Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen 2005. 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35"

Transcriptie

1 Bijlage bij evaluatie van de Welstandsnota Hoogeveen Loketcriteria - aan- en bijgebouwen - dakkappellen 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden - aangepaste deelgebieden 7, 9, 11, 22, 35 3 Aanpassing omissies - Noordzijden van het Hollandscheveldse Opgaande en Langedijk ter plaatse van Buitenvaart I wordt lintbebouwing, - enkele kleine tekstuele omissies Aangepast n.a.v. evaluatie

2 1 Loketcriteria loketciteria aan- en uitbouwen bijgebouwen en bijgebouw en Overkappingen overkappingen plat afgedekt met kap plaats en aantal achter de voorgevel minimaal 1 m minimaal 1 m minimaal 1 m maximaal oppervlak 50 m2 50 m2 50 m2 maatvoering breedte maximaal 3,5 m maximaal 3,50 m maximaal 3,50 m hoogte maximaal 5 m boeihoogte maximaal 3 m maximaal 3 m goothoogte maximaal 2,50 m Vormgeving Materiaal en kleur rechthoekig platte afdekking gevelopeningen iom woning Rechthoekig dakhelling tussen 30 en 60 graden rechthoekig bij aangebouwd bijgebouw gelijk aan hoofdgebouw in overeenstemming met in overeenstemming met iom de woning de woning de woning vrijstaande in donkere of gedekte kleuren

3 loketcriteria algemeen dakkapellen (plat afgedekt) voor- en zijgevel (licht vergunningplichting) conform eerder goedgekeurde dakkapellen beoordeling per type en per straat dakkapellen (aangesleept dak) voor-, zij- en achtergevel (licht vergunningplichting) conform eerder goedgekeurde dakkapellen beoordeling per type en per straat plaats en aantal 1. één dakkapel per dakvlak 1. één dakkapel per dakvlak 2 dakkapel terplaatse van onderste bouwlaag in dakvlak 2 dakkapel terplaatse van onderste bouwlaag in dakvlak 3. Plaatsing in dakvlak met dakhelling meer dan 45 graden maatvoering 1. maximaal 50% breedte dakvlak 1. maximaal 50% breedte dakvlak 2. weerzijden dakkapel min m dakvlak aanwezig 2. weerzijden dakkapel min m dakvlak aanwezig ook ter plaatse van hoekkepers en kilkepers ook ter plaatse van hoekkepers en kilkepers (afstand tot gemeenschappelijke bouwmuur min 1 meter) (afstand tot gemeenschappelijke bouwmuur min 1 meter) 3. onderkant kozijn tussen 80 en 100 cm vanaf de vloer 3. onderkant kozijn tussen 80 en 100 cm vanaf de vloer 4. hoogte maximaal 1,5 meter (kozijn + dakrand) 4. Afstand aangesleept dakvlak tot nok dak minimaal 1 meter 5. hoogte maximaal 1,5 meter (kozijn + dakrand of goot) Vormgeving 1. plat afgedekt 1. zijwanden vertikaal en gesloten 2. zijwanden vertikaal en gesloten 2. In overeenstemming met onderliggende kozijnen 3. geen overstekken 3. eenvoudige detaillering 4. In overeenstemming met onderliggende kozijnen Materiaal en kleur in overeenstemming met de woning in overeenstemming met de woning

4 2 Aanpassingen gebiedskenmerken deelgebieden Omdat ten aanzien van de onderstaande deelgebieden enkel de algemene welstandscriteria en het algemeen welstandsniveau van toepassing is, wordt voorgesteld de criteria van de gebiedskenmerken hierop aan te passen. De duidelijkheid wordt vergroot door per deelgebied aan te geven aan welke criteria de beoordeling plaats zal vinden. Voor het deelgebied De Wieken en het deelgebied recreatiegebied / bungalowpark zijn geen wijzigingen doorgevoerd. Voor De Wieken zal binnenkort een beeldkwaliteitsplan worden ontwikkeld. Voor het deelgebied recreatiegebied / bungalowpark zijn nadere aanpassingen in de tekst nodig. Deelgebied 7: uitbreidingen aan stadscentrum bestaande rooilijnen handhaven; bestaande open ruimten respecteren. Massa bij vervangende nieuwbouw aansluiten op massa en vorm belendende bebouwing; wijzigingen minimaal op blokniveau; bijgebouwen zijn ondergeschikt aan de hoofdvorm; aan- en uitbouwen zijn ondergeschikt aan de hoofdvorm. de in de directe omgeving aanwezige gevelritmiek, dakopbouwen en andere uitbreidingen als voorbeeld gebruiken; seriematige gevelwijzigingen uitvoeren binnen de hoofdstructuur (bijvoorbeeld bouwmuur, vloerhoogte, doorgaande goot- of noklijnen); vormgeving en materialisering afstemmen op de bestaande omgeving; bebouwing; detaillering overwegend eenvoudig; uitbouwen aan voor- of zijgevel met verfijnde detaillering en verfijnd materiaalgebruik. bijpassend bij bestaande vormgeving Materiaal bij individuele verbouwingen bestaand gevelmateriaal en bestaande kleur handhaven; bij seriematige verbouwingen of nieuwbouw per bouwblok eenheid in materiaal- en kleurtoepassing; zijvlakken van dakkapellen en vullingen met plaatmateriaal in een donkere kleur, bijvoorbeeld de kleur van de dakbedekking; opvallende kleurstellingen vermijden, tenzij de architectuur aanleiding geeft tot bijzondere kleuren.

5 Deelgebied 9: Seriematige uitbreidingen overwegend in rijen, (half)vrijstaande woningen gekoppeld in stroken; de representatieve gevel is gericht op de weg of op de groene ruimte; rooilijnen aan de voorste bebouwingsgrens handhaven. Massa de individuele woning is een herkenbaar deel van het geheel; opbouwen op één- en tweelaagse woningen, vormgeven als een complete verdieping met per rij of blok hetzelfde model; aanbouwen en uitbouwen moeten ondergeschikt zijn aan de bestaande massaopbouw; aan de voorgevel en de kopgevels zijn ondiepe erkers en uitbouwen bv. ter plaatse van de entree mogelijk; kopgevels kunnen worden voorzien van openingen of ondiepe erkers; bij vrijstaande woningen gebruikmaken van de situatieve mogelijkheden (bijvoorbeeld ligging aan de hoek van een straat). de herhalingen in gevelritmiek en dakopbouwen handhaven; benadrukken van herhaling door bijvoorbeeld onderscheid tussen drager en invulling; detaillering overwegend eenvoudig; bij vrijstaande woningen meer variatie in gevelopbouw mogelijk; gevelwijzigingen moeten passen in het bestaande gevelbeeld. Materiaal gevels met toepassing van baksteen en vullingen van ander materiaal; kleurgebruik aangepast aan omgeving, toegepast materiaal en ter ondersteuning van een eventueel bijzonder architectonisch concept; per cluster, rij of blok samenhang; dezelfde kleuren toepassen; bij vrijstaande woningen meer variatie van de toe te passen materialen en kleuren.

6 Deelgebied 11: Bungalowbuurten binnen seriematige uitbreidingsplannen alle naar een openbare ruimte gerichte gevels zijn als voorgevel te beschouwen; voorgevelrooilijnen en onderlinge samenhang in situering handhaven; uitbreidingsrichting van het hoofdgebouw en de situering van een bijgebouw zijn afhankelijk van de mogelijkheden op de kavel. Massa alle gebouwen hebben een lage gootlijn; wijzigingen en uitbreidingen van gebouwen die deel uitmaken van een cluster moeten een duidelijke samenhang met de kenmerken van de cluster vertonen; aan- en uitbouwen zijn ondergeschikt aan de hoofdmassa. de gevels van een woning vormen samen één geheel. Deze vormverwantschap moet duidelijk herkenbaar zijn; voor woningen, deel uitmakend van een cluster (bijvoorbeeld schakelbungalows) is vorm-verwantschap met de gevels van de gehele cluster noodzakelijk; detaillering in overeenstemming met de vorm- en materiaalkeuze. Materiaal gevels van natuurlijke materialen (steen of hout), vullingen mogen van een ander materiaal zijn; materiaal en kleur van de dakbedekking afgestemd op de architectuur van het gebouw; bij bebouwingsclusters samenhang in materiaal- en kleurgebruik; bijzondere architectonische vormgeving kan afwijkende materiaal- en kleurkeuze rechtvaardigen.

7 Deelgebied 16: Industrie- en bedrijventerrein De Wieken In afwachting van een op te stellen Beeldkwaliteitsplan in het kader van een revitaliseringsplan nu geen nadere wijzigingen opnemen. de bebouwing is georiënteerd op de straat; publieke en representatieve functies (zoals de entree en de kantoren) zijn gericht op de belangrijkste straat, blinde straatwanden vermijden; bijgebouwen hebben een ondergeschikte positie. Massa de grootschalige bedrijfsgebouwen langs de hoofdontsluitingen en/of randen kennen een samengestelde massaopbouw, bijvoorbeeld door de representatieve delen sterker te accentueren; bij bedrijfsgebouwen met woning bepalen de kavelgrootte, de situering en de terreininrichting de mate van samenhang in massaopbouw en vormgeving. Eenvoudige en/of samengestelde bouwmassa s voor woningen. Bedrijfsgebouwen zijn overwegend eenvoudig; aan-en uitbouwen zijn ondergeschikt; bijgebouwen niet voor de woningen. de bedrijfsgebouwen mogen eenvoudig worden opgebouwd, maar hebben aan de straatzijde een duidelijke geleding (bijvoorbeeld door middel van gevelopeningen en/of materiaaltoepassing); bij bedrijfsgebouwen aan de hoofdontsluitingen bestaat een duidelijke representatieve, naar de straat toegekeerde zijde, met een verfijnde architectonische beeldkwaliteit; gevels van woningen kennen een evenwichtige indeling en goede verhouding, met een representatieve zijde naar de straat gekeerd; vormgeving in overeenstemming met het utilitaire karakter van het gebied. Materiaal vrijheid in toepassing van materialen; geen felle kleuren voor grote (gevel)vlakken; contrasterende kleuren kunnen worden gebruikt ter ondersteuning van gevel- of constructiedetails.

8 Deelgebied 22: Groene gebieden de situering van bebouwing mag het parkachtige karakter van het gebied niet in gevaar brengen; bebouwing en noodzakelijke terreinverharding zijn zoveel mogelijk geconcentreerd ten opzichte van elkaar en de openbare weg. Massa duidelijke en eenvoudige hoofdvormen toepassen; bij uitbreidingen aansluiten aan aanwezige hoofdvormen. de gevelopbouw moet een afspiegeling zijn van een helder architectonisch concept. Materiaal gevels bij voorkeur in baksteen en hout, met vullingen van een ander materiaal; kleurgebruik: lichtbruin tot zwart; algemeen: materiaal- en kleurtoepassing moeten in dienst staan van het behoud van het parkachtige karakter van het gebied.

9 Deelgebied 35: Bedrijventereinen bij een dorp de bebouwing heeft de nokrichting haaks op de weg; het woongedeelte is naar de weg gekeerd; het bedrijfsgedeelte bevindt zich achter het woongedeelte. Massa en vorm de bebouwing is gebaseerd op een eenvoudige rechthoekige plattegrond; de bebouwing bestaat uit één of maximaal twee bouwlagen met of zonder een kap. vrij. Detaillering vrij. Materiaal- en kleurgebruik vrijheid in toepassing van materialen; geen felle kleuren voor grote (gevel)vlakken; kleuren aanpassen aan die van belendingen. Specifieke bedrijfskleuren kunnen als accenten in een groter geheel worden toegepast.

10 Deelgebied 36: Recreatiegebied / Bungalowpark Geen aanpassing in de criteria doorvoeren De bebouwing is onopvallend aanwezig vanuit de omgeving; bijgebouwen zijn ondergeschikt. Massa en vorm de bouwhoogte bestaat uit één bouwlaag met een kap; bijgebouwen zijn ondergeschikt. vrij Detaillering vrij Materiaal- en kleurgebruik geen gebruik van felle kleuren

11 3 Aanpassing omissies Straatnamenlijst STRAATNAAM WELSTANDSGEBIED Het Haagje 3 1 Fluitenbergseweg- Oost Schuinedijk Vijfhoek Overzicht welstandkaart Buitengebied (a) Historisch verbindingslint (fluitenbergseweg) 28 24

12

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de

Wanneer een bouwplan niet aan de loketcriteria voldoet of wanneer er sprake is van een bijzondere situatie, waarbij twijfel bestaat aan de Welstandsnota gemeente 8 Loketcriteria Dit hoofdstuk behandelt gestandaardiseerde welstandscriteria voor veel voorkomende kleine bouwplannen. Deze criteria dienen als basis voor het gemeentelijk welstandsbeleid

Nadere informatie

LINTBEBOUWING (sterke samenhang)

LINTBEBOUWING (sterke samenhang) 5 LINTBEBOUWING (sterke samenhang) Gebiedsbeschrijving In de na-oorlogse periode is op nieuwe plaatsen en in het verlengde van bestaande linten, nieuwe lintbebouwing gerealiseerd. Doordat deze linten in

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark B i j l a g e Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter

Nadere informatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 4, Vorchten. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 4, Vorchten 1. Beschrijving bestaande situatie der tijden zijn aanbouwen gerealiseerd, soms opvallend qua massa maar zodanig rekening houdend met de locatie en zichten dat zij geen afbreuk doen

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA NOORDENVELD 2008 Bijlage Loketcriteria ideeën- en voorbeeldenboek

WELSTANDSNOTA NOORDENVELD 2008 Bijlage Loketcriteria ideeën- en voorbeeldenboek WELSTANDSNOTA NOORDENVELD 2008 Bijlage Loketcriteria ideeën- en voorbeeldenboek Roden/Assen Plannummer: 160.00.01.15.00 Vastgesteld: 18 december 2008 WELSTANDSNOTA NOORDENVELD 2008 Bijlage Loketcriteria

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009

Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase juni 2009 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Beeldkwaliteitsplan Baflo Oosterhuisen, 2e fase 275.11.02.31.00.00 11 juni 2009 Inhoud 1.0 Aanleiding

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen

Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Beeldkwaliteitplan Heerenhage Heerenveen Team stedenbouw Ontwerp29112017 1 Inleiding Het bestaande complex van Heerenhage in wijk De Greiden in Heerenveen zal volledig herontwikkeld worden. De bestaande

Nadere informatie

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark

Beeldkwaliteitscriteria Sandepark Beeldkwaliteitscriteria Sandepark I n l eidi n g De bebouwing op het Sandepark kent vanouds een sterke onderlinge ruimtelijke samenhang. Inmiddels zijn diverse wijzigingen zichtbaar. Ter voorkoming van

Nadere informatie

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost

Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost Centrum Haaksbergen, partiële herziening Marktplan deelgebied Oost(vastgesteld) Inhoudsopgave Bijlagen bij regels Bijlage 1 Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Plek voor ideeën e Beeldkwaliteitsplan herziening Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Prikwei West Herziening 025.76.02.11.05.00 15 oktober 2013 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

Omschrijving en uitgangspunten

Omschrijving en uitgangspunten 2.5 Dakkapellen Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel dient een bescheiden uitbouw in de kap te zijn, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbare oppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis

DIJKPOLDER. welstandscriteria gemeente Maassluis DIJKPOLDER welstandscriteria gemeente Maassluis concept_v4 oktober 2012 Plandeel 2e Weverskade hoofdbebouwing is individueel of afwisselend als ensemble gebouwen hebben een kap, hellend dak kap is in beeld

Nadere informatie

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning.

WELSTANDSCRITERIA. Aanbouwen als garages, erkers en dakkapellen zijn ondergeschikt aan de woning. Oranjehof Langbroek Dorps wonen Wonen aan het lint Referentiebeeld woningen in een rooilijn De woningen aan de Doornseweg (verlengde van de Beatrixlaan) moeten de uitstraling krijgen van de lintbebouwing

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

AANVULLING WELSTANDSNOTA

AANVULLING WELSTANDSNOTA AANVULLING WELSTANDSNOTA ONTWIKKELINGSGEBIEDEN Noardburgum (inbreidingslocaties) - Ontwikkelingsgebied 1: Ten westen van Veldmansweg 47, blz. 2-4; - Ontwikkelingsgebied 2: Ten westen van Veldmansweg 35,

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray

Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray Beeldkwaliteitsplan Kloostertuin Tienray September 2017 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Analyse en aanbeveling... 5 3. Inspiratiebeelden... 6 4. Criteria... 9 1. Inleiding De gemeente Horst aan de Maas heeft

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg

Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Beeldkwaliteitplan Heerenveen-Midden Tellegebied Herontwikkeling scholenlocatie Tussen Meineszstraat en Coehoorn van Scheltingaweg Team stedenbouw Voorontwerp 16032017 Inleiding De locaties van de scholen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan. Wethouder Goselinkstraat 10 Hengevelde - november 2018

Beeldkwaliteitplan. Wethouder Goselinkstraat 10 Hengevelde - november 2018 Beeldkwaliteitplan Wethouder Goselinkstraat 10 Hengevelde - november 2018 Beeldkwaliteitplan Wethouder Goselinkstraat 10 Hengevelde Project P185536/164-047 ir. Gijs van der Sman ir. Leander van Berkel

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan "Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota

Beeldkwaliteitplan Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota Beeldkwaliteitplan "Klazienaveen, De Planeet 13 e wijziging van welstandsnota dienst beleid afdeling fysiek lijke ontwikkeling april 2009 09.005 1 Beeldkwaliteitplan Klazienaveen, De Planeet 13e wijziging

Nadere informatie

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen

KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen. Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Watermolen Zaagmolen KAVELPASPOORTEN / WATERMOLEN 24 SCHAGEN Inhoud Beeldkwaliteit Kavelpaspoorten Projectnummer : 11008-001 Bestand : 11008-001-19 Datum : 30 september

Nadere informatie

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Ontwerp 14 april 2015 Rho adviseurs i.s.m. Gemeente Heerenveen Team stedenbouw / cv Inleiding De Rosa Manusweg is onderdeel

Nadere informatie

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l

Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath. gemeente T i e l Plan Muggenborch Kavelpaspoort A: Richtershof - Kapel Avezaath gemeente T i e l Plan Muggenborch Kapel Avezaath Kavelpaspoort A: Richtershof Uw eigen droomhuis bouwen! Een eigen huis bouwen doet u waarschijnlijk

Nadere informatie

Landschappelijk Wonen Mussel

Landschappelijk Wonen Mussel gemeente Stadskanaal Landschappelijk Wonen Mussel Verkoopbrochure maart 2014 - kaveltekening en prijzen - bestemmingsplan - beeldkwaliteitsplan Leeswijzer Op bladzijde 3 en 4 vindt u de verkaveling en

Nadere informatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal. 1. Beschrijving bestaande situatie GELDERS GENOOTSCHAP Welstandsnota Heerde Deelgebied 5, bruggen Apeldoorns Kanaal 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied komen zeven bruggen over het Apeldoorns Kanaal aan de orde. Bruggen

Nadere informatie

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF

BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF SNELTOETSCRITERIA BIJGEBOUW OF OVERKAPPING OP ZIJ OF ACHTER ERF De afstand tot de voorgevel moet ongeveer 3m zijn. Indien het zij- en/of achtererf grenst aan de weg of een openbaar pad dan dient de afstand

Nadere informatie

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 2 dakkapellen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 2 - dakkapellen dorp stad & land Inleiding Deze notitie is een

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen

Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Beeldkwaliteitplan Koppelenburg Zuid te Brummen Compendium Gemeente Brummen Engelenburgerlaan 31 Postbus 5 6970 AA Brummen Van Wanrooij Projectontwikkeling BV Broekstraat 2 5386 KD Geffen Rotij Vastgoedontwikkeling

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid

GEMEENTE HELDEN. Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid GEMEENTE HELDEN Beeldkwaliteitplan t Höltje-Zuid Project: Beeldkwaliteitplan t-höltje-zuid Opdrachtgever: Wonen Limburg Vastgoedontwikkeling Opsteller: Compositie 5 stedenbouw bv Datum: april 2008 Bestandsnummer:

Nadere informatie

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best

BEELDKWALITEITSPLAN. Schutboom en omgeving Gemeente Best BEELDKWALITEITSPLAN Schutboom en omgeving Gemeente Best Croonen Adviseurs b.v. Hoff van Hollantlaan 7 Postbus 435 5240 AK Rosmalen Tel: 073 5233900 Fax: 073 5233999 www.croonen.nl BOE01-BES00006-01f 10

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

1/6. Toelichtend deel. Inleiding

1/6. Toelichtend deel. Inleiding Toelichtend deel Inleiding In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de huidige situatie en omgeving van het plangebied en worden de beeldkwaliteitseisen aangegeven voor de nieuw te bouwen woningen. Met het opstellen

Nadere informatie

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31

WELSTANDSNOTA RIJSSEN-HOLTEN - 1 RIJSSEN WONEN 31 Situering - De situering van de bebouwing dient te worden afgestemd op de bebouwingskarakteristieken van de directe omgeving. - In gebieden waarbij in de situering sprake is van een grote mate van eenheid

Nadere informatie

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen

Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Skoatterwâld Omgeving Rosa Manusweg [Herverkaveling en Beeldkwaliteitplan] Heerenveen Definitief 22 oktober 2015 Rho adviseurs i.s.m. Gemeente Heerenveen Team stedenbouw / cv Inleiding De Rosa Manusweg

Nadere informatie

Welstandscriteria projecten, relatie beeldkwaliteitplannen en welstandscriteria bestemmingsplannen

Welstandscriteria projecten, relatie beeldkwaliteitplannen en welstandscriteria bestemmingsplannen Hoofdstuk 4 Welstandscriteria projecten, relatie beeldkwaliteitplannen en welstandscriteria bestemmingsplannen De welstandsnota bevat geen welstandscriteria voor (her)ontwikkelingsprojecten die de bestaande

Nadere informatie

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen

AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen AI13168 beeldkwaliteitsplan erve Wink te ansen 26 januari 2015 2 inhoud Inhoudsopgave Luchtfoto plangebied Inleiding Beelden bestaande situatie Nieuwe situatie, positie en kapvorm bebouwing Impressie bouwplan

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm

beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm beeldkwaliteitsplan Meulenveld Lomm 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013

Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai. 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 232.30.05.35.00 1 juli 2013 Beeldkwaliteitsplan Drachten, hoek Zuiderdwarsvaart-Raai 1 juli 2013 232.30.05.35.00 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2

Beeldkwaliteitsplan. Denekamp 't Pierik fase 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp 't Pierik fase 2 Govert Flinckstraat 31 - postbus 1158-8001 BD Zwolle 038-4216800 13 november 2008 2 Beeldkwaliteitsplan Denekamp t Pierik fase 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost)

2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) 2 bouwkavels Aardenburg Helmond (brandevoort-oost) Nodigt u uit Geachte mevrouw, mijnheer, Voor U ligt de brochure met informatie over het door U opgevraagde object waar U interesse in heeft. U vindt hierin

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht 2014

Beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht 2014 Beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht 2014 Beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht 2014 Vastgesteld door de raad 1 Beeldkwaliteitsplan Nooitgedacht 2014 Inleiding In mei 2008 heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden

beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden beeldkwaliteitsplan Vilgert Velden 17.02.09 wissing stedebouw en ruimtelijke vormgeving b.v. Inventarisatie omgeving Inleiding Het voorliggende beeldkwaliteitsplan dient ter inspiratie voor de architectuur

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 WELSTANDSCRITERIA OBJECTEN. bebouwing achterkant voorkant

Hoofdstuk 5 WELSTANDSCRITERIA OBJECTEN. bebouwing achterkant voorkant WELSTANDSCRITERIA OBJECTEN Hoofdstuk 5 De gemeente streeft ernaar veel voorkomende (kleine) objecten effectief te beoordelen om zo de burger tegemoet te komen. Het gaat daarbij om relatief eenvoudige en

Nadere informatie

Historische kernen, linten en fragmenten

Historische kernen, linten en fragmenten Hoofdstuk 8 Historische kernen, linten en fragmenten Inleiding 2 2 Historische kernen, linten en fragmenten Historische kernen, linten en fragmenten zijn in de loop der eeuwen onderdeel geworden van de

Nadere informatie

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94

Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Welstandscriteria 18 woningen Oirschotseweg 94 / beleidsregel / / Welstandscriteria woningen Oirschotseweg 94 Beleidsregel voor de beoordeling van bouwplannen voor woningbouw langs de Oirschotseweg 94

Nadere informatie

Als aan deze criteria wordt voldaan, behoeft het bouwplan niet meer te worden voorgelegd aan de welstandscommissie.

Als aan deze criteria wordt voldaan, behoeft het bouwplan niet meer te worden voorgelegd aan de welstandscommissie. welstand voor lichte bouwvergunning Algemeen In de Woningwet is de bepaling opgenomen dat het uiterlijk of de plaatsing van een bouwwerk of standplaats, zowel op zichzelf als in verband met de omgeving

Nadere informatie

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL

INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INRICHTINGSVOORSTEL BEELDKWALITEITSPLAN AKKERWEG 6 TE RIEL INLEIDING Dit inrichtingsvoorstel - beeldkwaliteitsplan heeft betrekking op de locatie aan de Akkerweg 6 te Riel. Deze locatie is gelegen ten

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Hazersweg 23, Ouddorp

Beeldkwaliteitplan Hazersweg 23, Ouddorp Beeldkwaliteitplan Hazersweg 23, Ouddorp rboi adviseurs ruimtelijke ordening 1 Beeldkwaliteitplan Hazersweg 23, Ouddorp opdrachtgever: Hans Rietveld Agrarisch Advies nummer: 180910.16521.00 datum: 31 juli

Nadere informatie

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn

1. De linten. historische foto van het lint,kornhorn 1. De linten De bebouwing aan de linten is divers. De bebouwing heeft vaak typerende bouwstijlen vanuit hun bouwperiode. Zichtbaar zijn de traditionele stijlen uit het einde van de 19e eeuw. Uit de eerste

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan. Goese Poort

Beeldkwaliteitplan. Goese Poort Beeldkwaliteitplan Goese Poort februari 2017 2 Goese Poort Gewenst ruimtelijk structuurbeeld Structuur De structuur van het gebied Goese Poort zal veranderen doordat de verkeersontsluiting van het gebied

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree

Inhoudsopgave. 1 Inleiding Aanleiding Doelstelling 1. 2 Beeldkwaliteit 3. Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 1.1 Aanleiding 1 1.2 Doelstelling 1 2 Beeldkwaliteit 3 Ontwikkeling 16 woningen Tesselmansgoed te Maasbree Deelgebied Tesselmansgoed in Stedenbouwkundig plan In Den Bosch, fase

Nadere informatie

de Strijp De Coulisse

de Strijp De Coulisse de Strijp De Coulisse Inhoudsopgave De Strijp Het thema De kavel Het huis Het dak De gevels De detaillering Het materiaal Duurzaamheid Het ontwerp De Strijp De Strijp De Kilder De Strijp geeft Doesburg

Nadere informatie

Historische kernen, linten en fragmenten

Historische kernen, linten en fragmenten Hoofdstuk 8 Historische kernen, linten en fragmenten Inleiding 2 2 Historische kernen, linten en fragmenten Historische kernen, linten en fragmenten zijn in de loop der eeuwen onderdeel geworden van de

Nadere informatie

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten

Welstandsnota e Aanvulling. Gemeente Dronten Welstandsnota 2004 4 e Aanvulling Gemeente Dronten Inleiding In dit beleidsdocument is een nieuw gebied beschreven, bestaande uit drie deelgebieden, dat een aanvulling vormt op de Welstandsnota van de

Nadere informatie

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Notitie Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase 1 Ontwerp Notitie Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase Inleiding De Werkgroep Bosakkers Gasteren heeft in samenwerking

Nadere informatie

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t

Bijlage 6 B e g r i p p e n l i j s t Bijlage 6 B e g r i p p en lijst B e g r i p p en lijst Aanbouwen Achterkant Afdak Een gebouw dat als afzonderlijke ruimte is gebouwd aan een hoofdgebouw waarmee het in directe verbinding staat, welk gebouw

Nadere informatie

Bouw uw eigen woning Hengelo!

Bouw uw eigen woning Hengelo! Bouw uw eigen woning Hengelo! Enkele verspreid liggende woningen in Hengelo www.kavelsinhengelo.nl februari 2019 Kijk voor het actuele kavelaanbod op www.kavelsinhengelo.nl Deelgebied Kavelnummer Oppervlakte

Nadere informatie

Sneltoetscriteria 2008

Sneltoetscriteria 2008 Aan- en uitbouwen Sneltoetscriteria 2008 Omschrijving en uitgangspunten Een aan- of uitbouw is een grondgebonden toevoeging van één bouwlaag aan een gevel van een gebouw. Voor wat betreft rooilijnen en

Nadere informatie

LORENTZ III HARDERWIJK

LORENTZ III HARDERWIJK LORENTZ III HARDERWIJK BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III BEELDKWALITEITPLAN BEDRIJVENTERREIN LORENTZ III Algemeen Doel In dit document worden richtlijnen beschreven voor de vormgeving van

Nadere informatie

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin

BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin BKP Tubbergen, Manderveen, uitbreidingslokatie Beeldkwalteitsplan Manderveen, de Bessentuin 1. inleiding In 2003 is een locatieonderzoek verricht voor de toekomstige woningbouwopgave van Manderveen. Uit

Nadere informatie

Dakkapellen. (op alle bestaande gebouwen)

Dakkapellen. (op alle bestaande gebouwen) Dakkapellen (op alle bestaande gebouwen) Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten.

Nadere informatie

Plangroep H eggen b.v.

Plangroep H eggen b.v. Plangroep H eggen b.v. bureau voor ruimtelijke planning en infrastructuur Beeldkwaliteitplan Parkplan Emma jw -TC particuliere bouwkavels vlek E10 en E11 stedenbouw verkeerskunde landschapsinrichting cultuurtechniek

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega

Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega Beeldkwaliteit Bosrand industrieterrein Schipsloot Wolvega gemeente Weststellingwerf 4 februari 2008 COLOFON opdrachtgever gemeente Weststellingwerf contactpersoon Jan Kracht ontwerp HKB Stedenbouwkundigen

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 5 bijbehorende bouwwerken 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 5 - bijbehorende bouwwerken dorp stad & land Inleiding

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen

Beeldkwaliteitsplan. Oldenhave/Bos, Ruinen Beeldkwaliteitsplan Oldenhave/Bos, Ruinen Govert Flinckstraat 31 8021 ET Zwolle Postbus 1158 8001 BD Zwolle T. 038 421 68 00 F. 038 421 07 37 info@witpaard.nl www.witpaard.nl mei 2008 Inleiding Dit Beeldkwaliteitsplan

Nadere informatie

Deelgebied 3, Veessen. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 3, Veessen. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 3, Veessen 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied is onderscheid te maken tussen het historisch dorpse bebouwingslint langs de Kerkstraat en de dijkbebouwing aan de IJsseldijk.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010

Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht. Maart 2010 Beeldkwaliteitsplan Locatie Vingerling, Provincialeweg-West, Haastrecht Maart 2010 De locatie Vingerling te Haastrecht Wonen langs de Hollandsche IJssel Colofon Opdrachtgever Regionale en stedelijke infrastructuur

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015

Ontwerp beeldkwalititeitplan. St.-Annaparochie. Ulbe van Houtenlocatie VOGELVLUCHT. 2 april 2015 Ontwerp beeldkwalititeitplan St.-Annaparochie VOGELVLUCHT Ulbe van Houtenlocatie 2 april 2015 Ulbe van Houtenstraat Schetsontwerp stedenbouwkundig plan 13 november 2014 Inleiding Dit beeldkwaliteitplan

Nadere informatie

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2

ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 ACTUALISATIE DIEPENHEIM NOORD 2 2015 Inleiding Dit beeldkwaliteitsplan is een herziening van het beeldkwaliteitsplan voor Diepenheim Noord 2 uit 2008. De huidige inzichten op het gebied van ruimtelijke

Nadere informatie

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria

GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA Deel III: Ambtelijke toetsingscriteria telefoon fax email internet kvk Breda Compositie 5 stedenbouw bv Boschstraat 35-37 4811 GB Breda 076 5225262 076 5213812 info@c5s.nl www.c5s.nl 20083802 GEMEENTE ZUNDERT WELSTANDSNOTA 2014 Deel III: Ambtelijke

Nadere informatie

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 18 kavels Harderweide d.d. 24-11-2016 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlagen); De afstand tussen

Nadere informatie

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022

KAVELKOMPAS. KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 KAVELKOMPAS KAVEL GROENEDAAL Perceel KTG00A3022 Adres: Groenedaal 1 te Kloetinge Oppervlakte: 2275 m2 (vastgesteld door het Kadaster) Huidige eigenaar: Gemeente Goes Huidig gebruik: O.B.S. de Kloetingse

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12

Inhoudsopgave. Bijlage Overzicht terrein Verbeelding 2/12 Inhoudsopgave 1 Beeldkwaliteitsplan 1.1 Inleiding 1.2 Ruimtelijke structuur Waarland 1.3 Huidige situatie 1.4 Het plan 1.5 Beeldkwaliteit 1.5.1 Beschrijving 1.5.2 Criteria 1.5.2.1 criteria Welstansdsnota

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten

Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Beeldkwaliteitplan Loerik III te Houten Compendium Gemeente Houten Onderdoor 25 Postbus 30 3990 DA Houten Rotij Vastgoedontwikkeling BV Jutestraat 8 Postbus 252 7460 AG Rijssen EVE Architecten BV Ernst

Nadere informatie

Gegroeid dorp Gebied 2

Gegroeid dorp Gebied 2 Gegroeid dorp Gebied 2 Het gegroeide dorp van Hilversum bestaat hoofdzakelijk uit stenige straten met een kleinstedelijk karakter en bebouwing van rond 1900. Zoals de naam zegt, is het een gegroeid gebied

Nadere informatie

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL

LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL P l e k v o o r i d e e ë n Beeldkwaliteitsplan LOCATIE VOORMALIGE RENBAANSCHOOL RENBAANSTRAAT TE NOORDWOLDE 267.00.02.06.00 18 november 2015 2 Inhoud 1. Inleiding 1.1 Aanleiding 05 1.2 Stedenbouwkundig

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

Deelgebied 2, Wapenveld centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie

Deelgebied 2, Wapenveld centrum. 1. Beschrijving bestaande situatie Deelgebied 2, Wapenveld centrum 1. Beschrijving bestaande situatie In dit deelgebied is onderscheid te maken tussen het historisch dorpsgebied langs de Klapperdijk en de Kerkstraat en de gemengde bebouwing

Nadere informatie

17. BUURTSCHAPPEN LANGBROEKERDIJK (NEDER-)LANGBROEK

17. BUURTSCHAPPEN LANGBROEKERDIJK (NEDER-)LANGBROEK 17. BUURTSCHAPPEN LANGBROEKERDIJK (NEDER-)LANGBROEK Buurtschappen Langbroekerdijk (Gebiedstype H9.2) De uitlopers van het Langbroekerwetering-lint zijn de kleine clusters van bebouwing direct grenzend

Nadere informatie

Welstandscriteria DK1 Betterwird III fase 1a. Gebiedsindeling

Welstandscriteria DK1 Betterwird III fase 1a. Gebiedsindeling Welstandscriteria DK1 Betterwird III fase 1a 1 3 2 Gebiedsindeling 1 Betterwird III fase 1a 1. Bedrijventerrein Gebiedsbeschrijving Betterwird is een modern gemengd bedrijventerrein. Bedrijventerrein Betterwird

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Gebied 12 Elst Centrum

Gebied 12 Elst Centrum Gebied 12 Elst Centrum het gebied is roodgekleurd op de kaart Welstandsnota Overbetuwe 2010, gebied 12 Elst centrum 131 Gebiedsbeschrijving Structuur Het centrum van Elst wordt gevormd door de licht gekromde

Nadere informatie

2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN

2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN 2.4 CRITERIA VOOR VEEL VOORKOMENDE KLEINE BOUWPLANNEN In artikel 2.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht staat dat Burgemeester en Wethouders een aanvraag om vergunning moeten toetsen aan redelijke

Nadere informatie

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving

9.1.A Het Hessingterrein. Gebiedsbeschrijving 9.1.A Het Hessingterrein Gebiedsbeschrijving Ruimtelijke structuur Het Hessingterrein is gelegen aan de Utrechtseweg, die De Bilt en Zeist verbindt met Utrecht. Kenmerkend voor de omgeving van deze gebiedsontsluitingsweg

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL

STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE ROBHL STEDENBOUWKUNDIGPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN PLAN WELLINK ZWOLLE GEMEENTE OOST GELRE INLEIDING In het bestemmingsplan Buurtschap Zwolle 2011 is de toekomstige woningbouw op de voormalige locatie van Wellink

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Jongbloed.

Beeldkwaliteitplan Jongbloed. . Ruimtelijk ontwerp In het plangebied kunnen vrijstaande-, halfvrijstaande- en rijenwoningen (tot 4 aaneengesloten) gebouwd worden. Wat vormgeving en kleurstelling betreft sluit het aan op het naastgelegen

Nadere informatie

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U

HEUVEL.NL WÉRKT VOOR U BOUWKAVEL 3 AARDENBURG HELMOND (BRANDEVOORT-OOST) Overzichtskaart FRAAI EN RIANT BOUWPERCEEL (KAVEL 3) GELEGEN AAN DE RAND VAN BRANDEVOORT VOOR DE BOUW VAN EEN VRIJSTAAND WOONHUIS. PERCEELSGROOTTE CA.

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg

Welstandsparagraaf Locatie Voorweg Welstandsparagraaf Locatie Voorweg concept november 2010 inhoudsopgave 1 Locatie en programma 2 Ruimtelijke structuur 3 Stedenbouwkundig uitgangspunt 4 Welstandsbeleid 5 Welstandscriteria Algemeen Hoofdvorm/Massavorm

Nadere informatie

Welstandsnota Stadskanaal 2015

Welstandsnota Stadskanaal 2015 Welstandsnota Stadskanaal 2015 gemeente Stadskanaal 1 maart 2015 Inleiding Waarvoor dient de welstandsnota? Het welstandsbeleid van Stadskanaal is opgesteld vanwege het belang van een aantrekkelijke bebouwde

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit

Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit Hoofdstuk 5 Beeldkwaliteit 5.1 Bebouwing 5.1.1 Noordelijk deelgebied; buitenrand Om een goede afstemming te krijgen tussen de stedenbouwkundige inrichting en de beoogde architectuur worden in deze beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

2 KLEINE BOUWPLANNEN CRITERIA

2 KLEINE BOUWPLANNEN CRITERIA 2 KLEINE BOUWPLANNEN CRITERIA 2.1 Inleiding Waarom criteria voor kleine bouwplannen De gemeente Smallingerland heeft voor veel voorkomende kleine bouwplannen, waarvoor een vergunning nodig is heldere en

Nadere informatie