Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Groepsreis Thailand Avontuurlijk De hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STT Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van Thailand met een heerlijk afsluitend verblijf op een tropisch eiland. Per boot, fiets of tuk-tuk maak je kennis met de bruisende hoofdstad Bangkok. Je bezoekt tijdens deze Thailand groepsreis boeddhistische tempelcomplexen, bedrijvige markten en smult van misschien wel het lekkerste eten ter wereld. Liefhebbers kiezen voor een optionele trektocht, waarbij je kennis maakt met de kleurrijke bergstammen in het noorden van het land. Tenslotte is het luieren met een exotische cocktail op het strand van het eiland Koh Samed. Welkom in het Land van de Glimlach! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Amsterdam Bangkok Vliegtuig 2 Bus Aankomst Bangkok Bangkok 3 Bangkok Bangkok 4 Boot,Bus Bangkok Drijvende Markt Damnoen Saduak Kanchanaburi (Jungle Rafts Floatel) 5 Bus Kanchanaburi Sukhothai Sukhothai 6 Fiets Sukhothai Sukhothai Kanchanaburi (Jungle Rafts Floatel) 7 Bus Sukhothai Chiang Mai Chiang Mai 8 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai 9 Chiang Mai / Optionele trekking Chiang Mai 10 Trein Chiang Mai Bangkok Nachttrein naar Bangkok 11 Boot,Bus Bangkok Koh Samed Koh Samed 12 Koh Samed Koh Samed 13 Koh Samed Koh Samed 14 Bus Koh Samed Bangkok Bangkok

2 15 Vliegtuig Vertrek Bangkok ± Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam Dag tot dag beschrijving Dag 1: Amsterdam ± Bangkok Vandaag begint je groepsreis Thailand. Je vliegt van Amsterdam naar de Thaise hoofdstad Bangkok, waar je de volgende dag arriveert. Je Engelssprekende reisbegeleider wacht de groep op bij de luchthaven en brengt je naar het hotel. Dag 2: Aankomst Bangkok Vanzelfsprekend heeft Bangkok veel te bieden en zal deze enorme metropool, met meer dan 10 miljoen inwoners, een grote aantrekkingskracht op je uitoefenen. Na aankomst heb je de mogelijkheid om op ontdekking te gaan in Bangkok. Bangkok is een wereldstad; hier is alles, gebeurt alles, kan alles. Het is een stad met tegenstellingen en wellicht daardoor zo aantrekkelijk. Zo zul je voor een supermodern winkelcomplex een eetstalletje vinden dat kip-aan-een-stokkie verkoopt! Je overnacht in een hotel met een prima locatie, op loopafstand van Khao San Road, het marktgebied Banglumpoo. Dag 3: Bangkok Vrije dag. Je hebt de tijd om een deel van de bezienswaardigheden te bezoeken. Onze deskundige reisbegeleiding zal je bijstaan met goede tips en adviezen. Dompel je onder in de drukte van de Chinese wijk of laat je per longtailboat rondvaren over de klongs. Je kunt de drukke avondmarkt bekijken, of een van de vele µwats (tempels), zoals Wat Arun of Wat Saket. Vergeet Wat Po niet! Na een bezoek aan deze tempel met een liggende Boeddha van wel 46 meter lang, kun je je onder handen laten nemen door één van de studenten van de belangrijkste massageschool van Thailand. De masseurs gebruiken hun hele lichaam, er wordt behoorlijk aan je geduwd en getrokken. Ervaar zelf maar eens hoe dat voelt. Dag 4: Bangkok ± Drijvende Markt Damnoen Saduak ± Kanchanaburi (Jungle Rafts Je vervolgtfloatel) je rondreis door Thailand via de kleurrijke drijvende markt van Damnoen Saduak naar Kanchanaburi. Het gebied van de River Kwai is voornamelijk bekend vanwege de beruchte Birmaspoorlijn, die Thailand met Birma moest verbinden. Hij werd gedurende de Tweede Wereldoorlog onder erbarmelijke omstandigheden door Aziatische dwangarbeiders en geallieerde krijgsgevangenen, waaronder veel Nederlanders, aangelegd. Je maakt een ritje over de Birma-spoorlijn (inbegrepen in de reissom). TIP: Per boot ga je vervolgens naar een drijvend, romantisch 'Floatel', op bamboevlotten gebouwde drijvende huisjes. Je hebt je eigen (geschakelde) drijvend huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit. 's Avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Vandaag is het avondeten inbegrepen, evenals het ontbijt van morgenochtend. Met ons verblijf helpen we mensen uit de lokale etnische Mon minderheidsgroep aan werk en inkomen.

3 Dag 5: Kanchanaburi ± Sukhothai In de ochtend bekijk je de beroemde brug over de Kwai en kun je een bezoek brengen aan het kleine, maar indrukwekkende, Oorlogsmuseum en de grootste erebegraafplaats in de omgeving. Daar hebben ook veel Nederlandse slachtoffers van de Birmaspoorweg hun laatste rustplaats gevonden. Dan rijd je verder naar de oude ruïnestad Sukhothai. Dag 6: Sukhothai Met je reisbegeleider maak je vandaag een fietstocht naar het µhistorical Park van Sukhothai. Dit park herinnert aan de tijd dat Sukhothai als hoofdstad fungeerde, van 1238 tot Je ziet immense Boeddhabeelden en geniet tevens van de rust en prachtige lotusvijvers. De Sukhothai ruïnes zijn één van Thailands UNESCO Werelderfgoederen. Het middengedeelte van het complex wordt beheerst door de ruïnes van Wat Mahatat, een tempel met een afmeting van 200 bij 200 meter. Opvallend zijn de twee rijen kolommen met daartussen de enorme mooi gerestaureerde zittende Boeddha, die bekend is van talloze plaatjes. De fietstocht zal circa drie uur in beslag nemen. Het entreegeld voor Sukhothai betaal je ter plekke (circa 5; dit bedrag is aan veranderingen onderhevig). Dag 7: Sukhothai ± Chiang Mai In de loop van de middag reis je naar Chiang Mai. Naarmate je noordelijker reist, wordt het landschap heuvelachtiger. Je kunt je de komende dagen vermaken in de gemoedelijke stad Chiang Mai die zich er, met al haar bezienswaardigheden, uitstekend voor leent om er op eigen gelegenheid uit te gaan. Chiang Mai is de tweede grootste stad van Thailand. Je kunt nog steeds de grachten zien die het oude stadscentrum omringden. Er zijn veel tempels waaronder de Wat Chiang Man. Dit is de oudste tempel van Chiang Mai, hier vind je een 10 cm hoge kristallen Boeddha. µs Avonds kun je over de bedrijvige avondmarkt slenteren. Je hotel in Chiang Mai beschikt over een zwembad. Fijn om de tropische warmte van je af te spoelen na µrond hobbelen door de stad. Ook kun je op een van de vrije dagen in Chiang Mai optioneel naar het 'Thai Elephant Care Center', waar je olifanten kunt observeren in hun natuurlijke leefomgeving. Je hebt de mogelijkheid om de grijze reuzen fruit te voeren en ziet ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een emmer en help de olifanten bij het wassen. Hiervoor dien je je bij boeking op te geven!

4 Dag 8: Chiang Mai / Optionele trekking Vrije dag. Bij boeking van deze Thailand groepsreis kun je je opgeven voor een facultatieve 2-daagse trektocht door de heuvels die vandaag start (Aanrader!). Als je niet meegaat op deze excursie, heb je heerlijk de tijd Chiang Mai en omgeving op eigen gelegenheid verder te verkennen. NB: als je je opgeeft voor de 2-daagse trektocht is het niet mogelijk om deel te nemen aan de dag-excursie naar het Elephant Nature Park. TIP: Facultatieve avontuurlijke 2-daagse trektocht Vandaag start (voor mensen die zich bij boeking hiervoor hebben opgegeven!) een facultatieve avontuurlijke 2-daagse trektocht door de heuvels. Je wordt daarbij begeleid door een ervaren gids, die tevens functioneert als kok. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Per dag loop je tussen de 3 en 5 uur en uiteraard stop je onderweg regelmatig, zodat je de gelegenheid hebt kennis te maken met enkele van de vele minderheden die hier in deze fraaie omgeving wonen, zoals de Karen of Lisu. Je logeert in een van de minderhedendorpjes. Op de tweede dag van de trekking ga je raften op bamboe vlotten (afhankelijk van het waterniveau). Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Op deze eerste trekkingsdag zijn lunch en diner inclusief. Op de tweede dag zijn ontbijt en lunch inclusief. NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. Soms wordt de groep in tweeën gedeeld en al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route enigszins aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is dan ook bij benadering. Dag 9: Chiang Mai / Optionele trekking Vrije dag voor de mensen die niet gekozen hebben voor de optionele 2- daagse trektocht. Zoals je eerder in deze beschrijving hebt gelezen: er is voldoende te doen in Chiang Mai en omgeving. Reizigers die wel gekozen hebben voor de prachtige facultatieve trektocht wandelen vandaag hun tweede dag, en overnachten net als de rest van de groep wederom in Chiang Mai. Voor niet-wandelaars is het bijvoorbeeld mogelijk een stadstour te maken. Een andere optionele uitstap voor de niet-wandelaars? Liefhebbers van wat meer actie kunnen opteren voor de Eagle Track' door de jungle in de omgeving van Chiang Mai. Hangend in een tuigje glijd je via een kabel op tientallen meters hoogte van boomtop naar boomtop. Het uitzicht is geweldig. Zo weet je precies hoe een aap zich voelt, hoog boven in de bomen!

5 Dag 10: Chiang Mai ± Bangkok Je kunt ook deze dag nog lekker rondstruinen door Chiang Mai. In de namiddag ga je naar het station, waar je op de comfortabele nachttrein met gereserveerde airconditioned couchettes stapt naar Bangkok. TIP: Ook is het bijvoorbeeld mogelijk Thais te leren koken (optioneel). De Thaise kookcursus start met een bezoekje aan de markt en daarna leer je 3 à 4 verschillende gerechten te maken. Hartstikke leuk en nuttig als je je favoriete gerecht voor je vrienden thuis wilt maken! Dag 11: Bangkok ± Koh Samed In Bangkok word je opgewacht en verder gebracht naar Zuidoost-Thailand, naar het plaatsje Ban Pe. Hiervandaan vaar je naar Koh Samed, een van de mooiste eilanden van Thailand. Je logeert in een leuk hotel, waar je heerlijk kunt bijkomen van alle indrukken van de afgelopen dagen. Dag 12: Koh Samed Vrije dag. Het eiland Koh Samed is 6 bij 3 km groot en heeft talloze kleine baaien met schitterende witte palmstranden en een blauwe zee. Koh Samed is onderdeel van het Koh Samed National Park, dat bestaat uit een drietal eilanden inclusief de tussenliggende zee. Op Koh Samed heb je tijd om te zwemmen, windsurfen, snorkelen (beste van eind oktober tot mei) en te zonnen. Bovendien kun je mooie wandelingen maken langs de kust en in het met jungle bedekte binnenland. Dag 13: Koh Samed Vrije dag. Nog een hele dag om van het mooie Koh Samed te genieten. Liefhebbers van 'seafood' kunnen hun hart ophalen aan de overvloed van verse vis en garnalen. Dag 14: Koh Samed ± Bangkok Nog enkele laatste uren op je 'bounty eiland'. Je reist (tijdstip afhankelijk van je definitieve terugvlucht) terug naar Bangkok waar je direct door gaat naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Nederland. Het kan voorkomen dat je gebruik maakt van een dagvlucht. In dat geval word je vandaag naar een hotel nabij de luchthaven gebracht voor een overnachting zodat je op dag 15 in de ochtend gemakkelijk op de luchthaven kunt komen om in te checken voor je vlucht die rond het middaguur vertrekt. Nog diezelfde dag kom je aan in Amsterdam. Dag 15: Vertrek Bangkok ± Aankomst Amsterdam Aankomst in Nederland. Hier eindigt helaas je Thailand groepsreis. FESTIVALREIZEN THAILAND Op de reis met vertrekdatum 11 april 2018 bezoek je het Songkran Festival in Bangkok. Op de reis met vertrekdatum 15 november 2018 bezoek je het Loy Krathong Festival in Chiang Mai. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

6 Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; alle transport met AC (mini)bus; treinreis Chiang Mai - Bangkok; treinrit Birma-spoorlijn; boottransfers River Kwai en Koh Samed; hotelovernachtingen inclusief ontbijt; overnachting op 'floatel' met diner en ontbijt; bezoek drijvende markt Damnoen Saduak / Oorlogsbegraafplaats; fietstocht Sukhothai; Engelstalige reisbegeleiding; luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO uitstoot Wat is exclusief? facultatieve trektocht (dag 8-9 / bij boeking te voldoen); overige maaltijden; optionele excursies; alle entreegelden; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds; reis- en annuleringsverzekering Attentie Eenpersoonskamer niet mogelijk in de nachttrein. Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2018 voor deze reis bedragen 799 Extra kosten

7 Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Reisdocumenten Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze Thailand groepsreis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je voor deze reis te beschikken over een geldig internationaal paspoort. Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort) vind je op de website van onze partner Visumloket: Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl Belgische deelnemers bezoeken shoestring.visumloket.be Beschik je niet over een Nederlandse of Belgische nationaliteit? Neem dan zelf contact op met de betreffende ambassade(s) om je eventuele visum te regelen. Houd er rekening mee dat in een paspoortnummer van een Nederlands of Belgisch internationaal reispaspoort altijd het cijfer 0, en nóóit de letter O gebruikt wordt. Meereizen kind met ouder met andere achternaam Wanneer een kind meereist met een ouder met een andere achternaam dan kan gecontroleerd worden of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende volwassene ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming. Op de site van de Koninklijke Marechaussee kun je een toestemmingsformulier downloaden. Reist een kind mee met iemand anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. Accommodatie en transport Vervoer De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. In de bus mag niet gerookt worden. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Eventuele extra vervoerskosten bij optionele excursies zijn niet inbegrepen. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om kennis te maken met andere vervoersmiddelen. Je maakt een keer gebruik van de comfortabele nachttrein, van Chiang Mai naar Bangkok. Hierbij slaap je in gereserveerde couchettes in de tweede klas in comfortabele bedden (airconditioned). En je maakt een ontspannen treinritje over de beruchte Birma-spoorlijn! De boottransfers bij Kanchanaburi ('floatel') en Koh Samed zijn inbegrepen in je reissom. In Sukhothai maak je een leuke fietstocht (inbegrepen) en ter plekke kun je ook op elders vaak fietsen huren. Het traject van Sukhothai naar Chiang Mai wordt afgelegd per openbare bus, leuk voor de afwisseling! Een aanrader is de optionele tweedaagse trektocht, waarbij je door de heuvels van Noord-Thailand wandelt én een stukje van het traject aflegt per bamboe vlot (mits de waterstand van de rivier dit toelaat). Leuk is ook een optioneel ritje per tuktuk, per lokale taxi of per 'taxi-boot' in Bangkok. Voldoende variatie is vervoersmiddelen dus, hier in Thailand!

8 Reisafstanden Bangkok luchthaven naar hotel: 38 km / 3 kwartier Bangkok via Damnoen Saduak naar Kanchanaburi: 160 km / 4½ uur Kanchanaburi naar Sukhothai: 525 km / 7 à 8 uur Sukhothai naar Chiang Mai: 540 km / 5 à 6 uur (per openbare bus) Chiang Mai naar Bangkok: 745 km / 13 uur (per nachttrein) Bangkok naar Koh Samed: 280 km / 3½ uur per bus en ¾ uur per boot NB: De genoemde kale reisduur per dag is sterk afhankelijk van de verkeersdrukte, wegconditie en het weer. De tijd is dan ook uiteraard bij benadering. Accommodatie Tijdens de rondreis overnachten we in middenklasse hotels en guesthouses in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en meestal een tuin of een terras. De in- en uitchecktijd in de hotels is meestal uur. Indien je gebruik maakt van een 'dagvlucht' waarbij je op dag 15 vertrekt vanuit Bangkok en diezelfde dag nog thuis aankomt, heb je nog een laatste overnachting in Bangkok (dag 14-15) nabij de luchthaven. Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen! Dat geldt voor de accommodaties in Sukhothai, Chiang Mai, en Koh Samed. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er andere hotels zonder zwembad gebruikt moeten worden. Als dit zich voordoet zullen we proberen een passend alternatief te vinden. UIteraard kan er ook 'gewoon' in zee gezwommen worden op het bountyeiland Koh Samed! Bijzonder is je overnachting op het 'floatel' Jungle Rafts. Deze accommodatie bestaat uit op bamboevlotten gebouwde, drijvende huisjes. Je hebt je eigen (geschakeld) drijvend huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit. 's Avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Op het floatel is je avondeten inbegrepen, evenals je ontbijt. In het hoogseizoen kan het voorkomende dat het drijvende hotel is volgeboekt. In dat geval overnacht je in een sfeervol hotel in de omgeving. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. Alle hotels beschikken over wifi, soms alleen in de hotellobby. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Reizigers die zich - zoals velen - individueel inschrijven voor een reis, delen een tweepersoonskamer met iemand anders van hetzelfde geslacht. Mocht je de hele reis een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag. In de nachttreinen is geen eenpersoonskamer aanwezig. Ook is een eenpersoonskamer niet mogelijk tijdens de optionele 2-daagse trektocht. Driepersoonskamers zijn op aanvraag. Houd er rekening mee dat een driepersoonskamer vaak een tweepersoonskamer is waar een extra bed of matras bijgezet wordt. Houd er rekening mee dat de kamer dan minder ruim is. Excursiepakket ( 87 ) Excursie Details Losse excursies

9 Excursie Details Prijs Bangkok Ochtendwandeling in Old Bangkok Ter plaatse boeken Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door Old Bangkok. Je loopt door steegjes, langs markten en houten huizen en ziet de voor Thai zo belangrijke geestenhuisjes. De Giant Swing, de 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, het Saranrom Park en het Corrections Museum (vroeger dienstdoend als gevangenis) staan o.a. ook op je programma. NB: Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 07:00 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 10:30 uur: Terug bij Banglampoo 13 Bangkok Op de fiets en de boot Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, Thaise snack Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je tocht op de fiets begint vanuit Banglampoo en voert door de achterafstraatjes en kronkelende steegjes van Bangkok. Je rijdt over het historische eiland Rattanakosin Island naar nederzettingen van Old Bangkok. Bij een oude Portugese bakkerij kun je een cupcake proeven voordat je enkel schitterende tempels bekijkt. Je fietstocht gaat verder, op de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok : hier fiets je dwars door de natuur! 38 Na een Thai-style snack ga je naar een Artist s House, waar je (als je geluk hebt!) een voorstelling met poppen kunt bijwonen. Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het Venetië van het Oosten wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 13:00 uur: Terug bij Banglampoo of 13:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo 17:00 uur: Terug bij Banglampoo Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack Niet inbegrepen: drankjes, fooi NB: Genoemde prijs is voor volwassenen, voor kinderen gelden speciale tarieven.

10 Chiang Mai Dagtocht bij Chiang Dao Ter plaatse boeken Je Engelssprekende gids haalt de deelnemers op bij het hotel voor een avontuurlijke trektocht. Je wordt naar een regio ten oosten van Chiang Dao gebracht, die het leefgebied is van stammen als de Akha, Lisu, Lahu, Palong (aka Dara-ang) en Karen. Ze wonen in een landbouwgebied dat omgeven wordt door beboste bergen. Er worden verschillende producten geteeld, zoals mais, rijst, mango s, longan en papaja. Je stopt bij de markt van Mae Malai, waar je gids uitleg kan geven over de verschillende groenten en kruiden. Dan ga je verder naar het rafting camp, waar op de rivier de bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau!) al op je liggen te wachten. Je maakt met een bootsman een ontspannen rafttocht, waarbij je geniet van het landschap en de vogels. Dan ga je verder naar Chiang Dao. Je verlaat de hoofdweg en bezoekt een dorp van de Akha-stam, waar je even kunt rondkijken. Dan wandel je naar een nabijgelegen Lisu-dorp en verder naar een Palong-dorp. Je loopt door een bos met plankwortelbomen en langs bamboebossen. Het pad gaat steeds op en neer. Er is voldoende tijd voor uitleg over de vegetatie. Na de wandeling keer je terug naar Chiang Mai, waar je in de late namiddag aankomt. 63 Chiang Mai Kookles Chiang Mai cuisine Ter plaatse boeken Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, lunch, raften op een bamboe vlot Niet inbegrepen: Fooi, drankjes Een leuke join in kookcursus onder leiding van gedreven, vriendelijke leerkrachten. Een mooie kans om Thaise gerechten leren te bereiden in een traditionele setting. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de Baan Thai Cookery School gebracht. Voordat je daadwerkelijk de Thaise gerechten gaat maken die je tijdens je vakantie gegeten hebt (of nog gaat eten), bezoek je 's ochtends eerst samen met de chef de lokale markt. Hier worden de nodige ingrediënten gekocht voor het maken van je eigen pittige Thaise garnalensoep of kruidige noodle gerecht. Weer terug in de kookschool begin je met de les. Je bereidt in een gezellige atmosfeer je eigen Thaise lunch! Na afloop van de cursus word je weer teruggebracht naar je hotel. 29 NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 09:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 16:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige join in kookcursus, zelfbereide lunch, kookboekje, transfers Niet inbegrepen: drankjes, fooi

11 Chiang Mai Op de fiets Ter plaatse boeken 's Middags trek je er op de fiets op uit voor een verkenning van de omgeving van Chiang Mai. In het begin van de tocht volg je de Ping-rivier zuidwaarts. De rit voert door een groene omgeving. Je stopt op verschillende plaatsen, zoals bij een voormalige leprakolonie uit het begin van de vorige eeuw. De weg leidt verder over landweggetjes waarbij de je de groene natuur en het landelijke Thailand kunt proeven. Als afsluiting van de fietstocht wordt er gestopt bij de tempelruïnes van het Lanna koninkrijk ( ), voordat je Chiang Mai weer binnen rijdt. 29 Chiang Mai - Thai Elephant Care Center (opgeven bij boeking!) Boeken voor vertrek Chiang Mai Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!) Boeken voor vertrek NB: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 2 personen. Je reisbegeleider moet tijdig weten of je mee wilt doen aan deze excursie. Hij/zij moet namelijk je lengte doorgeven, zodat je een goed formaat fiets hebt. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 8:00-8:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 11:00-11:30 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, transfers Niet inbegrepen: drankjes, fooi Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt door een schilderachtig landschap naar het Thai Elephant Care Center. Deze plek is een natuurlijk thuis voor oudere olifanten. Door je bezoek aan het park steun je regionale projecten en help je mee aan het behoud van de olifant. In het Thai Elephant Care Center kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving en heb je de mogelijkheid om eten voor te bereiden en de olifanten te voeren. Dit is een van de weinige plekken in het land waar bejaarde olifanten worden opgevangen. Aanschouw de olifanten terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de vriendelijke dieren bij het wassen. Als je niet van zwemmen houdt kun je de olifanten ook vanaf de oever van de rivier bewonderen. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je terug gebracht naar het hotel in Chiang Mai. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30-12:00 uur Of: 13:30-17:00 uur Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale gids Niet inbegrepen: drankjes, fooi De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van 32. De dagexcursie naar het Thai Elephant Care Center is helaas niet mogelijk als je ook kiest voor de 2-daagse trektocht in Chiang Mai. Meer weten? Kijk eens op: Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de 53 96

12 overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Chiang Mai. Die zie je daar na je trektocht weer terug. Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Indien er slechts 1 t/m 4 deelnemers zijn voor deze optionele trektocht, dan zal deze worden uitgevoerd op join in basis. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je groepsgenoten) kunnen deelnemen aan de trektocht. Vanaf 5 deelnemers heb je een eigen groep. NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Chiang Mai te besteden hebt. Eerste wandeldag Chiang Mai - Karen dorp: Tussen 09:00 en 09:15 uur word je per pick-up truck opgehaald van je hotel. Het avontuur vangt aan, even back to basic! In het dorpje Mae Malai wordt nog even gestopt bij de lokale markt, je gids doet hier de laatste inkopen voor het avondeten. Verder naar de Mork Fah waterval, waar je even kunt zwemmen en ontspannen. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch, om vervolgens verder te rijden naar de Pong Deuad warmwaterbronnen voor een korte stop. Hier begint de trektocht. Je wandelt gedurende circa vier uur over de beboste heuvels en langs rijstvelden. Na aankomst in een dorp van de Karen-minderheid, waar je ook overnacht, kun je op eigen gelegenheid het dorpje en zijn omgeving verkennen. Je gids houdt zich bezig met het bereiden van een smakelijk, doch eenvoudig diner. Na het avondeten is het tijd voor een gezellig samenzijn met verhalen, grapjes en dansen om het kampvuur. Inbegrepen maaltijden zijn vandaag lunch en diner. Tweede wandeldag Karen dorp - Chiang Mai: Waarschijnlijk word je wakker gekraaid door de dorpshanen. Sta vroeg op en ervaar het ontwakende dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolgt de trekking. In een dorp van de Rode Lahuminderheid liggen op de rivier de bamboevlotten al op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau!). Je maakt een ontspannen rafttocht van circa twee uur naar Sob Kai, een dorpje van de Shan-minderheid. Hier gebruik je de lunch voordat je per pick-up truck terug rijdt naar Chiang Mai. Rond 17:00 uur ben je terug bij je hotel. Inbegrepen maaltijden zijn vandaag ontbijt en lunch. NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route soms aangepast.

13 Chiang Mai Zweven door de boomtoppen Ter plaatse boeken Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): Dag 1 om 09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel Dag 2 rond 17:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: ervaren Engelstalige gids/kok, entreegeld Huay Nam Dang Nationaal Park, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, transfers per pick-up truck, eenvoudige accommodatie, bamboe rafting (circa 2 uur) Niet inbegrepen: drankjes, fooi Indien je je opgeeft voor de 2-daagse trektocht is het helaas niet mogelijk om ook de dag-excursie naar het Elephant Nature Park te boeken. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de jungle gebracht. Hier beleef je je Treetop Eco Adventure. Al tokkelend ontdek je op flinke hoogte op een unieke manier het maagdelijke regenwoud. Door middel van met kabels ( ziplines ) verbonden bomen zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Vanuit een compleet ander perspectief bekijk je de jungle. Na afloop van dit jungleavontuur geniet je van een lunch in het Waterfall s Edge restaurant en word je terug naar je hotel gebracht. NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Deelnemers aan deze excursie dienen minimaal 6 jaar oud te zijn én 120 centimeter lang. Ook is er een maximumgewicht van 120 kg. Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding): 08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel 12:30-13:00 uur: Terug bij het hotel Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi 50 Festivalinformatie Songkran Festival Songkran is het Thaise nieuwjaar en wordt op 13 april in Thailand gevierd. Het Thaise woord Songkran komt uit het Sanskriet en betekent: "verplaatsen" of "van plaats veranderen". In dit geval verandert de zon haar positie. In de grote steden duurt Songkran vaak drie dagen. In deze periode gaan de bewoners uit de grote steden terug naar hun eigen provincies om samen met hun families dit feest te beleven. De moderne Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Langs de weg staan hele families met emmers water, tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te gooien. Pick-up trucks rijden langzaam rond, vol met mensen die in hun midden een groot watervat hebben. Met bakjes gooien ze iedereen nat die ze maar tegenkomen. Vaak hebben ze ergens een groot blok ijs opgehaald om het water ijskoud te maken. Vooral mensen met paraplu's en nog droge mensen zijn het mikpunt. Toeristen worden niet ontzien! Sommige Thai hebben bakjes met wit menthol poeder vermengd met water bij zich om mensen vegen in hun gezicht te geven. Iedereen heeft veel lol en doordat het zo warm is, is het vele water een welkome verkoeling.

14 In de ochtend wassen de monniken de boeddhabeelden (om genoeg regen voor de rijstvelden af te smeken) en vaak worden kleine dieren uit hun kooi vrijgelaten. Ook worden tijdens deze dagen de grootouders, oudere familieleden en leraren geëerd door de jongere generatie. Met de handpalmen tegen elkaar gieten de jongeren geparfumeerd water over de handen van de ouderen. In ruil hiervoor krijgen ze wensen voor goede gezondheid, een lang leven en welvaart. Loy Krathong Festival Loy Krathong is een festival dat gevierd wordt in Thailand en omliggende landen. 'Loy' betekent letterlijk varen, en een 'Krathong' is een vaartuigje van verscheidene materialen in de vorm van een lotusbloem. Dit vaartuigje bevat normaal gesproken een kaars, 3 wierookstaafjes, bloemen en enkele muntjes (bij voorkeur 9, omdat de Thai geloven dat dit getal geluk brengt). Het festival begint in de avond als er een volle maan is (en vaak ook de avonden ervoor en erna). Mensen gaan dan naar de oevers van vijvers, kanalen, meren, rivieren en zelfs de zee om hun krathong naar het water te brengen. De kaars en de wierookstaafjes worden aangestoken en dan wordt de krathong te water gelaten. Men gelooft dat hoe langer de kaars blijft branden des te beter je geluk is in het komende jaar. Ook laten de Thaise paren vaak hun krathongs samen te water. Hoe langer ze dicht bij elkaar blijven, des te langer en mooier de relatie tussen de samenlevenden heet te zijn. Sommige paren smokkelen door hun krathongs met een klein touwtje te verbinden. Je hoeft niet noodzakelijk zelf je krathong te maken, alhoewel dit wel het meeste plezier oplevert. Krathongs kunnen overal in straatstalletjes gekocht worden, van heel klein tot reusachtig. Ook wordt in de meeste provincies buiten Bangkok siervuurwerk afgestoken en papieren ballonnen met een kaars eronder opgelaten. Dit kan een prachtige sterrenhemel creã«ren met duizenden ballonnen. Veel van deze ballonnen storten neer en kunnen soms aanzienlijke schade veroorzaken als ze elektriciteitsdraden of transformators raken, daarom zijn de ballonnen in Bangkok verboden. Ook op het water zijn de duizenden kleine en grote vaartuigjes vaak een prachtig gezicht. Volgens de legende was het de dochter, 'Nang Noppamas', van een Brahmaan-priester in het begin van het koninkrijk Sukhothai van meer dan 700 jaar geleden, die op haar eigen manier de godin Mae Kong Ka wilde bedanken. Nang Noppamas wordt vaak beschreven als de mooiste, intelligentste en meest talentvolle vrouw die ooit in het Sukhothai koninkrijk heeft geleefd. Zij zou de eerste krathong gemaakt hebben in de huidige lotusvorm en na het aan de koning getoond te hebben te water hebben gelaten in de rivier met een kaars en wierook. En zo zou het moderne Loy Krathong zijn begonnen. Tijdens het festival wordt op alle radio- en televisiezenders bijna constant het Loy Krathong Lied gespeeld. In de meeste plaatsen wordt er ook een 'Nang Noppamas' wedstrijd gehouden, waarbij lokale schoonheden strijden om de plaatselijke Nang Noppamas te worden. Ook worden in de meeste plaatsen parades gehouden, waarbij groepen mensen (van scholen, universiteiten, politiekorpsen enz.) reusachtige krathongs hebben gebouwd, die te water worden gelaten. Later worden deze dan door een jury beoordeeld. Vooral de noordelijke provincies rond Sukhothai en Chiang Mai maken veel werk en geven meerdaagse feesten in deze periode, die mensen van overal in Thailand trekt. Sinds eind jaren '90 is er vooral door de Bangkokse gouverneurs van alles aan gedaan om het neerlaten van krathongs te beperken. Dit omdat de kosten van het opruimen astronomisch zijn en steeds maar meer mensen in Bangkok plastic zijn gaan gebruiken in plaats van natuurlijke materialen. Deze acties hebben weinig effect gehad en de Thais blijven hun krathongs te water laten. Sommigen meerdere op een avond. Nieuwsberichten LANDINFO THAILAND ACHTERGROND INFORMATIE Cultuur De cultuurverschillen tussen Europeanen en Thai zijn zo groot dat je er een heel boek aan zou kunnen

15 wijden. Hieronder zijn er een paar punten uitgepikt, die van direct en dagelijks belang zijn bij je omgang met de bewoners. Hoofd en voeten: Iemands hoofd aanraken is erg onbeleefd, zelfs kinderen even een vriendelijk aaitje over de bol geven. Het hoofd geldt als de woonplaats van de ziel en is dus het 'hoogste' lichaamsdeel, dat dan ook het meest geëerbiedigd moet worden. Lang geleden moesten zelfs beulen zich bij hun slachtoffers verontschuldigen voor het 'aanraken' van hun hoofden. Uiteraard geldt dit taboe niet voor kappers, masseurs en oorartsen. Iemand wenken in Thailand doe je met de handpalm naar beneden en een snelle beweging van de vingers naar je toe. Wijs nooit met een vinger naar een persoon. Dat is een teken van gebrek aan eerbied voor de betrokken persoon en degradeert hem/haar tot een 'minderwaardig' mens. In het verleden wezen alleen heersers op die manier hun slaven aan, en dan was er meestal niet veel goeds te verwachten. In plaats van met de vinger te wijzen kun je beter iemand aanduiden met een kort hoofdknikje, dat getuigt van fijngevoeligheid en fatsoen. De voet gebruiken om iemand aan te wijzen is nog minderwaardiger dan het al zo beledigende wijzen met de vinger. De voeten zijn de tegenpool van het hoofd en worden voor onrein gehouden, omdat ze het gemakkelijkst met vuiligheid in aanraking komen. Tempelbezoek: Bezoeken aan alle heiligdommen dient blootshoofds te gebeuren en op blote voeten. Als je om een pagode heen loopt, doe dat dan met de wijzers van de klok mee. Draag je je schoenen in de hand, dan houd je ze het best in de buitenste, de linkerhand, want schoenen gelden, net als voeten, als onrein en mogen daarom niet naar de heilige plaats wijzen. Ga je met je voeten in de richting van een boeddhabeeld of monnik zitten, dan maak je je schuldig aan een grove belediging. Foto's van een toerist voor een boeddhabeeld worden niet op prijs gesteld. Aanwijzingen voor de omgang met monniken: Een monnik mag niet worden aangeraakt, vooral niet door vrouwen. Als een vrouw toch een monnik aanraakt, moet deze zich onderwerpen aan gecompliceerde reinigingsceremoniën (abatt). Wil je als vrouw iets overhandigen aan een monnik, doe dat dan via een man of door het neer te leggen. Ga als vrouw in het openbaar vervoer ook niet pal naast een monnik zitten, maar zorg dat er een man tussen zit. Het geldt als bijzonder onhoffelijk om monniken in de weg te lopen of voor zittende monniken te blijven staan. Niemand mag, uit respect, boven een monnik uitsteken en daarom moet je ook gaan zitten of minstens doen alsof je je klein maakt. Monniken mogen trouwens geen geld aannemen, wel voedsel of iets te drinken. Vanzelfsprekend zijn niet alle monniken recht in de leer. Genieten: Sanuk, sabai, suay. Sanuk betekent 'plezier', sabai is 'gezellig' en suay is Thai voor 'mooi'. Belangrijke kenmerken van de Thaise levensfilosofie. Thai zijn plezierzoekers, die het beste van hun leven proberen te maken, maar dan wel hier en nu. Het leven behoort sanuk en sabai te zijn. Het 'mooi zijn' van de omgeving, van personen en dingen is van het hoogste belang. In Thailand is men als het ware verslaafd aan een ware schoonheidscultus, die overal tot uiting komt. Mensen willen netjes gekleed zijn, er verzorgd uit zien. Men wast zich meermalen per dag van top tot teen en wie zorg aan zichzelf besteedt, zal nooit twee opeenvolgende dagen dezelfde kleren dragen. Eten moet uitstekend smaken, want ook genieten van voedsel behoort tot sabai. Thai denken bijna voortdurend aan eten en de korte pauze tussen de talrijke maaltijden worden gebruikt voor de planning van volgende menu's. Voorwerpen voor dagelijks gebruik worden eerst gekeurd op hun schoonheid, en daarna pas op hun praktische gebruiksmogelijkheden. Bijna dagelijks zijn er in het land georganiseerde schoonheidswedstrijden. Gathoeys (transseksuelen of travestieten) worden meestal tolerant tegemoet getreden. Ze zijn immers suay. Alles en iedereen is acceptabel, als het maar mooi is. Kleding: De Thai kleden zich graag formeel voor bepaalde gebeurtenissen. De Thai zijn, zoals gezegd, minnaars van schoonheid, die een medemens grotendeels op het uiterlijk beoordelen. Keurige kleding suggereert zorgeloze welvaart. Een ongewassen haardos, transpiratiegeur en (ongewassen) sjofele kleding maken het gezichtsverlies totaal. Een korte broek is in huiselijke kring en aan het strand geen probleem. Maar in het openbaar wordt het dragen van shorts als niet netjes gezien. Bij het bezoeken van tempels dienen met name vrouwen er voor te zorgen dat armen en benen bedekt zijn. Omgangsvormen: Meningsverschillen tussen mensen worden zelden openlijk geuit. Je geduld verliezen, boos worden of een woordenwisseling in het openbaar betekenen namelijk 'gezichtsverlies'. Confrontaties worden het

16 liefst uit de weg gegaan, om anderen niet in verlegenheid te brengen. Kritiek wordt direct als een persoonlijke belediging ervaren. Ook het uiten van positieve emoties als genegenheid, gebeuren subtieler dan wij gewend zijn. Het in het openbaar tonen van affectie (zoals zoenen) tussen verschillende geslachten wordt niet op prijs gesteld. Daarentegen lopen jongens met jongens en meisjes met meisjes vaak hand in hand, zonder enige bijbetekenis. Bij officiële of religieuze bijeenkomsten zitten vrouwen en mannen vaak apart. Glimlachen: Thailand staat bekend als het 'Land van de glimlach'. De Thaise glimlach is in de eerste plaats bedoeld om het leven zonder problemen door te komen. Een (glim)lach kan vele betekenissen en functies hebben, al naar gelang situatie en sociale omstandigheden. Mensen lachen uit verlegenheid, onderdanigheid, boosheid, maar natuurlijk ook gewoon uit blijdschap of vriendelijkheid. Een glimlach wordt ook gebruikt waar wij 'sorry' of 'dank je' zouden zeggen. Vragen om een gunst aan privé-personen en ambtenaren hebben zeer veel kans van slagen, als ze vergezeld gaan van een vriendelijk lachje. Eigen fouten, misstappen of blunders worden dikwijls met een lachje verdoezeld, dat tegelijk een verontschuldiging is. Als Thai glimlachen bij een verschil van mening, dan is dit een poging om de andere partij vriendelijker te stemmen om zo een ernstig conflict te voorkomen. Een glimlach kan ook een weigering inhouden. Als een verzoek of vraag beantwoord wordt met een lachje zonder dat daarbij positief wordt gereageerd met een verklaring of belofte, dan betekent dit lachje "Sorry, dat kan niet", "Dat weet ik niet", enz. De glimlach is meer een masker voor verschillende emoties, maar wel prettig om te zien. Afspraken: Wij komen uit een uiterst jachtige cultuur waar tijd geld is en afspraken punctueel dienen te worden nagekomen, omdat anders het schema van de rest van de dag in duigen valt. Thai hebben daar niet zo'n last van. Niet dat ze persé te laat komen, het kan ook zijn dat ze toch niets te doen hadden en een uur te vroeg komen. De Thai leven meer in het 'hier en nu', maken zich minder druk over de toekomst en hebben veel meer geduld. Onderhandelen: Onderhandelen is een algemeen verschijnsel in Thailand. Je wordt verwacht te onderhandelen op de markt en in toeristenwinkels, in taxi's zonder meter, tuk-tuks (gemotoriseerde driewielige riksja's) en samlors (fietsriksja's). In songthaews (kleine pick-ups) en lokale bussen die vaste routes rijden hoef je niet te onderhandelen. Onderhandelen is overigens een sociale bezigheid en niet een zaak van leven of dood! Bijgeloof: Behalve het geloven in geesten is er ook veel bijgeloof. Hier enkele van de 'do's and don'ts'. *De uitvoering van grote plannen, bijvoorbeeld verhuizingen of reizen moeten nooit op een woensdag worden begonnen. Zelfs haarknippen op deze dag zou ongeluk kunnen brengen. Daarom zijn vele kapperszaken op woensdag gesloten. Er zou toch niemand komen. *Zwangere vrouwen moeten nooit op de drempel van de deur gaan zitten. Dat zou een zware bevalling tot gevolg kunnen hebben. Om een lichte bevalling te waarborgen, moet de vrouw onder de buik van een olifant doorkruipen. Zwangere die met een grote keukenlepel eten, krijgen kinderen met grote, lelijke monden. *Tijdens een maaltijd in de huiselijke kring mag nooit opgemerkt worden dat het eten goed smaakt. Dat zou gehoord kunnen worden door geesten, die dan buikpijn zouden opwekken. Kleine kinderen mogen om dezelfde reden nooit mooi genoemd worden, maar moeten altijd met 'lelijk' worden betiteld, opdat de geesten het kind niet zullen opmerken en het uit jaloezie eventueel zouden pijnigen. *Overledenen krijgen een munt in de mond gelegd, opdat zij tijdens hun zielsverhuizing niet geheel platzak zijn. Nadat het lichaam is verbrand proberen de begrafenisgangers de munt te vinden, aangezien deze veel geluk zal brengen. *In huis mag men niet fluiten, aangezien daarmee de boze geesten worden aangelokt. Het koningshuis: Buitenlanders zullen maar moeilijk kunnen begrijpen hoever de eerbied van het Thaise volk voor de koninklijke familie reikt, aangezien een dergelijke relatie in geen enkel ander land ter wereld te vinden is. De tegenwoordige vorst, zijne majesteit Bhumibol Adulyadej, Rama IX, besteeg de troon in 1946, en is daarmee de langst regerende vorst van de Chakri-dynastie. Koning Bhumibol (uitspr: Phumíphon) en koningin Sirikit zijn een symbool van wijsheid, goedheid en liefde voor het volk. De burgers geven de koning een grote persoonlijke loyaliteit, deels vanwege de traditie, maar ook vanwege diens positieve inzet voor de Thaise samenleving. In hotels, restaurants, bussen, tuk-tuks en openbare gebouwen hangen vele portretten van het koningspaar. Veel Thai zien hun koning als een soort halfgod. Negatief commentaar op de koninklijke familie is zowel een sociaal als legaal taboe.

17 Drugs: Laat je niet verleiden om het eens te proberen. Op een jungletocht in het noorden van het land word je wellicht een pijpje opium aangeboden en dat lijkt onschuldig. Toch niet doen! Je bent in overtreding. Er zijn gevallen bekend dat drugs in de tas van toeristen werden gestopt en dat daarna de politie gewaarschuwd werd. Je hebt dan geen goed verhaal. De straffen in Thailand op het bezit van drugs zijn zeer hoog. Algemeen: Besef voortdurend dat je als gast in een land verblijft waar men nu eenmaal andere omgangsvormen kent. Dat is niet afwijkend, jij gedraagt je afwijkend.

18 Religie Als je reist door Thailand kom je uiteraard in contact met het boeddhisme. Overal zie je de in oranje pijen geklede monniken, nonnen, boeddhabeelden en sierlijke wats (tempels). Ongeveer 95 % van de bevolking is er aanhanger van het Theravada-boeddhisme een zeer oude vorm van boeddhisme, dat voornamelijk in Thailand, Myanmar, Laos, Cambodja en Sri Lanka wordt aangehangen. Het boeddhisme is geen godsdienst in de strikte zin van het woord. Boeddhisten zijn aanhangers van de leer van Siddhartha Gautama, een prins die zo'n 2500 jaar geleden in Noord-India een levensleer verkondigde, die in feite bedoeld was om het verstarde hindoeïsme van die tijd te hervormen. Hij bereikte in zijn leven de verlichting en ging de geschiedenis in als de Boeddha. Zijn levensleer zegt al dat het wel of niet bestaan van een god of goden feitelijk van ondergeschikt belang is voor de boeddhisten. In navolging van het hindoeïsme beweert de Boeddha dat alles wat bestaat een eeuwige opeenvolging is van ontstaan en vergaan (reïncarnatie), waaraan in principe niets kan ontsnappen; niet de goden, niet het universum, niet de mensen. Het is hem, de Boeddha, echter wel gelukt om uit dit eeuwige rad van wedergeboorten los te komen. Zijn leer is een ontsnappingsmethode naar het nirvana, een staat van tijdloze rust en eenheid met alles. De eerste grote boeddhistische waarheid is dat alle leven lijden is. Dit lijden is het gevolg van onze begeerten. Door het opheffen van die begeerten kan men een einde maken aan het lijden. De laatste grote waarheid verwijst dan naar de manier om die verlangens op te heffen, namelijk door het bewandelen van de juiste weg. Die juiste weg bestaat uit een systeem van denken en handelen dat ervoor zorgt dat het karma, van degene die hem bewandelt, verbetert. Karma is een soort optelsom van alle goede en slechte gedachten en handelingen uit dit en vorige levens; een verantwoording voor het geleefde leven. Naarmate het karma verbetert door het bewandelen van de juiste weg, reïncarneert men in reinere vormen. Tenslotte bereikt men het stadium van bodhisattva, waarin men niets anders meer verlangt dan het geluk van alle anderen. Vervolgens lost men op in het nirvana, de staat van verlichting waarin men beseft dat alles wat bestaat illusie is en slechts een luchtspiegeling van een ondeelbare eenheid die in zichzelf rust. De meeste Thaise boeddhisten zijn er niet zozeer op uit om het nirvana te bereiken. Ze gaan ervan uit dat het nirvana is weggelegd voor sommige monniken en niet voor de gewone mensen. Door goed te doen proberen ze de cyclus van wedergeboorte zo voordelig mogelijk te beïnvloeden. Dat kan bijvoorbeeld door het geven van geschenken aan de plaatselijke wat (tempel), de verering in de wat, het voeden van bedelmonniken, het helpen van een sangha (monnikenorde) of het (tijdelijk) intreden in een klooster. Ook mediteren en het ondernemen van pelgrimstochten behoren hiertoe. Het boeddhisme neemt in het dagelijks leven een zeer belangrijke plaats in. Dit komt duidelijk naar voren tijdens de religieuze feestdagen en festivals, meestal met volle maan. Arm of rijk, iedereen helpt de bedelmonniken aan een schep rijst, gaat regelmatig naar de wat en heeft in zijn huis een altaar voor boeddha. Streng in de leer zijn de meeste Thai niet, maar in het algemeen wel devoot. Een dagelijks zichtbaar symbool is het bladgoud op de boeddha's. De flinterdunne stukjes goudfolie worden verkocht in kleine boekjes en in de tempel op een boeddha gedrukt. Vooral het hoofd (om wijsheid te krijgen), de borst (vriendelijkheid en gezondheid) en de mond (goed spraakvermogen) zijn populair. Van iedere man wordt verwacht dat hij gedurende korte tijd monnik wordt. Meestal gebeurt dat nadat hij van school komt en voordat hij aan zijn carrière gaat beginnen. Sommige monniken blijven de rest van hun leven in het klooster. Voor de plattelandsfamilies betekent dat laatste veel: een monnik in de familie betekent geluk en aanzien. Veel Thai geloven ook in geesten. Tatoeages en gezegende amuletten (phra phum) met beeltenissen van Boeddha of beroemde monniken moeten geluk brengen of beschermen tegen kwade invloeden. In de tuin of op het terrein van vrijwel elk huis, kantoor of openbaar gebouw staat een geesthuisje (phra phi), een miniatuurhuisje dat vaak op een zuil staat en de vorm heeft van een kleine tempel. Ze zijn bedoeld als huizen voor de geesten die op dat speciale stuk land wonen. Mensen hebben dat land in gebruik genomen, maar de geesten moeten toch een eigen onderkomen hebben, zodat ze niet boos worden en dan onheil brengen. Om de geesten tevreden te houden, moeten er voortdurend voedseloffers en kransen bij worden gezet. Naast de boeddhisten zijn er aanhangers van de islam, hindoes, taoïsten, confucianisten en animisten.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Avontuurlijk De hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STT 6-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Totaal Land van de Glimlach Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STD 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Totaal Land van de Glimlach Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STD 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks

5 dagen. Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Mae Hong Son en Chang Rai avontuur deluxe. Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks Vertrek vanuit Chang Mai: dagelijks 5 dagen Dag 1 Wij halen u 's morgens vroeg op bij uw hotel en brengen u naar het vliegveld van Chiang Mai voor de vlucht naar Mae Hong Son. Daar wacht de gids u op.

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BTH 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten

Nadere informatie

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen

Thailand. Kookreis in Thailand, 15 dagen Thailand Kookreis in Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, kookcursus Dag 4 Bangkok, kookcursus Dag 5 Bangkok - Ampawa Dag 6 Ampawa - Khao Yai NP

Nadere informatie

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Thailand. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Thailand Deze fotopresentatie geeft een impressie van onze rondreis door Thailand. Met 15 deelnemers hebben we in 23 dagen bijna 5000 km afgelegd met busjes, trein, tuktuk, olifanten, boten, te voet en

Nadere informatie

RV River Kwai 10 dagen een onvergetelijke reis naar Bangkok en een cruise op de River Kwai

RV River Kwai 10 dagen een onvergetelijke reis naar Bangkok en een cruise op de River Kwai RV River Kwai Thailand heeft de bijnaam het land van de eeuwige glimlach. Het lijkt wel alsof de Thaise bevolking altijd vrolijk en behulpzaam is. Hét levensmotto is mai pen rai, wat zoveel betekent als

Nadere informatie

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand

20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand 20 daagse individuele rondreis Hoogtepunten van Thailand Thailand is een zeer veelzijdig land en tijdens deze reis maakt u kennis met een aantal bijzondere hoogtepunten, zoals de bruisende hoofstad Bangkok,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Thailand 22 dagen Tempels, tuktuks en strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCG 12-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het 'Land van de Glimlach' staat voor veel afwisseling.

Nadere informatie

Thailand 2007. 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.

Thailand 2007. 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser. Thailand 2007 1 van de olifanten tijdens de olifantenrit 1 van de vele arme gezinnen 1 van de vele stationschef's 1 van de zovele baaien van Koh Samed 2de doortocht door de rivier 3 van onze groep Aanzicht

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand

Nadere informatie

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA

EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA ontdek het echte thailand! EEN ONVERGETELIJKE RONDREIS DOOR DE ISAAN REISPROGRAMMA LAOS 5 CHIANG KHAN 6 NONG KHAI BUNG KAN 7 NAKHON PHANOM PHETCHABUN 4 2 1 KHON KAEN 14 9 THAILAND CHAIYAPHUM ROI ET SURIN

Nadere informatie

Reisverslag: THAILAND. Bangkok-River Kwai en Chiang Mai

Reisverslag: THAILAND. Bangkok-River Kwai en Chiang Mai Reisverslag: THAILAND Bangkok-River Kwai en Chiang Mai Na een vlucht van ong. 11 uur aankomst in Bangkok. Transfer van ong. 45 minuten naar ons hotel in het centrum. Na hotelbezoek zijn we naar een tempel

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

Hoogtepunten. 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet

Hoogtepunten. 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet 19 daagse individuele rondreis Thailand Compleet Maak met Zonvaart Destinations deze veelzijdige rondreis in het land van de glimlach en maak kennis met prachtige natuur, Thaise cultuur en mooie stranden.

Nadere informatie

Thailand, deel 1. Sawasdeeka. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl

Thailand, deel 1. Sawasdeeka. Djoser BV Breestraat 125 2311 CM Leiden 071-5126400 www.djoser.nl informatie@djoser.nl Thailand, deel 1 Sawasdeeka Hotel in Bangkok Kennismaking dakterras Grande Ville Hotel Onze reis Noi, onze gids tot in Chiang Mai Meervallen in de klongs van Bangkok Wat Arun, de eerste tempel die we hebben

Nadere informatie

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur

Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Fietsen rondom Chiang Mai Zaterdagmiddag 16 november 13:00 uur - 17:30 uur Tijdens deze tour maakt u kennis met de facetten van het rijke culturele en culinaire leven in Chiang Mai. U fietst door nostalgische

Nadere informatie

Travelagency Tristan Z, Youri K, Ramon K en Dennis R. Reis Thailand. Zomer 2014. Inhoudsopgaven

Travelagency Tristan Z, Youri K, Ramon K en Dennis R. Reis Thailand. Zomer 2014. Inhoudsopgaven Reis Thailand Zomer 2014 ` Inhoudsopgaven Het reisschema Dagindeling bijzonderheden Route beschrijving Inbegrepen kosten niet inbegrepen kosten Totale reiskosten Reisschema voor Thailand: Periode 3 juli

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS

Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS Thailand (15-daagse rondreis) 1996 reisorganisatie: KRAS Met Kras Stervakanties van 18 september 1996 t/m 2 oktober 1996 REISPROGRAMMA Dag 1 ( 18 september 1996) Vertrek per Balkan Bulgarian Airlines-lijndienst

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok De Klassieke Thailand Tour Dag 1 Vroeg vertrek vanuit uw Bangkok hotel naar Ayutthaya. Op minder dan 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de voormalige hoofdstad van Siam, Ayutthaya. Hier regeerden 33 koningen, tot de stad

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen Tempels, tuk-tuks, tropisch strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FTD 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

15-daagse klassiek Thailand

15-daagse klassiek Thailand 15-daagse klassiek Thailand DAG 1 Na aankomst op de luchthaven van Bangkok wordt u opgevangen door uw chauffeur en/of een Engelssprekende gids, die u gedurende de zal begeleiden. U wordt naar het hotel

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND AVONTUUR - 22 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTH 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

THAILAND FOR KIDS 2016

THAILAND FOR KIDS 2016 THAILAND FOR KIDS 2016 Prachtige rondreis door Thailand van de levendige stad Bangkok naar de olifanten in het bergachtige noorden van Thailand tot de jungle bij de rivier Kwai en strandverlenging in Hua

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?!

Thailand. Neem je ouders mee naar... Thailand. Apen Monniken Oerwoud Bangkok. Tuk-tuk. Tempels Eilanden. Een reisgids voor kinderen?! Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak -

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Rondre is Tha ila nd, 1 5 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birma-spoorlijn

Nadere informatie

Thailand. Groepsreis naar Bring the Elephant Home Vrijwilligerswerk: Werken op een olifanteneiland 1/6

Thailand. Groepsreis naar Bring the Elephant Home Vrijwilligerswerk: Werken op een olifanteneiland 1/6 1/6 Zinvol reizen Thailand is een schitterend land dat door vele toeristen bezocht wordt. Met Commundo bezoek je niet alleen het prachtige Thailand, maar ga je ook daadwerkelijk iets betekenen voor de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ATT 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Een prima combinatie van de culturele hoogtepunten

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

REIZENSYLVIE stelt voor

REIZENSYLVIE stelt voor REIZENSYLVIE stelt voor Groepscruise Oost-Middellandse Zee In samenwerking met : Periode : 05/06/2012-17/6/2012 Het begint met een tijdloze reis aan boord van een ruim, middelgroot schip. Het eindigt met

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Thailand Totaal Land van de Glimlach Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STD 6-24 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert een tropisch groen landschap

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Rondre is Tha ila nd, 21 da ge n Re i ssc h e m a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok Dag 5 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Thailand - 15 dagen Jungle en Thaise cultuur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCN 12-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Sawat die! Graag Thailand bezoeken, maar liever geen strand?

Nadere informatie

Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015)

Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015) Reisprogramma: Helen s Choice Thailand (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn

Nadere informatie

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER

12-DAAGSE GROEPSREIS 18 OKTOBER THAILAND 12-DAAGSE GROEPSREIS Vertrek: 18 OKTOBER 2016 1 PLUSPUNTEN: - Vluchten met de gerenommeerde maatschappij QATAR AIRWAYS. - Begeleid vanaf Brussel en ter plaatse lokale gids. - Zeer volledige rondreis

Nadere informatie

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN

OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN OP AVONTUUR LANGS ONGEREPTE WATERWEGEN In het hart vindt u de West Midlands, een regio met een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden, heerlijk eten, populaire steden en een prachtig landschap.

Nadere informatie

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya

Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya Informatie voor reizigers naar Nepal 2014 stichting-maya www.mayafoundation.com Turkish Airlines en Etihad hebben op dit moment vluchten met korte overstaptijden De vlucht regelt ieder voor zich. Als

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis THAILAND TOTAAL - 22 dagen Tempels, tuk-tuks, bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KTD 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een Thailand familiereis voor

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten

Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Package 1. MamboViewPoint Basic 4 dagen - 3 nachten Je wordt opgehaald met de taxi in Mombo of Lushoto. Kijk je ogen uit tijdens deze prachtige en af en toe hobbelige rit. Eenmaal aangekomen bij MamboViewPoint

Nadere informatie

Je hebt de keuze om te gaan voor de fiets tour of cultuur opsnuiven, we gaan een bezoek brengen

Je hebt de keuze om te gaan voor de fiets tour of cultuur opsnuiven, we gaan een bezoek brengen Dag 1: Bangkok Bij aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, staat je nederlandstalige prive chauffeur al op je te wachten. Hij brengt je naar je hotel in Bangkok. Waar je de rest van de dag

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT

Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen KTT 6-22 15 Familiereis NOORD-THAILAND CULTUUR & STRAND - 15 dagen Boeddha's, palmen en watervallen KTT 6-22 15 Uitgebreide routebeschrijving Route

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura.

Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan. Dag 3 Indische Oceaan - Wilpattu - Anuradhapura. Dagprogramma Dag 1 Amsterdam/Düsseldorf - Colombo Vlucht van Amsterdam of Düsseldorf naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt. Dag 2 Aankomst en transfer naar Indische Oceaan Aankomst in Colombo,

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen per bus

Tirol Wörgl 8 dagen per bus Tirol Wörgl 8 dagen per bus groepsreis wandelvakantie vanaf 449 Wandelvakantie in Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

Zonvaart Destinations - Excursies Thailand

Zonvaart Destinations - Excursies Thailand Zonvaart Destinations - Excursies Thailand Ayutthaya** Deze privedagtour start bij een transfer vanaf uw hotel met een Engelstalige gids, u reist naar het zomerpaleis van koning Rama V. Hierna vervolgt

Nadere informatie

Opstel Levensbeschouwing boeddhisme

Opstel Levensbeschouwing boeddhisme Opstel Levensbeschouwing boeddhisme Opstel door Ayton 1267 woorden 17 januari 2018 4,7 5 keer beoordeeld Vak Levensbeschouwing Verslag Boeddha (Boeddhisme) Van Ayton van Barreveld S1G Inhoud Inleiding

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak -

Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - R o n d reis T ha ila n d, 15 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - Phra Pathom Chedi - Damnoen Saduak - Birmaspoorlijn

Nadere informatie

Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT

Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT Rondreis THAILAND - 15 dagen ATT 6-18 15 Rondreis THAILAND - 15 dagen Het 'Land van de Glimlach' ATT 6-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig

Nadere informatie

Mae Hong Son Loop Cycling Tour

Mae Hong Son Loop Cycling Tour Fietsen op het dak van Thailand Waanzinnige begeleide fietstocht voor de sportieve en energieke fietser door de bergen van Thailand. Inclusief de beklimming van Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand

Nadere informatie

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud)

PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) PROGRAMMA TRANSMONGOLIË GROEPSREIS (onder voorbehoud) Dag 1 Vlucht naar Moskou. Na aankomst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht. U verblijft 3 nachten in Hotel Cosmos; meer informatie over

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving

Dag tot dag beschrijving Thailand, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs Dag 4 Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai Dag 5 River Kwai Dag 6 River

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis THAILAND - 22 dagen Hoogtepunten van Siam Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: ATD 8-18 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het 'Land van de Glimlach' heeft een vriendelijke bevolking,

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land!

singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 149 Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN

FASCINEREND BALI - 10 DAGEN FASCINEREND BALI - 10 DAGEN Tourcode: DJ-10D-FB-DJ10 Tijdens deze reis door Bali kun je een kijkje nemen achter de prachtige groene rijstvelden en de witte stranden. Je bezoekt plaatsen waar maar weinig

Nadere informatie

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour

Meerdaagse Tour Gouden Myanmar Tour naam: aantal personen: vertrek: terugkomst: versie: datum: Rondreis in 6 dagen Dag 1 Aankomst in Yangon (voorheen Rangoon genaamd), de grootste stad van Myanmar. De stad wordt ook wel de 'Garden City of

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017

Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 Programma Spirituele reis India Roots of mindfulness 26 januari 12 februari 2017 26 januari Aankomst in New Delhi, overnachting in de bruisende wijk Paharganj. 27 januari Ochtend: groepsbijeenkomst met

Nadere informatie

Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015)

Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015) Reisprogramma: Thailand & Cambodja, het beste van twee werelden (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015)

Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015) Reisprogramma: Slow Travel Thailand (2015) Dag 1, vertrek Amsterdam Vlucht van Amsterdam naar Chiang Mai. Het is een bewuste keuze van Dashwood Travel om uw rondreis te starten in Chiang Mai. Er zijn uitstekende

Nadere informatie

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa

Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Dag één: Dag 1: Aankomst Athene en bustransfer naar Stoupa Aankomst op luchthaven Athene Griekenland waar u door mij zult worden opgevangen. Na het inladen van de bagage (en de eventueel meegenomen fietsen)

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Bangau Eastern tours

Bangau Eastern tours Bangau Eastern tours Kvk: 57637032 Rotterdam Tour beschrijving: Maleisië, Thailand, Singapore, Medan Dag 1: Amsterdam Kuala Lumpur Vertrek van Amsterdam naar Kuala Lumpur Dag 2: Kuala Lumpur Aankomst op

Nadere informatie

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok

Thailand. Palmbomen Tuk-tuk. Neem je ouders mee naar... Thailand. Olifanten Tempels Eilanden. Apen Monniken Oerwoud Bangkok Olifanten Tempels Eilanden Palmbomen Tuk-tuk Apen Monniken Oerwoud Bangkok Neem je ouders mee naar... Thailand Een reisgids voor kinderen?! Ben jij een echte avonturier? Zou je meer willen weten over Thailand?

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok Isaan Tour

Meerdaagse Tour vanuit Bangkok Isaan Tour Vertrek vanuit Bangkok: zondag Dag 1 Vroeg vertrek per minibus met airconditioning naar Korat (Nakorn Ratchasima), de toegangspoort tot noordoost Thailand. Onderweg bezoekt u een verschillende lokale fruit-

Nadere informatie

Elephants World - Kanchanaburi

Elephants World - Kanchanaburi Elephants World - Kanchanaburi Meer informatie over het project: Olifanten werken in Thailand vaak onder erbarmelijke omstandigheden. Denk hierbij aan de zogenaamde stadsolifanten, de grijze reuzen die

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket

Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket 1 Magic Thailand Easyselect 15 daagse rondreis door de hoogtepunten van Noord Thailand met strand in Phuket 1 2 Dag1: Brussel-Bangkok Nachtvlucht vanuit Brussel naar Bankok via Doha met de 5* luchtvaart

Nadere informatie

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA

YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA YOGAVAKANTIE ZUID-INDIA 21 januari t/m 3 februari 2018 Op deze reis combineren we al het goede dat zuid-india te bieden heeft. Reis samen met yogadocenten Atul Mulji en Saskia Grootegoed van Mumbai helemaal

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! DAG 1 AMSTERDAM of BRUSSEL-ADDIS ABEBA ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! 14-daagse rondreis Noord Historische route + Simien Mountains En route Vlucht naar Addis Abeba vanuit Amsterdam (met overstap) of Brussel

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro

14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro 14 april 20 april 2019 Packraft Road Trip Corsica 465 euro Doel? Dagelijks avontuur opzoeken, genieten van de natuur, het gezellig maken. Hiervoor zoeken we rivieren met geschikte waterstanden op, verplaatsen

Nadere informatie