astenavend VZAKBOEKSKE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "astenavend VZAKBOEKSKE"

Transcriptie

1 VZAKBOEKSKE astenavend PREGRAMMA 2018 ALLES BIJ D AND VOR VIER DAGE LEUT!

2 Vier dagen Vastenavend bij de hand Programma In dit Vastenavendzakboekse vind je informatie terug over vier dagen Vastenavend in Bergen op Zoom, of nog beter het Krabbegat. Alle evenementen die Stichting Vastenavend organiseert en/of faciliteert zijn in dit Vastenavend-zakboekske opgenomen. Dit Vastenavendzakboekske wordt gratis verspreid door de Boerinnekes en is ook verkrijgbaar bij MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat en Dietvorst feestartikelen. Als je liever over een digitaal exemplaar beschikt kun je de QR-code scannen of surfen naar De naam Vastenavendzakboekske zegt het al; houd de Vastenavend op zak in een boekje. Bijvoorbeeld in je vastenavendjas! Zo heb je altijd en overal de informatie die je zoekt bij de hand! Mocht je meer willen weten na het lezen van Vastenavendzakboekske kun je altijd kijken op Daar vind je uitgebreidere informatie. Met het Vastenavendzakboekske op zak, kun je er mè d éél oew art op uit om Vastenavend te gaan vieren! Agge mar leut et! Voor sommige uitgaves van Stichting Vastenavend, zoals het veldteken of vastenavendliedje, of toegangskaarten zijn kosten verbonden. De opbrengst hiervan vloeit in zijn geheel weer terug in de Vastenavend. 10 februari: uur Intocht van Prins Nilles III en zijn gevolg Stationsplein - Wouwsestraat - Zuivelstraat - Grote Markt 11 februari: zaal open om uur Dweilbendfestival - Stoelemat* 12 februari: uur Bezoek tehuizen - Erremeblok, Gertrudis, Bravis Ziekenuis, Moermont en Het Nieuwe ABG 12 februari: uur Kindervastenavend - Grote Markt 12 februari: s avonds Dweilavend - In heel het Krabbegat 13 februari: uur Gròòte Optocht Start op de Kaai 13 februari: ± uur. Zaal open om uur Plechtege Sluiting - Stoelemat* 13 februari: aansluitend aan Plechtege Sluiting Afscheidsreceptie van de Nar - Stoelemat 13 februari: uur Valle van de kraai - Grote Markt Voor meer informatie lees verder in het Vastenavendzakboekske of kijk op * Kaarten zijn à 7,50 verkrijgbaar online via in de winkel bij MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat en Dietvorst feestartikelen én, mits niet uitverkocht, aan de deur.

3 t Motto: Mè d éél oew art mè d alle liefde n en leut Prins Nilles I zei altijd al: t Mot uit oew art komme!, en zo is dat. Want als men iets met ziel en zaligheid doet, dan is alles veel meer waard! Je krijgt vlinders in je buik en een bijzonder gevoel in je hart. Het verwondert, het verleidt én het verbindt. Samen krijgen we veel voor elkaar en dat doen we vol overgave. Het is liefdewerk, oud papier. We doen het gratis, maar nooit voor niets. We houden van de omgekeerde wereld die Vastenavend heet. Dat doen we uit de grond van ons hart. We vieren het voorjaarsfeest dat de warmte als vanzelf terug brengt in onze stad. Want lente is immers liefde. Het plezier dendert door de straten. Door het hart van onze stad als de Prins op het witte paard! En geen Cupido die daar tegenop kan! En dàn... dàn ziet men de schoonheid van alles en iedereen! En daar houden we van! Met heel ons hart. Met alle liefde en plezier. t Veldteke Het veldteken toont het vastenavendmotto in creativiteit, verbondenheid, betrokkenheid en leut. Het hart is als vorm twee keer te herkennen. Het grote hart in het midden waarop twee dweilen staan. Dweilen die elkaar goed vasthouden en leut en traditie laten zien. Maar het grootste hart is tóch dat van de drager van het veldteken. Die kan het ook op het hart dragen, door met een sluitspeld aan het rood-witte touwtje het veldteken op de goede plaats te houden. Daarnaast zijn de oude vestingmuren van onze stad te herkennen. Het toont de bescherming en beslotenheid van onze stad, maar vooral ook hoe dat we haar én de Vastenavend in ons hart sluiten. Traditioneel zijn ook het stadswapen ondersteboven en het jaartal 2018 terug te vinden. Het veldteken is gemaakt van gips, beschilderd in acht kleuren water gedragen verf, beschermd met water gedragen vernis en uitgerust met een rood-wit touwtje. Het is 9 cm lang en 10 cm breed. Het veldteken is à 4,- verkrijgbaar bij de Boerinnekes, diverse horeca en winkels. Met het dragen van het veldteken laat je zien dat je de Vastenavend een warm hart toedraagt!

4 Vastenavendliedje 2018 t Krioel d ier van de Krabbe, die kruipe nouw Wir ammaal bij mekaar t Is dèèrom zo lekker werrem, ge lij gin kouw Of erremoei van t jaar ZO DWEIlDE MÈ D OEW ZIEl EN ZAlEG EID DA DOED AS KrAB IN T KrABBEGAT AlTIJD MÈ D ÉÉl OEW ArT, OEW VASTENAVEND ArT DA SlA VANEIGES OP Ol IN DEZE TIJD WANT T ZIT ÉÉlEMAAl VOl MÈ leuteg EID BlEF JONG VAN ArT DUS VOllEG GEWÒÒN OEW ArT DA S DWEIlE MÈ D ÉÉl OEW ArT Wul d oew art ok s verliere aan onze stad Nim alles dan vor lief Vor n dweil in art en niere is t Krabbegat Dé gròòte n artedief In de Vastenavenddage is di d n plek Waar alles éémaal klop Niks te zeure of te zage, dus doe mar gek En aal d oew artje n op As de kraai dan wir ga valle, dèèr op de Mart Zo tege middernacht En ik oor de leste knalle, dan brik m n art En zing ik nog éél zacht Het vastenavendliedje is op CD, inclusief het lied Blauwe Schuyt vaar mar uit, à 8,-verkrijgbaar bij MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein, Bergse Dumphal, Ambachtsbakker Bergse Plaat, Dietvorst feestartikelen, Waterput, Slijterij de Zeeland en de Hema. Tevens is het online verkrijgbaar via Spotify, Google Play en itunes. Steun de Vastenavend, word Begunstiger Buiten Bergen! Woon jij buiten Bergen op Zoom en wil je ook je steentje bijdragen aan de Vastenavend? Dat kan hoor! Hoe? Gewoon Begunstiger Buiten Bergen worden! Dankzij de ICB (InCasso Burgerij) worden alle inwoners van Bergen op Zoom bezocht en gevraagd naar een vrijwillige donatie. En ieder jaar blijkt weer dat heel veel Bergenaren een groot belang hechten aan het in stand houden van kenmerkende en grootschalige vastenavendevenementen, zoals onder andere de Intocht, Optocht en Kindervastenavend. Maar de ICB kan niet langs komen bij Bergenaren die buiten Bergen op Zoom wonen, hoewel we weten dat deze Bergenaren ook graag zouden willen doneren. We willen daarom die Bergenaren de kans geven om met een financiële donatie de Vastenavend te steunen. Zo kan je, heel eenvoudig, een Begunstiger Buiten Bergen worden. Stuur een naar icb@stichtingvastenavend.nl en vermeld dat je een Begunstiger Buiten Bergen wilt worden. Je krijgt dan de informatie toegestuurd. Voor donateurs die tenminste 11,- overmaken hebben we een verrassing: de Vastenavendkrant van dit jaar zal naar je opgestuurd worden!

5 10-02 De Intocht De Prinsewage De Vastenavend gaat beginnen en wel op zaterdag 10 februari om uur bij het station. Want daar arriveert Prins Nilles III met zijn Nar vanuit de Slikke per Blauwe Schuit. De Gròòtste Boer, Steketee, Boereploeg en een veel Krabben wachten op het stationsplein vol smart op Prins Nilles III. Na het welkom heten van Prins Nilles III door de Gròòtste boer trekt de stoet Prins Nilles III en zijn gevolg richting de Grote Markt via de Wouwsestraat en Zuivelstraat. De volgorde van de Intocht is als volgt: s-gooiwage - Steketee - Klupvlag - Sjefke n Out Groep - Pliesiekepèl - Boereploeg - Dweilorkest Wittuttogok - Boerebrik/Koets met voorzitter Stichting Vastenavend en boeren - Dweilorkest de Zeekrale - Kinder Blauwe Schuyt - Dweilorkest Agge t is wist - Blauwe Schuyt - Dweilorkest Oor d Ons!? - Spuit Ellef Kepèl - Spuit 11 - L.O. De Leutige Krabben - Dweilploeg - Dweilorkest De Rijpe Sperries - Gròòtste Boer - Dweilorkest Krabbestamp - Prinsewage - Dweilorkest Un Opke Leut - Wana - Reimerswaalerremenie Op de Grote Markt aangekomen krijgt Prins Nilles III de stadssleutel overhandigt van de burgemeester, leest de Gròòtste Boer zijn Ellef Gebòòje voor en roept Prins Nilles III de Krabben op om Vastenavend te houden. Er is meer tussen hemel en aarde. Om die reden is de hoofdvorm van de Prinsewage het archetype van de maan. Het niet-tastbare - de liefdevolle leut - zindert, prikkelt en jubelt voluit! In de verte zie je Prins Nilles III en z n Nar schommelend de stad toezwaaien. Van dicht ervaar je de verzoenende werking van ons liefdevolle feest: de leut! De leut is uitgebeeld in dansende dweilen, cupido in gordijn en 1001 details die verwijzen naar het ontastbare. Het is datgene wa d éél oew art zal vervulle. En wanneer de Prinsewage voorbij trekt, ervaar je pas écht de omgekeerde wereld. Net zoals bij een hevige verliefdheid, wordt de vaste grond onder je voeten weggeveegd, als ons mooie Krabbegat ondersteboven aan je voorbij trekt. Hoor ik daar nu carnavaleske kamermuziek uit het kloppend hart van de Prinsewage komen? En wanneer je de Prinsewage aan je voorbij ziet gaan, dan is daar nog die warme handzoen van de Nar, die na 22 jaar afscheid neemt.

6 11-02 Het Dweilbendfestival Kindervastenavend *Volgorde onder voorbehoud. Programma* 1 Wellek!?! 2 Tutters en Belle 3 Meroets 4 t Is Wezeluk Waar 5 Nie te Vermei(d)e 6 Krabbestamp 7 Dèreddeze 8 La de ond mar zitte 9 Un Opke leut 10 Wa motte d r mee 11 Reimerswaal Erremenie 12 t is pas féést as tet r is 13 Boerenverdriet 14 Lat Mar Ore 15 De Medamme 16 De Treuzelèèrs 17 Vrouwekul 18 Luv met db akketruukdankrekketal 19 De Zeekrale 20 Wa d n Uis ouwe Op het Dweilbendfestival laten de dweilbands van het Krabbegat zich van hun beste muzikale kant zien. Van groot spektakel tot muziek in het klein. Op een leutige manier strijden de dweilbands om de verschillende prijzen. Worstprijs aanmoedigingsprijs Meziekprijs voor meest muzikale dweilband Sjooprijs voor dweilband die de meeste show laat zien en horen Vernuuwingsprijs voor de dweilband die vernieuwing brengt op het festival Peblieksprijs voor de dweilband die het publiek het beste mee krijgt De jury bestaat uit Jean Paul Heck (voorzitter), Cees Meijer, Meike Warmoeskerken, Frans Touw en Maarten Stalpers (gastjurylid) Wees erbij, aanschouw, luister en verwonder je! Het Dweilbendfestival wordt gehouden in de Stoelemat. Zaal open om 14:00 uur, het programma start om 15:00 uur. Prijsuitreiking en apotheose ± 19:00 uur op de Grote Markt. Op maandagmiddag 12 februari vindt op de Grote Markt om 14:22 uur de Kindervastenavend plaats. Een spektakel speciaal voor de kinderen, waarin de Prins, Gròòtste Boer, Nar, Steketee én de Peperbus acte de presénce geven. Dit jaar heeft de Prins de kinderen gevraagd om allemaal een trommel mee te nemen. Je hoeft er niet een te kopen, want je kunt deze ook zelf maken. Hoe je dit doet, lees je op Kindervastenavend.nl. Aansluitend aan de Kindervastenavend gaan de Prins, Gròòtste Boer, Nar en Steketee met de kinderen dweilend naar de Geit van Mie d n Os op het Bleekveldje om daar de Zevensprong te doen. Daarna zullen in de Stoelemat de stééngoeie dweiltjes worden uitgereikt. Kindervastenavend.nl Het platform Kindervastenavend.nl is niet alleen door en voor leerkrachten van het Bergse basisonderwijs, maar ook voor de kinderen van Bergen op Zoom en omstreken. Op het platform vind je allerlei leuke dingen, zoals: kleur- en bouwplaten, liedjes, foto s, films en weetjes over de Bergse Vastenavend. Voor de leerkrachten zijn er lessuggesties, afgestemd op deze periode, die voorzien zijn van een vastenavendtintje. Dit jaar zijn er lessuggesties gemaakt rondom het jubileum van het Gilde der Blauwe Schuyte.

7 12-02 Stééngoeie Dweile op de Dweilavend Maandagavond met de Vastenavend verandert het Krabbegat in een groot openluchttheater. Van het Beursplein en Moeregrebstraat tot aan de Kaai en Dubbelstraat. Kijken is leuk, maar meedoen is nog leuker. Lees onderstaande uitnodiging van de g Eime Kemissie en misschien zien wij straks jou wel terug op de Dubbelstraat. En als je niet meedoet, kun je altijd nog je masker opzetten. Want zo doe je toch mee! Mè d art en ziel! Agge n dweil zijt in art en niere die aan z n water voelt da d t Féést der Fééste d r wir aan zit te komme, dan ga d oew Krabben artje vaneiges sneller slaan. t Bonkt bekant oew lijf uit bij t verzinne van n dweil-ekt, bij t bij mekare zoeke van oew bulle en bij t opscharrele van alle mogeleke en onmogeleke rotzooi die onmisbaar is bij t late schaterlache van de Krabbe lengst de kant. Iedere dweil wor sebiet n soort van Kringlòòper zogezeed! Beste Stééngoeie Dweile, makt r wa gèèfs van en ge wit: t is pas écht goed as oew art én oew ziel d r in legge! Anders werrek t nie! Me zien mekaar wel ier of dèèr! Aanschouw de Optocht vanaf een hartverwarmende tribune! De laatste (dins)dag van de Vastenavend: n Optocht vol liefde, leut, muziek, vermaak en fantastische wagens die zo aan je voorbijtrekken! Je kunt lekker warm en gezellig onder elkaar op je gereserveerde plek zitten en het enige wat je hoeft te doen is genieten. Vanaf deze plaats zullen we de deelnemers een hart onder de riem steken door aan hen een hartelijk en daverend applaus te geven. Alle deelnemers starten op de historische Kaai en via de bekende route trekken ze naar onze mooie Grote Markt. Je zit daar als VIP op een harstikke mooi en zonnig plekje langs de route. Geniet met volle teugen van de Optocht, dichterbij kun je niet komen! Vanaf de optochttribune, geheel overdekt op de Grote Markt, aanschouw en bewonder je de gehele Optocht. Kaarten zijn verkrijgbaar à 11,- bij MCD Bloemendaal, Primera Zonneplein en De Teerkamer. De prijs is inclusief twee consumpties. Want je wordt namelijk op de optochttribune bediend door De Teerkamer. De g Eime Kemissie

8 Zuivelstraat 3 Bosstraat 20 Van Overstratenlaan 1 Fortuinstraat 13 AANBEVOLE DEUR KRABBE, VOR ELLEKE VASTENAVENDVIERDER Rijtuigweg Rijtuigweg - Zuid Korte Dubbelstraat 5 Artilleriestraat Noordzijde Haven Zuidzijde Haven Van Konijnenburgweg Fabriekstraat Blokstallen Moeregrebstraat Rijkebuurtstraat Bruinevisstraat Rijtuigweg Rijtuigweg - Zuid Westersingel Westersingel Zuid - We Burregemeester Stulemeijerlaan Moeregrebstraat 14 Koepelstraat Lievevrouwestraat Boutershemstraat Steenbergsestraat Noordsingel 13 Zuid Molestraat Belvedèrestraat Hofstraat Wijngaardstraat Kortemeestraat Fortuinstraat 4 Glymes Potterstraat Vlaszak Koepelstraat 8 5 Noordsingel Weverskat Vis Markt Klaverstraat Kremerstraat 3 Grote Markt Minderbroederstraat Geweldigerstraat Kromwielstraat Blauwehandstraat Zuivelstraat Kerkstraat Kloosterstraat Noordsingel Wouwsestraat Koevoetstraat Van der Rijtstraat Bosstraat Hoogstraat 10 An Huijbergsestraat 9 Van Dedemstraat Sint - Josephstraat Coehoornparkstraat Burregemeester van Hasselstraat Wassenaarstraat Meeussenstraat Hermusstraat Lange Parkstraat Stationstraat Zuid - Oostsingel Bredasestraat 9. EETWINKEl DE HOllANDSE TUYN Huijbergsestraat Il MACCHErONE Korte Bosstraat DE BUrGErMAKErIJ Bosstraat GrIEKS SPECIAlITEITEN restaurant DElPHI Grote Markt STrEEK EET- & DrINKlOKAAl Steenbergsestraat restaurant DE HEMEl Moeregrebstraat GASTrOBAr DE MOOr Grote Markt 29 Pinautomaat Parkeren Grote Markt 30a Antwerpsestraat 2 Potterstraat 45 Grote Markt 36

