Frequently Asked Questions (FAQ)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Frequently Asked Questions (FAQ)"

Transcriptie

1 Frequently Asked Questions (FAQ) 1. Inleiding Ondersteuning door en instelling van internet browsers Inloggen/wachtwoord vergeten Handleiding en help Verwerking van en opslaan van mutaties Printen mutaties Rol Manager/medewerker Verwijderen mutaties Verwerken van vervangingen Verwerken mutaties in aanstellingen Verwerken (buitengewoon) verlof...8

2 1. Inleiding Bij de introductie van het programma HR Self Service door Dyade, zijn door gebruikers vragen gesteld over de werking van het programma en de gewenste instellingen voor een ongestoorde werking van het programma. De meest gestelde vragen hebben wij in dit document opgenomen en kunnen u helpen bij het verwerken van uw mutaties richting de personeels- en salarisadministratie. Mocht uw specifieke vraag niet opgenomen zijn in deze FAQ neem dan contact op met uw contactpersoon van de afdeling Personeel bij Dyade.

3 2. Ondersteuning door en instelling van internet browsers Welke browsers worden ondersteund door de applicatie en wat zijn de specifieke instellingen van de browsers om goed met de applicatie te kunnen werken? Internet Explorer 9 en 10 Wanneer u gebruik maakt van Internet Explorer 10 is het belangrijk dat u de comptabiliteitsmodus aan zet om gebruik te kunnen maken van HR Self Service. Dit kunt u doen door, wanneer u ingelogd bent in HR Self Service, te klikken op het icoontje voor de comptabiliteitsmodus ( ) dat u vindt achter het adres van de website. Voor zowel Internet Explorer 9 als 10 is het nodig op de pop-ups van Raet toe te staan om mutaties te kunnen verwijderen. Dit kunt u doen door te gaan naar het tandwiel icoon rechtsboven in het scherm ( ), vervolgens gaat u naar Internet Opties -> Tabblad Privacy. Op dit tabblad vindt u onder het kopje Pop-up blokkering een knop Instellingen. Door op deze knop te klikken komt u in onderstaand scherm. Hier voert u *.raetonline.nl in en u klikt op de knop Toevoegen. Nadat deze website is toegevoegd kunt u zonder problemen mutaties verwijderen. Chrome Wanneer u Google Chrome gebruikt en u wilt een mutatie verwijderen kan het voorkomen dat de popup geblokkeerd wordt. Om te mutatie te verwijderen is het nodig om de pop-ups van Raet toe te staan. U kunt dit doen door te gaan naar het icoontje rechtsboven in achter het adres van de website ( ).Nadat u hier op heeft geklikt krijgt u het volgende scherm te zien. Door te kiezen voor Pop-ups van secure1.raetonline.nl altijd toestaan zult u deze melding in het vervolg niet meer krijgen.

4 3. Inloggen/wachtwoord vergeten Inloggen op Raet HR Self Service Om gebruik te kunnen maken van de module HR Self Service dient u in te loggen op Raet Online ( Inloggen kan ook via de website van Dyade ( Kiest u op onze website voor inloggen en hierna voor Raet Online. Wachtwoord en / of gebruikersnaam vergeten Het inlogscherm van Raet Online beid u de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord aan te vragen. Dit proces start u met een druk op de knop Wachtwoord vergeten:( ). Op het scherm verschijnt een invoerveld voor een op het scherm weergegeven afbeelding met een nummer, en een invoerveld voor het voor u geregistreerde zakelijke adres. (Het intypen van het getoonde nummer is om veiligheidsredenen noodzakelijk.). Als u bovenstaande gegevens heeft ingevoerd, kun u de aanvraag bevestigen met een druk op de knop Verstuur( ). U ontvang nu een (afzender: noreply@raetonline.nl, onderwerp: Inloggegevens Raet Online vernieuwen), waarmee u (gedurende een uur na aanvraag) in staat bent om een nieuw wachtwoord in te voeren. Daarvoor opent u de in de bijgesloten link. Op de webpagina welke wordt geopend, kunt u uw nieuwe wachtwoord invoeren. Daarbij dient u ook de eerder door u ingegeven antwoord op de Vraag toe te voegen. Als u deze gegevens heeft ingebracht bevestigd u de wijzing met een druk op de knop Opslaan ( ). Als u terugkeert naar Raet Online ( kun u nu uw vernieuwde wachtwoord gebruiken om in te loggen. 4. Handleiding en help Waar kan ik de handleiding van het programma vinden? Als u het programma hebt geopend, ziet u aan de linkerzijde van het scherm de optie help. Kiest u deze optie, dan opent de handleiding van het programma. In de handleiding mis ik specifieke informatie over de in te vullen formulieren. Is hier meer informatie over beschikbaar? Als u een formulier opent, heeft u rechts bovenin de mogelijkheid op een vraagteken te klikken. Onder dit vraagteken vindt u specifieke informatie over het betreffende formulier.

5 5. Verwerking van en opslaan van mutaties Binnen hoeveel tijd is een mutatie verwerkt in de applicatie? De applicatie werkt met een export en import functie. Zodra een mutatie is gefiatteerd door Dyade in de applicatie wordt deze geëxporteerd naar de personeelsadministratie. Nadat deze verwerking heeft plaatsgevonden in de personeelsadministratie, wordt de mutatie weer geïmporteerd in de applicatie. Op deze manier blijft de applicatie synchroon lopen met de personeelsadministratie. Een exacte tijd waarbinnen de mutatie weer ingelezen is, in de applicatie, is niet aan te geven. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal aangeboden mutaties en het soort mutatie. Op welk moment wordt een mutatie opgeslagen in de applicatie? Als u een mutatie hebt geopend en hierna kiest voor Verder wordt de mutatie automatisch opgeslagen. Ook als u een fout heeft gemaakt bij het invullen en hierna voor verder heeft gekozen wordt de mutatie opgeslagen. Vanuit de te doen lijst kunt u hierna de mutatie weer oproepen, de fout corrigeren en de mutatie alsnog verzenden. Ook door middel van de knop Opslaan kunt u een mutatie opslaan. Deze moet u later alsnog verzenden om te kunnen worden verwerkt. In mijn te doen lijst staan mutaties met de status Indienen en Hervatten indienen. Hoe is dit mogelijk? Als een mutatie de status Indienen of Hervatten indienen heeft is deze mutatie opgeslagen, maar nog niet verzonden door u. Om deze mutatie alsnog te verzenden moet u de mutatie openen en kiezen voor verzenden. In sommige situaties wordt ten onrechte een mutatie in uw te doen lijst geplaatst. Dit komt bijvoorbeeld voor als een mutatie wordt opgeslagen door een persoon, die binnen uw werkgever geautoriseerd is voor dezelfde activiteit als u. In de details van de mutatie (+ knop voor de mutatie) kunt u nagaan of het een mutatie betreft die u heeft opgestart of dat een collega dit heeft gedaan. Voor mijn archief vind ik het prettig een te ontvangen van, door mij ingevoerde, mutaties. Is dit mogelijk? Het archief van de door u ingezonden mutaties, is het programma zelf. In het onderdeel Gedaan, kunt u exact zien wanneer u een mutatie hebt ingevoerd en of deze mutatie inmiddels volledig is afgerond. Is de mutatie niet afgerond, heeft u direct inzicht bij wie de mutatie op dat moment nog ligt om verder af te handelen. Tevens kunt u in het onderdeel de inhoud van de mutatie nalezen.

6 6. Printen mutaties Kan ik mijn ingediende mutaties printen? Hoewel het uitgangspunt van het programma is, dat men zoveel mogelijk papierloos werkt, is het mogelijk om de door u ingediende mutaties te printen. Als u in het archief (of in het onderdeel Gedaan ) selecteert welk soort mutatie of de mutaties van welke persoon u wilt printen, kunt u hierna voor de printknop kiezen. Nadat u deze keuze hebt gemaakt, geeft u op tussen welke range de mutatienummers liggen die u wilt printen. Vervolgens kunt u deze output op papier uitdraaien of als pdf-bestand opslaan. Bij het printen van een vervangingsaanstelling wordt geen informatie van de afwezige getoond. Hoe kan ik dit toch zichtbaar maken? Alle informatie met betrekking tot de door u ingediende mutatie is op te vragen in de applicatie. Mocht u toch behoefte hebben aan alle informatie op papier dan kunt u het mutatieformulier printen en een screenshot te maken van de gegevens van de afwezige. 7. Rol Manager/medewerker Waarom heb ik de mogelijkheid te kiezen voor de rol manager of de rol medewerker? Op termijn zal het mogelijk worden medewerkers toegang te geven tot het programma. Zij zullen dan ook zelf sommige mutaties kunnen opstarten (bijvoorbeeld een adreswijziging). Het programma is hier al op voorbereid. Aangezien personen die mutaties voor anderen kunnen indienen (de rol manager) vaak ook medewerker zijn, ziet u zowel de rol manager als medewerker. Overigens zegt de rol manager niets over de functie die u bekleedt, maar geeft het alleen aan dat u mutaties kunt indienen voor andere personeelsleden binnen de werkgever 8. Verwijderen mutaties Hoe kan ik een mutatie verwijderen? Op het moment dat u een mutatie verwerkt, heeft u links bovenin het scherm de optie verwijderen. Gebruikt u deze optie dan kunt u, door hierna voor start te kiezen, beginnen met het invoeren van een andere correcte mutatie. In mijn Te doen lijst staan mutaties die ten onrechte zijn opgeslagen en moeten worden verwijderd. Hoe kan ik deze mutatie verwijderen? Als u dubbel klikt op de betreffende mutatie wordt deze geopend. Links bovenin hebt u de optie verwijderen. Kiest u hiervoor en de mutatie verdwijnt uit uw Te doen lijst. Waarom moet ik een reden vermelden als ik een mutatie verwijder? Als u een mutatie verwijdert, blijft deze mutatie zichtbaar in het programma. De mutatie kan echter niet meer geaccepteerd, geaccordeerd of gefiatteerd worden. Omdat de mutatie zichtbaar blijft, is het van belang later te kunnen zien waarom de mutatie is verwijderd. Uitzondering op het zichtbaar blijven van een mutatie betreft de mutaties die u zelf hebt opgestart en verwijderd voor u deze hebt verzonden. Deze mutaties worden daadwerkelijk verwijderd.

7 9. Verwerken van vervangingen Ik kom niet verder met mijn vervangingsmutatie, wat moet ik doen? Bij het openen van het tabblad vervangingen selecteert u de vervanger. Selecteer daarbij de vervanger met een actief dienstverband. Vervolgens selecteert u de afwezige medewerker. Wanneer de ziekmelding of verlofmelding in het systeem staat kunt u deze ziekmelding of verlofmelding selecteren. Wanneer u de ziekmeldingdatum selecteert wordt deze regel grijs. Er gebeurt nog niets, aangezien het van belang dat u ook de afwezige aanstelling selecteert. Dat kunt u doen door op de regel met de aanstellingdatum te klikken. De aanstellingsdatum kunt u terugvinden in dit scherm boven het de ziektegevallen onder het kopje Aanstellingen. Let op, dit is de huidige aanstelling van de afwezige medewerker. Wanneer u hier op klikt, wordt u doorverwezen naar een volgend scherm. U kunt in dit scherm onder andere de begin en einddatum van de vervanging invullen. Een personeelslid heeft een aanstelling van werktijdfactor (wtf) 0,6152. Als ik een vervanging opvoer volgens de richtlijnen van de CAO moet dit personeelslid wtf 0,6240 betaald krijgen. Bij het verwerken krijg ik de foutmelding dat de omvang van de vervanging hoger is dan de afwezigheid. Hoe kan ik deze mutatie toch laten verwerken? Op dit moment wordt gecontroleerd of de omvang van afwezigheid niet kleiner is dan de aanstellingsomvang van de vervanger. Er zijn echter situaties toegestaan (zoals bovengenoemde situatie) waarbij, gedurende een korte periode, de aanstellingsomvang van de vervanger groter is dan de omvang van afwezigheid. Om de mutatie toch te kunnen verwerken verzoeken wij u, in de situatie dat de vervanger een hogere wtf betaald moet krijgen dan de omvang van de afwezige, in het vervangingsformulier de omvang afwezigheid op te nemen. Via het formulier overige mutaties kunt u aangeven dat de taakomvang van de vervanging moet worden aangepast naar de juiste werktijdfactor. Deze oplossing is een tijdelijke oplossing. Op korte termijn zal de controle op omvang afwezigheid ten opzichte van de omvang vervanging worden versoepeld. Een personeelslid is aangesteld in een vervanging. Deze aanstelling wil ik beëindigen. Hoe doe ik dat? Het beëindigen van een aanstelling doet u door in het tabblad aanstellingen te kiezen voor het formulier Beëindigen aanstelling. Nadat u de naam van de vervanger hebt geselecteerd, kun u in de lijst van aanstelling van betrokkene selecteren welke aanstelling beëindigd moet worden. Wat is het verschil tussen een tijdelijke aanstelling en een korttijdelijke aanstelling? Van een korttijdelijke aanstelling is sprake als het betreffende personeelslid, op het moment dat hij/zij voor u gaat werken, geen andere benoeming heeft binnen de werkgever en hij/zij op oproepbasis bij u komt werken. Stel dat u iemand oproept die op een school binnen uw werkgever al een structureel dienstverband heeft (in vaste dienst of in tijdelijke dienst) dan krijgt deze persoon, ook als hij/zij bij u op oproepbasis werkt, een tijdelijk dienstverband. Hoe kan ik op een eerder ingediend formulier zien welke afwezige is vervangen? Als u het vervangingsformulier opent, kunt u kiezen voor de knop Afwezige aanstellingsgegevens. Onder deze knop is alle informatie beschikbaar van de afwezige medewerker. Ik moet een personeelslid hersteld melden. Kan ik zien wie deze persoon op dat moment vervangt? In de applicatie is het niet mogelijk direct inzicht te krijgen welk personeelslid de afwezige op dat moment vervangt. Inzicht in de vervangers van uw locatie heeft u door de rapportage R-ON a vervangingen op te starten

8 10. Verwerken mutaties in aanstellingen Waarom moet ik de aanstellingsgrond invoeren? De aanstellingsgrond vult u in als er sprake is van een tijdelijk of korttijdelijk dienstverband. De aanstellingsgrond is de reden voor het (kort)tijdelijk dienstverband die op de akte van benoeming of akte van aanstelling moet worden vermeld. Bij ten laste van heb ik maar een beperkt aantal keuzes. Is dit uit te breiden? Bij het samenstellen van deze tabel hebben wij gekozen voor de meest voorkomende kostendragers. Mocht uw keuze niet in de lijst voorkomen, kies dan voor code en geef tekstueel aan in het veld Te weten ten laste van welke middelen de aanstelling moet worden geboekt. Dyade zal code dan omzetten naar de door u, tekstueel, gekozen code. Een personeelslid wordt na afloop van de huidige aanstelling vast benoemd. Ik kan dit niet verwerken door te kiezen voor zijn huidige aanstelling. Hoe moet ik dit dan verwerken? Formeel is hier geen sprake meer van een wijziging van de huidige aanstelling, maar is er sprake van een nieuwe aanstelling. U kunt deze wijziging aan ons melden door in het tabblad aanstellingen te kiezen voor het formulier nieuwe aanstelling/uitbreiding. Met dit formulier meldt u dat uw medewerker een vaste aanstelling heeft gekregen. Ik wil een wijziging doorvoeren in het dienstverband. Als ik het formulier open waarmee ik een wijziging kan melden, zie ik verschillende regels bij het betreffende personeelslid staan. Wat is hier de reden van? Het betreffende personeelslid heeft een aanstelling waarvan de kosten moeten worden verdeeld (bijvoorbeeld een deel ten laste van het reguliere budget en een ander deel ten laste van het Vervangingsfonds). Om een wijziging in een aanstelling door te voeren moet u de aanstellingsregel selecteren die aangepast moet worden. Maakt u geen keuze dan verschijnt na het kiezen voor de knop Verder de mededeling dat de betreffende aanstelling niet bestaat. Kies hierna alsnog voor de aanstelling die u wilt wijzigen Verwerken (buitengewoon) verlof Waarom moet ik op het formulier Aanvragen verlof het aantal uur verlof vermelden en niet de werktijdfactor? In de personeelsadministratie wordt de opname van verlof vastgelegd in klokuren en niet in een werktijdfactor. Het is daarom nog niet mogelijk verlofuren op te geven in een werktijdfactor. Welke uren moet ik opgeven bij een verlof opname? Het aantal uur verlof dat u hierbij opgeeft, is het totale aantal uur van het verlof (zowel lesgebonden taken als niet lesgebonden taken). Hoe bereken ik het aantal uur verlof dat wordt opgenomen? De berekening van het aantal uur is afhankelijk van de berekeningswijze binnen uw werkgever. In zijn algemeenheid kun u de gemiddelde fulltime taakomvang per week (in het onderwijs 36,86 uur per week) nemen en dit vermenigvuldigen met de werktijdfactor van de periode waarin het verlof wordt opgenomen. Betreft het een periode die zich over meer weken uitstrekt, vermenigvuldig dan dit aantal uur met het aantal weken waarin het verlof wordt opgenomen.

Veelgestelde vragen Youforce

Veelgestelde vragen Youforce Veelgestelde vragen Youforce 1. Inleiding... 2 2. Ondersteuning door en instelling van internet browsers... 3 3. Inloggen/wachtwoord vergeten... 5 4. Handleiding en help... 6 5. Verwerking van en opslaan

Nadere informatie

Handleiding HR Self Service in Youforce

Handleiding HR Self Service in Youforce Handleiding HR Self Service in Youforce Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Instellingen... 3 3. Inloggen... 6 4. De module HR Self Service... 7 5. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 6. Het afhandelen van openstaande

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

HANDLEIDING (versie )

HANDLEIDING (versie ) HANDLEIDING (versie 1.1.2016) RAET Client Self Service (CSS) - Algemeen - Instellingen - Inloggen in CSS - Doorgeven van mutaties 1. Tabblad Persoon 2. Tabblad Verlof 3. Tabblad Ziekte 4. Tabblad In-/Uitdienst

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

Handleiding Self Service

Handleiding Self Service Handleiding Self Service Inleiding Self Service is een programma waarmee u zelf wijzigingen in de personeels- en salarisadministratie kunt doorgeven. Afhankelijk van het soort mutatie (wijziging) en de

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Handleiding ONLINEDESK

Handleiding ONLINEDESK Handleiding ONLINEDESK Inhoudsopgave 1. Inloggen op Onlinedesk 3 Hoe kom ik op Onlinedesk? 3 Nieuw wachtwoord aanvragen 4 Wachtwoord vergeten/account geblokkeerd 5 Ingelogd 6 Administratievoerder met meerdere

Nadere informatie

Handleiding SVS-Online

Handleiding SVS-Online Telefoon: Fax-voice: E-mail: 030-711 57 12 084-877 71 36 info@svservicecenter.nl Handleiding SVS-Online In deze handleiding worden de voor u meest belangrijke mogelijkheden, zoals het in- en uitdienst

Nadere informatie

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK

digitale salarisstrook www.raetonline.nl HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK HANDLEIDING DIGITALE SALARISSTROOK Versie 1.1 Pagina 1 van 8 augustus 2012 Inleiding Voor iedereen die maandelijks salaris ontvangt is de salarisstrook digitaal beschikbaar. De salarisstroken staan elke

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014

Gebruikershandleiding Digitale salarisstrook Versie november 2014 Versie november 2014 OHM Roosevelstraat 18, 2321 BM Leiden Postbus 4009, 2301 RA Leiden T. (071) 5166600 F. (071) 5166699 www.ohm.nl Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Starten met Youforce...4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Systeeminstellingen Dyade

Systeeminstellingen Dyade Systeeminstellingen Dyade Inleiding Voor een aantal Dyade-modules zijn systeeminstellingen vereist om de modules correct te laten werken. Dit document beschrijft welke instellingen voor welke module nodig

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service

POLARIS Nova. Handleiding Employee Self Service POLARIS Nova Handleiding Employee Self Service Versie: 2.0 Datum: 01-03-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 Vraag & antwoord... 4 2.2 Wachtwoord wijzigen... 5 2.3 Wachtwoord vergeten...

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

H a n d l e i d i n g. M u t a t i e t o o l

H a n d l e i d i n g. M u t a t i e t o o l H a n d l e i d i n g M u t a t i e t o o l I n h o u d s o p g a v e Inleiding 3 Inloggen 4 Taken 5 Personen 7 Contracten 9 Verloven 16 Dossiers 21 Bestanden 22 Instellingen 24 2 I n l e i d i n g Voor

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Met ingang van seizoen 2010-2011 kunt u voor de bekertoernooien inschrijven via een nieuw ontwikkelde module van MijnNBB. De opgave kan uitsluitend

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4. App... 8 2 1.

Nadere informatie

Aanleveren gegevens. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7

Aanleveren gegevens. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker. Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7 Aanleveren gegevens Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker Werkbeschrijving t.b.v. nieuwe medewerker 1/7 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen in Youforce... 4 2 Self Service openen en het aanleveren

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 bijgewerkt mei 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Onthouden inloggegevens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HR Access in-service Self Service

Gebruikershandleiding HR Access in-service Self Service HR Access in-service Self Service Gebruikershandleiding Module Self Service en Rapportages Versie 0.5 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Over deze handleiding 3 2 Starten met RAET Online... 4 2.1 Inloggen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

uw inloggegevens de procedure bij het inloggen in Teleboekhouden 7.2 het beheer van het gebruikersaccount

uw inloggegevens de procedure bij het inloggen in Teleboekhouden 7.2 het beheer van het gebruikersaccount Met de overgang naar Visma Teleboekhouden 7.2 is de inlogprocedure gewijzigd. Er wordt gebruik gemaakt van een OpenID van OpenID-provider Fidesque. Deze wijziging heeft gevolgen voor: uw inloggegevens

Nadere informatie

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker

Online urenportal. Gebruikershandleiding voor medewerker Online urenportal Gebruikershandleiding voor medewerker Versie: 1.0/2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Uitgangspunt van deze handleiding... 3 Minimale eisen bij gebruik van de webportal... 3 Ondersteuning/support...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak

Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Gebruikershandleiding Mijn ANWB voor de Zaak Waar vind ik Mijn ANWB voor de zaak? 1. Ga naar anwb.nl/zakelijk. U bent op de homepage van ANWB voor de Zaak. 2. Klik op Mijn ANWB voor de Zaak onder het kopje

Nadere informatie

Basishandleiding. Employee Self Service/ App Werknemerloket (werknemer) loket.nl

Basishandleiding. Employee Self Service/ App Werknemerloket (werknemer) loket.nl Basishandleiding Employee Self Service/ App Werknemerloket (werknemer) loket.nl Inhoudsopgave 1 ESS LOKET.NL... 3 2 TOEGANG TOT ESS... 4 3 WERKNEMER TOEGANG TOT APP WERKNEMERLOKET... 4 4 ESS VIA BANKPORTALEN

Nadere informatie

Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders

Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders Handleiding autorisatie Zaken Doen DUO.nl Versie voor beheerders DUO Versie 1.1 13 januari 2016 Inhoud 1. AUTORISATIE 3 2. AANSTELLEN BEHEERDER 4 2.1 SCHEMATISCHE WEERGAVE 4 2.2 REGISTRATIEPROCES BIJ ENTREE

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW

versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW versie: 5-7-2013 HANDLEIDING MIJN DE LEEUW HANDLEIDING MIJN DE LEEUW Inhoudsopgave Inloggen... 3 Gebruikersnaam of Wachtwoord vergeten?... 3 Startscherm "Tabblad mijn gegevens":... 4 Tabbladen... 5 Mijn

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2

VISMA TELEBOEKHOUDEN. Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2. VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Gewijzigde inlogprocedure Teleboekhouden 7.2 VISMA TELEBOEKHOUDEN Versie 7.2 Disclaimer Dit document is eigendom van Visma Tteleboekhouden en blijft dit ook te allen tijde. De informatie

Nadere informatie

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever Voorwoord Beste relatie, Bedankt voor uw keuze om met B-OnLine HRM aan de slag te gaan. Het eerste gedeelte van deze handleiding bevat de instructies gericht

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

InterUM online portal Handleiding supervisor bulkinvoer

InterUM online portal Handleiding supervisor bulkinvoer InterUM online portal Handleiding supervisor bulkinvoer Omdat er meerdere werknemers bij u zijn aangesteld is het mogelijk om de werkuren via bulk invoer te verwerken, dit betekent voor alle werknemers

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Handleiding urenregistratie intern digitaal invoeren

Handleiding urenregistratie intern digitaal invoeren Beste collega, In deze handleiding wordt beschreven hoe je jouw maandstaat met overheaduren (zoals (kort) verlof, ziekte en bijzonder verlofuren) digitaal kunt inleveren bij je manager. Eén keer per maand,

Nadere informatie

Leden handleiding Inhoudsopgave

Leden handleiding Inhoudsopgave Leden handleiding Inhoudsopgave De leden site...2 Inloggen...3 Wachtwoord opvragen of vergeten...4 Inzien handicap...6 Wijzigen emailadres...7 Scorekaart invoeren...8 Reserveren van een starttijd...9 Inzien

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces

Werkinstructie. Ga naar www.merces.nl Klik op de groene button Mijn Merces Doelstelling: Voor de eerste keer inloggen Mijn Merces en het aanmaken van een persoonlijk wachtwoord. Daarnaast willen wij u in het kort uitleggen hoe u het portaal dient te gebruiken. Begin Tip! Ga naar

Nadere informatie

Opgave Loon en Premie via Netwerken

Opgave Loon en Premie via Netwerken Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche Opgave Loon en Premie via Netwerken De uitvoering

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service

Handleiding Employee Self Service Handleiding Employee Self Service Versie 2016-1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 1. Dashlets... 5 2. Output... 5 3. Extra Opties... 7 4.

Nadere informatie

Handleiding Prestashop

Handleiding Prestashop Handleiding Prestashop Inhoud Inleiding:... 3 Inloggen op uw Prestashop:... 4 Producten beheren:... 5 Producten toevoegen:... 5 Producten wijzigen:... 6 Producten verwijderen:... 7 Categorieën toevoegen:...

Nadere informatie

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl

Basishandleiding. Werknemerloket. Loket.nl Basishandleiding Werknemerloket Loket.nl Inhoudsopgave 1 WERKNEMERLOKET... 3 2 TOEGANG TOT WERKNEMERLOKET... 4 3 TOEGANG TOT DE APP WERKNEMERLOKET... 4 4 ESS VIA BANKPORTALEN (FINBOX)... 5 5 DE STARTPAGINA...

Nadere informatie

iphone app - Rapporten

iphone app - Rapporten iphone app - Rapporten Rapporten - iphone App Net2 AN1114-NL Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie

Nadere informatie

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud

Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris. Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017 Inhoud Medewerker handleiding Online Personeel & Salaris Versie januari 2017... 1 Hoe log ik in op Online Personeel & Salaris?... 2

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Handleiding Koopvaardij Portaal

Handleiding Koopvaardij Portaal Handleiding Koopvaardij Portaal (kvdportaal.nl) Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen. 1. Inloggen op Koopvaardij Portaal 2. Werknemer zoeken 3. Arbeidsverhouding

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Handleiding ouderlogin Wasko

Handleiding ouderlogin Wasko Handleiding ouderlogin Wasko 1. Nieuwe ouders Om u als nieuwe ouder aan te melden klikt u op de button: Daarna klikt u op hier in het scherm: - u komt dan direct terecht in een scherm waar u inschrijfgegevens

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Employee Self Service ESS Module

Handleiding Employee Self Service ESS Module Software Consultancy Projectmanagement Training Handleiding Employee Self Service ESS Module Uitgebracht door: Planbition B.V. Datum van uitgifte: 14 februari 2014 Referentie: Handleiding_ESS Consolid.

Nadere informatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie

Handleiding ADAS bij kwaliteitsvisitatie bij kwaliteitsvisitatie Dit document is een handleiding voor het gebruik van het online auditsysteem ADAS, gebruikt voorkwaliteitsvisitaties georganiseerd door de NVvP. Inhoudelijke informatie over de

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is... 3 Wat is nog meer?... 3 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 3 Werken met... 4 Inleiding... 4 Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 Instellingen...

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Handleiding Subsidieportaal Maart 2012 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Registreren 3 2. Inloggen 3 3. Welkomstpagina 4 4. Mijn gegevens 5 - Aanpassen 6 - Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen 7 - Contactpersonen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Medewerker Versie 3.0

Handleiding Medewerker Versie 3.0 Handleiding Medewerker Versie 3.0 0 Laatst bijgewerkt op: 21 mei 2013 Inhoud 1 Starten met Online-Planning... 2 1.1 De eerste keer inloggen... 2 1.2 De Online-Planning navigatie... 4 2 Uw persoonlijke

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Handleiding Ouderportaal

Handleiding Ouderportaal Handleiding Ouderportaal Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Mijn Ouderportaal... 5 3.1 Tijdlijn... 5 3.1.1 Meldingen... 5 3.1.2 Kind aanmelden... 6 3.1.2.1 Opvangvorm; Dagopvang en Buitenschoolse

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK

Handleiding Online Ondernemingsplan IMK Handleiding Online Ondernemingsplan IMK voor de Gebruiker Versie 2.0 Ondanks dat er de grootst mogelijke zorg is besteed aan het 'Online Ondernemingsplan IMK' blijft er de kans bestaan op een technische

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.00 april 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie

Handleiding Multicraft Online Online urenregistratie Online urenregistratie Versie 1.3 Release 19-04-2013 I Inhoudsopgave Deel I 1 1 1 Met Multicraft Online is het mogelijk om op ieder gewenst moment online inzicht te hebben in de urenregistratie en facturatie

Nadere informatie

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub

Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Handleiding leden Amsterdamse Golfclub Maart 2014 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Mijn AGC... 3 Het ledenportaal... 3 Wachtwoord opvragen of vergeten... 4 Inzien

Nadere informatie

Ziek- en herstelmeldingen, inclusief vervangingen

Ziek- en herstelmeldingen, inclusief vervangingen Ziek- en herstelmeldingen, inclusief vervangingen Ziek melding Inzicht Grip Herstel melding Vervangingen Grip op bedrijfsvoering en sturen op onderwijskwaliteit Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek HANDLEIDING SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL Het controleren van uw gegevens in SWP U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector.

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding digitale urenbriefjes voor opdrachtgevers Versie 2.10 augustus 2013 Inhoudsopgave H1. Welkom bij UBplusOnline 1.1 Wat is UBplusOnline 3 1.2 Contactgegevens

Nadere informatie

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten)

Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Handleiding Aysist 7 Medewerkerportaal (voor medewerkers met onregelmatige diensten) Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN MEDEWERKERPORTAAL 4 2.1 Inloggen in Aysist medewerkerportaal 4 2.2 1 e keer inloggen

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0

Klanthandleiding Digitale Services. Versie 1.0 Klanthandleiding Digitale Services Versie 1.0 Inhoudsopgave 1 Systeemeisen/Inloggen... 3 1.1 Systeemeisen... 3 1.2 Inloggen... 3 2 Algemeen... 4 3 Dashboard... 5 3.1 Algemeen... 5 3.2 Taken... 5 3.2.1

Nadere informatie

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL

EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL premie- en inningssystematiek EERSTE AANLEVERING VIA DE SELFSERVICE WERKGEVERS PORTAL HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens bpfbouw en de bedrijfstakeigen regelingen in uw sector. OVER DEZE HANDLEIDING

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie