Jaarverslag De Flank JS Zaltbommel KvK nr

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2012. De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2012 De Flank JS Zaltbommel KvK nr

2 Inhoud 1 Inleiding Kenya Care ontwikkelingen Bestuur Stichting Kenya Care Bestuur en Staf van CBO Kenya Day Care Centre Financiën Verantwoording door het Bestuur Jaarrekening Stichting Kenya Care Samenstelling opdracht Balans Staat van baten en lasten Toelichtingen Begroting Toelichting OP DE Begroting/Plannen voor

3 1 INLEIDING. 1.1 KENYA CARE ONTWIKKELINGEN 2012 Voor bijzonderheden over de oprichting, Missie en Visie en het concept van de Stichting Kenya Care wordt verwezen naar hetgeen daarover is vermeld op de website, In 2011 is voornamelijk gewerkt aan stabilisatie en professionalisering van de staf en organisatie. Dat is gelukt en heeft er toe geleid dat we in 2012 onze activiteiten hebben kunnen uitbreiden. In de regio Vipingo (ten noorden van Mtwapa) is - met behulp van het lokale hospitaal een nieuwe SHG opgericht. Deze grote groep, ruim 20 vrouwen, hebben hun SHG Jitokeze genoemd, wat betekent volhouden. Het is een zeer actieve en leergierige groep vrouwen. Aan het eind van 2012 hadden zij alle formaliteiten vervuld en zij zullen in januari 2013 aan hun educatietraject beginnen. In het kader van familieplanning bieden we de vrouwen naast gratis condooms ook andere vormen van anticonceptie aan, o.a. een hormoon implantaat dat ervoor zorgt dat de vrouwen beschermd zijn voor een periode van 3 jaar of de prikpil. Een aantal vrouwen heeft aangegeven het liefst gesteriliseerd te willen worden. Door anticonceptie aan te bieden hopen we te voorkomen dat er niet nog meer kinderen geboren gaan worden uit deze HIV positieve moeders. De moeders hebben het al moeilijk genoeg om rond te komen en een extra mond te moeten voeden is dus niet wenselijk. In 2011 zijn we begonnen met een naai-klas. Eind 2011 hebben drie vrouwen hun certificaat behaald en zij konden het afgelopen jaar starten met het onder begeleiding naaien van uniformen voor een bevriende school. In 2012 is geïnvesteerd in enkele machines en zijn door de vrouwen ca. 500 schooluniformen gemaakt. Daarnaast maken ze ook tassen en bijv. etuis voor de lokale markt en/of toeristen. Tevens is er in 2012 een nieuw klasje gestart. De vrouwen van de SHG Amani hebben het plan opgevat om als groep een bakkerij op te starten. Door de stichting is als pilot bij het Kenya Day Care Centre een oven gebouwd. De vrouwen hebben daarnaast lessen gehad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat er brood gebakken zou worden, maar dit bleek in de praktijk te hoog gegrepen vrijwel alle vrouwen zijn analfabeet en zelfs meten/wegen etc. bleek moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk is de groep overgestapt op het bakken van cupcakes. De vrouwen bakken nu in 2 groepen en verzorgen ook zelf de verkoop. Voorlopig wordt de oven beschikbaar gesteld door Kenya Care. De andere benodigdheden (bakblikken, weegschaal, tafel, etc.) zijn door de groep zelf aangeschaft. Zij hebben hiervoor een groepslening ontvangen. Het doel van dit groepsproject is dat de vrouwen naast hun eigen business hiermee een aanvulling op hun inkomen kunnen verdienen. 3.

4 De vrouwen van de Ebenezer groep willen graag meer gaan doen in landbouw. Daarom zijn zij gestart zich te verdiepen in het telen van groenten. Echter landbouw op de traditionele (Kenyaanse) manier is met name in het tropische kustgebied, heel risicovol en erg afhankelijk van wel of geen regen. Om hier beter mee om te kunnen gaan krijgen de vrouwen les en ondersteuning van een Kenyaanse landbouwspecialiste, Rahab Huro. Zij zijn nu zeer kleinschalig begonnen met het telen van groenten in grote speciaal gemaakte zakken. Voordeel van het verticaal telen in deze zakken is dat er per vierkante meter 10 keer zoveel planten kunnen groeien, er gecontroleerd bemest én bewaterd kan worden en de vrouwen nog geen grote investering in grond hoeven te doen. De groep is onderverdeeld in vier sub groepjes met ieder hun eigen groente- zakken. De oogst is voorlopig alleen voor eigen gebruik. In 2013 hopen zij te kunnen starten met een gezamenlijke groentetuin met eenvoudige irrigatie. Zij zullen hiervoor dan ook een groepslening aanvragen. De Wema SHG heeft besloten een verhuurbedrijf van cateringmaterialen en handicarts te beginnen. Zij hebben een lening ontvangen waarvoor zij in eerste instantie enkele kookpotten en een tweetal handicarts hebben gekocht die zij willen gaan verhuren. Net zoals bij de andere groepsprojecten heeft Kenya Care een gedeelte van de kosten van aanschaf verstrekt, maar heeft de groep ook een renteloze groepslening gekregen die binnen 2 jaar moet zijn afgelost. 4.

5 1.2 BESTUUR STICHTING KENYA CARE. Het bestuur van de stichting is in 2012 niet gewijzigd. Voorzitter : Thea Thijssen Secretaris: Ietje van Hintum Penningmeester:Desiree Roes Het bestuur heeft in 2012 zeven keer officieel vergaderd. Ook is het project in Kenya meermalen bezocht, waarbij de bestuursleden met name actief zijn in de begeleiding van de locale staf. De kosten voor deze reizen zijn geheel door de betreffende bestuursleden zelf betaald. 1.3 BESTUUR EN STAF VAN CBO KENYA DAY CARE CENTRE. De Community Based Organization (CBO) Kenya Day Care Centre is de partner organisatie van de Nederlandse stichting. Zij heeft dezelfde doelstelling als de Nederlandse stichting, maar is gericht op de uitvoering van de programma s in de regio Mtwapa, een stad van ongeveer inwoners, net ten Noorden van Mombasa. De CBO vorm maakt het mogelijk in aanmerking te komen voor van overheidswege aangeboden ondersteuning. De CBO coördineert in die zin ook de bij haar aangesloten en geregistreerde SHG s. De CBO kan ook zelf inkomensgenererende activiteiten ontplooien, en in Kenya fondsen werven. Bestuur Ietje van Hintum en Thea Thijssen zijn nog steeds Voorzitter en Vicevoorzitter van de CBO, en fungeren ook effectief als voorzitter van de CBO bestuursvergaderingen, die normaliter worden gehouden wanneer een van beiden in Mtwapa verblijft. In het bestuur hadden verder zitting: -Irene Kahindi (Secretaris) en -Edward Ouko ( Wnd Penningmeester) -Marietta Nthenya Makite (algemeen bestuurslid) In 2012 heeft het bestuur van de CBO drie maal officieel vergaderd. In november 2012 is door een fataal ongeluk Irene Kahindi om het leven gekomen. Wij verliezen in haar een zeer gedreven en betrokken bestuurslid. Wij zullen haar positieve inzet en enthousiasme voor onze Stichting nooit vergeten. 5.

6 Staf We zijn blij met een zeer toegewijde en inmiddels ook ervaren staf in Kenya. Festus Kahindi is al enkele jaren de manager en groeit steeds meer in deze rol. Daarnaast is hij dit jaar een cursus projectmanagement gaan volgen die zichtbaar vruchten afwerpt. Ook Caroline Kachula krijgt naast haar administratieve functie een steeds grotere rol in de begeleiding van de vrouwengroepen. Daarom is zij dit jaar een cursus counseling gaan volgen. Verder behoren nog tot de staf: Violet Asava naailerares en coördinator naaiatelier en Miriam Agalo, algemeen medewerkster. 1.5 FINANCIËN 2012 Het totaal van bestedingen in 2012 was met aanzienlijk hoger dan in 2011 ( ). De verhoging is te verklaren door de volgende ontwikkelingen: - Investering in materiaal en opleiding voor het bakkerijproject - Investering ter professionalisering van het naaiproject - Opstartkosten en nieuwe SHG Jitokeze, - Intensiever bezoek en begeleiding individuele vrouwen, waardoor hogere reiskosten - Opleidingskosten staf Aan het eind van het jaar stond aan leningen een bedrag van ruim KES (ca 1415) uit. Desondanks is toch de financiële positie van de stichting ook dit jaar weer versterkt. Het besteedbare vermogen, is per ultimo 2012 gegroeid van naar Gezien de groei van het project heeft het bestuur besloten de continuïteitsreserve te verhogen van naar Euro. Deze sterke financiële positie biedt de mogelijkheid om in 2013 weer nieuwe groepsprojecten op te starten, zoals een groepstuin. Daarnaast zal in 2014 ook gestart worden met een schoolfonds, zodat de kinderen van de vrouwen in ons project in ieder geval de primary school kunnen doorlopen en dus leren lezen, rekenen en schrijven. 1.6 VERANTWOORDING DOOR HET BESTUUR. Het bestuur heeft in het verslagjaar 7 bestuursvergaderingen gehouden, waarin onder meer besluiten werden genomen over het beleidsplan, de begroting, de jaarrekening en het jaarverslag. Daarnaast is er frequent overleg geweest tussen de bestuursleden over reacties op van tijd tot tijd in Mtwapa onverwachte ontwikkelingen en spoedeisende beslissingen. De administratieve verwerking van geldstromen binnen de CBO was in de verslagperiode is goed onder controle en er zijn verbeteringen aangebracht in de administratieve verwerking van de leningen en de spaargelden van de verschillende SHG s. De kaspositie van de CBO is in de loop van het jaar enkele malen ter plaatse gecontroleerd. De financiële administratie van de CBO wordt door de penningmeester van de Stichting wekelijks gecontroleerd. 6.

7 Ook dit jaar werden verschillende presentaties gehouden voor service clubs, bedrijven en verenigingen, om Kenya Care onder de aandacht te brengen en houden van potentiële donateurs en sponsoren. Bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen vergoedingen. Uitgaven aan noodzakelijke in Nederland gemaakte kosten (met uitzondering van bankkosten) zijn beperkt gebleven tot een bedrag niet groter dan 1,2% van de totale uitgaven over het boekjaar. Bestuursleden die Mtwapa in de loop van het jaar hebben bezocht, hebben daarvoor de reis- en verblijfkosten zelf betaald. Donateurs en belangstellenden worden regelmatig geïnformeerd over de ontwikkelingen in Mtwapa, via de website en de digitale nieuwsbrieven. De website is dit jaar vernieuwd, waardoor het gemakkelijker is de informatie up-to-date te houden. Het bestuur bedankt de vele trouwe donateurs en sponsoren voor hun bijdragen. Zonder u allen zouden wij ondanks ons enthousiasme, dit project niet kunnen realiseren en verder uitbouwen. Zij bedankt ook de Kenyaanse staf en bestuursleden van de CBO voor hun inzet en steun. Eind 2012 hadden wij ruim 80 vrouwen en meer dan 200 kinderen in ons project die mede door uw hulp stapjes hebben kunnen maken naar een betere toekomst. 7.

8 2 JAARREKENING STICHTING KENYA CARE 2.1 SAMENSTELLING OPDRACHT De in Kenya geregistreerde CBO Kenya Day Care Center te Mtwapa is in 2010 officieel gestart en werkt onder auspiciën van het bestuur van de stichting, alleen met kasgelden. De jaarrekening van de stichting Kenya Care is samengevoegd met de CBO Kenya Day Care Center te Mtwapa en is samengesteld op basis van de door het bestuur verstrekte gegevens. Opgenomen bedragen zijn in Euro s tenzij aangegeven in Kenyaanse Shillings (KES), de gemiddelde koers over 2012 is 1 EUR = 107,79 KES (2011: 1 EUR = 123,79 KES ). De verantwoordelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de gegevens en de daarop gebaseerde jaarrekening berust bij het bestuur. Onze werkzaamheden bestonden, overeenkomstig in Nederland algemeen aanvaarde richtlijnen met betrekking tot samenstellingsopdrachten, in hoofdzaak uit het verzamelen, verwerken, rubriceren en samenvatten van financiële gegevens. Op basis van de ons verstrekte gegevens hebben wij op zorgvuldige wijze de jaarrekening samengesteld in overeenstemming met in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen voor de financiële verslaglegging en de aangepaste Richtlijn 650 Fondsenwervende instellingen Accountantsverklaring Er behoeft geen accountantsverklaring te worden overlegd aangezien de stichting valt binnen de door de wet gestelde grenzen en de stichting derhalve is vrijgesteld van de verplichting tot het laten instellen van een accountantscontrole van de jaarrekening. Resultaatverdeling Het verschil tussen baten en lasten over 2012 bedroeg EUR Krachtens de statuten staat het resultaat ter beschikking van de Algemene vergadering van het bestuur. Vooruitlopend op het besluit van het bestuur is het resultaat 2012 toegevoegd aan het vermogen. Aantal personeelsleden Het gemiddeld aantal personeelsleden bedroeg in 2012 : 0 (nul). BrightWeb Zaltbommel A.H.P. Janssen MBA RI Ondertekening van de jaarrekening Datum 1 april 2013 Bestuur : T.C.P. Thijssen 8.

9 2.2 BALANS 2012 Activa Vaste Activa Balans per 31 december 2012 van Stichting KenyCare Passiva Eigen vermogen Financiele vaste activa continuiteitsreserve besteedbaar vermogen u/g microkredieten Vlottende Activa Voorzieningen risicodragende microkredieten Liquide middelen Langlopende schulden bank spaarloon 449 kas Kort lopende schulden overige schulden

10 2.3 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2012 Baten NL realiteit % totaal realiteit Opbrengsten acties ,6% Opbrengsten verkoop - 0,0% - Donaties ,5% Rente 393 1,2% 100 Som der Baten NL ,3% Kenya 0 Donaties 454 1,4% Opbrengsten verkoop 95 0,3% 650 Som der Baten Kenya 550 1,7% Totaal Baten ,0% Lasten NL realiteit % totaal realiteit KC Board kosten -50 0,2% -207 Communicatie/promotie ,0% Tegemoetkoming reiskosten - 0,0% -345 Lidmaatschappen Bankkosten/koersverschillen ,3% Som der Lasten NL ,6% -578 Kenya Allowances staff ,2% Allowances women ,1% -317 Banking Cost Cleaning ,5% -5 Copy/printing - 0,0% -4 Drinking water -71 0,3% -38 Emergency ,9% -641 Energy/power -75 0,3% -36 Food money ,3% -932 Gifts out of pocket ,2% -982 Hiring/recruitment -86 0,4% -349 Housing/maintenance building ,5% Medical claim ,8% - Office supplies ,3% -583 Personal compensation 0,0% -44 Promotion and Hospitallity 0,0% -4 Telephone/internet -53 0,2% -62 Training/education ,3% -24 Travel/Bike/taxi/Train/plane ,3% -905 Projects: Bread project ,6% Project Health insurance - Project Wema School fund Sewing project ,4% -153 Shamba project Ebenezer Finance/Loans Balance/loan/pay back -280 Exchange correction micro finance ,4% Depriciation micro finance ,1% -449 Som der Lasten Kenya ,8% Totaal lasten ,0% Baten minus lasten

11 2.4 TOELICHTINGEN Microkredieten Groups 2012 Balance Total mutation Microfinance Pay Back Depreciation Microfinance loan 2011 Balance Amani KES KES KES KES KES KES Ebenezer KES KES KES KES KES KES Shamba KES - KES KES 610 KES 675 KES - KES Wema KES KES KES KES KES KES Wema/Project KES - KES - KES - KES KES KES - Totaal KES KES KES KES KES KES Activa Liquide middelen Liquide middelen bank 2012 mutatie Saldo Liquide middelen kas(cbo) 2012 mutatie Kas in KES KES KES KES Totaal KES KES KES Kas in EURO Passiva Eigen Vermogen Eigen vermogen 2012 mutatie Continuiteitsreserve Besteedbaar vermogen Resultaat boekjaar December boekjaar

12 2.5 BEGROTING 2013 Baten NL Begroting % totaal realiteit % totaal realiteit Opbrengsten acties ,8% ,6% Opbrengsten verkoop 500 1,7% - 0,0% - Donaties ,5% ,5% Rente 250 0,9% 393 1,2% 100 Som der Baten NL ,9% ,3% Kenya 0 Donaties 500 1,7% 454 1,4% Opbrengsten verkoop ,4% 95 0,3% 650 Som der Baten Kenya ,1% 550 1,7% Totaal Baten ,0% ,0% Lasten NL Begroting % totaal realiteit % totaal realiteit KC Board kosten 250 0,6% -50 0,2% -207 Communicatie/promotie 500 1,2% ,0% Tegemoetkoming reiskosten 250 0,6% - 0,0% -345 Lidmaatschappen 25 0,1% Bankkosten/koersverschillen 500 1,2% ,3% Som der Lasten NL ,7% ,6% -578 Kenya Allowances staff ,0% ,2% Allowances women ,2% ,1% -317 Banking Cost 0,0% Cleaning 130 0,3% ,5% -5 Copy/printing 25 0,1% - 0,0% -4 Drinking water 90 0,2% -71 0,3% -38 Emergency 800 1,9% ,9% -641 Energy/power 125 0,3% -75 0,3% -36 Food money ,6% ,3% -932 Gifts out of pocket ,8% ,2% -982 Hiring/recruitment 250 0,6% -86 0,4% -349 Housing/maintenance building ,0% ,5% Medical claim 0,0% ,8% - Office supplies 900 2,2% ,3% -583 Personal compensation 250 0,6% 0,0% -44 Promotion and Hospitallity 250 0,6% 0,0% -4 Telephone/internet 60 0,1% -53 0,2% -62 Training/education ,4% ,3% -24 Travel/Bike/taxi/Train/plane ,5% ,3% -905 Projects: 0,0% Bread project 750 1,8% ,6% Project Health insurance ,4% - Project Wema 750 1,8% School fund ,2% Sewing project ,6% ,4% -153 Shamba project Ebenezer ,4% Finance/Loans Balance/loan/pay back -280 Exchange correction micro finance ,4% Depriciation micro finance 300 0,7% ,1% -449 Som der Lasten Kenya ,3% ,8% Totaal lasten ,0% ,0% Baten minus lasten

13 2.4 TOELICHTING OP DE BEGROTING/PLANNEN VOOR 2013 In 2013 zal de VIPINGO groep de lessen gaan volgen, deze zullen eind april zijn afgerond en daarna zullen zij starten met het aanvragen van microleningen ten behoeve van hun eigen bedrijfje. Dit vergt in eerste instantie extra aandacht en inzet van onze staf. Daarnaast willen wij proberen in de tweede helft van 2013 weer een nieuwe groep op te starten. Om dit tot uitvoer te brengen zullen wij de staf moeten gaan uitbreiden, met name voor de begeleiding van de vrouwen na de start en bij verdere professionalisering van hun business of groepsprojecten. De post salarissen is daarom in de begroting verhoogd naar In 2013 zullen ook een aantal vrouwen uit de eerste drie groepen een vierde lening gaan aanvragen. Deze lening bedraagt dan maximaal 200. Deze lening zal ook nog renteloos zijn. Echter, het uiteindelijke doel van Kenya Care is dat de vrouwen economisch onafhankelijk worden en uiteindelijk ook bij de bestaande banken geld kunnen gaan lenen. Om hen hierop voor te bereiden zal bij een vijfde lening ook rente betaald moeten gaan worden. In Kenya is een rente van 20% heel normaal. Wij zullen voor deze vijfde lening 10% rente per jaar in rekening brengen. De Ebenezer groep zal waarschijnlijk hun groenteteeltactiviteiten dit jaar gaan uitbreiden met een gezamenlijke geïrrigeerde moestuin. Zoals ook bij de andere groepsprojecten zal Kenya Care investeren in de basis en zullen de vrouwen een gedeelte moeten meebetalen in de vorm van een renteloze groepslening. Ook voor de andere groepen hebben we nog wat geld gereserveerd, voor eventuele uitbreiding van de groepsprojecten. Uitgangspunt is dat na maximaal 3 jaar de vrouwen een goed inkomen verdienen uit deze projecten en niet meer afhankelijk zijn van financiële input door de stichting. Hoewel het merendeel van onze vrouwen echt stappen vooruit maakt, zowel qua gezondheid als economisch, hebben zij nog steeds enkele grote uitdagingen. De twee grootste zijn de kosten voor scholing van hun kinderen en de kosten voor medische zorg. De openbare scholen zijn dan officieel wel gratis, maar er moeten toch een groot aantal zaken betaald worden om onderwijs te mogen volgen, o.a. voor verplichte uniformen, schoenen, boeken, schriften, stroom voor de school, etc. Voor veel vrouwen is dit niet op te brengen. Vaak wordt dan hun business geld hiervoor gebruikt, waardoor ze helemaal terug bij af zijn en weer geen geld hebben voor voeding en medische zorg voor het gezin. Uiteindelijk worden de kinderen dan van school gehaald en krijgen geen onderwijs meer. Voor Kenya Care zijn de kinderen een onlosmakelijk onderdeel van de vrouwen. En educatie is, zeker in landen zoals Kenya, ongelooflijk belangrijk voor een betere toekomst!! We hebben daarom besloten om vanaf januari 2013 de kinderen van onze vrouwen die naar de basisschool gaan, financieel te ondersteunen door middel van een schoolfonds. Aangezien onze vrouwen in verschillende dorpsgemeenschappen wonen, hebben we een vijftal scholen uitgekozen waarmee we gaan samenwerken. De totale kosten per kind bedragen ca. 55 per jaar. De afspraak is dat Kenya Care een gedeelte betaalt, maar dat de vrouwen iets meebetalen, via een wekelijks spaarsysteem. Bovendien zullen de benodigde schooluniformen gemaakt worden in ons Kenya Care naaiatelier. 13.

14 Aan het eind 2013 zullen we gaan bekijken of we deze sponsoring kunnen voortzetten en of we misschien ook kinderen die op het voortgezet onderwijs zitten kunnen helpen. Voor dit jaar zijn de kosten geraamd op 3000,=. Een andere uitdaging voor de vrouwen zijn de kosten voor medische zorg. De vrouwen hebben geen verzekering. Een aantal medicijnen en behandelingen zijn wel gratis, zoals bijv. de ARV s. Echter voor veel zaken moet wel betaald worden en dit maakt dat bij ziekte van haarzelf of een van de kinderen een vrouw binnen korte tijd haar totale spaargeld kwijt kan raken en zelfs haar werkkapitaaltje voor haar business. Op dit moment onderzoeken wij wat de mogelijkheden zijn voor een collectieve (gedeeltelijke) ziektekostenverzekering. Als wij dit gaan invoeren zullen wij de vrouwen vragen een bijdrage te leveren en zal Kenya Care dit aanvullen. Hoewel nog niet vaststaat of we de ziektekostenverzekering dit jaar zullen invoeren hebben we in de begroting wel hiermee rekening gehouden voor een totaalbedrag van Zowel voor het schoolfonds als voor de ziektekostenverzekering geldt dat Kenya Care de eerste jaren naar verhouding wat meer betaald, zodat de vrouwen de kans krijgen hun bedrijfje op te bouwen. Echter het door Kenya Care betaalde gedeelte wordt elk jaar iets minder, zodat de vrouwen na een aantal jaren ook deze kosten geheel zelf kunnen opbrengen. 14.

Financieel verslag 2014

Financieel verslag 2014 Financieel verslag 2014 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 Jaarrekening stichting KenyaCare...3 1.1 SamenstellingsOpdracht...3 1.2 Balans 2014...4 1.3 Staat

Nadere informatie

Financieel verslag De Flank JS Zaltbommel. KvK nr RSIN:

Financieel verslag De Flank JS Zaltbommel. KvK nr RSIN: Financieel verslag 2015 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 Jaarrekening stichting KenyaCare... 3 1.1 SamenstellingsOpdracht... 3 1.2 Balans 2015... 4 1.3 Staat

Nadere informatie

Financieel verslag De Flank JS Zaltbommel. KvK nr RSIN:

Financieel verslag De Flank JS Zaltbommel. KvK nr RSIN: Financieel verslag 2016 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 Jaarrekening stichting KenyaCare... 3 1.1 SamenstellingsOpdracht... 3 1.2 Balans 2016... 4 1.3 Staat

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 & Beleidsplan 2014-2015

Jaarverslag 2013 & Beleidsplan 2014-2015 & Beleidsplan 2014-2015 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 3 1.1 Kenya Care ontwikkelingen 2013... 3 1.1 Bestuur Stichting Kenya Care... 6 1.3 Bestuur

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825

Jaarverslag 2011. De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 Inhoud 1 Inleiding....3 1.1 Overzicht Kenya Care ontwikkelingen 2008 2011.... 3 1.2 Bestuur Stichting Kenya Care.... 5 1.3 Bestuur en Staf van CBO Kenya Day

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Beleidsplan

Jaarverslag 2016 Beleidsplan Beleidsplan 2016-2018 De Flank 1 5301 JS Zaltbommel KvK nr. 30237825 RSIN: 819128788 INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN... 3 2 Bestuur... 5 3 Ontwikkelingen in kenya... 5 4 Beleidsplan 2016-2018... 8 2. 1 ALGEMEEN

Nadere informatie

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2.

Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. Samenstellingsrapport Inzake: Jaarrekening 2018 INHOUDSOPGAVE: Blz. Samenstellingsverklaring 1. A: Algemeen 1. B: Resultaten 2. FINANCIEEL VERSLAG 1. Balans per 31 december 2018 3. 2. Grondslagen van de

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening 2013. Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2013 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Jaarrekening 2015. Stichting Dalle Noble Horse Sumatrastraat 195a 1094 NA Amsterdam

Jaarrekening 2015. Stichting Dalle Noble Horse Sumatrastraat 195a 1094 NA Amsterdam Jaarrekening 2015 Sumatrastraat 195a 1094 NA Amsterdam INHOUD JAARREKENING 1 Samenstellingsverklaring 1 2 Balans 2 3 Winst- en verliesrekening 3 4 Toelichting op de balans 4 5 Toelichting op de winst-

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening 2014. Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2014 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2014 2 5 Baten-

Nadere informatie

Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer. Jaarverslag 2012

Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer. Jaarverslag 2012 Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer Jaarverslag 2012 Stichting Domiliana Pagina: - 1 - Geacht bestuur, Hierbij brengen wij rapport uit omtrent de gegevens in de jaarrekening 2012 van uw

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2013 2 5 Baten-

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Wauw te Leeuwarden

Jaarverslag Stichting Wauw te Leeuwarden Jaarverslag 2015 Stichting Wauw James Wattstraat 4 Internet http://www.hsfinance.nl 8912 AR Leeuwarden Handelsregister Leeuwarden 01143891 Telefoon: 06-22 55 31 18 E-mail: info@hsfinance.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Stichting Kontaanoo Putten. Jaarrapport 2014/2015

Stichting Kontaanoo Putten. Jaarrapport 2014/2015 Putten Jaarrapport 2014/2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ALGEMEEN 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring 3 3 Algemeen 5 4 Vergelijking van baten en lasten over 2012/2013 6 FINANCIEEL VERSLAG 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Bloemendaal Ruigrok. Stichting Pijnackenaren helpen Armenië

Bloemendaal Ruigrok. Stichting Pijnackenaren helpen Armenië Bloemendaal Ruigrok Stichting Pijnackenaren helpen Armenië Jaarrekening 2011 Inhoudsopgave Pagina Accountantsrapport Samenstellingsverkla ring Algemeen 3 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2011 Staat

Nadere informatie

Rapport inzake de jaarrekening 2012

Rapport inzake de jaarrekening 2012 Rapport inzake de jaarrekening 2012 Groningen, 4 januari 2013 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 2 JAARVERSLAG Woord vooraf door de voorzitter 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3

Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 INHOUDSOPGAVE Pagina Rapportage Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4-5 Staat van baten en lasten 2017 6 Toelichting algemeen 7 Toelichting op de balans 8 Overige

Nadere informatie

CONCEPT FINANCIEEL JAARRAPPORT OVER 2013 VAN STICHTING PARENTSHOUSE AMSTERDAM

CONCEPT FINANCIEEL JAARRAPPORT OVER 2013 VAN STICHTING PARENTSHOUSE AMSTERDAM CONCEPT FINANCIEEL JAARRAPPORT OVER 2013 VAN STICHTING PARENTSHOUSE TE AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013 VAN STICHTING PARENTSHOUSE TE AMSTERDAM RAPPORT blz. 1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0

De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen. Financieel verslag 2012. Dossiernummer: 800070.0 De bestuursleden van Stichting Goed Bezig Midscheeps 3 9733 A Groningen Financieel verslag 2012 Dossiernummer: 800070.0 Kenmerk: H. Veen Datum: 26 april 2013 Inhoudsopgave 1. Rapport 3 1.1 Opdracht 4 1.2

Nadere informatie

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2003

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2003 Stichting GeefGratis te Grave Rapport inzake de jaarrekening 2003 Landgraaf, 10 augustus 2004 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 3 JAARVERSLAG Woord vooraf

Nadere informatie

Jaarcijfers 2014. Stichting Reis van de Razzia te Amsterdam

Jaarcijfers 2014. Stichting Reis van de Razzia te Amsterdam Jaarcijfers 2014 Stichting Reis van de Razzia te Amsterdam Inhoudsopgave Pagina Samenstellingsverklaring Financieel verslag algemeen 4 resultatenvergelijking 4 financiële positie 5 staat van herkomst en

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 3

FINANCIEEL VERSLAG 3 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN JAARREKENING 2014 INHOUD Blz VOORWOORD 2 FINANCIEEL VERSLAG 3 1 Kersenstraat 28 2321 HR LEIDEN HAAG Leiden, 29 oktober 2015 Geacht Bestuur, Hiermede brengen wij u rapport

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2016 2 5 Baten-

Nadere informatie

STICHTING NIÑOS UNIDOS PERUANOS

STICHTING NIÑOS UNIDOS PERUANOS RAPPORT aan het bestuur van STICHTING NIÑOS UNIDOS PERUANOS inzake de jaarrekening 2014 Statutaire vestigingsplaats: s-gravenhage Adres: Breitnerlaan 101 2596 GX s-gravenhage Inhoudsopgave Behorende bij

Nadere informatie

STICHTING GALGO SUPPORT HOLLAND te CAPELLE AAN DEN IJSSEL

STICHTING GALGO SUPPORT HOLLAND te CAPELLE AAN DEN IJSSEL te CAPELLE AAN DEN IJSSEL JAARREKENING Brahmslaan 22 2625 BW Delft tel.: 015-8871155 mail: dejongeaenb@gmail.com Inhoudsopgave VERSLAG Structuur en activiteiten... 3 Samenstellingsverklaring... 3 JAARREKENING

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Winstuitverlies. Oosterlaan CA Nunspeet

Jaarrekening. Stichting Winstuitverlies. Oosterlaan CA Nunspeet Jaarrekening 2017 Stichting Winstuitverlies Oosterlaan 108 8072 CA Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2004

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2004 Stichting GeefGratis te Grave Rapport inzake de jaarrekening 2004 Landgraaf, 31 mei 2005 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 3 VOORWOORD Woord vooraf door de

Nadere informatie

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012. KVK dossiernummer 32113256

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012. KVK dossiernummer 32113256 STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2012 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Samenstellingsverklaring 4 Algemeen 4 Bestuursverklaring 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2015 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2015 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2015 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2015 2 5 Baten-

Nadere informatie

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013

Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Stichting Boelie Fonds T.a.v. het bestuur Eibergsestraat 80 7481 HM HAAKSBERGEN Jaarrekening over de periode 1 januari 2013 t/m 31 december 2013 Ooms belastingadviesbureau Ampèrestraat 9 1817 DE Alkmaar

Nadere informatie

Stichting Jambo Hakuna Matata. Jaarrekening 2016

Stichting Jambo Hakuna Matata. Jaarrekening 2016 Stichting Jambo Hakuna Matata Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave - grondslagen financiële verslaggeving - algemeen - balans debet - balans credit - resultatenrekening - toelichting op de balans - toelichting

Nadere informatie

HSR administraties en belastingen JAARVERSLAG 2014. Stichting Vrienden "Fancy Fiddlers" Hilversum. Pagina 1

HSR administraties en belastingen JAARVERSLAG 2014. Stichting Vrienden Fancy Fiddlers Hilversum. Pagina 1 JAARVERSLAG 2014 Hilversum Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Rapport 1. Opdracht 3 2. Werkzaamheden 3 3. Bevestiging 3 Jaarrekening 2014 1. Balans per 31 december 2014 4 2. Resultatenrekening over 2014 5 3. Algemene

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting School's Cool Arnhem Sweerts de Landasstraat DB ARNHEM

Jaarverslag Stichting School's Cool Arnhem Sweerts de Landasstraat DB ARNHEM Jaarverslag 2013 Stichting School's Cool Arnhem Sweerts de Landasstraat 73 6814 DB ARNHEM INHOUDSOPGAVE RAPPORT Pagina A OPDRACHT 3 B ALGEMEEN 3 C SAMENSTELLINGSVERKLARING 4 D BIJZONDERE BESLUITEN 4 JAARVERSLAG

Nadere informatie

Rapport aan Het bestuur van DE STICHTING VRIENDEN MURAMBINDA HOSPITAL inzake de jaarrekening 2014

Rapport aan Het bestuur van DE STICHTING VRIENDEN MURAMBINDA HOSPITAL inzake de jaarrekening 2014 Rapport aan Het bestuur van DE STICHTING VRIENDEN MURAMBINDA HOSPITAL inzake de jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT BIJLAGEN Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Staat van baten

Nadere informatie

Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4

Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4 Inhoudsopgave RAPPORT Blz. Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële verslaggeving 4 Balans per 31 december 2013 5 Staat van baten en lasten over 2013 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Sumbing Bibir. Postbus 530 3700 MA ZEIST. Jaarrekening 2011

Stichting Sumbing Bibir. Postbus 530 3700 MA ZEIST. Jaarrekening 2011 Stichting Sumbing Bibir Postbus 530 3700 MA ZEIST Jaarrekening 2011 Stichting Sumbing Bibir Postbus 530 3700 MA ZEIST Jaarrekening 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Accountantsrapport 1.1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2015 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Steunfonds De Lichtenberg/ Nijenstede te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2014

Stichting Steunfonds De Lichtenberg/ Nijenstede te Amersfoort. Rapport inzake jaarstukken 2014 iren Stichting Steunfonds De Lichtenberg/ Nijenstede te Amersfoort Rapport inzake jaarstukken 2014 Auren Accounting Products Amersfoort B.V. Amsterdamseweg 3, Postbus 693, 3800 AR Amersfoort, Telefoon

Nadere informatie

VAN DUN ACCOUNTANTSKANTOOR B.V.

VAN DUN ACCOUNTANTSKANTOOR B.V. Dorpsplein 5, 4153 AG Beesd 0345 682 102 Stichting Lingeerf p/a Hogeweg 4 5328 Cg Rossum Opdracht Conform uw opdracht hebben wij de jaarrekening 2012 van de Stichting Lingeerf te Geldermalsen bestaande

Nadere informatie

Stichting A Break 4 Kids Duinschooten 12-232 2211 ZC NOORDWIJKERHOUT

Stichting A Break 4 Kids Duinschooten 12-232 2211 ZC NOORDWIJKERHOUT Utrechtseweg 18 Postbus 20 3927 ZL Renswoude 0318-571869 info@vangentonline.nl www.vangentonline.nl Stichting A Break 4 Kids Duinschooten 12-232 2211 ZC NOORDWIJKERHOUT Jaarbericht 2014 Jaarrekening Stichting

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Winstuitverlies

Jaarrekening Stichting Winstuitverlies Jaarrekening 2016 Stichting Winstuitverlies Dreeslaan 1 8072 XM Nunspeet 1 Inhoud Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 4 Jaarrekening... 5 Balans... 5 Winst- en verliesrekening... 6 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Stichting Opera in Progress p/a Hoekenburglaan TE Voorburg. Jaarrekening Jan Bus Podiumzaken Administratie belastingadvies

Stichting Opera in Progress p/a Hoekenburglaan TE Voorburg. Jaarrekening Jan Bus Podiumzaken Administratie belastingadvies 15 Stichting Opera in Progress p/a Hoekenburglaan 36 2275 TE Voorburg Jaarrekening 2015 Jan Bus Podiumzaken Administratie belastingadvies Inhoudsopgave Blz. 1. Inleiding 2 2. Balans per 31-december 3 3.

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2016 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

RAPPORT. Over het jaar van: Stichting Mondzorg en Parkinson Reinier van Kampenhoutlaan HS OEGSTGEEST

RAPPORT. Over het jaar van: Stichting Mondzorg en Parkinson Reinier van Kampenhoutlaan HS OEGSTGEEST RAPPORT Over het jaar 2014 van: Reinier van Kampenhoutlaan 6 2342 HS OEGSTGEEST INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 JAARREKENING 4 Balans per

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2017 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting A Break 4 Kids. Jaarbericht 2017

Stichting A Break 4 Kids. Jaarbericht 2017 Utrechtseweg 18 Postbus 20 3927 ZL Renswoude 0318-571869 info@vangentonline.nl www.vangentonline.nl Stichting A Break 4 Kids Duinschooten 12-232 2211 ZC NOORDWIJKERHOUT Jaarbericht 2017 Jaarbericht Stichting

Nadere informatie

Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer. Jaarverslag 2014

Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer. Jaarverslag 2014 Stichting Domiliana Hunzestraat 12 7417 XG Deventer Jaarverslag 2014 Stichting Domiliana Pagina: - 1 - Geacht bestuur, Hierbij brengen wij rapport uit omtrent de gegevens in de jaarrekening 2014 van uw

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2012 31 mei 2013-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2012 8 Staat van baten en lasten over 2012 9 Toelichting op de balans

Nadere informatie

RAPPORT. Over het jaar 2012/2013. van: Stichting Mondzorg en Parkinson Reinier van Kampenhoutlaan HS OEGSTGEEST

RAPPORT. Over het jaar 2012/2013. van: Stichting Mondzorg en Parkinson Reinier van Kampenhoutlaan HS OEGSTGEEST RAPPORT Over het jaar 2012/2013 van: Reinier van Kampenhoutlaan 6 2342 HS OEGSTGEEST INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 JAARREKENING 4 Balans

Nadere informatie

Hiermede brengen wij u verslag uit van onze werkzaamheden omtrent de jaarrekening 2014 van uw stichting.

Hiermede brengen wij u verslag uit van onze werkzaamheden omtrent de jaarrekening 2014 van uw stichting. Jaarstukken 2014 Stichting Learning en Exchange Watteaustraat 36 1077 ZM Amsterdam Ref: hj/js012.doc Datum : 6 januari 2016 Geachte heer, mevrouw, Hiermede brengen wij u verslag uit van onze werkzaamheden

Nadere informatie

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG KVK dossiernummer

STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG KVK dossiernummer STICHTING SARINHA (KINDERHULP MOZAMBIQUE) Soest FINANCIEEL VERSLAG 2013 KVK dossiernummer 32113256 INHOUDSOPGAVE Pagina Jaarverslag Samenstellingsverklaring 4 Algemeen 4 Bestuursverklaring 4 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016

Stichting Met je Hart Clarissenstraat AZ Boxtel. Financieel verslag 2016 Clarissenstraat 16 5281 AZ Financieel verslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Samenstellingsverklaring 3 2 Algemeen 4 3 Financiële positie 4 BESTUURSVERSLAG 4 Bestuursverslag over 2016 5 JAARREKENING

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia

Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Prinsenbeek 22 juli 2011 Jaarrekening 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Jaarrekening over 2 juli 2010 t/m 31 december 2010 Stichting Help de Indischen in Indonesia Breda INHOUDSOPGAVE Verslag

Nadere informatie

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2005

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2005 Stichting GeefGratis te Grave Rapport inzake de jaarrekening 2005 Landgraaf, 7 juli 2006 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 3 VOORWOORD Woord vooraf door de

Nadere informatie

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2013

STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2013 STICHTING TIME TO HELP NEDERLAND TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Algemeen 3 2 Resultaat 4 3 Financiële positie 5 4 Samenstellingsverklaring 7 1 BESTUURSVERSLAG

Nadere informatie

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2002

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2002 Stichting GeefGratis te Grave Rapport inzake de jaarrekening 2002 Landgraaf, 29 september 2003 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 2 Doelstelling 3 JAARVERSLAG Woord vooraf

Nadere informatie

Stichting JA Foundation Vlinderlaan ZL Oosterhout

Stichting JA Foundation Vlinderlaan ZL Oosterhout Stichting JA Foundation Vlinderlaan 13 4904ZL Oosterhout 2014 Stichting JA Foundation Oosterhout INHOUDSOPGAVE ACCOUNTANTSRAPPORT I. ACCOUNTANTSVERSLAG PAGINA 1. Samenstellingsverklaring 3 2. Analyse van

Nadere informatie

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012

Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa. Jaarrekening 2012 Stichting Sociaal/Medische Hulpverlening aan Oost-Europa Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE JAARREKENING Pagina 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Staat van baten en lasten over 2012 2 3. Grondslagen voor

Nadere informatie

Stichting Annemie en Helmuth Wolff Amsterdam. Rapport inzake jaarstukken 2012. 20 juni 2013

Stichting Annemie en Helmuth Wolff Amsterdam. Rapport inzake jaarstukken 2012. 20 juni 2013 Rapport inzake jaarstukken 2012 20 juni 2013 Inhoud Blad Jaarstukken 2012 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 5 Balans per 31 december 2012 6 Staat van baten en lasten over 2012 7 Toelichting 8 Overige gegevens

Nadere informatie

STICHTING SIGNAALHOND. Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2013

STICHTING SIGNAALHOND. Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2013 STICHTING SIGNAALHOND Achter de Brinken 6 B 9462 RH Gasselte JAARREKENING 2013 Inhoud: *balans per 31 december 2013 *exploitatierekening over het jaar 2013 *staat van cash flows *staat van herkomst-en

Nadere informatie

Stichting ChildTRAC Nederland Rosmalen JAARREKENING 2013

Stichting ChildTRAC Nederland Rosmalen JAARREKENING 2013 Rosmalen JAARREKENING 2013 hulshof kroonen & groen Inhoudsopgave ACCOUNTANTSRAPPORT Pagina Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 BESTUURSVERSLAG 5 JAARREKENING Balans per 31 december 2013 7 Staat van baten

Nadere informatie

Stichting Bondo Kids. te Zwolle. Rapport inzake de jaarrekening 31 december 2014

Stichting Bondo Kids. te Zwolle. Rapport inzake de jaarrekening 31 december 2014 Stichting Bondo Kids te Zwolle Rapport inzake de jaarrekening 31 december 2014 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 2 Jaarrekening Balans per 31 december 2014 3 Staat van baten en lasten over 2014 4 Grondslagen

Nadere informatie

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015

Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord. over 2015 Rapport inzake Stichting Enjuba te Emmeloord over 2015 Inhoud Algemene informatie... 3 Financiële samenvatting... 5 Balans per 31 december 2015... 6 Staat van baten en lasten over 2015... 7 Grondslagen

Nadere informatie

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012

Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Campagne tegen Wapenhandel A. Spenglerstraat 71 1054 NH Amsterdam RAPPORT OVER HET BOEKJAAR 2012 Inhoudsopgave Samenstellingsverklaring 3 Resultaatvergelijking 4 Balans 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht

Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Stichting Wijzijnéén voor anderen gevestigd te Utrecht Jaarverslag 2013 INHOUD Voorwoord Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Algemeen 3 3 Resultaten 5 Jaarrekening Balans per 31 december 2013 7 Winst-

Nadere informatie

Stichting EvenementAssistent 2014 JAARRAPPORT. Stichting EvenementAssistent Stationsstraat 2A 3851 NH Ermelo

Stichting EvenementAssistent 2014 JAARRAPPORT. Stichting EvenementAssistent Stationsstraat 2A 3851 NH Ermelo Stichting EvenementAssistent 2014 JAARRAPPORT Stichting EvenementAssistent Stationsstraat 2A 3851 NH Ermelo Inhoudsopgave JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemene opmerkingen 3 Resultaat JAARREKENING

Nadere informatie

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem

RAPPORT. inzake de jaarrekening 2014 van. Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten Hattem. te Hattem RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Tsjernobyl-Gehandicapten te Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 1.1 Samenstellingsverklaring 2 1.2 Algemeen 3 2. Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 VLTV

Jaarrekening 2018 VLTV Jaarrekening 2018 VLTV Vinkeveen, 22 januari 2019 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2018 4. 2. Winst & verliesrekening over 2018 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting

Nadere informatie

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012

STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 STICHTING STEUNFONDS HAAGS HISTORISCH MUSEUM DEN HAAG Rapport inzake jaarstukken 2012 De financiële verantwoording van de Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum bestaat uit de volgende onderdelen:

Nadere informatie

ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2

ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 INGEBORG DOUWES STICHTING TE AMSTERDAM RAPPORT 2007 Amsterdam, 5 mei 2008 INHOUDSOPGAVE PAGINA ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Autres Directions. Utrecht

Stichting Autres Directions. Utrecht Inhoudsopgave Verslag - Opdracht - Algemeen - Fiscale positie Jaarstukken - Jaarverslag van de directie - Jaarrekening - Balans per 31 december 2015 - Winst- en verliesrekening over 2015 - Toelichting

Nadere informatie

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman

RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo. A Bargeman RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2017 Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania te Hengelo In het Financieel verslag Stichting Onderwijsbevordering Noord-West Tanzania 2017 en het Jaarverslag Stichting

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders

JAARREKENING Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG. 1.1 Algemeen. 1.2 Informatie over de stichting. 1.3 Namen bestuurders JAARREKENING 2012 Stichting Hopeful Children Center INHOUDSOPGAVE Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Emerge Kinder Fonds Jaarverslag Inleiding Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2

Emerge Kinder Fonds Jaarverslag Inleiding Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2 Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Visie... 2 Projecten Emerge Kinder Fonds... 2 Bestuur en management... 2 Algemene toelichting... 3 Waarderingsgrondslagen... 3 Grondslagen van resultaatbepaling...

Nadere informatie

Stichting JA Foundation Brigidastraat CR BAVEL

Stichting JA Foundation Brigidastraat CR BAVEL Brigidastraat 11 4854 CR BAVEL 2015 INHOUDSOPGAVE ACCOUNTANTSRAPPORT I. ACCOUNTANTSVERSLAG PAGINA 1. Samenstellingsverklaring 3 2. Analyse van baten en lasten 5 3. Fiscale positie 6 II. JAARREKENING 2015

Nadere informatie

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013

STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN. Jaarrekening 2013 STICHTING PRESENT WOERDEN TE WOERDEN Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 4 4 Resultaat 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Aan het Bestuur van de Stichting Signaal Hond Achter de Brinken 6B 9462 RH GASSELTE. Geachte Dames en Heren van het Bestuur,

Aan het Bestuur van de Stichting Signaal Hond Achter de Brinken 6B 9462 RH GASSELTE. Geachte Dames en Heren van het Bestuur, Aan het Bestuur van de Stichting Signaal Hond Achter de Brinken 6B 9462 RH GASSELTE Ref:: JL/MA 09-Mar-12 Geachte Dames en Heren van het Bestuur, Ingevolge uw opdracht hebben wij aan de hand van de door

Nadere informatie

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014

FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM. Rapport inzake jaarstukken 2014 FEDERATIE VAN EDUCATIEVE EN CULTURELE CENTRA TE ROTTERDAM Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Deskundigenonderzoek 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4 5 Financiële

Nadere informatie

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2006

Stichting GeefGratis. te Grave. Rapport inzake de jaarrekening 2006 Stichting GeefGratis te Grave Rapport inzake de jaarrekening 2006 Beuningen, 4 juli 2007 Inhoudsopgave Pagina RAPPORT Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 3 Doelstelling 4 VOORWOORD Woord vooraf door de

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2015 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2015 datum: 9 juni 2016 KvK: 41159371-1 /18- INHOUD pagina Jaarrekening. Balans

Nadere informatie

Stichting Jambo gevestigd te Venray. Rapport inzake de Jaarrekening 2013

Stichting Jambo gevestigd te Venray. Rapport inzake de Jaarrekening 2013 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 2013 Aan het bestuur van Stichting Jambo T.a.v. het bestuur Ellerbecklaan 1 5801 DD VENRAY Datum: Behandeld door: Ons kenmerk: 24 december 2014 S. Oosting MSc

Nadere informatie

STICHTING ANDREW WOMMACK MINISTRIES - NEDERLAND TE NAARDEN. Rapport inzake jaarstukken juni 2018

STICHTING ANDREW WOMMACK MINISTRIES - NEDERLAND TE NAARDEN. Rapport inzake jaarstukken juni 2018 STICHTING ANDREW WOMMACK MINISTRIES - NEDERLAND TE NAARDEN Rapport inzake jaarstukken 2017 20 juni 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening 2014. Stichting Home of Change Nederland. te Esbeek

Rapport inzake jaarrekening 2014. Stichting Home of Change Nederland. te Esbeek Stichting Home of Change Nederland te Esbeek INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 2014 4 Resultaat JAARREKENING 1 BALANS 2 WINST- EN VERLIESREKENING 3

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN:

Jaarverslag Stichting Vrienden van Aloysius. Ruychrocklaan EM 's-gravenhage. KVK-nummer: RSIN: Jaarverslag 2017 Stichting Vrienden van Aloysius Ruychrocklaan 151 2597 EM 's-gravenhage KVK-nummer: 41155653 RSIN: 007773481 Inhoud ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring JAARREKENING Balans Staat

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2014

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2014 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2014 datum: 14 juni 2015 KvK: 41159371-1 /18- INHOUD pagina Jaarrekening.

Nadere informatie

ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2

ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 INGEBORG DOUWES STICHTING TE AMSTERDAM RAPPORT 2008 Amsterdam, 25 februari 2009 INHOUDSOPGAVE PAGINA ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 2 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag

Stichting Steunfonds Haags Historisch Museum gevestigd te Den Haag Accountantsrapport 2014 22 mei 2015 Nummer Kamer van Koophandel: 27274471 Datum: Opgesteld door: 22 mei 2015 J.J. Spaans Aantal exemplaren: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Accountantsrapport Opdracht

Nadere informatie

Nederlandse Haarstichting Wilsonsplein VG Haarlem. Jaarverslag 2012

Nederlandse Haarstichting Wilsonsplein VG Haarlem. Jaarverslag 2012 Nederlandse Haarstichting Wilsonsplein 2 2011 VG Haarlem Jaarverslag 2012 Nederlandse Haarstichting Pagina: - 1 - Geacht bestuur, Hierbij brengen wij rapport uit omtrent de gegevens in de jaarrekening

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2012 datum: 5 mei 2013 KvK: 41159371 INHOUD pagina Jaarrekening. Balans per

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden

Jaarrekening Stichting De Vier Pelikanen te Leeuwarden Jaarrekening 2015 Stichting De Vier Pelikanen James Wattstraat 4 Internet http://www.hsfinance.nl 8912 AR Leeuwarden Handelsregister Leeuwarden 01143891 Telefoon: 06-22 55 31 18 E-mail: info@hsfinance.nl

Nadere informatie

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken

Jaarrekening van. Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek BW Hoevelaken Jaarrekening 2015 van Stichting Ondersteuning Kleinschalige Projecten Ontwikkelingslanden Smalle Streek 8 3871 BW Hoevelaken Inhoudsopgave 1. Algemeen 1.1 Oprichting 1.2 Doelstelling 1.3 Boekjaar 1.4 Samenstelling

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden "Fancy Fiddlers" Hilversum

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Fancy Fiddlers Hilversum JAARVERSLAG 2016 Hilversum 1 INHOUDSOPGAVE Rapport 1. Opdracht 3 2. Werkzaamheden 3 3. Bevestiging 3 Jaarrekening 2016 1. Balans per 31 december 2016 4 2. Resultatenrekening over 2016 5 3. Algemene toelichting

Nadere informatie

R A P P O R T. over het boekjaar. Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat HE Amsterdam

R A P P O R T. over het boekjaar. Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat HE Amsterdam R A P P O R T over het boekjaar Peerke Donders Stichting voor Lepra bestrijding Spinozastraat 23 3 1018 HE Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Resultaat

Nadere informatie