1. Naam:... hierna te noemen partij A. in het register van erkende medische specialisten ingeschreven als:... wonende:... te:...

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Naam:... hierna te noemen partij A. in het register van erkende medische specialisten ingeschreven als:... wonende:... te:..."

Transcriptie

1 Model Maatschapsovereenkomst Ondergetekenden: 1. Naam:.... hierna te noemen partij A. in het register van erkende medische specialisten ingeschreven als: wonende: te: 2. Naam:... hierna te noemen partij B. in het register van erkende medische specialisten ingeschreven als: wonende: te: 3. Naam: hierna te noemen partij C. in het register van erkende medische specialisten ingeschreven als: wonende: te: in aanmerking nemende: dat partij A en partij B tot dusverre voor gezamenlijke rekening in maatschapsverband de praktijk als... (medisch specialisme) te... (plaats en/of ziekenhuis) hebben uitgeoefend en dat partij C voornemens is zich eveneens als... (medisch specialisme) te... (plaats en/of ziekenhuis) te vestigen met het oogmerk deze praktijk aldaar voor gemeenschappelijke rekening in maatschapsverband met partij A en partij B uit te oefenen; zijn overeengekomen als volgt:

2 Artikel 1 Doel Lid 1 Partijen gaan met elkaar aan een burgerlijke maatschap, ten doel hebbend het voor gemeenschappelijke rekening uitoefenen van de praktijk van... (medisch specialisme) in het Ziekenhuis... te...(plaats) welke tot......(datum) door partij A en partij B voor gezamenlijke rekening in maatschapsverband werd uitgeoefend. Partijen zullen bij deze praktijkuitoefening in maatschapsverband zelfstandig en onder volledig behoud van ieders persoonlijke verantwoordelijkheid voor het medisch werk onder eigen naam naar buiten optreden en er bij de onderlinge werkverdeling zorg voor dragen dat de vrije artsenkeuze van patiënten gewaarborgd blijft. Artikel 2 Aanvang. Kennismakingsperiode. Onopzegbare periode. Opzegging na afloop onopzegbare periode Lid 1 Aanvang De maatschap neemt een aanvang op...(datum) en wordt aangegaan voor onbepaalde tijd. Kennismakingsperiode In de periode van...(datum) tot... (datum) (= kennismakingsperiode) kan de maatschap hetzij door partij A en partij B tezamen hetzij door partij C met inachtneming van een opzegtermijn van ten minste één (1) maand worden beëindigd. Ingeval van deze opzegging, ongeacht door welke partij deze opzegging wordt gedaan, zullen alleen partij A en partij B het recht hebben de praktijk ter plaatse voort te zetten, terwijl het in dat geval aan partij C verboden zal zijn gedurende vijf (5) jaar binnen een gebied begrensd door een cirkel met een straal van twintig (20) / tien (10) km met het Ziekenhuis...(naam ziekenhuis) Te.... (lokatie) als middelpunt, praktijk als... (medisch specialisme) uit te oefenen dan wel direct of indirect bij een dergelijke praktijkuitoefening betrokken te zijn. Dit op straffe van een dadelijk ineens opeisbare boete van éénduizend gulden (ƒ 1.000)/vijfhonderd (500) euro per dag. Indien partij A en partij B opzeggen en deze opzegging kennelijk onredelijk moet worden geacht, zulks ter beoordeling van de in artikel 15 bedoelde scheidslieden, zullen deze partij A en partij B kunnen verplichten tot een door hen vast te stellen schadeloosstelling aan partij C. Lid 3 1 Ingeval van opzegging tijdens de kennismakingsperiode zullen partij A en partij B garant staan dat alsdan aan partij C de goodwillsom zal worden voldaan, die hij in verband met zijn toetreding tot de maatschap heeft betaald. Lid 4 Onopzegbare periode Na afloop van de kennismakingsperiode, dus op...(datum) zal de maatschap gedurende drie (3) / vier (4) / vijf (5) jaren, dat is dus tot... (datum) 2, 1 Ook kan worden bepaald dat als partij C aan partij A en partij B moet betalen, partij A en partij B alsdan verplicht zijn de betaalde goodwillsom terug te betalen.

3 niet door opzegging kunnen eindigen, behoudens het geval dat één der partijen om gewichtige reden de uitoefening van de praktijk ter plaatse definitief beëindigt. Lid 5 Opzegging na afloop van de onopzegbare periode Na... (datum) 2 zal de maatschap door opzegging door ieder der partijen kunnen eindigen, welke opzegging bij aangetekend schrijven aan de andere partijen moet hebben plaatsgevonden met inachtneming van een opzegtermijn van ten minste zes (6) maanden tegen het einde van een maand. Artikel 3 Gelijke verdeling. Beheer. Lid 1 Elk der partijen brengt in de maatschap in zijn volle 3 arbeid, vlijt en kennis alsmede ieders aandeel in de praktijk, zoals bepaald in artikel 5. Tijdens de duur van de maatschap is het ieder der partijen verboden voor eigen rekening een... (medisch specialisme) praktijk uit te oefenen of bij een dergelijke praktijkuitoefening direct of indirect betrokken te zijn, dan wel een al dan niet gesalarieerde al dan niet medische functie te aanvaarden, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere partijen. De werkzaamheden van partijen worden in onderling overleg verdeeld, rekening houdend met de vrije artsenkeuze van de patiënten en de specifieke deskundigheid van ieder der partijen, waarbij partij A en partij B naar vermogen zullen bevorderen dat partijen zo spoedig mogelijk een gelijk aandeel in de praktijk hebben. Lid 3 Beheer Ieder der partijen is belast met het beheer van de maatschap. Ieder der partijen vertegenwoordigt daarbij de maatschap zowel in als buiten rechte. Ieder der partijen kan de maatschap aan derden en derden aan de maatschap verbinden. De toestemming van alle partijen is echter vereist voor de navolgende handelingen: a. het aannemen en ontslaan van personen in dienst c.q. ten laste van de maatschap en het vaststellen van hun arbeidsvoorwaarden; b. het doen van uitgaven en het aangaan van niet-periodieke verplichtingen ten laste van de maatschap, welke een bedrag van éénduizend gulden (ƒ 1.000)/vijfhonderd (500) euro per transactie te boven gaan; c. het aangaan van periodieke verplichtingen ten laste van de maatschap welke de som van tweehonderd gulden (ƒ 200)/honderd (100) euro per boekjaar te boven gaan; d. het voor de maatschap optreden in rechte of het aangaan van vaststellingsovereenkomsten of compromissen, anders dan terzake van declaraties van minder dan tweehonderd gulden (( 200)/honderd (100) euro; e. het ter leen geven van gelden aan de maatschap behorende; f. het stellen van persoonlijke of zakelijke zekerheid namens de maatschap. Tijdens de duur van de maatschap zal het ieder der partijen niet zijn toegestaan zichzelf als borg of hoofdelijk medeschuldenaar te verbinden, tenzij met schriftelijk gegeven toestemming van de andere partijen. 2 Deze data dienen dezelfde te zijn. 3 Is er sprake van een praktiseren in deeltijd dan verdeling van de werkzaamheden, de winst en de goodwill naar rato.

4 Handelingen verricht in strijd met het vorenstaande komen voor persoonlijke rekening van de aldus handelende partij, en zullen, voor zover deze de gestelde limiet te boven gaan in mindering worden gebracht op het winstaandeel van deze partij, tenzij de andere partijen deze alsnog achteraf goedkeuren. Artikel 4 Balans en verlies- en winstrekening Lid 1 Boekjaar Het eerste boekjaar van de maatschap loopt met ingang van...(datum) tot en met 31 december 20.. en daarna elk jaar met ingang van 1 januari tot en met 31 december. Na afloop van ieder boekjaar worden de boeken gesloten. Een zodanige afsluiting zal ook plaatsvinden bij het einde van de maatschap in de loop van een boekjaar. Binnen zes (6) maanden na afsluiting van de boeken zal daaruit een balans en verlies- en winstrekening worden opgemaakt en door partijen worden ondertekend. Indien één der partijen met de inhoud van deze stukken niet akkoord gaat, zal hij zijn bezwaren binnen één (1) maand na ontvangst van deze stukken bij aangetekend schrijven aan de andere partijen kenbaar moeten maken, bij gebreke waarvan bedoelde stukken worden beschouwd als onherroepelijk door alle partijen te zijn vastgesteld. Lid 3 Indien binnen één (1) maand nadat één der partijen bezwaren tegen de inhoud van deze stukken kenbaar heeft gemaakt, geen overeenstemming is bereikt, zal een geschil aanwezig zijn, ten verzoeke van de meest gerede partij te beslissen door de in artikel 15 van deze overeenkomst bedoelde scheidslieden. Artikel 5 Goodwillsom Als tegenprestatie voor zijn toetreding tot de maatschap verbindt partij C zich aan partij A en partij B tezamen per... (datum) 4 te voldoen een goodwillsom 5 van ƒ... /...euro, welk bedrag partij A en partij B ieder voor de helft in contanten/per giro/per bank op... (rekeningnummer) zullen ontvangen tegen volledige kwijting, verklarende partij A en partij B voorts na ontvangst van dat bedrag generlei vordering ter zake van deze praktijkoverdracht op partij C te zullen geldend maken. Ingeval van latere betaling dan... (datum) 6 is partij C over het (nog) verschuldigde bedrag...% rente op jaarbasis verschuldigd. 7 Na voldoening van deze verplichting worden partijen geacht ieder voor een gelijk deel in de maatschapspraktijk gerechtigd te zijn. Artikel 6 Winstverdeling 4 Datum aanvang maatschap artikel 2 lid 1. 5 Het verdient aanbeveling in een bijlage bij dit contract aan te geven hoe de hoogte van de goodwillsom is berekend. 6 Datum aanvang maatschap artikel 2 lid 1. 7 Partijen moeten expliciet een rentepercentage overeenkomen. Dat kan bij voorbeeld de wettelijke rente zijn. De wettelijk rente is sinds 1 januari %.

5 Lid 1 De winst van de maatschap zal tussen partijen gelijkelijk worden verdeeld. Gedurende de kennismakingsperiode wordt de winst van de maatschap eveneens gelijkelijk tussen partijen verdeeld. Onder winst wordt verstaan de bruto-opbrengst van de praktijk, verminderd met alle kosten ten behoeve van de praktijk gemaakt. Lid 3 De inkomsten en uitgaven betrekking hebbend op werkzaamheden verricht vóór... (datum) 6 komen uitsluitend ten gunste dan wel ten laste van partij A en partij B tezamen. Lid 4 Tot de praktijkkosten worden niet gerekend de kosten voor vervoer, beroepskleding, contributies, vakliteratuur, telefoon aan huis, persoonlijke verzekeringen, alsmede de kosten en afschrijvingen op niet tot de maatschap behorende activa. Lid 5 Door ieder der partijen kan maandelijks een in onderling overleg vast te stellen bedrag als voorschot op het winstaandeel worden opgenomen. Ingeval het aldus opgenomen bedrag in enig boekjaar het winstaandeel in dat betreffende jaar te boven mocht gaan, zal de betreffende partij gehouden zijn het te veel opgenomene terstond in de kas van de maatschap te storten. Lid 6 Tot de inkomsten van de maatschap behoren ook de revenuen uit alle functies welke partijen ieder voor zich al dan niet op medisch gebied - al dan niet in dienstverband - uitoefenen, waaronder begrepen de salarissen, door derden gedane inhoudingen en/ of betalingen, zoals werkgevers- en werknemersaandeel in pensioenpremie en werknemersverzekering en loonbelasting. Lid 7 Indien op grond van verminderde arbeidsprestatie door één der partijen de in lid 1 van dit artikel bedoelde winstverdeling kennelijk tot een onbillijke verdeling van de winst leidt, zal, indien partijen onderling niet tot een billijke regeling kunnen besluiten, de winstverdeling en dienovereenkomstig de waardebepaling 8 van ieders aandeel in de maatschap met een daarbij behorende verrekening van de goodwill worden herzien door de in artikel 15 bedoelde scheidslieden. 8 Wanneer er sprake is van een kleine vermindering wordt in het algemeen de goodwillverrekening uitgesteld.

6 Artikel 7 Waarneming. Vakantie. Arbeidsongeschiktheid. Schuld van een derde(n). Afwezigheid. Lid 1 Ieder der partijen heeft recht op vakantie gedurende acht (8) weken 9 per jaar inclusief afwezigheid wegens bij- en nascholing. Bij toerbeurt zal ieder der partijen een voorkeursperiode mogen vaststellen. Het is ieder der partijen niet toegestaan langer dan vier (4) weken achtereen afwezig te zijn. Bij vakantie, kortdurende afwezigheid of ziekte van één der partijen nemen de andere partijen zijn taak over zonder daarvoor enigerlei vergoeding in rekening te kunnen brengen (d.w.z. 'om niet'). Lid 3 Duurt de ziekte of afwezigheid langer dan dertig (30) dagen geheel of gedeeltelijk in totaal per periode van driehonderdvijfenzestig (365) dagen, dan hebben de andere partijen het recht een waarnemer aan te trekken waarvan de kosten komen ten laste van het winstaandeel van de zieke of afwezige partij. Lid 4 Is het niet mogelijk een waarnemer aan te stellen en wordt de gehele praktijk door de overblijvende partijen uitgeoefend, dan zullen zij daarvoor ten laste van het winstaandeel van de zieke of afwezige partij een redelijke en billijke vergoeding als waarnemer ontvangen. Lid 5 Partijen staan jegens elkaar er voor in dat zij zich ieder afdoende hebben verzekerd 10 tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid (ziekte en invaliditeit) en dat voor ieder van hen een toereikende beroepsaansprakelijkheidsverzekering is gesloten. Lid 6 Schuld van een derde(n) Indien één der partijen door schuld van een derde of derden tijdelijk buiten staat is geraakt zijn werkzaamheden als... (medisch specialisme) te verrichten, heeft die partij gedurende de tijd dat hij zijn werkzaamheden niet verricht geen recht op enig aandeel in de opbrengst van de praktijk. Wel heeft hij recht om niettemin voorschotten op te nemen op dezelfde basis als ware zijn verhindering veroorzaakt door ziekte. Wanneer de betrokken partij ten genoegen van de andere partijen aantoont, dat hij de aldus door hem geleden inkomensschade niet of niet geheel kan verhalen op de schuldige derde(n), zijn de andere partijen gehouden hem alsdan uit de opbrengst van de maatschapspraktijk uit te keren een bedrag of bedragen overeenkomende met hetgeen hij zou hebben genoten indien het buiten staat zijn tot het verrichten van werkzaamheden het gevolg ware geweest van ziekte met dien verstande dat het wel verhaalbare gedeelte van die inkomensschade, zo dat er is, na aftrek van de op dat verhaal gevallen kosten, wordt ingebracht als ware dat opbrengst van de maatschapspraktijk. Op die basis zal worden verrekend en zal er verrekening plaatsvinden van de opgenomen voorschotten. 9 Expliciet moet worden bepaald of dit inclusief of exclusief bij- en nascholing e.d. is conform de betreffende bepalingen in de toelatingsovereenkomst met het ziekenhuis. 10 Zie voetnoot aan het eind van het model.

7 Artikel 8 Einde De maatschap neemt een einde: 1. door overlijden van één der partijen; 2. door opzegging door één der partijen overeenkomstig het bepaalde in artikel 2; 3. door opzegging door alle praktiserende partijen gezamenlijk met een termijn van drie (3) maanden tegen het einde van de maand, indien de andere partij tenminste één (1) jaar achtereen tengevolge van ziekte of ongeval verhinderd is geweest de praktijk uit te oefenen en er binnen redelijk afzienbare periode geen sprake is van enig herstel; 4. door faillissement of het onbekwaam worden van één der partijen dan wel ingeval van het van toepassing verklaren van een schuldsaneringsregeling; 5. ingeval één der partijen bij onherroepelijke uitspraak de bevoegdheid is ontzegd de geneeskunst uit te oefenen; 6. ingeval aan één der partijen de toegang tot het Ziekenhuis... (naam) te... (plaats) is ontzegd; 7. aan het eind van...(datum/tijdvak) 11 waarin één der partijen de leeftijd van vijfenzestig (65) jaar heeft bereikt; 8. ingeval één der partijen niet meer in het register van erkende medische specialisten van de Medisch Specialisten Registratie Commissie (MSRC) is ingeschreven. De overblijvende partijen verbinden zich nu voor alsdan bij beëindiging van deze maatschap een nieuwe maatschap met elkaar aan te gaan op dezelfde voorwaarden - mutatis mutandis - als in de onderhavige overeenkomst vervat en wel op de datum van beëindiging van onderhavige overeenkomst. Artikel 9 Gevolgen van beëindiging ingeval van overlijden Lid 1 Recht tot overname Indien de maatschap eindigt door het overlijden van één der partijen, zijn de overlevende partijen gerechtigd het aandeel in de maatschapspraktijk van de overleden partij over te nemen onder de verplichting aan de erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden partij de goodwillsom te voldoen, mits de overlevende partijen binnen veertien (14) dagen per aangetekend schrijven aan de erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden partij doen weten dat zij tot overname van het aandeel in de maatschapspraktijk onder deze voorwaarde bereid zijn. Betaling van de aan de erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden partij krachtens lid 1 toekomende goodwillsom dient plaats te vinden uiterlijk binnen zes (6) maanden na de overlijdensdatum, tenzij scheidslieden een andere termijn bepalen. Lid 3 Indien van het recht tot overname geen gebruik wordt gemaakt, staat het de erfgenamen en rechtverkrijgenden van de overleden partij vrij het betreffende aandeel in de maatschapspraktijk aan een derde over te dragen, bij welke overdracht de overlevende partijen behulpzaam zullen zijn. 11 Deze bepaling moet overeenkomen met de betreffende bepaling in de toelatingsovereenkomst met het ziekenhuis. Dit kan zijn "op het eind van de maand, waarin de medisch specialist de 65-jarige leeftijd heeft bereikt".

8 Artikel 10 Gevolgen van beëindiging bij arbeidsongeschiktheid (Recht tot overname) Indien de maatschap eindigt door opzegging als bedoeld in artikel 8 lid 3 zijn de overblijvende partijen gerechtigd het aandeel in de maatschapspraktijk van de andere partij over te nemen, waarbij het bepaalde in artikel 9 (ingeval van overlijden) van overeenkomstige toepassing is. Artikel 11 Gevolgen van beëindiging anders dan overlijden of arbeidsongeschiktheid. (Recht tot overname) Lid 1 Indien de maatschap eindigt om één van de redenen als vermeld in artikel 8 sub 4 tot en met 8 of doordat één der partijen tijdens de onopzegbare periode om klemmende redenen de praktijk ter plaatse definitief neerlegt, zijn de partijen bij wie de reden van beëindiging niet is gelegen, gerechtigd de gehele maatschapspraktijk zelfstandig en voor gezamenlijke rekening voort te zetten, onder hun verplichting aan de andere partij de goodwillsom te voldoen, mits zij binnen veertien (14) dagen aan de andere partij schriftelijk doen weten, dat zij tot voortzetting van de praktijk onder deze voorwaarde bereid zijn. Indien van het recht tot voortzetting van de gehele praktijk geen gebruik wordt gemaakt, staat het de andere partij vrij zijn aandeel in de maatschapspraktijk aan een derde over te dragen, bij welke overdracht de overblijvende partijen behulpzaam zullen zijn. Artikel 12 Non - Concurrentiebeding De partij die na beëindiging van de maatschap zijn aandeel in de maatschapspraktijk overdraagt aan de andere partijen of aan een derde, is gehouden gedurende een bepaalde periode (. jaar) 12 binnen het toepassingsgebied zijnde geen praktijk als... (medisch specialisme) uit te oefenen dan wel direct of indirect bij een dergelijke praktijkuitoefening betrokken te zijn. Dit op straffe van een dadelijk ineens opeisbare boete van éénduizend gulden ( ( 1.000,--)/vijfhonderd (500) euro per dag. Artikel 13 Gevolgen van beëindiging ingeval van opzegging 14 (Los naast elkaar) Ingeval na de onopzegbare periode de maatschap door één der partijen wordt opgezegd, zijn alle partijen gerechtigd ter plaatse zelfstandig en voor eigen rekening de praktijk te blijven uitoefenen, zonder over en weer tot enigerlei vergoeding gehouden te zijn. 12 De bepaalde periode kan een periode van vijf (5) jaar zijn. 13 Dat toepassingsgebied kan zijn "een gebied begrensd door een cirkel met een straal van twintig (20) / tien (10) km met het ziekenhuis... te...als middelpunt". 14 Zie voetnoot aan het eind van het model.

9 Artikel 14 Besloten vennootschap Het is ieder der partijen toegestaan zijn praktijkdeel in te brengen en te doen uitoefenen voor rekening en risico van een besloten vennootschap (BV) met beperkte aansprakelijkheid, welke besloten vennootschap (BV) ten doel heeft het (doen) uitoefenen van een praktijk als... (medisch specialisme) en waarvan de betreffende partij enig directeur is en aandeelhouder. Bij inbreng in en uitoefening van de praktijk door een besloten vennootschap garandeert de betreffende partij zijn wederpartijen dat de besloten vennootschap nimmer op meer of andere rechten aanspraak zal maken, dan wel verplichtingen zal ontkennen dan waarop de partij zelf in persoon aanspraak zou hebben kunnen maken of waartoe hij verplicht zou zijn geweest op grond van de onderhavige overeenkomst. Artikel 15 Geschillen. Mediation. Scheidslieden Lid 1 Alle geschillen welke tussen ondergetekenden mochten opkomen, zowel juridische als feitelijke, met betrekking tot de uitleg of de uitvoering van deze overeenkomst, zullen partijen in eerste instantie gezamenlijk trachten op te lossen met behulp van Mediation. Indien het niet mogelijk is gebleken het geschil op de wijze als bedoeld in lid 1 op te lossen zal, met uitsluiting van de gewone rechter - behoudens voorziening in kort geding -, over het geschil worden beslist door drie (3) scheidslieden ten verzoeke van de meest gerede partij te benoemen door de Algemeen Voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten en bij bezwaren of ontstentenis van deze door de President van de competente Arrondissementsrechtbank. Lid 3 Een geschil is aanwezig indien één der partijen verklaart dat dit het geval is. De partij die arbitrage verlangt zal daarvan schriftelijk mededeling doen aan de wederpartijen, welke mededeling tevens dient te bevatten een aanduiding van hetgeen de partij die de zaak aanhangig maakt aan het oordeel van de scheidslieden wenst te onderwerpen. De onderhavige akte geldt als akte van compromis. De scheidslieden zullen uitspraak doen als goede mensen naar billijkheid en daarbij tevens beslissen omtrent de kosten van het geding. De scheidslieden zijn bevoegd uitspraak te doen in de vorm van bindend advies. De te volgen procedure wordt door de scheidslieden vastgesteld. Ieder der partijen is verplicht zijn eigen kosten voor rechtsbijstand te dragen. Aldus overeengekomen, in drievoud opgemaakt en ondertekend te... op Partij A: naam... handtekening... Partij B: naam... handtekening... Partij C: naam... handtekening... Bijlage: berekening goodwillsom

10 Voetnoten bij Maatschapscontract Rechtsbijstandsverzekering (artikel 7 lid 5) Een dergelijke bepaling zou bij voorbeeld als volgt kunnen luiden: "Partijen verbinden zich voor eigen rekening een rechtsbijstandsverzekering te sluiten." Zwangerschap (artikel 7 lid 7) Een dergelijke bepaling zou bij voorbeeld als volgt kunnen luiden: " In geval van zwangerschap kan partij.. gedurende maximaal zestien (16) aaneengesloten weken wegens zwangerschapsverlof afwezig zijn. Gedurende haar afwezigheid geschiedt de waarneming volgens het bepaalde in artikel 7 en komen de kosten ten laste van partij.." òf: " In geval van zwangerschap kan partij.. gedurende maximaal zestien (16) aaneengesloten weken wegens zwangerschapsverlof afwezig zijn. Gedurende de eerste dertig (30) dagen nemen de andere partijen voor haar waar om niet en daarna tegen een redelijke en billijke waarnemingsvergoeding ten laste van partij...". Niet los naast elkaar mogelijk (artikel 13) Ingeval bij opzegging na de onopzegbare periode partijen niet zelfstandig in het ziekenhuis en ter plaatse de praktijk kunnen blijven uitoefenen met een samenwerkingsovereenkomst, gelet de betreffende bepaling in het toelatingscontract met het ziekenhuis, dan zou artikel 13 als volgt kunnen luiden: "Lid 1 Ingeval van opzegging na de onopzegbare periode, waarbij één der partijen zijn praktijkdeel wil beeindigen, zijn de andere partijen gerechtigd (òf verplicht) zijn praktijkdeel over te nemen conform het bepaalde in artikel... Ingeval van opzegging na de onopzegbare periode, waarbij één der partijen niet voornemens is zijn praktijkdeel te beëindigen, zal er verplicht overleg plaatsvinden tussen partijen, het stafbestuur en indien aanwezig bestuur maatschap en de directie, waarin naar redelijkheid en naar gelang de omstandigheden, de gevolgen van deze opzegging geregeld dienen te worden. Indien dit verplicht overleg niet tot een voor alle betrokkenen aanvaardbare oplossing leidt, zullen de scheidslieden als bedoeld in artikel (15), na zich op de hoogte te hebben gesteld van het standpunt van partijen, het stafbestuur en de directie terzake een beslissing nemen en tevens de financiële consequenties vaststellen, rekening houdend met de feiten en omstandigheden, die tot beëindiging van de maatschap hebben geleid."

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN

MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN MODEL VOOR EEN MAATSCHAPSOVEREENKOMST TUSSEN ARCHITECTEN De ondergetekenden: 1. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij A 2. Naam:..., wonende te:..., hierna te noemen partij B overwegende: dat

Nadere informatie

, wonende te, geboren op, (evt.: gehuwd met ), hierna te noemen de commanditaire vennoot sub 1,

, wonende te, geboren op, (evt.: gehuwd met ), hierna te noemen de commanditaire vennoot sub 1, Voorbeeldcontract commanditaire vennootschap PARTIJEN: Stichting NHP, gevestigd te Groningen ingeschreven in het handelsregister onder nummer, en ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door Veraart & Leeflang

Nadere informatie

MODEL MAATSCHAPSOVEREENKOMST

MODEL MAATSCHAPSOVEREENKOMST MODEL MAATSCHAPSOVEREENKOMST NVLF, juli 2010 1 De ondergetekenden: 1...., van beroep logopedist, wonende te..., aan de..., hierna te noemen: partij A; en 2...., van beroep logopedist, wonende te..., aan

Nadere informatie

Overeenkomst van vennootschap onder firma

Overeenkomst van vennootschap onder firma Overeenkomst van vennootschap onder firma De ondergetekenden: 1. wonende te , geboren , hierna te noemen, de ondergetekende sub

Nadere informatie

Voorbeeld Vennootschapscontract (Vennootschap onder Firma, art. 14 ev WvK )

Voorbeeld Vennootschapscontract (Vennootschap onder Firma, art. 14 ev WvK ) Voorbeeld Vennootschapscontract (Vennootschap onder Firma, art. 14 ev WvK ) VENNOOTSCHAPSCONTRACT De ondergetekenden 1 naam: Ruben Raadschelders Wonende te: Kudelstaart Geboren op: hierna te noemen vennoot

Nadere informatie

VOORBEELD. De partijen, overwegende, dat. verklaren als volgt:

VOORBEELD. De partijen, overwegende, dat. verklaren als volgt: De partijen, 1. A. Persoon, geboren op 15-02-1970 (hierna "Vennoot 1"), 2. B. Persoon, geboren op 02-04-1978 (hierna "Vennoot 2"), overwegende, dat de vennoten een samenwerking willen aangaan bij het ondernemen

Nadere informatie

- OVEREENKOMST COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP. De heer, geboren te. op.. 19, wonende aan de

- OVEREENKOMST COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP. De heer, geboren te. op.. 19, wonende aan de - OVEREENKOMST COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP ONDERGETEKENDEN: De heer., geboren te., op.. 19, wonende aan de. nr te (.), optredende als beherende vennoot, hierna te noemen Vennoot A, Of: De heer/mevrouw...,

Nadere informatie

Firmanten Overeenkomst C.V. Eet-en DateSalon H&S Haarlem.

Firmanten Overeenkomst C.V. Eet-en DateSalon H&S Haarlem. Firmanten Overeenkomst C.V. Eet-en DateSalon H&S Haarlem. PARTIJEN: Raymond van Dijk, wonende te Zandvoort, geboren op 29 oktober 1969, hierna te noemen beherend vennoot sub 1, en Ed Veldman, wonende te

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR

- OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR - OVEREENKOMST - INZAKE HANDELSAGENTUUR ONDERGETEKENDEN: De rechtspersoon (of eenmanszaak, v.o.f., c.v.)... gevestigd te..., ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te... onder

Nadere informatie

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4

Voorbeeld Arbeidsovereenkomst. Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Voorbeeld Arbeidsovereenkomst Werkboek BB Bladzijde 111 opdracht 2.4 Arbeidsovereenkomst Onbepaalde Tijd Ondergetekenden: 1. Bloemenwinkel het tuinhekje De Balkan 16, 8303 GZ, Emmeloord, hierna te noemen

Nadere informatie

VOF-AKTE. (bedrijfs)naam: naam vertegenwoordiger bedrijf: postcode: plaats: KvK-nummer:

VOF-AKTE. (bedrijfs)naam: naam vertegenwoordiger bedrijf: postcode: plaats: KvK-nummer: VOF-AKTE de ondergetekenden: (bedrijfs)naam: naam vertegenwoordiger bedrijf: straatnaam en huisnummer: postcode: plaats: KvK-nummer:. nummer:. hierna te noemen: Vennoot 1 en (bedrijfs)naam: naam vertegenwoordiger

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

Y,. (specialisme), wonende te.. (plaats) aan de

Y,. (specialisme), wonende te.. (plaats) aan de Model waarneemovereenkomst Disclaimer: Deze modelovereenkomst is op 7 augustus 2003 goedgekeurd door de UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Deze goedkeuring is verstrekt onder het voorbehoud

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN GELDLENING tussen [ ] en [ ] OVEREENKOMST VAN GELDLENING De ondergetekenden: 1 [ ] B.V., statutair gevestigd te ( ) [ ] en aldaar kantoorhoudende aan [ ], hierna te noemen: de "Geldgever",te

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

Overeenkomst van samenwerking

Overeenkomst van samenwerking Overeenkomst van samenwerking Ondergetekenden [Mevrouw][De heer] [De Besloten Vennootschap].. [wonende te][kantoorhoudende te][woonplaats][postcode][adres] {indien B.V.} ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

Overeenkomst overdracht van een verloskundigen praktijk (voorzien van toelichting)

Overeenkomst overdracht van een verloskundigen praktijk (voorzien van toelichting) Overeenkomst overdracht van een verloskundigen praktijk (voorzien van toelichting) Deze model-overdrachtsovereenkomst is door de KNOV en VvAA gezamenlijk vervaardigd en zorgvuldig samengesteld. Op een

Nadere informatie

OVEREENKOMST VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

OVEREENKOMST VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA OVEREENKOMST VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA De ondergetekenden: Vennoot 1, Vennoot 2 hier ook gezamenlijk te noemen Partijen Overwegende dat: 1. Partijen met elkaar met ingang van een vennootschap onder firma

Nadere informatie

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt.

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt. Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze algemene bepalingen zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf VOF, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer Voorbeeld Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw

Nadere informatie

4.1 De uitvoering van de opdracht door RvdB heeft het karakter van een inspanningsverplichting.

4.1 De uitvoering van de opdracht door RvdB heeft het karakter van een inspanningsverplichting. ALGEMENE VOORWAARDEN RVDB INTERIM 1. Definities RvdB of RaymakersvdBruggen: onderdeel van de besloten vennootschap RaymakersKayser Personeel en Organisatie BV, gevestigd te Weesp kantoorhoudende aldaar

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT ZZP bedrijfsnaam zzp er

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT ZZP bedrijfsnaam zzp er OVEREENKOMST VAN OPDRACHT ZZP bedrijfsnaam zzp er PARTIJEN 1. De besloten vennootschap RaymakersKayser b.v., handelend onder de naam RaymakersvdBruggen, Personeelsmanagement, gevestigd te Weesp, kantoorhoudende

Nadere informatie

Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹

Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹ Model Arbeidsovereenkomst Bepaalde Tijd ¹ De ondergetekenden: 1. De vereniging/bond...gevestigd te...overeenkomstig haar statuten vertegenwoordigd door ²) naam:..., voorzitter naam:..., secretaris naam:...,

Nadere informatie

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden.

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden. Asoka-Onderwijs en advies Leveringsvoorwaarden Leveringsvoorwaarden Artikel 1 Geldigheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot

Nadere informatie

De opdrachtgever: Iedere natuurlijke of rechtspersoon die de opdracht aan Homelyrentals verstrekt.

De opdrachtgever: Iedere natuurlijke of rechtspersoon die de opdracht aan Homelyrentals verstrekt. Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

Algemene bepalingen voor geldleningen NEF0408

Algemene bepalingen voor geldleningen NEF0408 NEF0408 Algemene bepalingen voor geldleningen Inhoudsopgave Begripsbepalingen.... 2 Algemeen.... 2 Het bedrag van de lening.... 2 De looptijd van de lening.... 2 Rentepercentage en rente... 3 De aflossing;

Nadere informatie

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden die zijn te raadplegen op de website www.beutenerstaal.nl.

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden die zijn te raadplegen op de website www.beutenerstaal.nl. Algemene voorwaarden van mr. M.B.W.G. Beutener, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten is een kantoorcombinatie, geen maatschap, tussen mr. M.B.W.G. Beutener, gevestigd in Deventer, en mr.

Nadere informatie

2104 Noordhoff Uitgevers bv. Model v.o.f. overeenkomst

2104 Noordhoff Uitgevers bv. Model v.o.f. overeenkomst Model v.o.f. overeenkomst De ondergetekenden: 1...., geboren op... te..., paspoortnummer... en thans wonende te..., hierna te noemen A en 2...., geboren op... te..., paspoortnummer... en thans wonende

Nadere informatie

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden.

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden. Leveringsvoorwaarden Artikel 1 Geldigheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering van werkzaamheden of het leveren van

Nadere informatie

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden.

1.2 Door het verstrekken van de opdracht accepteert de opdrachtgever deze voorwaarden. ABIS Automatisering Leveringsvoorwaarden Leveringsvoorwaarden Artikel 1 Geldigheid van deze voorwaarden 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot uitvoering

Nadere informatie

1. De naam van de Maatschap is No Stress Bouwbegeleiding. 2. De Maatschap is gevestigd in Wervershoof en kan ergens anders nevenvestigingen hebben.

1. De naam van de Maatschap is No Stress Bouwbegeleiding. 2. De Maatschap is gevestigd in Wervershoof en kan ergens anders nevenvestigingen hebben. Maatschapscontract PARTIJEN 1. Christian Steenkamp met adres Hertog Willemweg 1, 1607CV Hem, geboren op 12 april 1995 te Hoorn. ("Christian Steenkamp"). 2. Teun Stroet met adres Slikkerdijk 23, 1693LT

Nadere informatie

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur

College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014. Voorzitter/Lid College van Bestuur College van Bestuur n.v.t. (voorbeeld) Arbeidsovereenkomst 2014 Voorzitter/Lid College van Bestuur 1 DE ONDERGETEKENDEN: 1 De Stichting/Vereniging., statutair gevestigd te.... te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5

Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 Huurovereenkomst Crumble development HuubieBuubie speelkeuken Pagina 1 van 5 De ondergetekenden: 1. Crumble development, gevestigd te Grubbenvorst, aan de Julianastraat 32, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Intentie koopovereenkomst roerende zaak. De ondergetekenden: hierna te noemen: Verkoper. hierna te noemen Koper;

Intentie koopovereenkomst roerende zaak. De ondergetekenden: hierna te noemen: Verkoper. hierna te noemen Koper; Intentie koopovereenkomst roerende zaak De ondergetekenden: hierna te noemen: Verkoper en hierna te noemen Koper; verklaren te zijn overeengekomen als volgt: Koper en Verkoper hierna te noemen Partijen

Nadere informatie

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1

2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 2.6 model arbeidsovereenkomst voor de duur van een bepaald werk of bepaald project 1 ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. hierna te noemen: "de werkgever"; en 2. hierna te noemen "de werknemer";

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Administratiekantoor Van Bavel m.i.v. 01-01-2017 Artikel 1. Toepasselijkheid. De voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst gesloten tussen Administratiekantoor Van Bavel

Nadere informatie

ACHTERSTELLINGSAKTE. Triodos Bank N.V. en Triodos Groenfonds N.V., ieder afzonderlijk en ook gezamenlijk tevens aangeduid als de Kredietgever.

ACHTERSTELLINGSAKTE. Triodos Bank N.V. en Triodos Groenfonds N.V., ieder afzonderlijk en ook gezamenlijk tevens aangeduid als de Kredietgever. ACHTERSTELLINGSAKTE DEZE ACHTERSTELLINGSAKTE WORDT AANGEGAAN DOOR: (1) Solarvation B.V., een besloten vennootschap statutair gevestigd te Lelystad, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BOEKINGSOVEREENKOMSTEN DYON CARACTERE

ALGEMENE VOORWAARDEN BOEKINGSOVEREENKOMSTEN DYON CARACTERE ALGEMENE VOORWAARDEN BOEKINGSOVEREENKOMSTEN DYON CARACTERE Art. 1: De onderhavige algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod en elke transactie die door Dyon Caractère wordt gesloten met een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul

Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul Algemene voorwaarden Van toepassing op de opdrachten verleend aan Boutkan Accountancy B.V. te Kwintsheul A. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten welke

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die Opdrachtnemer opdracht heeft gegeven tot het verrichten van werkzaamheden; b. Opdrachtnemer:

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat

Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat Algemene voorwaarden van mr. J.W. Post, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten is een kantoorcombinatie, geen maatschap, tussen mr. M.B.W.G. Beutener, mr. L.M.J Leerkes en mr. J.W. Post,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst vennootschap onder firma

Samenwerkingsovereenkomst vennootschap onder firma Dit is een voorbeeld van een VOF-contract zoals gegenereerd met de VOF contract generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische-generatoren/vofcontract-generator/ In dit voorbeeld ziet

Nadere informatie

IN OVERWEGING NEMENDE DAT:

IN OVERWEGING NEMENDE DAT: OVEREENKOMST VAN OPDRACHT ZZP naam zzp er PARTIJEN 1. De besloten vennootschap RaymakersKayser b.v., handelend onder de naam Rvdb, gevestigd te Weesp, kantoorhoudende aldaar aan de Amstellandlaan 84 te

Nadere informatie

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A. Persoon, hierna te noemen "werkgever";

Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A. Persoon, hierna te noemen werkgever; Arbeidsovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN: Bedrijf BV, gevestigd te Straat 1 te Stad, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer A. Persoon, hierna te noemen "werkgever"; en de heer/mevrouw B. Iemand

Nadere informatie

OPTIECONTRACT.. B.V en de heer.

OPTIECONTRACT.. B.V en de heer. OPTIECONTRACT.. B.V en de heer. DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. B.V., gevestigd te..., ten deze vertegenwoordigd door haar directeur de heer/mevrouw...en de

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

DEELNEMERSOVEREENKOMST

DEELNEMERSOVEREENKOMST 1 DEELNEMERSOVEREENKOMST De ondergetekende(n): 1. Naam en (alle) voorletters * (m/v Straatnaam en huisnummer Postcode en woonplaats* Telefoonnummer* E-mailadres* Geboortedatum en plaats BSN-nummer/Sofi-nummer

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De ondergetekenden: 1. [ ], gevestigd en kantoorhoudende te [ ] aan [ ], hierna te noemen: Opdrachtgever, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ]; 2. [ ], woonachtig en

Nadere informatie

Model Overeenkomst Van Opdracht

Model Overeenkomst Van Opdracht De ondergetekenden: 1. De sportorganisatie... gevestigd te... en ten deze vertegenwoordigd door: Naam:... Naam:... Naam:... Model Overeenkomst Van Opdracht (FREELANCE OVEREENKOMST) hierna te noemen de

Nadere informatie

Maatschapsovereenkomst voor twee partijen (voorzien van toelichting)

Maatschapsovereenkomst voor twee partijen (voorzien van toelichting) Maatschapsovereenkomst voor twee partijen (voorzien van toelichting) Deze model-maatschapsovereenkomst is door de KNOV en VvAA gezamenlijk vervaardigd en zorgvuldig samengesteld. Op een aantal plaatsen

Nadere informatie

Aandeelhouders: Opgenomen in het Register van Aandeelhouders, als Bijlage 1. gehecht aan deze overeenkomst.

Aandeelhouders: Opgenomen in het Register van Aandeelhouders, als Bijlage 1. gehecht aan deze overeenkomst. MODEL AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST TER OPRICHTING VAN MEDISCH SPECIALISTISCH BEDRIJF (MSB-BV) Aandeelhouders: Opgenomen in het Register van Aandeelhouders, als Bijlage 1. gehecht aan deze overeenkomst. Vanwege

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden Social Elephant

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden Social Elephant Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden Social Elephant 1. Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle opdrachten die opdrachtgevers van Social Elephant aan Social Elephant

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 554 Wijziging van titel 8 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek (regels verrekenbedingen) Nr. 1 KONINKLIJKE BOODSCHAP Aan de Tweede Kamer der

Nadere informatie

1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever;

1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever; Min-Max overeenkomst VOOR BEPAALDE TIJD De ondergetekenden: 1. [bedrijf], gevestigd [adres] te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw/heer [naam], hierna te noemen werkgever; 2. [naam] geboren

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ;

gaan een overeenkomst aan betrekking hebbende op NAAM, geboren op DATUM, hierna te noemen Gedetacheerde ; DETACHERINGOVEREENKOMST ONDERGETEKENDEN 1. NAAM Gemeente of Vennootschap, ADRES, ten deze vertegenwoordigd door NAAM, hierna te noemen Uitlener, en 2. Gemeente Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, ten

Nadere informatie

ALGEMENE INCASSO VOORWAARDEN

ALGEMENE INCASSO VOORWAARDEN Algemene bepalingen ALGEMENE INCASSO VOORWAARDEN 1. Deze algemene incasso voorwaarden zijn van toepassing op alle verstrekte opdrachten aan en overeenkomsten met ALL-ROUND INCASSO tot incassowerkzaamheden,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN EPAC PROPERTY COUNSELORS B.V. (de "Algemene Voorwaarden")

ALGEMENE VOORWAARDEN EPAC PROPERTY COUNSELORS B.V. (de Algemene Voorwaarden) ALGEMENE VOORWAARDEN EPAC PROPERTY COUNSELORS B.V. (de "Algemene Voorwaarden") Artikel 1. Definities EPAC: EPAC Property Counselors B.V., statutair gevestigd te Bilthoven, ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V.

Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Inschrijfvoorwaarden Flextender B.V. Partijen: 1. Flextender B.V., gevestigd te Eemnes Noordersingel 20-S, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer P.J.R. Groot, Directeur, hierna te noemen Flextender,

Nadere informatie

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten.

1.2 De toepasselijkheid van de door de opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene voorwaarden J&S Diensten 1. Algemeen 1.1 Al onze aanbiedingen, overeenkomsten en uitvoering daarvan, worden uitsluitend beheerst door de onderhavige voorwaarden. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk

Nadere informatie

Overeenkomst Schoonmaakonderhoud

Overeenkomst Schoonmaakonderhoud Overeenkomst Schoonmaakonderhoud Codarts en Ref.: MS/ c2014081 Datum: De ondergetekenden: Codarts, gevestigd te Rotterdam, vertegenwoordigd door XX, XX, hierna te noemen Opdrachtgever en XX, gevestigd

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265

ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 ECLI:NL:RBOVE:2014:1265 Instantie Rechtbank Overijssel Datum uitspraak 06-03-2014 Datum publicatie 14-03-2014 Zaaknummer C-08-152106 - KG ZA 14-59 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Kort

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

ACHTERSTELLINGSAKTE. TPSolar Uden B.V. en Obton Solenergi Sommer C.V., ieder afzonderlijk en ook gezamenlijk tevens aangeduid als de Schuldenaar;

ACHTERSTELLINGSAKTE. TPSolar Uden B.V. en Obton Solenergi Sommer C.V., ieder afzonderlijk en ook gezamenlijk tevens aangeduid als de Schuldenaar; ACHTERSTELLINGSAKTE DEZE ACHTERSTELLINGSAKTE WORDT AANGEGAAN DOOR: (1) TPSolar Uden B.V., een besloten vennootschap statutair gevestigd te Lijnden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van

Nadere informatie

Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk. Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen

Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk. Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen Burgerlijk Wetboek boek 7 titel 12. Aanneming van werk Afdeling 1. Aanneming van werk in het algemeen Artikel 750 1. Aanneming van werk is de overeenkomst waarbij de ene partij, de aannemer, zich jegens

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN)

ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) ARBEIDSOVEREENKOMST MET UITGESTELDE PRESTATIEPLICHT VOOR BEPAALDE TIJD (NUL UREN) DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw.., geboren op 201, wonende aan de. te.., hierna werkgever, Of: De besloten vennootschap

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING OPEN DOOR. 2. Zij heeft haar zetel te Loon op Zand. 3. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

c. Werknemers die werkelijk in drieploegendienst werkzaam zijn hebben recht op een verlofdag extra.

c. Werknemers die werkelijk in drieploegendienst werkzaam zijn hebben recht op een verlofdag extra. Artikel 15 Vakantie 1. Het vakantiejaar loopt gelijk met het kalenderjaar. 2. De werknemer heeft per vakantiejaar recht op 25 verlofdagen / diensten met behoud van salaris. 3. Jeugdigen tot en met 18 jaar

Nadere informatie

CONCEPT Investeringsovereenkomst

CONCEPT Investeringsovereenkomst CONCEPT Investeringsovereenkomst De ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Horeca Crowdfunding Nederland B.V., statutair gevestigd te Rotterdam, kantoor houdende te

Nadere informatie

INBRENG IN de besloten vennootschap: UNIVÉ HET ZUIDEN BEMIDDELING B.V. gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal)

INBRENG IN de besloten vennootschap: UNIVÉ HET ZUIDEN BEMIDDELING B.V. gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal) Blad 1 INBRENG IN de besloten vennootschap: UNIVÉ HET ZUIDEN BEMIDDELING B.V. gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal) Heden, ***, verscheen voor mij, mr. **, notaris te **: **, te dezen handelend als schriftelijk

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 152 Wet van 14 maart 2002 tot wijziging van titel 8 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek (regels verrekenbedingen) Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs

Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs Algemene Voorwaarden Autobedrijf Severs ARTIKEL 1 DEFINITIES 1. In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn

ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn ALGEMENE VOORWAARDEN Dave Imming Assurantiën te De Goorn 1. Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op overeenkomsten waarbij door Dave Imming Assurantiën te De Goorn financiële adviezen

Nadere informatie

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden, die zijn te raadplegen op de website www. beutenerstaal.nl.

mr. Beutener en mr. Staal hebben ieder hun eigen algemene voorwaarden, die zijn te raadplegen op de website www. beutenerstaal.nl. Algemene voorwaarden van mr. M.B.W.G. Beutener, advocaat Artikel 1 Algemeen Beutener Staal advocaten zijn twee zelfstandige advocatenkantoren, de eenmanszaak mr. M.B.W.G. Beutener, gevestigd in Deventer

Nadere informatie

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen...3 Artikel 2 Bewaring...4 Artikel 3 Belangenbehartiging houders van deelnemersrechten...4

Nadere informatie

AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: De heer/mevrouw..., geboren te... op... en wonende te...,..., te dezen handelende, voor zich in privé, hierna te noemen: "X"; als aandeelhouder en bestuurder

Nadere informatie

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI

ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI ALGEMENE LEVERINGS- EN BETALINGSVOORWAARDEN VAN DE ORGANISATIE VAN NEDERLANDSE TANDPROTHETICI 1. Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming, de inhoud en de nakoming

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN

Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN Nieuwdorp Hypotheken & Verzekeringen tevens handelend onder de naam Cebri BV, Frambozenstraat 76, 2564 XN te Den Haag, hierna te noemen Nieuwdorp Hypotheken &

Nadere informatie

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN

THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN THIM Hogeschool voor Fysiotherapie Newtonbaan 6-8, 3439 NK NIEUWEGEIN Artikel 1 Begrippen... 3 Artikel 2 Toepasselijkheid... 3 Artikel 3 Reglementen... 3 Artikel 4 Aanmelding en inschrijving... 3 Artikel

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST 1 LICENTIEOVEREENKOMST De ondergetekenden: AntrAciet gevestigd aan de Franseweg 80 te Elst, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 24450322 en ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen:

Verklaren een arbeidsovereenkomst te zijn aangegaan onder de navolgende bepalingen: ARBEIDSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. «Voorvoegsel» «Voorletters» «TussenVoegsel» «Achternaam» «Adres» «Postcode» «Plaats» hierna te noemen: "de werknemer"; en 2. Easy Way b.v. gevestigd te Breda,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen

Algemene voorwaarden kinderdagverblijf. De Bloemenkinderen Algemene voorwaarden kinderdagverblijf De Bloemenkinderen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden en de op basis hiervan te sluiten overeenkomst kinderopvang, wordt verstaan onder: Kinderdagverblijf:

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning - OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning DE ONDERGETEKENDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid B.V., statutair gevestigd te en kantoorhoudende aan de, te (.), te dezer zake

Nadere informatie

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel Dit is een onverbindend concept: aan dit concept kunnen geen rechten worden ontleend. Zonder overeenstemming tussen partijen kunnen partijen hieraan geen rechten ontlenen. Ondertekening vindt plaats na

Nadere informatie

INBRENG IN de naamloze vennootschap: N.V. UNIVÉ HET ZUIDEN SCHADEVERZEKERINGEN, gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal)

INBRENG IN de naamloze vennootschap: N.V. UNIVÉ HET ZUIDEN SCHADEVERZEKERINGEN, gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal) Blad 1 INBRENG IN de naamloze vennootschap: N.V. UNIVÉ HET ZUIDEN SCHADEVERZEKERINGEN, gevestigd te Wouw (gemeente Roosendaal) Heden, ***, verscheen voor mij, mr. **, notaris te **: **, te dezen handelend

Nadere informatie

vermogen heeft verloren. Opdrachtgever heeft alsdan geen recht op enige schadevergoeding.

vermogen heeft verloren. Opdrachtgever heeft alsdan geen recht op enige schadevergoeding. Algemene (verkoop)voorwaarden Interact Consultancy BVBA 1. Toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes en overeenkomsten, mondeling dan wel schriftelijk, van of

Nadere informatie

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V.

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Bewaring... 3 Artikel 3 Belangenbehartiging

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN De ondergetekenden: 1. Licentiegever; en 2. de besloten vennootschap ilearn Company B.V, gevestigd en kantoorhoudende te Ede, aan de Wiek 121, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

Het aangaan van een arbeidsverhouding met een flexkracht

Het aangaan van een arbeidsverhouding met een flexkracht Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden voor Opdrachtgevers van HelloFlex People 200 B.V. van toepassing die de backoffice van Uitzendbureau De Buren B.V. verzorgt. In aanvulling daarop zijn

Nadere informatie