Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken."

Transcriptie

1 Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die sterk, stoer en levensecht zijn. Verkleden is ook leuk. Om de beurt mogen jullie dadelijk op zoek naar een opdracht. Bij elke opdracht kunnen jullie een bijzondere steen Allemaal een knikkerzak mee voor de verzamelde knikkers van deze dag. of gelukspoppetje verdienen. Die staan voor geluk, wijsheid en kracht. Gekocht bij een wereld winkel, bestaan dus echt. Leuke kleine zakjes voor 1 Euro met mini popjes er in. Of hier! Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Veel succes allemaal. Indiaan Vlijmscherp.

2 Hallo beste Vlinder, Ik heb voor jullie allemaal de eerste opdracht. Indianen moeten hun eten vangen met pijlen. Dus gaan we vandaag ook pijlen gooien. Dit doen we op de totempaal. Elke ballon heeft een briefje, met een nummer. Dit nummer mag je even vasthouden en weer opnieuw in de kring gaan zitten. Op het nummer mag je als je aan de beurt bent je kadootje afgeven aan de jarige Vlinder. Veel succes. De volgende opdracht mag gevonden worden door indiaan Paraplu. Foto totempaal met ballonnen

3 Hallo Indiaan Paraplu, Hoe gingen de pijlen. Zijn alle ballonnen geknapt? Hoeveel kadootjes heeft Vlinder gekregen? En Vlinder heb jij alle andere indianen bedankt voor de mooie kadoos? Mooi dan gaan we jullie nu om toveren tot echte indianen. Jullie mogen een hoofdband gaan kleuren zodat we daarop een veer vast kunnen maken. Daarna zullen we jullie gaan schminken tot echte indianen. Veren gekocht bij deze winkel. Stikkers koop je hier. De volgende opdracht mag gevonden worden door indiaan Paddestoel.

4 Hallo Indiaan Paddestoel Zien jullie er allemaal mooi uit? Lijken jullie allemaal op echte indianen? Mooi dan kunnen we zo de andere opdracht gaan vervullen. Indianen dansen regelmatig de zonne en regen dans. Vandaag doen we de zonnefeestdans. Iedereen pakt zijn kei waar die op zit en ligt die in een kring. Als de trommelaar gaat spelen gaan we rond de keien dansen. Zodra de trommel stil is ga je snel zitten. Elke keer is er iemand over. Wie blijft het laatste over? Stoelen dans. Keien gemaakt van karton of je haalt ze hier Veel succes. Hierna mag indiaan Spin de volgende opdracht zoeken.

5 Hallo Indiaan Spin, Iedereen krijgt een beker drinken. Een echte beker feestdrank van paardebloemen (sinas), rode appels (Cassis) of bospaddestoelen (Cola) natuurlijk allen met een ander etiket er op. Als jullie je drinken op hebben krijgen jullie een beker met daarin 15 erwten. Indianen moeten met hun handen boven hun ogen over de prairie kijken en kunnen niet altijd hun handen gebruiken. Deze erwten moeten zonder dat je je handen gebruikt in een andere beker komen. Wie heeft als eerste de beker leeg? Door middel van een rietje de erwten van het ene bekertje in het andere doen. Zonder de handen te gebruiken. Rietjes kun je hier kopen. Hierna mag indiaan Boot de nieuwe opdracht gaan zoeken bij de onderstaande omgeving.

6 Hallo Indiaan Boot, Indianen jagen altijd op Bizons. Dat gaan wij zo ook doen! We gaan zo naar buiten en daar mogen jullie om de beurt indiaan zijn, de rest is Bizon. Als je getikt wordt mag je de indiaan gaan helpen om de rest van de bizons te gaan vangen. Wie als laatste gevangen is mag de nieuwe indiaan zijn. Schipper mag in over varen Verkleedkleren haal je hier Hierna mag indiaan Vogel de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats.

7 Hallo Indiaan Vogel Was jij ook eens als eerste indiaan geweest, en heb jij ook veel bizons gevangen? Mooi, dan gaan we nu snel verder. Hebben jullie allemaal een steen (knikker) verdiend? Mooi, dan gaan we snel verder naar de volgende opdracht. Bizons zijn vaak heel dik en hebben heel veel spek. Dit spek kun je ook op eten. Wij gaan nu dan ook spek happen. Hierna mag indiaan Boom de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats.

8 Hallo Indiaan Boom, Heb jij de spek van de bizons kunnen happen zonder je handen te gebruiken? Mooi, dan gaan we nu snel verder naar de volgende opdracht. Indianen rijden op paarden. Dit gaan jullie ook doen. Om de beurt gaan jullie op elkaars rug zitten en speelt de een voor paard en de ander voor Indiaan. Je loopt een rondje en pakt onderweg een rood lint. Daarna andersom en pak je een groen lint. Wie heeft het eerst twee gekleurde lintjes. Hierna mag indiaan Treintje de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats. Nog meer leuke spelletjes

9 Hallo Indiaan Treintje, Indianen luisteren vaak naar elkaar bij het kampvuur. Ze eten dan vaak wat lekkers. Hebben jullie ook zin in iets lekkers? Ga dan maar eens lekker zitten voor de poppenkast, dan krijgen jullie een koude verrassing. En kunnen jullie kijken naar het verhaal van het feest van Maud Zelf verzonnen verhaal met een indiaan er in. Doet het altijd goed. Kinderen mee laten roepen en denken wat er zou kunnen gebeuren. Een rust moment in het feest, voor de ander tijd om iets klaar te zetten. Veel plezier. Hierna mag Indiaan Iris de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats.

10 Hallo Indiaan Iris, Alle indianen mogen pijl en boog schieten. Wij gaan nu dan ook pijltjes schieten. Om de beurt drie pijltjes schieten door het gat van de cactus. Ik heb een grote cactus op een karton geschilderd met daarin 3 gaten. Voor elk kind had ik een PVC buisje gezaagd van ongeveer 70 cm lang. Beplakt met rode, gele en blauwe electra tape. Heel veel pijltjes gerold zoals vroeger veel werd gedaan. Daarna pijltjes schieten door de cactus en daarna lekker in de wilde weg schieten, maar niet op elkaar. (misschien wel ergens een open raam) Hierna mag Indiaan Bloem de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats.

11 Hallo Indiaan Bloem, Indianen moeten goed kunnen speuren. Jullie mogen in kleine groepjes samen met een grote indiaan de bizon poten gaan volgen. Onderweg komen jullie enkele opdrachten tegen, probeer deze allemaal zo goed mogelijk te vervullen. Veel Succes. Speurtocht, met onderweg een totempaal 5 Kartonnen dozen geschilderd wat uitkomt tot een mooie totempaal. stapelen. En speer gooien. Een lange botte stok gooien. Meters aftellen. Hierna mag Indiaan IJs de volgende opdracht gaan zoeken bij de onderstaande plaats.

12 Hallo Indiaan IJsje Indianen koken altijd boven een kampvuur. Dit gaan wij ook doen. Iedereen mag een lekkere frikandel/worst boven het vuur braden. Ook eten ze vaak dikke frieten. Lekker met saus. Friet eten uit een puntzak en het braden van een worstje boven de het kampvuur In de vuurkorf natuurlijk.

13 Reserve voor Boot bij slecht weer Hallo Indiaan Boot, Hoe de wind waait vaart jouw bootje. Maar ook de wolken waaien met de wind mee over de prairie. Daarom gaan jullie nu allemaal samen de wolken vooruit blazen. Wie is het snelst. Wie heeft de meeste wind in zijn buik. Watje blazen over de vloer, begin en eind punt bepalen. Hierna mag indiaan Vogel de volgende opdracht gaan zoeken bij onderstaande plaats. Hoe gingen de wolken? Jij als Vogel weet heel goed hoe het is tussen de wolken. Reserve voor Bloem (Iris) bij slecht weer Hallo Indiaan Iris, De buffels komen weer in zicht. Deze keer gaan we de staart van de buffel op de juiste plaats hangen. Wie kan dit? Jullie allemaal zeker? Om het wat moeilijker te maken doen wij jullie een blinddoek om. Om de beurt even prikken. Ezeltje prik, maar nu met een bizon. Hierna mag indiaan IJS een briefje gaan zoeken.

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

INDIANENFEEST. Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2. Dit boekje is van: Indiaan:

INDIANENFEEST. Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2. Dit boekje is van: Indiaan: INDIANENFEEST Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is van: Indiaan: Spelletjes: 1. Speer gooien 2. Indianenpuzzel Indianen laten graag zien wat ze kunnen. Probeer de drie speren zo ver

Nadere informatie

Hoe viert juf haar verjaardag

Hoe viert juf haar verjaardag Hoe viert juf haar verjaardag Voor zowel juf als de kinderen, is de verjaardag van juf een bijzonder feest. Reden temeer om er een leuke ochtend van te maken. De ervaring heeft geleerd dat een ochtend

Nadere informatie

Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen

Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Auditieve taaloefeningen bij onderwerp indianen Boek van de week: 1; Het grote telboek van Indi 2; De kleine Indiaan 3; Rode Vos en zijn kano 4; Bij de indianen Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende

Nadere informatie

Antwoorden OP INDIANENPAD

Antwoorden OP INDIANENPAD Antwoorden OP INDIANENPAD Dansende beer Danst deze ijsbeer een blije dans of juist een verdrietige dans? Dit is een blije beer! Waaraan zie je dat? Zijn hoofd staat vrolijk Welk deel van de ijsbeer zouden

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Programma meivakantie 2019 BSO Bruinisse

Programma meivakantie 2019 BSO Bruinisse Programma meivakantie 2019 BSO Bruinisse Vakantie is feest! Het Kinderpaleis zorgt niet alleen voor opvang tijdens schoolweken maar ook in de vakanties. We organiseren een afwisselend vakantieprogramma

Nadere informatie

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat

Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat Werkblad Naut Thema 5: Weer en klimaat 5.1 Wordt het warm vandaag Lees het verhaal Wat is het weer? Kijk naar de boom Kijk naar de muts en de wanten Wat denk jij? Is het koud? In de zomer is het warm In

Nadere informatie

Thema Hemelvaart - Hemelvaart = ruimtevaart?

Thema Hemelvaart - Hemelvaart = ruimtevaart? 1 2 Thema Hemelvaart - Hemelvaart = ruimtevaart? Een nieuwe Spaceshuttle spel Het bouwen van een raket met kranten Elk team krijgt een stapel kranten en plakband. Binnen een aantal minuten moet elk team

Nadere informatie

Beste ouder, Veel plezier! Fijn dat u wilt helpen bij onze spelletjestocht!

Beste ouder, Veel plezier! Fijn dat u wilt helpen bij onze spelletjestocht! De reuzenkrokodil Spelletjestocht Met stiekeme plannetjes en slimme streken gaat de Reuzenkrokodil op pad, op zoek naar lekkere jongetjes in de stad. Ga je mee, met de Reuzenkrokodil op pad? Deze spelletjestocht

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

Regen. ( 20 oktober 14 november)

Regen. ( 20 oktober 14 november) Regen ( 20 oktober 14 november) In Nederland regent het vaak. Kinderen komen dus van jongs af aan in aanraking met regen. In het thema leren de kinderen allerlei begrippen die met regen te maken hebben.

Nadere informatie

Draaiboek Piratenfeest

Draaiboek Piratenfeest Draaiboek Piratenfeest Het volledige draaiboek bestaat uit 10 opdrachten, alle opdrachten kunnen afzonderlijk worden uitgeprint, piratenbier etiketten, piraten medailles om zelf in te kleuren, piratenpuzzel

Nadere informatie

Kabouter Puntmuts. Kabouter Schmink. Bij dit spel gaan we een kaboutermuts maken.

Kabouter Puntmuts. Kabouter Schmink. Bij dit spel gaan we een kaboutermuts maken. Kabouter Puntmuts Bij dit spel gaan we een kaboutermuts maken. Tafeltjes Stoeltjes Voorbeeld muts Papieren stroken Niettang plakfiguren Kabouter Schmink Wil jij er ook wel uitzien als een kabouter? Schminkspullen

Nadere informatie

Wriemelbeestjes. Aanwijzingen begeleider: Laat gevangen diertjes naderhand weer los.

Wriemelbeestjes. Aanwijzingen begeleider: Laat gevangen diertjes naderhand weer los. Spits je lepeloren Ga zitten en doe je ogen dicht. Draai je lepeloren naar alle kanten. Wat kun je allemaal horen? Hoor je andere konijnen? Sluipt daar een vos door de struiken? Of is het de wind? Laat

Nadere informatie

bijenpad

bijenpad bijenpad Uitleg Loop met de kinderen een bijenpad en ontdek op die manier wat bijen doen en hoe ze leven. Ontdek dit door opdrachten en spelletjes te doen over bijen. Tip Maak groepjes van de klas en laat

Nadere informatie

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes.

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes. HALLO! IK BEN EDDY DE EGEL. VANDAAG NEEM IK JE MEE OP ONTDEKKING IN DE SPITKEET! WIJ EGELS SCHARRELEN AL HEEL LANG TUSSEN DE MENSEN. MEESTAL ZIE JE ONS NIET MAAR WIJ ZIEN VAN ALLES! Ik laat je ontdekken

Nadere informatie

Ruiters van de IJslandse viervoeters

Ruiters van de IJslandse viervoeters Kinderfeestje - Ruiters van de IJslandse viervoeters (1/13) Ruiters van de IJslandse viervoeters Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering IJslandse viervoeters. Activiteiten 2.5

Nadere informatie

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar.

1 De tropische regenwouden liggen.. de evenaar. 2 Nederland ligt.de evenaar. 3 Het Amazone gebied ligt. de evenaar. Lees de uitleg over het regenwoud. Ik ga op bezoek in het Amazone gebied, dat is een groot tropisch regenwoud. Zie je de rode lijn? Dat is de evenaar. Zie je de donker-groene kleur? Dat zijn tropische

Nadere informatie

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen!

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen! 11-15 maart Lekker samen bewegen & spelen! Beweeg 2x30 minuten! Op weekvoordegezondejeugd.nl/2x30minuten vind je een timer waarmee je op ieder moment van de dag 30 minuten kunt bijhouden. Om een voetbalwedstrijd

Nadere informatie

Stoere stokoude spelers

Stoere stokoude spelers Kinderfeestje - Stoere stokoude spelers (1/6) Stoere stokoude spelers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stokoude boom. Activiteiten > Eierkoeken versieren Buiten of binnen

Nadere informatie

Werkbladen In de klas. Tijdreis Wetenschap. Naam. School. groep 7-8. Klas

Werkbladen In de klas. Tijdreis Wetenschap. Naam. School. groep 7-8. Klas Werkbladen In de klas Tijdreis Wetenschap Naam groep 7-8 School Klas Wetenschap in alle tijden Vandaag de dag kunnen we heel veel vragen beantwoorden over de wereld om ons heen. Waarom valt een appel naar

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

In de natuurkeet gaan we vishengels maken en zal er ook een kampvuurtje gemaakt worden voor de kinderen.

In de natuurkeet gaan we vishengels maken en zal er ook een kampvuurtje gemaakt worden voor de kinderen. Na de meivakantie (18 mei t/m 26 juni) gaan we bij Kids Lodge aan de slag met het thema outdoor. Er staan weer super leuke activiteiten voor de kinderen op het programma, die veelal buiten plaats zullen

Nadere informatie

Auditieve oefeningen thema het bos

Auditieve oefeningen thema het bos Auditieve oefeningen thema het bos Boek van de week: 1; In het bos 2; 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat?

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIEPROGRAMMA BSO Petekeet & BSO de Keet

ZOMERVAKANTIEPROGRAMMA BSO Petekeet & BSO de Keet ZOMERVAKANTIEPROGRAMMA BSO Petekeet & BSO de Keet Beste ouders/verzorgers, De zomervakantie staat alweer voor de deur. Wij gaan er een groot feest van maken voor de kinderen! Elke week heeft een ander

Nadere informatie

Hallo wereld! Zomerprogramma Buitenschoolse opvang Drakesteyn KION ZOMERTOUR juli tot en met 25 augustus Bereikbaarheid in de vakantie

Hallo wereld! Zomerprogramma Buitenschoolse opvang Drakesteyn KION ZOMERTOUR juli tot en met 25 augustus Bereikbaarheid in de vakantie Zomerprogramma Buitenschoolse opvang Drakesteyn KION ZOMERTOUR 2017 Bereikbaarheid in de vakantie M 06 23 93 85 50 E bsodrakesteyn.schoren@ kion.nl Graag vóór 9.00 uur afmelden 17 juli tot en met 25 augustus

Nadere informatie

Opdrachten thema. Veluwe

Opdrachten thema. Veluwe en thema Totaal materialen heide Materialen per groepje 1A Sporen van grazers 3 Witte bakken 3 Pincetten Zoekkaart bos- en heideplanten 1B Dennen trekken Handschoenen voor elk kind Zoekkaart bos- en heideplanten

Nadere informatie

Wriemelbeestjes. Als je een holletje gaat graven kom je kleine beestjes tegen. Kun jij kleine beestjes vinden als je in de bladhoop graaft?

Wriemelbeestjes. Als je een holletje gaat graven kom je kleine beestjes tegen. Kun jij kleine beestjes vinden als je in de bladhoop graaft? Spits je lepeloren Ga zitten en doe je ogen dicht. Draai je lepeloren naar alle kanten. Wat kun je allemaal horen? Hoor je andere konijnen? Sluipt daar een vos door de struiken? Of is het de wind? Laat

Nadere informatie

Natuur kinderfeestje bij Natureluur

Natuur kinderfeestje bij Natureluur Natuur kinderfeestje bij Natureluur Bij Natureluur is het altijd een feestje in de natuur, dus heerlijk in de buitenlucht. Voor een beetje regen zijn wij niet bang. Onder begeleiding van een professionele

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk?

SPEL 1. Kangoeroe buidel-dief. Doel: Uitleg: Te moeilijk? Te makkelijk? SPEL 1 Kangoeroe buidel-dief Alle kangoeroe s (kinderen) hebben wat lekkers in hun buidel, op 1 kangoeroe na. Die kangoeroe probeert het lekkers van de andere kangoeroe s af te pakken totdat die alles

Nadere informatie

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin.

NAAM: Instructies in de klas Voer de opdrachten uit. 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. Werkbundel Instructies in de klas 1. Zet een kruisje op de olifant. 2. Kleur het haar van de juf bruin. 3. Kleur de boeken op de onderste plank rood. 4. Zet een kring rond het meisje. 5. Doorstreep het

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie

Voorjaarsvakantie 2016

Voorjaarsvakantie 2016 Voorjaarsvakantie 2016 Maandag 22 februari Vandaag de eerste da g van de voorjaarsvakantie! We zijn met gezellig veel kinderen. We vermaken ons vanmorgen met het bouwen van een hut, spelen van spelletjes

Nadere informatie

EURO 0 5CENT 1EURO EURO

EURO 0 5CENT 1EURO EURO 1 2 3 4 1 EURO 5 6 7 8 9 10 11 12 EURO 2 0 5CENT 5CENT 0 5CENT 1EURO 0 5CENT EURO 2 0 1EURO1CENT 13 14 15 16 17 18 20 19 21 22 23 24 25 26 27 28 30 29 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Nadere informatie

Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden.

Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden. THEMA Grenzen DOEL Tieners ontdekken dat grenzen er zijn om duidelijkheid te geven en bescherming te bieden. GROEPSDOEL Tieners verwoorden welke grenzen ze lastig vinden. SLEUTELBIJBELTEKSTEN Genesis 2:15-17,

Nadere informatie

Down&Doen. Activiteitenfolder 2013

Down&Doen. Activiteitenfolder 2013 Down&Doen Activiteitenfolder 2013 Pagina 2 Pagina 3 Down&Doen Down&Doen is een nieuw initiatief op het gebied van vrijetijdsbesteding speciaal gericht op kinderen met het Syndroom van Down. Wij organiseren

Nadere informatie

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter Lente Winter Winter Zomer Herfst Goedemorgen, Beertje, het is tijd om op te staan. Je moet naar school. Maar kijk eerst maar eens naar buiten, want het sneeuwt, zegt Moeder Beer. Beertje springt uit bed

Nadere informatie

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam:

Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2. Naam: Sportdag vrijdag 8 mei 2009 Groep 1 en 2 Naam: 2 Spelletjes Koetje Prik Voor je staat een koe. Deze koe heeft alleen geen staart. Wil jij nu met een blinddoek voor proberen om de staart op de goede plek

Nadere informatie

Paasspeurtocht. Veel plezier!

Paasspeurtocht. Veel plezier! Paasspeurtocht Vier het paasfeest met deze gezellige speurtocht. De kinderen speuren in groepjes op of rondom de school naar grote, kartonnen paaseieren. Op elk paasei staat een opdracht. De opdracht wordt

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

De storm op het meer

De storm op het meer In de kerkdienst 6. MOMENT MET DE KINDEREN IN DE DIENST Vouw van tevoren een bootje van papier, maar stop halverwege, als het nog de vorm van een hoedje heeft. Vraag dan aan de kinderen of ze een idee

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Minipret.nl Lente Werkboekje Groep 5-6

Minipret.nl Lente Werkboekje Groep 5-6 Minipret.nl Lente Werkboekje Groep 5-6 Naam: Groep: Woordzoeker Zoek de woorden en streep ze door! lente voorjaar kikkerdril bloemen vogels maart april mei vlinders groeien kikkers lammetjes rups wandelen

Nadere informatie

VRIJDAG 28 JUNI ZATERDAG 29 JUNI

VRIJDAG 28 JUNI ZATERDAG 29 JUNI VRIJDAG 28 JUNI 21:00 uur Bingo Plaats: Plaza de Vogel Vanavond spelen we 6 ronden bingo! Per ronde zijn er 2 poedelprijzen en één bingo geldprijs. Een boekje kost 10,00 (een boekje is persoonsgebonden

Nadere informatie

Spelletje voor peuters: watten blazen

Spelletje voor peuters: watten blazen Spelletje voor peuters: watten blazen Adem in... en blazen maar! Wie blaast de watten het snelst naar de overkant? Dit eenvoudige spelletje is al voor jonge kinderen erg leuk om te doen. Dit spel is erg

Nadere informatie

Een dagje zeilen (groep 4)

Een dagje zeilen (groep 4) Een dagje zeilen (groep 4) Doelstelling: Tactiele stimulatie en samenwerking. Er wordt gewerkt in tweetallen. 1 kind zit op een stoel, met de leuning naar de zijkant, zodat de rug helemaal beschikbaar

Nadere informatie

Baby. Jongen. Mooie Lintjes, Blikweg 11, 7161 XN Neede, Nederland

Baby. Jongen. Mooie Lintjes, Blikweg 11, 7161 XN Neede, Nederland lijst - Mooie lintjes, gelukspoppetje, gelukspoppetjes, geluk, lint, linten, lintjes, kaartjes, zakjes Gegenereerd op 25-01-2013 Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend Baby Gelukspoppetje Baby

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

1. Nest. Opdracht. Hallo allemaal,

1. Nest. Opdracht. Hallo allemaal, 0 Hallo allemaal, Wat leuk dat jullie vandaag met mijn koffer op pad gaan! Mijn naam is Berend Buizerd. Ik woon in Weerribben-Wieden. Ik voel me hier heel goed thuis. Mijn belevenissen heb ik in dit boekje

Nadere informatie

Ener-gie ge-bruiken of ge-ven?

Ener-gie ge-bruiken of ge-ven? Naut Groep 6 thema 1, les 1 Natuurlijke verschijnselen Werkblad 1 Ener-gie ge-bruiken of ge-ven? Zet een kruis voor het goede antwoord. ijs me-ten sla-pen wor-tel voet-bal-len snoep brood le-zen Vul in.

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Schiereiland Thema: Hier word ik blij van! Spellen

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Schiereiland Thema: Hier word ik blij van! Spellen Thema: Hier word ik blij van! Spellen FEEST! 16 juli Vandaag is het feest! Want Noah en Naiyara zijn vandaag allebei jarig! We gaan allemaal verschillende spelletjes doen, schminken en nog veel meer leuks!

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Taalspellen Prinsen en Prinsessen.

Taalspellen Prinsen en Prinsessen. Taalspellen Prinsen en Prinsessen www.klasvanjuflinda.nl Taalspellen Prinsen en Prinsessen Tekst & vormgeving: Linda Willemsen 2019 www.klasvanjuflinda.nl Linda Willemsen Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Rolverdeling: Opperhoofd Slimme Steen Hotemetoot Decor: Het decor is een indianendorp, waar minimaal twee wigwams instaan. De wigwam

Nadere informatie

Activiteiten carrousel Zomervakantie KIDDOOS-Arnhem KIDDOOS-Tiel SPORT-BSO-Lienden KIDDOOS-sub-Sport De Graaf & Gravin (BSO)

Activiteiten carrousel Zomervakantie KIDDOOS-Arnhem KIDDOOS-Tiel SPORT-BSO-Lienden KIDDOOS-sub-Sport De Graaf & Gravin (BSO) Activiteiten carrousel Zomervakantie 2017 KIDDOOS-Arnhem KIDDOOS-Tiel SPORT-BSO-Lienden KIDDOOS-sub-Sport De Graaf & Gravin (BSO) Thema s: Week 1: Vroeger Week 2: Wereldreis Week 3: Droomwereld Week 4:

Nadere informatie

Voorbeelden gezonde traktaties

Voorbeelden gezonde traktaties Voorbeelden gezonde traktaties Koekiemonster Dit heb je nodig Een mini ontbijtkoekje Lijm Wit en blauw papier Een koffiefilterzakje Mal van koekiemonster en ogen Zo maak je het: 1. Trek de mal van Koekiemonster

Nadere informatie

Zwarte Piet heeft zich vergist

Zwarte Piet heeft zich vergist november 2013 vanaf 4 jaar Zwarte Piet heeft zich vergist tekst: Judith Nieken muziek: Ton Kerkhof - Zwarte Piet heft zich vergist 1 Zwarte Piet heeft zich vergist met z n bootje, met z n bootje, Zwarte

Nadere informatie

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg:

Oranje slingers. Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander. Speluitleg: Speluitleg: Stofzuigen bij Maxima & Willem-Alexander Dit spel kan het best in een afgeschermde ruimte gespeeld worden. Verspreid alle ballen door de hele ruimte. Eén speler gaat op de buik op het skateboard liggen

Nadere informatie

Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet. Hallo! Ik ben Oek.

Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet. Hallo! Ik ben Oek. Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet Hallo! Ik ben Oek. Welkom 1. - Hallo! - Oek - Museum - Kwartet Op deze kaarten kun je plaatjes vinden van mijn wereld. De wereld van Oek Welkom 1. - Hallo! -

Nadere informatie

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\)

,:,- ::s (\') ., - n. -==-. (\) ==} (\) (\) (ih. (\) (h. b,. (\) ë' - ::s r,:,- -+ o -+ (\') 0 lo., o_ 0 - n. ==} -==-. < (ih o= (h b,. =g ) Tuinwandeling voor groep 1 / 2 van het primair onderwijs HET LIEVEHEERSBEESTJESPAD Tuin: Landzigt Tijdsduur: cira 1 uur Eigen

Nadere informatie

Ik ben Peter Peer en ik groei aan een boom. Wat groeit er nog meer aan een boom? Hoeveel dingen kun je bedenken?

Ik ben Peter Peer en ik groei aan een boom. Wat groeit er nog meer aan een boom? Hoeveel dingen kun je bedenken? Ik ben Peter Peer. Mijn smaak is lekker zoet. Wie heeft ook een peer bij zich? Kijk eens in de bakjes van de kinderen. Wat smaakt nog meer zoet? Zet deze bakjes eens bij elkaar. Hoe heet het andere fruit

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Heidespinsels Groep 1-2-3

Voorbereiding post 4. Heidespinsels Groep 1-2-3 Voorbereiding post 4 Heidespinsels Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding voor post 4: Heidespinsels, voor groep 1, 2, en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkblad

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

De exodus. Foto s van het materiaal

De exodus. Foto s van het materiaal De exodus Focus van dit verhaal De focus van dit verhaal ligt bij de uittocht van het volk van God (Exodus 11:1 15:21). Het verhaal is één van de heilige verhalen en behoort tot de kernpresentatie. Lesdoelen

Nadere informatie

Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!!

Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!! Kom je feestje vieren bij Stal Krireina!! Algemeen Wil je een feestje vieren met pony s bij Stal Krireina lees dan deze brochure door zodat je weet wat je wilt en kunt gaan doen. De feestjes worden alleen

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel

Bungelende emmer. Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Aantal spelers: 3+ Voorbereiding : geen Leeftijd: 4+ Soort: spel Bungelende emmer Benodigdheden: emmertje, touw, kleine ballen Hang een emmertje met een touw aan een tak van een boom. Alle kinderen moeten nu vanaf een vast punt (zo n drie meter van de bungelende emmer

Nadere informatie

Zes zotte zomerweken BSO s Bergen op Zoom - Halsteren: Zo op de Schans / Zo op het Groene Hart /Zo op de Springplank / Zo in de Moerkens

Zes zotte zomerweken BSO s Bergen op Zoom - Halsteren: Zo op de Schans / Zo op het Groene Hart /Zo op de Springplank / Zo in de Moerkens Vakantieprogramma 2015 Zes zotte zomerweken BSO s Bergen op Zoom - Halsteren: Zo op de Schans / Zo op het Groene Hart /Zo op de Springplank / Zo in de Moerkens Zomer 2015 Inhoudsopgave Zes zotte zomerweken

Nadere informatie

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 (Locatie Arnhem) Betuwse Streken KIDDOOS-Tiel KIDDOOS-Beach De Graaf & Gravin (BSO) Sport BSO-Lienden KIDDOOS-Arnhem THEMA TROPISCH Maandag 8 juli: Vandaag starten

Nadere informatie

Hotel Hallo - Thema 2 Hallo TELEVISIE KIJKEN

Hotel Hallo - Thema 2 Hallo TELEVISIE KIJKEN Hotel Hallo - Thema 2 Hallo opdrachten TELEVISIE KIJKEN 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer

Nadere informatie

Thema Zon, Zee en Strand

Thema Zon, Zee en Strand Week 28 Maandag 11 juli Wij gaan een coole boot knutselen! Daarna gaan we naar het Wentholtpark om te kijken of hij ook echt blijft drijven. Wie kan er de grootste bellen blazen? We gaan een experiment

Nadere informatie

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip

Zomerkamp 1999 Welpen/Kabouters Weert Amerika Cartoonday Bosspel. Tijdstip Tijdstip Woensdag 11 augustus 1999 14.00 16.00 Georganiseerd door Bart, Hessel en Sharon Speelveld Veld 1 Kermis, bosgebied kampterrein Veld 2 Strategisch spel, bosgebied op kampterrein Indeling 5 groepen,

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

BSO De BV Griezelig Gezellig 22 oktober tot en met 03 november

BSO De BV Griezelig Gezellig 22 oktober tot en met 03 november Hallo allemaal, In de tijd rondom Halloween is er altijd aandacht voor griezelige dingen. Waar denk jij dan aan? Heksen, spoken, vampiers, zombies...we maken het niet té eng hoor, want we houden het vooral

Nadere informatie

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019

Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 Activiteiten carrousel Zomervakantie 2019 (Locatie Tiel) Betuwse Streken KIDDOOS-Tiel KIDDOOS-Beach De Graaf & Gravin (BSO) Sport BSO-Lienden KIDDOOS-Arnhem OLYMPISCHE SPELEN Maandag 22 juli: Vandaag maken

Nadere informatie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie

Ik ben Stephanie. Ik ben Stephanie Ik ben Stephanie Sperzieboon. Ik ben lang en dun. Zoek in de klas eens naar allerlei voorwerpen die lang en dun zijn en leg deze in het midden van de kring. Wat hebben we allemaal gevonden? Ik ben Stephanie

Nadere informatie

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Sportdag voor onze peuters. zonder uw hulp niet te realiseren. este Hulpouder(s) Op de eerste plaats onze hartelijke dank voor uw medewerking. Om alles

Nadere informatie

Voorbereiding post 3. Oei, ik groei! Groep 1-2-3

Voorbereiding post 3. Oei, ik groei! Groep 1-2-3 Voorbereiding post 3 Oei, ik groei! Groep 1-2-3 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 3: Oei, ik groei! voor groep 1, 2 en 3. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Binnen de minuut. Binnen de minuut. SPEL 1: Gaan vissen. SPEL 2: Blazen maar. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste

Binnen de minuut. Binnen de minuut. SPEL 1: Gaan vissen. SPEL 2: Blazen maar. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste SPEL 1: Gaan vissen SPEL 2: Blazen maar Maak beide eerst een vis uit papieren zakdoekjes. Leg je papieren visjes op de startlijn. Probeer enkel met een rietje jouw beker als eerste van de andere kant van

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis 1 Woorden 1 de badkamer 2 het bed 3 de deur 4 de doek 5 de doos 6 de douche 7 het huis 8 de huiskamer 9 de kapstok 1 10 de keuken 11 de muis 12 de muur 13

Nadere informatie

Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit

Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit Lesbrief les 4 groep 1 en 2 Hou je fit Lesdoelen De kinderen weten dat je na het sporten gezond moet eten en drinken om weer verse energie te krijgen. De kinderen weten dat als je nu genoeg beweegt, je

Nadere informatie

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant.

Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Animatie programma Fijne vakantie! Wij hebben hier natuurlijk super leuke faciliteiten zoals bowlingbanen, midgetgolf, een mooi zwembad en een gezellig restaurant. Maar naast al dat moois organiseren wij

Nadere informatie

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK

HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK HET GROTE WELPEN DOEBOEK SCOUTING HEIDEPARK 2018-2019 ERWIN DE SWART Scouting Heidepark Het Grote Welpen Doeboek 2018-2019 Bladzijde 1 Het Avontuur Begint Hier Elk weekend gaan de Welpen (6-11 jaar) van

Nadere informatie

Zwijsen. a n t w o o r d e n. reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. blok. o e f e n b o e k

Zwijsen. a n t w o o r d e n. reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. blok. o e f e n b o e k jaargroep a n t w o o r d e n Zwijsen reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs liter liter blok o e f e n b o e k Kleur eerst liter en liter en maak daarna vast. Les Overal getallen Tienen en enen.

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Op het strand. Ben jij ook wel eens aan zee geweest? En heb je toen ook schelpen gezocht? Waar was jij in de vakantie? Ik was. mesheft.

Op het strand. Ben jij ook wel eens aan zee geweest? En heb je toen ook schelpen gezocht? Waar was jij in de vakantie? Ik was. mesheft. Op het strand Els en Tim zijn terug. Ze zijn op vakantie geweest. Helemaal naar Frankrijk. Ze hebben daar gespeeld met nieuwe vriendjes. Ook hebben ze gezwommen in zee. Op het strand lagen mooie schelpen.

Nadere informatie

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker?

Warming up. Shuttle tikkertje. Hoe lang? Doel van het spel Wat heb ik nodig? Organisatie. Start. Speelregels Hoe maak ik het makkelijker? Warming up Shuttle tikkertje warming up met shuttle 1 shuttle en evt. lint(en) voor de tikker(s) Alle kinderen lopen in de zaal, een tikker wordt aangewezen. Deze tikker heeft een shuttle in de hand waarmee

Nadere informatie

Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan.

Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan. Voordat we het ijs op gaan een korte uiteenzetting over wat we onder methodiek verstaan. Hoe bieden we wat aan in welke volgorde. Als we de schaatsbeweging zouden kunnen vergelijken met een mandarijntje,

Nadere informatie

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Druivenstraat Thema: Hier word ik blij van! Buiten spelen

Zomervakantie BSO KwestKids, locatie Druivenstraat Thema: Hier word ik blij van! Buiten spelen Thema: Hier word ik blij van! Buiten spelen FANTASIESPEL MAKEN 16 juli Hebben jullie wel eens gedacht aan zelf een spel maken? Hoeveel fantasie heb jij? Vandaag gaan we zelf een spel bedenken. In de ochtend

Nadere informatie

De Techniek en de praktijk

De Techniek en de praktijk De Techniek en de praktijk De inhoud van dit werkboek komt LETTERLIJK van de geweldige site: http://www.ballonfigurensite.nl/ (Op die site staan nog tientallen andere voorbeelden! Neem maar eens een kijkje.)

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie