! Tomm My Magazin y e

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "! Tomm My Magazin y e"

Transcriptie

1 Tommy My Magazine

2 Om de vraag te beantwoorden: "Wie is Tommy Krijt?" is er geen concreet antwoord. Natuurlijk zijn er woorden om een persoon, Tommy, te kunnen omschrijven. Bij Tommy zou je kunnen denken aan Humoristisch, behulpzaam, kritisch en doorzettend. Maar laten we bij het begin starten. Tommy is geboren op 19 Maart 1996 te Zaandam. Hij gaat naar school in Koog aan de Zaan op basisschool De Piramide. Inmiddels is zijn 2,5 jaar jongere broertje geboren, Daan Krijt. Daan is ruim drie maanden te vroeg geboren waardoor hij bij zijn geboorte ernstig ziek is geweest. Tommy was toen dus nog te jong om dat te begrijpen. Inmiddels is Tommy dus maar de basisschool gegaan waar hij één van zijn beste vrienden ontmoet Lodewijk Bakker. In groep 5 begint Lodewijk met gitaar spelen wat er toe lijdt dat Tommy in groep 8 begint met gitaar spelen. Dit is het begin van de liefde voor muziek. Als Tommy HAVO gaat doen op het St. Michaël College moet het gitaar spelen een pauze krijgen omdat HAVO toch wel pittig is. Na 3 jaar HAVO stroomt Tommy terug naar 3 VMBO TL. Inmiddels is Tommy in het tweede leerjaar op het St. Michael College weer begonnen met muziek maken. Dit Wie is Tommy Krijt? Tommy gefocust op de muziek. keer is het instrument de basgitaar geworden. "Humoristisch, behulpzaam, kritisch en doorzettend." Omdat het VMBO TL makkelijker is voor Tommy gaat er veel tijd zitten in het bespelen van de bas gitaar. Dit word opgepikt door meerdere ambitieuze hobby muzikanten in de Zaanstreek. Tommy word door verschillende muzikanten benaderd om met hun mee te spelen wat de ambitie en motivatie om meer te gaan spelen is gegroeid. Het eindexamen VMBO TL wordt gemakkelijk behaald en Tommy slaagt in Omdat er na het VMBO geen muziek gerichte academies zijn wilt Tommy naar het Media College om daar een vak in de mediabranche uit te gaan oefenen. Hij kiest voor de opleiding Media Management. Op het Media College is alles zoals verwacht. Er is een goede sfeer en Tommy komt in een leuke klas waarin iedereen goed met elkaar kan opschieten. Naast het Media College heeft Tommy ook verschillende bij banen gehad. Hij is begonnen als 15 jarige jongen bij de Albert Heijen. Na 2 jaar moest Tommy s avonds gaan werken. Omdat het te laat werd om doordeweeks tot half 11 te werken is Tommy gestopt met werken voor de Albert Heijn na 2,5 jaar. Curriculum Vitae Tommy Krijt 19 Maart 1996 Kieftstraat 24, 1541 HK Koog aan de Zaan Media College Amsterdam tommykrijt@gmail.com

3 Bij toeval ging Tommy mee met z n vader die via Facebook zijn nichtje weer heeft terug gevonden. Ze gingen langs bij het restaurant wat het nichtje van zijn vader die al 10 jaar het restaurant bezit. Het bleek dat er nog wel een keukenhulp nodig was en Tommy die functie wel mocht vervullen. Met open armen heeft Tommy deze functie aangenomen. Tommy werkt nu al 1 jaar bij het restaurant. Het werk vindt hij leuk. Ook is Tommy bezig de hele dag door bezig met klanten. Een gesprek hier en daar is altijd gezellig. Dit is een omschrijving van Tommy zoals je hem nu zou leren kennen. Een aardige, altijd wel in voor een grap, maar toch serieuze jongen. Mopperkoning. Mopperen in Nederland begint tegenwoordig heel gebruikelijk te worden. Als we de ene mopper gehad hebben gaan we met z n allen opzoek naar een nieuwe mopper. Na Zwarte Piet en Dokter Corrie is er nu dan een oudere serieuze mopper terug van weggeweest. Diplomatieke onschendbaarheid is weer het gespreksonderwerp van de luidruchtige oom op de verjaardag. Deze keer zijn het niet de Russische maar de Angolese diplomaten die er op los slaan. Letterlijk. Een verslaggever van een omroep die al wat vaker in het nieuws zijn gekomen. Deze was de omroep niet de schuldige. Een Angolese diplomaat sloeg de verslaggever in het gezicht. Een flinke snijwond was het resultaat op het gezicht van de verslaggever. De diplomaat kan niet berecht worden voor mishandeling vanwege de onschendbaarheid. Een discussie die ontstaat in Nederland waarbij men vindt dat diplomaten ongeacht hun positie gewoon bericht moeten worden. Een nieuwe regelgeving waarmee ik het eens ben omdat je niet zomaar ongestraft kan doen wat je wilt. Uiteraard is het nog de vraag of Den Haag iets kan met de kwestie Diplomaat. Met Zwarte Piet hebben ze het al druk genoeg.

