Beeldenboek Visie stadspark De Grolse Weiden 2014 December 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldenboek Visie stadspark De Grolse Weiden 2014 December 2014"

Transcriptie

1 Beeldenboek Visie stadspark De Grolse Weiden 2014 December 2014 Auteur: H. Luesink 3d impressies: Stephanie Mullaart

2 Aanleiding visie In 2008 is er een visie vastgesteld voor De Grolse Weiden. De vastgestelde visie uit 2008 is achterhaald. We kunnen geen rekening meer houden met de opbrengsten vanuit de omliggende woongebieden. Realisatie van o.a. ambitieuze kinderboerderij hierdoor niet haalbaar. De visie voor het stadspark is gedeeltelijk uitgevoerd. Er is behoefte aan een duidelijke afronding van het stadspark. Er is een beperkter budget beschikbaar, dus er moet goed gekeken worden naar de haalbaarheid. Het voorliggende beeldenboek kan niet gelezen worden als een zelfstandige visie, maar moet gezien worden als een aanvulling en bijstelling van de oorspronkelijke visie. Hieronder staande oorspronkelijke visiekaarten. Het beeldenboek is tot stand gekomen in overleg met de Klankbordgroep stadspark Grolse Weiden.

3 Voor Groenlo is een programma Stad Groenlo vastgesteld. In het programma zijn de belangrijkste ambities voor Groenlo in projecten verwerkt. Het gebied stadspark De Grolse Weiden is opgenomen in het boekwerk. In programma Stad Groenlo is aangegeven dat er meer levendigheid kan komen in het gebied. Een invulling die uitnodigt om langer in het stadspark te verblijven. Een uitsnede uit programma Stad Groenlo is hieronder weergegeven.

4 Wensen en bevindingen klankbordgroep Grolse Weiden Voeg meer beleving toe aan het stadspark; wandelpaden met interessante plekken. Wandelpaden meer op elkaar laten aansluiten. Geen kinderboerderij in het midden van het stadspark. Graag dierenweide op de huidige plek houden, met een nieuw gebouw. Eventueel combineren met educatie. Hertenweide kan op een andere plek terug gebracht worden in het park. Wens voor een nieuw gebouw. Voor de toekomst; wel graag alsnog een invulling voor de voormalige plek van de kinderboerderij. Verdraaiing van het evenemententerrein gewenst, maar niet per se noodzakelijk. Beleefbaar maken Slag om Grolle is wenselijk. De volkstuinen inpassen, maar niet (allemaal) verplaatsen en concentreren. Moeilijk realiseerbaar. Er wordt gedacht aan schaapskooi voor de schapen. Of in ieder geval een plek voor de schapen. Er wordt gedacht aan een bijenstal. Een speelvoorziening voor kinderen. Meenemen plan voor Spaanse Distel.

5 Wensen en bevindingen Alvorens te komen tot een (aangepaste) visie is er een analysekaart opgesteld. In de analysekaart zijn de belangrijkste dragers van het gebied weergegeven. In het gebied zijn twee hoofdroutes met diverse interessante plekken om aan te wandelen. De twee routes zijn: o Drager: de Karakteristieke Halve Maanweg, accent op dieren en vesting. o Drager: wandelen aan de natuurlijke Eschrand, accent op natuur en rust. Belangrijk is dat de interessante plekken niet alleen in de omgeving van de Halve Maanweg zijn gesitueerd. We zien dat er hierdoor slechts een klein gedeelte van het stadspark echt beleefd wordt. Tussen de twee hoofdroutes worden er enkele verbindingsroutes gerealiseerd. Hierdoor is er de mogelijkheid tot het wandelen van diverse interessante wandelrondjes. De twee dragers worden in verhard (Halve Maanweg) en/of een half verharding (esrand) uitgevoerd. De verbindingsroutes tussen de dragers worden uitgevoerd als struinpad.

6 Visie Stadspark de Grolse Weiden Enkele algemene uitgangspunten: Evenemententerrein wordt niet gedraaid. Draaien erg lastig door grondposities. Er zijn ook relatief weinig voordelen. Volkstuinen zoveel mogelijk handhaven op de huidige plekken. Deze worden wel ingepast. Het dierenverblijf blijft op de huidige plek. De hertenweide wordt wel verplaatst naar een andere plek. In de visie worden twee alternatieven geboden.

7 Visie stadspark De Grolse Weide 2014 routes Meer interessante wandelroutes. Toegankelijkheid van het gebied vergroten. Meer interessante plekken; accent op vesting en dieren en accent op natuur en rust. Fietspad langs de Slinge aansluiten op de Halve Maanweg en vervolgens pad naar de Kapotte Brug (mensen gebied in trekken)

8 Deelgebied omgeving nieuw dierenverblijf Dierenverblijf definitief niet verplaatsen. Nieuw gebouw (met educatie?) voor dierenverblijf en aanpassing hekwerk. Verwijderen oude brug en vervangen door natuurlijke cascade. Verbreden van de gracht met natuurlijke oever in combinatie met nieuw hekwerk en terugbrengen kleine dieren. Haakse aansluiting op wandelpaden. Natuurlijke informele speelvoorziening (hout, water).

9 Impressie vernieuwde dierenweide Het houten hekwerk geeft een rustige en natuurlijk uitstraling, ook wordt het meer een eenheid. Door dit houten hek zal de nieuwe stal ook minder opvallen. Het gaat een eenheid vormen.

10 Impressie speelwadi Hier kan het water van de inlaat van de Slinge in de grond infiltreren als er veel water is. Als er niet veel water is staat de wadi droog, hierdoor kunnen de kinderen hierin spelen. Door een paar boomstammen te plaatsen in en om de wadi wordt het spelen natuurlijker.

11 Deelgebied omgeving vestingrand Kans om zich op bastion te verbeteren (10). Glacis vrij maken. Ligweide met zicht op bastion (10). Gemeentelijke gronden verschralen met plek voor uitkijken toren op bastion (8). Wandelpad rondom evenemententerrein (4). Mogelijke plek voor bijenstal (7). Uitkijktoren met zicht op vestingrand en evenemententerrein. Eenvoudige houten uitvoering (6). De hertenweide wordt verplaatst. Een mogelijke locatie kan gevonden worden aan de overzijde van de Halve Maanweg. Al verdient de locatie bij de schaapskooi (tegenover Boerderij De Grolse Weiden ) de voorkeur.

12 Impressie glacis Het glacis was vroeger voor de soldaten om achter te schuilen voor de indringers. Door het verplaatsen van de hertenweide komt dit weer vrij te liggen. Hierdoor ontstaat 1 van de fraaiste plek om de gracht, het ravelijn en het bastion te beleven. Uniek voor Groenlo.

13 Impressie glacis Vanaf de zijkant kan je goed zien dat het glacis een beetje oploopt richting de gracht.

14 Impressie wandelpad Dit nieuwe wandelpad loopt langs het evenemententerrein van de Slag om Grolle. Op de hoek is een van de opties weergegeven van de uitkijktoren. Hier kijkt de toren uit op het terrein van Slag om Grolle en op het glacis en de gracht. Een bijenstal bevordert de biodiversiteit in het gebied.

15 Functionaliteit evenemententerrein In het gebied De Grolse Weiden ligt het evenemententerrein. Hier wordt De Slag om Grolle gehouden. Er zijn wensen en ideeën om het terrein vaker te gaan gebruiken. Een idee is om bijvoorbeeld om een batterij uit de Tachtigjarige oorlog terug te bouwen. Dit zou gecombineerd worden met een informatiepunt voor toeristen. Het batterij zou tegelijkertijd gebruikt kunnen worden als kleinschalig decor voor evenementen. Op deze plek (zie pijl) zouden dan ook ondergrondse voorzieningen aangelegd kunnen worden, zodat het organiseren van een kleinschalig evenement eenvoudiger en goedkoper kan.

16 Opties voor uitkijktoren en bijenstal Het is van belang om de visie flexibel te houden. Daarom zijn er opties aangegeven voor de bijenstal en de uitkijktoren. Mogelijkheid is om de bijenstal of de uitkijktoren te verplaatsen. Voordeel; meer spreiding van interessante plekken. Nadeel; bijenstal wel verder van de belangrijkste looproute. Nadeel; uitkijktoren verder van bastion. Voordeel; weidser uitzicht op evenemententerrein en bastion. Uitgangspunt voor ontwikkelingen; de gemeente faciliteert!, maar ontwikkelt niet zelf. Ruimte voor initiatieven bieden en waar mogelijk financieel ondersteunen.

17 Impressie wandelpad en uitkijktoren Hier komt een wandelpad langs de inlaat van de Slinge en het evenementen terrein van de Slag om Grolle. Hier is de tweede optie voor de plaats van de uitkijktoren weergegeven. Vanuit de toren kijk je alleen uit over het terrein van de Slag om Grolle.

18 Impressie picknick plek Langs de inlaat van de Slinge is mooie natuur aanwezig, hier heb je ook een doorkijkje naar de oude boomgaard en de Esrand. Hier kan ook een mooi plek worden gecreëerd voor een bijenstal.

19 Omgeving boerderij De Grolse Weiden Planologische ruimte bieden voor boerderij De Grolse Weiden. Gemeente faciliteert. Planologische ruimte kan de plek aantrekkelijker maken voor een initiatiefnemer. O.a. door nieuwbouw (boerderij) op een andere plek toe te staan. Boerderij Grolse Weiden, wonen met nevenfuncties. Zie nadere beschrijving. We denken aan: o Realisatie van een karakteristiek boerenerf o Theetuin met kleinschalige horeca o Workshops o Dagactiviteiten op gebied van de vesting en/of de Slag om Grolle o Moestuin, wellicht combinatie met bestaande volkstuinen. Boerderij ligt tussen de volkstuinen. Eventueel verkoop van lokale producten. o Wandelpad over terrein voor toeristen/bezoekers. Volkstuinen inpassen met houtsingel aan de zijde evenemententerrein. Afspraken maken over combineren van kassen en beeldkwaliteit.

20 Impressie boerderij Deze nieuwe boerderij kan voor allerlei voorzieningen voorzien voor de recreanten. We dagen initiatiefnemers uit om een dergelijke ontwikkeling mogelijk te maken. Bij een passende ontwikkeling, onderzoekt de gemeente de mogelijkheden voor eventuele subsidies.

21 Beschrijving boerderij De Grolse Weiden In het hart van het stadspark kan een nieuwe boerderij gerealiseerd worden, waarvan vrijwilligers het verzorgen van de dieren voor een deel op zich kunnen nemen, zoals dat nu ook al in Groenlo gebeurt. Voor de begrazing van grote delen van het stadspark historische veerassen worden ingezet, zoals Brandrode runderen. De boerderij kan gecombineerd worden met een kleinschalige horecavoorziening, waardoor het voor veel verschillende activiteiten gebruikt kan worden. Overdag wordt koffie en thee geserveerd en kleine gerechten of een lunchkaart. Ook biedt het horecagedeelte ruimte aan dagactiviteiten voor ouderen, workshops enz. s. Dit biedt grote mogelijkheden voor tentoonstellingen, demonstraties en bijzondere evenementen zoals een vestingmarkt, Middeleeuws muziek- en toneelspel, etc. De frequentie en de aanwezigheid van de Groenlo - vestingstad -sfeer kan zo enorm toenemen in het stadspark. Bovendien geeft het bestaande toeristentreintje mogelijkheden om toeristen naar deze activiteiten te brengen. Ook de ligging van de locatie ten opzichte van de volkstuinen in het stadspark biedt bijzondere mogelijkheden. Zo kunnen er lokale producten worden gebruikt en verkocht in de horecagelegenheid. Ook zijn bijzondere activiteiten mogelijk, zoals de verkiezing van de mooiste volkstuin of de kweek van de grootste pompoen. Door de combinatie van horeca en boerderij op deze locatie wordt het ook mogelijk om bijzondere groepen mensen een dagbesteding aan te bieden. Bij de horecavoorziening wordt een woning gerealiseerd. Naast het werken in de horeca, kunnen de bewoners toezicht houden op het stadspark en een rol spelen bij het onderhoud. Het Multifunctionele gebouw is opgezet zoals een boerenerf. Het bestaat uit een hoofdgebouw en enkele bijgebouwen, rondom een centraal gelegen erf. Aan de Halvemaanweg ligt het representatieve deel, met het woonhuis en de voortuin. De overige gebouwen liggen hierachter, waaronder de horecavoorziening. Aan de achterzijde is het zicht op de stad Groenlo en de vestingwerken vrijgehouden. Toelichting per punt 1. Hoofdgebouw; Het hoofdgebouw bestaat uit een woonhuis (ca 10x12 m) aan de voorzijde aan en aan de achterzijde ligt het horeacadeel (ca 10x18). Het terras buiten ligt aan de zuidzijde van de horeca. Vanaf het terras is er uitzicht over de vestingwallen en de stad. 2. Schuur; In de schuur (ca 16x8 m) is bergruimte voor materialen van de horeca en de dieren. Eventueel is hier een ruimte te maken die ook gebruikt kan worden voor workshops etc. 3. Hooimijt; Deze hooimijt heeft een authentieke vorm. Hij kan ook als afdak dienen voor diverse activiteiten. Door een relatie te leggen met de voortuin kan een idyllische sfeer ontstaan, waardoor eten of trouwen onder de hooimijt aantrekkelijk kan worden. 4. Erf; De gebouwen liggen rondom een (halfverhard) erf (ca 20x30). Het erf dient als ontmoetingsruimte en hier kunnen diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals een kerst- of vestingmarkt. Hier is ruimte voor ca 20 marktkraampjes. Het erf kan verder worden aangekleed met verlichting, bankjes en beplanting langs de rand. 5. Voortuin; Rondom het woonhuis ligt een aantrekkelijke boerenvoortuin. Deze voortuin is het representatieve deel van geheel en ligt bij de ingang. De voortuin kan ook worden gebruikt voor in relatie met de hooimijt. Eventueel is een gedeelte van de voortuin privé, dat hoort bij het woonhuis. 6. Moestuin, groentetuin, kruidentuin; Naast het hoofdgebouw ligt een gebruikstuin, waar kruiden en groenten gekweekt kunnen worden die ook in de keuken kunnen worden gebruikt. Eventueel is een gedeelte van de gebruikstuin privé, behorend bij het woonhuis. 7. Boomgaard met open plekken; In deze boomgaard liggen open plekken met speeltoestellen voor spelende kinderen. In de boomgaard kunnen daarnaast nog andere activiteiten plaatsvinden, bijvoorbeeld het opzetten van een cannonierstent. 8. Dierenweides, Er is ruimte voor drie dierenweides met verschillende oppervlaktes. De meest zuidelijke weide is het meest geschikt voor aaibare diersoorten, zodat kinderen de weide kunnen betreden vanaf het horecaterras. 9. Het terrein wordt aan de voorzijde afgeschermd door een groene haag, bijvoorbeeld een beuken-, meidoorn- of ligusterhaag. Ook het onaantrekkelijke aanzicht van de volkstuinen wordt door deze haag weggenomen. 10. Wandelroute; Deze route verbindt de route langs de bedekte weg met de weg naar de Kapotte Brug. Hierdoor worden de wandelmogelijkheden in het stadspark enorm uitgebreid. De wandelroute komt informeel uit op het erf. Vanuit het woonhuis is toezicht op het erf, waardoor vernielingen worden tegen gegaan. Door deze route wordt het erf ook levendiger. De route is s nachts niet afgesloten.

22

23 Omgeving nieuwe dierenweiden Mooie plek voor dierenweide aan de Halve Maanweg. Ook in dit gedeelte beleving toevoegen. Gebouw voor dieren kan gebruikt worden voor educatie en schaapskooi. Enkele bestaande volkstuinen inpassen. Wandelpad naar de eschrand. Hierdoor ontstaat een interessant wandelrondje. Bomenrij Halve Maanweg toevoegen.

24 Impressie schaapskooi Door de herten hierheen te verplaatsen moeten de mensen het park echt in om deze dieren te zien. Zo komen ze wat vaker in andere delen van het park. Ook kunnen hier de schapen tijdelijk verblijven. Hier kunnen ook activiteiten rondom gegeven worden, zoals schaapsscheren en lammetjesdag.

25 Esrand Door een bloemenmengsel en een aantal fruitbomen aan te planten wordt de oude esrand weer beter zichtbaar in het landschap.

26 Omgeving De Woerd Natuurlijk wandelpad door natuurzone. Wandelpad aansluiten op plan De Wasserij (particulier initiatief) Wandelpaden versterken de verbinding tussen Grolse Weiden en De Woerd Zachte overgang tussen De Woerd en Grolse Weide (o.a. door planaanpassingen) Afspraken maken over particuliere weiden (extensief gebruik) Perceel naast De Wasserij interessant voor nieuwe natuurontwikkeling Ruimte voor Spaanse distel

27 Impressie omgeving de Woerd Dit huidige landbouw gebied kan worden omgezet in een natuurlijke zone langs de Slinge. De Spaanse distel zou hier een plekje kunnen krijgen.

28

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem

Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem Nieuwbouw Schaapskooi, Zuilichem Opdrachtgever: de heer Van Veen projectnummer: 292.12.00.00.00 Onderwerp: Landschappelijke inpassing Schaapskooi Opmerking: Zuilichem Datum: 17-10-2012 Initiatief De heer

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Molenpark

Toelichting schetsontwerp Molenpark Toelichting schetsontwerp Molenpark 1. Schetsontwerp Molenpark VO1 Het college heeft op 10 juni 2014 ingestemd met Schetsontwerp Molenpark VO1, onder voorbehoud dat de raad toestemming geeft om voor de

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel

: Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Onderwerp Projectnummer : 211x07059 Datum : 30 januari 2015 : Landschappelijke inpassing Karissendijk 4 te Egchel Van : Esther de Graaf & Ruud Tak BLAD 1 Bij het toestaan van een ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten

Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten Inrichtingsplan driestweg 14 te Putten opdrachtgever: Boerstaete Makelaardij B.V. 8 oktober 2014 amer / ruimtelijke ontwikkeling Driestweg plangebied ligging plangebied Driestweg 14 Inhoud Inleiding 4

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016

Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden 2016 Erfadvies Hogeveldseweg Echteld Gemeente Neder-Betuwe COLOFON In opdracht van: Laurent van Manen Behandelend

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld

Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld Landschappelijke inrichting Het Geldersch Erf te Barneveld 1 INHOUDSOPGAVE 1. Ligging projectgebied 2. Locatie projectgebied 3. Foto s huidige situatie 4. Bestemmingsplan binnen projectgebied 5. Vlekkenplan

Nadere informatie

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht

6. Ontwerp. N 20m. Visualisatie bovenaanzicht 6. Ontwerp Visualisatie bovenaanzicht Het concept is vervolgens vertaald naar deze visualisatie. De voorgestelde beplantingen en materialen zijn uitgewerkt op pagina 20 en 21, aan de hand van enkele referenties.

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van Nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013

Groenschets. Ten behoeve van Nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013 Groenschets Ten behoeve van Nieuwbouw woning Familie Scheepers P/A Lindweg 2c Horst aan de Maas Locatie woning Lindweg tussen 2C en 4 06-46320081 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas Februari 2013 1.

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5

Beeldkwaliteitsplan. Beers, Elstweg 5 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk Concept In opdracht van: Ariëns groep Door: HSRO Stedenbouw en Ruimtelijke ontwikkeling April 2016 Beeldkwaliteitsplan Beers, Elstweg 5 gemeente Cuijk

Nadere informatie

h e t o v e r v e e n

h e t o v e r v e e n h e t o v e r v e e n b i j l a g e I I : l a n d s c h a p s p l a n ( v o o r l o p i g o n t w e r p ) Gemeente Rijssen - Holten, definitief, 7 mei 2013, bijlage II bij bestemmingsplan I N H O U D 1.

Nadere informatie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Groene randen Gezien de ligging van het zonneveld is gekozen voor een open uitstraling, de randen worden verzacht met een groen blauwe structuur. Royale watergangen

Nadere informatie

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014

Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst. nummer: datum: 21 mei 2014 Hulst Visie Grote Kreekweg gemeente Hulst opdrachtgever: gemeente Hulst nummer: 0677.009386.00 datum: 21 mei 2014 referte: Ing. Jos van Jole 1 Inhoud Inleiding 3 Analyse 4 Beleidsmatige uitgangspunten

Nadere informatie

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014 Plan Vlampijpzone Bureau Niche Februari 2014 Omschrijving Het Idee Sociale cohesie versterken door middel van een groene, inspirerende ontmoetingsplek. Het Plan Een ontmoetingsplek in het groen; een boomgaard

Nadere informatie

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk

hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk hoek bosstraat-smallestraat Nieuw-dijk beeldkwaliteitplan mei 2013 nieuw erf Nieuw-Dijk colofon SAB bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Dijkwoning Kerkstraat Pannerden Gemeente Rijnwaarden. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Concept 2012

Landschappelijke inpassing Dijkwoning Kerkstraat Pannerden Gemeente Rijnwaarden. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Concept 2012 Landschappelijke inpassing Dijkwoning Kerkstraat Pannerden Gemeente Rijnwaarden Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Concept 2012 Landschappelijke inpassing Dijkwoning Kerkstraat Pannerden Gemeente

Nadere informatie

Project: Horecavoorzieningen Noord Aa Datum: 13 oktober 2011 Betreft: keuze bouwstenen uit advies Lola

Project: Horecavoorzieningen Noord Aa Datum: 13 oktober 2011 Betreft: keuze bouwstenen uit advies Lola 1. UITGANGSSITUATIE Een veelhoekig gebouw, gesitueerd op het noorden, tussen de weg en de oever van de plas. Reactie: Dit advies betreft alleen de inpassing van het gebouw in het openbaar gebied. Het gebouw

Nadere informatie

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug

Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug Transformatie Bunniklocatie Nieuwerbrug 1 oktober 2014 Inhoudsopgave 1. Opgave 3. 2. Analyse 4. Provinciale en gemeentelijke ambities; Knelpunten plangebied; Kwaliteiten; Kansen. 3. Ontwikkelstrategie

Nadere informatie

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap.

Projectgebied. Het project is gelegen aan de Rollestraat nummer 37 ten noorden van het dorp Wapse. Het landschap. Revisie advies landschappelijke inpassing van de (zorg)boerderij gelegen aan de Rollestraat 7, te Wapse, gemeente Westerveld. Opdrachtgever: Dhr. H. Hessels, Februari 201, Landschapsbeheer Drenth Projectgebied.

Nadere informatie

Ervenconsulentadvies 1880 DS: Mennistensteeg ongenummerd

Ervenconsulentadvies 1880 DS: Mennistensteeg ongenummerd Ervenconsulentadvies 1880 DS: Mennistensteeg ongenummerd Datum: 11 november 2012 Kader: Wijker Fase: Initiatief Opgave U heeft ons gevraagd te adviseren over de vraag tot de ontwikkeling van een nieuw

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur

Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Sfeer Materialisering Kleur Beeldkwaliteit Gebouwde omgeving Het landgoed kent een sterk variërende omgeving met bos, heide, weide en akkers, beekdal, ven en meer. De gebouwen vallen traditioneel niet erg op, ook de nieuwbouw zal

Nadere informatie

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013

beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 beeldkwaliteitplan de Swaan concept Wagenweg 2 november 2013 vogelvlucht kaart 1860 Diepsmeerpolder met onderscheidende verkaveling in omringend landschap aanleiding en procedure Aanleiding Speelpark de

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

: Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst

: Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst Advies : Landschappelijke inpassing Kasteellaan 1 te Horst aan de Maas Datum : 31 januari 2017 Opdrachtgever : De Kasteelboerderij Horst Projectnummer : 211x08701 Opgesteld door : R. van Och i.a.a. : Bij

Nadere informatie

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat

Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat LANDS CHAPS PLAN 28-04 -2017 WONI NGBO UW T HE SSELER Voorbeelduitwerking landschappelijke inrichting cluster 1: woningen Deurningsestraat bestaande houtwal, opschonen met behoud van waardevolle bomen

Nadere informatie

Middeldijk 86 Barendrecht

Middeldijk 86 Barendrecht drain Middeldijk 86 Barendrecht Landschappelijke inpassing Woonkamer Woonkamer Slaapkamer 1 88 6805 Badk. Toilet Entree Kast Toilet Entree mk 2865 Keuken Keuken 4000 5200 10400 5200 Middeldijk 86 Barendrecht

Nadere informatie

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst

[TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg NJ Staphorst 2017 [TOELICHTING OP DE VERBETERINGEN IN DE RUIMTELIJKE KWALITEIT] Polleweg 1 7951 NJ Staphorst Naar aanleiding van het gestuurde erfinrichtingsplan sturen we hierbij de toelichting op verbeteringen in

Nadere informatie

ZORGPROJECT AN GEN INJ. landschapsplan

ZORGPROJECT AN GEN INJ. landschapsplan projectnummer: datum: gewijzigd: ON-301.001 2013-05-30 2013-09-30 landschapsplan Inleiding Eerste Limburgse Zweefvlieg Club met restaurant De Lier De heer Meessen heeft plannen om ter plaatse van het perceel

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding

Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg. Inleiding Varianten voor de ontsluiting van uitvaartfacilteit in Dukenburg Inleiding Tijdens de informatieavond van dit bestemmingsplan zijn vragen gesteld over de voorgestelde ontsluiting aan de Staddijk. Het was

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief

Beeldkwaliteitsplan. Molehiem in Jirnsum. definitief definitief Beeldkwaliteitsplan Molehiem in Jirnsum ------------ Buro Appelman ------------------------------------------------------------------------------------------------- tuin- & landschapsarchitectuur

Nadere informatie

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12

INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand SEPTEMBER 2014 INRICHTINGSPLAN VOSSEBOERWEG 12 Den Ham, gemeente Twenterand Opdrachtgever: de heer Ekkel en mevrouw Wessels Vosseboerweg 12

Nadere informatie

3585 Landscape. ATV Stadion. Schetsboek Entree. Architects LA team: Mei Opdrachtgever: Schetsboek. Projectlocatie:

3585 Landscape. ATV Stadion. Schetsboek Entree. Architects LA team: Mei Opdrachtgever: Schetsboek. Projectlocatie: 3585 Landscape Architects Schetsboek Entree Schetsboek Opdrachtgever: Projectlocatie: 3585 LA team: AVVN - de landelijke organisatie voor Akke Bink hobbytuinders Oostbroekselaan 64 Gijs Rijnbeek 3584 BD

Nadere informatie

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE

WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE WONEN IN EEN RIANTE WOONBOERDERIJ IN HET MONUMENTENDORP ORVELTE Te huur: De Maalderij, Schoolstraat 6 in Orvelte Stichting Het Drentse Landschap zoekt een huurder voor de in 2006 geheel gerenoveerde woonboerderij

Nadere informatie

'DE KLEINE HAGEN' LAAG ZUTHEM

'DE KLEINE HAGEN' LAAG ZUTHEM BEELDKWALITEITPLAN 'DE KLEINE HAGEN' LAAG ZUTHEM Gemeente Raalte 16 juli 2013 amer / ruimtelijke ontwikkeling Grote Hagenweg plangebied Nieuwe Wetering Kolkweg t Solen t Weegel Kolkweg INHOUD Inleiding

Nadere informatie

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies

Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies LANDSCHAPPELIJK INPASSINGSPLAN PRELAATWEG 11 "DE ARKE" Opdrachtgever: Dhr. P.Maas Opgesteld door: Rottier Technisch Advies i.o.m. Butijn Bouwadvies Datum: 18 augustus 2014 versie-01 INHOUD: 1.AANLEIDING

Nadere informatie

WONEN AAN DE BOSRAND LEGENDA haag (meidoorn) kavelnummer. grens kavel - openbare ruimte

WONEN AAN DE BOSRAND LEGENDA   haag (meidoorn) kavelnummer. grens kavel - openbare ruimte LEGENDA kavelnummer grens kavel - openbare ruimte onderlinge vaste kavelgrens kavelgrens n.t.b. (scheiding 2-onder-1-kap) maatwerk kavelgrens mogelijk kavel vrijstaande villa kavel 2-onder-1-kapvilla oppervlakte

Nadere informatie

Presentatie Noord 18 november 2015 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES

Presentatie Noord 18 november 2015 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES Presentatie Noord 8 november 205 KERNRANDVISIE GOYERGRACHT EEMNES Presentatie - kernrandvisie - proces - raamwerk - mogelijkheden - randvoorwaarden Kernrandvise - niet bouwen in het buitengebied - ruimtelijke

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

Herontwikkelingsstudie. gemeente Oost Gelre Oktober 2013

Herontwikkelingsstudie. gemeente Oost Gelre Oktober 2013 D E W O E R D Herontwikkelingsstudie gemeente Oost Gelre Oktober 2013 Inhoudsopgave 1/ Aanleiding De gemeente Oost Gelre heeft de maatschap OOSTZEE stedenbouw gevraagd om een studie te verrichten naar

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

ONZE HUNZE. projectendocument

ONZE HUNZE. projectendocument ONZE HUNZE projectendocument In dit document staan de uitgewerkte project ideeën voor Onze Hunze samengevat. De ideeën zijn uitgewerkt door de regiegroep Onze Hunze Gieterveen* nav een bijeenkomst en veldbezoek.

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg

Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord. Welkom. Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Informatiebijeenkomst Woningbouw Wilbertoord Welkom Woensdag 29 januari 2014 Gemeenschapshuis De Wilg Visie Onderwerpen Woningbehoefte Locatie Moerboom III Stedenbouwkundig plan Beeldkwaliteit plan Duurzaamheid

Nadere informatie

: Stedenbouwkundig advies inpassing woning Heesterseweg Leiweg. Vraagstelling. Aanleiding. Uitgangspunten

: Stedenbouwkundig advies inpassing woning Heesterseweg Leiweg. Vraagstelling. Aanleiding. Uitgangspunten Advies : Stedenbouwkundig advies inpassing woning Heesterseweg Leiweg Datum : 26 november 2012 Opdrachtgever : Gemeente Maasdonk Ter attentie van Projectnummer : Roy Borst : 209x00452 Opgesteld door Michel

Nadere informatie

Landschapsplan in het kader van

Landschapsplan in het kader van Landschapsplan in het kader van Omgevingsvergunning bouw woning Dhr. G. Zegers Bemmelstraat 22 Horst aan de Maas info@zegersbouwhorst.nl Plattelandscoöperatie Peel & Maas regio Ing. R. Janssen, Oktober

Nadere informatie

RUIMTELIJKE KWALITEITSPLAN ZONNEPARK LUTTEN

RUIMTELIJKE KWALITEITSPLAN ZONNEPARK LUTTEN RUIMTELIJKE KWALITEITSPLAN ZONNEPARK LUTTEN 1. Wat is de aanleiding Werkgroep Lutten Leeft is voornemens om een zonnepark te ontwikkelen binnen Gemeente Hardenberg op grond van het bedrijf Wildkamp. Het

Nadere informatie

Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert

Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert Toelichting Inrichtingsplan Oudestraat Gemert In opdracht van Bouwbedrijf Raaijmakers i.s.m. Schellen adviseurs Datum: juni 2016 Contactinformatie: Borgo Tuin- en Landschapsarchtitectuur Janka Borgo Tuin-

Nadere informatie

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid.

Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Meerstad. Meer water, meer natuur, meer vrijheid. Natuur, wonen & meer Meerstad staat voor de opvatting over hoe mensen vandaag de dag willen wonen, leven én recreëren: vrij en ongebonden in de ruimtelijkheid

Nadere informatie

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R.

landschappelijk inpassingsplan Bijsterveld 2, Oirschot gemeente Oirschot datum: januari 2017 projectnummer: R. landschappelijk inpassingsplan gemeente Oirschot status: voorontwerp datum: januari 2017 projectnummer: 405178R.2002 adviseur: Bwe VONDERWEG 14, 5616 RM EINDHOVEN TELEFOON 040 257 13 36 TELEFAX 040 257

Nadere informatie

profielenboek versie 2017 duurzaam bedrijventerrein Noord BAANSTEE

profielenboek versie 2017 duurzaam bedrijventerrein Noord BAANSTEE profielenboek versie 2017 duurzaam bedrijventerrein BAANSTEE Noord bedrijventerrein Baanstee Noord - toekomstige impressie Baanstee Noord Baanstee Oost Baanstee West 4 N24 de Koog 02 profielenboek versie

Nadere informatie

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010

Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 Villa van Wanrooij - Geffen Ontwerpboek December 2010 02 Geffen Villa van Wanrooij ontwerpboek december 2010 BvB/ag/BOE7444-002-Geffen Villa van Wanrooij_BRO.indd Dit boekwerk is een samenvatting van het

Nadere informatie

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent Toekomstvisie: Fort Beneden Lent 2016-2021 Stichting Fort Beneden Lent De aankomende veranderingen in het Hof van Holland zullen van grote invloed zijn op de toekomst van het Fort Beneden Lent. Wij vinden

Nadere informatie

STEDENBAAN Station Moerwijk

STEDENBAAN Station Moerwijk STEDENBAAN Station Moerwijk 400 meter 800 meter Bron: Gemeente Den Haag / 2005 Dauvellier Planadvies in opdracht van de Zuid-Hollandse Milieufederatie. Den Haag / januari 2006 Ideeschetsen voor verbetering

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN KLEIWEG 27A, BAAMBRUGGE 8 januari 2016

LANDSCHAPSPLAN KLEIWEG 27A, BAAMBRUGGE 8 januari 2016 LANDSCHAPSPLAN KLEIWEG 27A, BAAMBRUGGE 8 januari 2016 LANDSCHAPSPLAN KLEIWEG 27A, BAAMBRUGGE 8 januari 2016 opdrachtgever gemeente De Ronde Venen documentstatus definitief documentversie 2 datum 8 januari

Nadere informatie

Atrium Appartementen Hospital Kanaalzone Oirschot

Atrium Appartementen Hospital Kanaalzone Oirschot Atrium Appartementen Hospital Kanaalzone Oirschot Appartementen Kanaalzone Oirschot In 1997 is gestart met het masterplan voor de her-ontwikkeling van de kanaalzone in Oirschot. Wonen aan het water is

Nadere informatie

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering.

Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. 1 September 2014 Schetsontwerp Starterswoningen Achterweg 90 Voormalig Cultureel Centrum, Nieuwe Wetering. Project:

Nadere informatie

IMPRESSIE III. parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19

IMPRESSIE III. parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19 IMPRESSIE III parkeerplaats met route markering en markering parkeerplaatsen 19 DOORSNEDE E E wadi rondje fort, klein niveauverschil (gebakken klinkers, Cortenstaal) parkeerplaats (asfalt / bestaand) 20

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsparagraaf De Gouden Leeuw

Beeldkwaliteitsparagraaf De Gouden Leeuw Beeldkwaliteitsparagraaf De Gouden Leeuw Op grond van de provinciale verordening is een beeldkwaliteitsparagraaf vereist indien sprake is van een gebied buiten de bebouwingscontour. Het plangebied van

Nadere informatie

Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch

Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch Landschappelijke inpassing Kruisweg 44, Herkenbosch Aanleiding en ligging plangebied Dhr. van de Venne heeft aan de Hammerstraat enkele boogkassen liggen. Deze liggen er al 10 jaar en dienen te worden

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Zonnepark HVS Goes ENECO Landschappelijke inpassing identificatie Planstatus projectnummer: datum: status: 040550.20160211.00 08-12- 2016 definitief opdrachtleider: Ir J.J. van den Berg auteur: Ir. J.J.

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte

Uitvoeringsprogramma. Uitvoeringsprogramma. Masterplan Orvelte Uitvoeringsprogramma Uitvoeringsprogramma Masterplan Orvelte 1 Inleiding 1.1 Aanleiding Naast het masterplan voor Orvelte is een uitvoeringsprogramma opgesteld met concrete acties die voortkomen uit het

Nadere informatie

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011

Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg. Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg Notitie Uitgangspunten en Randvoorwaarden Februari 2011 Erftransformatie Oostendorperstraatweg 22A Oostendorp Gemeente Elburg COLOFON

Nadere informatie

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk

LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG. Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk. Oktober 2014 Ing. B. van Elk LANDSCHAPSPLAN HOOGSESTRAAT 4A VALBURG Opdrachtgever: de heer G.J. van Elk Oktober 2014 Ing. B. van Elk Inhoud 1 Inleiding 2 Huidig Landschap 2.1 Algemeen 2.2 Hoogsestraat en plangebied 3 Inrichtingsplan

Nadere informatie

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade

Groenzone Oerle zuid. Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle. Wendy van Kemenade Groenzone Oerle zuid Ontdek het mooiste stukje nieuw Oerle Wendy van Kemenade Context Oerle, ons dorp Dia 2 Waarde gebied Elementen in het gebied Waterbergingen* Bos en bomen* Oude houtsingels* Boomgaard,

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Erfbeplantingsplan en inrichtingsplan Moleneind 25 Loon op zand + 1900 Bron topotijdreis.nl + 1937 Bron topotijdreis.nl Opgesteld door: + 1999 Bron topotijdreis.nl Inleiding Voor het perceel van Moleneind

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

LOG. g e b i e d s v i s i e. gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek. projectnummer oktober 2010 SAB Arnhem

LOG. g e b i e d s v i s i e. gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek. projectnummer oktober 2010 SAB Arnhem LOG g e b i e d s v i s i e gemeenten Montferland & Oude IJsselstreek projectnummer 71119.01 13 oktober 2010 SAB Arnhem BROEKGEBIED 1 LOG 1. SPELREGELS BROEKGEBIED LOG Karakteristiek van het gebied: Regelmatige

Nadere informatie

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing

Ontwerp woning en kantoor aan de Lagenheuvelstraat te Volkel In opdracht van M. de Groot datum 03 februari 2014. Toelichting en onderbouwing Situatie plangebied, met omkaderd het boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw Impressie bouwvolumes: boerderijvolume als hoofdgebouw en de kapschuur als bijgebouw TOELICHTING en ONDERBOUWING

Nadere informatie

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit

PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit PV-velden: kwantiteit met oog voor ruimtelijke kwaliteit Erik Mol Duurzaamheidscoördinator gemeente Bronckhorst Solarpark De Kwekerij te Hengelo Gld. 18 november 2015 Solarpark De Kwekerij Aanleiding/randvoorwaarden:

Nadere informatie

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp

Datum AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp Datum 30-05-2017 AAB NL Beeldkwaliteit ontwerp VOORST VITALIS De landelijke ligging van het perceel van Vitalis daagt uit om een nieuw ontwerp te maken welke goed in het landschap past. De werkzaamheden

Nadere informatie

ZONNEPARK BAKKEVEEN 7 september 2016

ZONNEPARK BAKKEVEEN 7 september 2016 7 september 2016 PLANGEBIED plangebied: 8,3 ha BESTAANDE SITUATIE SE DUINEN SCHEVAART HOUTWAL NIJE DRINTSE WEI TSJERKEWAL 0 50 100 CONTEXT Aan de zuidelijke rand van Bakkeveen is een perceel gelegen waar

Nadere informatie

: Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen)

: Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen) Advies : Landschappelijke verantwoording Het Hungeling 2b te Eerbeek (gemeente Brummen) Datum : 06 september 2016 Opdrachtgever : dhr. J. Koers Projectnummer : 211x08773 Opgesteld door : R. Tak Bij het

Nadere informatie

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem

NIEUWE ERVEN. Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem Evaluatie FAB-Beleid gemeente Lochem criterium / erf landschap 1. Zijn er toevoegingen buiten het erf die bijdragen aan de karakteristiek van het landschap? 2. Draagt erfbeplanting bij aan de karakteristiek

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT

MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT MIJN BEZOEK AAN KINDERBOERDERIJ MIKERF IN BRASSCHAAT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar Kinderboerderij Mikerf. Dit is een kinderboerderij in Brasschaat waar ik veel dieren zal kunnen zien.

Nadere informatie

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN LEGENDA GROEN Bomen, te handhaven Bomen, nieuw aan te planten Bosbeplanting, spontane ontwikkeling en/of aanplanten Struweel, spontane ontwikkeling en/of aanplanten,

Nadere informatie

Ontwerp gastenverblijf

Ontwerp gastenverblijf Auteur: Meggie Van Dael Studentnummer: 1265024 Klas: BBE2BK Datum: 31-05-2014 Opdrachtgever: Dhr. Sap Ontwerp gastenverblijf Bosvilla, Heesch Inhoudsopgave Analyse locatie Analysetekening (schaal 1:200)

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route

RUIMTELIJKE ANALYSE. Historische route RUIMTELIJKE ANALYSE 1868 2007 Historische route Over het eiland loopt een deel van een eeuwenoude route tussen Oosterhout (centrum) en Den Hout. Eén van de belangrijkste structuurbepalende elementen op

Nadere informatie

Voor de hierbovengenoemde inrichtingsvoorstellen komt de totale begroting, inclusief een bedrag voor onvoorziene kosten op 8.000,00, zie bijlage.

Voor de hierbovengenoemde inrichtingsvoorstellen komt de totale begroting, inclusief een bedrag voor onvoorziene kosten op 8.000,00, zie bijlage. College Onderwerp: V20100274 Definitief plan Ommetje Herpt en Oudheusden Collegevoorstel Inleiding: Op 27 oktober 2009 heeft uw college besloten mee te werken aan het initiatief om het Ommetje Herpt en

Nadere informatie

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange

PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN EMMEN In samenwerking met: Urban Xchange PARK EMMEN BIRD-EYE VIEW: ZICHT VANUIT HET ZUIDOOSTEN RICHTING HET PARK EMMEN Uniek erfgoed Zo bijzonder als het Noorder Dierenpark was, zo bijzonder is ook haar ruimtelijke erfenis. Misschien nog wel

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas

: landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo. Advies. Inleiding. Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Advies : landschappelijke inpassing Achter de Pastorie, Melderslo Datum : 30 mei 2011 Opdrachtgever : Gemeente Horst aan de Maas Ter attentie van Projectnummer : Commissie LKM : 211x05071 Opgesteld door

Nadere informatie

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie van een herkenbaar en gebruiksvriendelijk trappenhuis Visualisatie van de bestrating als onderdeel van routing B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie

Nadere informatie

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol

Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Structuurvisie Eiland van Schalkwijk + beoordelingskader en -protocol Behoud en ontwikkeling van het landelijk karakter en de openheid van het gebied met ruimte voor landbouw, natuur, water, recreatie,

Nadere informatie

Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden. Beemte.

Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden. Beemte. Erven zijn vaak een combinatie van een woning + iets anders. Samen vormen de erven een groen eiland in de open broeklanden Beemte 146 Dorpsrecepten Beemte 147 Uddel / Radio Kootwijk / Hoog Soeren / Hoenderloo

Nadere informatie

Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl)

Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl) Tytsjerksteradiel (Hardegarijp) (Bron: stadsregioleeuwarden.nl) Introductie De Friese gemeente Tytsjerksteradiel ligt pal ten oosten van de provinciehoofdstad Leeuwarden. De gemeente bestaat uit 17 kernen;

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf Adviescommissie 30 maart 2010 Dagelijks bestuur 8 april 2010 / 10 juni 2010 (mondeling) Algemeen bestuur 1 juli 2010 Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10 Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten

Nadere informatie

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot Datum : 02 oktober 2014 Inleiding Hotel Van Der Valk Hotel Akersloot is voornemens het hotel en het terrein uit te breiden. Omwille van

Nadere informatie

Heukelum. Zicht op de Linge

Heukelum. Zicht op de Linge Heukelum Zicht op de Linge Het stadje Heukelum is een van de vijf kernen van de gemeente Lingewaal. Heukelum ligt in de Tielerwaard, aan de zuidoever van de rivier de Linge, in een van de meest westelijke

Nadere informatie

Stadspark Weert. 1. Visie op de opgave

Stadspark Weert. 1. Visie op de opgave Stadspark Weert 1. Visie op de opgave Stadspark Weert visie op de opgave Een ontwerp voor het Weerter Stadspark kan eigenlijk alleen maar vorm krijgen binnen een open planproces met alle belanghebbenden

Nadere informatie

Kavels Woonarken. a Nieuw! wonen op het water. www.zeewoldenieuwbouw.nl

Kavels Woonarken. a Nieuw! wonen op het water. www.zeewoldenieuwbouw.nl Kavels Woonarken a Nieuw! wonen op het water www.zeewoldenieuwbouw.nl Wonen op het water Over Zeewolde Zeewolde, ontstaan in 1984 in Flevoland, is de jongste gemeente van Nederland. Door de centrale ligging

Nadere informatie

Landschappelijk Inpassingsplan - Toelichting

Landschappelijk Inpassingsplan - Toelichting Landschappelijk Inpassingsplan - Toelichting Locatie: Rodegraafweg 22 Liessel Gemeente: Deurne Opgesteld door: Borgo Tuin- en Landschapsarchitectuur Janka Borgo Datum: April 2017 Tekeningnummer: 1558 1

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522

Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld. Rapportnummer 1522 Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg, Wapenveld Rapportnummer 1522 Colofon Beeldkwaliteitplan Hondenbergseweg/Flessenbergerweg, Wapenveld Opdrachtnemer: Cultuurland Advies Postbus 20, 8180 AA Heerde Uitvoering

Nadere informatie