Faculteitsvereniging Asset

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Faculteitsvereniging Asset"

Transcriptie

1

2 Faculteitsvereniging Asset Association for Students Studying Economics in Tilburg (Asset) is de vereniging voor studenten studerend aan Tilburg School of Economics and Management (TiSEM). Asset is met ongeveer 6000 leden een van de grootste economische studieverenigingen van Nederland. De faculteitsvereniging stelt zich tot doel, door middel van het organiseren van studiegerelateerde activiteiten op economisch gebied actuele vraagstukken aan de orde te stellen en het contact tussen de studenten en het bedrijfsleven te bevorderen. Asset bestaat uit zeven departementen: Asset Accounting & Finance Asset Econometrics Asset Economics Asset International Business & Management Asset Marketing Asset SBIT Asset Strategy & Logistics De departementen bedienen elk één of meerdere vakgebieden; welke dat zijn kunt u vinden op de volgende pagina. Faculteitsvereniging Asset organiseert daarbij de faculteitsbrede activiteiten zoals de Economic Business weeks Tilburg (EBT), de Asset Conference, Food For Thought en The Consultancy Experience.

3 BSc Bedrijfseconomie MSc Accounting MSc Finance BSc Econometrics & Operations Research MSc Quantitative Finance & Actuarial Sciences MSc Operations Research & Management Science MSc Econometrics & Mathematical Economics MSc Marketing Quantitative Track BSc Economics BSc Economie & Bedrijfseconomie MSc Economics BSc International Business Administration MSc International Management BSc Bedrijfseconomie MSc Marketing Management MSc Marketing Research BSc Bedrijfseconomie BSc Economie & Informatica MSc Information Management BSc Bedrijfseconomie MSc Supply Chain Management MSc Strategic Management

4 Asset In-house Days Datum 29 september t/m 31 oktober 2014 Locatie Door u te bepalen Doelgroep Derdejaars bachelor- en masterstudenten aan de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) Doel Kennismaking met uw bedrijf en werkzaamheden Deelnemers studenten per In-house Day, door u te bepalen Promotie Vermelding op de websites van Faculteitsvereniging Asset en alle departementen Vermelding in de activiteitenkalender op de websites Verzorgen promotie door collegepraatjes Vermelding in overzicht maandelijkse nieuwsmailing Logo en bedrijfsprofiel op de website van de Asset In-house Days Posters en flyers Grootschalige promotie op Tilburg University De Asset In-house Days (AID) is het grootste in-house evenement van Zuid- Nederland. Door een faculteitsbrede organisatie laten alle economische departementen aangesloten bij Faculteitsvereniging Asset haar kracht zien aan Tilburg University, de studenten en het bedrijfsleven. Na het succes van afgelopen jaar, met meer dan 550 inschrijvingen en 17 Inhouse Days, zal komend jaar de zesde editie plaatsvinden. In de maand oktober zullen alle In-house Days van de aangesloten departementen bij bedrijven plaatsvinden. Dit zorgt voor duidelijkheid richting studenten. De maand oktober biedt hen namelijk dé kans om een kijkje te nemen in de keuken van een potentiële werkgever. Door de grootschalige promotie zorgt Asset voor het grootste carrière-evenement van Zuid-Nederland in het najaar. Ook voor bedrijven is het overzichtelijk om alle In-house Days in vier weken plaats te laten vinden. Op deze manier kunnen zij rekening houden met de Asset In-house Days in hun planning. Hiernaast wordt er door de promotie veel exposure voor hen gegenereerd. Dit gebeurt via acties op de campus zelf, maar ook via posters, flyers en een aparte sector op de website. De In-house Day zelf is geheel door de deelnemende organisatie in te vullen. Zij ontvangen een selecte groep studenten die zij kennis kunnen laten maken met hun bedrijf.

5 Asset Conference Datum 13 april 2015 Locatie Tilburg University Doelgroep Studenten aan Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) Deelnemers 350 bezoekers Sprekers 2014 Dagvoorzitter: Wim Vanhaverbeke (professor Innovation Management & Strategy at the Hasselt University) Henk Volberda (professor of Strategic Management & Business Policy at the department of Strategic Management & Entrepreneurship at Erasmus University) Jan Peter Balkenende (former Prime Minister of the Netherlands) David Gann (Vice-President Development & Innovation at Imperial College London) Søren Hansen (CEO of the Inter-Ikea Group) Hans van Grieken (Vice President Business Innovation at Capgemini) Jose Ignacio Galindo (founding partner and CEO of Alset Global) Thema 2014 Dream, Discover, Innovate Promotie activiteit Vermelding op de websites van Asset en alle departementen Vermelding in de activiteitenkalender op de websites Verzorgen van promotie door collegepraatjes Vermelding in overzicht maandelijkse nieuwsmailing Bundels (oplage: 400 exemplaren) Posters en flyers Promotiedagen op Tilburg University Contact met Asset Conference Committee Tel:

6 De 26e editie van de Asset Conference wordt gehouden op 13 april 2015 en zal tevens de grand-opening zijn van de Economic Business weeks Tilburg (EBT). Het congres belicht een thema vanuit diverse perspectieven uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de politiek. Ook is er weer ruimte in het programma voor business cases, workshops en business lunches. Het congres trekt ieder jaar ongeveer 350 bezoekers, bestaande uit studenten, politici, wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven. Verder heeft het congres ieder jaar prominente sprekers mogen ontvangen waaronder Gerrit Zalm, Jan-Peter Balkenende, Geert Hofstede en Piet-Hein Donner.

7 Orientation Days Datum 16 t/m 19 maart 2015 Locatie Nader te bepalen Doelgroep Tweede- en derdejaarsstudenten aan de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) Doel Kennismaking en oriëntatie vakgebied Deelnemers studenten per studierichting Kosten Op aanvraag Speciaal voor tweede- en derdejaars studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze, welke aan Tilburg University gemaakt moet worden aan het eind van het tweede of derde studiejaar, organiseert Faculteitsvereniging Asset in samenwerking met Tilburg School of Economics and Management de Orientation Days. Deze oriëntatiedagen worden georganiseerd door verschillende departementen van Asset, zodat iedere student zich optimaal kan oriënteren. De dag heeft tot doel de studenten een beter beeld te geven over de verschillende studierichtingen en wat de student kan verwachten in de praktijk bij de keuze van een bepaalde richting. De bedoeling is dat de student na deze week een beter en completer beeld heeft van de verschillende studierichtingen en problemen die in de praktijk naar voren kunnen komen, waardoor ze een weloverwogen studiekeuze kunnen maken. Dit is de ideale mogelijkheid om uw organisatie direct bij de studiekeuze te profileren als toekomstige werkgever.

8 Economic Business weeks Tilburg (EBT) Datum 13 april t/m 23 april 2015 Locatie Tilburg University, Koning Willem II stadion, Faculty Club, te Tilburg Doelgroep Studenten aan Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) Deelnemers 700 studenten Doel Kennismaking tussen bedrijfsleven en studenten door middel van workshops, trainingen, cases, individuele gesprekken, speed dates, bedrijfspresentaties, lunches, en diners CV-activiteit Ja, bij bepaalde activiteiten CV-selectie door bedrijven Contact met Economic Business weeks Tilburg (EBT) of Afgelopen collegejaar heeft van 7 tot en met 17 april de zestiende editie van de Economic Business weeks Tilburg (EBT) plaatsgevonden. Deze weken worden georganiseerd door de EBT-organisatie in samenwerking met de zeven departementen van Asset. In het collegejaar hebben in totaal 700 studenten deelgenomen aan het grootste carrière evenement van Tilburg. In totaal hebben 60 bedrijven aan de EBT 2014 deelgenomen waarvan 35 aan de Company Days. De zeventiende editie van de EBT zal plaatsvinden van 13 tot en met 23 april De EBT biedt een breed scala aan activiteiten aan, welke interessant zijn voor studenten in iedere studiefase. Door middel van onder andere bedrijfspresentaties, individuele gesprekken, workshops, lunches, diners en cases vormt de EBT voor studenten en bedrijven de ideale mogelijkheid om met elkaar in contact te komen. Tevens vinden er ieder jaar diverse trainingen en assessments plaats om de praktische vaardigheden van studenten te verbeteren. Door middel van een uitgebreide website, een exclusief magazine en een grootschalige en gevarieerde promotiecampagne wordt de EBT onder alle studenten aan Tilburg School of Economics and Management kenbaar gemaakt.

9 Asset Website Website Doelgroep Aantal bezoekers Doel Promotie Studenten aan Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) Gemiddeld 1500 unieke bezoekers per maand Bekendheid bedrijf vergroten Studenten verwijzen naar carrièrewebsite bedrijf Banner (zichtbaar op elke pagina van de website) Slider Career Portal Banner Wij bieden bedrijven de mogelijkheid om een geanimeerde banner van 180 bij 75 pixels op de website te plaatsen. Deze banner is op de gehele website zichtbaar, uitgezonderd mobiele pagina s. Deze banner kan gelinkt worden naar uw carrièrewebsite of de website van een specifieke activiteit. Het is uiteraard mogelijk om de link tijdens de contracttermijn aan te passen of bijvoorbeeld de banner te veranderen om een specifieke activiteit te promoten. Slider Een alternatief op de banner is een slider van 975 bij 345 pixels midden op de homepage. Ook de slider kan gelinkt worden naar uw carrièrewebsite of de website van een specifieke activiteit. Het is uiteraard ook bij een slider mogelijk om de link tijdens de contracttermijn aan te passen of bijvoorbeeld de slider te veranderen om een specifieke activiteit te promoten. Career Portal De faculteitsbrede website van Asset kent sinds 2014 een Career Portal. Studenten die op zoek zijn naar een bijbaan, (afstudeer-)stage of startersfunctie kunnen hierin zien waar ze terecht kunnen. Via verschillende filterfuncties kunnen studenten precies de vacatures vinden die bij hen passen. De vacatures in het Career Portal worden geladen vanuit de websites van de departementen van Asset. Alle vacatures die daar geplaatst worden verschijnen dus ook in het faculteitsbrede Career Portal van Asset. Een rechtstreekse plaatsing van een stage of vacature in het faculteitsbrede Career Portal van Asset is niet mogelijk. Neem daarvoor contact op met één van de departementen, of met Faculteitsvereniging Asset zelf. Deze zal het contact dan doorzetten naar het betreffende departement.

10 Interfaculty Symposium Datum 18 november 2014 Locatie Tilburg University Doelgroep Studenten aan Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) + Studenten aan de Tilburg School of Behavior Deelnemers 150 bezoekers Thema s The 24-hours economy, Terrorism, Power, Right to an voorgaande jaren unhealthy life?, Financial illiteracy, Greed, can we ever be satisfied, Fraude: Get Rich Quick?, Commercialization of Celebrations, Profit: at what price?, Thema 2015 Stand out or Drop out: Creating an Innovative Job Market Promotie activiteit Vermelding op de websites van alle Asset departementen en de website van POLIS. Vermelding in de activiteitenkalender op de websites Verzorgen van promotie door collegepraatjes Vermelding in overzicht maandelijkse nieuwsmailing Bundels (oplage: 200 exemplaren) Posters en flyers Promotiedagen op Tilburg University Contact met Interfaculty Symposium Committee Tel: Het Interfaculty Symposium is een samenwerkingsverband tussen Asset en een andere vereniging op Tilburg University. Voor aankomend jaar is er een samenwerking met POLIS. Het thema voor dit jaar zal zijn: Stand out or Drop out: Creating an Innovative Job Market In de huidige Nederlandse economie bestaat er een overschot op de arbeidsmarkt, waardoor bedrijven uit een grote pool studenten kunnen kiezen. Om deze grote pool sollicitanten uit te dunnen maken bedrijven steeds meer gebruik van innovatieve sollicitatieprocessen. Het IFS hoopt te kunnen belichten wat een sollicitant nou werkelijk onderscheidend maakt, waarom die innovatieve sollicitatieprocessen nodig zijn en wat ze aan waarde toevoegen bij de werving. Heeft een buitenlandstage/bestuursjaar/cum laude afstuderen werkelijk toegevoegde waarde? Hoe kunnen studenten zich voorbereiden op innovatieve sollicitatieprocessen en zich daarin onderscheiden?

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden

AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden AEGEE Amsterdam sponsormogelijkheden Door met AEGEE-Amsterdam samen te werken, komt u in contact met een gevarieerde groep studenten en afgestudeerden. AEGEE telt momenteel rond de 620 leden en ruim 75

Nadere informatie

Werk voor je toekomst!

Werk voor je toekomst! Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente 17 februari - 26 maart Werk voor je toekomst! www.bedrijvendagentwente.nl Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Bedrijvendagen

Nadere informatie

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd.

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd. Uw klant zit in ons netwerk... Cross- Media Toolkit Customer Talk...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Bijgespijkerd Events E vents Inhoud Uw klant zit in ons netwerk 3 Ons Team 4 Customer Talk 5 Bijgespijkerd

Nadere informatie

Lectoraat Ideale Haven 2012

Lectoraat Ideale Haven 2012 Jaarbeeld 2011 Lectoraat Ideale Haven 2012 Colofon Titel Jaarverslag Lectoraat Ideale Haven 2012 Tekst & Redactie Brigitte van Tienen, Jamilla Post, Wietske Willemse Vormgeving boek Brigitte van Tienen

Nadere informatie

Verschillen tussen Economische opleidingen

Verschillen tussen Economische opleidingen Verschillen tussen Economische opleidingen Economie (en Bedrijfseconomie) Bedrijfseconomie Fiscale Economie Econometrics and Operations Research Economics Afkorting EBE BE FE EOR ECO IBA Wat is de voertaal?

Nadere informatie

FSA& Beyond. Consultition 2007. www.fsa.nl DECEMBER 2006,ELFDE JAARGANG, NUMMER 2

FSA& Beyond. Consultition 2007. www.fsa.nl DECEMBER 2006,ELFDE JAARGANG, NUMMER 2 DECEMBER 2006,ELFDE JAARGANG, NUMMER 2 www.fsa.nl Consultition 2007 AMSTERDAM, Lydia Havermans Klinkt een baan als strategie consultant jou als muziek in de oren? Heb je eigenlijk niet zo n goed idee wat

Nadere informatie

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes!

Introductie. Zakenplatform Eindhoven: samen groeien naar meer zakelijk succes! Introductie De regio Eindhoven is en heeft een voorbeeldfunctie voor de rest van Nederland op zakelijk gebied, zeker qua innovatief vermogen. En dat willen we natuurlijk graag zo houden! Visie: Dat gaat

Nadere informatie

1. Algemeen beeld... 5. 1.1 Inleiding...5. 1.2 Missie, visie en doelstellingen Universiteit Maastricht...5

1. Algemeen beeld... 5. 1.1 Inleiding...5. 1.2 Missie, visie en doelstellingen Universiteit Maastricht...5 Jaarverslag 2009 Inhoudsopgave 1. Algemeen beeld... 5 1.1 Inleiding...5 1.2 Missie, visie en doelstellingen Universiteit Maastricht...5 1.3 Realisatie Strategisch Programma 2007-2010 In het teken van

Nadere informatie

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd.

Cross- Media. Toolkit. Uw klant zit in ons netwerk... ...vind m met onze Cross-Media Toolkit! Customer Talk. Bijgespijkerd. Uw klant zit in ons netwerk......vind m met onze! Bijgespijkerd Bijgespijkerd Events E vents Inhoud Uw klant zit in ons Netwerk 2 Uw klant zit in ons Netwerk 3 Ons Team 4 5 Bijgespijkerd 7 Diverse publicaties

Nadere informatie

Beleidsplan S.V. RealTime

Beleidsplan S.V. RealTime Beleidsplan S.V. RealTime Bestuur 2014-2015 Versienummer: Publicatiedatum: 6-10-2014 Bestuursjaar: 2014-2015 Auteur: Vincent Hummel Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van het vijftiende bestuur, oftewel

Nadere informatie

AMBITIE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY PARTTIME MASTER BEDRIJFSKUNDE 2012 2014 VOOR MENSEN MET START 30 AUGUSTUS 2012

AMBITIE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY PARTTIME MASTER BEDRIJFSKUNDE 2012 2014 VOOR MENSEN MET START 30 AUGUSTUS 2012 ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY PARTTIME MASTER BEDRIJFSKUNDE 2012 2014 VOOR MENSEN MET AMBITIE START 30 AUGUSTUS 2012 The business school that thinks and lives in the future INZICHT

Nadere informatie

APPRIL, festival about apps

APPRIL, festival about apps Sponsordocument 2014 APPRIL, festival about apps Appril is een festival over apps en mobiel internet gedurende de hele maand april. Met zo n 100 evenementen, workshops, lezingen en bijeenkomsten is appril

Nadere informatie

Master Evidence Based Policy and Evaluation (MEPE) In ontwikkeling

Master Evidence Based Policy and Evaluation (MEPE) In ontwikkeling Teachers Academy Master Evidence Based Policy and Evaluation (MEPE) In ontwikkeling School of Education i.o. Top Institute for Evidence Based Education Research Universiteit Maastricht: Leading in Learning

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD EEN ADVIESRAPPORT VOOR DE KNCV Suzanne Vrancken Masterstudent Research and Development in Science Education Universiteit Utrecht Begeleiding: Judith

Nadere informatie

Gezamenlijke Visie Internationaal

Gezamenlijke Visie Internationaal Gezamenlijke Visie Internationaal Inhoudsopgave Voorwoord... 3 I. Inleiding... 4 II. Ontwikkelingen... 6 III. Branding van het Nederlands systeem voor hoger onderwijs en onderzoek... 11 IV. Versterking

Nadere informatie

APPRIL, festival about apps

APPRIL, festival about apps Sessieorganisatie 2014 APPRIL, festival about apps Appril combineert kennis, kunde, creativiteit en plezier in de vorm van lezingen, workshops, borrels, recruitment sessies, netwerkdiners en feestjes.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

MA Cultuur- en Wetenschapsstudies

MA Cultuur- en Wetenschapsstudies MA Cultuur- en Wetenschapsstudies Universiteit Maastricht: Leading in Learning 2 Masters in Cultuurwetenschappen 2008 Historisch maar ook vooruitstrevend en modern, typisch Nederlands en tegelijk multicultureel

Nadere informatie

Management Support. Bereik

Management Support. Bereik Management Support Management Support vormt al jaren dé community voor (directie)secretaressen, officemanagers en managementassistenten. Belangrijkste peilers: print en digitaal vakblad, website, emailnieuwsbrief,

Nadere informatie

Jaarverslag 2008 Universiteit Maastricht

Jaarverslag 2008 Universiteit Maastricht Jaarverslag 2008 Universiteit Maastricht juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2 1.1 Missie...2 1.2 Visie...3 1.3 Strategische doelen 2010...3 1.4 Governance...5 2. Onderwijs... 6 2.1 Een aantrekkelijk

Nadere informatie

Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014. Academisch jaar 2014-2015. Mentorship System Tilburg School of Economics and Management

Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014. Academisch jaar 2014-2015. Mentorship System Tilburg School of Economics and Management Welkom in Tilburg! Introductiegids zomer 2014 Academisch jaar 2014-2015 School of Economics and Management Mentorship System Tilburg School of Economics and Management Inhoud Welkom op Tilburg University

Nadere informatie

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS 1 What if alliances and partnerships are more than buzz words? Wat gebeurt er als......allianties en partnerships meer zijn

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2010. Conferentie Energy for Next Generations Sustainable Solutions groot succes

JAARVERSLAG 2010. Conferentie Energy for Next Generations Sustainable Solutions groot succes JAARVERSLAG 2010 Conferentie Energy for Next Generations Sustainable Solutions groot succes Bètatechniekloket en masterclasses brengen bedrijfsleven en onderwijs dichter bij elkaar KNCV laat haar gezicht

Nadere informatie

Social Media, het nieuwe communiceren

Social Media, het nieuwe communiceren Social Media, het nieuwe communiceren DE BEREIKBAARHEID VAN DE DOELGROEPEN VAN MPF/PP MET BEHULP VAN SOCIAL MEDIA KA LAI YU 78957 APPLIED BUSINESS ADMINISTRATION STENDEN HOGESCHOOL LEEUWARDEN THE NETHERLANDS

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad

Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad Uitvoeringsprogramma Rotterdam Carrièrestad Kern van het programma Rotterdam Carrièrestad is het BINDEN (rationeel en emotioneel) van studenten en afgestudeerden aan de regio Rotterdam op de gebieden studeren,

Nadere informatie

The Independence Company. Programma Trainingen 2015

The Independence Company. Programma Trainingen 2015 The Independence Company Programma Trainingen 2015 Inhoudsopgave Pagina Permanente Educatie TIC: méér dan vaktechniek 2 The Independence Company 3 Wat levert het jou op? 4 Het programma 5 Hoe werkt het?

Nadere informatie

Wat werkgevers echt willen

Wat werkgevers echt willen Herman Toch Van egomerken naar transformele merken Claire Díaz-Ortiz Twitter is geen reclamekanaal Antal de Waij Dromen over communities pag 6 pag 3 pag 5 Carrièrekrant voor professionals in marketing,

Nadere informatie