Beknopte handleiding. AquaCheck.nl. Interactief Digitaal Beheersplan Aqua Assistance v1.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beknopte handleiding. AquaCheck.nl. Interactief Digitaal Beheersplan Aqua Assistance v1.0"

Transcriptie

1 Beknopte handleiding AquaCheck.nl Interactief Digitaal Beheersplan 2008 Aqua Assistance v1.0

2 Inleiding Het Interactief Digitaal Beheersplan (IDB) is een on-line programma met als primair doel om een totaaloverzicht te bieden van de beheersmaatregelen die betrekking hebben tot legionella preventie en daarnaast zorg draagt voor het aansturen van de juiste personen voor het naleven hiervan. In alle opzichten is het IDB een digitale versie van de het verplichte papieren beheersplan/logboek maar dan met mogelijkheden en gemakken die moderne automatisering te bieden heeft. Het IDB is onderverdeeld in twee services genaamd Zoom en Vault. Zoom De wettelijk verplichte beheersplannen die voor gebouwen/locaties zijn opgesteld worden door Aqua Assistance eenmalig ingevoerd in Zoom van het IDB. Daarna heeft u als klant er eigenlijk geen omkijken meer naar. De juiste personen worden tijdig per geïnformeerd over een uit te voeren beheersmaatregel en rapporteren het resultaat via internet terug naar Zoom. Alle uitgevoerde en niet uitgevoerde beheersmaatregelen zijn te allen tijde eenvoudig op te vragen vanaf elke computer met een internetaansluiting en worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd; met één oogopslag is van alle locaties zichtbaar wat de status is van alle beheersmaatregelen. Met Zoom weet u altijd zeker hoe de beheersmaatregelen worden nageleefd. Vault Naleving van de legionellawetgeving zorgt voor de nodige papieren rompslomp. Temperatuurrapporten, risicoanalyses, facturen, CAD tekeningen, monsteruitslagen etc Het IDB voorziet in de mogelijkheid om alle documenten voortaan in digitale vorm op te slaan in Vault. Gesorteerd en gegroepeerd zijn deze documenten eenvoudig op te zoeken en te bekijken of te downloaden vanaf elke computer via internet. U raakt geen documenten meer kwijt en u houdt meer kastruimte over.

3 Gebruikersniveaus Het Interactief Digitaal Beheersplan is een geavanceerd programma dat via internet vanaf elke computer te raadplegen is en te bedienen. Hiertoe heeft iedereen die van het programma gebruik gaat maken een eenvoudige inlogcode nodig. Deze zijn onderverdeeld in drie gebruikersniveaus te weten: Uitvoerder Facilitair Manager Hoofdkantoor Een gebruiker met gebruikersniveau Uitvoerder krijgt van het IDB tijdig s met informatie over de door hem uit te voeren beheersmaatregelen. Na uitvoering kan de uitvoerder de resultaten eenvoudig melden aan het IDB. De resultaten worden verwerkt en zijn direct zichtbaar in alle overzichten. Indien een beheersmaatregel niet tijdig wordt uitgevoerd stuurt het IDB op kort termijn een herinneringsmail. De uitvoerder kan te allen tijde een uitvoerderschema opvragen met daarin alle door hem uit te voeren beheersmaatregelen. Een gebruiker met gebruikersniveau Facilitair Manager kan een locatieschema opvragen met alle beheersmaatregelen voor de onder hem vallende locaties. In één oogopslag is dan te zien of er beheersmaatregelen zijn die aandacht nodig hebben en kan hij tijdig actie ondernemen. Deze gebruiker kan ook een uitvoerderschema opvragen van de uitvoerders die belast zijn met de uitvoering van beheersmaatregelen van locaties die onder zijn verantwoording vallen. Een gebruiker met gebruikersniveau Hoofdkantoor kan naast de bovengenoemde overzichten ook het hoofdschema opvragen. Dit overzicht laat in één oogopslag de status zien van alle beheersmaatregelen voor alle locaties en kan hiermee controle uitoefenen indien nodig. Deze gebruiker is ook gemachtigd om documenten te raadplegen en te downloaden in Vault.

4 Gebruik Indien u het IDB systeem wilt raadplegen kunt u dit doen vanaf elke pc met een internetaansluiting. U opent een browser en typt in de adresbalk. Vervolgens klikt u op Zoom of Vault, al naar gelang wat u als eerste wilt raadplegen. U wordt daarna gevraagd om een gebruikersnummer en wachtwoord. Deze zijn door Aqua Assistance verstrekt. U vult gebruikersnummer en wachtwoord in en klikt vervolgens op Log in. (Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig) Als u op Zoom heeft geklikt wordt, afhankelijk van uw gebruikersniveau, het hoofdschema, locatieschema of uitvoerderschema getoond.

5 Zoom Schema s Er zijn verschillende schema s in Zoom die allen op een bepaalde wijze de beheersmaatregelen laten zien afhankelijk van de behoefte en het gebruikersniveau. Vanuit een schema kan men doorklikken naar een meer gedetailleerd schema om uiteindelijk bij de detailinformatie van één enkele beheersmaatregel uit te komen. Deze hiërarchie ziet er als volgt uit: Het hoofdscherm toont, op gegroepeerde wijze, alle beheersmaatregelen voor alle locaties in één scherm. Vanuit hier kan men doorklikken naar het locatiescherm. Het locatiescherm laat, gegroepeerd per type maatregel, alle beheersmaatregelen zien voor een locatie. Vanuit hier kan men doorklikken naar het uitvoerderschema of subschema. In het subschema zijn alle beheersmaatregelen te zien binnen één type maatregel voor de betreffende locatie. Vanuit hier kan men doorklikken naar het detailscherm. In het uitvoerderschema worden alle beheersmaatregelen getoond die onder de verantwoording vallen van één uitvoerder voor de betreffende locatie. Het detailscherm laat alle informatie en status zien die beschikbaar is voor één enkele beheersmaatregel. Symbolen De beheersmaatregelen worden getoond door middel van symbolen. De betekenis van deze symbolen is voor alle overzichten hetzelfde: - Toekomstig uit te voeren beheersmaatregel - Uitgevoerde beheersmaatregel - Uitgevoerde beheersmaatregel met attentiesignaal - Nog niet uitgevoerd / te laat - Niet-verplichte beheersmaatregel

6 Hoofdschema Gebruikersniveau Hoofdkantoor Het hoofdschema is alleen zichtbaar voor gebruikers met niveau Hoofdkantoor en toont alle beheersmaatregelen voor alle locaties. Hieronder ziet u een voorbeeld. In de linker kolom staan alle gebouwen vermeld. Op de bovenste rij staan de weeknummers vermeld. De weeknummers in het geel zijn weken tot en met heden. In het blauw staan de weeknummers in de toekomst. Dit schema is gegroepeerd per week ofwel slechts één kolom per week. Dit houdt in dat één symbool in dit schema kan staan voor meerdere beheersmaatregelen binnen een week: Een groen vinkje wil zeggen dat alle onderliggende beheersmaatregelen voor die week zijn uitgevoerd. Duidelijk is te zien dat de meeste beheersmaatregelen netjes zijn uitgevoerd. Echter, in de kolom van week 20 is te zien dat voor de s Gravendijkweg 84 minstens één beheersmaatregel nog niet is uitgevoerd maar wel had moeten zijn. Er is reeds een herinneringsmail verstuurd naar de uitvoerder. Voor week 16 is er minstens één beheersmaatregel voor de Binnenstraat 35 waar een attentiesignaal op staat. Dit kan bijvoorbeeld een te lage temperatuur of een monsteruitslag met een besmetting zijn. Door op een symbool of op een gebouw te klikken wordt u geleid naar het locatieschema van de betreffende locatie. Hier kunt u de beheersmaatregelen wat uitgebreider bekijken. Door verder te klikken navigeert u steeds dieper tot u uiteindelijk bij het detailscherm komt van slechts één beheersmaatregel met alle betreffende informatie. Het hoofdschema kent een aantal extra mogelijkheden om het schema aan te passen naar wens: Toon gedane handelingen: Standaard worden beheersmaatregelen die reeds zijn uitgevoerd verborgen om het schema overzichtelijk te houden. Door hierop te klikken worden al deze handelingen alsnog getoond.

7 Toon afzonderlijke dagen: Standaard worden beheersmaatregelen per week gegroepeerd om het schema overzichtelijk te houden. Door hierop te klikken worden de beheersmaatregelen gegroepeerd per dag. Verwissel X-Y assen: Standaard staat in het hoofdschema de datum op de X-as en de locaties op de Y-as om gemakkelijk vertikaal te kunnen scrollen als het schema zeer veel locaties moet tonen. Door hierop te klikken worden de assen verwisseld en getoond zoals het locatieschema en het uitvoerderschema Scope: Er word er een beperkt aantal weken getoond om de hoeveelheid gegevens binnen de perken te houden. Standaard is de scope 10 weken in het verleden en 10 weken in de toekomst. Door hier een selectie te maken kunt u de scope vergroten of verkleinen.

8 Locatieschema Gebruikersniveau Facilitair Manager Het locatieschema is alleen zichtbaar voor gebruikers met niveau Facilitair Manager en Hoofdkantoor en toont alle beheersmaatregelen met betrekking tot één locatie. Hieronder ziet u een voorbeeld: In de bovenste rijen staan de categorieën en de corresponderende uitvoerders. In de linker kolom de weeknummers. De weeknummers in het geel zijn weken tot en met heden. In het blauw staan de weeknummers in de toekomst. Dit schema is gegroepeerd op categorieën en uitvoerders. Eén symbool in dit schema kan staan voor meerdere beheersmaatregelen binnen eenzelfde categorie voor dezelfde uitvoerder. Zo wordt bijvoorbeeld de controle van twee keerkleppen in slechts één kolom weergegeven. Ter verduidelijking wordt het aantal gegroepeerde beheersmaatregelen met een getal weergegeven in de lichtblauwe rij onder de naam van de uitvoerders. Een groen vinkje wil zeggen dat alle beheersmaatregelen binnen een categorie voor de betreffende uitvoerder zijn uitgevoerd. Links boven in dit schema is een blauw vraagteken te zien. Dit staat voor een niet-verplichte beheersmaatregel, in dit geval thermisch desinfecteren (spoelen), uit te voeren naar eigen inzicht. Door op dit vraagteken te klikken kan men aangeven dat deze procedure is uitgevoerd en wordt vervolgens opgenomen in het logboek. Voor week 33 van 2007 is te zien dat bij controle van de keerkleppen minstens één niet naar behoren functioneerde, zoals geconstateerd door Bob Dobolina. Voor week 16 in 2008 is te zien dat Bob Dobolina de verplichte controle van de thermometers had moeten uitvoeren maar dit nog niet heeft gedaan. Er is reeds een herinneringsmail naar hem verstuurd. Door op een symbool te klikken wordt u geleid naar het subschema van de betreffende categorie om alle beheersmaatregelen binnen de gekozen categorie uitgebreider te bekijken en indien nodig alle details van een beheersmaatregel op te vragen. Door op de naam van een uitvoerder te klikken wordt u geleid naar het uitvoerdersschema van de betreffende persoon en kunt u zien welke beheersmaatregelen onder zijn verantwoording vallen. Het locatieschema heeft als extra mogelijkheid om de reeds gedane handelingen te tonen door te klikken op Toon gedane handelingen. Standaard worden gedane handelingen uit het verleden verborgen ten gunste van overzichtelijkheid.

9 Uitvoerderschema Gebruikersniveau Uitvoerder Het uitvoerderschema is toegankelijk voor de betreffende uitvoerder, gebruikers met niveau Hoofdkantoor en gebruikers met niveau Facilitair Manager die verantwoordelijk zijn voor locaties met beheersmaatregelen waar de uitvoerder in kwestie mee belast is. Het toont alle beheersmaatregelen voor één uitvoerder binnen een locatie. Hieronder ziet u een voorbeeld: In de bovenste rijen staan de categorieën. In de linker kolom de weeknummers. De weeknummers in het geel zijn weken tot en met heden. In het blauw staan de weeknummers in de toekomst. Dit schema is gegroepeerd per categorie/handeling. Een symbool kan staan voor meerdere beheersmaatregelen van dezelfde categorie en handeling. Zo wordt bijvoorbeeld de controle van 6 keerkleppen van brandslanghaspels weergegeven in één kolom. Ter verduidelijking wordt het aantal gegroepeerde beheersmaatregelen met een getal weergegeven in de lichtblauwe rij. Een groen vinkje wil zeggen dat alle beheersmaatregelen binnen een categorie/handeling voor de betreffende uitvoerder zijn uitgevoerd. Links boven in dit schema is een blauw vraagteken te zien. Dit staat voor een niet-verplichte beheersmaatregel, in dit geval thermisch desinfecteren (spoelen), uit te voeren naar eigen inzicht. Door op dit vraagteken te klikken kan men aangeven dat deze procedure is uitgevoerd en wordt vervolgens opgenomen in het logboek. Voor week 44 in 2007 is te zien dat de boilertemperatuur niet voldeed aan de norm van > 60 graden. Ook is te zien dat twee beheersmaatregelen in week en week nog niet zijn uitgevoerd. Er zijn hiervoor wekelijks herinneringsmails verstuurd. Door op een symbool te klikken wordt u geleid naar het subschema alwaar de beheersmaatregelen op niet-gegroepeerde wijze te bekijken zijn.

10 Subschema Het subschema toont alle beheersmaatregelen binnen een bepaalde categorie/norm voor een locatie op niet-gegroepeerde wijze. Hieronder ziet u een voorbeeld: Boven ziet u gedetailleerde overeenkomstige informatie over de beheersmaatregelen in de tabel. In de bovenste rij van de tabel staat de specifieke plaats waar de beheersmaatregelen uitgevoerd moeten worden. In de linker kolom van de tabel staan de weeknummers. De weeknummers in het geel zijn weken tot en met heden. In het blauw staan de weeknummers in de toekomst. De kolommen zijn, in tegenstelling tot alle andere schema s, niet gegroepeerd. Elk symbool in dit schema staat voor één beheersmaatregel. En aangezien het hier een temperatuurmeting betreft wordt de gemeten waarde meteen weergegeven naast het symbool. Duidelijk is te zien dat in week 14 de boilertemperatuur in ruimte 2.29 niet voldeed aan de norm van >60 graden. Door op een symbool te klikken wordt u geleid naar het detailscherm.

11 Detailscherm Het detailscherm toont alle informatie die beschikbaar is over één enkele beheersmaatregel. Hieronder ziet u een voorbeeld: In dit scherm is ook te zien wanneer de beheersmaatregel is uitgevoerd, door wie, wat het resultaat was en eventuele extra informatie die door de uitvoerder is opgegeven.

12 Aansturing per en terugkoppeling Het Interactief Digitaal Beheersplan stuurt wekelijks de uitvoerders aan per . Hierin staat eenvoudig welke beheersmaatregelen uitgevoerd moeten worden in de komende week. Hieronder ziet u een voorbeeld: Alle informatie die de uitvoerder nodig heeft om de beheersmaatregel uit te voeren is vermeld. Verdere afhandeling neemt zeer weinig tijd in beslag: Als de uitvoerder de beheersmaatregel heeft uitgevoerd klikt hij simpel op de link onderaan de . Vervolgens wordt in een browser bij AquaCheck automatisch het gebruikersnummer ingevuld en wordt alleen gevraagd om het wachtwoord: Hierna verschijnt meteen de beheersmaatregel in kwestie en kan de uitvoerder het resultaat aan het systeem melden. Na een bevestiging is het resultaat opgenomen in het logboek en kunt u de browser sluiten.

13 Vault Vault is de digitale versie van uw archiefkast legionellapreventie. Hieronder ziet u een voorbeeld: Alle documenten die afkomstig zijn van Aqua Assistance met betrekking tot legionellapreventie worden in digitale vorm opgeslagen in Vault. Deze kunnen vervolgens eenvoudig opgevraagd kunnen worden en gedownload vanaf elke computer met een internetaansluiting. Met uitgebreide groepeer en sorteermogelijkheden is snel het document te vinden wat u zoekt. Vault is alleen beschikbaar voor gebruikers met niveau Hoofdkantoor. NB.: De data in de afbeeldingen van deze handleiding is voorbeelddata en derhalve niet gegarandeerd in consistentie.

Beknopte uitvoerdershandleiding. AquaCheck.nl. Interactief Digitaal Beheersplan. 2008 Aqua Assistance v1.1

Beknopte uitvoerdershandleiding. AquaCheck.nl. Interactief Digitaal Beheersplan. 2008 Aqua Assistance v1.1 Beknopte uitvoerdershandleiding AquaCheck.nl Interactief Digitaal Beheersplan 2008 Aqua Assistance v1.1 AquaCheck Interactief Digitaal Beheersplan beknopte uitvoerdershandleiding Aansturing per e-mail

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER NIET INGEDEELD (AD HOC) Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

Peridos. Zorgverlenersrapportages. Datum: 3-7-2014. Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Zorgverlenersrapportages. Datum: 3-7-2014. Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Zorgverlenersrapportages Plaats: Utrecht Datum: 3-7-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR BOND OF CLUB Versie 2016 06 21 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk kan aanbrengen

Nadere informatie

Peridos Zorgverlenersrapportages

Peridos Zorgverlenersrapportages Peridos Zorgverlenersrapportages Plaats: Utrecht Datum: 09-05-2017 Auteur: Landelijk functioneel beheerder Versie: 1.1 1. Inleiding Van een aantal zorgonderdelen in Peridos is het mogelijk om rapportages

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen Webapplicatie. 1 Inloggen. 1.1 Inloggen in de webapplicatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen Webapplicatie. 1 Inloggen. 1.1 Inloggen in de webapplicatie 1 Inloggen U hebt uw inlogcode en wachtwoord bij de hand en wilt gaan inloggen in de webapplicatie. Deze webapplicatie is te bereiken via de internetsite van de SNPG ( www.snpg.nl ). Onderstaand wordt

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie 2017 05 07 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie

HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE. SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie HANDLEIDING E-RUGBY COMPETITIE MODULE SCHEIDSRECHTER INGEDEELD DOOR (regio) BOND OF CLUB Versie 2019 09 12 LET OP: Als je klaar bent, altijd uitloggen, zodat iemand anders geen wijzigingen in jouw werk

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7

Handleiding. Patiëntenportaal. Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Handleiding Patiëntenportaal Handleiding Patiëntenportaal (maart 2019) Pagina 1 van 7 Inhoud Uw Patiëntenportaal starten... 3 Het overzichtscherm... 4 Algemene voorwaarden... 4 Persoonsgegevens... 4 Agenda...

Nadere informatie

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2013

Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap. januari 2013 Handleiding PE-online voor leden van het Actuarieel Genootschap januari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Voor wie is deze handleiding? 3 1.2 Over PE-online 3 2 Als u voor het eerst gaat werken met

Nadere informatie

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl

BaSe-IT 1-7-2008 www.base-it.net. Handleiding. www.vervangerspool.nl Handleiding www.vervangerspool.nl 1 Inhoudsopgave: 1. Login... 3 1.1 Wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 3 1.2 Nog geen wachtwoord en gebruikersnaam ontvangen:... 4 2 Overzicht gebruikers:... 4

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Handleiding verzuimloket

Handleiding verzuimloket Handleiding verzuimloket Uitvoerende instanties Dienst Uitvoering Onderwijs Versie 10.1 24 mei 2018 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 2 ALGEMEEN... 8 2.1 GEAUTORISEERD VOOR MEER DAN ÉÉN UITVOERENDE INSTANTIE...

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Select Online

Handleiding Select Online Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 16-06-2014 1. Inleiding Select Online is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen webapplicatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Inloggen webapplicatie 1 INLOGGEN U hebt uw inlogcode en wachtwoord bij de hand en wilt gaan inloggen in de webapplicatie. Deze webapplicatie is te bereiken via de internetsite van de SNPG ( www.snpg.nl ). Onderstaand wordt

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum Handleiding Serviceportal Versie 1.2 Datum 04-04-12 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM:

HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: HOOFDMENU ORDERINVOER EN ORDERVOLGSYSTEEM: 1. Hier kunt u orders raadplegen waarbij informatie rechtstreeks uit ons plansysteem wordt opgehaald, zoals statussen, aflevertijden en afleverbewijzen. Voor

Nadere informatie

Handleiding Premienota online in het AZL werkgeversportaal

Handleiding Premienota online in het AZL werkgeversportaal Handleiding Premienota online in het AZL werkgeversportaal Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 1 Inleiding...3 2 Inloggen...3 3 Keuze werkgever...5 4 Zoeken juiste factuur...6 5 Facturen, factuurregels, notaregels:

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen

Handleiding FOCWA Kennisbank. Kennisbank V 1.0 Remco Jansen Handleiding FOCWA Kennisbank Kennisbank V 1.0 Remco Jansen 1 Inhoud : Login Loginnaam laten bewaren Zoeken naar FOCWA Kennisbank documenten Taal, Categorie en Subcategorieën Trefwoord Verfijnen van uw

Nadere informatie

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl Handleiding Webshop http://webshop.natudis.nl De Webshopbeheerder Versie 1.2 13-03-2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. 03 Authenticatie Blz. 05 Categorie Module Blz. 06 Merken Module Blz. 07 De Productweergave

Nadere informatie

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe?

1. Over LEVIY. 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding toe? Versie 1 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 06 5. Meldingen Wat zijn meldingen? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 07 5.1 Technische melding toevoegen Hoe voeg ik een melding

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT

Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Peridos Handleiding Notificaties en uitslagen NIPT Plaats: Utrecht Datum: 18-09-2017 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 1. Inleiding Peridos ondersteunt de digitale labworkflow voor de NIPT.

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0 Cliënthandleiding Aangifte service Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 Inloggen/systeemeisen... 3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Inloggen op het portaal...3 2 Aangifte Service... 4 2.1 Inleiding...4 2.2 Het aangifte

Nadere informatie

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per  ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven In deze handleiding hebben we de functionaliteiten van FAST voor u beschreven. Als u vragen heeft over het gebruik van FAST kunt u ons bellen of mailen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op,

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

1e Verkorte Handleiding Portal

1e Verkorte Handleiding Portal 1e Verkorte Handleiding Portal Dit document is bedoeld voor: Opdrachtgevers Die de uren van de gedetacheerde medewerker van Extra Talent moeten goedkeuren en/of facturen van Extra Talent willen bekijken.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3.

4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 1. Over LEVIY. 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 2. Algemene definities. 3. 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 02 08 4.4 Voeg ruimtes toe Hoe ga jij te werk? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 4.5 Aanwezigen Zijn er aanwezigen bij de DKS-controle? 03

Nadere informatie

Datum: Versie: 1.4. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding

Datum: Versie: 1.4. Website Fortron Planning Gebruikershandleiding Datum: 21-12-2017 Versie: 1.4 Website Fortron Planning Gebruikershandleiding 1 Inleiding 1.1 Doel van dit document Dit document bevat de handleiding voor het gebruik van de planning website voor klanten

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5

Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten Taal keuze Inloggen... 5 Pagina 1 van 27 Inhoudsopgave Handleiding Safe Site Certificaten Portal Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Safe Site Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 4-1.2 Inloggen... 5 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal Datum: 01-03-2015 Inleiding Posd urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend

Nadere informatie

Handleiding Online urenregistratie

Handleiding Online urenregistratie Handleiding Online urenregistratie Inleiding Payrollplaats heeft een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken beschikbaar

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beheerder Invalpool 2.5 Pagina 3

Inhoudsopgave. Beheerder Invalpool 2.5 Pagina 3 Inhoudsopgave 1. Structuur... 4 ü Inloggen en uitloggen... 4 ü Extra: Formulieren... 4 2. Hoofdmenu... 5 a. Home... 5 b. Beheerders... 5 ü Nieuwe beheerder aanmaken... 5 ü Bestaande beheerder wijzigen...

Nadere informatie

Klanthandleiding. Versie 2.0

Klanthandleiding. Versie 2.0 Klanthandleiding Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. SYSTEEMEISEN/INLOGGEN... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 INLOGGEN... 3 2. ALGEMEEN... 4 3. DASHBOARD... 5 3.1 ALGEMEEN... 5 3.2 UW TAKEN... 5 3.3 TAKEN... 6 3.3.1

Nadere informatie

Inlog Procedure... 2 Password wijzigen... 5 Taal veranderen... 7

Inlog Procedure... 2 Password wijzigen... 5 Taal veranderen... 7 Inlog Procedure... 2 Password wijzigen... 5 Taal veranderen... 7 Inlog Procedure ASYCUDAWorld is een nieuwe versie van het geautomatiseerde systeem dat de douane gebruikt ter ondersteuning van zijn primaire

Nadere informatie

FPP Web. De voordelen van FPP Web:

FPP Web. De voordelen van FPP Web: FPP Web FPP Web is het online polisadministratie systeem van Fiets Perfect Polis. Met uw dealer code en wachtwoord krijgt u toegang tot een beveiligde omgeving waar u nieuwe polissen kunt aanvragen en

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

Opzetten object - overzicht

Opzetten object - overzicht Opzetten object - overzicht In deze tutorial wordt in grote stappen aangegeven wat er voor nodig is om een volledig nieuw product op te zetten in i-reserve. De stappen zijn onderverdeeld in zes stukken,

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie-portaal

Handleiding urenregistratie-portaal Handleiding urenregistratie-portaal D atum : 0 1-0 3-201 5 1. Inleiding POSD MKB urenregistratieportaal is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden

Nadere informatie

Handleiding Nalevingsmodule. Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal

Handleiding Nalevingsmodule. Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Nalevingsmodule Gebruikershandleiding voor de nalevingsmodule van het Zorginkoopportaal Handleiding Nalevingsmodule Datum : 16-2-2015 Versie : 1.2 Copyright Dit is een uitgave van VECOZO. Niets

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015

Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015 Handleiding Exposantenportal PROVADA 2015...Controleer uw gegevens Standmedewerkers 2014 registreren voor PROVADA 2015 Foto s uploaden en status PROVADA Afsprakenmodule aanpassen Nieuwe standmedewerkers

Nadere informatie

Handleiding online urenregistratie voor inleners

Handleiding online urenregistratie voor inleners Handleiding online urenregistratie voor inleners Versie: 1.6.2 Versiedatum: 20-01-2015 1. Inleiding Het online urenportaal van Workbus is een website waarmee uren kunnen worden geadministreerd, documenten

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over AdminView

Veelgestelde vragen over AdminView Veelgestelde vragen over AdminView S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2

Nadere informatie

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Aanleveren van gegevens. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Aanleveren van gegevens Plaats: Utrecht Datum: 5-12-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

Support.thecomputercompany.nl

Support.thecomputercompany.nl Support.thecomputercompany.nl End-User Handleiding TCC The Computer Company Withuisveld 9 6226 NV Maastricht T 043 363 03 62 F 043 363 96 98 www.thecomputercompany.nl Documentnr. / versie V 1.1 Auteur

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com.

De online winkel is te bereiken via www.vbh24.nl en via een link op de site www.vbh-nl.com. Handleiding VB24 In deze handleiding staat de uitleg van alle functies van VBH24. Om deze handleiding voor u zo overzichtelijk mogelijk te maken vindt u hieronder een inhoudsopgave. Inloggen... 2 Navigatiemenu....

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Vertaalplatform

Gebruikershandleiding Vertaalplatform Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen, 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebruikershandleiding Vertaalplatform Context Talen... 1 Inloggen... 1 Browsers... 1 Wachtwoord wijzigen... 2

Nadere informatie

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1

Handleiding Select Online. Versie: 1.6.1 Handleiding Select Online Versie: 1.6.1 Versiedatum: 10-06-2014 Inleiding Select is een website waarmee via het internet uren kunnen worden geadministreerd, documenten kunnen worden ondertekend en loonstroken

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Handleiding Portal Digitale toetsen

Handleiding Portal Digitale toetsen Handleiding Portal Digitale toetsen Met de aankoop van deze leerkrachtmap krijgt u niet alleen de beschikking over papieren toetsen maar ook over de digitale variant van deze toetsen. Per afname kunt u

Nadere informatie

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST

Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST Hoorn, december 2010 HANDLEIDING KWALITEITSVRAGENLIJST INHOUDSOPGAVE BLZ. 1. MINIMALE VEREISTEN... 3 1.1 Software vereisten... 3 1.2 Inloggegevens... 3 2. DE VRAGENLIJSTEN... 4 2.1 Voorbereiding... 4 2.2

Nadere informatie

Handleiding nieuwe Carsom.nl site

Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding nieuwe Carsom.nl site Handleiding Handleiding nieuwe site Haal meer uit uw werkplaats met Carsom.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 Inloggen in uw account 1 Uw bedrijfsprofiel wijzigen en beheren 3

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Deze werkinstructie beschrijft: het indienen van een verzoek, het markeren van het verzoek met een spoedindicatie, het toevoegen van PDF-documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android

Gebruikershandleiding RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld,

Nadere informatie

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding

ReproConsult B.V. Customerweb handleiding ReproConsult B.V. Customerweb handleiding Versie 2.0 Bij J. Vink Maart 2015 Afbeelding 1 Op afbeelding 1 ziet u het inlogscherm van het Customerweb. U logt hier in met uw e-mailadres en uw eigen wachtwoord.

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

URENREGISTRATIEMODULE

URENREGISTRATIEMODULE URENREGISTRATIEMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 22-8-2017 Versie 2.1 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Urenregistratiemodule... 4 1.2 Doel van

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

ACCEPETEREN RESERVERING

ACCEPETEREN RESERVERING E-mail Templates In i-reserve is het mogelijk gestandaardiseerde e-mails te verzenden. Het verzenden van dergelijke mails kan volledig worden geautomatiseerd: u maakt dan gebruik van zogenaamde automatische

Nadere informatie

Handleiding Gebruik Dashboard. ProMISe 3

Handleiding Gebruik Dashboard. ProMISe 3 Handleiding Gebruik Dashboard ProMISe 3 LUMC Sectie Advanced Data Management (ADM) Afdeling Medische Statistiek en Bioinformatica Einthovenweg 20 2333 ZC LEIDEN Telefoon: 071-526 9726 e-mail: ADM@lumc.nl

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2

Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2 Gebruikers handleiding Telgids mutaties Versie 1.2 Bert Witte / Edwin Bom 2006 1 Inhoud Verbinding maken met de webinterface... 3 Hoe exporteer ik een overzicht naar Microsoft Excel... 5 Hoe krijg ik gedetailleerde

Nadere informatie

Handleiding voor deze handleiding

Handleiding voor deze handleiding Handleiding voor deze handleiding Met dit document kunt u voor uw medewerkers een eigen handleiding maken van UBplusOnline; het online platform voor UBplus. U dient zelf een aantal aanpassingen te maken

Nadere informatie

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In drie stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding HSE-rapportagetool. De internetapplicatie van Enexis B.V. voor HSE-rapportages

Handleiding HSE-rapportagetool. De internetapplicatie van Enexis B.V. voor HSE-rapportages Handleiding HSE-rapportagetool De internetapplicatie van Enexis B.V. voor HSE-rapportages versie 3.4 Veilig werken is gezond werken Enexis Email: hse@enexis.nl 2009 Enexis Laatste wijziging: 3 februari

Nadere informatie