PREEK DOOR DE WEEK. Het grote bewijs!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PREEK DOOR DE WEEK. Het grote bewijs!"

Transcriptie

1 PREEK DOOR DE WEEK Het grote bewijs! 9de jaargang, nr. 13, week 15 7 april 12 april 2014

2 maandag 7 april 2014 Nieuw leven Maar uit de stronk van Isaï schiet een telg op, een scheut van zijn wortels komt tot bloei. (Jesaja 11:1) Kerst valt midden in de winter. In Nederland is het dan koud en donker. De bomen zijn kaal, er bloeit amper iets. In die dagen vieren we hoop en nieuw leven: God werd mens! Midden in de donkere wereld komt een baby ter wereld. Zou dit kleine mensje licht in het duister brengen? Na de winter wordt het voorjaar, ik kan daar de hele winter naar uitzien. De bomen die dood leken, botten weer uit. Ieder jaar geniet ik weer van dat proces. De kleine bultjes die op de takken verschijnen en dan ineens: de eerste blaadjes! Voorjaarsbloemen die de grond uitschieten. Overal kleur, het blijft weer langer licht. Pasen valt in het voorjaar. Zie ik na Kerst net zo uit naar Pasen als in de winter naar het voorjaar? Ik moet toegeven dat ik mijn enthousiasme over de bloeiende bloemen en de groen wordende bomen veel vaker uitspreek dan mijn verwondering over de betekenis van de opstanding. Ik ga eerlijk gezegd veel liever een eind fietsen om te genieten van het voorjaar, dan een stuk uit de Bijbel lezen over de gebeurtenissen rond Goede Vrijdag en Pasen. En dat terwijl het nieuwe leven van het voorjaar maar tijdelijk is; er zal weer een winter komen. Het nieuwe leven dat Jezus brengt door Zijn opstanding is voor iedereen die er in geloven wil, voor eeuwig! In het Oude Testament staan veel teksten over de komst van de Messias, de Verlosser. De bovenstaande tekst is een voorbeeld: er schiet een telg op, een scheut komt tot bloei. Jezus was maar een kleine baby, toen Hij ter wereld kwam. Maar klein nieuw leven wordt groot: Op die dag zal de telg van Isaï als een vaandel voor alle volken staan. Dan zullen de volken hem zoeken en zijn woonplaats zal schitterend zijn. (Jesaja 1:10) Met Kerst vieren we de komst van een kleine baby naar de aarde. Het begin is er, maar de vervulling van de belofte is nog niet gekomen. De scheut zal bloeien en groot worden. God geeft nieuw leven, ieder jaar in de natuur. En zelfs voor eeuwig, aan jou en mij. Zie jij uit naar Pasen? Heer, geef dat de verwondering over het voorjaar mij helpt steeds verwonderd te blijven over Uw genade. Amen.

3 dinsdag 8 april 2014 Van A naar Beter Ga door de nauwe poort naar binnen. Want de brede weg, die velen volgen, en de ruime poort, waar velen door naar binnen gaan, leiden naar de ondergang. (Matteüs 7:13) Ik ben behoorlijk slecht in het vinden van de weg. TomTom en sites als van A naar Beter zijn echt mijn redding. Zonder die zou ik een enorm probleem hebben. Ik zou mijn werk amper kunnen vinden en vrienden zouden altijd bij mij langs moeten komen. Nu kan ik gewoon plannen en gaan, heerlijk! Onderweg zijn kan leuk en leerzaam zijn. Daarnaast ben ik onderweg om ergens aan te komen. Daar ga ik dan werken, een gezellige tijd hebben met vrienden of wat dan ook. In de Bijbel staan vier evangeliën. In alle vier is er telkens dezelfde lijn. De start is de geboorte van Jezus. De verwachtingen zijn hooggespannen en er is hoop op een beter leven en een betere wereld! Dan bereikt Jezus zijn bestemming, Hij sterft en Hij staat weer op. Hij is de weg gegaan. Daardoor is er mogelijkheid voor een beter leven en een betere wereld! Maar dan is de Bijbel nog niet klaar. Jezus is deze weg gegaan met een doel. Wij mogen, door te geloven in Hem, de hoop op een mooie toekomst waarmaken. Dat gaat op voor later in de hemel, maar ook al op de route daar naartoe. De weg die Jezus is gegaan, geeft ons de mogelijkheid om met God op reis te gaan. We mogen weten dat we aan zullen komen in de hemel. De route er naartoe leert ons meer van Hem, vormt ons. Een van de rijkdommen van het christendom is dat er zowel hoop als geloof is. Je mag hopen op een prachtige toekomst en door te geloven begint deze ten dele al. Het gevaar bestaat wel dat je de verkeerde weg volgt. Hoeveel makkelijker is het om zelf je route te bepalen! Ik ben erachter gekomen dat ik niet alleen slecht ben in het vinden van de weg naar mijn werk en vrienden, maar ook in het vinden van de weg naar redding en geluk. Ik volg dan liever de Bijbel, als een soort geloofs-tomtom: God helpt mij op weg, om de juiste bestemming te bereiken. Vraag Ben jij (sinds kort of al lang) op de weg naar de hemelse heerlijkheid? En wat leer je op de route er naartoe? Here God, dank U dat U de weg bent gegaan. Jezus, U bent de weg, de waarheid en het leven!

4 woensdag 9 april 2014 Petrus en de haan Maar Petrus zei: Ik weet niet waar je het over hebt. En op datzelfde moment, terwijl hij nog sprak, kraaide er een haan. De Heer draaide zich om en keek Petrus aan, en toen herinnerde Petrus zich de woorden van de Heer: Nog voor er vannacht een haan heeft gekraaid zul je Mij driemaal verloochenen. (Lucas 22:60-61) Laatst kreeg ik de vraag wat al die paaseieren nu eigenlijk met Pasen te maken hebben. Ik kon het Paasevangelie uitgebreid uitleggen en vertellen dat we door Pasen nieuw leven ontvangen. Een ei is ook een teken van nieuw leven. Hierop kreeg ik als reactie: Maar zonder haan krijg je niet een ei met nieuw leven. Dus je hebt dan ook een haan nodig bij Pasen. Ik vond het een prachtige opmerking, het liet mij dan ook niet los. Want er zit een haan in het Paasverhaal. Nu is het volgens mij niet zo dat we zonder die haan geen nieuw leven hadden kunnen ontvangen. Het nieuwe leven zit namelijk in de opstanding van Jezus en niet zozeer in de haan. Toch vond ik het boeiend om verder over die haan na te denken. Afgelopen zondag sprak Evert Jan Ouweneel over het grote bewijs!. De opstanding uit de dood bewijst dat Gods betrouwbaarheid waar is en Hij ons vertrouwen volkomen waard is. Maar Gods betrouwbaarheid bleek ook al enkele dagen eerder. Jezus maakte Petrus duidelijk dat Petrus zijn goede vriend, zijn Meester, zou gaan verloochenen. Dit vond Petrus een vreemde opmerking, natuurlijk zou hij dat niet doen. Waarschijnlijk ken je het verhaal. Jezus eerdere woorden bleken waar te zijn, Petrus verloochende inderdaad zijn vriend en toen kraaide de haan. Gelukkig eindigt het verhaal niet bij het kraaien van de haan. Na Jezus opstanding krijgt Petrus de kans om alsnog tegen Jezus te zeggen dat hij Hem liefheeft. Hierna krijgt Petrus de opdracht om Zijn schapen (beeld van Gods volk) te weiden (Johannes 21:15-17). Wat een liefde! Wat een trouw! Het verhaal van Petrus en de haan geeft mij hoop. Ik maak fouten, maar als ik naar het verhaal van Petrus kijk, dan mag ik geloven dat God trouw is. Jezus is niet bezig met het verleden van Petrus; zijn toekomst wordt aan de orde gesteld. Jezus pint zijn volgelingen niet vast op hun verleden. Jezus opent een nieuwe toekomst. Vader, dank dat U altijd weer trouw bent en U ons nooit verlaat. Dank voor uw liefde, ook wanneer wij U verlaten. Wilt U ons helpen geloven in de dingen die soms zo onwerkelijk lijken? Amen.

5 donderdag 10 april 2014 De weg voorbij het kruis Wie zal ons scheiden van de liefde van Christus? Verdrukking of benauwdheid, of vervolging of honger, of naaktheid, of gevaar, of het zwaard? Gelijk geschreven staat: Om Uwentwil worden wij de ganse dag gedood, wij zijn gerekend als slachtschapen. (Romeinen 8:35,36) Ik heb een beeld voor ogen. Ik zie een kruis op de heuvel staan. Het is leeg. Alleen het bordje De Koning van de Joden zit nog bovenaan vastgespijkerd. De Koning zelf, die aan het kruis een gruwelijke dood gestorven is, is opgestaan uit de dood om aan de wereld te laten zien dat er hoop is. Er is leven, eeuwig leven, voor de mensen die in Hem geloven. Het is druk op de heuvel. Gelovigen uit alle landen hebben zich verzameld en danken God voor het offer dat gebracht is. Het is zelfs gezellig met z n allen aan de voet van het kruis. Sommigen hebben hun tenten opgeslagen en zitten gezellig kletsend aan een uitgebreide picknick. Anderen doen een dutje met een glimlach op hun gezicht. Want wat is het heerlijk om te weten dat je gered bent! Achter het kruis zie ik een smal paadje. Het paadje verdwijnt uit het zicht door een bocht in de weg en dichte struiken. Een enkeling loopt het pad af en verdwijnt zonder dat de anderen het echt in de gaten hebben. Ze zijn te druk met zichzelf en met het genieten van het leven. Ik wil ook het pad volgen. Wat doe ik hier bij een leeg kruis? Jezus is verder gegaan en roept ons om Hem te volgen op de smalle weg. Een onoverzichtelijke, spannende weg. Want wat staat de enkeling die durft te gaan te wachten? Verdrukking, vervolging, honger, geweld of misschien wel de dood? Zijn we bereid de hele weg te lopen? We kunnen alleen gaan als we overtuigd zijn van de zekerheid over het eindpunt van die weg. Als we weten waar de weg naar toe leidt en als we weten dat we de hele weg beschermd zijn door de liefde van Christus dan willen we niets anders dan de hele weg lopen. Samen met Hem die ons is voorgegaan. Dank U, Heer, dat wij in dit alles meer dan overwinnaars zijn door U, die ons heeft liefgehad. Want wij zijn verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van uw liefde, welke is in Christus Jezus, onze Here. (Romeinen 8:37-39)

6 vrijdag 11 april 2014 Gegrepen Vervuld van ontzag voor de Heer, proberen we iedereen te overtuigen. God weet precies wie en wat wij zijn. ( ) Wat ons drijft is de liefde van Christus (2 Korintiërs 5:11,14 Waarom zou je iemand lastig vallen met jouw geloof? Wat zet je ertoe aan een ander uit te nodigen voor een kerkdienst, waarom geef je een boek met christelijke inhoud weg, waarom laat je niet ieder gewoon geloven wat hij gelooft, vinden wat zij vindt? Wat is er aan de hand in onze cultuur? We zijn opgehouden met het uitdragen van de absolute waarheid. Niemand mag meer beweren dat hij of zij het helemaal begrepen heeft, dit is niet de tijd om op een zeepkist te gaat staan om de mensen nog één keer duidelijk te maken hoe het precies zit. Sleutelwoorden van deze tijd zijn respect en tolerantie. Ieder zijn of haar mening, vrijheid, blijheid. En in die culturele sfeer word je als navolger van Christus geacht het evangelie te verspreiden. Wat moeten we doen? Folders in handen of brievenbussen duwen? Deur aan deur gaan met een boekje zoals Jehova s Getuigen dat doen? Ik heb me altijd zo ongemakkelijk gevoeld bij die manier van verkondigen. Er zijn vast tijden en omstandigheden waarin het op deze manier (heeft ge)werkt, maar vandaag de dag is het anders. Wat willen mensen nu horen en zien? Dat je authentiek en transparant bent en dat je een mening brengt die niet morgen alweer is afgeschreven. Duurzaamheid ook dat is een woord van onze tijd. We zijn de hypes zat en we geloven niet meer in eenvoudige oplossingen voor alle problemen. Om over na te denken In de Bijbelteksten boven deze overdenking staan twee woorden die belangrijk zijn voor onze motivatie om het Goede Nieuws van Jezus te delen. We doen dat a) uit ontzag voor de Heer en b) gedreven door de liefde van Christus. Dit moet ons ervan weerhouden dat we fanatici worden. De wereld zit al te vol met mensen die groot gelijk hebben. Ontzag voor God betekent ook dat we onszelf niet te belangrijk vinden. De liefde van Jezus zal ons helpen anderen niet uit de hoogte aan te spreken, maar eerlijk, kwetsbaar en open. Niet omdat we per se moeten. Wel omdat we iedereen de goedheid en genade van God gunnen. Heer, laat ons uw liefde uitdelen. Niet uit blind fanatisme, maar omdat we door Liefde gegrepen zijn.

7 zaterdag 12 april 2014 Goede Vrijdag en Pasen op de weg naar voltooiing Immers, de Joden verlangen tekenen en de Grieken zoeken wijsheid, doch wij prediken een gekruisigde Christus, voor Joden een aanstoot, voor heidenen een dwaasheid, maar voor hen, die geroepen zijn, Joden zowel als Grieken, prediken wij Christus, de kracht Gods en de wijsheid Gods. (1 Corinthiërs 1: 22-24) En de Heer zal koning worden over de hele aarde. Dan zal de Heer de enige God zijn en zijn naam de enige naam. (Zacharia 14:9) Als ik de eerste Bijbeltekst lees, moet ik denken aan debatten waarin gelovigen en niet-in-god-gelovigen elkaar proberen te overtuigen. Het lukt bijna nooit. Wat de een als bewijs ziet, is dat het niet voor de ander; en hoe dieper de hakken in het zand, hoe moeilijker om een stap de andere kant op te kunnen (of willen of durven) zetten. Als ik kijk naar de wonderen, de ingewikkeldheid van de schepping, de Bijbel met zijn uitgekomen profetieën, veranderde mensenlevens, enzovoorts, durf ik wel te zeggen dat ik overtuigd ben dat het het gewoon niet anders kan dan dat God bestaat. Moet ik mij ongerust maken over mijn hakken in het zand of kan ik gewoon verheugd vaststellen dat ik vaste grond onder mijn voeten heb? En wat doet het mij goed dat God/Jezus ook anno 2014 laat zien dat Hij leeft. Als we ons kunnen verheugen in een God die Zijn werk met de mens niet loslaat, dan is dat extra zo met Goede Vrijdag en Pasen. Omdat die voor ons een niet te bevatten verlossing en zegen inhouden. En ja, ik geloof dat de gebeurtenissen op deze twee dagen bewijskracht hebben. De verrijzenis kun je zien als een bewijs dat God bestaat (welke mens heeft de kracht om uit de dood op te staan?), maar Goede Vrijdag en Pasen bewijzen nog iets heel anders: ze laten zien hoe God is! Dat Hij waarmaakt wat Hij heeft beloofd/voorzegd! Ook al lijkt dat voor mensen nog zo vreemd of onmogelijk. In de tweede Bijbeltekst vertelt God door middel van de profeet Zacharia hoe het 'in die (toekomende) tijd' zal zijn. Lees het hele hoofdstuk eens, maar vergeet niet het bovenstaande vers 9 tot je te nemen: Daar wil God naartoe. En wat dat in de weg staat zal moeten wijken of veranderd worden. Dat kan pijn doen, dat kan God pijn doen, maar Goede Vrijdag en Pasen laten zien dat het tóch gebeurt. Goede Vrijdag en Pasen, vormen die niet hét bewijs dat Gods plan doorgaat naar de voltooiing die Hij voor ogen heeft, zelfs als het Hem onbeschrijflijk veel kost? Om over na te denken Hoeveel invloed hebben Goede Vrijdag en Pasen op je geloof? Durf je vanwege het gebeurde op die dagen God in Christus volkomen te vertrouwen? Here God, hoe geweldig barmhartig en liefdevol bent U ons tegemoetgekomen! Dat wij toch nooit loslaten het werk dat U begon! Amen.

8 Meerkerk Als baptistengemeente neemt De Meerkerk de Bijbel als grondslag voor het leven. Zij gelooft dat het mooiste cadeau dat de mens ooit ontving, is dat God zélf in Jezus Christus naar de aarde kwam. Door Zijn lijden, sterven en opstanding kunnen wij leven als bevrijde mensen in een open relatie met God en met elkaar. Missie De Meerkerk wil midden in de samenleving staan. Vanuit die positie wil zij bewust getuige zijn van Jezus Christus om mensen te helpen Jezus te vinden en Hem steeds meer te volgen. Activiteiten Daarvoor zijn tal van activiteiten ontwikkeld voor alle leeftijden, waaronder de wekelijkse samenkomsten op zondagochtend om en uur. Nieuwkomers in de kerk kunnen zich opgeven voor een Introductiekring, maar wilt u eerst meer weten over het Evangelie, dan kunt u ook eerst vrijblijvend de Alpha Cursus volgen. Adressen Correspondentie: Postbus AR Hoofddorp bankrek.nr. NL07 ABNA Kerkelijk centrum: Bennebroekerweg 515 Hoofddorp Tel: (023) Kantoor: IJweg MH Hoofddorp Tel: (023) U kunt ook corresponderen via info@meerkerk.nl webadres: De diensten zijn regelmatig op zondag om uur te beluisteren via Groot Nieuws Radio, 1008 AM Preek door de week dagelijks per ontvangen? Via onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor deze service.

Jezus komt spoedig!!!

Jezus komt spoedig!!! OEF YES Jezus komt spoedig!!! TSJA Niet graag lezen, al dat geweld, heel eng allemaal; 1 Heerlijk vinden om te lezen, lekker veel strijd en actie, Jezus wint; Niet graag lezen, je moet maar zien dat je

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop! PREEK DOOR DE WEEK Vier je doop! 9de jaargang, nr. 34 week 45 3 november 8 november 2014 maandag 3 november 2014 Lijk jij op Jezus? Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding!

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding! PREEK DOOR DE WEEK Verrast door hoop - Leve de opstanding! 9de jaargang, nr. 4, week 6 3 februari 8 februari 2014 maandag 3 februari 2014 Zelfs voor misbaksels Pas op het laatst is Hij ook aan mij verschenen,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV)

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV) PREEK DOOR DE WEEK (Johannes 4: 39-42 - NBV) 10de jaargang, nr. 40 week 51 14 december 19 december 2015 maandag 14 december 2015 Blijf wat langer Ze gingen naar Hem toe en vroegen Hem bij hen te blijven.

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

Wat weten wij nu? Dat God alle dingen, maar dan ook alle dingen, doet medewerken ten goede. De grote liefde van de Vader

Wat weten wij nu? Dat God alle dingen, maar dan ook alle dingen, doet medewerken ten goede. De grote liefde van de Vader - 1 - De grote liefde van de Vader De Bijbel is een uniek boek en men zou de Bijbel ook een lesboek kunnen noemen, waarin staat, hoe wij kunnen leren, om de vrede van God in voor- en tegenspoed in ons

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding! PREEK DOOR DE WEEK Vier je redding! 9de jaargang, nr. 37 week 48 24 november 29 november 2014 maandag 24 november 2014 Liefde in plaats van stenen Heb elkaar lief. (1 Johannes 3:11) Eén van de moeilijke

Nadere informatie

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is..

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is.. Themadienst: Waar zijn onze doden? Laatste zondag kerkelijk jaar 27 november 2011 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 12-19 Zingen: gezang 300: 1,2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 20-28 Zingen: gezang 300:

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 24 (22-06)

De Bijbel open 2013 24 (22-06) 1 De Bijbel open 2013 24 (22-06) In Mattheus 16 komen we een bijzondere uitdrukking tegen. Jezus zegt daar tegen Petrus en de andere discipelen dat zij zullen binden en ontbinden. Dat roept bij iemand

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen!

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen! PREEK DOOR DE WEEK Geroepen! 9de jaargang, nr. 2, week 4 20 januari 25 januari 2014 maandag 20 januari 2014 Gods roeping voor jouw leven In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd,

Nadere informatie

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam Preek Gemeente van Christus, Een opdracht om mee te beginnen, vanmorgen. Neem eens even een reclamefilmpje in gedachten. Een reclamefilmpje dat je echt goed vindt. Zo één die je onthoudt. Oké Iedereen

Nadere informatie

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11)

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11) Les 4 voor 28 april 2018 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en

Nadere informatie

17 mei uur AA Kramer

17 mei uur AA Kramer 17 mei 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Votum en zegengroet GK 132 Dank u Wet Psalm 85: 3, 4 (uit de berijming 1773!) Kindmoment: Ik ben. GK 62 Lezen: Johannes 13: 31-14: 20 Psalm 119: 14, 64, 66 Tekst:

Nadere informatie

Hoop is niet hetzelfde als optimisme.

Hoop is niet hetzelfde als optimisme. Zondag 27 maart 2016 Pasen verkondiging Maartenskerk Johannes 20, 1-18 Teun Kruijswijk Jansen I Ze hadden zich er al helemaal bij neergelegd, ze hadden er vrede mee: met de dood van Jezus. Misschien was

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4).

1) De ongelovige is blind gemaakt door Satan (2 Korintiërs 4:4). BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 4 Les 4 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 1) De ongelovige

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt

Liturgie. zondag 30 oktober :30 uur Ds H D Bondt Liturgie zondag 30 oktober 2016 9:30 uur Ds H D Bondt 9:30 uur 30-okt Ds H D Bondt Opw 629 : Ps 139 : 1, 2, 3 K Opw 180 : Gez 161 : Dooplied Jes 43 : 1-7 en 14-21 Gez 149 : Jes 43 : 1, 4 LB 481 : 1, 2

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 22 (08-06)

De Bijbel Open 2013 22 (08-06) 1 De Bijbel Open 2013 22 (08-06) Vanmorgen bespreken we een vraag van een luisteraar over de geschiedenis van de Emmausgangers uit Lukas 24. Het gaat om wat twee volgelingen van Jezus meemaakten, toen

Nadere informatie

Wat weten wij? Dat God alle dingen, maar dan ook alle dingen, doet meewerken ten goede. De grote liefde van de Vader

Wat weten wij? Dat God alle dingen, maar dan ook alle dingen, doet meewerken ten goede. De grote liefde van de Vader - 1 - De grote liefde van de Vader De Bijbel is een uniek boek en men zou de Bijbel ook een lesboek kunnen noemen. Een boek waarin staat, hoe wij kunnen leren, om de vrede van God in voor- en tegenspoed

Nadere informatie

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop

Korte doopstudie. Uitleg over de betekenis van de doop Korte doopstudie Uitleg over de betekenis van de doop Inleiding Waarom zouden we ons laten dopen, wat betekent de doop en voor wie is de doop bedoeld? Het antwoord op deze en andere frequently asked questions

Nadere informatie

Het WOORD van GOD. Emmaus Correspondence School te Dubuque, U.S.A. (Dutch The Word of God )

Het WOORD van GOD. Emmaus Correspondence School te Dubuque, U.S.A. (Dutch The Word of God ) Het WOORD van GOD Alle rechten voorbehouden, niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Info/Contact Postbus

Nadere informatie

Omgaan met onze gestorven dierbaren. Viering Angelface - internet

Omgaan met onze gestorven dierbaren. Viering Angelface - internet Omgaan met onze gestorven dierbaren Viering 20161217 Angelface - internet hemeltrap internet na de theepauze begon Hans de Viering voor onze gestorven dierbaren met het voordragen van een van zijn gedichten;

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar! PREEK DOOR DE WEEK Vier elkaar! 9de jaargang, nr. 30 week 41 6 oktober 11 oktober 2014 maandag 6 oktober 2014 Vrijspraak Laat daarom iedereen die denkt dat hij stevig overeind staat oppassen dat hij niet

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat!

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat! PREEK DOOR DE WEEK Wat Hij u ook zegt, doet dat! 8e jaargang, nr. 10, week 11 11 maart 16 maart 2013 maandag 11 maart 2013 Wat Hij u ook zegt, doet dat! Maar wat zegt Hij? Daarop sprak zijn moeder de bedienden

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Ben je gevierd?

PREEK DOOR DE WEEK. Ben je gevierd? PREEK DOOR DE WEEK Ben je gevierd? 10de jaargang, nr. 3 week 5 26 januari 31 januari 2015 maandag 26 januari 2015 Je geld of je liefde Is Efraïm niet mijn geliefde zoon, is hij niet mijn oogappel? Telkens

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is bijzonder om te ontdekken, hoe veel overeenkomsten er zijn, tussen het verhaal van de opstanding zoals Matteüs dat vertelt, en het boek Daniël,

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 25-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 25-6-2018 2 Kracht en geloof 1: 1t/m17 De kwestie

Nadere informatie

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10

De boom van Isaï. Vragen. Lezen: Jesaja 11:1-10 1 De boom van Isaï Lezen: Jesaja 11:1-10 Heb je weleens een afgekapte boom gezien? Wat in de grond blijft zitten, noem je een tronk. De boom lijkt helemaal dood. In de Bijbel wordt de familie van Isaï

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

In het evangelie openbaart zich dat God enkel en alleen wie geloof als rechtvaardige aanneemt

In het evangelie openbaart zich dat God enkel en alleen wie geloof als rechtvaardige aanneemt Dienstnummer: 1258 zondag: 7e zondag van de herfst, in het licht van Allerheiligen datum: 05-11-2017 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Romeinen 1:16-17, Romeinen

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij!

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij! PREEK DOOR DE WEEK Kom tot Mij! 9de jaargang, nr. 38 week 49 1 december 6 december 2014 maandag 1 december 2014 Vliegen en vluchten O, had ik maar vleugels, net als een duif! Dan zou ik wegvliegen, op

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 103: 1 en 4 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 538: 1 en 4 Gebed Leefregel Wij zingen: Lied 547:

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf PREEK DOOR DE WEEK Dit leven is niet van mijzelf 8e jaargang, nr. 5, week 6 4 februari 9 februari 2013 maandag 4 februari 2013 Acceptatie en geduld Aanvaard mensen met een zwak geloof zonder hun overtuiging

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de bekendmaking van het Evangelie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de bekendmaking van het Evangelie PREEK DOOR DE WEEK Vier de bekendmaking van het Evangelie 10de jaargang, nr. 17 week 19 4 mei 9 mei 2015 maandag 4 mei 2015 Mensenharten winnen voor de Meester maar ik heb er een eer in gesteld het niet

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus,

Gemeente van onze Here Jezus Christus, Gemeente van onze Here Jezus Christus, De laatste tijd wordt er nogal eens gesproken en geschreven over de generatie Y of ook wel de generatie-ik genoemd. Dat is de huidige generatie 20-ers en 30-ers,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vanaf die tijd

PREEK DOOR DE WEEK. Vanaf die tijd PREEK DOOR DE WEEK Vanaf die tijd 9de jaargang, nr. 9, week 11 10 maart 15 maart 2014 maandag 10 maart 2014 Vanaf dat moment Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. Kom tot inkeer, zei Hij, want

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven?

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven? PREEK DOOR DE WEEK Vrij om te leven? 9de jaargang, nr. 23, week 25 16 juni 21 juni 2014 maandag 16 juni 2014 De beste vrijheid Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen,

Nadere informatie

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben

Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben In de afgelopen twee weken mochten we horen dat bidden vooral vertrouwd omgaan met God is. En wij mogen betrokken zijn bij het werk van de Vader: de komst

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Uitleg schilderij met kruis en rozen. Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk.

Uitleg schilderij met kruis en rozen. Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk. Uitleg schilderij met kruis en rozen. Waarom EEN WIT KRUIS, de kleur van reinheid? Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk. Door het

Nadere informatie

Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden en toekomst!!

Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden en toekomst!! 1 Preek 24 januari 2010 Schriftlezing Jesaja 61:1-9 en Lucas 4:14-21 Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden

Nadere informatie

IN GESPREK MET Nieuwe Testament

IN GESPREK MET Nieuwe Testament IN GESPREK MET Nieuwe Testament Ontdekkingsreis 11: Jezus, Gods Zoon Goed nieuws! Keziah en haar moeder en vader (Alison en Peter) lezen samen dit bijbelverhaal. De 7 jaar oude Keziah heeft allerlei vragen

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 Van een van de luisteraars ontving ik een vraag: wat betekent toch die uitdrukking in Openbaring 3: Zie, Ik heb een geopende deur voor u

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u.

Johannes 20:21 (NBG51): Vrede zij u! Gelijk de Vader Mij gezonden heeft, zend Ik ook u. Preek door de week+ Zondag 21 mei 2017 Prediker: Wigle Tamboer Titel: Kom naar Hem toe... Bijbellezing: 1 Petrus 2:1-5, 9,10 (HSV) 1 Leg dan af alle slechtheid, alle bedrog, huichelarij, afgunst en alle

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht PREEK DOOR DE WEEK Wandelen in het Licht 9de jaargang, nr. 8, week 10 3 maart 8 maart 2014 maandag 3 maart 2014 Gelukkig in het licht Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: Ik ben het licht voor de wereld.

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Het verhaal over de opstanding is de climax van het Nieuwe Testament. Het is een verhaal dat aansluit bij ons diepste mens-zijn.

Het verhaal over de opstanding is de climax van het Nieuwe Testament. Het is een verhaal dat aansluit bij ons diepste mens-zijn. Lieve gemeente, Zopas zijn we de dienst begonnen met tegen elkaar te zeggen dat Christus waarlijk is opgestaan. Een prachtig begin van de Paasmorgen. Toch voelen we het vaak als een lastige uitspraak.

Nadere informatie

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God DBO 46 Zondag 8 november 2015 Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God Welkom bij het programma De Bijbel Open. Dit is een wekelijks programma, waarin we samen de Bijbel lezen

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Gemeente van onze Here Jezus Christus,

Gemeente van onze Here Jezus Christus, Gemeente van onze Here Jezus Christus, Echt gelukkig! Dat is het thema waar we vanochtend over na gaan denken. En misschien denkt u wel: Wat heeft dat thema nu met deze tekst te maken, Die gaat toch over

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN?

WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? VIND HET LEVEN! WAT IS HET DOEL VAN MIJN LEVEN? WIE HERKENT DEZE VRAAG NIET? Als je op een kruispunt in je leven staat. Als je een keuze moet maken voor bijvoorbeeld studie of werk. Als het in het leven

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Gemeente van de HEER JEZUS CHRISTUS, gasten & luisteraars,

Gemeente van de HEER JEZUS CHRISTUS, gasten & luisteraars, Preek over Johannes 20 vers 18: Ik heb de HEER gezien! Paasfeest 2011 Gemeente van de HEER JEZUS CHRISTUS, gasten & luisteraars, Hoe zou Jezus eruit zien? Wat denken jullie? Ik heb hier een paar plaatjes

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed

Handelingen 4: februari 2018 Vrijmoedig op het gebed Preek Gemeente van Christus, Twee weken geleden was het de week van gebed. In veel gemeenten en kerken is daar op aandacht aan besteed. Maar niet in onze gemeente. Terwijl dat jarenlang wel gebeurd is.

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! PREEK DOOR DE WEEK Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! 9de jaargang, nr. 5, week 7 10 februari 15 februari 2014 maandag 10 februari 2014 Ontvangen om uit te delen In die gezindheid, vol liefde voor u, waren

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Johannes 4 : 1-30, 39-42 Tekst : Johannes 4 : 29 GK 163 : 1 en 2 LB 310 Psalm 63 : 1 Psalm 42a LB 903 : 1 en 2 Wij zoeken kinderen uit groep 5

Nadere informatie

Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus

Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus 1 Zusters en broeders, gemeente van onze Heere Jezus Christus "Uw hart worde niet ontroerd", weest niet verschrikt in uw hart, of wees niet bang, dat is wat de Heere Jezus hier tegen Zijn discipelen zegt.

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK

ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK ORDE VAN DIENST VOOR ZONDAG 2 JUNI 2019 IN DE DORPSKERK TE SCHOONEBEEK Deze zondag, of in de komende week, worden bloemen bezorgd bij de leden vanaf 80 jaar Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Bertha

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus

Gemeente van Jezus Christus Dienstnummer: 1310 zondag: 1 e zondag van Pasen datum: 21-04-2019 plaats: De Ontmoeting, Assen Schriftlezingen (onderstreept = hoofdlezing): Johannes 20: 1-18 liederen: Lb 637; Lb 642:1,3,4,5,7,8; Lb 634;

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

Kennismakingsvragen:

Kennismakingsvragen: Kennismakingsvragen: 1. Als je op een onbewoond eiland belandde, welke 3 dingen zou je dan in ieder geval bij je willen hebben? 2. Wat is je vroegste jeugdherinnering? 3. Wat heeft je doen besluiten om

Nadere informatie