Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTH Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar die een tropisch landschap met gouden boeddhistische monumenten combineert. Je kunt ontspannen op een eiland in de azuurblauwe zee en hebt de mogelijkheid mee te gaan op een avontuurlijke trekking door de weelderige natuur. Ook kun je tijdens deze Thailand familiereis de miljoenenstad Bangkok verkennen of een olifantenkamp bezoeken. Andere bestanddelen: heerlijk eten, diverse watersporten en imposante tempels. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Vliegtuig 2 Bus,Vliegtuig Aankomst Bangkok Bangkok 3 Bangkok Bangkok 4 Bangkok Bangkok 5 Boot,Bus Bangkok Drijvende Markt Kanchanaburi River Kwai River Kwai 6 Bus River Kwai - Kanchanaburi Kanchanaburi 7 Bus Kanchanburi Ayutthaya Ayutthaya

2 8 Bus Ayutthaya Sukhothai Sukhothai 9 Sukhothai Sukhothai 10 Bus Sukhothai Lampang Chiang Rai Chiang Rai 11 Chiang Rai Chiang Rai 12 Bus Chiang Rai Wat Rong Khun Chiang Mai Chiang Mai 13 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai. 14 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai. 15 Chiang Mai / Excursie Thai Elephant Care Center Chiang Mai 16 Bus,Trein Chiang Mai Bangkok Nachttrein naar Bangkok 17 Bus,Ferry Bangkok Koh Chang Koh Chang 18 Koh Chang Koh Chang 19 Koh Chang Koh Chang. 20 Koh Chang Koh Chang. 21 Bus,Ferry,Vliegtuig Vertrek Koh Chang Vliegtuig 22 Vliegtuig Aankomst Aankomst Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Je vertrekt naar de metropool Bangkok, de 'City of Angels', waar je de volgende dag aankomt en jouw familiereis door Thailand van start gaat. Dag 2: Aankomst Bangkok Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht en naar het hotel gebracht. De wolkenkrabbers en ultramoderne winkelcentra van de miljoenenstad Bangkok staan in scherp contrast met haar vele authentieke wijken, kleurrijke markten en gouden tempels. Ontdek de hoofdstad per 'tuktuk' of omzeil het drukke verkeer en neem een watertaxi door de klongs (kanalen). Bangkok is een wereldstad en wellicht door haar tegenstellingen zo aantrekkelijk. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst, kun je om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen. N.B. Indien je gekozen hebt voor een reis met Nederlandstalige reisbegeleider, dan zul je hem/ haar niet op de luchthaven ontmoeten. Daar word je opgehaald door een lokale Thaise vertegenwoordiger. Je reisbegeleider ontmoet je bij de bus naar het hotel of in het hotel in de stad.

3 Dag 3: Bangkok Vrije dag. Je kunt het Grand Palace bekijken (het koninklijk paleis van de in 2016 overleden, zeer populaire Koning Bhumipol) of een van de vele wats (tempels). Dé toeristische attractie van Bangkok, Wat Phra Kaew, wordt bewaakt door reusachtige kleurige beelden van poortwachters (de Efteling is er niks bij). De kleine Smaragden Boeddha is het belangrijkste beeldje hier en wordt door de Thai massaal geëerd. Met de riviertaxi kun je naar Wat Arun, een architectonisch indrukwekkende tempel langs de Chao Phraya rivier. Als je het Grand Palace wil bezoeken, vergeet dan je legitimatiebewijs niet mee te nemen. Hier kan bij de ingang naar gevraagd worden! Écht op reis TIP: De Wat Po tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang mag je ook niet missen. Bij deze tempel is de belangrijkste massageschool van Thailand gevestigd; uiteraard kun je je door een van de studenten onder handen laten nemen. De masseurs gebruiken hun hele lichaam, er wordt behoorlijk aan je geduwd en getrokken. Ervaar zelf maar eens hoe dat voelt. s Avonds is Bangkok een feest van lichtjes en gezelligheid. Op de night market op Khao San Road kun je voor weinig geld T-shirts, computerspelletjes en andere gadgets kopen. In de omgeving zijn goede restaurantjes met Thaise gerechten. Heb je liever een pizza, spaghetti of frietjes, dan is er ook altijd wat te vinden. Dag 4: Bangkok Vrije dag. Bangkok is een op-en-top Aziatische stad met monniken, tempels, tuk tuks en lekker eten. Maar wist je dat er in Bangkok ook uitgestrekte groengebieden zijn? Écht op reis TIP: Wat dacht je van een unieke fietstocht (minimum leeftijd 10 jaar) over rustige paden langs groene klongs die je leiden door het Bangkok van 30 jaar geleden? Tussen de fruitplantages en rijstveldjes fiets je over smalle paden al dan niet boven de kanalen (klongs). Verkeer zul je hier nauwelijks tegenkomen.

4 Dag 5: Bangkok Drijvende Markt Kanchanaburi River Kwai Vandaag reizen we eerst naar de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak. Het is leuk om te zien hoe kleine bootjes met allerlei waar door elkaar heen manoeuvreren. Naast mango's en grote trossen bananen worden er ook Thaise hoedjes, parasols, prachtige rokken en andere kleding verkocht. Op sommige bootjes staat een kookstel, waarop verrukkelijke hapjes worden bereid. Je gaat verder naar Kanchanaburi. Een deel van de reis leggen we zelfs af met de trein die over de beruchte Birmaspoorlijn rijdt. Via de brug over de Kwai rivier (bekend van de film Brigde over the River Kwai ) kom je het plaatsje binnen. De spoorweg, die Thailand met Birma moest verbinden, werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders, aangelegd. Tienduizenden lieten het leven tijdens de aanleg van deze spoorlijn. Je kunt een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende, oorlogsmuseum (niet geschikt voor jonge kinderen) en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorweg hun laatste rustplaats gevonden. Per boot ga je vervolgens naar een drijvend, romantisch 'Floatel', Jungle Rafts, waar je de nacht doorbrengt. Dit zijn op bamboevlotten gebouwde, drijvende huisjes. Je hebt je eigen (geschakelde) drijvende huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit.'s Avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Tijdens je verblijf in het floatel zijn 1 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x avondeten inbegrepen in de reissom. Voor kids die niet kunnen zwemmen is een zwemvest handig. Dag 6: River Kwai - Kanchanaburi Je rijdt in de loop van de dag naar de stad Kanchanaburi, waar je overnacht. Je hotel beschikt (onder voorbehoud van wijzigingen) over een zwembad. Na aankomst in Kanchanaburi kun je je tijd zelf indelen. TIP: Je kunt 's ochtends een uitstapje maken de natuur in. Het is heerlijk zwemmen in het heldere water van de Erawan watervallen. Deze waterval ligt in een sprookjesachtige omgeving en heeft 7 niveaus met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter. Het entreegeld gaat naar de bescherming en het behoud van de kwetsbare flora en fauna van dit gebied. Het onderhoud van de paden en het salaris van de opzichters wordt hier ook van betaald.

5 Dag 7: Kanchanburi ± Ayutthaya We vervolgen de Thailand groepsreis met onze eigen bus naar de voormalige hoofdstad van Siam; Ayutthaya. In de 17de eeuw was dit een van de belangrijkste steden van Azië met kanalen, prachtige paleizen en tempels. Waar de schoonheid en grandeur van honderden jaren geleden ook nu nog duidelijk zichtbaar zijn. Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad. Ayutthaya is gesticht in Eeuwenoude tempels en paleizen liggen verspreid in de omgeving van de stad. Een van de meest belangrijke is de Wat Phra Sri Sanphet. Ten zuiden van de tempel ligt de modernere Viharn Phra Mongkol Bopit. Dit complex herbergt een van de grootste bronzen boeddhabeelden van Thailand. Daarnaast is ook het Bang Pa-In zomerpaleis, gelegen op ongeveer 20km ten zuidwesten van Ayutthaya, een bezoekje waard. Tegenwoordig valt het gebied van de oude hoofdstad onder het Ayutthaya Historisch Park. Ayutthaya is in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Verken 's middags op eigen houtje de tempelstad. Omdat Ayutthaya er bol van staat, zijn de toeristen verspreid en kun je vaak alleen, in rust dwalen tussen de ruïnes. Het kan behoorlijk heet zijn. Doe dan een petje op en neem voldoende water mee. Dag 8: Ayutthaya ± Sukhothai Je reist naar Sukhothai, waar je een facultatief bezoek kunt brengen aan het Historical Park van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot Je ziet immense boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van Thailands World Heritage Sites. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 m. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende boeddha, die bekend is van talloze plaatjes. De fiets is tijdens je Thailand rondreis de ideale manier om de tempels in het historische park en de omgeving van Sukhothai te bewonderen, want er is weinig verkeer. Dag 9: Sukhothai Vrije dag in Sukhothai. Dag 10: Sukhothai ± Lampang ± Chiang Rai Je reist via Lampang naar Chiang Rai, de hoofdstad van de gelijknamige bergachtige noordelijkste provincie. De landschappen hier behoren volgens velen tot de mooiste van Thailand. De stad Chiang Rai is een middelgrote stad, met twee interessante tempels, markten en musea.

6 Dag 11: Chiang Rai Vrije dag in Chiang Rai. Je kunt er vandaag voor kiezen een facultatief bezoek te brengen aan de Gouden Driehoek en de grensplaats Mae Sai. Het grensgebied van Thailand, Laos en Myanmar (daar waar de rivieren Ruak en Mekong bijeenkomen) is bekend als de beruchte Gouden Driehoek en de papaverteelt voor verwerking in opium en heroïne is hier de belangrijkste inkomstenbron. Het Birmese deel van deze streek wordt geheel beheerst door gewapende bendes die hier regeren als roofridders, maar wij blijven gelukkig op het Thaise stuk. We bezoeken ook de kleurrijke markt van het aan Myanmar grenzend stadje Mae Sai waar, zonder dat we het beseffen, veel smokkelwaar wordt verhandeld. 's Avonds keren we weer terug naar Chiang Rai. Dag 12: Chiang Rai Wat Rong Khun Chiang Mai Je bezoekt s ochtends Wat Rong Khun. Wauw! zeg je meteen als je deze mooie intens witte tempel ziet. Hij steekt fel af tegen de blauwe lucht en weerspiegelt met al zijn witte beelden schitterend in het heldere water. Het voelt alsof je in een té mooi sprookje zit. Ook vanbinnen is de tempel bijzonder, het plafond en de muren zijn beschilderd met Disneyfiguren, Spiderman, ruimtewezens en personages van The Matrix. Je komt op je familiereis Thailand vandaag aan in Chiang Mai. Hier vind je ook tientallen tempels, heerlijke massagesalons en een leuke, kilometerslange avondmarkt. Het is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn vele tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen Boeddha. Het moderne Chiang Mai is erg toeristenvriendelijk en het staat bekend om zijn vele restaurantjes.

7 Dag 13: Chiang Mai / Optionele trekking Vrije dag. Als je niet deelneemt aan de optionele tweedaagse trektocht kun overige dagen in Chiang Mai een fiets huren en de omgeving al fietsend verkennen of ronddwalen door de kleine winkelstraatjes, waar veel antiek te vinden is. Ook zou je kunnen kiezen voor een optionele kookcursus. TIP: Tweedaagse facultatieve trektocht: Wil je een fantastisch avontuur beleven, kies dan voor een optionele tweedaagse wandeltocht door de jungle en langs verschillende bergstammen (opgeven bij je boeking!). Je slaapt in een eenvoudig dorp waar de bevolking nog grotendeels leeft op een authentieke manier. Een trekking is een intensieve, maar uiterst fascinerende belevenis. Je maakt kennis met de levenswijze van een unieke groep mensen; een tocht die je wellicht een andere kijk op het leven zal geven. Je wordt bij de tweedaagse trektocht begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is goed te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Houd er rekening mee dat het een pittige tocht kan zijn die niet geschikt is voor kinderen jonger dan 8 jaar. Per dag loop je tussen de 3 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je vaart ook een stuk op bamboe vlotten de rivier af (afhankelijk van het waterniveau). We raden je aan om een lakenzak mee te nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op de eerste trekkingdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief. Let op: bij minder dan 5 deelnemers zal de trektocht op 'join in basis' worden uitgevoerd. Dat houdt in dat je samen met andere mensen, buiten je Koning Aap groep, de trektocht zult maken. Dag 14: Chiang Mai / Optionele trekking Vrije dag. Je zou naar Chiang Mai Zoo kunnen gaan. De dierentuin is gelegen aan de voet van een berg in een schitterend heuvelachtig landschap. Er wonen zo'n 7000 dieren! Of breng een bezoek aan het 3D Museum en maak originele foto's. Je kunt ook een (halve) rustdag inbouwen en lekker ontspannen bij het zwembad van je hotel. Voor de wandelaars eindigt vandaag de prachtige facultatieve tweedaagse trektocht. Moe maar voldaan word je met een (mini)bus terug naar je hotel in Chiang Mai gebracht.

8 Dag 15: Chiang Mai / Excursie Thai Elephant Care Center Vrije dag. Breng een bezoek aan een boeddhistisch klooster, of ga naar een Thaise bokswedstrijd. Buiten de oude stadsmuren is het hooggelegen tempelcomplex Wat Doi Suthep een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Via een door draken geflankeerde trap van 300 treden leg je het laatste stukje naar de tempel af, samen met de Thai die hier komen om te bidden. Ook kun je optioneel naar het µthai Elephant Care Center waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Je hebt de mogelijkheid om de grijze reuzen fruit te voeren en ziet ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een emmer en help de olifanten bij het wassen. Dag 16: Chiang Mai ± Bangkok 's Ochtends kun je nog naar eigen inzicht besteden. TIP: In de namiddag (afhankelijk van de vertrektijd) stappen we in Chiang Mai op de nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes terug naar Bangkok, waar we de volgende ochtend aan zullen komen. We slapen in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. In de trein maak je snel contact met de vriendelijke Thai en kun je de taal nog wat oefenen. Dag 17: Bangkok ± Koh Chang De bus staat weer voor ons klaar en brengt je van Bangkok naar ZuidoostThailand. Het doel is Koh Chang, een prachtig tropisch eiland. Je logeert hier tijdens deze Thailand groepsreis in een hotel met zwembad, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken van de afgelopen weken. Dag 18: Koh Chang Vrije dag. Op Koh Chang heb je tijd om te zwemmen, te snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Snorkelliefhebbers kunnen deelnemen aan de optionele excursie µvijf eilanden tour, waarbij je de beste snorkelplekjes rond Koh Chang ontdekt. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis en garnalen. Dag 19: Koh Chang Vrije dag op het eiland Koh Chang. Onze tips? Smeer je op je familiereis Thailand goed in, bestel een tropische cocktail en drapeer jezelf op een strandbedje. Geniet van het (hopelijk) heerlijke weer en vergeet de onderwaterwereld niet. µs Avonds geniet je van een mooie zonsondergang over zee. Dag 20: Koh Chang Vrije dag op het eiland Koh Chang. Wil je het eiland verkennen? Een bezoek aan de Khlong Phlu waterval is dan een goede optie! Hij ligt verscholen in het tropische regenwoud. Vergeet je zwemspullen niet, want een verkoelende plons in het bassin onderaan de waterval is heerlijk!

9 Dag 21: Vertrek Koh Chang Nog even op je 'bounty eiland', en dan is helaas aan je verblijf op dit paradijs alweer een einde gekomen. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Je wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor je terugvlucht naar huis, waar je de volgende dag aankomt. NB. Indien je terugvlucht een 'dagvlucht' is waarbij je op dezelfde dag uit Bangkok vertrekt als dat je thuis aan zult komen, overnacht je nog een laatste nacht in een hotel in Bangkok. Je terugvlucht vertrekt dan in de ochtend / begin van de middag op dag 22. Dag 22: Aankomst Vandaag kom je thuis me veel mooie herinneringen aan je Thailand familiereis! Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; alle transport met airconditioned (mini)bus; treinreis Chiang Mai-Bangkok; treinrit over Birmaspoorlijn; boottransfers River Kwai en Koh Chang; overnachtingen in hotels (overal met zwembad) met ontbijt; overnachting op Floatel met maaltijden; Nederlandstalige reisbegeleiding; lokale Engelstalige reisbegeleiding op specifieke vertrekdata; entreegeld Sukhothai Historisch Park; bezoek Drijvende Markt Damnoen Saduak; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? optionele tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!) ;overige maaltijden; optionele excursies; overige entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds (enkel in Nederland); reis- en annuleringsverzekering Landarrangement

10 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Koning Aap op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2018 voor deze reis bedragen Extra kosten Gezamenlijke uitgavenpot Tijdens je reis kun je regelmatig gezamenlijk deelnemen aan excursies of (niet van tevoren betaalde) maaltijden. Ook zullen er hier en daar gemeenschappelijke fooien betaald worden. Om hiervoor niet elke keer apart te hoeven afrekenen wordt er een Gezamenlijke Uitgavenpot ingesteld. Aan het begin van de reis wordt door de reisbegeleider van iedereen geld ingezameld voor deze pot. Aan het eind van de reis volgt dan de afrekening, waarbij je geld terug kunt krijgen of bij moet betalen. Met deze uitgaven is rekening gehouden bij de hoogte van ons adviesbedrag voor het zakgeld. De hoogte van deze Gezamenlijke Uitgavenpot voor deze reis bedraagt ongeveer 100,- p.p. Reisdocumenten

11 Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig reisdocument. Indien je langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, is een toeristenvisum verplicht. Dit visum is 60 dagen geldig. Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort). Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen: Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam, dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. Je kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport

12 Vervoer De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen evenals de boot van/naar Koh Chang en de boot van/naar het Floatel. Eén traject wordt per nachttrein uitgevoerd (Chiang Mai - Bangkok), je slaapt in comfortabele bedden die je kunt afsluiten met een gordijn. Eventuele extra vervoerskosten bij optionele excursies zijn niet inbegrepen. Reisafstanden Vliegveld Bangkok naar hotel Bangkok: 38 km / ¾ uur Bangkok naar River Kwai: 160 km / 4½ uur River Kwai naar Ayutthaya: 190 km / 3½ uur Ayutthaya naar Sukhothai: 350 km / 4½ uur Sukhothai naar Chiang Rai: 400 km / 6 uur Chiang Rai naar Chiang Mai: 190 km / 3 uur Chiang Mai naar Bangkok: 700 km / 12 uur (nachttrein) Bangkok naar Koh Chang: 350 km / 6 uur NB: De genoemde kale reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, de gesteldheid van de wegen en het weer. De reisduur is uiteraard bij benadering. Accommodatie Tijdens deze reis wordt overnacht in twee- of driepersoonskamers, waar mogelijk centraal gelegen middenklasse hotels en guesthouses. Je verblijft op basis van logies met ontbijt. Bijzonder is de overnachting op het 'Floatel' Jungle Rafts. Deze accommodatie bestaat uit op bamboevlotten gebouwde, drijvende huisjes. Er is geen elektriciteit. 's Avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Op het floatel is het avondeten inbegrepen, evenals het ontbijt. In het hoogseizoen (de maanden juli, augustus en december) kan het voorkomen dat het drijvende hotel is volgeboekt. In dat geval overnacht je in een sfeervol hotel in de omgeving. Alle geplande hotels hebben een zwembad (uitgezonderd het Floatel ); fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. Op het eiland Koh Chang kan er natuurlijk ook heerlijk in zee gezwommen worden. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via 'social media') contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Op het floatel is geen elektriciteit, dus ook geen wifi. De meeste hotels hanteren een check out tijd van uur s middags. Indien je gebruik maakt van een 'dagvlucht' waarbij je op dag 22 vertrekt vanuit Bangkok en diezelfde dag nog thuis aankomt, heb je nog een laatste overnachting in Bangkok (dag 21-22) nabij de luchthaven. Twee ouders met één kind, één ouder met twee kinderen of drie kinderen uit één gezin worden ingedeeld in een driepersoonskamer. Houd er wel rekening mee dat het dan gaat om een kamer met twee tweepersoonsbedden, wat betekent dat de bedden gedeeld worden. Soms gaat het om een tweepersoonskamer waar een derde bed, of in een enkel geval een matras, bijgeplaatst wordt. Houd er rekening mee dat de kamer dan minder ruim is. Excursiepakket

13 Excursie Details Losse excursies Excursie Details Prijs Bangkok Ochtendwandeling in Old Bangkok Ter plaatse boeken Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door Old Bangkok. Je loopt door steegjes, langs markten en houten huizen en ziet de voor Thai zo belangrijke geestenhuisjes. De Giant Swing, de 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, het Saranrom Park en het Corrections Museum (vroeger dienst doend als gevangenis) staan o.a. ook op je programma. NB: Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 07:00 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 10:30 uur: Terug bij Banglampoo Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, Thaise snack Niet inbegrepen: drankjes, fooi 13

14 Bangkok Op de fiets en de boot Ter plaatse boeken Je tocht op de fiets begint vanuit Banglampoo en voert door de achterafstraatjes en kronkelende steegjes van Bangkok. Je rijdt over het historische eiland Rattanakosin Island naar nederzettingen van Old Bangkok. Bij een oude Portugese bakkerij kun je een cupcake proeven voordat je enkel schitterende tempels bekijkt. Je fietstocht gaat verder, op de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok : hier fiets je dwars door de natuur! 38 Na een Thai-style snack ga je naar een Artist s House, waar je (als je geluk hebt!) een voorstelling met poppen kunt bijwonen. Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 13:00 uur: Terug bij Banglampoo of 13:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 17:00 uur: Terug bij Banglampoo Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack Niet inbegrepen: drankjes, fooi Genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen gelden lagere tarieven.

15 Chiang Mai Dagtocht bij Chiang Dao Ter plaatse boeken Je Engelssprekende gids haalt de deelnemers op bij het hotel voor een avontuurlijke trektocht. Je wordt naar een regio ten oosten van Chiang Dao gebracht, die het leefgebied is van stammen als de Akha, Lisu, Lahu, Palong (aka Dara-ang) en Karen. Ze wonen in een landbouwgebied dat omgeven wordt door beboste bergen. Er worden verschillende producten geteeld, zoals mais, rijst, mango s, longan en papaja. Je stopt bij de markt van Mae Malai, waar je gids uitleg kan geven over de verschillende groenten en kruiden. Dan ga je verder naar het rafting camp, waar op de rivier de bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau!) al op je liggen te wachten. Je maakt met een bootsman een ontspannen rafttocht, waarbij je geniet van het landschap en de vogels. Dan ga je verder naar Chiang Dao. Je verlaat de hoofdweg en bezoekt een dorp van de Akha-stam, waar je even kunt rondkijken. Dan wandel je naar een nabijgelegen Lisu-dorp en verder naar een Palong-dorp. Je loopt door een bos met plankwortelbomen en langs bamboebossen. Het pad gaat steeds op en neer. Er is voldoende tijd voor uitleg over de vegetatie. Na de wandeling keer je terug naar Chiang Mai, waar je in de late namiddag aankomt. 63 Chiang Mai Kookles Chiang Mai cuisine Ter plaatse boeken Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, lunch, raften op een bamboe vlot Een leuke join in kookcursus onder leiding van gedreven, vriendelijke leerkrachten. Een mooie kans om Thaise gerechten leren te bereiden in een traditionele setting. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de Baan Thai Cookery School gebracht. Voordat je daadwerkelijk de Thaise gerechten gaat maken die je tijdens je vakantie gegeten hebt (of nog gaat eten), bezoek je 's ochtends eerst samen met de chef de lokale markt. Hier worden de nodige ingrediënten gekocht voor het maken van je eigen pittige Thaise garnalensoep of kruidige noodle gerecht. Weer terug in de kookschool begin je met de les. Je bereidt in een gezellige atmosfeer je eigen Thaise lunch! Na afloop van de cursus word je weer teruggebracht naar je hotel. 29 NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 09:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 16:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige join in kookcursus, zelfbereide lunch, kookboekje, transfers Niet inbegrepen: drankjes, fooi

16 Chiang Mai Op de fiets Ter plaatse boeken 's Middags trek je er op de fiets op uit voor een verkenning van de omgeving van Chiang Mai. In het begin van de tocht volg je de Ping-rivier zuidwaarts. De rit voert door een groene omgeving. Je stopt op verschillende plaatsen, zoals bij een voormalige leprakolonie uit het begin van de vorige eeuw. De weg leidt verder over landweggetjes waarbij de je de groene natuur en het landelijke Thailand kunt proeven. Als afsluiting van de fietstocht wordt er gestopt bij de tempelruïnes van het Lanna koninkrijk ( ), voordat je Chiang Mai weer binnen rijdt. 29 Chiang Mai - Thai Elephant Care Center (opgeven bij boeking!) Boeken voor vertrek Chiang Mai Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!) Boeken voor vertrek NB: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 2 personen. Je reisbegeleider moet tijdig weten of je mee wilt doen aan deze excursie. Hij/zij moet namelijk je lengte doorgeven, zodat je een goed formaat fiets hebt. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 8:00-8:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 11:00-11:30 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, transfers Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt door een schilderachtig landschap naar het Thai Elephant Care Center. Deze plek is een natuurlijk thuis voor oudere olifanten. Door je bezoek aan het park steun je regionale projecten en help je mee aan het behoud van de olifant. In het Thai Elephant Care Center kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving en heb je de mogelijkheid om eten voor te bereiden en de olifanten te voeren. Dit is een van de weinige plekken in het land waar bejaarde olifanten worden opgevangen. Aanschouw de olifanten terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de vriendelijke dieren bij het wassen. Als je niet van zwemmen houdt kun je de olifanten ook vanaf de oever van de rivier bewonderen. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je terug gebracht naar het hotel in Chiang Mai. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30-12:00 uur Of: 13:30-17:00 uur Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale gids Niet inbegrepen: drankjes, fooi De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van 32. Meer weten? Kijk eens op: Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. We raden je aan om een lakenzak mee te 53 96

17 nemen en stevige wandelschoenen aan te trekken. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Chiang Mai. Die zie je daar na je trektocht weer terug. Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Indien er slechts 1 t/m 4 deelnemers zijn voor deze optionele trektocht, dan zal deze worden uitgevoerd op join in basis. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je groepsgenoten) kunnen deelnemen aan de trektocht. Vanaf 5 deelnemers heb je een eigen groep. NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Chiang Mai te besteden hebt. Eerste wandeldag Chiang Mai - Karen dorp: Tussen 09:00 en 09:15 uur word je per pick-up truck opgehaald van je hotel. Het avontuur vangt aan, even back to basic! In het dorpje Mae Malai wordt nog even gestopt bij de lokale markt, je gids doet hier de laatste inkopen voor het avondeten. Verder naar de Mork Fah waterval, waar je even kunt zwemmen en ontspannen. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch, om vervolgens verder te rijden naar de Pong Deuad warmwaterbronnen voor een korte stop. Hier begint de trektocht. Je wandelt gedurende circa vier uur over de beboste heuvels en langs rijstvelden. Na aankomst in een dorp van de Karen-minderheid, waar je ook overnacht, kun je op eigen gelegenheid het dorpje en zijn omgeving verkennen. Je gids houdt zich bezig met het bereiden van een smakelijk, doch eenvoudig diner. Na het avondeten is het tijd voor een gezellig samenzijn met verhalen, grapjes en dansen om het kampvuur. Inbegrepen maaltijden zijn vandaag lunch en diner. Tweede wandeldag Karen dorp - Chiang Mai: Waarschijnlijk word je wakker gekraaid door de dorpshanen. Sta vroeg op en ervaar het ontwakende dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolgt de trekking. In een dorp van de Rode Lahuminderheid liggen op de rivier de bamboevlotten al op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau!). Je maakt een ontspannen rafttocht van circa twee uur naar Sob Kai, een dorpje van de Shan-minderheid. Hier gebruik je de lunch voordat je per pick-up truck terug rijdt naar Chiang Mai. Rond 17:00 uur ben je terug bij je hotel. Inbegrepen maaltijden zijn vandaag ontbijt en lunch. NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route soms aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes

18 aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Dag 1 om 09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel Dag 2 rond 17:00 uur: Terug bij het hotel Chiang Mai Zweven door de boomtoppen Ter plaatse boeken Inbegrepen: ervaren Engelstalige gids/kok, entreegeld Huay Nam Dang Nationaal Park, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, transfers per pick-up truck, eenvoudige accommodatie, bamboe rafting (circa 2 uur) Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je wordt opgehaald van je hotel en naar de jungle gebracht. Hier beleef je je Treetop Eco Adventure. Al tokkelend ontdek je op flinke hoogte op een unieke manier het maagdelijke regenwoud. Door middel van met kabels ( ziplines ) verbonden bomen zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Vanuit een compleet ander perspectief bekijk je de jungle. Na afloop van dit jungleavontuur geniet je van een lunch in het Waterfall s Edge restaurant en word je terug naar je hotel gebracht. NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). Deelnemers aan deze excursie dienen minimaal 6 jaar oud te zijn én 120 centimeter lang. Ook is er een maximumgewicht van 120 kg. 50 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 12:30-13:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi

19 Chiang Rai Gouden Driehoek & Doi Tung Ter plaatse boeken Ontdek tijdens deze tour het fascinerende verhaal achter het drielandenpunt bij de Gouden Driehoek, waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. De regio heeft een twijfelachtige reputatie; generaties lang was het gebied met zijn papavervelden berucht om zijn productie van opium en heroïne. Je brengt allereerst een bezoek aan Mae Fah Luang op de berg Doi Tung, dichtbij de grens met Myanmar. Mae Fah Luang is een enorme tuin, beplant met een duizelingwekkende verscheidenheid aan kleurige bloemen, planten en struiken uit alle hoeken van de wereld. Hij staat onder bescherming van de Thaise Koninklijke familie en wordt omschreven als de prachtigste van het land en misschien zelfs van heel Azië! Je rijdt de Gouden Driehoek in en bezoekt het grensdorp Mae Sai, bekend om zijn Birmese (smokkel)waar en jadefabriekjes. Je gebruikt de lunch in een lokaal restaurant en kunt het stadje verkennen. Liefhebbers kunnen op eigen gelegenheid een kort optioneel bezoek aan Myanmar brengen, het dorp Tachilek ligt aan de overzijde van de rivier en is lopend over een brug bereikbaar. Ook is het mogelijk optioneel een boottochtje te maken op de Mekong-rivier. NB: De vermelde prijs is bij een minimum van 6 deelnemers. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 16:00 uur: Terug bij het hotel 63 Koh Chang Vijf eilanden tour Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi, optionele activiteiten in Mae Sai Tijdens deze excursie ontdek je de beste snorkelplekjes rond Koh Chang. Met een lokale taxi ga je naar het vissersdorp Bang Bao, in het zuiden van Koh Chang, waar je op de boot stapt naar Koh Rang (Koh = eiland). Onderweg kun je bij de koraaleilanden Koh Yak, Koh Lie en Koh Thong snorkelend de onderwaterwereld ontdekken. Er zijn snorkelspullen aan boord, maar je zou ook je eigen spullen kunnen meebrengen. Je bekijkt het mooie strand van Koh Rong en geniet van een buffetlunch aan boord. Op de terugweg bezoek je nog het mooie eiland, voordat je terugkeert naar Koh Chang. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Koning Aap op reis zijn). 31 Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:15 uur: Vertrek vanaf het hotel Circa 17:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, snacks, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi, entreegeld voor Nationale Park (200 THB; prijs onder voorbehoud) Festivalinformatie

20 Nieuwsberichten LANDINFO THAILAND ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur De wai is de traditionele begroeting in Thailand. Het is tegelijk een betuiging van respect. Statusverschillen komen er bij tot uitdrukking. De wai is een gracieus gebaar: de handpalmen worden tegen elkaar gevouwen en voor of onder het gezicht opgeheven. Hierbij maakt men een lichte buiging met het hoofd. Kleding in Thailand De Thai beoordelen andere mensen grotendeels op het uiterlijk. Keurige kleding suggereert zorgeloze welvaart. Een korte broek is in huiselijke kring en aan het strand geen probleem. Maar in het openbaar wordt het dragen van shorts als niet netjes gezien. Bij het bezoeken van tempels dienen met name vrouwen er voor te zorgen dat armen en benen bedekt zijn. Bezoek aan een tempel dient blootshoofds te gebeuren en op blote voeten. Als je om een pagode heen loopt, doe dat dan met de wijzers van de klok mee. Gewoonten in Thailand Meningsverschillen tussen mensen worden in Thailand zelden openlijk geuit. Je geduld verliezen, boos worden of een woordenwisseling in het openbaar betekenen namelijk 'gezichtsverlies'. Confrontaties worden het liefst uit de weg gegaan, om anderen niet in verlegenheid te brengen. Kritiek wordt direct als een persoonlijke belediging ervaren. Ook het uiten van positieve emoties als genegenheid, gebeurt subtieler dan wij gewend zijn. Thaise glimlach Thailand staat bekend als het 'Land van de glimlach'. Een (glim)lach kan vele betekenissen en functies hebben, al naar gelang de situatie en sociale omstandigheden. Mensen lachen uit verlegenheid, onderdanigheid, boosheid, maar natuurlijk ook gewoon uit blijdschap of vriendelijkheid. Een glimlach wordt ook gebruikt waar wij 'sorry' of 'dank je' zouden zeggen. De glimlach is in feite een masker voor heel verschillende emoties. Grote eerbied voor de koning De Thai tonen opvallend veel eerbied voor de koninklijke familie. In hotels, restaurants, bussen, tuk-tuks en openbare gebouwen hangen portretten van het koningspaar. Veel Thai zien hun koning als een soort halfgod. De huidige koning Bhumibol regeert al sinds De koning en zijn vrouw zijn een symbool van wijsheid, goedheid en liefde voor het volk. Wie in het openbaar kritiek geeft op de koninklijke familie kan zwaar gestraft worden. TE GAST IN Thailand Meer informatie over culturele verschillen en omgangsvormen in Thailand vind je in de reispocket TE GAST IN Thailand (prijs 8,95; verkrijgbaar in boekhandel of direct te bestellen via

21 Religie Naar schatting is 95 procent van de bevolking is boeddhist, daarnaast zijn er aanhangers van de islam, hindoeïsme, taoïsme, confucianisme en animisme. Boeddhisme in Thailand Het boeddhisme neemt in het dagelijks leven een belangrijke plaats in. Dit komt duidelijk naar voren tijdens religieuze feestdagen en festivals, meestal met volle maan. Arm of rijk, iedereen helpt de bedelmonniken aan een schep rijst, gaat regelmatig naar de wat en heeft in zijn huis een altaar voor boeddha. Streng in de leer zijn de meeste Thai niet, maar in het algemeen wel devoot. Van iedere man wordt verwacht dat hij gedurende korte tijd monnik wordt. Meestal gebeurt dat nadat hij zijn school heeft afgerond. Een enkele monnik blijft de rest van zijn leven in het klooster. Animisme in Thailand Veel Thai geloven in geesten. Tatoeages en gezegende amuletten (phra phum) met beeltenissen van Boeddha of beroemde monniken moeten geluk brengen of beschermen tegen kwade invloeden. In de tuin of op het terrein van vrijwel elk huis, kantoor of openbaar gebouw staat een geesthuisje (phra phi), een miniatuurhuisje dat vaak op een zuil staat en de vorm heeft van een kleine tempel. Ze zijn bedoeld als huizen voor de geesten die op dat speciale stuk land wonen. Mensen hebben dat land in gebruik genomen, maar de geesten moeten toch een eigen onderkomen hebben, zodat ze niet boos worden en onheil brengen. Om de geesten tevreden te houden, moeten er voortdurend voedseloffers en kransen bij worden gezet. Taal De taal van Thailand is het Thai, een tonale taal. Een zelfde woord krijgt een andere betekenis afhankelijk van de toon waarop het wordt uitgesproken. Tijdens je rondreis in Thailand kun je in hotels en winkels meestal wel met Engels terecht. Veel taxichauffeurs kunnen geen Engels lezen of verstaan. Het Thaise schrift is erg complex en moeilijk om te zetten in het Latijnse schrift. Neem daarom altijd een kaartje mee met de hotelnaam in het Thai. Beleefd praten Thai waarderen het zeer als je alleen al een poging waagt om iets in hun taal te zeggen. De Thaise taal heeft speciale woorden om beleefd te spreken. De meest voorkomende zijn de achtervoegsels khaa (voor vrouwelijke sprekers) en khrab (voor mannelijke sprekers). Als je beleefd wilt overkomen, kunnen deze woorden in principe achter elke zin worden toegevoegd. Enkele woordjes Thais Hallo/Goededag Sa wat dii Dank u wel Kop koen khaa (uitgesproken door vrouw); kop koen khrab (uitgesproken door man) Het maakt niet uit/graag gedaan/niets te danken Mai pen rai Hoeveel (kost het)? Tao rai? Festivals Feesten in Thailand zijn vaak verbonden met het koningshuis en het boeddhisme, of hebben te maken met de seizoenen. Omdat veel feesten gerelateerd zijn aan de stand van de maan, kunnen de data jaarlijks wisselen. Zo valt Loy Krathong, het lichtfeest, in 2018 op 22 november. Enkele feesten en festivals in Thailand Chakri-dag (6 april); Songkran, het traditionele Thaise nieuwjaar (13-15 april); Koning Bhumibol (5 mei); geboortedag Koning (28 juli), Verjaardag van Koningin Sirikit (12 augustus), Sterfdag van koning Bhumibol (13 oktober), Chulalongkorn-dag (23 oktober), verjaardag van Koning Bhumibol (5 december), Dag van de grondwet (10 december).

22 Eten en drinken Eten in Thailand kan op elk tijdstip en overal. De Thai hebben het eten verheven tot een levensstijl. Behalve restaurants zijn er speciale eetmarkten, nachtmarkten of eetstalletjes op straat waar je hele maaltijden of snacks kunt krijgen. Gerechten in Thailand Rijst en rijstnoedels zijn de basisingrediënten van de Thaise keuken. Het zijn de verse kruiden die de Thaise keuken zo bijzonder maken. Er wordt veel gebruik gemaakt van koriander, citroengras, verse basilicum, limoen, knoflook, kokos en pepers. Heel typerend zijn de groene en rode curries. Erg lekker zijn de soepen zoals tom yam en tom khaa kai. Een delicatesse is som tam, een soort salade van onrijpe papaya-slierten. Vegetariërs hoeven zich in Thailand geen zorgen te maken, er zijn genoeg gerechten zonder vlees. Drinken in Thailand De keuze aan drankjes is groot. Koffie (gafe), thee (cha ron), fris, bier en sterke drank (Maekhong whisky of Saengthip whisky) zijn bijna overal verkrijgbaar. Aan verse vruchtensapjes wordt vaak fijngemalen ijs toegevoegd. Het water uit de kraan is niet geschikt voor consumptie. Flessen drinkwater zijn overal te koop. Fooien Het geven van een fooi in Thailand is vrij gebruikelijk. In restaurants is het gebruikelijk om de munten van het wisselgeld achter te laten als fooi. Je zult daarom merken dat 20 baht (50 eurocent) wisselgeld vaak aan je teruggegeven wordt als muntgeld in plaats van een bankbiljet. Duurdere gelegenheden brengen tien procent servicekosten in rekening, plus nog eens 7,5 procent BTW. Daarbij wordt er ook nog eens een fooi verwacht. In eenvoudige eettentjes is het geven van een fooi minder gebruikelijk. Bij een ritje met de taxi kun je de ritprijs naar boven afronden. In hotels kun je degene die je helpt met de bagage of een dienst verzorgt een fooi geven. Afhankelijk van de verleende dienst kun je denken aan een fooi die varieert van 10 tot 50 baht. Weer en klimaat Het grootste deel van Thailand heeft een tropisch moessonklimaat, te verdelen in drie seizoenen met een gemiddelde dagelijkse temperatuur van 30 C. Het hete seizoen valt tussen maart en half juni, met april en mei als heetste maanden; het is dan warm en droog met een temperatuur die incidenteel tot 40 C kan oplopen. In het zuiden en zuidoosten kan in deze periode nog een flinke regenbui vallen. In de regentijd, die duurt van midden juni tot november, heerst de natte zuidwest moesson. Er kan dan, vaak in de namiddag of s avonds, in een korte tijd zeer veel regen vallen. Overige kan de hoeveelheid regen per moessonperiode erg verschillen. Beste reistijd voor Thailand De beste reistijd voor Thailand is de winter die duurt van november tot maart. Het is dan overwegend droog en aangename temperaturen. Klimaattabel: De vier cijfers die telkens worden genoemd zijn van links naar rechts: de gemiddelde maximum temperatuur in graden Celsius, aantal zonuren per dag, aantal dagen per maand met minimaal 1 mmneerslag per dag en- de gemiddelde temperatuur van het zeewater (indien van toepassing). BANGKOK CHIANG MAI

23 Bevolking Thailand heeft 67,5 miljoen inwoners die leven op een oppervlakte van km2, wat neerkomt op twaalf keer Nederland. Het is met 131 mensen per km2 veel minder dichtbevolkt dan Nederland. De bevolking is ongelijkmatig over het land verdeeld; zo is het noorden dunbevolkt terwijl het centrale en zuidelijke deel zeer dichtbevolkt zijn. Ongeveer een derde deel van de Thaise bevolking woont in een stad: in de regio Bangkok wonen ongeveer 12 miljoen mensen. Bevolking van Thailand De Thaise bevolking bestaat voor ongeveer 80 procent uit etnische Thai. De belangrijkste minderheidsgroep wordt met 14 procent gevormd door de Chinezen (Sino-Thai), die een belangrijk aandeel hebben in de handel. De overige groepen zijn de Maleiers in het zuiden (4 procent) en de diverse bergvolken (Chao Khao of hilltribes) in het noorden en westen van Thailand, zoals de Karen, Yao, Meo, Lahu, Lisu en Akha. Hoewel deze bergvolken slechts 2 procent uitmaken van de totale Thaise bevolking, vallen ze door hun taal, religie en kleding het meeste op. Ze zijn echter het minst geïntegreerd. De bergvolken zijn verdeeld over ongeveer 3500 dorpen in vijftien provincies. Ze produceren tegenwoordig vooral rijst en maïs, maar zijn bekend geworden door de verbouw van papaver, waar opium van gemaakt wordt. Landschap De centrale vlaktes van Thailand vormen een vlak landschap, doorkruist door vele rivieren waaronder de Chao Phraya die uitmondt in de hoofdstad Bangkok. De vlaktes zijn geleidelijk gevormd door bezinksel uit de rivier. Omdat het vruchtbare grond is, is dit gebied het middelpunt van de Thaise landbouw. Geografie van Thailand Het noorden van Thailand heeft golvende bergketens en nog ongerepte jungle. Hier bevindt zich ook de hoogste bergtop van het land, de Doi Inthanon (2575 meter). In het noordoosten ligt de Isan, een hoog plateau. Het zuidelijke deel van deze regio bestaat grotendeels uit basalt. Ook is deze regio bezaaid met niet-actieve vulkanen. Dit gebied, waar weinig regen valt, geldt als het armste deel van Thailand. Het oosten bestaat uit licht glooiende bergketens en een smalle kuststrook met zandstranden langs de vele kapen, schiereilanden en baaien. Hier vinden we eilanden als Koh Samed en Koh Chang. Het westen is vergelijkbaar met het noorden: hoge, golvende bergketens, die lopen van noord naar zuid. Het zuiden bestaat uit een lang schiereiland met bergketens lopen van noord naar zuid en steden en vakantieparadijzen als Koh Samui en Phuket aan de kust. PRACTISCHE INFO Tijdsverschil Het tijdsverschil tussen Thailand en Nederland of België bedraagt in de winter zes uur. In de zomer is het in Thailand vijf uur later dan in de Benelux. Geld De munteenheid in Thailand is de baht (THB), onderverdeeld in 100 satang. De actuele wisselkoers vind je o.a. op ATM in Thailand Op veel plaatsen kun je pinnen met bankpassen met Cirrus/Maestro-logo (bij de ATM s). Zorg dat je pinpas omgezet is naar wereld dekking voordat je op reis gaat. De Thaise banken brengen daar enkele euro s per transactie voor in rekening (behalve de Aeon Bank). Pinnen met creditcard is mogelijk maar erg onvoordelig. Betalen met creditcard kan in warenhuizen, duurdere restaurants en hotels. VISA en Mastercard zijn het meest gangbaar.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen Tempels, tuk-tuks, tropisch strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTD 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand

Nadere informatie

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Thailand Deze fotopresentatie geeft een impressie van onze rondreis door Thailand. Met 15 deelnemers hebben we in 23 dagen bijna 5000 km afgelegd met busjes, trein, tuktuk, olifanten, boten, te voet en

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BTH 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten

Nadere informatie

Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS

Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS Met Kras Stervakanties van 18 september 1996 t/m 2 oktober 1996 REISPROGRAMMA Dag 1 ( 18 september 1996) Vertrek per Balkan Bulgarian Airlines-lijndienst

Nadere informatie

Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen KTH

Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen KTH Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen KTH 6-22 22 Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen Het 'Land van de Glimlach' KTH 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route

Nadere informatie

RV River Kwai 10 dagen een onvergetelijke reis naar Bangkok en een cruise op de River Kwai

RV River Kwai 10 dagen een onvergetelijke reis naar Bangkok en een cruise op de River Kwai RV River Kwai Thailand heeft de bijnaam het land van de eeuwige glimlach. Het lijkt wel alsof de Thaise bevolking altijd vrolijk en behulpzaam is. Hét levensmotto is mai pen rai, wat zoveel betekent als

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

15-daagse klassiek Thailand

15-daagse klassiek Thailand 15-daagse klassiek Thailand DAG 1 Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgevangen door uw chauffeur en/of een Engelssprekende gids, die u gedurende de zal begeleiden. U wordt naar het hotel

Nadere informatie

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis in Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa - Khao Yai NP

Nadere informatie

Reisverslag: THAILAND. Bangkok-River Kwai en Chiang Mai

Reisverslag: THAILAND. Bangkok-River Kwai en Chiang Mai Reisverslag: THAILAND Bangkok-River Kwai en Chiang Mai Na een vlucht van ong. 11 uur aankomst in Bangkok. Transfer van ong. 45 minuten naar ons hotel in het centrum. Na hotelbezoek zijn we naar een tempel

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour Dag 1 Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad

Nadere informatie

Travelagency Tristan Z, Youri K, Ramon K en Dennis R. Reis Thailand. Zomer 2014. Inhoudsopgaven

Travelagency Tristan Z, Youri K, Ramon K en Dennis R. Reis Thailand. Zomer 2014. Inhoudsopgaven Reis Thailand Zomer 2014 ` Inhoudsopgaven Het reisschema Dagindeling bijzonderheden Route beschrijving Inbegrepen kosten niet inbegrepen kosten Totale reiskosten Reisschema voor Thailand: Periode 3 juli

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT

Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT 6-18 15 Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' ATT 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Hoogtepunten. 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet

Hoogtepunten. 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet Maak met Zonvaart Destinations deze veelzijdige rondreis in het land van de glimlach en maak kennis met prachtige natuur, Thaise cultuur en mooie stranden.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen Tempels, tuk-tuks, bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTD 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

THAILAND FOR KIDS 2016

THAILAND FOR KIDS 2016 THAILAND FOR KIDS 2016 Prachtige rondreis door Thailand van de levendige stad Bangkok naar de olifanten in het bergachtige noorden van Thailand tot de jungle bij de rivier Kwai en strandverlenging in Hua

Nadere informatie

Thailand 2007. 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.

Thailand 2007. 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser. Thailand 2007 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit 1 van de vele arme gezinnen 1 van de vele stationschef's 1 van de zovele baaien van Koh Samed 2de doortocht door de rivier 3 van onze groep Aanzicht

Nadere informatie

Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket

Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket 1 Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket 1 2 Dag1: Brussel-Bangkok Nachtvlucht vanuit Brussel naar Bankok via Doha met de 5* luchtvaart

Nadere informatie

Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT

Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT 6-22 15 Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen KTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn

Nadere informatie

Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen KTD

Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen KTD Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen KTD 6-22 22 Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen Tempels, tuk-tuks, tropisch strand KTD 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer

Nadere informatie

Zonvaart Destinations - Excursies Thailand

Zonvaart Destinations - Excursies Thailand Zonvaart Destinations - Excursies Thailand Ayutthaya** Deze privedagtour start bij een transfer vanaf uw hotel met een Engelstalige gids, u reist naar het zomerpaleis van koning Rama V. Hierna vervolgt

Nadere informatie

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand 20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand Thailand is een zeer veelzijdig land en tijdens deze reis maakt u kennis met een aantal bijzondere hoogtepunten, zoals de bruisende hoofstad Bangkok,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 22 dagen Hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ATD 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het 'Land van de Glimlach' heeft een vriendelijke bevolking,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ATT 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Avontuurlijk De hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STT 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van

Nadere informatie

Thailand, deel 1. Sawasdeeka. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Thailand, deel 1. Sawasdeeka. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Thailand, deel 1 Sawasdeeka Hotel in Bangkok Kennismaking dakterras Grande Ville Hotel Onze reis Noi, onze gids tot in Chiang Mai Meervallen in de klongs van Bangkok Wat Arun, de eerste tempel die we hebben

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis NOORD-THAILAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Totaal Land van de Glimlach Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STD 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTH 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Avontuurlijk De hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STT 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Je hebt de keuze om te gaan voor de fiets tour of cultuur opsnuiven, we gaan een bezoek brengen

Je hebt de keuze om te gaan voor de fiets tour of cultuur opsnuiven, we gaan een bezoek brengen Dag 1: Bangkok Bij aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, staat je nederlandstalige prive chauffeur al op je te wachten. Hij brengt je naar je hotel in Bangkok. Waar je de rest van de dag

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis NOORD-THAILAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

Mae Hong Son Loop Cycling Tour

Mae Hong Son Loop Cycling Tour Fietsen op het dak van Thailand Waanzinnige begeleide fietstocht voor de sportieve en energieke fietser door de bergen van Thailand. Inclusief de beklimming van Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Nadere informatie

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER THAILAND 12-DAAGSE GROEPSREIS Vertrek: 18 OKTOBER 2016 1 PLUSPUNTEN: - Vluchten met de gerenommeerde maatschappij QATAR AIRWAYS. - Begeleid vanaf Brussel en ter plaatse lokale gids. - Zeer volledige rondreis

Nadere informatie

Thailand. Groepsreis naar Bring the Elephant Home Vrijwilligerswerk: Werken op een olifanteneiland 1/6

Thailand. Groepsreis naar Bring the Elephant Home Vrijwilligerswerk: Werken op een olifanteneiland 1/6 1/6 Zinvol reizen Thailand is een schitterend land dat door vele toeristen bezocht wordt. Met Commundo bezoek je niet alleen het prachtige Thailand, maar ga je ook daadwerkelijk iets betekenen voor de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Totaal Land van de Glimlach Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STD 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap

Nadere informatie

Thailand... het land van de glimlach

Thailand... het land van de glimlach reizen Thailand... het land van de glimlach foto pagina links lachende boeddha. de markt in chang mai. Door de enorme economische groei over de afgelopen jaren kan Thailand worden omschreven als een modern

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak -

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Rondre is Tha ila nd, 1 5 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Rondre is Tha ila nd, 21 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN In het hart vindt u de West Midlands, een regio met een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden, heerlijk eten, populaire steden en een prachtig landschap.

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak -

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - R o n d reis T ha ila n d, 15 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birmaspoorlijn

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis ZUID-THAILAND 15 dagen Cultuur, natuur én strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTZ 8-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis ZUID-THAILAND - 15 dagen Cultuur, natuur én strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTZ 8-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015)

Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015) Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015)

Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015) Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak -

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - R o n d reis T ha ila n d, 2 1 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Rondreis Thailand, 25 dagen

Rondreis Thailand, 25 dagen Rondreis Thailand, 25 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Smaragden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 8 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

9 Excursies/wandelingen/goede schoenen: 12 Geldzaken/extra kosten: 10 Begeleiding: 13 Voorlopige reisopgave is moge- lijk!

9 Excursies/wandelingen/goede schoenen: 12 Geldzaken/extra kosten: 10 Begeleiding: 13 Voorlopige reisopgave is moge- lijk! THAILAND 19-daagse reis 12 t/m 30 november 2015 [VOORLOPIG] PROGRAMMA zie voor details www.goudenengel.nl THAILAND [reiscode 570] 12 t/m 30 november 2015 2490,- Uitgebreide rondreis langs de hoogtepunten

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

THAILAND. groepsreis 09/11-24/11/19

THAILAND. groepsreis 09/11-24/11/19 THAILAND groepsreis 09/11-24/11/19 1 De authentieke charme van Thailand is de rode draad doorheen deze afwisselende reis doorheen het Land van de Glimlach. Onder begeleiding van een Nederlands talige,

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen

Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen Maleisiё van Kust tot Kust 18 dagen / 15 overnachtingen In deze reis ontdekt u de grote onderlinge verschillen tussen het binnenland en de oost- en westkust van West Maleisië. De westkust is duidelijk

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

U Mundu a Ti, enjoy your world

U Mundu a Ti, enjoy your world PHU QUOC RELAX AND ADVENTURE 7 dagen / 6 nachten code: PhuAdv03 Phu Quoc, the diamant island Where nature and paradise come together Het eiland Phu Quoc is nog redelijk onbekend en soms nog verlaten en

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND 22 dagen Hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BTD 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het 'Land van de Glimlach' heeft een vriendelijke bevolking,

Nadere informatie

Thailand. Kookreis Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus en bezoek Yaowarat Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen.

Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Reisverslag TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar: Thailand met kinderen. Thailand is misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming voor kinderen maar het is zeker een aanrader. Het is heel bijzonder

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Informatie over Chiang Mai en directe omgeving

Informatie over Chiang Mai en directe omgeving Informatie over Chiang Mai en directe omgeving Beschrijving Chiang Mai Chiang mai, de op een na grootste stad van het land (1.500.000 inwoners), is de toeristische hoofdstad van het noorden van Thailand.

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

Familiereis ZUID- THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen FTZ

Familiereis ZUID- THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen FTZ Familiereis ZUID- THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen FTZ 8-22 15 Familiereis ZUID-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen Cultuur, natuur én strand FTZ 8-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Tailor Made Travel. presenteert. Thailand, Laos en Cambodja. Begeleide groepsreis o.l.v. Danny Daniëls Van 7 tot 24 augustus 2016

Tailor Made Travel. presenteert. Thailand, Laos en Cambodja. Begeleide groepsreis o.l.v. Danny Daniëls Van 7 tot 24 augustus 2016 Tailor Made Travel presenteert Thailand, Laos en Cambodja Begeleide groepsreis o.l.v. Danny Daniëls Van 7 tot 24 augustus 2016 Een Aziatisch avontuur Tijdens de zomervakantie van 2016 plannen we een rondreis

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Rondreis Thailand & Laos, 24 dagen

Rondreis Thailand & Laos, 24 dagen Rondreis Thailand & Laos, 24 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damneon Saduak - Birma-spoorlijn

Nadere informatie

THAILAND THAILAND. De reisgids voor een actieve & culturele vakantie. Het magazine 5. Het magazine 9. Je draai vinden 33. Je draai vinden 33

THAILAND THAILAND. De reisgids voor een actieve & culturele vakantie. Het magazine 5. Het magazine 9. Je draai vinden 33. Je draai vinden 33 WTK Wat & Hoe TH KRnov 2014_Opmaak 1 21-11-14 09:23 Pagina 1 9 5 Inclus betrouw ief ba kaarten re 63 131 Wandelingen en Kaarten tochten 201 Thailand heeft voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar

Nadere informatie

Thailand van noord naar zuid, 21 dagen

Thailand van noord naar zuid, 21 dagen Thailand van noord naar zuid, 21 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Chiang Mai Dag 2 aankomst Chiang Mai Dag 3 Chiang Mai - trekking Dag 4 Chiang Mai Dag 5 Chiang Mai - Lampang - Sukhothai Dag 6 Sukhothai

Nadere informatie