4 I have a dream de legendarische woorden uitgesproken op 28 augustus 1963 door dr. Marin Luther King. Wijze woorden die veel betekenen voor de vrijheid van meningsuiting. Zelfs na 50 jaar nadat de woorden zijn uitgesproken betekenen de woorden nog steeds veel voor de maatschappij. De droom van dr. Martin Luther King was dat iedereen gelijk was en dat iedereen wordt beoordeeld op hun kwaliteiten en niet op de kleur van hun huid. Een droom die uit is gekomen. Althans een deel daar van. De acceptatie komt, nu nog steeds, steeds sneller in de maatschappij. Als je nu zegt dat mensen met een andere kleur huid nergens thuis horen dan zou men I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character. nu zou men zeggen dat je niet goed bent, terecht. I have - Dr. Martin Er zal altijd een hand vol mensen dit soort dingen roepen waar Martin Luther King op tegen is. Gelukkig kan je anno 2013 zeggen dat iedereen geaccepteerd is in de samenleving. Gelukkig kan je anno 2013 zeggen dat iedereen geaccepteerd is in de samenleving. Een groot voorbeeld hiervoor in de geschiedenis is het moment dat Barack Obama aantrede als president van Amerika. Een groot teken dat voor de wereld niet uitmaakt hoe de kleur van je huid is maar dat je de kwaliteiten bezit om deze functie te kunnen vervullen. dr. Martin Luther King s z n droom is gedeeltelijk dus uitgekomen een mooi teken dat we de juiste richting op gaan en dat wel met z n alle ongeacht wie wij zijn aan een tafel kunnen zitten. I have a dream that one day on the red hills of Georgia the sons of former slaves and the sons of former slave owners will be able to sit down together at the table of brotherhood.

5 I have a dream. Mijn persoonlijke en maatschappelijke droom is dat iedereen op de wereld voorzien moet zijn van de eerste levensbehoeftes. Er zijn al veel instanties die ervoor zorgen dat dit gebeurt en dat gaat ook de goede kant op. Alleen het financieren van deze organisaties en projecten kost veel tijd en geld. Het is ook lastig om de gebieden te bereiken. Meestal zijn het afgelegen gebieden waar veel van deze behoeftes ontbreken in de samenleving. Niet alleen lastig bereikbare gebieden vallen hier onder. Ook ramp gebieden. Daar waar een ramp gebeurd is en geen eerste levensbehoeftes meer zijn moeten ook voorzien worden. Gelukkig is men daar heel gul in om wat te geven. Een goed voorbeeld is de inzamelingsactie voor de Filipijnen. Als men eerst wel de eerste levensbehoeftes heeft gehad maar die is onverwachts weggenomen door een gebeurtenis dan is men al gauw geneigd om guller te geven om hen die getroffen zijn weer te voorzien van de eerste levensbehoeftes..iedereen op de wereld voorzien moet zijn van de eerste levensbehoeftes. a dream Luther King.,.doen wat je het liefst doet of doen wat je het leukst vindt. Persoonlijke droom. Mijn persoonlijke droom is doen wat je het liefst doet of doen wat je het leukst vindt. Deze twee dingen lijken misschien veel op elkaar maar kunnen heel verschillend zijn. Het liefst zou ik een carrière in de muziek industrie willen. Tegelijkertijd vind ik dit natuurlijk ook leuk. Maar wat ik ook leuk vind is een baan in de media branche. Het leukst daarin vind ik de print media. Dit is mede beïnvloed door de stage die ik heb gelopen bij een drukkerij. De ervaring die ik heb opgedaan in die drukkerij is mij goed bevallen dat ik daarin wel door zou willen gaan met die branche in de toekomst.

6 SWOT-Analyse. SWOT-Analyse Een SWOT-Analyse is een schema waarin je de volgende punten terug vindt: Strengths: in dit vakje van het schema staan je sterkte punten. Deze punten houden in wat je goed maakt of wat je goed kan. Weaknesses: Bij weaknesses word omschreven wat je niet goed kan of wat je wilt verbeteren. Opportunities: Dit zijn je kansen. De kansen die je omschrijft zijn de dingen die jij later wilt gaan doen. Dit kan zijn op langere termijn in de toekomst. Threats: De threats zijn de bedreigingen die jij ondervind. De bedreigingen staan meestal in verband met de opportunities. De threats zullen de opportunities kunnen tegenhouden. Een SWOT-Analyse kan je gebruiken om jezelf voor te bereiden op een sollicitatiegesprek of om een POP (persoonlijk ontwikkelingsplan) op te stellen. Mijn Persoonlijke SWOT-analyse. Strengths: Sociaal, Zelfvertrouwen, Muzikaal. Weaknesses: Uitgesproken, af en toe laks, korte concentratie boog. Opportunities: Ervaring, Opleiding, Threats: Studenten OV, Crisis, Veroudering Succesvol. van kennis. fotocollage SMART? Om te zien of je deze doelstellingen kunnen Strengths halen of verbeteren is het handig om ze Muzikaal: de komende 4 maanden zal ik een a-ritmisch persoon helpen zijn ritme SMART te formuleren. SMART staat voor: gevoel te verbeteren. S: Specifiek, dit houd in dat je duidelijk aangeeft wat je gaat doen. M: Meetbaar, de omschrijving moet ook meetbaar zijn. Dit staat vaak in verband met een tijd. SMART omschrijving van de SWOT-analyse. Weaknesses Uitgesproken: Aan het eind van 2014 zal ik minder snel mijn oordeel klaar hebben over anderen. Opportunities A: Acceptabel, is de omschrijving te Ervaring: door 6 maanden stage te lopen ga ik meer werk ervaring op doen om de accepteren. Hierbij komt vaak ethiek bij. kans op een baan te vergroten. R: Realistisch, is het geen wat je omschrijft of denkt te behalen realistisch genoeg. T: Tijd, zet in je omschrijving hoe lang je er over denkt te gaan doen of voor wanneer je het gedaan wilt hebben. Je omschrijving is dan dus ook meetbaar (M) Threats Veroudering kennis: om de veroudering van kennis tegen te gaan ga ik elke maand kijken wat er nieuw is op het gebied waarvan de kennis is verouderd.

7 Mail en Win Als redactie zijn wij altijd erg blij als wij onze lezers blij kunnen maken met leuke prijzen. Zo hebben we in deze uitgave weer leuke prijzen om weg te geven. Kans maken is simpel. Beantwoord onderstaande vraag en mail je antwoord met het item dat je wilt winnen naar LET OP Alleen de eerst ingezonden antwoorden tellen mee. Een tweede, derde etc, worden uitgesloten van deelname. (16x) D'ADDARIO Bass (6x) Boss TU-3 Chromatic Stage Tuner Chromes Flat t.w.v. 89, , ECB81 t.w.v. De Boss TU-3 Chromatic Stage Tuner is 29,00 zijn flatwound snaren het nieuwste stemapparaat van Boss ideaal voor je precision of jazz voor op het podium. (17x) Cordial instrument cable (5x)ESP baskoffer voor alle bas gitaren Vintage 6m CXI PP-Vintage t.w.v. 109,- Neutrik t.w.v. 26,50 Met deze koffer kan je elke basgitaar De Cordial Vintage 6m is een zes meenemen waar je ook naartoe gaat. meter lange instrumenten kabel. (4x) Rockstand Multiple guitar (16x) Dunlop Guitar tech Kit stand 7x t.w.v. 139,- t.w.v. 28,90 Deze gitaarstandaard is voorzien Met de Dunlop Guitar tech Kit van meerdere standaards kan je jouw gitaren beter waardoor je tot wel 7 gitaren in onderhouden. kwijt kan Vraag: Wat was Tommy Krijt s eerste Fender bas? (Jaar en Type)

8 P O Wat is een POP. POP is een afkorting dat staat voor Persoonlijk OntwikkelingsPlan. Een persoonlijk ontwikkelingsplan is een stappenplan om zijn ontwikkeling op een bepaald gebied te vergoten in een bepaalde periode. Deze doelen moeten zo duidelijk mogelijk omschreven worden om na een tijdsperiode te kunnen vaststellen of deze doelen zijn gehaald. Een POP kan op meerdere manieren worden toegepast. Eén van die toepassingen is op het werk. Een werkgever kan duidelijke doelstellingen bepalen samen met de werknemer. Op deze manier kan een werkgever de ontwikkeling op het werk van een werknemer bijhouden. Ook op school wordt dit principe toegepast. Een coach/mentor kan doelen stellen met een leerling over wat hij wil behalen aan het eind van de opleiding en/of wat hij na de opleiding eventueel zou willen doen. Afhankelijk wat je dan wilt gaan doen, doorleren of werken, zijn de doelen verschillend.

9 P Mijn Persoonlijke ontwikkelingsplan. Om doelstellingen op te zetten is een einddoel van belang. Omdat ik nog niet weet of ik door wil leren of aan het werk wil gaan is mijn einddoel nog niet vast. Voor beide doelen zijn er wel algemene doelen op te stellen. Op deze manier kun je toch voor beide doelen werken. Als eerste is het belangrijk dat je jezelf professioneel opstelt. Dit is te controleren doordat je goede studie resultaten haalt. Het uiteindelijk te behalen doel is natuurlijk dat je een goed, boven modaal, inkomen hebt. Dit is uiteraard een toekomst visie op een lang termijn. Om dit te halen is er eigenlijk maar één manier, hard werken. Als je dit wilt behalen zonder iets te gaan doen dan is dit natuurlijk niet te halen. Maar hard werken alleen is niet voldoende. Om hard te blijven werken moet je natuurlijk gemotiveerd blijven. Motivatie blijft door te doen wat je het liefst doet.

10

11 ,Hier zit toch geen bas in Het wel bekende misverstand dat er in veel nummers geen bas te vinden is, is natuurlijk onzin. In bijna alle nummers zit een baslijn. Het zijn ook meestal de mensen die denken dat ze verstand hebben van muziek maar eigenlijk weet heel de wereld dat zij dat niet hebben. Het spelen van een basgitaar is waar veel mensen van denken dat het voor mensen is die geen gitaar kunnen spelen. Het tegendeel is echter de waarheid. Bassisten kunnen meestal heel goed gitaar spelen. Alleen zijn ze gespecialiseerd in het spelen van de bas. Bij het spelen van dat instrument komt van alles kijken. Toonladders, noten lezen, akkoorden leren en ontzettend veel muziek theorie. Dat laatste deel bewijst echter dat bassisten geen domme mensen zijn die helemaal geen gitaar kunnen spelen. Als je alle muziek theorie rond het bas spelen zou gaan leren dan ben je met heel wat jaren zoet. Het begrijpen van de muziek voor bassisten is ook een vak op zichzelf. Je moet luisteren wat de anderen doen om daarop in te spelen. Ook het opvullen van de muziek in bijvoorbeeld Blues Trio s is voor bassisten een belangrijke taak. Als je alleen een gitaar en drum hebt klinkt alles heel leeg en het ritme is duidelijk minder toon aangevend. De bassist komt hierbij van pas als opvulling en een ritme gevend segment in de muziek. Meest gewaardeerde bassist vandaag de dag: Pino Palladino. Het zeggen dat in er in een nummer geen bas zit komt waarschijnlijk doordat de bas niet goed hoorbaar is. Dit komt waarschijnlijk omdat de bassist dan erg gelijk speelt aan de gitarist en mogelijk de bas drum van de drummer. Iets waarvan de beste van de wereld gebruik van maken en daarbij ook weer niet zodat hun baspartijen er toch duidelijk uitspringen. Nog iets wat een doorsnee gitarist niet zomaar zou kunnen.

12 Try" by John Mayer Trio Takes four days to get to like me But two to wanna leave But the part that really gets me Are all the moments in between Now I lie to get a little And laugh at every little thing She's high on information But now I'm low on self-esteem I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself Although myself will wonder why I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself this time I'm a hundred kinds of crazy But I only wanna find One sweet little angel Who's gonna let me speak my mind All I ever do these days Is knock my process down She's making her decision Now I'm losing all of my ground I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself Although myself will wonder why I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself I'm gonna try be myself this time Easy does it now Just keep your damn mouth shut She thinks I hot already Don't go and press your luck No news is good news coming You gotta wait to find Don't go and blow it, you knew every single time I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself Although myself will wonder why I'm gonna try, try Gonna try Try to be myself I'm gonna try be myself this time Ik heb voor dit nummer gekozen niet zo zeer omdat de tekst bij mij past maar het nummer zelf wel. De manier waarom het gespeeld wordt is een betere omschrijving. Het begint een beetje als een jam. Nog niet wetend waar het naar toe gaat. Vervolgens gaat het over in een duidelijk ritme. Een moment dat ongeveer weet wat je wil gaan doen. Vervolgens wordt het rommelig en alleen als je weet hoe je het moet spelen gaat het de goede kant op. Daarna loopt het over in een duidelijk refrein naar het einde toe.

XQ Managementprogramma. Overzicht. I I have a dream Van een missie naar een visie en weer terug

XQ Managementprogramma. Overzicht. I I have a dream Van een missie naar een visie en weer terug I I have a dream Van een missie naar een visie en weer terug Mission Statement Akkoord! Krachtig, openbaar primair onderwijs in verschillende scholen, met een hoge gemeenschappelijke kwaliteit. Akkoord!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september 2018 CONTACT...10 INHOUDSTAFEL

Nieuwsbrief. september 2018 CONTACT...10 INHOUDSTAFEL Vrijzinnig Centrum Liedts 2018 Nieuwsbrief september 2018 INHOUDSTAFEL VASTE ACTIVITEITEN...3 WISSELENDE ACTIVITEITEN...4 L HISTOIRE DU CHATEAU...7 SAVE THE DATE...8 GEDICHT VAN DE MAAND...9 CONTACT...10

Nadere informatie

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran

LESBRIEF onderbouw. MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House. Ed Sheeran LESBRIEF onderbouw MUZIEK OP MAAT, hart voor muziek! Lego House Ed Sheeran Inleiding Lego House is één van de recente hits van singer-songwriter Ed Sheeran. In deze lesbrief ga je met dit nummer aan de

Nadere informatie

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is.

Houdt u er alstublieft rekening mee dat het 5 werkdagen kan duren voordat uw taalniveau beoordeeld is. - Instructie Deze toets heeft als doel uw taalniveau te bepalen. Om een realistisch beeld te krijgen van uw niveau,vragen we u niet langer dan één uur te besteden aan de toets. De toets bestaat uit twee

Nadere informatie

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum:

INTRODUCTIE PERSOONLIJKE GEGEVENS. Naam: Leeftijd: Geslacht: m / v. Begindatum: Naam Datum: INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Persoonlijke gegevens 3. Rapportage kwaliteit van leven 4. Persoonlijke ontwikkeling plan (POP) 5. Competenties waar nu aan wordt gewerkt 6. Binnen de stichting

Nadere informatie

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren..

Laser Focus. De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. Laser Focus De 6 Concentratie Technieken Die Ze Je Niet Op Je Opleiding Leren.. 1 Delen uit dit E-BOOK zijn afkomstig van de site van StudieVitaminen.nl en het boek Haal meer uit je hersenen. MTcompany

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma

BE HAPPY. 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma BE HAPPY 90-dagen Goed Gevoel conditionering programma Alle rechten voorbehouden. Geen deel van dit boek mag worden gereproduceerd op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.

Nadere informatie

Working SMARTER not harder Update sessie. Start. Martin de Fockert manager Educatie. m.defockert@smartboard.nl. www.twitter.

Working SMARTER not harder Update sessie. Start. Martin de Fockert manager Educatie. m.defockert@smartboard.nl. www.twitter. Working SMARTER not harder Update sessie Start Introductie Martin de Fockert manager Educatie m.defockert@smartboard.nl www.twitter.com/mdefockert www.smarttech.com 06 107 999 03 Introductie 1 Wat zijn

Nadere informatie

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training

9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training 9 daagse Mindful-leSs 3 stappen plan training In 9 dagen jezelf volledig op de kaart zetten Je energie aangevuld en in staat om die batterij op peil te houden. Aan het eind heb jij Een goed gevoel in je

Nadere informatie

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren

om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren tips 11 om innerlijke rijkdom en vrijheid te creëren Mandy Israel Fantastisch dat je dit ebook hebt aangevraagd! Ontbreekt er wat in je leven? Voel je je niet voldaan? Wil jij RIJK zijn? Rijkdom gaat voor

Nadere informatie

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK

Werkboek. Wij werken samen. Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie. oktober - december 2015 Meridiaan College JAAR VAK oktober - december 2015 Meridiaan College NAAM JAAR VAK PROJECT TITEL KLAS Nederlands Mentorles Duits Geschiedenis Kunst Muziek Percussie Werkboek Wij werken samen Wat gaan we doen? Het Meridiaan College

Nadere informatie

P e r s o n a l C a r e e r P l a n

P e r s o n a l C a r e e r P l a n P e r s o n a l C a r e e r P l a n If you can dream it, you can do it. Walt Disney First comes thought; then organization of that thought, into ideas and plans; then transformation of those plans into

Nadere informatie

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen

Afgesproken verdeling van de boeken over de groepen DE KANJERTRAINING. Op de Jozefschool wordt er in alle groepen kanjertraining gegeven. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd. Doel van de Kanjertraining? Deze werkwijze biedt lln. kapstokken aan om beter

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren

Pop- formulier. ( 2 jaar Havo 2 jaar Vmbo ) thuiswonend. Ja, soort van. Werkervaring Bedrijf Functie Taken. Bediening, serveren Pop- formulier Naam Geboortedatum Studentnummer Vorige/laatste opleiding Ben je uit- of thuiswonend Heb je een eigen werkruimte Wat is je reistijd (van deur tot deur) Persoonlijke gegevens Robin Janssen

Nadere informatie

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt.

Teksten van de liederen die gospelkoor Inspiration tijdens deze Openluchtdienst zingt. Don t you worry There s an eternity behind us And many days are yet to come, This world will turn around without us Yes all the work will still be done. Look at ever thing God has made See the birds above

Nadere informatie

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1

januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Chantal januari uitgave over 10 jaar? my branding swot wie is Chantal van westerop? chantal van westerop 1 Editors note inhoud Beste Lezer, Super leuk dat ik jouw interesse heb weten te wekken en je nu

Nadere informatie

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld.

Zelfbeeld. Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Zelfbeeld Het zelfvertrouwen wordt voor een groot deel bepaald door de ideeën die het kind over zichzelf heeft: het zelfbeeld. Een kind dat over het algemeen positief over zichzelf denkt, heeft meer zelfvertrouwen.

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

Dag tegen Racisme. Kijk eens naar jezelf! Kijk eens naar de anderen! Gudrun Peperstraete. hoe je eruitziet? Of is er meer? Is

Dag tegen Racisme. Kijk eens naar jezelf! Kijk eens naar de anderen! Gudrun Peperstraete. hoe je eruitziet? Of is er meer? Is Gudrun Peperstraete Kijk eens naar jezelf! hoe je eruitziet? Of is er meer? Is er nog iemand die er net zoals jij uitziet? Kijk eens naar de anderen! Kijk eens goed in de spiegel. Welke kleur hebben je

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Aan de slag met de Werk Ster!

Aan de slag met de Werk Ster! Aan de slag met de Werk Ster! Werk Ster Copyright EgberinkDeWinter 2013-2014 Werk Ster Stappen naar werk De Werk Ster helpt je duidelijk te krijgen waar jij op dit moment staat op weg naar werk. Je krijgt

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden.

English is everywhere. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game. Lees de tekst. Omcirkel de Engelse woorden. one English is everywhere Test Luister naar wat Daniel vertelt. Welke Engelse woorden hoor je? Kruis ze aan. hi morning mouse cool help desk hello computers mail school game Lees de tekst. Omcirkel de

Nadere informatie

Vertaling Engels Gedicht / songteksten

Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling Engels Gedicht / songteksten Vertaling door een scholier 1460 woorden 23 januari 2002 5,4 399 keer beoordeeld Vak Engels Songtekst 1 Another day in paradise Artiest: Brandy & Ray J She calls

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Interview met DJ Kit T

Interview met DJ Kit T Interview met DJ Kit T Ik denk dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn naar wie Kit-T nu precies is. Kun je ons wat over jezelf vertellen? Mijn naam is Kitty Nendels, geboren in Kerkdriel en opgegroeid

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen

» Oefening. Een voorbeeld van een idee: Ik ben soms graag alleen Als eerste moet je goed weten waarover je song gaat. Dit lijkt overduidelijk, maar dat is het niet altijd. Probeer in één woord vast te leggen waarover je song gaat. Het is uiteraard bepalend voor de tekst

Nadere informatie

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg

euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg euzedossier ouderparticipatie keuzedossier vmbo osb in de onderbouw theoretische leerweg Op vijf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd.

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het

Werkbladen. Uitdaging! Wat betekent succes en geluk voor mij? Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het Werkbladen Uitdaging! Gaat voor jou geluk samen met succes? Of gaat het één ten koste van het ander? Waar word jij gelukkig van? De uitdaging van deze tool is dat je je eigen antwoorden bepaalt. We raden

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video

Hoofdstuk 7. 1. Introductie video Hoofdstuk 7 1. Introductie video 2.Techniek vinger 4/ pinky! De pink is een best moeilijke vinger om noten/ tonen mee te spelen maar met frequent en structureel oefenen zal het snel makkelijker worden.

Nadere informatie

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse

C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse C. 3 Wat wil ik Wat is je ambitie/drive; jouw motivatie en interesse en ook: wil ik werken, of door naar een (passende) hbo-opleiding? Optie 1: Een vraag die ieder mens zich vroeg of laat stelt: wat wil

Nadere informatie

voltooid tegenwoordige tijd

voltooid tegenwoordige tijd SirPalsrok @meestergijs It has taken me a while to make this grammar explanation. My life has been quite busy and for that reason I had little time. My week was full of highs and lows. This past weekend

Nadere informatie

News: Tours this season!

News: Tours this season! 1 Do you remember? Lees de zinnen en vul de juiste woorden in. Kies uit: like listen presenter too loud great show number next crowd singer. Let op: je houdt twee woorden over. Welcome back to the best

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk

Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk 1 Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk IT ONLY TAKES ONE PERSON TO CHANGE YOUR LIFE YOU. First published on September 21, 2017 in Tilburg, Netherlands. INHOUD Introdu ctie Oefening Hoofdstuk 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Op weg met jou... Jij bent mijn nu, mijn toen, jij bent mijn leven, jij bent mijn denken en mijn doen. Jij bent mijn lied en ik weet zeker dat

Op weg met jou... Jij bent mijn nu, mijn toen, jij bent mijn leven, jij bent mijn denken en mijn doen. Jij bent mijn lied en ik weet zeker dat Op weg met jou... Jij bent mijn nu, mijn toen, jij bent mijn leven, jij bent mijn denken en mijn doen. Jij bent mijn lied en ik weet zeker dat de Heer jou heeft gegeven, want zoiets liefs, dat geven mensen

Nadere informatie

A. Wat is jouw mening?

A. Wat is jouw mening? . Wat is jouw mening? Iedereen leest elke dag wel eens iets. Het hoeft niet altijd een dik boek te zijn. Ook de krant, een tijdschrift, een stripverhaal kunnen heel leuk zijn om te lezen. Wat is jouw mening

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Vergaderen in het Engels

Vergaderen in het Engels Vergaderen in het Engels In dit artikel beschrijven we verschillende situaties die zich kunnen voordoen tijdens een business meeting. Na het doorlopen van deze zinnen zal je genoeg kennis hebben om je

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt!

Kunst&Cultuur BEELDENDE VORMING MUZIEK [1] leeropgave1. Introductie. Bij muziek ga je aan de slag met het thema en met muziek die jou aanspreekt! Kunst&Cultuur leeropgave1 Introductie IT S MY WORLD IK BEN... BEELDENDE VORMING Bij beeldende vorming creëer je met je handen. Jij maakt wie je zelf bent! MUZIEK Bij muziek ga je aan de slag met het thema

Nadere informatie

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015

Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Help Mij, Jezus R. Brinkman, Stg. BTO Yarah/EBG Noordhoorn 2015 Eén van de weinige liedjes met een prachtige, diepe, geestelijke betekenis die ooit in de Top40 heeft gestaan in Nederland is van de componist

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Een goed leven voor.

Een goed leven voor. Een goed leven voor. Juultje Holla - Perspectief - maart 2013 Als onderdeel van het ZonMW project Zeggenschap en Inclusie Met dank aan Rob, die mij hierbij enorm geholpen heeft. Een goed leven voor. Een

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9

Inhoud. Inleiding 6. 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 Inhoud Inleiding 6 1 Introductie 7 Ondernemerschap in Nederland 8 Drie manieren om een bedrijf te starten 8 IK als ondernemer 9 2 Instanties in Nederland 13 Belangrijke instanties voor ondernemers 14 Kamer

Nadere informatie

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen

!! Marktonderzoek. MA-gazine - pre-productie.!!!!!! Noortje Jansen Marktonderzoek MA-gazine - pre-productie Inhoud 1. Doel van marktonderzoek 3 2. Doelgroep 4 3. Enquête uitslag 6 4. SWOT 8 5. Marketing instrumenten 9 6. Concurrentie-analyse 10 7. Uitstraling 10 8. Verdienmodel

Nadere informatie

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen.

De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Beste cursist, De komende weken ga je een aantal akkoorden leren spelen en je gaat daarbij ook nog leren zingen. Aan het eind van de cursus ga je met je groep optreden voor familie en vrienden. Iedere

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Het Kievitlied. Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet.

Het Kievitlied. Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet. Het Kievitlied Ik heb met groep 5 een klassenlied bedacht en opgenomen. Het lied heet het Kievitlied omdat de groep de Kievit heet. Lesdoelen: De kinderen krijgen bij deze opdracht een muzikale uitdaging.

Nadere informatie

Eindverslag SLB module 12

Eindverslag SLB module 12 Eindverslag SLB module 12 Marthe Verwater HDT 3C 0901129 Inhoudsopgave: Eindreflectie.. Blz.3 Reflectieverslag les 1.. Blz.4 Reflectieverslag les 2.. Blz.6 Reflectieverslag les 3.. Blz.8 2 Eindreflectie

Nadere informatie

A2 Workshops Grammatica Heden

A2 Workshops Grammatica Heden Bestuderen Present Simple Normaal Hoe maak je de Present Simple? Kijk eerst maar even naar het volgende rijtje. I You He She It We You see see sees sees sees see see They see Je ziet dat het heel eenvoudig

Nadere informatie

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland?

1. In welk deel van de wereld ligt Nederland? 2. Wat betekent Nederland? First part of the Inburgering examination - the KNS-test Of course, the questions in this exam you will hear in Dutch and you have to answer in Dutch. Solutions and English version on last page 1. In welk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek

HOOFDSTUK 3. 1. Introductie video. 2.Noten in muziek HOOFDSTUK 3 1. Introductie video 2.Noten in muziek Muziek bestaat uit tonen. Een toon is een een geluid wat een bepaalde (klank) hoogte heeft. We hebben lage tonen en hoge tonen. In de westerse muziek,

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt

Euh, geweldig eigenlijk. Superversie! Maar ik stel hier de vragen. Je wordt Elvis Perkins wanneer zijn In Dearland uitkwam, haatte ik hem voor het maken van zo n geweldige plaat. Binnenkort komt zijn Doomsday EP uit en die belooft wederom veel goeds. Ook live stelde hij niet teleur:

Nadere informatie

RESEARCH, HARALD WARMELINK, RITUELEN

RESEARCH, HARALD WARMELINK, RITUELEN RESEARCH, HARALD WARMELINK, RITUELEN Alexander Veliev GAR1B V1.0 Research wordt gedaan in verschillende vormen, kwalitatief onderzoek of kwantitatief onderzoek zijn de twee hoofd soorten. Ik heb een kwalitatief

Nadere informatie

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel.

Puzzle. Fais ft. Afrojack Niveau 3a Song 6 Lesson A Worksheet. a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. Puzzle a Lees de omschrijvingen. Zet de Engelse woorden in de puzzel. een beloning voor de winnaar iemand die piano speelt een uitvoering 4 wat je wil gaan doen; voornemens 5 niet dezelfde 6 deze heb je

Nadere informatie

B1 Woordkennis: Spelling

B1 Woordkennis: Spelling B1 Woordkennis: Spelling Bestuderen Inleiding Op B1 niveau gaan we wat meer aandacht schenken aan spelling. Je mag niet meer zoveel fouten maken als op A1 en A2 niveau. We bespreken een aantal belangrijke

Nadere informatie

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten. Special Edition N Achter de schermen

Wijs & Eigen. Magazine. Wijs en eigen. Koffer vol geluk. Eigenwijze feiten.  Special Edition N Achter de schermen Wijs & Eigen Magazine Wijs en eigen Achter de schermen Koffer vol geluk In 6 stappen een relatie met jezelf beginnen! Eigenwijze feiten Dingen die jij niet wilt horen, maar wel écht wilt weten! Special

Nadere informatie

Kom verder. Mail vragen en opmerkingen naar: nt2@uitgeverijboom.nl. Veel plezier met dit boek,

Kom verder. Mail vragen en opmerkingen naar: nt2@uitgeverijboom.nl. Veel plezier met dit boek, Kom verder Welkom bij het vak Kennis van de Nederlandse Samenleving, KNS. Dit boek vertelt je over Nederland. Veel van wat je moet weten over het leven in Nederland, staat in dit boek. Je haalt straks

Nadere informatie

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other

Dutch survival kit. Vragen hoe het gaat en reactie Asking how it s going and reaction. Met elkaar kennismaken Getting to know each other Dutch survival kit This Dutch survival kit contains phrases that can be helpful when living and working in the Netherlands. There is an overview of useful sentences and phrases in Dutch with an English

Nadere informatie

Security Les 1 Leerling: Marno Brink Klas: 41B Docent: Meneer Vagevuur

Security Les 1 Leerling: Marno Brink Klas: 41B Docent: Meneer Vagevuur Security Les 1 Leerling: Klas: Docent: Marno Brink 41B Meneer Vagevuur Voorwoord: In dit document gaan we beginnen met de eerste security les we moeten via http://www.politiebronnen.nl moeten we de IP

Nadere informatie

Vanjezelfhouden.nl 1

Vanjezelfhouden.nl 1 1 Kan jij van jezelf houden? Dit ontwerp komt eigenlijk altijd weer ter sprake. Ik verbaas mij erover hoeveel mensen er zijn die dit lastig vinden om te implementeren in hun leven. Veel mensen willen graag

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Heeft u m al gezien? Misschien al een stukje in gelezen? Dit jaar is er een bijzonder boek uitgekomen, en het haalde gelijk grote verkoopcijfers. Ik

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9

VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME. Gitaarles 9 GITAARLES.NL - G I TA A R LES 9 G I TA A R L E S 9 VANDAAG LEER JE DE SMOOTH VERSIE VAN HET 3 KWARTS MAAT SLAG RITME Gitaarles 9 Nog maar 2 lessen te gaan en je hebt de basis van het gitaarspelen onder

Nadere informatie

Comics FILE 4 COMICS BK 2

Comics FILE 4 COMICS BK 2 Comics FILE 4 COMICS BK 2 The funny characters in comic books or animation films can put smiles on people s faces all over the world. Wouldn t it be great to create your own funny character that will give

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Agenda van vanavond!

Agenda van vanavond! 1 Agenda van vanavond! Welkom + Statusoverzicht! Communicatie: RTL Nieuws Weekblad van Dongen Persoonlijke ervaringen: John de Jager Uitkomsten enquête + uitwerken thema s (werkgroepen) Dialoog + terugkoppeling

Nadere informatie

Mannen, zorg ervoor!

Mannen, zorg ervoor! Mannen, zorg ervoor! Samenvatting De doelgroep waar ik voor heb gekozen zijn jongens die op dit moment nog op een VMBO, HAVO of VWO opleiding zitten. Voor deze jongeren is het vaak heel moeilijk zich voor

Nadere informatie

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt..

WERKBOEK. Durf te doen wat je raakt.. WERKBOEK Durf te doen wat je raakt.. Dag 1 what makes you happy Wat is jouw happy list? Waar word je blij van? Waardoor vergeet je de tijd? Wanneer voel je de sprankel in je buik? Wat is je droom, je wens

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens is

Nadere informatie

tips voor het sollicitatiegesprek

tips voor het sollicitatiegesprek tips voor het sollicitatiegesprek algemeen In elk gesprek komen vragen voor die op meer manieren te beantwoorden zijn. Hiermee probeert een selecteur duidelijkheid te krijgen over je echte motivatie, persoonlijkheid

Nadere informatie

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties

Deel het leven Johannes 4:1-30 & 39-42 7 december 2014 Thema 4: Gebroken relaties Preek Gemeente van Christus, Het staat er een beetje verdwaald in dit hoofdstuk De opmerking dat ook Jezus doopte en leerlingen maakte. Het is een soort zwerfkei, je leest er ook snel overheen. Want daarna

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten:

Opdrachten. 1. Geef de namen van de volgende muziekinstrumenten: Muziek Muziek Het volgende onderwerp dat we gaan bespreken is het keuzevak muziek. In de vierde klas krijg je vier uur per week muziek. Daarvan heb je twee uur praktijk- en twee uur theorieles. Ook geef

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek!

Leermuziek.nl De website voor alles over muziek! Deze les kon natuurlijk niet achterblijven met zo n enorme hit van Mariah arey! Hieronder vindt je de akkoorden! Het akkoord Het akkoord Het m akkoord Het Bm akkoord Het B akkoord Het D akkoord Het Em

Nadere informatie

Light up your fire voordat burnout toeslaat. Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent

Light up your fire voordat burnout toeslaat. Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent Light up your fire voordat burnout toeslaat Muriël Van Langenhove Psycholoog Coach Dienst Welzijn Personeel UZ Gent Wat is jouw droom? Vuur - energie Waarden, zaken die voor jou belangrijk zijn in je leven

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42

SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 SMART- Leerdoel Mathijs de Bok Emotion - RMM42 Inhoudsopgave 1.0 Inhoudsopgave 1 1.0 Inleiding 2 1.1 Algemeen 2 1.2 Mijn leerdoelen 2 2.0 Beschrijving leerdoel 2 3 2.1 Responsive 3 2.2 Up- to- date HTML&CSS

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie