendiploma!

Pietengymles. Kun jij een echte hulppiet worden? Doe de oefeningen en verdien een pietendiploma! Pietengymles Kun jij een echte hulppiet worden? Doe de oefeningen en verdien een pietendiploma! Dit is een gymles in hoeken. De kinderen gymmen in groepjes en wisselen na een minuut of 7 van hoek. Zo hebben

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Wielen 2. Draaien maar! 3. De boomstam 4. Rollen maar! 5. Van rollen naar rijden 6. Lichter, beter, sterker 7.

inhoud blz. 1. Wielen 2. Draaien maar! 3. De boomstam 4. Rollen maar! 5. Van rollen naar rijden 6. Lichter, beter, sterker 7. Wielen inhoud blz. 1. Wielen 3 2. Draaien maar! 4 3. De boomstam 5 4. Rollen maar! 6 5. Van rollen naar rijden 7 6. Lichter, beter, sterker 8 7. Hobbel de bobbel 9 8. Overal wielen 10 9. Filmpjes 15 Pluskaarten

Nadere informatie

12. Waar zijn moeder en jong gebleven?

12. Waar zijn moeder en jong gebleven? 12. Waar zijn moeder en jong gebleven? Tijdens deze activiteit: gaan de kinderen via een parcours naar de verblijfplaats van een moeder en haar jong om eten te brengen. Inrichting speelleeromgeving Deze

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018

Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018 Wandelmarathon Zeeuws Vlaanderen, 22 april 2018 We starten van de Markt in Terneuzen en gaan de De Jongestraat in; Aan het eind van de De Jongestraat gaan we links, de Herengracht op. We volgen deze weg

Nadere informatie

Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal

Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal Twintig keer fijne motoriek in de gymzaal Waslijn ophangen Laat de leerling een berg kleren ophangen op de waslijn. Stel de eis dat ze netjes opgehangen worden. Kan hij of zij zonder hulp de wasknijpers

Nadere informatie

De fotostudio is gelegen aan de Brasemdam 3 in Den Haag (wijk Leidschenveen). Parkeren kan naast de studio en is gratis.

De fotostudio is gelegen aan de Brasemdam 3 in Den Haag (wijk Leidschenveen). Parkeren kan naast de studio en is gratis. De weg naar Arjen Eeken Fotografie De fotostudio is gelegen aan de Brasemdam 3 in Den Haag (wijk Leidschenveen). Parkeren kan naast de studio en is gratis. Op de gevel is Arjen Eeken Fotografie vermeld.

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

MaVoLyMpIcS 23 februari

MaVoLyMpIcS 23 februari MaVoLyMpIcS 23 februari 1 Schaatsen 6 tweemansbob 2 Curling 7 Sneeuwbaltrefbal 3 Boardercross 8 Teampursuit 4 Skeleton 9 Stoeltrack 5 Eenmansbob 10 Biathlon De Mavolympics Hoi, je bent vandaag deelnemer

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

Oud Hollandse spellen

Oud Hollandse spellen 1 Ballenspel 7,50 3 ballen. Ga twee meter voor de bak staan. Probeer met drie ballen zo veel mogelijk punten te gooien. Tel de punten bij elkaar op. 2 Bibberspiraal 10,00 De speeltijd bedraagt 2 minuten

Nadere informatie

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015

Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Lusinformatie Reünistenklasse 6 juni 2015 Algemene informatie voor alle lussen en proeven Op de Markt begint en eindigt elke loop- en fietslus.zowel heen als terug wordt gebruik gemaakt van de centrale

Nadere informatie

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal

Teamleden: Teamleden: punten totaal. punten totaal Teamleden: Teamleden: Spel Score Spel Score punten totaal punten totaal Hoe ver vliegt Willem Alexander? 2 tjoeks 2 ballen (met afbeelding van Willem Alexander?) tape / lint / pionnen of meetlint om de

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

Instructies 10km Parcourspost 10-01

Instructies 10km Parcourspost 10-01 s 10km Parcourspost 10-01 Lokatie: Hoek Burgwal - Beestenmarkt 1e passage nvt 15.00 evt 2e passage 9,95 15:30 Tijdens de wedstrijd en de recreatieloop het kruispunt met behulp van hekken en lint vrij van

Nadere informatie

LES 26. GROEP: 3 t/m 8 Sportspelen, Tikspelen, Mikken. DOELSTELLINGEN:

LES 26. GROEP: 3 t/m 8 Sportspelen, Tikspelen, Mikken. DOELSTELLINGEN: LES 26. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 Mattendribbelspel: - De leerling dribbelt voorzichtig langs de afpakkers heen. Mikken: - De leerling kan de bal overrollen naar de andere leerling over

Nadere informatie

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen /

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen / 2 GROOTTE TERREIN NVT SOORT TERREIN (JONG) BOS MET WATER TOEGANKELIJKHEID GEHELE JAAR LENGTE 5, 5 EN 15 KM BEWEGWIJZERING NEE HORECA NEE Amsterdams Rondje Hondje Diemen / Amsterdam Amsterdam, het drukste

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken Lesonderdeel: Vak 1: Mikken Vak 2: Klimmen en rollen Vak 3: Touwtje/hoepel Springen Springen over zelf rondgedraaid touw Gooien, klimmen Bewegingsthema: Springen Klimmen Mikken Groep: 7 8 Lesweek 6 Les

Nadere informatie

Speurtocht Hoogeloon 2017

Speurtocht Hoogeloon 2017 Speurtocht Hoogeloon 2017 1. Ga linksaf richting 2. Sla hier het (zand)pad in. 3. Loop langs deze schuur en en ga rechtdoor. 4. Aan de linkerkant zien wij nu dit. 5. Bij de boerderij met het jaartal 1998

Nadere informatie

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm

Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Rondwandeling van Densberg naar de Kellerwaldturm Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 8,9 km.(± 2,5 uur) 429 meter (laagste punt is 376

Nadere informatie

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km

Jubileum Wandelroute. Lengte ± 25 km Jubileum Wandelroute Lengte ± 25 km 02 Start Einde Legenda Jubileumwandeling 04 Gezinswandeling door Kale Duinen. 05 Verkorte route. Naar keuze via punt 15 over Groote Veen oost of naar punt 17 over Groote

Nadere informatie

Vervoerskaart FIETSEN (vervoersprotocol )

Vervoerskaart FIETSEN (vervoersprotocol ) Vervoerskaart FIETSEN Vanaf groep 6 mogen leerlingen van basisschool de Touwladder/de Start op de fiets naar een activiteit. Er wordt gefietst in maximale grootte van een leerjaar. Gaan er meerdere groepen

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

Roof to roof. Bobbelbaan. Palm spin. Overgaan Touwtje springen. Catjump. Speed vault. Touw zwaaien. Wandrek klimmen

Roof to roof. Bobbelbaan. Palm spin. Overgaan Touwtje springen. Catjump. Speed vault. Touw zwaaien. Wandrek klimmen Plattegrond van onze gymzaal waarin deze mediakaarten allemaal zijn opgebouwd. Elk onderdeel is ook apart te gebruiken. Mocht je 2 dikke matten hebben, dan kun je de running up gebruiken i.p.v. het overgaan.

Nadere informatie

Beschrijving van de spelletjes

Beschrijving van de spelletjes Beschrijving van de spelletjes 1. Tollebak Tollebak: (tol, touwtje, pionnetjes in doosje) Plaats de gekleurde pionnen op de gekleurde stippen. Windt het touwtje strak om het tolletje en plaats de tol voor

Nadere informatie

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school

Draaiboek. Koningsspelen. Brede school Draaiboek Koningsspelen Brede school Inhoud BLZ. Hoofdstuk 1. Groep 1 en 2 2 1.1. Spellen 2 1.2 Tijdschema (tijdschema groep 3 t/ 8 zie pagina 7) 3 1.3 Materialenlijst 3 Hoofdstuk 2. Groep 3 t/m 8 4 2.1

Nadere informatie

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau

Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau zie spelformulieren. Tijd om alles voor te bereiden: ca 1 uur. Speeltijd: ca 2-2 ½ uur. Kamphuis De Blokken Baarle-Nassau Voetbalcirquit Bij het voetbalcircuit zijn negen activiteiten uitgezet op een vaste

Nadere informatie

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg

Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Route 12: Densberg Kellerwaldturm Dodenau - Densberg Lengte van de wandeling: Hoogte verval: Korte omschrijving: Aanvullende informatie: Soort wandelroute: 13,5 km.(± 3,5 uur) 429 meter (laagste punt is

Nadere informatie

LES 34. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, tikspelen, Stoeien. DOELSTELLINGEN:

LES 34. GROEP: 3 t/m 8 Klimmen, tikspelen, Stoeien. DOELSTELLINGEN: LES 34. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Steile wand klimmen - De leerling klimt vlot met behulp van het touw tot bovenaan de berg. Stoeicircuit: - De leerling speelt zonder conflicten het spel

Nadere informatie

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken

Bewegingsthema: Springen. Klimmen. Mikken Lesonderdeel: Vak 1: Mikken Vak 2: Klimmen en rollen Vak 3: Touwtje/hoepel Springen Springen over zelf rondgedraaid touw Gooien, klimmen Bewegingsthema: Springen Klimmen Mikken Groep: 5 6 Lesweek 6 Les

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C

Jeroen Driessen Maatschappelijke stage TG3C Pagina 3 Inleiding. Pagina 4-5-6 De voorbereiding. Pagina 7 De motorische demodagen. Pagina 8 na de demodagen. Pagina 9 Wat heb ik er van geleerd Pagina 10-11-12 logboekkaarten Voor school moeten we een

Nadere informatie

ALGEMENE TIPS RUIMTELIJKE BEGRIPPEN. (Begrippen die iets vertellen over de plaats en richting)

ALGEMENE TIPS RUIMTELIJKE BEGRIPPEN. (Begrippen die iets vertellen over de plaats en richting) ALGEMENE TIPS * Meespelen met uw kind en zoveel mogelijk benoemen wat hij/zij doet. * Aanzet geven tijdens het meespelen: we gaan een brug bouwen, kan onze auto onder de brug, het vliegtuig vliegt over

Nadere informatie

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH

Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Pagina 1 van 7 Zelf een kinderbed maken - HORNBACH Dit heb je nodig voor jouw project! Materialen Gereedschap 360 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken kop 4 x 40 mm 70 x JD Plus spaanplaatschroef verzonken

Nadere informatie

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Bron: www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Lefokastro Argalasti Kalamos Lefokastro Een prachtige en afwisselende wandeling vanaf de Pagasitische kust bij Lefokastro omhoog, gedeeltelijk langs een door steeneiken omzoomde kalderimi (stenen pad),

Nadere informatie

Routebeschrijving per auto

Routebeschrijving per auto Routebeschrijving per auto Als u besluit met de auto naar Utrecht te komen, houdt u er dan rekening mee dat de binnenstad van Utrecht slecht bereikbaar is met de auto. Tevens geldt in de binnenstad een

Nadere informatie

Neerzetten van het krat stapelen

Neerzetten van het krat stapelen Krat Stapelen 3263 Neerzetten van het krat stapelen Rol het kussen uit op de plaats waar u de attractie wilt hebben Daarna dient u het kussen nog 2 maal uit te vouwen. Let op: het kussen dient er dan vierkant

Nadere informatie

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren.

Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Parkeren. Route beschrijving 1 naar de eendenkooi Maaspoort. Vanaf afslag 20 Rosmalen van de snelweg A2. Rij over de Bruistensingel richting s-hertogenbosch Rij langs het Shell benzinestation. (volg het bord Avonturenland).

Nadere informatie

Kijkwijzer beeldenpark Een Zee van Staal (foto s Michiel Jansen)

Kijkwijzer beeldenpark Een Zee van Staal (foto s Michiel Jansen) Kijkwijzer beeldenpark Een Zee van Staal (foto s Michiel Jansen) Kijkwijzer Groep 7 en 8 Luciano Dionisi La Casa di Mare (Het Huis van de Zee) Je ziet een liggend (horizontaal) gedeelte met ronde en hoekige

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie