TRACERLINE. what else?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRACERLINE. what else?"

Transcriptie

1 what else? Wanneer koel- of aircosystemen onvoldoende of helemaal niet meer werken is lekkage meestal de oorzaak. In de dagelijkse praktijk van de werkplaats is het van groot belang lekkages snel en efficiënt op te sporen voordat deze tot kostbare, tijdrovende klachten leiden. Met het UV-lekdetectie dye Tracerline behoort dit probleem tot het verleden. De plaats van zelfs de kleinste lekkages wordt absoluut nauwkeurig bepaald. Sinds vele jaren wordt door WAECO de dye van Tracerline aanbevolen bij haar partners omdat het in de praktijk het beste UV-lekzoekmiddel is gebleken. Tracer s moedermaatschappij is wereldleider in ultraviolet en UV/blauwlicht technologie en heeft fluorescente lekopsporing al uitgevonden in Lekdetectie van Tracerline is zo efficiënt gebleken dat vele autofabrikanten al sinds modeljaar 1997 de kleurstof Fluoro-Lite in de aircosystemen van al haar auto s affabriek heeft geïntegreerd. Tracerline dyes worden ook al jaren in nieuwe auto's van diverse autofabrikanten uit Japan, Europa en Korea geïntegreerd, zowel af fabriek als in hun Aftersales programma. Tracer s Fluoro-Lite /P en Fluoro-Lite/E kleurstoffen voldoen of overtreffen zelfs de SAE standaard J2297 voor opsporing van koudemiddellekkage in R134a/PAG aircosystemen. Recente tests in 2010 hebben tevens aangetoond dat Tracerline dyes compatible zijn met het komende koudemiddel R1234yf en de daartoe behorende PAG oliën. Werkingsprincipe van Tracerline : Aan het koudemiddelcircuit wordt een additief voor lekdetectie toegevoegd. Met behulp van de lekdetectielamp met kunstmatig UV (ultraviolet) licht worden vervolgens de verbindingen gecontroleerd. Het UV-licht activeert de fluorescerende werking van de vloeistof die bij lekkage naar buiten komt. Dit werkt zelfs uitstekend bij motoren die onder de smeer(olie) zitten (b.v. binnen de motorruimte). Het is niet nodig de UV-lamp direct op de plaats van de lekkage te houden. Het type lamp bepaald de maximale afstand. De additieven kunnen overigens na de detectie voor onbepaalde tijd in het systeem blijven zitten; dat is praktisch voor snelle tussentijdse controles waarbij alles aan het licht komt!

2 Wat is Ultraviolet licht eigenlijk? Het spectrum van licht wordt gekenmerkt door verschillende golflengtes. UV-licht is het onzichtbare deel dat voorbij het zichtbare licht ligt. Ultraviolet licht heeft een kleinere golflengte dan het violet van zichtbaar licht. UV-licht is net als infrarood onzichtbaar voor de mens maar de energetische waarde ligt wel hoger. Wat is Fluorescentie? Fluorescentie is de lichtemissie van bepaalde substanties wanneer ze worden geactiveerd door ultraviolette energie. Dit verschijnsel is onder bepaalde omstandigheden waar te nemen. Bijvoorbeeld; een fluoriserende (vloei)stof (dye) gaat onder invloed van een zogenaamde black light plots fel (geel) oplichten. Dit verschijnsel wordt o.a. gebruikt voor: AirCon systeem lekkagecontroles. Voor het controleren van verbindingen of onderdelen op eventuele lekkage, brengt men een juiste hoeveelheid geconcentreerd contrasterende vloeistof in die sterk fluorescerend reageert op UV-licht aanstralen. Als het onderdeel of verbinding lekkage vertoont, zal dat bij het belichten met UV zeer fel/helder oplichten. Concentratie vereist! Bij UV-lekdetectie zijn 3 criteria zéér belangrijk, namelijk; 1. Intensiteit 2. Concentratie 3. Fluorescentie UV-lekdetectie dient hoog geconcentreerd en met de juiste hoeveelheid plaats te vinden. Een juiste concentrering van kleurstof minimaliseert eventuele nadelige effecten op het AirCon systeem, in het bijzonder; smering, viscositeit en warmte geleiding. De Tracerline dyes zijn daartoe voorzien van chromofoor, onderdeel en kleurdrager van de dye waarvan een gedeelte van het molecuul verantwoordelijk is voor de absorptie van UV-licht. De juiste concentratie voor een op PAG gebaseerde dye is 375:1. Door de steeds kleiner wordende koudemiddel vulhoeveelheden en de daardoor groter wordende gevoeligheid van systemen wordt het ook steeds belangrijker om lekkages in een vroegtijdig stadium op te sporen en te verhelpen,.een Groen feit. Overigens; alle in de handel verkrijgbare dyes zijn over het algemeen onderling compatibel, maar het resulterende mengsel heeft uiteindelijk de kwaliteit van de slechtste kwaliteit dye die is toegevoegd.

3 DUS; Een goed ontwikkelde dye moet bestaan uit een geconcentreerde chromofoor in combinatie met een hoge kwaliteit smeermiddel,..niets anders! Hoe wordt de kracht bepaald van een UV lamp? De hoeveelheid UV wordt de dosering genoemd. De dosering is het resultaat van een bepaalde intensiteit UV (uitgedrukt in kracht of microwatt) die over een bepaalde tijd (seconden) voor een bepaald oppervlak (cm2) wordt gegeven. Kracht x Tijd x Oppervlak of microwatt-sec/cm2 (µw-s/cm2). Het beste resultaat wordt verkregen als men de lekkageplaats belicht met een krachtige UV-bron die bovendien weinig of geen zichtbaar licht verspreidt. Een voorbeeld van zo n bron is de TP-8690X (150 Watt ųW-s/cm 2 ). Bescherming & essentiële hulp! Zoals eerder genoemd heeft UV-licht een relatief korte golflengte. Bij zonlicht bijvoorbeeld is deze bekend als de veroorzaker van zonnebrand. Dit geld met name voor de ogen. Het is dus zéér onverstandig om in de UV-lamp te kijken. Bij langere blootstelling kunnen de zogenaamde lasogen ontstaan, wat zich uit in pijn en het gevoel alsof er zand in de ogen zit. Men kan de UV-stralen eenvoudig blokkeren door een speciale kunststof UV-straling blokkerende bril te dragen. Deze is overigens door zijn constructie een essentiële (versterkende) hulp voor het beter waarnemen van de oplichtende lekkagebron. Dus altijd gebruiken voor het beste resultaat.

4 Dye bewaren / opslaan UV dye heeft in algemeenheid neiging tot kristalliseren wanneer het langdurig blootgesteld wordt aan vocht(igheid). UV dye is namelijk gemixt met PAG olie, welke van nature hygroscopisch is. Vandaar ook dat wij gefluorideerde, verzegelde en tegen vochtigheid bestand zijnde verpakkingen met folieafsluitkappen gebruiken voor het in de handel brengen van de Tracer UV dyes in plastic flessen. Overigens, alle UV dye s kunnen door invloed van temperatuur en vocht worden beïnvloed. UV dye moet bij voorkeur altijd donker en bij minimaal 10 C bewaard worden. Wanneer men de dye in een plastic opslagcontainer (op/aan een serviceapparaat) bewaart welke in verbinding staat met overbelichting en buitenlucht, bijvoorbeeld door een gaatje in de bovenkant van het deksel, maakt dat de dye, afhankelijk van het klimaat in de werkplaats, meer of minder vatbaar voor vocht of andere luchtvervuiling. Wanneer dit zich voordoet is dit is te herkennen aan het oranje verkleuren van de dye. De R&D afdeling van Tracer adviseert in een dergelijk geval eventueel het gebruik van een kleine dessicant (Clay-based) zakje in de plastic container om eventuele kristallisatie te helpen verminderen. Het dessicant zal om het even welke vochtigheid absorberen die de plastic container binnendringt. Gedurende de winterperiode wanneer het service apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, dient men de dye container te legen.

5 Oplosmiddelvrij! Bij het aanschaffen van lekzoekadditieven moet u goed letten op de kwaliteit.er zijn fabrikanten die aan hun UV-additief een oplosmiddel met de naam Aromatic 200 toevoegen. Dit middel werd oorspronkelijk ontwikkeld als oplosmiddel voor kleurenstoffen en bestrijdingsmiddelen. Het is echter niet geschikt voor gebruik in airconditioningsystemen en kan schade veroorzaken. Een ander co-solvent die sommige fabrikanten van UV-dye vaak gebruiken bij het samenstellen van hun Dye is NMP, N- methylpyrrolidon, een kleurloze, hygroscopische vloeistof. Dit oplosmiddel wordt vaak gebruikt door fabrikanten van bestrijdingsmiddelen en heeft niet de karakteristieke, onaangename geur van Aromatic 200. Maar NMP staat erom bekend dat het schadelijk is voor aluminium, lichte metalen, rubber en kunststoffen - materialen waaruit de meerderheid van alle airconditioning systemen zijn opgebouwd. Zowel Aromatic 200 als NMP zijn opgenomen in het Pesticide Action Network (PAN) als Bad Actor bestrijdingsmiddelen als gevolg van hun ontwikkelende giftigheid of kankerverwekkendheid. Als er te veel van één van beide co-solvents wordt toegevoegd aan een airconditioningsysteem, worden de smerende eigenschappen van de olie in het systeem veranderd en kunnen deze nadelig worden beïnvloed. Bovendien, de co-solvents zelf zijn niet mengbaar met R134a. Het risico op schade als gevolg ervan is echter nog niet helemaal bekend. De co-solvents kunnen ook Naftaleen bevatten, wat door de OSHA is vermeld als gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu. Momenteel is er maar één UV-additief verkrijgbaar dat speciaal is afgestemd op gebruik in combinatie met koudemiddel (PAG, minerale olie, esterolie), en dus geen oplosmiddelen bevat, namelijk: TRACER. Dit middel werkt uitstekend en veilig en is precies op het airconditioningsysteem afgestemd. Als basis voor de lekzoekadditieven van TRACER worden uitsluitend hoogwaardige chromoforen en airco-oliën gebruikt. Bij juist gebruik is dit additief volledig onschadelijk voor alle airconditioningsystemen en aircoservicestations.

6 Ook voor HYBRIDES! De ontwikkeling bij marktleider TRACER staat nooit stil. Steeds meer hybride voertuigen verschijnen in ons wagenpark. Veel van die hybride voertuigen zijn uitgerust met een hermetische elektrische compressor. Probleem is dat de wikkelingen binnen deze compressor kunnen verslechteren of worden aangetast wanneer zij blootgesteld worden aan vocht of sterke chemische oplosmiddelen, zoals vaak gevonden in de conventionele Automotive Lekzoek-kleurstoffen. Dit kan leiden tot voortijdig uitvallen van de compressor of, nog erger, een elektrische schok veroorzaken aan de onderhoudstechnicus die aan het voertuigsysteem werkt. De Tracerline Hybride voertuig A/C Dye injectiekit is speciaal ontworpen om deze bezwaren aan te pakken. Informeer naar onze beschikbare informatie hier omtrent. TRACER GLO-AWAY Als er eens wat naast is gegaan: TRACER GLO-AWAY is een speciaal ontwikkeld schoonmaakmiddel voor het verwijderen van ongewenste (achtergebleven) additief sporen uit de motorruimte na het voltooien van de reparatie. Het is gebaseerd op water, niet giftig, niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en heeft geen indringende geur. Het bevat ook geen schadelijke oplosmiddelen of CFK's en is veilig voor gebruik op plastic, rubber en metalen.

AIRCO COMPRESSOROLIE. PAG-, PAO- en POE-oliën

AIRCO COMPRESSOROLIE. PAG-, PAO- en POE-oliën AIRCO COMPRESSOROLIE PAG-, PAO- en POE-oliën OLIE ER BESTAAN VELE SOORTEN OLIE, MAAR WELKE IS AAN TE BEVELEN? Zoals bloed in het menselijk lichaam, vervult olie een levensbelangrijke rol in de airconditioning.

Nadere informatie

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro.

loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. loktrace FORMEERGAS LEKDETECTIE STRENGERE WETTEN! Voorkom boetes van meer dan 50.000 euro. LOKTRACE Het lekdetectiesysteem Legaal, betrouwbaar en klimaat neutraal! Formeergas lekdetectie - De beste oplossing

Nadere informatie

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8)

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8) Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (8) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-07-9) 1 Remvloeistoffen 1.1 Inleiding, eisen remvloeistof Een remvloeistof is een hydraulische vloeistof welke de druk

Nadere informatie

AIRCO- COMPRESSOROLIE

AIRCO- COMPRESSOROLIE AIRCO- COMPRESSOROLIE PAG-, PAO- EN POE-OLIËN ER BESTAAN VELE SOORTEN OLIE, MAAR WELKE IS AAN TE BEVELEN? Olie speelt een belangrijke rol in het aircosysteem: zowel bij het vervangen van de compressor

Nadere informatie

Vervangen van de Filter-droger (accumulator),. 5 gegronde redenen uit de praktijk!

Vervangen van de Filter-droger (accumulator),. 5 gegronde redenen uit de praktijk! 1: Het dehydrerende drogerelement; het hart van de filter-droger! Vocht en verontreiniging is nog steeds vijand nummer één van elk A/C systeem. Vocht in een systeem mengt zich namelijk met het koudemiddel

Nadere informatie

DE FASCINERENDE WERELD VAN FLUORESCENTIE. Wat is Fluorescentie?

DE FASCINERENDE WERELD VAN FLUORESCENTIE. Wat is Fluorescentie? DE FASCINERENDE WERELD VAN FLUORESCENTIE Welkom in de fascinerende wereld van fluorescentie. De onzichtbare ultraviolette straling kan een saai stuk steen veranderen in een explosie van licht in alle denkbare

Nadere informatie

SCHILTZ norms. n1150 LCI.SL. www.schiltz-norms.be

SCHILTZ norms. n1150 LCI.SL. www.schiltz-norms.be VILTSTIFT MET VlOEIBARE kleurstof LCI.SL 1 Viltstift met onuitwisbare lakverf die schrijft op ongeveer alle propere materialen: metaal, glas, hout, rubber, karton. De verf geeft weinig geur af, zonder

Nadere informatie

Toolbox-meeting Gevaarlijke stoffen

Toolbox-meeting Gevaarlijke stoffen Toolbox-meeting Gevaarlijke stoffen Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding In het dagelijks leven kunnen we niet meer zonder chemische stoffen.

Nadere informatie

MITSUBISHI AIRCO SERVICE

MITSUBISHI AIRCO SERVICE MITSUBISHI AIRCO SERVICE DE VOORDELEN VAN MITSUBISHI AIRCOSERVICE Altijd frisse lucht en een optimaal interieurklimaat. Reiniging van ventilatiekanalen en filters. Altijd een optimale werking van uw airco.

Nadere informatie

R-134a R-1234yf 2012 / 2013

R-134a R-1234yf 2012 / 2013 Q1-2012 / WAECO AIRCON NEWS R-134a R-1234yf 2012 / 2013 Auto aircon service gaat veranderen! wat u beslist moet weten! 2 Actuele informatie voor de aircospecialist Op dit moment heerst er onzekerheid met

Nadere informatie

Airco service AIRCO SERVICE APPARAAT CONDOR ARERA 134

Airco service AIRCO SERVICE APPARAAT CONDOR ARERA 134 AIRCO SERVICE APPARAAT CONDOR ARERA 134 626050 Een uiterst solide automatisch airco service apparaat. Ontworpen voor de snelle service van auto air conditioners, voorzien van koudemiddel R 134a. Een complete

Nadere informatie

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58

Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A PR41 1,4 145 7,9 3,6 0,58 Product Zink-luchtbatterij Modelnaam IEC Nominaal Nominaal Diameter Hoogte Gewicht Spanning Capaciteit (mm) (mm) (g) (V) (mah) PR10-D6A PR70 1,4 75 5,8 3,6 0,3 PR13-D6A PR48 1,4 265 7,9 5,4 0,83 PR312-D6A

Nadere informatie

Origineel vervangende onderdelen

Origineel vervangende onderdelen Voordelige alternatieven voor de meest uiteenlopende automerken! Bijzonder interessant en toepasbaar op de meest voorkomende voertuigen binnen het reguliere wagenpark. WAECO is een van de leidende leveranciers

Nadere informatie

Ondersteund papier. Richtlijnen voor het gebruik van papier. Phaser 7750-kleurenlaserprinter

Ondersteund papier. Richtlijnen voor het gebruik van papier. Phaser 7750-kleurenlaserprinter Ondersteund papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: 'Richtlijnen voor het gebruik van papier' op pagina 2-5 'Richtlijnen voor papieropslag' op pagina 2-10 'Papier dat de printer kan beschadigen'

Nadere informatie

WERKING VAN KOELSYSTEMEN PON-CAT.COM/KENNISCENTRUM

WERKING VAN KOELSYSTEMEN PON-CAT.COM/KENNISCENTRUM WERKING VAN KOELSYSTEMEN Het belang van een goed werkend koelsysteem WAT DOET EEN KOELSYSTEEM? Het koelsysteem zorgt ervoor dat thermische energie uit de motor afgevoerd wordt waardoor de temperatuur in

Nadere informatie

Nano Green World Heavy Duty Coatings

Nano Green World Heavy Duty Coatings Nano Green World Heavy Duty Coatings Op basis van Nanotechnologie Single pack, kant-en-klaar en van constante kwaliteit Uitstekende binding Hoge UV-bestendigheid Zeer hoge weerstand tegen corrosie en oxidatie

Nadere informatie

Registratie-richtlijnen B006 NIET-IONISERENDE STRALING

Registratie-richtlijnen B006 NIET-IONISERENDE STRALING en NIET-IONISERENDE STRALING 1 (Inclusief 502.01: Hittestaar; 502.02: Conjunctivale aandoeningen door UV-straling; 507: Mijnwerkers-nystagmus) Toelichting op de richtlijn Niet-ioniserende straling met

Nadere informatie

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set)

HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) HANDLEIDING airco diagnose gereedschap A/C Vloeistof Check artikelnummer: 501175 (complete set) 1.0 Voorwoord 1) Deze handleiding richt zich tot de airco monteur, die door opleiding, of door speciale training,

Nadere informatie

Airco PDF AIRCO PDF. AutobedrijfLeoHoeben. AutobedrijfLeohoeben

Airco PDF AIRCO PDF. AutobedrijfLeoHoeben. AutobedrijfLeohoeben Airco PDF AIRCO PDF AutobedrijfLeoHoeben AutobedrijfLeohoeben Hoe werkt het airco systeem in uw voertuig. Het airco systeem voor auto s bestaat uit een gesloten systeem waarin onder druk een koudemiddel

Nadere informatie

SCHILTZ N1150 VILTSTIFT MET VLOEIBARE KLEURSTOF LCI.SL

SCHILTZ N1150 VILTSTIFT MET VLOEIBARE KLEURSTOF LCI.SL VILTSTIFT MET VLOEIBARE KLEURSTOF LCI.SL 1 Viltstift met onuitwisbare lakverf die schrijft op ongeveer alle propere materialen: metaal, glas, hout, rubber, karton. De verf geeft weinig geur af, zonder

Nadere informatie

26/05/2010. Materiaal Gebruik Bewaring

26/05/2010. Materiaal Gebruik Bewaring Behoud en beheer van figurentheaterelementen. Hoe garandeer ik mijn figuren, rekwisieten, decors en documenten een lang leven? Op een lang leven voorbereid? Materiaal Gebruik Bewaring 1 Eigenschappen van

Nadere informatie

Zonnestraling. Samenvatting. Elektromagnetisme

Zonnestraling. Samenvatting. Elektromagnetisme Zonnestraling Samenvatting De Zon zendt elektromagnetische straling uit. Hierbij verplaatst energie zich via elektromagnetische golven. De golflengte van de straling hangt samen met de energie-inhoud.

Nadere informatie

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE

Diesel. AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Diesel AdBlue is een gedeponeerd handelsmerk van de Vereniging van Duitse automobielfabrikanten (VDA). ONTDEK ADBLUE Korte samenvatting BELANGRIJKSTE KENMERKEN Wat is AdBlue?... 3 Waar dient het voor?....

Nadere informatie

HANDLEIDING RO-STEAM 1000 / 2000

HANDLEIDING RO-STEAM 1000 / 2000 HANDLEIDING RO-STEAM 1000 / 2000 Waterkracht B.V. Postbus 65 7050 AB Varsseveld Tel. : +31 (0)315 25 81 81 Fax : +31 (0)315 25 81 91 E-Mail : info@waterkracht.nl Internet : www.waterkracht.nl 2 INHOUD:

Nadere informatie

ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19. ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19. WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19

ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19. ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19. WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 NL INHOUD ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19 WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR ENERGIEBESPARING Blz. 20 REINIGING EN ONDERHOUD VAN

Nadere informatie

PRODUCT VERPAKKING INHOUD VERP. EENHEID

PRODUCT VERPAKKING INHOUD VERP. EENHEID PRODUCT VERPAKKING INHOUD VERP. EENHEID DOW CORNING SILICONEN XIAMETER OLIEN PMX-200 FLUID 0.65 CS BLIK 15 KG PMX 200 FLUID 1 CS BLIK 15 KG PMX 200 FLUID 5 CS BLIK 18 KG PMX 200 FLUID 20 CS BLIK 18 KG

Nadere informatie

Bedankt voor uw vertrouwen in SUBESTA en tot ziens. Pagina 1 van 6

Bedankt voor uw vertrouwen in SUBESTA en tot ziens. Pagina 1 van 6 V E I L I G H E I D S I N F O R M A T I E B L A D 9 1 / 1 5 5 / C E E SUBESTA REINIGINGSPRODUCTEN 1. IDENTIFICATIE Product benaming: SUBESTA 25 Leverancier: SUBESTA Toby Verkerk 2406 GA ALPHEN AAN DEN

Nadere informatie

CAL. AS32 Horloge op zonne-energie

CAL. AS32 Horloge op zonne-energie CAL. AS32 Horloge op zonne-energie l Uur-, minuut- en secondewijzer l De datum wordt weergegeven in cijfers l Opladen met zonne-energie l Energie bijna-op waarschuwing NEDERLANDS Uurwijzer DISPLAY EN KROON

Nadere informatie

Oliën. Toepassing Recuperatie van gebruikte oliën Levering op pallet OLIËN

Oliën. Toepassing Recuperatie van gebruikte oliën Levering op pallet OLIËN Minerale oliën Half-synthetische oliën Synthetische oliën - Alkylbenzeen oliën (AB) - Polyalphaolefin oliën (PAO) - Polyolesters oliën (POE) - Polyvinylether (PVE) Toepassing Recuperatie van gebruikte

Nadere informatie

Protex B-13 Coolmix B

Protex B-13 Coolmix B !1 Protex B-13 Coolmix B-13 11-01-2016 Beschrijving Orvema Protex B-13 is een antivries op ethyleen glycol basis, die - gemengd met de voorgeschreven hoeveelheid water zorgt voor een efficiënte koeling

Nadere informatie

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL

Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL Elektrische Infrarood Verwarming Model 93485 Gebruiks- en onderhoudsaanwijzing- NL 1 Algemene veiligheidsinstructies LEES DE GEBRUIKSAANWIJZING Alvorens de radiateur in bedrijf te nemen, moet u deze gebruiks

Nadere informatie

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes

Pieterman Airosol Glascleaner. Artikel code Omschrijving Gewicht VKE 430.13M Spuitbus à 400 ml 420 gram 1 stuk 12 stuks. High Performance doekjes Pieterman Airosol Glascleaner Glascleaner is een zeer efficiënt produkt voor het reinigen van glas en spiegels, maar ook van kunststoffen en harde oppervlakken. Verwijdert snel, veilig en gemakkelijk vuil,

Nadere informatie

Zeer duurzame houtbescherming

Zeer duurzame houtbescherming Zeer duurzame houtbescherming JAAR Unieke warmtereflecterende houtbescherming met koeleffect waarbij de warmte en schadelijke infrarode straling (IR) van de zon gereflecteerd worden Lees alles over COOLINGPAINT

Nadere informatie

CAL. AS01 Horloge op zonne-energie

CAL. AS01 Horloge op zonne-energie CAL. AS01 Horloge op zonne-energie Uurwijzer DISPLAY EN KROON Minuutwijzer NEDERLANDS l Uur-, minuut- en secondewijzer l Opladen met zonne-energie l Energie bijna-op waarschuwing a b KROON a: Normale stand

Nadere informatie

Nokia Music Speakers MD-3

Nokia Music Speakers MD-3 Nokia Music Speakers MD-3 9253870/2 NEDERLANDS De MD-3-stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia telefoon of audioapparaat.

Nadere informatie

Oktober 2010 / WAECO AirCON NEWS. Auto aircon service gaat veranderen! wat u beslist moet weten! WAECO AirCon Service WAECO AirCon Parts

Oktober 2010 / WAECO AirCON NEWS. Auto aircon service gaat veranderen! wat u beslist moet weten! WAECO AirCon Service WAECO AirCon Parts Oktober 2010 / WAECO AirCON NEWS R134a -> R1234yf Auto aircon service gaat veranderen! wat u beslist moet weten! WAECO AirCon Service WAECO AirCon Parts Welkom bij de grootste aircoprofessional in Europa

Nadere informatie

TERRA PROTECT absorbeert olie of soortgelijke substanties in water en op een vaste bodem of ondergrond

TERRA PROTECT absorbeert olie of soortgelijke substanties in water en op een vaste bodem of ondergrond TERRA PROTECT absorbeert olie of soortgelijke substanties in water en op een vaste bodem of ondergrond een zuiver natuurproduct Type I Type II Type III R TERRA PROTECT Absorbeert olie of gelijksoortige

Nadere informatie

ZETTEX CLEANING WIPES

ZETTEX CLEANING WIPES Herzieningsdatum: 01.06.2015 Herziening: - Vervangt datum: - 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET MENGSEL EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING Productnaam: Fabrikant Zettex Europe BV Plaza 20 4782 SK Moerdijk

Nadere informatie

HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven

HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven HVAC en Koeling HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en Koeling zijn essentiële elementen voor gezondheid, welzijn en comfort in ons dagelijks leven Huizen, commerciële en industriële gebouwen

Nadere informatie

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil

comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil Airconditioners comfortverhogend, energiezuinig en fluisterstil FTX-JV WAndModeL ftx-jv Het uitgebreide productgamma van Daikin biedt voor elke toepassing de juiste airconditioner. Wandmodellen worden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODIGEEN

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODIGEEN VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODIGEEN 1 Identificatie van het product en de onderneming pag. 1/5 1.1 productnaam: PODIGEEN 1.2 CAS-nr: zie samenstelling 1.3 EG-nr: zie samenstelling 1.4 ANNEX-1 nr: zie samenstelling

Nadere informatie

LED TL BUIZEN. Hoogste kwaliteit LED TL verlichting tegen de beste prijs.

LED TL BUIZEN. Hoogste kwaliteit LED TL verlichting tegen de beste prijs. Hoogste kwaliteit LED TL verlichting tegen de beste prijs. Ideaal voor kantoren, magazijnen, fabrieken, loodsen, scholen, commercieel vastgoed, etc. Retrofit dus geen aanschaf nieuwe armaturen nodig Vraag

Nadere informatie

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig.

Aromatherapie. In de winkel verkopen we de top producten van Tisserand. In de praktijk is doterra aanwezig. Aromatherapie Aromatherapie is een natuurgeneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van etherische olie van: kruiden, vruchten, bloesem, bloemen, blad, zaad, schil of schors van het hout van stam, takken

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODISAN

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODISAN VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD PODISAN 1 Identificatie van het product en de onderneming pag. 1/5 1.1 productnaam: PODISAN 1.2 CAS-nr: zie samenstelling 1.3 EINICSnr: zie samenstelling 1.4 ANNEX-1 nr: zie samenstelling

Nadere informatie

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD volgens 2001/58/EG. Silvo Zilverglans. Datum: BENCKISER Pag. : 1 van 5.

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLAD volgens 2001/58/EG. Silvo Zilverglans. Datum: BENCKISER Pag. : 1 van 5. RECKITT Silvo Zilverglans. Datum:31.10.2003. BENCKISER Pag. : 1 van 5. 1. Identificatie van het preparaat en de vennootschap/onderneming. Productnaam: Silvo Zilverglans. Toepassing: Reinigings- en glansmiddel

Nadere informatie

Wettelijk verplichte gevaarsetikettering

Wettelijk verplichte gevaarsetikettering DATUM: 20.03.2009 Wettelijk verplichte gevaarsetikettering In bepaalde gevallen verplicht de wet fabrikanten om gevaarsinformatie te verstrekken (gevaarssymbolen en de bijbehorende risico- en veiligheidszinnen)

Nadere informatie

Greentec Oils: Smeer hem groen!

Greentec Oils: Smeer hem groen! Greentec Oils: Smeer hem groen! GreenTec Oils life long for life. De GreenTec oliën en smeermiddelen dragen zorgt voor een langdurig betere smering waardoor slijtage aan motoren en installaties aanzienlijk

Nadere informatie

AIRCOSERVICE: WAAR PAK JE DE WINST?

AIRCOSERVICE: WAAR PAK JE DE WINST? AIRCOSERVICE: WAAR PAK JE DE WINST? Niet alleen voor het milieu, ook voor de eigen materiaalkosten kan besparing op koudemiddelverbruik een mooi verschil maken. Deze whitepaper geeft tips hoe dat kan,

Nadere informatie

ANALOGE HORLOGES NEDERLANDS. n SCHROEFKROON [voor modellen met een schroefkroon]

ANALOGE HORLOGES NEDERLANDS. n SCHROEFKROON [voor modellen met een schroefkroon] ANALOGE HORLOGES n SCHROEF [voor modellen met een schroefkroon] Losdraaien van de kroon 1 Draai de kroon linksom los. 2 Trek de kroon uit. Vastdraaien van de kroon 1 Druk de kroon terug in de normale stand.

Nadere informatie

Afdeling Dierplagen en de Dierplagenshop.nl. introduceren de S-Trap zilvervisjes en papiervisjes valletjes

Afdeling Dierplagen en de Dierplagenshop.nl. introduceren de S-Trap zilvervisjes en papiervisjes valletjes Afdeling Dierplagen en de Dierplagenshop.nl introduceren de S-Trap zilvervisjes en papiervisjes valletjes Handleiding valletjes voor zilvervisjes en papiervisjes In deze handleiding wordt u het gebruik

Nadere informatie

Technische gegevens: Hybride functie. Voertuig database Opslag service beurten Ja Gastank inhoud Gastank verwarming

Technische gegevens: Hybride functie. Voertuig database Opslag service beurten Ja Gastank inhoud Gastank verwarming AIRCO SERVICE APPARAAT CONDOR ARERA 134 626050 Een uiterst solide automatisch airco service apparaat. Ontworpen voor de snelle service van auto air conditioners, voorzien van koudemiddel R 134a. Een complete

Nadere informatie

Uitwerkingen 1. Opgave 1 Bij mist wordt het licht door de waterdruppeltjes weerkaatst. Opgave 2 Groter Kleiner. Opgave 3

Uitwerkingen 1. Opgave 1 Bij mist wordt het licht door de waterdruppeltjes weerkaatst. Opgave 2 Groter Kleiner. Opgave 3 Uitwerkingen 1 Opgave 1 Bij mist wordt het licht door de waterdruppeltjes weerkaatst. Opgave 2 Groter Kleiner Opgave 3 Opgave 4 Licht, steeds donkerder (bij halfschaduw), donker (kernschaduw), steeds lichter

Nadere informatie

Protex LB-PC! Coolmix LB-PC!

Protex LB-PC! Coolmix LB-PC! Protex LB-PC Coolmix LB-PC 02-04-2014 Beschrijving Orvema Protex LB-PC - gemengd met de voorgeschreven hoeveelheid water - wordt in verbrandingsmotoren als koel- en warmteoverdracht vloeistof toegepast.

Nadere informatie

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48

O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 O Uv/led-nageldroger Gebruiksaanwijzing...2 MP 48 Nederlands Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig door, bewaar deze voor later gebruik, laat deze ook door andere gebruikers lezen en neem alle aanwijzingen

Nadere informatie

Marine Tapes Anti-Corrosie Tapes Anti-Spray Tapes Luiken Tapes Wencon Pipe Tape Reflectie Tape Anti-Slip Tapes Pijp markerings Tape

Marine Tapes Anti-Corrosie Tapes Anti-Spray Tapes Luiken Tapes Wencon Pipe Tape Reflectie Tape Anti-Slip Tapes Pijp markerings Tape Marine Tapes Anti-Corrosie Tapes Anti-Spray Tapes Luiken Tapes Wencon Pipe Tape Reflectie Tape Anti-Slip Tapes Pijp markerings Tape Anti-splashing tape voor machinekamers Voor het voorkomen van het uitbreken

Nadere informatie

FORTAFOL Laatste herziening: 122/05/2014, Versie 2.1 pagina 1 / 7

FORTAFOL Laatste herziening: 122/05/2014, Versie 2.1 pagina 1 / 7 Laatste herziening: 122/05/2014, Versie 2.1 pagina 1 / 7 1 IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN VAN DE VENNOOTSCHAP/ONDERNEMING Productnaam: Toepassing van de stof op het preparaat: Fortafol is

Nadere informatie

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee

> www.vrom.nl. Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee > www.vrom.nl Uw autoairco, het milieu en uw portemonnee 02 Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een autoairco is comfortabel. In de zomer houdt de airco uw auto lekker koel. En in de winter

Nadere informatie

Om kleuren te kunnen zien, heb je licht nodig. Maar waar komt licht vandaan? Lichtbron energiebron lichtkleur. gloeilamp stopcontact geel/bruinig

Om kleuren te kunnen zien, heb je licht nodig. Maar waar komt licht vandaan? Lichtbron energiebron lichtkleur. gloeilamp stopcontact geel/bruinig practicum Kleur is een illusie Zoals jullie hebben gelezen, werkt Jac Barnhoorn (zie interview bladzijde 1) bij Océ Technologies. Met printers van Océ kun je grote kleurafbeeldingen of bijvoorbeeld bouwtekeningen

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen.

TECHNISCHE FICHE. Leempleisters van Wanlin. Samenstelling van de pleistermaterialen. Verpakking en opslag. Fysieke eigenschappen. Leempleisters van Wanlin Samenstelling van de pleistermaterialen Zand, zuivere leem van Wanlin, gehakseld stro. Verpakking en opslag Het pleistermateriaal Argibase is verkrijgbaar in twee varianten: Argibase-D

Nadere informatie

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012

Verstandig zonnen. J.L.M. van Houtum, dermatoloog. 8 mei 2012 Verstandig zonnen J.L.M. van Houtum, dermatoloog 8 mei 2012 Inhoud Wat is zonlicht? Ultraviolet licht Huidtypes Effecten van zonlicht: acuut en chronisch Zonnebrandcrèmes Hoe beschermt u uw huid het best

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKM331. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKM331. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKM331 Gebruiksaanwijzing NL INHOUD ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR MILIEUBESCHERMING Blz. 19 WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE WENKEN Blz. 19 ADVIEZEN VOOR ENERGIEBESPARING

Nadere informatie

Eenvoudige toepassing Driedubbele werking

Eenvoudige toepassing Driedubbele werking Eenvoudige toepassing Driedubbele werking Impregneren Verzorgen Beschermen Het nieuwe idee Het nieuwe voordeel Uit de wens het natuurlijke uiterlijk van hout zonder chemische substanties te verduurzamen,

Nadere informatie

Veiligheidsinformatieblad Volgens 1907/2006/EG, artikel 31

Veiligheidsinformatieblad Volgens 1907/2006/EG, artikel 31 Bladzijde: 1/5 1 Identificatie van de stof of het preparaat en van de onderneming Informatie over het product Artikelnummer: 89673 Toepassing van de stof / van de bereiding: Fabrikant: Remmers Baustofftechnik

Nadere informatie

KOOLKARE VOL-AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING SERVICESTATIONS VOOR R134A EN HFO-1234YF

KOOLKARE VOL-AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING SERVICESTATIONS VOOR R134A EN HFO-1234YF KOOLKARE VOL-AUTOMATISCHE AIRCONDITIONING SERVICESTATIONS VOOR R134A EN HFO-1234YF DE STANDAARD OP HET GEBIED VAN SERVICE EQUIPMENT EN DIAGNOSEAPPARATUUR KOOLKARE INTRODUCTIE De huidige serie Sun KoolKare

Nadere informatie

Veel gestelde vragen ;

Veel gestelde vragen ; Veel gestelde vragen ; Kan ik Yellow Miracle Oil(YMO olie) in de motor doen als daar een mineraal&synthetische motor olie reeds is? Antwoord ; Ja, u kan YMO olie gebruiken samen met de grote merken, zowel

Nadere informatie

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing

THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST. Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing THERMO-ELEKTRISCHE WIJNKLIMAATKAST & KOELKAST Model: DX-68 COMBO (Mini Bar) Gebruiksaanwijzing Inhoud Ⅰ. Algemene veiligheidsvoorschriften...3 Ⅱ. Technische gegevens...4 Ⅲ. Illustratie...5 Ⅳ. Stroomschema...6

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV

Technisch Specificatieblad Ferney Group BV Nederland Blad : 1/6 Opgesteld door: EG Bekrachtigd door: LB Het product: De toepassing: Eigenschappen: Leveringsvorm: EAN-codes: Inhoud verpakking: Inhoud doos: Gegevens op etiket: De Kelfort vanglijn

Nadere informatie

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW

Icopal Universal Spraybond Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW Dé ideale combinatie met Icopal Universal, ook bij lagere temperaturen NIEUW De voordelen en kenmerken Eenvoudig en snel te verwerken Hittebestendig Zeer krachtige aanvangshechting Zeer krachtige eindsterkte

Nadere informatie

1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN DE ONDERNEMING

1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN DE ONDERNEMING Vidol GreaseCare A 100 3 1. IDENTIFICATIE VAN DE STOF OF HET PREPARAAT EN DE ONDERNEMING HANDELSNAAM Vidol GreaseCare A 100 3 SOORT GEBRUIK Smeervet LANDELIJKE FABRIKANT/IMPORTEUR Onderneming Vidol Trading

Nadere informatie

NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING

NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING NOVANEX G22 GEBRUIKSHANDLEIDING BELANGRIJK! Lees de instructies aandachtig voordat u de versterker de eerste keer gebruikt. Bewaar deze instructies voor de toekomst. VERSTERKER EIGENSCHAPPEN - Volledig

Nadere informatie

Nieuwe duurzame koelconcepten. Rittal B.V. Elbert Raben

Nieuwe duurzame koelconcepten. Rittal B.V. Elbert Raben Nieuwe duurzame koelconcepten Rittal B.V. Elbert Raben Deze lezing wordt u aangeboden door: IT Enclosures IT Cooling IT Power IT Security IT Monitoring IT Services RiMatrix projects Agenda Verbod koudemiddel

Nadere informatie

TEMPER TEMPER. Kleurloze vloeistof (licht geel). TEMPER geen amines of nitrieten. TEMPER is een kant-en-klare oplossing en moet nooit verdund worden.

TEMPER TEMPER. Kleurloze vloeistof (licht geel). TEMPER geen amines of nitrieten. TEMPER is een kant-en-klare oplossing en moet nooit verdund worden. is een kant-en-klare energiedrager op basis van kaliumacetaat en -formiaat in waterige oplossing, zonder glycol, niet giftig en niet vervuilend. Dit product bevat vernieuwende corrosie-inhibitoren die

Nadere informatie

Snelstartgids CJB26Q0ALAEB

Snelstartgids CJB26Q0ALAEB Snelstartgids CJB26Q0ALAEB Welkom! In deze beknopte gebruiksaanwijzing wordt uw USB-modem beschreven, wordt informatie gegeven over hoe u de beheerparameters kunt instellen en hoe u helpinformatie op de

Nadere informatie

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7)

Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7) Brandstof, Remvloeistof, Smeer- en Koelmiddelen (7) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-07-9) 1 Vaste smeermiddelen 1.1 Werking Grafiet en molybdeen-disulfide (MoS 2 ) zijn de belangrijkste stoffen die worden

Nadere informatie

BRANDSTOFKWALITEIT WERKGROEP DIESELMOTOREN

BRANDSTOFKWALITEIT WERKGROEP DIESELMOTOREN BRANDSTOFKWALITEIT WERKGROEP DIESELMOTOREN Versie 1.0 Dd 29 september 2010 WERKGROEPLEDEN: René Dirven Sjaak Blom Alex Zomer Gerben van Hal Wim Schoppers Dirk-Jan de Jong Dick van der Donk Emiel Verbruggen

Nadere informatie

Nokia MD-4 miniluidsprekers

Nokia MD-4 miniluidsprekers Nokia MD-4 miniluidsprekers 9252814/2 NEDERLANDS Deze compacte stereoluidsprekers bieden een uitstekende geluidskwaliteit wanneer u naar muziek of de radio luistert op uw compatibele Nokia-telefoon of

Nadere informatie

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis

Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT TITEL: SLAGZIN: Rio Intense Pulsed Light Hair Remover Intense pulsed light haar verwijdering in eigen huis PRODUCT FUNCTIES: Behandeld tot 180 haren in een groot behandelgebied in slechts enkele

Nadere informatie

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand.

-5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Omschrijf de brandklassen. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Met welk bord wordt een explosiegevaarlijke gebied aangegeven? -5- Noem de blusmethoden voor een klasse A-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een klasse B-brand. -5- Noem de blusmethoden voor een

Nadere informatie

Belangrijke instructies

Belangrijke instructies GN650TN GN1410TN GN650BT GN1410BT Allereerst willen wij u danken voor de aanschaf van uw meubel en vertrouwen erop dat dit meubel u de komende jaren trouw van dienst zal zijn. Hieronder volgen enkele instructies

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. Kozijnen

BOUWTRADE B.V. Kozijnen BOUWTRADE B.V. Kozijnen KOZIJNEN De kozijnen van Bouwtrade zijn voorzien van hoogwaardig isolatieglas. Stookwarmte blijft binnen en het glas filtert 97% van de schadelijke Uv-straling. Onze kozijnen zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding geavanceerde LED-tafellamp incl. loep

Gebruikershandleiding geavanceerde LED-tafellamp incl. loep Ingangsdatum: 21-06- Gebruikershandleiding geavanceerde LED-tafellamp incl. loep Hartelijk dank voor het aanschaffen van deze LED tafellamp. Deze lamp is ontworpen met unieke technologie en levert buitengewoon

Nadere informatie

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU

Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU Kunststof Warmtewisselaars WWW.POLYCOIL.EU 1 PolyCoil warmtewisselaars De Polycoil warmtewisselaar is een revolutionaire kunststof warmtewisselaar welke is ontwikkeld na jaren van onderzoek door Cesaroni

Nadere informatie

Vervangunits VRV RQYQ140-180P. Daikin's oplossing voor de uitfasering van R-22. » Voordelige upgrade voor R-22 systemen

Vervangunits VRV RQYQ140-180P. Daikin's oplossing voor de uitfasering van R-22. » Voordelige upgrade voor R-22 systemen Vervangunits VRV Daikin's oplossing voor de uitfasering van R-22» Voordelige upgrade voor R-22 systemen» Automatische reiniging van koelmiddelleidingen» Geen beperkingen op de voorgeschiedenis van het

Nadere informatie

Oliën. Minerale oliën Halfsynthetische oliën Synthetische oliën. Toepassing Levering op pallet

Oliën. Minerale oliën Halfsynthetische oliën Synthetische oliën. Toepassing Levering op pallet Oliën Minerale oliën Halfsynthetische oliën Synthetische oliën - Alkylbenzeen oliën (AB) - Polyalphaolefin oliën (PAO) - Polyalkylglycol oliën (PAG) - Polyolester oliën (POE) Oliën Toepassing Levering

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen

Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: R-zinnen 1 van 8 Rzinnen & S zinnen Datum: 18032013 Aard der bijzondere gevaren toegeschreven aan gevaarlijke stoffen en preparaten: Rzinnen R 1 R 2 R 3 R 4 R 5 R 6 R 7 R 8 R 9 R 10 R 11 R 12 R 14 R 15 R 16 R 17

Nadere informatie

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Gebruiksaanwijzing

Hairdryer. Register your product and get support at.  HP4935/00. Gebruiksaanwijzing Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Gebruiksaanwijzing Nederlands Gefeliciteerd met uw aankoop en welkom bij Philips! Registreer uw product op www.philips.com/welcome

Nadere informatie

Ondersteund papier. Phaser 4500-laserprinter

Ondersteund papier. Phaser 4500-laserprinter Ondersteund papier In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Papiergewichten op pagina 2-7 Richtlijnen voor het gebruik van papier op pagina 2-9 Richtlijnen voor papieropslag op pagina 2-9 Papier

Nadere informatie

TRIBOLOGIE OLIE, SMERING & MOTOREN

TRIBOLOGIE OLIE, SMERING & MOTOREN TRIBOLOGIE OLIE, SMERING & MOTOREN Tribologie, of wrijvingskunde, Gaat over het gedrag van contactvlakken tussen materialen onder allerlei omstandigheden, nat, droog, koud of warm. Doel is het beperken

Nadere informatie

Wij maken u er op attent dat schade aan personen, machines, andere apparatuur of omgeving die het gevolg zijn van:

Wij maken u er op attent dat schade aan personen, machines, andere apparatuur of omgeving die het gevolg zijn van: GEBRUIKSAANWIJZING ULTRASOONREINIGERS LOGIMEC Type RS en RSC Doel van de handleiding Deze handleiding is geschreven in overeenstemming met de richtlijnen van de EEC 73/23/CE en wordt geleverd bij iedere

Nadere informatie

Nature Spa. Spa Service Nederland. *Wateronderhoud

Nature Spa. Spa Service Nederland. *Wateronderhoud Nature Spa Spa Service Nederland *Wateronderhoud HOE TE HANDELEN OM HET WATER SCHOON TE HOUDEN Sprankelend en fris water is een absolute must voor het heerlijk genieten van uw Nature spa vandaar dat een

Nadere informatie

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091

RUITEN VERVANGING SYSTEEM versie: RVS 0920091 Eigenschappen Professionele set om ruiten te vervangen Omschrijving Met het Ruiten Vervanging Systeem bent u als onderhouds- en reparatiebedrijf in staat om een zeer vaak voorkomende reparatie in eigen

Nadere informatie

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO

PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO PROSAFE SCHONE LUCHT VOOR GEVOELIGE PROCESSEN NODIG? LET OP DIT LOGO ProSafe PROSAFE CLEAN AIR SOLUTIONS DIE ALLE PROCESSEN BESCHERMEN, VAN MELK TOT MEDICIJNEN PROCESVEILIGHEID, HOE GARANDEREN WIJ DIE?

Nadere informatie

CAL. V145, V182 SOLARHORLOGE

CAL. V145, V182 SOLARHORLOGE NEDERLANDS CAL. V145, V182 SOLARHORLOGE KRIJGT ENERGIE DOOR LICHT GEEN VERVANGING VAN BATTERIJ VOLLEDIGE OPLADING GEEFT ENERGIE VOOR 6 MAANDEN (Cal. V145) / 2 MAANDEN (Cal. V182) WAARSCHUWINGSFUNCTIE BIJ

Nadere informatie

Meetrapport. Opdrachtnummer : Projectadres : Botter KN Lelystad

Meetrapport. Opdrachtnummer : Projectadres : Botter KN Lelystad Meetrapport Opdrachtnummer : 20094531 Opdrachtgever : Fam. Grissioen Projectadres : Botter 3339 8243 KN Lelystad 1 1. Opdracht Lekdetectie op bovengenoemd project, te weten lekkage met continue karakter

Nadere informatie

Olie verversen antwoorden

Olie verversen antwoorden Olie verversen antwoorden Doel Je kunt olie verversen. Oriëntatie Het is belangrijk dat er voldoende olie in bijvoorbeeld de motor of een tandwieloverbrenging zit. Dat heb je natuurlijk al vaak gehoord.

Nadere informatie