Nieuwsbrief december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2012 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink

2 Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box Doornenkamp 19 Postalcode 80100, Mombasa 8085 PT Doornspijk Kenya Tel: Giften : Stichting De Akker is de Wereld, Bankrekening: , ABN-Amro te Elburg, o.v.v. Willem en Mee Hyae. Giften voor het project Tana Delta zijn welkom op hetzelfde bankrekeningnr. o.v.v. Tana Delta. Sponsoren markt tijdens de Botterdagen Elburg De Boer assurantie Hup Kadoshop Post en de Jong verzekeringen Max autobedrijf Koops fietsen Kapperszaak Leusink Hooghordel Autohandel Westerink Tuingereedschap Den Besten Kleding Franken Dakkapellen Gamma Oudholland Kantoormeubelen Gulf Tankstation Jansen Volvogarage Blaauw Schildersbedrijf Hoekert Schildersbedrijf Loedeman Botenshop Van Gelder Wegenbouw UWoon Woningstichting Wups Gezondheidscentrum BSB Autospuiter Van het Goor Transportbedrijf Yme Bloemist Nunspeet GPS pluimveeslachterij 't Harde Loonbedrijf Bultman Manege Visch Doornspijk van Reeuwijk zonweringen Loonbedrijf Visch Loon en grondverzbed. van Spijkeren Stratenmakersbedrijf Hop Barts klussenburo Morren timmerwerken Bouwbedrijf Polinder JH schilderwerken Ford van de Beek Accountantskantoor Timmer van Klompenburg hekwerk en beveiliging Krooneman cocomp.nl Autobedrijf Favoriet Autobedrijf van de Beek Bultman - Hartholt assurantiën en hypotheken Bouwbedrijf van der Weide Dierenpension Klein Mezenberg Akster Bestratingen HB Hekwerk Transportbedr. Van het Goor Bouwbedr. V.d. Weide Bouwbedr. Van Wijhe Hoffmann Gereedschapskeuringen Keukenstudio Forellenkwekerij De Haere Installatiebedr. Bakker en Ten Hove Relimon Gebr. Top Nieuwsbrief per Wilt u de nieuwsbrief per ontvangen, dan kunt u uw adres doorgeven op het volgende adres: info@deakkerisdewereld.nl.

3 Beste familie en vrienden, Eindelijk regen! Maandenlang was er bijna geen regen van betekenis gevallen, maar dat is nu veranderd. Het was verbazingwekkend hoe de natuur in Minjila is veranderd na de regen (70mm). Na een weekend in Mombasa te zijn geweest waren struikjes uitgelopen, begon gras te groeien en bladeren aan de bomen te komen. Het ging zo snel dat je bijna zou zeggen dat je het zou kunnen horen uitlopen. Wat eerst een trieste, dorre en doodse aanblik was veranderde in een feest voor het oog met frisse groen blaadjes, blijk van Gods goedheid. Staf Conferentie voor Oost Afrika Na 3 jaar hadden we begin augustus weer een conferentie voor de regio, deze werd dit maal gehouden op de basis in Kilimanjaro in Tanzania. De basis wordt zo genoemd omdat het aan de voet van de hoogste berg van Afrika ligt, de Kilimanjaro en het uitzicht is bij helder weer prachtig. We hebben o.a. veel bekenden ontmoet, sprekers gehoord en een korte presentatie gegeven over ons werk. Wij zijn een paar dagen eerder terug gekomen vanwege de aankomst van een Koreaans team van een kerk. Onze terugreis verliep allemaal wat minder. Reizen in Afrika blijft altijd een avontuur. De bus kreeg pech in de bush bush en het leek er niet op dat het spoedig gerepareerd kon worden. Na een uur kwam er een andere bus langs en Mee Hyae en ik hebben die gelegenheid aangegrepen om ons in die al overvolle bus te proppen. Team uit Korea Verschillende jongens waren erg goed en sprongen een hoogte van 1.53m. Het Koreaanse team dat bij ons in Minjila kwam bestond uit 10 personen, inclusief de voorganger van de gemeente. De jeugd uit het nabijgelegen dorpje stond s morgens al vroeg op de dam. We hebben voor hen de Tana Delta Olymics gehouden met o.a. 110m sprint, hardlopen, touwtje springen, verspringen, speer werpen en hoog springen. Verschillende jongens waren erg goed en sprongen een hoogte van 1.53m.

4 Mee Hyae en ik zeiden tegen elkaar dat het zo geen nut heeft om een afrastering rond het perceel te hebben, want ze kunnen er zo overheen. Zondags was het team in verschillende gemeenten en de laatste zondag waren we in de oudste Lutherse kerk in Kenia. De tweede week kwamen de 13 leerlingen weer, die gesponsord worden, voor activiteiten en ze hebben o.a. vier morgens computerles gehad. Etnische onlusten Dinsdag 21 augustus hadden we de officiële opening van het voetbal toernooi (Tana Delta Education Center Soccer Tournament) en we hadden de nieuwe District Commissaris hiervoor uitgenodigd om dit evenement te openen. Het thema was Peace, Harmony, Education en Nurturing Talents. Volgens de DC hadden we geen beter thema kunnen kiezen en hij was ook heel lovend over het werk dat wij doen. De DC sprak de jeugd specifiek toe om zich niet in te laten met etnische conflicten. Weinig wisten wij dat de volgende morgen de Tana Delta wereldwijd bekendheid zou krijgen en zou worden opgeschrikt door de gruwelijke afslachting van 52 bewoners van een dorpje, inclusief vrouwen en kleine kinderen. Een week daarvoor waren de spanningen al opgelopen in het gebied en waren koeien afgeslacht en enkele mensen gedood. Dit conflict was voornamelijk tussen veehouders (Orma stam) en akkerbouwers (Pokomostam). Door dit gebeuren zagen we ons genoodzaakt, in overleg met de plaatselijke voetbalbond, om het toernooi af te zeggen, omdat de angst en spanningen onder de mensen in het hele district groot was. De overheid heeft een avondklok ingesteld van 6 uur s avonds tot 6 uur s morgens en heeft zo n 2000 para-militairen naar de Delta gestuurd, 300 man heeft kamp opgeslagen bij ons in de buurt. Als het aan de DC ligt zal dit uitgaansverbod nog van kracht blijven tot de verkiezingen van 4 maart volgend jaar. Een van onze moslimvrienden schreef commentaar betreffende de situatie op één van de sociale media en ik vond het wel bijzonder dat hij Mattheus 26:52 aanhaalde en niet iets uit de Koran. In vers 52 zegt Jezus tot Petrus: Keer uw zwaard weder in zijn plaats, want allen die het zwaard nemen, zullen door het zwaard vergaan. Bouw van een nieuw huisje Op 17 september is er een begin gemaakt met de bouw van een nieuw huisje op het perceel. We verwachten meer teams in de toekomst en andere gasten en willen voor hen het hoofdgebouw ter beschikking hebben. Daarom wordt er nu een huisje gebouwd waar wij intrek zullen nemen. We hoeven dan niet meer in een kamertje te verblijven dat als slaapkamer/woonkamer dienst doet.

5 Dat we nu een waterleiding hebben is een grote zegen. Het helpt zowel voor de bouw als voor de gewassen. We hebben een klein moestuintje rond het hoofdgebouw en eten weken lang verse groente. Ook hebben we zo n 40 boompjes geplant, zonder waterleiding zou dat niet mogelijk zijn geweest. We willen m.i.v. het nieuwe schooljaar ook een project starten voor de jeugd om boompjes te planten en zodoende kunnen ze zelf wat schoolgeld verdienen en leren over de waarde van bomen. Wildlifehoekje, Ontmoeting met Simba (Kiswahili voor leeuw) De luiaard zegt: Er is een felle leeuw op de weg, een leeuw is op de straten. Spreuken 26:13. Ik dacht dat ik niets meer te schrijven had over de wildlife in Tana Delta, maar dat veranderde op een vroege vrijdagmorgen. Ik ga de laatste tijd, nu de nieuwe weg langs ons Center loopt, s morgens vroeg nog wel eens hardlopen. Op de terugweg, ongeveer 1 km bij de basis vandaan, hoor ik een gegrom. Al rennend kijk ik om mij heen om te zien waar dat geluid vandaan komt. Dan, ooeps zie ik het, ik ben al half voorbij, net aan de kant van de weg 10 meter bij mij vandaan, tegen de bosjes aan ligt een grote leeuwin die mij nakijkt. Ik dacht dat het maar het beste was om maar te doen of ik niets gezien had en gewoon door te lopen. Nadat ik thuis gekomen was, zijn Mee Hyae en ik er met de auto naartoe gereden, maar helaas was ze al verdwenen. Een hyena vond het ook nodig om over ons perceel te wandelen toen ik op een vroege morgen vuil aan het verbranden was. Verlof De vloer van het nieuwe huisje Mee Hyae heeft nog les gegeven in Morogoro, Tanzania op de DTS over het onderwerp Geestelijke Strijd. Lesgeven ligt haar wel en op deze basis is ze al verschillende keren geweest, verder heeft ze nog een vergadering voor Koreaanse zendelingen van JmeO bijgewoond. Zelf had ik nog een tweetal vergaderingen, o.a. voor de regio Oost Afrika. Over enkele maanden hopen wij weer voor een aantal weken naar Nederland te komen voor een periode van verlof (maart-april). We hopen dan ook weer het één en ander over ons werk hier te vertellen en zien er naar uit om velen van u weer te ontmoeten. Nu mijn ouders op leeftijd raken en vooral mijn vader met verschillende gezondheidsproblemen kampt heb ik er wel eens moeite mee om zo lang weg te zijn.

6 Tot slot Gebedspunten -U mag danken dat het met Mee Hyae s gezondheid goed gaat en ze vrijwel geen last meer heeft van de allergie. - U mag danken voor de regen die er is gevallen in Minjila, Tana Delta. -Wilt u bidden dat er vergeving en verzoening mag plaatsvinden tussen de Orma en de Pokomostam en dat er vrede mag worden gesloten. In totaal zijn er zo n 120 mensen vermoord. -Volgend jaar na ons verlof hopen wij weer de cursus School of Frontier Mission te geven. Wilt u bidden voor een goed aantal leerlingen (10). Dan komt het einde van 2012 alweer in zicht. Wat is het weer snel gegaan. Het is alsof het almaar sneller gaat. Terugkijkend mogen we zeggen dat de Here zo goed voor ons is geweest. Er zijn zo veel redenen om dankbaar te zijn. Graag willen we weer een ieder bedanken voor jullie meeleven, gebed en financiële ondersteuning. En ook wil ik nog speciaal onze dank uitspreken voor alle mensen die hebben meegewerkt aan de amaryllisbollenactie! Mee Hyae en ik willen u alvast Gezegende Kerstdagen en een Voorspoedig nieuw jaar toewensen. De hartelijke groeten, Willem & Mee Hyae Van de thuisfrontcommissie Ondertussen hebben we al weer heel wat acties achter de rug. We zijn ontzettend blij met alle mensen waar we telkens weer een beroep op kunnen doen! Voor in de nieuwsbrief staat de lijst van bedrijven die onze markt tijdens de Botterdag hebben gesponsord. Ook hen willen we hartelijk bedanken!

7 Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door de adverteerders, waarvoor hartelijk dank.

8 Noorderbreedte PX Elburg Bel voor info: Maak een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend bezoek aan huis of bezoek onze showroom! Delicatessen De Smaakmakerij Vischpoortstraat 19 Elburg

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774 Doornenkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2008

Nieuwsbrief oktober 2008 Nieuwsbrief oktober 2008 Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae Westerink P.O. Box 95774 Postalcode 80100, Mombasa Kenya E-mail: fmckenya@africaonline.co.ke

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2008

Nieuwsbrief juni 2008 Nieuwsbrief juni 2008 De Lagdera coöperatie doet het erg goed en staat model voor andere coöperaties. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2011

Nieuwsbrief augustus 2011 Nieuwsbrief augustus 2011 Een van de Turkana families in de buurt van Isiolo, een gebied waar ook honger heerst. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 We hadden het zo geregeld dat telkens één leerling van de middelbare school een uurtje les gaf aan leerlingen van het lager onderwijs. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2009

Nieuwsbrief juli 2009 Nieuwsbrief juli 2009 Gelukkig heeft onze 22 jaar oude auto zich weer goed gehouden en was de modder geen probleem. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar 2014

Nieuwsbrief voorjaar 2014 Nieuwsbrief voorjaar 2014 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2009

Nieuwsbrief maart 2009 Nieuwsbrief maart 2009 het andere team om een vervolgcursus te geven in computertraining in Tarasaa. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae Westerink

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

ieuwsbrief WOONWAGEN-Zending Nederland Bouwen aan het nieuwe kinderhuis WOONWAGEN-Zending Nederland voorganger Jan F. Schmidt Ma Braunpad 23, 1067 WZ Amsterdam Tel: (020) 610 34 13 woonwagenzending.nl@planet.nl http://www.woonwagenzending.nl Bouwen aan het nieuwe kinderhuis

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

NIEUWS UIT SURINAME 3

NIEUWS UIT SURINAME 3 NIEUWS UIT SURINAME 3 Beste familie, vrienden en bekenden, Het is alweer december en de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van ons wel en wee in Suriname. Terwijl het in Nederland vriest en

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23

Voor de dienst: Laat Het Zien van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 Voor de dienst: "Laat Het Zien" van Reni en Elisa Welkom Lied 216 ( Morning has broken ) Bemoediging en groet Gebed Lied 780 (naar Psalm 139) Psalm 23 1 Een psalm van David. De HEER is mijn herder, het

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Open Hof Opw. 616 Gez. 434: 1, 2, 5 Ps51: 5 El 458 Opw. 411 Gez. 182: 1, 2, 6 Gez. 44: 1, 2, 3 Genesis 29: 1-35 Mededelingen Voorganger : ds. Arie Reitsema Schriftlezing: Jan Leo de Hoop Voorbede

Nadere informatie

Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19)

Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19) Dorpse Proat rondzendbrief nr. 15 Nairobi, september 2010 Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19) Lieve familie en vrienden, Het is september en

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

Pastoraat wat is dat?

Pastoraat wat is dat? Pastoraat wat is dat? Eigenlijk best een lastige vraag! Pastoraat daar zijn heel veel dikke boeken over geschreven. Maar na het lezen weet je het soms nog niet!? Daarom mogen jullie een paar minuten daar

Nadere informatie

Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :).

Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :). DTS COMPASSION Dag iedereen Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :). Via deze weg wil ik jullie op de

Nadere informatie

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam

Goede buren. Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Goede buren Startzondag 13 september 2015 m.m.v. Jeugdkoor Joy uit Streefkerk o.l.v. Vincent van Dam Voorganger: ds. Joke van der Neut Organist: Alex Hommel Orgelspel Welkom door ouderling van dienst Jan

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen.

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Eerst nog wat Nederlands nieuws, omdat ik de eerste twee weken

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Lieve familie, vrienden en gemeenteleden, Nieuwe MP. Workshops in Tongo. Addis Abeba, oktober Een hartelijke groet uit Addis!

Nieuwsbrief 18. Lieve familie, vrienden en gemeenteleden, Nieuwe MP. Workshops in Tongo. Addis Abeba, oktober Een hartelijke groet uit Addis! Nieuwsbrief 18 Addis Abeba, oktober 2018 Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. Jesaja

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

III. Het (mosterd)zaadje. Vrijdag

III. Het (mosterd)zaadje. Vrijdag Het (mosterd)zaadje Vrijdag "... Ik verzeker jullie: als jullie geloof hebben als een mosterdzaadje, dan zullen jullie tegen die berg zeggen: 'Verplaats je van hier naar daar! en dan zal hij zich verplaatsen.

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wie zijn er van betekenis in mijn leven? Als ik daar over nadenk word ik blij. Want er zijn zoveel mensen van betekenis voor mij. en voor u? Voor wie ben ik van betekenis?

Nadere informatie

De bruiloft van Simson

De bruiloft van Simson De bruiloft van Simson Weet je nog waar de vertelling de vorige keer over ging? Over Simson, de nazireeër. Wat is een nazireeër? Een nazireeër is een bijzondere knecht van God. Een nazireeër mag zijn haar

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen.

ti&:. Vernieuwing en versterking Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe is,gekomen. Vernieuwing en versterking ti&:. Bijbeltekst: 2 Korintiërs 5:15-18 Belangrijkste vers: 2 Korintiërs 5:17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe scheppin,g. Het oude is voorbij, het nieuwe

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde

Die Jezus volbracht in zijn leven, toen hij in de wildernis leefde Kunt u een verhaal over Jezus vertellen dat veel voor u betekent? Ja, Jezus is erg belangrijk voor mij en anderen die geloven dat hij onze redder en heer der levenden is Een belangrijk verhaal voor mij

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief Maart 2018 Op 5 Januari kwamen we weer veilig aan in Kenia. Door een aardige groep vanuit de kerk werden we opgepikt.het kostte mij (Rianne) toch wel moeite om te

Nadere informatie

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis

Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Johannes 14:1-3 en 28 - Hemelvaart: op weg naar thuis Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Inleiding Paul van der Laan 1. IJsbreker: GOED NIEUWS VERSPREIDT ZICH

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden

SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND. Rekruteren & Begeleiden SAMUËL & XIMENA BIJ OM-NEDERLAND Rekruteren & Begeleiden WIE ZIJN WIJ? WIJ ZIJN SAMUËL & XIMENA BEKX... al jarenlang volgen wij de Here Jezus en is het ons verlangen dat andere mensen ook Jezus Christus

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden.

En rijke mensen werken niet. Die kunnen de hele dag doen wat ze leuk vinden. Warm in Verona Romeo loopt een beetje rond. Dat doet hij bijna elke dag. Hij vindt het leuk om door het stadje te lopen. Door de kleine straatjes. Langs de rivier waar de meisjes de was doen. En over de

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Geloof tegenover gevoelens

Geloof tegenover gevoelens Kenneth Hagins Geloofsles nr. 7 Geloof tegenover gevoelens Centrale waarheid: Een formule voor geloof is: 1) Zoek in Gods Woord naar een belofte die betrekking heeft op wat u nodig heeft, 2) Geloof Gods

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

Mijn laatste nieuwsbrief

Mijn laatste nieuwsbrief Mijn laatste nieuwsbrief Lieve familie, vrienden en sponsors! Mijn laatste nieuwsbrief schrijf ik vanuit het prachtige en kleurrijke Sri Lanka! Hier vierde ik Kerst en Oud en Nieuw met de bemanning van

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Maria, de moeder van Jezus

Maria, de moeder van Jezus Maria, de moeder van Jezus Kerstoverdenking Rotary 2014 1. Maria in de kerkgeschiedenis 2. Maria in de Bijbel 3. Boodschap 1. Wees gegroet Wees gegroet Maria, vol van genade. De Heer is met u. Gij zijt

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd

Uitleg van het thema. De Bijbel wereldwijd Uitleg van het thema De Bijbel wereldwijd Gedicht: Een Boek De buurvrouw heeft een mooi boek met allemaal mooie verhalen Ik wil ook graag zo één mama, ik zal het zelf betalen Verhalen over lang geleden,

Nadere informatie

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge.

Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE. voor de morgendienst op zondag 2 september 2012. in deze dienst zal. Julia Brugge. Chr. Geref. Kerk Ontswedde LITURGIE voor de morgendienst op zondag 2 september 2012 in deze dienst zal Julia Brugge gedoopt worden thema: Zoals klei in de hand van de pottenbakker Voorganger: ds. J.J.

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth.

Rotsvast vertrouwen. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Rotsvast vertrouwen Liturgie van de themazondagdienst kerk en school op zondag 26 januari 2014 in de Oude Kerk om 10.45 uur samen met de Willem van Oranjeschool. De voorganger is ds. M.P.D. Barth. Welkom

Nadere informatie

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk

Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Kerk- School- en Gezinsdienst op zondag 29 maart 2015 in de Martinikerk Voorganger: Ds. M.N. Ariesen-Holwerda Organist: Kees Nottrot Pianist: Peter Wagenaar Afkondigingen Zingen van een psalm 122: 1 en

Nadere informatie

Heuvelklas in Westouter

Heuvelklas in Westouter K L A S N I E U W S U I T K L A S 4! Jaargang 9, nummer 31 23 mei 2016 Heuvelklas in Westouter De maandag na de heuvelklas stonden we nog even stil bij de heuvelklas. We speelden een heuvelklasquiz en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Nieuwsbrief Benjamin Campaign Preview HTML Source Plain-Text Email Details Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Shan-kinderen stellen zich op voor lunch Veroordeling naar een arme zwerver Toen ik in de middag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief December 2017 Tijd voor een update, het is ongelofelijk snel gegaan maar onze drie maanden zitten er al weer op. Wat is de tijd om gevlogen! We hebben een drukke tijd

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 8 e zondag van de herfst Oogstdankdienst 9 november 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane-Fioreze ouderling: J.A. van der Horst koster: M. Slomp

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Familie Kamphuis

Nieuwsbrief Familie Kamphuis Nieuwsbrief Familie Kamphuis Tanzania November 2013 In de afgelopen maanden zijn we door nogal wat drukte en uitdagingen heen gegaan, en daar kunt u in deze nieuwsbrief meer over lezen. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week:

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week: Nieuwsbrief 20 Apeldoorn, 28 juni 2014 Lieve vrienden, Na mijn terugkomst uit Frans Guyana en Suriname, waren Diny en ik een week in Frankrijk. Doel van de reis was het bijwonen van een congres in Lyon

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn.

Er zal geen verzengende hitte, geen dorst en geen honger meer zijn want Hij zal ze weiden aan water dat vloeit uit het hart der woestijn. VESPER op woensdag maart 016 in de Dorpskerk te Bloemendaal aanvang: 19.15 uur Liturgen: Agneta Markusse en Ali Bos Pianist: Janny van der Meer Thema: 'De vreemdeling in ons midden' STILTE VOOR DE VESPER

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 23 augustus 2015. voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser. Tiepoli Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 23 augustus 2015 Tiepoli voorganger:mw.denise Dijk organist: Erik Visser Orde van de dienst Instuderen Lied 849: alle coupletten Zoek de wegen van de wijsheid

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen Welkom in deze Jonge gezinnen dienst Thema: Jezus is de Goede Herder Voorganger: Ds J. Hoekman Organist: Marijke Loosman- Pasterkamp Welkom en mededelingen 1 Zingen: Lied 452 ELB Refrein: Jezus is de goede

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

Liesje gaat op weg. Jezus kwam geen nieuwe godsdienst brengen. Hij kwam zijn Vaders koninkrijk herstellen. Special edition.

Liesje gaat op weg. Jezus kwam geen nieuwe godsdienst brengen. Hij kwam zijn Vaders koninkrijk herstellen. Special edition. 11-2014 Liesje gaat op weg Namaste, Special edition Dat is hallo in het Indisch voor diegene die dat nog niet zouden weten. Samen met ons team zijn we al begonnen aan de eerste lessen in de Indische taal

Nadere informatie

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren.

Les 29: Hemelvaart en Pinksteren. Les 29: Dit verhaal kun je lezen in Handelingen 1 en 2 Hemelvaart en Pinksteren. Johannes, wat zei Jezus nou eigelijk precies? Petrus en Johannes zijn op weg naar de tempel. Ze hebben iets geweldigs meegemaakt.

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l

P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l P o s t b u s 6 5 3 8 4 0 A B H a r d e r w i j k T e l. 0 3 4 1 5 6 4 4 8 8 i n f o @ m a f. n l w w w. m a f. n l KvK: Harderwijk: 41 23 11 29 Nieuwsbrief 1 September 2012 Na een lange periode van voorbereiding

Nadere informatie

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus

Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Welkom in de morgendienst van zondag 23 oktober 2016 Afsluiting Vakantie Bijbel Club Voorganger : ds. Hanneke Paas Muzikale medewerking : Rikus Schippers en band Ouderling van dienst : Petra Jansen Thema

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Betreft: Sponsoring Lorenzo van Riet Karting. Beste ondernemer, familie, vrienden en kennissen. Mijn naam is Lorenzo van Riet en ben op dit moment 13 jaar. Mijn

Nadere informatie