9 DEZE SPONSOrS DrAGE DE VASTENAVENDOPTOCHT N WErrEM ArT TOE! Christiaens Carrosserie Hydrauliek B.V. Vang TX Halsteren ABN Amro Albert Joosen fotografie Autobedrijf Swagemakers Axerrio Baas Assurantien & De Hypotheekshop Bakkerij van ravels Bouwbedrijf Boot BOZ Group Café Biljart Feestzaal Bellevue Café De Pondorosa Café Oosterwaal Comfort Trends Coppens recycling De Poort Apparatenbouw displayenzo.nl Don Camillo Bar Driekleur Verzekeringen DrV Accountants Dutch Watertech Emma s IJssalon Eric Elich Grafisch Ontwerper FunktieMediair Haans Advocaten Handelsbanken Horst Electro Grossier Hoveniersbedrijf TuinTalenT Installatiebedrijf Adams Kas. van der Zande Gebakkramen Kis Furniture Kozijnspecialist life Supplies lindhout schilder-vastgoedonderhoud loods 52 Maas Transport & Expeditie MD Carclean Monuta Terol P. Jansen Installatietechniek Pion Horeca & Promotie Praktijkcentrum de 3 linden Praxis Bergen op Zoom Quistor Enterprises revo Taxibedrijf rodachem Scholtus Document Services Slagerij van der Borght Sprangers Bouwbedrijf Stadscafé Thalia T-Staffing TTl Ton Aarden h.o. Procero TWB, Thuiszorg met Aandacht Uitvaartonderneming C. van de Boom Van Beeck Zeilmakerij Van der Kroon Food products Vovosa Interieurbouw VVA Informatisering Vvb Husan Weyts Architecten Wikkelbedrijf De Bruyn Zoom Invest Zuid-West BV, Adm. en belastingadviseurs

10 B Burregemeester Stulemeijerlaan OPTOCHT Rijtuigweg Rijtuigweg - Zuid 2018 Rijtuigweg Rijtuigweg - Zuid Noordsingel Wijngaardstraat Noordsingel Weverskat Klaverstraat Minderbroederstraat Noordsingel Van der Rijtstraat Lange Parkstraat Bredasestraat Dubbelstraat Stadsschuur Korte Dubbelstraat START Artilleriestraat Noordzijde Haven Zuidzijde Haven Van Konijnenburgweg Fabriekstraat De Optocht trekt voorbij. Een bonte leutstoet met allerhande motto s en uitbeeldingen. Kijk je er gewoon lekker naar en slurp je de leut op of wil je er meer van weten? Kom dan naar de Grote Markt. Daar onthult een speaker alle geheimen van de optochtcreaties! Blokstallen Moeregrebstraat Rijkebuurtstraat Bruinevisstraat Westersingel Westersingel Moeregrebstraat Koepelstraat Zuid - Westsingel Lievevrouwestraat Boutershemstraat Steenbergsestraat Zuid Molestraat Belvedèrestraat Hofstraat Fortuinstraat Potterstraat Kortemeestraat Vlaszak Koepelstraat Glymesstraat Vis Markt Kremerstraat SPIEKER PRIJS- UITREIKING Coehoornstraat TREBUNE Grote Markt Bosstraat Geweldigerstraat Auvergnestraat Kromwielstraat Hoogstraat Antwerpsestraat Blauwehandstraat Zuivelstraat Kerkstraat Huijbergsestraat Kloosterstraat Van Dedemstraat Wouwsestraat Koevoetstraat Zuid - Oostsingel Sint - Josephstraat Coehoornparkstraat Burregemeester van Hasselstraat Wassenaarstraat Plein 13 Meeussenstraat Hermusstraat Stationstraat Zuid - Oostsingel Zuidsingel

11 13-02 De Optocht Deelnemers Reclameoptocht Auto ROB Autobedrijf Bogers Autobedrijf Van Dorst Automotions Groep Bavaria Boogie Down Dance Centre BouwCenter Logus Bergen op Zoom CCH Easyspaces.nl Fastservice Restaurant Het Spoor Fireplace Hair Lounge Hermes Fietsen Hoppenbrouwers Techniek J. Bosters kluswerken ( Jimkes Tegel Outlet & Afbouw Kinderopvang Le Garage Kwik-Fit M.L Brouwers - Rijschool P. Jansen Installatietechniek Sani-Dump Saver Snepvangers Glas Speedservice Motorshop Tuintechniek van Rijswijk Van Beeck Zeilmakerij Van Overveld Schildersbedrijf Vvb Husan Van Terheijden Groep Offiesjeel Gedeelte s-gooiwage - Steketee - Klupvlag - Pliesiekepèl - Boereploeg - Boerebrik mè voorzitter Stichting Vastenavend - Dweilbend Boerenverdriet - Blauwe Schuit mè Dweilbend Wa motter d r mee - t Kleine Blauwe Schuitje en De Narrekes - Spuit 11 Kepèl - Spuit 11 - Dweilploeg - L.O. De Leutige Krabben - Dweilbend Krabbestamp - Prinsewage 1. Ier wor ik werrem van! Misterie Dweil (Vor de Leut) 2. G è m(e) n art gerakt! Wa mak t uit 3. Mijlust Snuf (Enkeling) 4. De Ar(t) stichting Twee Kreukeltjes (Enkeling) 5. Van Breeje-school nar Òòge-school JOFLO (Kleine groep) 6. Duuzend-en-één-nacht BC de Knutselaers (Jeugd Bouwgroep) Klink net zo magies as de Vastenavend; vol miesterieuze ver ale n en meziek, verteld deur onze n eigeste géést. n Sultan genaamd Nilles zit op z n kemeel en ou same mè d al andere sultans, wachters, slangebezweerders, slangetonne n en buikdanseresse n t magiese vastenavendféést. 7. Me lòòpe stage De Berregse Schoffies (Dweilgroep mè of zonder wage) 8. Artejage Peej mé Juin (Enkeling) 9. Al 2x11 jaar z n gròòtste fen! Krabbetaantje (Enkeling) 10. Mè d éél ons ARD (FALE)?! DB Dèèr Voelde Niks Van 11. Na(r)tuurlijk bouwe! B.C. De Leeglopers (Wages B) Vor d n ellefde keer, emme in ons klein kotje gebouwe. Da jubileejum kunde dees jaar, nie beter viere, as mee onze Nar Eric. En mè d n mooi nieuw gròòt kot in t vooruitzicht, zijn me ok vast n bietje biejobéést gaan bouwe. Me bouwe nou mee out, veul stof en alles uit oewe knolletuin! En me n adde zo gedocht, koeiepoep da ga ok vast goed! Zo kenne me Na(r)tuurlek nog jare wijer blijve bouwe.

12 12. Mè d éél oew art 24 ure n in touw Samelòòp vor Oop (Kleine groep) 13. Éél z n art vor t Krabbegat Optimaal Pontifiekaal (Kleine groep) 14. O sole mio, Berrege ga bio! B.C. de Sloffe (Bouwgroepe) Di jaar zijn me mè d iets éél leutegs gestart: t nuuwe bio-bouwe. t Was in t begin n bietje n apart. Maar uiteindelek ebbe me, mè veul leut en liefde, n ARTstikke gèèf wagetje wete te bouwe van pepier, kerton en eige gemakte biolijm. Naar n sezoen ART bouwe zijn me gròòtseg op t rizzeltaat. Amme mè d ons wagetje de MART oprij e zumme dèèrom aan iederéén éél ART late n ore: O SOLE MIO, BERREGE GA BIO! 15. Voel d ok natteg eit??? De Gezusters Dweilpoets (Pare) 16. NAR(ge)Koze?! Dweilband Oor d ons?! 17. Ons jaarlijks uitje Jong Berregs Telent (Jeugd Bouwgroep) Ielek jaar gaan me mette bouwklup op n leuteg uitje, zo ginge me n ok di jaar op tiem-uitje en da gaf ons n leuteg idee om te bouwe. 18. Geniet van oew ete tijdes t spiet-dete Deting-buro Art van stapel (Dweilgroep mè of zonder wage) 19. Ode aan de vrouw BC de Watertore (Wages B) Vastenavend allééneg mar vor manne, mooi nie! Ze worre dikwijls vergete, de vrouwe die op d achtergrond staan, mar zo belangrijk zijn vor t vastenavendfeest. Riet de Ster, oppas-oma s, bouwersvrouwe, de Boerinnekes, Wana, vrouwebendjes, Jo van de Ponderosa, Prinseske, ga zo mar deur. t Wor tijd da dees vrouwe op n voetstuk worre gezet, op ande worre gedrage mee Mie d n Os voorop in de strijd. 20. Ons Vastenavend Art! Dèèr edde z ok wir! (Kleine groep) 21. Di jaar ouwe me n sponsorelòòp Witte Geit? (Pare) 22. k Ou m n art vast Slagerij t Stukse n uier (Enkeling) 23. Vastenavendmeziek Me n ebbe d r wel ore naar De Bergse Bengels (Bouwgroepe) Vastenavendmeziek ken d op ammaal verschillende meziekinstremente speule; zoas op trompette, saksefoons, tuba s, klarinette, trommels, deksels, mar ok bevobbeld op arrep, liera, piekelo, mond armonika en triangel. t Mak nie uit op wellek instrement dagge vastenavendmeziek spult, z ebbe d r wel ore naar. 24. De Spaanse Rijschool Op ons achterste pòòte (Kleine groep) 25. Nar fantesie K.E. Bouwclub WIJ (Wages A) Zonder n bietje fantesie Ken onze Vastenavend nie Dròòme n en fantezere Zulde mè di féést lere En gin niks is te bizar Vor de fantesie van onze Nar Mè pronke, spotte n en versiere Zumme di féést ielek jaar wir viere Me zijn verslingerd aan di werreme bad Zoveul kreejatieviteit en artstocht emme nooit nie g ad Bekek de interactieve tekening van de wage op of sken de QR-kode. 26. Omleiding BC d Artkleppe (Kleine groep) 27. Gedéélde smart is alleve smart Agge t is Wist 28. Tocht der Tochte D ndiejevand ndiejevand ndieje (Kleine groep) 29. Wulde da deurgeve? De Deurgevers (Dweilgroep mè of zonder wage) 30. Biobéést; t is nog gin féést Driekus (Wages B) Driekus vraag z n eige same mè veul bouwers af, of datte geméénte n en de Stichting, t pèèrd van Tròòje nie binne n ale, metta biejobéést bouwe! Wa zou t worre, oe zou da gaan? Want waar de Stichting out gebrukt, tjept Driekus d r ouwerwets op los, en mot t ie nog erreg wenne n aan biejobéést bouwe, want watte boer nie ken. 31. Mè d éél oew art op d foto Corné de Weert (Enkeling) 32. k Zijn mè d éél m n art op zoek nar n dweil di bij mijn past B.C. t Peeke (Enkeling)

13 33. Art vor weinig VDB Tutters en Belle 34. t Sla d al 11 jaar nerreges op (H) Artstikke Toffe Tennisvereeniging Altere (Kleine groep) 35. De Koolos van BoZ BC de Krabbeklutsers (Wages B) n Gròòts eerbetòòn aan die boere n en oveniers van weleer. Zij die smaak en sjeu aan onze streek geve. Was t r vroeger n allef tillefoonboek mee gevuld; levert nouw t dappere kooleveld n moedege, leste strijd. Mette koppe bij mekare, gròòtseg d erreme n om òòg; duuzend gevare te bove gekomme! 36. Art van Berrege Dweilband T Wor Wa 37. D n barbier et Berrege in z n vezier BC Agge Mar Leut Et (Gròòte bouwgroep mè wage) Mette gang van n scherrepe schèèr deur n bos krul aar. Mee t gemak van n tjesterfieldbank. Schiete z as nuuwe wastafels uit de grond! Knippe, soppe, schere en wasse mee n pratje en n natje. Da ken ammaal ier. D n barbier et Berrege in z n vezier. 38. Zit t mee of zit t tege? Artejaagster (Enkeling) 39. Ik ken oe Art stikke goed Bakske Leut (Enkeling) 40. Arte jage De Peperzuskes (Kleine groep) 41. Love mie toe# t Kietelt (Enkeling) 42. Me zijn van t padje Dweilorkest De Zeekrale (Mèziek mè of zonder wage) 43. Wa d n Band! CV t Vagevuur (Wages A) Stikstijf op mekare, achter in n kleine kroeg, In oew ouwe bulle, die g alle jare dèèrvoor ok al droeg, Of mette Gròòte Optocht, midde n op de Mart, n Popperieke speule, recht vanuit oew art! Da motte zellef ervare, da mak t vor n muziekant uniek Dus pak mekare n onder d n errem en dweil mee mette meziek. Wa zijn me dèèr in Berrege, messenalle mee verwend, Mak dus mar n diepe buiging, Wa d n Band! 44. Me wete nie van op ouwe! t Arsenaal 45. Zotte dinsdag BC d Ekseketel (Wages B) IJ makte n n sprong en nou ga t ie zoas t ie begon. Mè d n uitglijer over de kesseie. Auw doe Nar! 46. (W)asselewoensdag De Spruiten van Nuiten (Gròòte bouwgroep mè wage) Na t valle van de kraai, zitte Vastenavend d r wir op, Ze kenne n oe dan opvege n en kieze me n t ruime sop. Dan ist wir Asselewoensdag, de leut is vorbij, Moeders waste bulle en d r dweil d r bij. De leut ga deur de vringer en me n ange de gerdijne te dròòge buite, dèèrom is (W)ASSELEWOENSDAG di jaar, t motto van De Spruite van Nuijten. 47. De Sperries: De trots van de Brabantse Wal le DB de Rijpe Sperries 48. FoodsTOETTT!! BC de Leutige Krabben (Wages A) Edd al onger? De Foodstoet kom t r aan! Alle ingrediejente worre n uit t parrek g aald. Van kenijn tot inktvisring. Onderwijl wor t r vis geròòsterd, draai d t klein

14 Ieteljaantje deur en worre de gerechte deur pittege tantes uitgeserveerd. Mar d orgenisasie blef mette plestiek-soep zitte n en kreg n gepeperde rekening waardeur t toetje n nasmaak et! 49. t Kom nie zo mar uit de lucht valle Wittuttogok 50. Op zoek n ar Berreg(s) Zillever B.C. de Leutige Bouwers (Wages A) Op onze Berregse grond is en wor genogt zillever gemakt. Di Berreg(s) zillever wier afgelòòpe jaar prachteg tentòòngesteld in ons stadspeleis. Of wa denkte van da mooie boek Zillever in en rond Berrege. Onze Berregse grond blijkt dan ok nne gouwe zillevermijn. Al eeuwe lang zijn ier zilleversmeeje n aan de gang. Me wulle deze mense d aandacht geve die ze verdiene mè d ons Berreg(s) Zillever! 51. Vanuit ons art Me n ebbe n t 52. Vastenavend kent geen tijd BC d Ustelaers (Wages B) Tijd, wa d is tijd? Tijd makt verandering. Mar tijdes de Vastenavend sta t ie evekes stil. Ielek jaar komme de Kreukels as prinseskes en ridders. De jongere Krabbe n ebbe dan zaddoek en gerdijn om en de n ouwe Krabbe n ebbe d r kiel wir aan. Da s ielek jaar zo en zo oor d t. Vastenavend ken gin tijd, da blijkt uit al die jare damme n t viere. Mette Vastenavend state tijd gelukkeg evekes stil. 53. Artcore Moeders Mooiste (Kleine groep) 54. Op n ouwe fiets mot t lere t Laffeseeke (Mèziek mè of zonder wage) 55. Straat-taal BK in D n Gouwe Geit (Bouwgroepe) t Ga d ons aan t art. Me neme n oe mee in onze smart. Ons Berregs diejelekt verlat de straat. Waardeur t mè d ouwerdom t r ziele gaat. Eelaas ga d t Berregs zo ooit verlore. Deur de jeugd mè dopkes in d r ore. Ier wulle wij nou wa d aan doen. Letterlek brenge me n t Berregs trug nar waar t oort. Op straat, op de Mart, in ons art. Berregs is n straat-taal. 56. #Mie Toe BC Meer Blauw Op Straat (Kleine groep) 57. (Ge) Wild West Brabant BC de Krabbekweekers (Wages A) Bove de reviere wor t r gedocht da Brabant na Breda op oudt. Mar da s netuurlek nie waar. Ierzo, in West-Brabant, is de gròòtste bron van vermaak. Éél t land kom dèèr nouw ok n bietje n achter en zijn stik-sjeloers op onze n onuitputteleke bron van vermaak. Dèèrom is West- Brabant dan ok zo gewild. Kek, dèèr kom wir zo ne gròòte postkoets metta bovereviers gepeupel op weg nar t gèèfste stukske Nederland. 58. Me n ebbe d r n neus voor Wa d n Uis ouwe 59. Berrege Beregezelleg! BC Variant (Wages B) Da voel d ierzo éél t jaar. Onze wage zie t r dan ok beregezelleg uit! Ge zie d ijsbere danse n op d ijsbaan van de Mart en n ongelikte beer die z n eige panne leeg lekt. Bij d Oktoberfeste ziede bere kepleet uit d r Plaat gaan. De Troetelbere van de Stichting geve n n leste rondje n aan onze Bere-Goeie Nar Eric en tot slot wijst de wasbeer ons de weg nar (W)ASselewoensdag. 60. Ei, wakker Worre! B.C. de Waterstraot (Wages A) Zie ier de klok der seizoene, bestuurd deur n aardsvollek onder t bewind van onz aller moeder Aarde. Deur d eeuwe n één zurrege zij mè d n tijdloze mesjiene vor t in- en uitgaan van de seizoene. Altijd op tijd en zal nooit verstek late gaan. Zonnestrale breke deur, t nuuw leve is dèèr. Tijd om uit onze winterslaap te komme. Slechts enkele menute... sekonde... Wakker Worre. De lente n is begonne!

15 Categorieën in de Gròòte Optocht Onze optocht kent 10 verschillende categorieën. Naast de vertrouwde en meest bekende Wagens A en B, de Grote Bouwgroepen, Dweilgroepen en Muziek met of zonder Wagen, hebben we dit jaar een nieuwe categorie in het leven geroepen, speciaal voor jonge bouwers; Jeugd Bouwgroepen. Deelnemers aan deze categorie mogen maximaal 18 jaar zijn. Het onderscheid tussen de verschillende categorieën zit m vooral in het aantal deelnemers en of je wel of niet een rijdend gedeelte op sleeptouw neemt. Uiteraard maakt het ook uit hoe groot je het rijdend gedeelte maakt. Wagens A zijn minimaal 10 en maximaal 14 meter lang, 4 breed en 9 hoog, andere bouwgroepen bouwen maximaal 10 meter lang, 4 breed en 9 hoog. De prijsuitreiking van de Optocht vindt plaats na afloop van de Optocht op de Grote Markt om ± 17:00 uur. De uitslag is later die avond ook terug te vinden op Op zondag 18 februari tussen 11:00 en 17:00 uur kun je op de Kijkdag van de Bergse Bouwers verschillende wagens en loopgroepen uit de Optocht nog een keer zien.

16 13-02 De Plechtege Sluiting Stichting Vastenavend voor iedereen en overal bereikbaar Op vind je alle informatie over de Bergse Vastenavend overzichtelijk terug. Bijvoorbeeld informatie over de Intocht, Kindervastenavend, Optocht en achtergrondverhalen. Op de Plechtege Sluiting wordt de stadssleutel teruggegeven aan de burgemeester door Prins Nilles III. Maar dat is niet het enige wat er gebeurt! Het leutigste, mooiste en meest ontroerende van de afgelopen Vastenavend komt nog een keer voorbij. Optredens en liedjes van de Hofavond en Boeremaaltijd, maar ook acts uit Tusse de Schuifdeure. En benieuwd wie er een stéén heeft gekregen als Stééngoeie Dweil? Ook dan moet je bij de Sluiting zijn. Kortom alles van de Vastenavend van 2018 in een leutige notendop. De Sluiting wordt gehouden in de Stoelemat. Zaal open om 17:00 uur, het programma start om ± 18:00 uur. Aansluitend aan deze Sluiting dit jaar zal de afscheidsreceptie e van onze Nar, die na 2x11 jaar stopt, gehouden worden. VAllE VAN DE KrAAI Zoals alles heeft ook de Vastenavend een begin en een eind. Kom tegen middernacht naar de Grote Markt, want daar zal de kraai valle. Nog een keer zingen we het nieuwe vastenavendliedje en de Zevensprong om daarna, na vier dagen Vastenavend vieren, moe maar voldaan naar huis te gaan. Aanvang om 23:45 uur. Als je met je mobiele telefoon of tablet bezoekt, dan krijg je automatisch een aangepaste versie voor uw toestel te zien. Zo vind je snel, overzichtelijk en makkelijk de informatie die je zoekt. Ook op een moment als je geen beschikking hebt over een computer. Als je automatisch op de hoogte gesteld wilt worden als er nieuws verschijnt op kun je je ook gratis abonneren op Stichting Vastenavend via de kanalen van Facebook, Twitter of Instagram. Je krijgt dan een bericht als er nieuws is te vinden van Stichting Vastenavend. Zo blijf je snel en makkelijk op de hoogte van het nieuws rondom de Vastenavend! Ook kun je je, wederom gratis, abonneren op het YouTube-kanaal van Stichting Vastenavend. Hier krijg je dan als eerste automatisch bericht als er een nieuwe video van Stichting Vastenavend is geplaatst. Het kanaal is al goed voor uren kijkplezier! Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Vastenavend Bergen op Zoom. Fotografie: Albert Joosen. Idee, concept en ontwerp: Stichting Vastenavend Bergen op Zoom.

17

astenavend VZAKBOEKSKE

astenavend VZAKBOEKSKE VZAKBOEKSKE astenavend PREGRAMMA 2019 ALLES BIJ D AND VOR VIER DAGE LEUT! Vier dagen Vastenavend bij de hand In dit Vastenavendzakboekse vind je informatie terug over vier dagen Vastenavend in Bergen op

Nadere informatie

carnaval in bergen op zoom Vastenavend in t Krabbegat

carnaval in bergen op zoom Vastenavend in t Krabbegat carnaval in bergen op zoom Vastenavend in t Krabbegat Bergen op Zoom kent een groot aantal jaarlijks terugkerende culturele evenementen, waarvan carnaval verreweg het belangrijkste evenement is: breed

Nadere informatie

Mè d éél oew art. Beste Krabbe! veldteke! t Nuuwe VASTENAVENDLIEDJE Vanuit de Slikke, Krabbegat

Mè d éél oew art. Beste Krabbe! veldteke! t Nuuwe VASTENAVENDLIEDJE Vanuit de Slikke, Krabbegat D I D ' I S ' N U I T G A V E V A N S T I C H T I N G V A S T E N A V E N D B E R G E N O P Z O O M * 7 0 e J A A R G A N G Veldteke tòònt t vastenavendmotto in krejativiteit, verbonden eid, betrokken

Nadere informatie

instructie reglement prijzengeld optocht

instructie reglement prijzengeld optocht instructie reglement prijzengeld optocht 3 1.INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT 5 1.1 INSCHRIJVINGSDATA, -TIJDSTIPPEN EN -LOCATIE 5 1.2 INSCHRIJFFORMULIER 5 1.3 CATEGORIE-INDELING/-BESCHRIJVING 5 1.4 AANVULLENDE

Nadere informatie

INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT

INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT 2016-2017 Stichting Vastenavend Bergen op Zoom Stichting Vastenavend Optocht 2017 3 1. INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT 5 1.1 INSCHRIJVINGSDATA, -TIJDSTIPPEN EN -LOCATIE

Nadere informatie

INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT

INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT INSTRUCTIE REGLEMENT PRIJZENGELD OPTOCHT 2015-2016 Stichting Vastenavend Bergen op Zoom Stichting Vastenavend Optocht 2016 3 1. INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT 5 1.1 INSCHRIJVINGSDATA, -TIJDSTIPPEN EN -LOCATIE

Nadere informatie

Combinatie betaald / vergunning

Combinatie betaald / vergunning Bijlage 1 bij Aanvullende bepalingen Parkeerverordening 2003, 4e wijziging en Parkeerbelastingverordening 2006. Overzicht gereguleerd en plaatsen met mogelijkheid tot het aanbrengen van een wielklem Straat

Nadere informatie

Gemeente Bergen op Zoom - Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2015

Gemeente Bergen op Zoom - Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen op Zoom. Nr. 3187 14 januari 2015 Gemeente Bergen op Zoom - Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2015 BESLUIT TOT AANWIJZING PLAATSEN

Nadere informatie

BESLUIT TOT AANWIJZING PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOT HET STELLEN VAN VOORSCHRIFTEN VOOR HET IN WERKING STELLEN VAN PARKEERAPPARATUUR 2017

BESLUIT TOT AANWIJZING PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOT HET STELLEN VAN VOORSCHRIFTEN VOOR HET IN WERKING STELLEN VAN PARKEERAPPARATUUR 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen op Zoom. Nr. 32018 28 februari 2017 BESLUIT TOT AANWIJZING PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOT HET STELLEN VAN VOORSCHRIFTEN VOOR HET IN WERKING STELLEN

Nadere informatie

astenavend Vzakboekske

astenavend Vzakboekske Vzakboekske astenavend k eb t voorjaar in m n kop! 2014 Pregram Vastenavend Dweilbendfestival Optocht Pregram Vastenavend Dweilbendfestival Zondag 2 mèèrt De Stoelemat - 14.00 uur 19 febrewarie: 19.45

Nadere informatie

Lieve Krabbekes en Kreukeltjes! Éééééééé! Dag m'n leutege lieve Krabbekes en Kreukeltjes! Allo Krabbekes, kreukeltjes en aller-allerállerliefste XXX

Lieve Krabbekes en Kreukeltjes! Éééééééé! Dag m'n leutege lieve Krabbekes en Kreukeltjes! Allo Krabbekes, kreukeltjes en aller-allerállerliefste XXX a zijn ik blij da k oe weer mag schrijve vanuit t Slikpeleis! 'k Eb oe ammaal zoooo ontzettend gemist. Bekant n éél jaar zonder jullie, da voel verschrikkelek! Da voel zo n bietje n t zellefde as dagge

Nadere informatie

Leut, Bròòd en Speule!

Leut, Bròòd en Speule! INSTRUKS E 2013 Allee Avee! Beste muzikante van t Krabbegat! Stel d oew eige de Remeinse tijd s voor:... éél t imperiejem sta barstesvol dweile te wachte n op watter komme gaat. Vol spanning staan duuzende

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom

Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom CVDR Officiële uitgave van Bergen op Zoom. Nr. CVDR376994_1 9 mei 2017 Aanwijzingsbesluit parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2015-2 BESLUIT TOT AANWIJZ ING PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOT HET STELLEN VAN

Nadere informatie

Instructie Reglement Prijzengeld. optocht

Instructie Reglement Prijzengeld. optocht Instructie Reglement Prijzengeld optocht 2014-2015 Stichting Vastenavend Bergen op Zoom Stichting Vastenavend Optocht 2015 3 1. INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT 5 1.1 INSCHRIJVINGSDATA, -TIJDSTIPPEN EN -LOCATIE

Nadere informatie

Verklaring wijk- en huisnummers huidige gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. Update 18 september 2014.

Verklaring wijk- en huisnummers huidige gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. Update 18 september 2014. Verklaring wijk- en huisnummers huidige gemeenten Bergen op Zoom en Woensdrecht. Update 18 september 2014. Bergen op Zoom Volkstelling 1812 Wijklijsten 1814 Wijk E Wijk F Wijk G Wijk H Wijk I Wijklijsten

Nadere informatie

Bergen op Zoom. Antwerpsestraatweg RM: -- GM: 414. Auvergnestraat RM: -- GM: 27. Balsedreef RM: -- GM: 29.

Bergen op Zoom. Antwerpsestraatweg RM: -- GM: 414. Auvergnestraat RM: -- GM: 27. Balsedreef RM: -- GM: 29. Rijks- en Gemeentelijke monumenten binnen de gemeente Bergen op Zoom Bergen op Zoom, Halsteren, Lepelstraat en Kladde per augustus 2008. N.B. De in de lijst vermelde monumenten zijn architectonische monumenten;

Nadere informatie

DWEILORKEST T ARSENAAL AL 4X11 JAAR ZWART-WIT, MAR KLEURRIJK

DWEILORKEST T ARSENAAL AL 4X11 JAAR ZWART-WIT, MAR KLEURRIJK n oudste erinneringe n aan de Berregse meziek legge n op de Petrus Keniesiejesschool. As kullekes die net konde leze, kwame me vieja drukkerij Jute (Frans zat bij mijn in de klas) in t bezit van de tekst

Nadere informatie

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31

Naam Idee/uitbeeld. Techniek Actie Carnavalesk Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 Naam Idee/uitbeeld. Totaal 1 B.C. We Zen Wir De Leste 33 36 31 44 144 2 Ruben svrouwkes 34 28 32 43 137 3 D Onze 33 28 31 38 130 4 Reisgenootschap Me knijpe 33 28 31 37 129 5 B.S. Zilverlinde 30 29 28

Nadere informatie

CANTICVM CARNAVALVM MMXIII VASTENAVENDLIEDJE 2013

CANTICVM CARNAVALVM MMXIII VASTENAVENDLIEDJE 2013 D I D ' I S ' N U I T G A V E V A N S T I C H T I N G V A S T E N A V E N D B E R G E N O P Z O O M * 6 5 e J A A R G A N G 'T OPTOCHTPREGRAMMA Via-via nar de Mart VII CANTICVM CARNAVALVM MMXIII VASTENAVENDLIEDJE

Nadere informatie

Vastenavendbulle. Me zulle n oe wa late zien. 11 jaar BC DE LEEGLÒÒPERS! En bouwe netuurlek euh natuurlek deur!

Vastenavendbulle. Me zulle n oe wa late zien. 11 jaar BC DE LEEGLÒÒPERS! En bouwe netuurlek euh natuurlek deur! 11 jaar BC DE LEEGLÒÒPERS! En bouwe netuurlek euh natuurlek deur! V A S T E N A V E N D K R A N T 2 0 1 8 7 0 e J A A R G A N G Leutkommietee D n Olifanten aar prizzeteert op 27 jannewarie om allef drie

Nadere informatie

D ARTEJAGERS KOMME NAR OE TOE N VERGETE GESCHIEDENIS ERLEEFT

D ARTEJAGERS KOMME NAR OE TOE N VERGETE GESCHIEDENIS ERLEEFT V A S T E N A V E N D K R A N T 2 0 1 8 7 0 e J A A R G A N G As de ròòje artjesbellone zijn neergedwarreld mè d t Neuzebal en t Nuuwe Liedje is gerippeteerd, kunde zegge damme mè d n gerust art Vastenavend

Nadere informatie

astenavend VZAKBOEKSKE

astenavend VZAKBOEKSKE VZAKBOEKSKE astenavend 2016 PREGRAM VASTENAVEND DWEILBENDFESTIVAL OPTOCHT Pregram Vastenavend 30 jannewarie: 14.00 uur VASTENAVENDTEJATER TUSSE DE SCHUIFDEURE* - Stoelemat 3 febrewarie: vanaf 14.00 uur

Nadere informatie

astenavend Vzakboekske

astenavend Vzakboekske Vzakboekske astenavend 2013 Levt, Bròòd en Spevle! Pregram Vastenavend Dweilbendfestival Optocht Pregram Vastenavend Zondag 3 febrewarie 14.22 uur Leut, Bròòd en... Wagerenne Forum Gròòte Mart n Spektakel

Nadere informatie

E 2014 S K U R T S N I

E 2014 S K U R T S N I INSTRUKS E 2014 n Verleidelek voorjaarsboeket A k di schrijf is t de werremste jannewariedag sins 1948! t Ken dus nie anders zijn dan da d t voorjaar z n eige al éél vroeg aandient en da s mar goed ok!

Nadere informatie

Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat

Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat Eeuwenoud, springlevend en authentiek Bergen op Zoom kent een groot aantal jaarlijks terugkerende culturele evenementen, waarvan carnaval verreweg

Nadere informatie

Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat

Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat Carnaval in Bergen op Zoom, Vastenavend in t Krabbegat Eeuwenoud, springlevend en authentiek Bergen op Zoom kent een groot aantal jaarlijks terugkerende culturele evenementen, waarvan carnaval verreweg

Nadere informatie

Lessuggestie Begrijpend lezen-pakkendragers. De Prins

Lessuggestie Begrijpend lezen-pakkendragers. De Prins Lessuggestie Begrijpend lezen-pakkendragers Groep: 6-8 De Prins De Prins Algemeen 1 De Prins draagt het Koninklijke Gezag uit, want met Vastenavend 2 regeert hij over het Krabbegat. De Prins spreekt men

Nadere informatie

66 JAAR LIVATO! Dubbele dòòjers en n stoel In 1960 noom tie t kefee, same mè Riet (Bakx van kefee Bakx, oek Sibelius/Zandstraat)

66 JAAR LIVATO! Dubbele dòòjers en n stoel In 1960 noom tie t kefee, same mè Riet (Bakx van kefee Bakx, oek Sibelius/Zandstraat) Op de Noordsingel, zo n bietje waar vroeger t tabbernakel van de Martelarekerk ston, dèèr wòòn Kees van Nijnatten, vroeger kastelein van kefee t Merkiezen of. Mar veul ouwere mense zegge nog alzeleve:

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd»

ACTIVITEIT 1 : Verhaaltje «Joris en de Ikkietikkietijd» INTRODUCTIE Waarom minder energie verbruiken? We hebben elke dag energie nodig om van alles en nog wat te kunnen doen; koken, onszelf warm houden, machines laten werken Die energie maken kan op heel veel

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 3)

Luisteren: muziek (A2 nr. 3) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Rotterdam Inside Out: Wij Rotterdammers houden van onze stad en hebben er wat over te vertellen.

Rotterdam Inside Out: Wij Rotterdammers houden van onze stad en hebben er wat over te vertellen. Rotterdam Inside Out: Wij Rotterdammers houden van onze stad en hebben er wat over te vertellen. Met Rotterdam Inside Out nemen wij deel aan het Stadsinitiatief met een plan dat niet alleen innovatief

Nadere informatie

Kinderdienst 12 februari 2017

Kinderdienst 12 februari 2017 Kinderdienst 12 februari 2017 Zacheüs: vriend of vijand? Voorganger Organist Koor : Ds. C.D. van Alphen : Danny Spaans : K@njerkidZ! o.l.v. Erik Olislagers & Elly Korbijn Welkom Mededelingen door ouderling

Nadere informatie

Lessuggestie Diejelektles Berregs

Lessuggestie Diejelektles Berregs Lessuggestie Diejelektles Berregs Groep: 7 Voor uitleg: zie uitleg voor groep 6 8 woordpakket groep 7 Lees de Bergse woordjes hardop voor. Tip: Doe alsof het gewone Nederlandse woordjes zijn. school en

Nadere informatie

astenavend Vzakboekske

astenavend Vzakboekske Vzakboekske astenavend 2015 Dèèr emme vor deurgeleerd Pregram Vastenavend Dweilbendfestival Optocht Pregram Vastenavend Dweilbendfestival Zondag 15 febrewarie De Stoelemat - 14.00 uur 7 febrewarie: 14.00

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 10)

Luisteren: muziek (A1 nr. 10) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater

Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater Lesbrief SPRIETSELS Improvisatietheater Deze lesbrief is geschreven voor de groepen 2, 3 en 4 Beste leerkracht, wat ontzettend leuk dat u binnenkort met uw klas naar een voorstelling van Sprietsels Improvisatietheater

Nadere informatie

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016

BLI X OPENER. In dit nummer: NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE. Jaargang 26 Nummer oktober 2016 BLI X OPENER NIEUWSBRIEF VAN BASISCHOOL DE BOSCHUIL PARTNER MET KOREIN EN CKE Activiteiten Kinderboekenweek In dit nummer: Activiteiten Kinderboekenweek Ook afgelopen week stond nog in het teken van de

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

Waardering van winkelpuien in Bergen op Zoom

Waardering van winkelpuien in Bergen op Zoom Waardering van winkelpuien in Bergen op Zoom Vereniging Binnenstad Kwaliteit van puien, hoofdzakelijk van winkel- en horecapanden in de binnenstad van Bergen op Zoom Naar aanleiding van een discussie over

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

OTMV bij de Brabant Stoet

OTMV bij de Brabant Stoet OTMV bij de Brabant Stoet Op zondagmiddag 16 september 2018 trok door de historische binnenstad van Bergen op Zoom de Brabant Stoet. Dit was de grootste optocht die er ooit in Brabant is georganiseerd.

Nadere informatie

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt

In de nieuwe wereld. Willem de Bondt In de nieuwe wereld Willem de Bondt Welkom Om de liefde die ik zoek Kom ik wel bij jou En kom ik toch nog even niet Dan wil ik zo graag van je horen Dat ik welkom ben Om de liefde die ik met je deel Kom

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Lessuggestie Blauwe Schuit 1 begrijpend lezen

Lessuggestie Blauwe Schuit 1 begrijpend lezen Lessuggestie Blauwe Schuit 1 begrijpend lezen Groep: 6, 7, 8 Doel lessuggestie - De leerlingen leren een tekst te begrijpen en te verwerken in een tijdslijn en een mindmap - De leerlingen leren over de

Nadere informatie

inhoud 1. er kan nu friet door hijs het zeil! piet snot ben jij nou een boef! je bent een held!...

inhoud 1. er kan nu friet door hijs het zeil! piet snot ben jij nou een boef! je bent een held!... inhoud 1. er kan nu friet door...7 2. hijs het zeil!...14 3. piet snot...21 4. ben jij nou een boef!...29 5. je bent een held!...37 1. er kan nu friet door kas rent de klas in. hee juf! roept hij. mijn

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

TARIEVENTABEL PARKEERBELASTINGEN 2014 Behorend bij de verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2014

TARIEVENTABEL PARKEERBELASTINGEN 2014 Behorend bij de verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2014 TARIEVENTABEL PARKEERBELASTINGEN 2014 Behorend bij de verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2014 1 Centrum (maandag t/m zaterdag 9:00 20:00 en koopavonden tot 21:00 uur) Het centrum omvat het gebied

Nadere informatie

Verslag les 4 De Wilgenstam kleutergroep 1/2C Thema van de filosofielessen: ik

Verslag les 4 De Wilgenstam kleutergroep 1/2C Thema van de filosofielessen: ik Verslag les 4 De Wilgenstam kleutergroep 1/2C Thema van de filosofielessen: ik Wie weet er wat we vorige keer hebben gedaan? Kees: Hoe groot je bent. En jezelf getekend, hoe groot je denkt dat je bent

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

t Alters Laag stonne n onder water. D r verdronke mar liefst 68 inwòòners van Altere n en Lepelstraat. In dees periejode was de Berregse be-

t Alters Laag stonne n onder water. D r verdronke mar liefst 68 inwòòners van Altere n en Lepelstraat. In dees periejode was de Berregse be- op alle werreknemers in Berrege om op dinsdag 17 febrewarie, n snipperdag in verband met Vastenavend, te werke vor t fonds van 'Agge mar goed doet'. Veul bedrijve n in Bergen op Zoom gave n ieraan g oor

Nadere informatie

Dino weken afgesloten

Dino weken afgesloten Dino weken afgesloten De kleuters hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan het thema over dinosauriërs. Dat was te zien en bovendien een enorm succes! Ze hebben een geweldig museum in elkaar gezet.

Nadere informatie

Carnaval en creativiteit

Carnaval en creativiteit Carnaval en creativiteit Door middel van de informatieve teksten en lessuggesties krijgen de leerlingen inzicht in wat creativiteit met het Oosterhouts carnaval te maken heeft. Het belangrijkste doel is

Nadere informatie

Dan komt Pat op het bed terecht. Maar het gaat niet helemaal goed. Ho, buur, roept Pat, dit gaat mis!

Dan komt Pat op het bed terecht. Maar het gaat niet helemaal goed. Ho, buur, roept Pat, dit gaat mis! Mat slingert het touw omhoog en het komt precies om de lamp terecht. Mat pakt een touw en begint ermee te slingeren. Wat ga je doen, buur? vraagt Pat. Wacht maar af, zegt Mat. Mat trekt het touw strak.

Nadere informatie

r is n ouw gezegde da zegt: aan 't veule lache, kende de Nar, mar oe is t beroep van Ofnar eigelek ontstaan en speul d n Nar n vername

r is n ouw gezegde da zegt: aan 't veule lache, kende de Nar, mar oe is t beroep van Ofnar eigelek ontstaan en speul d n Nar n vername V A S T E N A V E N D K R A N T 2 0 1 8 7 0 e J A A R G A N G Art vor Vastenavend Eddet of kreddet? l éél wa jare liep Cornelis voorop as t r mette Vastenavend ok mar iets te doen was. Prijslòòpe bij z

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Lessuggestie Diejelektles Berregs

Lessuggestie Diejelektles Berregs Lessuggestie Diejelektles Berregs Groep: 6 Voor uitleg: zie uitleg voor groep 6 8 woordpakket groep 6 Lees de Bergse woordjes hardop voor. Tip: Doe alsof het gewone Nederlandse woordjes zijn. school en

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Melkweg. Wat doe jij? Lezen Alfa A. Werk

Melkweg. Wat doe jij? Lezen Alfa A. Werk Melkweg Lezen Alfa A Wat doe jij? Werk Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Wat doe jij?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg +. Stichting

Nadere informatie

Gedichtenroute Stenen Strofen - deel 1 (route binnenstad)

Gedichtenroute Stenen Strofen - deel 1 (route binnenstad) Gedichtenroute Stenen Strofen - deel 1 (route binnenstad) Gedichten (1 t/m ) Kunst in de openbare ruimte op deze route (1 t/m ) pagina 1 van 5 Start: station Bergen op Zoom Duur: ± 80 min. 10 6 11 12 7

Nadere informatie

Animatieprogramma Zomer 11 t/m 17 juli Zaterdag 11 juli

Animatieprogramma Zomer 11 t/m 17 juli Zaterdag 11 juli 14.00-17.00 Welkoms middag Kom kennis maken met de Funbrigade in de Happy Fun Beach! Er is van alles te doen! 19.00-19.45 Hutten bouwen Verzamelen voor de receptie! 20.00-21.30 Handboog schieten Zaterdag

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen.

Hallo allemaal, Is het slecht weer? Kom dan toch gezellig langs, de activiteit gaat altijd door maar dan binnen. Hallo allemaal, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Wat gezellig dat jullie er allemaal zijn! Om het weekend compleet te maken staat het animatieteam klaar met een heleboel

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17

Waarom dit boek? 7. 1 De ik-fabriek, wat is dat? Lichaamsseintjes Je lichaam is net een fabriek 17 Inhoud Waarom dit boek? 7 1 De ik-fabriek, wat is dat? 10 2 Lichaamsseintjes 14 3 Je lichaam is net een fabriek 17 4 De ik-fabriek, hoe ziet die eruit? 18 4.1 De eerste verdieping: voelen 20 4.2 De tweede

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht

Kaaiendonkse. Tradities. (studieles ) Vooraf. Voorbereiding leerkracht Kaaiendonkse Tradities Doorvmiddel van de tekst en de verwerkingsopdracht krijgen de leerlingen inzicht in de viering van het carnaval in de regio Oosterhout Het belangrijkste doel is de leerlingen een

Nadere informatie

De Herder (Op de grote stille Heide)

De Herder (Op de grote stille Heide) De Herder (Op de grote stille Heide) Op de grote stille heide Dwaalt de herder eenzaam rond Wijl de witgewolde kudde Trouw bewaakt wordt door de hond En al dwalend ginds en her Denkt de herder: Och, hoe

Nadere informatie

Ik mis je in alle kleuren

Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Ik mis je in alle kleuren Met gedichten van Margreet Jansen en illustraties van Angelique Bosman Voor... een lotgenotengroep van de Stichting Jonge Helden Ik schrijf je vandaag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik hoop voor u dat u ooit eens flink verliefd bent geweest. Niet zo n beetje van: die of die vind ik best aardig. Misschien wordt dat nog wel eens wat

Nadere informatie

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl

ROSANNE. Oh, oh, oh. Van Aemstel Produkties - De leukste uitjes van Amsterdam - www.amterdamexcursies.nl ROSANNE Rosanne, ik weet dat er heel veel mannen zijn Elke keer weer een ander en mij doet 't pijn Want jou liefde waarmee jij mij soms verblijdt Wil ik liever, liever, liever, liever voor altijd Als ik

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

muziek en tekst: Marco Lenaerts

muziek en tekst: Marco Lenaerts DE LIEDJESTEKSTEN VAN 'RADIO SINTERKLAAS' EEN CD VAN THEATER RAT muziek en tekst: Marco Lenaerts PIETENSCHOOL Wil je een toffe job? Geef het zoeken maar niet op. Wil je werken voor de Sint? Was dat je

Nadere informatie

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK

LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK LUISTEREN NAAR DE ONTMOETINGSKERK I. Goddank Hier komt, Goddank, álles samen, Vijf oude wijkgemeentes die alles wat ze zijn en hebben inbrengen om vanaf nu samen verder te gaan. Hier komt, Goddank, vanmorgen,

Nadere informatie

CV D n Bok Swolgen

CV D n Bok Swolgen ZWOLLIGSE REVUE 2013: Op 25, 26 en 27 januari a.s. is het weer tijd voor de Zwolligse Revue. In de Bokkenstal gaat het dak eraf. Dit jaar zullen er naast bekende artiesten zoals C&A, Die Zwei en De Volle

Nadere informatie

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF!

KWAKKELKRAANT. - februari 2015 - Verkiezing van het Sterrebos drietal. Beste Sterrebos Tullepetaonen, ALAAF! - februari 2015 - DEZE KRANT IS EEN UITGAVE VAN DE AFDELING VRIJE TIJD EN EVENEMENTEN S&L ZORG. CONTACTPERSOON: JOOP VERKERK, TEL. 06 41 72 40 28. OPLAGE 200 STUKS Beste Sterrebos Tullepetaonen, Kend t

Nadere informatie

Animatieprogramma Zomer 8 t/m 14 augustus 2015 Zaterdag 8 augustus

Animatieprogramma Zomer 8 t/m 14 augustus 2015 Zaterdag 8 augustus 14.00-17.00 Welkoms middag Kom kennis maken met de Funbrigade in de Happy Fun Beach! Er is van alles te doen! Zaterdag 8 augustus 10.30-12.00 Beach tennis Heb je zin om even lekker actief te zijn? Doe

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela

Orde van dienst voor de gemeentezondag. Thema: (Toekomst)-dromen. zondag 3 april 2016 om 9.30 uur. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Orde van dienst voor de gemeentezondag Thema: (Toekomst)-dromen -2- welkom en mededelingen intocht: lied 81 : 1, 2 en 4 zondag 3 april 2016 om 9.30 uur Laat de harpen slaan, klinken de trompetten. Vier

Nadere informatie

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het

De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het De wereld op zijn kop! Kan de wereld op zijn kop staan? Met gym heb je het vast wel eens geprobeerd Op je kop staan, bedoel ik, soms lukt het Maar het duurt maar heel even dat op de kop staan De wereld

Nadere informatie

JUBILEUM CONCERT. 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel

JUBILEUM CONCERT. 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel JUBILEUM CONCERT 26 oktober 2013 Gereformeerde Kerk Andel 2. Dirigent: Monica de Geus Musici: Rob Dommisse Ruben van Hemert Martin Verbeek Mirjam de Geus Koen Dommisse Margot Kraaij Henk Teuling Alijda

Nadere informatie

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder.

Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. Jubilaris Herman Bouwmans 40 jaar Gildebroeder. 4 Juni: vierden 2 Gildebroeders hun jubileum, Marius Sleegers Staande Deken 60 jaar en Herman Bouwmans Zilverdrager 40 jaar. Ons Gilde ging om 11.45 uur

Nadere informatie

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan Wanneer ik voor de spiegel zit Dan denk ik: wat is dit? Is dit nou mijn lijf? Wie is die vrouw in 't spiegelglas? Dit is niet wat het was Is dit nou mijn lijf? De jaren zijn voorbij gegaan Ik zie mezelf

Nadere informatie

Take a look at my life 48

Take a look at my life 48 Take a look at my life 48 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Carnaval Ok bij oons op Het Podium zit t in de femilie!! Morgen 24 februari, starten we met dweilen op het plein. Alle kinderen mogen deze dag verkleed naar school komen. Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

15 tips om de dag ontspannen te beginnen

15 tips om de dag ontspannen te beginnen 15 tips om de dag ontspannen te beginnen Het is voor werknemers met een drukke agenda vaak moeilijk goed voor hun lichaam te zorgen. Daarom heb je tools nodig om je lichaam en geest te ontspannen. Voor,

Nadere informatie

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen.

Dino en het ei. Duur activiteit: 30 minuten Lesdoelen: De kleuters: kunnen een prent linken aan een tekst; kunnen het verhaal navertellen. Dino en het ei Bibliografie: Demyttenaere, B. (2004). Dino en het ei. Antwerpen: Standaard. Thema: niet alles is steeds wat het lijkt, illusies Korte inhoud: Elke nacht staat er een groot wit ei tussen

Nadere informatie

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Zondag 30 juni Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304 Voorganger: ds. G.H. Olsman Ouderling van dienst:? Zondag 30 juni 2019 Organist: Erik Nijzink KND: Hilde Rotmensen Liederen en lezingen tijdens deze dienst: Lied 848 Lied 221 Lied 299J Lied 416 Lied 304

Nadere informatie