WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!"

Transcriptie

1 WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij hebben geprobeerd het u zo gemakkelijk mogelijk te maken door tips en spelletjes voor u op een rijtje te zetten. Wanneer u een themafeest organiseert is het belangrijk dat de sfeer van het thema meteen bij binnenkomst is te proeven. Dit kunt u doen door de kamer /tuin vol te hangen met ballonnen en slingers in de kleuren van het thema. Dit is een uitstekende basis! Verder bestaan er voor veel thema s scènesetters. (zie website) Hiermee tovert u de feestruimte in korte tijd om in de juiste sfeer en met een beetje fantasie en creativiteit kunt u zelf ook leuke decoraties maken. Door middel van de uitnodiging kunt u alvast de gasten een indruk van het thema geven en kunt u ze, wanneer u dat wilt, vragen zich te verkleden in de stijl van het thema. Weersta de verleiding om te veel spelletjes te willen spelen. Kinderen zijn snel afgeleid en hebben de nodige afwisseling nodig. Las daarom voldoende pauzes met wat drinken en wat lekkers in en probeer drukke spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Zorg voor kleurplaten in het thema van het feestje (deze kun je gemakkelijk vinden op internet) voor de momenten dat de kinderen te druk worden of voor het moment waarop u het eten gaat maken. Naast nieuwe spelletjes is het ook altijd goed wat van de klassieke spelletjes te doen, zodat er niet steeds iets nieuws geleerd hoeft te worden. Wanneer u aan een spel begint vraag dan liever niet : Wie wil er.doen? Grote kans dat er wel iemand bijzit die nee zegt en de rest van de gasten daarmee aansteekt. Beter is het te zeggen: Nu gaan we iets heel leuks doen en daarna kunt u het spel uitleggen. Probeer op een vriendelijke manier uit te leggen, wanneer een van de gasten dwars gaat liggen, dat hij of zij is uitgenodigd op het feestje en dat er wel verwacht wordt dat hij/zij leuk meespeelt. Wanneer u dit niet doet is de kans groot (zeker bij jongere kinderen) dat de rest aangestoken wordt en het feestje daardoor niet wordt wat u ervan gehoopt had. Een spel kan ook meerdere keren gespeeld worden als blijkt dat het een groot succes is. Als er daardoor niet voldoende tijd meer is voor een ander spel dan geeft dat niets. Het gaat er tenslotte om dat de jarige en de gasten het naar hun zin hebben. Bij spelletjes waarbij er kindertjes afvallen is het handig de afvallers bij het spel te blijven betrekken door ze bijvoorbeeld te laten helpen jureren. Op deze manier zullen zij zich niet gaan vervelen. Probeer alle kinderen bij de spellen te betrekken. Er zijn altijd kinderen die wat stiller zijn dan de anderen dus waak ervoor dat het niet steeds dezelfde kinderen zijn die als eerste een beurt krijgen of iets mogen doen.

2 Zijn er tijdens de spellen ook prijzen te winnen, dan kan het verstandig zijn deze meteen in een zakje of doosje met naam erop weg te leggen. Aan het eind van het feestje krijgt ieder zijn zakje/doosje mee naar huis en zal het verschil in (aantal) prijzen geen reden zijn voor huilbuien. Heeft u zelf nog handige tips en/of leuke spelletjes die wij door mogen geven dan kunt u ons altijd even mailen: info@sistersinwonderland.nl Veel succes met het plannen van het feestje en natuurlijk heel veel plezier!! TINKERBELL / ELFJES FEEST DECORATIES: Hang bij de ingang een doorschijnend gordijn voor een magische sfeer. Ballonnen, vlaggenlijn en crepe guirlandes in de kleuren roze, paars en limegroen. Hang (flikkerende) kerstboomverlichting op en glow-in-the-dark sterren en ballonnen. Decoreer verder de feestruimte met veel bloemen en vlinders. Wil je flink uitpakken dan kun je Neverland nabootsen. Hang bij de entree een bord: Neverland, tweede ster rechts. Verander een deel van de tuin in de zeermeerminnen baai. Leg blauwe ballonnen op de grond, hang veel crepes in blauwtinten op en maak van karton en verf tropische vissen. Voor de jongens creeer je een piratengrot, met bruine crepe s, een poster van Peter Pan vechtend met Haak en van een grote kartonnen doos (bv van een koelkast) maak je met een beetje fantasie een piratenschip. Verder zou je een wigwam neer kunnen zetten en (opblaas)krokodillen neerleggen. Strooi bij binnenkomst een beetje elfenstof (glittertjes) over de gasten heen. Maak een hoekje waar de gasten omgetoverd kunnen worden tot prachtige elfjes. Denk aan bodyglitter, glittermake-up, nagellak, lipgloss. Final touch zijn natuurlijk een paar vleugeltjes of een bloemendiadeem. (zelf te maken, plak zijden bloemen met een lijmpistool op een diadeem) Je kunt er ook een spelletje van maken door in de feestruimte of in de tuin plaatjes van verschillende elfjes te verstoppen. Bij binnenkomst kan de gast een elfje gaan zoeken, en nadat ze het elfje heeft gevonden mag ze een paar vleugeltjes uitzoeken. Voor de jongens kan je een groen vilten kabouterpuntmutsje maken of juist voor de stoere piraten gaan.

3 SPELLETJES: ELVENPUZZEL Print van te voren plaatjes van elfjes uit die je van het internet af hebt gehaald of gebruik anders platen uit een kleurboek. Plak ze op karton en knip ze in puzzelstukken. Verstop ze en laat ieder kind een puzzelstuk zoeken om dan samen de puzzel(s) te maken. IK GELOOF IN ELFJES Een kind is Tink en heeft een toverstafje. Tink moet proberen de anderen te tikken. Wie getikt wordt moet op een van te voren aangewezen plek staan en 10 keer ik geloof in elfjes zeggen waarna hij/zij weer mee mag doen. VERSTOP JE VOOR HAAK Nodig: Hoelahoeps, stukken papier of als je het buiten speelt stoepkrijt waar je cirkels mee tekent. (1 minder dan het aantal kinderen) De kinderen lopen rond en volgen de instructies op: bv. vlieg als Tinkerbell, loop met een houten been, spring, sluip, enz. Maar als er geroepen wordt: DAAR IS HAAK!! dan vluchten ze zsm naar een grot (cirkel). Het kind dat geen schuilplaats heeft is af en mag in een cirkel gaan staan. Zo gaat het spel door tot de laatste 2 kinderen. Het kind dat dan een grot bemachtigd is de winnaar. ELFJESRACE Maak 2 teams, een start/finish en een keerpunt. Leg bij de start/finish verkleedkleren klaar, bv. oversized jurk, kroontje, toverstafje, vleugeltjes, enz. (hoe meer hoe beter) Bij het startsignaal kleden de eerste spelers van ieder team zich snel aan, fladderen naar het afgesproken keerpunt en fladderen weer terug. Daar kleden ze zich weer uit, en de volgende spelers kleden zich nu aan, enz. Het team dat het eerste over de finish is heeft gewonnen. Je kunt evt ook elfjes tegen kabouters laten racen. GEBROKEN TOVERSTAFJE (als ezeltje prik) Maak van te voren op een stuk karton een toverstaf, maar zonder ster. Decoreer het met bloemetjes en sterretjes. Maak sterren en zet de namen van de kinderen erop en plak er dubbelzijdig plakband op. Blinddoek de kinderen een voor een en draai ze een paar keer rond waarna ze moeten proberen de ster op de staf te plakken. KNIJPERTIKKERTJE Geef ieder kind 3 wasknijpers, behalve de jarige. De knijpers worden aan de kleding bevestigd. De jarige moet de kinderen tikken. Wordt een kind getikt dan moet hij/zij blijven staan tot er een vrije speler komt en een knijper van de kleding haalt en op z'n/haar eigen kleren doet. Als een speler geen knijpers meer over heeft moet hij/zij blijven staan tot het spel afgelopen is. De laatste vrije speler heeft gewonnen. Het is leuk om de knijpers te versieren met een elfje erop. VOLG HET ELFJE Alle kinderen staan in een rij. Het voorste kind is het elfje en de andere kinderen doen alles na wat het elfje doet.

4 (PADDE-)STOELENDANS ipv stoelen maak je van rood papier cirkels met witte stippen (1 minder dan het aantal kinderen). Natuurlijk kun je ipv paddelstoelen ook waterleliebladeren maken. TINKERBELL s GEHEIM De kinderen zitten in een kring. Het eerste kind is Tinkerbell en het laatste kind Peter Pan. Tink fluistert een zin of woord in het oor van het kind naast haar, die op haar beurt het woord ook weer doorfluistert. Uiteindelijk zegt het laatste kind in de kring (Peter Pan) het woord of de zin hardop. ELFJES SPEURTOCHT Geef de kinderen de eerste aanwijzing en stuur ze op pad, naar een volgende aanwijzing. Gebruik om deze plaatsen te markeren dingetjes als tule, lintjes, veertjes. Verstop bv. een zak met flesjes elvenstof (glitters), leuk versierd met een lintje en een kaart. LELIEBLAD LOPEN Hiervoor kun je de bladen van de stoelendans gebruiken. Je hebt er 4 nodig, 2 voor elk team. De kinderen staan in 2 teams in rijen achterelkaar. De eerste twee gaan bij het startsein op een van de bladen staan en leggen het tweede blad voor zich, stappen erop en pakken het blad achter zich op om het voor zich te leggen. Zo leggen ze een traject af, rondom bv een stoel terug naar hun team waarna de volgende van start gaat. Het team dat het eerste finisht is de winnaar. KNUTSELEN: Toverstafje maken. Nodig: stokjes, bv houten prikkers, van te voren uitgeknipte sterren uit dik papier, 2 per stokje. Plak de sterren op het stokje en laat de kinderen ze mooi versieren met stickers, verf, stiften, glitterlijm. Op het stokje zelf kunnen nog kralen geregen worden, en/of lintjes gebonden worden. Klei Meng de klei met glitters en laat de fantasie de vrije loop, kastelen, paddestoelen, elfjes, kabouters... Tasjes versieren. Koop of maak kleine groene vilten tasjes die de kinderen kunnen versieren met glitters en textielverf. ETEN + DRINKEN Maak koekjesdeeg en snij ze uit met een stervorm. Als de koekjes nog warm zijn, prik je een rietje tussen 2 punten. Laagje glazuur erop en versieren. Met de stervorm kun je natuurlijk ook fruit uitsnijden. Kinderchampagne, aardbeienthee, roze yoghurtdrank Pepermunt Pan Soda: Per pers: 1 kopje melk, 1 kopje spa rood, en 2 bolletjes pepermuntijs in de mixer.

5

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Draaiboek: Ridder kinderfeestje

Draaiboek: Ridder kinderfeestje Draaiboek: Ridder kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema ridders. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Draaiboek: Piraten kinderfeestje

Draaiboek: Piraten kinderfeestje Draaiboek: Piraten kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema piraten. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

Hoe viert juf haar verjaardag

Hoe viert juf haar verjaardag Hoe viert juf haar verjaardag Voor zowel juf als de kinderen, is de verjaardag van juf een bijzonder feest. Reden temeer om er een leuke ochtend van te maken. De ervaring heeft geleerd dat een ochtend

Nadere informatie

Ruiters van de IJslandse viervoeters

Ruiters van de IJslandse viervoeters Kinderfeestje - Ruiters van de IJslandse viervoeters (1/13) Ruiters van de IJslandse viervoeters Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering IJslandse viervoeters. Activiteiten 2.5

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Draaiboek: kinderfeestje

Draaiboek: kinderfeestje Draaiboek: kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips voor het organiseren 4 Uitnodigingen

Nadere informatie

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Door met de kinderen veel te bewegen worden ze spelenderwijs vertrouwd gemaakt met verschillende

Nadere informatie

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die

Nadere informatie

Draaiboek: Prinsessen kinderfeestje

Draaiboek: Prinsessen kinderfeestje Draaiboek: Prinsessen kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema prinsessen. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord

Nadere informatie

Kinderfeestje planning en checklist

Kinderfeestje planning en checklist Datum: Kinderfeestje planning en checklist Tijdstip Van tot Leeftijd gasten: Thema: Locatie: Uitnodiging: Taart: Gastenlijst: Tip: aantal = leeftijd jarige + 1 Versiering: Pompoms Nee/ Ja Zoja, welke kleur(en)

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Feest planning en checklist

Feest planning en checklist Datum: Feest planning en checklist Tijdstip Van tot Reden voor een feestje: Thema: Locatie: Uitnodiging: Taart: Gastenlijst: Versiering: Pompoms Nee/ Ja Zoja, welke kleur(en) Ballonnen Nee/ Ja Zoja, welke

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties

Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Inspiratie voor gezonde en feestelijke traktaties Groentefrietjes Vrolijke bekertjes Rode paprika s Komkommers Waspenen 1. Schrijf de naam en leeftijd van de jarige op de bekertjes. 2. Was de paprika

Nadere informatie

Escape room 2: Bank beroofd

Escape room 2: Bank beroofd De baas op internet Escape room 2: Bank beroofd Moeilijkheid Gemiddeld Duur ca. 60 min. bouwen / ca. 25 min. spelen Verhaal Er is een bank beroofd. Het is jouw taak om de dader te ontmaskeren. Er zijn

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn.

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Mooie geschenkverpakkingen

Mooie geschenkverpakkingen Eigenlijk moet je geen aandacht schenken aan uiterlijkheden... maar bij geschenken is een mooie verpakking een extra hoogtepunt! Een mooi verpakt cadeau is gewoon iets heel bijzonders! Golfkartonrol Knip

Nadere informatie

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Kinderen hebben in kern 1, 2 en 3 al veel woorden geleerd. Het is een leuk spel om de letters van die woorden op de rug van uw kind te schrijven en het kind

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt December Alsjeblieft! Onze december editie van iknutsel magazine. In dit nummer gebruiken we Kerst als knutsel thema. 4 leuke en simpele knutsels en 1 trakatie. De maand december, gezellige dagen, donker, versiering

Nadere informatie

1-005_Peggy combo_nl_layout 1 05-01-12 13:56 Pagina 1. Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes & koekjes?

1-005_Peggy combo_nl_layout 1 05-01-12 13:56 Pagina 1. Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes & koekjes? 1-005_Peggy combo_nl_layout 1 05-01-12 13:56 Pagina 1 Hoe versier ik lekkere taarten, cakejes & koekjes? 1-005_Peggy combo_nl_layout 1 05-01-12 13:56 Pagina 2 1-005_Peggy combo_nl_layout 1 05-01-12 13:56

Nadere informatie

Li Lefebure & Margot Senden

Li Lefebure & Margot Senden Li Lefebure & Margot Senden Samenvatting Het is winter en Draakje Donatius heeft het koud. Heel erg koud. Draakje Donatius houdt niet van kou. En al helemaal niet van sneeuw. In de sneeuw kan hij geen

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken!

Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken! + Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken! + Inleiding In dit e-book wil ik je graag zoveel mogelijk op weg helpen om de verjaardag van

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Kom je op mijn feestje?

Kom je op mijn feestje? mei 2013 vanaf 7 jaar Kom je op mijn feestje? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Kom je op mijn feestje 1 Je zus d r zwemdiploma. Je tante is de bruid. Van alles kun je vieren. Nodig iedereen maar

Nadere informatie

(Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment

(Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment k Laan van Waalhaven 98, 2497 GP, Den Haag Telefoon: 06-39189668 E- mail: info@makeover- kinderfeestjes.nl (Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment 1 Waar te beginnen.. - Kijk als

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

Paasspeurtocht. Veel plezier!

Paasspeurtocht. Veel plezier! Paasspeurtocht Vier het paasfeest met deze gezellige speurtocht. De kinderen speuren in groepjes op of rondom de school naar grote, kartonnen paaseieren. Op elk paasei staat een opdracht. De opdracht wordt

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

Voorbeelden gezonde traktaties

Voorbeelden gezonde traktaties Voorbeelden gezonde traktaties Koekiemonster Dit heb je nodig Een mini ontbijtkoekje Lijm Wit en blauw papier Een koffiefilterzakje Mal van koekiemonster en ogen Zo maak je het: 1. Trek de mal van Koekiemonster

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe

Werkbeschrijvingen. Vakantiebijbelweek 2012. Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Werkbeschrijvingen Vakantiebijbelweek 2012 Dag 1: Kleuters: Trommel Middengroep: Rainpipe Dag 2: Kleuters: Cake versieren Middengroep: Versierde Koekjes Dag 3: Kleuters: Kijk-eiderdoos Middengroep: Spel

Nadere informatie

DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG

DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG Toelichting Bedankt voor het downloaden van het pakket De Snoepslang. Deze werkbladen zijn bedoeld om te gebruiken naar aanleiding van het verhaal De Snoepslang. Je vindt

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

Partytips. Disney. disneyjunior.nl Partytips Vraag je vrienden om zich als piraten te verkleden voor de party! Je kunt dan het beste piratenpak belonen met een prijs! Rol de uitnodiging die je via deze website hebt afgedrukt op en doe er

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Sprookjes. BSO Bovenbouw

Sprookjes. BSO Bovenbouw Sprookjes BSO Bovenbouw BSO bovenbouw Sprookjes Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselen... 5 1. Kasteel... 5 2. Sprookjesboek maken... 6 3. Elfje... 7 4. Elfenwereld... 8 5. Roodkapje...

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

Handleiding organisa-e Rode World Tour

Handleiding organisa-e Rode World Tour Handleiding organisa-e Rode World Tour Handleiding organisatie Rode World Tour 1 Je bent hostvereniging van een of meerdere Rode of Oranje World Tour afdelingen. Dat is natuurlijk erg leuk maar wij kunnen

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering:

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering: Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2 Over de lessuggesties Bij het werken binnen het thema vissen in de zee is het leuk om van de klas een kleurrijke zee te maken. U organiseert uw creatieve lessen

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

kinderkrant december 2014

kinderkrant december 2014 kinderkrant december 2014 Inhoud: Voorwoord Pag. 2 Groep 1/2b Pag. 11 & 12 Interview met juf Hanne Pag. 3 Groep 1/2c Pag. 13 & 14 Goed gedaan Pag. 4 Groep 3 Pag. 15 & 16 Kerstboom knutsel Pag. 5 Groep

Nadere informatie

ALLES HEEFT EEN KLEUR

ALLES HEEFT EEN KLEUR ALLES HEEFT EEN KLEUR Dagopvang en peuterspeelgroep Het P@rk Gemaakt door: Esther en Ingrid Maart 2017 Beste ouders/verzorgers De peuterspeelgroep van het P@rk werkt vanuit de methode Startblokken van

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam:

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam: Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2 Naam: 2 Spelletjes Koetje Prik Voor je staat een koe. Deze koe heeft alleen geen staart. Wil jij nu met een blinddoek voor proberen om de staart op de goede plek

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje

Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013. Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord. Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Werkbeschrijvingen werkjes VBW 2013 Dag 1: Kleuters: Herinneringsdoosje Midden: Memobord Dag 2: Kleuters en midden: Slingerballetje Dag 3: Dag 4: Kleuters: Tien gebodenzuil Midden: Tien geboden in klei

Nadere informatie

Sim, de pit. Leestekstje

Sim, de pit. Leestekstje Sim, de pit Leestekstje In het zand ligt een pit. De pit heet Sim Daar is Sus, de mus. Mmm lekker, een pit. Nee! Niet doen! Ik moet nog groot worden, roept Sim. Dan zoek ik verder, zegt Sus. Sus vliegt

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

Tutorial luiertaart. Knip 'm uit. Nu heb je een stevige onderlegger voor je luiertaart.

Tutorial luiertaart. Knip 'm uit. Nu heb je een stevige onderlegger voor je luiertaart. Tutorial luiertaart Mocht je van plan zijn om een luiertaart te maken, dan hoop ik je met deze tutorial te laten zien dat het erg makkelijk en leuk is om te doen. Je kunt de beschrijving volgen, of met

Nadere informatie

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi.

Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Opdracht 1 Nodig: kleurpotloden of stiften, poster Maak je huis mooi. Hoe ziet de woonkamer in jouw huis eruit? Hebben jullie behang met bloemen, zijn de muren in een mooie kleur geverfd of hebben jullie

Nadere informatie

25 mei Lisa 28 mei Marja

25 mei Lisa 28 mei Marja De hele klas is druk aan het rekenen en juf Marja kijkt taalwerkjes na. Ik moet eigenlijk ook sommen maken, maar ik kan me niet goed concentreren, dus kijk ik naar de reuzen-verjaardagskalender aan de

Nadere informatie

Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht

Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht Actieve voedingsdriehoek: Een gezond gedicht Doelgroep: onderbouw - Doelstelling: Kennis maken met de actieve voedingsdriehoek. De verschillende groepen van de actieve voedingsdriehoek leren kennen en

Nadere informatie

De paashaas schildert eieren

De paashaas schildert eieren april 2015 vanaf 4 jaar De paashaas schildert eieren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof De paashaas schildert eieren 1 In rood en groen en geel. Wat maakt hij er weer veel. Refrein: Paashaas, paashaas.

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Opdrachtenfiche mijn orkest

Opdrachtenfiche mijn orkest Opdrachtenfiche mijn orkest PER TWEE/IN GROEP In een orkest spelen instrumenten samen. Elk instrument werkt op een andere manier en geeft een ander soort geluid. Hier kan je vijf leuke instrumenten in

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Kinderfeestjes. Over het kasteel

Kinderfeestjes. Over het kasteel Kinderfeestjes Welke ridder of prinses wil er nu niet zijn of haar verjaardag vieren in een echt kasteel? Kom met je vriendjes en vriendinnetjes naar kasteel Ammersoyen voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje!

Nadere informatie

Sprookjes. BSO Onderbouw

Sprookjes. BSO Onderbouw Sprookjes BSO Onderbouw BSO onderbouw Sprookjes Inhoud Opening thema... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselen... 5 1. Kasteel Doornroosje... 5 2. Draak... 6 3. Heks... 7 4. Toren van Raponsje... 8 5. Tovenaar...

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

unicorn knutselboek het Pia Deges Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog c r eati ef karakter

unicorn knutselboek het Pia Deges Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog c r eati ef karakter het unicorn knutselboek Fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog Pia Deges c r eati ef karakter 22-01_Eenhoorn_knutselboek_NL.indd 1 inhoud Basisinstructies... 4 Materiaal... 6 Kleine

Nadere informatie

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK

ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK ACTIVITEITEN JAARPLAN 2014 KINDERDAGVERBLIJF WERELDPLEK HET ACTIVITEITEN JAARPLAN IN DE PRAKTIJK PUK & Ko Het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal van Kindercentrum Wereldplek werken sinds 2009 met

Nadere informatie

Spelen met prentenboeken - Les en lessuggesties. Groep 1 & 2. Ridder Ratjetoe en de Drakameel

Spelen met prentenboeken - Les en lessuggesties. Groep 1 & 2. Ridder Ratjetoe en de Drakameel Spelen met prentenboeken - Les en lessuggesties Groep 1 & 2 Ridder Ratjetoe en de Drakameel Stefan Wolters - Uitgeverij Sjaloom In dit lespakket: - lesinhoud - lessugesties - spelletjes - creatieve verwerking

Nadere informatie

alle dieren verzamelen

alle dieren verzamelen - Spel 1 - alle dieren verzamelen Zit je kind in de fase dat het alles, maar dan ook alles op de grond gooit en jij steeds alles moet oprapen? Maak er dan een spel van. Bevestig een touwtje (maximaal 20

Nadere informatie

Voorbereiding post 3. Er was eens Groep 1-2-3

Voorbereiding post 3. Er was eens Groep 1-2-3 Voorbereiding post 3 Er was eens Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 3: Er was eens..., voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel

Nadere informatie

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke

Spinners. Veel plezier! Juf Els en juf Anke Spinners Een nieuwe rage: spinners! Heb jij ze al gespot in jouw klas? Vervelend, al dat speelgoed op school, of handig! spinners in de klas, daar kun je leuke, leerzame activiteiten mee doen! Wij bedachten

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN

LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN LESBRIEF BIJ DE VOORSTELLING LATER ALS IK DOOD BEN LESBRIEF NA HET ZIEN VAN DE VOORSTELLING De voorstelling behoeft geen extra aandacht vooraf en spreekt voor zich. Mocht het zijn dat kinderen uit de klas

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater

Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater Lesbrief Schaap 507 Voorstellingsproject Theater onderbouw primair onderwijs Colofon Ontwikkeling en tekst: André Verhagen Vormgeving en Lay-out: Alinde Hoeksma i.o.v. Cultuurkust Stichting Cultuurkust

Nadere informatie

Aangenaam kennismaken!

Aangenaam kennismaken! Aangenaam kennismaken! Dit programma is er op gericht dat de meiden en de leiding kennis maken met elkaar. Dit gebeurt door middel van verschillende werkvormen. Ook maken de meiden in het programma kennis

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

Themawandeling Herfst

Themawandeling Herfst Themawandeling Herfst Leerdoelen: De leerlingen tonen respect voor de natuur De leerlingen kunnen enkele typische herfstverschijnselen uit het bos verklaren De leerlingen kunnen op een aangepaste manier

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes

Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes Kinderkookcafe - voor jongens en meisjes Een partijtje om je vingers bij af te likken! De kinderen worden tijdens dit feestje echte koks. Ze krijgen een schortje, we knutselen een koksmuts en spelen spelletjes

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Inhoud kinderkookboek

Inhoud kinderkookboek Kinder- kookboek Inhoud kinderkookboek groep 1-2a Nachtpannenkoeken groep 1-2b Toverstengels van Hans en Grietje groep 3 Floddertjes tomatensoep groep 4 Toverbroodjes groep 5 Fleur op een mierenboomstam

Nadere informatie

Mijn naam is Nele D hont, oprichtster van knutselen.be en kreatieve duizendpoot.

Mijn naam is Nele D hont, oprichtster van knutselen.be en kreatieve duizendpoot. Woord vooraf : Mijn naam is Nele D hont, oprichtster van knutselen.be en kreatieve duizendpoot. Al van kinds af aan ben ik gebeten door de knutselmicrobe en wil deze dan ook graag met jullie delen op internet.

Nadere informatie

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL Knip dit handgeschreven verhaalfragment los langs de aan gegeven stippellijn. Volg verder de instructies in het draai boek op pag. 14 van Kinderfeestjes met een verhaal. Er was eens een zeemeerman die

Nadere informatie

Milieuopdrachten Sarahs Wereld

Milieuopdrachten Sarahs Wereld Milieuopdrachten Sarahs Wereld Om de wereld milieuvriendelijker te maken, heeft Sarah zeven milieutips. 1. De ruil je rijk! tip 2. De koop tweedehands! tip 3. De kijk uit wat je koopt! tip 4. De haal het

Nadere informatie

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK FEEST MUZIEK Ballonnen Slingers Jarig Pasen Tradities Taart Lekkernijen Feestliedjes Uitdelen Partijtje Vrolijkheid Feestkleding Muziek maken Feesthoedjes Cadeautjes

Nadere informatie