Klusweekend theater. Nummer 09, 27 oktober Klusweekend theater. Check! Gezonde snack.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klusweekend theater. Nummer 09, 27 oktober Klusweekend theater. Check! Gezonde snack."

Transcriptie

1 Klusweekend theater Terugkoppeling studiedag Veilig in het verkeer Check! Gezonde snack. Er zijn volgende week geen jarigen in school Fotoalbums en meer op de website Nieuws uit de stamgroepen Agenda Wij zijn op zoek naar gezellige mensen die op één van deze twee dagen een dagdeel met ons aan de slag willen/ kunnen. Wij denken aan 4 ploegjes/ teams: een vrijdagclub van 8.30 uur tot uur en een middagclub van uur tot uur. Voor de zaterdag zoeken wij dan weer twee van deze ploegjes/ teams. Zelf iets meenemen (behalve een paar werkhandschoenen) is niet nodig! Alle materialen zijn aanwezig en wij als school verzorgen de catering. Klusweekend theater Het is zover! Al lange tijd dromen wij van een heus theater op ons schoolplein; verschillende mensen hebben met ons meegedacht en er is budget beschikbaar vanuit Stichting Jenakids en vanuit verschillende sponsoren. Nu is het eindelijk zover; we kunnen concreet aan de slag. We hebben twee Klusdagen ingepland en wel op vrijdag 10 en op zaterdag 11 november a.s. Wiljan Bruggeman is bereid gevonden om ons als planner/ hovenier te ondersteunen met een plantekening en met materialen en beplanting. Hij gaat de klus coördineren en uitzetten. Maar..het handwerk kan hij niet alleen. We kijken er enorm naar uit en hopen op veel mensen die een handje willen helpen. Benieuwd naar ons idee? Zie deze foto hieronder. Wij zien ons hier al vieringen, presentaties, jaaropeningen en voorstellingen houden. En wat te denken van een openlucht-les! Helpt u ons mee? De eerste namen van helpende handen staan al op de intekenlijsten die hangen bij de deur van de Moffeltjes en van de Leesbeesten. Super!!!

2 Terugkoppeling studiedag De woensdag voor de vakantie vond de 2 e studiedag van dit schooljaar plaats. Dit jaar werken de scholen van onze stichting onderling samen in SLG s (SchoolLeerGemeenschappen). Alle scholen konden op basis van elementen uit het jaarplan onderling op zoek gaan naar een match. Wij bleken een mooie match te hebben met de Horsthoekschool en wel op het gebied van Engels. Beide scholen zijn vorig jaar gestart met de opleiding Cambridge B2 voor het team en beide scholen zijn bezig om de leerlijn Engels voor groep 1 t/m 8 handen en voeten te geven. Zo kwam het dan ook dat wij elkaar vonden op dit thema en al sinds de 1 e studiedag met elkaar samenwerken. Wat betekent dit concreet? Tijdens de laatste studiedag was het team van de Horsthoekschool in Hoorn aanwezig waar we gedurende de ochtend in bouwen (collega s kleuterbouw samen, collega s onderbouw samen, collega s middenbouw samen en collega s bovenbouw samen) samen aan de slag gingen. We bekeken elkaars aanbod; deelden goede en mooie lessen met elkaar; gingen de verdieping in door de methode onder de loep te nemen en we leerden van elkaar a.d.h.v. Early Bird. Aan het eind van de ochtend ging het team van de Horsthoek terug naar de eigen school en vervolgden wij ons eigen programma. We zijn verder gegaan met het verkennen en herzien van onze rapporten/ portfolio, we gingen praktisch aan de slag met een plan omtrent de inrichting van de hal (wordt vervolgd! Binnenkort ziet/ leest u hier meer over). En tenslotte besteden we tijd en ruimte aan de administratie en de voorbereidingen van de nieuwe thema s. Kortom, een productieve studiedag! Op donderdag 2 november staat er wederom een studiedag gepland. Dit is de landelijke conferentie van de NJPV (Nederlandse Jenaplan Vereniging). Hier gaan wij ieder jaar als team naar toe om onszelf te blijven scholen en te blijven verdiepen in het jenaplanonderwijs. Daarnaast werkt het ook inspirerend om andere Jenaplanners uit het land te ontmoeten en hiermee te netwerken. Benieuwd naar het programma? Leuk! Volgt u ons gerust gedurende deze dag op: conferentie.jenaplan.nl

3 Veilig in het verkeer Veilig van en naar school vinden wij heel belangrijk. Een aantal kinderen komt met de auto, maar het merendeel van onze kinderen komt bijna dagelijks met de fiets naar school. Zeker zo met het invallen van de herfst en daarna de winter willen wij graag samen met u en de kinderen de aandacht vestigen op de zichtbaarheid in het verkeer. De vrijdagmiddag voor de vakantie is de vader van Sam bij ons op school geweest. Hij is vrachtwagenchauffeur en hij nam dan ook zijn vrachtwagen mee naar de parkeerplaats voor de school. Aan de hand van handige weetjes en tips heeft hij alle kinderen uit de midden- en bovenbouw informatie uit de praktijk gegeven over de dode hoek. Wat is dat nou precies en hoe kun je hier uit blijven? Super leerzaam! De meeste problemen werden gevonden in de verlichting en laat die nou juist zo belangrijk zijn in deze donkere dagen. Het signaal is in elk geval afgegeven; de mankementen worden thuis vast spoedig verholpen! Bedankt voor jullie hulp Oscar (verkeersouder van school), opa Verweij (handige fietsenmaker) en Henri (fietsenspecialist). Mogen wij u nog een tip meegeven? Een aantal kinderen zien wij s ochtends op school komen met een reflecterend hesje aan of reflecterende elementen op de jas. Super; dit werkt echt! Misschien voor meer kinderen een idee. Want nogmaals: Afgelopen dinsdag waren alle kinderen vanaf groep 3 in de gelegenheid om hun fiets op veilig te laten keuren. Een heus team van experts stond klaar om alle fietsen aan de hand van een lijst van Veilig Verkeer Nederland te controleren. Gelukkig werd er goed gebruik gemaakt van dit aanbod en nog fijner: de meeste fietsen konden worden goedgekeurd J. Maar oei! Van de 68 fietsen die er gekeurd zijn, moesten er toch wel 17 afgekeurd worden. Tenslotte toch nog graag weer een keertje uw aandacht voor het parkeren. We hebben met elkaar afgesproken dat wij niet parkeren in bochten en niet parkeren bij de uitrit van de school. Dit belemmert echt het zicht van de kinderen die van school willen wegfietsen. Helaas zien wij tot onze grote spijt verschillende ouders, opa s en oma s wél op deze plekken geparkeerd staan.

4 Er wordt volop in bochten geparkeerd en ook bij het wegfietsen van school komen kinderen regelmatig melden dat ze niets kunnen zien. Wilt u ons alstublieft helpen door juist te parkeren en kinderen en andere weggebruikers zicht te geven? Super! Check! Gezonde snack! Onze complimenten! Wat treffen wij over het algemeen heerlijke gezonde snacks en traktaties aan in school. Wauw; en wat fijn dat de juffen bij een traktatie ook gewoon lekker gezond mogen mee-eten. Hoe lief ook bedoeld; wij vinden dit echt prima en wij verwachten niet dat er voor ons iets anders wordt gehaald bij de koffie J. Kunnen we met elkaar afspreken dat de trommeltjes en snacktassen zo fijn en verantwoord gevuld blijven? Chocoladekoeken, snoepjes, strooigoed en dergelijke zien we heel graag voor thuis bewaard. Alvast bedankt voor uw medewerking. Fotoalbums en meer op de website Misschien kijkt u er regelmatig, misschien schiet dit er ook wel bij in. Daarom wijzen wij u graag nog eens op onze nieuwe website. Te vinden op: Mocht u eens op zoek zijn naar een (oude) Krabbel dan is deze hier bijvoorbeeld ook te vinden. Direct na het uitkomen van de Krabbel in uw mailbox staat deze namelijk ook op de website (kopje Nieuws). Neemt u ook eens een kijkje bij het kopje Informatie; hier vindt u bijvoorbeeld de schoolgids van dit jaar. Bij het blok Documenten treft u allerlei relevante stukken aan die te maken hebben met het beleid op onze school. En tenslotte onder het kopje Foto s verzamelen wij ook dit jaar weer de leukste kiekjes vanuit de groep of tijdens een activiteit. Veel kijk- en leesplezier op onze website! Nieuws uit de stamgroepen De Moffeltjes Thema: Ik spaar Welkom terug Zoya, wat fijn dat je weer bij ons bent! We wensen je weer een goede Jenaplanschooltijd. Hartelijk dank aan de mama s Aya, Liesbeth en Nicole voor het speuren naar logeerbeestjes. Afgelopen maandag bleek dat wij luizenvrij zijn. We maken in de kleuterbouw een overgang naar ons volgende thema: licht & donker. Dat thema begint al meteen gezellig met een viering, want de kleuters zullen hun lichtjes laten schijnen met de Sint Maartenviering.

5 U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn op van uur tot uur. In de klas maken wij een sterrenhemellampion, wilt u dan voor het lampionstokje zorgen? Een voorbeeld van zo n stok ziet u op de thematafel. De eerste lichtjes zijn al klaar en kunnen worden bewonderd. Tip van juf: de lampion kan na de viering ook thuis stralen als u er een kaars inzet (idee a la windlicht), heb je de herfst en winter een uniek licht van je eigen kleine kunstenaar J. De Leesbeesten Luizencontrole en oproep nieuwe luizenpluisouder Afgelopen week zijn de Leesbeesten weer gecontroleerd op hoofdluizen door Aya (de moeder van Djanna). Hartelijk dank weer Aya en gelukkig waren we weer luizenvrij! Graag zou Aya nog een ouder erbij willen hebben om na elke vakantie de Leesbeesten te controleren op luizen (het liefst op maandag). Wie meldt zich aan bij Aya of Ginie? Dagtaak groep 3 De kinderen van groep 3 hebben deze week iedere dag geoefend in het zelfstandig werken met een dagtaak! Dit ging al super goed. Eén van de onderdelen is een leeskaart met woordrijen en korte zinnen erop. De kinderen oefenen deze kaart eerst zelf, en later op de dag lezen ze de kaart hardop voor aan een groep 4 leesmaatje. Daarna mag de kaart mee naar huis. Het zou leuk zijn als ze de kaart ook thuis aan de ouders mogen laten horen. Deze kaart is iedere dag precies afgestemd op de aangeleerde letter! Bezoek Bibliotheek Heerde Op vrijdag 3 november (van uur) mogen de Leesbeesten een bezoek brengen aan de bibliotheek in Heerde. Het doel van dit bezoek is, de kinderen te laten zien dat de bibliotheek een leuke plek is, waar de kinderen naar verhalen kunnen luisteren en veel nieuwe dingen kunnen ontdekken. Ze zien waar geschikte boeken te vinden zijn en hoe het lenen in zijn werk gaat. Tijdens het bezoek wordt het boek Beer is op Vlinder van Annemarie van Haeringen voorgelezen. Dit verhaal gaat over een beer, die verliefd wordt op een vlinder. Hij probeert haar te vertellen hoeveel hij van haar houdt. Maar zij begrijpt hem niet. De kinderen kunnen na het voorlezen een letterspel doen, dat gebaseerd is op het verhaal. Als afsluiting kunnen de kinderen zelf een boek uitzoeken voor gebruik op school. De kinderen mogen de boeken zelf scannen. Er wordt vervoer geregeld en we zijn gewoon om uur weer terug op school.

6 KAMELEONS Gezamenlijke informatie Huiswerk Groep 5 en 6: Bloon oefenen Groep 6: Dinsdag topografie toets: Overijssel De Groene Kameleons De eerste twee boekbesprekingen zitten er al weer op. En wat is het toch een genot om daarnaar te kunnen luisteren. Verder zijn wij begonnen aan ons nieuwe thema Het menselijk lichaam. Met het thema gaan wij een reis door ons lijf maken. Zo gaan wij met de kinderen als eindproduct een muurkrant maken. De maatjes zijn gemaakt en de onderwerpen zijn verdeeld. Met gym hebben wij moeten samenwerken in een estafette vorm. De kinderen konden elkaar helpen door aan te geven wat er moest gebeuren. Ze kwamen allemaal over de lijn. Dinsdag: zwemmen De Blauwe Kameleons Met de blauwe Kameleons zijn we voorzichtig gestart met een nieuw project: Een reis door het menselijk lichaam. We hebben een film bekeken over het geraamte. Samen hebben we daar een woordweb van gemaakt. Alle belangrijke zaken hebben een plekje gekregen. Verder hebben de kinderen middels een röntgenfoto een eigen foto gemaakt van de botjes in hun hand. Dat was nog niet zo eenvoudig! Andere kinderen kozen voor hun eigen unieke vingerafdruk van zichzelf. Dus vandaar dat sommige kinderen met een blauwe wijsvinger thuiskwamen. Met deze activiteiten proberen we de kinderen enthousiast te maken voor dit brede en interessante onderwerp. En dat is al aardig gelukt! De eerste foto's en boeken hebben al een plekje in de klas gekregen. Middels een weektekst waarin alle belangrijke aspecten van ons lichaam kort worden aangestipt, zijn er tweetallen gevormd die een deelonderwerp verder gaan onderzoeken. Zo gaan er 2 kinderen onderzoek doen naar de werking van de lever, anderen gaan zich verdiepen in de huid en weer 2 anderen duiken in het deelonderwerp groeien. Kom gerust de klas in om het proces waar we nu samen instappen te zien groeien!

7 De Paradijsvogels Klasbord-app Zoals jullie in de mail hebben kunnen lezen gaan wij bij de Paradijsvogels een pilot draaien met de 'klasbordapp'. Inmiddels hebben we al van vele van jullie een reactie en zullen de betreffende deelnemers dit weekend een inlogcode sturen. Via deze weg willen we nogmaals benadrukken dat 'klasbord' een informatiebron vanuit de school richting ouder(s)/verzorger(s) is en dat wij ervan uit gaan dat de foto's niet worden verspreid. Tegen de kerstvakantie zullen wij jullie om feedback vragen en bepalen of we dit middel doorzetten. Thema 'Ik en mijn lijf' Er is inmiddels een start gemaakt met het thema. Deze week stond het skelet centraal. Kinderen hebben de onderdelen van het skelet in het Nederlands en in het Engels opgezocht. Volgende week gaan we verder met de zintuigen. Ook zal er een start gemaakt worden met EHBO. Kinderen krijgen een theorieboekje waar we samen uit gaan werken. Op 7 en 14 november zal Saskia een workshop komen geven bij ons in de klas. De eerste keer zal dat vooral theoretisch zijn en de tweede keer zal ze de EHBO in de praktijk laten zien. Steigerhoutentafel Wij zijn op zoek naar een handige mama, papa, opa, buurman, broer, die voor ons een steigerhouten instructietafel kan maken. Wij zorgen voor het materiaal! Mocht je iemand in de buurt kennen die dat voor ons zou willen doen, geef het ons door!! Huiswerk Maandag 30 oktober Groep 8: woordenschat Thema 6 overhoring Thema 7 maken Agenda 02 november Studiedag Team Alle kinderen zijn vrij 09 november Terugkomdag groep 8 10 november Moffeltjes Sint-Maarten 13 november Week van de gespreksmomenten 17 november Viering Paradijsvogels uur 24 november Presentatie keuzevakken uur

8

Klusweekend theater. Eindbedrag actiedag Sint-Maarten. Nummer 08, 13 oktober Ontwikkelingen kippenren-project

Klusweekend theater. Eindbedrag actiedag Sint-Maarten. Nummer 08, 13 oktober Ontwikkelingen kippenren-project Jarigen Eindbedrag actiedag Sint-Maarten Terugkoppeling Kascommissie Klusweekend theater Ontwikkelingen kippenren-project Nieuws van gymmeester Dennis Nieuws uit de stamgroepen Agenda Datum Naam Leeftijd

Nadere informatie

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen

Keuzevakken. Sinterklaasbulletin. Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 12, 23 november De Moffeltjes. Jarigen Jarigen Sinterklaasbulletin Keuzevakken Nieuws uit de stamgroepen Agenda Keuzevakken Vandaag alweer de laatste keer van deze ronde keuzevakken. Dat betekent dat wij vrijdag 30 november weer een presentatie

Nadere informatie

Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 10, 03 november De Moffeltjes

Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen. Nummer 10, 03 november De Moffeltjes Klusweekend theater Werkzaamheden in Hoorn!! Nieuws uit de stamgroepen Agenda Datum Naam Leeftijd Groep Vandaag Myrthe 8 Kameleons 04 november Thijmen G 10 Paradijsvogels 07 november Pien 11 Paradijsvogels

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015

Krabbel. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Oud IJzeractie 2015 in beelden. Nummer 26, 27 maart 2015. Nieuws uit de bouwen. Oud IJzeractie 2015 Jarigen Oud IJzeractie 2015 Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 29 maart Jesse 6 Moffeltjes 31 maart Damian 8 Leesbeesten 01 april Maarten 9 Kameleons Oud IJzeractie 2015

Nadere informatie

Jarigen. Jaaropening. Van harte welkom! Nummer 01, 25 augustus 2017

Jarigen. Jaaropening. Van harte welkom! Nummer 01, 25 augustus 2017 Jarigen Van harte welkom! Jaaropening Japans bezoek Verzuim/ tijdig op school Vacatures J Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 26 augustus Vinchenzo 5 Moffeltjes Van harte

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 23 november 2018

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 23 november 2018 Datum: vrijdag 23 november 2018 Populierenblaadje Algemeen: Kijkweeksluiting: We hebben weer een fantastische keuzecursus met een breed aanbod. Volgende week vrijdag kunt u vanaf 14.10 uur komen kijken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer

Nieuwsbrief 7. Jaargang januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer Pagina 1 Nieuwsbrief 7 Nieuwsbrief 7 Jaargang 2016-2017 10 januari 2017 schoolweek 16 SBO De Zonnewijzer 0402018185 www.sbodezonnewijzer.nl Een lieve groet, een klein gebaar Mooie wensen voor het nieuwe

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week:

Nieuwsflits nummer 1. Even bijpraten. 24 augustus Basisschool KOM.MIJN. Kalender volgende week: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Nieuwsflits nummer 1 24 augustus 2018 Klik hier voor e-mailadressen Kalender volgende week: Ma Di Wo Do

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

Maandag 19 sept. 2016, week 38

Maandag 19 sept. 2016, week 38 Maandag 19 sept. 2016, week 38 Nieuwsflits algemeen Bijbelverhalen Week 38: 19 t/m 23 september 2016 Farao luistert niet, Exodus 7:1-13 Tien plagen, Exodus 7-10 De uittocht, Exodus 12:29-42 Week 39: 26

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Nummer 32, 19 mei 2017

Nummer 32, 19 mei 2017 Jarigen Impressie Wandel4Daagse Oproep vanuit de werkgroep Verkeer Volgende Krabbel: 2 juni Nieuws uit de stamgroepen Agenda Datum Naam Leeftijd Groep 21 mei Scott 12 Paradijsvogels 21 mei Ruben 7 Leesbeesten

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Krabbel. Verkiezingen MR. Er zijn komende week geen jarigen. Welkom familie Hakkenberg. Informatie over de musical. Oudertevredenheidspeiling

Krabbel. Verkiezingen MR. Er zijn komende week geen jarigen. Welkom familie Hakkenberg. Informatie over de musical. Oudertevredenheidspeiling Jarigen Welkom familie Hakkenberg Informatie over de musical Verkiezingen MR Oudertevredenheidspeiling Barbecue te leen? Leerplicht handhaving Wist u dat. Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Er zijn komende

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht

ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016. PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht ASJEMENOU 8 t/m 15 april 2016 PROJECTWEEK Ter land, ter zee en in de lucht A.s. maandag 11 april is het weer zover!! Om kwart voor negen wordt de projectweek, 'Ter land, ter zee en in de lucht' energiek

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Jarigen. Vervolg van het Project Textiel. Open dag JPS Heerde. Nummer 22, 10 februari Oudertevredenheidspeiling. Intekenlijsten gespreksmomenten

Jarigen. Vervolg van het Project Textiel. Open dag JPS Heerde. Nummer 22, 10 februari Oudertevredenheidspeiling. Intekenlijsten gespreksmomenten Jarigen Open Dag JPS Heerde Vervolg van het Project Textiel Intekenlijsten gespreksmomenten Oudertevredenheidspeiling Nieuws Oud IJzercommissie Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Datum Naam Leeftijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Op de woensdagmiddag worden er spel activiteiten georganiseerd waaraan de kinderen kunnen deelnemen.

Op de woensdagmiddag worden er spel activiteiten georganiseerd waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Nieuwsbrief 28 oktober 2016 Agenda 29 oktober 4 november 8 november 9 november 10 november 16 november 17 november 22 november 25 november 5 december Oud papier Groep 5 t/m 8 's middags opendag bij Bork

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

bijna leerlingen op 318 scholen kennis met professionele kunst: dans, muziek, beeldende kunst of theater.

bijna leerlingen op 318 scholen kennis met professionele kunst: dans, muziek, beeldende kunst of theater. Luizencontrole Afgelopen maandag was er weer een luizencontrole. Bij een aantal kinderen waren er vóór de controle al luizen en neten gevonden. Deze kinderen waren hiervoor al behandeld. Graag willen u

Nadere informatie

Pandelaa tje 11 december 2015 Nr:1286

Pandelaa tje 11 december 2015 Nr:1286 Pandelaa tje 11 december 2015 Nr:1286 Kalender Jarigen Week 51 Maandag 14 december Schaatsen bovenbouw In de periode van 5 december t/m 11 december zijn de volgende kinderen jarig: Week 52 Week 53 Week

Nadere informatie

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond

School weer begonnen. Parro jaarplanning. Wat gebeurt er op de J.P. Waale? Don. 12 sept. Informatieavond Nr. 1 September 019 Op de achterkant: School weer begonnen Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een fijne zomervakantie. Vanaf nu is het echter weer tijd om naar school te gaan! Wij gaan weer ons

Nadere informatie

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 18 januari 2019

Populierenblaadje. Datum: vrijdag 18 januari 2019 Datum: vrijdag 18 januari 2019 Populierenblaadje Algemeen: Team: Sita, kleuterjuf van de Canadas gaat volgende week met zwangerschapsverlof. Nina kent de groep goed en gaat deze groep overnemen. Maar..

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019 24 januari 2019 Agenda 29-01: Bezoek Pater 02-02: Sponsorplons 11-02: Verslagen mee 12-02: Oudergesprekken 14-02: Oudergesprekken 15-02: Studiedag, leerlingen vrij Vanuit directie Misschien heeft u al

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5 november 2015

Nieuwsbrief 5 november 2015 Nieuwsbrief 5 november 2015 Belangrijke data: 5 november: informatieavond Voortgezet Onderwijs, ouders groep 8 11 november: Studiedag SKOB, alle leerlingen zijn vrij. 13 november: Feestelijke uitreiking

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015

Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Nieuwsbrief 4, 7 oktober 2015 Agenda 07 t/m 18 oktober Kinderboekenweek 19 t/m 23 oktober Herfstvakantie 04 november Studiedag leerlingen vrij 11 november Studiedag leerlingen vrij Gymles groep 1 en 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Krabbel. Stamgroepavond. Ouderbetrokkenheid. Nummer 3, 19 september 2014. Typecursus voor groep 6 van start. Ouderinformatieavond

Krabbel. Stamgroepavond. Ouderbetrokkenheid. Nummer 3, 19 september 2014. Typecursus voor groep 6 van start. Ouderinformatieavond Jarigen Ouderbetrokkenheid Stamgroepavond Typecursus voor groep 6 van start Start van de keuzevakken Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Datum Naam Leeftijd Groep 20 september Cato 4 Moffeltjes 25 september

Nadere informatie

Jarigen. Actiedag Sint-Maarten. Nummer 06, 29 september Nieuws uit de stamgroepen. Sparen voor de schoolbieb Bruna

Jarigen. Actiedag Sint-Maarten. Nummer 06, 29 september Nieuws uit de stamgroepen. Sparen voor de schoolbieb Bruna Jarigen Actiedag Sint-Maarten Sparen voor de schoolbieb Bruna Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen Afgelopen maandag zijn er in het kader van Burendag (dit was zaterdag 23 september) schoolkrijt-koffiemokken

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan!

Beste ouders, En... we hopen, net voor het ontbijt, een hele belangrijke gast te verwelkomen! Ook benieuwd? Tot vrijdag, dan! Nieuwsbrief 32 18-22 april Beste ouders, Nog één week dan is het meivakantie! Je kunt merken dat de leerlingen (en leerkrachten :-) ) daar aan toe zijn! We hopen dan ook van harte op mooi weer! 32 Maar

Nadere informatie

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november

Beste ouders, Maar nu eerst lekker weekend vieren! Fijne dagen, Team Weemewereld. Geef ze vrij baan... Agenda deze week: Maandag 20 november Nieuwsbrief 11 Beste ouders, maandag 20 vrijdag 24 november Deze week waren er alle (aangevraagde) gesprekken met ouders én de voorlopige-advies-gesprekken met de leerlingen van groep 8 (en hun ouders).

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015

Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Obs t Montferland Nieuwsbrief oktober 2015 Agenda: oktober/november UITDAGEND ONDERWIJS MET EEN STERKE BASIS maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag oktober 19 Start herfstvakantie 12

Nadere informatie

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run

23 mei 2018 nummer 11. Bedankt! Geslaagd. Telefoonverbinding. Passend onderwijs. Opbrengst Santa Run 23 mei 2018 nummer 11 Bedankt! We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde Koningsdag! Dankzij heel veel helpende handjes van onze OR leden, opa s, oma s en alle andere ouders/verzorgers, hebben de kinderen

Nadere informatie

Jarigen. Nummer 05, 22 september Nieuws uit de stamgroepen

Jarigen. Nummer 05, 22 september Nieuws uit de stamgroepen Jarigen Landelijke Stakingsdag PO Nieuws uit de stamgroepen Agenda Jarigen leiden tot minder werkdruk en beter voorzieningen eveneens. We beogen daarmee ook een sterker civiel effect, meer beroepstrots

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Schooljaar

Nieuwsbrief 12 Schooljaar Nieuwsbrief 12 Schooljaar 2016-2017 Belangrijke data: 23 mei Groepen Mercurius en Mars gaan op excursie naar de kinderboerderij. 25 mei: Hemelvaart 26 mei: vrij 2 juni: Studiedag (Kinderen vrij) 5 juni:

Nadere informatie

Krabbel. Nieuws uit de MR. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Winterschoonmaak. Nieuws uit de bouwen. Suggestie Goed Doel? Nummer 17, 16 januari 2015

Krabbel. Nieuws uit de MR. Jarigen. Datum Naam Leeftijd Groep. Winterschoonmaak. Nieuws uit de bouwen. Suggestie Goed Doel? Nummer 17, 16 januari 2015 Jarigen Winterschoonmaak Suggestie Goed Doel? Nieuws uit de MR Nieuws uit de bouwen Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 21 januari Annabell 4 Moffeltjes 22 januari Annemijn 13 Paradijsvogels

Nadere informatie

Nr november 2017 ALGEMEEN

Nr november 2017 ALGEMEEN Nr. 07 13 november 2017 ALGEMEEN OR Afgelopen maand is de vernieuwde OR vol enthousiasme aan de slag gegaan om Sint, kerst, schoolfeest ( 60 jarig bestaan) en Serious Request met ons voor te bereiden.

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Krabbel. Jarigen. Nummer 12, 18 november Nachtelijk bezoek van Sint en Piet. Hoera! Wat een opbrengsten! Nieuws uit de BSO. Keuzevakken 2.

Krabbel. Jarigen. Nummer 12, 18 november Nachtelijk bezoek van Sint en Piet. Hoera! Wat een opbrengsten! Nieuws uit de BSO. Keuzevakken 2. Jarigen Hoera! Wat een opbrengsten! Nachtelijk bezoek van Sint en Piet Keuzevakken 2.0 Nieuws uit de BSO Nieuws uit de stamgroepen Agenda Krabbel Jarigen Nachtelijk bezoek van Sint en Piet Wij hebben vernomen

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra

WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22. audit op school. studiedag team, kinderen hebben een vrije dag extra WEEKBRIEF 15 JANUARI 2016 / NUMMER 22 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Afgelopen dinsdag was er directieberaad van JongLeren. Daar is de strategische beleidsagenda vastgesteld. De uitgangspunten

Nadere informatie

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Lichtjesavond en inloop: Schoolgids: Ouderavond 11 oktober: In deze uitgave. Agenda.

DE INFO. Beste ouder(s), verzorger(s), Lichtjesavond en inloop: Schoolgids: Ouderavond 11 oktober: In deze uitgave. Agenda. DE INFO Beste ouder(s), verzorger(s), Het wordt weer donkerder en kouder buiten. Enkele ouders hebben hard gewerkt door allemaal lichtjes op te hangen voor lichtjesavond. Ook zijn alle kinderen deze en

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL

NIEUWS UIT DE SCHOOL Regel van de maand De regel waar de komende maand extra aandacht aan besteden is: Problemen lossen wij met praten op. Afsluiting thema Middeleeuwen NIEUWS UIT DE SCHOOL Luizen Helaas, ze zijn er weer Wilt

Nadere informatie

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden Feest van Geven en Ontvangen

No.7 8 december CBS De Schutse PR Aalden   Feest van Geven en Ontvangen No.7 8 december 2017 CBS De Schutse 0591-37 18 98 Paardelandsdrift 9 info@cbsdeschutse.nl 7854 PR Aalden www.cbsdeschutse.nl Feest van Geven en Ontvangen Kerstviering De activiteitencommissie en de leerkrachten

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar

Nieuwsbrief. school de Ontmoeting. Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar school de Ontmoeting Nieuwsbrief Hierbij leest U nieuwsbrief 14 van het schooljaar 2015-2016 In deze nieuwsbrief treft U de volgende onderwerpen aan: 1. Einde van het schooljaar 2. Afscheid van juf Paulien

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken

Nieuwsbrief 6. Algemene informatie. Belangrijke data: Personele zaken Nieuwsbrief 6 8 november 2018 Belangrijke data: 08 november MR vergadering 19.30-21.30 uur 13 november Informatieavond bedplassen (GGD) 16 november Rapport 1 (groepen 3 t/m 7) 22 november Nieuwsbrief 7

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

17 mei Voor de kalender:

17 mei Voor de kalender: Voor de kalender: 17 mei 2019 21 t/m 23 mei Iep toets groep 7 24 mei Brug naar de brugklas groep 8 28 mei Grote Rekendag gr. 1 t/m 8 29 mei Studiedag; alle kinderen zijn vrij! 30/31 mei Hemelvaart: vrij!

Nadere informatie

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof:

De volgende jarigen worden van harte gefeliciteerd door alle kinderen, juffen en meneren van De Berkenhof: Berkenblad nr. 9 13 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het eerste Berkenblad van het nieuwe jaar 2015! Vanaf het volgende Berkenblad van 27 januari a.s. ontvangt u onze nieuwsbrief alleen

Nadere informatie

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week

Maandkalender. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag. 5 Koffie-uurtje uur. 4 Kinderfysio op school. Start kinderboeken week Maandkalender Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 1 Groep 3/4 Groep 5/6 2 3 Start kinderboeken week Groep 8 4 5 Koffie-uurtje 8.45-9.45 uur Dag van de leraar 6 7 8 Studiedag voor het team, alle

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

Haaksbergen, januari 2015. Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes,

Haaksbergen, januari 2015. Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes, Haaksbergen, januari 2015 Beste ouders/verzorgers, jongens en meisjes, De winter lijkt dan toch nog in ons land te komen. In het weekend van 24 en 25 januari konden de kinderen, en anderen, genieten van

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Februari 2019 Via deze Nieuwsflits informeren we u graag weer over wat er leeft in ons kindcentrum (op school en de kinderopvang). Deze

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16

Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 9 oktober 2015 Agenda Ma 12 Di 13 Wo 14 Weekend Gruitdag. Do 15 Afsluiting Kinderboekenweek met kleedjesmarkt, 18.30-20.00 uur. Vr 16 Ma 26 Di 27 Wo 28 Herfstvakantie Luizencontrole in alle groepen. Gruitdag.

Nadere informatie

BOGERDBODE. We zijn weer begonnen.

BOGERDBODE. We zijn weer begonnen. DE schooljaar 2019-2020 1 BOGERDBODE We zijn weer begonnen. Na een mooie zomer is het nieuwe schooljaar weer van start gegaan. Wij hebben er allemaal weer veel zin in en hopen dat we samen met u en de

Nadere informatie

Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) Maandag 22 februari Deze week zijn de rapportgesprekken

Vrijdag 12 februari Studiedag (alle kinderen zijn deze dag vrij) Maandag 22 februari Deze week zijn de rapportgesprekken obs De Phoenix Week 6-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), De toetsweken zijn achter de rug en morgen zullen we met het gehele team de opbrengsten analyseren. Volgende week krijgen alle kinderen op vrijdag

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 7 26-11-2013 In dit nummer: Voortgangsgesprekken Personele zaken

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school

Weekbrief. Vrijdag 11 november Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / Meerschools Intern Begeleider (MIB) Nieuws uit de school Vrijdag 11 november 2016 Weekbrief Activiteitenoverzicht 16 november Kinderraad (2 leerlingen groep 7/8) 23 en 29 november Oudergesprekken 5 december Sinterklaas Aanwezigheid directie / Meerschools Intern

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn!

Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! Nieuwsbrief CBS De Til Week 45 4 t/m 10 november 2018 Waarin een kleine school groot kan zijn! til@vcpong.nl www.cbsdetil.nl Belangrijke data Zondag 11 november: Sint Maarten, Sint Maarten viering op zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 23 maart 2018

Nieuwsbrief 23 maart 2018 Nieuwsbrief 23 maart 2018 Opgeven kan nog tot a.s. woensdag! Ook belangstellende opa s en oma s zijn van harte welkom om zich aan te melden. Algemene Ouderavond 4 april 2018 Hoor je je kind wel eens vertellen

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Kindgesprekken, middag en avond

NIEUWSBRIEF. Deze maand. In deze uitgave. Kindgesprekken, middag en avond NIEUWSBRIEF Februari 2018 Ma 12 febr Do 15 febr Deze maand Kindgesprekken, middag en avond Kindgesprekken, middag en avond In deze uitgave Kindgesprekken Vr 23 febr t/m vr 2 mrt Voorjaarsvakantie (let

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN. Deze prachtige roos heeft Iman gemaakt bij de letter r. GROEP 3/4

NIEUWS UIT DE GROEPEN. Deze prachtige roos heeft Iman gemaakt bij de letter r. GROEP 3/4 AGENDA Woensdag 26 september: Info avond groep 1 t/m 7 Vrijdag 28 september: Theater gr. 1-2, 4-5, 7 Maandag 8 oktober: Studiedag, kinderen vrij KINDERBOEKENWEEK 2018. Dit jaar, op vrijdag 5 oktober, komen

Nadere informatie

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders,

De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, De weekbrief van week 38 voor de ouders van de kinderen van groep 1, 2 en 3. Beste ouders, Groep 1/ 2: Piramidethema: MENSEN ( allemaal mensen). Vorige week hebben de kinderen de letter U van UK aangeboden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3

Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar nummer 3 Nieuwsbrief november 2018 Schooljaar 18-19 nummer 3 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 29 okt 30 31 Afscheid juf Ans 1 nov 2 KRANTEN ACTIE 3 4 5 6 7 ANWB streetwise 8 9 10 11 12

Nadere informatie

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO. Oktober November Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO Oktober November 2017 Aan de ouders/ verzorgers, Bovenbouwgroep Meester Hans Meester Hans werkte namens een ander bestuur bij ons op school, helaas wil dit bestuur Hans weer in gaan zetten op

Nadere informatie

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief JULI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Het einde van het schooljaar nadert, dat kun je aan alles merken. Wat is het jaar weer omgevlogen. Groep 8 is druk met de musical en iedereen

Nadere informatie

Datum: vrijdag 22 juli 2016

Datum: vrijdag 22 juli 2016 Datum: vrijdag 22 juli 2016 Populierenblaadje Algemeen: Musical: Woensdag hebben we met alle kinderen gekeken naar de musical van groep 8: Herrie op het eland. Het was wederom een geweldige musical. De

Nadere informatie

t Toetertje OBS De Schoener

t Toetertje OBS De Schoener nieuwsbrief 22 e jaargang, nr.6 26-09-2014 t Toetertje OBS De Schoener Vervanging groep 7 en 8 Tot de herfstvakantie zal juf Margreeth op maandag t/m donderdag lesgeven in groep 7/8. Op vrijdag staat meester

Nadere informatie

Krabbel. Avond4daagse 2014. Jarigen. Terugkoppeling studiedag 6 mei jl. Nummer 31, 9 mei 2014

Krabbel. Avond4daagse 2014. Jarigen. Terugkoppeling studiedag 6 mei jl. Nummer 31, 9 mei 2014 Jarigen Musical 2014 Terugkoppeling studiedag Het belang van de tafels leren Avond4daagse 2014 Agenda Krabbel Jarigen Datum Naam Leeftijd Groep 12 mei Inez 6 Leesbeesten Terugkoppeling studiedag 6 mei

Nadere informatie