elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde."

Transcriptie

1 W elkom Wij heten u van harte welkom als nieuwe bewoner en wensen u een aangenaam verblijf als bewoner van het Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef. Wij vinden het van belang u duidelijke informatie te geven over de gang van zaken in ons woonzorgcentrum. Daarom hebben wij deze wegwijzer samengesteld met zaken die voor u van belang (kunnen) zijn nu u in Huize Sint Jozef woont. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u daarmee natuurlijk altijd terecht bij één van onze medewerkers. Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

2 Even voorstellen: Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Wat willen wij bereiken? Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef maakt onderdeel uit van Beweging 3.0. Ons doel is het leven van onze cliënten, in iedere levensfase, zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij zijn twee kernwaarden van belang: betrokken en professioneel. Wat vinden wij belangrijk? Medewerkers van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef treden iedereen tegemoet met respect en met een open blik, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Cliënten krijgen bij ons de ruimte voor een eigen invulling van hun leven en zijn leidend in hun ( zorg) vragen. Wij willen een comfortabele en veilige woonomgeving bieden. Kenmerkend hierbij is een open uitnodigende sfeer waar cliënten, hun familie en vrienden van harte welkom zijn. Hoe willen wij ons doel realiseren? In Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef staat wonen met de mogelijkheid van ondersteuning centraal. Onze ondersteuning maakt het de cliënt mogelijk prettig te wonen en zoveel mogelijk het leven te kunnen blijven leiden dat deze gewend was te doen. Leefstijl, wensen en behoeften, sociale en psychische omstandigheden zijn bepalend voor de invulling van het dagelijks leven. Met de cliënt maken wij afspraken welke ondersteuning er nodig is om deze optimaal vorm te geven. Op een betrokken en professionele wijze zetten wij ons in om deze afspraken waar te maken.

3 i nhoud wegwijzer - activiteiten - adresgegevens en bereikbaarheid - apotheek - appartement - bejegening - bewonersblad De Kroniek - bibliotheek - brandpreventie - camerabewaking - cliëntenraad - feestje - familiekanaal - grenzen aan de zorg - gevonden voorwerpen - huisdieren - huishoudelijke hulp - identiteitsbewijs - inboedelverzekering - kapper - kerkdiensten - klacht - kosten, financiering en eigen bijdrage - Lidmaatschap Beweging logeerkamer - maaltijden - mantelzorg - medische, paramedische en psychologische zorg - opleveren appartement - organigram - parkeren - pedicure - personenalarmering - post ontvangen - privacy - plattegrond - reanimate - roken - Taxi - technische dienst - telefoon / internet - televisie - terminale zorg: zorg in de laatste levensfase - Uit en thuis - vakantie - verpleging en verzorging - vrijwilligers - waardering en giften - WA-verzekering - waskosten regeling - woonconsulent - zorgconsulent - ziektekostenverzekering - zorgleefplan

4 a ctiviteiten Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van recreatie, ontmoeting en educatie wil Huize Sint Jozef u keuzemogelijkheid bieden die aansluiten bij uw interesses en hobby s. Hiermee creeëren we ook de mogelijkheid om medebewoners te ontmoeten. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, waaraan u actief kunt deelnemen of waarbij u als toeschouwer aanwezig kunt zijn. Aan veel activiteiten kunt u gratis deelnemen. Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. U kunt hiervoor een stempelkaart kopen bij de receptie. Deze kost De kaart neemt u mee naar de activiteiten in De Heerd, waar wij uw kaart afstempelen. Na afloop van een gezellige avond serveren wij een hapje en een drankje. Welke activiteiten er worden georganiseerd, kunt u lezen in het bewonersblad de Kroniek en op het informatiebord op de afdeling waar u woont. Hieronder een greep uit het activiteitenaanbod: Activiteit Frequentie Tijd Plaats Kosten Bingomiddag 1x per maand u De Heerd 1.00 bewoners en bezoekers Binnentuin voor bezoekers van buiten Huize Sint Jozef Wandelclub 2x per week u Buiten Geen Meer Bewegen voor 2x per week u De Heerd Geen Ouderen Koffiedrinken Maandag u De Heerd Geen t/m zaterdag Spelmiddag 1x per u De Heerd Geen maand Zangmiddag 1x per maand u De Heerd Geen Weeksluiting 1x per week u De Kapel Geen (er is een collecte) Avondactiviteit, bv. 1 of 2x per 19.00/19.30 koor, toneel, dia s, enz. maand 21.00/21.30 u Geheugengroepje 1x per week u De Serre Geen Handwerkclub 1x per week u De Heerd Geen Bloemschikken 2x per jaar u De Heerd 3.00 Verhalenmiddag 1x per maand Prijswijzigingen onder voorbehoud. De Heerd 2.00 voor bewoners Huize Sint Jozef, de Pastorie en familie en bewoners van de Veenepoort met een comfortpakket 3.00 voor deelnemers van buiten Huize Sint Jozef u De Heerd Geen

5 adresgegevens en bereikbaarheid Adres: Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Huserstraat CK Nijkerk Tel Huize Sint Jozef is bereikbaar via het openbaar vervoer. Buurtbus: Vanaf station Nijkerk en Barneveld rijdt een buurtbus met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Voor informatie over vertrektijden kunt u terecht op (E 0,70 p/m) of op De buurtbus rijdt volgens een vaste route en komt langs/door: het centrum van Nijkerk Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef en Arkemheen in Nijkerk Station in Nijkerk Centrum van Hoevelaken Centrum van Leusden Centrum van Achterveld Station en centrum in Barneveld Er rijdt ook een buurtbus vanaf Eemdijk via Bunschoten en Nijkerk met een halte op de Torenstraat, op twee minuten afstand van Huize Sint Jozef. Connexion bus: Lijn 101. Harderwijk-Amersfoort via Nijkerk, met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Lijn 103 Zeewolde-Hooglanderveen-Amersfoort via Nijkerk, met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Trein: Vanuit Amersfoort, station Amersfoort naar station Nijkerk. Vanuit Harderwijk, station Harderwijk naar station Nijkerk. Bereikbaarheid per auto:

6 Vanaf de A28, vanuit de richting Amersfoort: Afrit 9 Nijkerk, Putten, Zeewolde Bij stoplicht rechtsaf richting Nijkerk, Putten Vanaf de A28, vanuit de richting Zwolle: Afrit 9 Nijkerk, Putten, Zeewolde Bij stoplicht linksaf richting Nijkerk, Putten Vanaf de A28 vanuit beide richtingen verder volgen: Bij 2 e stoplicht rechtsaf Na het kanaal, bij 1 e stoplicht linksaf Aan het einde links de weg vervolgen (= Havenstraat richting Centrum) Na het tankstation (links van de weg) rechts de weg vervolgen Bij T-kruising rechtsaf (= Torenstraat) 3 e weg rechts (= Venestraat) Bij splitsing rechts aanhouden (= Groenestraat) 1 e rechts (= Huserstraat) 1 e oprit rechts leidt naar de ingang van Huize Sint Jozef Vanaf de A1, vanuit de richting Apeldoorn of Barneveld: Afrit 15 Barneveld, Ede Richting Nijkerk volgen Voorrangsweg oversteken richting Nijkerk, Driedorp (= Zelderseweg) Langdurig deze weg vervolgen (gaat over in de barneveldseweg) Bij restaurant La Grange Rouge/de Rode Schuur rechtsaf Naar links de weg vervolgen (=Paasbosweg) Bij rotonde rechtdoor Bij 2 e rotonde ook rechtdoor 1 e links (= Venestraat) Bij splitsing rechts aanhouden (= Groenestraat) 1 e rechts (= Huserstraat) 1 e oprit rechts leidt naar de ingang van Huize Sint Jozef Apotheek Wanneer uw medicijnen via Huize Sint Jozef besteld worden dient u zich in te schrijven bij apotheek Corlaer. Op alle werkdagen worden medicijnen bezorgd. Bij medicatie wijzigingen buiten kantoortijden gaan wij er vanuit dat u er zelf voor zorgt dat de medicatie bij de dienstdoende apotheek opgehaald wordt.

7 Appartement Het appartement bestaat uit een woon/slaapkamer, een kleine keuken en een badkamer met douche, wastafel en toilet. In de keuken kunt u zelf een koelkast plaatsen. Wanneer dit niet mogelijk is voor u kunt u overleggen met de woonconsulent. Zij overlegd met de technische dienst of deze een mogelijkheid heeft om een koelkast (130 ltr) te plaatsen. Tip: Bij bouwmarkten zijn koelkastverhogers verkrijgbaar. Dit eenvoudige hulpmiddel kan het gebruik van de koelkast vergemakkelijken. U kunt uw appartement zelf inrichten met uw eigen meubels. We gaan er vanuit dat u niet meer zelf kookt. Indien u dit wenst, kunt u een elektrisch kookplaatje in bruikleen krijgen. We stellen het zeer op prijs wanneer u een hoog/ laag bed of een seniorenbed op wieltjes meeneemt/aanschaft. Dit is makkelijk voor uzelf en goed voor onze medewerkers (in het kader van de Arbo-wet). Wanneer u nog niet in het bezit bent van een dergelijk bed, adviseren wij u graag bij de aanschaf (of huur). Verder raden wij u aan zeil of laminaat te kiezen als vloerbekleding in uw appartement. Denk aan een goede geluidsdempende ondervloer bij het leggen van laminaat. De bekleding mag niet worden verlijmd aan de vloer. Gordijnrails en aansluitingen voor telefoon en kabelnet is aanwezig. De kosten van het telefoon- of internetabonnement zijn voor eigen rekening. Graag overleggen wij met u over het aansluiten van plafondverlichting en het ophangen van foto s en/of schilderijen. U ontvangt een sleutel waarmee uw appartement en de buitendeur van en op slot kan. b ejegening Deze procedure is een hulpmiddel. Hierin geven wij aan wat wij een goede mannier vinden om met bewoners, familie, vrijwilligers en elkaar om te gaan binnen Huize Sint Jozef. Bejegening; De wijze waarop men iemand (of iets) benadert. Bij bejegening gaat het om de manier waarop iemand zich ten opzichte van een ander gedraagt. ( hoe medewerkers en bewoners met elkaar omgaan ). Als uitgangspunt voor deze procedure nemen wij de zorgvisie. Daarin staat het volgende beschreven; In overeenstemming met de grondslag, zijn wij van mening dat met respect voor het leven die zorg verleend moet worden waar de zorgvrager behoefte aan heeft. Hetzij ondersteunend en overnemend, voor kortere of lange tijd. Centraal staat de erkenning van de elke levensbeschouwing. Bovendien wordt een toetsbare kwaliteit van zorg geleverd. Huize Sint Jozef gaat uit van individuele behoeften, waarden en mogelijkheden van de bewoners. Het zorgbeleid is niet alleen gericht op verzorgende/ verpleegkundig handelen, maar ook op psychosociale, geestelijke en religieuze aspecten. De 7 vuistregels

8 1. Wij tonen respect naar elkaar door o.a. de bewoner met u aan te spreken, tenzij de bewoner aangeeft dit anders te willen, actief te luisteren, elkaar ruimte en vertrouwen te geven. We praten mét de bewoner en niet over het hoofd van de bewoner. 2. Wij nemen bij alles wat wij doen de bewoner als uitgangspunt. 3. Wij nemen privacy in acht door o.a. te kloppen op de deur en bij geen antwoord even te wachten voor het naar binnen gaan, bij handelingen deuren, ramen en/of gordijnen te sluiten. Persoonlijke gesprekken in een rustige aparte ruimte te voeren. 4. Wij geven en ontvangen feedback. Aandachtspunten daarbij zijn; positief en opbouwend, open en eerlijk vragend en niet oordelend. 5. Wij zijn eerlijk door met elkaar te praten en niet over elkaar. 6. Wij komen gemaakte afspraken na. 7. Wij accepteren en respecteren de mogelijkheden en onmogelijkheden van elkaar. Toetsingseis; Alle medewerkers en vrijwilligers hebben de procedure gelezen. Alle medewerkers en vrijwilligers zijn op de hoogte van de inhoud van de procedure. Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers voelen zich op de juiste wijze bejegend zoals in de procedure is beschreven. In deze procedure verwoorden wij hoe wij vinden dat wij met elkaar om willen gaan. Of dit in de praktijk ook werkelijk tot uiting komt zal getoetst worden aan de hand van de volgende toetsingsinstrumenten; 1. Cliënten tevredenheids onderzoek; kwaliteitsspel. 2. Jaarverslag cliëntenvertrouwenspersoon. 3. Medewerkerstevredenheidsonderzoek.. 4. Functioneringsgesprekken. 5. Notulen werkoverleg 6. Exit interviews bewoners en medewerkers. 7. Verslag cliëntenraad. 8. Beoordelingsgesprekken van de leerlingen en stagiaires Verantwoordelijkheden en bevoegdheden; Iedere medewerker en vrijwilliger heeft zijn eigen verantwoordelijkheid - voor zijn/haar beroepshouding en/of gedrag. - om elkaar aan te spreken op naleving van deze procedure. De teamleiders zijn verantwoordelijk voor het toetsen van de procedure tijdens de functioneringsgesprekken en het werkoverleg.

9 De locatiemanager is verantwoordelijk voor het terugkoppelen van de aandachtspunten voortkomend uit; het cliëntentevredenheidsonderzoek, het jaarverslag van de cliëntenvertrouwenspersoon, de exitinterviews en het verslag van de cliëntenraad. Bewonersblad De Kroniek Met de Kroniek willen wij u op de hoogte houden van wat er speelt in Huize Sint Jozef. Het is een blad voor bewoners, familie van bewoners en bewoners van de Veenepoort. Ook bezoekers van de Binnentuin ontvangen een Kroniek. Naast een aantal vaste rubrieken, kun u hierin ook lezen welke activiteiten er worden georganiseerd. De redactie van de Kroniek stelt het zeer op prijs, als u een bijdrage wilt leveren aan de Kroniek. Kopij kunt u (het liefst) mailen naar: De redactie ontvangt de kopij bij voorkeur voor de 13 e van de maand. Ingeleverde kopij wordt niet automatisch geplaatst. Mocht kopij niet, aangepast of later geplaatst worden dan wordt de auteur hierover door de redactie geïnformeerd. Bibliotheek De bibliotheek is gevestigd in De Heerd. U vindt hier een grote collectie boeken, waaronder grootletterboeken. Jaarlijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe exemplaren. U kunt de boeken gratis lenen. U kunt zelf boeken halen en terugbrengen, op een door u gewenst tijdstip. Als u hierbij hulp wilt, dan kunt u in de bibliotheek terecht op maandagochtend tussen uur. Dan zijn er 2 vrijwilligers aanwezig, die u graag helpen. Brandpreventie Om brand te voorkomen beschikken alle ruimtes in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef over rookmelders. Regelmatig vinden oefeningen plaats om alert te kunnen reageren op eventuele calamiteiten. Vluchtroutes moeten altijd vrij blijven. Om die reden mogen rollators, rolstoelen of scootmobiels niet op de gang gestald worden. Vanwege brandgevaar is het niet toegestaan te roken in bed of kaarsen te branden. Ook met elektriciteit moet zorgvuldig worden omgegaan: gebruik bijvoorbeeld altijd geaarde stekkers in de geaarde stopcontacten. Ook adviseren wij u geen verouderde apparaten zoals een beeldbuis te gebruiken. Wanneer u wenst informeren wij u over brandveilige apparatuur. Wat te doen bij brand? In elk appartement hangt een brandinstructie. Hierop staat aangegeven wat u moet doen wanneer er brand uitbreekt. Volg de instructie! In alle gangen hangt een

10 plattegrond waarop de vluchtroute staat aangegeven. Het is raadzaam om geregeld te kijken welke vluchteroute u het beste kan nemen bij brand. Als er brand ontstaat zal het brandalarm (akoestisch signaal) afgaan. Volg altijd de instructie van de BHV-medewerker. De BHV-medewerker is te herkennen aan het gele jasje. Het hele ontruimingsplan kunt u opvragen via de receptie. c amera toezicht Ter bescherming van u en onze veiligheid is Huize Sint Jozef voorzien van camera`s in een aantal algemene ruimtes. Bij calamiteiten kunnen opgeslagen camerabeelden gebruikt worden en als ondersteunend materiaal getoond worden aan derden. Het protocol camerabewaking van Beweging 3.0 is van toepassing. Desgewenst kunt u dit protocol opvragen. Cliëntenraad De Cliëntenraad is samengesteld uit bewoners en/of vertegenwoordigers van bewoners van Huize Sint Jozef. De raad heeft een signalerende taak en geeft de locatiemanager gevraagd en ongevraagd advies bij bepaalde belangrijke beslissingen. Zo nodig worden voorstellen ter verbetering van de gang van zaken voorgelegd aan de locatiemanager. De raad vergadert regelmatig en werkt volgens een reglement. Iedereen die zich betrokken voelt, kan met de raad van gedachten wisselen of zich verkiesbaar stellen. Bij de receptie kunt u verdere informatie krijgen over de cliëntenraad en over de manier waarop u deze kunt bereiken. De cliëntenraad wordt vanuit ons woonzorgcentrum ondersteund. f eestje Wanneer u jarig bent krijgt u, indien u dat wenst, een speciaal verjaardagsmenu van Huize Sint Jozef aangeboden. U kunt kiezen uit meerdere menu s, voorzien van een drankje. Mocht u meerdere gasten uit willen nodigen, dan kan dat. Uiteraard worden de kosten daarvoor in rekening gebracht. Voor een verjaardag, een andere feestelijke gelegenheid of een familiebijeenkomst kunt u gebruik maken van de verjaardagskamer of het restaurant de Heerd van Huize Sint Jozef. Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u terecht bij de receptie. Familiekanaal Via kunt u, uw familie en mantelzorgers op de hoogte blijven van het activiteitenaanbod, vrijwilligers, cliëntenraad, en allerlei informatie over Huize Sint Jozef. Hiermee hopen wij een breder publiek te informeren.

11 g renzen aan de zorgverlening binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Waar liggen onze beperkingen? De komende jaren zullen we grote veranderingen zien. Nederland vergrijst en senioren worden ouder, wijzer en zelfbewuster. Ouderen willen zo plezierig mogelijk leven en wonen. Op de plek die het beste past bij de levensfase, met de best denkbare zorg en hulp. Dat is ook wat Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef wil doen. Mensen helpen een zo prettig mogelijk en goed mogelijk leven te leiden. Met de beste zorg, begeleiding en hulp en passende woonconcepten en woondiensten. Eén van de woonconcepten die wij bieden is zorg met verblijf. Cliënten met een indicatie voor zorg met verblijf kunnen zich bij ons aanmelden. In de nieuwe indicatie systematiek zien wij vooral dat cliënten met een zorgzwaarte pakket van ZZP 3 tot en met ZZP 4 zich aanbieden voor deze zorg. Uit deze ontwikkeling blijkt dat het onderscheid tussen traditionele verzorgingshuizen en somatische/psychogeriatrische verpleeghuizen minder duidelijk wordt. De keuze voor de diverse instellingen wordt ook moeilijker. Voor zowel cliënten als zorgverleners zijn de grenzen moeilijk te benoemen. Ook als uiteindelijk keuze is gemaakt en de bewoner bij ons woont, kan de zorgvraag van bewoner in kwantitatieve en kwalitatieve zin veranderen. Conform onze doelstelling de beste zorg en begeleiding bieden aan onze cliënten is het wenselijk aan te geven welke mogelijkheden en in dit kader welke onmogelijkheden Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef heeft. In de meeste situaties kan, in samenspraak met familie, huisarts, mantelzorgers en externe hulpdiensten, worden gezocht naar mogelijkheden. Er zijn altijd situaties waar moeilijk te benoemen aspecten en overwegingen een rol spelen ( bijvoorbeeld vereenzaming, depressie). In overleg blijkt dan soms dat een andere setting meerwaarde heeft voor de cliënt. Het is lastig hiervoor duidelijk criteria te omschrijven. Daarnaast zijn er een viertal objectieve criteria te benoemen waar de grenzen aan het verblijf binnen woonzorgcentrum Huize Sint Jozef liggen. Veiligheid bewoner Indien een bewoner veelvuldig naar buiten gaat en zwerfneiging vertoont, ontstaat een gevaarlijke situatie. Zwerfneiging betekent dat een bewoner niet meer weet waar hij/zij is en niet de weg terug weet te vinden naar het eigen appartement of de locatie. Dit gedrag kan leiden tot bijzonder onveilige situaties voor de bewoner.

12 Bewoners zijn hier vrijwillig komen wonen en medewerkers mogen bewoners niet tegenhouden wanneer zij weg willen. Ook hebben wij niet de mogelijkheid deuren af te sluiten. Natuurlijk zullen wij de bewoner zo goed mogelijk begeleiden in dit proces. Echter wanneer wij van mening zijn dat wij de veiligheid van de bewoner niet meer kunnen garanderen, zullen wij in overleg met familie en huisarts beoordelen welke stappen gezet moeten worden om te komen tot een veilige situatie. Overplaatsing naar een andere setting ( gesloten, met BOPZ erkenning) is dan een logische stap. Veiligheid medebewoners Het kan voorkomen dat bewoners ten gevolge van een somatische en/of psychogeriatrische aandoening gedrag vertonen dat bedreigend is voor medebewoners. Denk hierbij aan verbale en non-verbale agressie en aantasting privacy cliënten. Indien wij de veiligheid van de medebewoners niet meer kunnen garanderen, zullen wij in overleg met familie en huisarts beoordelen welke stappen gezet moeten worden om te komen tot een veilige situatie. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Fysieke werkbelasting medewerkers Binnen woonzorg centrum Huize Sint Jozef voldoen de woonzorgappartementen niet aan de huidige eisen. ( opp. 45 m 2 ). De appartementen zijn gemiddeld 26 m 2, met een badkamer van ongeveer 2m 2. Er zijn slechts enkele appartementen omgebouwd tot rolstoelappartement. De overige appartementen zijn niet rolstoel toegankelijk. Deze slechte toegankelijkheid geeft voor bewoners veel problemen. Daarnaast stelt de ARBO-wetgeving duidelijke eisen aan werkplek en werkomstandigheden van medewerkers. Bij zorghandelingen is een norm van maximaal 25 kg. Tillen; dit betekent dat bij transfers van niet- mobiele bewoners gebruik dient te worden gemaakt van (til)hulpmiddelen. Gebruik maken van deze hulpmiddelen in de ( kleine) appartementen is bijzonder lastig. In overleg met bewoner en familie kan gezocht worden naar enige aanpassingen van de woning waardoor beperkingen minder worden. Denk hierbij aan indeling appartement en ondergrond. Echter indien een bewoner volledig rolstoelafhankelijk is en de benodigde zorg niet op een juiste wijze, volgens wet -en regelgeving, kan plaats vinden, zijn de grenzen van zorgverlening bereikt. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Intensieve, langdurige, 24-uur specialistische verpleegkundige zorg Binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef is er geen 24-uur verpleegkundige zorg aanwezig. De verpleegkundige zorg is middels achterwacht functie

13 (consulterend) georganiseerd. In situaties waarbij de zorgvraag van de bewoner extra deskundigheid wordt gevraagd zal in overleg met familie, huisarts en andere betrokkenen getracht worden deze zorg zo lang mogelijk te leveren. Echter indien de zorgvraag 24-uur directe aanwezigheid van verpleegkundige deskundigheid vereist, zal deze de mogelijkheden van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef te boven gaan. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Bij een indicatie ZZP 6 en hoger: Naast verzorging en verpleging wordt u behandeld door een team dat bestaat uit verschillende deskundigen disciplines. In het behandelteam nemen naast de medewerkers van de verzorging en activiteitenmedewerkers de volgende deskundige (indien nodig) deel: arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en een logopedist. Binnen zes weken na inhuizing is er een eerste zorgleefplangesprek, waarbij het team het verloop van uw verzorging, behandeling en begeleiding bespreekt en de afspraken daarover vastlegt in een zorgleefplan. Het zorgleefplan is gericht op het behoud van uw zelfstandigheid en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Met het zorgleefplan bewaken we ook de kwaliteit en de voortgang van de zorg. De uitvoering van het zorgleefplan wordt gemiddeld eenmaal per half jaar tijdens de zorgleefplanbespreking geëvalueerd. Voor en na het gesprek spreekt uw zorgconsulent de belangrijke punten met u en indien gewenst met uw vertegenwoordiger door. Het zorgleefplan is pas geldig wanneer u daarmee instemt en het is voorzien van uw handtekening. U hebt altijd recht op inzage in het zorgleefplan. Gevonden voorwerpen Regelmatig raken bewoners, medewerkers en bezoekers van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef zaken kwijt. Gelukkig wordt er ook veel terug gevonden. Als u iets kwijt bent of gevonden hebt, meldt dit dan bij de medewerkers van de receptie. Zij bewaren alle gevonden voorwerpen en kunnen kijken of uw eigendom al is gevonden. h uisdieren Wanneer u huisdieren heeft kunt u overwegen deze mee te nemen met de verhuizing. Het is wenselijk wanneer u van te voren met ons overlegt. Wij kunnen u eventueel adviseren het dier al dan niet mee te nemen. De voorwaarde die wij daaraan verbinden is dat u uw huisdier zelfstandig kunt verzorgen en medebewoners hier geen hinder van ondervinden. De ledenservice van Beweging 3.0 biedt u de mogelijkheid om gebruik te

14 maken van de dienst huisdierverzorging. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. De ledenservice kan u verdere informatie verstrekken. Mits aangelijnd kan uw bezoek een huisdier meenemen. Uw gasten zijn wel verantwoordelijk voor eventuele overlast. Huishoudelijke hulp Appartement: Uw woning wordt wekelijks schoon gemaakt. De vast gestelde tijd is 45 minuten per week voor de grote wekelijkse schoonmaak (voor twee persoonkamer 55 minuten). De volgende zaken worden in de 45 minuten gedaan: - stof afnemen - vlekken verwijderen - vloeren zuigen / dweilen - aanrecht / gootsteen schoonmaken - keukenapparatuur reinigen - reinigen sanitair - binnen kant van de koelkast - periodiek: verwarmingen, plinten, deuren, stortbak, buizen, tegels ed. Indien nodig is zal dagelijks uw toilet schoongemaakt en de prullenbak geleegd worden door, de service- mederwerker zorg. De glas bewassing gebeurt 4 per jaar aan de buiten zijde en 2 x de binnen zijde. De vitrage wordt 2 x per jaar gewassen en opgehangen door de servicemederwerker schoonmaak. Algemene ruimten Algemene ruimten worden dagelijks of wekelijks door de service medewerker schoonmaak onderhouden. De glas bewassing gebeurt 4 per jaar aan de buiten zijde en 2x de binnen zijde. De vitrage wordt 2 x per jaar gewassen opgehangen. De service medewerker schoonmaak stemt in onderling overleg met de bewoner, de dag en het tijdsstip wanneer het schoon gemaakt wordt af (dit wel binnen de mogelijke kaders). Wanneer u zelf (of mantelzorger) een deel van het onderhoud/ schoonmaak wil verzorgen, overleg dan met de servicemedewerker schoonmaak en maak een verdeling van de taken. De medewerkers treden niet zomaar uw appartement binnen en zullen eerst aanbellen. Bij ziekenhuisopname of bij langere afwezigheid en het is noodzakelijk zal wel in overleg met de teamleider de kamer worden onderhouden. Voor eventuele vragen of klachten kunt u zich wenden tot teamleider zorg.

15 i dentiteitsbewijs Van cliënten die in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef komen wonen, verwachten wij dat ze in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs. Zoals u weet wordt dit door de overheid verplicht gesteld. Wij vragen u dan ook om een kopie van dit identiteitsbewijs aan ons te overhandigen op dag van inhuizing. In voorkomende gevallen kan naar een geldig identiteitsbewijs gevraagd worden, bijvoorbeeld bij het regelen van wettelijke zaken waarbij een notaris ingeschakeld wordt, bij ziekenhuisbezoek en dergelijke. Inboedelverzekering Zorggroep Beweging 3.0 heeft een collectieve inboedelverzekering afgesloten. De zorggroep draagt de premie van deze verzekering. Indien u in het bezit bent van antiek of andere kostbaarheden is het raadzaam daar zelf een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Elk risico bij schade: 50, - per gebeurtenis in geval van schroeien, zengen, smelten zoals omschreven in artikel van de specifieke voorwaarden voor rubiek lv. Bijzonderheden maximum vergoedingen (conform artikel 2 van de specifieke voorwaarden voor rubiek lv): o 2.500, - bij diefstal van lijfsieraden o 1.00, - voor geld/geldswaarden Bovenstaande is slechts een summiere weergave uit de polisvoorwaarden en is slechts bedoeld om u meer informatie te geven op grond waarvan u zich een oordeel kunt vormen uw huidige verzekeringen al dan niet op te zeggen. Wilt u meer informatie dan kunt u de volledige tekst van de polissen opvragen bij de cliëntenadministratie. Zij zullen de voorwaarden kosteloos naar u toesturen. Met ingang van 2012 zal doorbelasting van de kosten plaatsvinden, indien u gebruik maakt van dit collectieve aanbod. k apper Kapster Joke Verhoef is op woensdag en donderdagochtend aanwezig in de kapsalon van uur. Wilt u een afspraak met haar maken? U kunt haar dan thuis bellen op telefoonnummer: De Ledenservice van Beweging 3.0 biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de kapper aan huis. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken.

16 Kerkdiensten In Huize Sint Jozef gaan wij ervan uit, dat u het contact met uw eigen kerk, dominee en/of pastor behoudt. De centrale ligging van Huize Sint Jozef in het centrum van Nijkerk, maakt het voor veel bewoners mogelijk de eigen kerk te blijven bezoeken. Mocht dit voor u niet lukken dan kunt u via de huistelefoon de diensten beluisteren die in uw kerk gehouden worden. Iedere vrijdagmiddag om uur vindt in de Kapel van Huize Sint Jozef de weeksluiting plaats. Hierin gaat wekelijks een predikant van een andere kerk voor. Eens in de 3 maanden wordt in de weeksluiting het Heilig Avondmaal gevierd. Indien gewenst informeren wij u over de verschillende kerken in Nijkerk van waaruit op zondag diensten via de huisradio worden uitgezonden. Klacht Als u niet tevreden bent, dan moet u er beslist niet mee blijven rondlopen. Zeg het ons gerust, dan kunnen we er iets aan doen. Wij ervaren een klacht als een gratis advies en zeker niet als lastig of bedreigend. Op basis van uw bevindingen kunnen wij de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren. Vaak is het toereikend om bij uw zorgconsulent uw onvrede te melden. Begrip voor elkaars uitgangspunt en werkwijze kan een positieve invloed hebben op de verzorging en begeleiding. U mag van ons dan ook een luisterend oor verwachten en overleg over een mogelijke oplossing van het probleem, hoe klein ook. Juist door irritaties vroegtijdig te bespreken, kunnen grotere moeilijkheden worden voorkomen. Bent U niet tevreden of heeft dit gesprek niet het gewenste resultaat opgeleverd, dan kunt u zich richten tot de leidinggevende. Deze bekijkt samen met u wat de best mogelijke volgende stap kan zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk contact op te nemen met de onafhankelijke klachtenbemiddelaar. Deze verzorgt de opvang van klachten en bemiddelt waar dat mogelijk en gewenst is. Tenslotte bestaat de mogelijkheid een klacht schriftelijk voor te leggen aan de onafhankelijke klachtencommissie van Beweging 3.0. Een folder over de klachtenregeling van klacht naar kwaliteit ligt voor u klaar bij de receptie. Kosten, financiering en eigen bijdrage Wanneer u in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef gaat wonen zijn hier voor u kosten aan verbonden. Dit wordt ook wel de 'eigen bijdrage' genoemd. In grote lijnen gaat dat als volgt in het werk: De precieze hoogte van uw eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK. Dit is een inkomens- afhankelijke bijdrage. Voor specifieke vragen over de eigen bijdrage kunt u contact opnemen met het CAK. Of bekijk de brochure "Uw eigen bijdrage bij verblijf in

17 een AWBZ-instellingen. De brochure is te bestellen bij het CAK, telefoon of via Vanaf het moment dat u de beschikking heeft over de sleutel van uw appartement, bent u de eigen bijdrage verschuldigd. De eerste 6 maanden geldt voor u de lage bijdrage, er wordt er vanuit gegaan dat u in deze periode dubbele huisvestingslasten heeft. Na het half jaar gaat de normale bijdrage in. l idmaatschap beweging 3.0 Wanneer u bij ons komt wonen krijgt u een gratis intramuraal Lidmaatschap van Beweging 3.0. Een lidmaatschap dat in het teken staat van gemak, gezondheid, ontspanning én voordeel. Een lid ontvangt het Leef 3.0 magazine en kan gebruikmaken van speciale aanbiedingen comfortdiensten tegen concurrerende prijzen. Bijvoorbeeld de kapper, schoonheidsspecialist en pedicure aan huis. Daarnaast geeft het lidmaatschap Beweging 3.0 toegang tot heel veel Keuze Comfortdiensten. Het aanbod en de kosten staan vermeld in de brochure, deze is verkrijgbaar bij de receptie. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. Logeerkamer Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef beschikt over een logeerkamer. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u deze reserveren via de receptie. De kosten hiervoor bedragen per nacht inclusief ontbijt, bed en linnengoed. m aaltijden Eten en drinken spelen een belangrijke rol in het behoud van gezondheid en lichamelijk welbevinden. Om onze bewoners mobiel, in beweging en in contact met anderen te houden, raden wij ze aan om zoveel mogelijk de maaltijden te gebruiken in het restaurant De Heerd, waar ook een kop koffie en thee gedronken kan worden. Tussen en uur kunt u er een warme maaltijd gebruiken. Tussendoor staat de koffie en thee evenals andere drankjes altijd klaar! Ook uw familie en vrienden zijn welkom om mee te eten in het restaurant. Voor bewoners die niet naar beneden kunnen of anderszins, wordt het diner op het appartement geserveerd. De broodmaaltijden worden met een buffetwagen bij u langs gebracht op het appartement. Een service medewerker zorg helpt u zo nodig met het maken van de broodmaaltijden. Ook koffie en thee wordt geserveerd op het appartement als dit zo afgesproken is. Fruit wordt drie maal per week op uw appartement langs gebracht. Bewoners die hulp nodig hebben bij het eten en drinken, worden geholpen door een medewerker van het zorgteam. Uw broodmaaltijd kunt u ook zelf verzorgen. Wanneer u hiervoor kiest, krijgt u maandelijks een tegemoetkoming in deze kosten op uw bankrekening teruggestort. De boodschappen hiervoor kunt u in de nabij gelegen supermarkt doen. Twee keer per week op dinsdag en donderdag om uur komt een SRV wagen langs bij Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef.

18 Mantelzorg Dit is de hulp die u krijgt van familie of vrienden. Bij een verblijf in een woonzorgcentrum krijgt u de zorg die voor u is geïndiceerd. Voor een aantal zaken moet u een beroep doen op mantelzorg. We gaan er van uit, dat u mantelzorg krijgt voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis of het doen van boodschappen. Heeft u geen "mantelzorger" in uw omgeving, dan kunt u wellicht een beroep doen op een vrijwilliger. Overleg hierover met uw zorgconsulent. Mantelzorg blijft een belangrijke waarde voor uw welzijn. Via het Lidmaatschap van Beweging 3.0 is de mogelijkeheid om de dienst begeleiding bij uitstapjes, ziekenhuisbezoeken e.d. af te nemen. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. Medische, paramedische en psychologische zorg In principe kunt u uw eigen huisarts houden. Overleg met uw huisarts of deze bereid is zo nodig voor een consult naar Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef te komen. Is dit niet het geval dan adviseren wij u over te stappen naar een huisarts in de omgeving van het Woonzorgcentrum. U dient dit zelf te regelen. Wanneer u andere medische zorg nodig heeft, bijvoorbeeld; fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of ondersteuning vanuit maatschappelijk werk of psycholoog kan uw huisarts u verwijzen naar een 1 e lijn therapeut. o pleveren appartement Overheidsbeleid bepaalt dat een appartement na overlijden of vertrek een beperkt aantal dagen leeg mag staan. Dit heeft uiteraard consequenties voor de vertrekkende bewoner of diens familie en de nieuwe bewoner. Het is vooral belangrijk te weten dat het appartement bij vertrek of overlijden op de 7 e dag opgeleverd dient te worden. Aanvullende dienstverlening: Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wat meer tijd beschikbaar heeft om bijvoorbeeld in alle rust op een goede en prettige wijze afscheid te nemen van de overledene. Aansluitend hebt u immers ook nog de taak het appartement leeg te ruimen en op te leveren. Wij willen u dan ook graag het volgende aanbod doen: U kunt gebruik maken van de dienst beschikbaarheid appartement. U kunt een aantal dagen extra gebruik afspreken, zodat u de gelegenheid heeft het appartement in alle rust te ontruimen en eventuele werkzaamheden uit te voeren. Tijdens deze periode kunt u uiteraard gebruik maken van faciliteiten die worden geboden door het Woonzorgcentrum.

19 Voor deze aanvullende dienst rekenen wij een het tarief van ZZP1. Vraag de teamleider of woonconsulent om de, op dat moment geldende, hoogte hiervan. Graag geven wij u ook nog enig informatie over de verwachtingen/ verplichtingen die er zijn ten aanzien van het opleveren van het appartement. Hiervoor gelden de volgende afspraken - 7 e dag na overlijden of vertrek opleveren, tenzij aanvullende afspraken zijn gemaakt - Appartement leeg opleveren. Plafondverlichting in keuken en badkamer behoren bij de inventaris. - Appartement is bezemschoon. - Vloerbedekking, anders dan de standaard marmoleum, dient te worden verwijderd. - Gaten in muur dienen te worden gestopt. - Voor het afvoeren van oude vloerbedekking en grofvuil dient u zelf zorg te dragen. Deze mogen niet in de vuilcontainers van Woonzorgcentrum, Huize Sint Jozef. - Voor het opleveren van het appartement en het inleveren van de sleutel (s) maakt u een afspraak met de technische dienst, woonconsulent of teamleider. Samen met u, uw familielid of mantelzorger vindt de inspectie van het appartement plaats, waarna bij goedkeuring de sleuteloverdracht kan plaatsvinden.

20 Organigram Binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef werkt een groot aantal medewerkers. Wij kunnen begrijpen dat voor u niet altijd duidelijk is wie er nu rond loopt. Het onderstaande organigram maakt wellicht iets duidelijker. Ook staan in onderstaand overzicht de namen van de leidinggevenden. Locatiemanager: Secretariaat: ZORG FACILITAIR Teamleiders Woonconsulent Welzijnscoor dinator Coördinator restauratieve voorzieningen Teamleider facilitair Zorgconsulenten en overige medewerkers service medewerkers Op de zorgafdelingen werken verschillende medewerkers: Activiteiten begeleiding Keuken Restaurant/De Heerd Bij de facilitaire dienst werken: Technische dienst Zorgconsulenten - kok Maken afspraken met u over uw zorg en ondersteunen u bij de dagelijks Verzorgenden, ondersteunen u bij de dagelijkse zorg. - medewerker keuken Helpenden, helpen u bij de eenvoudige dagelijkse zorgtaken Service medewerker zorg, hebben vooral een taak rondom voeding, - technische diens Bij de huishouding werken Service medewerker schoonmaak, zij maken uw appartement schoon

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont.

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. Geachte bewoner, Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. In deze Wegwijzer staat op alfabetische volgorde uitgebreide informatie over Het wonen

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh 1 Versiedatum: juli 2015 2 Inleiding In deze brochure staat informatie over onze woon- en zorgcentra en de voorzieningen die worden geboden. Het eerste deel bevat

Nadere informatie

Informatiebrochure. januari 2013

Informatiebrochure. januari 2013 januari 2013 Informatiebrochure Inhoud: Pagina 1. Welkom 3 2. Woonzorgvisie 4 - identiteit - de bewoner centraal - medewerkers en werkomgeving 3. Wonen en zorg 5 - verzorgingshuis - verpleeghuis (psychogeriatrie)

Nadere informatie

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord RUSTOORD - RUSTOORDLAAN 1-2161 GC LISSE 0252 417050 WWW.DSV-VERZORGDLEVEN.NL EDITIE APRIL 2014 INHOUDSOPGAVE 1. WOONZORGLOCATIE RUSTOORD --------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Informatie ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Inhoudsopgave Welkom! 3 De organisatie ViVa! Zorggroep 4 Wonen in Huis ter Wijck 5 Administratieve zaken bij verhuizing 6 -

Nadere informatie

Wegwijzer De Twee Bruggen

Wegwijzer De Twee Bruggen Wegwijzer De Twee Bruggen Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over De Twee Bruggen bij de hand! Welkom in De Twee Bruggen Verpleegd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 De Twee Bruggen...

Nadere informatie

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Wegwijzer Meerweide Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 Meerweide... 1 3 Prettig Wonen...

Nadere informatie

Informatie voor bewoners en verwanten. Stuifakkers Woonzorgcentrum

Informatie voor bewoners en verwanten. Stuifakkers Woonzorgcentrum Informatie voor bewoners en verwanten Stuifakkers Woonzorgcentrum Stuifakkers woonzorgcentrum Adres: Briggemandreef 2 3235 DZ Rockanje E-mailadres: stuifakkers@catharinastichting.nl Centraal telefoonnummer:

Nadere informatie

Welkom in het kleinschalig wonen woonzorgcentrum Beatrix

Welkom in het kleinschalig wonen woonzorgcentrum Beatrix Welkom in het kleinschalig wonen woonzorgcentrum Beatrix regio west-man/pr&comm-wj/26mei2015 QuaRijn I Kleinschalig wonen in woonzorgcentrum Beatrix 2 Inhoud Wie is wie... 6 Welkom... 7 Contact... 7 Inleiding...

Nadere informatie

Wegwijzer bij opname Radboud universitair medisch centrum

Wegwijzer bij opname Radboud universitair medisch centrum Wegwijzer bij opname Inhoud Voorwoord 6 Voorbereiding op de opname 7 Wat neemt u mee? 7 Gesprek over uw medicijngebruik 7 Wat niet meenemen? 8 Opnamedag 8 Opnamedatum 8 Hoe ziet de opnamedag eruit? 8

Nadere informatie

UMC St Radboud. Wegwijzer bij opname

UMC St Radboud. Wegwijzer bij opname UMC St Radboud Wegwijzer bij opname Patiënteninformatie Inhoud Voorwoord 6 Voorbereiding op de opname 7 Wat neemt u mee? 7 Wat niet meenemen? 7 Opnamedag 8 Opnamedatum 8 Hoe ziet de opnamedag eruit? 8

Nadere informatie

't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen

't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen 't Huys te Hoecke Kleinschalige woningen Versie 2 Inhoudsopgave 1 WELKOM... 2 2 'T HUYS TE HOECKE... 2 3 VISIE EN UITGANGSPUNTEN... 3 4 HUISVESTING... 3 5 WOON- EN ZORGAANBOD... 4 6 DE ROL VAN DE FAMILIE/BEZOEKERS...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden bij levering van Wlz-zorg in natura

Algemene Voorwaarden bij levering van Wlz-zorg in natura Algemene Voorwaarden bij levering van Wlz-zorg in natura 1. Algemeen ARTIKEL 1 - Definities a. cliënt: de natuurlijke persoon die zorg afneemt bij een zorgaanbieder; b. vertegenwoordiger: de curator of

Nadere informatie

Informatiemap Kraamzorg Rotterdam & omstreken

Informatiemap Kraamzorg Rotterdam & omstreken Informatiemap Kraamzorg Rotterdam & omstreken IN DE WIEG GELEGD VOOR ZORG INLEIDING 3 VOOR DE BEVALLING 4 Aanmelden en inschrijven 4 Themabijeenkomsten 4 Intakegesprek 5 Hoeveel uur kraamzorg krijg ik?

Nadere informatie

Geboortecentrum Sophia

Geboortecentrum Sophia Geboortecentrum Sophia U moet nog een keuze maken of u heeft zojuist voor het Geboortecentrum Sophia gekozen. Een goede keuze! Want in het Geboortecentrum Sophia kunt u in alle rust bevallen en daarna

Nadere informatie

Personeelsgids Tzorg Hulp bij het Huishouden

Personeelsgids Tzorg Hulp bij het Huishouden V5 01-2014/Argo Personeelsgids Tzorg Hulp bij het Huishouden 1 van Pagina 68 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Tzorg... 4 2. Wie is Tzorg?... 5 2.1 Aanvullende diensten... 5 3. In dienst bij Tzorg... 7 3.1 Arbeidsovereenkomst...

Nadere informatie

Werkgebieden van Yunio

Werkgebieden van Yunio Werkgebieden van Yunio Kraamzorg Jeugdgezondheidszorg Aan de tekst van deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. 1 Yunio kraamzorg bevalt beter! De uitzetlijst en de kooptips kunt u uit de brochure

Nadere informatie

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf?

Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Waar zorgt Cato voor? Wat betaalt u zelf? Wlz-verstrekkingen bij Cato Zorg zonder behandeling juni 2015 Waar zorgt Cato voor? Inhoudsopgave 1. Voor wie is deze informatie bestemd? 1 1.1. Hier staan wij

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen?

Inhoud. Voorwoord. ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? ONDERSTEUNING Inhoud 6 7 11 15 19 23 27 29 Voorwoord ZZP: wat is dat? ZZP: voor wie? Welk zorgzwaartepakket krijg ik? ZZP: wat kan ik ermee doen? Hoe maak ik afspraken met een zorginstelling? Waar kan

Nadere informatie

DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF WERKWIJZE

DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF WERKWIJZE WERKWIJZE DE KLIMBOOM KINDEROPVANG 0-4 JAAR KORTENHOEF De Klimboom Kinderopvang 0-4 jaar Oudergaarde 5 1241 AX Kortenhoef tel:035-3030961 e-mail: kdvkortenhoef@deklimboom.nl Openingstijden: maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Ja, ik zou dit project zeker willen inbedden. De onderzoeken zouden veel meer een kwalitatieve insteek moeten hebben.

Ja, ik zou dit project zeker willen inbedden. De onderzoeken zouden veel meer een kwalitatieve insteek moeten hebben. Uw mening, onze zorg Eindrapportage Uw mening, onze zorg De laatste tijd merk ik dat het personeel het drukker heeft. Een praatje zit er niet in en dat vinden ze zelf ook vervelend. De inzet is er, maar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geestelijke gezondheidszorg 2012

Algemene voorwaarden geestelijke gezondheidszorg 2012 coördinatiegroep zelfreguleringsoverleg Algemene voorwaarden geestelijke gezondheidszorg 2012 Sociaal-Economische Raad Algemene leveringvoorwaarden geestelijke gezondheidszorg AV CZ/122 Deze Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa aar heeft u n Foreest Waar heeft u rec Pieter van Foreest Waar recht op bij Pieter van Fo aar heeft u recht op bij n Foreest Waar heeft u re ij Pieter van Foreest Waa recht op bij Pieter van F aar heeft

Nadere informatie

Wat betaalt Zozijn? Wat betaalt u zelf?

Wat betaalt Zozijn? Wat betaalt u zelf? Protocol Wat betaalt wat betaalt uzelf? Verwanten- en medewerkersversie Wat betaalt? Wat betaalt u zelf? voor cliënten die wonen in een woning van -richtlijnen in aanvulling op de landelijke regels van

Nadere informatie

Bethaniënhuis Psychiatrisch Ziekenhuis

Bethaniënhuis Psychiatrisch Ziekenhuis verantw. uitg. Gui Rusch, Andreas Vesaliuslaan 39,2980 Zoersel Bethaniënhuis Psychiatrisch Ziekenhuis Algemene onthaalbrochure binnen en buiten met aandacht verbonden Andreas Vesaliuslaan 39 2980 Zoersel

Nadere informatie

Afdeling Maatschappelijk & Sociale Zaken (MSZ) Voorzieningengids & Rechten en plichten 2014

Afdeling Maatschappelijk & Sociale Zaken (MSZ) Voorzieningengids & Rechten en plichten 2014 Afdeling Maatschappelijk & Sociale Zaken (MSZ) Voorzieningengids & Rechten en plichten 2014 Colofon Voorzieningengids afdeling MSZ gemeente Sluis 2014 Deze gids is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid

Nadere informatie

Waar zorgt SDW voor? Wat betaalt u zelf? Overzicht AWBZ-verstrekkingen en servicediensten

Waar zorgt SDW voor? Wat betaalt u zelf? Overzicht AWBZ-verstrekkingen en servicediensten Waar zorgt voor? Wat betaalt u zelf? Overzicht AWBZ-verstrekkingen en servicediensten i Informatie Inhoud Inleiding.... 3 Servicediensten.... 3 Financiële tegemoetkoming.... 3 Wie betaalt wat?... 4 Vragen?....

Nadere informatie

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat?

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat? Wie betaalt wat? Inleiding Inleiding Wat betaalt Cordaan en wat moet u zelf betalen als u in een woonvoorziening verblijft? In deze uitgave leest u hier alles over. Er staat wat de afspraken zijn voor

Nadere informatie

Gedragscode Behandeling Letselschade: versie voor slachtoffers

Gedragscode Behandeling Letselschade: versie voor slachtoffers Gedragscode Behandeling Letselschade: versie voor slachtoffers Inleiding Na een ernstig ongeval staat uw leven op zijn kop. Er is het persoonlijke leed. En dan moet er ook nog van alles worden geregeld.

Nadere informatie

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening

Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Wie betaalt wat bij Driestroom? Notitie kosten bij intramurale dienstverlening Ingangsdatum: 1 januari 2014 Inleiding Cliënten die zorg krijgen op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ),

Nadere informatie