Let op: zorg dat al je contacten op je simkaart staan voordat je een Vodafone 360 account aanmaakt op je mobiel (zie stap 5).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Let op: zorg dat al je contacten op je simkaart staan voordat je een Vodafone 360 account aanmaakt op je mobiel (zie stap 5)."

Transcriptie

1 Vodafone 60 account Je brengt je nieuwe Vodafone 60 mobiel pas tot leven als je een eigen Vodafone 60 account aanmaakt. Dit is heel gemakkelijk op Volg de instructies op de website. Je kunt dit ook op je mobiel doen, volg dan onderstaande stappen. 60 account aanmaken op je mobiel Let op: zorg dat al je contacten op je simkaart staan voordat je een Vodafone 60 account aanmaakt op je mobiel (zie stap 5). Zet het toestel aan en volg de instructies op het scherm. De taal, tijd of datum wijzig je door op het touchscreen te tikken, bevestig de wijzigingen vervolgens door op te tikken. a: Heb je al een account aangemaakt, tik op Inloggen en voer je Vodafone 60 gebruikersnaam en wachtwoord in. 5 b: Heb je nog geen Vodafone 60 account aangemaakt, tik dan op Inschrijven. Tik op de tekstvakken om het toetsenbord op te roepen en typ je gegevens in. Tik op om het toetsenbord te verbergen en accepteer de voorwaarden door in het vak ernaast te tikken (dan komt er een te staan). Voer je geboortedatum en geslacht in, tik nogmaals op om je account aan te maken. Je kunt nu je favoriete sociale netwerken, chat- en accounts toevoegen. Tik op om een account toe te voegen, of tik op het pijltje in de rechterbovenhoek om verder te gaan met stap 5. Tik op een accountsoort (bijv. Facebook of Google), en voer je accountgegevens (gebruikersnaam en wachtwoord van bijv. Facebook) in. Als je alle accounts hebt toegevoegd, tik je op om de gegevens te bevestigen. Nu word je gevraagd of je simcontacten wilt importeren. Als je dat in de winkel al gedaan hebt, of als je een nieuwe simkaart hebt, selecteer je Nee, anders Ja. Je kunt nu gebruik maken van de Vodafone 60 services. Al je contacten uit je telefoonboek, sociale netwerken en chataccounts vind je op één plek. Let op: het kan tot 0 minuten duren om de eerste keer al je contacten te downloaden. Contacten samenvoegen Twee contacten van dezelfde persoon samenvoegen in één Als je meerdere accounts importeert, krijg je soms dubbele contactgegevens voor één persoon. Deze kun je samenvoegen. Ga naar te gaan en meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord. Selecteer People in de navigatiebalk in de linkerbovenhoek, scroll door de contactenlijst en klik op een contact dat je wilt samenvoegen met een ander contact. Beweeg de muis over het andere contact, er verschijnt nu een klein vakje rechtsonderin de profieltegel. Vink dit vakje aan.

2 Beide contacten verschijnen nu aan de rechterkant van het scherm. Klik nu op Samenvoegingsselectie. Selecteer de gewenste naam uit de lijst Persoonlijke contactgegevens en klik op Opslaan. Een contact toevoegen Druk op de knop People en selecteer de knop Contact toevoegen. Tik op het naamveld om de naam van het contact toe te voegen en tik dan op het vinkje. Tik op de verschillende contactgegevensvelden om meer informatie toe te voegen en tik dan op het vink icoontje. Tik op de PLUS toets als je nog meer gegevens wilt toevoegen. Tik als laatste op de terug icoontjes bovenin het scherm. Vodafone 60 kijkt automatisch of het contact ook op Vodafone 60 staat. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van het contact op je Vodafone 60 webpagina. Telefoon functionaliteiten Scherm vergrendelen / ontgrendelen

3 Je Vodafone 60 telefoon wordt na een bepaalde tijd automatisch vergrendeld om ongewenste uitgaande gesprekken e.d. te vermijden. Druk een willekeurig knop in om de telefoon te ontgrendelen en sleep je vingers langs de pijltjes. Je kunt het scherm ook handmatig ontgrendelen door even kort op de aan- uitknop bovenop de telefoon te drukken. Hoe weet ik wat ik met welke toets kan doen? Wanneer je op de Vodafone 60 telefoon een toets ingedrukt houdt kun je precies zien welke opdracht de toets geeft. Profiel telefoon wijzigen Druk op de knop Apps om het profiel van je telefoon te wijzigen. Selecteer vervolgens het icoontje Instellingen, en tik op Telefoonprofielen. Tik op het profiel dat je wilt wijzigen. Om de instellingen van deze profielen te wijzigen, tik je op het symbooltje aan de rechterkant. Ringtone wijzigen Druk op de knop Apps om de ringtone van je telefoon te wijzigen. Selecteer vervolgens het icoontje Instellingen Druk op het telefoonprofiel en tik op de toets Instellingen. Deze staat rechts van Normaal. Selecteer Beltoon voor oproep in de tab Inkomende gesprekken. Selecteer Ringtone gebruiker en selecteer de map waarin je wilt zoeken, bijv. Geluiden. Tik op het nummer dat je als ringtone wilt instellen. Druk op het vinkje in de rechter bovenhoek. Je nieuwe ringtone is nu ingesteld. Wijzig de standaard sms na afwijzen gesprek Als iemand jou belt op je Vodafone 60 telefoon heb je opties: accepteren, sms versturen en weigeren. Als je kiest voor sms versturen wordt er een standaard sms verstuurd met de tekst: Bel me later. Als je deze sms tekst wilt wijzigen, druk op de knop Apps en tik vervolgens op het Instellingen icoontje. 5 Ga naar Instellingen toepassing, en dan naar Oproepen. Scroll naar beneden en selecteer Boodschap bij inkomende oproep, tik op Aanpassen en type de gewenste sms tekst in. 6 Tik op de toets Terug om het bericht te verlaten. Beheer je eigen profiel Update je status Druk op de knop People Tik erop., en selecteer vervolgens je eigen profiel onderaan het scherm.

4 Tik op je huidige statusbericht. Als het witte vak verschijnt tik je nogmaals op dit vak om het toetsenbord op te halen. Typ je nieuwe statusbericht in. Mijn profiel Gijs Bakker Moet het vliegtuig halen Beschikbaar om te chatten Tik op Enter op het toetsenbord om je statusbericht op te slaan. Je status wordt nu bijgewerkt op Vodafone 60 en alle aangesloten sociale netwerken, zoals Facebook. Wijzig chat-status Selecteer Beschikbaarheid voor chat en kies Vodafone 60 of een andere chatdienst. Selecteer Online om je contacten te laten zien dat je online bent, tik op Onzichtbaar om als offline te verschijnen. Tik op de terugpijl om terug te keren naar je profielgegevens. Wijzig contactgegevens Tik op Mijn details, selecteer de bewerkknop en tik op de gegevens die je wilt wijzigen. Als je klaar bent tik je op de terugpijl. Vanuit Mijn details kun je de contactgegevens ook als adreskaartje verzenden, tik hiervoor onderaan het scherm op de knop Contactgegevens verzenden. Locatie instellen Tik op de bewerkknop rechts van mijn huidige locatie. Meestal moet je buiten zijn om een GPS-signaal te kunnen ontvangen. Wanneer je een locatieupdate verstuurt, kunnen je vrienden en vriendinnen op Vodafone 60 deze informatie zien in het contactprofiel op hun mobieltje. Mits jouw privacy-instellingen dit uiteraard toestaan. Communicatie Inkomende communicatie status balk, lijst weergave en D weergave Druk op de knop People om te schakelen tussen het adresboek in D- en D-weergave. Tik nu op de toets Status om statusupdates te bekijken. Je kunt ook je eigen statusupdate bekijken. Ook hier kun je schakelen tussen D en D weergave. Om de weergave van Status te wijzigen tik je op de toets rechtsonderaan het scherm. Extra communicatie toevoegen / verwijderen naar geïntegreerde inbox Druk op de Telefoonknop (linkerknop op je toestel) om naar je communicatieoverzicht te gaan. Tik op de toets Bewerken (potloodje) in de rechter bovenhoek om dit overzicht te beheren. Selecteer één van de opties (bv. ontvangen s) aan de linkerkant en schuif deze naar de geselecteerde items aan de rechterkant. Zo voeg je heel gemakkelijk items toe aan je communicatieoverzicht. Al je ontvangen s worden nu verplaatst naar het overzicht. Tik op het Terug icoontje in de linker bovenhoek om terug te gaan naar je het overzicht. Opties tijdens een gesprek (mute, wachten, luidspreker, telefoonknop) Tijdens een gesprek kun je kiezen uit verschillende opties: Beëindigen gesprek beëindigen. Mute gesprek op mute zetten.

5 Wachten gesprek in de wacht zetten. Telefoonknop als je een ander nummer wilt bellen. Je huidige gesprek wordt in de wachtstand gezet. Je kunt ook gesprekken samenvoegen. Luidspreker gesprek op luidspreker zetten. Contacten zoek een ander contactpersoon. Je kunt een ander nummer bellen en de gesprekken samenvoegen. Andere accounts importeren naar Vodafone 60 Tik op Instellingen in het App view (rechterknop op je toestel), vervolgens op Instellingen toepassing en tik dan op Vodafone 60. Tik op het icoontje onderaan het scherm om een nieuwe account toe te voegen. Selecteer de account die je wilt importeren. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in en tik op het accepteren icoontje in de rechter bovenhoek. Je hebt nu een nieuwe account toegevoegd. Inkomende s van andere accounts bekijken Inkomende s bekijk je in je geïntegreerde inbox of via de betreffende account. Ga naar het Apps view en tik op het icoontje. Daar vind je al je accounts. s versturen naar een niet-vodafone 60 adres Tik op het icoontje en tik vervolgens op Nieuwe in de linker benedenhoek. Tik op het icoontje in de linkerhoek van het toetsenbord om het toetsenbord te laten zakken. Tik op het icoontje in de rechter benedenhoek en selecteer de account die je wilt gebruiken. Je kunt nu doorgaan en je schrijven. Nieuwe nummers bellen of berichten sturen Druk de linkerknop op je toestel een paar seconden in dan verschijnt het toetsenbord. Typ een telefoonnummer in en selecteer wat je vervolgens wilt doen (bellen, bericht, videooproep of het nummer opslaan als nieuw of geüpdatet contact). Toegang tot het belscherm (toetsenbord) Druk de linkerknop op je toestel een paar seconden in dan verschijnt het toetsenbord. Een contact zoeken Druk op de Peopleknop in en dan op de zoekknop. Begin de naam van de persoon die je zoekt te typen, er verschijnen nu (waarschijnlijk) verschillende namen waaruit je kunt kiezen. Wat zijn de opties wanneer ik het profiel van een contactpersoon open heb Maaike Hendriks Wij gaan vandaag surfen: wie wil er een lift? Als je het profiel opent van iemand die geen gebruik maakt van Vodafone 60, dan heb je zes opties: bellen, sms-en, en, chatten, locatieupdate en uitnodigen. Als de persoon al gebruik maakt van Vodafone 60, dan wordt de uitnodigingsoptie gewijzigd in verbinding. Dit

6 betekent dat een uitnodiging wordt gestuurd om verbinding te leggen via Vodafone 60. Als je verbinding legt met iemand op Vodafone 60 dan kun je chatten en gratis sms jes sturen vanaf de Vodafone 60 website naar deze persoon. Als je verbonden bent, dan verandert de optie uitnodiging/verbinding in de optie videogesprek. Een contact bewerken Je bewerkt een contact op je Vodafone 60 toestel door op de People knop te drukken. Dubbeltik op een contact om het volledige profiel te openen, tik daarna op de knop bewerken. Tik op de gegevens die je wilt veranderen. Als je de wijzigingen hebt ingevoerd dan tik je op daarna tik je op de terugpijl. Er wordt automatisch een back-up gemaakt van de wijzigingen en ze worden gesynchroniseerd op met je Vodafone 60 webaccount. Wijzig het eerste telefoonnummer van een contactpersoon Om het eerste telefoonnummer van een contactpersoon te wijzigen, ga je naar Contact weergave en tik je op het potloodje in de rechterhoek. Tik op het telefoonnummer dat je als hoofdtelefoonnummer wilt gebruiken laat het toetsenbord zakken via dit icoontje en selecteer: Instellen als primair nummer. Tik vervolgens op het vinkje,en het hoofdtelefoonnummer is gewijzigd. Een contact wissen Je wist een contact op je Vodafone 60 mobiel door op de People knop te drukken. Dubbeltik op het contact om de volledige gegevens te openen en tik op. Selecteer contact wissen en bevestig dat je dit contact echt wilt wissen. Het contact wordt nu ook automatisch gewist in je Vodafone 60 webaccount. Hoe vind je andere Vodafone 60-gebruikers Druk op de knop Zoeken aan de zijkant van je mobiel en tik op Vodafone 60 leden. Tik op het witte tekstvak en typ de naam van de persoon die je zoekt. Tik op de knop zoeken rechtsonderin het toetsenbord. Nu ontvang je een lijst personen op Vodafone 60. Selecteer het contact waarmee je verbinding wilt leggen, het contactprofiel wordt geopend. Tik op de knop Verbinding linksonderaan Je kunt een persoonlijke boodschap sturen door op het standaardbericht te tikken en de uitnodiging aan te passen. 5 Tik op de pijl in de rechterbovenhoek om de uitnodiging te versturen. Als de uitnodiging wordt geaccepeerd dan zijn jullie automatisch verbonden op Vodafone 60. Contactgegevens worden nu geïmporteerd op je toestel en op je Vodafone 60 webaccount. Een uitnodiging van een andere Vodafone 60 gebruiker accepteren Je ontvangt een uitnodiging om via Vodafone 60 verbinding te leggen op je Vodafone 60 mobiel en via . Op het mobieltje verschijnt een icoon in de bovenste balk, tik op dit symbool, je ziet nu de uitstaande uitnodigingen. Selecteer een uitnodiging en accepteer deze of wijs hem af met de knoppen onderaan het scherm. Er wordt een bericht naar die persoon gestuurd om te zeggen dat je de uitnodiging hebt geaccepteerd. Als je de uitnodiging accepteert dan zijn jullie automatisch verbonden op Vodafone 60 en contactgegevens worden geïmporteerd op je mobiel en Vodafone 60 webaccount.

7 Groepen Een nieuwe groep aanmaken Druk op de knop People en selecteer de knop Meer. Selecteer Groepen beheren en tik op de knop Groep toevoegen onderaan het scherm. Tik op het vak Groepsnaam en geef de groep een naam, tik vervolgens op de vink knop. Klik op Tik hier om toe te voegen en sleep de gewenste contacten met je vinger uit de lijst Allemaal naar de nieuwe groep. Tik daarna op de vink knop. 5 Druk nogmaals op de knop People dan zie je de nieuwe groep verschijnen, die overigens ook automatisch op je Vodafone 60 webpagina wordt aangemaakt. Leden uit een groep verwijderen Druk op de knop People en selecteer de knop Meer. Selecteer Groepen beheren en selecteer dan de groep die je wilt bewerken door op de bewerkknop te tikken. Nu kun je contacten in- of uit de groep slepen. Als je klaar bent tik je op de vink knop. Wijzigingen die je in je groepen aanbrengt worden automatisch gesynchroniseerd met je Vodafone 60 webaccount. Een groep wissen Druk op de People knop en selecteer de knop Meer. Selecteer Groepen beheren en selecteer de groep die je wilt wissen, tik dan op de knop bewerken. Tik op de knop wissen onderin het scherm en bevestig dat je de groep inderdaad wilt wissen. Wijzigingen die je in je groepen aanbrengt worden automatisch gesynchroniseerd op je Vodafone 60 webaccount. Communiceren met een groep Druk op de knop People en beweeg naar links of rechts met je vinger tot je de groep ziet waarmee je wilt communiceren. Tik op de meer knop onderin het scherm en selecteer de groepsgegevens. Dan heb je opties om te communiceren: sms, , en locatieupdate. Tik eerst op de gewenste optie, bijvoorbeeld sms, en dan op Ok. Nu kun je het bericht typen en op de pijlknop rechtsbovenin drukken. Het bericht wordt dan naar alle leden van de groep gestuurd. Wisselen tussen groepen Druk op de People knop. Beweeg je vinger over het scherm van links naar rechts of omgekeerd om van groep te wisselen. Privacy-instellingen

8 Beheer je privacy-instellingen Je kunt helemaal zelf bepalen welke persoonlijke informatie je deelt met de mensen op Vodafone 60. Privacyinstellingen kun je per groep instellen. Je kunt dus per groep instellen welke persoonlijke informatie je wilt delen (bijv.contactgegevens, statusberichten, foto s, locatie). Ook is er een standaardinstelling voor al je contacten op Vodafone 60 die geen onderscheid maakt tussen diverse groepen. Je kunt de privacy-instellingen beheren op je Vodafone 60 mobiel of je Vodafone 60 webpagina. Druk op de Apps knop en selecteer Privacy, voer je Vodafone 60 accountgegevens in en tik op aanmelden. Je kunt zelf bepalen of je informatie deelt met vrienden met wie je verbinding hebt op Vodafone 60 en je profiel onzichtbaar maken zodat je niet gevonden kunt worden. Dit doe je door via de schuif on/off. Privacy Schakel het delen van mijn persoonlijke gegevens uit en verberg mijn profiel voor zoekmachines Stel je standaardprofiel in deel deze met geselecteerde vrienden en groepen 5 Je kunt de standaard privacy-instellingen wijzigen voor al je contacten op Vodafone 60 die geen lid van een groep zijn door op Alle verbonden contacten te tikken. Tik voor elk stuk informatie (bijv. Status, Locatie) op de schuif om deze op uit te zetten (niet delen) of op aan (wel delen). Druk voor meer gegevens over elk stuk informatie op de titel. Tik als je klaar bent op de terugpijl onderin het scherm. Ook kan je de instelling wijzigen voor elk van de groepen die je hebt opgezet. Selecteer eerst een groep. Tik voor ieder type informatie (bijv. Status, Locatie) op de schuif om deze op uit te zetten (niet delen) of op aan (wel delen). Surfen Zoeken op het web Druk op de knop Zoeken aan de zijkant van je Vodafone 60 telefoon. Tik op het Google tekstvakje en gebruik het toetsenbord om een webadres in te vullen. Tik op de toets met het vergrootglas om te zoeken. Of ga naar de Apps weergave en tik op het internet icoontje. Druk nu op het witte tekstvakje en gebruik het toetsenbord om een webadres in te vullen. Wijzig je standaard homepage Open de pagina die je als je standaard homepage wilt gebruiken en druk op de toets rechts onderaan. Tik nu op Instellingen. Tik op Startpagina en je hebt de opties om de huidige pagina als startpagina in te stellen of om altijd met een blanco webpagina te beginnen. Favorieten toevoegen en openen, favorieten aan mappen toevoegen Ga naar de gewenste webpagina en tik op de onderste toets Voeg toe aan favorieten. Tik nu op Boomarks (tweede toets van rechts) om de pagina aan je bookmarks toe te voegen. Bevestig je keuze als je deze pagina onder Favorieten op wilt slaan. Of selecteer: Voeg toe en kies de locatie / creëer een nieuwe map waarin je de pagina wilt opslaan. Druk op het vinkje om te bevestigen, en druk nog een keer op het vinkje om je keuze op te slaan. Je kunt een webpagina ook direct opslaan in een nieuwe map. Tik op het icoontje Nieuwe map onderaan het scherm, vul de naam van de nieuwe map in en druk op het vinkje om te bevestigen.

9 In- en uitzoomen en scrollen op je webpagina s Druk op de zoektoets aan de zijkant van je Vodafone 60 toestel. Selecteer Google, je kunt de zoekbalk bovenin gebruiken om een webadres op te zoeken door op de witte tekstbalk te tikken en een adres in te voeren. Druk op de groene zoekknop, nu begint je zoekopdracht. Inzoomen doe je door je vinger op het scherm te houden tot de pijltoetsen verschijnen en dan op en neer te scrollen. Een nieuwe webpagina openen, via een link op een bestaande pagina, via een nieuwe URL of door terug te gaan Je opent een link op een webpagina door op deze link te tikken. De link wordt nu vergroot zodat je zeker weet dat je op de juiste link tikt. Als je een nieuwe URL wilt invoeren, tik dan op het witte tekstvak bovenin de pagina. Zodra het toetsenbord verschijnt kun je de URL direct invoeren. Je kunt teruggaan door op de knop terug te tikken linksonderaan het scherm. Een URL versturen via een bericht of Als je de gewenste webpagina eenmaal open hebt, kun je op de knop rechtsonderaan tikken die je naar het scherm Meer brengt. Hier kun je op URL verzenden tikken en kiezen hoe je de link verstuurt. Foto s Foto s van vrienden bekijken Tik op het contactprofiel van een vriend en tik nu nog een keer op het profiel om alle gegevens te bekijken. Sleep je vinger van links naar rechts door het midden voor de optie gedeelde mappen. Klik op Gedeelde mappen en op de map die je wilt openen. Daar worden dan de foto s geladen zodat je ze kunt bekijken. Reactie op gedeelde foto s geven en lezen Tik op de foto in de gedeelde map waarop je een reactie wilt geven. Tik op het reactie icoontje in de linker benedenhoek van het scherm om een reactie te geven. Schrijf je reactie en tik op het Accepteren icoontje in de rechter bovenhoek. Jouw reactie verschijnt nu in de ruimte onder de foto. Hoe voeg ik een foto toe aan mijn Facebook account Druk op de knop Camera aan de rechterkant van je Vodafone 60 telefoon. Neem een foto en tik op de toets rechtsonderaan, kies nu Delen onderaan het scherm. Kies met wie je de foto wilt delen door op die optie te tikken. Jouw foto wordt automatisch geupload naar je Facebookaccount. Hoe voeg ik een foto toe aan mijn profiel Tik op je eigen profiel onderaan het scherm in D weergave. Tik op de toets Bewerken (potloodje) in de rechter bovenhoek van het scherm. Tik op jouw foto / avatar. Selecteer het camera icoontje (om een foto te nemen) of kies voor de afbeeldingen galerij om een bestaande afbeelding in je mappen te zoeken.

10 Foto s bewerken Wanneer je een foto hebt genomen, of gekozen uit de afbeeldingen galerij, zie je een potloodje in de rechter bovenhoek. Tik deze aan om foto s te bewerken. Je kunt kiezen voor Hulpmiddelen of voor Aanpassen. Met de optie Hulpmiddelen kun je bepaalde details van de foto uitsnijden of effecten (zoals tekst) toevoegen. Met de optie Aanpassen kun je de foto in verschillende stijlen aanpassen, verkleinen, helderheid aanpassen en foto s draaien. Tik op de toets Opslaan (diskette icoontje) in de rechter boven hoek om je bewerkte foto op te slaan. Een foto uploaden (automatisch en handmatig) met tagging en andere opties Als je een foto hebt genomen met de camera, dan kun je met de hand een back-up maken door op de knop handmatige back-up in de onderste balk te tikken. Dan wordt er een back-up van je afbeelding gemaakt op je Vodafone 60 account. Dit kan enkele seconden duren. Je ontvangt een bericht wanneer de back-up compleet is. Ga vervolgens naar de Vodafone 60 website op je pc/mac ( 5 Meld je aan met je Vodafone 60 gebruikersnaam en wachtwoord. Klik op de foto s tab bovenaan de pagina, daar zijn al je foto s te zien in de bibliotheek. Van hieruit kun je de titels van de foto s wijzigen door op de huidige titel te klikken en nieuwe tekst in te typen. Ook kun je een beschrijving invoeren van de foto en opmerkingen plaatsen. Van hieruit kun je vervolgens albums aanmaken door aan de linkerkant op album aanmaken te klikken en het album een naam te geven. Je zet foto s in albums door ze simpelweg te verslepen van je bibliotheek naar de albums die je hebt aangemaakt aan de linkerkant. Ook kun je ervoor kiezen om je foto s te delen met andere Vodafone 60 leden. Dit doe je in de bibliotheek door de foto te verslepen naar de map Gedeelde Mappen (60 Foto s) of het kleine witte vak rechts aan te tikken, te klikken op aan album toevoegen, te selecteren waar je hem wilt opslaan en op opslaan te drukken. Deze foto s verschijnen nu in je contactprofiel zodat alle verbonden Vodafone 60 leden ze kunnen zien. Navigatie Laat mijn locatie op een kaart zien Druk op de knop Apps van je Vodafone 60 telefoon en druk op het Maps icoontje. Tik op de toets Instellingen in de rechter benedenhoek. Druk op de toets Update om je locatie te updaten. Tik op de toets met de punaise. Zoek een adres Ga naar de Maps applicatie en tik op het Zoek icoon in de linker hoek. Tik op Adres en vul de adresgegevens in. Tik vervolgens op de toets Zoeken in de rechter bovenhoek. In- en uitzoomen Tik op het Maps icoontje binnen de Apps weergave tik op de [-/+] icoontjes om in- en uit te zoomen. Houd je vinger op het icoon en beweeg naar boven of naar beneden om in en uit te zoomen. Navigeren

11 Ga naar Maps en tik op de toets Navigeren naar. Vul de locatie in waar je naar toe wilt navigeren je kunt een adres gebruiken dat je al eerder hebt ingevoerd, een nieuw adres invoeren, het adres van een contactpersoon of het adres van een gedeelde locatie gebruiken. Als je een nieuw adres wilt invoeren, vul dan het adres in en tik op de toets Zoeken in de rechter bovenhoek. Tik op de toets Instellingen en selecteer of je naar de locatie wilt lopen of rijden. 5 Je kunt nu kiezen uit meerdere opties, bijvoorbeeld kortste of snelste route en of je gesproken instructies wilt of niet. Een plaatsmarkering opslaan/bewerken/verwijderen/delen Je krijgt toegang tot Maps door op de Apps knop te drukken en het Maps icoon te selecteren. Je markeert een plek door je vinger op het scherm te houden. Tik nu op aanmaken. Van hieruit kun je de markering een naam geven en dit met andere Vodafone 60 leden delen als je wilt (dit kun je aan- of uitzetten in je privacysinstellingen), en de categorie en het adres wijzigen. Als je een foto wilt toevoegen, dan tik je op het foto-icoon bovenaan, je kunt nu een foto selecteren. Als je klaar bent tik je op het vinkje. Je bewerkt de markering die je hebt aangemaakt door je vinger op de markering te drukken. Zijn er meerdere plaatsen getagd, dan kun je er één kiezen. 5 Tik op de bewerkknop bovenaan het scherm, hier kun je de details wijzigen. Als je klaar bent tik je op het vinkje. 6 Als je op een kaart verschillende markeringen ziet. Tik dan op de markering die je wilt openen, je krijgt nu de details te zien van die locatie. Deze gegevens kun je naar al je contacten sturen, of alleen naar door jou geselecteerde mensen. Mijn vrienden/vriendinnen en favoriete plekken bekijken op een kaart Op de kaart kun je verschillende markeringen zien die al gemaakt zijn. Als je je vinger stilhoudt op een markering die je wilt openen, dan krijg je een contacttegeltje te zien. Van hieruit kun je dit naar je contacten sturen (allemaal of alleen door jou geselecteerde), opslaan of naar het adres navigeren. Of je kunt nogmaals op het tegeltje tikken, zodat het wordt uitgebreid en je meer informatie krijgt over die plaatsmarkeerder. In de uitgebreide tegel kun je een recensie schrijven, foto s oploaden of aangeven dat je die plek leuk vindt. Overig Een muziek aanbeveling sturen naar een vriend Druk op de knop Apps van je Vodafone 60 telefoon en selecteer: Mijn bestanden. Druk eerst op Geluiden en dan op Muziek. Kies het nummer dat je wilt aanbevelen en open het nummer in de muziekspeler. Tik op de toets rechtsonder. Tik op Aanbevelen en kies de contactpersoon waar je de aanbeveling naar wilt sturen. Vervolgens wordt jouw aanbeveling automatisch verstuurd. Meer Apps downloaden Om een App te downloaden druk je op de knop Apps. Tik vervolgens op het Shop icoontje en tik op Apps. Tik op de toets Zoeken onderaan het scherm om Apps te zoeken. Of selecteer de best gewaardeerde of een van de andere tabs met aanbevolen Apps. Apps verplaatsen

12 Om een App te verplaasten in de Apps weergave tik je op de knop Bewerken, (potloodicoontje) rechtsboven. De status balk verandert dan zodat je ziet dat je in Bewerken zit. Houd je vinger op de App die je wilt verplaatsten en sleep de app naar waar je wilt. Haal je vinger van het scherm en de App zal op die plaats blijven staan. Apps verwijderen Je kunt alle Apps die je hebt gedownload ook weer verwijderen tik op het potloodje in de Apps weergave. Op de Apps die je kunt downloaden zie je een kruisje in de rechter boven hoek tik op het kruisje en tik daarna op Verwijder. Roaming aanzetten Tik op Instellingen in de Apps weergave. Tik op Netwerkinstellingen en beweeg met je vinger de schuif van uit naar aan om data roaming aan te zetten. Nu staat data roaming aan en kun je het instellingen menu verlaten. Wijzig het eerste telefoonnummer van een contactpersoon Om het eerste telefoonnummer van een contactpersoon te wijzigen, ga je naar Contact weergave en tik je op het potloodje in de rechter hoek. Tik op het telefoonnummer dat je als hoofdtelefoonnummer wilt gebruiken laat het toetsenbord and tap the box Set as primary number. Tik vervolgens op het vinkje, en het hoofdtelefoonnummer is gewijzigd. Activeer WiFi Ga naar de Apps weergave, druk op het WiFi icoontje en druk op WiFi inschakelen om naar WiFi-netwerken te zoeken. Je ziet dat je op WiFi zit wanneer er een icoontje verschijnt in de rechter bovenhoek van je scherm. Om beschikbare netwerken te zoeken tik je op de knop Zoeken in de linker benedenhoek. Alle beschikbare netwerken worden getoond. Tik op het netwerk dat je wilt gebruiken en je ziet de gegevens van dat netwerk. 5 Om verbinding te maken klik je op het icoontje onderaan het scherm je ziet nu een blauwe stippellijn naar je verbonden netwerk. 6 Om WiFi uit te schakelen hoef je alleen op Uitschakelen te tikken en de instructies op het scherm te volgen.

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. Starten

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en het besturingssysteem Android 8. In dit aanvullende bestand leest

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP

XELION 7 - MOBIELE APP XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app 1 Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen... 3 2. Inloggen in de Xelion 7 app... 3 3. De app gebruiken...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Introductie Visual Steps 8 Nieuwsbrief 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Toets uw kennis... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw

Nadere informatie

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3.

Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inhoud 1. Introductie 2. Bellen naar TeamTelefoon 2.1. Bellen als teamlid 2.2. Bellen als cliënt (of huisarts, etc.) 2.3. Openingstijden 3. Inloggen 3.1. Wachtwoord vergeten 4. Onderdeel: Teams 4.1.Teams

Nadere informatie

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ!

Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie. Aan de slag met Genzõ! Handleiding mobiele apparaten, Genzõ & beheerdersfunctie Aan de slag met Genzõ! Inhoudsopgave Deel I: Gebruik Genzõ... 3 1. Inloggen in Genzõ... 3 2. Uitloggen Genzõ... 3 3. Een videogesprek ontvangen...

Nadere informatie

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen?

Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Berichten op de mobiele telefoon: Wat in te stellen? Om de Nedap Ons app. te kunnen gebruiken op je telefoon is het noodzakelijk dat je een Google-account hebt. Dit is nodig om de app. te kunnen downloaden

Nadere informatie

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab

Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Tab 1 Erratum bij Starten met de Samsung Galaxy Overzicht van de verschillen tussen het boek Starten met de Samsung Galaxy (vierde druk) en de besturingssystemen Android 6 en 7. In dit aanvullende bestand

Nadere informatie

Het instellen van je eigen laptop

Het instellen van je eigen laptop Het instellen van je eigen laptop 2018 2019 Inhoud Inleiding... 2 Windows instellen en account aanmaken... 3 OneDrive Instellen... 11 OneDrive koppelen aan Office... 14 Deze handleiding is van toepassing

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi

Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Installatiegids voor de app van de politiezone Hazodi Windows Phone 1. Controleer of uw Windows Phone toestel verbonden is met het internet. Indien dit niet het geval is dient u uw mobiele internetverbinding

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP

NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP NEW WAVE TEXTILES HANDLEIDING WEBSHOP 0 INHOUD 1. Snel bestellen 2 2. Mijn Account 3 3. Product zoeken 5 4. Productinformatie quickview 6 5. Productinformatie uitgebreid 8 6. Winkelkar bestelling plaatsen

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop.

Handleiding voor Windows. Voor computer en laptop. Handleiding voor Windows. Installeer Signcall 1. Open www.signcall.nl/signcall-computer 2. Het bestand wordt automatisch gedownload. Mogelijk wordt u vooraf gevraagd de download te accepteren. 3. Open

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken

Handleiding Speakap. Deze handleiding bestaat uit drie delen: 1. de quickguide 2. account registeren 3. Speakap gebruiken Handleiding Speakap De VVCZ maakt gebruik van een netwerk van Speakap om informatie en ervaringen te delen. Met Speakap kunt u: nieuwsberichten van de VVCZ ontvangen in groepen specifieke onderwerpen bespreken

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht

Handleiding. Voor gebruikers van VSS Family. Postbus AA Zwijndrecht. Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Postbus 49 3330 AA Zwijndrecht Molenvliet 1B 3335 LH Zwijndrecht Tel 078 610 77 00 Email info@verkerk.com http://www.verkerkgroep.nl Handleiding Voor gebruikers van VSS Family Auteur /K. Korporaal Datum

Nadere informatie

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +...

V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... Handleiding Google+ Inhoud V O O R W O O R D... 3 1 V O O R U Z I C H K U N T A A N M E L D E N B I J G O O G L E +..... 4 2 D E E L N E M E N A A N G O O G L E +... 7 3 F O T O S B E K I J K E N... 14

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app

XELION 7 - MOBIELE APP. Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen 4 2. Inloggen in de Xelion 7 app 4 3. De app gebruiken 5 3.1

Nadere informatie

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet.

Handleiding voor Android. Voor smartphone en tablet. Handleiding voor Android Installeer Signcall 1. Open de Google Play Store. 2. Zoek op Signcall, de app mymmx Signcall komt dan tevoorschijn in de lijst. 3. Klik op de applicatie. 4. Klik op Installeren.

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0

SimPhone. Handleiding Gebruik. Nederlands. Versie 3.0 pc SimPhone Handleiding Gebruik Versie 3.0 Nederlands Gefeliciteerd met uw SimPhone! Wist u dat? U heeft 1 jaar lang gratis hulp en ondersteuning van een SimCoach! Bel of mail een SimCoach + 31 (0)20 422

Nadere informatie

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt.

Opmerking: Realiseer je dat dit een gratis programma is en daarom is het mogelijk dat het soms niet naar behoren werkt. Inhoudspogave 1. Benodigdheden 1 2. Installatie 2 3. Uitleg beginscherm 3 4. Testgesprek 4 5. Contactpersonen 5 6. Bellen 7 7. Chatten (tekstmessenger) 8 8. Skype-vergadering 9 1 Benodigdheden Voordat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 11

Inhoudsopgave. Inleiding 11 Inhoudsopgave Inleiding 11 1. Algemene opties 13 1.1 De onderdelen van de Samsung Galaxy Tab 14 1.2 Samsung Galaxy Tab aanzetten of ontgrendelen 18 1.3 Samsung Galaxy Tab vergrendelen of uitzetten 19 1.4

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 De website bij het boek 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.

Infogids. SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o. Infogids SBSO Rumbeke Campus Ter Sterre Passendaalsestraat 26 8890 Moorslede 051 77 77 75 - www.tersterre.be - tersterre.moorslede@g-o.be INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 3 Inloggen op smartschool... 5

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Website 7 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website... 7 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen... 8 1. De Google

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Je eerste mailtjes met een computer

Je eerste mailtjes met een computer Je eerste mailtjes met een computer Het e-mailadres Om te e-mailen hebben jij en jouw correspondent een e-mailadres nodig. Een e-mailadres bestaat steeds uit 2 delen gescheiden door een o Wat vóór @ staat

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen.

Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per pagina de workshop te doorlopen. Workshop Facebook Ouders kennen Ouders. In deze workshop leer je 1 het volgende: Aanmelden voor een facebook account Leeswijzer. Per pagina wordt een stap uitgelegd. De bedoeling is om in groepjes per

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Kunst kijken met Google Art Project

Kunst kijken met Google Art Project Kunst kijken met Google Art Project Ontdek beroemde kunstwerken, wereldwonderen en historische momenten. Open het Google Cultural Institute, ga naar: https://www.google.com/culturalinstitute/home?hl=nl.

Nadere informatie

Handleiding: bellen via de computer. Handleiding. Bellen via de computer. Update: 15 juli 2013. Powered by. versie 15 juli 2013 pagina 1 van de 33

Handleiding: bellen via de computer. Handleiding. Bellen via de computer. Update: 15 juli 2013. Powered by. versie 15 juli 2013 pagina 1 van de 33 Handleiding Bellen via de computer Update: 15 juli 2013 Powered by versie 15 juli 2013 pagina 1 van de 33 Inhoudsopgave 1 Bellen via uw computer...3 1.1 Voor u begint...3 2 De software installeren...4

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie