22 januari Nummer 9 -

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "22 januari 2015 - Nummer 9 -"

Transcriptie

1 22 januari Nummer 9 - Even bijpraten Na de kerstvakantie hebben we de draad weer opgepakt. Veel aandacht ging uit naar het Open Huis. We kijken er met een goed gevoel op terug. We heten welkom in ons midden de heer Marcel ten Vergert. Hij is interim teamleider Havo bovenbouw. Alle leerlingen en ouders van de Havo bovenbouw hebben hierover al apart bericht gehad. We zijn nu bijna halverwege het schooljaar. Op de helft van het schooljaar wisselt een aantal klassen van docent. Dit leidt tot roosterwijzigingen. We zijn deze en een aantal andere wijzigingen van het rooster op dit moment aan het voorbereiden en richten ons op invoering hiervan met ingang van maandag 26 januari as. Vriendelijke groet, Bert Kozijn Open Huis druk bezocht Veilig fietsen Leerlingen fietsen in alle vroegte naar school. Omdat het dan vaak nog behoorlijk donker is, is het belangrijk dat leerlingen regelmatig controleren of hun fietsverlichting in orde is dat dat ze deze ook gebruiken. Wilt u uw kind er alstublieft op wijzen dat het fietsen met verlichting in de schemering noodzakelijk is voor zijn/haar eigen veiligheid? Maandagavond 12 januari was er op het Lyceum Open Huis voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Er was als vanouds van alles te zien en te onderzoeken. Onder andere bij Biologie, Natuurkunde en Scheikunde konden er proefjes worden gedaan en bij de kunstvakken en bij Techniek was het enorm druk, want daar konden de basisschoolleerlingen diverse gebruiksvoorwerpen maken. Maar er viel bij andere vakken ook van alles te beleven.

2 Zo konden de kindere bij Engels Engelse drop winnen als ze een gesprekje met goed gevolg aflegden en bij Nederlands werden er boeken verloot onder degenen die de meeste fouten wisten te vinden in een testje met rare spellingfouten. Daarnaast waren er verschillende informatierondes waar ouders en kinderen naartoe konden gaan, zoals algemene voorlichting en voorlichting over havo en gymnasium. Voor onderdelen zoals debatteren, cultuur, taal en rekenen en dyslexie en het zorgbeleid was veel belangstelling. Wat zeer gewaardeerd werd, was het lokaal met de enorme knaloranje bank, waarop basisschoolleerlingen konden speeddaten met brugklassers van het Lyceum. Hoewel sommigen het lastig vonden om naar binnen te stappen, bleken ze het achteraf een leuke en makkelijke manier te vinden om van alles te weten te komen over het reilen en zeilen op onze locatie. Informatieavond nieuwe vakken Dinsdagavond 13 januari, een dag na het open huis, liep Lyceum De Grundel opnieuw vol. Derde klas-leerlingen, veel met ouder(s)/verzorger(s), konden voorlichtingen bijwonen over vakken die ze dit jaar kunnen kiezen, maar die voor hen nieuw zijn. Tevens aanwezig waren zo n vijftien leerlingen die afkomstig waren van het Avila College. De mogelijkheid bestaat dat zij volgend jaar overstappen naar Lyceum De Grundel om, na hun Vmbo TL-, hun Havo-diploma te halen. In de mediatheek vertelde de heer Groeneveld over het vak Kunst en beeldende vorming. Het onderscheid tussen het algemene vak kunst en de praktijk-component beeldende vorming werd uitgelegd. Voor de heer Nijhuis was een gymzaal gereserveerd. Veel mensen luisterden aandachtig naar wat het vak informatica inhoudt. Het bleek een veelzijdig vak te zijn, voorbereidend op een veranderende toekomst, die de ICT (informatie- en communicatie technologie) nu eenmaal is. Hajo Schoonenberg (bij hem mag de voornaam niet onvermeld blijven) beschreef bevlogen het vak maatschappijwetenschappen, zoals altijd inspelend op de actualiteit. Politiek, criminaliteit, multiculturele samenleving waren onder andere thema s die de revue passeerden. Het vak biologie werd gepresenteerd in theorielokalen door de heren Nijland en Olde Boerrigter. Uitleg van dit vak was noodzakelijk, omdat het vak in de derde niet wordt gegeven en de inhoud ten opzichte van de onderbouw toch heel anders is. Vooral aan de orde kwam de inhoud van het vak, zoals die in bovenbouw aangeboden wordt. De aula was het decor voor het vak management en organisatie. De dames Bruggink en Koebrugge maakten in hun presentaties heel goed helder wat leerlingen kunnen verwachten van dit vak. Thema s waren marketingbeleid, financiering, financieel beleid en interne organisatie. Deze avond is een belangrijke in de voorbereiding rondom het kiezen van een profiel. Tijdens de decaanlessen is de LOB-brochure uitgereikt. Hierin staat, ook voor ouders, informatie over de keuzeprocedure, de profielen en de studiemogelijkheden per profiel. Jacqueline Fleer en Clemens de Lange (decanen)

3 Straks studeren: informatie voor examenleerlingen over studievoorschot Afgelopen dinsdag is de Wet studievoorschot onderwijs ook in de Eerste Kamer aangenomen. De basisbeurs verdwijnt en maakt plaats voor een sociale leenvoorziening die de overheid voor alle studenten ter beschikking stelt: het studievoorschot. De overheid heeft een site waarop informatie over het studievoorschot te vinden is: Een andere site met informatie is Decaangesprekken derde klas Deze week is aan leerlingen uit de derde klas een brief uitgereikt over de decaangesprekken, waarin we u vragen aan te geven wanneer u absoluut verhinderd bent. De brief met de antwoordstrook willen we graag uiterlijk woensdag 28 januari retour ontvangen. Als we geen brief ontvangen, gaan we er van uit dat u alle genoemde data kunt. De officiële uitnodiging volgt zo spoedig mogelijk, Met vriendelijke groet, Jacqueline Fleer en Clemens de Lange (decanen) Skikamp 2HAS Zondag 25 januari vertrekt 2HAS naar La Joue du Loup in Frankrijk voor de skiweek, waar deze sportklas al het hele schooljaar naar uitkijkt. Om uur verzamelen de leerlingen bij de hoofdingang van het Lyceum, voorzien van één reistas, één handbagagetas (eigen ski s, skischoenen en -helm mogen uiteraard in een extra tas mee), zorgverzekeringspas en paspoort of ID. Aan de leerlingen is een boekje uitgedeeld met daarin alle informatie voor het skikamp. Vrijdag 29 januari verwachten we de leerlingen weer terug tussen en uur. Ter voorbereiding op het skikamp was er een ski-activiteit op het Rutbeek. Hierna volgt het verslag van Carlijn van Eeuwijk.

4 Ski-activiteit Sportklas 9 op Rutbeek Donderdag 15 januari zijn we met de sportklas gaan skiën op het Rutbeek, als voorbereiding op het skikamp. De weersverwachting voorspelde dat het hard zou gaan regenen, maar we hebben meer water van de sproeiertjes op de baan gezien dan van de regen, hahaha! Dus dat viel ons erg mee. Ook een pluspuntje was dat we in plaats van op de fiets met de auto naar Enschede konden. Bij aankomst werden we in twee groepen verdeeld: de groep met ervaren skiërs en de groep met mensen die niet vaak of nog nooit hadden geskied. De groep met skiërs mocht zelfstandig gaan skiën, dat ging heel goed! Als ze vielen, was het meestal niet van de baan maar van de skiliftje, hahaha. De niet-skiërs leerden steeds meer techniek. Ze kregen eerst uitleg, daarna konden ze het grotendeels zelf. Na een uurtje skiën konden zij al bochten maken en remmen! Ik heb een superleuke dag gehad! Gelukkig heeft niemand zijn been gebroken en kunnen we zondag 25 januari met z'n allen op skikamp. Ik heb er nu al zin in! Carlijn van Eeuwijk (2HAS)

5 Hiphopvoorstelling voor derdeklassers: Jongen en Yo! door Andy Ninvalle Andy Ninvalle treedt vrijdag 23 januari tijdens het vierde en zesde uur op voor de derdeklassers in de mediatheek van Lyceum De Grundel. Andy Ninvalle is een hiphopkenner die bijna alle elementen van de Hiphop beheerst. Breakdance, New Style, Rap, Hiphop, muziek produceren en beatbox. Hij vertelt een verhaal over het ontstaan van de human beatbox in Amerika, op feiten gebaseerd en op grappige wijze uitgevoerd. Hij creëert personages van de straat en schakelt van het ene personage naar het andere met effecten en geluiden. In Jongen en Yo! wordt het publiek meegenomen naar het New York van na de Tweede Wereldoorlog. Je bezoekt de getto s en je ontmoet de mensen die daar wonen. Een Kleine jongen en een Grote jongen, die JONGEN en YO heten, wonen daar. JONGEN en YO ontwikkelen beatbox ter plekke, precies zoals het is gebeurd in New York. Andy speelt alle personages in deze unieke voorstelling. Het publiek weet na de voorstelling alles over het ontstaan van Hiphop en de beatbox en eindelijk snapt men waarom alles is zoals het is. Ochtendexcursie Geschiedenis: 3G1 bezoekt Bussemakerhuis Maandag 26 januari gaat 3G1 onder leiding van hun docent Geschiedenis, Claudia Kuiper, op excursie naar het Bussemakerhuis. De gymnasiasten worden om uiterlijk 8.20 uur verwacht aan de Ennekerdijk 11 te Borne. Bussemakerhuis Ze krijgen in vier groepen een rondleiding door het Bussemakerhuis, de Kerk en de Synagoge. De excursie wordt rond 9.50 uur afgesloten in het Bussemakerhuis, zodat de leerlingen op tijd op school zijn voor het derde lesuur. In de brief, die aan de leerlingen is uitgedeeld, staat de groepsindeling en het programma vermeld.

6 Afname toetsen tweede leerjaar in het kader van het Cito-leerlingvolgsysteem Van 2 tot 6 februari worden alle leerlingen van het tweede leerjaar getoetst in het kader van het CITO-volgsysteem. Het doel van de toetsing is tweeledig. In de eerste plaats geeft het volgsysteem een actuele stand van zaken weer met betrekking tot de vorderingen van de leerling en in de tweede plaats geeft het een indruk van het niveau waarop de leerling presteert. Dit instrument geeft een indicatie en wordt gebruikt als hulpmiddel bij het plaatsingsadvies voor het volgende leerjaar. Bij de plaatsing in het volgende leerjaar worden naast cognitieve kennis andere aspecten in de beoordeling meegewogen. De leerlingen krijgen een goede indruk op welke gebieden zij op dit moment goed presteren en welke gebieden mogelijk meer aandacht verdienen. De uitkomsten van de toetsen uit het volgsysteem hanteren we als school om te kijken of er aspecten zijn in ons onderwijsaanbod die aanvulling verdienen. Met andere woorden: zijn wij met ons onderwijsaanbod op dit moment op de goede weg? De leerlingen krijgen vijf dagen lang één of twee toetsen voorgelegd (in totaal negen toetsen). Het betreft toetsen voor de vakken Nederlands, Engels, Wiskunde en Rekenen. De toetsen worden afgenomen in het tweede of derde lesuur. Het toetsrooster is te zien op de informatieborden op school en op de website. Leerlingen kunnen zich niet voorbereiden op de toetsen, ze hoeven dus niet extra te leren voor de afname van de toets. Het lesprogramma vindt buiten de toetsafname gewoon doorgang. Voor de duidelijkheid: voor deze vakken kan door de vakdocent huiswerk en/of toetsing afgesproken worden. Te zijner tijd worden de uitslagen met de leerlingen besproken en ontvangen de ouders een rapportage van de school. Ik vertrouw erop u op deze wijze voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, M. Wilmink (teamleider onderbouw havo)

7 Excursie Geschiedenis: 6vwo naar Binnenhof Op donderdag 19 februari zullen de leerlingen van 6vwo met het vak Geschiedenis in het pakket op excursie gaan naar Den Haag, en wel naar het Binnenhof. Tijdens de reguliere lessen is er door hun docent aandacht besteed aan de achtergronden en geschiedenis van onze parlementaire monarchie. De opdrachten die de leerlingen onder leiding van de organisatie ProDemos gaan uitvoeren sluiten goed aan bij deze lessen. We bezoeken de Ridderzaal alsmede de Eerste en Tweede Kamer en ook vindt er een gesprek plaats met een Tweede Kamerlid. Een excursie heeft voor een groep leerlingen een tweeledig doel: ze is uiteraard educatief, maar biedt de betreffende leerlingen ook een gelegenheid om ongedwongen en gezellig een dag met elkaar door te brengen. Daarom krijgen de leerlingen de mogelijkheid een uurtje op eigen gelegenheid in de residentie rond te kijken. We verzamelen om uur op de parkeerplaats voor de school en vertrekken om uur. Rond uur zijn we terug in Hengelo. Het is aan te bevelen dat de leerlingen een lunchpakket meenemen. Wilt u er zorg voor dragen dat uw zoon/dochter die dag beschikt over een geldig identiteitsbewijs? We hopen dat het voor iedereen een leerzame en gezellige dag zal worden. Met vriendelijke groet, D. van Deth (docent Nederlands) M.F.S. Kienhuis (docent Geschiedenis)

8 Geslaagde afsluiting Module Muziek Op donderdag avond 8 januari 2015 hebben alle leerlingen van Module Muziek opgetreden in Metropool te Hengelo. De vierdejaars leerlingen hebben het afgelopen half jaar de module muziek gevolgd en hebben tijdens hun 'eindpresentatie' diverse muziekstijlen laten horen aan zo n zeventig bezoekers. Voor de meeste leerlingen was dit hun eerste podiumervaring. Het was een geslaagde avond! Hilde Drees (docent Muziek)

9 Weekplanning week 5 - deze week biologie Olympiade voor 5 vwo en 6 vwo zo t/m vr skikamp voor sportklas (2HAS) ma stralingspracticum 5H/6V di stralingspracticum 5H/6V wo inleveren cijfers schoolexamenperiode 2 4V/4H/5V/5H/6V vóór u - voorstelling in Rabotheater - vrije inschrijving u do vr inschrijving herkansingen SE-2 voor 5H/6V vóór u - excursie 4G naar Amsterdam week 6 - CITO-toetsen 2 e klassen - deze week biologie Olympiade voor 5 vwo ma Talentmaximalisatie 5 havo op het Saxion di bijeenkomst Project datateams u - cult. activiteit 1 e klassen (Rob Ruggenberg) / u - teamvergadering (4) u - vergadering CMR u wo cult. activiteit 1 e klassen (Rob Ruggenberg) / u do herkansingen schoolexamenperiode 2 voor 5H/6V - terugrapportage scholen VO: OSG-Twickel-Grundel voor brugklasmentoren + leerkrachten groep 8 vanaf u - bedrijfsbezoeken AKZO 3H1 ( ) + 3H2 ( ) Vr Project Sodalicium voor 3G/4G/5G - bedrijfsbezoeken AKZO 3H3 ( ) + 3H4 ( ) week 7 ma klankbordgroep ouders onderbouw en bovenbouw (2) - bedrijfsbezoeken AKZO 3A1 ( ) + 3G1 ( ) + 3GA ( ) di inleveren cijfers + notities 2 e rapport (alle klassen) vóór u wo kennismaking met de klassieke wereld (1) voor leerlingen van groep u - bedrijfsbezoek AKZO 3GA ( ) - HBO-voorlichting op het Lyceum do voorronde debat Lagerhuis in provinciehuis Zwolle hele dag - WO-voorlichting op de UT in Enschede vr

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur 22 JANUARI 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2014-2015 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 34-1

Nadere informatie

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016

7 JANUARI 2016. LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 7 JANUARI 2016 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren 1

Nadere informatie

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur

De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van uur en donderdag van uur 20 FEBRUARI 2014 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2013-2014 De schoolleiding vergadert wekelijks op de volgende dagen: dinsdag van 10.30 11.30 uur en donderdag van 09.00 10.30 uur week 35-1

Nadere informatie

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

16 OKTOBER LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 16 OKTOBER 2015 LYCEUM DE GRUNDEL Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2015-2016 week 34 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 17-08 t/m vr 21-08 - introductie 1 e en 2 e klassen ma 17-08 - overleg mentoren

Nadere informatie

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 24 OKTOBER Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 24 OKTOBER 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018

Betreft: PLANNING OKTOBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 18 OKTOBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u -

Nadere informatie

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

CONCEPT 23 AUGUSTUS Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR CONCEPT 23 AUGUSTUS 2016 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018

Betreft: PLANNING DECEMBER 2018 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 11 DECEMBER 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u

Nadere informatie

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR

PLANNING 22 MEI Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR PLANNING 22 MEI 2017 Betreft: PLANNING SCHOOLJAAR 2016-2017 week 35 - start 1 e kwartiel / 1 e trimester ma 29-08 t/m vr 02-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 29-08 - overleg mentoren 1 e klassen

Nadere informatie

Betreft: PLANNING APRIL 2019

Betreft: PLANNING APRIL 2019 Betreft: PLANNING 2018-2019 - 19 APRIL 2019 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00 u - lunch

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

16 oktober Nummer 2 -

16 oktober Nummer 2 - 16 oktober 2017 - Nummer 2 - Even bijpraten In de afgelopen weken hebben ouderavonden plaatsgevonden. U bent daar geïnformeerd over de verschillende onderwerpen die actueel zijn of worden in het leerjaar

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

4 september Nummer 1 -

4 september Nummer 1 - 4 september 2018 - Nummer 1 - Even bijpraten Na een lange, warme en hopelijk voor iedereen een ontspannen zomervakantie, is op 3 september het schooljaar 2018-2019 gestart. We gaan er met ons allen een

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018

Betreft: CONCEPT - PLANNING AUGUSTUS 2018 Betreft: CONCEPT - PLANNING 2018-2019 - 29 AUGUSTUS 2018 week 36 ma 03-09 t/m vr 07-09 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 03-09 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen

Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Hoorn, juni 2012 Belangrijke mededelingen voor eindexamenleerlingen mavo, havo en vwo die zich willen aanmelden voor het tweede tijdvak van het Centraal Examen Voor wie is het tweede tijdvak bestemd? Het

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen,

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen, toetsweek vakanties / vrij begeleidings-/rapportvergaderingen (35 minutenrooster van de bovenbouw; lessen t/m 7e uur) 35 minutenrooster 1.8 1.9 1.10 2.1 Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Examendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2018/2019 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016

Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom in groep 8! Schooljaar 2015-2016 Welkom! Vanaf dit schooljaar zit uw kind in groep 8, hartelijk welkom! In dit boekje gaan wij u en uw kind wat meer vertellen over het reilen en zeilen in 8a en

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2014 5 HAVO Cursus: 2013-2014 September Vr 27 Praktische Opdracht Kunst muziek/beeldend

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 37582 5 juli 2017 Vaststelling Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr.

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens alle collega s van het CCC, Mevr. Einde schooljaar 2017-2018 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2016/2017 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 4 april 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38058 11 juli 2019 Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs in 2021

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C

HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C HLZ Toetsweek Klas V3A, V3B & V3C Donderdag 27 juni 2019 t/m Woensdag 3 juli 2019 Beste leerlingen (en meelezende ouders) van leerjaar 3, Van donderdag 27 juni t/m woensdag 3 juli is de toetsweek. Na deze

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen,

Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn ook enkele activiteiten voor ouders/verzorgers opgenomen, toetsweek vakanties / vrij begeleidings-/rapportvergaderingen (35 minutenrooster van de bovenbouw; lessen t/m 7e uur) 35 minutenrooster 1.8 1.9 1.10 2.1 Agenda schooljaar 2016/2017 In dit overzicht zijn

Nadere informatie

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016

REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN. Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 REGELING CIJFERGEVING/BEOORDELING EN BEVORDERINGSNORMEN Stedelijk Dalton College Alkmaar schooljaar 2015-2016 Vastgesteld door de medezeggenschapsraad d.d. 27 mei 2015 ALGEMEEN In gevallen waarin deze

Nadere informatie

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas

Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas Informatieavond over de profielkeuze in de 3 e klas 24 november 2015 26-06-14 1 Na vanavond begrijpt en weet U: Wat profielen zijn. Welke profielen er op het Cosmicus College zijn. Hoe een profiel gekozen

Nadere informatie

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave

JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave JAARROOSTER 2015-2016 - De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur

Nadere informatie

9 oktober 2014 - Nummer 3 -

9 oktober 2014 - Nummer 3 - 9 oktober 2014 - Nummer 3 - Even bijpraten Geachte ouders, Met de herfstvakantie in zicht realiseren we ons goed dat we al weer midden in het schooljaar zitten. We hopen dat onze nieuwe brugklassers gewend

Nadere informatie

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM

Ouderavond. 5 Havo en 6 Vwo WELKOM Ouderavond 5 Havo en 6 Vwo WELKOM COMMUNICATIE Leerlingmentor Decanen Kerngroepleiders, examensecretaris Havo: dhr. Goossens Vwo: dhr. Geboers HET LAATSTE JAAR * EXAMENS - nu gaat het erom, studie op no.1

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34616 22 juni 2018 Vaststelling Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Inleiding. Keuzes in:

Inleiding. Keuzes in: Keuzes in: 5 Inleiding Tijdens de ouderavond heb ik u uitgelegd hoe de keuzebegeleiding in klas 3 plaats vindt. In dit artikel zet ik de belangrijkste punten nog even op een rij. Mocht u na het lezen ervan

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur.

Brugklassen les volgens rooster / Introductieparty klas 1, uur. Ouders vanaf uur. JAARAGENDA 2018-2019 wk datum NB di. 28/8 en do. 30/8 school open 36 maandag 3 september dinsdag 4 september woensdag 5 september donderdag 6 september vrijdag 7 september Start personeel - welkom 9.00

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 20 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur

Teamleiders Carolus Clusius College Teamleider vmbo Met vriendelijke groet, namens het CCC, Mevr. J Drok Directeur Einde schooljaar 2016-2017 - 1 - Vooraf Om het schooljaar goed af te ronden hebben we in dit boekje alle informatie over het einde van het schooljaar en belangrijke data op een rijtje gezet. Tijdens het

Nadere informatie

JAARROOSTER De Boerhaave

JAARROOSTER De Boerhaave maand week januari 1 ma 4 huiswerkvrij di 5 wo 6 19.30 uur - ouderavond inhaalmodule Latijn (GUR) do 7 vr 8 2 ma 11 di 12 klankbordgroep leerlingen 4e en 5e lesuur wo 13 do 14 vr 15 3 ma 18 di 19 wo 20

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 35407 8 juli 2016 Rooster voor de centrale examens van de eindexamens en de staatsexamens voortgezet onderwijs in 2018

Nadere informatie

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN

JAARPLANNING VMBO OUDERS EN LEERLINGEN AUGUSTUS Vast inhaalmoment: maandag 9e uur WEEK 31 WEEK 32 WEEK 33 WEEK 34 activiteitenweek 1 WEEK 35 Ma. 29 juli 5 aug 12 aug 19 aug Opening schooljaar Leerlingen vrij 26 aug Di. 30 juli 6 aug 13 aug

Nadere informatie

WEGWIJZER OPEN HUIS HET VLIER 2017

WEGWIJZER OPEN HUIS HET VLIER 2017 Kies voor méér. Ga voor Het Vlier Algemene voorlichting over ons onderwijs en onze school wordt verzorgd door de heer Van den Hoogen. Deze worden gegeven om 18.15 uur, 19.15 uur en 20.00 uur in lokaal

Nadere informatie

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015

Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 Rapportage en Overgangsrichtlijnen Afdeling Bovenbouw Mavo / Havo OSG Echnaton 2014-2015 1 Inhoud Rapportage... 3 Rapportage klas 1 en 2 mavo en klas 1, 2 en 3 havo/vwo... 3 Rapportage in de examenklassen

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Doetinchem, 15 augustus Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Doetinchem, 15 augustus 2016 Beste leerling, Geachte ouder(s)/verzorger(s), Op 2016 start het nieuwe schooljaar. Dat lijkt op dit moment misschien nog ver weg, maar toch sturen we jou en je ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur

Informatieavond 4-vwo. Welkom! 15.30 20.00 uur Informatieavond 4-vwo Welkom! 15.30 20.00 uur De mentor Hanneke Hengst HEH@regiuscollege.nl Werkzaam op di/wo/do/vr (dus niet op maandag) Informatieavond 4V Agenda Introductie Taak van de mentor Taak van

Nadere informatie

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Toetsing en examinering in de bovenbouw Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Gerrit van der Veen College 2017-2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Overzicht toetsen 2017-2018... 4 Toetsroosters

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 28 maart 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl

JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl JAARPROGRAMMA 2015-2016 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 11 september 2015 t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 7 september wekelijks geactualiseerd.

Nadere informatie

Tweede fase en profielkeuze. drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium

Tweede fase en profielkeuze. drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium Tweede fase en profielkeuze Door: drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium wej@veurslyceum.nl Programma 1) Uitleg over decanaat en Tweede Fase 2) Wat zijn profielen en welke profielen zijn er?

Nadere informatie

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM

Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM 2014 Jaarrooster 2013 DRACHTSTER LYCEUM augustus 2013 Week 35/1 * Tijdens introductieprogramma hebben Brugklassen alleen 2e, 3e en 4e uur les volgens rooster In deze week diagnostische rekentoets voor

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak*

Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018. Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* Eamendossier Onderdeel A PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2017/2018 Onderdeel 1: algemeen gedeelte Onderdeel 2: PTA per vak* * Onderdeel 2 van dit PTA wordt per 1 oktober apart gepubliceerd op de website

Nadere informatie

KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN. 5 september t/m 9 september 2016

KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN. 5 september t/m 9 september 2016 KENNISMAKINGSWEEK BRUGKLASSEN 5 september t/m 9 september 2016 Beste leerling, Eindelijk is het dan zover, je schoolcarrière op het Beekdal Lyceum is begonnen! Een andere school, een andere omgeving, nieuwe

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015

Pius X College. Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2015 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn:

Het lopende schooljaar is ten einde en het nieuwe staat weer voor de deur. Graag vraag ik uw aandacht voor enkele zaken die bekend moeten zijn: Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2019-2020 Den Haag, juli 2019 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Tweede fase en profielkeuze. drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium

Tweede fase en profielkeuze. drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium Tweede fase en profielkeuze Door: drs. J. van Wesel Decaan HAVO/Atheneum /Gymnasium wej@veurslyceum.nl Programma 1) Uitleg over decanaat en Tweede Fase 2) Wat zijn profielen en welke profielen zijn er?

Nadere informatie

Examenreglement aanvullingen 5H

Examenreglement aanvullingen 5H Examenreglement aanvullingen 5H HAVO bovenbouw Cohort 2016-2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Kalender voor belangrijke onderdelen van het examendossier... 4 Data Centraal Examen Havo 2018... 5 Aanvullingen/wijzigingen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting VWO 4

Programma van Toetsing en Afsluiting VWO 4 Programma van Toetsing en Afsluiting VWO 4 2015/2016 2 INHOUD VOORWOORD... 3 De Tweede Fase... 3 Het Profiel... 3 Het Examen... 3 Het Schoolexamen... 3 Het Examenreglement... 5 Het Examendossier... 5 HET

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3,

Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Bleiswijk, juni 2015 Betreft: einde schooljaar Aan de leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 3, Na de stageperiode, weer les en de toetsweek is het eindelijk tijd voor de werkweek!

Nadere informatie

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom!

Contactavond examenklassen Hartelijk welkom! Contactavond examenklassen 2015-2016 Hartelijk welkom! Even voorstellen: Mentoren havo 5: Dhr. Bosman (scheikunde) Dhr. Rhebergen (maatschappijleer en bovenbouw counselor) Dhr. Rijnders (aardrijkskunde)

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T

Informatiebrochure. Ouders 3 VMBO-T Leerlingen. Vakkenpakket 4 vmbo -T Informatiebrochure Ouders 3 VMBO-T Leerlingen Vakkenpakket 4 vmbo -T 2015/2016 Inhoud. 1. Inleiding. 2. Voorbereiding op de keuze en de website www.huygens.dedecaan.net 3. Vakkenpakket examenjaar. 4. Uitbreiding

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2018-2019 Den Haag, juli 2018 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo

AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo AUGUSTUS 2013 SEPTEMBER 2013 1 do 1 zo 2 vr 2 ma 36 3 za 3 di 20.00 Bestuur Oudervereniging 4 zo 4 wo 5 ma 32 5 do 6 di 6 vr 7 wo 7 za 8 do 8 zo 19.00 Bijeenkomst ouders leerjaar I 20.30 Bijeenkomst ouders

Nadere informatie

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin

Nummer 5 8 juni 2017 Inhoud van dit ouderbulletin Inhoud van dit ouderbulletin Voorwoord Even voorstellen Schoolfeest Cultuurdag 2017 Toets 3-daagse leerjaar 3 Praktische zaken Belangrijke data Nummer 5 8 juni 2017 Het einde van het schooljaar komt met

Nadere informatie

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld:

Informatieavond op woensdag 27 januari, aanvang 20.00 uur. Om niets te missen staan alle activiteiten die starttijden kennen, hieronder extra vermeld: Welkom, leerlingen en ouders, op onze Open Avond (18.30-21.00 uur) of Open Dag (10.00-12.30 uur). Na de Open Lesmiddag zien wij uit naar deze tweede kennismaking. Voor de ouders organiseren wij nog een

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS/VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Nr 10 - Extra uitgave juni 2011 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, De zomervakantie

Nadere informatie

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017

Pius X College. Locatie Van Renneslaan. Examen 2017 Pius X College Locatie Van Renneslaan Examen 2017 Belangrijke informatie voor het examen Beste vierdejaars leerling, Je bent bijna aan het eind gekomen van het 4e leerjaar: Nog even en dan beginnen de

Nadere informatie

voorlichtingsavond 3v

voorlichtingsavond 3v 20.30 Opening 20.35 1. korte toelichting op het studiehuis 2. korte toelichting op het LOB en de 2 e fase 21.20 Vragen 21.30 Einde Tweede Fase Toelichting op het studiehuis Studiehuis 2 e Fase Studiehuis

Nadere informatie

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015.

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. Aan de ouders/verzorgers van: Leerlingen havo 2 Datum 12 oktober 2015 Contactpersoon mw. N. Kaak, mw. M. Verbeek Referentie BSA15316.BRC E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp projectweek havo 2 Klas 2Ha, 2Hb,

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 week 34 0 facultatief do 20-aug-2015 vrij 21-aug-2015 week 35 1 ma 24-aug-2015 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) 8.30-16.00 uur di 25-aug-2015

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie