Voedingsstoffen in kip

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voedingsstoffen in kip"

Transcriptie

1 Kip recepten

2 Voedingsstoffen in kip In kip zitten waardevolle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft ze in bepaalde hoeveelheden écht nodig. Elke voedingsstof heeft zo zijn eigen functie. Eiwitten: nodig voor de opbouw en het onderhoud van spieren, botten en bloed. Nodig: oven, bakpapier, bakplaat 4 kipfilets 1 citroen 2 eetl. pesto 16 cherrytomaten 50 g zwarte olijven olijfolie om te besprenkelen peper en zout uit de molen 2 takjes dragon 45 min. 4 Vetten: brandstof voor het lichaam. Leveren essentiële vetzuren, maar ook vitamine A, D en E. Vetten zijn de bouwstenen van een cel en zorgen voor isolatie voor de cel. Vetten zorgen ook voor de smaak aan eten. In voedsel zitten verzadigde vetten en onverzadigde vetten. Koolhydraten: energie voor het lichaam en de brandstof voor de hersenen. Vitamines en mineralen: nodig voor het optimaal functioneren van het lichaam. Sommige zijn belangrijk om bepaalde ziekten te voorkomen. Kippakketje uit de oven Verwarm de oven voor op 200 C. Scheur of knip vier gelijke stukken bakpapier van c.a. 30 x 30 cm. Vouw het bakpapier diagonaal door midden en vouw weer open. Rasp de zest (schil) van een halve citroen en pers vervolgens het sap eruit. Snijd iedere kipfilet in vier gelijke stukken en leg ze vervolgens op het midden van een stuk bakpapier (op de vouwlijn). Bestrijk de kip royaal met de pesto en bestrooi met de citroen zest. Verdeel de cherrytomaten en de olijven over de pakketjes. Besprenkel met wat citroensap en olijfolie. Kruid de kip met wat peper en zout en eindig met wat dragon. Vouw dan de pakketjes goed dicht. Zet ze op een bakplaat en gaar de kip in ongeveer 35 minuten in de oven. Lekker met pasta of jonge aardappeltjes. TIP: voeg voor een aparte smaak wat kappertjes toe.

3 Voedingswaardetabel Nodig: oven op 180 C, ovenschaal, kwastje, mengkom 40 min. 4 Product gewicht kcal eiwit (g) koolhydraten (g) kipfilet onbereid 100 g ,3 0 1,8 kipbraadstick onbereid 100 g ,0 0 6,3 kippenvleugel/wing onbereid 100 g ,2 0 16,3 kippenlevers onbereid 100 g ,1 1 5,4 kip zonder vel onbereid 100 g ,5 0 6 kiprollade onbereid 100 g ,6 0,2 10 kipdrumstick onbereid 100 g ,1 0 8 kipkarbonade onbereid 100 g , kippenpoot onbereid 100 g , kippenbout onbereid 100 g , hele kip onbereid 100 g , soepkip met vel en been onbereid 100 g , kipfilet vleeswaren 100 g ,5 3,3 4,5 Bron: Nevotabel 2011 vet (g) Gelakte drumsticks 8 drumsticks 2 eetl. honing 4 eetl. ketjap 1 theel. vijfkruidenpoeder 1 knoflookteen, geperst 2 eetl. sherry of citroensap Verwarm de oven voor op 180 C. Maak een marinade door de honing, de ketjap, de vijfkruiden- poeder, de knoflook en de sherry te mengen. Leg de drumsticks in een ovenschaal en smeer ze royaal met de marinade in. Schuif de schaal in de oven en bak ze in 30 minuten goudbruin en gaar. Bestrijk de kip tijdens de baktijd nog driemaal met de marinade voor een mooie laklaag. Lekker met een aardappelbroccoli stamppot en een frisse tomatensalade. TIP: ook lekker met zoetzure augurkjes en Amsterdamse uitjes, dat geeft een frisse smaak.

4 Zorg voor kwaliteit en veiligheid Nodig: grote kom, plank, aluminiumfolie, grillpan of barbecue, kommetje, rasp 30 min. 4 Kip is een populair en licht verteerbaar vleesproduct. Het is snel en makkelijk te bereiden en er kan eindeloos mee gevarieerd worden. Nederlandse kip is van de hoogste kwaliteit. De overheid stelt strikte regels voor het houden van de dieren en de productie van vlees. Daarnaast controleert het onafhankelijke kwaliteitssysteem IKB Kip - Integrale Keten Beheersing Kip - de productie vanaf de boerderij tot in het winkelschap. Het IKB Kip kwaliteitssysteem waarborgt de kwaliteit op alle belangrijke punten. Er zijn controles voor de voedselveiligheid, het diervoer, het diertransport, de huisvesting van de kippen en het diergezondheidsbeleid. Zo geeft de pluimveesector garanties over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het pluimveevlees dat straks op úw bord ligt. 500 g ongekruid kipgehakt peper en zout uit de molen 1 bosje verse munt 1 bosje verse koriander 4 eetl. sesamzaad 1 theel. citroensap 1 eetl. olie 4 lente-uitjes in dunne ringetjes 4 dl Griekse volle yoghurt 2 theel. limoensap 1 geraspte komkommer witpuntradijsjes (of rode radijsjes) sla Turks brood of pide Zomerse kipburger met limoenyoghurt Leg het kipgehakt in de kom. Bestrooi met wat peper en zout. Voeg de helft van de fijngeknipte tuinkruiden, het sesamzaad en het citroensap toe. Meng en maak met vochtige handen gehaktballen, die daarna worden platgedrukt. Verwarm de olie in de pan en grill de kipburgers rondom goudbruin en gaar. Meng dan de overige verse kruiden, de ui, de yoghurt en het limoensap. Rasp de komkommer en laat deze goed uitlekken. Meng het geheel, met wat peper en zout naar smaak. Serveer op Turks brood met wat sla en daarop de burger met de frisse dip. Lekker met Turks brood en witpuntradijsjes. TIP: neem kant-en-klare ongekruide kipburgers en voeg daaraan Oosterse kruiden toe.

5 Gebruikstips voor kip Nodig: oven, koekenpan, meloenbolletjes lepel, kookpan, ovenschaal 30 min. 4 Net als alle voedingsmiddelen kan ook kip micro-organismen bevatten die ziektes kunnen veroorzaken. Bacteriën bijvoorbeeld komen voor op tal van plaatsen en producten zonder dat we ze direct zien. Ook op rauwe kip, in de keuken en op je handen. Als je de volgende regels volgt, krijgen schadelijke bacteriën minder kans! 400 g gekruid kipgehakt 400 g voorgekookte aardappeltjes in partjes 2 theel. rozemarijn 2 teentjes, fijngesneden knoflook 8 kleine bolcourgettes 1 potje (ca. 230 g) Mexicaanse saus 4 worteltjes in stukjes Kopen: koop kip zo vers mogelijk, in een onbeschadigde verpakking en let op dat de houdbaarheidsdatum niet verstreken is. Bewaren: bewaar kip koel! De koelkasttemperatuur mag niet hoger zijn dan 4 C. Bewaar verse kip niet langer dan drie dagen na de aankoopdag. Bewaar diepvrieskip altijd bij -18 C. Bereide, gare kip kan bewaard worden in de koelkast, maar niet langer dan drie dagen. Houd kip gescheiden van ander rauw of bereid vlees. Bereiden: was regelmatig je handen met water en zeep als je in de keuken met verse producten zoals kip werkt. Leg gare kip of ander voedsel niet op een plank waar eerder rauwe kip op heeft gelegen. Gebruik voor verschillende handelingen niet dezelfde keukenspullen en maak ze direct schoon. Zorg dat kip altijd goed gaar is na bereiding. Kip in bolcourgette Zet de oven aan op 180 C. Leg de aardappeltjes in een ovenschaal. Zet deze ca. 30 minuten in de oven. Voeg de laatste 10 minuten de rozemarijn en teentje knoflook toe. Snijd van de courgettes kapjes en hol uit met de bolletjeslepel. Bewaar het uitgeholde vruchtvlees. Breng ruim water in de pan aan de kook en laat hierin de courgettes garen. Reken op ca. 10 minuten. Laat de courgettes en de kapjes uitlekken. Roerbak het kipgehakt en de overige knoflook bruin en gaar in de koekenpan. Voeg de saus, het vruchtvlees en de wortel toe. Roerbak dit even. Vul de bolletjes royaal met het kipgehakt mengsel. Serveer met de aardappeltjes uit de oven. Lekker met een salade met tomaat en geitenkaasbolletjes. TIP: maak het een dag van te voren en zet ze voor gebruik 25 minuten in de oven op 180 C.

6 Huisvesting In Nederland kennen we verschillende soorten stallen voor de: gangbare vleeskip, scharrel vleeskip en biologische vleeskip. Elk met hun eigen kenmerken zoals hieronder te zien is. Het verschil zit onder andere in de leefruimte per kip, de slachtleeftijd én het voer dat de dieren krijgen. Gangbare vleeskip max. aantal kippen op 1 m 2 : 17-25* Nodig: grote ovenschaal, oven op 180 C, prikkers of keukentouw, scherp mes 120 min. 4 1 hele scharrelkip 1 sneetje oud witbrood 1 grote Hollandse appel (Elstar) 12 gepelde en gehalveerde walnoten 1 theel. kaneelpoeder peper en zout uit de molen kipkruiden 1 dl appelsap 5 klontjes roomboter 2 dl koffieroom leeftijd: dagen CO 2 -uitstoot * afhankelijk van het gewicht van de kippen Scharrel vleeskip max. aantal kippen op 1 m 2 : 13 leeftijd: 56 dagen graan strooien + strobalen in stal CO 2 -uitstoot Biologische vleeskip max. aantal kippen op 1 m 2 : 10 leeftijd: 81 dagen graan strooien + strobalen in stal biologisch voedsel CO 2 -uitstoot 1m 2 optie: 20% van stal = overdekte buitenuitloop 1m 2 vrije uitloop buiten 4 m 2 per kip 1m 2 Hollandse scharrelkip Verwarm de oven voor op 180 C. Maak een vulling door het brood te weken in water en uit te knijpen. Meng dit met de appel, de noten, de kaneel, peper en zout. Vul de kip met het appelmengsel. Steek eventueel de buikholte dicht met prikkers. Bestrooi de buitenkant met de kipkruiden. Schenk het sap in een ovenschaal, voeg de boter toe en leg hierop de kip. Zet de schaal in de oven, keer zo nu en dan de kip en bedruip met het braadvocht. Voeg na 20 minuten de room toe en laat de kip in ca. 90 minuten garen. Roer de aanbaksels aan het einde van de bereiding los en neem de kip uit de oven. Gebruik een scherp mes om de kip te delen. Leg de kip nog even terug in de saus in de nog warme oven. Lekker met gebakken Hollandse aardappelen en gekookte boontjes met uisnippers. TIP: knip de gare kip in delen met een wildschaar!

7 Zichtstallen Nodig: grote soeppan, schuimspaan 300 min. 4 De pluimveehouders nodigen je van harte uit eens een kijkje te komen nemen in een kippenstal. Een aantal pluimveehouders in Nederland heeft namelijk een speciale zichtstal. Daar kunnen belangstellenden zelf ervaren wat het betekent om vleeskippen te houden en wat er allemaal bij komt kijken. Zo kun je zelf zien welke maatregelen de pluimveehouders treffen op het gebied van dierenwelzijn, duurzaamheid en voedselveiligheid. Iedereen kan gratis en zonder een afspraak te maken, langskomen bij een Kip.Kiplekker zichtstal. Kijk voor de adressen op kipkiplekker.nl. kippensoeppakket met kippenpoten 1 l water 2 kippenbouillontabletten 3 dl kokosmelk uit blik 1 theel. verse laos of gemalen 1 stengel citroengras ½ kleine rode en ½ kleine groene peper in ringetjes 4 gekneusde limoenblaadjes 2 eetl. vissaus 1 theel. bruine suiker 1 dl limoen- of citroensap peper uit de molen 1 lenteui in stukjes verse koriander Thaise kippensoep Leg de kip in de pan met koud water zodat de kip onderstaat (ca. 5 liter). Voeg de wortel, de ui, de prei, de foelie, de selderij, de jeneverbessen en de laurier toe. Breng dit aan de kook en laat 3-4 uur zachtjes trekken. Schep regelmatig met een schuimspaan het schuim van de soep af. Het water moet net tegen de kook aanblijven. Neem de kip uit de pan en koel de soep met alle ingrediënten erin. Bewaar de kip en de bouillon een nacht in de koelkast. Schep de volgende dag het vet van de soep af en zeef de soep. Verwijder het vel van de kip, pluk het kippenvlees en verklein dit. Verwarm de bouillon en voeg de knol- en wortelmix toe. Kook het geheel 20 minuten en maak de soep op smaak met peper en zout. Voeg de vermicelli en de kip toe en kook de soep nog ca. 10 minuten. Garneer met de peterselie. Lekker met noedels en een frisse salade. TIP: begin een dag eerder met het maken van de bouillon.

8 Meer over kip Nodig: rasp, vruchtenpers, ovenschaal, oven op 185 C 45 min. 4 kiprecepten.nl Kip is lekker en veelzijdig! In deze folder geven we alvast een paar heerlijke kiprecepten om zelf te proberen. Maar er kan zoveel meer met kip. Op staan daarom nog veel meer smakelijke kipgerechten. Naast een gevarieerd en groot aanbod aan kiprecepten, vind je op deze website allerlei tips voor het bereiden van kip en informatie over de verschillende kooktechnieken. Eet je graag kip en heb je behoefte aan wat inspiratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van kiprecepten.nl. 400 g kipmedaillons of ontbeende kippendijen in stukken 1 geschilde flespompoen in plakken 1 dl olijfolie sap en rasp van 1 citroen sap en rasp van 1 sinaasappel 3 theel. komijn 2 theel. korianderpoeder 2 theel. paprikapoeder 2 grote venkelknollen in parten 2 rode paprika s in stukken zout en peper uit de molen koriander of platte peterselie om te garneren kipkiplekker.nl Ben je geïnteresseerd in de pluimveeketen en de herkomst van de kip op je bord? Op vind je veel achtergrondinformatie over de pluimveesector en adressen van zichtstallen, waar je zelf kunt gaan kijken hoe de kippen op dat bedrijf gehouden worden. Kipmedaillons met pompoen Verwarm de oven voor op 185 C. Meng voor de marinade de olijfolie met sap en rasp van de citroen en de sinaasappel. Voeg ook de komijn, korianderpoeder en paprikapoeder toe. Schik alle groenten in de ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met 3/4 van de marinade. Marineer de kip met de overige marinade en voeg zout en peper toe. Bak eerst de groenten 10 minuten in de warme oven en schep ze dan om. Leg de kip erbij en bak vervolgens nog ca. 25 minuten. Garneer met koriander of platte peterselie naar smaak. Lekker met puree met een lente-uitje. TIP: varieer eens met verschillende soorten knolletjes.

9

Voedingsstoffen in kip

Voedingsstoffen in kip Kip recepten Voedingsstoffen in kip Nodig: plank, plasticfolie, deegroller of braadpan, diepe borden, keukenpapier 20 min. 4 In kip zitten waardevolle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk

Nadere informatie

Voedingsstoffen in kip

Voedingsstoffen in kip Kip recepten Voedingsstoffen in kip In kip zitten waardevolle voedingsstoffen die belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Het menselijk lichaam heeft ze in bepaalde hoeveelheden écht nodig. Elke voedingsstof

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

Kip seizoensrecepten

Kip seizoensrecepten Kip seizoensrecepten Nodig: ovenschaal, scherp glad mes, plank, aluminiumfolie en koekenpan 25 min. 4 Nodig: wok, vergiet, 4 slaschaaltjes en litermaat of dressingmaker 20 min. 4 4 kipfilets 600 g zoete

Nadere informatie

Voedingswaarde per glas: 50 kcal

Voedingswaarde per glas: 50 kcal Feestelijke hapjes Dranken Apple nojito 5 limoenen 40 ijsblokjes of crushed ice 1 liter appelsap ½ liter koolzuurhoudend bronwater Was de limoenen en snijd er 15 mooie plakjes van. Pers de rest van de

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

1. Gegrilde vis met tomatencoulis

1. Gegrilde vis met tomatencoulis 1. Gegrilde vis met tomatencoulis 150 g magere visfilet (bijv. tarbot, griet, kabeljaus) ½ eetlepel milde grove mosterd ½ eetlepel light room 2 gepelde tomaten ½ eetlepel frambozenazijn Scheutje witte

Nadere informatie

Workshop 1. Thema kip. Menu:

Workshop 1. Thema kip. Menu: Workshop 1 Thema kip Menu: Gerookte kip op brood met een rijkgevulde witte koolsalade, sinaasappel- en grapefruitpartjes, walnoten en notenmayonaise *** Oosters gegrilde kip & sla-wraps *** Huisgemarineerde

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise ***

8 personen. Het menu. Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** 8 personen Het menu Op de huid gebakken zeebaars met gemarineerde rodekool, knapperige walnoten en notenmayonaise *** Gebakken hertenbiefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken

Nadere informatie

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen Zaalouk zaalouk 0,5 stuks aubergine 0,5 blik tomaten 1 tenen knoflook 0,25 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 scheut olie paprikapoeder Zaalouk 1. Schil de aubergine en snijd in stukken. 2. Hak knoflook

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Lever op zijn curries en zure appel

Lever op zijn curries en zure appel Lever op zijn curries en zure appel 2 uien 300 gr lever (biologisch) 1 teentje knoflook 2 goudreinetten 1 blaadje laurier Jamaicapeper (piment) Kruidenzout Kerrie (madras) 200 gr gierst 2 teentjes knoflook

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel 008 Kalmpjes aan 140 Een handvol granen 0 12 Een stuk kip 154 Een portie aardappelen 030 Visfilets 168 Een blik bonen 046 Biefstuk 184 Een plakje kaas 062 Lamsbout 198 Een doos eieren 078 Varkenskarbonades

Nadere informatie

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd ****

Pasen maart 2018 **** Amuse: americain **** Preisoep met Limburgse mosterd **** Pasen maart 2018 Amuse: americain Preisoep met Limburgse mosterd Rode krielaardappelen met schil uit de oven Erwten en worteltjes Kalfs cordon blue Citroen ijs met blauwe bessen saus Preisoep met Limburgse

Nadere informatie

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper.

Voeg de room en de kruiden toe en warm nog 1 minuut door. Breng de soep op smaak met zout en versgemalen peper. Receptuur t Streekfornuus voor ZorgAccent Het kerstmenu: *Lichtgebonden crèmesoep met tuinkruiden *Varkenshaasmedaillons met champignonsroomsaus *Gebakken aardappelen/aardappelpuree *Gemengde sla *Miniquiche

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Gerechten met vis. Receptengids. online

Gerechten met vis. Receptengids. online Gerechten met vis Receptengids PlusOnline stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Bent u gek op vis? Dan is dit derde boekje echt iets voor u! Een visje

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten

Bereidingstijd: 13 uur; Oventijd: 15 minuten Wildbouillon Ingrediënten voor 3 liter 1,5 kg vlees afval en beenderen van wild 100 gram dobbelsteentjes spek 1 stengels bleekselderij 1 klein blikje tomatenpuree 3 liter bruine fond (zie kookschool) 3

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Kookavond 27 November 2017

Kookavond 27 November 2017 1 Kookavond 27 November 2017 Aperitief Voorgerecht Spanakopita 40 MIN + 35 OVENTIJD Ingrediënten 10 filodeegvellen 50 gr pijnboompitten 3 teentjes knoflook 700 gr (blad)spinazie uit vriezer of vers 50

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

Panini kaas tomaat. Panini kaas tomaat. Warme broodjes. Warme broodjes. Tip

Panini kaas tomaat. Panini kaas tomaat. Warme broodjes. Warme broodjes. Tip Panini kaas tomaat Panini kaas tomaat Voor 10 panini s: 10 voorgebakken volkoren of bruine panini s halvarine 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram) 1 eetlepel mosterd 250 gram geraspte belegen 30+ kaas n

Nadere informatie

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken /

4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 1 JANUARI 4 personen 500 g droge groene erwten, 1 nacht geweekt in 2 l water / 4 runderbouillonblokjes / 2 uien, in stukken / 3 wortels, in stukken / ca. 250 g zuurkoolspek, in grove stukken Kook in een

Nadere informatie

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks Carla Glorie heeft met veel zorg, aandacht en creativiteit, van diverse soorten peulvruchten (uit de Ark van de Smaak van Slow Food) een heerlijke en verassende proeverij gemaakt. Boerenmuffin met appel

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

10 met kip 01 GRATIS RECEPTEN GEZONDE

10 met kip 01 GRATIS RECEPTEN GEZONDE Koken 10 met kip 01 GRATIS GEZONDE RECEPTEN Veelzijdige kip Kip wordt vaak omschreven als 'het meest veelzijdige stukje vlees' en die typering klopt, het is namelijk op veel verschillende manieren te bereiden.

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten 10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten steak stoverij brochette rundertong chateaubriand Rund van bij ons is niet zomaar rund. Met Belgisch rundvlees kun je immers alle kanten uit. Ga er deze

Nadere informatie

1. Chinese runderreepjes

1. Chinese runderreepjes 1. Chinese runderreepjes Saus ½ eetlepel Japanse sojasaus (Kikkoman minderzout) 1 theelepel worcestershire saus ½ eetlepel maizena 1½ eetlepel tomatenketchup 1 theelepel kerriepoeder Scheutje bouillon

Nadere informatie

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE

Recepten met superfood- pasta s van RAWPASTA & SLIMSAUCE 50 SECONDEN SMOOTHIE ½ zakje RawPasta of RawRice 1 banaan 6-7 aardbeien 250 ml halfvolle melk (lactosevrij alternatief: 250 ml haverdrank naturel) 1. Spoel de RawPasta of RawRice af onder stromend water

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! KOOK-OOK maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische producten. Wat is biologisch? En waarom maakt KOOK-OOK zo graag gebruik van biologische producten? De term biologisch heeft

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep

Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep Voorgerecht voor 6 personen: zuid-indiase kip-kerriesoep 750 gram kipfilet in reepjes gesneden 1,3 liter water 4 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 4 kruidnagels 3 uien, in repen gesneden 3 wortels,

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Weekmenu 5. Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla. Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding*

Weekmenu 5. Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla. Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding* Weekmenu 5 Maandag Pompoensoep* Spaghetti Bolognese Kropsla Dinsdag Gebakken schol Aardappelpuree Wortelen Chocoladepudding* Woensdag Tomatensoep Spinaziepannenkoeken* Donderdag Fricandeau met sinaasappelsaus*

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Een stukje vlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag op herhaling, 18 januari 2014, rondom het thema Oorspronkelijk

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Groene asperges met roodloof en cantharellen

Groene asperges met roodloof en cantharellen Groene asperges met roodloof en cantharellen o 3 stronkjes roodloof o 2 el. olijfolie o 200 gr. cantharellen of shii-take in stukken o ½ el. honing o 500 gr. heel kleine groene asperges (korenaren) of

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Groente. Elke dag. Gratis. Gratis. receptdeen. recepte. gezonden

Groente. Elke dag. Gratis. Gratis. receptdeen. recepte. gezonden Groente Elke dag 0 1 Gratis gezonden recepte 0 1 Gratis gezon receptdeen Groente Er zijn veel soorten groenten. Elke soort heeft zijn eigen vorm, kleur, geur, structuur en smaak. Je hebt oneindig veel

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 enkele kipfilets zout peper 1 ui Boter - Vloeibaar 1 glas witte wijn 0.5 blokje

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Steekproducten worden steeds populairder de laatste tijd. Veel mensen hechten steeds meer waarde aan de producten die de streek waarin ze wonen te bieden heeft. Vaak heeft de eigen

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie