OVEREENKOMST GEGEVENSUITWISSELING MAMMOXL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVEREENKOMST GEGEVENSUITWISSELING MAMMOXL"

Transcriptie

1 VERONDERSTELDE TOESTEMMING - ZORGINSTELLING OVEREENKOMST GEGEVENSUITWISSELING MAMMOXL DE ONDERGETEKENDEN: (1) De screeningsorganisatie [ZZ], gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) (plaatsnaam), aan (de straat en nummer), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie), hierna te noemen de Screeningsorganisatie ; en (2) Het Ziekenhuis [ZZ], gevestigd te (postcode) (plaatsnaam), aan de (straat en nummer), te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie), hierna te noemen de Zorginstelling. Ondergetekenden, hierna gezamenlijk te noemen "Partijen" of afzonderlijk Partij ; NEMEN HET VOLGENDE IN AANMERKING: (A) (B) (C) (D) (E) De Screeningsorganisatie is een van de regionale screeningsorganisaties, die voor haar eigen regio bevolkingsonderzoek naar borstkanker uitvoert. De Screeningorganisatie verricht dit bevolkingsonderzoek in opdracht van en onder volledige financiering van de minister van VWS, en onder de vergunning volgens de Wet op het bevolkingsonderzoek; Voor de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken ontleent de Screeningsorganisatie de benodigde gegevens van de Cliënten aan het systeem van de Gemeentelijke Basisadministraties (GBA) onder autorisatie verleend door de minister van BZK; Indien de Screeningsorganisatie bij het bevolkingsonderzoek bij een Deelnemer (een verdenking op) borstkanker constateert, verwijst zij deze Deelnemer door naar de huisarts die haar doorverwijst naar het ziekenhuis van haar keuze. De Zorginstelling verleent de Deelnemer vervolgens zorg door middel van diagnostiek, behandeling, nazorg en surveillance; Structurele uitwisseling van de Deelnemersgegevens tussen de Screeningorganisatie en Zorginstelling is van essentieel belang voor de verantwoorde uitvoering van borstkankerscreening en zorg. Reden waarom de Screeningsorganisaties het ICT systeem MammoXL hebben ontwikkeld. De screeningsorganisaties hebben MammoXL in beheer; MammoXL is te benaderen via een webportal of via een koppeling op basis van IHE XDS/XCA. Paraaf Screeningsorganisatie: (1)

2 (F) (G) (H) (I) Met behulp van MammoXL kunnen de Deelnemersgegevens elektronisch worden uitgewisseld tussen de ICT systemen van de Screeningsorganisatie en de Zorginstelling; De Gegevensuitwisseling komt ten goede aan de kwaliteit van de zorgverlening door beide Partijen aan de Deelnemers. Naast de zorgverlening aan de individuele Deelnemers dient het bevolkingsonderzoek van de Screeningsorganisatie regelmatig geëvalueerd te worden teneinde de kwaliteit en effectiviteit van het bevolkingsonderzoek te bewaken en verbeteren. Ook voor deze kwaliteitsborging zijn de Deelnemersgegevens van de Zorginstelling van groot belang; Gelet op het voorgaande wensen Partijen de Deelnemersgegevens uit te wisselen en wenst de Screeningsorganisatie ten behoeve daarvan MammoXL aan de Zorginstelling ter beschikking te stellen; Partijen hechten er belang aan dat de Gegevensuitwisseling zo efficiënt mogelijk verloopt en ook voldoet aan de eisen van de WGBO en de Wbp. Meer in het bijzonder wensen Partijen in deze Overeenkomst hun afspraken met betrekking tot de Gegevensuitwisseling vast te leggen, met de nadruk op beveiligings- en privacy gerelateerde aspecten; EN VERKLAREN HET VOLGENDE TE ZIJN OVEREENGEKOMEN: 1 Definities De hiervoor en hierna met een hoofdletter in deze Overeenkomst genoemde termen hebben de navolgende betekenis. 1.1 Autorisatie houdt in het op technische wijze openstellen van de toegang tot MammoXL voor daartoe Geautoriseerde gebruikers. 1.2 Bijlage: aanhangsel bij deze Overeenkomst, die een onverbrekelijk deel uitmaakt van deze Overeenkomst. 1.3 Bewerker is een bewerker in de zin van de Wbp. 1.4 Cliënt is een vrouw die tot de doelgroep behoort. 1.5 Deelnemer is een vrouw die door een van de regionale Screeningsorganisaties is uitgenodigd voor het bevolkingsonderzoek naar borstkanker en gehoor heeft gegeven aan de oproep voor deelname aan het bevolkingsonderzoek. 1.6 Deelnemersgegevens zijn gegevens van Deelnemers, waaronder identificerende gegevens zoals naam en geboortedatum, Mammogrammen, andere aan borstkanker gerelateerde verslagen, diagnostische gegevens en eventuele verwijs- en ontslagbrieven. 1.7 Diagnostisch-Mammogram is het Mammogram dat binnen de Zorginstelling wordt gemaakt in het kader van de follow-up van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker bij een deelnemer. Paraaf Screeningsorganisatie: (2)

3 1.8 Geautoriseerde gebruiker is de zorgverlener of andere medewerker in dienst van de Zorginstelling die op basis van een UZI-pas of gebruikersnaam en wachtwoord geautoriseerd is. 1.9 Gegevensuitwisseling is de uitwisseling van Deelnemersgegevens tussen Partijen via MammoXL ICT-Systemen zijn de ICT-systemen van elk der Partijen die gekoppeld zijn met MammoXL Mammogram is de röntgenafbeelding van het borstweefsel bestaande uit meerdere afbeeldingen in een serie gemaakt MammoXL is het ICT-systeem dat acteert als de Registry die de partijen kunnen bevragen op de aanwezigheid van gegevens van Deelnemers en de Deelnemersgegevens vervolgens kunnen ophalen Overeenkomst: de onderhavige overeenkomst over de Gegevensuitwisseling tussen Partijen via MammoXL Partijen zijn de screeningsorganisatie en de zorginstelling die de overeenkomst hebben ondertekend Registry is de verwijsindex waarin staat vermeld welke Deelnemergegevens te raadplegen en op te halen zijn Repository is een faciliteit voor het opslaan en beheren van digitale informatie ten behoeve van MammoXL, zoals de beelden, verslagen en overige documenten Screenings-Mammogram is het Mammogram dat binnen de Screeningsorganisatie wordt gemaakt in het kader van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker Screeningsorganisatie is één van de regionale screeningsorganisaties, die voor haar eigen regio bevolkingsonderzoek naar borstkanker uitvoert UZI-servercertificaat is een in de ICT-omgeving van de Zorginstelling of de Screeningsorganisatie ingebracht certificaat die op naam staat van een UZI-register abonnee hetgeen unieke identificatie in het elektronisch verkeer mogelijk maakt voor gewaarborgde elektronische gegevensverwerking en uitwisseling UZI-pas is de door het Unieke Zorgverlener Identificatie Register van het CIBG (namens het Ministerie van VWS) uitgegeven identiteitsbewijs voor de authenticatie van Geautoriseerde gebruikers die unieke identificatie in het elektronisch verkeer mogelijk maakt voor gewaarborgde elektronische gegevensverwerking en uitwisseling Wbp is de Wet bescherming persoonsgegevens WGBO is de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Paraaf Screeningsorganisatie: (3)

4 1.23 Zorginstelling is de partij waarmee de Screeningsorgansatie de overeenkomst heeft afgesloten. 2 Voorwerp van deze Overeenkomst 2.1 Deze Overeenkomst bevat de afspraken tussen Partijen met betrekking tot de beschikbaarstelling van MammoXL door de Screeningsorganisatie aan de Zorginstelling, alsmede hun afspraken over de privacy gerelateerde aspecten ter zake van de Gegevensuitwisseling via MammoXL. 2.2 De Deelnemersgegevens zijn in de zin van de Wbp en maken onderdeel uit van de medisch dossiers van de Deelnemers, waarop de WGBO van toepassing is. 2.3 Elke Partij is de verantwoordelijke in de zin van de Wbp voor de in het kader van de eigen activiteiten verrichte verwerkingen van Deelnemersgegevens via MammoXL. Elke Partij heeft daarnaast een eigen behandelingsovereenkomst in zin van de WGBO met de individuele Deelnemers. 2.4 Elke Partij zal handelen in overeenstemming met de Wbp en de WGBO bij de verwerking van de Deelnemersgegevens. Daarnaast zal de Screeningsorganisatie het Landelijk Privacyreglement Bevolkingsonderzoeken in acht nemen. 2.5 De Gegevensuitwisseling kent verschillende doeleinden In de eerste plaats vindt de Gegevensuitwisseling plaats ten behoeve van de zorgverlening aan individuele Deelnemers, door zowel de Zorginstelling als de Screeningsorganisatie; en In de tweede plaats kan de Gegevensuitwisseling ten behoeve van de Screeningsorganisatie dienen voor de kwaliteitsborging (kwaliteitszorg, monitoring en evaluatie) van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. 3 Gegevensuitwisseling via MammoXL 3.1 De Screeningsorganisatie zorgt naar beste vermogen ervoor dat MammoXL voor de Gegevensuitwisseling beschikbaar is voor Partijen. 3.2 Elk der Partijen draagt op eigen kosten zorg voor adequate ICT Systemen om de Gegevensuitwisseling via MammoXL mogelijk te maken. 3.3 De Gegevensuitwisseling vindt plaats op basis van pull-berichten nadat de Partij die gegevens wenst op te halen de Registry van de andere Partij heeft geraadpleegd. 3.4 Elke Partij richt een eigen Registry in bij de XDS-oplossing en onderhoudt deze. Bij de webportal oplossing is dit niet van toepassing. Paraaf Screeningsorganisatie: (4)

5 3.5 MammoXL functioneert onafhankelijk van de daaraan gekoppelde ICT systemen (inclusief Registry) van Partijen. 3.6 De Screeningsorganisatie draagt er zorg voor dat MammoXL en de daarin aanwezige Deelnemersgegevens passend beveiligd zijn tegen verlies of onbevoegde kennisname. Elke Partij draagt zorg voor een beveiligde verbinding tussen MammoXL en haar eigen ICT-Systemen. De Zorginstelling zorgt er voor dat de door haar Geautoriseerde gebruikers uitsluitend via deze beveiligde verbinding MammoXL gebruiken. 4 Autorisatie 4.1 De Screeningsorganisatie draagt zorg voor de Autorisatie van de medewerkers van de Zorginstelling die in het kader van de uitvoering van hun werkzaamheden toegang tot MammoXL nodig hebben. Geautoriseerde gebruikers van de Zorginstelling kunnen met behulp van hun UZI-pas of gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgen tot MammoXL, waarbij toegang middels gebruikersnaam en wachtwoord alleen geldt in die gevallen waarbij het gebruik van een UZI-pas om technische redenen niet mogelijk is. De Screeningsorganisatie neemt technische maatregelen opdat zonder Autorisatie geen toegang tot MammoXL kan worden verkregen. 4.2 De Zorginstelling verstrekt de Screeningsorganisatie een lijst van haar medewerkers met de corresponderende toegangsgegevens (UZI-nummer, gebruikersnaam) van wie de Zorginstelling wenst dat zij geautoriseerd worden tot toegang tot MammoXL. Indien om welke reden dan ook de Autorisatie van een medewerker van de Zorginstelling dient te worden ingetrokken, zal de Zorginstelling dit zo spoedig mogelijk schriftelijk berichten aan de Screeningsorganisatie. Partijen wijzen contactpersonen aan die bevoegd zijn om (intrekking van) Autorisatie te verzoeken, dan wel te verzorgen. 5 Toegang tot MammoXL 5.1 Het is Geautoriseerde gebruikers van de Zorginstelling uitsluitend toegestaan zich via MammoXL toegang te verschaffen tot de Deelnemersgegevens van die Deelnemers waarmee de instelling, waaraan zij verbonden zijn, een aan borstkanker gerelateerde behandelingsovereenkomst c.q. persoonlijke behandelrelatie heeft, en uitsluitend wanneer de Geautoriseerde gebruiker de betreffende Deelnemersgegevens nodig heeft in het kader van deze behandelingsovereenkomst. 5.2 De Screeningsorganisatie logt alle toegang tot MammoXL. Daarnaast logt elk der Partijen de toegang tot MammoXL van de aan hen verbonden Geautoriseerde gebruikers. Partijen zien erop toe dat de voor hen relevante personen de in deze Overeenkomst genoemde verplichtingen in acht nemen, en ook juist gebruik maken van MammoXL en de Deelnemersgegevens. Partijen zorgen ervoor dat hun eigen ICTsystemen dergelijk toezicht mogelijk maken. 5.3 De Screeningsorganisatie verricht steekproefsgewijs controles op onbevoegde toegang tot MammoXL op basis van alle loggegevens. Paraaf Screeningsorganisatie: (5)

6 5.4 Partijen informeren hun Geautoriseerde gebruikers over de toegangsbeperkingen en het feit dat controle plaatsvindt op onbevoegde toegang en juist gebruik, onder meer aan de hand van IP adressen. 6 Ontsluiting en opvragen Deelnemersgegevens 6.1 Partijen dragen tijdig zorg voor adequate voorlichting aan de (potentiële) Deelnemers over de Gegevensuitwisseling. De ontsluitende Partij wijst Deelnemers daarbij op de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen de Gegevensuitwisseling, of een deel daarvan. 6.2 Partijen bieden Deelnemers de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen: De gehele Gegevensuitwisseling; De Gegevensuitwisseling van de Screeningsorganisatie of van de overige regionale screeningsorganisaties naar de Zorginstelling; De Gegevensuitwisseling van de Zorginstelling naar de Screeningsorganisatie of naar één van de overige regionale screeningsorganisaties; a. Ten behoeve van de individuele zorg door de Screeningsorganisatie; en/of b. Ten behoeve van de kwaliteitsborging van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. 6.3 Dit bezwaar wordt aangemeld bij de Registry van MammoXL, zodat er van de deelnemers die bezwaar hebben gemaakt geen onderzoeksgegevens beschikbaar gemaakt zullen worden. 6.4 Nadat een Partij een Deelnemer als hiervoor bedoeld heeft geïnformeerd, en zolang een Deelnemer geen bezwaar heeft gemaakt, draagt de betreffende Partij zorg voor ontsluiting van de relevante Deelnemersgegevens via MammoXL. 6.5 Wanneer een Deelnemer bezwaar heeft gemaakt tegen (een deel van) de Gegevensuitwisseling, stelt de Partij waarbij dit bezwaar is gemaakt de andere Partij van het bezwaar en de reikwijdte daarvan op de hoogte. Partijen nemen het bezwaar en de reikwijdte daarvan tevens op in hun Repository. 6.6 Partijen zorgen ervoor dat hun ICT-systemen zo zijn ingericht dat eventueel bezwaar en de reikwijdte daarvan daarin verwerkt kan worden. 6.7 Elke Partij zal alvorens Deelnemersgegevens op te halen bij de andere Partij in de Registry verifiëren of de Deelnemer bezwaar heeft gemaakt tegen de Gegevensuitwisseling, en zo ja, wat de reikwijdte van dit bezwaar is. Paraaf Screeningsorganisatie: (6)

7 6.8 Indien een Deelnemer bezwaar heeft gemaakt tegen (een deel van) de Gegevensuitwisseling zullen Partijen in overeenstemming met de reikwijdte van het bezwaar geen Deelnemersgegevens via MammoXL ontsluiten c.q. opvragen. 6.9 Wanneer de Zorginstelling de aan borstkanker gerelateerde behandeling van de Deelnemer staakt en de Deelnemer weer voor bevolkingsonderzoek in aanmerking komt, zorgt de Zorginstelling in aanvulling op het bovenstaande voor een terugverwijsbericht aan de Screeningsorganisatie. Hierbij zal de Zorginstelling de reden van de staking vermelden, bijvoorbeeld fout positief. 7 Kwaliteitsborging door Screeningsorganisatie 7.1 Voor zover een Deelnemer hiertegen geen bezwaar heeft gemaakt, haalt de Screeningsorganisatie ook voor kwaliteitsborging Deelnemersgegevens op bij de Zorginstelling. De Screeningsorganisatie gebruikt de Deelnemersgegevens dan voor de volgende activiteiten: Beoordeling van de diagnostische gegevens uit de Zorginstelling (het Diagnostisch-Mammogram inclusief verslag en andere gegevens) van Deelnemers die bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker positief zijn bevonden in relatie tot het screenings mammogram. Onder meer gaat het om de situatie dat bij nader diagnostisch onderzoek de verdenking niet kan worden bevestigd (fout positieven), en de situatie dat er wel borstkanker wordt gevonden maar waarbij de tumor van een minder gunstig stadium is (mogelijk te late terecht positieven); Beoordeling van de diagnostische gegevens uit de Zorginstelling (het Diagnostisch-Mammogram inclusief verslag en andere gegevens) van Deelnemers die bij het bevolkingsonderzoek naar borstkanker niet positief zijn bevonden in relatie tot het screenings mammogram. Het gaat daarbij om Deelnemers bij wie in de periode tussen opeenvolgende screeningsrondes toch borstkanker wordt gediagnosticeerd (fout negatieven). 8 Overige bepalingen inzake privacybescherming 8.1 Vanuit het oogpunt van de WGBO is de Gegevensuitwisseling ondanks de geheimhoudingsplicht toegestaan op grond van veronderstelde toestemming van de Deelnemer. Deze veronderstelde toestemming speelt geen rol onder de Wbp. Vanuit de Wbp is de gerelateerde verwerking van persoonsgegevens betreffende de gezondheid ondanks het verbod op de verwerking van gezondheidsgegevens toegestaan op grond van de uitzondering van artikel 21 lid 1 sub a Wbp, voor zover ook de overige eisen van de Wbp in acht worden genomen. 8.2 Indien een Partij een Bewerker heeft ingeschakeld, sluit deze Partij met de Bewerker een schriftelijke bewerkersovereenkomst in de zin van artikel 14 Wbp. Paraaf Screeningsorganisatie: (7)

8 8.3 Partijen zorgen ervoor dat hun ICT-systemen passend beveiligd zijn in overeenstemming met de eisen van de Wbp en voldoen aan NEN Elke Partij stelt de andere Partij zo spoedig mogelijk op de hoogte indien zij enige (pogingen tot / dreigende) onbevoegde kennisneming, wijziging of verstrekking dan wel anderszins onrechtmatige verwerking van Deelnemersgegevens signaleert binnen de ICT-systemen. Bij twijfels omtrent de authenticiteit van via de ICT-systemen en MammoXL uitgewisselde berichten of bij onmogelijkheid om bezwaren van Deelnemers in de ICT-systemen te verwerken, informeren Partijen elkaar eveneens. Bij het informeren van de andere Partij wordt de privacy van Deelnemers in acht genomen. Het voorgaande geldt onverminderd eventuele verantwoordelijkheid om toezichthoudende instanties, zoals de Inspectie voor de gezondheidszorg, in te lichten. 8.5 In een geval als bedoeld in het vorige artikellid overleggen Partijen over de oorzaak en de te nemen maatregelen. Deze maatregelen dienen passend te zijn gelet op de ernst van de geconstateerde onregelmatigheid en kunnen tevens inhouden dat de Gegevensuitwisseling aan nadere voorwaarden wordt onderworpen of wordt opgeschort, zo veel mogelijk zonder dat de kwaliteit en continuïteit van de individuele zorg aan Deelnemers daardoor geschaad wordt. 8.6 De Deelnemersgegevens die een Partij van de andere Partij ontvangt, zullen uitsluitend worden gebruikt ten behoeve van de in deze Overeenkomst beschreven doeleinden, te weten individuele zorg en kwaliteitsborging met inachtneming van (de reikwijdte van) de door Deelnemer het eventueel door haar gemaakte bezwaar. Elk ander doel is uitgesloten, tenzij daarvoor schriftelijke toestemming is verkregen van de Deelnemer en de andere Partij. 9 Intellectuele eigendomsrechten 9.1 Alle intellectuele eigendomsrechten op MammoXL berusten bij de Screeningsorganisatie en/of haar licentiegever(s). Deze Overeenkomst strekt niet tot overdracht van deze rechten aan de Zorginstelling. 9.2 De Screeningsorganisatie verstrekt hierbij om niet aan de Zorginstelling een nietexclusieve, niet overdraagbare (sub) licentie om MammoXL uitsluitend binnen haar eigen organisatie voor de duur van deze Overeenkomst te gebruiken voor de Gegevensuitwisseling. 10 Kosten 10.1 Elke Partij draagt de eigen kosten gemoeid met de uitvoering van deze Overeenkomst, waaronder de kosten verband houdende met voor de inrichting en onderhoud van hun eigen ICT-systemen. Partijen zijn elkaar geen kosten of vergoeding verschuldigd. 11 Aansprakelijkheid en vrijwaring 11.1 De Screeningsorganisatie garandeert niet dat MammoXL vrij is van gebreken, noch dat MammoXL steeds beschikbaar zal zijn. Paraaf Screeningsorganisatie: (8)

9 11.2 Iedere aansprakelijkheid van de Screeningsorganisatie voor schade geleden door de Zorginstelling, voortvloeiende uit de niet-nakoming door de Screeningsorganisatie, danwel wegens onrechtmatig handelen door de Screeningsorganisatie jegens de Zorginstelling, is uitgesloten, tenzij sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van de Screeningsorganisatie Elke Partij vrijwaart de andere Partij voor vorderingen van derden die voortvloeien uit of anderszins gerelateerd zijn aan het ICT-Systeem van de vrijwarende Partij dan wel handelen of nalaten toerekenbaar aan de vrijwarende Partij, waaronder aan haar verbonden personen. 12 Looptijd en beëindiging 12.1 Deze Overeenkomst gaat in op de datum van ondertekening door beide Partijen en duurt voort voor onbepaalde tijd Indien een Partij met zodanige omstandigheden wordt geconfronteerd dat het voortzetten van deze Overeenkomst van haar niet langer in redelijkheid kan worden gevergd, zal zij de andere Partij hiervan schriftelijk op de hoogte stellen. Zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen een maand daarna zullen Partijen in overleg treden om tot een zodanige aanpassing te komen dat de Gegevensuitwisseling (zoveel mogelijk) toch kan voortgaan. Indien dit overleg niet binnen een periode van vier maanden leidt tot het wegnemen van de eerder bedoelde bezwaren, kan de met deze omstandigheden geconfronteerde Partij deze Overeenkomst schriftelijk opzeggen met inachtneming van een opzegtermijn van twee maanden Onverminderd het elders bepaalde, kan elke Partij deze Overeenkomst met onmiddellijke ingang schriftelijk en zonder rechterlijke tussenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden indien de andere Partij: in surseance van betaling verkeert, diens faillissement is aangevraagd dan wel failliet is verklaard; wordt ontbonden, danwel haar werkzaamheden duurzaam staakt; haar verplichtingen onder deze Overeenkomst niet nakomt en geen nakoming bewerkstelligt na hiertoe schriftelijk met inachtneming van een redelijke termijn in gebreke te zijn gesteld; Met een maatregel van de Inspectie voor de gezondheidszorg wordt geconfronteerd die betrekking heeft op die aspecten van de zorg die tevens het onderwerp zijn van deze Overeenkomst In het laatste geval kan de relevante partij er ook voor kiezen om de Overeenkomst op te schorten totdat de nalatige partij voldoet aan de door de Inspectie voor de gezondheidszorg gestelde kwaliteitsnormen. Paraaf Screeningsorganisatie: (9)

10 12.5 Bij beëindiging van deze Overeenkomst zal de toegang tot MammoXL met onmiddellijk ingang worden geblokkeerd voor de Zorginstelling, en eindigt de licentie van de Zorginstelling ook automatisch. 13 Algemene bepalingen 13.1 Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing Eventuele geschillen die mochten ontstaan naar aanleiding van deze Overeenkomst en waarover Partijen na goed overleg geen overeenstemming kunnen bereiken, kunnen door elk der Partijen aan de ter zake bevoegde rechter, waar de Screeningsorganisatie is gevestigd, worden voorgelegd Alle algemene voorwaarden van de Zorginstelling zijn niet van toepassing, en worden door de Screeningsorganisatie uitdrukkelijk van de hand gewezen Afwijkingen van en aanvullingen op deze Overeenkomst zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen. ALDUS OVEREENGEKOMEN EN IN TWEEVOUD OPGEMAAKT EN GETEKEND TE [PLAATSNAAM] OP [DATUM] [naam vertegenwoordiger Screeningsorganisatie] [naam vertegenwoordiger Zorginstelling] SCREENINGSORGANISATIE [REGIO] ZORGINSTELLING Paraaf Screeningsorganisatie: (10)

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Datum: 25-04-2015 Versie: 1.1 Status: Definitief Bewerkersovereenkomst Partijen De zorginstelling, gevestigd in Nederland, die met een overeenkomst heeft gesloten in verband met het

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN BEWERKERSOVEREENKOMST De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.J. van Miltenburg, hierna te

Nadere informatie

Voorwaarden Verwerking persoonsgegevens (Bewerkersovereenkomst)

Voorwaarden Verwerking persoonsgegevens (Bewerkersovereenkomst) Voorwaarden Verwerking persoonsgegevens (Bewerkersovereenkomst) Indien een onderneming die behoort tot de groep van De Meerlanden Holding N.V. (de betreffende onderneming en De Meerlanden Holding N.V.

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Partijen de zorginstelling, gevestigd in Nederland, die met Cure4 B.V. een overeenkomst heeft gesloten in verband met het afnemen van Cure4Direct diensten, hierna te noemen Verantwoordelijke

Nadere informatie

XIII. Deze Bewerkersovereenkomst uitsluitend aanvullend en verduidelijkend van aard is op de Raamovereenkomst en daarin geen wijzigingen aanbrengt;

XIII. Deze Bewerkersovereenkomst uitsluitend aanvullend en verduidelijkend van aard is op de Raamovereenkomst en daarin geen wijzigingen aanbrengt; Concept BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN, [** Naam Opdrachtnemer met rechtsvorm, bijv. B.V., N.V., vennootschap onder firma of maatschap, etc.], gevestigd te [** postcode] [** plaats waar Opdrachtnemer

Nadere informatie

De hierna en hiervoor in deze Bewerkingsovereenkomst vermelde, met een hoofdletter geschreven begrippen, hebben de volgende betekenis:

De hierna en hiervoor in deze Bewerkingsovereenkomst vermelde, met een hoofdletter geschreven begrippen, hebben de volgende betekenis: 1 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister/Staatssecretaris van (naam portefeuille), namens deze, (functienaam

Nadere informatie

GEBRUIKERSVOORWAARDEN

GEBRUIKERSVOORWAARDEN GEBRUIKERSVOORWAARDEN Voor het gebruik van MIJN POSITIEVE GEZONDHEID gelden de volgende gebruiksvoorwaarden. Het gebruik van MIJN POSITIEVE GEZONDHEID is alleen mogelijk indien u met deze gebruiksvoorwaarden

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST Partijen: 1. Basis bedrijfskleding VOF. Gevestigd te Mollerusweg 96, 2031 BZ HAARLEM KvK-nummer: 34220214 hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door J W H D van der Meij, hierna

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS

BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS BEWERKERSOVEREENKOMST EMATTERS Ondergetekenden: [NAAM KLANT], gevestigd [ADRES] te [PLAATS] en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer [KVKNUMMER], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST 1. [ORGANISATIE], statutair gevestigd te [PLAATS], kantoor houdende [ADRES], ingeschreven in het handelsregister onder nummer [KVKNR], hierbij vertegenwoordigd door [DHR/MEVR] [NAAM],

Nadere informatie

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten

eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten eduscrum Algemene voorwaarden inzake levering van diensten In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. [ NAAM PRAKTIJK THERAPEUT], gevestigd en kantoorhoudende te ([ postcode]) [ plaats] aan de [ straat], ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van

Nadere informatie

Deelname overeenkomst Dossierraadpleger

Deelname overeenkomst Dossierraadpleger Deelname overeenkomst Dossierraadpleger Versie 1.0 Overeenkomst tussen De heer/ mevrouw hierna te noemen: Dossierraadpleger en Stichting Regionaal Zorgvenster te Delft hierna te noemen: SRZ Inhoudsopgave

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens De ondergetekenden: 1. Naam OV-vervoerder., gevestigd en kantoorhoudende te te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden CUTECH B.V.

Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH B.V. Algemene voorwaarden CUTECH BV 1-7 8-4-2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Algemene bepalingen...3 Artikel 1. Toepasselijkheid...3 Artikel 2. Offerten...3 Artikel 3. Wijzigen

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst

Gebruiksovereenkomst Gebruiksovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN Stichting VZVZ Servicecentrum gevestigd en kantoorhoudend te (2491 AC) Den Haag aan de Oude Middenweg 55, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door ir. E. Velzel,

Nadere informatie

Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk. voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij

Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk. voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij voor Data Management Services levensmiddelen en drogisterij Versie 1.0, 27 juni 2016 Samenvatting Documenteigenschap Naam Waarde Raamwerkovereenkomst GS1 Keurmerk Datum 27 juni 2016 Status Beschrijving

Nadere informatie

OVEREENKOMST GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID NEDERLANDSE HART REGISTRATIE (NHR)

OVEREENKOMST GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID NEDERLANDSE HART REGISTRATIE (NHR) OVEREENKOMST GEZAMENLIJKE VERANTWOORDELIJKHEID NEDERLANDSE HART REGISTRATIE (NHR) Deze overeenkomst bevat afspraken tussen alle zorgaanbieders die zijn aangesloten bij de Nederlandse Hart Registratie (NHR).

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER

VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER VERWERKERSOVEREENKOMST VERWERKER In deze overeenkomst zijn, na en door ondertekening van partijen, rechtsgeldig de rechten en plichten van partijen vastgelegd met betrekking tot de Verwerking van Persoonsgegevens.

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Estate Internet, Besloten Vennootschap, gevestigd te Tilburg, kantoorhoudende te 5037 AC Tilburg aan de Sportweg 14, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

NVM BEWERKERSOVEREENKOMST

NVM BEWERKERSOVEREENKOMST NVM BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ID CHECKER.NL B.V., gevestigd te Haarlem, ten deze enerzijds rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN De ondergetekenden: 1. Licentiegever; en 2. de besloten vennootschap ilearn Company B.V, gevestigd en kantoorhoudende te Ede, aan de Wiek 121, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST 1 LICENTIEOVEREENKOMST De ondergetekenden: AntrAciet gevestigd aan de Franseweg 80 te Elst, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder KvK-nummer 24450322 en ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Deze bewerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Deltacom-cloud.nl B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 59854677,

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE --------------------------

RAAMOVEREENKOMST. tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- RAAMOVEREENKOMST tussen ZONNEBLOEM UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en DE VERENIGING BOND VAN UITVAARTVERENIGINGEN IN DE PROVINCIE -------------------------- welke de voorwaarden bevat waaronder partijen zullen

Nadere informatie

Template voor bewerkersovereenkomst

Template voor bewerkersovereenkomst B Template voor bewerkersovereenkomst Dit is een modelovereenkomst die dient als voorbeeld. BEDRIJF en SAAS-leveranciers kunnen met dit model zelf nadere afspraken maken naar aanleiding van iedere specifieke

Nadere informatie

OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN

OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN OVEREENKOMST VILANS KICK-PROTOCOLLEN Stichting Vilans te Utrecht, verder te noemen 'Vilans', in deze vertegenwoordigd door prof. dr. H.L.G.R. Nies, en te , hierna te noemen het

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst 1/7 Partijen: nummer en, statutair gevestigd te en geregistreerd bij de KvK onder het, hierna te noemen Verwerkingsverantwoordelijke ; Extin, h.o.d.n.v. Extin Media, Extin Hosting

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Oefenen.nl Bijlage 3 bij de Licentieovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Oefenen.nl Bijlage 3 bij de Licentieovereenkomst Verwerkersovereenkomst Oefenen.nl Bijlage 3 bij de Licentieovereenkomst Partijen: Licentiehouder, hierna te noemen: Verwerkingsverantwoordelijke en Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl, gevestigd te (2514

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

Quality Service Europe

Quality Service Europe VERWERKINGSOVEREENKOMST Partijen: 1. MvanR Retail/, gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 30251796, hierna te noemen verantwoordelijke ; En 2., gevestigd te Tiel, KvK-nummer: 11025593, hierna te noemen verwerker

Nadere informatie

Privacyreglement Picos B.V.

Privacyreglement Picos B.V. Privacyreglement Picos B.V. Picos Rietveldenweg 14 5222 AR s-hertogenbosch Internet: www.picosbv.nl Privacyreglement Picos: versie december 2016 Pagina 1 van 5 Privacyreglement Picos B.V. Inleiding Picos

Nadere informatie

AVG OVEREENKOMST GEGEVENSVERWERKING TUSSEN TWEE VERANTWOORDELIJKEN

AVG OVEREENKOMST GEGEVENSVERWERKING TUSSEN TWEE VERANTWOORDELIJKEN AVG OVEREENKOMST GEGEVENSVERWERKING TUSSEN TWEE VERANTWOORDELIJKEN DE ONDERGETEKENDEN: (1) INLENER en (2) PAYROLL INVESTMENTS B.V. gevestigd te 6902 KH Zevenaar aan de Exa 10, hierna te noemen: "Samenwerkingspartner"

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid

Bewerkersovereenkomst. Afnemer Logius. behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid Bewerkersovereenkomst Afnemer Logius behorende bij het aanvraagformulier MijnOverheid De ondergetekenden: [ ], verder te noemen : Afnemer en De Staat der Nederlanden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut

Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Modelovereenkomst Stichting SCOOR - te certificeren opleidingsinstituut Overeenkomst met betrekking tot de samenwerking tussen de Stichting Certificering Opleiding Ondernemingsraden (Stichting SCOOR) en

Nadere informatie

BSH Bewerkersovereenkomst

BSH Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst Partijen: Verantwoordelijke..., gevestigd te..., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer... (hierna: Verantwoordelijke); Solcon Internetdiensten

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014

Bewerkersovereenkomst ARVODI-2014 Instructie: 1 - Teksten/bepalingen die optioneel zijn, staat voor vermeld. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden.

Nadere informatie

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer.

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer. PRIVACY REGLEMENT Betreffende bedrijven Dit Privacyreglement betreft de volgende bedrijven: o Optimaal Werk BV o Optimaal Arbo BV o Verzuim Beheer BV Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde

Nadere informatie

hierna gezamenlijk te noemen: "Partijen" en afzonderlijk te noemen: "Partij";

hierna gezamenlijk te noemen: Partijen en afzonderlijk te noemen: Partij; BIJLAGE 4C BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) UNIVERSITEIT UTRECHT, gevestigd te 3584 CS, Utrecht en kantoorhoudende aan de Heidelberglaan 8, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam],

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SWITCH SERVICE CONTRACTBEHEER B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SWITCH SERVICE CONTRACTBEHEER B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN VAN SWITCH SERVICE CONTRACTBEHEER B.V. 1. Definities 1.1 In deze Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenis, tenzij uit de context duidelijk anders blijkt: Dienst

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Dit is een voorbeeld van een Bewerkersovereenkomst zoals gegenereerd met de Bewerkersovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische-generatoren/bewerkersovereenkomstgenerator/

Nadere informatie

Voorwaarden Preproductieomgeving DigiD (Leverancier)

Voorwaarden Preproductieomgeving DigiD (Leverancier) Voorwaarden Preproductieomgeving DigiD (Leverancier) Datum 15 mei 2012 Versie 4.0 Artikel 1 Begrippen De hierna met een hoofdletter aangeduide begrippen hebben in deze Voorwaarden de volgende betekenis:

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING]

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. [NAAM UITVAARTVERENIGING] SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Zonnebloem UITVAARTVERZEKERINGEN N.V. en [NAAM UITVAARTVERENIGING] aangesloten bij de vereniging Bond van Uitvaartverenigingen in de Provincie --------------------------

Nadere informatie

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever,

A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door <<naam>>, te noemen: Opdrachtgever, Bijlage 10 Bewerkersovereenkomst Ondergetekenden: A. Stichting Aeres Groep, hierbij vertegenwoordigd door , te noemen: Opdrachtgever, en B. , hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door ,

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg

Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Algemene voorwaarden Stichting Jade Zorg Artikel 1: toepasselijkheid 1.1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen de Stichting Jade Zorg (hierna: de Zorgaanbieder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN

Algemene voorwaarden ALGEMENE BEPALINGEN Algemene voorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN VAN INTRAMED B.V. ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1. REIKWIJDTE EN TOEPASSING ALGEMENE VOORWAARDEN lid 1.1 De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle door

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten.

Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Aanvullende algemene voorwaarden uitgeverij Boekwriter4all Lutten. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen Boekwriter4all en Klant met betrekking tot de levering van

Nadere informatie

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering

Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering Concept Bewerkersovereenkomst uitvoering in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente gemeentenaam,

Nadere informatie

Geheimhoudingsovereenkomst

Geheimhoudingsovereenkomst Geheimhoudingsovereenkomst Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten worden

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden Interim Recruitment Recruvisie Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf

Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf Bewerkersovereenkomst uitvoering Vroeg Eropaf in het kader van het verwerken van Persoonsgegevens als bedoeld in artikel 14 Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Ondergetekenden: woningcorporatie, gevestigd

Nadere informatie

DATAVERWERKERSOVEREENKOMST

DATAVERWERKERSOVEREENKOMST DATAVERWERKERSOVEREENKOMST PARTIJEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Raadhuys B.V., gevestigd te Den Haag en aldaar kantoorhoudende aan de Frederik Hendriklaan 59A, 2585BT Den Haag,

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST BIJLAGE BIJ DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VEILINGDEURWAARDER.NL INZAKE HET ONDER VERANTWOORDELIJKHEID VAN CONTRACTANT VERWERKEN VAN PERSOONSGEGEVENS VIA DE WEBSITE In het kader van

Nadere informatie

Cloud Computing. Bijzondere inkoopvoorwaarden. Hoogheemraadschap van Delfland

Cloud Computing. Bijzondere inkoopvoorwaarden. Hoogheemraadschap van Delfland Cloud Computing Bijzondere inkoopvoorwaarden Hoogheemraadschap van Delfland Inhoud 1 INKOOPVOORWAARDEN CLOUD COMPUTING... 3 1.1 ARTIKEL 1 - DEFINITIES... 3 1.2 Artikel 2 Dienstverlening algemeen... 3 1.3

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

1.1 In deze Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenis, tenzij uit de context duidelijk anders blijkt:

1.1 In deze Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenis, tenzij uit de context duidelijk anders blijkt: Algemene Voorwaarden van Prettig Lezen 1. Definities 1.1 In deze Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenis, tenzij uit de context duidelijk anders blijkt: Overeenkomst: Cliënten: De Overeenkomst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management

Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Algemene Voorwaarden het Perspectief, financieel & strategisch management Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij

Nadere informatie

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx ONDERGETEKENDEN: I. Holland Immo Group Beheer B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd te Eindhoven en kantoorhoudende

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Mailscan

Algemene Voorwaarden Mailscan Algemene Voorwaarden Mailscan Algemene Voorwaarden Mailscan KPN B.V. versie januari 2007 I N H O U D 1 DEFINITIES.......................................................... 3 2 KPN TELECOM MAILSCAN..............................................

Nadere informatie

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V

Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Privacy policy: Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze praktijk Bureau VIER-V Inleiding Bureau VIER-V hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze privacy policy willen we heldere

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN GRONDENGOED VOOR HET LEVEREN VAN (ELEKTRONISCHE) DIENSTEN Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Dienst: de door Grondengoed aangeboden of geleverde

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V.

Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Algemene Voorwaarden Dockbite B.V. Artikel 1 Definities 1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. -

Nadere informatie

PARTNEROVEREENKOMST. De ondergetekenden:

PARTNEROVEREENKOMST. De ondergetekenden: PARTNEROVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap 2Value B.V., handelend onder de naam 2Value, kantoorhoudende te (2106 AP) Heemstede aan de Zandvoortselaan nr. 190, ingeschreven in het

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ABONNEMENTEN Concepts@Work B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN ABONNEMENTEN Concepts@Work B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN ABONNEMENTEN Concepts@Work B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Deze Algemene Voorwaarden worden gehanteerd door de besloten vennootschap Concept@Work B.V. Statutair gevestigd te

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Werkcarrousel

Privacyreglement Stichting Werkcarrousel Privacyreglement Berlicumseweg 8, Rietveldenweg 16 5248 NT, Rosmalen Internet: www.werk-carrousel.nl Privacyreglement : versie oktober 2017 Pagina 1 van 5 Privacyreglement Inleiding gaat zeer zorgvuldig

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst 1 Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) bewerkersovereenkomst van de gemeente Doetinchem met de (nader in te vullen) bewerker. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp)

BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) BEWERKERSOVEREENKOMST GEMEENTE HILVERSUM IN HET KADER VAN DE WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS (Wbp) Ondergetekenden: De gemeente Hilversum, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de , de

Nadere informatie

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning

Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning Overeenkomst Huishoudelijke Ondersteuning, locatie... gevestigd te..., bij het aangaan van deze overeenkomst vertegenwoordigd door mevrouw M.A.C. van der Valk, hierna te noemen de zorgaanbieder en mevrouw/de

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Tussen DataSpeed en <bedrijf>

Verwerkersovereenkomst Tussen DataSpeed en <bedrijf> DataSpeed: Verwerkersovereenkomst Hosting programma PlanDigiBon Verwerkersovereenkomst Tussen DataSpeed en Document Versie 1.0 Datum Hoofdovereenkomst Tussen DataSpeed en < > Overeenkomst

Nadere informatie

Addendum Dataverwerking

Addendum Dataverwerking Addendum Dataverwerking OVERWEGINGEN: Deze bepalingen ( Addendum ) maken onlosmakelijk deel uit van de Algemene Voorwaarden die gelden tussen Goeiezaak.com BV, gevestigd te Haarlem, bekend onder KvK nr.

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ENERGIEMONITORINGSABONNEMENT VAN DELTA INFRA B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN ENERGIEMONITORINGSABONNEMENT VAN DELTA INFRA B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN ENERGIEMONITORINGSABONNEMENT VAN DELTA INFRA B.V. Artikel 1 Begripsomschrijving Aansluiting: Algemene Voorwaarden: DELTA: Commodities of Commodity: Klant: Eindgebruiker: Gebruiksgegevens:

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST WOW2DO

BEWERKERSOVEREENKOMST WOW2DO BEWERKERSOVEREENKOMST WOW2DO Partijen WOW.do B.V. (handelend onder de naam Wow2do), gevestigd aan de Daam Fockemalaan 22 te Amersfoort, Kamer van Koophandel nummer 60616717 en rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst Tussen ipasregistratie.nl [DataSpeed] en <schoolinstelling>

Verwerkersovereenkomst Tussen ipasregistratie.nl [DataSpeed] en <schoolinstelling> ipasregistratie: Model Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst Tussen ipasregistratie.nl [DataSpeed] en Document Tussen ipasregistratie.nl [DataSpeed] en Versie

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V.

Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Verwerkersovereenkomst tussen u en Van den Heuvel Logistiek B.V. Ondergetekenden: U wordt als klant van Van den Heuvel Logistiek B.V. volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gezien als:

Nadere informatie

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen

Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Algemene Voorwaarden van Dienstverlening SPOOR 3 BV Artikel 1. Definities Opdrachtnemer: SPOOR 3 BV, gevestigd te Amsterdam en kantoor houdende aan de Stationsstraat 10 te Amstelveen Opdrachtgever: de

Nadere informatie

Gebruiksvoorwaarden Geologische Dienst Nederland - TNO

Gebruiksvoorwaarden Geologische Dienst Nederland - TNO Gebruiksvoorwaarden Geologische Dienst Nederland - TNO Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle websites van Geologische Dienst Nederland - TNO Artikel 1 Definities De volgende begrippen zullen in

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker

Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker Verwerkersovereenkomst Verwerkersovereenkomst van de gemeente Enschede met de (nader in te vullen) verwerker Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Enschede, verder te noemen de verwerkingsverantwoordelijke,

Nadere informatie

1. Begrippen. Hierna gezamenlijk te noemen Partijen ; In aanmerking nemende:

1. Begrippen. Hierna gezamenlijk te noemen Partijen ; In aanmerking nemende: Deze verwerkersovereenkomst is van toepassing op alle vormen van verwerking van persoonsgegevens die Beeldpunt interactieve producties, hierna te noemen Beeldpunt, gevestigd te Amsterdam, ingeschreven

Nadere informatie

OVEREENKOMST FUNCTIONEEL APPLICATIEBEHEER SISA

OVEREENKOMST FUNCTIONEEL APPLICATIEBEHEER SISA OVEREENKOMST FUNCTIONEEL APPLICATIEBEHEER SISA DE ONDERGETEKENDEN: 1. GEMEENTE ROTTERDAM, een publiekrechtelijke rechtspersoon, gevestigd te Rotterdam en kantoorhoudende te (3011 AD) Rotterdam, Coolsingel

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST tussen [naam opdrachtgever] & [naam opdrachtnemer] Behoort bij overeenkomst: Versie document: Status document: Datum [ ] [ ] [concept/definitief] [dd/mm/jj] Alle tussen haken geplaatste

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Paulo Boer Personal Training 2017 Algemeen en definities 1. Dit zijn algemene voorwaarden in de zin van artikel 6:231 Burgerlijk Wetboek. 2. De algemene voorwaarden zijn gedeponeerd

Nadere informatie

Eindgebruikersovereenkomst Digitaal Leermiddel NBC. Algemeen

Eindgebruikersovereenkomst Digitaal Leermiddel NBC. Algemeen Eindgebruikersovereenkomst Digitaal Leermiddel NBC Algemeen Deze overeenkomst is een overeenkomst tussen u en de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum, hierna te noemen het NBC. Lees onderstaande voorwaarden

Nadere informatie

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen...3 Artikel 2 Bewaring...4 Artikel 3 Belangenbehartiging houders van deelnemersrechten...4

Nadere informatie

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling

Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling Privacy reglement SlagKracht re-integratie en loopbaanontwikkeling ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP daaraan

Nadere informatie