elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde."

Transcriptie

1 W elkom Wij heten u van harte welkom als nieuwe bewoner en wensen u een aangenaam verblijf als bewoner van het Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef. Wij vinden het van belang u duidelijke informatie te geven over de gang van zaken in ons woonzorgcentrum. Daarom hebben wij deze wegwijzer samengesteld met zaken die voor u van belang (kunnen) zijn nu u in Huize Sint Jozef woont. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u daarmee natuurlijk altijd terecht bij één van onze medewerkers. Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

2 Even voorstellen: Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Wat willen wij bereiken? Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef maakt onderdeel uit van Beweging 3.0. Ons doel is het leven van onze cliënten, in iedere levensfase, zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij zijn twee kernwaarden van belang: betrokken en professioneel. Wat vinden wij belangrijk? Medewerkers van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef treden iedereen tegemoet met respect en met een open blik, ongeacht achtergrond of levensovertuiging. Cliënten krijgen bij ons de ruimte voor een eigen invulling van hun leven en zijn leidend in hun ( zorg) vragen. Wij willen een comfortabele en veilige woonomgeving bieden. Kenmerkend hierbij is een open uitnodigende sfeer waar cliënten, hun familie en vrienden van harte welkom zijn. Hoe willen wij ons doel realiseren? In Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef staat wonen met de mogelijkheid van ondersteuning centraal. Onze ondersteuning maakt het de cliënt mogelijk prettig te wonen en zoveel mogelijk het leven te kunnen blijven leiden dat deze gewend was te doen. Leefstijl, wensen en behoeften, sociale en psychische omstandigheden zijn bepalend voor de invulling van het dagelijks leven. Met de cliënt maken wij afspraken welke ondersteuning er nodig is om deze optimaal vorm te geven. Op een betrokken en professionele wijze zetten wij ons in om deze afspraken waar te maken.

3 i nhoud wegwijzer - activiteiten - adresgegevens en bereikbaarheid - apotheek - appartement - bejegening - bewonersblad De Kroniek - bibliotheek - brandpreventie - camerabewaking - cliëntenraad - feestje - familiekanaal - grenzen aan de zorg - gevonden voorwerpen - huisdieren - huishoudelijke hulp - identiteitsbewijs - inboedelverzekering - kapper - kerkdiensten - klacht - kosten, financiering en eigen bijdrage - Lidmaatschap Beweging logeerkamer - maaltijden - mantelzorg - medische, paramedische en psychologische zorg - opleveren appartement - organigram - parkeren - pedicure - personenalarmering - post ontvangen - privacy - plattegrond - reanimate - roken - Taxi - technische dienst - telefoon / internet - televisie - terminale zorg: zorg in de laatste levensfase - Uit en thuis - vakantie - verpleging en verzorging - vrijwilligers - waardering en giften - WA-verzekering - waskosten regeling - woonconsulent - zorgconsulent - ziektekostenverzekering - zorgleefplan

4 a ctiviteiten Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten op het gebied van recreatie, ontmoeting en educatie wil Huize Sint Jozef u keuzemogelijkheid bieden die aansluiten bij uw interesses en hobby s. Hiermee creeëren we ook de mogelijkheid om medebewoners te ontmoeten. Er worden tal van activiteiten georganiseerd, waaraan u actief kunt deelnemen of waarbij u als toeschouwer aanwezig kunt zijn. Aan veel activiteiten kunt u gratis deelnemen. Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. U kunt hiervoor een stempelkaart kopen bij de receptie. Deze kost De kaart neemt u mee naar de activiteiten in De Heerd, waar wij uw kaart afstempelen. Na afloop van een gezellige avond serveren wij een hapje en een drankje. Welke activiteiten er worden georganiseerd, kunt u lezen in het bewonersblad de Kroniek en op het informatiebord op de afdeling waar u woont. Hieronder een greep uit het activiteitenaanbod: Activiteit Frequentie Tijd Plaats Kosten Bingomiddag 1x per maand u De Heerd 1.00 bewoners en bezoekers Binnentuin voor bezoekers van buiten Huize Sint Jozef Wandelclub 2x per week u Buiten Geen Meer Bewegen voor 2x per week u De Heerd Geen Ouderen Koffiedrinken Maandag u De Heerd Geen t/m zaterdag Spelmiddag 1x per u De Heerd Geen maand Zangmiddag 1x per maand u De Heerd Geen Weeksluiting 1x per week u De Kapel Geen (er is een collecte) Avondactiviteit, bv. 1 of 2x per 19.00/19.30 koor, toneel, dia s, enz. maand 21.00/21.30 u Geheugengroepje 1x per week u De Serre Geen Handwerkclub 1x per week u De Heerd Geen Bloemschikken 2x per jaar u De Heerd 3.00 Verhalenmiddag 1x per maand Prijswijzigingen onder voorbehoud. De Heerd 2.00 voor bewoners Huize Sint Jozef, de Pastorie en familie en bewoners van de Veenepoort met een comfortpakket 3.00 voor deelnemers van buiten Huize Sint Jozef u De Heerd Geen

5 adresgegevens en bereikbaarheid Adres: Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Huserstraat CK Nijkerk Tel Huize Sint Jozef is bereikbaar via het openbaar vervoer. Buurtbus: Vanaf station Nijkerk en Barneveld rijdt een buurtbus met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Voor informatie over vertrektijden kunt u terecht op (E 0,70 p/m) of op De buurtbus rijdt volgens een vaste route en komt langs/door: het centrum van Nijkerk Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef en Arkemheen in Nijkerk Station in Nijkerk Centrum van Hoevelaken Centrum van Leusden Centrum van Achterveld Station en centrum in Barneveld Er rijdt ook een buurtbus vanaf Eemdijk via Bunschoten en Nijkerk met een halte op de Torenstraat, op twee minuten afstand van Huize Sint Jozef. Connexion bus: Lijn 101. Harderwijk-Amersfoort via Nijkerk, met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Lijn 103 Zeewolde-Hooglanderveen-Amersfoort via Nijkerk, met een halte op de Torenstraat, op twee minuten loopafstand van Huize Sint Jozef. Trein: Vanuit Amersfoort, station Amersfoort naar station Nijkerk. Vanuit Harderwijk, station Harderwijk naar station Nijkerk. Bereikbaarheid per auto:

6 Vanaf de A28, vanuit de richting Amersfoort: Afrit 9 Nijkerk, Putten, Zeewolde Bij stoplicht rechtsaf richting Nijkerk, Putten Vanaf de A28, vanuit de richting Zwolle: Afrit 9 Nijkerk, Putten, Zeewolde Bij stoplicht linksaf richting Nijkerk, Putten Vanaf de A28 vanuit beide richtingen verder volgen: Bij 2 e stoplicht rechtsaf Na het kanaal, bij 1 e stoplicht linksaf Aan het einde links de weg vervolgen (= Havenstraat richting Centrum) Na het tankstation (links van de weg) rechts de weg vervolgen Bij T-kruising rechtsaf (= Torenstraat) 3 e weg rechts (= Venestraat) Bij splitsing rechts aanhouden (= Groenestraat) 1 e rechts (= Huserstraat) 1 e oprit rechts leidt naar de ingang van Huize Sint Jozef Vanaf de A1, vanuit de richting Apeldoorn of Barneveld: Afrit 15 Barneveld, Ede Richting Nijkerk volgen Voorrangsweg oversteken richting Nijkerk, Driedorp (= Zelderseweg) Langdurig deze weg vervolgen (gaat over in de barneveldseweg) Bij restaurant La Grange Rouge/de Rode Schuur rechtsaf Naar links de weg vervolgen (=Paasbosweg) Bij rotonde rechtdoor Bij 2 e rotonde ook rechtdoor 1 e links (= Venestraat) Bij splitsing rechts aanhouden (= Groenestraat) 1 e rechts (= Huserstraat) 1 e oprit rechts leidt naar de ingang van Huize Sint Jozef Apotheek Wanneer uw medicijnen via Huize Sint Jozef besteld worden dient u zich in te schrijven bij apotheek Corlaer. Op alle werkdagen worden medicijnen bezorgd. Bij medicatie wijzigingen buiten kantoortijden gaan wij er vanuit dat u er zelf voor zorgt dat de medicatie bij de dienstdoende apotheek opgehaald wordt.

7 Appartement Het appartement bestaat uit een woon/slaapkamer, een kleine keuken en een badkamer met douche, wastafel en toilet. In de keuken kunt u zelf een koelkast plaatsen. Wanneer dit niet mogelijk is voor u kunt u overleggen met de woonconsulent. Zij overlegd met de technische dienst of deze een mogelijkheid heeft om een koelkast (130 ltr) te plaatsen. Tip: Bij bouwmarkten zijn koelkastverhogers verkrijgbaar. Dit eenvoudige hulpmiddel kan het gebruik van de koelkast vergemakkelijken. U kunt uw appartement zelf inrichten met uw eigen meubels. We gaan er vanuit dat u niet meer zelf kookt. Indien u dit wenst, kunt u een elektrisch kookplaatje in bruikleen krijgen. We stellen het zeer op prijs wanneer u een hoog/ laag bed of een seniorenbed op wieltjes meeneemt/aanschaft. Dit is makkelijk voor uzelf en goed voor onze medewerkers (in het kader van de Arbo-wet). Wanneer u nog niet in het bezit bent van een dergelijk bed, adviseren wij u graag bij de aanschaf (of huur). Verder raden wij u aan zeil of laminaat te kiezen als vloerbekleding in uw appartement. Denk aan een goede geluidsdempende ondervloer bij het leggen van laminaat. De bekleding mag niet worden verlijmd aan de vloer. Gordijnrails en aansluitingen voor telefoon en kabelnet is aanwezig. De kosten van het telefoon- of internetabonnement zijn voor eigen rekening. Graag overleggen wij met u over het aansluiten van plafondverlichting en het ophangen van foto s en/of schilderijen. U ontvangt een sleutel waarmee uw appartement en de buitendeur van en op slot kan. b ejegening Deze procedure is een hulpmiddel. Hierin geven wij aan wat wij een goede mannier vinden om met bewoners, familie, vrijwilligers en elkaar om te gaan binnen Huize Sint Jozef. Bejegening; De wijze waarop men iemand (of iets) benadert. Bij bejegening gaat het om de manier waarop iemand zich ten opzichte van een ander gedraagt. ( hoe medewerkers en bewoners met elkaar omgaan ). Als uitgangspunt voor deze procedure nemen wij de zorgvisie. Daarin staat het volgende beschreven; In overeenstemming met de grondslag, zijn wij van mening dat met respect voor het leven die zorg verleend moet worden waar de zorgvrager behoefte aan heeft. Hetzij ondersteunend en overnemend, voor kortere of lange tijd. Centraal staat de erkenning van de elke levensbeschouwing. Bovendien wordt een toetsbare kwaliteit van zorg geleverd. Huize Sint Jozef gaat uit van individuele behoeften, waarden en mogelijkheden van de bewoners. Het zorgbeleid is niet alleen gericht op verzorgende/ verpleegkundig handelen, maar ook op psychosociale, geestelijke en religieuze aspecten. De 7 vuistregels

8 1. Wij tonen respect naar elkaar door o.a. de bewoner met u aan te spreken, tenzij de bewoner aangeeft dit anders te willen, actief te luisteren, elkaar ruimte en vertrouwen te geven. We praten mét de bewoner en niet over het hoofd van de bewoner. 2. Wij nemen bij alles wat wij doen de bewoner als uitgangspunt. 3. Wij nemen privacy in acht door o.a. te kloppen op de deur en bij geen antwoord even te wachten voor het naar binnen gaan, bij handelingen deuren, ramen en/of gordijnen te sluiten. Persoonlijke gesprekken in een rustige aparte ruimte te voeren. 4. Wij geven en ontvangen feedback. Aandachtspunten daarbij zijn; positief en opbouwend, open en eerlijk vragend en niet oordelend. 5. Wij zijn eerlijk door met elkaar te praten en niet over elkaar. 6. Wij komen gemaakte afspraken na. 7. Wij accepteren en respecteren de mogelijkheden en onmogelijkheden van elkaar. Toetsingseis; Alle medewerkers en vrijwilligers hebben de procedure gelezen. Alle medewerkers en vrijwilligers zijn op de hoogte van de inhoud van de procedure. Bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers voelen zich op de juiste wijze bejegend zoals in de procedure is beschreven. In deze procedure verwoorden wij hoe wij vinden dat wij met elkaar om willen gaan. Of dit in de praktijk ook werkelijk tot uiting komt zal getoetst worden aan de hand van de volgende toetsingsinstrumenten; 1. Cliënten tevredenheids onderzoek; kwaliteitsspel. 2. Jaarverslag cliëntenvertrouwenspersoon. 3. Medewerkerstevredenheidsonderzoek.. 4. Functioneringsgesprekken. 5. Notulen werkoverleg 6. Exit interviews bewoners en medewerkers. 7. Verslag cliëntenraad. 8. Beoordelingsgesprekken van de leerlingen en stagiaires Verantwoordelijkheden en bevoegdheden; Iedere medewerker en vrijwilliger heeft zijn eigen verantwoordelijkheid - voor zijn/haar beroepshouding en/of gedrag. - om elkaar aan te spreken op naleving van deze procedure. De teamleiders zijn verantwoordelijk voor het toetsen van de procedure tijdens de functioneringsgesprekken en het werkoverleg.

9 De locatiemanager is verantwoordelijk voor het terugkoppelen van de aandachtspunten voortkomend uit; het cliëntentevredenheidsonderzoek, het jaarverslag van de cliëntenvertrouwenspersoon, de exitinterviews en het verslag van de cliëntenraad. Bewonersblad De Kroniek Met de Kroniek willen wij u op de hoogte houden van wat er speelt in Huize Sint Jozef. Het is een blad voor bewoners, familie van bewoners en bewoners van de Veenepoort. Ook bezoekers van de Binnentuin ontvangen een Kroniek. Naast een aantal vaste rubrieken, kun u hierin ook lezen welke activiteiten er worden georganiseerd. De redactie van de Kroniek stelt het zeer op prijs, als u een bijdrage wilt leveren aan de Kroniek. Kopij kunt u (het liefst) mailen naar: De redactie ontvangt de kopij bij voorkeur voor de 13 e van de maand. Ingeleverde kopij wordt niet automatisch geplaatst. Mocht kopij niet, aangepast of later geplaatst worden dan wordt de auteur hierover door de redactie geïnformeerd. Bibliotheek De bibliotheek is gevestigd in De Heerd. U vindt hier een grote collectie boeken, waaronder grootletterboeken. Jaarlijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe exemplaren. U kunt de boeken gratis lenen. U kunt zelf boeken halen en terugbrengen, op een door u gewenst tijdstip. Als u hierbij hulp wilt, dan kunt u in de bibliotheek terecht op maandagochtend tussen uur. Dan zijn er 2 vrijwilligers aanwezig, die u graag helpen. Brandpreventie Om brand te voorkomen beschikken alle ruimtes in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef over rookmelders. Regelmatig vinden oefeningen plaats om alert te kunnen reageren op eventuele calamiteiten. Vluchtroutes moeten altijd vrij blijven. Om die reden mogen rollators, rolstoelen of scootmobiels niet op de gang gestald worden. Vanwege brandgevaar is het niet toegestaan te roken in bed of kaarsen te branden. Ook met elektriciteit moet zorgvuldig worden omgegaan: gebruik bijvoorbeeld altijd geaarde stekkers in de geaarde stopcontacten. Ook adviseren wij u geen verouderde apparaten zoals een beeldbuis te gebruiken. Wanneer u wenst informeren wij u over brandveilige apparatuur. Wat te doen bij brand? In elk appartement hangt een brandinstructie. Hierop staat aangegeven wat u moet doen wanneer er brand uitbreekt. Volg de instructie! In alle gangen hangt een

