N I E U W S B R I E F Januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F Januari 2015"

Transcriptie

1 BASISSCHOOL De Bron, Beyensweide 19, 6191 EK NEERBEEK, TEL zie ook: N I E U W S B R I E F Januari 2015 A L G E M E N E S C H O O L - I N F O R M A T I E Aanmelden leerlingen Schooljaar Aan de ouders van onze toekomstige leerlingen: Het is voor ons belangrijk om te weten met hoeveel leerlingen we op maandag 31 augustus 2015 kunnen starten. Voor een goede planning in de groepen 1-2 is het ook belangrijk om zicht te hebben op de instromers gedurende het schooljaar en i.v.m. de groei van het aantal leerlingen is het ook goed om zicht te hebben op het aantal leerlingen dat op 1 oktober 2016 onze school zal bezoeken. Indien Uw zoon of dochter geboren is in de periode juli 2011 oktober 2012 en dus vóór of op 1 oktober 2016 vier jaar wordt, nodigen wij u vriendelijk uit om een afspraak te maken met betrekking tot de aanmelding van uw zoontje/ dochtertje. U bent van harte welkom op één van de aanmeldingsdagen. Om lange wachttijden te voorkomen, vragen wij u om een afspraak te maken met de directie: mevr. Silvia Hendriks-Dohmen of dhr. Léon Pansters De school is te bereiken onder het telefoonnummer Aanmeldingsdagen: Donderdag Vrijdag Woensdag Woensdag Donderdag Donderdag Vrijdag uur uur 8.30 uur uur U bent van harte welkom!

2 UITNODIGING Informatie avond Cito Leerling Volg Systeem Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter goed te kunnen volgen, maken we al vele jaren gebruik van het Cito Volgsysteem primair onderwijs (LOVS). Door twee keer per jaar de toetsen van Cito af te nemen, bepaalt een leerkracht waar uw kind staat in zijn ontwikkeling. Zo kan er perfect worden ingespeeld op de behoeftes van uw kind. De toetsen van Cito hebben een ander doel dan de methodegebonden toetsen : ze zijn bedoeld om het vaardigheidsniveau van uw zoon of dochter te kunnen vergelijken met het niveau van klasgenoten. Momenteel is de eerste toetsronde van CITO Leerling Volgsysteem; de M-afname voor de leerlingen van groep 2 t/m 8 gestart. Om de groei goed in beeld te brengen, staan de toetsresultaten in een grafiek: het leerlingrapport. In dit rapport staan de vaardigheidsscores centraal. Om snel te zien hoe een leerling scoort ten opzichte van leeftijdsgenoten, heeft Cito de niveauindicaties A t/m E en I t/m V ontwikkeld. In overleg met basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in deze regio, is besloten dat we vanaf dit schooljaar de niveaus I t/m V hanteren Deze indelingen zijn gemaakt door de toets af te nemen bij een grote groep leerlingen. De 20% leerlingen met de hoogste score noemen we I. De 20% leerlingen met de laagste score, krijgen de aanduiding V. Op donderdag 12 februari a.s. ontvangen alle leerlingen van groep 2 t/m 7 dit rapport. Vanwege het schooladvies ontvangen de leerlingen van groep 8 dit vrijdag Tijdens een ouder info avond zetten wij graag voor u op een rijtje hoe de volgtoetsen van Cito in elkaar steken en wat de resultaten betekenen. Deze avond staat gepland op maandag 09 februari 2015 van 20.00u u. U kunt zich aanmelden voor deze informatieavond via onze website. Daarvoor klikt u op de knop aanmelding infoavond lovs en vult de benodigde gegevens in. Daarna verzendt u het formulier. U krijgt daarna een automatische bevestiging in uw mailbox. Wij vinden het erg fijn om uw aanmelding uiterlijk donderdag 05 februari a.s. te ontvangen. Eigenlijk mag u deze informatie niet missen. Overblijven Alle kinderen mogen op school overblijven, dit is een vrijwillige keuze. Wij organiseren dit in samenwerking met ouders. Bijna alle leerlingen maken gebruik van het overblijven. Om de organisatie rondom het eetmoment en speelmoment zo ordelijk mogelijk te kunnen laten verlopen, hebben we voor de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 op verschillende tijden het eet- en speelmoment. Hierdoor is er meer speelruimte voor alle leerlingen.

3 Dit betekent ook dat de hulp van veel ouders nodig is om alles goed geregeld te krijgen. Wij zijn nog op zoek naar ouders die 1 of meerdere keren s middags kunnen helpen. De overblijftijd is tussen en uur. Er staat een kleine financiële vergoeding tegenover. Wilt u ons een helpen of wat meer informatie, loop dan even binnen bij juffrouw Henny Wouters (groep 3) of bij juffrouw Rachel Schwillens (groep 6B). Tijdens het overblijven hanteren we ook een aantal afspraken: De algemene schoolregels gelden. Het overblijven duurt van u tot u voor de onderbouw en van u tot u voor de bovenbouw. De leerlingen van de onderbouw genieten tijdens de middaguren van een break van 15 minuten. Klachten van overblijfouders betreffende het gedrag van kinderen zullen aan het schoolteam worden doorgegeven. Leerkrachten maken naar aanleiding hiervan afspraken met de leerling en ouders worden bij herhaling geïnformeerd. Mocht er daarna geen verbetering optreden, kan in overleg met de schooldirectie besloten worden de betreffende leerling (tijdelijk) van het overblijven uit te sluiten. Wij verwijzen u naar de schoolgids/kalender naar pagina 9 en 10 waar we een en ander rondom het overblijven verder toelichten. Vanaf maandag 12 januari 2015, zal in de middagpauze van zowel de onderbouw als de bovenbouw ook een leerkracht buiten lopen om de overblijfouders te ondersteunen. Op deze manier kunnen we bovenstaande afspraken beter vorm geven en dragen wij zorg om het speelmoment ook echt voor iedereen als een plezierig moment te ervaren.. VEILIGHEID STAAT BIJ ONS HOOG IN HET VAANDEL s Morgens worden veel kinderen door hun ouders naar school gebracht. Dat waarderen wij enorm. Wij willen er ook voor zorgen dat de veiligheid voor alle kinderen gewaarborgd is. Daarom vragen wij u om uw medewerking. Maak gebruik van de toegangsdeuren van de speelplaats. Wij hebben anders geen toezicht op wat de school binnen komt en dat vinden wij vervelend en niet veilig. Ook bij het verlaten van het gebouw vragen wij u om gebruik te maken van de toegangsdeuren op de speelplaats. Samengevat komt het er op neer dat ouders en leerlingen bij het brengen en komen halen van leerlingen om 8.15 en uur geen gebruik maken van de hoofdingang. Tijdens de lestijden zijn de buitendeuren gesloten en moet u wel gebruik maken van de hoofdingang. Als we ons allemaal aan deze regels houden, is de situatie overzichtelijk en dus veilig voor al onze leerlingen. Wij vragen u zich te houden aan deze afspraak. Mocht dat vergeten worden, dan zullen wij u hierop aanspreken. Wij vertrouwen op uw begrip en uw medewerking.

4 EU- SCHOOLFRUIT G R O E P S I N F O R M A T I E (SCHOOLNIVEAU) Hoera! We zijn reeds fruitig het jaar in gegaan. We zijn namelijk alsnog ingeloot voor EU-Schoolfruit. Dit betekent dat de kinderen 18 weken lang gratis 3 stuks groente of fruit per week krijgen. Zien eten, doet eten! Op deze manier willen we samen gezonde voeding bij kinderen stimuleren. Waarom EU-fruit? Het is lekker en gezond. Op dit moment eet maar 2% van de Nederlandse kinderen genoeg groente. Een kwart krijgt elke dag twee stuks fruit. De porties vergroten is gemakkelijk en levert gezondheidswinst op. Een goede eerste stap is: vaker fruit en groente eten op school. Het werkt. Leerlingen die naar een school gaan met een goed schoolfruitbeleid, kiezen thuis ook vaker voor fruit tussendoor. Ook eten zij meer groente dan voorheen. Het is duurzaam. Veel soorten fruit en groente hebben een relatief lage klimaatbelasting. Dat geldt voor soorten uit de volle grond en van het seizoen, maar bijvoorbeeld ook voor een aantal importproducten, zoals bananen en sinaasappels. Het is leerzaam. Kinderen ontdekken meer over de herkomst van eten, de seizoenen en over de verschillende soorten fruit en groente. Het kan helpen om overgewicht te voorkomen. Op dit moment is één op de zeven kinderen te zwaar. Fruit en groente verzadigen goed en leveren relatief weinig calorieën. Als kinderen meekrijgen dat fruit en groente lekker zijn voor tussendoor, kan dit helpen om minder te snoepen en snacken. Een gezonde school presteert beter. Leerlingen op scholen waar gezond wordt gegeten: zitten lekkerder in hun vel, krijgen minder snel griep, voelen zich fitter en leren makkelijker. Bent u geinteresseerd in meer informatie, dan verwijzen wij u graag naar de site G R O E P S I N F O R M A T I E (GROEPNIVEAU) Groepen 3: In groep 3 zijn we op dit moment bezig met thema 8 van de leessleutel. Dit thema vertelt ons veel over De Kookclub en kent de titel Hallo. Binnen dit thema worden de laatste letters aangeleerd...spannend! De rest van het schooljaar gaan we alle letters goed inoefenen. Verder gaan we aan de slag met het oefenen van niet klankzuivere woorden zoals: cactus en baby. Op woensdag 14 januari brengen we voor de tweede keer een bezoek aan de bieb. Alle kinderen hebben hiervoor een stevige plastic zak nodig. Ieder kind mag 2 boeken uitzoeken die we op school gaan gebruiken tijdens de leeslessen. Mocht u zelf een bezoek aan de bieb brengen en een leesboek voor uw zoon of dochter zoeken let dan op de niveau s, het gemiddelde niveau is M3.

5 Op donderdag 29 januari volgen we een les rondom techniek en natuur. De voorafgaande lessen over bellen blazen en drijven/zinken waren een groot succes. We hebben nu al zin in deze nieuwe les! Groepen 6: In het nieuwe jaar starten we met geschiedenis met het thema: De Romeinen. Op woensdag 14 januari krijgen de kinderen een gastspreker op bezoek, die heel veel weet te vertellen over het Romeinse leven. Groep 6/7A: In januari krijgen de kinderen een aantal hip-hop lessen aangeboden onder de reguliere gymles. Deze worden door deskundige externen gegeven. Op 15 januari krijgen ze informatie over de zintuigen. Deze les wordt verzorgd door de stichting CNME. Op vrijdag 16 januari zal de politie de derde les verzorgen over bureau: Halt. Het thema is Diefstal. In het kader van technisch lezen wordt er iedere donderdag een boekpromotie gehouden in onze groep. De kinderen van groep 6 presenteren het door hun uitgekozen boek door het maken van een poster. Groep 7 maakt een PowerPoint. Alle kinderen vertellen hierbij over de schrijver, illustrator, hoofdpersonen, inhoud van het boek en lezen een stukje voor. De klas geeft daarna aan wat er nu al top gaat en wat de tips zijn om de volgende keer een nog betere boekpromotie te kunnen geven. Op dit moment is ongeveer de helft van onze groep aan de beurt geweest om een boek te promoten. Deze kinderen hebben allemaal super hun best gedaan. Groep 8a Op woensdag 4 februari gaan we weer naar de bieb. We zijn op zoek naar ouders die ons willen begeleiden op de fiets. We vertrekken om uur en zullen rond uur weer terug op school zijn. Aanmelden bij juf Babette of juf Suzanne. Groepen 8 Op maandag 19 januari om uur vindt er een ouderinformatie-avond plaats voor de ouders van groep 8. Tijdens deze thema avond informeren wij ouders over de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs. De totstandkoming van de verwijzingen van de schoolverlaters en de veranderingen rondom de CITO eindtoets zijn punten die eveneens aan de orde komen. Er hebben zich al ruim dertig ouders aangemeld voor deze avond. Mocht u vergeten zijn zich aan te melden en wilt u toch deelnemen, geef dan deze week nog even een seintje aan de leerkracht. U bent van harte welkom!! Daarnaast plannen wij op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 februari a.s. de gesprekken inzake de verwijzingen.

6 C I T O - L E E R L I N G V O L G S Y S T E E M In de komende periode wordt er volop getoetst. We nemen de volgende toetsen af in januari en/ of 1 e helft van februari : Rekenen voor Kleuters : in groep 2 Taal voor Kleuters: in groep 2 DMT : in groep 3 t/m 8 Technisch Lezen (vernieuwd) : in groep 3 t/m 8 AVI : in groep 3, 4 en 5 t/m 8 Begrijpend Lezen : in groep 4 t/m 8 Begrijpend Luisteren : in groep 3 t/m 5 Woordenschat (vernieuwd) : in groep 3 t/m 8 Rekenen en Wiskunde: in groep 3 t/m 8 Spelling : in groep 3 t/m 8 Spelling werkwoorden : in groep 8 In februari 15 ontvangt U als ouder een uitdraai van het leerlingvolgsysteem : in verband met het schooladvies ontvangen de de leerlingen van groep 8 dit vrijdag en de leerlingen van groep 2 t/m 7 op donderdag 12 februari a.s.. Aan de hand hiervan kunt U de ontwikkeling van uw kind goed volgen. Voor meer info verwijzen we U naar de schoolgids-schoolkalender blz. 18 en 19 Dringende oproep van de Luizenpreventie W E R K G R O E P E N Met grote tevredenheid kunnen we vaststellen dat sinds de invoering van de luizenzakken en het preventief controleren, het aantal kinderen met hoofdluis drastisch is afgenomen. Dat is mede dankzij jullie, ouders, en niet te vergeten de hulpouders, zonder wie dit mooie resultaat niet mogelijk was geweest. Wij willen jullie allen dan ook hartelijk bedanken voor de medewerking. Graag willen we dit dan ook voortgang laten hebben op onze school. Dit kan zoals gezegd niet zonder de hulp van ouders. We doen bij dezen dan ook een dringende oproep aan jullie allen. De werkgroep is nog opzoek naar een aantal ouders dat wil meehelpen. Vele handen maken licht werk! Zonder hulp, zullen de controles geen doorgang meer kunnen vinden! De controles vinden plaats op iedere woensdag na een vakantie en nemen ongeveer een uurtje in beslag. Komt U gerust een keertje mee kijken op een van deze dagen! Ook zijn we op zoek naar een nieuw lid voor onze werkgroep. Bij deze willen we ook nog duidelijk maken dat als er geen nieuwe aanmeldingen komen voor komend nieuw schooljaar 2015/16 dat de luizencontroles stoppen. Ons streven gaat uit naar 1 ouder/verzorger per groep. Voor meer informatie neemt u contact op met de werkgroep. luizenpreventie@bredeschooldebron.nl met vriendelijke groet, Yvonne Nijsen en Monique Jacobs

7 NIEUWS VAN DE OUDERVERENIGING OVN 2014 ligt alweer achter ons De OVN wenst alle leerlingen, leerkrachten, ouders en verzorgers een gezond, gelukkig, gezellig en leerzaam 2015! Hoog tijd om de kerstversiering op te bergen en te zorgen dat de school in de aanloop naar Carnaval alvast rood, geel en groen kleurt!! De voorbereidingen voor de Carnavalsviering op vrijdag 13 februari zijn ook alweer in volle gang. Carnaval op De Bron Vrijdag 30 januari wordt onze school weer omgedoopt tot De Bronnentempel met een eigen prins en prinses en natuurlijk de Raad van Elf! Afgelopen week zijn juf Imke en Mary Soul (overgevlogen uit Amerika!!) de groepen 5 t/m 8 rondgegaan om de kinderen op te roepen De Sjlager van De Bronnentempel te schrijven. Dit mag een tekst zijn geschreven op een bestaand carnavalsliedje. De Sjlagers worden tijdens de prins-en prinsesuitroeping gepresenteerd aan de school. De leukste Sjlager zal de enige echte Bronnentempel-Sjlager van 2015 worden! We hopen op veel muzikale inbreng! Vrijdag 13 februari vieren we met de hele school carnaval, waarbij gehost en gesprongen kan worden (onderbouw en bovenbouw gescheiden) en genoten kan worden van onze eigen talentenjacht: De V-factor. Wie heeft de echte Vastelaovendsfactor? Iedere groep zal een optreden verzorgen. Na een leuke ochtend vol verrassingen sluiten we de dag af om 12:00! De bovenbouw heeft, zoals vermeld in de schoolkalender, s middags vrij! Natuurlijk mogen de kinderen deze vrijdag verkleed naar school komen. Om de sfeer gezellig te houden vragen wij om wapens, confetti en serpentines thuis te laten.

8 Aan Betreft : alle scholen voor primair onderwijs in Zuid-Limburg : informatie van GGD Zuid Limburg over DTP/BMR vaccinaties 2015 bestemd voor scholen/leerkrachten Doelgroep jongens en meisjes geboren in 2006 De GGD Zuid Limburg voert in maart van 2015 wederom de vaccinaties uit tegen BMR (Bof, Mazelen, Rodehond), DTP (Difterie, Tetanus, Polio). Alle jongens en meisjes die geboren zijn in 2006 ontvangen enkele weken voor de vaccinatiesessie een persoonlijke uitnodiging. Wij vaccineren binnen het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) grote groepen tegelijkertijd. Dit kan betekenen dat leerlingen onder schooltijd zijn uitgenodigd voor de vaccinaties. We vragen vriendelijk uw begrip hiervoor. Vaccinatiedagen en -locaties Geusselt Stadion (MVV Stadion): woensdag 18 maart Congrescentrum Fortunato (Fortuna Stadion): dinsdag 24 maart Parkstad Limburg Stadion (Roda Stadion): donderdag 26 maart Alleen voor scholen: Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie: Alle ouders en kinderen krijgen zelf een uitnodiging voor deelname aan de vaccinatiecampagne. In die uitnodiging is ook het telefoonnummer opgenomen van het callcentrum vaccinaties, dat ouders kunnen bellen bij vragen. Dus ik verzoek u vriendelijk om niet onderstaande telefoonnummers door te geven aan de ouders. Die nummers zijn alleen bestemd voor school. Neem voor vragen over de vaccinatiecampagne contact op met Wim Lempers, T: , M: , E: Wim.Lempers@ggdzl.nl Met vriendelijke groet, Lidy van der Goot, Afdelingshoofd Jeugdgezondheidszorg GGD Zuid Limburg Postbus HA Geleen info@ggdzl.nl

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

Agenda: Op deze school, in dit lokaal, is er ruimte voor ieders verhaal!! Schooljaar Nr. 29. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Op deze school, in dit lokaal, is er ruimte voor ieders verhaal!! Schooljaar Nr. 29. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2017-2018 Nr. 29 Koningsspelen 2018 Vrijdag 20 april worden de Koningsspelen gehouden. Na de gezamenlijke opening starten de kinderen in de eigen groep met een Koningsontbijt. Daarna gaan de

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Medezeggenschapsraad

Beste ouders/verzorgers, Medezeggenschapsraad SCHOOLJAAR 2013-2014 B A S I S S C H O O L L A H R H O F Beste ouders/verzorgers, Hoewel het grote feest zelf net niet in deze maand valt, is er wel een aantal traditionele Carnavalsactiviteiten dat we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 21 September 2015

Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Heerlen, maandag 21 september 2015 Nieuwsbrief 2 21 September 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 2 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u achtereenvolgens : - Algemene Ledenvergadering Oudervereniging

Nadere informatie

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe!

www.deoase-twello.nl Het team van CBS de Oase wenst iedereen een heel gelukkig, gezond en leerzaam 2015 toe! www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-08 Inhoud Algemeen...1 Gelukkig nieuwjaar!... 1 Maandagmiddag 26 januari vrij... 1 Normering Cito aangepast... 1 Agenda... 1 Groep 3...2 Groep 7...2 De complimentenbox...

Nadere informatie

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl

13 juni 2014. www.tkoggeschip.nl 13 juni 2014 Abraham Kuyperplein 2 Amsterdam tel.: 5061980 www.tkoggeschip.nl BIJLAGE In de bijlage vindt u uitleg over de nieuwe normering van de CITO toetsen. Ook is er nieuws van de Peuterschool (een

Nadere informatie

Voedingsbeleid Gerhardschool

Voedingsbeleid Gerhardschool Voedingsbeleid Gerhardschool 2015 2016 Inhoud: 1. Inleiding 2. Lessen over gezonde voeding 3. Eten en drinken 4. EU schoolfruit 5. Gezonde traktaties 6. Feesten 7. Nationaal schoolontbijt 8. Handhaving

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 10. 01-02 - 2018 Mededelingen van de school M toetsen Cito leerlingvolgsysteem Vanaf maandag 29 januari t/m do. 22 februari wordt er volop getoetst in de groepen 3 t/m 8. Dit zijn de toetsen

Nadere informatie

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek

WEEKBULLETIN. Week 41. Kinderboekenweek WEEKBULLETIN Week 41 Belangrijke data in oktober: Vr 10/10: groep 1/2 B vrij Di 14/10: studiemiddag, groep 1 t/m 8 vrij Vr 17/10: groep 1/2 A vrij Ma 20/10 t/m Vr 24/10: herfstvakantie Vr 31/10: groep

Nadere informatie

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos.

KBS De Wegwijzer, Kriekenstraat 43, 4847 HE Teteringen telefoonnummer: 076 571 34 95 Website www.bs-wegwijzer.nl E-mail kbsdewegwijzer_info@inos. Kbs de Wegwijzer Nieuwsbrief nummer 19 21 januari 2015 Algemeen Honden op de speelplaats We willen alle ouders vriendelijk verzoeken om met hun hond achter het hek van de speelplaats te blijven. Vooral

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4 30 oktober 2014

Nieuwsbrief 4 30 oktober 2014 In dit nummer: De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 13-11-2014 - Geweldig nieuws van juf Anne! -Welkom en afscheid van leerlingen - Schoolfruitprogramma - Schoolontbijt, 5 november - Juf Yvonne zorgverlof

Nadere informatie

Uw kind duidelijk in beeld

Uw kind duidelijk in beeld Primair en speciaal onderwijs Cito Volgsysteem Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter

Nadere informatie

Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016

Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 29 - nr. 02 Nieuwsbrief 23 september 2016 In deze editie: Kalender Bewegingsonderwijs groep 3

Nadere informatie

Uw kind duidelijk in beeld

Uw kind duidelijk in beeld Primair en speciaal onderwijs Cito Volgsysteem Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Uw kind duidelijk in beeld Informatiefolder voor ouders Om de ontwikkeling van uw zoon of dochter

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Een goed begin is het halve werk

Een goed begin is het halve werk Nr. 2 schooljaar 2015-2016 Aanpassing Cito-scores op rapporten Schoolfotograaf Hulpouders gezocht voor de creatieve middag Informatieavond groep 1/2 en groep 2/3 Een goed begin is het halve werk De eerste

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers,

Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers, Betreft: Aanpassing normen LVS-toetsen van Cito. Beste ouders, verzorgers, In januari/februari en juni neemt uw school Cito LVS-toetsen af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito

Nadere informatie

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda:

Troubadourtje CARNAVAL. Prins- en Prinsesverkiezing. Agenda: Troubadourtje Informatiekrant Katholieke basisschool De Troubadour Jaargang: 2015-2016 Datum: 29-01-2016 Inhoud: Carnaval Prins en Prinsesverkiezing Ouderbijdrage St. Leergeld EU-fruit groep 3 groep 6

Nadere informatie

2master. express. Workshop coöperatief leren met ouders. Wat was het een leuke en inspirerende avond! Kalender: Verjaardagen:

2master. express. Workshop coöperatief leren met ouders. Wat was het een leuke en inspirerende avond! Kalender: Verjaardagen: Kalender: 2master express 21 maart: OV-vergadering 24 maart: Lenteontbijt Vossenjacht Speelgoedmiddag groep 1/2 25 maart: Goede Vrijdag 28 maart: 2e Paasdag 29 maart: Start Cultuurproject 1 april: Nieuwsbrief

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers,

25 februari nr. 9. Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, 25 februari nr. 9 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Carnaval komt er alweer aan en wij zijn er helemaal klaar voor. De komende week hebben we een heleboel leuke dagen gepland op school met als afsluiting

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 december 2015

Nieuwsbrief. 11 december 2015 Nieuwsbrief 11 december 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Nog één weekje en dan is het kerstvakantie. In school is het gezellig met kerstbomen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

PRESENTATIE JEUGDPRINS(ES):

PRESENTATIE JEUGDPRINS(ES): KALENDER: 4 november : Groep 3 naar de bibliotheek in s-heerenberg 7 november : Laatste inlever dag voor de dozen voor Roemenië 7 november : Presentatie jeugdprins 11 november : Groep 7 bezoekt museum

Nadere informatie

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!!

Er wordt er géén oud papier meer opgehaald in Noord! Dringend overblijfouders gezocht!!!! November 2015 1 45 2 3 4 MR 5 6 7 8 46 9 10 11 12 13 14 15 47 16 17 Toneel groep A informatie avond V.O. 18 19 Toneel groep B 20 Rapport groepen 3 t/m 8 Leerlingenraad 21 22 48 23 24 25 26 Toneel groep

Nadere informatie

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen

Agenda. Welkom op school. Nieuws uit groep 1-2. Nieuwsbrief Jaargang 17 / nr. 5. Melissa Toonen Nieuwsbrief 12-12-2014 Jaargang 17 / nr. 5 De volgende nieuwsbrief verschijnt op: 16 januari 2015 Agenda 16-12 kerststukjes maken 18-12 groep 3 t/m 8 schaatsen op het marktplein 18-12 s middags vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015 De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 05-02-2015 In dit nummer: - Gezonde traktaties - Open dag - Carnaval - Leerlijnen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid - Opknappen speelplaats - Agenda - Bijlage:

Nadere informatie

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog.

Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van november 2018. In deze nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van de belangrijke zaken op De Regenboog. Rapportgesprekken groep 3 t/m

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F Februari 2015

N I E U W S B R I E F Februari 2015 BASISSCHOOL De Bron, Beyensweide 19, 6191 EK NEERBEEK, TEL. 046-4280955 E-mail :info @bredeschooldebron.nl zie ook: www.bredeschooldebron.nl N I E U W S B R I E F Februari 2015 A L G E M E N E S C H O

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 18 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Vrijdag 15 januari 2016 Nieuwe bestuurder, personeel, medezeggenschap, leerlingenraad, ouderavond, cito

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in juni. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 10 juni 2017 AGENDA 4 juli MR vergadering 5 juli ouderbedankochtend 6 juli Rapportgesprekken groep 1 t/m 7 10 juli Stoeltjes passen. Nieuwe kinderen zijn welkom! 12 juli

Nadere informatie

Heeswijknieuws 28 mei 2014

Heeswijknieuws 28 mei 2014 KBs De Heeswijk Hoeksestraat 2 3417 AT Montfoort 0348-471769 http://www.heeswijkschool.nl info@heeswijkschool.nl Heeswijknieuws 28 mei 2014 Communicatie Op de Heeswijk is het thema oudercommunicatie regelmatig

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Oktober Beste ouder(s), verzorger(s),

NIEUWSBRIEF. Oktober Beste ouder(s), verzorger(s), NIEUWSBRIEF Oktober 2016 Beste ouder(s), verzorger(s), De eerste periode van het schooljaar zit er alweer op. Binnenkort kunnen de leerlingen gaan genieten van een welverdiende herfstvakantie. De periode

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Allemaal van harte welkom; we hopen dat alle kinderen zich weer gauw thuis voelen op onze school

Allemaal van harte welkom; we hopen dat alle kinderen zich weer gauw thuis voelen op onze school NIEUWSBRIEF Maandag 31 augustus 2015 jaargang 2015/2016 nr.1 SCHOOLINFO Deze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van nieuws, mededelingen en ontwikkelingen op onze school. De nieuwsbrief wordt digitaal verzonden.

Nadere informatie

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

27 mei Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 27 mei 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste Ouders, Afgelopen woensdag zagen we heel veel verklede kinderen op school. Het was een feestelijke dag!

Nadere informatie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 12 3 september 2014 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Verjaardagen Informatie van derden Kalender 17 juni 2015 de directie Alweer het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

BELANGRIJKE DATUMS. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar

BELANGRIJKE DATUMS. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! Groepsindeling schooljaar Basisschool Bleijerheide. Juni 2007 Bewaren!!!!!!! BELANGRIJKE DATUMS 27 juni: Schoolverlatersavond 28 juni: Rapporten 29 juni: Huwelijk juffrouw Veronique 29 juni: Vrij groep 1 t/m 8 13 augustus: Eerste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 9 FEBRUARI 2018 Belangrijke data: Voorjaarsvakantie : maandag 12 februari t/m vrijdag 16 februari 2018 Continurooster : vrijdag 30 maart is de school om 13.00 uur uit Paasvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Personele zaken: Juf Sabine gaat met ingang van maandag 16 november met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een plezierig verlof. Juf Ellen ten Berge zal groep 6 overnemen op maandag t/m woensdag. Juf

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015

U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 U I T D E S C H O O L GEKLAPT J a n uari 2015 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van januari. Citotoetsen. Binnenkort starten we weer met een ronde Citotoetsen door de gehele school. Op

Nadere informatie

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid

o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Hofbode 5 11 januari 2016 o.a. Carnaval, cito groep 1 en 2, protocol (meer)begaafdheid Kerst 2015 Het is alweer een aantal weken geleden maar we kunnen terugkijken op een sfeervolle Kerst. We willen alle

Nadere informatie

Nieuws van school: Agenda. Nieuwsbrief 9, donderdag 18 dec 2014

Nieuws van school: Agenda. Nieuwsbrief 9, donderdag 18 dec 2014 Nieuws van school: Ouderinformatie-avond over schoolconcept. Op 19 januari staat een ouderavond gepland. Op deze avond willen we u graag informeren over de stand van zaken rondom het schoolconcept: Hoe

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8

Cbs De Akker. informatie groep 7 / 8 Cbs De Akker informatie groep 7 / 8 2015-2016 INFORMATIE van groep 7/8 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 7/8. Verschillende praktische zaken komen hierin

Nadere informatie

R.K. basisschool De Bronckhorst

R.K. basisschool De Bronckhorst Nieuwsbrief 2 oktober 2013 STAGE Ook dit schooljaar zullen toekomstige juffen en meesters hun stage op De Bronckhorst vervullen. Wij verwelkomen Annick in groep 1/2c, Loes in groep 3b, Timo in groep 4b

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit;

De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; ALAAF! De maand maart wordt afgetrapt met vakantie en een gezellig feestje CARNAVAL! Het programma vrijdag 1 maart ziet er als volgt uit; 8:30 uur We starten allemaal in de eigen klas, om vervolgens samen

Nadere informatie

A L G E M E N E S C H O O L - I N F O R M A T I E

A L G E M E N E S C H O O L - I N F O R M A T I E BASISSCHOOL De Bron, Beyensweide 19, 6191 EK NEERBEEK. TEL. 046-4280955 E-mail:info@bredeschooldebron.nl zie ook: www.bredeschooldebron.nl N I E U W S B R I E F januari 2016 A L G E M E N E S C H O O L

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Overblijven op de Groen van Prinstererschool

Overblijven op de Groen van Prinstererschool Overblijven op de Groen van Prinstererschool Informatieboekje schooljaar 2013-2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de overblijfinformatie van de Groen van Prinstererschool. Voor veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2017

Nieuwsbrief Januari 2017 Nieuwsbrief Januari 2017 In deze nieuwsbrief: Schaatsen! Zaterdag 14/1 van 10:30-12:30 Toetsdag: zaterdag 28/1 Rapporten 10 minuten gesprekken Contact gegevens Introductie koffie drinken Formulier 10 minuten

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool

Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool Nieuwsbrief van de Schutte s Bosschool 14 januari 20 15 Jaargang 6, nummer 4 Nieuws van de directie Inhoud Tanden poetsen 1 Lunchtips 1 Voorstelling 1 Website 1 Allereerst voor u allen de beste wensen

Nadere informatie

Schooljaar Nummer 11 / 22 januari Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V

Schooljaar Nummer 11 / 22 januari Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Citotoetsen: Overstap naar niveau I t/m V Ieder jaar in januari/februari en mei/juni maken de leerlingen van onze school voor verschillende vakgebieden de toetsen van het leerlingvolgsysteem van Cito.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

Onderwerpen: Nieuwsbrief week 6. Uitgelicht:

Onderwerpen: Nieuwsbrief week 6. Uitgelicht: 07-02-2014 Nieuwsbrief week 6 Beste ouders / verzorgers, Vandaag hebben alle kinderen het rapport mee naar huis gekregen. Er is weer hard gewerkt, veel geleerd, alle kinderen hebben enorm hun best gedaan.

Nadere informatie

Nr. 12 18 februari 2015

Nr. 12 18 februari 2015 Nr. 12 18 februari 2015 De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Voor velen een tijd om even gas terug te nemen en wat rustiger aan te doen, voor anderen misschien een tijd om actief te zijn of met vakantie

Nadere informatie

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een

Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die. Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een Agenda Nummer 19 15 januari 2016 2015 20142014november 20 januari Jaap Starke cursus, vervanging nog niet bekend 18 t/m 29 januari Alle groepen Cito-toetsen 2014 23 februari Informatieavond voor ouders

Nadere informatie

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau

Uw kind behoort tot de 20% die rond het landelijk gemiddelde scoort = VMBO niveau Aanpassing normering CITO In juni nemen we weer de LVS-toetsen van Cito af bij uw kind. Met ingang van het schooljaar 2013/2014 heeft Cito de normen van een aantal toetsen herzien. Het gaat om de toetsen

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 7 Datum: 11-12-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, In deze nieuwsbrief een update over de overgang van groep 8 kinderen naar het voortgezet onderwijs (VO), een terugblik op

Nadere informatie

Nr. 4, februari 2015.

Nr. 4, februari 2015. Nr. 4, februari 2015. Beste ouders/verzorgers, Voorstellen Hannie Hertgers Schoolfotograaf start 08.30 met broertjes/zusjes Tevredenheidspeiling Schoolplein Andere Tijden Vakanties 2015-2016 Begrijpend

Nadere informatie

Fijn we kunnen weer naar school!

Fijn we kunnen weer naar school! Fijn we kunnen weer naar school! Na twee weken vakantie gingen de schooldeuren vanmorgen weer op de vertrouwde tijd open. Omdat het nog erg donker is, hoorde ik alleen de stemmen van de kinderen die zich

Nadere informatie

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli

Oud papier in Noord: Donderdag 17 juli. Open spreekuur GGD: maandag 7 juli Juli 1 2 Eindejaarsfeest Bewegen is gezond 3 4 5 6 28 7 8 OC 9 10 11 Rapport groep 3 t/m 8 Musical groep 8a 12 13 29 rapportgesprekken groep 1-2 14 Musical groep 8b 15 Verrassingsdag en barbeque groep

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek.

Kleine en grote pauze voorzien van de naam Gymnastiek. Beste ouders, Met deze brief willen wij u informeren over zaken die betrekking hebben op uw kind(eren). Bovendien willen we een aantal onderdelen van het lesprogramma van de groepen graag kort toelichten.

Nadere informatie

MAANDMEMO augustus 2016

MAANDMEMO augustus 2016 MAANDMEMO augustus 2016 Welkom allemaal! Na hopelijk een heerlijke zomervakantie zullen de schooldeuren aanstaande maandag weer opengaan. Afgelopen week hebben de medewerkers alles in de school klaar gezet

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

Infobulletin van basisschool Heidepoort

Infobulletin van basisschool Heidepoort 1 Infobulletin van basisschool Heidepoort Jaargang 21 nr. 11-3 september 2015 (verschijnt maandelijks) Beste ouders / verzorgers, Laatste infobulletin oude stijl Dit infobulletin is het laatste dat u ontvangt

Nadere informatie

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken

INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken INFO KBS St. Jozef Een school om te ontdekken Schooljaar 2012/2013 No 10 31 januari 2013 Reageren op de inhoud kunt u via het mailadres: directie@jozefrijen.nl Inhoudsopgave Niet vergeten... 1 Afscheid...

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Nieuws vanuit het team

Nieuws vanuit het team 17-09-2015 Nr 2. Nieuws vanuit het team Beste ouders, We zitten inmiddels al weer in de 3 e schoolweek van het nieuwe schooljaar. De kinderen zijn grotendeels al gewend aan hun nieuwe groep en natuurlijk

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 5 30-10-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Wat is schoolfruit Nieuws uit de middenbouw Zie ginds komt de stoomboot Het nationaal schoolontbijt Nieuws uit

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019.

Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Beste ouders / verzorgers, Bij deze sturen wij u de nieuwsbrief van januari 2019. Regel van de maand De regel van januari was rust een must. De regel van februari wordt: ik, jij, wij, iedereen hoort erbij.

Nadere informatie

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen

Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Informatieboekje schooljaar 2011-2012 groep 6 RKBS De Hofstee Carli Koster Judith Balemans Edwin Kraan Louis Oomen Welkomstwoordje Uw kind zit dit jaar in groep 6A of in groep 6B. In beide groepen hebben

Nadere informatie

nummer 5 25 september 2015

nummer 5 25 september 2015 nummer 5 25 september 2015 Weekagenda: Maandag 5 oktober: Groep 1-2-3 vrij! Woensdag 7 oktober: Start Kinderboekenweek Zaterdag 9 oktober: Dag van de duurzaamheid Zondag 11 oktober: Open Dag van 10.00u-12.00u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 7. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 7 Belangrijke data Dinsdag 2 april- Nationale Buitenlesdag Dinsdag 2 april- Groep 5 naar Museum Noordwijk Donderdag 11 april Praktisch verkeersexamen groep 7 Vrijdag 12 april Koningsspelen

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa

Fijne vakantie. kalender. Juf Bianca Frasa Fijne vakantie De hitte van de afgelopen dagen doet ons denken en verlangen naar de zomervakantie. Even heerlijk uit de routine van alledag en zelf het ritme bepalen. We hopen dat alle kinderen en hun

Nadere informatie