Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus."

Transcriptie

1 Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven. God zal Zijn Vader zijn. Het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de Here Jezus. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. De engel zei tegen Maria: Maria, jij zult moeder worden. De engel zei tegen Maria: Maria jij krijgt een baby. Maria zei tegen de engel: Maar ik heb geen man, hoe kan ik dan moeder worden? Maria zei tegen de engel: Ik heb geen man, hoe kan ik dan een baby krijgen? Ik heb geen man. De engel zei tegen Maria: Jij hebt geen man, maar jij zult moeder worden. Jij hebt geen man, maar jij zult een baby krijgen. Maria zong: Ik zal moeder worden. God zal de Here Jezus geven! Maria zong, en zong, en zong..! Maria zong: Ik word moeder! Ik krijg een Baby. God zal mij een kind geven. God geeft Zijn Kind aan mij. God zal Zijn Vader zijn! Lk. 1:26-38.

2 Boek 1. Les 2. Jozef vond geen huis in Bethlehem. Hij vond geen huis voor Maria. Zij hadden geen huis om in te wonen. Jozef vond een stal. Hij vond geen huis om in te wonen. Hij vond een stal om in te wonen. Jozef bracht Maria naar de stal. Maria woonde in de stal. Jozef woonde in de stal. Jozef brengt Maria naar Bethlehem. Dit is het verhaal van Jozef. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van Bethlehem. Dit is het verhaal van Baby Jezus. Jozef zag een engel. De engel zei: Jozef, breng Maria naar je huis, want Maria zal een baby krijgen, breng haar naar je huis. God zal een baby aan Maria geven. God zal Zijn Zoon aan Maria geven. God zal Jezus aan Maria geven. Neem haar mee naar je huis. Maria zal bevallen van de Zoon van God. Neem haar mee naar je huis. Jozef zei: Ik zal Maria naar mijn huis brengen. Maria zal een baby krijgen. God zal Zijn Zoon aan Maria geven. Ik zal Maria naar mijn huis brengen. Jozef bracht Maria naar zijn huis. Jozef zei: Maria wij moeten naar Bethlehem gaan, wij moeten ons gaan laten registreren in Bethlehem. Jozef bracht Maria naar Bethlehem. Zij gingen naar Bethlehem om zich te laten registreren. Om hun namen te laten registreren. Maria kreeg de Baby in de stal. Jezus werd geboren in de stal. God gaf een Kind aan Maria in de stal. God gaf Zijn Zoon aan Maria in de stal. Maria zong: God gaf mij een Kind. God gaf mij Zijn Zoon. God gaf de Here Jezus. mijn Kind is de Zoon van God. Maria was heel blij in de stal. Maria was heel blij. Jozef was heel blij. Lk. 2:4-7.

3 Boek 1. Les 3. De Zoon van God werd geboren in een stal. Wij willen naar de stal gaan, om de Zoon van God te zien. De herders gingen naar Bethlehem. Zij gingen s nachts naar Bethlehem. Zij gingen s nachts naar de stal in Bethlehem. De herders kwamen in de stal. Zij zagen Jozef in de stal. Zij zagen Maria in de stal. Zij zagen Jezus in de stal. De herders vinden Jezus. Dit is het verhaal van de herders. Herders waakten bij hun schapen. Zij waakten s nachts bij hun kudde. Zij bewaakten s nachts hun kudde schapen. De herders zagen een engel. Zij zagen s nachts een engel. Zij waakten bij hun schapen. Zij zagen s nachts een engel. De engel zei: Vannacht is er een Kindje geboren. Deze nacht is er een Kind geboren in Bethlehem. Vannacht is Jezus geboren in Bethlehem. De Zoon van God is deze nacht geboren in Bethlehem. De engel zei: Herders ga naar Bethlehem. Ga naar Bethlehem om de Baby te zien. Ga naar Bethlehem om de Zoon van God te zien! De herders zeiden tegen elkaar: Wij willen vannacht naar Bethlehem gaan. Wij willen naar Bethlehem gaan om de Baby te zien. Wij willen naar Bethlehem gaan om Gods Zoon te zien. Zij zeiden: Maria wij zagen een engel. De engel zei: De Zoon van God is geboren in Bethlehem! Jezus is geboren in Bethlehem. Ga naar Bethlehem om de Zoon van God te zien! Wij zijn gekomen om Jezus te zien! De herders gingen terug naar hun schapen. Zij bewaakten s nachts hun kudde schapen. Zij zeiden: Onze ogen hebben de Zoon van God gezien! Wij hebben Jezus gezien. Wij zijn blij! De Zoon van God werd geboren in Bethlehem. De Zoon van God werd geboren in een stal. Wij hebben de Zoon van God gezien in de stal. De herders zongen, zij waren blij! Maria zong, zij was blij! De engelen zongen, zij waren blij! Wij zingen ook! Want Jezus werd geboren in Bethlehem. Lk. 2:8-20.

4 Boek 1. Les 4. Herodes wist niet, dat Jezus geboren was. Hij riep de schriftgeleerden. Herodes zei tegen de schriftgeleerden: Waar is de nieuwe Koning geboren? De schriftgeleerden zeiden: De nieuwe Koning zal geboren worden in Bethlehem. Herodes zei tegen de wijzen: De nieuwe Koning is geboren in Bethlehem. Ga naar Bethlehem, ga de nieuwe Koning zien. De Wijzen volgen een ster. Dit is het verhaal van de Wijzen. De Wijzen zagen een ster. Zij zagen een heldere ster bewegen. Die heldere ster bewoog zich in de richting van Jeruzalem. De Wijzen zeiden: Er zal een nieuwe Koning geboren worden. Er zal een Heiland geboren worden. Dit is de ster van de nieuwe Koning. Dit is de ster van de Heiland. Wij gaan de ster van de nieuwe Koning volgen. Wij gaan die heldere ster volgen. De ster beweegt zich naar Jeruzalem. Wij zullen de ster van de Heiland volgen. Wij zullen die heldere ster volgen. De Wijzen volgden die heldere ster. De heldere ster bewoog zich in de richting van Jeruzalem. De heldere ster bereikte Jeruzalem. De Wijzen bereikten Jeruzalem ook. De Wijzen gingen naar koning Herodes. De Wijzen zeiden tegen koning Herodes: Koning Herodes, er is een nieuwe Koning geboren. Wij volgden de heldere ster van de nieuwe Koning. Wij zijn gekomen om de nieuwe Koning te zien. Waar is de nieuwe Koning? Waar is Hij geboren? Waar is de nieuwe Koning geboren? De wijzen gingen weg uit Jeruzalem. Zij zagen de heldere ster weer, zij volgden de ster naar Bethlehem. Zij bereikten Bethlehem. Zij zagen Jozef en Maria en Jezus! De Wijzen zeiden: Hij is de nieuwe Koning. Hij is de Heiland. Wij willen de nieuwe Koning aanbidden. Wij willen de Heiland aanbidden. Wij willen de Zoon van God aanbidden. De Wijzen aanbaden Jezus. Zij aanbaden de nieuwe Koning. Zij aanbaden de Heiland. De Wijzen aanbaden de Zoon van God. De Wijzen gaven geschenken aan Jezus. Zij gaven geschenken aan de nieuwe Koning. Zij gaven geschenken aan de Heiland. Zij gaven geschenken aan de Zoon van God. De Wijzen waren blij. Maria was blij. Jozef was blij. De Wijzen zeiden: Wij hebben de nieuwe Koning gezien! Wij hebben de Heiland gezien! De Heiland werd geboren in Bethlehem! Hij is de nieuwe Koning. Mt. 2:1-11. Namen van de nieuwe Koning: Heiland; Verlosser; Redder; Zaligmaker.

5 Boek 1. Les 5. Koning Herodes was boos. Hij zei tegen zijn soldaten: Soldaten, ga naar Bethlehem, doodt al de baby jongetjes, doodt al de baby jongetjes in Bethlehem. De soldaten gingen naar Bethlehem. Zij doodden de baby jongetjes in Bethlehem. De soldaten doodden al de baby jongetjes. De soldaten doodden Jezus niet, want Jezus was in Egypte. Jezus en Jozef en Maria waren in Egypte. Jozef brengt Maria naar Egypte. De wijzen zagen een engel. De engel zei tegen de wijzen: Ga niet terug naar Jeruzalem, ga terug naar huis. Ga niet terug naar Jeruzalem, ga niet terug naar Herodes. Koning Herodes is heel boos, hij wil de nieuwe Koning doden. Koning Herodes wil Jezus doden. Koning Herodes is boos. Koning Herodes wil geen nieuwe Koning. Hij wil de nieuwe Koning doden. Hij is boos op de nieuwe Koning. De wijzen gingen niet terug naar Koning Herodes. Zij gingen naar huis. Jozef zag ook een engel. De engel zei tegen Jozef: Jozef, koning Herodes is boos. Hij wil Jezus doden. Hij wil de nieuwe Koning doden. Ga naar Egypte. Neem Maria en Jezus mee naar Egypte. Jozef ging naar Egypte. Hij bracht Jezus en Maria naar Egypte. Later stierf koning Herodes. Koning Herodes stierf in Jeruzalem. Een engel zei tegen Jozef: Koning Herodes is dood. Ga naar Nazareth, want koning Herodes is nu dood. Koning Herodes kan Jezus niet doden, want hij is dood. Ga in Nazareth wonen. Ga met Maria en Jezus naar Nazareth. Jozef bracht Maria en Jezus naar Nazareth. Maria en Jezus en Jozef woonden in Nazareth. Mt. 2:13-23.

6 Boek1. Les 6. Maria en Jozef gingen terug naar Nazareth. Zij wisten niet waar Jezus was. Zij wisten niet dat Jezus nog in de tempel was. Zij konden Jezus niet vinden. Zij waren ongerust. Zij zeiden: Waar is Jezus? Zij zagen Hem niet bij Zijn vrienden. Zij waren zeer ongerust. Zij gingen terug naar Jeruzalem, om Jezus te zoeken. Maar zij wisten niet waar Hij was. Zij vroegen iedereen: Waar is Jezus? Jezus in de tempel. Jozef ging met Maria en Jezus naar Nazareth. Zij woonden in Nazareth. Jezus woonde met Zijn moeder en Jozef in Nazareth. Toen Jezus 12 jaar oud was, zei Jozef: Jezus moet samen met ons naar Jeruzalem gaan. Alle jongens van 12 jaar moeten naar het grote feest in Jeruzalem gaan. Wij gaan naar het grote feest in Jeruzalem. Maria zei: Wij moeten naar Jeruzalem gaan. Jezus vroeg: Wanneer gaan wij? Jozef zei: Wij gaan samen naar het grote feest in Jeruzalem. Jozef ging met Maria en Jezus naar Jeruzalem. Wat was Jezus blij. Hij mocht meegaan naar het grote feest van Zijn Vader. Er waren veel mensen op het grote feest. Er waren veel mensen in de tempel. Jezus ging ook naar de tempel. De schriftgeleerden waren in de tempel. Jezus was in de tempel. Hij sprak met de schriftgeleerden. Jezus stelde hun heel veel vragen. De mensen zeiden: Hij is 12 jaar, maar Hij is zeer wijs! Hij stelt wijze vragen. De schriftgeleerden waren verbaasd. Iedereen zei: Wij zijn verbaasd over deze jongen. Hij stelt wijze vragen, Hij geeft wijze antwoorden. Hoe weet Hij deze wijze woorden? Hoe weet Hij deze goede antwoorden? Iemand zei: Ik zag Hem in de tempel. Hij stelt wijze vragen aan de schriftgeleerden. Hij geeft antwoord op hun vragen. Ik was verbaasd over Zijn wijze antwoorden. Jullie hebben een wijze Zoon, Hij is een heel goede jongen. Jozef en Maria vonden Jezus in de tempel. Hij was bij de schriftgeleerden. Hij stelde hun veel goede vragen. Hij gaf wijze antwoorden op hun vragen. Maria was verbaasd, ze zei: Maar Zoon, wist Je niet dat we naar huis moesten gaan? Waarom ben Jij in de tempel gebleven? Waarom ging Jij niet met ons mee naar huis? Jezus antwoordde: Waarom bent u ongerust? Waarom bent u verbaasd? Wist u niet, dat Ik in Mijn Vaders huis moet zijn? Dit is het huis van Mijn Vader. De tempel is het huis van Mijn Vader. Ik ga met jullie mee naar huis. Jezus ging met Maria en Jozef terug naar Nazareth. Maria zei tegen Jozef: God is Zijn Vader. Hij was in Zijn Vaders huis. De tempel is het huis van God. Jezus stelde vragen over Zijn Vader. Wij weten dat Hij de Zoon van God is. En God is Zijn Vader. Daarom is Hij zo wijs. Onze Zoon is de Zoon van God. Lk. 2:41-52.

7 Boek 1. Les 7. Een stem kwam uit de hemel. Het was de stem van God. Het was de stem van Jezus Vader. Gods stem zei: Dit is Mijn geliefde Zoon. De stem zei: Jezus is Mijn geliefde Zoon. God zei: Luister naar Mijn geliefde Zoon. Hij is Mijn Zoon, luister naar Hem! Jezus wordt gedoopt. Dit is het verhaal van Johannes de Doper. Johannes de Doper was bij de Jordaan rivier. Heel veel mensen kwamen naar hem luisteren. Hij zei tegen de mensen: Heb berouw van je zonden, en word gedoopt. Veel mensen beleden hun zonden. Als de mensen hun zonden beleden hadden, doopte hij hen in de Jordaan rivier. Veel mensen werden gedoopt. Als ze geen berouw hadden, doopte hij hen niet. Toen kwam Jezus bij de Jordaan, Jezus zei tegen Johannes: Doop Mij in de Jordaan. Maar Johannes antwoordde: U hebt geen zonde, U hoeft niet gedoopt te worden. U hebt niet gezondigd, U hoeft niet te belijden. U hebt geen zonde. Ik wel, ik heb ook gezondigd, Ik heb nodig dat U mij doopt. Maar Jezus zei: Ik heb geen zonde, maar Ik moet gedoopt worden. Johannes ging de rivier in met de Here Jezus. Johannes doopte de Here Jezus. Toen daalde een duif uit de hemel naar beneden. De duif kwam uit de hemel naar beneden. De duif daalde neer op het hoofd van de Here Jezus. De duif was de Geest van God. De Geest van God was op het hoofd van de Here Jezus. Johannes de Doper hoorde Gods stem. Alle mensen daar, hoorden Gods stem. Zij hoorden Gods stem zeggen: Dit is Mijn geliefde Zoon, luister naar Hem! Jezus is Gods Zoon, Hij spreekt Gods woorden. Johannes zei tegen de mensen: Jezus is de Zoon van God. Belijd je zonden en luister naar Hem. Hij wil jullie zonden vergeven, want Hij is Gods geliefde Zoon. Hij kwam uit de hemel om ons onze zonden te vergeven. Alle mensen zeiden: Luister naar Johannes. Johannes zegt: Jezus is de Zoon van God. En Gods stem uit de hemel zegt: Dit is Mijn geliefde Zoon. De mensen zeiden: Wij hebben berouw van onze zonden. Wij willen onze zonden belijden, en gedoopt worden. God wil ons onze zonden vergeven. Mt. 3:13-17.

8 Boek 1. Les 8. Satan nam Jezus mee naar de tempel. Hij bracht Hem naar het dak van de tempel. Satan zei tegen Jezus: Bent U de Zoon van God? Als U Gods Zoon bent, spring dan naar beneden. Als de mensen zien dat U van de tempel springt, zullen ze weten, dat U Gods Zoon bent, en ik ook! De verzoeking in de woestijn. De Here Jezus ging naar de woestijn. Hij ging daarheen om te bidden. Satan kwam naar de woestijn waar Jezus bad. Satan kwam naar de woestijn om Jezus te verzoeken. Jezus at niet in de woestijn terwijl Hij bad. Hij at niets in 40 dagen. Toen had de Here Jezus honger. Als mensen 40 dagen niets eten, hebben ze erge honger. De Here Jezus had erge honger, nadat Hij 40 dagen gebeden had in de woestijn. Satan kwam naar de Here Jezus toe, Hij zei: U hebt 40 dagen niets gegeten, U hebt honger. Bent U de Zoon van God? Als U de Zoon van God bent, zeg dan tegen deze stenen dat ze broden worden. Als de stenen geen brood worden, bent U niet de Zoon van God. De Here Jezus antwoordde Satan: Ik wil niet tegen stenen zeggen dat ze broden moeten worden. Ik wil God niet gebieden. Mijn Vader gebiedt Mij, en ik doe wat Mijn Vader zegt. Ik gehoorzaam Gods Woord. Gods Woord zegt: Mensen moeten elk Woord dat van God komt gehoorzamen. Ze moeten alleen God gehoorzamen. God heeft niet gezegd dat Ik brood van stenen moet maken. Ik gehoorzaam alleen God. Ik gehoorzaam Satans woorden niet. Spring van de tempel naar beneden, als U Gods Zoon bent. Want Gods Woord zegt dat de engelen U op handen zullen dragen. God zal Zijn engelen gebieden om U te dragen. De Here Jezus antwoordde Satan: Jij verzoekt Mij om God te verzoeken. God gebiedt niet, dat Ik van de tempel moet springen. Gods Woord zegt: Je mag God niet verzoeken Ik spring niet van de tempel. Ik gehoorzaam God! God gebiedt niet, dat Ik van de tempel spring. Satan nam Jezus mee naar de top van een berg. Op de top van de berg zagen zij de hele wereld. Satan zei: U ziet de hele wereld. De hele wereld is van mij. Ik geef U de hele wereld. Als U de hele wereld wilt hebben, moet U mij aanbidden. Dan geef ik U de hele wereld. De Here Jezus zei: Nee, Ik wil jou niet aanbidden. Hou op Mij te verzoeken. Ik zal jou nooit aanbidden. Ga weg van Mij! Gods Woord zegt: De Here God moet je aanbidden, alleen God aanbidden, Hem alleen dienen. De Here Jezus, de Zoon van God werd verzocht, maar Hij zondigde niet. Mt. 4:1-11.

9 Boek 1. Les 9. De Here Jezus geneest zieken. Jezus kwam uit de woestijn. Hij ging naar Kapernaum. Hij preekte in de synagoge in Kapernaum. Er was een man met een boze geest, die zei: Wat doet U hier, Jezus? Ik weet Wie U bent. U bent de Heilige van God. De Here Jezus stopte met spreken. Hij zei: Boze geest, zwijg! Ga uit van hem. De boze geest kwam uit de man, en de man was beter. Alle mensen waren heel verbaasd. Zij zeiden: Wat is deze kracht? Hij geeft bevel aan boze geesten, En die gehoorzamen Hem! De Here Jezus preekte in de synagoge in Kapernaum. Hij was vol kracht. Hij was gevuld met de Heilige Geest. De Heilige Geest vulde Jezus met liefde. Hij had kracht om zieken te genezen. Hij preekte tegen de mensen. Zijn woorden waren ook gevuld met kracht. De mensen in Kapernaum brachten hun zieken naar Jezus en Hij genas hen. De mensen waren verbaasd. Zij zeiden: Hij kan zieken genezen. Hij kan mensen met boze geesten genezen. Je kunt zien, dat Hij vol is met de Heilige Geest. Er kwamen ook lepra patiënten naar de Here Jezus om genezen te worden. Hij houdt ook van hun. De Here Jezus zei tegen hen: Wat kan Ik voor jullie doen? De lepra patienten zeiden: U kunt ons beter maken, wij zijn melaats. Jezus genas de lepra patiënten. Hij genas allen die naar Hem toe kwamen. Hij preekte weer in de synagoge. Hij was vol van de Heilige Geest. Toen Jezus de synagoge verliet, volgden de mensen Hem. De Here Jezus ging een huis in Kapernaum binnen. Heel veel mensen kwamen kijken. Zij brachten een lamme man naar Hem. De Here Jezus keek hem aan en zei: Mijn zoon, je zonden zijn vergeven. Sommige schriftgeleerden zeiden: Waarom zegt deze Man je zonden zijn vergeven? Een mens kan toch niet zonden vergeven? Alleen God kan zonden vergeven. De Here Jezus wist wat zij zeiden. Hij vroeg hun: Waarom vraagt u dit? De Zoon des mensen heeft kracht om zonden te vergeven. God heeft zijn zonden vergeven. De Here Jezus zei tegen de lamme man: U bent beter, sta op en neem uw mat op, en ga naar huis. De lamme man stond op, nam zijn mat mee en ging naar huis. Alle mensen zagen het, zij waren verbaasd. Zij zeiden: Wij hebben zoiets nog nooit gezien. Zij gingen naar huis en vertelden het verhaal van de lamme man aan iedereen. Zij vertelden dat Jezus kracht heeft om zonden te vergeven. En dat Hij een lamme man genas. En dat Hij ook lepra patiënten genas. En dat boze geesten Hem gehoorzamen. Zij zeiden: Jezus is vol met de Heilige Geest. Hij is de Heilige van God. Zij brachten veel zieke mensen naar Jezus. Hij genas hen, de mensen waren verbaasd. Mk. 1:1-12.

10

DE GEBOORTE VAN JEZUS

DE GEBOORTE VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE GEBOORTE VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door:

Nadere informatie

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Bijbel voor Kinderen presenteert EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest (1) les 8a FOLLOW

Wie is de Heilige Geest (1) les 8a FOLLOW Wie is de Heilige Geest (1) les 8a DEEL 2B FOLLOW DE GEEST DIE GOD VERTEGENWOOR- DIGT De Heilige Geest wordt vaak gezien als een gevoel, een heerlijke ervaring, enzovoorts. Hoe wordt de Heilige Geest hier

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Sterzingen 2016 Viering

Sterzingen 2016 Viering Sterzingen 2016 Viering Bouwen aan een wereld Sterzanger Vandaag vieren we dat wijze mensen hoopvol op weg wilden gaan. Zij lieten zich leiden door een ster, hadden aandacht voor het nieuwe dat zich aandiende.

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde INHOUDSOPGAVE Inleiding................................................... 5 1. Jezus en de doop........................................ 7 2. Het werk van de Heilige Geest.......................... 11

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath.

Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Kinderdienst: Helden Over David en Goliath. Voor de dienst: *Wat is dat, dat is Goliath *Trek je wapenrusting aan *Ik volg de Heer *Groot en machtig zijt Gij 387 *Van A tot Z 241 opwekking voor kids Welkom

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het bijbelse verhaal voor kinderen Verteld door Koos Stenger Illustraties Jeremy Spencer Bijbelteksten uit Het Boek copyright

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof

Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof Kind op maandag 2015-2016 Week 35: 24 augustus t/m 28 augustus 2015 Zomerweek 2 Wat geloof jij? Themaweek over je eigen geloof Week 36: 30 augustus t/m 4 september 2015 Het paradijs, Genesis 2:8-25 De

Nadere informatie

Jezus maakt mensen gelukkig

Jezus maakt mensen gelukkig Eerste Communieproject 33 Jezus maakt mensen gelukkig Jezus doet wonderen In les 5 hebben we geleerd dat God onze Vader is. Wij zijn allemaal zijn kinderen. Alle mensen zijn broertjes en zusjes van elkaar!

Nadere informatie

Op reis naar Bethlehem

Op reis naar Bethlehem Op reis naar Bethlehem Rollen: Verteller Jozef Maria Engel Twee omroepers Kind 1 Kind 2 Kind 3 Receptionist 1 Receptionist 2 Receptionist 3 Kind 4 Kind 5 Herder 1 Herder 2 Herder 3 Herder 4 Drie wijzen

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God

Kingdom Faith Cursus. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Kingdom Faith Cursus KF02 ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Het geschenk van God Colin Urquhart ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

De Heere Jezus wordt gedoopt

De Heere Jezus wordt gedoopt Johannes de Doper Johannes de Doper lijkt op de profeten van vroeger. In het Oude Testament was al over hem geschreven. Hij draagt een profetenmantel en leeft van sprinkhanen en wilde honing. Hij zal best

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 34 (31-08)

De Bijbel open 2013 34 (31-08) 1 De Bijbel open 2013 34 (31-08) Onlangs kreeg ik voor ons programma de Bijbel open een vraag over de onvruchtbare vijgenboom in Mattheus 21. Je kunt deze geschiedenis ook in andere evangeliën lezen. We

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55

Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Zondag 13 december 2009 Tekst: Lucas 1: 39-55 Maria gaat op visite bij Elisabet. Maria was natuurlijk helemaal vol van het geweldige nieuws dat ze van de Gabriël had gehoord. Ze wilde het heel graag aan

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

1. JOY. O, kom naar in hart, Heer Jezus, Er is plaats in mijn hart voor U! Er is plaats, in mijn hart, voor U!

1. JOY. O, kom naar in hart, Heer Jezus, Er is plaats in mijn hart voor U! Er is plaats, in mijn hart, voor U! 1. JOY Vreugde! Terwijl wij s nachts bij de schapen de wacht hielden, Bracht een schitterende engel ons een blijde boodschap. Hoe groot onze vreugde! Groot onze vreugde! Vreugde! Geprezen zij de Heer in

Nadere informatie

Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws

Kerst cd Licht. 1: Goed Nieuws Kerst cd Licht 1: Goed Nieuws Goed nieuws, goed nieuws. Iedereen moet het horen. Goed nieuws, goed nieuws, Jezus is geboren. Jezus is geboren. Hij wil je heel graag helpen in alles wat je doet. En gaat

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. De kleuters komen zingend binnen: Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkomstwoord door Demi, Aram en juf Lenneke. Kinderen: Hartelijk welkom alle mensen

Nadere informatie

Verhalen uit het Nieuwe Testament

Verhalen uit het Nieuwe Testament Verhalen uit het Nieuwe Testament Verhalen uit het Nieuwe Testament Een uitgave van De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Salt Lake City, Utah Vooromslag: De geboorte van Jezus Christus

Nadere informatie

Het geboortekaartje van Jezus

Het geboortekaartje van Jezus Het geboortekaartje van Jezus Liturgiesuggesties: Gezang 138 en 139 Aanvangstekst: Jesaja 9: 5 Wisselzang: Gezang 146 Mattheüs 1: 18-25 en Lucas 2: 1-14 Psalm 98: 2 en 3 Na verkondiging: Gezang 141 Lied:

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem?

Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Johannes 5,1-18 - Ken jij Jezus? Hoe zie je Hem? Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang: - Gez 38 Zoek eerst het koninkrijk van God - EL 462 Maak een vrolijk geluid voor de Heer - Opw 462 Aan uw voeten

Nadere informatie

Noah(een kerstverhaal)

Noah(een kerstverhaal) Noah(een kerstverhaal) Josja loopt mopperend tussen de tafeltjes door. Hij heeft een hotelletje aan de rand van Bethlehem. Het is druk in zijn hotel en alles loopt in het honderd. Daarom is hij binnensmonds

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015

Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2. dinsdag 10 maart 2015 Om wie gaat het? Het evangelie naar Johannes 3:22-4:2 dinsdag 10 maart 2015 1 Terugblik Doel van Johannes met het evangelie (Joh 20:30-31): dat je gelooft dat Jezus de Zoon van God is dat je daardoor het

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten

Kom en prijs. Voor alle activiteiten in de dorpskerk : www.hervormdkatwijkrijn.nl. Thema: Je moest eens weten EL 405 Dat eens de Heer zal komen (op wijze rijst o rijst op voor Jezus) Dat eens de Heer zal komen, in deze wereldtijd en lang vervlogen dromen, vertaalt in werk lijkheid, de volkeren zal dopen, in vrede

Nadere informatie

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015

Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 22-9-2015 Wie is er nou blind? Het evangelie naar Johannes 9:1-41 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield) Doel (Joh 20:31): dat je gelooft dat Jezus

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

DE KLEINE TROMMELAAR

DE KLEINE TROMMELAAR DE KLEINE TROMMELAAR FOTO NR. FOTO van TEKST 1. Foto van uitnodiging en muziek instrumentaal kleine trommelaar van de CD Frohe Weihnachten = nr 6 2 50 km bord Bethlehem Heel lang geleden, vlak bij de stad

Nadere informatie

6 Stefanus gevangengenomen

6 Stefanus gevangengenomen 6 Stefanus gevangengenomen 8. En Stefanus, vol geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. 9. En enigen van hen die behoorden tot de zogenoemde synagoge van de Libertijnen, van de

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM

GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Bijbel voor Kinderen presenteert GODS BELOFTE AAN ABRAHAM Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

De DIENSTKNECHT van GOD

De DIENSTKNECHT van GOD De DIENSTKNECHT van GOD Alle rechten voorbehouden, niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Info/Contact

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels Inhoud: 0 Blad 2: 0 Sketch 0 Interview 0 Mime 0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels 0 Blad 3: 0 Quiz, vraag & antwoord bijlage

Nadere informatie

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Liturgie voor de clubkerstdienst 1 e Kerstdag 25 december 2013 Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Jezus zegt dat Hij... - alle kinderen zingen (de kinderen van Benjamin en Joas komen binnen)

Nadere informatie

Programma. Welkom door Jamie. Samenzang Psalm 150:1 en 3. Opening en gebed door Erik van de Weerd. Gedicht door Timotheüs

Programma. Welkom door Jamie. Samenzang Psalm 150:1 en 3. Opening en gebed door Erik van de Weerd. Gedicht door Timotheüs Programma Welkom door Jamie. Gedicht door Timotheüs Zal ik je iets vertellen? Ik ben zo heel erg blij Ik kan er wel van zingen Zing ook maar mee met mij Het kind dat in de kribbe ligt Brengt in het donker

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR Bijbel voor Kinderen presenteert Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag.

Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag. Eva luisterend naar het lied Steun maar op Mij van Herman Boon. Hij zong dit voor Eva op de doe een wens -dag. Eva wordt binnengebracht. Pianomuziek: Opwekking 557 Laat Uw glorie zien Begroeting Zingen:

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Antwoorden 18.1: De wonderbare visvangst

Antwoorden 18.1: De wonderbare visvangst Antwoorden 18.1: De wonderbare visvangst a. De mensen komen naar de Heere Jezus om het Woord van God te horen. b. Het Woord van God is belangrijk in het leven van deze mensen. Door Bijbellezen en bidden

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht Lees : Mattheüs 18:21-35 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,heeft Hij gelijkenissen verteld

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN

JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEZUS KIEST TWAALF DISCIPELEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Ps.103:1,2, 17 en 18 Houten 23 november 2008

Ps.103:1,2, 17 en 18 Houten 23 november 2008 Ps.103:1,2, 17 en 18 Houten 23 november 2008 We vieren vanmorgen een prachtig feest. Kees van Leeuwen heeft belijdenis van zijn geloof afgelegd en hield samen met Mirjam hun drie kinderen ten doop. Johannes

Nadere informatie

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF

GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Bijbel voor Kinderen presenteert GOD EERT JOZEF, DE SLAAF Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie?

Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Is Jezus de Enige Weg? Is het christendom de enig ware religie? Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. Genesis 20:1-12 1 Abraham

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015

Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71. dinsdag 2 juni 2015 Jezus volgen! Echt? Het evangelie naar Johannes 6:22-71 dinsdag 2 juni 2015 1 ev. Johannes tot nu toe 1:1-18 Jezus is het Woord: bij God en zelf God 1:19-52 Jezus is het Lam van God discipelen volgen Hem

Nadere informatie

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Synopsis van de dialogen uit de Evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes Voorpagina: Baptism of Jesus (William Blake, 1820) 4 tot 10 Verteller (Jesaja,

Nadere informatie

Gedicht: Het kerstbroodhuis van Annie M.G. Schmit gelezen door Carolijn

Gedicht: Het kerstbroodhuis van Annie M.G. Schmit gelezen door Carolijn Liturgie voor de kerstviering op 16 december 11 uur te Bégnins - Muziek - Woord van welkom. Gez. 138: 1,2,3,4 Komt allen tezamen Aansteken van kaarsen met de kinderen Gez 124: 1,2,3,4,5 Nu daagt het in

Nadere informatie

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed.

Als je niet goed weet hoe je moet bidden, kun je het leren! Daarom gaan we in deze les kijken wat God ons te zeggen heeft over gebed. Les 2: Bidden. Bidden is praten met God. En dat heb je nodig, om Hem te leren kennen. Als je bidt kom je als het ware bij God in zijn huiskamer en ga je Hem dingen vertellen en vragen. Dan zal Hij ook

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 40 (12-10)

De Bijbel open 2013 40 (12-10) 1 De Bijbel open 2013 40 (12-10) Er was eens een man die de studeerkamer van een predikant binnenkwam. Hij keek om zich heen en zag al die boeken staan die je in een studeerkamer aantreft. Toen zei die

Nadere informatie

Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf?

Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf? Is het God die ons veroordeeld of doen wij dat zelf? 1. Hoe ontstaat de manier waarop je naar jezelf kijkt? 2. Wie is God? 3. Wat is DE Waarheid over onszelf? 4. Wie worden er door God wel veroordeeld?

Nadere informatie

11 - Een rivier van leven Amazing Facts Storacle Guide (11/24)

11 - Een rivier van leven Amazing Facts Storacle Guide (11/24) 11 - Een rivier van leven Amazing Facts Storacle Guide (11/24) Naäman was een dappere, rijke en beroemde bevelhebber in het leger van Syrië, die aan melaatsheid leed, de beruchtste ziekte uit de tijd van

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen. presenteert JACOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JACOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Handelingen 2,33 - Pinksteren: voor of tegen Jezus

Handelingen 2,33 - Pinksteren: voor of tegen Jezus Handelingen 2,33 - Pinksteren: voor of tegen Jezus Liturgie Voorzang: Opwekking 334 / EL 382 Votum / Groet Zingen: Ps 67 Wet met Ezechiël 36,26-27 en Galaten 5,16-23 Zingen: LB 252,1.2 Gebed Schriftlezing:

Nadere informatie