Nieuwsbrief juli 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief juli 2009"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief juli 2009 Gelukkig heeft onze 22 jaar oude auto zich weer goed gehouden en was de modder geen probleem. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink

2 Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box Doornenkamp 19 Postalcode 80100, Mombasa 8085 PT Doornspijk Kenya Tel: Giften : Stichting De Akker is de Wereld, Bankrekening: , ABN-Amro te Elburg, o.v.v. Willem en Mee Hyae Giften voor het project in de provincie Garissa onder de Somali s zijn welkom op hetzelfde bankrekeningnr. o.v.v. landbouwproject Garissa. Nagekomen bericht ontwikkelingen Minjila (Tana Delta) Mee Hyae en ik zijn deze week (week 29) weer naar Tana Delta geweest. We zouden weer een vergadering hebben in Hola met de Physical planner (Kadaster) en de County Clerk (zoiets als gemeentesecretaris of burgemeester van een dorp). Als we naar Hola gaan dan overnachten wij gewoonlijk in Minjila bij de YWCA. Toen ik daar iemand van de management sprak deelde hij mij mee dat de Physical Planner en de Surveyor in de omgeving waren. Samen met de subchief, een vriend van ons, hebben we toen gauw een vergadering afgesproken diezelfde middag. Alles ging zo voorspoedig dat we echt de hand van God hierin zagen. De Planner had het Part Development Plan/PDP bij zich (tekening waar hij YWAM op de kaart had geplaatst.) en hij had de kosten die wij moeten betalen gehalveerd. Ook de surveyor had zijn prijs omlaag gedaan tot de helft. De volgende morgen heel vroeg zijn we toen met de subchief nar Hola gereisd om de County Clerk te ontmoeten voor de zogenaamde Allotment letter, hetgeen het officiële bewijs is dat YWAM dat perceel grond is toegezegd. In een uurtje was dat allemaal geregeld. We hadden drie dagen voor deze rit uitgetrokken, maar we konden zelfs een dag eerder terug komen. De afgelopen paar weken begonnen we ontmoedigd te worden en vroegen ons af of het inderdaad Gods plan was dat we daar een centrum zouden beginnen, maar nu is er dan toch de doorbraak gekomen. We wilden zo graag dat we een positief rapport konden geven wanneer we op verlof zouden komen en we kunnen nu getuigen hoe de Heere ons geholpen heeft. We moeten maandag weer terug naar Minjila en na verlof nog een paar andere documenten ophalen in Hola, maar daarna kan er met de ontwikkeling van het centrum worden gestart. Nieuwsbrief per Wilt u de nieuwsbrief via ontvangen, dan kunt u uw adres doorgeven op het volgende adres: info@deakkerisdewereld.nl.

3 Beste familie en vrienden, In Nederland wordt menig gesprek begonnen met een praatje over het weer. Hier is dat echter niet zo omdat het weer veel minder afwisselend is dan bij jullie. De temperaturen verschillen niet veel per dag en hier in Mombasa is het verschil in temperatuur overdag en s nachts niet eens zo groot. We hadden een droge periode gehad van ruim 5 maanden, de langste die ik mij kan herinneren sinds mijn tijd hier en zo n 10 miljoen mensen leden honger door gebrek aan voedsel. Vijf maanden geen regen, dat is in Nederland niet voor te stellen. Toen de regens kwamen was het heel kort, de mensen hadden gezaaid en geplant, maar doordat het daarna opnieuw ruim een maand droog was dreigde de oogst te mislukken, wat tot nog meer voedseltekort zou leiden en hogere voedselprijzen. We zijn daarom dankbaar dat de maand juni goede regens heeft gebracht voor de gewassen. Toen ik jaren geleden naar Kenia geroepen werd was het mede door de woorden van een lied: Ga werken op Mijn Akker. De eerste jaren heb ik toen ook in de landbouw gewerkt. Het agrarische trekt mij nog steeds en alhoewel wij momenteel maar een klein achtertuintje hebben, blijf ik steeds experimenteren met planten. Zo heb ik over de jaren zaden geplant van de Advocado boom, de passie vrucht, papaya, Jackfruit en bananen. Sommige van deze bracht ik, als ze groot genoeg waren om over te planten, naar Sammy aan de zuidkust die daar een groot perceel grond heeft. Afgelopen jaar had ik op de agrarische show hier in Mombasa een pakje zaden bemachtigd van de Jathropha plant. Daarvan heb ik zo n 20 zaden geplant in onze achtertuin en de laatste 2 maanden heb ik er maar liefst 2 kilo zaden van geoogst. Jathropha is een plant waar bio-diesel van gewonnen wordt en als de zaden geperst worden komt er een olie uit die ongeraffineerd gebruikt kan worden door mensen die in gebieden wonen waar geen elektriciteit is, de olie kan dan gebruikt worden voor olielampjes. Je kunt zelfs een aantal zaden op een stokje prikken en aansteken als alternatief voor een kaars. Bezoek aan Nairobi Ruim 2 maanden geleden moesten Mee Hyae in ik naar Nairobi. De busmaatschappij waar wij gewoonlijk mee reizen heeft in Nairobi twee opstapplaatsen; één in de binnenstad en de andere aan de rand van de stad waar wij gewoonlijk opstappen. Toen we voor de terugweg op de bus zaten te wachten kwam die al wat laat aan, maar dat is hier niet ongebruikelijk, wachten zijn we ondertussen wel gewend. De chauffeur echter bleek bij aankomst onwel te zijn en na een aantal malen naar het toilet te zijn geweest zakte in hij elkaar. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en een uurtje later hoorden we dat de man al was overleden. Dat hij zo plotseling overleed is al erg genoeg, maar je moet je niet indenken wat er gebeurd zou zijn als dit onderweg had plaatsgevonden.

4 Het bleek nu ook zo te zijn dat de man s nachts al een rit van Mombasa naar Nairobi gedaan had en na twee uurtjes rust weer negen uur achter het stuur ging. Het schijnt regelmatig voor te komen dat chauffeurs onvoldoende rust nemen. Mensen hier nemen grote risico s voor een paar extra centen. Sammy s vrouw Juliana De vrouw van Sammy, Juliana heeft al een aantal jaren gesukkeld met haar gezondheid. Ze had vaak symptomen van malaria en nam daarvoor dan medicijnen maar dat hielp dan alleen maar tijdelijk. Ze had al verschillende onderzoeken gedaan bij plaatselijke gezondheidscentra, maar er kwam nooit echt iets naar voren. Uiteindelijk hebben wij haar naar onze dokter hier meegenomen voor een uitgebreider onderzoek. We waren bang dat ze Rift Valley Koorts had, een ziekte die overgebracht kan worden via rundvee en melk, de symptomen zijn vergelijkbaar met die van malaria. We wilden haar daarvoor een bloedtest laten doen. Het bloed kon echter niet getest worden in een labaratorium in Mombasa noch in Nairobi en moest naar Zuid Afrika gestuurd worden. Helaas werd het door het lab in Nairobi niet goed opgestuurd en was het bloed bij aankomst niet geschikt voor de test. Toen we afgelopen week weer met haar bij de dokter kwamen meende hij echter dat ze geen Rift Valley Koorts heeft, omdat ze een aantal weken geen verhoging heeft gehad. Wel is er een gebrek aan vitamine B12 geconstateerd waar ze nu tien weken lang injecties voor krijgt. We hopen dat dit haar nu zal helpen. De vrouw van Sammy, Juliana heeft al een aantal jaren gesukkeld met haar gezondheid. Land in Minjila, Garsen In de vorige nieuwsbrief had ik geschreven over het perceel grond in Minjila nabij Garsen in de Tana Delta dat de overheid ons heeft toegewezen. Het proces loopt echter erg moeilijk omdat het kadaster ons een buitensporig bedrag wil laten betalen voor het in kaart brengen en markeren. Mee Hyae en ik waren onlangs naar Hola gereisd om te zien wat gedaan kon worden betreffende het perceel. De reis naar Hola is 600 km heen en terug en zo'n

5 160 km gaat over een ruige zandweg, denk maar aan een weg over bouwland. We legden 100 km in drie uur af. Het had een paar dagen ervoor geregend en dan maken de zware vrachtwagens die erover gaan het allemaal nog erger en rijden zich gemakkelijk vast. Gelukkig heeft onze 22 jaar oude auto zich weer goed gehouden en was de modder geen probleem. We waren woensdag vertrokken en na de Tarasaa High School bezocht te hebben en het ziekenhuisje in Ngao hebben we overnacht bij de YWCA in Minjila. Hier hadden we ook de eerste computer cursus gegeven in Verder waren we in Minjila in de gelegenheid om nog een aantal belangrijke personen te ontmoeten; de assistent chief van het gebied die een broer is van één van onze staf en die heeft ons weer in contact gebracht met een voorzitter van een bestuur daar. Die man gaf ons twee papieren met de eigenlijke overheidstarieven voor het kadaster. In Hola zelf zijn we eigenlijk niet veel verder gekomen, we hebben daar, zeg maar, de wethouder ontmoet, maar die kon blijkbaar ook niet veel voor ons doen, daarna hebben we de physical planner en de surveyor van het kadaster ontmoet, maar die waren eigenlijk niet bereid om de kosten te verlagen. We zijn nu overeen gekomen dat ze ons eerst een officieel overzicht geven van de kosten. Binnenkort zullen we weer naar Hola reizen, hopelijk met meer succes. Oost Afrika Staf Conferentie Eind juli zullen we als regio Oost Afrika weer een conferentie hebben waar alle staf is uitgenodigd om die bij te wonen. De afgelopen drie maanden heeft mij dat ook bezig gehouden om in samenwerking met de basis in Arusha, Tanzania, waar de conferentie zal plaatsvinden, deze conferentie te organiseren. We hopen o.a. de broer van Mee Hyae als één van onze sprekers te hebben. Dus vooral Mee Hyae ziet er erg naar uit om daar bij te zijn en haar broer weer eens te zien. Verlof Het is alweer ruim twee jaar geleden dat Mee Hyae en ik officieel op verlof zijn geweest in Nederland en we zien ernaar uit om velen van jullie te ontmoeten in augustus en september. Ook dit maal hopen we weer te verblijven in de Rozenhof aan de Oostendorperweg. Wij hopen velen van u tijdens die tijd te mogen ontmoeten. Indien u ons wilt uitnodigen voor een presentatie voor een vereniging of iets dergelijks, neem dan even contact op met Annemarie Jonkman van de Thuisfront commissie. Telefoon: Het is de bedoeling dat Mee Hyae en ik op woensdag 9 september een presentatie te houden in de Oosterkerk te Elburg voor alle belangstellenden. Aanvang: 20.00u (Inloop: 19.45u).

6 Tot slot: Wilt u danken voor: Gods bescherming op onze reizen. Bidt voor: Volledig herstel van Juliana s gezondheid Het proces voor het perceel grond in Minjila, Tana Delta Voor een goede verlof periode Mee Hyae en ik willen u hartelijk danken dat u ons in uw gebeden opdraagt, voor uw meeleven en voor uw financiële ondersteuning. Met vriendelijke groeten, Willem en Mee Hyae Van de thuisfrontcommisie We hebben als thuisfrontcommissie al weer een start gemaakt met de voorbereidingen voor de Bottermarkt van D.V. 12 sept. a.s. En evenals vorig jaar willen we u vragen om spullen voor onze rommelmarktkraam. Heeft u goed- bruikbare huishoudelijke spullen die overbodig zijn dan kunt u die bij ons brengen en hebben ze een goede bestemming! Uiteraard gaat het niet om grote artikelen. We willen ook weer tweedehands winterkinderkleding tot maat 140 verkopen. Het is natuurlijk belangrijk dat deze nog mooi en heel zijn. U kunt uw rommelmarktspullen vanaf 31 augustus inleveren bij fam. Wissink, Clakenweg 23, na een telefoontje (683088). Uw kleding kunt u brengen naar fam. Jonkman, Doornenkamp 19, Hoge Enk (680559). Vind u het leuk om ook uw steentje bij te dragen dan is uw hulp (2 à 3 uurtjes helpen achter één van de kramen) op zaterdag 12 sept. zeer welkom! Tel Op 4 augustus hoopt Willem jarig te zijn en Mee Hyae op 21 september. Een kaart zullen ze zeker op prijs stellen! Hun adres (tot 17 sept.) is: Oostendorperweg PP Oosterwolde Wij bedanken u voor uw meeleven en hopen u zaterdag 13 september te begroeten, de thuisfrontcommissie

7 Deze nieuwsbrief is mede mogelijk gemaakt door de adverteerders, waarvoor hartelijk dank.

8 Delicatessen De Smaakmakerij U vindt ons elke dinsdagmorgen op de markt in Elburg. Vischpoortstraat 19 Elburg

Nieuwsbrief juni 2008

Nieuwsbrief juni 2008 Nieuwsbrief juni 2008 De Lagdera coöperatie doet het erg goed en staat model voor andere coöperaties. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2013

Nieuwsbrief maart 2013 Nieuwsbrief maart 2013 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774 Doornenkamp

Nadere informatie

Nieuwsbrief augustus 2011

Nieuwsbrief augustus 2011 Nieuwsbrief augustus 2011 Een van de Turkana families in de buurt van Isiolo, een gebied waar ook honger heerst. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2009

Nieuwsbrief maart 2009 Nieuwsbrief maart 2009 het andere team om een vervolgcursus te geven in computertraining in Tarasaa. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae Westerink

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 We hadden het zo geregeld dat telkens één leerling van de middelbare school een uurtje les gaf aan leerlingen van het lager onderwijs. Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar 2014

Nieuwsbrief voorjaar 2014 Nieuwsbrief voorjaar 2014 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2008

Nieuwsbrief oktober 2008 Nieuwsbrief oktober 2008 Stichting De Akker is de wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie : Willem en Mee Hyae Westerink P.O. Box 95774 Postalcode 80100, Mombasa Kenya E-mail: fmckenya@africaonline.co.ke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Familie Kamphuis

Nieuwsbrief Familie Kamphuis Nieuwsbrief Familie Kamphuis Tanzania November 2013 In de afgelopen maanden zijn we door nogal wat drukte en uitdagingen heen gegaan, en daar kunt u in deze nieuwsbrief meer over lezen. Tegelijkertijd

Nadere informatie

Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed.

Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed. Nieuwsbrief 10 10 juli 2011 Africa Wood Grow Ltd. Dream about a tree and start with a seed. Beste Lezers, AWG doet het goed, over één maand bestaat we al weer een jaar. Een jaar waarin we acht hectare

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28

Nieuwsbrief Benjamin. Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Nieuwsbrief Benjamin Campaign Preview HTML Source Plain-Text Email Details Nieuwsbrief Week 25 + 26 + 27 + 28 Shan-kinderen stellen zich op voor lunch Veroordeling naar een arme zwerver Toen ik in de middag

Nadere informatie

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week:

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week: Nieuwsbrief 20 Apeldoorn, 28 juni 2014 Lieve vrienden, Na mijn terugkomst uit Frans Guyana en Suriname, waren Diny en ik een week in Frankrijk. Doel van de reis was het bijwonen van een congres in Lyon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter

Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015. Van de voorzitter Nieuwsbrief 1e kwartaal 2015 Van de voorzitter Het nieuwe jaar is al weer ruim 2 maanden oud en we zijn weer druk aan het bewegen. Allemaal goede voornemens. Dat is goed te merken, want het is gezellig

Nadere informatie

Voorwoord. Luizencontrole. Verhuizing/alle kinderen vrij. 15 Oktober 15

Voorwoord. Luizencontrole. Verhuizing/alle kinderen vrij. 15 Oktober 15 15 Oktober 15 Voorwoord Na een weekje herfstvakantie danken we voor de oogst, komt de schoolverpleegkundige weer op school en is er een speciale middag in de kerk in Dedemsvaart. Ook feliciteren we de

Nadere informatie

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat LES Respect tonen of een lesje leren? Heb je ooit het gevoel dat je niet respectvol of eerlijk werd behandeld? Behandel jij anderen altijd op die manier? Omdat we allemaal Gods kinderen zijn, moeten we

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg

Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Dag 6 & 7: dag 6 zondag & dag 7 bezoek ver weg Hallo beste medereisgenoten, We hebben gehoord dat jullie zaterdag een hele mooie dag gehad hebben met een mooie opbrengst. Daar zijn we blij mee. Voordat

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19)

Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19) Dorpse Proat rondzendbrief nr. 15 Nairobi, september 2010 Mijn God zal in al uw behoeften voorzien naar zijn rijkdom in Christus Jezus. (Filippenzen 4:19) Lieve familie en vrienden, Het is september en

Nadere informatie

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg

Verslag. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg Verslag Mozmed Gurué Bart Roosenburg 2013 Week 2 Datum: 17 t/m 20 september 2013 Team: Hanneke Dekker (arts), Giovanna Fernándes Sánchez (verpleegkundige), José Orlando (vrijwilliger), Bart Roosenburg

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 30 april 2015

Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 18 30 april 2015 Agenda. 2 t/m 17 mei Meivakantie 4 mei Dodenherdenking

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen,

Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, Presentatie Cor Rook d.d. 7 juni 2016 in de Josefkerk te Zwolle, zelf voor 12 tot 15 uur per week werkzaam als fondsenwerver voor goede doelen, over fondsenwerving (Bron The Spirituality Of Fundraising

Nadere informatie

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens).

Groep 4, 5 en 6 bezoekje aan de veldschuur in Rouveen. Groep 7/8 Vomol Landbouwproject ( s morgens). Nieuwsbrief OBS De 't Iekeblattie Schooljaar 2015-2016 Nummer 118 9 maart 2016 Agenda: Maandag 14 maart Donderdag 17 maart Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Vrijdag 25 maart Maandag 11 april Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Stichting De Akker is de Wereld Willem en Mee Hyae Westerink Adres informatie: Contactadres thuisfrontcommissie: Willem en Mee Hyae Westerink Annemarie Jonkman P.O. Box 95774

Nadere informatie

Gedwongen opname met een IBS of RM *

Gedwongen opname met een IBS of RM * Gedwongen opname met een IBS of RM * Informatie voor cliënten Onderdeel van Arkin Inleiding In deze folder staat kort beschreven wat er gebeurt als u gedwongen wordt opgenomen. De folder bevat belangrijke

Nadere informatie

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l

w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l S t i c h t i n g K i n d e r e n i n N o o d w w w. k i n d e r e n i n n o o d. n l Transport naar Hongarije Wij hadden een transport gepland naar de Roemeense plaats Buzău en hoorden een week van tevoren,

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :).

Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :). DTS COMPASSION Dag iedereen Eindelijk is het zover! De meeste van jullie weten ondertussen dat ik in Australië ben. Voor sommigen is het misschien nog een verrassing :). Via deze weg wil ik jullie op de

Nadere informatie

Visie en missie Het Bijbelvers hierboven staat dit jaar centraal in onze organisatie en we gaan werken met een nieuwe visie en missie:

Visie en missie Het Bijbelvers hierboven staat dit jaar centraal in onze organisatie en we gaan werken met een nieuwe visie en missie: Dorpse Proat rondzendbrief nr. 12 Nairobi, juni 2009 En wordt niet gelijkvormig aan deze wereld, maar wordt hervormd door de vernieuwing van uw denken, opdat gij moogt onderkennen wat de wil van God is,

Nadere informatie

NIEUWS UIT SURINAME 3

NIEUWS UIT SURINAME 3 NIEUWS UIT SURINAME 3 Beste familie, vrienden en bekenden, Het is alweer december en de hoogste tijd om jullie op de hoogte te brengen van ons wel en wee in Suriname. Terwijl het in Nederland vriest en

Nadere informatie

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk.

Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. Beste Janien, familie, vrienden, allen hier aanwezig, Het is goed om vanavond bijeen te zijn in deze Sint-Joriskerk. We gedenken vanavond Ramón Smits Alvarez. We staan stil bij zijn leven, we staan stil

Nadere informatie

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014

Beste lezer, NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 NIEUWSBRIEF Nr. 14-3 e JAARGANG uitgave nr. 4 van 2014 opmaak: 29 mei 2014 info@heemkunde-margraten.nl www.heemkunde-margraten.nl Verenigingslokaal: Rijksweg 68 Margraten (naast feestzaal het Kroontje

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Van Jan Willem s tekentafel April 2011

Van Jan Willem s tekentafel April 2011 Van Jan Willem s tekentafel April 2011 paasdagen Gezegende gewenst Op het werk Ons eigen kinderblad Deze zomer zal voor de eerste keer ons eigen kinderblad uitkomen. Hier ben ik sinds februari druk voor

Nadere informatie

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders,

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders, Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921 Vader en Broeders, Uw brief ontvangen en ik dacht al eerder te schrijven, maar het is er altijd overheen gegaan totdat het nieuwjaar werd en nu volgens oud gebruik

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2017

Nieuwsbrief December 2017 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief December 2017 Tijd voor een update, het is ongelofelijk snel gegaan maar onze drie maanden zitten er al weer op. Wat is de tijd om gevlogen! We hebben een drukke tijd

Nadere informatie

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 ALGEMEEN: Nummer 36 / 07-06-2013 Algemene zaken Beste ouders, Met

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS IK HEB EEN SCHANDELIJK HOOG IQ. Ik lees kranten in zeven talen. Ik heb vroeger veel in het buitenland gezeten. De actualiteit houd ik met hartstocht bij, maar naar de televisie kijk ik niet en naar de

Nadere informatie

Borstkanker ''Angst voor het onbekende''

Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Borstkanker ''Angst voor het onbekende'' Ellen Wagter-Streep Schrijver: Ellen Wagter-Streep ISBN: 9789402129663 Ellen Wagter-Streep Inhoud Inhoud... 05 Voorwoord...

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2010

Nieuwsbrief december 2010 Nieuwsbrief december 2010 Omdat u deelnemer bent aan het Panel Samen Leven krijgt u deze nieuwsbrief. Over een jaar ontvangt u weer een Nieuwsbrief. Bedankt! Er zijn ook dit jaar weer vraaggesprekken geweest.

Nadere informatie

Nieuws. Flits 11 juni 2014 Jaargang 05 NieuwsFlits 18

Nieuws. Flits 11 juni 2014 Jaargang 05 NieuwsFlits 18 11 juni 2014 Jaargang 05 Nieuws 18 Pinksteren Afgelopen zondag mochten we het Pinksterfeest vieren. We mochten herdenken hoe de Heilige Geest werd uitgestort. Diezelfde Heilige Geest werkt vandaag nog

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen.

Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Lieve familie, vrienden en bekenden, Voor u ligt de nieuwe nieuwsbrief over ons werk in Onesti. Zoals altijd is er weer genoeg te vertellen. Eerst nog wat Nederlands nieuws, omdat ik de eerste twee weken

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Wanneer je geloof op het spel staat.

Wanneer je geloof op het spel staat. Wanneer je geloof op het spel staat. Beste vriend. We danken de Heer dat we je mogen kennen. Je speelt een erg belangrijke rol in onze gemeente. We zijn jullie enorm dankbaar voor de voortdurende steun

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering

Zand erover. verzoeningsviering voor de tweede graad. VAN IN 2013 Tuin van Heden.nu - Viering Zand erover verzoeningsviering voor de tweede graad Zand erover Verzoeningsviering voor de tweede graad Vooraf in de klas Wat heb je nodig? - twee grote bladen papier, schrijf op het eerste blad het kernwoord

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015 Nieuwsbrief 9 Voorwoord Wanneer u deze nieuwsbrief onder ogen krijgt, ligt het schooljaar 2014-2015 al weer achter ons. Alle voorbereidingen voor

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort

Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort Gesprek met Dragana op dinsdag 28 februari in Amersfoort Op dinsdag 28 februari hadden we dan toch een gesprek met Dragana. In haar drukke programma was nog een gaatje gevonden om samen met Jan, Rinus

Nadere informatie

I 2005 36 3561 JN UTRECHT

I 2005 36 3561 JN UTRECHT Nieuwsbrief I 2005 Stichting Jan Veldema Ebrodreef 36 3561 JN UTRECHT Tel.nr.: 030-2612689 Postbanknr.: 0203402 Email:Stichtingjanveldema@casema.nl KvK. Utr. Nr.: 30150965 Grondleggers: Johan (Jan sr.)

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG

WIJNBERG& WIJNBERG voorbeeld REflEctIEvERslaG & voorbeeld reflectieverslag Naam: - Betreft: Intake gesprek Datum: 2010 Inleiding: Op vrijdag vond mijn intake gesprek plaats bij dhr Wijnberg. De aanleiding tot dit bezoek komt voort uit dat op zeventien

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier!

Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij. wensen jullie veel leesplezier! Schooljaar 2015-2016 Nr 3 22 januari 2016 Hallo allemaal, Wij, de kinderen van groep 4 hebben voor jullie de Kidsflits gemaakt. Wij Weetjes uit groep 4 wensen jullie veel leesplezier! Groetjes groep 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2014. U i t n o d i g i n g

Nieuwsbrief maart 2014. U i t n o d i g i n g Nieuwsbrief maart 2014 U i t n o d i g i n g Voor de contactmiddag van 25 maart 2014 In het Kulturhus, Kroonplein 58 aanvang 14.00 uur. Deze middag komen Ina Timmer en Arie Niks, met een presentatie over

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018

Nieuwsbrief Maart 2018 Julius en Rianne in Kenia Nieuwsbrief Maart 2018 Op 5 Januari kwamen we weer veilig aan in Kenia. Door een aardige groep vanuit de kerk werden we opgepikt.het kostte mij (Rianne) toch wel moeite om te

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013

Intochtslied. Thema van de dienst : Schepping. Organist/piano : Jan Bremer. Mededelingen van de kerkenraad. Zondag 4 Augustus 2013 Zondag 4 Augustus 2013 Thema van de dienst : Schepping Voorganger : ds. J.W. Stam Organist/piano : Jan Bremer Mededelingen van de kerkenraad Lied: Ps. 19: 1 en 2 >> Intochtslied vers 2 >> 1 2. God heeft

Nadere informatie

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014

VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 VERSLAG BEZOEK ROEMENIË EN OEKRAÏNE MEIVAKANTIE 2014 In deze verslagen kunt u lezen over de bevindingen tijdens het bezoek van de familie Veldman aan onze contacten in Roemenië en Oekraïne. Zaterdag 3

Nadere informatie

NV Amman nieuwsbrief mei 2013

NV Amman nieuwsbrief mei 2013 Van de voorzitter Beste mensen, We zitten vlak voor Koninginnedag als ik dit stukje schrijf..en het wordt wel een heel speciaal feest dit jaar. Op dinsdag worden dan ook een groot aantal mensen verwacht

Nadere informatie

UITDAGING 5: Justine helpt de buren

UITDAGING 5: Justine helpt de buren Dit werkblaadje is van... UITDAGING 5: Justine helpt de buren Solidariteit in je eigen omgeving Individuele oefening Heb jij al eens iemand geholpen? Schrijf op wat je deed om die persoon te helpen. Voorbeeld:

Nadere informatie

Waar wil je heengaan?

Waar wil je heengaan? Waar wil je heengaan? Viering Oecumenische Basisgroep 3 maart 2013 Aansteken van de kaars Kaars, jij mag branden, Jij geeft ons je licht Jij bent een teken: God houdt ons in het zicht. Openingslied: Verborgen

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons

Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag 3: We hebben even geen tijd om verslag te doen - we schamen ons Dag allemaal, Helaas moeten wij even afwijken van het schema. Vanavond hebben wij de bbq bij Light into Europe en kunnen dan geen verslag

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment?

Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Het erfelijk koningschap aan David toegezegd. Hoe zagen de omringende volken David, en waar was de tabernakel op dat moment? Zie 2 Samuel 7 Veel van de omringende volken, die de voorspoed van Israël zagen,

Nadere informatie

Online Bijbel voor kinderen. presenteert DE MAN VAN GODS VUUR

Online Bijbel voor kinderen. presenteert DE MAN VAN GODS VUUR Online Bijbel voor kinderen presenteert DE MAN VAN GODS VUUR Geschreven door Edward Hughes Illustraties door Janie Forest and Lazarus Aangepast door Lyn Doerksen Alle Bijbelcitaten zijn afkomstig uit Het

Nadere informatie

Brugproat. Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016

Brugproat. Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016 Brugproat Nieuwsbrief nr. 11 (3 17 febr.) Schooljaar 2015 2016 Agenda Donderdag 4 febr. 19.00 u. Teamvergadering Dinsdag 9 febr. 19.30 u. Vergadering MR / OAC Woensdag 10 febr. 12.45 u. Teamvergadering

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18. Lieve familie, vrienden en gemeenteleden, Nieuwe MP. Workshops in Tongo. Addis Abeba, oktober Een hartelijke groet uit Addis!

Nieuwsbrief 18. Lieve familie, vrienden en gemeenteleden, Nieuwe MP. Workshops in Tongo. Addis Abeba, oktober Een hartelijke groet uit Addis! Nieuwsbrief 18 Addis Abeba, oktober 2018 Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. Jesaja

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen

In deze nieuwsbrief. Inzameling voor vluchtelingen regel van de week Ik houd me aan de regels van de school. belangrijke data 15 september informatieavond voorgezet onderwijs voor de ouders uit groep 7 en 8 24 september informatieavond social media 7 oktober

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie