CONVENANT TIJDELIJKE HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN IN SLIEDRECHT

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CONVENANT TIJDELIJKE HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN IN SLIEDRECHT"

Transcriptie

1 CONVENANT TIJDELIJKE HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN IN SLIEDRECHT De ondergetekenden: 1. De gemeente Sliedrecht, op grond van artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A.P.J. van Hemmen in zijn hoedanigheid als burgemeester en handelende ter uitvoering van het besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2013, hierna te noemen: de gemeente. 2. Brandaan Sliedrecht B.V., statutair gevestigd en kantoorhoudend te Sliedrecht, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder Berith B.V., ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door enig aandeelhouder en directeur de heer B. Verheij, handelend onder de naam Homeflex, hierna te noemen: het huisvestingsbedrijf. In aanmerking nemende dat: arbeidsmigratie een niet meer weg te denken verschijnsel is in onze samenleving is, mede als gevolg van het vrij verkeer van personen en goederen binnen de Europese gemeenschap; het waarschijnlijk is dat het aantal arbeidsmigranten in Nederland de komende jaren zal toenemen en de groep mogelijk ook van samenstelling zal veranderen, waarbij de omvang en samenstelling mede afhankelijk zullen zijn van externe factoren waar ieder van de convenantspartijen afzonderlijk niet of nauwelijks invloed op heeft; het voor de economische ontwikkeling van de regio van belang is dat arbeidsmigranten hier werken en het zowel vanuit economisch, als vanuit sociaal oogpunt van belang is dat de arbeidsomstandigheden en de huisvesting van deze groep goed geregeld zijn; registratie van tijdelijke arbeidsmigranten in de Gemeentelijke Basisadministratie Persoonsgegevens (GBA), dan wel het Register Niet Ingezetenen (RNI) noodzakelijk wordt geacht; een goed beheer van de huisvestingsvoorzieningen van belang is om een goed en veilig verblijf van de arbeidsmigranten te verzekeren en de mogelijke belasting van de omgeving sterk kan reduceren. Hoofdstuk 1 - Overeenkomst algemeen Partijen onderkennen dat voor het realiseren van de huisvestingsopgave drie onderwerpen in samenhang moeten worden bezien en aangepakt: 1. Het voorzien in huisvesting die ten minste aan de landelijk vastgestelde normen voldoet; 2. De handhaving t.a.v. woon- of verblijfssituaties die niet aan de voorschriften voldoen; 3. De registratie van arbeidsmigranten in GBA dan wel RNI. Partijen hebben daarom hun samenwerking nader geconcretiseerd en zijn met betrekking tot de artikelen opgenomen in dit convenant tot overeenstemming gekomen.

2 Artikel 1 (doelen van de samenwerking) 1. Te komen tot een aanbod van huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten, dat tenminste voldoet aan de voorwaarden zoals gesteld in de Uniforme Huisvestingsnorm 1 en het Bouwbesluit, waarbij partijen oog hebben voor de betaalbaarheid en de duurzaamheid van de voorzieningen. 2. Met het oog op het maatschappelijk draagvlak te zorgen dat het aanbod van huisvestingsvoorzieningen zodanig wordt beheerd dat arbeidsmigranten goed en veilig kunnen wonen en belasting van de omgeving zoveel mogelijk wordt voorkomen. 3. Faciliteren dat arbeidsmigranten zich tijdig registreren in GBA dan wel RNI. 4. Zorg dragen dat huisvestingssituaties die niet aan de landelijke normen en/of lokale voorschriften voldoen zo spoedig mogelijk beëindigd worden. Beëindiging van voornoemde situaties geschiedt in een tempo dat past bij de urgentie van de overtreding en waarbij voorkomen wordt dat arbeidsmigranten de dupe worden van die beëindiging. Artikel 2 (duur, wijziging en beëindiging) 1. Dit convenant treedt in werking met ingang van de datum van ondertekening van het convenant en wordt aangegaan voor de duur van vijf jaren, met de mogelijkheid tot verlenging van het convenant met telkens vijf jaren. De verlenging van het convenant wordt tussen partijen, uiterlijk één maand voor afloop van het convenant, schriftelijk overeengekomen. 2. Wijzigingen in dit convenant kunnen slechts met schriftelijke instemming van partijen worden overeengekomen. Mondelinge afspraken missen zonder schriftelijke vastlegging elke geldingskracht. 3. Partijen kunnen ieder afzonderlijk dit convenant schriftelijk beëindigen zonder rechterlijke tussenkomst in geval van: a) faillissement of surseance van betaling van een der partijen, of b) in geval van ernstige tekortkoming in de nakoming van de verplichtingen op grond van dit convenant door een der partijen indien, nadat deze partij schriftelijk in gebreke is gesteld, niet alsnog binnen een redelijke termijn aan zijn verplichtingen voortvloeiend uit dit convenant voldoet. Hoofdstuk 2- Verplichtingen der partijen Paragraaf 1: Verplichtingen gemeente Artikel 3 1. De gemeente verplicht zich regelgeving en/of een (beleids)kader vast te stellen dat voldoende mogelijkheden biedt om bestaande huisvestingscapaciteit te benutten. 1 De volledige tekst van de Uniforme huisvestingsnorm is te downloaden op de volgende weblocatie: %20arbeidsmigranten%20-%20versie%202.0%20-% pdf.

3 2. Bij de vaststelling wat voldoende is, wordt tenminste uitgegaan van het aantal arbeidsmigranten dat in de gemeente werkzaam is of zal zijn, dan wel van andere in regionaal verband daarover gemaakte afspraken. 3. De regelgeving en/of het beleidskader zal tenminste de criteria bevatten volgens welke de gemeente aanvragen tot het benutten van bestaande, dan wel het realiseren van nieuwe huisvesting zal beoordelen. 4. Nadat dit convenant in werking is getreden verplicht de gemeente zich elk voornemen tot wijziging eerst ter kennisneming en advisering aan het huisvestingsbedrijf te doen toekomen. 5. De gemeente streeft naar een harmonisatie van het beleid tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten voor de regio Drechtsteden. 6. De gemeente wijst één of meerdere personen aan, die door het huisvestingsbedrijf rechtstreeks benaderd kunnen worden met vragen over het beleid en de uitvoering van de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten in Sliedrecht. Ook indien de verplichtingen, nader omschreven in paragraaf 2 Verplichtingen huisvestingsbedrijf (nog) niet (kunnen) worden nagekomen, kan hierover door het huisvestingsbedrijf rechtstreeks met deze personen in overleg worden getreden. Artikel 4 1. De gemeente zal handhavend optreden tegen huisvestingssituaties die niet voldoen aan de landelijke of plaatselijke voorschriften en daarbij ook de certificering op grond van de Uniforme Huisvestingsnorm betrekken. 2. Bij het niet voldoen aan de landelijke of plaatselijke voorschriften stelt de gemeente het huisvestingsbedrijf hiervan onverwijld op de hoogte en gaat met het huisvestingsbedrijf een gesprek aan over (de aard en reden van) het niet voldoen. 3. De gemeente zal bij de sanctie en de periode die geboden wordt om huisvestingssituaties die niet aan de voorschriften voldoen te beëindigen, rekening houden met de ernst van de overtreding en de urgentie om die op te heffen en daarbij het belang van de arbeidsmigranten zwaar laten wegen. 4. De gemeente verklaart zich bereid om met het huisvestingsbedrijf zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor 1 januari 2014 in gesprek te gaan over zijn huisvestingsportefeuille in de gemeente en zo in goed overleg vast te stellen welke huisvestingssituaties (voor zover nodig) onder welke voorwaarden een vergunning kunnen krijgen, welke in welk tempo beëindigd moeten worden. 5. De gemeente zal bij de wijze waarop zij handhaaft ook goed huisvestersschap meewegen, in casu het voldoen aan de Uniforme Huisvestingsnorm.

4 Artikel 5 1. De gemeente verplicht zich inschrijving van arbeidsmigranten in de GBA mogelijk te maken en in overleg met het huisvestingsbedrijf zodanige voorzieningen te treffen, dat dit op efficiënte wijze kan plaatsvinden, uiteraard binnen wettelijke kaders, maar rekening houdend met groepsgewijs aanbod en werktijden van de arbeidsmigranten. Artikel 6 1. De gemeente verplicht zich arbeidsmigranten die aangeven zich te willen vestigen, in te schrijven als woningenzoekende en te behandelen zoals gangbaar is voor woningzoekenden met een vergelijkbare huishoudenssituatie en een vergelijkbaar inkomen. 2. De gemeente verplicht zich actief voorlichting te geven over de mogelijkheden om aan woonruimte te komen aan arbeidsmigranten die langer in Nederland willen blijven. Paragraaf 2: Verplichtingen huisvestingsbedrijf Artikel 7 1. Het huisvestingsbedrijf spant zich in om woonruimte beschikbaar te stellen voor arbeidsmigranten die hier tijdelijk verblijven. 2. Zij doet dat door bestaande woonruimten in eigendom van het huisvestingsbedrijf dan wel van derden kamergewijs te verhuren. 3. Het is verboden om zonder omzettingsvergunning als bedoeld in de gemeentelijke huisvestingsverordening van burgemeester en wethouders een woonruimte om te zetten of te laten omzetten van een zelfstandige naar een onzelfstandige woonruimte voor kamerverhuur. 4. Het huisvestingsbedrijf zal alvorens een bestaande woonruimte kamergewijs te verhuren met de gemeente overleggen over de locatie, aard en omvang van die kamergewijze verhuur en de voorschriften van de gemeente dienaangaande in acht nemen en hiervoor de vereiste omzettingsvergunning aanvragen. 5. Bij kamergewijze verhuur aan meer dan vier personen is daarnaast een omgevingsvergunning vereist als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, omdat dit in strijd is met het bestemmingsplan. Het huisvestingsbedrijf zal alvorens een bestaande woonruimte kamergewijs aan meer dan vier personen te verhuren ook de hiervoor vereiste omgevingsvergunning aanvragen. Artikel 8 1. Het huisvestingsbedrijf verplicht zich om bij het in gebruik geven van bestaande woonruimte tenminste de Uniforme Huisvestingsnorm in acht te nemen evenals alle van toepassing zijnde voorschriften van het Bouwbesluit, het geldende bestemmingsplan en andere gemeentelijke voorschriften, waaronder het bijhouden van een nachtregister.

5 2. Een nachtregister is noodzakelijk om in geval van calamiteit (nood), snel te kunnen achterhalen hoeveel personen in een bepaalde woning verblijven. Hiervoor is het noodzakelijk dat wordt bijgehouden hoeveel en zo mogelijk welke personen in een woning verblijven. Het huisvestingsbedrijf verplicht zich op verzoek per omgaande een opgave te kunnen verstrekken aan de gemeente van hoeveel personen en bij voorkeur wie in een bepaalde woning verblijven, ook buiten kantooruren. Het huisvestingsbedrijf zal met dit doel bij haar cliënten vastleggen dat zij in geval van een calamiteit per omgaande een nachtregister kan overleggen aan het huisvestingsbedrijf. 3. Indien door de Stichting Normering Flexwonen (SNF) een huisvestingskeurmerk is toegekend aan het huisvestingsbedrijf, de woning meer leefruimte biedt dan op grond van de Uniforme Huisvestingsnorm is vereist voor de huisvesting van maximaal vier personen en op grond van de Uniforme Huisvestingsnorm voldoende leef- en slaapruimte(n) in de woning beschikbaar zijn om vijf dan wel zes personen te kunnen huisvesten, kan in afwijking van hetgeen in de gemeentelijke huisvestingsverordening is bepaald, door burgemeester en wethouders bij het verlenen van een omzettingsvergunning, worden beslist een groter aantal dan vier personen, maar nooit meer dan zes personen, te huisvesten in een tijdelijke woonruimte. Het huisvestingsbedrijf verbindt zich ertoe ieder van de te huisvesten personen van minimaal 12 vierkante meter omsloten leefruimte te voorzien. 4. Een slaapruimte zoals bedoeld in artikel 8.3 van dit convenant heeft boven de vloer een hoogte van minimaal 2,1 meter. De vloeroppervlakte van de slaapruimte bedraagt minimaal 7,5 vierkante meter, waarbij de breedte van de ruimte minimaal 2,4 meter is (conform Bouwbesluit 2012). In een slaapruimte beschikt de persoon die in daar zijn slaapvertrek heeft in ieder geval over een (eenpersoons)bed, een kast en een stoel. 5. In afwijking van hetgeen bepaald in artikel 8.4 beschikt een slaapruimte waar twee personen hun slaapvertrek hebben over twee losstaande eenpersoonsbedden, waarbij tussen beide bedden een ruimte bestaat van minimaal 1,0 meter. Een verblijfsruimte waar twee personen hun slaapvertrek hebben, beschikt over twee persoonlijke kledingkasten en twee stoelen. 6. Er zullen niet meer dan twee personen in een slaapruimte hun slaapvertrek hebben. Artikel 9 1. In artikel van de gemeentelijke huisvestingsverordening zijn in het belang van de woonkwaliteit en het leefmilieu nadere regels gegeven over de quotering en clustering van woonruimten, waarvoor een omzettingsvergunning kan worden verleend. 2. Op verzoek van het huisvestingsbedrijf kunnen deze regels over de quotering en clustering van woonruimten in overleg en met instemming van de gemeente buiten beschouwing worden gelaten voor woonruimten (woningen) die: a) zich bevinden in het buitengebied ten noorden van de Betuweroute; b) zich bevinden op de bedrijventerreinen Kerkerak, Noord-Oost Kwadrant en Nijverwaard.

6 Artikel 10 Het huisvestingsbedrijf draagt zorg voor een deugdelijke stoffering en meubilering van de woning en draagt er tevens zorg voor dat in het pand een handboek met huis- en leefregels (in de taal van het land van herkomst) aanwezig is en de alarmnummers van de diverse hulpdiensten op een duidelijke plaats zijn aangegeven. Artikel 11 Het huisvestingsbedrijf verplicht zich om voor alle huisvesting die zij aanbiedt een passend beheer toe te passen. Dit impliceert dat vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, iemand bereikbaar is die de taak, bevoegdheden en mogelijkheden heeft om bij calamiteiten direct handelend op te treden en waarvan de contactgegevens direct in het betreffende pand en bij hulpdiensten beschikbaar zijn. Artikel Het huisvestingsbedrijf draagt bij de tijdelijke huisvesting van mensenzorg voor het voorkomen van overlast voor de omgeving, stellen daartoe huisregels op en zorgen dat die, zo nodig in vertaalde vorm, bij de bewoners bekend zijn. 2. Het huisvestingsbedrijf verplicht zich om zorgvuldig te communiceren met omwonenden en hen te informeren over het gebruik van de huisvestingslocatie, de vorm van beheer die daarvoor geldt en de contactgegevens van degene die bij calamiteiten aanspreekbaar is. 3. Het huisvestingsbedrijf verplicht zich om het huisvestingskeurmerk van de Stichting Normering Flexwonen (SNF) te verkrijgen en te behouden. Artikel Krachtens de jaarlijks vast te stellen Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en aanslag reinigingsrecht worden een afvalstoffenheffing en een reinigingsrecht geheven van degene die in de gemeente naar de omstandigheden beoordeeld al dan niet krachtens eigendom, bezit, beperkt recht of persoonlijk recht gebruik maakt van een perceel ten aanzien waarvan ingevolge de artikelen en van de Wet milieubeheer een verplichting tot het inzamelen van huishoudelijke afvalstoffen geldt.. 2. Gemeentebelastingen Drechtsteden en het huisvestingsbedrijf hebben afgesproken dat de heffing van de afvalstoffen- en rioolheffing aan het einde van het jaar plaatsvindt op basis van nacalculatie. De gemeente Sliedrecht houdt een overzicht bij van de verleende vergunningen en woningen die niet langer worden verhuurd. Op basis van dit overzicht zal een gespecificeerde aanslag worden opgelegd voor alle adressen die via het huisvestingsbedrijf zijn verhuurd. De bedragen worden per maand in rekening gebracht. Voor een gedeelte van een maand wordt een volle maand gerekend. Bijvoorbeeld 15 juli tot en met 15 september resulteert in driemaanden belastingheffing. Bij het vaststellen van het tarief van de aanslag gaat men uit van meer dan één persoon per woning en het lozen in het riool van minder dan 250 m³ per jaar.

7 Artikel Het huisvestingsbedrijf verplicht zich om bedrijven, die arbeidsmigranten in dienst heeft en/of inhuurt en deze huisvest via het huisvestingsbedrijf, en arbeidsmigranten te informeren wanneer een verplichting om zich in te schrijven in de GBA van toepassing is, dan wel inschrijving in de RNI gewenst is en hen te stimuleren zelf de daarvoor benodigde actie te ondernemen. 2. Een arbeidsmigrant die minimaal 4 maanden aaneengesloten (of 4 maanden binnen een periode van 6 maanden) in Nederland werkt en verblijft zich moet inschrijven in de GBA. Hoofdstuk 3 - Slotbepalingen Artikel 15 Partijen evalueren jaarlijks de werking van dit convenant aan de hand van de bereikte resultaten en kunnen zo nodig besluiten tot bijstelling op onderdelen. Artikel 16 Partijen spannen zich in het geval van een geschil over de inhoud of de uitvoering van het convenant tot het uiterste in om in onderling overleg tot een oplossing te komen en kiezen voor het geval dat niet lukt voor een arbitrage of bindend advies. Artikel 17 Binnen een maand na inwerkingtreding van dit convenant, wordt de zakelijke inhoud daarvan gepubliceerd op de websites van de partijen die het convenant hebben ondertekend. Aldus overeengekomen en in tweevoud ondertekend d.d. **** 2014 te Sliedrecht. Gemeente Sliedrecht Namens de gemeente Sliedrecht, J.A. Lavooi Brandaan B.V. ( Homeflex) B. Verheij

Model convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten in (gemeente of regio) in de periode 2013-2017

Model convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten in (gemeente of regio) in de periode 2013-2017 Vooraf: Bijgaand model-convenant is bedoeld als handreiking voor regio s, gemeenten, werkgevers en huisvesters die tot goede afspraken over en concrete voortgang met de huisvesting van arbeidsmigranten

Nadere informatie

Convenant Huisvesting arbeidsmigranten Greenport Aalsmeer Pagina 1 van 12

Convenant Huisvesting arbeidsmigranten Greenport Aalsmeer Pagina 1 van 12 Convenant Regio Greenport Aalsmeer inzake huisvesting van Europese arbeidsmigranten in de periode 2013-2018 convenant Regio Greenport Aalsmeer inzake huisvesting van Europese arbeidsmigranten in de periode

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Convenant huisvesting arbeidsmigranten. portefeuillehouder drs. Theo Weterings, dr. Tom Horn

Nota van B&W. onderwerp Convenant huisvesting arbeidsmigranten. portefeuillehouder drs. Theo Weterings, dr. Tom Horn gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Convenant huisvesting arbeidsmigranten portefeuillehouder drs. Theo Weterings, dr. Tom Horn Collegevergadering 1 juli 2014 inlichtingen Martijn van der Linden

Nadere informatie

Convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten in West-Friesland in de periode 2013-2018

Convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten in West-Friesland in de periode 2013-2018 Convenant inzake huisvesting van arbeidsmigranten in West-Friesland in de periode 2013-2018 De ondergetekenden: De gemeente Hoorn, Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen,Drechterland en Opmeer,

Nadere informatie

Convenant Tijdelijke Arbeidsmigranten

Convenant Tijdelijke Arbeidsmigranten Convenant Tijdelijke Arbeidsmigranten 2017-2019 Bunschoten - Spakenburg 31 maart 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Betrokken partners... 2 1.3 Overlegstructuur.3 1.4 Onvoorziene omstandigheden 3

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, met kenmerk AP020, raadsstuk 15bb8495;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, met kenmerk AP020, raadsstuk 15bb8495; Verordening afvalstoffenheffing 2016 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015, met kenmerk AP020, raadsstuk 15bb8495; gelet

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing 2019

Verordening afvalstoffenheffing 2019 Verordening afvalstoffenheffing 2019 - B&W vergadering d.d. 13 november 2018 - Raadsvergadering d.d. 3 december 2018 - Publicatie in het gemeenteblad d.d. 6 december 2018 - Inwerkingtreding d.d. 7 december

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE meenteraad Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Lith; overwegende dat het noodzakelijk is om met het oog op het behoud

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer :

b. Burger servicenummer : c. Adres - straat + huisnummer : - postcode + plaats : d. Telefoonnummer : Datum van ontvangst: Aanvraagformulier onttrekkingsvergunning (max drie jaar) Huisvestingsverordening stadsregio Rotterdam 2006 artikel 16f Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis.

Nadere informatie

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 1. Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 1 Voorbeeld bestuursovereenkomst gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Noodopvanglocatie voor vluchtelingen Ede adres kazernelaan 2, panden 85 en 86 gemeente Ede Bestuursovereenkomst inzake

Nadere informatie

Convenant huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten

Convenant huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Convenant huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Gemeente Vlaardingen, Stichting Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking Vlaardingen,Stipt, Tradiro, Kon/Ak, Homeflex en United Homes. Convenant..

Nadere informatie

- OVEREENKOMST INZAKE BEWAARNEMING

- OVEREENKOMST INZAKE BEWAARNEMING - OVEREENKOMST INZAKE BEWAARNEMING ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap A BV, statutair gevestigd te (....) en aldaar kantoorhoudende aan de. nr., hierna te noemen: A ; en De heer B, geboren op..

Nadere informatie

Artikel 1 Inleidende bepaling

Artikel 1 Inleidende bepaling Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; gelet op artikel

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr.

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr. Raadsbesluit De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr. 9827; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en

Nadere informatie

No.ZA /DV , afdeling Middelen en Advies. Onderwerp: Vaststellen "Verordening reinigingsheffingen gemeente Vlagtwedde 2015"

No.ZA /DV , afdeling Middelen en Advies. Onderwerp: Vaststellen Verordening reinigingsheffingen gemeente Vlagtwedde 2015 = Raadsvergadering d.d. 25 november 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-30145/DV.14-405, afdeling Middelen en Advies. Sellingen, 13 november 2014 Onderwerp: Vaststellen "Verordening reinigingsheffingen

Nadere informatie

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal

Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Huurovereenkomst Sporthal de Drostenhal Partijen: 1. De gemeente Coevorden, gevestigd te Coevorden, krachtens artikel 171 van de Gemeentewet en het algemeen mandaatbesluit Coevorden 2016, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN Anterieure overeenkomst: Vleetweg 4 1 van 4 ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN ONDERGETEKENDEN: A. De Gemeente Dronten, zetelende te Dronten, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

o 3 MEI 2012 i.., Convenant tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten Gemeente Vlaardingen,

o 3 MEI 2012 i.., Convenant tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten Gemeente Vlaardingen, o Cl o o 3 MEI 2012 i.., Convenant tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten, Stichting Waterweg Wonen, Woningstichting Samenwerking Vlaardingen, Stipt, Tradiro, Conact, Westflex, International United

Nadere informatie

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg

CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg CONCEPT Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Domburg 2018-2023 Ondergetekenden, Gemeente Veere, ter zake van deze overeenkomst rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heerin zijn hoedanigheid

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018; Nummer 5i De raad van de gemeente Delfzijl; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014;

VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober 2014; MID14/013.5 VERORDENING AFVALSTOFFENHEFFING EN REINIGINGSRECHTEN 2015 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober

Nadere informatie

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Pagina 1 van 7 Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente X Veiligheidsregio Utrecht De ondergetekenden: 1. De gemeente X, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen!

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! BIJLAGE CHECKLIST MAATWERK BESTUURSOVEREENKOMST Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT: 16 SEPTEMBER 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN NOODOPVANGCENTRUM

Nadere informatie

Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI

Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI Belastingdienst Convenant inzake de samenwerking op grond van art. 64 Wet SUWI Datum Convenant samenwerking 64 Suwt Pagina 1 van 5 Partijen: De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheld handelend in

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015

Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing Citeertitel Verordening Afvalstoffenheffing 2015 Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Afvalstoffenheffing 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Gemeente Zaanstad

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 november 2014; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure

Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure Concept planschade en anterieure overeenkomst tussen Gemeente Gooise Meren en H. van Haare Heijmeijer inzake Brediusweg 77 te Bussum procedure omgevingsvergunning bouw en planologisch strijdig gebruik

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013; De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en de onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; B E S L U I T:

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel 15.33 van de Wet milieubeheer; B E S L U I T: De raad van de gemeente Breda; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel 15.33 van de Wet milieubeheer;

Nadere informatie

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : Noodopvangcentrum Gorinchem, ADRES :Vroedschapstraat Gorinchem GEMEENTE : Gorinchem BESTUURSOVEREENKOMST

Nadere informatie

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam

STICHTING AUTORITEIT FINANCIËLE MARKTEN, hierna AFM, Gevestigd te Amsterdam, STICHTING DSI, hierna: DSI, Gevestigd te Amsterdam Convenant tussen de Stichting Autoriteit Financiële Markten en de Stichting DSI inzake vakbekwaamheid van Relevante personen werkzaam onder de verantwoordelijkheid van Ondernemingen STICHTING AUTORITEIT

Nadere informatie

Partijen, overwegende dat:

Partijen, overwegende dat: Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Stichting Het Rijnlands Lyceum en de gemeente Den Haag inzake de start van de Europese School Den Haag (type II) Partijen, de Minister

Nadere informatie

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter,

M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp. Betreft: Omgevingsvergunning. Geachte heer Büter, Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam M.B. Büter Aletta Jacobsdreef 86 2135 NB Hoofddorp Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl Betreft: Omgevingsvergunning Geachte heer Büter, Op 14 maart 2016 hebben

Nadere informatie

Huurovereenkomst voor zelfstandige woonruimte voor studenten nummer OGEH/KLNT

Huurovereenkomst voor zelfstandige woonruimte voor studenten nummer OGEH/KLNT Huurovereenkomst voor zelfstandige woonruimte voor studenten nummer OGEH/KLNT Ondergetekenden, De stichting Stichting Staedion, statutair gevestigd te Den Haag en kantoorhoudende aan het Koningin Julianaplein

Nadere informatie

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning, locatie... gevestigd te..., bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd door mevrouw M.A.C. van der Valk, hierna te noemen de zorgaanbieder en mevrouw/de

Nadere informatie

Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan

Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan Anterieure overeenkomst Zuidzijde 137 en de Hoogt 1 te Goudriaan Ondergetekenden: Gemeente Molenwaard, met betrekking tot het navolgende overeenkomstig het bepaalde in artikel 171 van de gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

dat de Producent voor het ten gehore brengen van muziekwerken een afzonderlijke regeling met BUMA heeft getroffen;

dat de Producent voor het ten gehore brengen van muziekwerken een afzonderlijke regeling met BUMA heeft getroffen; Kiosk versie Overeenkomst vervaardiging geluidsdragers on demand ONDERGETEKENDEN Firmanaam: Straat: Plaats: Vertegenwoordigd door: hierna te noemen de Producent, enerzijds, en de Stichting STEMRA, gevestigd

Nadere informatie

Verordening reinigingsheffingen 2014

Verordening reinigingsheffingen 2014 Versie geldig vanaf 1 januari 2014 Verordening reinigingsheffingen 2014 Verantwoordelijke afdeling Plantsoenen en reiniging De getoonde verordeningen zijn een weergave van de actuele situatie. Voor historische

Nadere informatie

C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers

C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers jemecnte [gj)j Doetinchem C O A Vj Centraal Orgaan opvang asielzoekers A f d ' Kopie 19 NOV. 2014 - i Documentnummer.' IL^ļ /J Zaaknummer: \ļ Rappel week: OKTOBER 2014 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING

Nadere informatie

Bekendmaking Beleidskader tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten.

Bekendmaking Beleidskader tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schagen Nr. 195595 8 november 2017 Bekendmaking Beleidskader tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten. Gelet op de Algemene wet bestuursrecht maken wij bekend

Nadere informatie

Deelnemersovereenkomst VERIN inzake Geborgde Vleeskalverdierenarts

Deelnemersovereenkomst VERIN inzake Geborgde Vleeskalverdierenarts Certificerende Instantie: VERIN (Verificatie Instituut kwaliteitssystemen B.V.) En Uniek Dierenartsnummer (UDN) CIBG registratienummer Titel Voorletter(s) Tussenvoegsel Achternaam Straat + Huisnummer (Postadres)

Nadere informatie

"Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017"

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zundert. Nr. 181501 22 december 2016 "Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017" De raad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017

Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2017 De raad van de gemeente Nederweert; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, nummer B&W-16-00982;

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Eerste wijziging op de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2013erord Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële

Nadere informatie

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Onder nummer : 20140827.01 Datum : 24-09-2014 Raamovereenkomst voor het leveren van een

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. Plaatselijk bekend: Naam en voorletters: Straat en huisnummer:

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. Plaatselijk bekend: Naam en voorletters: Straat en huisnummer: (Lees u voor het invullen van dit formulier eerst de toelichting) Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Nr. (in te vullen door de gemeenten) Aan Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Openbaar Onderwerp Overgangsregeling handhaving illegale kamerverhuurpanden nota Beleidsregels onttrekking, omzetting en samenvoeging 2011 Programma / Programmanummer Ruimte & Cultuurhistorie / 1031 BW-nummer

Nadere informatie

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V.

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Bewaring... 3 Artikel 3 Belangenbehartiging

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V.

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Ondergetekenden: U wordt als klant van Van den Heuvel Logistiek B.V. volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gezien als:

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ]

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ] Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - de Gemeenschappelijke regeling VRU; - de Bijdrageverordening VRU 2015, in het bijzonder artikel 2, vierde lid; overwegende: - dat het in

Nadere informatie

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer;

gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel van de Wet Milieubeheer; No.: Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen 2017 ------------------------------------------- De raad der gemeente Hattem; gelezen het voorstel van het college d.d. 15 november 2016, no.. ; gelet op

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012 CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR130688_4 15 maart 2016 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012 De raad van de gemeente Hulst; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen...3 Artikel 2 Bewaring...4 Artikel 3 Belangenbehartiging houders van deelnemersrechten...4

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Druten Nr. 268358 14 december 2018 Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 De raad van de gemeente Druten,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Brummen Officiële naam regeling Verordening op de heffing en de invordering van leges Citeertitel

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014. project herstructurering. Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Ve*si»d.d. 16 juni 2014 Intentieovereenkomst I^ Kostenverhaal d.d. 16 juni 2014 project herstructurering Van de Beltstraat e.o. Elan Wonen Versie d.d. 16 juni 2014 ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Onderwerp: Verordening reinigingsheffingen gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 08rb000451 Nr. 11C De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 4 november

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2015

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2015 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2015 Wetstechnische informatie Protocol Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Ubbergen Officiële

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door OnderwerD -------------

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: woningcorporatie, gevestigd

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 CVDR Officiële uitgave van Heumen. Nr. CVDR387099_1 10 oktober 2017 Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 De raad van de gemeente Heumen in openbare

Nadere informatie

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend

Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel. Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg. Kadastraal bekend Planschadeovereenkomst, inzake de ontwikkeling van het perceel Biesheuvelweg 2 Wijk en Aalburg Kadastraal bekend Gemeente Aalburg Sectie C Nummer 1511, 1512 Ondergetekenden: 1. Publiekrechtelijke persoon:

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp)

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de , de

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Stichting OnderwijsAdvies

Verwerkersovereenkomst Stichting OnderwijsAdvies Verwerkersovereenkomst Stichting OnderwijsAdvies (in de positie van Verwerker) TUSSEN: @ Naam School gevestigd aan de @ straatnaam nr. te woonplaats, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door @ de heer

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; Agendanummer: 6b Vergadering: De raad van de gemeente Winsum; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikelen 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de

Nadere informatie

Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011

Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011 CVDR Officiële uitgave van Sliedrecht. Nr. CVDR339524_1 12 juni 2018 Verordening houdende regels betreffende de verdeling van woonruimte en het wijzigen van de woonruimtevoorraad gemeente Sliedrecht 2011

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ; RAADSBESLUIT GEMEENTE DE MARNE Agendapunt nummer : De raad van de gemeente De Marne Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van xxxxxx, nr. xx ; Gelet op: artikel 229, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens behorende bij de overeenkomst Medische advisering Participatie met kenmerk 1100070198 Partijen: 1. De gemeente Utrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630

Raadsstuk. Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 Raadsstuk Onderwerp: Wijziging Verordening parkeerbelastingen 2013 Reg.nummer: 99630 1. Inleiding Met deze wijzigingsverordening op de Verordening parkeerbelastingen 2013 worden enkele correcties in redactie

Nadere informatie

Gemeente Grootegast Verordening reinigingsheffingen 2017

Gemeente Grootegast Verordening reinigingsheffingen 2017 Gemeente Grootegast Verordening reinigingsheffingen 2017 De raad van de gemeente Grootegast; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 november 2016: gelet op artikel 229,

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016

Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR385994_1 27 december 2016 Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2016 De raad van de gemeente Leek; gelezen het

Nadere informatie

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014,

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014, Raadsbesluit Jaar 2014/12/17/09C Onderwerp: Vaststelling verordening reinigingsheffingen 2015 De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november

Nadere informatie

Format verordening raad. Gemeente Westerkwartier. Gemeente. Gemeenteraad. Financiën. Gemeentewet. vastelling nieuwe regeling

Format verordening raad. Gemeente Westerkwartier. Gemeente. Gemeenteraad. Financiën. Gemeentewet. vastelling nieuwe regeling Pagina 1 van 6 Format verordening raad Organisatie: Organisatietype Gemeente Westerkwartier Gemeente Officiële naam regeling: Verordening reinigingsheffing 2019 Citeertitel: Verordening reinigingsheffing

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN

MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN MODEL ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST VGN DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ], statutair gevestigd te [ ], kantoorhoudende te [ ], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ], (hierna: "Partij 1") en (2) [ ], statutair

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; De raad van de gemeente Heerenveen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 De raad van de gemeente Harderwijk; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr. h170062002; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie