Welkom bij Sisters in Wonderland!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom bij Sisters in Wonderland!"

Transcriptie

1 Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij hebben geprobeerd het u zo gemakkelijk mogelijk te maken door tips en spelletjes voor u op een rijtje te zetten. Wanneer u een themafeest organiseert is het belangrijk dat de sfeer van het thema meteen bij binnenkomst is te proeven. Dit kunt u doen door de kamer /tuin vol te hangen met ballonnen en slingers in de kleuren van het thema. Dit is een uitstekende basis! Verder bestaan er voor veel thema s scènesetters. (zie website) Hiermee tovert u de feestruimte in korte tijd om in de juiste sfeer en met een beetje fantasie en creativiteit kunt u zelf ook leuke decoraties maken. Door middel van de uitnodiging kunt u alvast de gasten een indruk van het thema geven en kunt u ze, wanneer u dat wilt, vragen zich te verkleden in de stijl van het thema. Weersta de verleiding om te veel spelletjes te willen spelen. Kinderen zijn snel afgeleid en hebben de nodige afwisseling nodig. Las daarom voldoende pauzes met wat drinken en wat lekkers in en probeer drukke spelletjes af te wisselen met wat rustigere spelletjes. Zorg voor kleurplaten in het thema van het feestje (deze kun je gemakkelijk vinden op internet) voor de momenten dat de kinderen te druk worden of voor het moment waarop u het eten gaat maken. Naast nieuwe spelletjes is het ook altijd goed wat van de klassieke spelletjes te doen, zodat er niet steeds iets nieuws geleerd hoeft te worden. Wanneer u aan een spel begint vraag dan liever niet : Wie wil er.doen? Grote kans dat er wel iemand bijzit die nee zegt en de rest van de gasten daarmee aansteekt. Beter is het te zeggen: Nu gaan we iets heel leuks doen en daarna kunt u het spel uitleggen. Probeer op een vriendelijke manier uit te leggen, wanneer een van de gasten dwars gaat liggen, dat hij of zij is uitgenodigd op het feestje en dat er wel verwacht wordt dat hij/zij leuk meespeelt. Wanneer u dit niet doet is de kans groot (zeker bij jongere kinderen) dat de rest aangestoken wordt en het feestje daardoor niet wordt wat u ervan gehoopt had. Een spel kan ook meerdere keren gespeeld worden als blijkt dat het een groot succes is. Als er daardoor niet voldoende tijd meer is voor een ander spel dan geeft dat niets. Het gaat er tenslotte om dat de jarige en de gasten het naar hun zin hebben. Bij spelletjes waarbij er kindertjes afvallen is het handig de afvallers bij het spel te blijven betrekken door ze bijvoorbeeld te laten helpen jureren. Op deze manier zullen zij zich niet gaan vervelen.

2 Probeer alle kinderen bij de spellen te betrekken. Er zijn altijd kinderen die wat stiller zijn dan de anderen dus waak ervoor dat het niet steeds dezelfde kinderen zijn die als eerste een beurt krijgen of iets mogen doen. Zijn er tijdens de spellen ook prijzen te winnen, dan kan het verstandig zijn deze meteen in een zakje of doosje met naam erop weg te leggen. Aan het eind van het feestje krijgt ieder zijn zakje/doosje mee naar huis en zal het verschil in (aantal) prijzen geen reden zijn voor huilbuien. Heeft u zelf nog handige tips en/of leuke spelletjes die wij door mogen geven dan kunt u ons altijd even mailen: info@sistersinwonderland.nl Veel succes met het plannen van het feestje en natuurlijk heel veel plezier!! ARIEL, de Kleine Zeemeermin Feest DECORATIES: Tover de ruimte om in een oceaan. Hang blauwe en groene crepe guirlandes in verschillende lengtes aan het plafond. (gebruik evt sticky tack om gaatjes in het plafond te voorkomen).zet een ventilator neer voor een golvend effect. Hang verder ballonnen op en verspreidt blauwe ballonnen over de vloer. Knip uit karton vissen en andere zeedieren uit, verf ze en hang ze op. Kleine visjes kun je beplakken met aluminiumfolie. Hang ook visnetten op. Draai blauwe en/of groene gloeilampen in de lampen en of hang blauwe kerstverlichting op. Zet een cd op met oceaangeluiden. Dek de tafel met het tafelkleed, de borden, bekers en servetten van De Kleine Zeemeermin en spreidt de confetti en schelpen over de tafel uit. VERKLEDEN: Maak de meisjes op met zilveren make-up. Gebruik bodyglitter voor de armen en benen. Bindt om de bovenarmen en enkels groene raffia als zeewier. Beplak haarclips met strookjes kadolint en een parel zodat je een zeeannemoom krijgt voor in het haar. Op de gezichten van de jongens kun je vissengraten schminken. Geef ze een ketting met een haaientand.

3 SPELLETJES: SCHELP DOORGEVEN De kinderen zitten in een kring. Een kind heeft een schelp vast die wordt doorgegeven als de muziek speelt. Stopt de muziek, dan is het kind met de schelp in de hand af. URSULA S TUIN Kies 1 kind uit om Ursula te zijn. Is de groep groot, dan zijn 2 andere kinderen de gemene helpers van Ursula, Flotsam en Jetsam. Zij moeten proberen de andere kinderen te tikken. Als dit lukt moeten deze kinderen stil blijven staan met de benen wijd. Zij kunnen bevrijdt worden doordat een ander kind tussen de benen doorkruipt. Het kind dat het laatst overblijft is de nieuwe Ursula. BOMBARDEER DE PIRAAT Vader of een andere vrijwilliger verkleed als piraat. Deel waterballonnen uit om de piraat te bekogelen. HAAIEN VOEREN Op een kartonnen doos tekent u een haaienkop en maakt een opening op de plaats van de bek. Vanaf een bepaalde afstand kunnen de kinderen dan proberen (tennis)ballen in de bek te werpen. ZEEMEERMINNEN RACE Nodig: blauwe vuilnisbakzakken, zilverkleurig tape. De kinderen staan tot hun middel in de vuilnisbakzak. Bindt de tape er niet te strak omheen rond de middel en bij de knieen. Zet de kroontjes (zie knutselen) aan de andere kant van de ruimte. Bij het sein DUIK zwemmen de zeemeerminnen nu op hun buik naar hun kroontjes toe om ze te pakken en dan weer snel terug. Tip: maak wat gaatjes in de zakken om zweetvoetjes te voorkomen. MUNTJES GOOIEN Vul een klein zwembadje. Zet op de bodem blauwe en/of groene schaaltjes. Geef ieder kind een paar muntjes en laat ze proberen de muntjes in de schaaltjes te werpen. LIMBO DANSEN Dans op de muziek uit de Ariel film onder de limbo stok door. ZEEMONSTER Dit spelletje kan het beste buiten gespeeld worden omdat er veel ruimte voor nodig is. Teken (bv met stoepkrijt) een lijn waarachter de kinderen veilig zijn. 1 kind is het zeemonster en staat op een afstandje met de rug toe naar de andere kinderen. De kinderen sluipen nu naar voren en roepen: Zeemonster heb je honger? Het zeemonster roept nee en de kinderen sluipen door. Zo nu en dan vragen ze opnieuw of het zeemonster honger heeft. Wanneer het monster JA antwoord rent het achter de kinderen aan en probeert ze te tikken. De kinderen moeten zsm proberen de lijn te bereiken. Wie getikt wordt is ook een zeemonster geworden. Het kind dat het laast overblijft heeft gewonnen.

4 ARIEL PARTYGAME als ezeltje prik (zie webwinkel) SCHELPENDANS Als stoelendans. Ipv stoelen kun je van te voren uit karton schelpen knippen. SPEURTOCHT Hier kunt u bij de voorbereiding uw eigen fantasie laten gaan. U kunt bv. zee-gerelateerde voorwerpen verstoppen en ieder voorwerp voorzien van een tekening van het volgende voorwerp dat gezocht moet worden. Iets meer voorbereiding vergt een speurtocht met aanwijzingen. Verstop ca. 10 voorwerpen die gevonden moeten worden aan de hand van aanwijzingen. Maak deze niet te makkelijk zodat de groep er samen uit moet komen. Dus maak raadsels, puzzeltjes e.d. Bij ieder voorwerp ligt een aanwijzing voor het volgende voorwerp. Maak gebruik van het thema door te verwijzen naar vissen grotten e.d. Uiteindelijk leidt dit dan tot de schatkist, gevuld met bv. muntjes, snoepkettingen, plastic juwelen, schelpen, enz. De schatkist kunt u maken door een schoenendoos te beplakken met bruin papier en goudfolie. Ook kunt u vertellen dat Ariel haar parelketting is verloren en de kinderen vragen de parels terug te vinden. Hierna kunnen ze dan een parelketting rijgen met de kralen en evt. schelpjes. BELLEN BLAZEN ARIEL S SCHATKAMER Ariel is dol op voorwerpen die met mensen te maken hebben. Verstop vorken, lepels, kledinghangertjes, knijpers, tandenborstels e.d en laat de kinderen alles zoeken. KNUTSELEN: KRONEN: Knip van te voren kronen uit zilver of goudkleurig stevig papier. Leg stiften, glitterlijm, plakjuwelen, stickers neer om de kronen mooi te versieren. JUWELENKISTJES: Koop kleine doosjes die de kinderen versieren kunnen. AQUARIUM: Nodig: papieren borden, plaatjes van zeedieren, crepepapier, blauw of groen cellofaan, schelpen, touwtje. Beplak het bord met stukjes crepepapier en de schelpjes om de zeebodem na te bootsen. Daarop de plaatjes van de zeedieren. Het hele bord afdekken met de cellofaan en een touwtje bevestigen om het aquarium op te hangen. VIS Nodig: papieren borden, propjes crepepapier, wiebeloogjes.

5 Knip een driehoek uit het bord. Nu heb je de vissenbek. Plak de uitgeknipte driehoek aan de achterkant vast als vissenstaart. Beplakken met propjes en wiebeloogje. ETEN + DRINKEN: Serveer snacks en snoep in schone zandvormpjes. Muffins in papieren bakvormpjes van Ariel en versier ze met de prikkers of de eetbare taartdecoratie.(webwinkel) Inktvis IJsjes: een bolletje ijs met 8 dropveters. Smarties voor de ogen. Snoep: Gummy haaien, drop vissen, likschelpen, snoepkettingen Vries gummyhaaien in ijsblokjes en serveer ze in blauwe of groene limonade, of serveer de limonade in een glazen schaal en zet daar plastic aquarium plantjes in. Blauwe milkshake: met vanilleijs, melk en blauwe siroop. Vissticks Zeewier: zure matten Oesters met parels: opengesneden poffertjes met een rond snoepje erin.

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl

Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET. Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. www.sistersinwonderland.nl Sisters in Wonderland THEMA TOP SECRET Tips en spelletjes voor een geslaagd verjaardagspartijtje. Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk

Nadere informatie

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND!

WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! WELKOM BIJ SISTERS IN WONDERLAND! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

Welkom bij Sisters in Wonderland!

Welkom bij Sisters in Wonderland! Welkom bij Sisters in Wonderland! Om een verjaardagspartijtje goed te laten verlopen is het belangrijk alles goed voorbereid te hebben. Begin hier daarom minimaal een week voor het feestje al mee. Wij

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

Hoe viert juf haar verjaardag

Hoe viert juf haar verjaardag Hoe viert juf haar verjaardag Voor zowel juf als de kinderen, is de verjaardag van juf een bijzonder feest. Reden temeer om er een leuke ochtend van te maken. De ervaring heeft geleerd dat een ochtend

Nadere informatie

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering:

Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2. Onderwaterwereld tekenen. Over de lessuggesties. Nodig: Voorbereiding: Uitvoering: Lessuggesties creatieve lessen groep 1-2 Over de lessuggesties Bij het werken binnen het thema vissen in de zee is het leuk om van de klas een kleurrijke zee te maken. U organiseert uw creatieve lessen

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

De pietenschool. speluitleg

De pietenschool. speluitleg De pietenschool speluitleg Speel de pietenspelletjes, doe de oefeningen en word een echte hulppiet! De Pietenschool is een leuk en gezellig spel voor de Sinterklaastijd. Het spel kan op verschillende manieren

Nadere informatie

Draaiboek: Ridder kinderfeestje

Draaiboek: Ridder kinderfeestje Draaiboek: Ridder kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema ridders. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl

BLIJ MET EEN EI. Blij met een ei, april 2011 Speel-o-theek De Dobbelsteen www.dedobbelsteen.nl BLIJ MET EEN EI Deze speur- en speltocht is niet alleen bedoeld voor rond de paastijd. Doordat iedereen moet proberen zijn of haar ei heel te houden wordt er een extra spelelement in de speurtocht gebracht.

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Draaiboek: Piraten kinderfeestje

Draaiboek: Piraten kinderfeestje Draaiboek: Piraten kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje met het thema piraten. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips

Nadere informatie

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen

Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen Tips voor activiteiten in de winter, lekker knutselen 1) Voor de kleinste kinderen In de winter kunnen vogels wel wat extra s gebruiken. Met kinderen van alle leeftijden kun je hiermee aan de slag. Dennenappels

Nadere informatie

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma.

Pasen. Vrolijke paaskaart Leuke kaart om te kleuren die je met Pasen aan iemand kan geven. Bijvoorbeeld je vader, moeder, opa of oma. Pasen Hallo, Ik heb me alweer bezig gehouden met pasen en ben voor jullie op zoek gegaan naar leuke knutselwerkjes om thuis te gaan maken.ik hoop dat jullie er veel plezier mee zullen hebben. Zo vind je

Nadere informatie

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind:

APPELGEZICHTJES BOOTJE. Nodig per kind: APPELGEZICHTJES Nodig per kind: * 1 kleine zoetzure appel met steel * een halve groene zure mat * poedersuiker en water * rode en zwarte voedselkleurstof 1. Was de appel en droog hem. 2. Vouw de zure mat

Nadere informatie

Kom je op mijn feestje?

Kom je op mijn feestje? mei 2013 vanaf 7 jaar Kom je op mijn feestje? tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Kom je op mijn feestje 1 Je zus d r zwemdiploma. Je tante is de bruid. Van alles kun je vieren. Nodig iedereen maar

Nadere informatie

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken.

Als eerste mag Vlinder op zoek gaan naar de eerste opdracht. Op het plaatje kun je zien waar je moet gaan zoeken. Hallo Indianenvrienden Vandaag zijn jullie uitgenodigd hier op het feest van de jarige Vlinder. Wij willen dit samen met jullie vieren en jullie vandaag dan ook omtoveren tot echte indianen. Indianen die

Nadere informatie

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt.

Je snijdt de grilworst in plakken van ca. 1 cm. Daarna haal je 2 driehoekjes aan de bovenzijde weg, zodat je een tulp-vormin krijgt. BloemenBak Kaas (plat stuk of 1 kilo kaas) Grilworst Komkommer Saté-prikkers Bakvormpje (bloem) Bloempot c.q. bak Je haalt al drukkend met het bakvormpje (bloem) in de kaas de vorm eruit. Mocht je hier

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG

DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG DIGIPRENTSERIE: DE SNOEPSLANG Toelichting Bedankt voor het downloaden van het pakket De Snoepslang. Deze werkbladen zijn bedoeld om te gebruiken naar aanleiding van het verhaal De Snoepslang. Je vindt

Nadere informatie

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.

Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop. LESMAP BIJ DE VOORSTELLING Kinder- en poppentheater PROPOP Steenweg op Oosthoven 114 2300 Turnhout tel 014/42.33.22 fax 014/42.43.55 email info@propop.be website www.propop.be ZIE GINDS ZINKT DE STOOMBOOT

Nadere informatie

Stinkende smullers. Activiteiten. Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Korte omschrijving. Bladzijde 1

Stinkende smullers. Activiteiten. Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Korte omschrijving. Bladzijde 1 Kinderfeestje - Stinkende smullers (1/8) Stinkende smullers Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering De stinkende snackbar. Activiteiten > Eierkoeken versieren > Aflevering kijken

Nadere informatie

Lesideeën groep 1 en 2

Lesideeën groep 1 en 2 2 Doelstellingen Na het project kunnen de kinderen vertellen hoe een tandarts en een tandheelkundige praktijk eruitzien. Ook kunnen de kinderen vertellen hoe, wanneer en hoe vaak ze tandenpoetsen. Werkwijze

Nadere informatie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie

Spelletjes voor je mond. Afdeling Logopedie Spelletjes voor je mond Afdeling Logopedie Voor de ouders De spelletjes in deze folder zijn voor iedereen leuk, maar ze zijn vooral bedoeld voor kinderen die veel met de mond open zitten, slappe mondspieren

Nadere informatie

De lente in met foam!

De lente in met foam! De lente in met foam! VOORJAARSONTWERPEN FOAM 2012 Thea van Mierlo - Uil - Sneeuwklokjes - Narcis - Knutsel-zwaan - Haai-schilderij Handig om te weten over het werken met Foam Paint Verven met de foam

Nadere informatie

Partytips. Disney. disneyjunior.nl

Partytips. Disney. disneyjunior.nl Partytips Vraag je vrienden om zich als piraten te verkleden voor de party! Je kunt dan het beste piratenpak belonen met een prijs! Rol de uitnodiging die je via deze website hebt afgedrukt op en doe er

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD

STRANDBALLEN. Potlodenbakje ZELF SAMENGESTELDE CD Hallo ik heb weer ideeën verzameld voor als u dochter/zoon jarig is of als afscheid van school of als er gevierd moet worden dat er een broertje of zusje geboren is. Mocht u door dit te zien zelf ook leuke

Nadere informatie

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5

LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 LESBRIEF BIJ VOORSTELLING WOLFJE VAN THEATERGROEP ARTHUR GROEP 3-4-5 Wolfje is voorbestemd om een SprookjesWolf te worden. Hij is namelijk de oudste zoon van de oudste zoon in de oudstezonenfamilielijn.

Nadere informatie

Thema: Welkom in de feesttent

Thema: Welkom in de feesttent 23 Juli 24 Juli 25 Juli 26 Juli 27 Juli De vakantie start goed met een kermis dag! Allerlei leuke spellen en activiteiten die gedaan kunnen worden en die je af kunt laten strepen op je stempelkaart. Vandaag

Nadere informatie

K 1 Symmetrische figuren

K 1 Symmetrische figuren K Symmetrische figuren * Spiegel Plaats de spiegel zó, dat je twee gelijke figuren ziet. Plaats de spiegel nu zó op het plaatje, dat je dezelfde figuur precies éénmaal ziet. Lukt dat bij alle plaatjes?

Nadere informatie

Paasspeurtocht. Veel plezier!

Paasspeurtocht. Veel plezier! Paasspeurtocht Vier het paasfeest met deze gezellige speurtocht. De kinderen speuren in groepjes op of rondom de school naar grote, kartonnen paaseieren. Op elk paasei staat een opdracht. De opdracht wordt

Nadere informatie

Knutselmap 1. De basis

Knutselmap 1. De basis Knutselmap 1 De basis Wat heb je altijd nodig? - schaar - lijm - gekleurd papier - stiften - verder alles wat bij wat heb je nodig staat lijm papier schaar knutselen 1. Leg een placemat of kleed op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

Themawandeling Herfst

Themawandeling Herfst Themawandeling Herfst Leerdoelen: De leerlingen tonen respect voor de natuur De leerlingen kunnen enkele typische herfstverschijnselen uit het bos verklaren De leerlingen kunnen op een aangepaste manier

Nadere informatie

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen

Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Spel 2: Winkeltje spelen Spel 3: Lezen voor het slapen gaan Spel 4: Blijven voorlezen Spellen bij kern 3 Spel 1: Schrijven op je rug Kinderen hebben in kern 1, 2 en 3 al veel woorden geleerd. Het is een leuk spel om de letters van die woorden op de rug van uw kind te schrijven en het kind

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Vers fruit als ijsje. Vlinder

Vers fruit als ijsje. Vlinder Vers fruit als ijsje Benodigdheden: ijshoorntje, vers (zomer)fruit en eventueel wat slagroom. Zorg ervoor dat je fruit niet te nat is anders worden de hoorntjes snel slap! Deze traktatie is een combinatie

Nadere informatie

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee

Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Leskaart 1 Super Beweeg Uur ik neem je mee Kinderen hebben plezier in bewegen en doen dat het liefst de hele dag. Door met de kinderen veel te bewegen worden ze spelenderwijs vertrouwd gemaakt met verschillende

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Succes met het maken van jouw traktatie!

Succes met het maken van jouw traktatie! Gezondtraktatieboek Een verjaardag is voor de kinderen vaak compleet als er getrakteerd mag worden op school. Het beste moment om te trakteren is tijdens de ochtendpauze. Ieder jaar is de vraag: wat laat

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

Draaiboek Jaarfeest 20... Eindverantwoording:. en. Taken Door wie Waar vandaan Aandachtspunten Gedaan

Draaiboek Jaarfeest 20... Eindverantwoording:. en. Taken Door wie Waar vandaan Aandachtspunten Gedaan 3. Pedagogisch beleid.1.2c Draaiboek jaarfeest KDV 1 van 10 Draaiboek Jaarfeest 20... Eindverantwoording:. en. Taken Door wie Waar vandaan Aandachtspunten Gedaan Thema verzinnen: Feestcom. - Indeling maken

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie september 2014 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl

Uitgeverij Schoolsupport www.schoolsupport.nl Sorteren kun je leren Leerinhoud: rubriceren, klanken onderscheiden. Materiaal: allerlei voorwerpen en bordjes. Locatie: klaslokaal (eventueel speelplaats). Groepsindeling: individueel. Tijdsduur: 10 minuten.

Nadere informatie

Opdrachtenfiche mijn orkest

Opdrachtenfiche mijn orkest Opdrachtenfiche mijn orkest PER TWEE/IN GROEP In een orkest spelen instrumenten samen. Elk instrument werkt op een andere manier en geeft een ander soort geluid. Hier kan je vijf leuke instrumenten in

Nadere informatie

Les 3, Actieve spelletjes

Les 3, Actieve spelletjes Les 3, Actieve spelletjes Algemene inleiding: In de pauze en na school spelen veel kinderen lekker buiten. Zeker in het voor- en najaar zijn kinderen veel in de buitenlucht te vinden. Om deze kinderen

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

INDIANENFEEST. Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2. Dit boekje is van: Indiaan:

INDIANENFEEST. Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2. Dit boekje is van: Indiaan: INDIANENFEEST Sportdag 2011 Anne Frankschool Groep 1 en 2 Dit boekje is van: Indiaan: Spelletjes: 1. Speer gooien 2. Indianenpuzzel Indianen laten graag zien wat ze kunnen. Probeer de drie speren zo ver

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

(Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment

(Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment k Laan van Waalhaven 98, 2497 GP, Den Haag Telefoon: 06-39189668 E- mail: info@makeover- kinderfeestjes.nl (Kinder)feestjes Workshops Allround Kinderpret & Entertainment 1 Waar te beginnen.. - Kijk als

Nadere informatie

Draaiboek: kinderfeestje

Draaiboek: kinderfeestje Draaiboek: kinderfeestje In dit draaiboek kunt u allerlei tips en suggesties vinden voor het organiseren van een kinderfeestje. www.kinderfeestje.co Inhoud Voorwoord 3 Tips voor het organiseren 4 Uitnodigingen

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe'

Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Lesbrief bij de voorstelling 'Hatsjoe' Voorbereiding: Voordat u met de leerlingen naar de voorstelling Hatsjoe gaat kijken is het belangrijk dat u een aantal onderwerpen bespreekt zodat ze niet voor verrassingen

Nadere informatie

Onder ieder opdracht staan de benodigdheden. Deze zijn meestal op school te vinden. Alleen de muziek moet nog gedownload worden.

Onder ieder opdracht staan de benodigdheden. Deze zijn meestal op school te vinden. Alleen de muziek moet nog gedownload worden. Lesbrief voor Hoedje! van Cordua & Magnus Beste leerkracht, Dit is de lesbrief voor de voorstelling Hoedje! Wij raden aan om voor de voorstelling de denk- en de luister- opdracht te geven en na de voorstelling

Nadere informatie

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6

Voorbereiding post 5. Bochten in beken Groep 4-5-6 Voorbereiding post 5 Bochten in beken Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 5: Bochten in beken, voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkbladen

Nadere informatie

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016

Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Draaiboek en verloop sportdag vrijdag 29 april 2016 Sportdag voor onze peuters. zonder uw hulp niet te realiseren. este Hulpouder(s) Op de eerste plaats onze hartelijke dank voor uw medewerking. Om alles

Nadere informatie

Hoe gaat het in groep 1/2 b

Hoe gaat het in groep 1/2 b Hoe gaat het in groep 1/2 b Binnenkomst: - Als je op school komt hang je je jas op je eigen haakje onder je tent. Je tas zet je op de plank. - In de klas geef je de juf een hand en je pakt een spelletje

Nadere informatie

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT

SPROET DE BRUID DE BRUILOFT opdrachten Nog meer Hotel Hallo - Thema 6 Wat een feest! SPROET DE BRUID 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch)

(nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) (nodig: een basketbal, een basketbalring, een stopwatch) Het werkt op zich net als een gewoon potje basketbal, alleen zijn jullie nu net zo lang als echte basketballers. Papa en mama nemen de kinderen

Nadere informatie

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN

welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN welkomstboekje school Basisschool KOM.MIJN Jij wordt bijna 4 jaar. Hoera! Je mag dan naar school. Je komt bij ons in de klas. Gezellig! Kijk maar gauw verder. Eerst kom je binnen in onze hal, bij lokaal

Nadere informatie

Lespakket Zomerzon. Instructieblad groep 1 & 2. Inhoud pakket - Achtergrondinformatie. Lessuggesties:

Lespakket Zomerzon. Instructieblad groep 1 & 2. Inhoud pakket - Achtergrondinformatie. Lessuggesties: Lespakket Zomerzon Instructieblad groep 1 & 2 Inhoud pakket - Achtergrondinformatie - Instructieblad groep 1 & 2 - Materialen van het pakket: * Memoriespel * 2 potjes voor de kievitsbonen * 1 potje voor

Nadere informatie

Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken!

Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken! + Help mijn kind is jarig! Alle tips die je nodig hebt om de verjaardag van je kind tot een succes te maken! + Inleiding In dit e-book wil ik je graag zoveel mogelijk op weg helpen om de verjaardag van

Nadere informatie

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL

KINDER- FEESTJES MET EEN VERHAAL Knip dit handgeschreven verhaalfragment los langs de aan gegeven stippellijn. Volg verder de instructies in het draai boek op pag. 14 van Kinderfeestjes met een verhaal. Er was eens een zeemeerman die

Nadere informatie

Ruiters van de IJslandse viervoeters

Ruiters van de IJslandse viervoeters Kinderfeestje - Ruiters van de IJslandse viervoeters (1/13) Ruiters van de IJslandse viervoeters Korte omschrijving Het kinderfeestje sluit aan bij de aflevering IJslandse viervoeters. Activiteiten 2.5

Nadere informatie

Maak van je kind een maker!

Maak van je kind een maker! Maak van je kind een maker! En word er zelf ook één. Zes regels waarmee dat waarschijnlijk best wel lukt. 1 Welkom In dit boekje vertellen we over maken. Het is speciaal gemaakt voor ouders die samen met

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal over de

Nadere informatie

De paashaas schildert eieren

De paashaas schildert eieren april 2015 vanaf 4 jaar De paashaas schildert eieren tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof De paashaas schildert eieren 1 In rood en groen en geel. Wat maakt hij er weer veel. Refrein: Paashaas, paashaas.

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Huisregels. voor. kinderen

Huisregels. voor. kinderen Huisregels voor. kinderen Versie januari 2016 Inhoudsopgave Huisregels Dreumesen HD pagina 3 Huisregels Peuters HP.pagina 4 2 Huisregels Dreumesen We willen kinderen zoveel mogelijk op positieve wijze

Nadere informatie

LESMAP BIJ POPPENSPEL ALS EEN VIS IN DE ZEE

LESMAP BIJ POPPENSPEL ALS EEN VIS IN DE ZEE LESMAP BIJ POPPENSPEL ALS EEN VIS IN DE ZEE Poppenspel met muziek en leuke meezingliedjes voor kleuters en kinderen tot 8 jaar. CD met de liedjes: Bellen blazen en Zwemmen in de zee Alles loopt op rolletjes

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Klein Zwanenmeer.

Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Klein Zwanenmeer. Lesmateriaal bij de voorstelling KLEIN ZWANENMEER Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Klein Zwanenmeer. Deze voorstelling is geïnspireerd op het wereldberoemde ballet Het Zwanenmeer. Dit

Nadere informatie

Lesbrief Meneer Beer

Lesbrief Meneer Beer Lesbrief Meneer Beer Het verhaal Het verhaal gaat over Meneer Beer. Hij is verliefd op een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Om

Nadere informatie

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren)

Als eerste te regelen (ten minste een maand maar liever langer van tevoren) Checklist voor een feest Het organiseren van een feestje kan behoorlijk stressvol zijn. Er moet vaak veel (tegelijk) geregeld worden, waardoor je snel iets kunt vergeten. Een checklist kan uitkomst bieden.

Nadere informatie

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK

Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK Associaties bij het thema FEEST EN MUZIEK FEEST MUZIEK Ballonnen Slingers Jarig Pasen Tradities Taart Lekkernijen Feestliedjes Uitdelen Partijtje Vrolijkheid Feestkleding Muziek maken Feesthoedjes Cadeautjes

Nadere informatie

Ambulancefeestje. Welkom bij PIT!

Ambulancefeestje. Welkom bij PIT! Ambulancefeestje Welkom bij PIT! Vandaag leren jullie van alles over de ambulance. Jullie gaan de spullen van de ambulance zoeken, een quiz spelen, een hulpspel doen, mummies maken en een brancard race

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt November Dit is alweer onze derde editie van iknutsel magazine. In deze november editie een mix van de volgende thema s. Sinterklaas, Sint Maarten en herfst. De maand november, waar zullen we beginnen! Er zijn

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl

wwww.wijzeroverdebasisschool.nl 31 spelletjes voor in de auto 1. Bingo met nummerborden Voor dit spelletje heb je een speciale bingokaart nodig. Op de bingokaart staan de getallen t/m 100. voor de getallen t/m 9 staat een 0. Nu kan het

Nadere informatie

Planning Zomervakantie

Planning Zomervakantie Thema: Sport & Water MAANDAG 08-07-2013 spelletjes ochtend spelletjes ochtend Openingfeest van de vakantie in speeltuin Nieuwendam ( begint om 13:30 ) DINSDAG 09-07-2013 luchtige taart maken verschillende

Nadere informatie

Feest planning en checklist

Feest planning en checklist Datum: Feest planning en checklist Tijdstip Van tot Reden voor een feestje: Thema: Locatie: Uitnodiging: Taart: Gastenlijst: Versiering: Pompoms Nee/ Ja Zoja, welke kleur(en) Ballonnen Nee/ Ja Zoja, welke

Nadere informatie

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit

Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Energie 5 en 6 2 Elektriciteit en stroom, wat is het? Proefjes met stroom en electriciteit Doelen Begrippen Materialen De leerlingen: begrijpen hoe elektriciteit en stroom ontstaan, als een brandstof wordt

Nadere informatie

De sloot BSO onderbouw

De sloot BSO onderbouw De sloot BSO onderbouw Inhoud Opening thema:... 3 Aankleding lokaal... 4 Knutselideeën... 5 1. Visballon... 5 2. Vis op ijsstokje... 6 3. Eend van klei... 7 4. Vissen door elkaar... 7 5. Magneetvis/eend...

Nadere informatie

Papa heeft zijn boek weggelegd en komt ook aan tafel zitten. Ik zal wel de gaatjes in de pinda s prikken. Dan kunnen jullie er een draad doorheen

Papa heeft zijn boek weggelegd en komt ook aan tafel zitten. Ik zal wel de gaatjes in de pinda s prikken. Dan kunnen jullie er een draad doorheen Poffertjes voor papa Mama zet een krat met boodschappen op tafel. Kijk eens wat ik heb meegenomen voor jullie, zegt ze tegen Kolletje en Dirk, die op de grond met lego zitten te spelen. Kolletje staat

Nadere informatie

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie.

Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Jij krijgt een operatie van de KNO-arts. Hieronder lees je het verhaal van Jaap, hij krijgt ongeveer dezelfde operatie. Het verhaal begint thuis, en op de foto zie je Jaap. Vandaag gaat Jaap met zijn moeder

Nadere informatie

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo

Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Gezonde traktaties o.b.s. ZieZo Hollandse tulpen : 2 komkommers 1 bak aardbeien 1 worst naar keuze 250 g kaas 30 lange sateprikkers Kies voor kaas en worst, u kunt ook voor wat anders dan worst kiezen

Nadere informatie

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog

Kern 2: teen - een - neus - buik - oog. Spellen bij kern 2. In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog Kern 2: teen - een - neus - buik - oog In deze kern leert uw kind: Letters: t n b oo ee Woorden: teen - een - neus - buik - oog De letters i - m - r - v - s aa - p e zijn bekende letters geworden. De letters

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R LEKKER BAKKEN IN DE ZON! Nee niet zonnebaden, maar barbecuen zonder hout of kolen! Dat kan ook met zonlicht. Het lijkt een beetje op een oude truc met een sterk vergrootglas. Als de zon goed schijnt, en

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt September

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt September Leuk dat je de tijd neemt om onze eerste editie van ons iknutsel magazine te lezen. We willen je via deze weg laten zien dat samen knutselen met je kinderen, dus speciaal voor papa s en mama s, erg leuk

Nadere informatie