ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen"

Transcriptie

1 ARCHITECTUURPRIJS 2017 Weert Nederweert Particuliere nieuwbouwwoningen

2 Inleiding De Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld. Doel van de stichting is het onder de aandacht brengen en bewust maken van architectuur bij een breed publiek. De stichting organiseert lezingen en excursies en houdt een aantal keer per jaar het Architectuurcafé. Altijd staat hedendaagse architectuur centraal. De Stichting Architectuurlijk Weert schenkt ieder jaar rond 1 juli op feestelijke wijze aandacht aan de Dag van de Architectuur. Het is inmiddels in Weert en Nederweert traditie geworden dat jaarlijks de Dag van de Architectuur wordt gevierd met de uitreiking van de Architectuurprijs en de Publieksprijs. Als categorie is dit jaar gekozen voor particuliere nieuwbouwwoningen. Een oproep in de media voor het inzenden van projecten leverde diverse kanshebbers. Door de stichting zijn 10 na 2010 gerealiseerde projecten genomineerd. De nominaties zijn gepubliceerd op de website waar tot en met 18 juni 2017 digitaal gestemd kon worden. Op 3 juni 2017 waren de nominaties te bekijken op de weekmarkt in Weert. Daar werd via stemformulieren een keuze gemaakt. Architectuurprijs Op 14 juni 2017 zijn aan de jury de 10 nominaties voor de Architectuurprijs voor Weert en Nederweert voorgelegd. Het zijn allemaal particuliere nieuwbouwwoningen, het thema van de prijs dit jaar. De nominaties zijn beoordeeld op de ingezonden informatie, aangevuld met opgevraagde plattegronden. De woningen zijn onder leiding van Frank Lahaye door de juryleden bezocht op 20 en 21 juni. De jury bestond uit: Geert Gabriëls, wethouder cultuur gemeente Weert Frans Compen, architect Eindhoven Bas van Grimbergen, architect Nederweert De jury heeft bij de beoordeling mede als criteria gehanteerd: De originaliteit, creativiteit en het innovatief gehalte van het ontwerp De functionaliteit van de woning, inpassing in de omgeving en duurzaamheidsaspecten Bouwtechnische aspecten zoals detaillering en constructie De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden ontwerpen. Er zijn grote verschillen zichtbaar in aanpak en uitvoering. Soms is vanaf de straat nauwelijks zichtbaar dat er een woning staat, soms presenteert een woning zich zeer nadrukkelijk. Steeds is maatwerk geleverd en ingespeeld op de context van de omgeving en het programma van eisen van de bewoners/opdrachtgevers.

3 Hieronder is per inzending een kort jurycommentaar gegeven. De jury besloot aan twee ontwerpen een eervolle vermelding toe te kennen. En de voorkeur van de jury wordt bekroond met de Architectuurprijs voor Weert en Nederweert Deze prijs is uitgereikt op 25 juni 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in de zaal van de Soos aan de Markt 9 in Weert. De prijs is het bronzen plastiek De onzekere linkerhand van Renier Vaessen. De werkgroep Architectuurlijk Weert: Cees Metz Joke Jongeling Wendy van de Goor Frans van Tuel Frank Lahaye

4 01 PRINCENWEG WEERT Deze monolitisch ogende moderne woning in grijs stukwerk met donkere kozijnen en verzinkt stalen luifel en carport is een ontwerp van Hans Coppen. Opvallend is het volledig uit zonnepanelen bestaande lessenaarsdak. De compositie van de woning wordt gekenmerkt door een mooi horizontaal lijnenspel. De achterzijde opent zich met veel glas naar het landschap. De centraal gelegen keuken wordt verbijzonderd met een bovenlicht over de volle breedte. Door de veelheid aan elementen echter ontstaat enige vorm van verbrokkeling hetgeen de eenheid minder duidelijk maakt. Het thema van het schuine dak is niet overal consequent doorgewerkt.

5 02 KUMPEHOF TUNGELROY Deze woning van de hand van Ton Wijnhoven bestaat uit een donkere, langgerekte onderbouw met daarop een overstekende wit gestucte doosvormige bovenbouw. In tegenstelling tot de vrij gesloten voorgevel is de achtergevel open en bestaat grotendeels uit glas. De architect van dit plan is er in geslaagd een woonhuis te ontwerpen met veel kwaliteit. Trappen, vides en looplijnen zijn consequent aan elkaar geknoopt zodat er een mooi en ruimtelijk woonhuis is ontstaan. De toepassing van bijna uitsluitend glas in de achtergevel van zowel begane grond als verdieping lijkt een ode aan het bijzondere landschap waarin het woonhuis is gesitueerd. De subtiele inrichting van de woning laat de helderheid en de thematiek van de woning volledig tot zijn recht komen. De jury is wat minder enthousiast over de voorgevel. Misschien is het feit dat de verdieping in de voorgevel als een zwevend blok is vormgegeven niet de meest gelukkige keuze geweest om ook hier tot een verassend beeld te kunnen komen. Ook zijn helaas sommige aansluitdetails in de zijgevel niet helemaal uit de verf gekomen, wat enigszins afbreuk doet aan de helderheid van het ontwerp. Toch is de helderheid en de verrassende ruimtelijkheid alle reden om een eervolle vermelding toe te kennen aan dit ontwerp. EERVOLLE VERMELDING

6 03 GERTRUDISSTRAAT WEERT Deze woning ontworpen door Cees Metz, is passend in zijn landelijke omgeving door de massaopbouw, lage goothoogte en traditionele rieten kap. De witte gestucte gevels en zwarte kozijnen en accenten zorgen voor contrast en maken het ontwerp modern. De insnijding in de voorgevel naar de entree van de woning verraadt raffinement in vormgeving, een vondst. De woning is in zijn verschijningsvorm en plattegronden perfect leesbaar en getuigt van vakmanschap. De typologie is in de landschappelijke context voorstelbaar met een eenlaagse voorgevel en een achtergevel met dubbele hoogte. Minder geslaagd vindt de jury het balkon aan de achterzijde; tevens mist zij hier een verrassend gevelelement, waardoor de vormgeving braaf blijft.

7 04 REMBRANDTLAAN WEERT Deze strak vormgegeven, moderne woning met overstekende verdieping, naar een ontwerp van Cees Metz, steekt goed af tegen de bosrijke omgeving. De woning is uitgevoerd in hagelwit stucwerk met donkere kozijnen met donker glas. Deze machtige sculptuur in wit en zwart heeft een goed voorstelbare architectuur opgeleverd voor deze bijzondere locatie in het villapark van Weert. Mooie maten en verhoudingen van glaspartijen getuigen van een sterk esthetische benadering bij de totstandkoming van dit ontwerp. De reductie van materiaal en kleurkeuze tot een minimum en een consequente detaillering heeft de ontwerper geholpen om de beoogde International Style binnen bereik te brengen. Het huis is ook aan de binnenzijde mooi afgewerkt met toepassing van hoogwaardige materialen en laat een zorgvuldige detaillering zien, behorende bij de gekozen uitgangspunten. De jury vindt het jammer dat de expressieve stapeling van souterrain, begane grond en verdieping, door toepassing van een heldere constructieve opzet, niet heeft kunnen leiden tot een meer verrassende ruimtelijke binnenwereld. Wellicht dat het organische exterieur van het huis dit bij de jury bijna automatisch oproept. Door de overtuigende en passende sculpturale kwaliteit van dit woonhuis als natuurlijk antwoord op deze bijzondere locatie verdient dit ontwerp een eervolle vermelding. EERVOLLE VERMELDING

8 05 CHURCHILLSTRAAT NEDERWEERT Deze woning van de hand van Harold Laenen, oogt als een donkere gemetselde doosvorm met gevelopeningen in verschillende formaten met donkergrijze kozijnen. Op de begane grond is de woning aan zij en achterkant uitgebouwd en is, in contrast met de donkere metselsteen wit stucwerk toegepast. Een markant bouwblok met een esthetisch opvallend trappenhuis. De woning getuigt van een logische opbouw in plattegrond en gevels. De vondst van het witte lage element in de voorgevel zorgt voor privacy voor het achterliggende grote raam van de woonkamer. De perspectivische werking van de rij ronde lichtkoepels van de taps toelopende terrasoverkapping verwondert. De vide echter vond de jury minder overtuigend, de ruimtelijkheid niet volledig uitgebuit.

9 06 STIENESTRAAT WEERT Dit ontwerp van Harold Laenen kenmerkt zich door een vrij gesloten, in donkere baksteen gemetselde straatgevel. De achterzijde van de woning bestaat naast deze baksteen ook uit wit stucwerk en door de donkere kozijnen onder de stalen luifel is er volop contact met de tuin en de enorme vijver. Een vanaf de straat gezien enigszins onopvallende woning met aan de tuinzijde een oase van natuur. Een heldere paviljoenachtige opbouw van de plattegrond; middels een glazen gang van elkaar gescheiden woon en slaaptract. De gevelpartijen zijn te verklaren aan de hand van de orientatie op de tuin en kenmerken zich door een veelheid aan overdekte terrassen. Deze vele verschillende oplossingen van buitenruimten leveren evenwel een minder overtuigende architectuur op.

10 07 VLOEDMOLENWEG STRAMPROY Op deze ruimte voor ruimte kavel staat een ontwerp van André van de Goor dat bestaat uit heldere, eenvoudige vormen die door het materiaalgebruik goed tot uitdrukking komen. De onderbouw, die in de lengterichting is uitgevoerd in wit stucwerk en in de breedte is bekleed met hout, draagt een met gepatineerd zink beklede bovenbouw. De hoofdbouw van deze woning staat nergens met zijn poten op de grond. De dakkapellen zijn mooi opgenomen in de totaliteit van het dak. Pannen en zink vormen een consequente eenheid in kleur. De jury vindt de hoeveelheid aanbouwen in verhouding tot de hoofdbouw erg groot. De woning getuigt van plezierige verhoudingen.

11 08 ST. DONATUSKAPELSTRAAT WEERT De traditioneel ogende voorgevel en het deels pannen, deels rieten dak lijken gedrapeerd te zijn over de stoere stalen constructie die is ingevuld met glazen puien. Deze hedendaagse variant op de langgevelboerderij is ontstaan uit een samenwerking tussen Niels Derckx en André van de Goor. De ontwerpers van deze woning zijn er in geslaagd binnen de restricties van het in het buitengebied geldende beeldkwaliteitsplan te komen tot een verrassend ontwerp. Enerzijds verwijst dit ontwerp in zijn morfologie en toegepaste halfronde ramen naar het karakter van een langgevelboerderij, anderzijds verraden de expressieve en overwegend in glas uitgevoerde kopgevels van het huis, dat hier iets anders gaande is. Het bijzondere beeld van deze kopgevels blijkt een rechtstreekse vertaling van de toepassing van de in het zicht gelaten stalen draagconstructie van het huis. Deze draagstructuur, een ritme van een 7 tal stalen spanten maakt bij eerst aanblik meteen de onbeperkte mogelijkheden van de binnenwereld zichtbaar. Het huis biedt door de keuze van de open draagstructuur een veelheid aan indelings en woonmogelijkheden en is daardoor in alle opzichten zeer flexibel Het enthousiasme dat het plan uitstraalt compenseert de niet overal aanwezige architectonische kwaliteit. Dit ontwerp verdient de Architectuurprijs: niet om consequent materiaalgebruik of om cleane of perfecte aansluitdetails, maar juist omdat er een leefomgeving gecreëerd is waar de dynamiek van het maken en leven vanaf spat. PUBLIEKSPRIJS Op dit projekt zijn de meeste publiekstemmen uitgebracht en is tevens de WINNAAR ARCHITECTUURPRIJS 2017

12 09 DOKTER JANSENSTRAAT NEDERWEERT Jos Adriaens tekent voor deze woning waarvan de traditionele rieten kap uitgangspunt was voor het ontwerp. De wit gestucte gevels met zwarte kozijnen en gevelbekleding zorgen voor een modern, eigentijds contrast. Deze op basis van traditionele elementen ontworpen, vriendelijk ogende woning wordt gekenmerkt door eigentijdse gevelelementen en een consequente en eenduidige kleurstelling. Aan de verschijningsvorm en detaillering is veel zorg besteed. De tuinmuur aan de voorzijde is een mooie intro en tegelijk afscherming naar de zijtuin.

13 10 KRUISSTRAAT STRAMPROY Deze spierwitte woning met donkergrijze kozijnen en breukstenen vlak in de voorgevel, naar ontwerp van Jos Adriaens, is strak vormgegeven met aan één zijde een grote overkapping. De buitengevel is opgetrokken uit wit gestucte 40 cm dikke cellenbetonblokken met een zeer hoge isolatiewaarde. Deze moderne woning in landelijke context speelt in op deze prachtige locatie. De woonkamer met vol zicht op het landschap is overtuigend vormgegeven. De bijzondere trap en de keuze van minimalistisch in de wanden geplaatste deuren en plinten zijn consequent toegepaste detailelementen. De compostie van de voorgevel zou duidelijker in zijn lijnvoering qua hoofdmassa en bijgebouwen kunnen zijn uitgewerkt. Weert, 23 juni 2017

JURYRAPPORT. Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE

JURYRAPPORT. Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE JURYRAPPORT Architectuurprijs Weert -Nederweert 2015 PUBLIEKE RUIMTE Juryrapport Stichting Architectuurlijk Weert is een samenwerkingsverband van enkele enthousiaste vrijwilligers uit de vakwereld. Doel

Nadere informatie

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl.

Wonen in een comfortabele. rietenkapvilla. Gevarieerd wonen in de gilden. 7 royale. bouwkavels te koop vanaf e 255, 00. per m 2 (incl. Wonen in een comfortabele rietenkapvilla? 7 royale bouwkavels te koop vanaf e 255, 00 per m 2 (incl. BTW) Gevarieerd wonen in de gilden Toekomstige Hanzelijn Dronten geeft je de ruimte De woonwijk De Gilden

Nadere informatie

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste 4.2 BEELDKWALITEIT Inleiding Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste stedenbouwkundige samenhang en blijft beperkt tot díe elementen en aspecten die het beeld

Nadere informatie

112 woningen plan St. Cyr Geldrop

112 woningen plan St. Cyr Geldrop B02/2683 29-09-2005 Inleiding Op de locatie van een drietal gesloopte galerijflats is een plan ontwikkeld met een divers aanbod van woningtypes waaronder patiowoningen. De nieuwbouw zal een nieuwe impuls

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij LANGGEVELBOERDERIJ Kenmerkend voor het dorp Alem is de langgevelboerderij. Deze komt veelvuldig voor aan de Sint Odradastraat en aan de kruising Weikesstraat en Meerenstraat. De planlocatie ligt aan deze

Nadere informatie

IJSSELMAERE. De eerste stappen naar zelfbouw met bouwbedrijf Van Leent

IJSSELMAERE. De eerste stappen naar zelfbouw met bouwbedrijf Van Leent IJSSELMAERE De eerste stappen naar zelfbouw met bouwbedrijf Van Leent Bouw je eigen droomvilla aan het water Het zelf bouwen van een huis is een intensief traject waarbij je rekening moet houden met een

Nadere informatie

hidden village - globalarchitects

hidden village - globalarchitects hidden village - globalarchitects Hidden Village is een huis van 170 m2 ontworpen voor een familie, bestaande uit 2 ouders met 2 kinderen. Het concept van de woning is dat van een verborgen dorp, zowel

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

twee onder een kap woning groot basiswoning

twee onder een kap woning groot basiswoning twee onder een kap woning groot basiswoning blok 6 6600 26 voorgevel zijgevel Beeldkwaliteit architectuur I De Buitenplaats Van Ruytenburch De Buitenplaats wordt een nieuwe toevoeging op architectuurstijlen

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

Burgermeester de Beaufortweg 61-63

Burgermeester de Beaufortweg 61-63 een toekomstgerichte oplossing voor de renovatie van twee kenmerkende gebouwen in Leusden Burgermeester de Beaufortweg 61-63 nieuwbouw renovatie restauratie herbestemming multifunctioneel woningbouw industrie

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011)

WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) WELSTANDSBELEID VOOR GEBIED VAN DE MAATSCHAPPIJ VAN WELDADIGHEID (vaststelling raadsvergadering d.d. 25 januari 2011) Op 27 november 2008 heeft de gemeenteraad specifiek welstandsbeleid vastgesteld voor

Nadere informatie

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013

Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen Woonhuis 2010-2013 BAKSTEENHUIS titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Baksteenhuis te Groenekan Particulier Marnix van der Meer, Steven Nobel, Rene de Korte, Roy van Maarseveen Bouwbedrijf Van Rhenen

Nadere informatie

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com

nieuwbouw woning Stramproy 10 juni 2011 architecture.com nieuwbouw woning 10 juni 2011 architecture.com architecture Qarchitecture. Niets uit dit bestek / drukwerk mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010

Krullenlaan 3. Oorspronkelijke functie : Dienstwoning en schuur. Datum foto : 23-10-2010 Krullenlaan 3 Straat en huisnummer : Krullenlaan 3 Postcode en plaats : 2061 HT Bloemendaal Kadastrale aanduiding : F746 Complexonderdeel : Schapenduinen Naam object : Bouwjaar : Eind 19 de eeuw (hoofdmassa),

Nadere informatie

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost)

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) 2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin

Nadere informatie

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever.

Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee. project werknr. datum opdrachtgever. Zuidbargerstraat Oranjekanaal NZ Ontwikkeling locatie Tuincentrum Omvlee 1320 14 november 2013 Tuincentrum Omvlee project werknr. datum opdrachtgever Emmen centrum 1 Emmen 2 projectlocatie 3 2 Zuidbarge

Nadere informatie

De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de

De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de 4.5 Beeldkwaliteit 4.5.1 Algemeen De ligging van het plan Lubberstraat fase II in de kernrandzone van Spoordonk vraagt in de planvorming en het benoemen van de beeldkwaliteitregels om zorgvuldigheid en

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359.

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 35. Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten : x: y: 359. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM006 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 35 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 259 Coördinaten

Nadere informatie

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw

Bijlage 1 Situatieschets. Bijlage 2 Perceel. Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 1 Situatieschets Bijlage 2 Perceel Bijlage 3 Plattegrond en foto s bestaande bouw Bijlage 4 Toelichting uitbreiding/ aanbouw en carport/ schuur Bijlage 5 Perceel met uitbreidingen Bijlage 6 Motivatie

Nadere informatie

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141

HAARZICHT. Op goede gronden. Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 HAARZICHT Op goede gronden Toetsingscriteria geldend voor alle vrije kavels 130 t/m 133, 138 en 141 Voor de 6 vrije kavels fase 3.1 zijn het bestemmingsplan, stedenbouwkundigplan en het beeldregieplan

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

De Gouverneur Stijlvol en tijdloos wonen aan de rand van Limburgs mooiste...

De Gouverneur Stijlvol en tijdloos wonen aan de rand van Limburgs mooiste... De Gouverneur Stijlvol en tijdloos wonen aan de rand van Limburgs mooiste... Tiendschuurpad De Gouverneur Stijlvol en tijdloos wonen aan de rand van Limburgs mooiste... Stater Aan de rand van Limburgs

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

WOONHUIS DALMEIJER Ontwerp duurzaam woonhuis familie Dalmeijer Leonidas Rotterdam Inzending Rotterdamse Architectuurprijs 2018

WOONHUIS DALMEIJER Ontwerp duurzaam woonhuis familie Dalmeijer Leonidas Rotterdam Inzending Rotterdamse Architectuurprijs 2018 WOONHUIS DALMEIJER Ontwerp duurzaam woonhuis familie Dalmeijer Leonidas Rotterdam Inzending Rotterdamse Architectuurprijs 2018 Opdrachtgever Familie Dalmeijer Architect Bureau Oudenaarde Aannemer Van Herk

Nadere informatie

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase)

GEMEENTE KRIMPENERWAARD. nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) GEMEENTE KRIMPENERWAARD nadere definiëring beeldkwaliteitplan Thiendenland II zuidelijk plandeel (2 e fase) Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB BREDA telefoon: 076-5225262 internet: email:

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan DroomPark Maasduinen

Beeldkwaliteitsplan DroomPark Maasduinen Beeldkwaliteitsplan DroomPark Maasduinen Beeldkwaliteitsplan Dit beeldkwaliteitsplan vormt een kaderdocument dat belanghebbenden in staat stelt om sturing te geven aan de ruimtelijke kwaliteit van het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark B i j l a g e Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Inleiding De 8 nieuwe woningen in de Heuvelstraat aan de Vinkenberg worden ingepast in twee losse linten, de Vinkenberg en de Heuvelstraat.

Nadere informatie

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U BOUWKAVEL 3 AARDENBURG HELMOND (BRANDEVOORT-OOST) Overzichtskaart FRAAI EN RIANT BOUWPERCEEL (KAVEL 3) GELEGEN AAN DE RAND VAN BRANDEVOORT VOOR DE BOUW VAN EEN VRIJSTAAND WOONHUIS. PERCEELSGROOTTE CA.

Nadere informatie

ISABELLALAND KAVELNUMMER IL1, IL6, IL11 & IL14

ISABELLALAND KAVELNUMMER IL1, IL6, IL11 & IL14 VRIJSTAAND EEN LEVEN LANG WOONGENOT EEN OASE VAN RUST bungalow Vloeroppervlak (GBO) 132 m2 Bouwvolume 627 m3 Midden in de drukte van de stad staat deze bungalow met vrij indeelbare ruimten en loftachtige

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Dorpstraat 45 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM007 Naam monument : n.v.t. Adres : Dorpstraat 45 Postcode en plaats : 6095 AE Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie E nr(s) 675 Coördinaten

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1.

Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Overzicht aanpassingen bestemmingsplan Twekkelerveld 2005, Olieslagweg 1. Blz.1 Er is een verzoek ingediend om op een perceel grond op de hoek van de Olieslagweg en de Hengelosestraat een bestaande vrijstaande

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT RUIMTE VOOR RUIMTE WONING NABIJ KAPELLAAN 8 GASSEL

BEELDKWALITEIT RUIMTE VOOR RUIMTE WONING NABIJ KAPELLAAN 8 GASSEL BEELDKWALITEIT RUIMTE VOOR RUIMTE WONING NABIJ KAPELLAAN 8 GASSEL Inleiding Aan de Kapellaan 8 te Gassel wordt een Ruimte voor Ruimte woning ontwikkeld. Hiertoe is een bestemmingsplan in procedure. Het

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter voorkoming van

Nadere informatie

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen.

Typering van het monument: Vrijstaand woonhuis uit 1935 met karakteristieke ronde erker met glas-in-loodramen. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM056 Naam monument : n.v.t. Adres : Roggelseweg 2 Postcode en plaats : 6081 CT Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie A nr(s) 3843 Coördinaten

Nadere informatie

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG

ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG ZUIDERPARKLAAN - DEN HAAG De dakopbouw aan de Zuiderparklaan bestaat uit een woon-, slaap- en badruimte met daaraan twee terrassen gelegen. Het terras aan de slaapkamer is op de ochtendzon georiënteerd

Nadere informatie

Brouwerskolkweg 2. Datum foto : 09-08-2010

Brouwerskolkweg 2. Datum foto : 09-08-2010 Brouwerskolkweg 2 Straat en huisnummer : Brouwerskolkweg 2 Postcode en plaats : 2051 ED Overveen Kadastrale aanduiding : E2236 Complexonderdeel : Gemeentewerf Naam object : Publieke Werken Bouwjaar : 1936

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers

: Turlings, Roermond; het ontwerp van de tuin is van J. Cuypers Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM086 Naam monument : Pand 'Schlangen' Adres : Rijksweg 1 Postcode en plaats : 6085 AA Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 1993 Coördinaten

Nadere informatie

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Ligging Het gebied is gelegen aan de zuidzijde van Willemstad, aansluitend aan eerdere uitbreidingsgebieden buiten de vesting (zie figuur 1). De locatie

Nadere informatie

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 74 75 Houtwalhofjes Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 opdrachtgever Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Almere. supervisor Urbis bureau voor stadsontwerp, Rotterdam aannemer van Zwol,

Nadere informatie

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten

Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer. Jorissen Simonetti architecten Herinrichten terrein De Schutse aan de Coentjesweg, Oud-Vossemeer Jorissen Simonetti architecten 3 Schetsplan project : Woongebouw De Schutse locatie : Coentjesweg 51 plaats opdrachtgever contactpersoon

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Beemderhoekweg 1 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM001 Naam monument : n.v.t. Adres : Beemderhoekweg 1 Postcode en plaats : 6095 NS Baexem Kadastrale aanduiding : BXM00 sectie D, nr(s) 292 Coördinaten

Nadere informatie

uitbreiding van een woonhuis in Rotterdam

uitbreiding van een woonhuis in Rotterdam uitbreiding van een woonhuis in Rotterdam verbouwing interieur voorjaar 2007 Mens uitbreiding van een woonhuis in Rotterdam In de jaren '50 is prachtige architectuur gemaakt; fijne details worden aangevuld

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e weberdejong a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e Patiohouse is een woningconcept van WeberdeJong architecten te Rotterdam dat is ontworpen vanuit het streven om architectonisch

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT

PASSEERDERSGRACHT TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 SCHETSONTWERP VOOR EEN IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT PASSEERDERSGRACHT SCHETSONTWERP VOOR EEN TUINKAMER AMSTERDAM, 28 SEPTEMBER 2011 IN OPDRACHT VAN BURO AMSTERDAM DONALD OSBORNE ARCHITECT WWW.DONALDOSBORNE.NL 21 IMPRESSIE ACHTERGEVEL BEELD VAN DE TUINKAMER

Nadere informatie

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis DIJKPOLDER welstandscriteria gemeente Maassluis concept_v4 oktober 2012 Plandeel 2e Weverskade hoofdbebouwing is individueel of afwisselend als ensemble gebouwen hebben een kap, hellend dak kap is in beeld

Nadere informatie

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018

Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS. 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 Berkel-Enschot BEELDKWALITEITPLAN DE KOLENVENSE AKKERS 8 mei 2018 opdrachtgever Van Kasteren V.O.F. AWJ van Kasteren BV documentstatus

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda

Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Studie en prijsvraag Tuinen 3 Gouda Tuinen 3 Gouda Omschrijving 2 Tuinen 3 Gouda Verkavelingsstudie Woonpartners Midden-Holland Verkavelingsstudie In opdracht van Woonpartners Midden-Holland te Waddinxveen

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t Bijlage 6 B e g r i p p en lijst B e g r i p p en lijst Aanbouwen Achterkant Afdak Een gebouw dat als afzonderlijke ruimte is gebouwd aan een hoofdgebouw waarmee het in directe verbinding staat, welk gebouw

Nadere informatie

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award

HUIS 20X3 - projectdocumentatie. Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - projectdocumentatie Inzending ARC 16 - Innovatie Award HUIS 20X3 - ZIERIKZEE Locatie Oude Haven 17, Zierikzee Oplevering bouwkundig Januari 2016 Netto oppervlakte ca.120m2 Architect Tim de

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Architectuurprijs Weert en Nederweert 2013. NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT

Architectuurprijs Weert en Nederweert 2013. NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT Architectuurprijs Weert en Nederweert 2013 NIEUWBOUW SCHOLEN Eventueel in combinatie met andere functies JURYRAPPORT Architectuurprijs Weert en Nederweert 30 Juni 2013 Juryrapport Stichting Architectuurlijk

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Bureau voor Architectuur en Stedenbouw TEKENINGENBOEK. Wiegershoek Ten Boer Nieuwbouw 12 halfvrijstaande woningen aan de Jan Wiegersstraat

Bureau voor Architectuur en Stedenbouw TEKENINGENBOEK. Wiegershoek Ten Boer Nieuwbouw 12 halfvrijstaande woningen aan de Jan Wiegersstraat TEKENINGENBOEK Nieuwbouw 12 halfvrijstaande woningen aan de Jan Wiegersstraat 08-04-2019 Situatie Kavel Oppervlakte Diepte achtertuin * Breedte zijtuin ** Kavel 1 518 m 2 16,4 m 10,8 m Kavel 2 291 m 2

Nadere informatie

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910.

Typering van het monument: Karakteristiek woonhuis voorzien van een pleisterlaag op L-vormige plattegrond daterende uit circa 1910. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM052 Naam monument : n.v.t. Adres : Napoleonsweg 33 Postcode en plaats : 6081 AA Haelen Kadastrale aanduiding : HLN02 sectie B nr(s) 1000 Coördinaten

Nadere informatie

Plan De Sniep Diemen 19 oktober

Plan De Sniep Diemen 19 oktober Beeldkwaliteitsplan 2 Inleiding en verantwoording Dit beeldkwaliteitsplan heeft als doel om de toekomstige bewoners van de vrije kavels op plan De Sniep te Diemen van een belangrijk gereedschap te voorzien.

Nadere informatie

Fraai wonen. NEDERWEERT Churchillstraat 9. vraagprijs k.k

Fraai wonen. NEDERWEERT Churchillstraat 9. vraagprijs k.k Fraai wonen NEDERWEERT Churchillstraat 9 vraagprijs 415.000 k.k. 0495-460 180 info@jacobsgijsen.nl www.jacobsgijsen.nl Kenmerken & specificaties Woonoppervlakte: Perceeloppervlakte: Inhoud: Bouwjaar: ca.

Nadere informatie

Ontwerpen met de architecten-blik van Nynke Joustra

Ontwerpen met de architecten-blik van Nynke Joustra Ontwerpen met de architecten-blik van Nynke Joustra De rieten kap is als een rok die je optilt om uitzicht te krijgen, en die tegelijk naar de grond reikt om privacy te bereiken Wat maakt een huisontwerp

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Langgevelboerderij Walikerplein 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Langgevelboerderij Walikerplein 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Langgevelboerderij Walikerplein Een voormalige koeien- en paardenstal, behorend

Nadere informatie

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35

Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005 1 Loketcriteria - aan- en bijgebouwen - dakkappellen 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 3

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat

Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Beeldkwaliteitscriteria 8 Ruimte voor Ruimtekavels Heuvelstraat Inleiding De 8 nieuwe woningen in de Heuvelstraat aan de Vinkenberg worden ingepast in een bestaand lint. Binnen dit bestaande lint is de

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl.

Typering van het monument: Voormalige boerderij met woongedeelte in een traditionele, negentiende-eeuwse bouwstijl. Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM081 Naam monument : Pand 'Peeters' Adres : Kasteelstraat 9 Postcode en plaats : 6085 BH Horn Kadastrale aanduiding : HOR02 sectie D nr(s) 2105 Coördinaten

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid

G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E. Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten. Zwarte Parel Rotterdam Zuid zwarte parel rotterdam ZUID titel ontwerp voorgevel ontwerp interieur programma periode Zwarte Parel Rotterdam Zuid Studio Rolf.fr i.s.m. Zecc Architecten Studio Rolf.fr woning en atelier 2008-2010 Maatschappelijke

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006

ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 ROUTEBESCHRIJVING ARCHITECTUUREXCURSIE 18 MAART 2006 De vetgedrukte adressen met een nummer verwijzen naar de beschrijving van de panden op de volgende bladzijden. Vanaf de Witte Kerk aan de Dr. Van Peltlaan

Nadere informatie

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID

3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3. HET BEBOUWINGSBEELD VAN RIETWIJK ZUID 3.1. Inleiding De bebouwingsregels voor Rietwijk dienen een aantal doelen. In de eerste plaats moeten de regels recht doen aan de uitgangspunten van het Masterplan.

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN

BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN BEELDKWALITEITS PARAGRAAF HOEK MOLENBERGLAAN ST. FRANCISCUSWEG HEERLEN Janssen de Jong Projectontwikkeling inex architecten 11.11.2013 Janssen de Jong Projectontwikkeling - inexarchitecten INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd

Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd Gemeente Oost Gelre Beeldkwaliteitsplan Brouwhuizen en De Woerd De Woerd Februari 2010 Kenmerk 1586-02a-T01 Projectnummer 1586-02 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Beeldkwaliteitseisen per zone 2 2.1. Algemeen

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010

BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM. 7 juli 2010 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM 7 juli 2010 Notitie Havenkwartier Koudum Code 085003 / 07-07-10 GEMEENTE NIJEFURD 085003 / 07-07-10 BEELDKWALITEITSKADER HAVENKWARTIER KOUDUM TOELICHTING INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Adviescommissie Omgevingskwaliteit

Adviescommissie Omgevingskwaliteit Adviescommissie Omgevingskwaliteit Datum: 31 januari 2019 Aanwezig: Jean-Paul Kerstens, Joyce van Sprundel, Herman de Kovel, Jan Dröge, Iris Thewessen, Paul Achterberg Prins Mauritsstraat 60 Straat/gebied:

Nadere informatie

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33

Kerngegevens gemeentelijk monument: Adres : Margarethastraat 33 Kerngegevens gemeentelijk monument: Monumentnummer : GM094 Naam monument : n.v.t. Adres : Margarethastraat 33 Postcode en plaats : 6014 AD Ittervoort Kadastrale aanduiding : ITV00 sectie B nr(s) 1138 Coördinaten

Nadere informatie

Smakenboekje. 1 september 2018

Smakenboekje. 1 september 2018 Smakenboekje 1 september 2018 2 Inleiding variatie Variatie in in bouwbreedte Om u te helpen bij het maken van keuzes hebben de architecten van 19 Het Atelier uit Zwolle verschillende gevelstijlen uitgewerkt

Nadere informatie

Te koop. Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin. Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland

Te koop. Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin. Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 Te koop Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland Algemeen De twee

Nadere informatie

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen

BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND. Algemeen BEOORDELINGSCRITERIA WELSTAND Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing en de openbare ruimte in het stedenbouwkundig plan de Hoge Varen. Dit document

Nadere informatie

Te koop Vrijstaande woning met aangebouwde stenen berging

Te koop Vrijstaande woning met aangebouwde stenen berging Te koop Vrijstaande woning met aangebouwde stenen berging Karel Doormanstraat 12, 3262 PD Oud-Beijerland Deze woning is gebouwd in de jaren 30. De woning bevat nog enkele authentieke details, zoals de

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum. Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Riethoven 238 t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl Rijksmonumentale langgevelboerderij Walik Een voormalige koeien-

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie