t elzend Oss, 15 november 2016 ALGEMEEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "t elzend Oss, 15 november 2016 ALGEMEEN"

Transcriptie

1 t elzend ALGEMEEN Oss, 15 november 2016 Leer mij het zelf te doen is het motto van ons Montessorionderwijs Samen wordt gewerkt aan onderwijs in een inspirerende sfeer dat enthousiaste en trotse kinderen oplevert. Kinderen die het beste uit zichzelf halen, weten wat inzet, respect voor elkaar en een gezamenlijke verantwoordelijkheid betekent. Montessorischool Elzeneind bouwt en vertrouwt op de kracht van leerlingen, leerkrachten, ouders en samenleving. Samen werken aan de toekomst van onze kinderen en de maatschappij van morgen: op Montessorischool Elzeneind vinden ouders en leerkrachten elkaar in onderwijs aan kinderen en de opvoeding van kinderen. Beste ouders en verzorgers, Bovenstaande staat in onze schoolgids/kalender. Het is de visie van waaruit wij ons dagelijks werk vormgeven. Het schooljaar is bijna 10 onderwijsweken oud. Deze week ontvangt u alweer het eerste verslag. Daarin en in de driehoeksgesprekken staat de ontwikkeling van uw kind centraal. Zeker bij zo n eerste gesprek is welbevinden dan ook een belangrijk onderwerp van gesprek. Hoe voelt uw kind zich in de groep? Wij hechten daar veel belang aan, want je kunt jezelf alleen maar goed ontwikkelen als je je prettig en veilig voelt. De basis voor veiligheid is vertrouwen. Vertrouwen omdat je weet en voelt dat de ander het goed bedoelt, kijken met een positieve blik, elkaar ook weten te vinden, te bevragen ook als het (even) moeilijk is. Dat geldt voor kinderen, onze collega s en u als ouders. We leren dat de kinderen tijdens onze krachtpatserweken maar ook in de dagelijkse omgang. We spreken erover in het team en met ouders. We leren van en met elkaar en een rechtstreekse open communicatie is daarbij voorwaarde. Voelt u zich vooral uitgenodigd om deze gesprekken met uw kind(eren) en met ons aan te gaan. Mocht het onverhoopt toch niet lukken het samen goed te doen (wat wel eens gebeurt in de minimaatschappij die een school is), dan kunt u terecht bij onze vertrouwenspersonen, Cynthia en Esther en is er een klachtenprocedure om zorgvuldig en vertrouwelijk met alle belangen om te gaan. Samen invulling geven aan het beste voor onze kinderen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen, aanvullen en samen werken aan een fijne plek voor kinderen, ouders en collega s. Een plek waar iedereen zich prettig en gewaardeerd voelt, dát is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Hartelijke groet, namens Team Montessorischool Elzeneind MR Montessorischool Elzeneind Dagelijks Bestuur Ouderraad Montessorischool Elzeneind Bezoekochtend woensdag 16 november Ouders zijn morgenochtend van harte welkom om vanaf 8:30u tot 9:30u een kijkje te komen nemen in de klas(sen) van hun kind(eren). Houdt u er wel rekening mee dat onze lessen op dat moment gewoon beginnen. We zien u graag komen!

2 2 Gouden Regel: Wij luisteren naar elkaar en laten elkaar uitpraten Deze kinderen hebben met elkaar de gouden regel heel goed weten weer te geven in deze mooie foto. Leren van elkaar en met elkaar, door naar elkaar te luisteren en elkaar uit te laten praten. Sociaal media avond van 8 november Dit niet!! dit wel!! Deze avond was bedoeld voor sociaal media. Wat je wel en niet kan sturen en posten. En toen gingen we een spel doen en dat heet over de streep en er kwamen allemaal vragen, over apps, cyberpesten, hoelang, hoeveel je er op zit en naar wie je dat appt of stuurt bij whatsapp en wat je poost. en we moesten een blad maken met 4 regels die wel mogen op het internet. Op het laatst kregen we een stikker waarop het volgende stond: constructief helder eerlijk creatief kundig en ieder zo z n regel. En wat je mag posten. Cyberpesten komt vaak voor. Het begint in een app er ontstaat ruzie als je dan de volgende dag naar school gaat, gaat het vaak verder face to face en word na school weer op de app verder gevoerd. Er komen vaak klachten bij leraressen of leraren maar ze kunnen er ook niet zo veel aan doen het enige dat ze kunnen doen is het op school oplossen en tegen de ouders zeggen dat ze mee moeten kijken soms zeggen ze het niet eens omdat ze bedreigd worden.

3 3 Soms wordt het op de computer gedaan zonder dat je diegene kent dat kan nog erger zijn. Jammer genoeg kwamen er maar 12 kinderen op de avond. Dit is geschreven door: Phileine en Anne. WIJ WILLEN DAT DIT STOPT!!!!!!!!!!!!!!:) EN DAT KLOPT! MEDEDELINGEN VAN DE MR Wist u dat: we een infoavond bezocht hebben om uitleg te krijgen om goed de begroting van scholen te kunnen lezen; twee MR leden de begroting van MSE hebben bekeken en uitleg hebben gekregen van onze directeur; u altijd welkom bent om een vergadering te komen bijwonen! u dan het beste contact kunt opnemen met onze voorzitter mrelzeneind@skbo.nl; we afgelopen vergadering een toehoorder mochten begroeten; we een vacature hebben voor de oudergeleding van de MR; heeft u interesse? Neem dan contact op via dit adres mrelzeneind@skbo.nl Met vriendelijke groet, de MR MEDEDELINGEN ONDERBOUW Bezoekochtend woensdag 16 november U bent weer van harte welkom in onze klas! Denkt u er wel weer aan uw kind vooraf te informeren of u wel of niet bij de bezoekochtend aanwezig kunt zijn? Dit om verdriet/ teleurstelling bij uw kind te voorkomen Verschoonkleding Aangezien er de laatste tijd veel ongelukjes zijn gebeurd, hebben we veel verschoonkleding moeten meegeven. Helaas komt de meegegeven kleding niet altijd terug naar school. Mocht u dit vergeten zijn, dan zien we deze alsnog graag terug! Onze verschoonkast raakt leeg dus via deze weg een vriendelijke oproep om kleding die u niet meer gebruikt voor uw eigen kind, af te geven bij een van de leerkrachten van de groepen 1-2. Denk hierbij aan onderbroeken, lange broeken, leggings, maillots, t-shirts en truien. Wij en de kinderen zijn u hier heel dankbaar voor! Rapportmappen A.s. vrijdag gaat het eerste verslag mee naar huis. We missen van een aantal kinderen nog hun rapportmap. Wilt u deze morgen (woensdag) aan uw kind meegeven? Project Sint De Sint is weer in ons land en zo ook de Sint kriebels bij de kinderen! We starten volgende week met het project Sinterklaas. We maken het niet te spannend, doet u dat thuis ook niet? Zo maken we er samen een leuk kinderfeest van.

4 4 Sintkadootje op dinsdag 6 december Op dinsdag 6 december mag uw kind één klein sintkadootje mee naar school brengen. Graag écht een klein kadootje zonder batterijen/geluid én wat niet kapot kan gaan bijvoorbeeld een spelletje, een pop o.i.d. Graag het kadootje voorzien van naam. Baby Bram (zoon van juf Rian) naast onze Bram in OBB! MEDEDELINGEN MIDDENBOUW Groep 3/4 Wist u dat: - we deze week al in de 3 e week van het nieuwe project zitten; - het thema van dit project jij en ik is; - we ons verdiepen in culturen, gebruiken en geloofsovertuigingen; - uw kind uiteraard spullen voor de aandachtstafel mee mag brengen; - we twee weken geleden al in Thailand zijn geweest met onze lessen; - we vorige week hebben gelezen over Jesse, die gescheiden ouders heeft; - we het deze week het o.a. gaan hebben over het wonen in een woonwagen en over verschillende muziekinstrumenten. Leer mij het zelf te doen Zoals elk jaar na de herfstvakantie willen wij extra aandacht besteden aan de zelfstandigheid van de kinderen! Daarom verzoeken wij u vriendelijk om buiten afscheid te nemen van uw kind. De kinderen zijn inmiddels gewend, weten hun klaslokaal zelf te vinden en kunnen zelf verantwoordelijk zijn voor hun (eet)spullen. Geef uw kind het vertrouwen. Samen leren we het de kinderen zelf te doen. Agenda groep 3 Na de herfstvakantie is groep 3 gestart met de agenda. Deze is ook vernieuwd, net als die van groep 4. De kinderen kruisen in de agenda het gemaakte werk af. Het inplannen van de agenda komt later in groep 3 spelenderwijs aan bod. Hieronder ziet u een voorbeeld van de agenda van deze week. Kom gerust een keer na school in de klas kijken naar de agenda van uw kind.

5 5 Kerststukjes maken Sint is pas net in het land, maar toch willen wij alvast een oproep doen voor het maken van kerststukjes! Wij willen namelijk op de middag van vrijdag 16 december met de klas kerststukjes gaan maken. Dit lukt ons echter niet zonder voldoende hulp. Als u (of opa/oma) kunt helpen, dan mag u dit doorgeven aan de leerkracht van uw kind. Hieronder ook alvast de benodigdheden voor het kerststukje, maar dit zal in een volgend t elzend nogmaals benoemd worden. - potje (voorzien van naam); - decoratiematerialen (denk aan slingers, kleine kerstballen, etc.); - eventueel een lange, dunne kaars; - takken (coniferen/hulst, etc.). Groep 5/6 Project Voeding Deze week zijn we begonnen met het project Voeding. De komende weken komen de volgende onderwerpen aan bod: - Ons voedsel - Gezond of ongezond? - Waar komt ons voedsel vandaan? - Voedsel kopen en verkopen - Voedsel in andere landen Attributen voor de belangstellingstafel zijn natuurlijk altijd welkom. Lootjes trekken Gisteren hebben de kinderen van groep 6 lootjes getrokken voor 5 december. Het is de bedoeling, dat de kinderen een leuke surprise maken voor een ander kind. Bij deze surprise hoort ook een leuk, zelf verzonnen gedicht. Wij hopen dat er leuke surprises gemaakt gaan worden, zodat we op 5 december een leuk feest met elkaar hebben. Groep 5 draait deze dag met groep 1 t/m 4 mee. Tip Nog even een tip voor de kinderen: probeer steeds te schrijven met de schrijfletters, die je geleerd hebt in groep 3 en 4. Je werk blijft dan duidelijk en vooral leesbaar!

6 6 MEDEDELINGEN BOVENBOUW Net als vorig jaar zitten er tussen de 11 Huppelkes die de Osse Jeugdprins carnaval begeleiden drie meisjes van het Elzeneind. Alle drie uit BBA: Anne-Flore, Mies en Sofie. Op zaterdag 12 november was het eerste optreden in de Groene Engel en ongetwijfeld volgen er nog veel meer. Week van de mediawijsheid: MediaMasters! Aanstaande vrijdag is het weer zo ver: de start van de Week van de Mediawijsheid. Wij doen in de bovenbouw mee aan het spel MediaMasters. MediaMasters is een interactieve game voor groep 7 en 8 op het gebied van mediawijsheid. De game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid van 18 t/m 25 november 2016, ongeveer een uur per dag. Elke speldag start met een korte aflevering op het digibord. Daarnaast gaan de leerlingen zowel in de klas als thuis aan de slag met zogeheten MediaMissies. Dit zijn vragen en opdrachten die te maken hebben met thema s op het gebied van mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Tijdens de opdrachten moeten kinderen overleggen, samenwerken, zelf media maken, media interpreteren en nemen zij het eigen mediagedrag onder de loep. Zo worden zij met én van elkaar mediawijzer. Aan het einde van het spel ontvangen alle leerlingen een MediaMasters diploma, hét bewijs dat zij mediawijs met media om kunnen gaan. We hopen dat we met onze deelname de gemaakte afspraken van de Social Media avond van vorige week dinsdag extra kunnen bekrachtigen. Bezoek Hooghuis Zuid Elk schooljaar bezoeken we met de bovenbouw één van de locatie van het Hooghuis ZuidWest. Dit jaar is locatie Zuid aan de beurt. Op 23 november zullen we het de hele bovenbouw in de ochtend een bezoek brengen aan deze school. In 6 kleinere groepen zullen we door de school heen gaan, onder leiding van leerlingen van het HH Zuid zelf. We hebben inmiddels voldoende ouderhulp en de groepen zijn gemaakt. De kinderen mogen hun pauzehapjes en drinken gewoon meenemen tijdens het bezoek. Vergeet u uw kinderen niet op de fiets te laten komen die dag? Wij hebben er zin in! Surprise 2016 Afgelopen maandag zijn in de bb-klassen weer de lootjes getrokken voor de Sinterklaas surprise! Wij dagen alle leerlingen uit om hun rijm-muts op te zetten en hun knutsel-broek aan te zetten en ervoor te zorgen dat ze het mooiste gedicht en meest prachtige surprise maken van de hele bovenbouw! Op maandag 5 december vieren wij het sinterklaasfeest in de klassen. Nog even de afspraken op een rij: - Je koopt voor +/- 2,50 aan cadeautjes. - Je besteedt dit geld niet aan snoep, chips of koek (mag wel als aanvulling). - Je schrijft ZELF een gedicht. - Je maakt een surprise die passend is bij het kind voor wie je het maakt. Wij zien er naar uit om jullie prachtige surprises te aanschouwen!! Bezoek Heilig Hart Kerk In het kader van het nieuwe thema van Alles-in-1, Geloof, zijn wij op zoek gegaan naar passende uitstapjes. Het is ons gelukt om een afspraak te maken bij de Heilig Hart kerk. We zullen daar per klas een rondleiding met uitleg krijgen. De indeling is als volgt: - BBA: woe 14 dec uur - BBB: woe 14 dec uur - BBC: vrij 16 dec uur We gaan op de fiets en zijn op zoek naar ouders die het leuk vinden om mee te gaan als begeleiding. Heeft u zin en tijd? Dat vinden wij fijn! Laat het even weten bij de groepsleerkracht.

7 7 HERHAALDE OPROEP: materialen gezocht In BBA wordt de laatste tijd hard gewerkt tijdens project time aan eigen gekozen onderwerpen uit de Alles-in-1 thema s. Hiervoor gebruiken de leerlingen uit BBA allerlei kosteloos en knutselmateriaal. Inmiddels raakt de voorraad een beetje op en zijn ze naarstig op zoek naar nieuwe knutselspullen. Heeft u thuis dus nog knutsel- en kosteloos materiaal liggen?? In BBA zijn ze er blij mee. Denk aan: - Eierrekjes - Wc-rolletjes of lege rollen keukenpapier - Oude tijdschriften - Bolletjes wol - Knoopjes, dopjes, kurken - Lege doosjes, bakjes, potjes Alvast bedankt!! WIJ FELICITEREN ONZE JARIGEN! Datum Naam Groep Datum Naam Groep Luana de Kort MBB Meera Premchand MBC Renske Meijer BBA Emma v. Helvoort Niek Smeets MBC Milou v. Helvoort Tara Knoppert BBC Famke Berklou MBE Zoë Duffhues OBA Manon Pardoen BBC Phileine Bal BBC Sam Wehberg MBD Sjef v.d. Drift BBA Caro Bombeeck MBF Meke de Jong MBA Krijn Schraven BBC Aarav Premchand MBA BUITENSCHOOLSE BERICHTEN EN ACTIVITEITEN Columbus workshops en cursussen In de bijlage bij deze t elzend vindt u een folder van Columbus, een serie workshops en cursussen voor nieuwsgierige kinderen van 9 t/m 12 jaar, door de Volksuniversiteit en de Bibliotheek Oss. Jonger Oranje Talentendag Zaal in Sportcentrum Arcus Maandag 3 januari a.s., in de kerstvakantie, zal SportsGen sportmarketing in samenwerking met NEC/FC Oss de Jonger Oranje Talentendag Zaal organiseren. Locatie van deze plezierige voetbaldag is sportcentrum Arcus in Wijchen Jonger Oranje Sinds 2007 wil Jonger Oranje elke voetballer in Nederland een unieke kans bieden om de scouts van profclubs te overtuigen van hun talent. Wat de medewerkers van SportsGen net niet lukte moet voor de deelnemers wel haalbaar zijn: profvoetballer worden.

8 8 Tijdens de Jonger Oranje Talentendag Zaal draait het om lekker voetballen, nieuwe vriendjes maken en een onvergetelijke dag beleven onder het oog van scouts van NEC/FC Oss. Dat zijn de ingrediënten waar jongens en meisjes geboren tussen 2005 en 2011 van kunnen smullen. Behoefte naar zaalactiviteit Zaalvoetbal wordt steeds belangrijker. In Spanje en Brazilië speelt men al in de jeugd om een betere techniek/balbehandeling te krijgen. Ook in Nederland wordt steeds meer aandacht geschonken aan zaalvoetbal. Ajax is een aantal jaar geleden begonnen met zaalvoetbal voor de jeugd. Dit is opgezet door Wim Jonk (voormalig Hoofd Jeugdopleiding), ook met de bedoeling de jeugd een beter techniek te geven en het idee van het vroegere straatvoetbal terug te laten komen. Twee seizoenen geleden heeft Jonger Oranje onderzoek gedaan naar de behoefte van een activiteit in de zaal. Daar werd enthousiast op gereageerd en in overleg met sportcentrum Arcus en NEC/FC Oss wordt dit seizoen een Jonger Oranje Talentendag Zaal georganiseerd in Gelderland. Opzet Jonger Oranje Talentendag Zaal In de hallen van sportcentrum Arcus wordt een toernooi gehouden. Alle jongens en meisjes krijgen de kans om bij Jonger Oranje hun droom te verwezenlijken: een stage bij NEC/FC Oss en/of een plek in het Jonger Oranje zaalteam. De scouts van NEC/FC Oss selecteren tijdens de Jonger Oranje Talentendag Zaal de beste spelers in de leeftijdscategorieën Onder 9 jaar (2009, 2010 en 2011), Onder 11 (2007 en 2008) en Onder 13 (2005 en 2006). Zij gaan aan het einde van het seizoen meedoen aan de Jonger Oranje Finals. Droom verwezenlijken De ervaring leert dat alle deelnemers een fantastische en leerzame voetbaldag met vooral heel veel plezier beleven. In het verleden hebben meer dan 100 kinderen via Jonger Oranje de overstap gemaakt naar een profclub. Zij zijn allemaal een stap dichter bij het verwezenlijken van hun droom: profvoetballer worden. Meer informatie: Mike ter Hofstede M.terhofstede@sportsgen.nl tel:

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016

Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 Nieuwsbrief 12, vrijdag 25 november 2016 De kunstwerken van de onderbouw #geenkunstaan Een korte nieuwsbrief deze week. We hebben een gezellig Sinterklaasfeest gevierd vandaag op school. Wij wensen iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016

Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Nieuwsbrief 14, vrijdag 9 december 2016 Gymmen? Gymkleding + handdoek mee! Elke maandag en vrijdag hebben de leerlingen van groep 3 t/m 8 gymles van meester Reinier in de grote gymzaal Basilicumweg. Het

Nadere informatie

2 DECEMBER 2016 / NUMMER

2 DECEMBER 2016 / NUMMER WEEKBRIEF 2 DECEMBER 2016 / NUMMER 15 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, De laatste maand van dit jaar is begonnen. Maandag nog de verjaardag van de sint en vanaf woensdag dompelen we ons onder

Nadere informatie

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN

WEEKBULLETIN 16. Belangrijke data. Kerstviering 2016 De trommeljongen LATEN WE EVEN EINDELOOS DROMEN OVER WAT NIET IS EN DUS NOG KAN KOMEN WEEKBULLETIN 16 Jaargang 36 23-12-2016 jenaplanschool de Lanteerne www.delanteerne.nl directie@delanteerne.nl 024-3734191 Belangrijke data Ma. 16 december t/m vrij. 6 januari: Ma. 09 januari: kerstvakantie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Basisschool Hertogin Johanna locatie A 1 december 2016/JAARGANG 9 nr. 4 In deze Nieuwsbrief Agenda *Vanuit de school - Jarigen - Sinterklaasviering - Ouder enquête - Website vanaf januari 2017

Nadere informatie

Weekmail januari 2015

Weekmail januari 2015 Leren zorgen voor jezelf en de ander Weekmail 18 23 januari 2015 De tevredenheidspeilingen De Driehoek heeft de uitslagen van de tevredenheidspeilingen binnen gekregen. Tot onze blijdschap kunnen we zeggen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10

NIEUWSBRIEF. Carnaval op de Beiaard! Knutselmateriaal gezocht. 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 NIEUWSBRIEF 20 januari 2015 jaargang 13, nummer 10 In dit nummer: Carnaval 1 Tevredenheidsonderzoek Ouderpanel 3 AC 4 Jong Oranje 5 2 Carnaval op de Beiaard! Op donderdagavond 12 februari gaan we met z

Nadere informatie

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf deze week is het de komende 20 weken woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 16 november 2017 Agenda Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Weekend Ma 20 Lootjes trekken in groep 5 t/m 8. Groep 7 en 8 gaan (op de fiets) naar een voorstelling over Social Media in theater Castellum. Di

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school

Nieuwsbrief februari Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Amber uit groep Carnaval op school OBS De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief februari 2015 Maandag

Nadere informatie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie

Paletin oktober 2015. Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Paletin oktober 2015 Vrije dagen: 26 t/m 30 oktober: Herfstvakantie Data: Maandag 5 oktober: Dag van de leraar 20.00 MR-vergadering Woensdag 7 oktober Start Kinderboekenweek Raar maar waar Woensdag 14

Nadere informatie

t elzend Oss, 20 november 2018 ALGEMEEN

t elzend Oss, 20 november 2018 ALGEMEEN t elzend ALGEMEEN Oss, 20 november 2018 Hij komt, hij komt..ook naar Montessorischool Elzeneind Afgelopen zaterdag is de Sint met zijn pieten aangekomen in Zaanstad. Het was wel even spannend, want de

Nadere informatie

Infopunt 6 3 december 2016

Infopunt 6 3 december 2016 Infopunt 6 3 december 2016 Sinterklaasweekend. Veel onrustig slapende of heel vroeg wakkere kinderen. Afgelopen weken veel geheimzinnigheid in huis en op school. Kinderen die vol spanning uitkijken naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015

Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Nieuwsbrief Titus Brandsma 14 oktober 2015 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Bas is geboren! In de afgelopen weken hebben we wisselende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Anne Frankschool 26 november 2018 nummer 96. Agenda. Vanuit de directie

NIEUWSBRIEF. Anne Frankschool 26 november 2018 nummer 96. Agenda. Vanuit de directie NIEUWSBRIEF Anne Frankschool 26 november 2018 nummer 96 Agenda 29 november Schoen zetten 3 december Informatieavond Voortgezet Onderwijs (Ouders groep 7 en 8) 3 december - Start adventsvieringen 4 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool.

Nieuwsbrief. Samen goed voor elkaar! In deze nieuwsbrief. Belangrijke data. Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool. Nieuwsbrief 1 17 februari 2017 Driewekelijkse nieuwsbrief van de St. Maartenschool In deze nieuwsbrief U komt toch ook stemmen! Nieuwe touchscreens Adviesgesprekken groep 8 De Kracht van 8 Samen goed voor

Nadere informatie

VlonderVaria. Kindcentrum De Vlonder. 22 november Voor op de kalender: Algemeen. School

VlonderVaria. Kindcentrum De Vlonder. 22 november Voor op de kalender: Algemeen. School Kindcentrum De Vlonder VlonderVaria 22 november 2017 Voor op de kalender: 17 t/m 25 november Week van de mediawijsheid groep 7 en 8 20 november Groep 5: mediawijsheid Donald Duck; doldwaze deeldrang 20

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til

Nieuwsbrief obs de Dordtse Til Nieuwsbrief obs de Dordtse Til 29 januari 2015 Nummer 6 Inhoud: - Gelukkig Nieuwjaar - Welkom - Informatieavonden - Basisschooladvies en toelating VO - Schoolreizen - Toetsmaanden - Afsluiting thema Pesten

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 Babynieuws Wederom babynieuws! Linda Flonk en Henri verwachten in juni hun eerste kindje. We feliciteren Linda en Henri van harte met dit goede nieuws! Vandaag heeft Linda het

Nadere informatie

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. over: 10-12-2015 Intro Gewijzigde verkeerssituatie rond de school Kerstfeest Ouders voor ouders Nieuwbouw Bezoek nieuwbouw Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende

Nadere informatie

Niet over de streep. nieuwsbrief. Beste ouders, Jaargang 8, nr november 2014

Niet over de streep. nieuwsbrief. Beste ouders, Jaargang 8, nr november 2014 nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 14 Beste ouders, 25 november 2014 In dit nummer: Vervangen hardware Kerstworkshops Reservekleding gezocht Advent Prentenboek Bibliotheekhulp gezocht Wijziging op de parkeerplaats

Nadere informatie

Nieuwsbrief 07. Wij hopen jullie allemaal te zien op 5 december! Liefs Sint en Piet

Nieuwsbrief 07. Wij hopen jullie allemaal te zien op 5 december! Liefs Sint en Piet Nieuwsbrief 07 Week 49 en 50 2 december t/m 16 december In deze nieuwsbrief o.a.: Hij komt Studiemiddag Carmina Burana Strooipieten Kerst Verkeer rondom de school Invalkrachten Uit de groepen Ingekomen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2015

Nieuwsbrief november 2015 Personele zaken: Juf Sabine gaat met ingang van maandag 16 november met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een plezierig verlof. Juf Ellen ten Berge zal groep 6 overnemen op maandag t/m woensdag. Juf

Nadere informatie

Jaargang 16 - nr november 2015 INFO 15-16

Jaargang 16 - nr november 2015 INFO 15-16 k a t h o l i e k e b a s i s s c h o o l westervoort Jaargang 16 - nr. 5 13 november 2015 INFO 15-16 Beste ouders, verzorgers, Inmiddels is de kop van het nieuwe schooljaar er al weer behoorlijk af. Een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster. 1 december 2016/JAARGANG 9 nr. 4

NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster. 1 december 2016/JAARGANG 9 nr. 4 NIEUWSBRIEF Sterrenschool Poolster 1 december 2016/JAARGANG 9 nr. 4 In deze Nieuwsbrief *Vanuit de school - Jarigen - Sinterklaasviering - Ouder enquête - Terugblik kwaliteitsonderzoek Inspectie - Stagiaire

Nadere informatie

Jaargang 26 No november 2016

Jaargang 26 No november 2016 Roerdompstraat 76 6601DL Wijchen17 Jaargang 26 No. 10 11 november 2016 Inforedactie: Thea Wilbrink Tel: (024) 6452881 Paulusschool Tel: (024) 6415783 Noorderlicht Fax: (024) 6452879 www.paulus-school.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 d.d

Nieuwsbrief 8 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 8 d.d. 11-12-2018 Dinsdag 11 december 2018 Nieuwsbrief 8 Donderdag 13 december 2018 Donderdag 20 december 2018 Vrijdag 21 december 2018 Spreekuur JGT 14-15 uur Kerstviering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015

Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 NIEUWSBRIEF Gronsvelder Kerkplein 8 6247 CM GRONSVELD tell: 043-4087180 email: sintmartinus@kom-leren.nl website: www.sintmartinus-gronsveld.nl Nieuwsbrief 03 Gronsveld, 17 december 2015 Noteert u deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief week 49 Vrijdag 9 december 2016

Nieuwsbrief week 49 Vrijdag 9 december 2016 Nieuwsbrief week 49 Vrijdag 9 december 2016 Agenda 12 december 8.30 uur advent viering door groep 3,5 en 7 voor alle kinderen 13 december 19.30 uur MR vergadering 14 december 20.00 uur ORKA vergadering

Nadere informatie

Schooljaar Nieuwsbrief 17 november 2017

Schooljaar Nieuwsbrief 17 november 2017 Schooljaar 2017-2018 Nieuwsbrief 17 november 2017 Nieuws van het schoolplein Wat een prachtige dag was het vorige week vrijdag: rennende kinderen in het Vondelpark, gezellige kraampjes in en om school,

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 30 november, nr.13 Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 30 november, nr.13 Bericht van de ouderraad Sinterklaas komt vrijdag 4 december weer op bezoek. Dit gaat gepaard met iets lekkers. Wij weten dat er kinderen

Nadere informatie

Agenda. Nieuwe leerlingen. Nieuwsberichten. 11 november nummer 4 Jaargang Vormsel OV vergadering

Agenda. Nieuwe leerlingen. Nieuwsberichten. 11 november nummer 4 Jaargang Vormsel OV vergadering 11 november 2016 - nummer 4 Jaargang 36 Agenda 19-11 Vormsel 23-11 OV vergadering Nieuwe leerlingen In groep 1/2A: Sten van der Linden, Nieuwendijk 1a, 5591 JJ, tel.nr. 040-2260591. In groep 1/2B: Jasmijn

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar

Nieuwsflits OBS de Lamer nummer 6 schooljaar RietNymf groep 3,4,5 Donderdag 8 november hebben de leerlingen van de groepen 3, 4 en 5 weer een les gevolgd bij de RietNymf. Deze les ging over de indeling van het dierenrijk. Na een stukje theorie gingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Bijlage: Kennismaken met sport en cultuur Nieuwsbrief december Kleutergroepen: In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar hebben we al aangegeven dat er in onze groep 1 erg veel leerlingen komen. Na intern

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 05-11-2015 Intro Schoolvoetbal Nieuwbouw Columnwedstrijd Informatie per bouw o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes.

Nadere informatie

Infomailtje NR

Infomailtje NR R.K. Heilig Hartschool Teamleider: Ellen Frelink Zandtangerweg 74 Directeur: Peter Muter 9584 TA Mussel / Kopstukken heilighartmussel@primenius.nl (0599) 454938 www.heilighartmussel.nl Infomailtje 2017-2018

Nadere informatie

UIT DE WEI 22 november 2018

UIT DE WEI 22 november 2018 KALENDER Vrijdag 23 november Wieletjesdag Dinsdag 27 november Alle kinderen mogen hun schoen zetten. Vrijdag 30 november Surprises inleveren. Tentoonstelling in het wei theater UIT DE WEI 22 november 2018

Nadere informatie

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas

Binnenkort zijn jarig: Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6a Groep 6b-7 Groep Daniël Lucas DE BASISKRANT 26 september 2014 Jaargang 16 Nummer 3 Agenda. 1 oktober Studiedag voor personeel, kinderen zijn vrij! 3 oktober Open dag! GBS De Schakel, 10.00 14.00 uur! 10 oktober Basiskrant nummer 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Jaargang november schoolweek 11. sbo De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 5. Jaargang november schoolweek 11. sbo De Zonnewijzer Pagina 1 Jaargang 2016 2017-2018 - 22 14 november 2016 2017 schoolweek 11 sbo De Zonnewijzer 0402 018 185 www.sbodezonnewijzer.nl Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint.. Dat zal op vrijdagochtend 1

Nadere informatie

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte.

Deze week wordt ook bekend of de mogelijke staking door gaat op dinsdag 12 december en de school gesloten is. Ik houd u op de hoogte. Nummer: 6 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Morgen is het zover, dan komt Sinterklaas aan op de Watermolen. Een spannende dag voor alle leerlingen. Mocht u willen kijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. Nieuws uit de groepen. 03 oktober nr. 06 03 oktober 2016 2016-2017 nr. 06 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Beeldcoach opleiding Juf Linda (MIB) doet de opleiding tot beeldcoach. Hiermee kan ze de leerkrachten coachen en begeleiden d.m.v. filmopnames

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 december 2016

Nieuwsbrief 2 december 2016 Nieuwsbrief 2 december 2016 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de zevende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Kerstvieringen Samen met de leerlingen werken we toe naar onze

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl

NIEUWSBRIEF Roggeveenstraat 14 9 oktober 2015 1013 PV Amsterdam www.bredeschooldezeeheld.nl AGENDA Oktober 14-10 Workshop techniek groep 3 16-10 Studiemiddag, de kinderen zijn vanaf 11.45 uur vrij 19-10 Herfstvakantie t/m 23-10 26-10 Deze week zijn de 10 minutengesprekken 26-10 Bezoek Veemtheater

Nadere informatie

Agenda: Schooljaar Nr. 13. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel?

Agenda: Schooljaar Nr. 13. Wat kunt u o.a. lezen in deze Schakel? Schooljaar 2017-2018 Nr. 13 IKC Nieuwsbrief Op dinsdag 21 november is de eerste IKC nieuwsbrief verstuurd. Deze nieuwsbrief is specifiek voor de ouders van de drie QliQ scholen in Mierlo-Hout en heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s),

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s), obs De Phoenix Week 20-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn alweer begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar. Volgende week vieren we met elkaar feest tijdens de leerkrachtenverjaardag. Tevens

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid

VlonderVaria. Basisschool De Vlonder. 23 november Voor op de kalender: Week van de Mediawijsheid Basisschool De Vlonder VlonderVaria 23 november 2016 Voor op de kalender: 18-25 november Week van de Mediawijsheid 23-11: techniek groep 5 en 6 30-11: techniek groep 5 en 6 5-12: Sint op school: Continurooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 17 november 2017

Nieuwsbrief, 17 november 2017 Nieuwsbrief, 17 november 2017 Sintviering maandag 4 december Kerstviering en knutselen 1 e Talentendag zeer geslaagd Winnaars kinderboekenweek Verkeersproject fietsverlichting Nieuws uit de bieb Agenda

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018

Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Nieuwsbrief nummer 14 van 7 december 2018 Sinterklaas Op woensdag 5 december kwam Sinterklaas met vier pieten op school.alle kinderen stonden op het plein opgesteld om Sinterklaas welkom te heten. De ouderejaars

Nadere informatie

Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282

Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282 Pandelaa tje 13 november 2015 Nr:1282 Kalender Jarigen Week 47 Week 48 Week 49 Week 50 Maandag 16 november Scholenbezoek 8 e jaars locaties Gemert Dinsdag 17 november Schoen zetten Donderdag 24 november

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

U kunt ons ook volgen via

U kunt ons ook volgen via Leeuwarden, 18 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Schoolfruit: Volgende week krijgen de kinderen Woensdag: rettich Donderdag:

Nadere informatie

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk

Geachte ouders, Nummer 7 8 november De Koningslinde Larixlaan 86, 3862 EV Nijkerk Nummer 7 8 november 2017 17 november: Lootjes trekken (groep 6 t/m 8) 20 t/m 24 november: 10-minutengesprekken met ouder(s)/verzorger(s) (en kind) 22 november: Schoen zetten (groep 1 t/m 8) 22 november:

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag!

Vanaf 15 november is het woensdag, donderdag en vrijdag gruitdag! 2 november 2017 Agenda Do 2 Vr 3 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Weekend Gruitdag. Vr 10 Open podium groep 5/6 en groep 7. Start 11.00 uur. Weekend Ma 13 Di 14 Wo 15 Gruitdag. Do 16 Gruitdag. Vr 17 Gruitdag. Bereikbaarheid

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Belangrijke data Zondag 11 november: Sint Maarten, Sint Maarten viering op zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij!

Aqua-Pas. Jaargang 26, nummer 6 6 december Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Aqua-Pas Jaargang 26, nummer 6 6 december 2018 Donderdag 10 januari alle leerlingen vrij! Op donderdag 10 januari zijn alle leerlingen vrij van school! Er is deze dag een extra studiedag voor het gehele

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 8 10-12-2013 In dit nummer: Actie schoenendoos Kerstfeest Kerstbakjes

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers,

Het Lepelaartje. Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het is al weer 1 november als ik dit aan het typen ben. Buiten wordt het steeds kouder en dat merken we ook in de school. De verwarming staat al weer een tijdje aan. De komende

Nadere informatie

Leonardo nieuwsbrief april 2016

Leonardo nieuwsbrief april 2016 Leonardo nieuwsbrief april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Vanaf begin maart ben ik gestart op de Leonardo/Achtbaan. Eerder heb ik mezelf al aan U voorgesteld via een brief. Het was een warm welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017

Nieuwsbrief 7. OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Nieuwsbrief 7 OBS De Driekleur locatie Wilhelmina 28 november 2017 Agenda: vrij 1 dec. Bureau Halt verzorgt een les voor groep 8 Extra gymles voor groep 7 ma 4 dec. Surprises inleveren op school (gr. 5

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2018-2019 vrijdag 31 augustus Hierbij de eerste Nieuwsbrief van 2018-2019. De eerste week van het schooljaar

Nadere informatie

Kwastje nr.5 Schooljaar december 2018

Kwastje nr.5 Schooljaar december 2018 De Krijntjes 28 4715AP Rucphen Tel: 0165-3411945 info@paletrucphen.nl www.paletrucphen.nl Deze maand: Sinterklaas De afgelopen weken hebben in het teken gestaan van Sinterklaasactiviteiten. Zo zijn de

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener Groep 1 & 2 nieuwsbrief t Toetertje OBS De Schoener 20 e jaargang, nr. 1 26-10-2012 Juf Tony is terug van weggeweest! Afgelopen maandag was ik weer voor het eerst echt in de klas. Helemaal alleen met de

Nadere informatie

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen.

Weekmail obs Hagen 17 november Sinterklaas op school Hagen. Weekmail obs Hagen 17 november 2017 Sinterklaas op school Hagen. Zaterdag 18 november komt Sinterklaas weer aan in ons land. Een gezellige tijd thuis en op school. Hij heeft beloofd om op dinsdag 5 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

Dec STEIJAERTNIEUWS

Dec STEIJAERTNIEUWS O.B.S. De J.P.F. Steijaertschool Joseph Haydnlaan 1 2394 GJ Hazerswoude Rijndijk Tel.: 071-3412742 Website: www.steijaertschool.nl E-mail: schoolleider@steijaertschool.nl STEIJAERTNIEUWS Dec. 2017 INHOUD:

Nadere informatie

schooljaar aflevering 07

schooljaar aflevering 07 schooljaar 2017-2018 aflevering 07 Sinterklaas Kerstviering MR Overblijvers gevraagd! Vervoer gevraagd! Eerste Heilige Communie Korte berichten In deze Nieuwsflits: Sinterklaas Pietengym dinsdag 28 november

Nadere informatie

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave.

08-10-2015. U kunt gemakkelijk navigeren door te klikken op de kopjes. Onderaan elk stukje kunt u gemakkelijk terugkeren naar de inhoudsopgave. 08-10-2015 In deze Intro nieuwsflits Mediatoren van De Vreedzame School Nieuwbouw update Informatie per bouw Inhoudsopgave o Onderbouw o Middenbouw o Bovenbouw Denkt u aan? Agenda komende maand U kunt

Nadere informatie

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar

Kalender mei-juni. Vrijdag 21 juli Leerlingen vrij Zomervakantie t/m 3 september Maandag 4 september Eerste schooldag schooljaar Beste ouder(s)/verzorger(s), Dit is alweer de laatste INFO van dit schooljaar. Aankomende vrijdag zullen de kinderen een brief krijgen met de groepsindeling voor volgend schooljaar. We wensen u alvast

Nadere informatie

Nieuws vanuit de taalhoek

Nieuws vanuit de taalhoek Inleiding Wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Wat was het fijn om alle kinderen weer op school terug te zien. Voor het ene kind is de start in een nieuwe groep een uitdaging

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 4. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 4 In deze nieuwsbrief: Vraagje van de middenbouw Nieuws uit de bovenbouw Geslaagde sportdag Nationaal schoolontbijt Buitenschoolse en tussenschoolse Opvang (BSO/TSO) Tot slot Maassluis, 11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018

Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Nieuwsbrief 1 23 augustus 2018 Belangrijke data 28-08 Intakegesprekken 29-08 Intakegesprekken 30-08 Intakegesprekken 30-08 Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) 20.00u 05-09 Infoavond groep 5

Nadere informatie

Branding Babbels schooljaar nummer 4

Branding Babbels schooljaar nummer 4 Branding Babbels schooljaar 2016-2017 nummer 4 Beste ouders, verzorgers, De feestmaand is begonnen. Maandag zullen we met elkaar genieten van de komst van Sinterklaas, de adventvieringen beginnen dinsdag

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws december 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Sinterklaas en Pieten op school schoolfruit oudergesprekken

Nadere informatie

14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 -

14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 - 14 e jaargang nr. 1, - 24 augustus 2015 - Agenda 8 kennismakingsgesprekken 26 aug inplannen via Oudergesprek.nl 10 informatieavond Kies 26 informatieavond 15 studiedag (kinderen vrij) 28 zomerfeest 21

Nadere informatie

t nieuwskwartier Jarig!:

t nieuwskwartier Jarig!: t nieuwskwartier Agenda 27 november Start kernconcept Tijd & Ruimte 5 december Sinterklaas op school 6 december Studiedag Wijk West, alle kinderen zijn vrij 8 december Volgende nieuwsbrief Jarig!: 28 november:

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s),

Waterlandjournaal. Beste ouder(s), verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 4 nr. 8 31 maart 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Beste ouder(s), verzorger(s), De lente is begonnen!

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Kalender De kalender voor dit nieuwe schooljaar gaat morgen naar de drukker. U ontvangt deze zo spoedig mogelijk.

Kalender De kalender voor dit nieuwe schooljaar gaat morgen naar de drukker. U ontvangt deze zo spoedig mogelijk. t elzend ALGEMEEN Oss, 29 augustus 2017 Afgelopen week waren de collega s op school om het schooljaar 2017-2018 voor te bereiden, met meubilair te sjouwen, overleg te voeren, enz. enz. Alles om uw kind

Nadere informatie

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019

Vogelvlucht. Agenda. Afscheid. Juf Madelin. Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 9, vrijdag 1 februari 2019 Agenda Voorjaarsvakantie maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari Kleuters vrij 1 februari

Nadere informatie

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze!

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze! Deze nieuwsbrief kunt u ook bekijken op onze website www.de7sprong-attendiz.nl sept. 2016 Beste ouders/ verzorgers, Maandag wensten we onze collega s een warm welkom toe en een goede start voor iedereen,

Nadere informatie

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr.

OR vergadering MR bijeenkomst woensdag 13 februari donderdag 14 februari. Rapportfolio-gesprekken vrijdag 15 februari Nieuwsbrief nr. nieuwsbrief Rembrandt van Rijnsingel 17 de.klimboom@ssba.net 2371 RE Roelofarendsveen http://rkbsdeklimboom-ssba.nl 071-3313039 8 februari 2019 Agenda Nummer 21 maandag 11 februari dinsdag 12 februari

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/ juli nummer 39 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 1 juli nummer 39 Agenda 5 juli kennismaking in de nieuwe groep 11 juli afscheid meester Simon 5 juli rapportengesprekken 13 juli afscheid meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018

Nieuwsbrief NOVEMBER 2018 Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Met trots presenteren wij u de poster van het jaarverslag van de Poort. Middels deze poster (zie bijlage) krijgt u een samenvatting van het

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Wij horen bij elkaar Wij hebben oor, hart en oog voor elkaar Wij respecteren dat anders zijn mag Wij zorgen voor elkaar Wij zorgen voor onze omgeving

Wij horen bij elkaar Wij hebben oor, hart en oog voor elkaar Wij respecteren dat anders zijn mag Wij zorgen voor elkaar Wij zorgen voor onze omgeving Regels Catharinaschool Plaats : Wellerlooi Telefoon : 0478-501876 Fax : 0478-501131 E-mailadres : info@bscatharina.nl Website : www.bscatharina.nl Brinnummer : 06ZR Infobulletin 1, schooljaar -2019 De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016

Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Nieuwsbrief 3, 28 september 2016 Beste ouders / verzorgers, Bijna is het zover: de Kinderboekenweek 2016! De periode van 5 t/m 14 oktober zal in het teken staan van 'opa's en oma's, voor altijd jong',

Nadere informatie