WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!"

Transcriptie

1 WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij hebben geprobeerd het u zo gemakkelijk mogelijk te maken door tips en spelletjes voor u op een rijtje te zetten. Wanneer u een themafeest organiseert is het belangrijk dat de sfeer van het thema meteen bij binnenkomst is te proeven. Dit kunt u doen door de kamer /tuin vol te hangen met ballonnen en slingers in de kleuren van het thema. Dit is een uitstekende basis! Verder bestaan er voor veel thema s scènesetters. (zie website) Hiermee tovert u de feestruimte in korte tijd om in de juiste sfeer en met een beetje fantasie en creativiteit kunt u zelf ook leuke decoraties maken. Door middel van de uitnodiging kunt u alvast de gasten een indruk van het thema geven en kunt u ze, wanneer u dat wilt, vragen zich te verkleden in de stijl van het thema. Weersta de verleiding om te veel spelletjes te willen spelen. Kinderen zijn snel afgeleid en hebben de nodige afwisseling nodig. Las daarom voldoende pauzes met wat drinken en wat lekkers in en probeer drukke spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Zorg voor kleurplaten in het thema van het feestje (deze kun je gemakkelijk vinden op internet) voor de momenten dat de kinderen te druk worden of voor het moment waarop u het eten gaat maken. Naast nieuwe spelletjes is het ook altijd goed wat van de klassieke spelletjes te doen, zodat er niet steeds iets nieuws geleerd hoeft te worden. Wanneer u aan een spel begint vraag dan liever niet : Wie wil er.doen? Grote kans dat er wel iemand bijzit die nee zegt en de rest van de gasten daarmee aansteekt. Beter is het te zeggen: Nu gaan we iets heel leuks doen en daarna kunt u het spel uitleggen. Probeer op een vriendelijke manier uit te leggen, wanneer een van de gasten dwars gaat liggen, dat hij of zij is uitgenodigd op het feestje en dat er wel verwacht wordt dat hij/zij leuk meespeelt. Wanneer u dit niet doet is de kans groot (zeker bij jongere kinderen) dat de rest aangestoken wordt en het feestje daardoor niet wordt wat u ervan gehoopt had. Een spel kan ook meerdere keren gespeeld worden als blijkt dat het een groot succes is. Als er daardoor niet voldoende tijd meer is voor een ander spel dan geeft dat niets. Het gaat er tenslotte om dat de jarige en de gasten het naar hun zin hebben. Bij spelletjes waarbij er kindertjes afvallen is het handig de afvallers bij het spel te blijven betrekken door ze bijvoorbeeld te laten helpen jureren. Op deze manier zullen zij zich niet gaan vervelen.

2 Probeer alle kinderen bij de spellen te betrekken. Er zijn altijd kinderen die wat stiller zijn dan de anderen dus waak ervoor dat het niet steeds dezelfde kinderen zijn die als eerste een beurt krijgen of iets mogen doen. Zijn er tijdens de spellen ook prijzen te winnen, dan kan het verstandig zijn deze meteen in een zakje of doosje met naam erop weg te leggen. Aan het eind van het feestje krijgt ieder zijn zakje/doosje mee naar huis en zal het verschil in (aantal) prijzen geen reden zijn voor huilbuien. Heeft u zelf nog handige tips en/of leuke spelletjes die wij door mogen geven dan kunt u ons altijd even mailen: info@sistersinwonderland.nl Veel succes met het plannen van het feestje en natuurlijk heel veel plezier!! SPONGEBOB PARTY DECORATIES: Hang bij de voordeur een bord waarop Welkom in BIKINI BROEK staat. Boven de eettafel, gedekt met het serviesgoed in het thema, kun je een bord ophangen waarop staat: KRUSTY KRAB. Hang netten op. Versier de kamer met blauwe ballonnen (luchtbellen), zowel aan het plafond als op de vloer. Uit een groot stuk karton kun je de onderkant van een boot snijden en aan het plafond hangen. Hang er een vislijn met haak inclusief worm naast. Verder decoreer je de feestruimte met groene, donker en lichtblauwe crepeguirlandes. Hiertussen hang je dan verschillende zeedieren, zoals roze kwallen, vissen, inktvissen en zeesterren. Verder kun je uit karton een grote ananas snijden (Spongebob s huis). Ook schelpen op de feesttafel zijn een goedkope maar onmisbare decoratie. Om een onderwater effect aan de feestruimte te geven kun je blauwe of groene gloeilampen in de lampen te draaien of maak je gebruik van blauwe en/of groene kerstverlichting. Denk bij het versieren ook aan het gebruik van Hawaiidecoraties voor een feestelijke Bikini Broek sfeer.

3 SPELLETJES: Spongebob s Water Wedstrijd Buitenactiviteit Nodig: 2 grote teilen water, 2 sponzen, 2 emmertjes. Maak 2 teams. Elk team maakt een rij. Zet de kinderen ver genoeg uit elkaar zodat ze de spons niet kunnen doorgeven maar moeten overgooien. De teil met water staat aan de ene kant van de rij en de lege emmer aan de andere kant. Bij het startsein maakt de eerste speler de spons goed nat in de teil en gooit hem dan over naar de volgende, die de spons weer doorgooit. De laatste in de rij knijpt de spons uit in de emmer en rent dan naar de teil, maakt de spons weer nat en gooit m weer door. Het team dat na 5 minuten het meeste water in de emmer heeft heeft gewonnen! OCTO tikkertje Buitenactiviteit Bepaal eerst het veld waarbinnen gespeeld wordt. Dit is de oceaan. De jarige is Octo en staat in het midden. De andere kinderen zijn de vissen. Zij moeten proberen naar de overkant te rennen zonder getikt te worden. Wanneer een vis getikt wordt moet hij blijven staan met gespreide armen. Ze zijn nu zeewier en moeten proberen de langsrennende vissen te tikken. Het spel gaat door tot iedereen zeewier is en kan dan opnieuw gespeeld worden met een nieuwe Octo. Krab Loop De krabloop gaat als volgt: handen en voeten op de grond en buik en gezicht omhoog. Zet 2 ananassen op een bepaalde afstand. Maak 2 teams. Bij het startsein lopen de eerste 2 op handen en voeten richting de ananas om er vervolgens omheen te lopen en dan weer terug. Dan start de tweede krab en zo door tot het eerste team is gefinisht. Bellen blazen. Koop voor ieder kind een flesje bellenblaas of blaas zelf de bellen en geef ieder kind een schepnetje om de bellen te vangen. Ook kun je een teiltje vullen met sop en van metalen kledinghangertjes rare figuren maken waardoor je ook rare bellen krijgt. Krabburger Race 2 teams. Voor ieder team leg je een paar ovenhandschoenen en een spatel neer. Verder heb je broodjes nodig en een emmer of plastic bak die je aan het einde van het parcours zet. De teams moeten nu proberen met de ovenhandschoenen aan en het broodje op de spatel, deze zonder te laten vallen naar de andere kant te brengen en in de bak te gooien. Vervolgens rennen ze terug geven de handschoenen en spatel aan de volgende en zo door tot de laatste gefinisht is. Op kwallenjacht. Maak van te voren van roze of paars papier roze kwallen en schrijf er een cijfer op. Ieder cijfer corrispondeert aan een prijsje. Verstop de kwallen en stuur de kinderen op kwallenjacht. Vertel er wel bij dat ieder kind 1 kwal mag vangen. Prik de broek op Spongebob. Maak een grote kartonnen spongebob of print hem uit. Maak een aantal vierkante broeken, plak er dubbelzijdig tape op en schrijf iedere broek de naam van een kind. Wie plakt geblinddoekt de broek op de goede plek.

4 Kijk uit voor de kwallen! Laat je niet prikken. Blaas een aantal roze ballonnen op en hang er wat touwtjes aan. Draai een vrolijk muziekje en gooi de ballonnen op. De kinderen moeten nu de ballonnen naar elkaar slaan, maar pas op wanneer de muziek stopt en je hebt een ballon in de hand ben je gestoken en af de volgende ronde. Daarna mag je weer meedoen. Waterballonnen gevecht Verdeel de groep in 2 teams de Patricks en de Spongebobs. Wie ben ik? Maak van te voren kaarten met een zeedier of personage uit Bikini Broek. Plak ze tijdens het feest op de ruggen van de kinderen. Door vragen te stellen die alleen met ja of nee beantwoord mogen worden moeten de kinderen raden wie of wat ze zijn. Spongebob Limbo. Gebruik een lange stok (bv gordijnrail) of een opblaasbare limbostok. Een gezellig tropisch muziekje erbij een dansen maar. Sandy s Luchtbel Bij warm weer kun je een klein zwembadje buiten zetten gevuld met water en afwasmiddel. Zet er een klein krukje in en daaromheen een hoelahoep. Om beurten mogen de kinderen op het krukje staat en moeten dan de hoelahoep omhoog trekken. Ze bevinden zich dan in een enorme zeepbel. Maak foto s! Wie het laatst lacht... De kinderen zitten in een kring. De eerste zegt HA, de tweede zegt HAHA. En zo door. Wanneer iemand de fout in door te lachen of het verkeerde aantal Ha s te zeggen is hij of zij af. De laatste die overblijft wint. KNUTSELEN: Koop gele T-shirts en textielstiften zodat iedereen zijn eigen shirt kan versieren. Spongebob in een potje: Nodig: kleine glazen potjes, blauwe kleurstof, babyolie, glitters, kralen, zand en water. Print kleine spongebobfiguurtjes uit en lamineer ze. De kinderen kunnen nu in het potje hun eigen oceaan bodem maken. Plak de deksels er vervolgens op met een lijmpistool. Ballon Octopussen. Teken op een vel papier een cirkel met daar omheen 8 lange poten. Kopieer dit voor ieder kind. De kinderen kunnen vervolgens de poten inkleuren en versieren. Daarna maak je in de cirkel een gaatje waardoor je het uiteinde van een ballon heen haalt en vastzet aan de onderkant. Op de ballon kunnen de kinderen dan een gezichtje tekenen en klaar is de octopus.

5 Verven met bellen. Nodig:een aantal potjes bellenblaas. Voeg aan de ene helft groene en de andere helft blauwe kleurstof toe.(let op dit kan vlekken veroorzaken) Geef ieder kind een wit vel papier. Blaas dan rustig bellen naar het papier. Wanneer dit opgedroogd is kunnen de kinderen het vel papier versieren met bv stickers van Spongebob. Fotolijstjes versieren. Nodig: houten fotolijstjes, gele verf, sponzen, stickers. Verf de lijstjes geel maar gebruik daarbij een spons in plaats van een kwast. Wanneer de verf droog is kunnen de lijstjes versiert worden met bijvoorbeeld stickers. ETEN + DRINKEN KRAB BURGERS hamburgers Mevrouw Puffs Vissticks Zeewier pasta groene tagliatelle Inktvisdogs Snij knakworsten in (niet helemaal doorsnijden) en snij dan aan beide kanten kleine reepjes (totaal 8) die dan vanzelf omkrullen tijdens het verwarmen. Serveer ze tussen een broodje. PLANKTON PIZZA mini pizza s. SPONGEBOB s Fruitsalade geserveerd in een uitgeholde ananas. Blauwe siroop. Vries gummy haaien en wormen in en serveer dit in de siroop. KWALLENSAP roze siroop. PATRICK s Koekjes. Bak koekjes in de vorm van een ster en versier ze. Kaassouflees

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Hoe viert juf haar verjaardag

Hoe viert juf haar verjaardag Hoe viert juf haar verjaardag Voor zowel juf als de kinderen, is de verjaardag van juf een bijzonder feest. Reden temeer om er een leuke ochtend van te maken. De ervaring heeft geleerd dat een ochtend

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

Partytips. Disney. disneyjunior.nl Partytips Vraag je vrienden om zich als piraten te verkleden voor de party! Je kunt dan het beste piratenpak belonen met een prijs! Rol de uitnodiging die je via deze website hebt afgedrukt op en doe er

Nadere informatie

Draaiboek: Ridder kinderfeestje

Draaiboek: Ridder kinderfeestje Draaiboek: Ridder kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema ridders. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles

Flessenvoetbal: Benodigdheden: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles Flessenvoetbal: emmer(s) met water voor elke deelnemer een lege fles een bal Elke deelnemer vult zijn eigen fles helemaal met water en kiest daarna een plekje om de fles neer te zetten. Zorg voor voldoende

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Kom je op mijn feestje?

Kom je op mijn feestje? mei 2013 vanaf 7 jaar Kom je op mijn feestje? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Kom je op mijn feestje 1 Je zus d r zwemdiploma. Je tante is de bruid. Van alles kun je vieren. Nodig iedereen maar

Nadere informatie

Thema: Welkom in de feesttent

Thema: Welkom in de feesttent 23 Juli 24 Juli 25 Juli 26 Juli 27 Juli De vakantie start goed met een kermis dag! Allerlei leuke spellen en activiteiten die gedaan kunnen worden en die je af kunt laten strepen op je stempelkaart. Vandaag

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Door met de kinderen veel te bewegen worden ze spelenderwijs vertrouwd gemaakt met verschillende

Nadere informatie

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30

Zomertour 2014. Buitenschoolse opvang Ondersteboven. 14 juli t/m 22 augustus 2014. Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 Buitenschoolse opvang Ondersteboven KION Zomertour 2014 14 juli t/m 22 augustus 2014 Bereikbaarheid in de vakantie T (024) 348 07 30 E-mail bsoondersteboven@kion.nl Graag vóór 10.00 uur afmelden maandag

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Superheldencadeau voor papa

Superheldencadeau voor papa Superheldencadeau voor papa Eén dag in het jaar staat helemaal in het teken van papa. Want onze papa s zijn echte superhelden! En dat willen de kinderen graag aan hun papa s of opa s laten weten! Op de

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Sportdag voor onze peuters. zonder uw hulp niet te realiseren. este Hulpouder(s) Op de eerste plaats onze hartelijke dank voor uw medewerking. Om alles

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Spelen met zand Zoals je hebt kunnen zien is zand heel interessant, maar zand is ook heel erg leuk. Je kunt er namelijk onwijs goed mee spelen! Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Schrijf

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering:

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering: Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2 Over de lessuggesties Bij het werken binnen het thema vissen in de zee is het leuk om van de klas een kleurrijke zee te maken. U organiseert uw creatieve lessen

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Draaiboek: Piraten kinderfeestje

Draaiboek: Piraten kinderfeestje Draaiboek: Piraten kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema piraten. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December Alsjeblieft! Onze december editie van iknutsel magazine. In dit nummer gebruiken we Kerst als knutsel thema. 4 leuke en simpele knutsels en 1 trakatie. De maand december, gezellige dagen, donker, versiering

Nadere informatie

Ruiters van de IJslandse viervoeters

Ruiters van de IJslandse viervoeters Kinderfeestje - Ruiters van de IJslandse viervoeters (1/13) Ruiters van de IJslandse viervoeters Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering IJslandse viervoeters. Activiteiten 2.5

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

Knutsels en spellen voor kinderen: Schitter!

Knutsels en spellen voor kinderen: Schitter! Knutsels en spellen voor kinderen: Schitter! Deze activiteiten kun je op de volgende manieren doen: Rouleren: De kinderen worden verdeeld in groepjes en ze rouleren langs de activiteiten. Individueel:

Nadere informatie

Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave.

Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave. Ik vou van u is een verhaaltje van het tuinvrouwtje Fiona en het wolkenmannetje Wiebe. Fiona verzorgt haar bloemen met heel veel liefde en overgave. Als het regent vangt ze het water op en giet ze het

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL Knip dit handgeschreven verhaalfragment los langs de aan gegeven stippellijn. Volg verder de instructies in het draai boek op pag. 14 van Kinderfeestjes met een verhaal. Er was eens een zeemeerman die

Nadere informatie

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip!

Animatie. Programma. Lukkies knutselschip Echte piraten hebben een zwaard, een hoed en een ooglapje, dit gaan we knutselen bij lukkies knutselschip! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 (Locatie Arnhem) Betuwse Streken KIDDOOS-Tiel KIDDOOS-Beach De Graaf & Gravin (BSO) Sport BSO-Lienden KIDDOOS-Arnhem THEMA TROPISCH Maandag 8 juli: Vandaag starten

Nadere informatie

kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is

kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is kabouterfeest Sportdag 2002 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is van: Spelletjes Spel 1: Kabouterballonnen-race Opdracht: Dit spel doen kabouterkinderen heel graag met z n tweeën. In een emmer liggen

Nadere informatie

Paasspeurtocht. Veel plezier!

Paasspeurtocht. Veel plezier! Paasspeurtocht Vier het paasfeest met deze gezellige speurtocht. De kinderen speuren in groepjes op of rondom de school naar grote, kartonnen paaseieren. Op elk paasei staat een opdracht. De opdracht wordt

Nadere informatie

De specifieke onderdelen

De specifieke onderdelen De specifieke onderdelen 1. Twee emmertjes water halen elk team bestaat uit maximaal 6 spelers, er wordt 3 x drie minuten gespeeld; twee teams strijden tegen elkaar in duo s; de leden van de duo s zitten

Nadere informatie

Kasteelrace. Commando E.B/A.V.H.

Kasteelrace. Commando E.B/A.V.H. Kasteelrace Wie? Max. 6 leerlingen Wat heb je nodig? blokken Wat moet je doen? Je gaat samen met de andere horigen een kasteel bouwen voor de kasteelheer. Na het startsein pak je één blok en rent direct

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

De planeten Reis door het zonnestelsel

De planeten Reis door het zonnestelsel De planeten Reis door het zonnestelsel Cgroep 1-2 01 tijdsduur 40 minuten kerndoelen 1, 46 en 54 lesdoelen De leerling: (her)kent de namen van de acht planeten weet dat de planeten om de zon draaien kan

Nadere informatie

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1

Werkvorm Participatie. Als ik de baas zou zijn op de BSO. Buitenschoolseactiviteiten.nl Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Werkvorm Participatie Als ik de baas zou zijn op de BSO Als ik de baas zou zijn op de BSO 1 Inhoudsopgave Als ik de baas zou zijn op de BSO 3 Uitvoering activiteit 4 Voorbereiding Doel en verloop spel

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport

Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voorjaarsvakantie 2018: thema Wintersport Voor de kinderen van BSO het Schelfje geldt dat zij zullen deelnemen aan het programma bij BSO de Hitsert. Zij ontvangen voor de dagen dat ze er zijn een aparte

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Les 3, Actieve spelletjes

Les 3, Actieve spelletjes Les 3, Actieve spelletjes Algemene inleiding: In de pauze en na school spelen veel kinderen lekker buiten. Zeker in het voor- en najaar zijn kinderen veel in de buitenlucht te vinden. Om deze kinderen

Nadere informatie

Lespakket. Het monsterbonsterbulderboek. Door: Maike Douglas.

Lespakket. Het monsterbonsterbulderboek. Door: Maike Douglas. pakket Het monsterbonsterbulderboek Door: Maike Douglas Start Tover het boek tevoorschijn Doel Introductie van het boek Tovertoeter Het monsterbonsterbulderboek Voorbereiding Knutsel een tovertoeter en

Nadere informatie

Zomer. Aan deze woorden denk ik: Zwembad buitenspelen zon. warm warm ijs vakantielanden. Aan deze activiteiten denk ik bij zomer:

Zomer. Aan deze woorden denk ik: Zwembad buitenspelen zon. warm warm ijs vakantielanden. Aan deze activiteiten denk ik bij zomer: Zomer Aan deze woorden denk ik: Zwembad buitenspelen zon kleren ZOMER zee/water warm warm ijs fruit vakantielanden Aan deze activiteiten denk ik bij zomer: Schelpen gooien * * * Waterspel * * * Vul de

Nadere informatie

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016

Activiteitenboekje mei-juni-juli 2016 Workshop kunst met ijzerdraad Nadat je een zelfverzonnen figuur op papier hebt getekend, ga je hem na-buigen met ijzerdraad. Als dit goed gelukt is kun je er met draad omheen gaan, zodat het een echt kunstwerk

Nadere informatie

Activiteiten De Boeg & De Bobo s groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: de Olympische Zandspelen

Activiteiten De Boeg & De Bobo s groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli. Thema: de Olympische Zandspelen groep 1 t/m 4 Zomervakantie week 1: 6 t/m 10 juli Thema: de Olympische Zandspelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen van De Boeg en De Bobo

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

Li Lefebure & Margot Senden

Li Lefebure & Margot Senden Li Lefebure & Margot Senden Samenvatting Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Draakje Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar Hoe vraag je aan iemand om met je te spelen? Wat speel je graag op het schoolplein? Jij kan al goed helpen hè. Wie help jij graag? Wat doe je dan? van 4 t/m 6 jaar

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal over de

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Deze vorm van bidden is alleen geschikt, als een vrij groot deel van de jeugd al hardop durft te bidden. Leg uit hoe popcorn ontstaat.

Deze vorm van bidden is alleen geschikt, als een vrij groot deel van de jeugd al hardop durft te bidden. Leg uit hoe popcorn ontstaat. De hebreeuwse naam voor brandoffer is e ōlāh, wat opstijgend betekent. Als je iets verbrandt, dan zal de hete as ook opstijgen, samen met de rook, waarmee hetgeen dat wordt verbrand, als het ware naar

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen!

Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Sportaanbod voor jong, oud en alles daartussen! Ren4Sport Sportburo Wij als sportburo streven naar sportaanbod voor jong, oud en alles wat daartussen zit. Bij Ren4Sport bent u dus altijd

Nadere informatie

LESBRIEF Water en zand

LESBRIEF Water en zand LESBRIEF Water en zand door Virga Lipman/Theater de Winter Een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar In deze lesbrief staan suggesties voor oefeningen of gespreksthema s om voor en/of na de voorstelling

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Lieke. redt de dieren

Lieke. redt de dieren Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl AVI 7 / E5/M6 ISBN 978 90 216 7436 0 / NUR 282 Tekst: Jette Schröder

Nadere informatie

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die

Nadere informatie

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike.

Lespakket. Ssst de tijger slaapt. Door: Maike Douglas jufmaike.nl. De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. ã jufmaike. pakket Ssst de tijger slaapt De lessen met een * ervoor zijn alleen geschikt voor kleuters. Door: Maike Douglas jufmaike.nl 1. Dieren uit het boek Sorteren van de dieren die in het boek voorkomen Woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn.

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen!

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen! 11-15 maart Lekker samen bewegen & spelen! Beweeg 2x30 minuten! Op weekvoordegezondejeugd.nl/2x30minuten vind je een timer waarmee je op ieder moment van de dag 30 minuten kunt bijhouden. Om een voetbalwedstrijd

Nadere informatie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie Spelletjes voor je mond Afdeling Logopedie Voor de ouders De spelletjes in deze folder zijn voor iedereen leuk, maar ze zijn vooral bedoeld voor kinderen die veel met de mond open zitten, slappe mondspieren

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop. LESMAP BIJ DE VOORSTELLING Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.be ZIE GINDS ZINKT DE STOOMBOOT

Nadere informatie

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5

Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 5 5 Tuin van Heden.nu 1 Mag ik zijn wie ik ben? Van In 6 Zacheüs (1) Het is erg druk in de stad vandaag. Iedereen loopt op straat. Zacheüs wurmt zich

Nadere informatie

Gastouderbureau MijnGastouderopvang

Gastouderbureau MijnGastouderopvang Hoe gaat het met mijn gast- of oppaskind? Gastouderbureau MijnGastouderopvang Observatielijst voor de ontwikkeling van kinderen in de gastouderopvang Iedere gastouder kent 'haar' gastkind na tijdje behoorlijk

Nadere informatie

Reis naar andere hemellichamen

Reis naar andere hemellichamen Reis naar andere hemellichamen GROEP 5-6 44 80 minuten 1, 5, 6, 8, 23, 54 en 55 De leerling: weet welke planeten manen hebben weet welke planeten ringen hebben weet welke kleur de verschillende planeten

Nadere informatie

ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN..

ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN.. ZAAI- GOED DEZE LESBRIEF IS VAN.. DIT BOEKJE GAAT OVER ZADEN EN WAT ER MEE GEBEURT ALS JE ZE IN DE GROND STOPT Heb jij wel eens wat in de tuin gezaaid? ja / nee Misschien woon je in een huis zonder tuin

Nadere informatie

Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht

Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht Doelgroep: onderbouw - Doelstelling: Kennis maken met de actieve voedingsdriehoek. De verschillende groepen van de actieve voedingsdriehoek leren kennen en

Nadere informatie

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015

Schoolkrant de Kidskijker. 1 e editie 2014-2015 Schoolkrant de Kidskijker 1 e editie 2014-2015 Inleiding Het jaar 2014 zit er al weer bijna op. De donkere dagen voor de Kerst zijn in volle gang. Deze Kerst-schoolkrant is de eerste echte schoolkrant

Nadere informatie

Polka. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS

Polka. Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Polka Muzido ANNIE LANGELAAR FONDS Polka: het lied... 3 De muziekopname... 3 Activiteiten per leeftijd: Baby s... 4 Babydans... 4 Met muziekinstrumenten... 4 Dreumesen... 4 Klinkend materiaal... 4 Trommelen...

Nadere informatie

BOUW JE EIGEN WEERSTATION

BOUW JE EIGEN WEERSTATION BOUW JE EIGEN WEERSTATION Als je wilt weten wat voor weer het is, dan moet je de verschillende weerselementen kunnen meten. Met enkele heel gewone dingen kan je jouw eigen weerstation bouwen. De thermometer

Nadere informatie

Junglegymles. Op expeditie

Junglegymles. Op expeditie Junglegymles Op expeditie Ga je mee? Op expeditie in de jungle? Pak je rugzak maar en vergeet je verrekijker niet. We gaan op pad. Onderweg komen we van alles tegen. Omgevallen boomstammen, een rivier,

Nadere informatie

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN

TOP-SAMENWERKINGSSPELEN TOP-SAMENWERKINGSSPELEN Wanneer een pestsituatie zich voordoet gaan we uit van de kracht en verantwoordelijkheid van de groep om dit probleem op te lossen. Om de kracht en verantwoordelijkheid van de groep

Nadere informatie

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke Spinners Een nieuwe rage: spinners! Heb jij ze al gespot in jouw klas? Vervelend, al dat speelgoed op school, of handig! spinners in de klas, daar kun je leuke, leerzame activiteiten mee doen! Wij bedachten

Nadere informatie

Flyer Hihahuttenbouwers.indd 1 10-09-14 16:01

Flyer Hihahuttenbouwers.indd 1 10-09-14 16:01 Flyer Hihahuttenbouwers.indd 1 10-09-14 16:01 Midden op een veld omzoomd door kleine boompjes staat een, ja wat staat er eigenlijk? Omdat niemand weet wat het is, noemen we het een bed, een berg, een flat

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe'

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Voorbereiding: Voordat u met de leerlingen naar de voorstelling Hatsjoe gaat kijken is het belangrijk dat u een aantal onderwerpen bespreekt zodat ze niet voor verrassingen

Nadere informatie

Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater

Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater onderbouw primair onderwijs Colofon Ontwikkeling en tekst: André Verhagen Vormgeving en Lay-out: Alinde Hoeksma i.o.v. Cultuurkust Stichting Cultuurkust

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder

Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder Naschoolse activiteiten Jeugdcentrum Goese Polder Wanneer? Wat? Wie? Dinsdag 7 april 15.15 17.00 uur Woensdag 8 april 14.00 15.00 uur Woensdag 8 april 15.15 17.00 Maandag 13 april 15.15 17.00 uur Dinsdag

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie