Agile So ware Solu on Advisors

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agile So ware Solu on Advisors"

Transcriptie

1 Voor een advies op maat: Advies over softwarelicenties kunt u het beste overlaten aan specialisten. Agile Software en COMPAREX staan bekend om hun uitgebreide kennis van softwarelicenties en volume licentieregelingen. Door de toenemende complexiteit in dit vakgebied hebben wij onze experts verder gespecialiseerd. Graag geven wij een korte omschrijving van de kennisgebieden van onze s. Voor u betekent dit simpelweg een kortere weg naar het antwoord op uw vraag. Wij stellen de teams graag aan u voor. Business Unit Manager Herjan van den Hengel Business Unit Manager Solution Advising Benelux +31 (0) IBM IBM heeft zijn focus de afgelopen jaren steeds meer verschoven van hardware naar software. Jaarlijks worden er zo n 10 tot 15 acquisities gedaan ter verbreding van het software portfolio binnen strategisch belangrijke productgroepen. IBM heeft daarbij een grote focus op oplossingen binnen cloud, big data, mobility en social media. Wat te denken van bijvoorbeeld acquisities als Cognos, SPSS, i2 en het recentelijk overgenomen Softlayer waarmee IBM de strijd aan gaat met Amazon op het gebied van IaaS. Ook heeft IBM belangrijke proposities op het gebied van vele andere oplossingen zoals bijvoorbeeld storage, middelware, security en database. Opvallend daarbij is dat de oplossingen van IBM zich vaak bij studies van partijen als Gartner in het top quadrant bevinden. Niet heel vreemd aangezien dit ook een belangrijk onderdeel is van het acquisitie beleid van IBM. Zo een breed software portfolio zorgt ook voor veel verschillende licentiemodellen en dus ook weer vele mogelijke compliancy risico s. COMPAREX heeft verschillende specialisten op het gebied van de IBM oplossingen, maar ook experts op het gebied van licentiemodellen en contracten. Wilt u meer weten over de oplossingen van IBM of wilt u meer uitleg over de verschillende licentiemodellen neem dan contact met een van onze specialisten op. Bart Idenburg +31 (0) Kees Pompe +31 (0)

2 Microsoft Of het nu gaat om contractvormen, licentievormen, of producten; bij Microsoft zijn de mogelijkheden eindeloos. Dit betekent dat er voor vrijwel elke behoefte een oplossing is, maar ook dat het risico groot is dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Is het beter om te huren of te kopen en doet u dat bij installatie of telt u liever eens per jaar? Gaat u de cloud in of blijft u on premise en als u liever een combinatie hebt, wat is dan het beste? Welke producten hebt u eigenlijk nodig om uw bedrijfsvoering te optimaliseren? Licentiëert u nu het beste per core, per installatie of per gebruiker? Bent u volledig compliant en blijft u dat wanneer u uw omgeving gaat virtualiseren? Onze s inventariseren uw behoeften en situatie, onderzoeken de mogelijkheden en adviseren u over de juiste oplossing voor uw organisatie. Vraag ons eens mee te kijken in de voorbereiding van uw migratie-, deployment- en trainingstrajecten en wij beloven u een beter inzicht in de mogelijkheden van uw huidige licentieovereenkomst! Manuel Middendorp +31 (0) Arjan de Groot +31 (0) Jurjen Verbeek Azure +31 (0) Michel Mars Program Manager +31 (0) Ines de Bock Microsoft Operations Manager +31 (0) Madeleine van de Rotten Partner Alliance Manager +31 (0) Christiaan Hendriks +31 (0) HP Software In The new style of IT staan simpliciteit, fl exibiliteit, snelheid en lagere kosten centraal. Dit wordt gedreven door huidige trends zoals Big Data, Cloud, Security en Mobility. Deze trends hebben niet alleen effect op de IT-kant van uw organisatie, maar ook direct op de business. IT en Business zijn niet langer gescheiden, maar onlosmakelijk met elkaar verbonden om een stabiele en groeiende organisatie te creëren. HP Software is sinds kort onderdeel van het portfolio van Agile Software. Als specialist op het gebied van het automatiseren van application development, testing en deployment én daarnaast ook SAM, Portfolio Management, Big Data en Business Service Management kunnen wij uw organisatie optimaal adviseren. Bent u benieuwd wat HP Software voor uw organisatie kan betekenen? Dan ga ik graag het gesprek aan om u op de hoogte te brengen van de mogelijkheden en u van nieuwe inzichten te voorzien. Rick Sluijk +31 (0)

3 Oracle Agile Software is samen met COMPAREX een van de grootste onafhankelijke licentiespecialisten van Oracle licenties in de Benelux. Door een analyse in uw organisatie uit te voeren kunnen wij u advies geven over de meest doelmatige toepassing van uw licentieportfolio. Dit betekent in veel gevallen een verlaging van de Total Cost of Ownership van uw investering in Oracle en advies op maat over toekomstig gebruik en licentiëring van uw Oracle omgeving. Vanaf het moment dat u overweegt met Oracle software aan de slag te gaan tot en met het punt van in gebruik name kunt u bij COMPAREX terecht voor advies over hoe de omgeving in te richten en juist te licentiëren. Remco Toele +31 (0) Roy Reijnen Sr. Bus. Consultant Enterprise Software +31 (0) SAP Agile Software en COMPAREX breiden met SAP hun specialistische licentiekennis uit binnen het gebied van Enterprise Software. Hierbij ligt de focus enerzijds op de Business Intelligence oplossingen zoals SAP Crystal Solutions en SAP Business Objects en anderzijds op de Database & Technology oplossingen zoals SAP Sybase IQ en SAP HANA. Bovendien bieden wij een brede en specialistische kijk op hedendaagse ontwikkelingen die impact hebben op de moderne organisatie. Als leidende softwarelicentiespecialisten denken wij graag mee over een effectieve inrichting van het SAP licentieportfolio. Wij streven er naar om innovatie binnen uw organisatie te stimuleren. Neemt u contact op met ons op voor een vrijblijvend overleg. Red Hat Open source is een veel gehoord begrip, maar bij veel mensen heerst ook onduidelijkheid. Red Hat is een van de grote spelers op het gebied van open source software. Behalve Red Hat Enterprise Server en de middleware oplossing Jboss begeven zij zich inmiddels ook op de virtualisatiemarkt met Red Hat Enterprise Virtualisation. Ook bij Red Hat is het soms onduidelijk wat u precies aankoopt, want open source software is toch gratis? Daarnaast zijn de compliancy regels weer anders dan bij de meeste vendoren waardoor er specifi eke kennis benodigd is. Wij nemen graag de tijd om u uit te leggen wat Red Hat exact levert, hoe dat in zijn werk gaat en wat de spelregels zijn. Evert Hemelaar +31 (0)

4 Virtualization & Infrastructure (V&I) Alles begint met een concept, een manier van aanpak. Enkele goede en actuele voorbeelden hiervan zijn: Server Based Computing (SBC), Servervirtualisatie, Applicatievirtualisatie, Desktopvirtualisatie, Cloud Computing en Workspace Management. Ongeacht de producten waarmee dit uiteindelijk technologisch gezien ingevuld gaat worden, blijft het concept hetzelfde. Daarnaast is het licentiëren van dergelijke dynamische omgevingen ook een vak apart. Het V&I team is verantwoordelijk voor de oplossingen van AppSense, Citrix, VMware, RES Software en Veeam. Met behulp van onze V&I s ontvangt u een uitgebreid advies op concept-, licentie- en producttechnisch niveau. Of het nu gaat om Cloud Computing, Server-, Desktop- of Applicatievirtualisatie: uw wensen en doelstellingen zijn bepalend, niet de complexiteit van het concept of de licentie. Daan van Baardewijk +31 (0) Henk Enter +31 (0) Yoeri Langendoen +31 (0) Jordi Goes Program Manager +31 (0) Adobe Agile Software en COMPAREX zijn al jarenlang dé licentiepartners voor Adobe in de Benelux. Of het nu gaat om commerciële organisaties, overheidsinstanties of de educatie en/of non-profi t omgeving; u bent bij ons altijd verzekerd van een partner met de hoogste status, die zeer veel ervaring heeft in deze branches. Door onze status bent u zeker van de beste prijs en zijn de lijnen met Adobe erg kort. Wij krijgen nieuws vaak eerder te horen dan andere partners van Adobe, waardoor klanten snel kunnen anticiperen. Kort geleden is Adobe overgegaan van een koop naar huur licentiemodel voor de Creative Cloud omgeving. Dit brengt een hoop vragen en onduidelijkheden met zich mee. Bent u benieuwd wat dit betekent voor u en uw organisatie? Neem dan snel contact met ons op voor een gesprek hierover. Esther Voskamp +31 (0)

5 Mobility & Security In de huidige economie is het beveiligen van informatie van essentieel belang. Of het nu gaat om het beveiligen van uw IT-omgeving, het beschermen van bedrijfskritische informatie of het kunnen garanderen van een veilige mobiele omgeving. Agile Software en COMPAREX hebben de kennis in huis om u hierbij te ondersteunen. Wij zien een toename van Mobile Devices. Bring (or Choose) Your Own Device is een niet meer weg te denken ontwikkeling. Behalve voordelen brengt het gebruik van deze devices ook uitdagingen met zich mee. Het inzetten van Mobile Devices vereist adequaat beheer en beveiliging. Als toonaangevende specialist op het gebied van IT-security oplossingen, voorziet Agile Software en COMPAREX uw organisatie van een gepast advies. Wij adviseren u graag over een breed scala aan oplossingen van Symantec en Good Technology. Wij zorgen ervoor dat u binnen uw specifi eke situatie gerust kunt zijn van zowel een passende beveiliging als de beste voorwaarden! Jeffrey de Heer +31 (0) Eric Bruseker Security +31 (0) Software & IT Asset Management Het beheren van software licenties wordt door de komst van cloud computing in hybride omgevingen, Bring Your Own Device (BYOD) en hard- en softwarevirtualisatie steeds complexer. Aan de andere kant voeren softwarefabrikanten steeds meer reviews en audits uit. In de visie van InfraControl is Software Asset Management de enige manier om het beheer van softwarelicenties volledig onder controle te krijgen. InfraControl heeft een eigen SAM-methodiek ontwikkeld die gebaseerd is op het begrip I-CLEAR. Dit staat voor InfraControl - Contracts, License Entitlements, Assets en Reconciliation. Door onze ruime kennis en jarenlange ervaring op het gebied van Software Asset Management, realiseren wij bij onze klanten een situatie waarbij de resultaten geaccepteerd worden door de klant, maar ook door de fabrikant. Graag lichten wij tijdens een kennismaking het ontzorgende karakter van onze SAM-dienstverlening toe. Eva Büchli SAM +31 (0) (0) Martijn Terol SAM +31 (0) (0) / 10 / V1.0

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers?

De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? De public cloud: Het einde van de traditionele hosting providers? Auteur: Reinout Dotinga Quality Assured Services B.V. Thorbeckestraat 53 2613 BV DELFT KvK 60679905 INHOUDSOPGAVE: 1. INLEIDING 3 2. VOOR

Nadere informatie

Speciale editie Portfolio Active Professionals

Speciale editie Portfolio Active Professionals M A G A Z I N E Speciale editie Portfolio Active Professionals AFVAL & MILIEU DETACHERING ICT CRM PERFORMANCE MANAGEMENT TEST CONSULTANCY V o o r w o o r d Active Professionals is sinds de oprichting in

Nadere informatie

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing

Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een onafhankelijke special van Reflex Uitgeverij Cloud Computing Een ontmoeting met de cloud Pagina 4 Trends in IT Pagina 6 Informatie achter slot en grendel Pagina 12 Glasvezel: hogesnelheidslijn voor

Nadere informatie

IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing?

IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing? IT Trends en Innovatie Survey Wat wordt de next big thing? Inhoud Voorwoord 4 Trends, innovatie en de CIO agenda 5 Samenhang tussen trends, denken vanuit megatrends 8 Resultaten voor cluster Cloud en

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Handelsbedrijven

Nadere informatie

Whitepaper. Visie Op Virtualisatie-Platformen Technologie Vergelijk Met Betrekking Tot Inzet Als Basis Voor Een DDC- Omgeving

Whitepaper. Visie Op Virtualisatie-Platformen Technologie Vergelijk Met Betrekking Tot Inzet Als Basis Voor Een DDC- Omgeving Whitepaper Visie Op Virtualisatie-Platformen Technologie Vergelijk Met Betrekking Tot Inzet Als Basis Voor Een DDC- Omgeving Hoofdkantoor Kruisboog 42 3905 TG Veenendaal Tel. +31(0)318-55 20 20 Fax +31(0)318-55

Nadere informatie

A L W AY S O N Always On

A L W AY S O N Always On ALWAYS ON Always On Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor

Nadere informatie

Stageopdrachten 2013/2014

Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten 2013/2014 Stageopdrachten Inleiding Onderzoeksgebieden Advanced Marketing met Dynamics AX Agile en Dynamics CRM Application Life Cycle Management voor Dynamics CRM Azure en BizTalk 2013

Nadere informatie

Visit our website: www.computerprofile.com. WhitePaper HET BELANG VAN MARKTINZICHT BETTER DATA = MORE REVENUE VOOR ICT-ORGANISATIES

Visit our website: www.computerprofile.com. WhitePaper HET BELANG VAN MARKTINZICHT BETTER DATA = MORE REVENUE VOOR ICT-ORGANISATIES Visit our website: www.computerprofile.com WhitePaper HET BELANG VAN MARKTINZICHT BETTER DATA = MORE REVENUE VOOR ICT-ORGANISATIES Bent u klaar voor verhelderende marktinzichten? Natuurlijk beschikt u

Nadere informatie

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores

IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit Whitepaper over de inzet van zakelijke full service IT stores IT: van kostenpost tot katalysator van productiviteit 1 Inleiding Tien jaar geleden zaten

Nadere informatie

Dassault Systèmes brengt SolidWorks naar de cloud

Dassault Systèmes brengt SolidWorks naar de cloud a lles ov er innovat ie in ic t w w w.cloudworks.nu Jaargang 5, nr. 1 / 2014 Frank Hoekstra en Maarten de Boer van Insight: In cloud-markt steeds meer behoefte aan gedegen advies Rondetafeldiscussie i-to-i

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

Nationale IT-Security Monitor

Nationale IT-Security Monitor a lles ov er innovat ie in ic t w w w.cloudworks.nu Jaargang 5, nr. 5 / 2014 FenceWorks en Pb7 Research lanceren Nationale IT-Security Monitor Elk bedrijf is een softwarebedrijf Toekomst van ServiceNow

Nadere informatie

Whitepaper Cloud computing Perspectief voor gemeenten

Whitepaper Cloud computing Perspectief voor gemeenten Whitepaper Cloud computing Perspectief voor gemeenten Versie 1.0 oktober 2013 Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit dit document

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Productie In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Productiebedrijven

Nadere informatie

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006

Software Distributie. Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration. 3 april 2006 Universiteit van Amsterdam Systeem en Netwerk Beheer Large Installation Administration 3 april 2006 René Jorissen rjorissen@os3.nl Mark Meijerink mark@os3.nl 1 Samenvatting Samenvatting Om tijd en geld

Nadere informatie

SUDDENLY, YOUR LAPTOP FEELS HEAVY.

SUDDENLY, YOUR LAPTOP FEELS HEAVY. SUDDENLY, YOUR LAPTOP FEELS HEAVY. Introductie OOBE-mail For Connected Services www.oobe.nl OOBE MAIL 1 E-MAIL GEBRUIK. Wereldwijd meer dan 1 miljard email gebruikers Analysys Consulting verwacht dat meer

Nadere informatie

groeistuipen van Cloud Computing

groeistuipen van Cloud Computing groeistuipen van Cloud Computing strategische keuzes voor ICT-bedrijven in een vraaggestuurde markt groeistuipen van Cloud Computing strategische keuzes voor ICT-bedrijven in een vraaggestuurde markt inhoud

Nadere informatie

Jaargang 3, nr. 1 / 2012. Thema. En verder

Jaargang 3, nr. 1 / 2012. Thema. En verder he t va kbl a d ov er cloud compu t ing w w w.cloudworks.nu Jaargang 3, nr. 1 / 2012 Thema En verder Previder lanceert Virtual DataCenter Zonder performance architect wordt het niks Juridische FAQ Pleidooi

Nadere informatie

Hoe krijgt IT het stuur weer in handen? Flexibiliseer de enterprise-architectuur door inzet van een high productivity platform

Hoe krijgt IT het stuur weer in handen? Flexibiliseer de enterprise-architectuur door inzet van een high productivity platform Hoe krijgt IT het stuur weer in handen? Flexibiliseer de enterprise-architectuur door inzet van een high productivity platform De markt staat op scherp en het lijkt wel alsof veranderen de norm is geworden.

Nadere informatie

Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken

Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken Bring Your Own Device en Het Nieuwe apparaatonafhankelijk Werken De juiste balans tussen vrijheid en grip Onder invloed van Het Nieuwe Werken en ervaringen met eigen ICT-apparatuur verwachten zakelijke

Nadere informatie

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur

Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Whitepaper Productvergelijkingen cloud infrastructuur Datum : 05-12-2012 Versie : 1.0 Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of op andere wijze openbaar

Nadere informatie

Microsoft Dynamics CRM

Microsoft Dynamics CRM UW MICROSOFT GEKWALIFICEERDE IMPLEMENTATIEPARTNER: De Waal 30A 5684 PH Best telefoon + 31 (0) 499 332757 telefax + 31 (0) 499 332659 email: info@atworkmgt.nl www.atworkmgt.nl Brancheoplossing maakindustrie...volledig

Nadere informatie

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten

Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten White Paper Op Cloud gebaseerde online werkplekken vanaf iedere locatie op elk apparaat Desktop-as-a-Service: wel de lusten, niet de lasten Organisaties zijn op zoek naar meer flexibele en kosteneffectieve

Nadere informatie

Een businesspartner. weet wat er speelt. CGI s portfolio voor de verzekeringsmarkt

Een businesspartner. weet wat er speelt. CGI s portfolio voor de verzekeringsmarkt Een businesspartner die weet wat er speelt CGI s portfolio voor de verzekeringsmarkt CGI en de verzekeringsmarkt Een businesspartner die weet wat er speelt De concurrentie in de verzekeringwereld is groot,

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie