Tradingtechnieken met candlesticks. Stochastic Indicator

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tradingtechnieken met candlesticks. Stochastic Indicator"

Transcriptie

1 Tradingtechnieken met candlesticks & Stochastic Indicator Niveau: geschikt voor de meer ervaren belegger. Er wordt een zekere basiskennis verwacht van technische analyse en marktinstrumenten.

2 Voordat u gaat traden Voor u gaat traden moet u zich eerst een aantal vragen stellen en uitgangspunten opstellen. Dit is de basis voor het tradingplan. In dit document worden technieken besproken voor het traden op intraday basis. We hebben het hier over 1 minuten, 5 minuten en 15 minuten bars. Maar de techniek gaat ook op voor langere timeframes (bijv. uur of dagkoeren). De besproken voorbeelden zijn ontleend aan de S&P-index 500 mini-futures. Een zeer liquide markt die bovendien het meest actief is tijdens de openingsuren van de NYSE en dus ook in de Europese tijdzone goed is te traden. Maar de hier besproken technieken gaan ook op voor bijv. Forex, commodities of fixed income (Bund) trading. Bij het opstellen van een tradingplan moet u in ieder geval de onderstaande uitgangspunten goed overdenken: - Welke markt(en) gaat u traden - Bepaal uw tijdshorizon en timeframe - Selecteer uw trading technieken - Bepaal een strategie - Bekijk de resultaten van deze strategie - behoud overzicht over het gehele tradingprocess - Bereid u altijd voor op zwaar weer Bij de selectie van markten en instrumenten zijn de onderstaande zaken van belang: - Voldoende (intraday)beweging om te traden - Voldoende liquiditeit voor uw strategie - kleine bied/ laat spread (verborgen kosten) - Verhouding maximale intraday beweging tot bied/ laat spread belangrijk

3 Stochastic Indicator De Stochastic indicator is zeer geschikt om te traden op intraday koersen (bijv. 15 minuten, zie voorbeeld). De Stochastic presteert het beste bij zijwaartse koersbewegingen (trading range) met een grote afstand tussen de onderkant en bovenkant van de range (grote amplitude). Bij sterke en langdurig trendmatige bewegingen is een trendvolgende indicator beter geschikt (bijv. Moving Average, DMI of MSL). Aankoop- of verkoopsignalen worden gegeven als de %D-lijn onder het oversoldniveau (of boven het overboughtniveau) de %K-lijn kruist. De Stochastics is een vaak gebruikte indicator onder traders. Dit dankt hij aan de goede timing (hoge hitrate). Door de Stochastics te combineren met visuele patronen is de performance van de Stochastic te verbeteren. Met name onder daytraders is de combinatie met candlestick patronen populair. Ook de visuele vorm van de Stochastic kan het e.e.a. vertellen. Hoe meer de vorm van de Stochastics een sinus benadert, des te betrouwbaarder zijn doorgaans de signalen. Intraday traders gebruiken deze techniek veel op 1 minuut, 5 minuten en 15 minuten bars. Hoe korter het timeframe hoe sneller er gereageerd moet worden. Begin bijv. met 15 minuten bars en probeer het later eens op 5 minuten.

4 Theorie traden met candlesticks (1) Candlesticks stellen een trader in staat om snel koerspatronen te herkennen. Formaties van candlesticks helpen een trader om te ontdekken waar in de grafiek er draaipunten in de markt worden gevormd.

5 Theorie traden met candlesticks (2) Wat is een candlestick? Een candlestick is een grafisch symbool voor de open/hoog/laag/slot van een bepaalde koersperiode. Dit kan een periode zijn van 1 minuut, een dag, maar ook een jaar. In deze presentatie maken wij gebruik van een periode van 15 minuten. Het dikke gedeelte van de candlestick, het lichaam genoemd, stelt de open en de slotkoers voor. Als de slot hoger is dan de opening en de koersen dus zijn gestegen, is het lichaam open. We noemen dit ook wel een kooplichaam. De koersen stijgen immers en de kopers hebben de overhand. Als de slot lager is dan de opening is het lichaam gevuld. We noemen dit een verkooplichaam. De verkopers hebben de overhand en de koersen dalen. De dunne lijnen boven en onder het lichaam noemen wij schaduwen en deze stellen de hoogste en laagste koers voor. Japanese Candlestick Japanese Candlessticks zijn feitelijk een samenvatting in één symbool van het koersverloop tijdens een bepaalde peiode. Onderstaande grafieken gaan over dezelfde tijdsperiode van 5 minuten. We zien alle ticks met elkaar verbonden met een lijn, 5 maal 1 minuut candles en een 5 minuten candle. Alle drie de charts zijn opgebouwd uit dezelfde informatie, maar vatten deze als het ware samen in steeds compactere vorm. Tickchart 1 minuut candles 5 minuten candle

6 Theorie traden met candlesticks (3) Candlesticks zijn er in vele gedaanten. Belangrijk om op te letten is de lengte van de schaduwen aan de boven en onderkant. Lange schaduwen aan de onderkant van een candlestick betekenen dat er kopers in de markt zijn gekomen, welke de koersen hoger zetten, we noemen dit een koopschaduw. Een lange schaduw aan de bovenkant van een candlestick betekent dat er verkopers in de markt zijn gekomen die de koersen lager hebben gezet, we noemen dit een verkoopschaduw. Lange koop- en verkoopschaduwen duiden vaak op een omkeer in de markt. Het lichaam kan in beide gevallen zowel open als gevuld zijn. Drie andere veelvoorkomende patronen om te onthouden:

7 Theorie traden met candlesticks (4) Hier ziet u hoe zo n verkoopschaduw er in een 15 minuten chart uit kan zien. Na een koersstijging zien we dat er steeds langere schaduwen verschijnen. Na deze consolidatiefase wordt de daling voorafgegaan door een lange verkoopschaduw. Op hogere koersniveaus kwamen er dus telkens weer voldoende verkopers in de markt om de koersen lager te zetten, waarna met de continuering van de dalende (verkooplichaam) candles de daling verder inzet.

8 Theorie traden met candlesticks (5) Tot nu toe hebben wij alleen gekeken naar een enkele candlestick. Maar de kracht van candlesticks ligt juist in de patronen die zij samen vormen. Er zijn tientallen patronen bekend, maar wij behandelen hier 2 belangrijke omkeerpatronen: de Evening Star en de Morning Star. Dit zijn patronen welke draaipunten in de markt markeren. Aankoopsignaal: Morning Star: Na een dalende candlestick, dus met een verkooplichaam wordt er een candle gevormd met een klein lichaam, wat inhoudt dat de slotkoers en de opening dicht bij elkaar liggen. Deze laatste candle wordt ook wel een Doji genoemd. Als deze Doji dichtbij de laagste koers ligt van de candle ervoor dan noemen we deze formatie een Morning Star. Deze formatie markeert vaak de omslag van een dalende beweging naar een stijging. Verkoopsignaal: Evening Star: Na een stijgende candlestick, dus met een kooplichaam wordt er een Doji candle gevormd. Als deze Doji dichtbij de hoogste koers ligt van de vorige candle dan noemen we deze formatie een Evening Star. Deze formatie markeert vaak de omslag van een stijgende beweging naar een daling Belangrijk bij het traden op deze formaties is om altijd de bevestiging van de omslag af te wachten. U kunt op de vorming van deze bevestigingscandle anticiperen bij uw entry order.

9 Theorie traden met candlesticks (6) Helaas zullen de getoonde formaties zich niet altijd precies zo voordoen. Vooral de verhouding tussen de Doji en de stijgende candlestick wisselt sterk. Ook kan de Doji soms nog een klein koop of verkooplichaam hebben. Als we gaan traden op deze formaties is het belangrijk dat we bij het inleggen van de order rekening houden dat er een bevestiging optreedt van de trendomslag. In de grafiek zien we de dalende candlestick na de Doji, welke als bevestiging van de entry dienst kan doen. Als stoploss zouden we de hoogste koers van de Doji kunnen aanhouden. Let ook op de verkoopschaduwen aan de bovenkant van de candlesticks die een bevestiging vormen van de trendomslag.

10 Theorie traden met candlesticks (7) Wees voorbereid op iedere mogelijke uitkomst! Heeft u een bepaalde candlestick-formatie waargenomen en een verwachting gevormd over de uitkomst? Bedenk dan dat het gewenste scenario altijd heel anders kan uitpakken! Bereid u hierop voor en bepaal uw strategie.

11 Combinatie candlesticks en Stochastic Indicator Juist de combinatie van de visuele candlestick formaties en de Stochastic indicator kan goede signalen opleveren. Zoek in ondestaande charts zelf de gecombineerde aan- en verkoopsignalen:

12

13 Trading Tips Houd overzicht van de markt op langere termijn voordat u intraday gaat traden. Kijk altijd naar de trends op dag een weekniveau. Is er voldoende beweging in de markt om geld te verdienen. Tijdens welke uren speelt deze beweging zich af. Zorg dat u de software en vooral de orderschermen goed onder de knie heeft. Als het erom gaat spannen dan is het te laat om te handleiding te gaan lezen! Bepaal voordat u in de markt gaat altijd wat uw stoploss is. En bepaal de criteria om uit te stappen, de exit. Conditionele orders, bijv. een trailing-stop en limiet, kunnen u helpen om zonder emoties een strategie uit te voeren. Probeer bij de entry de order zo in te leggen dat het koopsignaal wordt bevestigd. Bepaal de exitcriteria voordat u de trade aangaat. En houd u aan het plan tijdens de trade. Als een trade die niet productief is veel langer duurt dan gemiddeld, bijvoorbeeld meer dan 4 uur, beschouw dit dan ook als exit. Blijf niet te lang zitten, maar focus u op de volgende trade. Evalueer uw trading. Niet alle trades zijn succesvol! Houd voor uzelf bij welk percentage winnaars u haalt. Ook als u maar 6 van de 10 keer goed zit dan kunt u nog geld verdienen. Mits uw gemiddelde winst per trade gedeeld door uw gemiddelde verlies wel minimaal een factor twee bedraagt. Wees bij iedere trade mentaal voorbereid op iedere mogelijke uitkomst.

Presentatie Online Traders Coach

Presentatie Online Traders Coach Presentatie Online Traders Coach Onderwerpen van de Presentatie 1. Introductie 2. Welke abonnementsvormen zijn er? 3. Hoe bereiken de koop- verkoop signalen u 4. Korte pauze 5. Werking van het handelssysteem

Nadere informatie

5 krachtige strategieën Voor succes met binaire opties

5 krachtige strategieën Voor succes met binaire opties 5 krachtige strategieën Voor succes met binaire opties 2016 LeerSnelBeleggen.nl 1 Woord vooraf Vandaag zijn er veel verschillende vormen van investeren op de markt. Vaak is het voor beleggers moeilijk

Nadere informatie

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE. Een onderneming van de KBC-groep Technische Analyse Brochure bestemd voor particuliere beleggers INTERMEDIATE Technische Analyse INTERMEDIATE p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Grafische technische analyse 4 Patronen 4 Kop-schouder Top formatie

Nadere informatie

g V Candlestick Charts 55

g V Candlestick Charts 55 V Candlestick Charts 55 56 Candlestick Charts Candlestick charts zijn een vorm van high-low grafieken. Deze analysemethode wordt al lang in Japan gebruikt, maar vindt de jongste jaren ook steeds meer aanhang

Nadere informatie

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen

Technische analyse kan in verschillende soorten grafieken gebruikt worden om trends en trendwijzigingen Woord Vooraf 7 8 Woord vooraf In tegenstelling tot de fundamentele analyse, waar vooral naar de waarde van een aandeel wordt gezocht, staat bij de technische analyse van aandelen de koers centraal. Wanneer

Nadere informatie

LYNX Masterclass: Candlesticks in beurskoersen: een schat aan informatie

LYNX Masterclass: Candlesticks in beurskoersen: een schat aan informatie LYNX Masterclass: Candlesticks in beurskoersen: een schat aan informatie Edward Loef CFTe 27 JUNI 2019 DISCLAIMER Deze presentatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden bedoeld en bevat op geen enkele

Nadere informatie

Praktijkgids Indicatoren Inclusief Turtle Trading

Praktijkgids Indicatoren Inclusief Turtle Trading Praktijkgids Indicatoren Inclusief Turtle Trading Geheel herziene uitgave Rombout H. Kerstens Handleiding voor het toepassen van technische-analyse-indicatoren bij het handelen in aandelen, derivaten en

Nadere informatie

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices»

«De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Tradingstrategieën voor CFD's «De Morning Buy strategie op Europese en Amerikaanse indices» Spreker: Philippe Dassonville WH Selfinvest 1) Ons bedrijf en haar diensten 2) CFD op indices 3) Morning Buy

Nadere informatie

technische analyse Begrippenlijst Publicatiedatum 16 augustus 2012 ING Investment Office Wat is technische analyse?

technische analyse Begrippenlijst Publicatiedatum 16 augustus 2012 ING Investment Office Wat is technische analyse? Publicatiedatum 16 augustus 2012 ING Investment Office Begrippenlijst technische analyse Wat is technische analyse? Technische analyse (TA) is een analysemethode waarbij in koersgrafieken naar trends en

Nadere informatie

VII Tradingindicators

VII Tradingindicators VII Tradingindicators 77 78 Tradingindicators Signalen van trendwijziging zijn op een koersgrafiek dikwijls pas laat te ontdekken. Dat geldt zeker voor de X-O grafiek. De X-O geeft zeer sterke en tamelijk

Nadere informatie

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen

De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3. Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen De basis van Technische Analyse, deel 1 van 3 Deel 1 Technische Analyse en Dashboard Beleggen Amsterdam, 30 mei 2016 Doelstelling Drieluik Kennismaking met TA en Dashboard Beleggen Mijn marktlens interpreteren

Nadere informatie

LYNX Masterclass: Profiteren dankzij technische indicatoren

LYNX Masterclass: Profiteren dankzij technische indicatoren Disclaimer De informatie in deze uitzending is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De beloning van de spreker(s) staat niet direct

Nadere informatie

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN DE VRIES & WESTERMANN B.V. IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR DE INHOUD VAN DE TECHNISCHE ANALYSE. ER KUNNEN GEEN RECHTEN AAN DE INHOUD ONTLEEND WORDEN.

Nadere informatie

T.A.-Dag Gent. 1 maart Wilfried Voorspoels

T.A.-Dag Gent. 1 maart Wilfried Voorspoels T.A.-Dag Gent 1 maart 2014 Wilfried Voorspoels I. Impulse System Alexander Elder Alexander Elder Voorbeeld Bedoeling keerpunten in de trend vinden beleggen met de trend voorzichtig instappen, snel uitstappen

Nadere informatie

Ontdek beleggingskansen met technische analyse

Ontdek beleggingskansen met technische analyse Online Seminar Beleggen Ontdek beleggingskansen met technische analyse Bas Heijink Technisch Analist ING Investment Office Bart-Jan Blom van Assendelft Manager ING Beleggen Amsterdam, 10 september 2013

Nadere informatie

Sprinters Club 22/03/2011

Sprinters Club 22/03/2011 Sprinters Club 22/03/11 PORTEFEUILLE SPRINTERS Aankoop Sprinters Verkoop Sprinters Datum Markt LNG of SHT koers aantal totaal datum koers totaal AEX LNG 2 AEX SHT 9 9/3/11 OLIE LNG 69..02 71 2486.42 34.68

Nadere informatie

Beginnen met beleggen

Beginnen met beleggen Pagina 1 Beginnen met beleggen André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Nadere informatie

De Zes Strategieën Van Andre Jansen Voor Gegarandeerde Winst!

De Zes Strategieën Van Andre Jansen Voor Gegarandeerde Winst! De Zes Strategieën Van Andre Jansen Voor Gegarandeerde Winst! Ik hoef niet eens te weten hoevéél de koers stijgt of daalt. Als je me zou tegen komen op straat en me zou vragen hoe het met de dollar gaat-

Nadere informatie

Een tick grafiek wordt opgebouwd vanaf het moment dat de Tick Chart Trader is gestart. Er is geen toegang tot historische tick data.

Een tick grafiek wordt opgebouwd vanaf het moment dat de Tick Chart Trader is gestart. Er is geen toegang tot historische tick data. MT4 Supreme - Tick Chart Trader In deze handleiding vind je instructies voor de installatie en het gebruik van de MT4 Supreme Editie. Installatieproces en gebruik is in de nieuwe MT5 Supreme Editie hetzelfde.

Nadere informatie

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN DE VRIES & WESTERMANN B.V. IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR DE INHOUD VAN DE TECHNISCHE ANALYSE. ER KUNNEN GEEN RECHTEN AAN DE INHOUD ONTLEEND WORDEN.

Nadere informatie

Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-22289539 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision.

Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-22289539 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision. Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-22289539 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision.nl Algemene informatie over StockVision StockVision levert een softwarepakket

Nadere informatie

«De MACD en RSI, toegepast in de praktijk»

«De MACD en RSI, toegepast in de praktijk» Traden met MACD en RSI «De MACD en RSI, toegepast in de praktijk» 1) Voorbeeld op de aardolie 2) De MACD 3) De RSI 4) Backtest 5) Conclusies WH SELFINVEST Maaltecenter Blok G Derbystraat 349 9051 Gent

Nadere informatie

MetaTrader 4. Handleiding

MetaTrader 4. Handleiding MetaTrader 4 Handleiding INHOUD MetaTrader 4 downloaden 3 Voor de eerste keer inloggen in MetaTrader 4 7 Inloggen in MetaTrader 4 7 De taal wijzigen 8 Uw wachtwoord wijzigen 9 Wachtwoord vergeten 9 Der

Nadere informatie

LYNX Masterclass: tactieken voor trendvolgers en traders

LYNX Masterclass: tactieken voor trendvolgers en traders LYNX Masterclass: tactieken voor trendvolgers en traders Edward Loef CFTe 22 SEPTEMBER 2016 Sprekers Edward Loef Tycho Schaaf Zelfstandig technisch analist Beleggingsspecialist bij LYNX Algemeen Uw vragen

Nadere informatie

Doel: Het voorspellen van korte- Het bepalen van zekerheidstermijn. aandelenkoersen.

Doel: Het voorspellen van korte- Het bepalen van zekerheidstermijn. aandelenkoersen. TECHNISCHE ANALYSE Technische analyse is het analyseren van de koersvorming, die door vraag- en aanbodverhoudingen op een markt tot stand komt. De technisch analist gebruikt voor het maken van zijn analyses

Nadere informatie

Trading Wat doen winnaars goed en verliezers fout?

Trading Wat doen winnaars goed en verliezers fout? Pagina 1 Trading Wat doen winnaars goed en verliezers fout? André Brouwers Disclaimer Pagina 2 Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 3 oktober 2014 Technische Analyse Het stappenplan Inhoud Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse Stappenplan: 3 basisstappen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Andix Wizard Technische Analyse

Gebruikers handleiding Andix Wizard Technische Analyse Andix Wizard Gebruikers handleiding Andix Wizard Technische Analyse http://www.andixwizard.nl Varsseveld, 12 januari 2014 Gebruikershandleiding Andix Wizard technische analyse Andix Wizard helpt de gebruiker

Nadere informatie

Voorwoord. Je eerste 500 euro verdienen met traden. Wil je ook leren traden & veel geld verdienen?

Voorwoord. Je eerste 500 euro verdienen met traden. Wil je ook leren traden & veel geld verdienen? J E E E R S T E 5 0 0 E U R O V E R D I E N E N M E T T R A D E N A L E X M O S T E R T Voorwoord Wil je ook leren traden & veel geld verdienen? Hoi, leuk dat je mijn ebook hebt gedownload. Laat ik me

Nadere informatie

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week Sit and Trade Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience Trade Week TRADE WEEK: BEURSPLEIN 5 (AMSTERDAM) Het Beleggingsinstituut nodigt u uit om tijdens een intensieve Trade Week een gedisciplineerde

Nadere informatie

LYNX Masterclass Daytrading: handelsstrategieën

LYNX Masterclass Daytrading: handelsstrategieën LYNX Masterclass Daytrading: handelsstrategieën Youri Sleutel 11 februari Introductie Youri Sleutel, beleggingsspecialist bij online broker LYNX Werkzaam bij LYNX vanaf 2012 Handelservaring in aandelen,

Nadere informatie

Scalping op. Futuresaparen. «Scalping strategieën op beursindexen» WHS NanoTrader: gratis op proef

Scalping op. Futuresaparen. «Scalping strategieën op beursindexen» WHS NanoTrader: gratis op proef Scalping op Futuresaparen «Scalping strategieën op beursindexen» 1) Wat is scalping? 2) Futures op indexen 3) Trading Range Index Scalper 4) Wat kost een futures trade? WH SELFINVEST Maaltecenter Blok

Nadere informatie

Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-51799857 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision.

Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-51799857 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision. Postbus 622 6500 AP Nijmegen Tel: 024-3602978 Fax: 024-3888267 GSM: 06-51799857 E-mail: info@stockvision.nl Website: www.stockvision.nl Algemene informatie over StockVision StockVision levert een softwarepakket

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep

Technische Analyse. Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC. Een onderneming van de KBC-groep Technische Analyse Brochure bestemd voor particuliere beleggers BASIC Technische Analyse BASIC p. 2 Index 1. Inleiding 3 2. Soorten grafieken 4 3. The trend is your friend 7 4. Steunen en weerstanden 8

Nadere informatie

Bij Olie zaten we niet goed. Olie bleef stijgen en ging niet omlaag tot 2 maart. Sinds afgelopen woensdag ging het wel zoals voorspeld hard omhoog.

Bij Olie zaten we niet goed. Olie bleef stijgen en ging niet omlaag tot 2 maart. Sinds afgelopen woensdag ging het wel zoals voorspeld hard omhoog. Swingbeleggen.com Nieuwsbrief 3, periode maandag 7-3-2016 tot en met vrijdag 11-3-2016 Welkom! Beste beleggers, welkom bij nieuwsbrief 3 van swingbeleggen.com Doel van deze nieuwsbrief is om u een beeld

Nadere informatie

Risk Management. "Don't focus on making money; focus on protecting what you have." - Paul Tudor Jones

Risk Management. Don't focus on making money; focus on protecting what you have. - Paul Tudor Jones Risk Management "Don't focus on making money; focus on protecting what you have." - Paul Tudor Jones Inleiding Het doel van dit document is het introduceren van wat, denken wij, de belangrijkste factor

Nadere informatie

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week Sit and Trade Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience Trade Week TRADE WEEK: BEURSPLEIN 5 (AMSTERDAM) Het Beleggingsinstituut nodigt u uit om tijdens een intensieve Trade Week een gedisciplineerde

Nadere informatie

KICK-START 26-06-2015

KICK-START 26-06-2015 KICK-START 26-06-2015 VERKLARING SENTIMENT De Europese beurzen sloten lichtjes positief. Er lekten immers berichten over positieve vorderingen in de onderhandelingen tussen Griekenland en z n schuldeisers.

Nadere informatie

«Trenduitbraken traden met CFD s met de MACD 1% strategie» Philippe Dassonville WH Selfinvest

«Trenduitbraken traden met CFD s met de MACD 1% strategie» Philippe Dassonville WH Selfinvest Tradingstrategieën voor CFD's «Trenduitbraken traden met CFD s met de MACD 1% strategie» Spreker: Philippe Dassonville WH Selfinvest 1) Ons bedrijf en haar diensten 2) CFD op indices 3) Trenduitbraken

Nadere informatie

www.transstock.com paul.gins@compugraphics.be

www.transstock.com paul.gins@compugraphics.be www.transstock.com paul.gins@compugraphics.be Het begrip Stop-Loss Software TransStock Databank TransQuotes Paul Gins Directeur CompuGraphics Inhoud 1. In en Uitstappen 2. Spreiding van risico 3. Invloed

Nadere informatie

Beleggen is er voor iedereen! (deel 2)

Beleggen is er voor iedereen! (deel 2) Beleggen is er voor iedereen! (deel 2) Beleggen is er voor iedereen! Dat moet u goed weten. Ik zal u in maar liefst 15 delen een wegwijs maken doorheen de fascinerende wereld van beleggen. Op het einde

Nadere informatie

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics

VFB 10 de T.A. - DAG. Meten is Weten. Door P. Gins. Mark Schils. Directeur CompuGraphics VFB 10 de T.A. - DAG Meten is Weten Door P. Gins Mark Schils Directeur CompuGraphics Uitgever van beursgrafiek.be CompuGraphics & TransStock VFB 10 de T.A. - DAG 7 Tips om het rendement van uw portefeuille

Nadere informatie

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN

TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN TECHNISCHE ANALYSE AARDAPPELEN GRANEN OLIEHOUDENDE ZADEN DE VRIES & WESTERMANN B.V. IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR DE INHOUD VAN DE TECHNISCHE ANALYSE. ER KUNNEN GEEN RECHTEN AAN DE INHOUD ONTLEEND WORDEN.

Nadere informatie

Workshop 7 april 2004

Workshop 7 april 2004 Workshop 7 april 2004 StockVision 2004. Alle rechten voorbehouden. Beleggen houdt in dat u risico neemt. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade voortvloeiend uit het gebruik van deze workshopsheets.

Nadere informatie

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien?

Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? Hoeveel zwarte zwanen krijgen we nog te zien? De SP500 doorbrak in juli zijn weerstandslijn op 2130 punten. Sinds die doorbraak vliegen zwarte zwanen met zwermen over ons heen maar de index houdt zich

Nadere informatie

Blog 26 september 2016

Blog 26 september 2016 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Super Cycles Blog Week van de Belegger (deel I) Super Cycles & Mega Markets signaleren nieuwe bullmarket Welkom in de Week van de Belegger 2016. Op de eerste dag vallen

Nadere informatie

Rogers Demark trend strategie.

Rogers Demark trend strategie. Rogers Demark trend strategie. UPTREND 4 Uur chart gebruiken!!! Bij een up trend: Bepalen van de trendlijn en de weerstandslijn. Bepaal de 2 weerstandspunten, van RECHTS naar LINK. Eerste punt: de laagste

Nadere informatie

Handelsalgoritmen voor (dag) opties

Handelsalgoritmen voor (dag) opties Handelsalgoritmen voor (dag) opties Verrassende conclusies over keuze van opties bij systematisch handelen Onverwacht krachtige patronen voor handelsstrategieën met opties Aat Schornagel aat.schornagel@ziggo.nl

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 8-9-2011. Wordt ook China afgewaardeerd door de rating bureaus? Tijd 09:40 uur. Vanochtend rond acht uur zat ik voor de koersschermen. De opening van de futures

Nadere informatie

5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts

5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts 5 manieren om uw voordeel te halen uit de Bolero-Alerts Wilt u een aandeel kopen als het net onder een bepaalde koers gezakt is? Wilt u uw positie verkopen als u op 30% koerswinst staat? Hebt u misschien

Nadere informatie

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006

Turbo-abonnement Analyse 20 mei 2006 Analyse 20 mei 2006 20 mei 2006 De markten zijn belangrijke bewegingen gestart. De volatiliteit neemt toe en de onrust ook. In olie zijn er bewegingen gaande die we nader bekeken hebben. We concluderen

Nadere informatie

Beursdagboek 29 Oktober 2013.

Beursdagboek 29 Oktober 2013. Beursdagboek 29 Oktober 2013. Niemand gelooft meer in een daling van de financiële markten. Tijd 11:20 uur. Na een week in de Turkse zon ben ik weer achter de schermen. Ik heb een week rustig kunnen nadenken

Nadere informatie

Geld verdienen op de beurs. Frank Toxopeus. ZelfHandelen.nl

Geld verdienen op de beurs. Frank Toxopeus. ZelfHandelen.nl Geld verdienen op de beurs Frank Toxopeus In dit ebook: Traden of Beleggen? Waar kan je beleggen of traden? Belangrijk: voor je start Psychologie Money Management Trading Systeem 3 4 5 6 8 9 Introductie

Nadere informatie

Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com

Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com Swingbeleggen.com Nieuwsbrief 10, periode maandag 25-4-2016 tot en met vrijdag 29-4-2016 Welkom! Beste beleggers, welkom bij de wekelijks nieuwsbrief van swingbeleggen.com Doel van deze nieuwsbrief is

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015. Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 9 oktober 2015 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Gemiddelden

Nadere informatie

Strategie 2013. André Brouwers

Strategie 2013. André Brouwers André Brouwers Strategie 2013 André Brouwers Training en coaching Online abonnement VIP coaching Trading Week Strategie Weekend Disclaimer Disclaimer De disclaimer van onze website is van toepassing. Beleggen

Nadere informatie

TREASURY & TRADING MODULE

TREASURY & TRADING MODULE TREASURY & TRADING MODULE Gebruikershandleiding Voor laptop/pc, tablet en smartphone De Treasury en Trader module zijn ontwikkeld om optimaal te presteren op zowel pc/laptop, tablets als smartphones. Uw

Nadere informatie

Bakker s Begrippenlijst

Bakker s Begrippenlijst BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING Bakker s Begrippenlijst Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) In dit document worden niet alleen

Nadere informatie

Inhoud Introductie... 3 Introductie van de vertaler... 3 Overview... 4 Geschiedenis van candlesticks... 5 Wat is een candlestick?...

Inhoud Introductie... 3 Introductie van de vertaler... 3 Overview... 4 Geschiedenis van candlesticks... 5 Wat is een candlestick?... NL Versie. Inhoud Introductie... 3 Introductie van de vertaler... 3 Overview... 4 Geschiedenis van candlesticks... 5 Wat is een candlestick?... 6 Candlestick patronen... 8 Het engulfing bar candlestick

Nadere informatie

Week 3.

Week 3. Cursus Beleggen Week 3 www.cursus-beleggen.net Inleiding De afgelopen week bent u aan de slag gegaan met het uitvoeren van technische analyses. Enkele dagen geleden hebben wij u laten zien hoe wij deze

Nadere informatie

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Member of the KBC group

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Member of the KBC group Hedging strategies Opties p. 2 Index 1. Hedging met opties 3 2. Hedging met put opties 4 3. Hedgen met valutaopties 6 Twee valutaoptiecontracten 6 p. 3 Hedging met opties Hedging komt van het Engelse to

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s

1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s 1 TOSTRAMS Week van de Belegger Turbo s Week van de Belegger (deel V) Turbo s en 10-stappenplan Koopsignaal Wall Street met het 10-Stappenplan Op Wall Street zie ik thans, zeker in de huidige dip, een

Nadere informatie

Trading Signals op WHS FutureStation

Trading Signals op WHS FutureStation Trading Signals op WHS FutureStation Versie: Aug. 2013 WH SELFINVEST S.A. Luxembourg, Paris, Frankfurt Ghent, Amsterdam Copyrigh 2007-2013: all rights attached to this guide are the sole property of WH

Nadere informatie

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen.

Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Vijf tips om een trendommekeer te voorspellen. Tijdens het schrijven van deze bijdrage vergadert de NAVO en verhoogt de spanning in Ukraine. Onzekerheid is dé katalysator die beleggers doen huiveren! In

Nadere informatie

U gratis aangeboden door Beursbulletin.nl in welwillende medewerking met Beursbox.nl

U gratis aangeboden door Beursbulletin.nl in welwillende medewerking met Beursbox.nl Japanse Candles in de praktijk U gratis aangeboden door Beursbulletin.nl in welwillende medewerking met Beursbox.nl INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 4 TERMEN... 7 BEARISHE PATRONEN... 10 1. Abandoned Baby (bearish)...

Nadere informatie

TransStock BeursSchool.

TransStock BeursSchool. CHARTISME CANDLES Vorige les : -Type grafiek CANDLE -Trendlijnen / Trendkanalen -Patronen Wat nog zichtbaarop grafiek? Kaarsen CANDLE Fundamenteel : KW : kopen KW : >16 -> verkopen economisch plaatje

Nadere informatie

1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart 2010 met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland te Amsterdam (zuid-as)

1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart 2010 met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland te Amsterdam (zuid-as) JAARGANG 3 NUMMER 3 Nieuwsbrief In dit nummer: 01 maart 2010 1. Gezamenlijk seminar woensdag 17 maart met en op hoofdkantoor Royal Bank of Scotland (RBS) te Amsterdam (zuid-as); 2. WB verslaat sinds start

Nadere informatie

Beste beleggers, welkom bij de wekelijkse nieuwsbrief van swingbeleggen.com!

Beste beleggers, welkom bij de wekelijkse nieuwsbrief van swingbeleggen.com! Swingbeleggen.com Nieuwsbrief 2017-29, periode maandag 17-7-2017 tot en met vrijdag 18-8-2017 Beste beleggers, welkom bij de wekelijkse nieuwsbrief van swingbeleggen.com! Uitleg van het systeem: Doel van

Nadere informatie

Aandelenopties in woord en beeld

Aandelenopties in woord en beeld Aandelenopties in woord en beeld 2 Aandelenopties in woord en beeld 1 In deze brochure gaan we het hebben over aandelenopties zoals die worden verhandeld op de optiebeurs van Euronext. Maar wat zijn dat

Nadere informatie

DE TRADERS TOP 10 VOOR SWING EN TRENDVOLGERS reader Paul Babeliowsky 2017

DE TRADERS TOP 10 VOOR SWING EN TRENDVOLGERS reader Paul Babeliowsky 2017 DE TRADERS TOP 10 VOOR SWING EN TRENDVOLGERS reader Paul Babeliowsky 2017 Hoe zijn de toppers te vinden? Wanneer kunnen we traden? En hoe kunnen we er geld mee verdienen? Preambule Een belangrijke les

Nadere informatie

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011.

Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011. Dagboek Alpha European Select Fund d.d. 11-8-2011. INMAXXA gisterenavond op Nieuwsuur. Klik op onderstaande link. http://nieuwsuur.nl/video/263497-particulier-beleggen-wat-is-wijsheid.html Tijd 08:13 uur.

Nadere informatie

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week

Sit and Trade. Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience. Trade Week Sit and Trade Seize Opportunities Learn Do Practice Become Experience Trade Week TRADE WEEK: BEURSPLEIN 5 (AMSTERDAM) Het Beleggingsinstituut nodigt u uit om tijdens een intensieve Trade Week een gedisciplineerde

Nadere informatie

Grondstoffen blijven interessant!

Grondstoffen blijven interessant! Grondstoffen blijven interessant! De Amerikaanse beurs sputtert. Sinds de top (1850 punten) van 31 december 2013, staan we na vier maanden nog steeds op hetzelfde niveau (1863 punten). Bent u op zoek naar

Nadere informatie

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel

Maandbeleggen. Ook met een klein bedrag. Geen aankoopkosten. Betere spreiding. Flexibel. Van punt tot punt sneller naar je doel Maandbeleggen Van punt tot punt sneller naar je doel Ook met een klein bedrag Geen aankoopkosten Betere spreiding Flexibel Elke maand dichter bij je doel Je legt geld opzij voor later. Om een onvergetelijke

Nadere informatie

Technische analyse TREND

Technische analyse TREND VFB Vlaamse Federatie van Beleggers Technische analyse TREND Docent : Mark Schils CompuGraphics nv CORRECT TOEPASSEN VAN TECHNISCHE ANALYSE WIE BENT U? TREND NIET TREND MONEY MANAGEMENT Beheer van geld

Nadere informatie

Geboden. Voor Succesvolle Handelaren. Door Marios Georgiou

Geboden. Voor Succesvolle Handelaren. Door Marios Georgiou De 10 Geboden Voor Succesvolle Handelaren Door Marios Georgiou 1 Inhoudsopgave Introductie 3 1. Leer voordat u verdient 4 2. Er is geen heilige graal 4 3. KISS (houd het simpel en effectief) 5 4. De trend

Nadere informatie

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI

Trade van de Week. Meeliften. op het succes. van BESI Trade van de Week Meeliften op het succes van BESI Wanneer we de in Nederland genoteerde aandelen bekijken sinds de start van 2009, dan komen we toch wel tot de conclusie dat BE Semiconductor N.V. (BESI)

Nadere informatie

LYNX Masterclass: 5 Populaire Technische Indicatoren

LYNX Masterclass: 5 Populaire Technische Indicatoren LYNX Masterclass: 5 Populaire Technische Indicatoren Edward Loef CFTe 2 APRIL 2019 DISCLAIMER Deze presentatie is uitsluitend voor informatieve doeleinden bedoeld en bevat op geen enkele wijze een financieel,

Nadere informatie

Laat de grafieken spreken!

Laat de grafieken spreken! Slimmer beleggen dankzij betrouwbaar advies TECHNISCHE ANALYSE Laat de grafieken spreken! In deze zomerspecial geven we u de basisbeginselen van technische analyse mee, met toepasbare tips hoe koop- en

Nadere informatie

Limited Speeders. Achieving more together

Limited Speeders. Achieving more together Limited Speeders Achieving more together Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! 3 Limited Speeders: Beleg met een nog grotere hefboom! Werking Limited Speeders Limited Speeders behoren,

Nadere informatie

Point and Figure Chart. Datum 12-05-2013 -- 09:00

Point and Figure Chart. Datum 12-05-2013 -- 09:00 Point and Figure Chart. Datum 12-05-2013 -- 09:00 P&F chart ziet er positief uit. Zoals in de vorige analyse beschreven is er als laatste een vijfde kolom die drie kruisjes bevat ontstaan. Echter nu is

Nadere informatie

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Een onderneming van de KBC-groep

Hedging strategies. Opties ADVANCED. Een onderneming van de KBC-groep Hedging strategies Opties p. 2 Index 1. Hedging met opties 3 2. Hedging met put opties 4 3. Hedgen met valutaopties 6 Drie valutaoptiecontracten 6 p. 3 Hedging met opties Hedging komt van het Engelse to

Nadere informatie

Quantmania. De quant is koning

Quantmania. De quant is koning Quantmania De quant is koning Opbouw presentatie Achtergrond Terugblik Algorithmic trading Voorbeeld Quantmania Informatie Vragen Achtergrond Propedeuse Informatica Kwantitatieve Bedrijfseconomie Market

Nadere informatie

20 Maart : Risk reversal en verticals

20 Maart : Risk reversal en verticals Welkom bij de starters coachingclub! 20 Maart : Risk reversal en verticals Vragen? Mail naar training@cashflowopties.com Piet @ Chicago CBOE @ Chicago Today DAL : DELTA Airlines DAL steeg reeds 43 percent

Nadere informatie

BLOG d.d. 24 juni 2016

BLOG d.d. 24 juni 2016 BLOG d.d. 24 juni 2016 Blog III: Enkele concrete tips. In de loop van de dag zijn diverse nieuwe posities ingenomen, zowel in individuele aandelen als in Turbo's. In individuele aandelen kochten we oa.

Nadere informatie

Masterclass Hoe vindt u nieuwe kansen in de markt?

Masterclass Hoe vindt u nieuwe kansen in de markt? Disclaimer De informatie in deze uitzending is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De beloning van de spreker(s) staat niet direct

Nadere informatie

Technische Forex-Market Update: 09 Mei 2012

Technische Forex-Market Update: 09 Mei 2012 Technische Forex-Market Update: 09 Mei 2012 Deze rapportage is ontwikkeld met als doel een trader te voorzien van handvaten tijdens het dagelijkse traden op de Forex-market. Deze handvaten zijn gebaseerd

Nadere informatie

ASML Call Spread. 15 januari Analyse:

ASML Call Spread. 15 januari Analyse: ASML Call Spread 15 januari 2016 Analyse: Volgende week komt ASML met kwartaalcijfers. De koers van het aandeel is de afgelopen maanden behoorlijk teruggezakt. Rond de zone 70-72 ligt een belangrijk steunniveau.

Nadere informatie

Ter vergelijk vorige maand: 39 (68%) neutraal, 13 (23%) short, 5 (9%)groen

Ter vergelijk vorige maand: 39 (68%) neutraal, 13 (23%) short, 5 (9%)groen JAARGANG 3 NUMMER 10 Nieuwsbrief In dit nummer: 01 november 2010 1. Gaat de markt nu eindelijk bewegen? 2. RBS past zelfstandig Turbohefbomen aan; 3. WB tekent overeenkomst met vermogensbeheerder; 4. WB

Nadere informatie

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan

Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober Technische Analyse Het stappenplan Bas Heijink Senior technisch analist ING Investment Office Vrijdag 7 oktober 2016 Technische Analyse Het stappenplan Agenda Geschiedenis technische analyse Wat is technische analyse? Het stappenplan Visie

Nadere informatie

Technische Forex-Market Update: 08 Mei 2012

Technische Forex-Market Update: 08 Mei 2012 Technische Forex-Market Update: 08 Mei 2012 Deze rapportage is ontwikkeld met als doel een trader te voorzien van handvaten tijdens het dagelijkse traden op de Forex-market. Deze handvaten zijn gebaseerd

Nadere informatie

Ledennieuwsbrief Nog meer ledenvragen. Goedemorgen Johan, Bedankt voor je vragen. AEX maandopties

Ledennieuwsbrief Nog meer ledenvragen. Goedemorgen Johan, Bedankt voor je vragen. AEX maandopties 22-02-2013 Ledennieuwsbrief Nog meer ledenvragen. Goedemorgen Johan, Bedankt voor je vragen. AEX maandopties Gokken doen mensen in het casino. Bij Weekendbeleggers wordt belegd volgens plan, volgens een

Nadere informatie

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen

1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen 1 TOSTRAMS Week van de Belegger - Sectoren + individuele aandelen Week van de Belegger (deel II) Sectoren + individuele aandelen Vandaag is dag 2 van de Week van de Belegger. In het eerste deel bekeken

Nadere informatie

DaxTrader: Comfortabel en Rendabel beleggen

DaxTrader: Comfortabel en Rendabel beleggen DaxTrader: Comfortabel en Rendabel beleggen Inhoud Van 33.000 naar 229.000... 1 Duitse DAX steeds populairder... 2 Werking systeem... 3 Resultaten... 4 Twee varianten... 6 Doel van de portefeuille... 6

Nadere informatie

Participantenvergaderingen AHPF

Participantenvergaderingen AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 30 mei 2014 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed Futures-markten Ontwikkelingen

Nadere informatie

Hoe succesvol te handelen met Binaire Opties

Hoe succesvol te handelen met Binaire Opties Hoe succesvol te handelen met Binaire Opties Een complete handleiding voor Binaire Opties Bewerkt 07/10/2014 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 1 Registeer op www.abcoptions.com... 3 2 Wat zijn binaire opties?...

Nadere informatie

Strategieën met Opties

Strategieën met Opties Strategieën met Opties Euronext, de nieuwe pan-europese beurs, komt voort uit de fusie tussen de beurzen van Amsterdam, Brussel en Parijs. Handelen op Euronext is snel en goedkoop. Bovendien heeft u binnenkort

Nadere informatie

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief)

CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) BNP PARIBAS - CORPORATE & INVESTMENT BANKING CN Dashboard - Tutorial Meer informatie Ga naar www.bnpparibasmarkets.nl of bel 0900 MARKETS (0900 6275397; lokaal tarief) Wanneer start er een stijgende of

Nadere informatie