10 plattegrond waarop de vluchtroute staat aangegeven. Het is raadzaam om geregeld te kijken welke vluchteroute u het beste kan nemen bij brand. Als er brand ontstaat zal het brandalarm (akoestisch signaal) afgaan. Volg altijd de instructie van de BHV-medewerker. De BHV-medewerker is te herkennen aan het gele jasje. Het hele ontruimingsplan kunt u opvragen via de receptie. c amera toezicht Ter bescherming van u en onze veiligheid is Huize Sint Jozef voorzien van camera`s in een aantal algemene ruimtes. Bij calamiteiten kunnen opgeslagen camerabeelden gebruikt worden en als ondersteunend materiaal getoond worden aan derden. Het protocol camerabewaking van Beweging 3.0 is van toepassing. Desgewenst kunt u dit protocol opvragen. Cliëntenraad De Cliëntenraad is samengesteld uit bewoners en/of vertegenwoordigers van bewoners van Huize Sint Jozef. De raad heeft een signalerende taak en geeft de locatiemanager gevraagd en ongevraagd advies bij bepaalde belangrijke beslissingen. Zo nodig worden voorstellen ter verbetering van de gang van zaken voorgelegd aan de locatiemanager. De raad vergadert regelmatig en werkt volgens een reglement. Iedereen die zich betrokken voelt, kan met de raad van gedachten wisselen of zich verkiesbaar stellen. Bij de receptie kunt u verdere informatie krijgen over de cliëntenraad en over de manier waarop u deze kunt bereiken. De cliëntenraad wordt vanuit ons woonzorgcentrum ondersteund. f eestje Wanneer u jarig bent krijgt u, indien u dat wenst, een speciaal verjaardagsmenu van Huize Sint Jozef aangeboden. U kunt kiezen uit meerdere menu s, voorzien van een drankje. Mocht u meerdere gasten uit willen nodigen, dan kan dat. Uiteraard worden de kosten daarvoor in rekening gebracht. Voor een verjaardag, een andere feestelijke gelegenheid of een familiebijeenkomst kunt u gebruik maken van de verjaardagskamer of het restaurant de Heerd van Huize Sint Jozef. Voor informatie over prijzen en reserveringen kunt u terecht bij de receptie. Familiekanaal Via kunt u, uw familie en mantelzorgers op de hoogte blijven van het activiteitenaanbod, vrijwilligers, cliëntenraad, en allerlei informatie over Huize Sint Jozef. Hiermee hopen wij een breder publiek te informeren.

11 g renzen aan de zorgverlening binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Waar liggen onze beperkingen? De komende jaren zullen we grote veranderingen zien. Nederland vergrijst en senioren worden ouder, wijzer en zelfbewuster. Ouderen willen zo plezierig mogelijk leven en wonen. Op de plek die het beste past bij de levensfase, met de best denkbare zorg en hulp. Dat is ook wat Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef wil doen. Mensen helpen een zo prettig mogelijk en goed mogelijk leven te leiden. Met de beste zorg, begeleiding en hulp en passende woonconcepten en woondiensten. Eén van de woonconcepten die wij bieden is zorg met verblijf. Cliënten met een indicatie voor zorg met verblijf kunnen zich bij ons aanmelden. In de nieuwe indicatie systematiek zien wij vooral dat cliënten met een zorgzwaarte pakket van ZZP 3 tot en met ZZP 4 zich aanbieden voor deze zorg. Uit deze ontwikkeling blijkt dat het onderscheid tussen traditionele verzorgingshuizen en somatische/psychogeriatrische verpleeghuizen minder duidelijk wordt. De keuze voor de diverse instellingen wordt ook moeilijker. Voor zowel cliënten als zorgverleners zijn de grenzen moeilijk te benoemen. Ook als uiteindelijk keuze is gemaakt en de bewoner bij ons woont, kan de zorgvraag van bewoner in kwantitatieve en kwalitatieve zin veranderen. Conform onze doelstelling de beste zorg en begeleiding bieden aan onze cliënten is het wenselijk aan te geven welke mogelijkheden en in dit kader welke onmogelijkheden Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef heeft. In de meeste situaties kan, in samenspraak met familie, huisarts, mantelzorgers en externe hulpdiensten, worden gezocht naar mogelijkheden. Er zijn altijd situaties waar moeilijk te benoemen aspecten en overwegingen een rol spelen ( bijvoorbeeld vereenzaming, depressie). In overleg blijkt dan soms dat een andere setting meerwaarde heeft voor de cliënt. Het is lastig hiervoor duidelijk criteria te omschrijven. Daarnaast zijn er een viertal objectieve criteria te benoemen waar de grenzen aan het verblijf binnen woonzorgcentrum Huize Sint Jozef liggen. Veiligheid bewoner Indien een bewoner veelvuldig naar buiten gaat en zwerfneiging vertoont, ontstaat een gevaarlijke situatie. Zwerfneiging betekent dat een bewoner niet meer weet waar hij/zij is en niet de weg terug weet te vinden naar het eigen appartement of de locatie. Dit gedrag kan leiden tot bijzonder onveilige situaties voor de bewoner.

12 Bewoners zijn hier vrijwillig komen wonen en medewerkers mogen bewoners niet tegenhouden wanneer zij weg willen. Ook hebben wij niet de mogelijkheid deuren af te sluiten. Natuurlijk zullen wij de bewoner zo goed mogelijk begeleiden in dit proces. Echter wanneer wij van mening zijn dat wij de veiligheid van de bewoner niet meer kunnen garanderen, zullen wij in overleg met familie en huisarts beoordelen welke stappen gezet moeten worden om te komen tot een veilige situatie. Overplaatsing naar een andere setting ( gesloten, met BOPZ erkenning) is dan een logische stap. Veiligheid medebewoners Het kan voorkomen dat bewoners ten gevolge van een somatische en/of psychogeriatrische aandoening gedrag vertonen dat bedreigend is voor medebewoners. Denk hierbij aan verbale en non-verbale agressie en aantasting privacy cliënten. Indien wij de veiligheid van de medebewoners niet meer kunnen garanderen, zullen wij in overleg met familie en huisarts beoordelen welke stappen gezet moeten worden om te komen tot een veilige situatie. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Fysieke werkbelasting medewerkers Binnen woonzorg centrum Huize Sint Jozef voldoen de woonzorgappartementen niet aan de huidige eisen. ( opp. 45 m 2 ). De appartementen zijn gemiddeld 26 m 2, met een badkamer van ongeveer 2m 2. Er zijn slechts enkele appartementen omgebouwd tot rolstoelappartement. De overige appartementen zijn niet rolstoel toegankelijk. Deze slechte toegankelijkheid geeft voor bewoners veel problemen. Daarnaast stelt de ARBO-wetgeving duidelijke eisen aan werkplek en werkomstandigheden van medewerkers. Bij zorghandelingen is een norm van maximaal 25 kg. Tillen; dit betekent dat bij transfers van niet- mobiele bewoners gebruik dient te worden gemaakt van (til)hulpmiddelen. Gebruik maken van deze hulpmiddelen in de ( kleine) appartementen is bijzonder lastig. In overleg met bewoner en familie kan gezocht worden naar enige aanpassingen van de woning waardoor beperkingen minder worden. Denk hierbij aan indeling appartement en ondergrond. Echter indien een bewoner volledig rolstoelafhankelijk is en de benodigde zorg niet op een juiste wijze, volgens wet -en regelgeving, kan plaats vinden, zijn de grenzen van zorgverlening bereikt. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Intensieve, langdurige, 24-uur specialistische verpleegkundige zorg Binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef is er geen 24-uur verpleegkundige zorg aanwezig. De verpleegkundige zorg is middels achterwacht functie

13 (consulterend) georganiseerd. In situaties waarbij de zorgvraag van de bewoner extra deskundigheid wordt gevraagd zal in overleg met familie, huisarts en andere betrokkenen getracht worden deze zorg zo lang mogelijk te leveren. Echter indien de zorgvraag 24-uur directe aanwezigheid van verpleegkundige deskundigheid vereist, zal deze de mogelijkheden van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef te boven gaan. Overplaatsing naar een andere setting is dan aan de orde. Bij een indicatie ZZP 6 en hoger: Naast verzorging en verpleging wordt u behandeld door een team dat bestaat uit verschillende deskundigen disciplines. In het behandelteam nemen naast de medewerkers van de verzorging en activiteitenmedewerkers de volgende deskundige (indien nodig) deel: arts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog en een logopedist. Binnen zes weken na inhuizing is er een eerste zorgleefplangesprek, waarbij het team het verloop van uw verzorging, behandeling en begeleiding bespreekt en de afspraken daarover vastlegt in een zorgleefplan. Het zorgleefplan is gericht op het behoud van uw zelfstandigheid en een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Met het zorgleefplan bewaken we ook de kwaliteit en de voortgang van de zorg. De uitvoering van het zorgleefplan wordt gemiddeld eenmaal per half jaar tijdens de zorgleefplanbespreking geëvalueerd. Voor en na het gesprek spreekt uw zorgconsulent de belangrijke punten met u en indien gewenst met uw vertegenwoordiger door. Het zorgleefplan is pas geldig wanneer u daarmee instemt en het is voorzien van uw handtekening. U hebt altijd recht op inzage in het zorgleefplan. Gevonden voorwerpen Regelmatig raken bewoners, medewerkers en bezoekers van Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef zaken kwijt. Gelukkig wordt er ook veel terug gevonden. Als u iets kwijt bent of gevonden hebt, meldt dit dan bij de medewerkers van de receptie. Zij bewaren alle gevonden voorwerpen en kunnen kijken of uw eigendom al is gevonden. h uisdieren Wanneer u huisdieren heeft kunt u overwegen deze mee te nemen met de verhuizing. Het is wenselijk wanneer u van te voren met ons overlegt. Wij kunnen u eventueel adviseren het dier al dan niet mee te nemen. De voorwaarde die wij daaraan verbinden is dat u uw huisdier zelfstandig kunt verzorgen en medebewoners hier geen hinder van ondervinden. De ledenservice van Beweging 3.0 biedt u de mogelijkheid om gebruik te

14 maken van de dienst huisdierverzorging. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. De ledenservice kan u verdere informatie verstrekken. Mits aangelijnd kan uw bezoek een huisdier meenemen. Uw gasten zijn wel verantwoordelijk voor eventuele overlast. Huishoudelijke hulp Appartement: Uw woning wordt wekelijks schoon gemaakt. De vast gestelde tijd is 45 minuten per week voor de grote wekelijkse schoonmaak (voor twee persoonkamer 55 minuten). De volgende zaken worden in de 45 minuten gedaan: - stof afnemen - vlekken verwijderen - vloeren zuigen / dweilen - aanrecht / gootsteen schoonmaken - keukenapparatuur reinigen - reinigen sanitair - binnen kant van de koelkast - periodiek: verwarmingen, plinten, deuren, stortbak, buizen, tegels ed. Indien nodig is zal dagelijks uw toilet schoongemaakt en de prullenbak geleegd worden door, de service- mederwerker zorg. De glas bewassing gebeurt 4 per jaar aan de buiten zijde en 2 x de binnen zijde. De vitrage wordt 2 x per jaar gewassen en opgehangen door de servicemederwerker schoonmaak. Algemene ruimten Algemene ruimten worden dagelijks of wekelijks door de service medewerker schoonmaak onderhouden. De glas bewassing gebeurt 4 per jaar aan de buiten zijde en 2x de binnen zijde. De vitrage wordt 2 x per jaar gewassen opgehangen. De service medewerker schoonmaak stemt in onderling overleg met de bewoner, de dag en het tijdsstip wanneer het schoon gemaakt wordt af (dit wel binnen de mogelijke kaders). Wanneer u zelf (of mantelzorger) een deel van het onderhoud/ schoonmaak wil verzorgen, overleg dan met de servicemedewerker schoonmaak en maak een verdeling van de taken. De medewerkers treden niet zomaar uw appartement binnen en zullen eerst aanbellen. Bij ziekenhuisopname of bij langere afwezigheid en het is noodzakelijk zal wel in overleg met de teamleider de kamer worden onderhouden. Voor eventuele vragen of klachten kunt u zich wenden tot teamleider zorg.

15 i dentiteitsbewijs Van cliënten die in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef komen wonen, verwachten wij dat ze in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs. Zoals u weet wordt dit door de overheid verplicht gesteld. Wij vragen u dan ook om een kopie van dit identiteitsbewijs aan ons te overhandigen op dag van inhuizing. In voorkomende gevallen kan naar een geldig identiteitsbewijs gevraagd worden, bijvoorbeeld bij het regelen van wettelijke zaken waarbij een notaris ingeschakeld wordt, bij ziekenhuisbezoek en dergelijke. Inboedelverzekering Zorggroep Beweging 3.0 heeft een collectieve inboedelverzekering afgesloten. De zorggroep draagt de premie van deze verzekering. Indien u in het bezit bent van antiek of andere kostbaarheden is het raadzaam daar zelf een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Elk risico bij schade: 50, - per gebeurtenis in geval van schroeien, zengen, smelten zoals omschreven in artikel van de specifieke voorwaarden voor rubiek lv. Bijzonderheden maximum vergoedingen (conform artikel 2 van de specifieke voorwaarden voor rubiek lv): o 2.500, - bij diefstal van lijfsieraden o 1.00, - voor geld/geldswaarden Bovenstaande is slechts een summiere weergave uit de polisvoorwaarden en is slechts bedoeld om u meer informatie te geven op grond waarvan u zich een oordeel kunt vormen uw huidige verzekeringen al dan niet op te zeggen. Wilt u meer informatie dan kunt u de volledige tekst van de polissen opvragen bij de cliëntenadministratie. Zij zullen de voorwaarden kosteloos naar u toesturen. Met ingang van 2012 zal doorbelasting van de kosten plaatsvinden, indien u gebruik maakt van dit collectieve aanbod. k apper Kapster Joke Verhoef is op woensdag en donderdagochtend aanwezig in de kapsalon van uur. Wilt u een afspraak met haar maken? U kunt haar dan thuis bellen op telefoonnummer: De Ledenservice van Beweging 3.0 biedt u de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief gebruik te maken van de kapper aan huis. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken.

16 Kerkdiensten In Huize Sint Jozef gaan wij ervan uit, dat u het contact met uw eigen kerk, dominee en/of pastor behoudt. De centrale ligging van Huize Sint Jozef in het centrum van Nijkerk, maakt het voor veel bewoners mogelijk de eigen kerk te blijven bezoeken. Mocht dit voor u niet lukken dan kunt u via de huistelefoon de diensten beluisteren die in uw kerk gehouden worden. Iedere vrijdagmiddag om uur vindt in de Kapel van Huize Sint Jozef de weeksluiting plaats. Hierin gaat wekelijks een predikant van een andere kerk voor. Eens in de 3 maanden wordt in de weeksluiting het Heilig Avondmaal gevierd. Indien gewenst informeren wij u over de verschillende kerken in Nijkerk van waaruit op zondag diensten via de huisradio worden uitgezonden. Klacht Als u niet tevreden bent, dan moet u er beslist niet mee blijven rondlopen. Zeg het ons gerust, dan kunnen we er iets aan doen. Wij ervaren een klacht als een gratis advies en zeker niet als lastig of bedreigend. Op basis van uw bevindingen kunnen wij de kwaliteit van de zorgverlening verbeteren. Vaak is het toereikend om bij uw zorgconsulent uw onvrede te melden. Begrip voor elkaars uitgangspunt en werkwijze kan een positieve invloed hebben op de verzorging en begeleiding. U mag van ons dan ook een luisterend oor verwachten en overleg over een mogelijke oplossing van het probleem, hoe klein ook. Juist door irritaties vroegtijdig te bespreken, kunnen grotere moeilijkheden worden voorkomen. Bent U niet tevreden of heeft dit gesprek niet het gewenste resultaat opgeleverd, dan kunt u zich richten tot de leidinggevende. Deze bekijkt samen met u wat de best mogelijke volgende stap kan zijn. Het is bijvoorbeeld mogelijk contact op te nemen met de onafhankelijke klachtenbemiddelaar. Deze verzorgt de opvang van klachten en bemiddelt waar dat mogelijk en gewenst is. Tenslotte bestaat de mogelijkheid een klacht schriftelijk voor te leggen aan de onafhankelijke klachtencommissie van Beweging 3.0. Een folder over de klachtenregeling van klacht naar kwaliteit ligt voor u klaar bij de receptie. Kosten, financiering en eigen bijdrage Wanneer u in Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef gaat wonen zijn hier voor u kosten aan verbonden. Dit wordt ook wel de 'eigen bijdrage' genoemd. In grote lijnen gaat dat als volgt in het werk: De precieze hoogte van uw eigen bijdrage wordt vastgesteld door het CAK. Dit is een inkomens- afhankelijke bijdrage. Voor specifieke vragen over de eigen bijdrage kunt u contact opnemen met het CAK. Of bekijk de brochure "Uw eigen bijdrage bij verblijf in

17 een AWBZ-instellingen. De brochure is te bestellen bij het CAK, telefoon of via Vanaf het moment dat u de beschikking heeft over de sleutel van uw appartement, bent u de eigen bijdrage verschuldigd. De eerste 6 maanden geldt voor u de lage bijdrage, er wordt er vanuit gegaan dat u in deze periode dubbele huisvestingslasten heeft. Na het half jaar gaat de normale bijdrage in. l idmaatschap beweging 3.0 Wanneer u bij ons komt wonen krijgt u een gratis intramuraal Lidmaatschap van Beweging 3.0. Een lidmaatschap dat in het teken staat van gemak, gezondheid, ontspanning én voordeel. Een lid ontvangt het Leef 3.0 magazine en kan gebruikmaken van speciale aanbiedingen comfortdiensten tegen concurrerende prijzen. Bijvoorbeeld de kapper, schoonheidsspecialist en pedicure aan huis. Daarnaast geeft het lidmaatschap Beweging 3.0 toegang tot heel veel Keuze Comfortdiensten. Het aanbod en de kosten staan vermeld in de brochure, deze is verkrijgbaar bij de receptie. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. Logeerkamer Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef beschikt over een logeerkamer. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u deze reserveren via de receptie. De kosten hiervoor bedragen per nacht inclusief ontbijt, bed en linnengoed. m aaltijden Eten en drinken spelen een belangrijke rol in het behoud van gezondheid en lichamelijk welbevinden. Om onze bewoners mobiel, in beweging en in contact met anderen te houden, raden wij ze aan om zoveel mogelijk de maaltijden te gebruiken in het restaurant De Heerd, waar ook een kop koffie en thee gedronken kan worden. Tussen en uur kunt u er een warme maaltijd gebruiken. Tussendoor staat de koffie en thee evenals andere drankjes altijd klaar! Ook uw familie en vrienden zijn welkom om mee te eten in het restaurant. Voor bewoners die niet naar beneden kunnen of anderszins, wordt het diner op het appartement geserveerd. De broodmaaltijden worden met een buffetwagen bij u langs gebracht op het appartement. Een service medewerker zorg helpt u zo nodig met het maken van de broodmaaltijden. Ook koffie en thee wordt geserveerd op het appartement als dit zo afgesproken is. Fruit wordt drie maal per week op uw appartement langs gebracht. Bewoners die hulp nodig hebben bij het eten en drinken, worden geholpen door een medewerker van het zorgteam. Uw broodmaaltijd kunt u ook zelf verzorgen. Wanneer u hiervoor kiest, krijgt u maandelijks een tegemoetkoming in deze kosten op uw bankrekening teruggestort. De boodschappen hiervoor kunt u in de nabij gelegen supermarkt doen. Twee keer per week op dinsdag en donderdag om uur komt een SRV wagen langs bij Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef.

18 Mantelzorg Dit is de hulp die u krijgt van familie of vrienden. Bij een verblijf in een woonzorgcentrum krijgt u de zorg die voor u is geïndiceerd. Voor een aantal zaken moet u een beroep doen op mantelzorg. We gaan er van uit, dat u mantelzorg krijgt voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis of het doen van boodschappen. Heeft u geen "mantelzorger" in uw omgeving, dan kunt u wellicht een beroep doen op een vrijwilliger. Overleg hierover met uw zorgconsulent. Mantelzorg blijft een belangrijke waarde voor uw welzijn. Via het Lidmaatschap van Beweging 3.0 is de mogelijkeheid om de dienst begeleiding bij uitstapjes, ziekenhuisbezoeken e.d. af te nemen. Via telefoonnummer kunt u de Ledenservice bereiken. Medische, paramedische en psychologische zorg In principe kunt u uw eigen huisarts houden. Overleg met uw huisarts of deze bereid is zo nodig voor een consult naar Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef te komen. Is dit niet het geval dan adviseren wij u over te stappen naar een huisarts in de omgeving van het Woonzorgcentrum. U dient dit zelf te regelen. Wanneer u andere medische zorg nodig heeft, bijvoorbeeld; fysiotherapie, ergotherapie, logopedie of ondersteuning vanuit maatschappelijk werk of psycholoog kan uw huisarts u verwijzen naar een 1 e lijn therapeut. o pleveren appartement Overheidsbeleid bepaalt dat een appartement na overlijden of vertrek een beperkt aantal dagen leeg mag staan. Dit heeft uiteraard consequenties voor de vertrekkende bewoner of diens familie en de nieuwe bewoner. Het is vooral belangrijk te weten dat het appartement bij vertrek of overlijden op de 7 e dag opgeleverd dient te worden. Aanvullende dienstverlening: Wij kunnen ons voorstellen dat u graag wat meer tijd beschikbaar heeft om bijvoorbeeld in alle rust op een goede en prettige wijze afscheid te nemen van de overledene. Aansluitend hebt u immers ook nog de taak het appartement leeg te ruimen en op te leveren. Wij willen u dan ook graag het volgende aanbod doen: U kunt gebruik maken van de dienst beschikbaarheid appartement. U kunt een aantal dagen extra gebruik afspreken, zodat u de gelegenheid heeft het appartement in alle rust te ontruimen en eventuele werkzaamheden uit te voeren. Tijdens deze periode kunt u uiteraard gebruik maken van faciliteiten die worden geboden door het Woonzorgcentrum.

19 Voor deze aanvullende dienst rekenen wij een het tarief van ZZP1. Vraag de teamleider of woonconsulent om de, op dat moment geldende, hoogte hiervan. Graag geven wij u ook nog enig informatie over de verwachtingen/ verplichtingen die er zijn ten aanzien van het opleveren van het appartement. Hiervoor gelden de volgende afspraken - 7 e dag na overlijden of vertrek opleveren, tenzij aanvullende afspraken zijn gemaakt - Appartement leeg opleveren. Plafondverlichting in keuken en badkamer behoren bij de inventaris. - Appartement is bezemschoon. - Vloerbedekking, anders dan de standaard marmoleum, dient te worden verwijderd. - Gaten in muur dienen te worden gestopt. - Voor het afvoeren van oude vloerbedekking en grofvuil dient u zelf zorg te dragen. Deze mogen niet in de vuilcontainers van Woonzorgcentrum, Huize Sint Jozef. - Voor het opleveren van het appartement en het inleveren van de sleutel (s) maakt u een afspraak met de technische dienst, woonconsulent of teamleider. Samen met u, uw familielid of mantelzorger vindt de inspectie van het appartement plaats, waarna bij goedkeuring de sleuteloverdracht kan plaatsvinden.

20 Organigram Binnen Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef werkt een groot aantal medewerkers. Wij kunnen begrijpen dat voor u niet altijd duidelijk is wie er nu rond loopt. Het onderstaande organigram maakt wellicht iets duidelijker. Ook staan in onderstaand overzicht de namen van de leidinggevenden. Locatiemanager: Secretariaat: ZORG FACILITAIR Teamleiders Woonconsulent Welzijnscoor dinator Coördinator restauratieve voorzieningen Teamleider facilitair Zorgconsulenten en overige medewerkers service medewerkers Op de zorgafdelingen werken verschillende medewerkers: Activiteiten begeleiding Keuken Restaurant/De Heerd Bij de facilitaire dienst werken: Technische dienst Zorgconsulenten - kok Maken afspraken met u over uw zorg en ondersteunen u bij de dagelijks Verzorgenden, ondersteunen u bij de dagelijkse zorg. - medewerker keuken Helpenden, helpen u bij de eenvoudige dagelijkse zorgtaken Service medewerker zorg, hebben vooral een taak rondom voeding, - technische diens Bij de huishouding werken Service medewerker schoonmaak, zij maken uw appartement schoon

Huize Sint Jozef. Woonzorgcentrum

Huize Sint Jozef. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef Huize Sint Jozef is een woonzorgcentrum dat midden in het centrum van Nijkerk staat. Met winkels, een park, de bibliotheek en verschillende kerken op loopafstand. Er zijn

Nadere informatie

t Hamersveld Woonzorgcentrum

t Hamersveld Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum t Hamersveld In t Hamersveld staan openheid, toegankelijkheid en de uitnodigende sfeer voorop. U vindt er vele ontmoetingsplekken, zoals het fantastische restaurant en het Grand Café. Uw

Nadere informatie

LA VERNA: SOMATISCHE ZORG Somatische zorg is zorg die u nodig heeft als gevolg van lichamelijke beperkingen. De zorg van LuciVer is erop gericht u, ondanks eventuele problemen en beperkingen, alle ruimte

Nadere informatie

Informatie voor verhuizing

Informatie voor verhuizing Informatie voor verhuizing De Stouwe, informatiemap 1, augustus 2014 1 Informatie voor verhuizing Wat u hoort te weten voordat u naar uw appartement van een woonzorgcentrum van De Stouwe verhuist Inleiding...

Nadere informatie

De Pol. Woonzorgcentrum

De Pol. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum De Pol In het nieuwe en eigentijdse woonzorgcentrum De Pol staat comfortabel wonen voorop! Met mogelijkheden om anderen te ontmoeten of om de rust te zoeken. Alleen of met uw naaste, familie

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem Informatiebrochure Wonen in Idesta Doarpshiem Idesta Doarpshiem Inhoud: Idesta Doarpshiem Dienstverlening, kennismaking en verhuizing Zorg- en huurovereenkomst Personele bezetting Medewerkers zorg Welzijnsactiviteiten

Nadere informatie

De Volle Aandacht. Welkom

De Volle Aandacht. Welkom De Volle Aandacht Welkom Van harte welkom in De Volle Aandacht. Wij hopen dat u zich hier snel thuis voelt. Deze brochure met handige informatie helpt u daarbij. Heeft u vragen? U kunt altijd terecht bij

Nadere informatie

Verzorgingshuis Zonnewiede

Verzorgingshuis Zonnewiede Verzorgingshuis Zonnewiede Inhoud 1. Wonen in Zonnewiede 3 1.1 Eigen sfeer 3 1.2 Vragen 3 2. Hoe komt u in aanmerking? 4 2.1 Eigen bijdrage 4 2.2 Wachtlijst 4 3. Zorg en begeleiding 5 3.1 Eerstelijns (zorg)diensten

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen

Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen Dienstverlening en tarieven in verzorgingshuizen DIENSTVERLENING EN TARIEVEN Hartelijk welkom, Binnenkort verhuist u naar een verzorgingshuis van Omring. Met deze brochure willen wij u informeren over

Nadere informatie

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen.

Assenrade. De naam Assenrade is een afgeleide van de naam van de voormalige burgemeesterswoning in Brummen. VERSIE 2.0/februari 2012 2 Welkom Assenrade U bent van harte welkom in verpleegunit Assenrade. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze verpleegunit

Nadere informatie

De Liendert. Woonzorgcentrum

De Liendert. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum De Liendert De Liendert is een woonzorgcentrum met ruime appartementen waar echte Amersfoorters wonen, maar ook mensen uit verschillende windstreken van ons land. Ons streven is dat niet

Nadere informatie

Welkom in Kaailanden Praktische informatie voor verhuizing

Welkom in Kaailanden Praktische informatie voor verhuizing Welkom in Kaailanden Praktische informatie voor verhuizing Kaailanden, praktische informatie voor verhuizing, maart 2016 1 Welkom in Kaailanden! Welkom in Kaailanden!... 3 Praktische zaken voor verhuizing...

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten

Vergoedingen en kosten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Wanneer u zorg krijgt op basis van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen

Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Eltheto Rijssen 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u zich aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen.

Opknappen van een appartement of kamer De stichting zorgt ervoor dat uw appartement of kamer er netjes uitziet, zodat u er kunt wonen. Daar heeft u recht op als u verblijft bij Stichting Elisabeth Waar zorgt Stichting Elisabeth voor en wat betaalt u zelf? Voor wie is deze informatie bedoeld? Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of

Nadere informatie

HUISREGLEMENT. van ZORGGROEP TELLENS

HUISREGLEMENT. van ZORGGROEP TELLENS HUISREGLEMENT van ZORGGROEP TELLENS INHOUD ALGEMEEN... 3 INFORMATIE... 3 WONEN... 3 HET APPARTEMENT... 3 SIGNAAL VOOR TELEVISIE EN RADIO... 4 TELEFOON... 4 OPLADEN ELEKTRISCHE HULPMIDDELEN... 4 HUISDIEREN...

Nadere informatie

Sint Joseph. Woonzorgcentrum

Sint Joseph. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Sint Joseph Midden in het centrum van Achterveld staat woonzorgcentrum Sint Joseph. Een kleinschalig woonzorgcentrum met een dorps karakter, waar het makkelijk is om contact te maken. Met

Nadere informatie

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Wie betaalt wat ; informatie van Syndion voor clienten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning nodig hebt, kun je bij Syndion

Nadere informatie

Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo

Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis t Gerbrand Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar

Nadere informatie

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem Stiens

Informatiebrochure. Wonen in Idesta Doarpshiem Stiens Informatiebrochure Wonen in Idesta Doarpshiem Stiens Idesta Doarpshiem Stiens Inhoud: Idesta Doarpshiem Stiens Dienstverlening, kennismaking en verhuizing Zorg- en huurovereenkomst Personele bezetting

Nadere informatie

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning)

Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Wonen in ActiVite Hof van Alkemade (groepswoning) Inhoudsopgave Even voorstellen...4 Indicatie en zorgzwaartepakket...5 Verhuizing naar woonservicecentrum...5 Wonen...5 Inrichting...5 Privacy...6 Toegang

Nadere informatie

Mgr. Blom. Woonzorgcentrum

Mgr. Blom. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Mgr. Blom De Zusters van de Congregatie St. Jozef heten bewoners van harte welkom in woonzorgcentrum Mgr. Blom, het moederhuis van de congregatie. Een woonzorgcentrum waar respect voor

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen.

De Deuderick. De naam De Deuderick is een afgeleide van een bekende boerderij in Brummen. VERSIE 4.0/januari 2014 2 Welkom De Deuderick U bent van harte welkom in verpleegunit De Deuderick. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze

Nadere informatie

De Lichtenberg. Woonzorgcentrum

De Lichtenberg. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum De Lichtenberg In een bosrijke en rustige omgeving in Amersfoort staat woonzorgcentrum De Lichtenberg. Rondom het woonzorgcentrum zijn de paden rolstoel- en rollatortoegankelijk. Zitjes

Nadere informatie

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis Kennismaking met Woonzorgcentrum Het Haltna Huis Het Haltna Huis, dicht bij u in de buurt In Houten kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in het woonzorgcentrum, in uw eigen appartement.

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

St Elisabeth. Verpleeg- en Gasthuis

St Elisabeth. Verpleeg- en Gasthuis Verpleeg- en Gasthuis St Elisabeth Het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis staat in het centrum van Amersfoort en is een echt stadsverpleeghuis. Het fraaie, moderne gebouw met uitzicht op de levendige winkelstraat,

Nadere informatie

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO

c A R i N T R E G G E L A N D H u i s T GERBRAND H E N G E LO carintreggeland huis T GERBRAND HENGELO Een warme sfeer in een modern jasje. Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

VERSIE 2.0/februari

VERSIE 2.0/februari VERSIE 2.0/februari 2012 2 Welkom in Weber U bent van harte welkom in verpleegunit Weber. Ondanks dat we nooit uw thuis kunnen vervangen, stellen wij alles in het werk om uw verblijf in onze verpleegunit

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo

Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo Woonzorgcentrum Humanitas Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is je thuis voelen. Met de spullen waar u aan hecht, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles aanwezig is om zo zelfstandig

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

A-Z folder Coornhert State

A-Z folder Coornhert State A-Z folder Coornhert State Activiteiten Coornhert State biedt verschillende activiteiten aan zoals: algemene activiteiten (bijv. bustocht, rommelmarkt), structurele activiteiten (sjoelen, muziek luisteren),

Nadere informatie

De Lichtenberg. Verpleeghuis

De Lichtenberg. Verpleeghuis Verpleeghuis De Lichtenberg In een rustige, bosrijke omgeving staat verpleeghuis De Lichtenberg. Een verpleeghuis met een warme en open sfeer, waar iedereen welkom is en het welbevinden van de bewoners

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4 INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering/ alarmopvolging/domotica 3 Broodmaaltijden 4 Cai-aansluiting 4 Contactpersoon 4 Dagvoorziening 5 Eerstverantwoordelijk zorgverlener 5 Gangen 6 Huisarts

Nadere informatie

Comfortabel wonen met service naar wens

Comfortabel wonen met service naar wens Comfortabel wonen met service naar wens VITALIS 5035 HORST/KRONEHOEF binnen.indd 1 30-01-2006 11:10:26 juiste balans tussen wonen, zorg en welzijn De VITALIS 5035 HORST/KRONEHOEF binnen.indd 2 30-01-2006

Nadere informatie

Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden

Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden Verzorgd Carintreggeland Huis St. Elisabeth Delden 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving, waar alles

Nadere informatie

Aanvullende diensten

Aanvullende diensten Aanvullende diensten Goed geregeld met ViVa! Zorggroep U bent van harte welkom...... in onze restaurants 2 ViVa! Aanvullende diensten Of u nu woont in een woonzorgcentrum of thuis in uw eigen wijk, ViVa!

Nadere informatie

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst

ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst ABC- folder Zelfstandig Wonen De Gelderhorst Versie januari 2013 Bewonerscommissie De Gelderhorst beschikt op basis van de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ) over een eigen bewonerscommissie.

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte

INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte INHOUDSOPGAVE Inleiding pag. 2 Activiteiten 3 Alarmering, alarmopvolging en domotica 3 Dagvoorziening 6 Gangen 6 Kapel 7 Kapsalon 7 Ontmoetingsruimte De Reuselhof 7 Postboxen 8 Informatieblad Op Dreef

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie NOVO Postbus 9473 9703 LR Groningen Telefoon: 050 542 19 99 E-mail: info@novo.nl Internet: www.novo.nl Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie Waar zorgt NOVO voor? Wat betaalt u zelf? Daar hebt u

Nadere informatie

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten

Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten Vergoedingen en kosten informatie voor cliënten www.pleyade.nl Wonen en zorg bij Pleyade Informatie over vergoedingen en kosten Appartement of kamer Wanneer u zorg krijgt op basis van de Algemene Wet Bijzondere

Nadere informatie

Wonen Vivium Torenhof. Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder

Wonen Vivium Torenhof. Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Wonen Vivium Torenhof Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 in Wonen of! Torenh Prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij? Vivium helpt u verder Wonen in Vivium Torenhof Thuis dichtbij het

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE FOLDER?

VOOR WIE IS DEZE FOLDER? WIE BETAALT WAT? VOOR WIE IS DEZE FOLDER? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ)

Passend Vertrouwd Dichtbij. Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Passend Vertrouwd Dichtbij Wie betaalt wat? Informatie van Syndion voor cliënten met indicatie verblijf (financiering uit WLZ) Voorwoord Syndion is er voor mensen met een handicap. Als jij ondersteuning

Nadere informatie

Dichtbij huis verzekerd van goede zorg

Dichtbij huis verzekerd van goede zorg Dichtbij huis verzekerd van goede zorg Zorgcentrum Maria Magdalena Postel in Gendringen Informatie voor cliënten en familie Zorg tussen de mensen die u kent Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 1 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2015 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft op

Nadere informatie

folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum

folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 1 Wonen in het woonservicecentrum folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 2 folder inhuizing_opmaak 1 07-04-10 14:36 Pagina 3 Inhoudsopgave Even

Nadere informatie

Alle goede zorg die u zich kunt wensen

Alle goede zorg die u zich kunt wensen Alle goede zorg die u zich kunt wensen Zorgcentrum Debbeshoek in Ulft Informatie voor cliënten en familie Aangenaam wonen in een vertrouwde omgeving Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde. De één

Nadere informatie

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid

Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid Mantelzorg- en vrijwilligersbeleid St. Hervormd Centrum Pennemes 2010 3.12.6 Versie 01-06-2010 1/6 Inhoudsopgave Inleiding 1. Visie op werken met mantelzorgers/vrijwilligers 1.1 Wanneer is iemand een mantelzorger

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen

Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen Dienstverlening en tarieven in verpleeghuizen DIENSTVERLENING EN TARIEVEN Hartelijk welkom, Binnenkort verhuist u naar een verpleeghuis van Omring. Met deze brochure willen wij u informeren over onze dienstverlening

Nadere informatie

Verstrekkingen WLZ en extra zorg en diensten

Verstrekkingen WLZ en extra zorg en diensten Verstrekkingen A Alarmering; persoonlijk en indien noodzakelijk bevonden Alarmering; persoonlijk, niet noodzakelijk bevonden, zonder of met opvolging ( abonnement) Appartement; terugbrengen in oorspronkelijke

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 6

Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Arrangement Zorgzwaartepakket 6 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 6 toegelicht. Zorgzwaartepakket 6 (ZZP

Nadere informatie

Arrangement Zorgzwaartepakket 7

Arrangement Zorgzwaartepakket 7 Arrangement Zorgzwaartepakket 7 Schakelring biedt arrangementen behorend bij ZZP 1 tot en met ZZP 9. In deze brochure wordt het basisarrangement behorend bij ZZP 7 toegelicht. Zorgzwaartepakket 7 (ZZP

Nadere informatie

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz.

Inleiding. Bij het samenstellen van deze brochure is gebruik gemaakt van de informatie over de AWBZ welke te vinden is op www.cvz. AWBZ Brochure Inleiding De Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) bepaalt welke kosten voor rekening van S&L Zorg komen en welke kosten de cliënt zelf moet dragen. Hierin vinden voortdurend veranderingen

Nadere informatie

Inhuizen en opleveren. appartement. woonzorgcentrum t Hamersveld

Inhuizen en opleveren. appartement. woonzorgcentrum t Hamersveld Inhuizen en opleveren appartement woonzorgcentrum t Hamersveld Woonzorgcentrum t Hamersveld Asschatterweg 24a 3831 JR LEUSDEN hamersveld@beweging3.nl Tel. 033-4692800 Fax. 033-4692899 pagina 1 19-07-2017

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

Informatiegids Norschoten locatie Putten. De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten

Informatiegids Norschoten locatie Putten. De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten Informatiegids Norschoten locatie Putten De Samaritaan Jan Nijenhuisstraat 183 3882 HS Putten In deze informatiegids vindt u informatie over Norschoten locatie Putten. Deze gids is een aanvulling op de

Nadere informatie

Welkom bij Nieuw Varne

Welkom bij Nieuw Varne Welkom bij Nieuw Varne Welkom Van harte welkom in Nieuw Varne. Wij hopen dat u zich hier snel thuis voelt. Deze brochure met handige informatie helpt u daarbij. Heeft u vragen? U kunt altijd terecht bij

Nadere informatie

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo

carintreggeland huis Anholtskamp Markelo carintreggeland huis Anholtskamp Markelo Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO

c A r i n T r E g g E L A n d h u i s TiTus BrAndsMAhOf A L M E LO carintreggeland huis Titus Brandsmahof ALMELO Thuis in een veilige en moderne omgeving Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooi en comfortabel appartement? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving

Nadere informatie

Voorzieningen bij MindUp Wonen

Voorzieningen bij MindUp Wonen Voorzieningen bij MindUp Wonen HAAL HET BESTE Als u bij MindUp bent opgenomen voor verblijf met begeleiding, in een beschermde woonvorm, kan dat voor u een behoorlijke verandering zijn. Waarschijnlijk

Nadere informatie

Huize Valckenbosch. Informatie over wonen, zorg en welzijn

Huize Valckenbosch. Informatie over wonen, zorg en welzijn Huize Valckenbosch Informatie over wonen, zorg en welzijn Huize Valckenbosch is een wooncentrum voor antroposofisch geïntresseerden en geïnspireerden. Een warm en smaakvol ingericht huis gelegen aan de

Nadere informatie

Woonruimte huren bij Berghorst

Woonruimte huren bij Berghorst Zelfstandig wonen met alle gemakken Voorzieningen en mogelijkheden Abonnementen voor huurders Welzijnsactiviteiten Vanaf 1 januari 2015 biedt Atlant appartementen voor particuliere verhuur aan op Woonzorgcentrum

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de

Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de Deze brochure geeft u informatie over tijdelijk verblijf in de locaties La Verna en Rivo Torto. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Tijdelijk verblijf september

Nadere informatie

Gregoriushuis. Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen

Gregoriushuis. Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen Gregoriushuis Kleinschalig wonen voor dementerende ouderen Wonen, welzijn en zorg Het Gregoriushuis is een kleinschalige woonvorm voor acht dementerende cliënten. Het Gregoriushuis is een bungalow in de

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP VERZORGING/VERPLEGING (voorheen ZZP 8) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Stichting Waardeburgh

Stichting Waardeburgh CLIËNTINFORMATIE Informatie over de locaties van Stichting Waardeburgh Verpleeghuis zorg Verzorgingshuis zorg Kortdurend verblijf Versie: 1 december 2015 - 2 WELKOM BIJ STICHTING WAARDEBURGH De verhuizing

Nadere informatie

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname

> Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Informatie voor bewoners Tijdelijk verblijf ten behoeve van Herstelzorg Respijtzorg Overbruggingszorg > Heigracht: zorgverblijf voor tijdelijke opname Hebt

Nadere informatie

Verhuisinformatiemap D vleugel

Verhuisinformatiemap D vleugel Verhuisinformatiemap D vleugel Versie december 2013 INLEIDING 3 Waarom wordt het gebouw van Zuiderheide gesloopt? 4 Persoonlijke begeleiding 5 Startgesprek 5 Wat kunt u van dit eerste gesprek verwachten?

Nadere informatie

Overzicht vergoedingen en bijdragen

Overzicht vergoedingen en bijdragen Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 1 2 Overzicht vergoedingen en bijdragen 2016 Deze brochure is bedoeld voor tijdelijke of vaste cliënten van. Bij wonen mensen met een indicatie die recht geeft

Nadere informatie

Informatie voor verhuizing

Informatie voor verhuizing Informatie voor verhuizing Informatie voor verhuizing Wat u hoort te weten voordat u naar uw appartement van een woonzorgcentrum van De Stouwe verhuist Inleiding... 3 Adreswijziging... 3 Telefoon en internet...

Nadere informatie

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P

c A r i N t r E g g E l A N D h u i s DoKtEr EEKMANhof D E N E K A M P carintreggeland huis Dokter Eekmanhof DENEKAMP Veilig thuis in het centrum van Denekamp Van harte welkom! Wilt u graag een woning met op een levendige en toegankelijke locatie? Met een afgeschermd terras?

Nadere informatie

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo

Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo Verzorgd Als Thuis Carintreggeland Huis Bellinckborg Hengelo 2 Welkom! Prettig wonen is u thuis voelen. Met de spullen waar u aan gehecht bent, tussen de mensen die u kent. In een vertrouwde omgeving,

Nadere informatie

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen

Wie betaalt? De Zijlen. b. De Zijlen. a. De Zijlen b. Cliënt. a. Cliënt b. De Zijlen. a. De Zijlen. a. De Zijlen Bijlage Wie betaalt wat? Kosten die onder de AWBZ vallen, betaalt. Sommige kosten van zorg en ondersteuning vallen onder de AWBZ, andere weer niet. Wie welke producten en diensten moet betalen is in hoofdlijnen

Nadere informatie

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016

Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Wie betaalt wat? Lunet zorg, februari 2016 Uitleg folder Als je bij Lunet zorg woont heb je recht op bepaalde zaken. Sommige zaken worden betaald door Lunet zorg. Lunet zorg krijgt daarvoor geld vanuit

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Onderwerp Prijspeil 2015 tarief in SJWZ tarief in SJWZ A Aanpassingen in appartement die nodig zijn vanwege ziekte Alarmering: persoonlijk en op basis

Nadere informatie

Goed geregeld bij Meriant

Goed geregeld bij Meriant Goed geregeld bij Meriant Voor u als cliënt van Meriant en voor uw familie is het prettig wanneer afspraken over de zorg- en dienstverlening van Meriant goed geregeld en duidelijk zijn. Daarom hebben we

Nadere informatie

De zorg na uw ziekenhuisopname

De zorg na uw ziekenhuisopname De zorg na uw ziekenhuisopname Universitair Medisch Centrum Groningen U ontvangt deze folder omdat u na het ontslag uit het ziekenhuis mogelijk nog hulp of zorg nodig heeft. U heeft bijvoorbeeld behoefte

Nadere informatie

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015

Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Schema Wlz-verstrekkingen en aanvullende diensten 2015 Prijspeil 2015 tarief in SJWZ tarief in SJWZ A Aanpassingen in appartement die nodig zijn vanwege ziekte Alarmering: persoonlijk en op basis van indicatie

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in HMC Antoniushove Hartelijk welkom in HMC Antoniushove. In deze folder leest u meer over uw verblijf op de afdeling. Wanneer u wordt opgenomen, ontvangt een verpleegkundige

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg

Thuis in de laatste levensfase. Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Thuis in de laatste levensfase Regionaal centrum voor palliatieve terminale zorg Wat is Hospice De Winde? Hospice De Winde is onderdeel van Zorggroep Solis. Zorggroep Solis verleent sinds 1267 zorg aan

Nadere informatie

Afdeling 11 MCH Antoniushove

Afdeling 11 MCH Antoniushove Afdeling 11 MCH Antoniushove Interne geneeskunde Longgeneeskunde Informatie voor patiënten F1013-1580 juni 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

1.1. Voor bewoning van het huis komen in aanmerking personen die van het C.I.Z., bedoelt in de wet, een daartoe strekkend advies hebben verkregen.

1.1. Voor bewoning van het huis komen in aanmerking personen die van het C.I.Z., bedoelt in de wet, een daartoe strekkend advies hebben verkregen. HUISREGLEMENT VAN WOONZORGCENTRUM ADEGEEST In dit reglement wordt de mannelijke persoonsvorm toegepast. Voor zover van toepassing wordt de vrouwelijke persoonsvorm bedoeld. Preambule In dit reglement wordt

Nadere informatie

Voorzieningen in een Wlz-instelling

Voorzieningen in een Wlz-instelling Voorzieningen in een Wlz-instelling Deze informatie is bedoeld voor tijdelijke en vaste bewoners van een Wlz- instelling. In een Wlzinstelling wonen mensen die een indicatie hebben voor zorg met verblijf

Nadere informatie

Nijenstede. Woonzorgcentrum

Nijenstede. Woonzorgcentrum Woonzorgcentrum Nijenstede Tegenover park Randenbroek, een uniek stukje groen midden in Amersfoort en vlak bij het centrum, vindt u woonzorgcentrum Nijenstede. Nijenstede heeft een protestants-christelijke

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is!

Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg. Waar hulp dichtbij is! Woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg Waar hulp dichtbij is! Inhoud 1. Wonen in Nieuw Clarenberg 3 Eigen sfeer 3 Vormen van wonen 3 2. Welzijn en voorzieningen 5 Eten en drinken 5 Diensten 5 Ontspanning en

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Rustig wonen aan de rand van Apeldoorn Wilt u op een prachtige locatie en tegelijkertijd vlakbij allerlei voorzieningen

Nadere informatie

Wonen. bij De Stouwe. De Stouwe, informatiemap 2, augustus 2014 1

Wonen. bij De Stouwe. De Stouwe, informatiemap 2, augustus 2014 1 Wonen bij De Stouwe De Stouwe, informatiemap 2, augustus 2014 1 Informatie over wonen bij De Stouwe Welkom bij De Stouwe! 1. Inleiding... 3 2. Wonen bij De Stouwe... 3 Persoonlijke eigendommen... 3 Ontspanning

Nadere informatie

Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van de zorg die

Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van de zorg die W el kom i n DeSpr eng Uni tvoorpal l i at i ef t er mi nal ezor g Op de voorzijde van deze brochure ziet u het beeld van de Mantel dat in het stiltecentrum van De Spreng staat. Dit is een afgeleide van

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname U bent opgenomen in Maasziekenhuis Pantein. Voordat u weer naar huis gaat, heeft u een gesprek met de liaisonverpleegkundige om te bespreken of u na uw opname in het ziekenhuis

Nadere informatie

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove

Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Opname op een verpleegafdeling in MCH Antoniushove Informatie voor patiënten F1123-0000 oktober 2015 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO

c A r i n t r E g g E L A n D h u i s DE ELshOf A L M E LO carintreggeland huis De Elshof ALMELO Een warme sfeer met een lokale knipoog Van harte welkom! Wilt u graag wonen in een mooie en comfortabele studio? Vindt u een gezellige en veilige woonomgeving belangrijk?

Nadere informatie

Wonen en ko rt d u r e n d verblijf in het

Wonen en ko rt d u r e n d verblijf in het Wonen en ko rt d u r e n d verblijf in het verzorg i n g s h u i s No ordwijk en wo onzorgcentrum Gro ot Ho o gwaak Groot Hoogwaak is een organisatie die verschillende zorgvormen en diensten biedt. Deze

Nadere informatie