Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS"

Transcriptie

1 Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen 6. Onderhoud

2 1. Toegang tot het CMS Met het Content Management Systeem, kortweg CMS, kunt u onder meer de tekst van uw webpagina s veranderen en afbeeldingen toevoegen. U kunt vanaf elke computer met internetaansluiting toegang krijgen tot het CMS van uw website. Type daartoe het onderstaande webadres in de navigatiebalk van uw browser (bijv. Internet Explorer) en druk op <Enter>. Vul vervolgens uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op <Versturen>. Tip! Als u uw wachtwoord bent vergeten kunt u via de link Bent u uw wachtwoord vergeten? een naar uzelf laten sturen met daarin het wachtwoord. Daarvoor heeft u wel uw gebruikersnaam nodig. Bent u die ook kwijt, stuur dan een naar voor een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord. Als u klaar bent met het bewerken van uw webpagina s kunt u het CMS weer verlaten door uit te loggen met een klik op de volgende knop (rechtsboven in het scherm): Tip! Door elke keer goed uit te loggen voorkomt u dat andere computergebruikers toegang krijgen tot uw CMS en daarmee tot uw website.

3 2. Inhoud toevoegen Kies in het hoofdmenu Inhoud» Pagina's (zie onderstaand screenshot). In het paginaoverzicht (zie screenshot op volgende pagina) klikt u bovenaan op <Nieuwe inhoud toevoegen> om een nieuwe pagina aan te maken óf kiest u voor het bewerken van een reeds bestaande pagina door op een van de titels onder het kopje Pagina te klikken. Let op! U zult vaker een bestaande pagina bewerken, dan een nieuwe pagina aanmaken. Als u alleen een bestaande pagina wilt bewerken (om bijvoorbeeld de tekst aan te passen) kunt u stap 1 t/m 4 overslaan. Klik in het paginaoverzicht direct op de titel van de pagina die u wilt aanpassen en lees verder bij stap 5.

4 Invoeren van paginakenmerken en -inhoud 1. Kies eerst het soort pagina bij Inhoudstype. Voor een normale pagina met tekstinformatie kiest u de standaardwaarde *Inhoud*. 2. Type een Titel van de pagina. De titel wordt gebruikt in de browser. 3. Type een Menutekst. Deze tekst zal in het navigatiemenu verschijnen. De menutekst mag verschillen van de paginatitel hierboven. Tip: houd de tekst kort. 4. Als de pagina die u toevoegt een sub-pagina wordt, kunt u bij Bovenliggend de bovenliggende pagina instellen. Betreft het een pagina op het hoogste menuniveau, kies dan *geen* uit de keuzelijst. De positie van de pagina binnen het navigatiemenu kan ook naderhand eenvoudig worden aangepast. 5. In het grote tekstvak onder Content kunt u de tekst van de pagina (de pagina-inhoud) invoeren/wijzigen door één keer in het vak te klikken en vervolgens te typen. Voor het opmaken van de tekst gebruikt u de knoppen die boven het tekstvak staan. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de tekst vetter of cursief maken, maar ook laten inspringen of centreren (zie screenshot op volgende pagina). 6. Om het resultaat te bekijken, zonder het bewerkscherm te verlaten, klikt u op de tab [Voorbeeld] (bovenaan, naast de tabbladen [Start] en [Opties]).

5 7. Als u tevreden bent met het voorbeeld keert u terug naar de tab [Start] en kiest u voor de knop <Versturen>. Hiermee slaat u de aangemaakte of gewijzigde pagina op. U kunt de pagina direct online bekijken door naar uw website te surfen en op de titel van de pagina te klikken. Behalve voor <Versturen>, kunt u ook kiezen voor de knoppen <Annuleren> en <Toepassen>. Met <Annuleren> breekt u het aanmaken of wijzigen van de pagina af en keert u terug naar het paginaoverzicht. Er worden geen gegevens opgeslagen. <Toepassen> kiest u als u de gegevens wilt bewaren, maar wel nog verder wilt werken aan de tekst. Hieronder volgt een overzicht van de drie keuzemogelijkheden: 1. <Versturen> -- om de wijzigingen te bewaren en terug te keren naar Inhoud» Pagina's 2. <Annuleren> -- om de wijzigingen niet te bewaren en terug te keren naar Inhoud» Pagina's 3. <Toepassen> -- om de wijzigingen tussentijds te bewaren terwijl u in het bewerkscherm blijft

6 3. Afbeelding toevoegen Om een afbeelding toe te voegen aan een nieuwe of bestaande pagina dient u de afbeelding eerst naar de server te sturen oftewel te uploaden. Om een afbeelding te uploaden gaat u in het hoofdmenu naar Inhoud» Afbeeldingbeheer Via de knop <Bladeren> krijgt u toegang tot uw eigen harde schijf en kunt u een foto of afbeelding selecteren. Let op! Zorg dat u van tevoren uw foto al op het gewenste formaat (liefst niet groter dan 400 pixels bij 300 pixels) heeft gesneden. Hiermee voorkomt u dat u onnodig veel te grote bestanden naar de server stuurt, waardoor deze traag kan reageren. Klik op <Openen> om de afbeelding te selecteren en vervolgens op <Versturen>. De afbeelding wordt nu geupload en is binnen enkele seconden zichtbaar in het overzicht van Afbeeldingbeheer. De daadwerkelijke afmetingen van de afbeelding staan onder de verkleinde weergave en het is raadzaam om deze nog een keer te controleren. Als u ervan overtuigd bent dat u de zojuist geuploade afbeelding wilt gebruiken voor uw website, gaat u naar Inhoud» Pagina s en opent u de (reeds bestaande) pagina waarin u de afbeelding wilt weergeven. Als u een nieuwe pagina wilt aanmaken kiest u voor <Nieuwe inhoud toevoegen> (zie ook hierboven bij Inhoud toevoegen). Klik in het tekstvak onder Content op de plek waar u de afbeelding wilt invoegen en vervolgens op het hieronder weergegeven icoontje: Er verschijnt nu een klein venster waarmee u de afbeelding snel kunt invoegen. Klik op het icoon Bladeren (zie screenshot) en selecteer de afbeelding die u zojuist heeft geupload door er één keer op te klikken.

7 Met de knop <Invoegen> plaatst u de abeelding in het tekstvak (zie screenshot). Wanneer u vervolgens op de knop <Versturen> klikt zal de afbeelding zichtbaar worden op de betreffende pagina van uw website. Wellicht bent u nog niet helemaal tevreden met de positionering van de afbeelding ten opzichte van de tekst. Deze kunt u aanpassen door de afbeelding in het tekstvak te selecteren (een keer klikken) en nogmaals het volgende icoontje aan te klikken: Via de tab [Weergave] (zie screenshot) kunt u de Uitlijning van de afbeelding aanpassen (dit is de positie van de afbeelding ten opzichte van de tekst). Ook kunt u via [Weergave] de afmetingen van de afbeelding bijstellen door de reeds ingevulde getallen te wijzigen. De overige opties voor afbeeldingen worden in deze handleiding niet behandeld.

8 4. Bestand toevoegen Behalve tekst en afbeeldingen, kunt u ook bestanden toevoegen aan uw website. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een Word-bestand, of het veel gebruikte PDF-bestand. Zo kunt u extra informatie koppelen aan uw website en bezoekers in staat stellen om de bestanden te downloaden. Net als afbeeldingen dienen ook bestanden eerst van uw harde schijf naar de server te worden gestuurd. Ga daarvoor in het hoofdmenu naar Inhoud» FileManager. In de FileManager treft u een overzicht (Bestandsweergave) aan van bestanden die reeds aanwezig zijn op de server. Om een of meerdere bestanden toe te voegen klikt op de tab [Upload bestanden] (zie screenshot). Onder de tab [Upload bestanden] vindt u een opsomming van vijf lege velden en vijf bijbehorende knoppen met de titel <Bladeren>. Dit betekent dat u tot maximaal vijf bestanden per uploadsessie naar de server kunt sturen. Doorgaans wilt u slechts één bestand uploaden en gebruikt u dus ook maar één van de vijf aanwezige velden. Klik op de knop <Bladeren> achter het eerste veld en selecteer en open (via de knop Openen) het bestand dat u wilt uploaden. De naam en de locatie (of het pad) van het bestand wordt automatisch ingevuld in het veld voor de knop <Bladeren>. Klik vervolgens op de knop <Ok> onderaan de vijf velden om het bestand te uploaden (zie screenshot). Na een succesvolle upload wordt het bestand toegevoegd aan het overzicht onder de tab [Bestandsweergave] en kunt u het bestand openen door erop te klikken. Hiermee test u in feite of het bestand goed wordt weergegeven in de browser.

9 Om het bestand vervolgens aan een webpagina toe te voegen gaat u in het hoofdmenu naar Inhoud» Pagina s en klikt u op de titel van de (reeds bestaande) pagina waarin u een link naar het bestand wilt opnemen. In het tekstvak onder Content selecteert u eerst het woord of de zin die als link moet dienen naar het zojuist geuploade bestand. Selecteren (of highlighting) doet u door de linkermuisknop ingedrukt te houden en met de muis over het woord van uw keuze te slepen. Als het goed is heeft het geslecteerde woord nu een andere (meer donkere) achtergrondkleur dan de overige woorden in de tekst. Om van het geselecteerde woord een link te maken klikt u op het volgende icoontje: Via het kleine venster dat wordt geopend kunt u op het icoon Bladeren klikken ( vervolgens het geuploade bestand selecteren in een lijst. ) en Klik op de knop <Invoegen> en maak de link op uw site actief door de webpagina op te slaan met de knop <Versturen>. Tip! Als u wijzigingen aanbrengt in het CMS worden deze vaak pas zichtbaar nadat u de pagina van uw site heeft ververst. Dit doet u door op F5 te drukken. Als de wijziging daarna nog steeds niet zichtbaar is, heeft u de pagina wellicht niet goed opgeslagen. Controleer dit door in het CMS de pagina te openen (via Inhoud» Pagina s) en te kijken of de wijziging wel in het CMS verschijnt.

10 5. Instructie & Vragen In deze handleiding van uw nieuwe Content Management Systeem staan alleen de meest gebruikte handelingen beschreven. Indien u prijs stelt op een meer uitgebreide en/of specifieke toelichting kunt u een persoonlijke instructie aanvragen via: Dit adres kunt u ook gebruiken voor het stellen van vragen over uw nieuwe CMS.

11 6. Onderhoud Het web is voortdurend in beweging en ook uw website is geen statisch gegeven. U verandert immers weleens een tekst en voegt nieuwe afbeeldingen en foto's toe. De volledige inhoud van uw website wordt opgeslagen in een zogenaamde database. Het is verstandig om regelmatig een kopie te maken van de database zodat verlies van uw gegevens wordt voorkomen. Het maken van een kopie of backup van de database vergt niet veel tijd, maar is wel een specialistische klus. Met ingang van 2009 bied ik een service aan waarbij ik elk kwartaal (dus 4x per jaar) een herstel-backup maak van uw database en overige webbestanden. Mocht uw database vervolgens beschadigd raken of zelfs volledig verloren gaan, dan kan ik uw website altijd herstellen vanaf het punt dat de laatste kopie is gemaakt. Een geruststellende gedachte, want uw provider neemt meestal geen enkele verantwoordelijkheid voor gegevensverlies na een crash van de database-server. Voor de backup-service (Backup Basic) van uw database breng ik jaarlijks 55 euro in rekening. Daarnaast kunt u ook nog kiezen voor een meer uitgebreide service, waarbij ik niet alleen uw gegevens (database) veilig stel, maar ook zorg dat het Content Management Systeem steeds wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Het up-to-date houden van het CMS is niet direct noodzakelijk, maar het kan op termijn wel problemen voorkomen. Wanneer u het CMS namelijk niet laat bijwerken profiteert u ook niet van de beveiligings-updates, die een aantal keer per jaar verschijnen. Na verloop van tijd wordt uw website daardoor kwetsbaar voor hacking, waarbij uw site door computercriminelen wordt misbruikt om op illegale wijze gegevens te verspreiden. Het risico dat uw website ten prooi valt aan hackers neemt helaas alleen maar toe. Om die reden is het zeker geen overbodige luxe om uw CMS up-to-date en daarmee veilig te houden. De uitgebreide service (Backup Plus) bied ik aan voor de prijs van 145 euro per jaar. Voor dit bedrag maak ik elk kwartaal een backup van uw database en installeer ik bovendien een upgrade van het CMS, zodra er een belangrijke beveiligingsupdate beschikbaar komt (gemiddeld 4 keer per jaar). De prijs van deze service ligt aanzienlijk hoger, omdat het bijwerken van het CMS een tijdrovende en meer gecompliceerde klus is. Voor alle duidelijkheid zet ik de twee servicepakketten hieronder voor u op een rij: Backup Basic Pakket: 4 x per jaar een backup van uw database en overige webbestanden. Prijs: 55 euro per jaar, exclusief btw. Backup Plus Pakket: 4 x per jaar een backup van uw database en overige webbestanden, plus het up-to-date houden van het CMS (op basis van beveiligingsupdates, zie toelichting) Prijs: 145 euro per jaar, exclusief btw. Gelieve uw keuze voor één van bovenstaande pakketten door te geven via

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

1 De onderdelen van TYPO3

1 De onderdelen van TYPO3 Nederlandse versie 1.03 Webredactie-MC@tudelft.nl 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1 De onderdelen van TYPO3... 3 1.1 De basis... 3 1.1.1 Inloggen... 3 1.1.2 Het hoofdmenu... 3 1.1.3 Pagina-/ Bestandsboom...

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie

HANDLEIDING I-CONTENT

HANDLEIDING I-CONTENT HANDLEIDING I-CONTENT INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Inloggen 4 Overzicht menu 5 Vorige / Volgende 5 Eerste / Laatste 5 Zoeken 5 Nieuwe Pagina 6 Pagina bewerken 6 Pagina verwijderen 7 Sluiten 7 Overzicht

Nadere informatie

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios

Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios Papierloos vergaderen met NotuBox Handleiding versie 24 februari 2015 Versie 3.3 van de applicatie voor ios NotuBiz Trias III K.P. v.d. Mandelelaan 110 3062 MB Rotterdam Telefoon: 010-789 09 90 E-mail:

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail

Deel bergen foto s in Hotmail / Windows Live mail Online foto s delen Tja, dan zit de vakantie er weer (bijna) op. Genoten van de zon, lekker uitgerust, en alle mooie momenten vastgelegd met de camera. Misschien hebt u wel honderden foto's op een geheugenkaartje

Nadere informatie

les 5 stijlen en verwijzingen

les 5 stijlen en verwijzingen stijlen en verwijzingen In deze les gaan we aan de slag met mogelijkheden van Word die handig zijn bij grote documenten, zoals scripties, rapporten enzovoort. U vindt ze terug op het tabblad Verwijzingen.

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

H A N D L E I D I N G CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM H A N D L E I D I N G CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Inhoudsopgave Introductie en inloggen 3 Overzicht van de basisfuncties 5 Voor content-editors 7 Maken en bewerken inhoud 8 Werken met afbeeldingen en documenten

Nadere informatie

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e

Handleiding. alexioncrm. alexion. s o f t w a r e Handleiding alexioncrm alexion s o f t w a r e INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 6 Missie... 6 Inleiding... 6 Doelstellingen... 7 Support via Hulp op Afstand... 8 1 Basis Alexion CRM... 9 1.1

Nadere informatie

Handleiding website menu s en pagina s

Handleiding website menu s en pagina s Handleiding website menu s en pagina s Versie 0.1 januari 2012 INHOUD INHOUD... 2 1 Inleiding... 3 2 Het opzetten van de menubalken van de website... 3 3 Het opzetten van de pagina s achter het menu...

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Handboek voor het Drupal content systeem

Handboek voor het Drupal content systeem Handboek voor het Drupal content systeem Versie 007 Datum 19-11-2012 Auteur Tom A. Kooy Handboek voor het Drupal content systeem - Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 OVER HET HANDBOEK

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken COPYRIGHT Niets uit dit werk mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welk andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03

Handleiding Module Kerkbijdrage. Parochies Navision 4.03 Handleiding Module Kerkbijdrage Parochies Navision 4.03 GAC Business Solutions behoudt zicht het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren. Eventuele wijzigingen dienen niet

Nadere informatie

WebHare en Microsoft Word

WebHare en Microsoft Word WebHare en Microsoft Word Optimaliseer uw Word documenten voor gebruik met WebHare Werken met alinea s Opmaakprofielen Afbeeldingen Datum: Maart 2010 Aantal pagina's: 26 Versie: 2.6 Doelgroep: Content

Nadere informatie

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving.

Met Blackboard Learn Content Management kunnen gebruikers studiemateriaal, digitale inhoud en elektronische portfolio's beheren in een leeromgeving. Content Management > Vereisten Content Management Deze onderwerpen zijn van toepassing op alle eindgebruikers van Content Collection en Blackboard Learn - Content Management, waaronder studenten, cursusleiders,

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software

Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Handleiding Tracer ICT CRM/ERP software Tracer 4.0 een zeer uitgebreide combinatie van Relatiebeheer (CRM) en Bedrijfsmiddelenbeheer (ERP) software oplossingen. Bedrijf : Tracer ICT Blad 2 van 58 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PC-gebruik

Gebruikershandleiding PC-gebruik Gebruikershandleiding PC-gebruik Versie 2.0.2.18 / 1 Februari 2011 Mextal 2011 Inhoudsopgave 0. Inleiding... 3 1. Inloggen... 3 1.1 Installeren Plug-in... 4 1.2 Uitvoeren installatie controle... 5 1.2.1

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6

Inhoud 1 Inleiding... 1 Linkbuilding Tool... 4 Werken met een gratis Basic Account van Linkbuilding Tool... 6 Inhoud 1 Inleiding... 1 1.1 Marktanalyse... 1 1.2 Website promotie door adverteren... 1 1.3 Zelfstandig je website promoten... 1 1.4 Google en Linkbuilding... 2 2 Linkbuilding Tool... 4 2.1 Linkbuilding

Nadere informatie

Handleiding. Uitwisseling met BRON

Handleiding. Uitwisseling met BRON Handleiding Uitwisseling met BRON 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave... 2 2. Vooraf... 4 3. Installatie... 5 Installeren certificaat... 5 Testen certificaat... 6 Voor reguliere uitwisseling eerst registratieoverzicht

Nadere informatie

Word. Inleiding. De basis

Word. Inleiding. De basis Word Inleiding Word is een tekstverwerkingsprogramma. Het is één van de programma s uit het Microsoft Officepakket, een softwarepakket met meerdere veelgebruikte kantoortoepassingen zoals ook een e-mailprogramma(outlook),

Nadere informatie